Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Κηφισιά (μπάσκετ): «Φωνάζει» για φιλοξενία και διαιτησία με Ηλυσιακό

Καυστική ανακοίνωση για τη διαιτησία αλλά και για την ατμόσφαιρα στο κλειστό των Ιλισίων εξέδωσε η Νέα Κηφισιά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Νέα Κηφισιά ήταν και θα παραμείνει μια

Δημιουργίες που «τάραξαν» το χώρο της τέχνης

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα έργο τέχνης μπορεί να προκαλέσει τόσο έντονα συναισθήματα ή ακόμα και να χειριστεί τα συναισθήματα του θεατή του, σε βαθμό που να ξεφεύγει από τον έλεγχό του.

Υπάρχουν ωστόσο και έργα τέχνης που «τραντάζουν» την ίδια την υποδομή της τέχνης και τη σημασία της έννοιας «δημιουργώ».

Η ανοικτή πρόσκληση Τσίπρα, επιταχύνει τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και την πτώση της κυβέρνησης

Από τη στιγμή που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας απηύθυνε, στην ουσία, ανοικτή πρόσκληση εισόδου στον ΣΥΡΙΖΑ όσων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μετανοήσουν και καταψηφίσουν τα επόμενα κρίσιμα νομοσχέδια του μνημονιακού τόξου, το ΠΑΣΟΚ πέρασε ήδη σε φάση διάλυσης και η κυβέρνηση σε φάση κατάρρευσης.

Αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας δεν είναι πρόσκληση για αποστασία, όπως σπεύδουν…
να την χαρακτηρίσουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Η πτώση αυτής της κυβέρνησης, είναι στην ουσία απαίτηση ολόκληρου του αντιμνημονιακού λαϊκού τόξου. Δεν κάνει κάποιος αποστασία, όταν παύει πλέον να καταπιέζει και να εξαθλιώνει με τις αποφάσεις του το λαό, εξυπηρετώντας κομματικά συμφέροντα.

Σόφτμπολ: Κυπελλούχος Ελλάδας ο Σείριος Πατρών στις γυναίκες!

Το Κύπελλο Ελλάδας κατέκτησε, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Σείριος Πατρών νικώντας στον τελικό με 11-5 το Φάρο Κερατσινίου.
Τα κορίτσια από την Πάτρα είχαν επικρατήσει

Ο σαρκασμός της τρόικας

Τάσος Τέλλογλου

Μπορούμε να ζούμε με 11 ενώ βγάζουμε 10  και μάλιστα χωρίς να δανειζόμαστε; Αυτός ο απλός συλλογισμός απασχολεί το  οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που προσπαθεί να αποφύγει νέα μέτρα ενώ τα παλιά δεν αποδίδουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό του 2014. Και επειδή το 2013 θα κλείσει με «πρωτογενές πλεόνασμα» 730 εκατ. υποτίθεται, λένε, ότι μπορούμε να αρνηθούμε νέα μέτρα.

Παλιότερα στο γενικό λογιστήριο του κράτους υπηρετούσε ένας σημαντικός δημόσιος λειτουργός, ο Δημήτρης Δρίτσας, που είχε αναλάβει τη σύνταξη προϋπολογισμών επί πολλά έτη. Αφεντικά του είχαν διατελέσει πολιτικοί όπως ο Στέφανος Μάνος αλλά και ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Η σούπερ σέξι Ελληνίδα ηθοποιός Σοφία Λάμα που πρωταγωνιστεί σε σαπουνόπερες στο Μεξικό [εικόνες]

Η Σοφία Λάμα Σταματιάδη θεωρείται μια από τις πιο σέξι ηθοποιούς στο Μεξικό και παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές – σαπουνόπερες, όπως «Lado B», «Pecados Ajenos», «Eva Luna» και «La Casa de al Ladο» αλλά και σε ποικίλα show, καθώς συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με τον τηλεοπτικό όμιλο Telemundo.

Γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1987 στο Μεξικό. Ο παππούς της ήταν Έλληνας,

Σενάρια διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ εν μέσω τρικυμίας

Σενάρια διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ άνοιξε το Βήμα της Κυριακής, το οποίο σε ρεπορτάζ του παρουσίασε εικόνα διάλυσης στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη. Μάλιστα, προς επίρρωση των γραφομένων του ρεπορτάζ δεν λείπει και η ονοματολογία για τους πιθανούς διαδόχους του Ευ. Βενιζέλου.

«Αν ανοίξει άκαιρα μια διαδικασία διαδοχής το πιθανότερο είναι να τιναχθεί στον αέρα το ΠΑΣΟΚ» αναφέρεται στο επίμαχο ρεπορτάζ, στο οποίο ωστόσο σημειώνεται ότι ο Βενιζέλος δεν ελέγχει την ΚΟ και τους μηχανισμούς του κόμματος.

Φόρος ακινήτων, διαπραγμάτευση με τρόικα: Aπό τη Σκύλλα στην Χάρυβδη

Του Πασχάλη Τεμεκενίδη

Μία μόλις εβδομάδα μετά την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την Κυβέρνηση (με την απόρριψη της πρότασης μομφής εναντίον της που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) και η Κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση, με τα μέτωπα να είναι πολλαπλά και καυτά.

Ο σχεδιαζόμενος ενιαίος φόρος ακινήτων και η φημολογία γύρω από τις επιβαρύνσεις που θα φέρει, σε συνδυασμό με την αναταραχή και τις αντιδράσεις που προκαλεί στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο σκόπελο που έχει να περάσει η Κυβέρνηση και που απειλεί ακόμα και την συνέχειά της.

Υπηρέτης δύο συστημάτων

Θόδωρος Μιχόπουλος

Ο «θρίαμ­βος» α­πο­τε­λεί πα­ρελ­θόν και ή­δη βιώ­νου­με την ε­πι­χεί­ρη­ση διά­σω­σης της πα­ρού­σας Βου­λής –ό­χι της κυ­βέρ­νη­σης ή του πρω­θυ­πουρ­γού, αυ­τοί εί­ναι α­να­λώ­σι­μοι και φαί­νε­ται ό­τι έ­φτα­σε η ώ­ρα της α­να­κύ­κλω­σή τους.

Η ευ­φο­ρία των 153 «ό­χι» στην πρό­τα­ση μομ­φής του ΣυΡι­ζΑ, α­πό την ο­ποία «η κυ­βέρ­νη­ση βγή­κε πο­λύ πε­ρισ­σό­τε­ρο ε­νι­σχυ­μέ­νη» και βα­δί­ζει προς τις ε­κλο­γές του 2016, ό­πως δή­λω­σε ο Αντ. Σα­μα­ράς, με­τά την ψη­φο­φο­ρία, κρά­τη­σε μό­λις τρεις η­μέ­ρες.

Μη φεύγεις χωρίς κλειδιά

Οδυσσέας Ιωάννου

Θυμάμαι τη μητέρα μου να φεύγει από το σπίτι χωρίς κλειδιά. Στη μία και μοναδική φορά που τσακώθηκε με τον πατέρα μου. Ήμουν έξι. Από τότε, κάθε που ετοιμαζόταν να βγει έξω, την κυνηγούσα στο σπίτι να της δώσω τα κλειδιά. Όταν φεύγει κάποιος χωρίς κλειδιά, είναι αποφασισμένος, όχι αφηρημένος. Ή τουλάχιστον μπορείς εύκολα να διακρίνεις τη διαφορά. Πρέπει να είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που δεν τα έχει ξεχάσει ποτέ. Κινητό, τσιγάρα, αναπτήρα, πορτοφόλι, πολλές φορές. Τα κλειδιά είναι οι άνθρωποι που θέλω να ξαναγυρίσω. Να επιστρέφω, να ανοίγω την πόρτα, να με περιμένουν, να τους περιμένω. Ρωτάω συνέχεια, πήρες τα κλειδιά σου; «Μα αφού έχεις πάρει τα δικά σου, δύο ζευγάρια θα κουβαλάμε;». Μου έρχεται να της πω «θα ξαναγυρίσεις;» αλλά καταλαβαίνω πόσο χαζό θα ακουστεί.

Αύγουστος 2003. Τροχαίο στην Πατησίων. Ένας πιτσιρικάς με παπάκι, χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο που πέρασε με κόκκινο.

To KKE για το ναυάγιο στην Πάλαιρο: "Κανένας λαός να μη δεχτεί η Μεσόγειος να γίνει θάλασσα νεκρών μεταναστών και προσφύγων"


"Οι νεκροί μετανάστες - ανάμεσά τους και μικρά παιδιά - ανοιχτά της Λευκάδας, έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ξεκληρισμένων, θυμάτων της φτώχειας, των αντιδραστικών καθεστώτων και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που βρίσκουν τραγικό θάνατο στην προσπάθεια αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής.
Το τραγικό ναυάγιο επιβεβαιώνει ότι, όσα μέτρα καταστολής και αν αποφασίσει και προωθήσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, αυτά δεν αποτρέπουν τα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα, θα αυξάνουν τους θανάτους των απελπισμένων και τις τιμές του δουλεμπορίου.

Τράπεζες: ανταγωνισμοί και ηγεμονία με τη μέριμνα του κράτους

Χριστόφορος Παπαδόπουλος

Αν νομίζετε ότι η οικονομική κρίση χτυπάει αδιακρίτως όλους, ιδιώτες και επιχειρήσεις, κάνετε λάθος. Υπάρχουν επιχειρήσεις που τα πάνε μια χαρά, οι τράπεζες για παράδειγμα. Πρόσφατα οι 4 «συστημικές» τράπεζες ανακοίνωσαν τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου 2013. Προηγείται η Πειραιώς με 3,5 δισ., ακολουθεί η Alpha με 2,7 δισ., η Εθνική με 344 εκατ. και η Eurobank με 44 εκατ.

Καθόλου άσχημα όταν οι πελάτες των τραπεζών, επιχειρήσεις και ιδιώτες, τα φέρνουν δύσκολα, αφού η ύφεση συνεχίζεται ακάθεκτη διαλύοντας μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η ανεργία καλπάζει πλέον με 30%, που μεταφράζεται σε 1,5 εκατομμύρια ανέργους, οι περισσότεροι είναι πελάτες των τραπεζών για στεγαστικά και καταναλωτικά προϊόντα, το 35,35% των υπερχρεωμένων δανειοληπτών είναι άνεργοι.

Η πρόταση 4.0

Γιάνης Βαρουφάκης

Τρία χρόνια πέρασαν από την πρώτη εμφάνιση της πρότασής μας για το πώς είναι δυνατόν να επιλυθεί η Κρίση του Ευρώ εδώστο protagon – υπό τον σύντομο τίτλο «Πρόταση» στα ελληνικά και «Modest Proposal for Resolving the Euro Crisis» στα αγγλικά («Μια Μετριοπαθής Πρόταση για την Επίλυση της Κρίσης του Ευρώ»). Από τότε έχει προσαρμοστεί αρκετές φορές (βλ. π.χ. 2.0εδώ, 3.0 εδώ) καθώς η Κρίση εξελισσόταν και, σε αυτήν την έκδοση, έχει αποκτήσει άλλον έναν συν-συγγραφέα, τον συνάδελφο και φίλο James K. Galbraith. Καθώς κι έναν πρόλογο από τον τ. Πρωθυπουργό της Γαλλίας, Michel Rocard.

Όσοι αναγνώστες έχουν πειστεί από τον κ. Olli Rehn και τη λοιπή ευρωπαϊκή ηγεσία ότι η Κρίση του Ευρώ υπερνικήθηκε, και ότι η Ευρώπη βρίσκεται στον σωστό δρόμο, προφανώς πρέπει να σταματήσετε την ανάγνωση εδώ. Η Πρόταση 4.0 έχει γραφτεί για όσους εξ υμών συμφωνείτε μαζί μας ότι η Κρίση καλά κρατεί, εξελίσσεται, και απειλεί όλο και περισσότερο τα θεμέλια όχι μόνο της Ευρωζώνης αλλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της (όπως επιχειρηματολογούσα στο προηγούμενο άρθρο μου).

Βύζας Μεγάρων: Δικαίωση με τρίποντο και τιμωρία σε Πανηλειακό με μηδενισμό...

Ο Βύζας Μεγάρων δικαιώθηκε πλήρως από την Πειθαρχική Επιτροπή της FootballLeague και πήρε τον αγώνα με τον Πανηλειακό, ο οποίος εκτός του ότι χάνει τη νίκη που είχε σημειώσει στην πρεμιέρα,

Καβγάς χωρίς στόχο και στρατηγική

Κώστας Λαπαβίτσας

Τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα; Η Ελλάδα έχει ειλημμένη υποχρέωση να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ το 2014, καθ' οδόν προς το τεράστιο πλεόνασμα του 4,5% το 2016. Έχει επίσης υπογράψει μέτρα για το Ασφαλιστικό, τους δημόσιους υπαλλήλους κλπ, που δεν έχουν ακόμη εκτελεστεί.

Για να επιτευχθεί ο στόχος του 1,5% η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει όσα έχει ήδη δεχθεί, αλλά και να προτείνει νέα μέτρα για το 2014. Πού ακριβώς βρίσκεται η ανελαστικότητα και ο δογματισμός της τρόικας, για τον οποίο τόσοι όψιμοι πολέμιοι των μνημονίων ωρύονται στα ΜΜΕ;

Μειώθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές στο 10μηνο

Νέα μείωση σημείωσαν τόσο σε αριθμό όσο και σε ποσά οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές στο 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2013.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τειρεσία, στο τέλος Οκτωβρίου οι ακάλυπτες επιταγές αριθμούσαν 39.109 τεμάχια, αξίας 470,07 εκατ. ευρώ, έναντι 112.232 τεμαχίων, αξίας 1,17 δισ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η τρόικα λογοδοτεί στο Ευρωκοινοβούλιο. Στην Ελλάδα σιωπή

Του Ν. Χρυσόγελου

Ενώ στην Ελλάδα περί πολλών άλλων γίνεται συζήτηση και παίζονται κακοστημένα επικοινωνιακά παιχνίδια, περνάει απαρατήρητη μια πολύ σημαντική εξέλιξη που μπορεί να αλλάξει την  πορεία των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής. Θα περίμενα κάποιος αυτό να έχει γίνει κεντρικό θέμα στην πολιτική συζήτηση και στα ΜΜΕ.

Κι όμως είναι σχεδόν άγνωστο στο ευρύ κοινό. Ίσως η σιωπή από κόμματα και ΜΜΕ οφείλεται στο γεγονός ότι η όλη εξέλιξη οφείλεται σε πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τους Πράσινους αλλά και υποστηρίχθηκε από τις σημαντικότερες πολιτικές ομάδες αποδεικνύοντας ότι το Ευρωκοινοβούλιο και οι ευρωβουλευτές δεν είναι απλώς φερέφωνα των κυβερνήσεων.

Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, ΜΕΓΚΑ

Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Τα ύστερα του κόσμου! Κυριακή βράδυ και το δελτίο του ΜΕΓΚΑ είχε πρώτο θέμα την πορεία για την 40ή επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όχι μόνο έδειχναν την πορεία, ολόκληρη την πορεία, όχι τα επεισόδια, όπως έκαναν άλλες φορές, την επαινούσαν κιόλας. Μεγάλη την λέγανε, δυναμική την λέγανε, ειρηνική την λέγανε, άλλοι άνθρωποι ήτανε, σαν να είχε μπει μέσα τους ο Παπαχρήστος. Ο Δημήτρης Παπαχρήστος του Πολυτεχνείου, όχι ο λογοκριμένος Γιώργος Παπαχρήστος των λογοκριμένων ΝΕΩΝ.

Πώς ζεις με έναν ξενο;

Χριστίνα Πουλίδου

Στην αρχή ήταν μια απλή ερωτική ιστορία, με την ιδιαιτερότητα που έχουν εγγενώς οι σχέσεις ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων. Στη συνέχεια εξελίχθηκε σε σχέση – με διάρκεια, σταθερότητα, βάθος. Πώς ζουν τα ζευγάρια Γαλλο-γερμανών, είναι το θέμα που εξετάζει με μαρτυρίες πολλών ζευγαριών η «Monde», σε ένα δημοσίευμα με «μικρές ιστορίες» ανθρώπων που στο ζευγάρωμά τους ανέπτυξαν την περιέργεια, την αναζήτηση, τον σεβασμό, είχαν παρεξηγήσεις, προσέκρουσαν σε εμπόδια και τα ξεπέρασαν με γέλια.

Η γαλλική πλευρά καταμαρτυρά ότι οι Γερμανοί/Γερμανίδες σύντροφοί τους ήταν πιο επιφυλακτικοί στην ανάπτυξη της σχέσης. «Η φάση της φιλίας κράτησε πολλές βδομάδες» λένε, «η πρωτοβουλία ήταν συγκρατημένη, βάζουν περισσότερο χρόνο για να φτιάξουν μια σχέση, όταν όμως αποφασίσουν ότι «κολλάει», είναι σταθεροί στην επιλογή τους, την υπερασπίζονται και την προστατεύουν».

Μπαράζ διαρρήξεων σε σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Έξι διαρρήξεις και κλοπές έχουν σημειωθεί μέσα σε λίγες ημέρες στα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπως... καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος της πόλης, Σίμος Δανιηλίδης.

«Τα αλλεπάλληλα αυτά κρούσματα ανέδειξαν με τον χειρότερο τρόπο την έλλειψη αστυνόμευσης της περιοχής, ιδιαίτερα κοινωνικών και εκπαιδευτικών υποδομών, κυρίως όμως επαναφέρουν στην επικαιρότητα το ζήτημα της κατάργησης της Δημοτικής

ΔΗΠΕΘΕ: Ανάψτε φώτα ή κλείστε αυλαία

...ενδιάμεσα βρίσκεται μονάχα η τρύπια αυλαία της απαξίωσης

Γιάννης Ζαφείρης

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται τα Περιφερειακά Θέατρα της χώρας από τις ανεξέλεγκτες, τις συνεχώς μειούμενες και άτακτες χρονικά επιχορηγήσεις των συμβαλλομένων μερών των προγραμματικών τους συμβάσεων, αρχής γενομένης από το Υπουργείο Πολιτισμού, από τις Περιφέρειες και τέλος από τους Δήμους στα οποία εδρεύουν. Οι καθυστερήσεις των πενιχρών επιχορηγήσεων, προκαλούν ανασφάλεια, αβεβαιότητα, αδυναμία παραγωγής και έντονα σημάδια παρακμής και οικονομικής μιζέριας.

Μουτζαχεντίν κατά Τατσόπουλου

Λαθρόβιος Απάχης

Πολλά γράφηκαν και ειπώθηκαν για την επίθεση που δέχθηκε ο Χαντζόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αυγή, με αφορμή το σκίτσο του. Δεν θα σταθώ σε αυτό. Θα πω μόνο ότι το πρόβλημα με το χιούμορ είναι ότι έχει συνήθως στόχο κάποιον που είναι σε κακή διάθεση. Έτσι όχι μόνο αδυνατεί να το εκτιμήσει αλλά το θεωρεί και επικίνδυνο. 

Όμως για μια ακόμη φορά μου έκανε εντύπωση η θέση του Πέτρου Τατσόπουλου που πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα του κόμματος του αντιμετώπισε την κατάσταση με την κοινή λογική. Κάτι που φαίνεται ότι έχουν απολέσει κάποιοι στην Κουμουνδούρου μαζί με το χιούμορ τους.

ΕΠΟ: Δεν αποφασίζει πόσοι υποβιβάζονται από την Super League!

Σε απόφαση που δείχνει την προχειρότητα και την ανοργανωσιά του ποδοσφαίρου, αλλά και την έλλειψη οποιουδήποτε προγραμματισμού από την πλευρά των εμπλεκόμενων, φέρεται (αφού ως είθισται η απόφαση δεν ανακοινώθηκε) να κατέληξε το Δ.Σ της ΕΠΟ σχετικά με τον αριθμό

Λαός και Κολωνάκι ή… τα όρια των Atenistas

Έφη Γιαννοπούλου

Μια «ατυχής» εικαστική παρέμβαση των Atenistas στο Κολωνάκι γίνεται αφορμή να ξανατεθούν ζητήματα δημόσιου χώρου, παρεμβάσεων, ανομίας και κυρίως πολιτιστικής κυριαρχίας.

Παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου και οι Atenistas βρίσκονται πάλι εν δράσει. Με κουβάδες, μπογιές και βούρτσες καταπλέουν στην οδό Μαρασλή για να βάψουν μια φρικτή γκρίζα σκάλα, να βάλουν λίγο χρώμα (φαβέλας) στη μουντή μεγαλοαστική ζωή του Κολωνακίου.

Πώς το τρέξιμο μας κάνει χαρούμενους -Γιατί οι αθλητές έχουν μια αίσθηση ευφορίας μετά την άθληση

Οι επιστήμονες προσπαθούσαν χρόνια να ανακαλύψουν, που ακριβώς οφείλεται αυτή η μοναδική αίσθηση χαράς και ευφορίας, που ένιωθαν οι αθλούμενοι κυρίως μετά το τρέξιμο.

Και η απάντηση φαίνεται, πως βρέθηκε στα άδυτα του ανθρώπινου εγκεφάλου και στις θαυματουργές ενδορφίνες. Μετά από μακρόχρονες μελέτες, οι επιστήμονες κατέληξαν, στο συμπέρασμα, πως μια βιοχημική αντίδραση, που λαμβάνει χώρα στον εγκέφαλο και που προκαλείται από την άσκηση, δημιουργεί φυσικά «οπιοειδή» στοιχεία, που χαρίζουν μια ανεξήγητη χαρά στον αθλητή αμέσως μετά την άσκηση.

Προκήρυξη με πρωτόγνωρο λεξιλόγιο

Της Άντας Ψαρρά

Τη φορά αυτή όλα δείχνουν ότι μάλλον η ΕΛ.ΑΣ. θα δυσκολευτεί πολύ να ανακαλύψει τους δράστες της διπλής δολοφονίας των χρυσαυγιτών. Μπορεί να προσομοιάζουν οι μισοί Έλληνες με τον «σωματότυπο» του εκτελεστή, αλλά κανένα κείμενο ένοπλης οργάνωσης που θεωρήθηκε γνήσιο (μια και υπήρχαν και πολλά κατασκευασμένα από άγνωστα-γνωστά κέντρα) δεν «προσομοιάζει» στο κείμενο που ετέθη στη διάθεση της ιστοσελίδας «Ζούγκλα». Από τις προκηρύξεις του ΕΛΑ και της 17Ν, τις θολές αναλύσεις με σαφές όμως ιδεολογικό στίγμα των αντιεξουσιαστικών και αναρχικών ομάδων μέχρι και το τελευταίο κείμενο του Νίκου Μαζιώτη, τίποτα δεν θυμίζει αυτή τη γνήσια (;) προκήρυξη των 18 σελίδων.

Κατ’ αρχήν τι σημαίνει ο όρος γνήσια προκήρυξη όταν μιλάμε για ένα ηλεκτρονικό στικάκι; Ας θυμηθούμε τη λίστα Λαγκάρντ και τις πολλές ηλεκτρονικές εκδοχές της κι αυτό ενώ υπήρχε στην περίπτωση αυτή το πρωτότυπο.

Κοντή μνήμη

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Λίγοι άνθρωποι αιστάνθηκαν την ανάγκη να αποχαιρετήσουν στο αιώνιο ταξίδι της την Αντιγόνη Βαλάκου και κυρίως ελάχιστοι άνθρωποι του θεάτρου και δυο-τρεις μόνο από τους εκατοντάδες μαθητές της στη Δραματική Σχολή του Εθνικού και στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Κιμούλη.

Μια ηθοποιός που επί εξήντα χρόνια διακόνησε το επάγγελμά της ως λειτούργημα, ερμήνευσε ρόλους όλου του φάσματος του διεθνούς δραματολογίου, από τους «Πέρσες» του Αισχύλου έως τον Αλμπι, που εισήλθε στο στίβο 18 χρονώ με σκηνοθέτη και Δάσκαλο τον Ρώτα, συγγραφέα τον Νότη Περγιάλη και συμπρωταγωνιστή τον μεγάλο Βεάκη,

Πάτρα: Μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα του θεατρικού "Δεν πληρώνω,δεν πληρώνω!!" ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στις 15 Νοέμβρη έγινε η πρεμιέρα του θεατρικού με μεγάλη επιτυχία!!Ο κόσμος δεν σταμάτησε να γελάει και είχε τις καλύτερες κριτικές!!
Το Ελεύθερο Θέατρο επιστρέφει στη σκηνή του καλλιτεχνικού χώρου ”Οροπαίδιο” με το β’ κύκλο παραστάσεων της κωμωδίας του Ντάριο Φο , “Δεν πληρώνω, Δεν πληρώνω!!!…”.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τα βρήκε με τη «NOVA»

Αθήνα
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τα βρήκε με τη NOVA και θα μετέχει και εκείνος στην κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων μέχρι τη σεζόν 2016-17, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Σούπερ Λιγκ, αναφέροντας ότι αυτή είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για τις ΠΑΕ - Μέλη.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ:

«Η Super League ανακοινώνει ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα συμμετέχει στην Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, μέσω των καναλιών NOVASPORTS, για τις αγωνιστικές περιόδους 2015-2016 και 2016-2017.

«Αποστασιολογία», μπουρδολογία και κιτρινισμός του ΔΟΛ

Του Θέμη Τζήμα

Η ιστορία έχει χιούμορ και λεπτή αίσθηση ειρωνείας. Ο αρχί - αποστάτης Μητσοτάκης κατήγγειλε το 1993 Σαμαρά για αποστασία. Ο Σαμαράς καταγγέλλει τώρα τον Τσίπρα ότι καλεί σε αποστασία τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Από κοντά και ο «σαλταδόρος» - σύμφωνα με τις εκφράσεις γνωστών ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, το 2007- Βενιζέλος που επιστράτευσε τόσο το 2007 όσο και κατεξοχήν το 2011 κάθε λούμπεν, εξωνημένο, ελεγχόμενο από τη διαπλοκή μέλος των τότε κοινοβουλευτικών ομάδων του ΠΑΣΟΚ για να ανατρέψει τον Παπανδρέου, που εν τω μεταξύ - από το 2010 και έπειτα - είχε προσχωρήσει με χέρια και πόδια στην πολιτική του παρασιτισμού προετοιμάζοντας ο ίδιος την πτώση του.

Και για υπερασπιστή της κοινοβουλευτικής τάξης οι Σαμαράς και Βενιζέλος που τρέμουν τις εκλογές ο καθένας για τους δικούς του λόγους και που βλέπουν πόσο επισφαλής είναι η θέση τους, διαθέτουν τη «ναυαρχίδα της διαφάνειας», το ΔΟΛ και τα ΝΕΑ, που κάθε μέρα που περνάει βουτιούνται βαθύτερα στον κιτρινισμό.

Απόψε στη "Δίκη": Αποκάλυψη για το ρόλο των αρχιδιαιτητών

Η τηλεοπτική "Δίκη στον Σκάϊ" σήμερα, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, συνεχίζει τη δημοσιογραφική έρευνα για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο και αποκαλύπτει νέα στοιχεία για την ΕΠΟ, τις ποδοσφαιρικές Ενώσεις

Κρατούμενοι και υπέργηροι

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

«Πρέπει να χτυπούμε, να χτυπούμε τη μοίρα μας, ως ν' ανοίξουμε πόρτα, να γλιτώσουμε». Οσες φορές και να αντλήσουμε δροσερές ρουφηξιές από την «Αναφορά στον Γκρέκο» άλλες τόσες θα διψάμε. Εκεί θα ανατρέχουμε, αναζητώντας ιαματικές σταγόνες, σε καιρούς θνησιγενείς, όπου πλέον οι λέξεις χρέος, καθήκον, ατομική ευθύνη, ευσυνειδησία, ευθιξία, ευάριθμους πλέον αφορούν.

Πριν από ένα μήνα, στις 21 Οκτωβρίου, μια εικοσιτετράχρονη κρατούμενη στις φυλακές του Ελεώνα με μια ευπρεπέστατη επιστολή της στην «Ε» περιέγραφε την περιπέτειά της, αφηγούμενη φυσικά και το παράπονό της για την ποινή που της επέβαλαν. «Με πιάσανε έχοντας στην κατοχή μου 5 κιλά ινδικής κάνναβης. Στο δικαστήριο, που διήρκεσε μόλις μία ώρα, με καταδίκασαν σε ισόβια κάθειρξη. Είχα τα απαραίτητα χαρτιά της τοξικομανίας και οι κατηγορίες μου ήταν: κατοχή, εμπόριο, αγορά κ.λπ.

Ετοιμάζεται η τελευταία προκήρυξη προσλήψεων του ΟΑΕΔ

Σε μερικές εβδομάδες, θα δημοσιευθεί και θα αφορά ωφελούμενους ανέργους Πληροφορικής των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΙΕΚ,η τέταρτη... και τελευταία προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις της Πληροφορικής ανά κατηγορία εκπαίδευσης είναι τα εξής:

Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση: Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο ή δίπλωμα

Αδιάβαστος..

Μα τι είναι αυτά, δεν τα καταλαβαίνω! Να φεύγουν και να αλλάζουν κόμματα με τόση ευκολία. Σε άλλο κόμμα να τους ψηφίζει ο λαός και σε άλλο να τους βρίσκει? 

Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά , είπε ο Ντερμπεντέρης.

«Μάλιστα, τα μαγειρεύουμε»...

Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στα προβλήματα της κοινωνίας είναι πάντα αλαζονική.
Οπως, άλλωστε, απαιτεί το πρωτόκολλο κάθε εξουσίας. Αυτή ακριβώς τη συμπεριφορά οι πολίτες τη ζουν στο πετσί τους τα τριάμισι χρόνια της βαρβαρότητας του Μνημονίου.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ανεπίσημο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών για τον περίφημο Ενιαίο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Οι σύμβουλοι του υπουργού επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα βάρη του νέου φόρου και να πείσουν ότι τελικά από τη μονιμοποίηση του διπλού χαρατσιού θα βγούμε κερδισμένοι και από πάνω! Για να το πετύχουν αυτό, προχωρούν όμως σε μια κυνική ομολογία:

Αφού είναι τόσο έξυπνο, γιατί δεν τα πάει καλά με τα μαθήματα;

«Αφού το παιδί μου είναι τόσο έξυπνο γιατί δεν τα πάει καλά με τα μαθήματα και μισεί το διάβασμα; Μήπως είναι τεμπέλης;» Αυτό είναι ένα σύνηθες ερώτημα που εξέφραζαν πολύ συχνά οι γονείς στο παρελθόν γιατί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τη δυσανάλογη σχέση της εξυπνάδας του παιδιού τους με τη σχολική του επίδοση.
 Στις μέρες μας όμως πολλοί είναι οι γονείς που γνωρίζουν πως χρειάζεται να ψάξουν περισσότερο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους και να μην τα αποδίδουν όλα στην τεμπελιά.

Οι Βρετανοί περιμένουν τον πιο βαρύ χειμώνα των τελευταίων 60 ετών

Ο πιο βαρύς χειμώνα των τελευταίων 60 ετών περιμένει το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα στοιχεία των μακροπρόθεσμων μοντέλων που έχουν στα χέρια τους οι Βρετανοί μετεωρολόγοι.

Προειδοποιούν για δριμύ ψύχος και σφοδρές χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα, όπως λένε, είναι ιδανική για έντονα φαινόμενα σε όλο το διάστημα των χειμερινών μηνών.

Κίνητρα σε όσους καταγγέλλουν φορολογικά αδικήματα

«Η συνεχής ηθική ευαισθητοποίηση και εγρήγορση των πολιτών είναι προϋπόθεση για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος ανεξάρτητα από τα υλικά κίνητρα που δύναται να θεσμοθετηθούν» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, για το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις παροχής κινήτρων για όσους καταγγέλλουν φορολογικά αδικήματα τρίτων.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ "ΓΕΙΩΣΕ" ΤΟΝ Γ.ΒΡΟΥΤΣΗ "Λέτε σαχλαμάρες, μας έχετε πεθάνει" (vid)


Tην ώρα που έβγαινε από το Υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, οι δημοσιογράφοι των ρώτησαν αν πήγαν όλα καλά στη συνάντηση με την τρόικα και εκείνος τους απάντησε ""Όλα καλά"...
«Σαχλαμάρες πήγαν όλα καλά! Μας έχετε πεθάνει». Με αυτά τα λόγια μία αγανακτισμένη γυναίκα απάντησε στον υπουργό η οποία ασφαλώς και δεν πίστεψε τα λεγόμενα του... Άδικο έχει;
Δείτε το βίντεο

ΠΑΕ Παναιγιάλειος: "Χούλιγκαν ο... εξυγιαντής κ. Κούγιας"

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τον Αλέξη Κούγια για δολοφονική επίθεση κατά του τερματοφύλακά της, Αποστόλη Ανδρούτσου, εξέδωσε η ΠΑΕ Παναιγιάλειος. 
Σ' αυτήν οι Αιγιώτες χαρακτηρίζουν κοινό χούλιγκαν τον ιδιοκτήτη της Παναχαϊκής,

Eκθεση της Μαριας Λεοντσινιδη στην ΑΚΤΙΝΑΒραβείο στην Αντζελίνα Τζολί για την αθρωπιστική της δράση

Με ένα τιμητικό βραβείο για την ανθρωπιστική δράση της βραβεύτηκε το Σάββατο, κατά την 5η απονομή των Βραβείων Γκάβερνορς η Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, η οποία είναι από το 2012 ειδική απεσταλμένη της...
Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 40 αποστολές του Οργανισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Τζολί παρέλαβε το Ανθρωπιστικό Βραβείο Τζιν Χέρσχολτ από τα χέρια του σκηνοθέτη Τζορτζ Λούκας, σε μια τελετή παρουσία πολλών διάσημων

Φάουλ, ο Τσίπρας. Ντεμοντέ ο Βενιζέλος...

Που... κατετάγη, ο Τατσόπουλος... 

Οι πολιτικοί αρχηγοί απευθύνονται στους πολίτες, κι όχι στα εκλεγμένα στελέχη άλλων κομμάτων.
Ηταν... κοινοβουλευτικό φάουλ αυτό που έκανε ο Τσίπρας (να απευθυνθεί στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ), σχολίασε ο Χατζηνικολάου. Αλλά, είχε και τον καλό του λόγο, για τον Βενιζέλο:  Αυτά τα περί πολιτικής αλητείας, αποστασίας κ.λπ, είναι σήμερα, πια, πολύ ντεμοντέ.

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ» Πρό(σ)κληση ΧΑ προς "βολευτές": "Μείωση στα 1890 € του βουλευτικού μισθού"

Μια πρόταση δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που βιώνει η χώρα και οι πολίτες της οφείλουν να αποδεχθούν οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου κατέθεσε πριν ο συνάδελφός τους και  εκπρόσωπος  του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδιάρης.
Η πρόταση συμποσούται στο  ότι ο κάθε βουλευτής δεν μπορεί να αποζημιώνεται από το ελληνικό δημόσιο με ποσό άνω των 1890 ευρώ ο οποίος είναι ο μισθός του διπλωματικού υπαλλήλου επιπέδου πρεσβευτή.
Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής  κατέθεσε και τροπολογία για την εξομοίωση του βουλευτικού μισθού με αυτόν του Πρέσβη (1899 ευρώ). Όπως είπε χαρακτηριστικά στους διαμαρτυρόμενους βουλευτές της ΝΔ: "Όποιος βουλευτής πεινάει, ας έρθει στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής".
Από του βήματος της Βουλής ο Η. Κασιδιάρης στηλίτευσε το σώμα του κοινοβουλίου που

Η Nestle ανοίγει 500 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Ο ιδιωτικός τομέας συμβάλλει στη διέξοδο απο την ανεργία. Η εταιρία γαλακτομικών Nestle,στα πλαίσια ενός φιλόδοξου προγράμματος... 20000 νέων θέσεων εργασίας με την ονομασία “Nestlé Needs YOUth” ανοίγει και 500 θέσεις στην Ελλάδα!...

Οι θέσεις εργασίας θα είναι διοικητικές, έρευνας και ανάπτυξης,marketing, πωλήσεις.

Η πρωτοβουλία αυτή της Nestle, η οποία

Καλώς τα παιδιά!

Αντώνης Δελλατόλας

Είναι πρόσκληση για... αποστασία η δήλωση του Τσίπρα να καταψηφίσουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης τα επίμαχα νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή και στην πορεία θα δικαιωθούν;

Προφανώς και όχι.

Ο Βενιζέλος, βέβαια, αντέδρασε γιατί γνωρίζει ότι κυρίως αυτόν αφορά η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι εκείνοι που - κατά δήλωσή τους-  έχουν περάσει τις κόκκινες γραμμές τους και δείχνουν ότι αργά η γρήγορα θα μπουν στον δρόμο που χάραξε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Παραιτήθηκε η σύγκλητος - Ζητάει συνάντηση με τον Σαμαρά

Στη διάθεση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκονται οι παραιτήσεις των μελών τη συγκλήτου του Ιδρύματος. Το διοικητικό όργανο του Πανεπιστημίου ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να δοθεί λύση στο αδιέξοδο της αναστολής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά τη συνεδρίαση της συγκλήτου ο Θ. Πελεγρίνης δήλωσε ότι: «Η σύγκλητος και το Πανεπιστήμιο στο σύνολό του θέλουν να ξεκινήσει άμεσα το διδακτικό έργο υπό ομαλές συνθήκες». Χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για αστυνομική επέμβαση στα Πανεπιστήμια ενώ κατήγγειλε την δημοσιοποίηση των πινάκων του ΑΣΕΠ υποστηρίζοντας ότι βρίθουν λαθών. 

Γιάννη, πες μας..

Τι να της πει της κυρίας Ολγας, ο Γιάννης? Τι ακριβώς έχει ετοιμάσει το βράδυ στην "Ανατροπή", για την Παιδεία.

Κι ο Ντερμπεντέρης, μετριόφρων όπως είναι , είπε οτι θα τους βάλει όλους σε ...ένα τραπέζι για να κάνουν διάλογο. Γιατί, μέχρι τωρα, κατα την αποψη του, διάλογος δεν γίνεται . Θα τους έχει ολους, είπε. Καθηγητές, υπουργό, διοικητικούς, φοιτητές (ποιοι φοιτητές θα πανε στο Ντερμπεντερη, είναι ενα ζήτημα).

Τότεναμ: Aποζημίωση από την FIFA ζητά για τραυματισμό παίκτη της


Η Τότεναμ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «bt.dk» σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ από την FIFA για τον τραυματισμό του Κρίστιαν Έρικσεν.
Ο Έρικσεν τραυματίστηκε στον αστράγαλο στο φιλικό της Δανίας με την Νορβηγία και αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης