Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Παναχαϊκή: Ο Κουλούδης από τη Λέσβο σφυρίζει στον Ταύρο την Κυριακή

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε το μεσημέρι τους διαιτητές της 9ης αγωνιστικής της football league και το παιχνίδι της Παναχαικης στον Ταύρο με τον Φωστήρα την Κυριακή στις 3μ.μ., θα σφυρίξει ο Παναγιώτης Κουλούδης από τη Λέσβο με βοηθούς τους Αν. Μπαλιάκα και Σαββόγλου

Για γέλια ή για κλάματα; 2.0

Τάκης Καραγιάννης

Έχω θέμα με τις γραβάτες, δεν τις μπορώ. Μου είναι πιο ταιριαστό στο μάτι το παπιγιόν ή το ανοιχτό πάνω κουμπί στο πουκάμισο που αφήνει σε κοινή θέα ακόμη και μέρος του δασύτριχου στήθους, παρά ένας φουσκωτός κόμπος μακριού υφάσματος. Αντίθετα, με τα φουλάρια δεν ενοχλούμαι ιδιαίτερα. Δεν μου αρέσουν, αλλά δεν με απωθούν κιόλας. Ωστόσο, από σήμερα μάλλον θα αλλάξω γνώμη. Μπορεί να το κάνετε κι εσείς.

Στις αρχές του μήνα, το Γραφείο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδρίασε για τον συντονισμό και την εκτέλεση των δράσεων που απαιτούνται ενόψει του Ιανουαρίου, όταν και αρχίζει η θητεία της χώρας. Έπρεπε να ενοικιαστεί συνεδριακός και μεταφραστικός εξοπλισμός για το Ζάππειο για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν εκεί.

Τα 22 πράγματα που φορούν οι γυναίκες και ξενερώνουν τους άνδρες -Κολάν, έντονο κραγιόν και άλλα [εικόνες]

Οι γυναίκες λατρεύουν τη μόδα. Αλλά πάνω από όλα, λατρεύουν να τις κοιτάζουν οι άνδρες. Πιστεύουν ότι το καταφέρνουν κάνοντας το πρώτο. Ομως αποδεικνύεται πως τελικά μάλλον τους διώχνουν μακριά με κάποιες στιλιστικές επιλογές τους.

Σε κάποια, έχουν απόλυτο δίκιο. Καμία γυναίκα δεν θα έπρεπε να επιτρέψει στον εαυτό της να αντέξει τις βάτες στον ώμο. Σε άλλα όμως, οι άνδρες αποδεικνύονται... μυστήρια πλάσματα. Γιατί δηλώνουν πως ανάμεσα σε αυτά που απεχθάνονται είναι τα στράπλες μπικίνι και τα κολάν.

Για τη νίκη της απεργίας, για την υπεράσπιση του Πανεπιστημίου

Άρης Σπουρδαλάκης

Θα πρέπει πλέον να θέσουμε ξεκάθαρο τον στόχο, που δεν είναι άλλος από το να πείσουμε την κοινωνία ότι υπάρχουν κάποια αγαθά που δεν μπορούν να λειτουργήσουν με λογιστικούς όρους κέρδους ή απλώς σαν μία ακόμη επιχείρηση. Ότι ο ρόλος ενός πανεπιστημίου, ενός νοσοκομείο ή οποιουδήπουτε δημόσιου οργανισμού, δεν είναι να παράγει κέρδος ή πλεονασματικούς προυπολογισμούς, αλλά να εξυπηρετεί (και να διευρύνει άλλοτε) τις κοινωνικές ανάγκες.

Μπορεί η γιορτή του Πολυτεχνείου να μην έχει πια το ίδιο βάρος για πολλούς, ο συμβολισμός όμως της αστυνομίας να εξασφαλίζει την ακαδημαϊκή διαδικασία επιτιθέμενη στις πύλες (οποιουδήποτε) πανεπιστημίου δεν χωνεύεται εύκολα, ακόμα και για το ανθρώπους που λίγο ενδιαφέρονται για τις τύχες του τελευταίου

Θρησκοφασίστες 3.0

Λουκρητία

Υπάρχει κάποιος άγιος ή οσιομάρτυρας που γιορτάζει τον Νοέμβριο και σχετίζεται με τη γνώση ή τη μάθηση; Η αναζήτησή μου στον διαδικτυακό συναξαριστή δεν είχε αποτέλεσμα. Και ρωτάω σοβαρά, γιατί είναι η μόνη λογική εξήγηση για την περιοδικότητα με την οποία επανέρχεται η Εκκλησία για ζητήματα που αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών και την εκπαίδευση εν γένει. Έναν χρόνο πριν, στις 5 Νοεμβρίου 2012, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος είχε ζητήσει οι διορισμοί των καθηγητών του μαθήματος των Θρησκευτικών (ΜτΘ) να ελέγχονται από την Εκκλησία. Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει απαντήσει σχετικώς μέχρι και σήμερα, αλλά ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει μία συζήτηση για το τι διδάσκονται τα παιδιά στο ΜτΘ σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, καθώς επίσης να αναδειχθεί η προσπάθειαπου έχει γίνει με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στο ΜτΘ και οι αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί από συγκεκριμένη μερίδα θεολόγων.

Πριν περίπου έναν μήνα, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα τα αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών και τα εν χρήσει σχολικά βιβλία θεωρητικής κατεύθυνσης, την οποία διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων. Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν σε φέρνουν πιο κοντά στον Θεό -σταυροκοπιέσαι.

ΕΠΣ Αχαϊας: Τα πέντε εισιτήρια πρόκρισης στην 8άδα του κυπέλλου ερασιτεχνών

Ο Άρης Πατρών εντυπωσιακός επιβλήθηκε με 3-0 της Αστραπής και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση (στους 8 του κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΑ), όπως και ο Διαγόρας που επικράτησε με 2-1 του Δαβουρλή.
Στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι ο Αχαιός Σαραβαλίου νίκησε με 1-0 μέσα στο Λιμνοχώρι την ομώνυμη

Μπάσκετ: «Ντροπή να πιάνουν στο στόμα τους τον Διαμαντίδη»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τα έβαλε με όσους γράφουν κατά του αρχηγού των «πρασίνων», Δημήτρη Διαμαντίδη.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος

Πάτρα: Καταγγέλλει ΜΜΕ της Αθήνας ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέρει: "Δεν μας προξενεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι ενώ εδώ και 11 εβδομάδες οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του πανεπιστημίου Πατρών απεργούν, τα ΜΜΕ της Αθήνας επικεντρώνονται μόνο στα θέματα του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ αγνοώντας τα περιφερειακά ιδρύματα. Ξαφνικά σήμερα ανακάλυψαν ότι απεργούν και οι υπάλληλοι της Πάτρας.

Αμετροεπείς κήνσορες

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ

Τι ξαφνικός πόνος και αυτός με την αποστασία! Τι κλάμα και τι οδυρμός μην τυχόν και κάποιοι βουλευτές γίνουν... αποστάτες και πέσει η καλή μας η κυβέρνηση. Για τις νεότερες γενιές βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα, καθώς η νεότερη ιστορία μας είναι ουσιαστικά εκτός ύλης.

Αλλά και οι μεγαλύτεροι μάλλον δυσκολεύονται να κατανοήσουν πώς συνδέεται η σχεδιασμένη από το παλάτι, με εξαγορές βουλευτών, πτώση μιας δημοκρατικής κυβέρνησης το 1965, με την πιθανή πτώση μιας μνημονιακής κυβέρνησης επειδή ορισμένοι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν θα αντέχουν άλλο να υποστηρίζουν μέτρα που εξοντώνουν αυτούς που τους εξέλεξαν.

Θα βρει άκρη με την (κάθε) Τζάκρη ο ΣΥΡΙΖΑ;

Γράφει ο Μάξιμος

«Δεν μας φτάνουν ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος, έχουμε και τους δικούς μας». Η ενοχλημένη διαπίστωση έγινε από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, και αφορά στο θόρυβο που ξέσπασε τελευταία με αφορμή την καταγγελία του Βενιζέλου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προκαλέσει «ρήγμα αποστασίας» στο κυβερνητικό στρατόπεδο και ιδίως στο ευάλωτο ΠΑΣΟΚ. Καταγγελία την οποία έσπευσαν να αναπαράγουν σε δραματικούς τόνους οι εφημερίδες του Συγκροτήματος, να «εκλαϊκεύσουν» τα κανάλια μνημονιακής κατεύθυνσης και να ενισχύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δήλωσή του.

Προφανώς η κυβέρνηση δεν αισθάνεται τελευταία και τόσο ασφαλής, και άρα έχει μια λογική πανικού να καταγγέλλεται ως πρόκληση αποστασίας η πρόσκληση Τσίπρα στους βουλευτές της συμπολίτευσης να συμπορευτούν με τους ψηφοφόρους τους.

Πολυτεχνείο: Γιατί επιμένει 40 χρόνια;

Του Αντώνη Λιάκου

Όταν στην Ελλάδα τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραλλάσσονται με τα συνθήματα εναντίον του μνημονίου, στην Πορτογαλία, οι διαδηλώσεις εναντίον του δικού τους μνημονίου γίνονται με τα τραγούδια της επανάστασης των γαρυφάλλων το 1974. Δεν είναι να απορεί κανείς που και στις δυο χώρες καταφεύγουν στους ιδρυτικούς μύθους της μετάβασης στη δημοκρατία, όταν τα θεμέλια της απειλούνται από την οικονομική κρίση, την εκτεταμένη ανεργία και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις των κυβερνήσεών τους.

Δεν χρειάζεται να μπούμε σε μια βαρετή συζήτηση αν οι τωρινοί, ή οι  συνακόλουθοι του αρχικού γεγονότος εορτασμοί, ταιριάζουν με το αυθεντικό του πνεύμα ή όχι.

Ολος ο πλανήτης αυτοφωτογραφίζεται -Οι 10 καλύτερες selfies, από τον Πάπα ως τις κόρες του Ομπάμα [εικόνες]


Πλέον δεν είναι συνήθεια. Είναι μία τρέλα! Ολος ο πλανήτης αυτοφωτογραφίζεται. Από τον Πάπα, ως τις κόρες του Μπαράκ Ομπάμα και από την Μάιλι Σάιρους μέχρι τους περήφανους μπαμπάδες με τα νεογέννητα μωρά τους. Και κάπως έτσι μπήκαν στη ζωή μας οι selfies.

Το ποτάμι

Κυριάκος Κατζουράκης

Σήμερα η πόλη που κατάπιε τα ποτάμια της καταπίνει τους πολίτες της

Τυχερή η πόλη που έχει ποτάμι.
Τυχερή η πόλη που έχει νερά που ρέουν, που δεν λιμνάζουν, τυχερή σαν έχει σπίτια στις όχθες του ποταμού να ακούνε την ιστορία της που ταξιδεύει.
Τυχερή η πόλη που έχει ποτάμια και κοινωνεί την ιστορία της και άτυχη η πόλη που τα κατάστρεψε.
Όταν ψάχνεις την Ιστορία ενός τόπου και των ανθρώπων που ζουν εκεί, πρέπει να μάθεις να ακούς τη σιωπή. Η πόλη δεν βρίσκεται εκεί για σένα, εσύ βρίσκεσαι εκεί τυχαία.

Σαν το τσεκούρι του Κάφκα

Μαρία Χούκλη

«...Εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε κανείς μόνο τέτοια βιβλία εν γένει να διαβάζει, που τον δαγκώνουνε και τον κεντάνε. Αν το βιβλίο που διαβάζουμε δεν μας ξυπνά μ’ ένα χτύπημα γροθιάς στο κρανίο, για ποιον λόγο διαβάζουμε τότε το βιβλίο; Για να μας κάμει ευτυχείς, όπως γράφεις; Θεέ μου, ευτυχείς θα ήμαστε ακόμη κι αν δεν είχαμε καθόλου βιβλία, και τέτοια βιβλία, που θα μας κάμνουν ευτυχείς, θα μπορούσαμε εν ανάγκη να γράψουμε κι οι ίδιοι. Χρειαζόμαστε όμως τα βιβλία που επενεργούν επάνω μας σαν δυστυχία που μας πονάει πολύ, όπως ο θάνατος κάποιου που αγαπήσαμε πιο πολύ απ’ τον εαυτό μας, σαν να ήμαστε διωγμένοι σε δάση, μακριά απ’ όλους τους ανθρώπους, σαν αυτοκτονία, ένα βιβλίο πρέπει να είναι το τσεκούρι για την παγωμένη θάλασσα μέσα μας...»*

Είχα πολύ καιρό να ευχαριστηθώ μια μυθοπλασία. Να διαβάζω απνευστί και να μη θέλω να αφήσω το βιβλίο από τα χέρια μου, να απολαμβάνω την αλληλουχία των λέξεων και των νοημάτων, τη μαεστρία του συγγραφέα, τη δεινότητα του μεταφραστή, την αρτιότητα ενός λογοτεχνικού έργου.

Ποδόσφαιρο: Έπιασε δουλειά ο Καβακάς στα Τρίκαλα


“Πρεμιέρα” χθες Τρίτη (19/11) για τον νέο τεχνικό των Τρικάλων, Τιμόθεο Καβακά που φρόντισε να στείλει μήνυμα ανόδου στην Football League με το “καλημέρα”, όπως τόνισε ο Μακεδόνας κόουτς:

«Γνωρίζω την δυναμική που έχουν τα Τρίκαλα.
Με υπομονή θα δουλέψουμε

Η μνήμη αργεί

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Τις προάλλες στο κομμωτήριο της γειτονιάς μου που πήγα να κουρευτώ, ημέρα Παρασκευή, ανάμεσα στα πόδια των αναμενόντων πελατών μπερδευόταν ένας πιτσιρικάς γύρω στα οκτώ. Τον ρώτησα, ήταν γύρω στη 1 το μεσημέρι, αν πάει σχολείο και γιατί αυτή την ώρα δεν είναι εκεί. Μου απάντησε πως πάει στο σχολείο της γειτονιάς, το δημόσιο, και πως είχαν σχολάσει νωρίς γιατί το πρωί είχαν τη «γιορτή» για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τον ρώτησα αν αυτός ή άλλος συμμαθητής του είπαν κανένα ποίημα ή αν η χορωδία του σχολείου τραγούδησε κανένα τραγούδι ή μήπως υπάρχει κανένας συμμαθητής του που παίζει όργανο και διάνθισε την τελετή με λίγη μουσική.

Πάτρα: Το μαχαίρι του πέρασε χειροπέδες

Ένας 36χρονος από την Πολωνία συνελήφθη από την αστυνομία, στη 1 τα ξημερώματα, καθώς στην κατοχή του είχε ένα μαχαίρι 20 εκατοστών.
Η σύλληψη του άνδρα έγινε σε καφενείο στην πλατεία Βουδ.

Ο Βενιζέλος νιώθει… ιλίγγους (λόγω ΣΥΡΙΖΑ;)

Η… πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία επρόκειτο να αποτελέσει και crash test για τη συνοχή του κόμματος, μετά και την καταγγελλόμενη «πρόσκληση αποστασίας» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αναβλήθηκε τελικά.

Ο λόγος; Μία αδιαθεσία που ένιωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αισθάνθηκε ιλίγγους,

500 χιλ. ευρώ σε σαγιονάρες για το Μουντιάλ δίνει η Ελληνική Προεδρία!

Νίκος Ζαχαριάδης

Ειδικό κονδύλι αποφάσισε να διαθέσει το υπουργείο Εξωτερικών στο απαραίτητο αξεσουάρ για τη Βραζιλία, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Σε ειδική παραγγελία σαγιοναρών, με στάμπα τα πρόσωπα του Κώστα Μήτρογλου και του Γιώργου Καραγκούνη, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών, ενόψει της επίσημης ελληνικής παρουσίας στις παραλίες της Βραζιλίας.

“Βάπτισαν” την Καλαμάτα παραμεθόριο για τους ψηφοφόρους του Σαμαρά

Έχεις καταγωγή από τις επαρχίες Καλαμάτας και Μεσσήνης του νομού Μεσσηνίας; Δικαιούσαι επιδότηση για επιχείρηση ως παραμεθόριο περιοχή. Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο αλλά για όσα αναφέρονται στην επίσημη σελίδα του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα εάν ανατρέξει κανείς στην ερώτηση “Σε ποιους νομούς της παραμεθορίου μπορώ να εγκαταστήσων την επιχείρησή μου και να ωφεληθώ από το νόμο”, θα διαπιστώσει ότι μεταξύ κάποιων περιοχών που όντας θεωρούνται παραμεθόριος όπως για παράδειγμα ο Έβρος, η Ροδόπη, η Χίος Λέσβος κτλ, βρίσκει και τις επαρχίες Καλαμάτας και Μεσσήνης του νομού Μεσσηνίας.

Hannibal ante portas...

Στάθης, ένας πρώην συντάκτης των «Νέων» γράφει για το… «πονηρό συγκρότημα»…

Είναι καιρός τώρα που τα «Νέα», το «Βήμα» και το «Mega» έχουν πάρει εργολαβία (θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου) την αντιμετώπιση, ή μάλλον τον...εξορκισμό ή ακόμα καλύτερα τον εξοστρακισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Για το παλαίμαχο συγκρότημα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι σαν ορδή δαιμόνων που έρχεται καταπάνω μας απ’ τα λημέρια των Νεφελίμ, ο κ. Τσίπρας κάτι σαν Αννίβας προ των πυλών, ο κ. Λαφαζάνης κάτι σαν φορέας του περονόσπορου και της χολέρας κι ο κ. Παπαδημούλης κάτι σαν καλικάντζαρος που θέλει να κόψει τη μαγεμένη φασολιά του ωραίου, γενναίου και θαυμαστού κόσμου που ζούμε.

Όταν οι λάθος αποφάσεις βγαίνουν σωστές

Ο Bill Gates πήρε μια πολύ λανθασμένη απόφαση στην αρχή της καριέρας του. Για την ακρίβεια, αν δεν υπήρχαν κάποιοι άλλοι που έκαναν χειρότερα λάθη από αυτόν, ίσως να μην είχαμε ακούσει το όνομά του ποτέ.

Ναι, ο Gates ήταν και είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος και δούλεψε σκληρά. Αφιέρωσε πολύ χρόνο και προσπάθεια για να εμβαθύνει τις γνώσεις τους και να ακονίσει τις δεξιότητές του. Είχε ακόμη την τύχη να λάβει καλή μόρφωση.

Κλείνουν το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας για χάρη των μεγαλοεργολάβων;

Μεγάλη εντύπωση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί το ξεφνικό κλείσιμο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, παρά το γεγονός ότι τα τρία τελευταία χρόνια και εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης εμφανίζει συνεχή κερδοφορία. Μία απόφαση που αρκετοί τη χαρακτηρίζουν ως ακατανόητη και κάνουν λόγω για σκοπιμότητες που κρύβονται με φόντο τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.

Το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας ιδρύθηκε το 1927 και μέχρι το 2001 λειτούργησε, ως ΝΠΔΔ δίχως να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Το 2001 συγχωνεύθηκε με την εταιρία Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοί Α.Ε.» και συστάθηκε η εταιρία «Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων»-ΤΕΟ ΑΕ. Και η νέα εταιρία συνέχισε να λειτουργεί αυτόνομα δίχως να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ξηλώνουν τον Καλλικράτη;

Δημήτρης Κυριακόπουλος

Όταν στη χώρα έπεφτε σαν κεραυνός το μνημόνιο και η τρόικα, ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας με ένα μπαράζ νομοσχεδίων προσπαθούσε να βάλει σε μία τάξη όσα περισσότερα μπορούσε σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Ήταν ο μόνος Υπουργός του Παπανδρέου που έμοιαζε να έχει καταλάβει τι πρόκειται να συμβεί. Μία από τις πολλές μεταρρυθμίσεις, ίσως η σημαντικότερη των τελευταίων ετών ήταν ο Καλλικράτης.

Ο Γιάννης Ραγκούσης σε χρόνο ρεκόρ κατάφερε να παρουσιάσει ένα σχέδιο ενοποίησης των Δήμων της χώρας, έτσι οι 1.000 περίπου Δήμοι μετασχηματίστηκαν σε 300, οι 57 Νομαρχίες σε 13 Περιφέρειες και τα 6.000 Νομικά Πρόσωπα σε περίπου 1.500. Επίσης προβλέφθηκε οι Δημοτικές Εκλογές να γίνονται ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές κάθε πέντε χρόνια έτσι ώστε να μη σπαταλούνται 150 εκ. € που κοστίζει στο Δημόσιο μια εκλογική αναμέτρηση (ποσό ικανό για μεγάλο καυγά με τους δανειστές μας) και οι νέοι και ισχυροί Ο.Τ.Α. να λειτουργήσουν ως μέσα εφαρμογής της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Μπάσκετ: Μίσσας, Λημνιάτης και Παπανικολάου στις μικρές Εθνικές


Όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ, Κώστας Μίσσας, Γιώργος Λημνιάτης, Δημήτρης Παπανικολάου, Μάνος Μανουσέλης και Ηλίας Παπαθεοδώρου αναλαμβάνουν τις μικρές Εθνικές με σκοπό να τις οδηγήσουν σε διάφορες διοργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος, Λημνιάτης και Παπανικολάου αποτελούσαν

Οι σταλινικές ύαινες του Ηλία Κανέλλη

Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Ο καλός ρεπόρτερ είναι σαν τον καλό επιστήμονα. Δεν σχολιάζει απλώς τα ήδη γνωστά, δεν ερμηνεύει καν τα ήδη γνωστά, ψάχνει, γυρεύει, ερευνά, μέχρι να ανακαλύψει, επιτέλους, τα άγνωστα. 

Ο καλός επιστήμονας Ισαάκ Νεύτων ανακάλυψε το νόμο της βαρύτητας, ο καλός ρεπόρτερ Ηλίας Κανέλλης των ΝΕΩΝ ανακάλυψε τις σταλινικές ύαινες και μάλιστα χωρίς να φάει κατακέφαλα το μήλο. Ούτε κεράσι δεν έπεσε επί της κεφαλής του Ηλία.

Γιατί τα παντρεμένα ζευγάρια δεν κάνουν σεξ -Οι τρεις λόγοι [λίστα]

Τρία είναι τα συναισθήματα που κάνουν τον έναν από τους δύο συζύγους να χάνουν την όρεξή τους για σεξ και τον άλλον που συνεχίζει να έχει την ίδια ακόρεστη για σεξ που είχε τον πρώτο καιρό της γνωριμίας του να απορεί για το τι συμβαίνει.

Οπως αναφέρει το Faysbook.gr συνήθως τα συναισθήματα που είναι υπεύθυνα για την αποχή από το σεξ είναι τα εξής:
Θυμός

Δυστυχώς, θα μείνει...

Η χθεσινή ατάκα του Θόδωρου Πάγκαλου, πως εάν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση «θα μπούμε στο αεροπλάνο και θα φύγουμε», έδωσε σε...χιλιάδες Ελληνες ένα καλό λόγο για να ψηφίσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προσοχή, όμως!

Ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα

Μέσα στη διάχυτη βουβαμάρα εγκλείεται φόβος. Φόβος για το παρόν, φόβος για το μέλλον. Οσα συμβαίνουν, κι όσα δεν συμβαίνουν, τροφοδοτούν διαρκώς αυτό τον φόβο του παρόντος, μια σταθερή δυσφορία, μια αίσθηση ανοικειότητας με την ίδια μας τη ζωή. Διότι απλούστατα δεν γνωρίζουμε πού μάς βγάζει ο δρόμος, δεν έχουμε καμία βεβαιότητα, αισθανόμαστε ανήμποροι να προγραμματίσουμε στοιχειωδώς τον βίο. Αισθανόμαστε να μας πλακώνει ένα ανοίκειο παρόν.

Κοιτάμε λοιπόν διαρκώς προς τα πίσω, στα τετελεσμένα, για να αντλήσουμε ολίγο νόημα, μήπως και με το νόημα του παρελθόντος φωτίσουμε τον ζόφο του παρόντος και φωτίσουμε τη σκολιά οδό προς το μέλλον. Το ξαναδιάβασμα του παρελθόντος μπορεί να είναι προωθητικό· το ίδιο και η επαναπροσέγγιση της παράδοσης, η οικείωσή της στη συγχρονία.

Δεν πιάσαμε ακόμη πάτο;

Από τον ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Είναι ντροπή για μία χώρα να έχει τα ίδια αιτήματα 40 χρόνια μετά από τη διατύπωσή τους. Μετά από τις συνθήκες που τα γέννησαν. Μετά από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το αίμα και τους νεκρούς. Παραδομένη στη Χούντα η Ελλάδα από το 1967 ώς το 1974. Παραδομένη στο Μνημόνιο τώρα.
Περίεργη είναι και η ταύτιση της σημερινής κυβέρνησης με τους χουντικούς συνταγματάρχες. Εκείνοι ήθελαν να βάλουν τον ασθενή στο χειρουργικό τραπέζι. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις επιμένουν να την ποτίζουν ένα φάρμακο που της κάνει κακό και τη στέλνει κάθε χρόνο πιο κοντά στο θάνατο.

Οι χουντικοί συνταγματάρχες έβαλαν τη χώρα στο γύψο. Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ επιβάλλει στη χώρα το μαύρο. Οι χουντικοί έστελναν την ΕΣΑ και τα τανκς σε όποιον αντιδρούσε.

Ρομπότ στην υπηρεσία των κτηνοτρόφων

Ένα νέο τεχνολογικό κατασκεύασμα επιτρέπει στους κτηνοτρόφους να... ελαφρύνουν το καθημερινό τους εργασιακό πρόγραμμα. 
Ο λόγος για το ρομπότ που δημιούργησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, το οποίο «οδηγεί» τις αγελάδες από το λιβάδι στο γαλακτοκομείο.
Πρόκειται για ένα τετράτροχο ρομπότ, με την ονομασία Rover. Οι επιστήμονες δήλωσαν «ενθουσιασμένοι» από την ευκολία με την οποία «πείθει» τις αγελάδες να το ακολουθήσουν.

Σταθερότητας το ευαγγέλιον

Του Δήμου Χλωπτσιούδη

Υπό πίεση η κυβέρνηση προσπαθεί ακόμα να βρει ένα νέο επικοινωνιακό σωσίβιο, και τούτο γράφει “σταθερότητα”. Στην ουσία και πάλι επικαλείται τα φοβικά ένστικτα των συντηρητικών πολιτών, που τρέμουν την οποιαδήποτε αποσταθεροποίηση. Βέβαια για την αποσταθεροποίηση της ζωής του Έλληνα ούτε λόγος.

Η κυβέρνηση μπόρεσε να αναρριχηθεί στη θέση τούτη με την επίκληση του συναισθήματος και της τρομοκράτησης των ψηφοφόρων για την περίπτωση που αναδεικνύονταν άλλος νικητής στις εκλογές του Ιούνη. Και ως τέτοιος εχθρός δεν αναδείχθηκε ποτέ η Χρυσή Αυγή ή το ΠΑΣΟΚ, αλλά η διαφορετική πολιτική πρόταση.

Το Ίντερνετ εξασθενεί τη μνήμη μας, σύμφωνα με μελέτη

Πόσο κακό είναι για τον εγκέφαλό μας, το γεγονός ότι κάποιος άλλος (σ.σ. το ίντερνετ) θυμάται για εμάς; - Από την έρευνα βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι  επαναπαύονται στην ιδέα ότι υπάρχουν εξωτερικές πηγές μνήμης...

Η Αριστερά να προετοιμάσει τον κόσμο

Του ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΡΑΛΗ

Το πολιτικό σύστημα, αφού χρεοκόπησε πρώτα τη χώρα πολιτιστικά και υλικά, καταρρέει συθέμελα υπό το βάρος της αποτυχίας και τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Τούτο υποδηλώνουν οι φυγόκεντρες τάσεις στο ΠΑΣΟΚ και η κινητικότητα που καταγράφεται στο μεσαίο χώρο από τη ΔΗΜΑΡ έως τη δεξιά πτέρυγα, τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Η εκτίμηση ενισχύεται περαιτέρω από την αυξανόμενη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, εκλογικά τουλάχιστον, όπως αυτή καταγράφεται σε δημοσκοπήσεις που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας και την απήχηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέραν του αριστερού τμήματός της. Σε πρόσωπα, δηλαδή, της λαϊκής δεξιάς, που μετά τις φοβερές απώλειες και τη φτωχοποίηση που υφίστανται, προδομένοι από την κυβέρνηση Σαμαρά, βλέπουν την Αριστερά ως τελευταία ελπίδα επιβίωσης.

Μπάουερμαν: «Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε λάκκο»

Μετά τη νίκη τους στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα και βλέποντας τον Παναθηναϊκό να μην βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση, παίκτες και τεχνική ηγεσία θεωρούν ότι μπορούν να κερδίσουν εκ νέου τους νταμπλούχους Ελλάδας, αυτή τη φορά μέσα

Aύξηση της φτώχειας και ανάγκη παραγωγής στις πόλεις

Του Γ. Μπλιώνη

Το ότι η φτώχεια επεκτείνεται στην Ελλάδα δεν αποτελεί κάποια πρωτότυπη διαπίστωση. Πρόσφατα βέβαια είδαν το φως της δημοσιότητας και συγκεκριμένα στοιχεία προερχόμενα από τη Eurostat, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι ο δείκτης φτώχειας εκτινάχθηκε στο 35,8% το 2011 από 20,1% το 2008. Ένας στους δύο φτωχούς στην Ελλάδα είχαν διαθέσιμο μηναίο ισοδύναμο εισόδημα μικρότερο από 334 ευρώ το 2011. Ο δείκτης ανισότητας Gini αυξήθηκε από 0,335 το 2010 σε 0,343 το 2011.

Η ψαλίδα δηλαδή μεταξύ πλουσίων και φτωχών άνοιξε περισσότερο, αφού καταγράφηκε άνοδος στο δείκτη που αποτυπώνει τη σχέση του εισοδήματος του 20% πλουσιότερου πληθυσμού με το 20% του φτωχότερου.

Στις 142 οι δικογραφίες για υποθέσεις εγκλημάτων κατά των ζώων

Στοιχεία για υποθέσεις εγκλημάτων που αφορούν ζώα διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.
Τα στοιχεία από τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δείχνουν ότι σχηματίστηκαν 142 δικογραφίες, πολλές από τις οποίες αφορούν θανάτωση ζώων με φόλα. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι μεγάλος αριθμός των δικογραφιών (56) τέθηκαν στο αρχείο Αγνώστων Δραστών.

Ενημέρωση για τις περιπτώσεις θανάτωσης ζώων που έχουν καταγραφεί φέτος από τις αρμόδιες αρχές είχε ζητήσει ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός, απευθυνόμενος σε τρία υπουργεία (Δικαιοσύνης,

Ας μη φεύγουμε, ας μην αυτοκτονούμε!

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΣΩΝΙΤΗ*

Μεσούσης της γερμανικής στρατιωτικής κατοχής, αναφέρεται ότι ο σπουδαίος ρεμπέτης, Μικρασιάτης Βαγγέλης Παπάζογλου, προσπαθώντας να ενθαρρύνει φίλους αποκαμωμένους από τις κακουχίες, την πείνα, την εξαθλίωση, τον καθημερινό ναζισμό, παρότρυνε: «Να μην πεθάνουμε, γιατί μόνο έτσι θα εκδικηθούμε τους Γερμανούς!».

Ο Βαγγέλης Παπάζογλου, σύζυγος της συγκλονιστικής τυφλής τραγουδίστριας και συγγραφέως Αγγέλας Παπάζογλου, μετέφερε στα λόγια του ό,τι ταλέντο είχε στα τραγούδια του: το πρώτο πράγμα που φροντίζουν οι υπόδουλοι λαοί είναι να κρατηθούν στη ζωή, να κάνουν παιδιά για να μην εξαφανισθούν, και να μείνουν στον τόπο τους, ώστε οι κατακτητές να έχουν πάντα το φόβο ότι θα εξεγερθούν. Αυτή τη στρατηγική ακολουθούν οι Παλαιστίνιοι, π.χ.: κάνουν πολλά παιδιά, παρά τις δυσκολίες να τα αναθρέψουν, για να μην καταρρεύσει πληθυσμιακά η πατρίδα τους.

Για την παγκόσμια ημέρα των παιδιών

Του Πάνου Τριγάζη

Στις 20 Νοεμβρίου 1989 η Παγκόσμια Κοινότητα είχε κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά για τον δικαιωματικό πολιτισμό, υιοθετώντας μέσω της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Στη συνέχεια, η 20η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων των Παιδιών, με στόχο την διεθνή κινητοποίηση και τον έλεγχο για την εφαρμογή της Σύμβασης.

Με αυτή την έννοια, λοιπόν, καλούμαστε να τιμήσουμε την φετινή Ημέρα, ζητώντας τον απολογισμό της οργανωμένης Πολιτείας και των θεσμών της, από το εθνικό μέχρι το τοπικό επίπεδο, στον τομέα προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών. Ζητείται, όμως, και ο απολογισμός της κοινωνίας, της οικογένειας και όλων μας ως πολιτών. Διότι, η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών απαιτεί πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη δράση, μέγιστη κοινωνική ευαισθησία και υψηλό αίσθημα κοινωνικής και ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Προκαταρκτική για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απεργούν, διαπράττουν το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Η ελίτ της πλατείας Σμολένσκ μεταξύ νοσταλγίας και φιλοδοξίας

Μετά το τέλος της ΕΣΣΔ, το κύρος που απολάμβαναν οι Ρώσοι διπλωμάτες ξεθώριασε. Η βασιλεία του Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο, έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες τους.

Χτισμένο την επαύριο του « μεγάλου πατριωτικού πολέμου » (1941-1945), το κτήριο 27 ορόφων που στεγάζει το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα θυμίζει, με την πομπώδη όσο και στιβαρή αρχιτεκτονική του το παρελθόν της Ρωσίας ως υπερδύναμης. Την εποχή που χτιζόταν, από το 1948 ώς το 1953, η περιπέτεια του κομμουνισμού κέρδιζε έδαφος. Η διπλωματική δραστηριότητα της Ένωσης

Πειραματικό φάρμακο μειώνει δραστικά την κακή χοληστερόλη

Ένα πειραματικό φάρμακο κατάφερε να μειώσει στο μισό (κατά 52%) το επίπεδο της «κακής»χοληστερόλης (LDL) μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, χωρίς μάλιστα να εμφανιστούν σοβαρές παρενέργειες στους περισσότερους ασθενείς.
Το φάρμακο με την ονομασία evolocumab, που ανήκει στην πολλά υποσχόμενη κατηγορία των λεγόμενων «αναστολέων PCSK9», τα οποία αποτελούν μια εναλλακτική ή συμπληρωματική λύση σε σχέση με τις ευρέως σήμερα χρησιμοποιούμενες στατίνες, αναπτύχθηκε από την αμερικανική φαρμακευτική και βιοτεχνολογική εταιρία Amgen, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

Ο εργασιακός μεσαίωνας

Εκεί που νομίζουμε ότι πιάσαμε πάτο, έρχεται ένα γεγονός που μας διαψεύδει πανηγυρικά. Παράδειγμα, οι εργασιακές σχέσεις. Ο κατήφορος, που άρχισε με την ελαστικοποίησή τους και τη μείωση των αμοιβών, κατ' επιταγήν των Μνημονίων, δεν έχει τέλος. Η επιχειρησιακή σύμβαση, που καταρτίσθηκε μεταξύ ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι και σωματείου εργαζομένων, «νομιμοποιεί» για πρώτη φορά την τρίμηνη απλήρωτη εργασία, επιβάλλει ανεξέλεγκτο εξαήμερο και συμψηφισμό άλλων παροχών με την καταβολή των δώρων.

Η σύμβαση αυτή αποτελεί το τελευταίο εργαλειακό δείγμα του εργασιακού μεσαίωνα που έχει εγκαθιδρυθεί στη χώρα. Εργαζόμενοι φέρονται να αποδέχονται την πληρωμή τους όχι μηνιαίως, όπως ξέραμε, αλλά μετά την παρέλευση τριμήνου.

Ποδόσφαιρο: «Ύμνοι» Μίτσελ για Μήτρογλου, ενδιαφέρον από Μπορούσια και Ίντερ

Το εγκώμιο του Κώστα Μήτρογλου έπλεξε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της «Marca» είπε πως ο Μήτρογλου είναι ένας ικανότατος επιθετικός που έχει την δυνατότητα να αγωνίζεται και εκτός

Ντερμπεντέρης: Ένα πρόσωπο γεμάτο θράσος και αναίδεια…

Χλεύαζε τις παραιτήσεις των καθηγητών του ΑΠΘ και γέλαγε ειρωνικά, προκαλώντας για άλλη μια φορά αυτούς που… του σούρνουν όσα τους σούρνουν (και βεβαίως όχι άδικα).

«Ζήλεψαν» είπε από τις παραιτήσεις στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Και χαρακτήρισε με τον γνωστό αυθάδη τρόπο που τον διακρίνει τις κινήσεις αυτές, «γελοιότητες».

«H Μεσόγειος εκπέμπει SOS»

Κύριε Υπουργέ,
Εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων είναι τα αποτελέσματα των ερευνών για τη θαλάσσια ζωή στη Μεσόγειο, τα οποία απειλούν τα είδη που...
βρίσκουν καταφύγιο στα νερά της εφόσον αναγκάζονται να συνυπάρχουν.

Δημοσιεύματα αναφέρουν, ότι η Μεσόγειος παρόλο που αποτελεί μόλις το 1% της ωκεάνιας επιφάνειας, περικλείει το 10% των θαλασσίων ειδών του πλανήτη και πάνω από το 15% των παγκόσμιων μετακινήσεων. Τα θαλάσσια απορρίμματα από χερσαίες πηγές και δραστηριότητες, οι βυθίσεις αποβλήτων που πραγματοποιούν τα πλοία και τα αεροσκάφη,

Νηστικοί 8.000 μαθητές

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΣΕ 16.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

Πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης αποτυπώνεται σε νούμερα αυτό που κάποιοι κατά καιρούς έχουν αποκαλέσει φθηνή προπαγάνδα: οι νηστικοί μαθητές. Τα παιδιά που πηγαινοέρχονται στο σχολείο με άδειο στομάχι. Τα παιδιά που οι γονείς δεν είχαν να τους δώσουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί. Το 60% 16 χιλιάδων οικογενειών -συνολικά 32.358 μαθητές- αντιμετώπισαν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 23% εξ αυτών (περίπου 8.000) επισιτιστική ανασφάλεια με πείνα κατά το έτος 2012.

Ο πιο καλός ο μαθητής…

Ποιος; Ο Αντώνης. Πάει στη Μέρκελ έχοντας μάθει απ’ έξω το μάθημά του. Το ‘πε και η Σπυράκη:  

Πάει στη Γερμανία να...

Επίσημο: Το μικρό SUV της Porsche

Aυτή είναι η πολυαναμενόμενη Macan, το νέο πολυτελές εκτός δρόμου μοντέλο της γερμανικής μάρκας. Παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα σε εκδήλωση στο Λος Άντζελες, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι πύλες της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου. Η Macan έχει μήκος 4,67 m, είναι δηλαδή κατά 18 cm μικρότερη από την Cayenne. Το μεταξόνιο είναι στα 2,81 m, ενώ ο χώρος των αποσκευών έχει όγκο 500 lt. Όλες οι εκδόσεις της Macan εξοπλίζονται με σύστημα τετρακίνησης και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK.

Δώσε τσόντα στο λαό

Θεολόγος Αλεξανδράτος

Οι έρημοι οι Άγγλοι δεν ξέρουν από πού τους έρχονται οι κατραπακιές από τις εξυπνάδες του Κάμερον και της κυβέρνησής του. Δεν τους φτάνει η φορολογία που είναι στα ύψη ή η κοινωνική ανισότητα, τώρα ο πεφωτισμένος πρωθυπουργός αποφάσισε να τους κόψει και την ενήλικη διασκέδαση.

Η τελευταία απόφαση της κυβέρνησης του ήταν να βάλει υποχρεωτικά φίλτρο σε ποιες ιστοσελίδες μπορεί ένας Βρετανός να επισκέπτεται. Ο Κάμερον και οι φωστήρες του το ονόμασαν «γονικό έλεγχο» και το φίλτρο απαγορεύει την πρόσβαση σε σάϊτ που παρέχουν ερωτικό περιεχόμενο. Αν ένας χρήστης θέλει να αποφύγει το φίλτρο θα πρέπει να επικοινωνεί με τον πάροχο του διαδικτύου για να πετύχει το σκοπό του. Η κυβέρνηση λέει ότι πήρε αυτό το μέτρο ώστε οι γονείς να ελέγχουν τι βλέπουν τα παιδιά τους στο ίντερνετ.