Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Αυτοκίνητο: «Υποβιβάστηκε» στο πρωτάθλημα ERC το Ακρόπολις

Μετά την μη παραμονή του Ράλι Ακρόπολις στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι το 2014, εκείνο εξασφάλισε μια θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC). 
Τα τελευταία χρόνια το ERC έχει πάρει τα πάνω του χάρη στην εμπλοκή του τηλεοπτικού δικτύου

Σύρονται ενώπιον του λαού

Τον αρχικό αιφνιδιασμό με τον οποίο αντιμετώπισε η κυβέρνηση την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε η απροθυμία κυβερνητικών βουλευτών να συμμετάσχουν στην κοινοβουλευτική συζήτηση, με αποτέλεσμα αυτή να περιοριστεί για σήμερα και αύριο το απόγευμα. Σε άλλες εποχές, οι κυβερνητικοί βουλευτές συνωθούνταν να υποστηρίξουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και να εμφανιστούν από του βήματος της Βουλής στις οθόνες, υπερασπιζόμενοι την κυβερνητική πολιτική.

Αυτά σε άλλες εποχές... Σήμερα η Βουλή έχει απαξιωθεί, καθώς παρακάμπτεται από τις επαναλαμβανόμενες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Η παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών είναι διακοσμητική. Κανείς δεν τους ρωτάει και κανείς δεν λαμβάνει στα σοβαρά υπόψη τη γνώμη τους. Άλλωστε και οι ίδιοι έχουν αποδεχθεί αυτή την απαξίωση. Πρωταγωνιστούν καθημερινά στην περαιτέρω αυτοαπαξίωσή τους. Τελευταία το έριξαν στο "αντάρτικο" για τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας, γρήγορα, όμως, συνθηκολόγησαν...

Ακόμη κι αν διαφωνούν με την ασκούμενη πολιτική, ακόμη κι αν λαμβάνουν καθαρά μηνύματα αποδοκιμασίας, οι κυβερνητικοί βουλευτές, κατά κανόνα, τελικώς, δεν διαφοροποιούνται διότι γνωρίζουν ότι εάν με τη στάση τους επιταχύνουν τις εκλογές, το πιθανότερο είναι να μη γλιτώσουν τον καταποντισμό.

Η στάση των κυβερνητικών βουλευτών στην πρόταση μομφής είναι, εκτός απροόπτου, δεδομένη. Σπανίως πρόταση μομφής έριξε κυβέρνηση. Κατά κανόνα, όμως, λειτουργεί αποδιαρθρωτικά για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μεσοπρόθεσμα οδηγεί σε εκλογές. Χαρακτηριστική είναι η κατάληξη της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Μόλις πήρε ψήφο εμπιστοσύνης τον Νοέμβριο του 2011 οδηγήθηκε σε παραίτηση και τον διαδέχθηκε η βραχύβια κυβέρνηση Παπαδήμου.

Όσο κι αν υπάρχουν διαφορές, ενισχύονται οι ομοιότητες, καθώς βρισκόμαστε μέσα στον ίδιο ιστορικό κύκλο. Η κυβέρνηση Σαμαρά σημαδεύεται από την αποσύνθεση, αρχής γενομένης από την εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την αποξένωση της λαϊκής Δεξιάς από το Μαξίμου. Η εκβιασμένη ψήφος των νεοδημοκρατών βουλευτών δεν μπορεί να σταθεί ικανό στήριγμα για να διασωθεί η κυβέρνηση Σαμαρά.

Η διαδικασία της ψήφου δυσπιστίας, λοιπόν, λειτουργεί ως καταλύτης εξελίξεων. Ανταποκρίνεται στη λαϊκή αίσθηση ότι αυτή η Βουλή είναι σε δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα και προκλητικά αναντίστοιχη, ακόμη και προς τις προγραμματικές δεσμεύσεις της.

Ο πρωθυπουργός σύρεται στη Βουλή, την οποία αποφεύγει συστηματικά. Αναγκάζεται να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί για την πολιτική του απέναντι σε μείζονα ζητήματα δημοκρατίας (με αφορμή το πραξικόπημα στην ΕΡΤ) και οικονομίας. Την ώρα, μάλιστα, που εν κρυπτώ δήθεν διαπραγματεύεται, στην ουσία ικετεύει την τρόικα για κατανόηση.

http://www.avgi.gr/

Η Νατάσα Καραμανλή σε ρόλο έκπληξη

Μια έκπληξη περίμενε τους κατοίκους του Πόρου που βρέθηκαν το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής στο λιμάνι του όμορφου νησιού του Αργοσαρωνικού. Η Νατάσα Καραμανλή, μαζί με μια ομάδα ιατρών αποβιβάστηκε από το πλοίο της γραμμής κρατώντας μια μικρή βαλίτσα. Όσοι

ΕΡΤ...

Μάκης Γεωργίου

Ο Διακογιάννης, ο Διακογιάννης...

Κοίταξα έξω από το παράθυρο...


Το πούλμαν, μας γύριζε στο Περιστέρι, από ένα μπάνιο στον Άγιο Ανδρέα.

Ο Διακογιάννης, έβγαινε από την είσοδο, που σήμερα (Πέμπτη πρωί) είχε μπει το λουκέτο.

Σακάκι σκούρο, πουκάμισο θαλασσί, χωρίς γραβάτα. Ύφος αγέρωχο.

Πάντα έτσι τον θυμάμαι.

Πέρασε στο απέναντι πεζοδρόμιο και σήκωσε το χέρι, να σταματήσει ένα ταξί.

Κοίταξα αριστερά μου προς το κτίριο.

Τεράστιο, επιβλητικό.

Διακογιάννης και ΕΡΤ.

Ο Μύθος ήταν εδώ.

Ένιωσα ένα ρίγος, από την αδιαίσθητη, στιγμιαία εκείνη επαφή.

Και μια ζήλια.

Ήθελα και 'γω να 'μουν εκεί...

Ξυπνώντας, προχτές, χαράματα, από τηλεφώνημα συνεργάτη μου και βλέποντας τα ΜΑΤ να σπρώχνουν με τις ασπίδες, προς την έξοδο, τους εργαζομένους, δεν ξέρω πως, αλλά, το μυαλό μου γύρισε πίσω σ' εκείνη τη στιγμή.

Που, πιτσιρικάς περνούσα έξω από την ΕΡΤ.

Στον μύθο...

Που πια, δεν ήταν εκεί...

crimenet.gr

(eikotologies - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

http://nonews-news.blogspot.gr/

To λαίμαργο σπίτι σου

Κώστας Γιαννακίδης

Όταν η κυβέρνηση παρίστανε ότι διαπραγματεύεται τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, το υπουργείο Οικονομικών απέδωσε στον Τόμσεν μία προτροπή που διαβάστηκε ως προκλητική. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ φέρεται να είπε ότι από το να αγοράζουμε φθηνότερο πετρέλαιο, είναι καλύτερο να επενδύσουμε στη μόνωση των κατοικιών, ώστε να καίμε λιγότερο. Ήταν μία σωστή πρόταση, σε εντελώς λάθος στιγμή. Ναι, ο Τόμσεν δεν έχει άδικο. Το μέσο ελληνικό σπίτι είναι πιο ενεργοβόρο από το μέσο νορβηγικό. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένας Νορβηγός χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για να ζεσταθεί, από αυτή που καταναλώνει ένας Έλληνας. Δεν είναι η αντοχή του Νορβηγού στο κρύο. Είναι η κατασκευή της κατοικίας του. Ο Νορβηγός ζει σε ένα σπίτι που φτιάχτηκε με κατάλληλες μονώσεις και παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας. Ο Έλληνας ζει σε ένα σπίτι που φτιάχτηκε όπως ξύπνησε ο κατασκευαστής του. Άλλωστε εμείς ένα κεραμίδι θέλουμε να βάλουμε πάνω από το κεφάλι μας. Τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε. Έλα όμως που δεν τα βρίσκουμε πάντα.

Βέβαια, οι μονώσεις και τα κουφώματα δεν είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η χώρα θα κρυώσει και φέτος, δηλητηριάζοντας τον αέρα της. Η χώρα θα παγώσει και ο ουρανός θα αλλάξει χρώμα επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν πια χρήματα για να αγοράσουν πετρέλαιο. Όμως, θεωρητικά, αν γυρίζαμε πίσω στον χρόνο, θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς. Πρόσφατα επισκέφτηκα ένα σπίτι που θερμαίνεται και ψύχεται με ηλιακή ενέργεια. Και αν αυτή δεν επαρκεί, χρησιμοποιείται μία αντλία θερμότητας. Το σπίτι δεν αγοράζει πετρέλαιο και πληρώνει αστείους λογαριασμούς ΔΕΗ. Κάποιοι θα πουν ότι αυτά ακούγονται προκλητικά για ανθρώπους που ήθελαν τέσσερις τοίχους να βάλουν την οικογένειά τους και τώρα θα τη δουν να κρυώνει. Για να είμαι ειλικρινής δεν απευθύνομαι σε αυτούς. Απευθύνομαι σε όλους τους άλλους που φύσηξαν για να φουσκώσουν τη φούσκα των ακινήτων. Σε εκείνους που τα ακούμπησαν στις ροζ πολυκατοικίες με τις «προνομιακές κατοικίες» χωρίς στοιχειώδεις μονώσεις και φθηνές ενεργειακές λύσεις. Σε αυτούς που ενώ «με το νοίκι πήραν σπίτι» δεν πίεζαν τον κατασκευαστή για επιλογές που εξοικονομούν πετρέλαιο. Στους κατασκευαστές που έπαιζαν Μονόπολη στις πόλεις, αδιαφορώντας για τα ενεργειακά.

Αυτό που ζούμε κάθε χειμώνα-και θα βιώσουμε φέτος ως εφιάλτη-είναι μία ακόμα έκφραση της ελληνικής αρπαχτής, του «έχει ο Θεός». Μόνο που ο Θεός κοιμήθηκε ή, τέλος πάντων, δεν βλέπει πια εδώ. Και σίγουρα, δεν έχει.

http://www.protagon.gr/

Παναιγιάλειος: Έχασε τα... άχαστα, αδικήθηκε και διαιτητικά, έμεινε σε ένα ακόμη 1-1

Ατυχία, αστοχία και ένα σοβαρό διαιτητικό λάθος, στέρησαν από τον Παναιγιάλειο χθες το απόγευμα τη νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Φωκικό Άμφισσας, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League. 
Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη φάση που δημιούργησαν, μόλις

Τσουνάμι φόρων 24,7 δισ. ευρώ από το 2010 ώς σήμερα

Φόροι-ρεκόρ ύψους 24,7 δισ. ευρώ σάρωσαν την ελληνική κοινωνία από τον Ιανουάριο του 2010 ώς σήμερα, εξαντλώντας...τη φοροδοτική ικανότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Φουαγιέ

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΙΣ

* Τώρα που τα κυβερνητικά στρατεύματα ανακατέλαβαν την ΕΡΤ, ευκαιρία να επαναλειτουργήσει και η ΥΕΝΕΔ!

* Και μια που τα ΜΑΤ είναι ήδη μέσα, ας προετοιμάσουν τις πρώτες εκπομπές της κυβερνητικής σειράς «ΚοΜΑΤια να γίνουν» (τα δικαιώματα των πολιτών...).

* Να αποκτήσει και εκπομπή ο Δένδιας και όποιος καλεσμένος του δεν συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις να συλλαμβάνεται!

* Προθυμοποιείται, μάλιστα, να τον βοηθήσει ο Νίκος Μαστοράκης...

* Και ο εκπρόσωπος Σίμος να παρουσιάζει κάθε μεσημέρι τις ειδήσεις για να είναι σίγουρος. Διότι έχει παρατηρηθεί άλλα να τους λέει και άλλα να λένε!

* Το δυστύχημα είναι ότι ο Αδωνις δεν έχει χρόνο να πουλά βιβλία, αφού αυτή την εποχή πουλά την υγεία...

* Τουλάχιστον, θα έχουμε τον Φαήλο με καθημερινή εκπομπή σκέψης και προβληματισμού. Η παρακολούθησή της θα είναι υποχρεωτική σε ευαγή και άλλα ιδρύματα...

* Δεν είναι άσχημη ιδέα να προβάλλονται σε επανάληψη και τα αλήστου μνήμης διαφωτιστικά πεντάλεπτα του Ζάχου Χατζηφωτίου!

* Θα βρει επιτέλους και χρηματοδότηση ο Γιάννης Σμαραγδής για να σκηνοθετήσει την ιστορική σειρά «Αντώνιος ο Δεξιός. Ο ηγεμών της καρδιάς μας».

* Το είχε προτείνει και στο BBC, αλλά οι ανίδεοι το είχαν απορρίψει και προτίμησαν να γυρίσουν τον «Πύργο του Ντάουντον». Και λένε ότι ξέρουν και από τηλεόραση...

* Ο Αβραμόπουλος θα ήθελε να υπάρχει και πάλι η εκπομπή «Οι ουρανοί είναι δικοί μας», αλλά περιμένει την τρόικα για να διευκρινιστεί αν παραμένουν δικοί μας...

* Και έχει φάει η αγωνία τη Φώφη, που αναμένεται να είναι η παρουσιάστρια, αφού για την τελική επιλογή η άλλη υποψήφια είναι η Δούκισσα Νομικού, η οποία είναι ευνόητο ότι δεν έχει καμιά τύχη...

* Αλλωστε, παραδοσιακά στην κρατική τηλεόραση η όποια επιλογή βασίζεται στο «δικοί μας»!

* Δικό της ανακριτικό σόου θα έχει και η Αστυνομία και όποιος καλεσμένος απαντά λάθος θα στέλνεται διά τα περαιτέρω στη... ζαρντινιέρα.

* Και για να είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει συμμετοχή στην εκπομπή, οι καλεσμένοι θα προσάγονται!

* Θα υπάρχει και ο «Φορολογικός τροχός της τύχης» με παρουσιαστή τον Σταϊκούρα. Μόνο που οι νικητές δεν θα παίρνουν, αλλά θα δίνουν χρήματα!

* Και γι' αυτή την εκπομπή η προσαγωγή των συμμετοχόντων θα γίνεται βιαίως...

* Στο νέο πρόγραμμα θα δοθεί εκπομπή και στην αντιπολίτευση. Θα λέγεται «Το ξερονήσι», όπου όσοι στέλνονται δεν θα ξαναγυρίζουν και οι τηλεθεατές θα παρακολουθούν τις προσπάθειές τους για επιβίωση...

* Καλό μας Σαββατοκύριακο, σύντροφοι...

g.tzedakis@eleftherotypia.net

σκίτσο: Κώστας Κουφογιώργος

http://www.enet.gr/

«Στη ρίζα των πραγμάτων»

Τα γεγονότα γύρω από την ΕΡΤ δείχνουν κι αυτά την αντιφατικότητα της σημερινής περιόδου

«Υπάρχει πολιτική κρίση, μια κρίση του κράτους. Η απόκλιση ανάμεσα στη ζωή των ανθρώπων και αυτό που πράττει η εξουσία, ή αρνείται να πράξει, διευρύνεται. Αυτή η πολιτική κρίση, που είναι και μια ιδεολογική κρίση, συμβάλλει στην επιστροφή του ενδιαφέροντος για σκέψεις που προσπαθούν να φτάσουν στη ρίζα των πραγμάτων»

Αλέν Μπαντιού

Αυτά τα λόγια δεν αναφέρονταν στην Ελλάδα. Ειπώθηκαν άλλωστε το 2009, λίγο πριν φουντώσει η κρίση στη χώρα μας. Περιγράφουν όμως πολύ καλά μια πλευρά της πραγματικότητας που βιώνουμε σήμερα.

Η πραγματικότητα αυτή είναι βαθύτερη. Στην κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει τα τελευταία χρόνια, «αυτό που πράττει η εξουσία» δεν είναι απλά σε διάσταση και απόκλιση από τη ζωή των ανθρώπων. Οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με μια εξουσία, υπερεθνική και εθνική, που καθημερινά μεθοδεύει την κοινωνική και οικονομική τους εξόντωση.

Η πραγματικότητα αυτή, η πολιτική κρίση σε αυτή της την διάσταση, δεν αναιρείται από τις διακυμάνσεις που έχουν οι διαθέσεις των ανθρώπων απέναντι στα πολιτικά πράγματα. Οι διακυμάνσεις αυτές, όμως, υπάρχουν και παίζουν ρόλο. Οι πολίτες με διαφορετικό τρόπο αντιδρούν και συμπεριφέρονται στο περιβάλλον αυτής της κρίσης σε κάθε φάση της.

Τα γεγονότα γύρω από την ΕΡΤ δείχνουν κι αυτά την αντιφατικότητα της σημερινής περιόδου. Το «μαύρο» στην ΕΡΤ, το καλοκαίρι, σαφώς ήταν γεγονός με άλλη διάσταση αλλά και οι νέες «χειροπέδες» που πέρασε η κυβέρνηση δεν αφήνουν ανεπηρρέαστους τους πολίτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Δελτίο που έβγαλαν στον αέρα οι εργαζόμενοι έξω από το ραδιομέγαρο παρακολούθησαν πάνω από ένα εκατομμύριο τηλεθεατές. Την ίδια στιγμή, όμως, οι συγκεντρώσεις που έγιναν δεν είχαν ιδιαίτερη μαζικότητα. Η μεγάλη πλειοψηφία παίρνει θέση στα γεγονότα, δεν βρίσκει όμως εύκολα διέξοδο.

Σε άλλη κλίμακα, στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, ολόκληρη η τοπική κοινωνία αντιστέκεται στην καταστροφή του τόπου της. Οι σκηνές της υποδοχής των αποφυλακισμένων αγωνιστών ήταν συνταρακτικές και δείχνουν μια άλλη δύναμη. Στο Ηράκλειο της Κρήτης, χιλιάδες αγρότες πραγματοποίησαν μια πολύ μαζική και δυναμική κινητοποίηση που κι αυτή δίνει τα δικά της μηνύματα. Πιο δίπλα, στην Ιεράπετρα, οι συγκεντρώσεις της πρόσφατης περιόδου για να σταματήσει η εγκατάλειψη του τόπου είχαν πρωτόγνωρα παλλαϊκά χαρακτηριστικά.

Οι περιπτώσεις, όμως, αυτές δεν αναιρούν το γενικό πρόβλημα. Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν βρίσκεται σε φάση γενικής κινητοποίησης, παρακολουθεί διαρκή και καταιγιστικά γεγονότα, αισθανόμενη αδυναμία να παρέμβει καθοριστικά ανατρέποντας τους συσχετισμούς.

Αν το σκεφτούμε, οι πιο σημαντικές από τις τελευταίες κινητοποιήσεις συνδέονται με αξίες που φτάνουν «στη ρίζα των πραγμάτων». Δημοκρατία. Αλήθεια. Δικαιοσύνη. Όχι χειραγώγηση, εγκατάλειψη και καταστροφή. Δηλαδή αγώνας για την ίδια τη ζωή των ανθρώπων απέναντι σε μια εξουσία που την υπονομεύει.

Πώς, λοιπόν, θα ξεπεραστεί η σημερινή φάση σχετικής υποχώρησης και αδυναμίας να απαντηθεί το συνολικό πρόβλημα; Σχηματικά, ο ένας δρόμος είναι να περιμένει κανείς μήπως ανέβει η κοινωνική δυναμική μέσα από την προσαρμογή της σε μια πιο οξυμένη κεντρική πολιτική και κοινοβουλευτική αντιπαράθεση. Ο άλλος είναι να συγκροτηθεί αυτή η δυναμική και να καθορίσει αποφασιστικά το πολιτικό σκηνικό. Στη δεύτερη περίπτωση, οι κινήσεις τακτικής, «κεντρικής πολιτικής», κοινοβουλευτικές και άλλες, μπορούν να φανούν χρήσιμες αρκεί να εντάσσονται πραγματικά σε ένα τέτοιο σχέδιο.
Το editorial του Δρόμου της Αριστεράς

http://left.gr/

Δύο συλλήψεις αλλοδαπών για «φρουτάκια» στην Ομόνοια

Το μεσημέρι της Πέμπτης αστυνομικοί του Τ.Α. Ομόνοιας, εντόπισαν στην περιοχή της Ομόνοιας κατάστημα, μέσα στο οποίο είχαν εγκατασταθεί ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα με λογισμικό πρόγραμμα τύπου «φρουτάκια», για τη διεξαγωγή απαγορευμένων τυχερών παιγνίων.

Κάλεσαν 65χρονο «ανυπότακτο» να παρουσιαστεί σε Μονάδα

Φωτογραφία: Φίλιππος Μεσσίνης/ FosPhotos
Έναν εξηνταπεντάχρονο είχε ο Ελληνικός Στρατός στους ανυπότακτους και ούτε λίγο ούτε πολύ του ζήτησε να παρουσιαστεί για να υπηρετήσει τη θητεία του, απειλώντας πως διαφορετικά κινδυνεύει με κυρώσεις. Τελικά αποδείχτηκε πως όλα ήταν ένα λάθος.

Πρόκειται για έναν 65χρονο Βολιώτη, όπως αναφέρει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος επικαλούμενο τοπικά μέσα, ο οποίος έλαβε ταχυδρομικώς μια ειδοποίηση από την Εισαγγελία Στρατοδικείων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το έγγραφο ο 65χρονος κρίθηκε ανυπότακτος από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης και μάλιστα «σε καιρό γενικής επιστράτευσης». Οι αρχές τον καλούσαν να παρουσιαστεί επειγόντως σε Μονάδα για να υπηρετήσει τη θητεία του.

«Δεν πίστευα στα μάτια μου με αυτά που διάβαζα. Αρχικά τα έχασα νομίζοντας ότι κάποιος μου κάνει πλάκα. Όταν κατάλαβα ότι επρόκειτο για επίσημο έγγραφο άρχισα πλέον να ψάχνομαι, αναζητώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες για να διορθώσουν το μέγα λάθος», επισήμανε ο ίδιος στον Ταχυδρόμο, παρατηρώντας παράλληλα το χάος που επικρατεί σε ορισμένες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να αποστέλλονται έγγραφα και μάλιστα τέτοιου περιεχομένου οπουδήποτε.

Ύστερα από την αναστάτωση αποκαλύφτηκε πως η συγκεκριμένη έγγραφη ειδοποίηση απευθύνονταν σε άνδρα με το ίδιο επίθετο αλλά διαφορετικό μητρώνυμο. Όσο για τους υπαλλήλους της Στρατολογίας στη Λάρισα, αυτοί ενημέρωσαν τον ανυποψίαστο 65χρονο ότι το λάθος θα διορθωθεί και τον καθησύχασαν ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

http://tvxs.gr

Μομφή για όλους

Photo: Panayiotis Tzamaros / Fosphotos.com
του Απόστολου Διαμαντή

Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Σύριζα εμφανίστηκε από τους δημοσιογράφους ως άστοχη: Ότι συσπειρώνει την κυβέρνηση και ότι δεν έγινε για σοβαρό λόγο, αλλά για δευτερεύοντα, την ΕΡΤ. Τέλος, λένε, εφόσον θα απορριφθεί, δεν έχει νόημα.

Ο Σύριζα όμως είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Επομένως είναι υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων να παίρνει θέση σε ό,τι συμβαίνει στη χώρα και κυρίως να ελέγχει τα κυβερνητικά έργα. Ακόμη και να μην εγκριθεί η πρόταση δυσπιστίας, θα έχει οδηγήσει σε σοβαρά πολιτικά αποτελέσματα, τα οποία θα εμποδίσουν την κυβέρνηση να περάσει τα μέτρα της τρόικας και θα επιταχύνουν την πτώση της. Ας δούμε γιατί.

Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή; Μια κυβέρνηση χωρίς πολιτική, αλλά μόνον με τυπική νομιμοποίηση, έχει προχωρήσει σε πράξεις εκποίησης του ελληνικού δημοσίου, σε παράνομες απολύσεις, έχει κλείσει τα πανεπιστήμια και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ετοιμάζεται να κλείσει την αμυντική βιομηχανία, μοιράζει δωρεάν τηλεοπτικές συχνότητες, ετοιμάζεται να αρπάξει τα σπίτια των δανειοληπτών, φορολογεί παράνομα ακίνητη περιουσία και όχι εισόδημα- πρωτοφανές, παγκοσμίως- έχει οδηγήσει 2 εκατομμύρια Έλληνες στην ανεργία και τέλος εισβάλλει και με τα οπλισμένα ΜΑΤ μέσα στην ΕΡΤ!

Εάν μετά από όλα αυτά, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κατέθετε πρόταση δυσπιστίας, πότε θα την κατέθετε; Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου, με εντελώς ιταμό ύφος που προσβάλει την πολιτική διαδρομή αυτού του κόμματος, εμφανίζεται στα κανάλια και ισχυρίζεται ότι εφαρμόζει τον νόμο! Ποιον νόμο; Υπάρχει νόμος για το κλείσιμο της ΕΡΤ; Όχι. Η ΕΡΤ έκλεισε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία μάλιστα δεν ήρθε καν στη Βουλή για ψήφιση. Μάλιστα αυτή η Πράξη έχει πάψει να ισχύει! Το ύστατο επιχείρημα ότι το κτίριο της ΕΡΤ είναι δημόσιο δεν ευσταθεί, διότι οι έγκλειστοι δημοσιογράφοι υπερασπίζονται ένα αγαθό πολύ ανώτερο, την προστασία του Συντάγματος και των νόμων, διότι αυτό επιτάσσει, ως γνωστόν, το ίδιο το Σύνταγμα.

Έχουμε δηλαδή αυτή τη στιγμή μια μειοψηφική κυβέρνηση η οποία έχει καταλύσει το σύνταγμα και τους νόμους, έχει εκχωρήσει την εξουσία της στους δανειστές και μία Βουλή που δεν νομοθετεί, εφόσον νομοθετεί η ίδια η εκτελεστική εξουσία με Πράξεις!

Η πρόταση δυσπιστίας του Συριζα ήταν μια πράξη υποχρεωτική. Ποιο θα είναι το πολιτικό της αποτέλεσμα; Καθοριστικό. Θα ενισχύσει την πόλωση μεταξύ ΝΔ και Σύριζα και θα συνθλίψει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Όσοι σοβαροί βουλευτές έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ -Σκανδαλίδης, Κακλαμάνης, Κρεμαστινός, Ανδρουλάκης και ίσως μερικοί ακόμα- και δεν θέλουν να γίνουν ουρά του Σαμαρά, έχουν περιέλθει σε δυσχερή θέση. Πιθανόν θα στηρίξουν την κυβέρνηση, χωρίς όμως και αυτό να είναι βέβαιον, αφού μπορούν να φωνάξουν "παρών". Εάν στηρίξουν την κυβέρνηση, τότε θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα να εγκρίνουν σε λίγες μέρες τα όποια μέτρα φέρει στη Βουλή η τρόικα, διότι τότε θα ισοπεδωθούν πολιτικά, ουσιαστικά θα εξαφανιστούν. Επομένως, εάν στηρίξουν την Κυριακή, αυτό θα τους οδηγήσει με ταχύτητα σε τροχιά σύγκρουσης. Διότι κάπως θα πρέπει να δείξουν τη διαφωνία τους. Αν ούτε στα μέτρα, πότε;

Για τη ΔΗΜΑΡ τα πράγματα είναι απλά: είτε στηρίζει την πρόταση δυσπιστίας και αρχίζει την πολιτική προσέγγισης για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, είτε στηρίζει την κυβέρνηση με ένα "παρών", και ουσιαστικά οδηγείται στο πολιτικό περιθώριο οριστικά. Τη στιγμή αυτή δεν υπάρχει διέξοδος: Ή στηρίζεις το Μνημόνιο και τον Σαμαρά ή επιλέγεις την κυβέρνηση της Αριστεράς. Η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί άλλο να σφυρίζει κλέφτικα.

Αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλύτερα ούτε και για τους βουλευτές της ΝΔ που βλέπουν το κόμμα τους να γίνεται μια νεοφιλελεύθερη Πολιτική Άνοιξη, χωρίς δεσμούς πια με τον λαό. Οι βουλευτές αυτοί, καραμανλικοί οι περισσότεροι, δεν έχουν πια επιλογές: ή φωνάζουν "παρών" και διασώζουν την πολιτική τους τιμή, ή στηρίζουν και χάνονται και αυτοί στην επερχόμενη εκλογική μάχη. Η ΝΔ είχε την ευκαιρία να παραδώσει ήσυχα, με εκλογές στις οποίες θα διατηρούσε τη δύναμή της. Η πολιτική εκτροπή της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της ΝΔ.

Αυτά είναι τα πολιτικά αποτελέσματα της πρότασης δυσπιστίας του Συριζα. Και είναι πολύ σοβαρά. Οι εκλογές που θα διεξαχθούν υποχρεωτικά μέχρι τον Μάιο το αργότερο, θα είναι πολωτικές και δεν θα δίνουν κανένα πολιτικό περιθώριο σε κανέναν. Ουσιαστικά τα ενδιάμεσα κόμματα θα συνθλιβούν. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εάν δεν αντιδράσουν αυτή τη στιγμή, εάν δεν διαφοροποιηθούν από τη μειοψηφική κυβέρνηση Σαμαρά, τότε θα παρακολουθήσουν άπραγοι την πολιτική εξαφάνιση του κόμματός τους. Το ίδιο ισχύει και για τη ΔΗΜΑΡ. Η μόνη λύση που έχουν είναι η χάραξη μιας στρατηγικής σύγκλισης με την κυβέρνηση της Αριστεράς που θα σχηματιστεί.

*Ο Απόστολος Διαμαντής είναι Πανεπιστημιακός και συγγραφέας.

http://www.protagon.gr/

Μουντιάλ 2014: Η αποστολή της Ρουμανίας για τα μπαράζ με Ελλάδα

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Ρουμανίας, Βίκτορ Πιτούρκα, γνωστοποίησε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών προς τους απηύθυνε κλήση ενόψει των αγώνων με την Ελλάδα (15 και 19 Νοεμβρίου), στο πλαίσιο των πλέιφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.
Μεταξύ αυτών βρίσκονται δύο ποδοσφαιριστές

Zωή: Να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά των αστυνομικών...

Δημόσια έκκληση Κωνσταντοπούλου, από το δελτίο της ΝΕΤ ...

Να επιληφθούν οι εισαγγελικές αρχές, ζήτησε από το βήμα του νυχτερινού δελτίου της ΝΕΤ και ενώ βρισκόταν ανάμεσα στα ΜΑΤ, όπως επίσης και δεκάδες άλλοι βουλευτές η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι...συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν αυτόφωρα αδικήματα σε βάρος του πολιτεύματος και των Ελλήνων πολιτών.
 « Εγώ προσωπικά δέχθηκα επίθεση. Ζητώ να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά των αστυνομικών. Με έσπρωξαν με εγκλώβισαν μεταξύ μίας σιδερένιας πόρτας και του κυκλιδώματος».

ertopen.com

http://nonews-news.blogspot.gr/

H απίστευτη κομπίνα υδραυλικών – ηλεκτρολόγων για να μην κόβουν αποδείξεις

Με φόντο τα στοιχεία που δείχνουν υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής σε κλάδους όπως οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έστειλε νέες οδηγίες στις εφορίες, επισημαίνοντας ότι από το 2007 ο ΦΠΑ που πρέπει να εφαρμόζεται στις επισκευές κατοικιών, είναι ο χαμηλός άρα εν προκειμένω ο συντελεστής 13% και όχι 23%. Τι ήταν αυτό που υποχρέωσε, όμως, τον γ.γ. να εκδώσει εγκύκλιο για κάτι που ισχύει εδώ και 5 χρόνια;

Αποκατάσταση

Από τον ΕΥΓΕΝΙΟ ΑΡΑΝΙΤΣΗ

Το σκεπτικό (!) της δήλωσης του Σίμου Κεδίκογλου για την ΕΡΤ βασίστηκε στην έννοια της «αποκατάστασης της νομιμότητας», σαν αυτή να αποτελούσε ένα εξαιρετικό εύρημα του οποίου θα έπρεπε να γίνει αμέσως πανηγυρική εκμετάλλευση.
Και πρώτ' απ' όλα - ποια νομιμότητα; Αποκαθιστώ πα' να πει επαναφέρω κάτι στο προηγούμενο φυσιολογικό καθεστώς του, ενώ εδώ μας έλεγαν ότι το ραδιομέγαρο, προτού πέσει το μαύρο στις οθόνες, υπήρξε άντρο συνδικαλιστικής αναρχίας και διαπλαστική μήτρα κάθε είδους ρουσφετολογικών παρατυπιών και καταχρήσεων.

Αλλά οι σοφοί της συγκυβέρνησης συμπέραναν πως δεν θα ήταν σωστό ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ η νομιμότητα, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει, διότι το ρήμα θα γινόταν αφετηρία για συνειρμούς αυταρχικότητας, άρα έπρεπε ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ, λες και τη νομιμότητα συνιστούσε κάποτε η φυσική κατάσταση του κόσμου. Τολμηρή διατύπωση, πρέπει να το παραδεχτεί κανείς, αφού το να ακούς τα στελέχη του παλαιού δικομματισμού να μιλούν περί νομιμότητας προκαλεί χαμόγελα· συνεπώς, η αποκατάσταση έρχεται αόριστα να απολογηθεί για την υποτιθέμενη νοσταλγία μιας νομιμότητας που ποτέ δεν είχαμε και που η μόνη της εξωτερίκευση, σ' αυτή τη χώρα, κενή περιεχομένου σίγουρα, είναι η παρουσία ενστόλων. Εκεί εντοπίζεται, εξάλλου, η λεπτή όσο και ηχηρή διαφορά ανάμεσα στη νομιμότητα και στο νόμο: το να προειδοποιήσεις ότι θα επιβάλεις το νόμο κρύβει ένα τόνο απειλής, ενώ ο ευφημισμός της νομιμότητας υπονοεί προφανώς μια τάξη, όπου το πρωτείο του νόμου δεν ασκείται βάναυσα αλλά περιορίζεται στη θέση που του εξασφαλίζει η λειτουργία των θεσμών. (Και πώς να μη θαυμάζεις τέτοιους θεσμούς!)

Ετσι προκρίθηκε το σύνθημα της αποκατάστασης της νομιμότητας, οπωσδήποτε προβληματικό, όμως όχι τόσο όσο το να πεις ότι θα επιβάλεις το νόμο, τη στιγμή που οι πάντες ξέρουν ότι αυτός ερμηνεύεται κατά βούλησιν αναλόγως προς το τάδε ή το δείνα συμφέρον. Ηδη, η κάπως πιο μετριοπαθής έκφραση του κυβερνητικού εκπροσώπου περί «εφαρμογής» (του νόμου), που ακούστηκε επίσης, είναι ιδιαίτερα εύγλωττη: ο νόμος «εφαρμόζεται», δηλαδή «εφαρμόζει», στο εκάστοτε καλούπι της προτίμησης των «υπευθύνων».

Οπότε το σύνθημα χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον, σαν σκονάκι, ή όπως όταν διαρρέουν τα θέματα στις εξετάσεις και όλοι γνωρίζουν τι «θα πέσει». Μέσα σε πέντε λεπτά, στην εκπομπή της Τσαπανίδου, ο Κεδίκογλου αναφέρθηκε στην «αποκατάσταση» εφτά φορές. Μεταξύ μας, ο τρόπος χρήσης της συγκεκριμένης αερολογίας (ή οποιασδήποτε άλλης, κάθε βδομάδα τα «κεντρικά» δίνουν γραμμή για μια καινούργια), ανενδοίαστα προπαγανδιστικός ή σε στιλ διαφημιστικού σλόγκαν για απορρυπαντικό, αποκαλύπτει και το μέτρο της φαντασίας αυτών των ανθρώπων, βαθύτατα πεπεισμένων ότι κυβερνούν μια κοινωνία νηπίων.

http://www.enet.gr/

Ποιους ενοχλεί η ΔΗΜΑΡ;

photo: Angeliki Panagiotou@fosphotos.com
Γιώργος Λακόπουλος

Η ερώτηση «Ποιος δεν θέλει τη ΔΗΜΑΡ στο πολιτικό παιχνίδι» περιέχει και την απάντησή της. 

-Πρώτα από όλους, το κυβερνητικό ντουέτο. Ο Βενιζέλος γιατί αντιλαμβάνεται ότι η ΔΗΜΑΡ τείνει να καταλάβει χώρο που κάλυπτε κάποτε το ΠΑΣΟΚ και σε κάθε περίπτωση απειλεί να τον αφήσει εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές. Γιατί είναι προφανές τι θα ψηφίσει κάποιος που κινείται σε αυτόν τον χώρο και δεν θέλει να καταφύγει στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είναι προφανές και τι δεν θα ψηφίσει.

Ύστερα ο Σαμαράς. Από τον περασμένο Ιούνιο ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου προσπάθεια να πείσει ότι ο Κουβέλης έκανε λάθος βγαίνοντας από την κυβέρνηση, για να καλύψει ότι η έξοδος του Κουβέλη, υπήρξε απώλεια για την κυβέρνηση και προσωπική ήττα για τον Σαμαρά σε πολλά επίπεδα. Ένα από αυτά ήταν το πεδίο της ηθικής, διότι ένας από τους λόγους της αποχώρησης του Κουβέλη ήταν ότι οι δυο άλλοι εταίροι είχαν κρυφές συναντήσεις και την ιδιαίτερη ατζέντα τους και τον ήθελαν για βιτρίνα. Ότι τους χάλασε τη σούπα υπήρξε πλήγμα και για τους δυο, άλλα πρωτίστως για τον Πρωθυπουργό.

Τρίτος, ο Τσίπας. Όχι μόνο γιατί τα αντανακλαστικά του απέναντι στον Κουβέλη είναι συγκεκριμένα καθώς υπήρξε εσωκομματικός του αντίπαλος που στάθηκε στα πόδια του όταν αποχώρησε από την Κουμουνδούρου για να μη συγχρωτίζεται με τις Συνιστώσες. Αλλά γιατί η ΔΗΜΑΡ και προσωπικά ο Κουβέλης είναι το ανάχωμα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ και η εξαφάνισή της πολύ θα βόλευε.

Τέλος, με την ύπαρξη της ΔΗΜΑΡ και τη σωφροσύνη που αναδύει η παρουσία του Φώτη Κουβέλη στην πολιτική σκηνή δεν μπορούν να συμβιβαστούν διάφοροι σουλατσαδόροι της πολιτικής, που ψάχνουν εναγωνίως ρόλους για τον εαυτό τους, φυτεύοντας "ελιές", πορτοκαλιές και πουρνάρια. Μερικοί προσπάθησαν να πλήξουν τον Κουβέλη από μέσα- όπως είχαν κάνει με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο σε ανοιχτή γραμμή με το ΠΑΣΟΚ- και ίσως το ίδιο θα προσπαθήσουν να κάνουν και άλλοι.
Το πρόβλημα για όσους ενοχλούνται από την παρουσία της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή έγινε μεγαλύτερο και απέκτησε άλλα χαρακτηριστικά μετά τη συμπόρευση του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Φώτη Κουβέλη. Η ΔΗΜΑΡ με τη ΣΥΝΕΛ δημιουργούν έναν ελκυστικό πόλο.

Ο Λοβέρδος έχει πρόσβαση στη βάση του ΠΑΣΟΚ, αφού θα ήταν υποψήφιος πρόεδρός του, αν δεν είχε εκχωρήσει τα πρωτεία στον Βενιζέλο. Ενδεχομένως η επιρροή του είναι ευρύτερη από του Βενιζέλου, όσο περνά ο καιρός. Και το κόμμα του, η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, είναι υπαρκτό κοινοβουλευτικό κόμμα.

Η σύγκλιση των δυο κόμματων χαλάει τα σχέδια για τεχνητή συγκόλληση διαφόρων παραγόντων που θα εμφανιζόταν ως Κεντροαριστερά. Γιατί απλούστατα στη σημερινή πολιτική σκηνή Κεντροαριστερά υπάρχει και είναι οι ΔΗΜΑΡ-ΣΥΝΕΛ. Η κοινή δράση Κουβέλη-Λοβέρδου αποκαλύπτει ότι όποιος ενδιαφέρεται να υπάρχει Κεντροαριστερά ενισχύει αυτό το κόμμα. Δεν προσπαθεί να κατασκευάσει άλλο με αποτυχόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ή με ανύπαρκτης απήχησης πρόσωπα που αμπελοφιλοσοφούν, όταν δεν είναι απασχολημένοι στο κράτος.

Το συμπέρασμα είναι ότι η βασικότερη απόδειξη για την ανάγκη ενίσχυσης του σχήματος που δημιουργεί ο Κουβέλης με τον Λοβέρδο είναι η αντίθεση τόσων πολλών στη συν-ύπαρξή τους. Θα ήταν αυτοκτονικό και για τους δυο να πάνε στις ευρωεκλογές με τον Βενιζέλο που αναζητεί προβιά για να κρυφτεί, ακόμη και από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαπιστώνουν ότι δεν τους εκφράζει. Και πώς θα μπορούσε να τους εκφράζει όταν ο ίδιος εκφράζεται από τον Άδωνι, τον Σίμο, τον Μάκη και τα άλλα τα παιδιά – όχι της Σαμαρίνας, του Σαμαρά.

http://www.protagon.gr/

Τα παιδιά της ΕΡΤ ρίξανε σκόνη στα Mega, τα Σκάι και τα Αντένα

Γιώργος Αναδρανιστάκης

Κι όμως, υπήρχε λαός, υπήρχε κίνημα την Τετάρτη στην ΕΡΤ.

Ο κόσμος που κατέβηκε στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης ήταν λίγος. Λίγος ήταν και ο κόσμος που κατέβηκε στην απογευματινή συγκέντρωση, εν πάση περιπτώσει πολύ λιγότερος από τις μεγάλες συγκεντρώσεις του Ιουνίου. Βγάλαμε λοιπόν τα συμπεράσματά μας, οπότε τώρα μπορούμε να φωνάξουμε χωρίς τύψεις: «Πού είναι ο λαός, πού είναι το κίνημα, μας έχουνε φάει οι καναπέδες και τίποτα δεν θα γίνει και θα μας πάρουνε παραμάζωμα οι κακοί». Ωραία είναι η γκρίνια και η μιζέρια. Ωραία για μας τους παρόντες, που αισθανόμαστε καλύτεροι από τους άλλους που λείπουν, ακόμη πιο ωραία για τους κυβερνώντες, που περπατάνε με άνεση στο μαύρο σύννεφο της απογοήτευσης που απλώνεται πάνω από τα κεφάλια μας. Ενίοτε πατάνε και τα κεφάλια μας.

Κι όμως, υπήρχε λαός, υπήρχε κίνημα την Τετάρτη στην ΕΡΤ. Δεν ήταν στην Αγία Παρασκευή, ήταν μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών και παρακολουθούσε μαζικά το βραδινό δελτίο ειδήσεων που μετέδωσαν οι εργαζόμενοι έξω από το σιδερόφρακτο κτήριο. Ένα εκατομμύριο διακόσιες πενήντα χιλιάδες άνθρωποι είδαν το δελτίο των παιδιών της ΕΡΤ και δεν το έκαναν από χαβαλέ ή από περιέργεια, το έκαναν από πολιτική επιλογή.

Εδώ και πέντε μήνες, από τότε που ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έριξαν το μαύρο των ψυχών τους στις οθόνες, πάνω από ενάμιση εκατομμύριο κόσμος παρακολουθεί συστηματικά το πρόγραμμα της ελεύθερης ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης των εργαζομένων. Το παρακολουθεί με μεγάλες δυσκολίες, από το ίντερνετ, από τα δορυφορικά, από τα fm, από τα βραχέα, απ΄ όπου μπορεί ο καθένας. Έριχνε το καθεστώς τις κεραίες, έριχνε τους δορυφόρους, παρενοχλούσε τα ραδιοκύματα, ο κόσμος εκεί, δεν το έβαζε κάτω, έδινε στην ελεύθερη δημόσια τηλεόραση νούμερα που τα Mega, τα Σκάι και τα Αντένα δεν τα είχαν δει ούτε στα όνειρά τους.

Τα μεγάλα κανάλια με τις κλεμμένες συχνότητες, με τα σήριαλ, με τα ποδόσφαιρα, με τους χρυσοπληρωμένους παρουσιαστές των ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών ηττήθηκαν κατά κράτος από τους απλήρωτους, τους πεινασμένους ίσως, εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αυτούς που ο Κεδίκογλου και ο Καψής τους αποκαλούσαν καταληψίες συνδικαλιστές και τους έστειλαν τα ΜΑΤ, για να τους σύρουν έξω από το κτήριο. Ξέρετε τι έκαναν τα παιδιά της ΕΡΤ; Πήραν τα ΜΑΤ του Κεδίκογλου, του Καψή, του Δένδια, του Σαμαρά, του Βενιζέλου και τα έκαναν ντεκόρ στο δελτίο ειδήσεων του πεζοδρομίου. Μα την αλήθεια, ωραιότερο ντεκόρ δεν έχω ξαναδεί. Ωραιότερο ντεκόρ δεν είχαν δει και τα κανάλια, τα σάιτ και οι εφημερίδες του εξωτερικού που μετέδωσαν την εικόνα από άκρου εις άκρον του πλανήτη.

Εικόνα - κόλαφος, δηλαδή σφαλιάρα, για τους παπαδοπουλίσκους που μας κυβερνούν, εικόνα - ύμνος εις την ελευθερία για όσους έχουν το σθένος να αντιστέκονται.

Ο Πάμπλο Νερούδα πέθανε από καρκίνο και όχι από δηλητηρίαση

Ο Χιλιανός ποιητής Πάμπλο Νερούδα πέθανε από τον καρκίνο του προστάτη που τον είχε προσβάλει και δεν δηλητηριάστηκε από το...
στρατιωτικό καθεστώς του Αουγκούστο Πινοσέτ, όπως επιβεβαιώνεται από το πόρισμα ειδικών που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.
Το λείψανο του τιμημένου με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας Νερούδα είχε εκταφεί την 8η Απριλίου, προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα αφού οι υποψίες πως μπορεί να είχε δηλητηριαστεί από πράκτορες του καθεστώτος Πινοτσέτ παρέμεναν.

Πρόβαλε το Gravity στην Κ.Ο. ο Σαμαράς για να την εμψυχώσει!

Ο πρωθυπουργός σε μια χαρακτηριστική σκηνή του Gravity, όπου πρωταγωνιστεί με τη φαντασία του.
Νίκος Ζαχαριάδης

Μια παγκόσμια κινηματογραφική επιτυχία, όπου πρωταγωνιστεί ο ίδιος στο ρόλο ενός αστροναύτη που προσπαθεί να επιβιώσει παλεύοντας με τους αδυσσώπητους νόμους των αγορών, έδειξε στους βουλευτές του ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας ο Πρωθυπουργός

Ξεκάθαρους πολιτικούς συμβολισμούς έκρυβε σύμφωνα με έγκυρους παρατηρητές, η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, να προσφέρει λίγες ώρες χαλάρωσης στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, προκειμένου να επιτύχει την επιθυμητή συσπείρωση ενόψει της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής.

Προφανώς, ο πρωθυπουργός, επιδόθηκε ένα είδος «πολιτικού κινηματογραφικού μασάζ», στους διαφωνούντες βουλευτές, θέλοντας να δείξει τις δυσκολίες που περνάει και την αγωνία του, ενώ προσπαθεί να σώσει τη χώρα.

Όπως φαίνεται, η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, καθώς με το τέλος της προβολής, οι βουλευτές ξέσπασαν σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, ενώ πολλοί έτρεξαν να τον συγχαρούν για τις ικανότρητές του και στο διάστημα. Τέλος πολλοί τον ρωτούσαν αν το ντοκυμαντέρ που παρακολούθησαν, έχει γυριστεί στις εγκαταστάσεις της NASA, στην Καλαμάτα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά την προβολή, έκανε λόγο για την περίφημη «μονταζιέρα της Συγγρού» που ανέλαβε δράση παρουσιάζοντας σαν επιτυχία του πρωθυπουργού τις καταστροφές στους διαστημικούς σταθμούς, ενώ επισήμανε πως στην ταινία πρωταγωνιστεί καιο Τζόρτζ Κλούνι, οι σκηνές του οποίου κόπηκαν γιατί τα «χαλκεία της Συγγρού» φοβόταν τη σύγκριση.

Τέλος για να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας, οργάνωσε προβολή της ταινίας Miss Violence, προκαλώντας της αντίδραση της Συγγρού, η οποία τον κάλεσε να καταδικάσει την Miss Violence από όποιο φεστιβάλ κι αν προέρχεται!

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

http://www.protagon.gr

ΕΠΟ: Σε νέα ημερομηνία θα οριστεί η δίκη για τον τελικό Κυπέλλου

Το Στ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ανέβαλε επ' αόριστον χθες Παρασκευή (08/11) τη δίκη για τον τελικό Κυπέλλου και πλέον αναμένεται η υπόθεση να εκδικαστεί σε νέα ημερομηνία.
Η δίκη αναβλήθηκε λόγω της στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, ωστόσο έτσι κι αλλιώς η υπόθεση δεν θα προλάβαινε

Γκεμπελική προπαγάνδα από τους τζουτζέδες της τρόικας

Η γκεμπελική προπαγάνδα των τζουτζέδων της τρόικας εικονογραφημένη στο σημερινό πρωτοσέλιδο των «Νέων»

Αν ο γκεμπελισμός σημαίνει την πλήρη αντιστροφή της αλήθειας, τότε τα χαλκεία του Μαξίμου κερδίζουν με το… σπαθί τους τον χαρακτηρισμό «γκεμπελικά».  Δεν έχει κανένα νόημα να μπει κανείς στον κόπο να επιχειρηματολογήσει για ποιο λόγο είναι εξωφρενικό να εγκαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για έμμεση συνεργασία με την τρόικα από μια κυβέρνηση που έχει αναλάβει οικειοθελώς το ρόλο του τζουτζέ των τροϊκανών. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι για πολλοστή φορά επιβεβαιώνεται ότι το οργανωμένο ψεύδος συνιστά τον «ιδεολογικό» πυρήνα αυτής της κυβέρνησης.

http://left.gr/

Αποκάλυψη: Κορυφαία παρουσιάστρια θέλει να... υιοθετήσει παιδί! (Φωτό)

Η πασίγνωστη παρουσιάστρια αποκαλύπτει στη "Reallife" την επιθυμία της να υιοθετήσει ένα παιδί, αφού κατά τ' άλλα ζει την απόλυτη επιτυχία: «Ένα μωρό θα ολοκληρώσει την ευτυχία μας», παραδέχεται...

Απορία αριστερού ψάλτου

Photo: Α. Κατσής @fosphotos.com
Μαρία Χούκλη

Η ΕΡΤ αποδεικνύεται βολική περίπτωση για τα αριστερά κόμματα, προκειμένου να διευθετήσουν τα υπαρξιακά τους θέματα.

Το περασμένο καλοκαίρι η ΔΗΜΑΡ πάτησε επάνω της για να κάνει ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση, πιάστηκε από το «μαύρο» της οθόνης για να ξαναβρεί την ψυχή της στην όχθη των αντί.

Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ακούμπησε πάνω στην αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του ραδιομεγάρου για να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, δανείστηκε και αυτός τη βακτηρία της ΕΡΤ για να πάρει την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων εντός και εκτός του χώρου του.

Και οι δυο -αν ήθελαν- είχαν πάμπολλες άλλες αιτίες και αφορμές να πράξουν ό,τι έπραξαν.

Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος επί δώδεκα μήνες έβαζε τα χέρια του στα «βρώμικα» νερά της μνημονικής πολιτικής, ανακάλυπτε επιχειρήματα για να στηρίξει σωστά και λάθη, υπερηφανευόταν ότι συν-γράφει την ιστορία της σωτηρίας της χώρας που έχει και αριστερό πρόσημο. Πολύ σοβαρό βεβαίως το ζήτημα του «ξαφνικού θανάτου» της ΕΡΤ, ζήτημα Δημοκρατίας αλλά και όλα τα άλλα -δυσβάστακτοι φόροι επί δικαίους και αδίκους, εργασιακή αιμορραγία, απουσία στοιχειώδους αναπτυξιακής πολιτικής, βολέματα ημετέρων- τι είναι; δεν είναι και αυτά ζητήματα Δημοκρατίας; Πώς μετρά η Αγίου Κωνσταντίνου την ευαισθησία περί του τι θίγεται και ποιους θίγει αυτό που συμβαίνει;

Όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ, που περνά καθημερινά την κυβέρνηση γενεές δεκατέσσερις για όλα, δεν είχε ων ουκ έστι αριθμός αφορμές και αιτίες να τη στριμώξει με πρόταση μορφής; Μόνο τα τωρινά να θυμηθούμε: Ενιαίος φόρος ακινήτων, πλειστηριασμοί, ασφαλιστικό, η τύχη των αμυντικών βιομηχανιών, οι απολύσεις στο Δημόσιο, ο φόρος για το πετρέλαιο θέρμανσης και πάει λέγοντας. Ο κύριος Τσίπρας προφανώς γνωρίζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Κυριακής, αλλά τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ του φάνηκαν η χρυσή ευκαιρία να δείξει σε εαυτούς και αλλήλους ότι το Τέξας ήταν διάλειμμα και η πολιτική φασαρία ωραία κατάσταση.

Βατήρας λοιπόν η ΕΡΤ για τους δυο Αριστερούς ηγέτες προκειμένου να αντιμετωπίσουν οικείες αγωνίες και στοχεύσεις. Φυσικά η κυβέρνηση δεν πρέπει να τρίβει τα χέρια της από χαρά. Τα κοινοβουλευτικά τερτίπια κανέναν δεν έσωσαν ούτε θα την πάνε μακριά. Η κοινωνική δυσπιστία και οργή έχουν σημασία και οι μομφές στην κάλπη της καθημερινότητας από χιλιάδες πολίτες που αισθάνονται παγιδευμένοι σε μια εφιαλτική ημέρα της Μαρμότας, παγιδευμένοι σε ένα παγωμένο δυστοπικό παρόν χωρίς αύριο.

http://www.protagon.gr/

Ψυχή βαθιά

Υπεύθυνος: ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ

Λίγο πριν μπουν τα ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ακούστηκαν οι δύο τελευταίες λέξεις από τα χείλη του εκφωνητή: «Ψυχή βαθιά». Δεν μπορώ να ξέρω τι είχε στο μυαλό του. Μήπως εννοούσε ότι η ψυχή του δεν είναι ρηχή; Οτι δεν είναι λίγος, ότι είναι φτιαγμένος για τα μεγάλα, για τα δυνατά; Η φωνή του δεν είχε ίχνος μελοδραματισμού. Δεν θα την έλεγες ψυχρή. Μάλλον αποστασιοποιημένη. Ζήτησε να πάρει τα πράγματά του.

Αλλος ένας Ελληνας εργαζόμενος έχανε τη δουλειά του, άλλος ένας Ελληνας βλαστημούσε την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκε σ' αυτή τη χώρα. Η κρατικοδίαιτη ΕΡΤ, όπως αρέσκονται να τη χαρακτηρίζουν οι πολέμιοί της, έκλεισε... για να ξανανοίξει. Ως Δημόσια Τηλεόραση...

Οχι, δεν το ζήτησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών-τοκογλύφων μας. Η τότε τριαρχία, τώρα διαρχία, κατέβασε το διακόπτη. Κι όλοι μπήκαν στον ίδιο ντορβά: κομματικοί, ακομμάτιστοι, απολιτίκ, νευρόσπαστα της εκάστοτε κυβέρνησης, επαγγελματίες συνδικαλιστές, μεροκαματιάρηδες, οικογενειάρχες, μονογονεϊκές οικογένειες.

Η επέμβαση της Αστυνομίας, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, είναι μόνον η αρχή τού τι θα ακολουθήσει από τα δύο «λιονταράκια» που μας κυβερνάνε. Η Ν.Δ. βρίσκεται στα γνώριμα μονοπάτια της. Το αποχρωματισμένο και μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ τα ακολουθεί. Ομως πάνω από τον τάφο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού μέσου δεν δικαιούται κανείς να επιδίδεται σε σπέκουλα. Ακόμη και για καλό...

Ο Βιβλιοθηκάριος

 v.kalamaras@eleftherotypia.net

http://www.enet.gr/

Παράνομη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΕΜΠ και Καποδιστριακό

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο η απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΜΠ και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου που συζητήθηκε νωρίτερα σήμερα, με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Χαλαρή κουβέντα Σαμαρά με τον υβριστή του ...

Μια μικρή ανάπαυλα στο καφενείο της Βουλής έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πριν μπει χθες στην Ολομέλεια για να παρακολουθήσει την συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από...
ένα βαρύ πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός ήρθε στη Βουλή κι αφού πέρασε από το Εντευκτήριο και συνομίλησε για λίγο με τους βουλευτές, κάθισε με τον Δημήτρη Σταμάτη και τον γραμματέα της ΚΟ, Θανάση Μπούρα, τα στελέχη του γραφείου Τύπου του στη Βουλή και τον βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλο.

Πηγή: Newsit.gr

Σχόλιο: Θυμίζω ότι ο Κώστας Μαρκόπουλος είχε αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά «αρχιερέα του ψεύδους και χοροδιδάσκαλο της κωλοτούμπας».

Ο πρωθυπουργός τον αποδέχθηκε πίσω στη Νέα Δημοκρατία κι όλα μέλι-γάλα. Μετά απορούν γιατί ένα κομμάτι των πολιτών αντιδρά ακραία στον κυνισμό των Ελλήνων πολιτικών. Δεν γίνεται να είσαι σοβαρός άνθρωπος και να μην σου προκαλούν εμετό τέτοιες κωλοτούμπες.

parapolitiki.com

Στην Ελλάδα τα πολυμορφικά Citroen C4 (τιμές)

Το ολοκαίνουριο Citroen C4 Picasso κάνει εγχώρια πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου Athens Motor Show 2013.

H ελληνική αντιπροσωπεία γνωστοποίησε τις τιμές απόκτησης του που αρχίζουν από τα 19.850 ευρώ. Το όμορφο πολυμορφικό των Γάλλων διατίθεται σε 5θέσια και 7θέσια έκδοση (Grand Picasso), με τη παραπάνω τιμή να αφορά την πρώτη, σε επίπεδο εξοπλισμού Attraction, με τον κινητήρα 1.6 lt VTi απόδοσης 120 ίππων. Με τον ίδιο κινητήρα, το C4 Picasso διατίθεται στην έκδοση Seduction έναντι 21.550€.

Ο Τσίπρας, το όπλο και ο στόχος

Κατερίνα Γκίκα

Ποτέ καμιά κυβέρνηση, δεν έπεσε από πρόταση μομφής. Φιλοδοξεί ο Τσίπρας να τα καταφέρει εκείνος, ή μήπως ξέρει εκ των προτέρων ότι η παράδοση θα συνεχιστεί; Τότε γιατί ο Πρόεδρος του Σύριζα αποφάσισε να μας αιφνιδιάσει; Μήπως η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ήταν αφορμή για να κάνει το δικό του πολιτικό παιχνίδι; Να φέρει προ των ευθυνών τους, ποιους; Τους βουλευτές της ΝΔ; Μα με τον Στουρνάρα είχαν πρόβλημα κάποιοι τελευταία, όχι με την ΕΡΤ. Θα συσπειρωθούν λοιπόν και θα μαζευτούν και όσοι σήκωσαν «μπαϊράκι». Ποιος θα πάρει το ρίσκο; Ο Τζανής για τις στάνες ή η Τζάκρη που θα φροντίσει να παραμείνει «άλυτος γρίφος» μέχρι την ώρα της κάλπης. Ο Βύρωνας Πολύδωρας πάντως σε αυτά δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. «Είπαμε, δεν θα ρίξουμε και την κυβέρνηση», διεμήνυσε πρώτος απ΄ όλους. Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο στήριξε την κυβέρνηση και πήρε και ενισχυμένο ρόλο σ΄ αυτήν όταν ο Κουβέλης αποχώρησε, θα ήταν αυτοχειρία τώρα να πει «συγνώμη, κάναμε λάθος». Εκτός αν ο Τσίπρας θέλησε να υποβάλει και σε ένα crach test τον Βαγγέλη Βενιζέλο ώστε να επιβεβαιώσει με τη σειρά του, αν η Κ.Ο του, είναι μπετόν ή μπάζει. Εντάξει, θα αναλάβει τις ευθύνες του και ο Κουβέλης. Το πιο πιθανόν να πει «ούτε Σύριζα, ούτε δικομματική» και να αιωρηθεί στη βεβαιότητα του «δεν ξέρω, δεν απαντώ, ψηφίζω λευκό ή παρών».

Σε τι προσβλέπει λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας;
Να λάβει τη- δεδομένη- στήριξη των δικών του βουλευτών, που θα επιβεβαιώνει την υποστήριξή τους στις αποφάσεις και τη γραμμή του αρχηγού. Μετά μάλιστα από τις «νεωτεριστικές» απόψεις που εξέφρασε στο πρόσφατο ταξίδι του στο Τέξας, για το ευρώ και τα μνημόνια, έπρεπε να «μαζέψει» και το δικό του κόμμα. Σε τίποτα άλλο δεν μπορεί να αποσκοπεί η συγκεκριμένη κίνηση, τη δεδομένη στιγμή.
Σαφώς επί ένα τριήμερο θα μεταφερθεί το ενδιαφέρον στο πολιτικό προσκήνιο, θα αναμετρηθεί ο Αλέξης σε έναν δημόσιο κοινοβουλευτικό διάλογο με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά αν μιλάμε για ουσία και όχι για κινήσεις εντυπωσιασμού, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι αυτό που μετράει.

Όπως διαφαίνεται μέχρι στιγμής την πρόταση δυσπιστίας θα υποστηρίξει ο Πάνος Καμένος, οπότε θα επιβεβαιωθεί και αυτός ο ιδιότυπος αρραβώνας, των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον Σύριζα. Στην ίδια πλευρά θα ταχθεί και η Χρυσή Αυγή και αυτό έχει μια «σημειολογική» αξία. Ενδιαφέρον πάντως έχει, η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις δυο μήνες πριν, όταν είχε ερωτηθεί αν σκόπευε να καταθέσει πρόταση μομφής για την ΕΡΤ. Προειδοποίησε, λοιπόν τότε, πως τα κοινοβουλευτικά τους όπλα θα τα χρησιμοποιήσουν όταν κρίνουν ότι θα υπάρχουν πιθανότητες για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα: «Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι θα πέσει αν καταθέσουμε πρόταση μομφής. Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει μέσα από τους αγώνες... και όχι μέσα από συζητήσεις, όσο και αν αυτές είναι σημαντικές, δεν τις υποτιμώ, μέσα στο Κοινοβούλιο».

Προφανώς αποφάσισε με την επιστροφή του από το Όστιν του Τέξας, πως είναι η κατάλληλη ώρα να χτυπήσει, απροειδοποίητα, όπως η κυβέρνηση έβαλε «χειροπέδες» στην καγκελόπορτα της ΕΡΤ και απασφάλισε το όπλο του. Μένει να διαπιστώσουμε αν οι σφαίρες θα βρουν τον στόχο τους, ή απλά θα δημιουργήσουν θόρυβο.
Εσείς τι πιστεύετε;

http://www.protagon.gr/

Ποδόσφαιρο: Ύποπτοι για σικέ ματς στην Κύπρο ρέφερι και πορτιέρο!

Την εμπλοκή διαιτητή και τερματοφύλακα σε σικέ αγώνα διερευνά η Αστυνομία!
Όπως μετέδωσε το MEGA, την άκρη του νήματος για να ξετυλίξει το κουβάρι με στημένο παιχνίδι φαίνεται ότι βρήκε η αστυνομία.
Για τον εν λόγω αγώνα, που έγινε στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας και στον οποίο η γηπεδούχος ομάδα

Για να δούμε…

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραγιαννόπουλος
Ζούμε σε μια περίοδο πολιτικής αναταραχής και κοινωνικής αγανάκτησης. ..

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα σε ένα όχι και τόσο καλό κλίμα και με φόντο το τελικό «άδειασμα» της ΕΡΤ, με τα ΜΑΤ αμπαρωμένα μέσα. Η ατζέντα των διαπραγματεύσεων περιέχει νέα μέτρα (οριζόντια;)… την ίδια ώρα που στελέχη της κυβέρνησης διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν (;). Ο κόσμος ζει με ένα έντονο αίσθημα φόβου για την περίοδο που

Το "τοίχος" του αίσχους...

Ενα τοίχος από ασπίδες και άσπρα κράνη...

Διμοιρίες των ΜΑΤ, παρατεταγμένες σε δυο σειρές, κρατούν αποκλεισμένη την ΕΡΤ.

Και...την φίμωσαν, και υψώνουν μπροστά της ενα τοίχος καταστολής...

Η φωτογραφία από το "Δρομογράφο"

http://nonews-news.blogspot.gr

Ο φόβος του κενού

Της ΣΟΦΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ

Στο Δημοτικό σχολείο, ως κοντή στο ύψος, ήμουν πρώτη στη σειρά, όταν στις εθνικές γιορτές «παρελαύναμε» με τα χάρτινα σημαιάκια και τα μικρά ταμπούρλα μπροστά από τους γονείς μας, που καθόντουσαν στις ψάθινες καρέκλες και παρίσταναν τους επίσημους! Αργότερα, στο Γυμνάσιο, εκεί γύρω στα δεκαπέντε, «ρίχνοντας» κάποιο μπόι έφτασα, κατά τα ειωθότα, κάπου στη μέση και ακολουθούσαν πολλά ακόμη κορίτσια μέχρι να στοιχηθούμε ανά τριάδες οι εβδομήντα δύο μαθήτριες του τμήματός μου!

Ετσι ήταν τα πράγματα όταν μια συννεφιασμένη και υγρή μέρα του Οκτωβρίου η καθηγήτρια της γυμναστικής συγκέντρωσε τις «καλύτερες» των τμημάτων και ανακοίνωσε με σπουδή ότι το σχολείο μας θα λάβαινε μέρος στη μαθητική παρέλαση της 26ης Οκτωβρίου, ανήμερα του Πολιούχου μας Αγίου Δημητρίου, του Μυροβλύτη!

Μας εξήγησε ακόμη, πως αυτό είναι μεγάλη μας τιμή, γιατί ήμασταν Γυμνάσιο που στέγαζε παιδιά των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης, που ήταν και είναι υποβαθμισμένες.

Τότε ήταν που βροντοφώναξε αλλόκοτα το ηρωικό «εμπρός, κορίτσια, στοιχηθείτε» και τότε «έφαγα» τις πιο πολλές αγκωνιές και κλοτσιές της ζωής μου: ένα σμήνος αλαφιασμένων κοριτσιών έσπρωχνε και χτυπούσε με εθνική περηφάνια για να πιάσει τις πρώτες, δεύτερες και τρίτες σειρές, ώστε βρέθηκα περιδινούμενη στην τελευταία σειρά και παραδόξως μόνη μου.

Δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτε καλύτερο από το να κάτσω εκεί που η μοίρα με προόριζε, αφού εις εκτάκτους περιπτώσεις πάντα παρατηρείται κάποιος συνωστισμός και ήταν φρόνιμο, κατά τη γνώμη μου, να μη διαμαρτυρηθώ, γιατί ήμουν βεβαία ότι θα έχανα στην αντιπαράθεση των επιχειρημάτων!

Η γυμνάστριά μας, μέσα στην έπαρση του μεγαλείου που την κατέλαβε και καθώς ήταν επιφορτισμένη και με την «εκμάθηση» του βηματισμού, της τήρησης των αποστάσεων, της ζύγισης, της στοίχισης και της στροφής της κεφαλής..., δεν έβλεπε φαίνεται το γελοίον του «πράγματος», που περίσσευε στο τέλος της σειράς και αν το έβλεπε δεν ήξερε τι να το κάνει. (Σημειωτέον ότι ήμουν μαθήτρια του 20 εις στας γυμναστικάς ασκήσεις).

Ανακοίνωσα στη μάνα μου ότι χρειάζομαι χρήματα για την πλισέ μπλε φούστα και για την άσπρη φανέλα, πράγμα που δεν της άρεσε καθόλου, που δεν μας περίσσευαν... και πήγα με μισή καρδιά στην παρέλαση, κάπου στην παλιά παραλία Θεσσαλονίκης, όπου ήταν στημένη και η εξέδρα των επισήμων.

Εν - δυο, ένα - δύο βάδιζα με όσο καμάρι μού επέτρεπε η δεινή μου θέση, ενώ ξεκούρδιστα ηχούσαν μπροστά μου τα μεγάλα τρομπόνια και τα τύμπανα της μπάντας του δήμου!

Λίγο πριν φτάσουμε στους επισήμους και καθώς παρευλαύναμε με στρατιωτικό βηματισμό επί της λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου έχοντας στα δεξιά μας το πάρκο, εκεί μετά το σημείο όπου βρισκόταν το Κρατικό Ωδείο (πάνε πολλά χρόνια που γκρεμίστηκε, μαζί μ' έναν οίκο ανοχής πολυτελείας) με κατεύθυνση προς το Λευκό Πύργο και πριν από το Βασιλικό Θέατρο (για να καταλάβετε)... όπως βάδιζα μόνη μου στο τέλος του «αγήματος» του Δ' Γυμνασίου Θηλέων, γύρισα κλεφτά και έριξα μια ματιά πίσω μου: σε πολύ μεγάλη απόσταση ερχόταν το επόμενο σχολείο με την παραστάτρια, τη γαλανόλευκη και τα άσπρα γάντια... τότε και ενστικτωδώς κινούμενη έστριψα επί δεξιά και κρατώντας το βηματισμό της παρέλασης... εν - δυο ένα - δύο... βγήκα από την ουρά.

Χώθηκα σαν αρουραίος μέσα στους φρεσκοκουρεμένους θάμνους και στις πικροδάφνες του πάρκου απ' όπου ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα γλίστρησα μπουσουλώντας και τρέχοντας σαν κυνηγημένη μέσα από τα σοκάκια έφτασα σπίτι μου, πίσω από το Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Ετσι έβαλα το δικό μου τέλος στη μοναδική μαθητική παρέλαση της ζωής μου και γλίτωσα από το μαρτύριο! Σαχλαμάρες, θα μου πείτε: αυτά είναι κομπλεξικά πράγματα που ξεπερνιούνται με κάποια αλαφράδα! Μπορεί. Εγώ χρειαζόμουν πάντως κάτι, που δεν το ήξερα και δεν το είχα για να νικήσω το φόβο του κενού και την ντροπή «της τελευταίας και μόνης»!

Ακόμη και σήμερα, δεν γνωρίζω ποιος καλός άγγελος ή δαίμων με έσπρωξε μέσα στους θάμνους και μ' έβγαλε από τη θλιβερή μου θέση. Ομως, κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, χαζεύοντας τις πασαρέλες των παρελάσεων κρυφογελάω και νιώθω μια περίεργη τρελή χαρά!


Είναι μια λυτρωτική ανάμνηση, που με κάνει να συμπαθώ εκείνο το δεκαπεντάχρονο κορίτσι με τα άσπρα σοσόνια, που είχε τον αυθορμητισμό να κάνει κάτι αντισυμβατικό και ριψοκίνδυνο δίνοντας λύση στο «δράμα» του με κωμικό... σχεδόν γκροτέσκο τρόπο!

http://www.enet.gr/

Ο άγνωστος πόλεμος για τις άδειες των καζίνο. Ποιοι τις διεκδικούν

Στο παρασκήνιο των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων και των αποκρατικοποιήσεων μαίνεται ένας επιχειρηματικός πόλεμος που θυμίζει κινηματογραφική ταινία με θέμα τον έλεγχο του τζόγου.
Του ΓΙΩΡΓΟΥ Γ. ΛΙΑΡΟΥ
 Είναι η μάχη για τα καζίνο της Ελλάδας με έπαθλο άδειες που διεκδικούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα για την ίδρυση και λειτουργία καζίνο στην ανατολική ακτή της Αττικής. Τη λεγομένη και ελληνική Ριβιέρα ή αν θέλετε μερικά από τα καλύτερα φιλέτα real estate στην Μεσόγειο. Όχι. Δεν έχουν τρελαθεί οι επιχειρηματίες για να περιμένουν έσοδα από το χειμαζόμενο ελληνικό πληθυσμό.

Η Renault εντάσσεται στη συνεργασία Mitsubishi και Nissan

Από το 2011 υπάρχει ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των Mitsubishi και Nissan, με στόχο την εξέλιξη και παρουσίαση μοντέλων για την αγορά της Ασίας.

Η παρουσία της Renault στο «πλευρό» της Nissan όμως, φέρνει εξελίξεις που όπως φαίνεται είναι επιθυμητές εκατέρωθεν.

Εντάσσοντας την τεχνογνωσία της Renault στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας, το αποτέλεσμα θα είναι μια σειρά από νέα project δίνοντας την ευκαιρία για εξέλιξη σε διάφορα επίπεδα.

Έρχεται το νέο κύμα διαθεσιμότητας - Ποιοι φεύγουν από το Δημόσιο το 2014

Από τους δήμους, τον ΕΟΠΥΥ και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου θα προέλθει η διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων το 2014 σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό που παρουσίασε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης στην τρόικα κατά την πρώτη συνάντηση που είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

ΠΣΑΠ: Εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση στην Παναχαϊκή για το ματς στα Ψαχνά

Με καθυστέρηση δυο εβδομάδων, ο ΠΣΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία πήρε θέση στην ανακοίνωση που είχε βγάλει στις 28 Οκτωβρίου η Παναχαϊκή κατά ποδοσφαιριστών του Ηρακλή Ψαχνών, αναφέροντας ότι παραβίασε τους κανόνες που διέπουν

Υποβάθμιση της Γαλλίας από τον S&P

Κατά μία βαθμίδα, από το ΑΑ+ στο AA, υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poors.

Ο οίκος θεωρεί ότι η χώρα έχει χάσει τα περιθώρια χρηματοπιστωτικών ελιγμών και δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις εξαιτίας της διατήρησης υψηλού ποσοστού ανεργίας.

Όπως αναφέρει η S&P στην αιτιολογική της

Η «νομιμότητα» του τσαμπουκά και των ΜΑΤ

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ v.papavasiliou@eleftherotypia.net
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΤΣΗ

Σοκ και δέος λοιπόν - σε πλήρη εφαρμογή. Ο,τι και να λένε τα παπαγαλάκια των καναλιών, ορθότατα και την καταλληλότερη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση μομφής - χωρίς αυταπάτες για το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή.

Εξαναγκάζεται, έτσι, ο Αντ. Σαμαράς, που εφαρμόζει απαρέγκλιτα την «ενός ανδρός αρχή» απαξιώνοντας όλες τις συλλογικές λειτουργίες, να προσέλθει στη Βουλή (είναι ο μόνος πρωθυπουργός που εμπράκτως αρνείται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο) για να δώσει εξηγήσεις και να υποστεί κριτική σε δύο θεμελιώδη ζητήματα στη διακυβέρνηση του τόπου:

1Τον ανησυχητικά εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό, με την πολιτική του τσαμπουκά και τα ρόπαλα των ΜΑΤ να ταυτίζονται ασύστολα με τη... νομιμότητα, με τουλάχιστον περίεργες και επικίνδυνες για τη δημοκρατία αντιλήψεις. Και

2 Τη «βάρβαρη οικονομική πολιτική» (όπως τη χαρακτηρίζει η πρόταση δυσπιστίας) της μονόπλευρης λιτότητας, που θα επιδεινωθεί και με νέα επαχθή για τους πολλούς μέτρα, όπως ήδη έχει προαναγγείλει η τρόικα, παρά τις κυβερνητικές αντίθετες διαβεβαιώσεις.

Τα χαράματα της Πέμπτης μπούκαραν τα πάνοπλα ΜΑΤ με τα χημικά τους στο κατειλημμένο από απολυμένους Ραδιομέγαρο της πάλαι ποτέ ΕΡΤ. Οχι μόνο για να ολοκληρωθεί στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως επεσήμανε ο συνταγματολόγος Κ. Χρυσόγονος, η «κυβερνητική πειρατεία» που ξεκίνησε, πάλι νύχτα, στις 11 Ιουνίου. Αλλά και σε μια επιχείρηση μαζικού εκφοβισμού (αύριο είναι η «κρίσιμη» συνάντηση με την τρόικα) για να αποτραπούν κοινωνικές αντιδράσεις στα νέα μέτρα.

Σε μια άμεση και έντονη αντίδραση ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε με ομοφωνία στα συλλογικά του όργανα την πρόταση μομφής. «Ως αξιωματική αντιπολίτευση -είπε ο Αλ. Τσίπρας- δεν δικαιούμαστε να ανεχθούμε αυτή τη μέγιστη θεσμική εκτροπή».

Στη διαμετρικά αντίθετη κυβερνητική θεώρηση των πραγμάτων ο Σίμος Κεδίκογλου, καθ' υπαγόρευσιν προφανώς του πρωθυπουργού, είχε ήδη δηλώσει ανενδοίαστα ότι τα ΜΑΤ, με τα χημικά, τα ρόπαλα, αλλά και με αλυσίδες και... χειροπέδες, εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής «για να περιφρουρηθεί η νομιμότητα και να αποκατασταθεί η ομαλότητα»!

Πρώτοι-πρώτοι και ασυγκράτητοι έσπευσαν να τον επικροτήσουν οι ακροδεξιοί σώγαμπροι στη Ν.Δ. Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης...

Και τι, τάχα, να 'λεγε στο ρόλο που έχει αποδεχθεί ο κάποτε φέρελπις Σίμος Κεδίκογλου;

Οτι με μια αμφίβολης συνταγματικότητας Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ερήμην του Κοινοβουλίου, των κομμάτων, της κοινωνίας και βεβαίως του σφαγιαζόμενου προσωπικού, ο Αντ. Σαμαράς τού «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», επικουρούμενος από τον αρχομανή, αμοραλιστή ου μην αλλά και συνταγματολόγο συνεταίρο του Ευ. Βενιζέλο, κάλυψε με μαύρο σάβανο τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή;

Οτι μόνοι ωφελημένοι από την όλη σκοταδιστική επιχείρηση είναι οι καναλάρχες της διαπλοκής και της εξωθεσμικής υπερεξουσίας, που άπληστοι και ακόρεστοι, για να στηρίξουν την ετοιμόρροπη κυβέρνηση, δεν αρκούνταν ούτε στο νέο προκλητικό μποναμά των ψηφιακών, αλλά ετοιμάζονται να περιδρομιάσουν και τις ανά τη χώρα εγκαταστάσεις της ΕΡΤ - δηλαδή κι άλλη δημόσια περιουσία;

'Η, μήπως, ότι η δικομματική κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εγγυάται ότι θα εξυγιάνει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όταν ακριβώς οι χωριστές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., εκ περιτροπής, και παρά τις εστίες αντίστασης του προσωπικού, είχαν καταστήσει την ΕΡΤ έναν υπερτροφικό οργανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας, σπατάλης και ευνοιοκρατίας;

Ποια, λοιπόν, «νομιμότητα» επικαλούνται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο πρωθυπουργός; Δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.

Την περασμένη Δευτέρα, στη χωρίς αντίλογο τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Αντ. Σαμαράς επανήλθε στην προσφιλή του θεωρία των «δύο άκρων», με μόνιμο στόχο την αξιωματική αντιπολίτευση. Νωπό ακόμη το αίμα στο Νέο Ηράκλειο των δύο δολοφονημένων νέων, αλλά ο πρωθυπουργός δυσκολευόταν να το επικαλεσθεί, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα άλλα κόμματα, έσπευσε να στηλιτεύσει το στυγερό έγκλημα - και αλίμονο αν δεν το 'κανε.

Ετσι αναμόχλευσε πάλι τις Σκουριές, όπου, πριν καν αποφανθούν τα δικαστήρια (για 14 δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται 210 κάτοικοι της Χαλκιδικής), ο Αντ. Σαμαράς, δείχνοντας πού γράφει το τεκμήριο της αθωότητας και γενικά τη νομιμότητα, μιλάει για «εγκληματική οργάνωση» και ενοχοποιεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ... Και το κάνει απροκάλυπτα όχι τόσο για να βρει επιχειρήματα στην εμπρηστική θεωρία του των δύο άκρων, όσο γιατί η Χαλκιδική, με τις Σκουριές και την Ιερισσό, έχει πλέον καταστεί πανελλήνιο σύμβολο, για το οποίο διαδηλώνουν πάλι σήμερα στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες πολίτες - και εμείς, νοερά, μαζί τους.

Σύμβολο πολύμηνου και ακατάβλητου συλλογικού αγώνα κατά της πιο εκτεταμένης επιχείρησης κρατικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας - για να περιφρουρηθεί άνομη και καταστροφική ιδιωτική κερδοσκοπία.

Σύμβολο κοινωνικής, επιτέλους, αντίστασης στο μνημονιακό ζόφο της υποταγής και της φοβίας.

http://www.enet.gr/

Τι προτείνει η κυβέρνηση για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού

Μέτρα που ξεπερνούν τα 2,2 δισ. ευρώ έχει ήδη παρουσιάσει και τεκμηριώσει η κυβέρνηση στην τρόικα χωρίς να «ακουμπήσει» μισθούς, συντάξεις και φόρους. Η τρόικα αν και ακόμα δεν έχει ανοίξει πλήρως τα χαρτιά της, σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζει να εκφράζει αντιρρήσεις, αμφισβητώντας τις δυνατότητες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, αλλά κυρίως την αποδοτικότητα των μέτρων που προτείνονται από το υπουργείο Εργασίας.

Μας χτυπούν και ρίχνουν χημικά...

Τι μεταδίδει η ertopen. LIVE EΙΚΟΝΑ...

Συνταγματάρχης της αστυνομίας απαγόρευσε την είσοδο σε βουλευτές και δικηγόρους.

Τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν κάνοντας χρήση χημικών και...ασκώντας βία.
Στην ιστοσελίδα ertopen, αναρτηθηκε το παρακάτω κείμενο:

ΤΩΡΑ Οι δυνάμεις καταστολής χτυπούν και ρίχνουν χημικά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Προπηλακίζονται βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου Όλοι στο ραδιομέγαρο. Καλούμε όλο τον Ελληνικό λαό τώρα στο ραδιομέγαρο. Νωρίτερα συνταγματάρχης της Αστυνομίας έδωσε εντολή απαγόρευσης εισόδου σε βουλευτές και δικηγόρους στην ΕΡΤ.

http://nonews-news.blogspot.gr/

Κι όμως, η σοκολάτα δεν παχαίνει λένε Ισπανοί επιστήμονες

Όχι μόνο δεν παχαίνει τους νέους η σοκολάτα, αλλά μάλιστα όσο περισσότερη τρώει κανείς, τόσο μειώνεται το επίπεδο του λίπους στο σώμα του, σύμφωνα με... μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να αποενοχοποιήσει την εν λόγω γλυκιά απόλαυση. Είναι η μεγαλύτερη έως τώρα μελέτη που εστίασε αποκλειστικά στην επίδραση της σοκολάτας στους εφήβους.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Γρανάδα, με επικεφαλής τη Μαγδαλένα Κουένκα - Γκαρθία, που έκαναν τη

Νέο στίγμα για την ελληνική κοινωνία οι λεγόμενοι κρυφοί άστεγοι

Μόλις 20 άνθρωποι στεγάζονται στους ξενώνες του δήμου Αθηναίων, ενώ η Κοινωνική Υπηρεσία είχε προσεγγίσει περίπου 480. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα καταγράφει 40.000 άστεγους.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Σύμφωνα με τη Δ. Νούση, διευθύντρια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, η οποία μίλησε στην "Καθημερινή", ο λόγος είναι ότι η έλλειψη στέγης αποτελεί σύνθετο πρόβλημα που συνδυάζει φτώχεια, ανεργία, τοξικοεξάρτηση, ψυχολογικά προβλήματα και άλλα.

Με στήριξη ΚΚΕ και ΑΝΕΛ η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Δεύτερη ημέρα συζήτησης το Σάββατο στη Βουλή της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Η συζήτηση ξεκίνησε την Παρασκευή σε υψηλούς τόνους και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ονομαστική ψηφοφορία. «Παρών» θα δηλώσει η ΔΗΜΑΡ. Υπέρ της πρότασης μομφής θα ταχθεί το ΚΚΕ παρά τις διαφωνίες του με την πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ερωτηματικό η στάση των 11 ανεξάρτητων βουλευτών. Οι Λοβέρδος και Αηδόνης ανακοίνωσαν πως θα ψηφίσουν «παρών». Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Κυριακή στις 18:00 σε συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού στο Σύνταγμα.  


Η υπερψήφιση της πρότασης μομφής θεωρείται μάλλον απίθανη. Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 84) και τον κανονισμό της Βουλής (άρθρο 142) χρειάζονται τουλάχιστον 151 θετικές ψήφοι. Μέχρι τώρα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να στηρίζουν εκτός από τους βουλευτές του κόμματος και οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ, αλλά και οι μη προφυλακισμένοι της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, δηλαδή συνολικά 117.

Ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνομιλία με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε πως η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα και έρχεται, όπως είπε, σε μία κρίσιμη διαπραγματευτικά στιγμή.

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας έκανε λόγο για «πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας», η οποία «υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να εμφανιστεί ενιαία σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα».

«Ηθικό και πολιτικό χρέος» χαρακτήρισε την πρόταση μομφής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, κάνοντας εκτενή αναλυτική αναφορά στην οικονομία και την καταστροφική πολιτική του μνημονίου.

«Υπέρ» της πρότασης θα ψηφίσουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος. Σε ομιλία του στην Κρήτη κάλεσε τους υπόλοιπους βουλευτές να πράξουν το ίδιο.

«Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα στη Βουλή και στις πολιτικές εξελίξεις», τόνισε ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι την Κυριακή θα ψηφίσει «παρών».

«Η ΝΔ είναι αποφασισμένη διά πυρός και σιδήρου να περάσει τα μέτρα. Η απάντηση δεν βρίσκεται μέσα σ’ αυτή τη Βουλή. Έξω από τη Βουλή θα δοθεί η λύση», τόνισε από την πλευρά της στην Ολομέλεια η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.


http://tvxs.gr/

Σκάκι: Στις 17 Νοεμβρίου το 4ο σχολικό πρωτάθλημα Αιγιαλείας

Μια ακόμα σημαντική σχολική διοργάνωση στο σκάκι θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο καθώς η Ένωση Σκακιστών Αιγιαλεία διοργανώνει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου μαθητικό πρωτάθλημα σκακιού για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων της ευρύτερης

Περιμένετε στο χειρουργείο σας!

Η δημόσια Υγεία στο απόσπασμα. Τα μεγάλα, ωραία λόγια του υπουργού αποδεικνύονται, κυριολεκτικά, αέρας κοπανιστός. Το Αττικό Νοσοκομείο, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, ανακοίνωσε χθες, διά του διοικητή του, ότι σταματά επί της ουσίας το έργο του, καθώς διακόπτονται οι εισαγωγές και τα χειρουργεία λόγω ελλείψεως πιστώσεων και υλικών!

Η περίπτωση του «Αττικόν» δεν είναι μοναδική. Ερχεται να προστεθεί σε μία σειρά σοβαρών επεισοδίων που αποδεικνύουν όχι απλώς την αρρυθμία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά τον αργό θάνατό του.

Πρόσφατα ξεσηκώθηκε μεγάλος θόρυβος για την ταλαιπωρία των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία και τα ράντσα που επανήλθαν στους διαδρόμους του «Ευαγγελισμού». Τότε ο υπουργός Υγείας έσπευσε να διαψεύσει ακόμη και τη φωτογραφία-ντοκουμέντο που δημοσίευσε η «Ε»! Η αλήθεια όμως υπερβαίνει τις όποιες επιθυμίες των υπουργών. Και η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Το ΕΣΥ βρίσκεται κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού. Εδώ και τρία χρόνια, με τις πολιτικές λιτότητας και περικοπών που επέβαλε η τρόικα, οι δαπάνες για την Υγεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη συμπιέστηκαν δραστικά. Και είναι μεν γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποκορύφωμα την περίοδο 2007-2009, έγιναν υπερβολικές αυξήσεις στις παροχές αυτές, ένα κυριολεκτικό πάρτι επιτηδείων και προμηθευτών, από το οποίο επωφελήθηκαν κυρίως ιδιωτικές εταιρείες και συμφέροντα.

Ωστόσο, οι άγριες περικοπές εξόδων που ακολούθησαν ήταν άδικες, καθώς έγιναν οριζόντια και μετακύλισαν μεγάλο ποσοστό του κόστους στις πλάτες των ασθενών. Οι απότομες μειώσεις που έγιναν στις προμήθειες των νοσοκομείων, για δημοσιονομικούς λόγους, στέρησαν τα νοσηλευτικά ιδρύματα από κρίσιμα για χειρουργεία και νοσηλείες φαρμακευτικά και άλλα υλικά.

Ο ΕΟΠΥΥ, που δημιουργήθηκε για εξοικονόμηση πόρων, έχει διευρύνει τα χρέη και δεν καταβάλλει έγκαιρα τις οφειλές του. Οι ασφαλισμένοι υποφέρουν και αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για να εξυπηρετηθούν. Ηδη το νέο γερμανικό μοντέλο προβλέπει μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε πάροχο υπηρεσιών και προγραμμάτων Υγείας που θα προσφέρουν ιδιώτες!

Πολλά νοσοκομεία στην Αθήνα έκλεισαν. Το ίδιο αναμένεται και στην περιφέρεια. Το υπουργείο αδυνατεί να αντιμετωπίσει την τεράστια έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί παραμένουν όμως στις επάλξεις με απλήρωτες τις υπερωρίες. Κόντρα στα σχέδια της τρόικας και της κυβέρνησης, το ΕΣΥ πρέπει να παραμείνει ζωντανό. Φτιάχθηκε για να εξυπηρετεί τον πολίτη και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Η δημόσια υγεία δεν είναι αγαθό προς διαπραγμάτευση. Ούτε για να παίζει ο κάθε υπουργός το γούστο του στην πλάτη των ασθενών.

http://www.enet.gr

Κάντε υπομονή μέχρι τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, 2013!...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
Κατατέθηκε και συζητείται ήδη μέσα στη Βουλή των Ελλήνων η «πρόταση μομφής» που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Δικομματικής Κυβέρνησης των κκ Σαμαρά-Βενιζέλου αμέσως...
μετά την επιστροφή από το Austin του Τέξας Των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

ΟΛΑ όσα ήδη άρχισαν να λέγονται και όσα θα ειπωθούν ΕΝΤΟΣ Βουλής ΔΕΝ είναι και δεν πρόκειται να είναι παρά μια υποσημείωση στα όσα ήδη σε υψηλούς τόνους με έντονη συναισθηματική φόρτιση και με κοσμητικά επίθετα και

Οι εικόνες, μιλάνε μόνες τους...(βίντεο)

Παρά το γεγονός οτι η κυβέρνηση δια του κ. Σταμάτη στην βουλή, δηλώνει, πως, στο Ραδιομέγαρο δεν σημειώθηκαν βιαιοπραγίες από... τα ΜΑΤ, οι εικόνες τον διαψευδουν .

Δειτε το βίντεο: 
http://nonews-news.blogspot.gr/

Το εστιατόριο του... μέλλοντος

Το εστιατόριο του... μέλλοντος
Ένα εστιατόριο στο Τόκιο, λανσάρει ένα νέο σύστημα εξυπηρέτησης πελατών, που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στη χρήση της τεχνολογίας. Στο συγκεκριμένο εστιατόριο δεν θα βρείτε σερβιτόρους και δεν θα έρθετε ποτέ σε επαφή με το προσωπικό που ετοιμάζει το γεύμα σας κι αυτό γιατί πολύ απλά πρόκειται για ένα αυτόματο εστιατόριο. Από τη στιγμή που θα καθίσετε στο τραπέζι σας, μέχρι την ώρα που θα φύγετε, είστε οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού.