Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ελιές φυτρώνουν, ποτάμια αναβλύζουν...

του Μάνδαλου Παναγιώτη
Στις τελευταίες εκλογές πολλά καινούργια φαινόμενα συναντούνται. Μεγάλα κόμματα που ενώ στην Βουλή λέγονται αλλιώς κατεβαίνουν με άλλο όνομα στις εκλογές αλλά με τα ίδια...
πρόσωπα, καινούργια κόμματα βγαίνουν σαν θερμές πηγές που αναβλύζουν ζεστό και καυτό νερό, αλλά λείπει η θερμότητα καθώς στις προτάσεις τους απλώς δεν έχουν λόγο αλλά ούτε πρόγραμμα ή μάλλον το πρόγραμμα θα βγει μετά τις εκλογές.

Και φυσικά το ξεφύτρωμα των δένδρων έχει μόνο ένα σκοπό. Την διαγραφή των παλαιών χρεών, των κομμάτων με την μετατροπή τους σε νέα, όπως γίνεται με τις ποδοσφαιρικέ ΠΑΕ, όταν πέφτουν στην ερασιτεχνική κατηγορία, όπου λωποδύτες πρόεδροι αφού αποζούμισαν την ομάδα την άφησαν στο έλεος της και φυσικά καμιά κατηγορία, κανένας έλεγχος, αφού λίγοι κλείστηκαν στις φυλακές για τα αδικήματα. Και στο τέλος τα χρέη στο ΙΚΑ, στους οργανισμούς και στους προμηθευτές ίσως πληρωθούν από τον λαουτζίκο και αυτοί με τα κότερα θα αρμενίζουν και θα χαίρονται το βιος μας. Ξέχασα …εμείς πληρώνουμε, αυτοί τα φάγαν…
Φυσικά, εδώ τα κόμματα με τα μεγάλα χρέη πέρασαν και διάταξη για την διαγραφή των χρεών τους αν αλλάξουν ΑΦΜ, αλλά παραμείνουν οι ίδιοι διαχειριστές.

Έτσι βλέπουμε ένα κομικοτραγικό γεγονός. Στην βουλή, ένα κόμμα με ένα όνομα και στις ευρωεκλογές άλλο κόμμα με άλλο όνομα. αλλά τα ίδια πρόσωπα. Μήπως το όνομα κάνει την χάρη ή η χάρη κάνει το όνομα. Και έχουν το θράσος να ζητούν και την ψήφο του κόσμου.

Από την άλλη καινούργιοι σχηματισμοί βγαίνουνε και θέλουν την ψήφο. Και ως εδώ καλά. Αλλά τι γίνεται όταν αυτοί οι σχηματισμοί πηγαίνουν χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ιδέες και τι αντιπροσωπεύουν. Πως μπορείς να διεκδικείς την ψήφο και όταν σε ρωτάνε τι θα κάνεις τότε η μόνη απάντηση είναι μετά τις εκλογές θα βγει το πρόγραμμα. Και φυσικά γιατί να σε ψηφήσω, αφού το μόνο που σε νοιάζει είναι όχι το καινούργιο και η αποπομπή του φθαρμένου και διεφθαρμένου αλλά η υφαρπαγή της ψήφου.

Και φυσικά όλα καλά και όλα ωραία, αλλά θέλει περίσσιο θράσος όταν αναζητάς την ψήφο από κόσμο που εδώ και χρόνια έχει αποτελματωθεί,  έχει καταδικαστεί στην πείνα, έχει καταληστευτεί και καταρρακωθεί κάθε έννοια της δημοκρατίας και όμως εσύ κατεβαίνεις χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ιδέες, χωρίς όραμα.

Και λοιπόν, για βρες μου μια αιτία, μια έννοια, μια αφορμή για να σε ψηφήσω. Για βρες μου γιατί μέσα σε αυτό το θολό τοπίο εσύ σαν λόγιος κατεβαίνεις για κάτι διαφορετικό και ποιο είναι αυτό.
Τα ποτάμια συνεπαίρνουν όταν έχουν νερό και έχουν ροή. Όταν είναι χείμαρος στερεύει, μόλις σταματήσει η βροχή. Μετά οι ελιές είναι δένδρα αιωνόβια και αντέχουν στις κακουχίες και στις στερήσεις και στον χρόνο, ενώ πάντα είναι γεμάτα με καρπούς και φυσικά είναι φυτό της ευημερίας και της γνώσης και αν πάρουμε και από τους καρπούς, της δουλειάς.. Πως γίνεται μια Ελιά να μην μπορεί να έχει καρπούς, να αντέχει στις κακουχίες και ακριβώς να είναι το σύμβολο της καταρράκωσης της Ελληνικής κοινωνίας. Ατυχές ακόμα και το όνομα και η επιλογή  του φυτού σε επικοινωνιακό επίπεδο ..μπορούσε να βγει, ως μύκητας. Ξέρεται την συνήθεια του μύκητα ..παρασιτεί έως την  αποξήρανση του φυτού που παρασιτεί..

Βέβαια για αυτήν την κατάσταση υπάρχει και το αντιμυκητιακό που είναι η θέληση του λαού να τον βάλει στην θέση του ..μιλάμε για τον μύκητα.

Τι λοιπόν και αν ήρθαν οι ελιές και τα ποτάμια …στο τέλος βγήκανε ότι ήτανε χείμαροι που ξεραίνονται με το πέρας της βροχής και αγριελιές που τις έπνιξε ο χείμαρρος στο πέρασμα του και μετά ξεράθηκε.

Το νέο θέλει ιδέες και όραμα και όχι κοροϊδία. Θέλει να έχεις σαν γνώμονα την γνώση και τον προγραμματισμό για την επόμενη μέρα, όχι το σακίδιο στον ώμο και όπου φύγει φύγει αλλά το χέρι στην καρδιά …..να ζητάς τον ψήφο και να περιμένεις το κάτι τις, το καλύτερο …..Και φυσικά από την ελιά να μην περιμένεις καρπό αφού είναι αγριελιά ξεραμένη ή μύκητας που κάποια κακή μάγισσα έδωσε την μορφή της ελιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.