Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Η "εγκληματική οργάνωση" των 27 στις Σκουριές, ένα φριχτό πείραμα

του Ιάσονα Παναγιωτόπουλου

Στις Σκουριές της Χαλκιδικής επιχειρείται για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία, η εφαρμογή της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας ενάντια σε ένα κίνημα πολιτών. Από τη 17Ν και τον ΕΛΑ το 2001, στους κατοίκους που αγωνίζονται ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους το 2013.

Η υπόθεση που εμπλέκει τους 27 κατοίκους των Σκουριών ως ύποπτους για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή σε μια σειρά επεισοδίων στην περιοχή, δεν στηρίζεται απλά πάνω σε αστείες κατηγορίες και ελλειπή στοιχεία. Στηρίζεται πάνω σε υπαρκτά νομοθετικά εργαλεία που έχει ενσωματώσει το ελληνικό δίκαιο μέσα στα χρόνια και μπορούν να μετατρέψουν τις αστείες αυτές κατηγορίες και τα στοιχεία σε πραγματικό εφιάλτη για τους εν δυνάμει κατηγορούμενους κατοίκους.

Οι «27» εξετάζονται από τις αρχές με βάση το άρθρο 187 του ποινικού κώδικα «για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» η οποία έχει στόχο τη παρεμπόδιση της επένδυσης της Eldorado Gold στις Σκουριές και κατ’ επέκταση της διατάραξης του τουρισμού και του περιβάλλοντος στην περιοχή της Χαλκιδικής. Το συγκεκριμένο άρθρο ενσωματώθηκε στο δίκαιο με το περίφημο «Αντιτρομοκρατικό» νόμο (2928/2001), αναβαθμίστηκε και εκσυγχρονίστηκε ξανά το 2004. Είναι ο νόμος με βάση τον οποίο πρόθυμοι δικαστές κατά καιρούς έχουν προχωρήσει σε προφυλακίσεις κατηγορουμένων μεταφράζοντας ένα αποτύπωμα σε ένα βιβλίο ή μια σακούλα ως αποδεικτικό στοιχείο για τη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η συγκεκριμένη νομοθεσία επιτρέπει στις αρχές να προβούν σε μια πληθώρα καταχρηστικών και παράνομων –μέχρι σήμερα- πρακτικών προκειμένου να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες κατά εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων. « Όλο αυτό το σκοτεινό οπλοστάσιο χρησιμοποιείται από τις προανακριτικές και ανακριτικές αρχές εναντίον ολόκληρων χωριών στην Χαλκιδική που αγωνίζονται για την επιβίωση του τόπου τους: βιντεοσκόπηση διαδηλώσεων χωρίς προηγούμενη έγκριση από δικαστική αρχή, βίαιη απόσπαση βιολογικού υλικού από ολόκληρους πληθυσμούς χωριών, χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ευρύτατη χρήση τηλεφωνικών υποκλοπών» δηλώνει στο Κόκκινο η δικηγόρος Μαρίνα Δαλιάνη.

Στην Χαλκιδική η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ξεκίνησε μαζικά στις 12 Μαΐου με διαταγή της εισαγγελίας Πολυγύρου. «Από τις τηλεφωνικές υποκλοπές δεν προκύπτει πως κάποιος έδινε εντολές ή γινόντουσαν συναντήσεις προκειμένου να γίνουν οι ενέργειες. Μεταφράζουν τις συναντήσεις που είχαν οι κάτοικοι με τους δικηγόρους τους σε παράνομες συναντήσεις καθώς τους εξηγούσαν πως είναι παράνομο να τους παίρνουν γενετικό υλικό» δηλώνει στο Κόκκινο ο δικηγόρος εκ των υπόπτων για την υπόθεση, Γιώργος Κυρίτσης.

Όσον αφορά τη βιντεοσκόπηση των διαδηλώσεων ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, εκτός από το γεγονός ότι αυτό έγινε χωρίς καν το απαιτούμενο βούλευμα δικαστικού συμβουλίου, οι αστυνομικοί καταθέτουν ότι είδαν το βίντεο που τράβηξαν οι ίδιοι από τη διαδήλωση και αναγνώρισαν τους συγκεκριμένους κατοίκους, το οποίο όμως δεν έχουν δει καν οι δικηγόροι των υπόπτων.

Ηγετικός ρόλος στην «εγκληματική οργάνωση των Σκουριών» φέρεται ότι αποδίδεται στον Τόλη Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και ενός εκ των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού της Eldorado Gold. «Ο ρόλος του συγκεκριμένου ανθρώπου συνδέεται από την ασφάλεια με τον υποτιθέμενο στόχο της ‘’εγκληματικής οργάνωσης’’ που είναι να σταματήσει τις μεταλλευτικές δραστηριότητες. Άρα όποιος αντιδρά σε αυτό πρέπει να είναι και μέλος της οργάνωσης» δηλώνει ο κ. Κυρίτσης. «Η προσπάθεια να εντάξουν κάθε αγωνιζόμενο πολίτη μέσα στο αντιτρομοκρατικό πλαίσιο είναι ένα φριχτό πείραμα» λέει η κ. Δαλιάνη.

Αυτή τη στιγμή η υπόθεση των «27» βρίσκεται στην φάση της ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας. Ο φάκελος διαβιβάζεται στην η εισαγγελία που αναμένεται να εξετάσει τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τις αρχές, να προσωποποιήσει τις κατηγορίες (που επισύρουν βαρύτατες ποινές) και να ασκήσει ποινικές διώξεις.

Πηγή: stokokkino.gr

Απόλλωνας: Νέος προπονητής ανέλαβε ο Μπάμπης Τεννές

Ο Μπάμπης Τεννές είναι ο αντικαταστάτης του Αλέκου Βοσνιάδη στον πάγκο του Απόλλωνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αθηναϊκή ΠΑΕ.
Από τη στιγμή που δεν είχαν αίσιο τέλος οι συζητήσεις με τον Άγγελο Αναστασιάδη, η διοίκηση της «ελαφράς ταξιαρχίας» ξεκίνησε από

Η ήρεμη ζωή των βουλευτών της ΧΑ στη φυλακή: Οι Μιχαλολιάκος και Παππάς διαβάζουν και ο Λαγός γυμνάζεται

Στο νέο τους περιβάλλον προσαρμόζονται σιγά σιγά ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι υπόλοιποι έγκλειστοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Παρά τις ανησυχίες και τις επιφυλάξεις που υπήρχαν αρχικά σχετικά με το θέμα των συχνών εκρήξεων τους, οι χρυσαυγίτες βουλευτές περιγράφονται ως «προσεκτικοί και συνεννοήσιμοι» και δεν έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Άρτσι, μπούρτσι...

Και λουλάς(οι παρατυπίες για το μόρφωμα της Δ.Τ)

Όταν δεν μπορείς να αναγνωρίσεις ένα λάθος, πάτος δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις παρανομίες τη μία μετά την άλλη για να...δώσει θεσμικό πλαίσιο στη λειτουργία του παράνομου μορφώματος της Δ.Τ. Στην ουσία για να καλύψει το πραξικοπηματικό λουκέτο στην ΕΡΤ Α.Ε την 11η Ιουνίου.

Η τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο του υπουργείου περιβάλλοντος (αναδημοσιεύεται παρακάτω από το enikos.gr) είναι ουσιαστικά διάραξη σκούπα. Καταργεί καταρχήν το νόμο του ΑΣΕΠ (2190/1994) ο οποίος ορίζει ρητά πως δεν επιτρέπεται ανανέωση συμβάσεων πέραν του 2μηνου. Η κυβέρνηση όμως θέλει να ανανεώσει τους 2μηνιτες της Δ.Τ για άλλους 10 μήνες. Οπότε ας καταργηθεί ένας νόμος....

Για τη λειτουργία της Δ.Τ που δεν καλύπτεται νομικά από πουθενά, υπάρχει άλλη διάταξη με την οποία σκαρφίζονται νέο θεσμικό μόρφωμα. Θα λειτουργεί λέει με ευθύνη του Ειδικού διαχειριστή Γκίκα Μάναλη (δηλαδή;) με σύμφωνη γνώμη του Γ. Προκοπάκη που ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος σε μια εταιρεία που δεν υπάρχει ακόμη! (Το μισθό τους από που ακριβώς θα τον παίρνουν δεν μας το λέει η τροπολογία).

Η ...σκούπα τροπολογία έχει κι άλλα. Για τη ΝΕΡΙΤ στην οποία είναι γνωστό πως οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα είναι 660 το πολύ, ανοίγουν δυο παράθυρα. Ένα για προσλήψεις δημοσιογράφων, καλλιτεχνών, κ.λ.π εκτός ΑΣΕΠ με σύμβαση και άλλο ένα για πρόσληψη ιδιωτικών εταιρειών ως "κοινοπραξίες προσώπων". Σε αυτό το σημείο ανακαλύφθηκαν νέες έννοιες....
Όλα αυτά βέβαια γίνονται για να καλυφθούν οι Ευρωπαίοι της Κομισιόν και της EBU που έχουν ακόμη την απαίτηση να καλύπτει γεγονότα όπως η Προεδρία στην Ε.Ε αποκλειστικά από τηλεοπτικό σταθμό δημοσίου συμφέροντος. Και στη χώρα μας μετά την 11η Ιουνίου κανάλι δημοσίου συμφέροντος είναι μόνο η ΕΡΤ του ραδιομεγάρου!

Κατατέθηκε η τροπολογία για την ΕΡΤ

Τροπολογία που ρυθμίζει θέματα της εταιρείας με την επωνυμία "Νέα Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία Ίντερνετ Τηλεόραση Α.Ε." και θέματα που αφορούν στην κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καταργήθηκε η ΕΡΤ, κατατέθηκε στη βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στην τροπολογία προβλέπεται η παράταση των δίμηνων συμβάσεων στη ΔΤ (οι τρέχουσες λήγουν στις 19/10) από την πρώτη πρόσληψη στη ΔΤ και όσων προσλαμβάνονται έως και την πλήρη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ (με ανώτερο συνολικά διάστημα τους 10 μήνες), προβλέπει τροπολογία του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αναφέρεται ακόμα ότι η ΝΕΡΙΤ - πέραν των συμβάσεων αορίστου και ορισμένου χρόνου - μπορεί κατ΄ εξαίρεση να προσλαμβάνει προσωπικό με συμβάσεις έμμισθης εντολής με δημοσιογράφους, καλλιτέχνες ή ειδικούς επιστήμονες καθώς και με φυσικά πρόσωπα και με κοινοπραξίες προσώπων για την παραγωγή και παρουσίαση εκπομπών.

Παράλληλα, ο Ειδικός Λογαριασμός που συστάθηκε για τη διαχείριση και παρακολούθηση του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ και των θυγατρικών της θεωρείται ότι συστάθηκε νόμιμα από 8/7/13 και την ευθύνη για την παραγωγή και μετάδοση ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος από τον ενδιάμεσο φορέα μέχρι και την πλήρη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ έχει ο ειδικός διαχειριστής Γκίκας Μάναλης με τη σύμφωνη γνώμη του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του νέου φορέα, Γιώργου Προκοπάκη.

greektv-com.blogspot.gr

http://nonews-news.blogspot.gr

Ανισορροπίες ισχύος

Έχω έναν αγαπητό συνεργάτη, άνθρωπο εξαίρετο, αριστερών πεποιθήσεων, ακτιβιστή εντός του άστεως, καθημερινό μαχητή της ζωής και της πολιτικής, ανωτάτου μορφωτικού επιπέδου, ο οποίος όμως καταναλώνει εντός μίας εβδομάδας όση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνω εγώ σε δύο, ίσως και περισσότερα χρόνια του βίου μου.

Αυτή η ανισορροπία ισχύος, μεταξύ δύο ανθρώπων που έχουν απολύτως κοινά όλα τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, πλην του ότι ο ένας ζει σε μητρόπολη και είναι χωμένος αποκλειστικά εντός του Συστήματος, ενώ ο άλλος ζει σε χωριό και είναι στο περιθώριο του Συστήματος και στο κέντρο του Οικοσυστήματος, αποτελεί την απόλυτη απόδειξη της τρομακτικής εξέλιξης που ακολουθεί κατά τον ιστορικό χρόνο που έπεται.

Από τη μια έχουμε πλέον ως ανθρωπότητα μπει σε καθεστώς πλήρους συνείδησης του ότι το χρήμα αποτελεί τον μοναδικό φυσικό πόρο, αφού όσο ανωτέρου μορφωτικού επιπέδου κι αν είναι το Συστημικό άτομο, η μοναδική επίπτωση που αντιλαμβάνεται όταν χρησιμοποιεί ή σπαταλά ηλεκτρική ενέργεια είναι το οικονομικό ύψος του λογαριασμού της ΔΕΗ, έχουμε δηλαδή λησμονήσει τελείως τους πραγματικούς φυσικούς πόρους που καταναλώνουμε δίχως να αναπληρούμε ούτε στο ελάχιστο, έχουμε απαξιώσει τελείως τις αξίες κι έχουμε αναγάγει σε υπέρτατη αξία το χρήμα, το οποίο είναι ένα ευτελές υλικό και ως τέτοιο θα αναδειχθεί περίτρανα κάποτε όταν θα εξαντληθούν οι φυσικοί πόροι και δεν θα μπορεί να έχει πια κανένα αντίκρυσμα.

Από την άλλη, το παράδειγμα αυτό δείχνει την αφόρητη πίεση που δέχεται το Οικοσύστημα από το Σύστημα, τον ανάλγητο επεκτατισμό του Συστήματος, το οποίο φουσκώνει συνεχώς δημιουργώντας ολοένα και νέες πλασματικές και περιττές ανάγκες στα άτομά του, πιέζοντας έτσι το Οικοσύστημα, με προοπτική σε σύντομο ιστορικό χρόνο να το υποκαταστήσει πλήρως.

Και φτάνει ένα πρωί κατά το οποίο ο άνθρωπος που ζει στο Οικοσύστημα και καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια αναπληρώνοντας κιόλας σε μεγάλο ποσοστό τους φυσικούς πόρους τους οποίους χρησιμοποιεί στον βίο του, να ξυπνάει από το βουητό μιας Βιομηχανικής μονάδας αενμογγενητριών ή μιας μπουλντόζας εξόρυξης χρυσού ή από τον αντικατοπτρισμό ενός τεράστιου φωτοβολταικου, εγκαταστάσεων που στήθηκαν δίπλα του, καταστρέφοντας τη φύση, τον τόπο του, τον υδροφόρο ορίζοντα, την καλλιεργίσιμη γη του, τη ζωή τη δική του, των παιδιών του και όλων των άλλων ζωντανών πλασμάτων που ζουν εκεί, για να φέρουν την “ανάπτυξη”, “πράσινη” πλέον, στις γιγαντωμένες μητροπόλεις του Συστήματος που όχι μόνο καταναλώνουν, όχι μόνο σπαταλούν δίχως να αναπληρώνουν αλλά και δεν έχουν ιδέαν για αυτό το συντελεσθέν τους έγκλημα, απεναντίας, πιστεύουν κιόλας ότι ζουν πολιτισμένα αφού τουλάχιστον κάνουν ανακύκλωση και χρήση “καθαρής ενέργειας”…

Άρα χρέος της Αριστεράς είναι να ξαναθέσει τα ζητήματα στην σωστή τους βάση και όχι να διαχειριστεί την κατάσταση έτσι όπως τη βρήκε ή θα την βρει. Να ξαναθέσει τις αξίες και τις ευτέλειες στη θέση τους, να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και τους πόρους του από την υπερκατανάλωση και όχι να καταστρέψει τον πλανήτη στο όνομα του Λαού αντί για το όνομα των Αγορών όπως κάνει ο φιλελευθερισμός. Δυστυχώς όμως, τα παραδείγματα των κεντροαριστερών κυβερνήσεων στην Λατινική Αμερική τίποτε καλό προς αυτή την κατεύθυνση δεν προοιωνίζονται.

 Η μικρή παρέμβασή μου κατά την εναρκτήρια συνεδρία του Διεθνούς Συνεδρίου του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, με τίτλο Ανισορροπίες ισχύος, παρέμβαση η οποία ωστόσω δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί λόγω πίεσης του προεδρείου για “κατανάλωση” λιγότερου χρόνου.

http://yiannismakridakis.gr/

Ιστιοπλοϊα: Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Πασχαλίδης/Τριγκώνης για 3η φορά!

Το χρυσό μετάλλιο, για τρίτη φορά στην καριέρα τους, κατέκτησαν οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, της κατηγορίας Tornado, που διεξήχθη στην Ίμπιζα της Ισπανίας.
Το ελληνικό δίδυμο, στις 10 κούρσες

Επιτέλους! Θα βλέπουμε τον Μπάμπη και τον Γιάννη ψηφιακούς

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Τους βλέπουμε ψηφιακούς εδώ και κάνα χρόνο και τον Μπάμπη και τον Γιάννη και την ‘Ολγα και τον Κώστα. Σαράντα ευρώ δώσαμε, για να πάρουμε αποκωδικοποιητή και να τους καμαρώνουμε λαμπερούς και καθάριους, χωρίς τρέμουλα και θολούρες, να αγωνίζονται για το δίκιο, κάτι σαν τον Κιάνου Ρηβς στο Matrix Reloaded. Τους βλέπαμε ψηφιακά αλλά τους βλέπαμε χωρίς άδεια, κάτι σαν αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, που λέει ο λόγος. Τώρα όμως θα τους βλέπουμε νομίμως και θα μπορούμε να το λέμε σε φίλους και συγγενείς, χωρίς να ντρεπόμαστε.

Α όλα κι όλα, η κυβέρνηση φροντίζει για την υγεία του ελληνικού λαού ή τουλάχιστον για την υγεία κάποιων εκ των υποσυνόλων του. Γνωρίζοντας ότι οι καναλάρχες διάγουν νοσογόνο περίοδο άγχους και αγωνίας-1,3 δισ. χρωστάνε τα εισηγμένα ΜΜΕ στις τράπεζες-, ενέταξε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας τροπολογία που προβλέπει ότι όλα τα τηλεοπτικά κανάλια που λειτουργούσαν νομίμως την 31/08/2013 θα μπορούν να συνάψουν συμφωνία με ψηφιακές πλατφόρμες, να αποκτήσουν δηλαδή ψηφιακή συχνότητα.

Όλα ωραία και καλά, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, αλλά αυτό το «που εξέπεμπαν νομίμως» μπερδεύει λιγουλάκι τα πράγματα. Που τα βρήκατε τα κανάλια που εξέπεμπαν νομίμως τον Αύγουστο; Όλα παράνομα ήταν, με κάτι προσωρινές άδειες που χρησιμοποιούσαν από το 1990, κάτι παλιόχαρτα που τα ανανέωναν οι υπουργοί κατά το δοκούν. Τα ανανέωναν τα παλιόχαρτα οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και μετά έβγαινε το Συμβούλιο της Επικρατείας και έλεγε ότι οι ανανεώσεις είναι παράνομες και αντισυνταγματικές. Αλλά σιγά μην ξέρει το ΣτΕ περισσότερα από τους έγκριτους συνταγματολόγους του δικομματισμού.

Μετά από είκοσι τρία χρόνια παρανομίας, καταπάτησης δημόσιων συχνοτήτων, ομηρείας και διαπλοκής, η νομιμότητα επανέρχεται με μια ταπεινή τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Έτσι χωρίς απολογισμό, χωρίς απολογία και κυρίως χωρίς να έχει μπει στα ταμεία του δημοσίου, του χρεωκοπημένου δημοσίου, ούτε ένα ευρώ από τα χρωστούμενα. Χρέη εκατομμυρίων, που εξοφλήθησαν σε είδος, δηλαδή με καταιγιστική προπαγάνδα και ανελέητο πόλεμο στους κατά καιρούς εχθρούς του καθεστώτος. Τηλεοπτικό χρόνο αξίας πολλών εκατομμυρίων απόλαυσε επί 23 χρόνια το καθεστώς, εκατομμυρίων που βγήκαν από το δημόσιο ταμείο, δηλαδή από τις τσέπες των πολιτών. Διαμαρτύρονταν οι πολίτες για το τετράευρω που πλήρωναν στην ΕΡΤ, δίχως να συνειδητοποιούν ότι για το ΜΕΓΚΑ, τον ΑΝΤΕΝΑ, τον ΑΛΦΑ, το ΣΤΑΡ πλήρωναν πολλαπλάσια.

Ώσπου η ΕΡΤ έκλεισε κι αυτή ήταν η πρώτη πράξη των εγκαινίων της νέας εποχής. Η δεύτερη πράξη είναι η τροπολογία στο ν/σ του υπουργείου Υγείας, που σβήνει το παρελθόν –«σφουγγάρι», που έλεγε και ο Σαμαράς, πριν γίνει αρχηγός της ΝΔ-. δίνοντας στους καναλάρχες την άδεια για να εισέλθουν άσπιλοι και αμόλυντοι στον παράδεισο της ψηφιακής εποχής.

Η νέα εποχή της μιντιακής και πολιτικής διαπλοκής εγκαινιάσθηκε πομπωδώς και δεν είναι τυχαίο ότι τα γενέθλια συνέπεσαν με την παρακρατική επίθεση που εξαπολύει κατά της Αριστεράς η ακροδεξιά δράκα που κυβερνάει χέρι- χέρι με τον δον Ευάγγελο. Διόλου τυχαίο.

Πηγή: avgi.gr

Σύλληψη Έλληνα στην Κόστα Ρίκα για συμμετοχή σε λαθρεμπόριο νεφρών

Ο έλληνας πολίτης είναι ιδιοκτήτης μίας μικρής πιτσαρίας που βρίσκεται απέναντι από το εν λόγω νοσοκομείο, και πιστεύεται πως στρατολογούσε «δωρητές» που ήταν διατεθειμένοι να πουλήσουν νεφρά τους σε πλούσιους ξένους.

Πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων

Τάσος Μελετόπουλος 

Με πολύ ενδιαφέρον άκουσα τη μεσημεριανή εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου, που εκτιμώ πολύ, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Αφορούσε την υπόθεση που εξελίσσεται στις Σκουριές. Πραγματικά έμεινα με το στόμα ανοιχτό με όσα άκουσα από τον δικηγόρο των πολιτών.

Ανέφερε ότι μετά από εισαγγελική παραγγελία παρακολουθούνται από την Ε.Υ.Π. όλες οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των κατοίκων της Ιερισσού και ότι η Ε.Υ.Π, έχει σταμπάρει τέσσερις τρομοκρατικές ομάδες ανάμεσα στους κατοίκους. Πάνω από 25 άτομα έχει ήδη καλέσει ο ανακριτής για να αποδείξουν ότι δεν είναι τρομοκράτες και ότι δεν είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Που σημαίνει ότι αν ο ανακριτής και εισαγγελέας πειστούν ότι είναι συμμορία, θα προφυλακιστούν όπως τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Όπως τ' ακούτε. Ο ασκός της Χρυσής Αυγής έβγαλε ένα άλλο φαρμακερό φιδάκι που κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου από το '74 και μετά, που έπεσε η Χούντα: Πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Πριν λίγους μήνες, μερικοί οργισμένοι κάτοικοι που έβλεπαν το φυσικό περιβάλλον που τους περιτριγύριζε να αφανίζεται, κινήθηκαν εναντίον της επιχείρησης με παράνομο και βίαιο τρόπο. Τους λίγους και υπεύθυνους, τους εντόπισαν οι αρχές και μερικοί από αυτούς είναι ήδη προφυλακισμένοι. Οι 35.000 όμως πολίτες  που βρέθηκαν στη συναυλία ενάντια στην εταιρεία δεν είναι τρομοκράτες ούτε έχουν συστήσει εγκληματική οργάνωση. Απλά δεν θέλουν το χρυσωρυχείο να εξακολουθεί να δουλεύει ανεξέλεγκτο και παράνομα όπως εκείνοι διατείνονται. Όλη αυτή η ιστορία λάσπης που εξελίσσεται στις Σκουριές μου θύμισε τότε που ήμουν 12 ετών - εποχή Χούντας - και έπαιζα κρυφτό απέξω από το σπίτι ενός φίλου, ένα στενό πιο κάτω από το παλάτι. Είχε μόλις βραδιάσει και εκεί που τρέχαμε και κρυβόμασταν έφτασαν δύο μυστικά της ασφάλειας και μας μάζεψαν και μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Φοβηθήκαμε πολύ. Στο τμήμα μας ρώτησαν από τι, ή από ποιον κρυβόμασταν. Τους είπαμε ότι παίζαμε κρυφτό. Δεν μας πίστεψαν και πήραν τηλέφωνο σπίτι του φίλου όπου βγήκε η αδερφή του που ήταν 10 ετών. Ο αστυνομικός τη ρώτησε αν ο αδερφός της είναι καλό παιδί και αυτή του απάντησε «Όχι». Ευτυχώς που μπήκε στο γραφείο κάποιος ανώτερός τους, σκεπτόμενος άνθρωπος κι όχι πίθηκος και τους έκανε νόημα να βγουν έξω από το δωμάτιο να τους πει. Τελικά οι ίδιοι που μας έπιασαν μας έβαλαν στο αυτοκίνητο και μας πήγαν πίσω. Πριν βγούμε από το αυτοκίνητο, μας είπαν με αυστηρό τόνο: «Εδώ δεν θα παίζετε».

Η τριλογία που μεγαλούργησε στη δικτατορία: χαρακτηρίζω, αποφασίζω και διατάσσω, επιστρέφει με γρήγορους ρυθμούς. Θέλει μεγάλη προσοχή η Δημοκρατία που επιθυμούμε αλλά και η προάσπιση του κράτους δικαίου. Στην Ιερισσό η Ε.Υ.Π. χαρακτήρισε 4 ομάδες πολιτών ως τρομοκρατική οργάνωση. Παρακολουθεί όλες τις συνδιαλέξεις όλων των κατοίκων της. Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί με συνοπτικές διαδικασίες στον καθένα από μας που οργανώνεται και εναντιώνεται - χωρίς βία - στην πολιτική της δεξιάς συγκυβέρνησης που είναι μεν δημοκρατικά εκλεγμένη και διατηρεί ευρωπαϊκή κατεύθυνση, αλλά από την άλλη ψηφίζει και επιβάλει οικονομικά μέτρα που δεν θα τολμούσε να εφαρμόσει όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κανένα άλλο αριστερό κόμμα.

http://www.protagon.gr/

Γιατί και οι υπουργοί οικονομικών έχουν μάνα

του Πέτρου Κατσάκου

«Η μητέρα μου περνάει δύσκολα» λόγω του χαμηλού εισοδήματός της αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών στην τηλεόραση την Δευτέρα το βράδυ προκαλώντας συγκίνηση στο πανελλήνιο.

Το δράμα της μητρός Στουρνάρα που στα χρόνια του Μνημονίου αναγκάζεται να επιβιώσει με μια σύνταξη 500 ευρώ δεν ήταν δυνατόν να αφήσει ασυγκίνητο το ελεήμων τηλεοπτικό κοινό. Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την εξομολόγηση του υπουργού και τα πρώτα δείγματα αλληλεγγύης έκαναν την εμφάνισή τους ανά την επικράτεια. Ήδη στο Ηράκλειο της Κρήτης ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών, όπως διαβάζουμε στον τοπικό τύπο, κατάφερε και συγκέντρωσε ήδη ένα πακέτο με είδη πρώτη ανάγκης, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση και στους συμπολίτες τους να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να συνδράμουν την προσπάθεια ενίσχυσης της μητέρας του υπουργού μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δέμα που περιλαμβάνει ρύζι, μακαρόνια, ακόμα και ένα μεταχειρισμένο παλτό για τα κρύα του χειμώνα θα αποσταλεί σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών και μαζί του μια επιστολή απευθυνόμενη προς την κυρία Στουρνάρα. Στην επιστολή τους οι φιλάνθρωποι Ηρακλειώτες περιγράφουν τις δικές τους δυσκολίες να τα βγάλουν πέρα με τους φόρους και τα χαράτσια που επιβάλλει ο γιος της. Γιατί θα ήταν χρήσιμο να γνωρίσει η αξιοσέβαστη μητέρα του κυρίου υπουργού πόσες εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες είναι υποχρεωμένες να ζουν με 500 ευρώ ή και με λιγότερα χρήματα το μήνα.

Να πληροφορηθεί και αυτή η συνταξιούχος των 500 ευρώ πόσοι συνταξιούχοι σήμερα στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη που θα τους επέτρεπαν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Να μάθει πως τα φέρνουν βόλτα χιλιάδες μανάδες με άνεργους γιους και απολυμένες κόρες που πρέπει με την πενιχρή τους σύνταξη να συντηρούν παιδιά κι εγγόνια.

Και μαζί με την επιστολή των πολιτών της Κρήτης, η μητέρα του υπουργού θα μπορούσε να διαβάσει και την επιστολή που διάβασε κι ο γιος της από ένα ζευγάρι που τον ενημέρωνε ότι με μεγάλη λύπη, αποφάσισε να κάνει έκτρωση το έμβρυο που κυοφορούσε η γυναίκα, επειδή έμειναν άνεργοι και οι δυο αφού έκλεισε η επιχείρηση που εργάζονταν. Με την ελπίδα μονάχα να μην δώσει και αυτή την απάντηση που έδωσε και ο υιός της πως «είναι γελοίο να δολοφονείς το παιδί σου επειδή έμεινες άνεργος».

http://left.gr/

Λοξή ματιά σε όξινο πρωί

Έφτασα στην Αθήνα με το ξημέρωμα.

Πήρα τον ηλεκτρικό από Πειραιά για να πάω Μοναστηράκι κι από εκεί να αλλάξω με μετρό, οπότε μου φάνηκε, όπως μου φαίνεται κάθε αντίστοιχη φορά, λογικό το κόμιστρο του 1.40 για αυτή την διαδρομή, στην κατάστασή που βρισκόμουν, και χτύπησα εισιτήριο. Η αξιολόγηση της διαδρομής σε σχέση με το αντίτμο του εισιτηρίου καθορίζεται από μία συνάρτηση της απόστασης, των καιρικών συνθηκών και της προσωπικής μου κατάστασης κατά την ώρα εκείνη, αν κουβαλάω δηλαδή πράγματα, αν είμαι κουρασμένος, αν βρέχει ή έχει καύσωνα κλπ. Όποτε η αξιολόγηση είναι αρνητική, μου φαίνεται δηλαδή το κόμιστρο υπερβολικό, πηγαίνω με τα πόδια.

Σήμερα το πρωί βέβαια μπήκα στον ηλεκτρικό.

Εκεί στο Μοσχάτο να σου και μπαίνει μια κυρία γύρω στα 70, νεόπτωχη, με βαμμένο μαλλάκι και ρόμπα, με το χέρι απλωμένο μπροστά σε γαβαθάκι και να σιγοψιθυρίζει περνώντας δίπλα από τους επιβάτες, σας παρακαλώ, δώστε μου το ελάχιστο που μπορείτε, να ζήσω κι εγώ σαν άνθρωπος. Δεν είδα κανέναν να συγκινείται στο ελάχιστο.

Εκεί στον Ταύρο μπαίνει ένας νεαρός με αμάνικο μπλουζάκι και τζιν παντελόνι μέχρι το γόνατο και με φωνή δυνατή και παρακλητική ενημέρωνε το βαγόνι ότι ζει στο παγκάκι επί δυόμισι χρόνια και ότι κρυώνει και θέλει λίγα χρήματα για να πάρει ένα ζεστό τσάι και κάτι να φάει, έλεγε δε συνέχεια, με ρυθμό, δεν είμαι κλέφτης, δεν είμαι πρεζάκι. Πάλι δεν είδα κανέναν να συγκινείται.

Προσωπικά είμαι τελείως απέξω από όλη αυτή τη ζωή και την κοιτώ σαν να μπήκα αμέτοχος απλός παρατηρητής σε ζωντανό μουσείο, οπότε η δική μου παρουσία στο σύστημα αυτό δεν υπάρχει, η οποιαδήποτε υλική στιγμιαία συμβολή μου ούτε ρόλο παίζει ούτε μπορεί να υπάρξει, σήμερα είμαι αύριο δεν είμαι, μονάχα χαλιέμαι όσο είμαι και θλίβομαι αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό από αυτό που ελπίζω ότι κάνω με τις λέξεις.

Σε ένα κάθισμα του τρένου έτυχε να κάθεται μια γνωστή μου που ζει χρόνια στην μεγαλούπολη, τυχαίνουν αυτά πού και πού ακόμα και σε μένα, είχε λοιπόν στα αυτιά της ακουστικά και μπρος της ένα βιβλίο, διάβαζε, άκουγε, αποκομμένη εντελώς από το περιβάλλον, από τους ανθρώπους γύρω της, δεν υπήρχε ο χρόνος της διαδρομής για λόγου της, ήταν ένα σκοτεινό τούνελ η ζωή της μέχρι να φτάσει στη δουλειά, κλεισμένη στο κάστρο της με ανοιχτή μόνο τη μύτη για να αναπνέει, αναγκαστικά, και μάλλον δεν θα της άρεσε κιόλας η μυρωδιά της ατμόσφαιρας, αλλά τι μπορούσε να κάνει. Πού και πού έριχνε μηχανικές ματιές έξω από το βιβλίο της αλλά ήταν τόσο τυπικά αμυντικές ματιές, κοιτούσε μονάχα πεταχτά μπας και προέκυψε κάνας κίνδυνος για το άτομό της ολόγυρα όσην ώρα αυτή ήταν απορροφημένη στον κόσμο της, δεν έβλεπε τίποτε ανησυχητικό και ξαναγυρνούσε στο τούνελ της. Ούτε εμένα δεν είδε μέχρι που κατέβηκα από το τρένο.

Στο Μοναστηράκι, εκεί στην αλλαγή για μετρό, έπεσα για πρώτη φορά στην ζωή μου πάνω σε έλεγχο εισιτηρίων. Τους πήρα χαμπάρι από μακριά τους ελεγκτές που είχαν στήσει το μπλόκο τους, διότι όταν είσαι καινούριος σε ένα περιβάλλον παρατηρείς, ενώ όταν είσαι μέρος του, έχεις πια συνηθίσει να βαδίζεις και να μη βλέπεις τίποτε. Κοιτούσα λοιπόν όσο πήγαινα προς το μέρος τους τους ελεγκτές που σαν τις αράχνες είχαν στήσει ιστό και πιάνανε μυγάκια που πέφτανε πάνω τους σαν τυφλά, κι είδα έναν ελεγκτή που ήτανε κάπως αποκομμένος από τους άλλους, μόλις είχε αφήσει κάποιον επιβάτη να φύγει και γελούσαν και οι δυο τους. Λέω μέσα μου, αυτός για να γελάει, είναι ειδική περίπτωση, μπορεί και νιώθει ακόμα. Κατευθύνθηκα προς το μέρος του. Και πράγματι, μόλις τον πλησίασα, κατέβασε τα μάτια στο δάπεδο και πέρασα δίχως να κοιτάξει το εισιτήριό μου. Είναι κάποιοι άνθρωποι μέσα σε αυτόν τον ολετήρα ψυχών που λέγεται σύγχρονη κοινωνία του χρηματοοικονομικού συστήματος, οι οποίοι ακόμα νιώθουν και ζορίζονται. Οι υπόλοιποι, οι απόλυτα ισοπεδωμένοι, απλά μετρούν κεφάλια για να επιβιώσουν. Παντού, όχι μόνο στον κλάδο των ελεγκτών, ας μην πλανιόμαστε.

Είδα επίσης στο μετρό γυναίκες νέες βαμμένες με διάφορα ρουζ, μπογιές και τέτοια, στα μάτια, στα μάγουλα, στα χείλη, στα μαλλιά, στα νύχια και μου φάνηκε τόσο παράξενο το θέαμα, τόσο πρωτόγονο, αλήθεια, ακόμα υπάρχουν τέτοιες παρουσίες.

Και κατεβαίνοντας από το μετρό, λίγο πριν πάω προς το σπίτι, πέφτει το μάτι μου σε κάτι κρεμασμένες εφημερίδες σε ένα περίπτερο και παίρνει μαζί του, περνώντας, δυο λέξεις από πηχιαίους τίτλους “Ουρλιαχτό” και “Σκότωσε”

Έτσι ξεκίνησε η μέρα μου σήμερα. Έφυγα από τα φυτά και τα ζωντανά και ήρθα στη ζούγκλα

Μόλις μπήκα στο σπίτι, με υποδέχτηκαν οι δικοί στην πόρτα: Τι έγινε Γ., ήρθες στον πολιτισμό; ……..

http://yiannismakridakis.gr/

Πύργος: Εντός Οκτωβρίου η έναρξη μαθημάτων στο νέο ΤΕΙ

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο νέο ΤΕΙ του Πύργου, ενώ ήδη εκδόθηκε η προκήρυξη πρόσληψης των ωρομίσθιων καθηγητών που θα στελεχώσουν το τμήμα.

Ποδόσφαιρο: Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα αντί Τσάμπιονς Λιγκ σε πέντε χρόνια!

Οι 20 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης δραστηριοποιούνται έντονα για τη σύσταση μιας νέας ευρωπαϊκής σούπερ Λίγκας η οποία θα αντικαταστήσει το Τσάμπιονς Λιγκ σε πέντε χρόνια ως την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σύμφωνα

Ρύθμιση για 150.000 δάνεια του ΟΕΚ

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για 150.000 δανειολήπτες που έλαβαν στεγαστικά δάνεια από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) κατά τα τελευταία χρόνια αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας η κυβέρνηση.

Το CSI της Συγγρού αποκαλύπτει...

Του Πέτρου Κατσάκου

Μία σειρά από ανεξιχνίαστες δολοφονίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ομάδας "CSI Sygrou" που έχει αναλάβει τον εντοπισμό των ασύλληπτων μέχρι σήμερα δραστών. 

Τα λαγωνικά του ειδικού τμήματος ανεξιχνίαστων υποθέσεων έχουν στρέψει τις έρευνές τους στο χώρο των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Μετά την μαρτυρία της γαλάζιας Χριστίνας Σιδέρη που κατονόμασε εκατοντάδες χιλιάδες αριστερούς ψηφοφόρους ως δολοφόνους του βασανιστή της χούντας Μάλλιου, σειρά μαρτύρων προσέρχονται υπό άκρα μυστικότητα στα γραφεία της Συγγρού και καταθέτουν στοιχεία για μια σειρά ιστορικών δολοφονιών. Σύμφωνα με πηγές της ομάδας CSI ήδη ερευνώνται υποθέσεις όπως η εξαφάνιση του Τζον Αυλακιώτη στην οποία εμπλέκεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που κατάγεται κάτω από το «αυλάκι», η υπόθεση μιας δολοφονίας που έμεινε στα αστυνομικά χρονικά ως «έγκλημα στα παρασκήνια» όπου νέοι μάρτυρες κατονομάζουν ως δράστη μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ με θητεία στο θέατρο. Δύο ακόμα υποθέσεις που φωτογραφίζουν ως δράστες άτομα προερχόμενα από το χώρο του «αναρχοκομμουνιστικού άκρου» είναι οι δολοφονίες του καπιταλιστή Τιμόθεου Κώνστα και του Τζέι Αρ, του γνωστού Αμερικανού πολυεκατομμυριούχου από το Ντάλας.

Με τη σημερινή ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς διέψευσε πανηγυρικά όσους ήλπισαν ότι η εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής θα σηματοδοτούσε πολιτική στροφή της κυβέρνησης σε μετριοπαθέστερες θέσεις.

http://left.gr/

Οι Eκκαθαριστές

Νίνα Μαρία Πασχαλίδου

Πόσες ώρες άραγε παρακολούθησα την αναμετάδοση του παιχνιδιού «Χρυσή Αυγή» στην τηλεόραση; Τώρα έπαψε ο πρώτος γύρος και πάμε για τον δεύτερο. Οι θριαμβευτές του πρώτου γύρου πανηγυρίζουν ακόμη.

Είδα τόσα ρεπορτάζ, τόσα όπλα, τόσα κέντρα εκπαίδευσης, και τίποτε δεν είδα. Άκουσα τόσες εντυπωσιακές αναλύσεις επί του θέματος και πάλι δεν κατάλαβα τι έχει πραγματικά συμβεί στην ελληνική κοινωνία.

Πριν από λίγες μέρες σε μια αίθουσα στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο πλαίσιο προβολών του CineDoc, ένα ντοκιμαντέρ με πήγε πίσω στον χρόνο, λίγο πριν η Χρυσή Αυγή εκλεγεί στη Βουλή, πριν η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δώσει εντολή σιωπής στα μέλη της. Η ταινία, η οποία αποτελεί ένα παρθενικό ταξίδι, ένα ταξίδι παρατήρησης στον τόπο όπου γεννήθηκε το νέο και αποδεκτό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής ίσως δίνει την απάντηση που αναζητούν όλοι. Γιατί ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής δεν θα σπάσει ακόμη και αν όλα τα επίσημα μέλη της Χρυσής Αυγής φυλακιστούν.

Η ταινία αποτελεί τη διπλωματική εργασία του φοιτητή Κωνσταντίνου Γεωργούση στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου της Μεγάλης Βρετανίας. Η κάμερα του σκηνοθέτη καταγράφει τον εφιάλτη του νεοναζισμού σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή. Το 37λεπτο ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την περσινή προεκλογική εκστρατεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα ακολουθώντας τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής Αλ. Πλωμαρίτη ο οποίος ανάμεσα σε άλλα μιλά για φούρνους για τους μετανάστες. Η άνεση με την οποία οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν τα συναισθήματα τους για τους μετανάστες είναι συγκλονιστική. «Τι άλλο, ρε Γιώργο, θα πάρεις από τους Αριστερούς;» ακούγεται ο κ. Πλωμαρίτης να ρωτά. «Τα δόντια για κομπολόγια», σπεύδει να προσθέσει κάποιος άλλος...

Οι Αφρικανοί είναι πίθηκοι και μαϊμούδες, οι Ινδοί χρησιμοποιούνται για μια ομαδική φωτογραφία για να αποδείξει η Χρυσή Αυγή ότι δεν είναι ρατσιστική ομάδα, ενώ οι κυρίες της περιοχής καταριούνται το κράτος που τις έχει αφήσει στο έλεος της εγκληματικότητας. Οι ξένοι δεν έχουν θέση εδώ. Ούτε στα εκλογικά κέντρα τα οποία φυλάσσονται προκειμένου να μην ψηφίσει κανένας αλλοδαπός.

Η πιο συγκλονιστική ίσως στιγμή του ντοκιμαντέρ είναι όταν ένας κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα και Χρυσαυγίτης απαγορεύει στο παιδί του να φέρνει ξένα παιδιά στο σπίτι. Εκείνο θέλοντας να παίξει γυρίζει στα παιδιά που βρίσκονται γύρω του και τους ρωτάει έναν-έναν αν είναι Ελληνόπουλα. Η σύντομη ανάκριση φτάνει στον Νίνο. «Ο Νίνο είναι Έλληνας» λέει στον πατέρα του. «Όχι, είναι Αλβανός» απαντάει εκείνος. Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι η μητέρα του μικρού ανακριτή είναι ξένη και όχι Ελληνίδα.

Παρ’ όλη την πολιτική σημασία της ταινίας, ο σκηνοθέτης μας καλεί να δούμε το ντοκιμαντέρ ως μια καλλιτεχνική δημιουργία. Η μεταφορά που χρησιμοποιεί για να εξισώσει τους «Εκκαθαριστές» Χρυσαυγίτες με τα οχήματα καθαρισμού του Δήμου είναι ίσως η πιο επιτυχημένη δημιουργική νότα της ταινίας. «Ό,τι δεν καθαρίζει το κράτος, αναλαμβάνουν τελικά να καθαρίζουν άλλοι» σχολιάζει ένας θεατής.

Παρ' όλο που η ταινία δυσκολεύτηκε πολύ να βρει μια οθόνη στη χώρα μας, απέσπασε το ειδικό βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβου. Το βραβείο συνοδεύεται από 2.500 ευρώ που προσφέρει το βαλκανικό Al Jazeera. 
Το ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα έχει προβληθεί μέχρι στιγμής στο Γαλλικό Ινστιτούτο ανοίγοντας την αυλαία του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, και στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας. «Οι Εκκαθαριστές» έχουν επίσης προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ (IDFA), στη Βρετανία και σε ειδική ημερίδα στο μουσείο των Ες Ες στο Βερολίνο. Ένα οκτάλεπτο απόσπασμα του ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο Channel 4, κόβοντας τις ανάσες με την απλότητα με την οποία παρατηρεί τη Χρυσή Αυγή χωρίς καμία παρέμβαση και σχόλια. Τα σχόλια άλλωστε σε μια περίπτωση σαν τη Χρυσή Αυγή μάλλον περιττεύουν.

http://www.protagon.gr/

H Marlene Dietrich για την ΕΡΤ

Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσα να διεισδύσω στην κρεβατοκάμαρα της «Marlene» αλλά φρόντισε η ίδια να μου στείλει μια φωτογραφία, προφανώς χρησιμοποιώντας τον προσωπικό της φωτογράφο.

Για αυτό άλλωστε και η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι λίγο καλύτερη από τις δικές μου.

Μου ανέφερε ότι δεν πρόλαβε να δει το μαύρο της ΕΡΤ αφού ο σκύλος της, FLIKE το όνομά του, είχε προλάβει να πυροβολήσει την TV λίγες δεκαετίες πριν…

Μου επισήμανε να μην εστιάσω την προσοχή μου στα χείλη της αλλά στα μάτια της και ρητά με διαβεβαίωσε ότι οι DIVAS παρακολουθούν την υπόθεση ΕΡΤ από κοντά.

pitsirikos.net

http://nonews-news.blogspot.gr/

Ο εφιάλτης της Βαϊμάρης

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ολο και συχνότερα η τραυματική εμπειρία από τη Γερμανία του 1930 ανακαλείται στην επικαιρότητα. Πολλοί διερωτώνται εάν στη χώρα μας ξαναπαίζεται σήμερα το σενάριο που παρέδωσε τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης στο ναζισμό στις 30 Ιανουαρίου 1933.

Η σύγκριση δεν είναι αυθαίρετη, ωστόσο ο καθείς επικεντρώνει σε διαφορετικά αίτια, προβλήματα και αποτελέσματα, προκειμένου να αντλεί «συμπεράσματα» που, όπως φαντάζεται, δικαιώνουν τις εκ προοιμίου θέσεις του. Σύγχυση υπάρχει για τον πραγματικό κίνδυνο τόσο για σήμερα όσο και για το Μεσοπόλεμο. Την πτώση της Βαϊμάρης κάποιοι την αποδίδουν στην «ασυδοσία» και «ανευθυνοποίηση των πολιτών», στην «κατάχρηση» δημοκρατικών δικαιωμάτων, που προσχηματικά επικαλέσθηκε η επ' αόριστον αναστολή τους.

Οι επαναλαμβανόμενες απεργίες, διαδηλώσεις, απείθεια πολιτών, τροφοδότησαν από την άλλη πλευρά αιτήματα για πειθάρχηση των πολιτών και τήρηση της τάξης, ακόμη και με μεθόδους αντιδημοκρατικές και ολοκληρωτικές. Ωστόσο, στην περίπτωση της Βαϊμάρης, το δημοκρατικό πολίτευμα δεν ανεστάλη απλά, αλλά πετάχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων, αφού σε αυτό ο ναζισμός απέδωσε βασική ευθύνη για τη «σήψη και παρακμή» του πολιτικού συστήματος κατά την περίοδο 1919-1933.

Κι όμως, παρά την «πολιτική χρεοκοπία» της, η Βαϊμάρη παραμένει μέχρι σήμερα υπόδειγμα δημοκρατικού πολιτεύματος. Την άδοξη κατάληξή της δεν την προκάλεσαν η άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, οι απεργίες και διαδηλώσεις, αλλά οι αντικοινωνικές επιλογές της ηγεσίας του πολιτικού συστήματος, που δημιούργησαν συνθήκες διχασμού και εμφυλίου πολέμου μεταξύ των πολιτών. Βασική επιλογή, που υπονόμευσε την κοινωνική ειρήνη, ήταν η σταθερή και παρατεινόμενη προτίμηση υπέρ του «αποπληθωρισμού» (deflation), από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις, με υποθετικό στόχο την «εξυγίανση» της οικονομίας, αλλά με πρακτική συνέπεια τη βαθιά ύφεση και εκτεταμένη ανεργία. Ακόμη και η Αριστερά απέδιδε προτεραιότητα στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, αφού αυτός εθεωρείτο κύρια αιτία διάβρωσης του εργατικού εισοδήματος.

Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι εάν ο πληθωρισμός διέβρωνε το εργατικό εισόδημα, ο αποπληθωρισμός, που με αδιαλλαξία εφάρμοζε ο τελευταίος και μοιραίος καγκελάριος Μπρίνιγκ, όχι μόνον το διέβρωνε, αλλά και, ακόμη χειρότερα, το εξαφάνιζε ολοσχερώς. Τα 6 εκατομμύρια των Γερμανών ανέργων στις αρχές του 1933 δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία της χώρας και ξεπερνούν κάθε παρόμοια επίδοση διεθνώς. Οι κατεδαφιστικές κοινωνικές επιλογές του πολιτικού συστήματος υπονόμευσαν περισσότερο το δημοκρατικό πολίτευμα, από ό,τι οι διαμαρτυρίες και η απόγνωση των θυμάτων.

Σήμερα στη χώρα μας, εάν η κοινωνική αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος φθίνει, άραγε αυτό οφείλεται στην απόγνωση των θυμάτων ή στις αντικοινωνικές και αντιπαραγωγικές κυβερνητικές επιλογές που την τροφοδοτούν; Ομως οι σημερινές ελληνικές συνθήκες διαφέρουν από τις γερμανικές του 1930: ασφαλώς, με την ένταξη στο ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα αποκλείεται η δυνατότητα προσαρμογής μέσω νομισματικών διακυμάνσεων, όμως αφ' ετέρου επιβάλλονται αντισταθμιστικοί ευρωπαϊκοί μηχανισμοί, που δεν προεβλέποντο το 1930, για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και κοινωνίας. Ασφαλώς, οι μηχανισμοί αυτοί είναι ακόμη ατελείς, αλλά οι χώρες-μέλη νομιμοποιούνται να διεκδικούν τη βελτίωσή τους και μάλιστα όχι μόνον προς ίδιο συμφέρον, αλλά για τη σταθεροποίηση ολόκληρης της Ευρωζώνης. Η λιτότητα, ύφεση και ανεργία δεν είναι σήμερα μονόδρομος, αλλά ούτε και για τη Βαϊμάρη ήταν, αφού επέσπευσε την κατάρρευσή της.

Το έλλειμμα δημοκρατικής αξιοπιστίας δεν νομιμοποιεί την προσφυγή σε αντιδημοκρατικές λύσεις. Εάν σήμερα η δημοκρατία δεν λειτουργεί, και αυτό είναι βέβαιο, λύση δεν είναι η υπέρβασή της προς όφελος αντιδημοκρατικών συστημάτων, αλλά περισσότερη δημοκρατία, όχι λιγότερη. Εάν η νομιμότητα δεν τηρείται και καταγράφονται φαινόμενα σήψης και διαφθοράς, αυτά δεν αντιμετωπίζονται με αυτοδικία και κατάλυση της δημοκρατίας, αλλά με περισσότερη δημοκρατία, όχι με λιγότερη.

Οσον αφορά στο συγκεκριμένο εφιαλτικό μόρφωμα, που βρίσκεται στο επίκεντρο των ανησυχιών, ποιος δεν βλέπει ότι, παρά τις φραστικές διακηρύξεις του κατά του «διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος», στην πράξη δεν στρέφεται εναντίον του, αλλά κυρίως εναντίον των θυμάτων του; Εναντίον όσων με δημοκρατικό τρόπο διεκδικούν περισσότερη δημοκρατία, όχι λιγότερη. Προσελκύει θύματα σε απόγνωση τόσο από το σύστημα όσο και από τη δημοκρατική αμφισβήτησή του, αλλά δεν προσφέρει καμία προοπτική, παρά αποκλειστικά και μόνον τη μετωπική σύγκρουση με όσους σήμερα διεκδικούν περισσότερη και ουσιαστικότερη δημοκρατία.

Σε τελική ανάλυση, το απερίγραπτο μόρφωμα δεν αποτελεί απειλή για το ισχύον «διεφθαρμένο» σύστημα, αλλά την έσχατη και δυναμική εφεδρεία του, σε εποχή βαθιάς κρίσης, όταν χάνουν αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα οι μηχανισμοί ελέγχου των πολιτών.

Εάν το σενάριο της Βαϊμάρης ξαναπαίζεται στις μέρες μας, το διακύβευμα αλλάζει: η κατάλυση της Δημοκρατίας δεν κομίζει ελπίδα, αλλά μεγαλύτερη απελπισία. Εάν η ιστορία επαναλαμβάνεται, γιατί τα αυτά σφάλματα να επαναλαμβάνονται επίσης; Οταν η Δημοκρατία εξοντώνει τα θύματα των επιλογών της, αυτό συνιστά ήδη εκτροπή. Η μέριμνα υπέρ των αδυνάτων, η θεσμική κατοχύρωση του δικαιώματος στην ετεροδοξία, δεν εξασθενούν τη Δημοκρατία, αλλά τη θωρακίζουν.

kvergo@gmail.com

http://www.enet.gr

Δυο δυο οι συλλήψεις για οφειλές στο Δημόσιο

Δύο άτομα, μια 35χρονη γυναίκα κι ένας 53χρονος άνδρας, συνελήφθησαν στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων...

Για την καταπολέμηση του ρατσισμού ακολουθείστε τη μουσική

«Για την καταπολέμηση του ρατσισμού, ακολουθείστε το παράδειγμα της μουσικής», προτρέπει το ελληνικό κοινό ο συνιδρυτής των Nouvelle Vague, Marc Collin.

Λίγο πριν από την πρόσφατη συναυλία του διάσημου γαλλικού συγκροτήματος στην Αθήνα, ο Marc Collin μίλησε για τα αίτια και την καταπολέμηση του φαινομένου στο 1againstracism.gr, την πλατφόρμα της εκστρατείας κατά της ρατσιστικής βίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Τόνισε το ρόλο του φόβου, της φτώχειας και της κρίσης στην ανάπτυξη της μισαλλοδοξίας, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την… ευκολία του να είσαι ρατσιστής, επιρρίπτοντας στον Άλλο την ευθύνη για τα κοινωνικά προβλήματα.

«Είναι πλούτος η μετανάστευση!», τονίζει ο συνιδρυτής και παραγωγός των Nouvelle Vague. «Τίποτα δεν συγκρίνεται με το να ανακαλύπτεις τον Άλλο και τον τόπο από όπου προέρχεται, τον πολιτισμό του. […] Είναι κάτι αντίστοιχο με τη μουσική. Το ενδιαφέρον σήμερα είναι να πάρεις ανθρώπους που αγαπούν τη τζαζ, να τους βάλεις με κάποιους που παίζουν ηλεκτρονική μουσική και να δημιουργήσουν γαλλικό chanson. Αυτός είναι ο τρόπος που εξελίσσεται η μουσική, που κάνουμε ενδιαφέροντα πράγματα. Διότι διαφορετικά θα γράφαμε όλοι κλασική μουσική και δεν θα προχωρούσε τίποτα».


http://tvxs.gr/

Μπάσκετ: Οι διιατητές της πρεμιέρας στην Γ' εθνική

Ανακοινώθηκαν από την ΕΟΚ οι διαιτητές των αγώνων της Κυριακάτικης πρεμιέρας στην Γ' εθνική μπάσκετ και αναλυτικά έχουμε: 
- 1ος Όμιλος
Κυριακή 13 Οκτωβρίου
Ν.Πεντέλης 17.00 Πεντέλη-Αγρίνιο Κρεσταινίτης-Νάστος (Φαλούκας)

Με απόλυση απειλούνται 800 εργαζόμενοι στον ΟΣΕ

Τελειώνει ο ΟΣΕ τουλάχιστον με την σημερινή του μορφή, καθώς μόλις ολοκληρωθεί η παραχώρηση της συντήρησης των υποδομών του οργανισμού σε ιδιώτες αναμένεται να γίνουν σαρωτικές αλλαγές, με περίπου 800 εργαζόμενους να απειλούνται με απόλυση.

Εθνική Μελαγχολία

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Υποθέστε πως δίδονται για αναγνώριση σε απόφοιτους Λυκείου και σε φοιτητές Πανεπιστημίου οι στίχοι του Διονυσίου Σολωμού από τον «Υμνον εις την Ελευθερίαν»: «Μοναχή το δρόμο επήρες/ μα εξανάρθες μοναχή/ δεν είν' εύκολες οι θύρες/ εάν η χρεία τες κουρταλεί».

Μπορείτε να διανοηθείτε πως το πενήντα τοις εκατό των ερωτηθέντων αγνοούσαν και τον ποιητή και το ποίημα και το απέδιδαν στον Ελύτη, τον Σεφέρη, τον Καββαδία... και τον Παπαδιαμάντη; Μπορείτε να διανοηθείτε πως απόφοιτοι Λυκείου και φοιτητές Πανεπιστημίου αγνοούν τη σημασία της λέξεως: «χρεία»; Αφήνω το «κουρταλεί».

Μπορείτε να διανοηθείτε πως σχολιάζοντας το τετράστιχο υπέθεταν πως πρόκειται για εγκατάλειψη ερωμένης που γυρίζει άπρακτη από το σπίτι του εραστή; Διανοείστε πως απόφοιτοι Λυκείου του 2013 αναφέρονται στη μοναξιά του ανθρώπου και στη δυσκολία να βρουν στέγη οι άστεγοι;

Κι όμως αναφέρομαι σε πραγματική τραυματική πρόσφατη εμπειρία, το ενδιαφέρον όμως και ταυτόχρονα αδιανόητο είναι το εξής: οι περισσότεροι από τους απόφοιτους έχουν λάβει απολυτήριο με λίαν καλώς και άλλοι με Αριστα και κάποιοι έχουν εισέλθει με εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο.

Εθνική Μελαγχολία;

http://www.enet.gr

Παιδεία της δισκέτας

Τάκης Καραγιάννης

Βαβέλ σημαίνει «η πύλη του Θεού». Η σύγχυση που επικρατούσε στον περίφημο πύργο της που αναφέρεται στο βιβλίο της Γένεσης φαντάζει απλή αναστάτωση μπροστά σε αυτό που συμβαίνει στο μυαλό των 16χρονων και 17χρονων μαθητών των ελληνικών σχολείων. Στη Β’ Λυκείου, στην Τεχνολογική Κατεύθυνση, διδάσκεται το βιβλίο Τεχνολογία Επικοινωνιών. Παραβλέψτε το γεγονός πως το κράτος, μέσω του αρμόδιου υπουργείου και των διευθύνσεών του, έχει αποφασίσει να διδάξει την τεχνολογία μέσα από βιβλίο και όχι εμπειρικά και εξετάστε τι βιβλίο είναι αυτό. Γράφτηκε το 1991, δηλαδή όταν μεσουρανούσαν παιχνιδομηχανές Atari, όταν οι υπολογιστές έτρεχαν με Windows 3.0 και όταν στα charts του εξωτερικού έπαιζε το Unbelievable. Κάπως έτσι είναι, όντως. Απίστευτο να προσπαθείς να εμφυσήσεις την τεχνολογία μέσα από ένα βιβλίο 22 ετών, πιο «ηλικιωμένο» δηλαδή και από τα άτομα που το διδάσκονται.

Δείτε εδώ το σύγγραμμα. Είναι μια έκδοση 469 σελίδων, η οποία προφανώς και δεν διδάσκεται ολόκληρη. Ωραίο χαρτί, πολυτελές εξώφυλλο, περιεχόμενο που τότε -λογικά- ανταποκρίνονταν στις ανάγκες της εποχής. Ξέρετε, συσκευές αποθήκευσης οι δισκέτες, τα CD-ROM και CD-I και η λέξη διαδίκτυο να αναφέρεται στις 469 σελίδες τρεις μόνο φορές, εκ των οποίων η μία στον πρόλογο. Εάν, μάλιστα, κοιτάξετε στη σελίδα 359 θα δείτε στις δραστηριότητες να παροτρύνονται οι μαθητές να κάνουν χειροτεχνίες για να καταλάβουν πώς λειτουργεί η εκτύπωση. Χειροτεχνία και εκτύπωση σε παιδιά 16 και 17 ετών που γεννήθηκαν στην εποχή του ίντερνετ και που ακόμη και τα λάπτοπ τους φαίνονται απαρχαιωμένα. Παιδιά που θα έπρεπε να προετοιμάζονται για το 2020 και τις προκλήσεις της τρισδιάστατης εκτύπωσης και να μαθαίνουν πώς να κυκλοφορούν με σχετική ασφάλεια στα κοινωνικά δίκτυα. Μαθητές που θα έπρεπε να έχουν ερεθίσματα για το ελεύθερο λογισμικό και τις κοινωνικές προεκτάσεις του. Αλλά αυτοί μαθαίνουν για τα μαγνητόφωνα, τα οποία είναι δύσκολο ακόμη και να βρεις στο εμπόριο (σελ. 405).

Εάν είστε γονείς ή εάν σας φαίνονται ιδιαίτερα παράλογα όλα τα παραπάνω μη δοκιμάσετε να καλέσετε στο υπουργείο για παράπονα και προτάσεις. Θα σας παραπέμψουν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Τμήμα Προγραμμάτων Σπουδών. Έπειτα, από εκεί θα οδηγηθείτε στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για να ακούσετε το μεγαλοπρεπές «έχετε δίκαιο, κι άλλα βιβλία θέλουν αλλαγή που είναι ακόμη πιο παλιά». Πότε; «Ε, αυτή ή την επόμενη εβδομάδα θα τα δούμε όλα αυτά και θα γραφούν νέα βιβλία σε πολλά μαθήματα για όλα τα Λύκεια». Υποθέτω πως αυτή την κουβέντα θα ακούγατε και πέρυσι, και πρόπερσι και το 2007 και το 2004 και το 2001 κ.ο.κ.

Το πρόβλημα είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, έχει πολλά κεφάλια. Είναι το υπουργείο, είναι οι διευθύνσεις του, είναι οι καθηγητές που δέχονται να είναι μέρος αυτής της τακτικής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και οι ίδιοι είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία σε σχέση με τους μαθητές τους. Οι μόνοι που δεν είναι μέρος του προβλήματος, σίγουρα, είναι οι μαθητές. Αυτοί, όμως, μετατρέπονται σε συνέπειες της παραπάνω παθογένειας. Μέχρι να γίνει αυτό, μπορούμε να συνεχίσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να πέφτουμε από τα σύννεφα. Το έχουμε κάνει, εξάλλου, Ολυμπιακό άθλημα.

http://www.protagon.gr/

Βραχναίικα: Καθαρίζουν την παραλία την Κυριακή

Πιάνουν "δουλειά" όχι στα δάση, αλλά στην παραλία αυτή τη φορά. Ο Εθελοντικός Σταθμός ΕΣΕΠΑ Βραχναιίκων, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 09:00, διοργανώνει δράση καθαρισμού της παραλίας Βραχναιίκων συμμετέχοντας και υποστηρίζοντας την HELMEPA στον Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον.

Θα τους πάρουν τα σπίτια!

Θα τους πάρουν και τα σπίτια για να ξεχρεώσουν αυτά που δεν μπορούσαν να πληρώσουν. 

Απίθανο κι όμως… ελληνικό. Άνεργοι Πατρινοί, οι οποίοι έχουν χάσει το ασφαλιστικό δικαίωμα λόγω του μακροχρόνιου διαστήματος ανεργίας, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο, και τώρα, μέσω της εφορίας, απειλούνται με κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας τους προκειμένου να εισπραχθούν τα χρήματα για τα νοσήλια.

Μιλάμε για τραγελαφικά πράγματα. Έχει επίγνωση του περιστατικού άραγε ο επί παντός καναλιού παρών υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης;

http://www.topontiki.gr/

Football League: Με 20 ομάδες το πρωτάθλημα από το 2016

Στη συνεδρίαση της Football League αποφασίστηκε οριστικά η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από την περίοδο 2016-2017, με τον αριθμό των ομάδων να μειώνεται σταδιακά από 28 σε 20.
Αρκετή ώρα διήρκησε η συνεδρίαση

Σημαντική απόφαση της Ευρωβουλής: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι φαρμακευτικό προϊόν

Το Ευρωκοινοβούλιο με την απόφαση της 8ης Οκτωβρίου έθεσε τέρμα στην παραφιλολογία για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και αποφάσισε πως δεν αποτελεί φαρμακευτικό προϊόν.
«Η απόφαση μας χαροποιεί ιδιαίτερα», τονίζει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) κ. Δημήτρης Πετρόπουλος, «γιατί επιτέλους δικαιώνεται ο πολύχρονος αγώνας μας να πείσουμε πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένας λιγότερο επιβλαβής εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος, και σε καμιά περίπτωση δεν είναι φαρμακευτικό προϊόν, όπως προσπαθούσαν να επιτύχουν οι πολέμιοί του, με σκοπό την απαγόρευσή του».

Στη δημοσιότητα η λίστα με τους 1.621 εργαζομένους στα νοσοκομεία και πού θα μετακινηθούν

Στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας διαβιβάστηκαν οι σχετικοί πίνακες βαθμολογικής κατάταξης και διάθεσης υπαλλήλων φορέων του υπουργείου, στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας (υπ' αριθμ. 3/2013 ανακοίνωση), όπως ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ.

Οκτώ «Θρύλοι» του ποδοσφαίρου στην κλήρωση του Μουντιάλ

Αθήνα
Οι Τζεφ Χαρστ, Καφού, Φάμπιο Καναβάρο και Λόταρ Ματέους συμπεριλαμβάνονται στους οκτώ πρωταθλητές κόσμου του παρελθόντος, οι οποίοι θα διεξάγουν την κλήρωση για την τελική φάση του Μουντιάλ του 2014, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας (FIFA), Ζερόμ Βαλκ, μέσω της στήλης του στην ιστοσελίδα της FIFA.

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Πάτρα, δύο τραυματίες

Αθήνα
Πυρ κατά αστυνομικών που διενεργούσαν ελέγχους στην περιοχή Ψαροφάι Πατρών άνοιξε το μεσημέρι της Παρασκευής ένας νεαρός ρομά.

Ο νεαρός πυροβόλησε κατά των αστυνομικών με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μία γυναίκα.

Φόρμουλα-1: "Έκλεισε" η Βραζιλία την συμμετοχή της μέχρι το 2020

Η Βραζιλία θα συνεχίσει να φιλοξενεί συναρπαστικούς αγώνες της Φόρμουλα 1 μέχρι το 2020.
Ο Μπέρνι Έκλεστοουν ταξίδεψε στο Σάο Πάουλο και υπέγραψε τη συμφωνία με το δήμαρχο της πόλης, Φερνάντο Αντάντ.
Από το 1972 η Βραζιλία διοργανώνει Grand

Προβάδισμα Σαμαρά για Μπάρτσα

Στη Μπαρτσελόνα έχει ξεκινήσει η συζήτηση για να πάρει η ομάδα έναν πιο βαρύ επιθετικό προκειμένου να έχει επιλογή ο Τάτα Μαρτίνο να χρησιμοποιεί κάποιες φορές ένα διαφορετικό επιθετικό σχήμα, με προωθημένο φορ.

Η Mundo Deportivo διοργανώνει σχετική ψηφοφορία στην ιστοσελίδα της και ο Γιώργος Σαμαράς προηγείται με διαφορά μετά από 11.000 ψήφους, συγκεντρώνοντας το 38% των προτιμήσεων. Ακολουθεί ο Κλόζε της Λάτσιο με 24% και ακολουθεί με 13% ο Καρντόζο...

Γιατί τα 35 είναι η κρίσιμη ηλικία για τα κορίτσια;

το κορίτσι του διπλανού portal

Σήμερα, κοριτσάρες, θα ασχοληθώ μαζί σας και θα σας αναπτύξω σε φάση ανοιχτό πανεπιστήμιο ένα καυτό θέμα που θα προωθήσει (θέλω να πιστεύω, αλλά ποια είμαι εγώ για να το πιστεύω; Μήπως είμαι κάποια;) την αυτογνωσία σας. Με την αυτογνωσία σας, θα μου πεις, ασχολείστε όλη την ώρα και τίποτα σπουδαίο δεν βγάλατε. Σ΄ αυτό το σημείο θα μου επιτρέψετε να σας διευκρινίσω ότι αυτογνωσία δεν είναι να γνωρίζω μετά από πόσες ΙΟΝ αμυγδάλου βγάζω σπυράκια στο κούτελο (όχι εγώ, για σένα μιλάμε τώρα) ή στα πόσα ποτά θα το έκανα με όποιον εύρισκα μπροστά μου να μυρίζει Narcisso Rodriguez for him (πάλι εσύ. Εγώ είμαι κυρία). Αυτογνωσία είναι (Wait for it) να ξέρεις τι σκατά κάνεις και γιατί το κάνεις όταν αποφασίσεις να το κάνεις -γιατί καλές και οι αναλύσεις αλλά δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, παίδες μου αγαπημένοι: Άμα είναι να την κάνεις τη μαλακία θα την κάνεις! Η μόνη μας φιλοδοξία εδώ πέρα μέσα είναι να μην ξανακούσουμε διαλόγους σαν κι αυτούς που λαθρακούσαμε χτες το βράδυ στο circus (bar) κι από τότε δεν μας κολλάει ύπνος.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ (εντελώς παράλογος)

-Γιατί, βρε αγάπη μου, πήγες και μπλέχτηκες με παντρεμένο με τρία παιδιά;
-Μα δεν ήξερα ότι ήταν παντρεμένος. Μόνο τα παιδιά ανέφερε o μαλάκας (πίνει)
-Και με ποιον θα τα ‘κανε τα παιδιά, μωρή; Με κοάλα;
-Με τη UNICEF.

Σ΄ αυτό το σημείο κέρδισε την αγάπη μου το κορίτσι. Άφησα τις διακριτικότητες και στράφηκα full frontal να την απολαύσω να αναλύει το γαμάτο σκεπτικό της...

-Τι είπες τώρα, μωρή τρελή; Ποια UNICEF; Σιγά μην τα ‘κανε και με το Διεθνές Νομισματικό ταμείο.
-Όχι ρε, είναι Αριστερός, στάνταρ.
-Και οι Αριστεροί κάνουν παιδιά με τη UNICEF; (όπως βλέπετε, η φίλη της ήταν υπομονετική. Προσπαθούσε ακόμα να καταλάβει. ΄Ηλπιζε πως υπήρχε έστω ένα κάποιο φως στο βάθος αυτού του θεοσκότεινου τούνελ. Ήταν μία από τους σπόνσορες της βλακώδους φράσης Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. Γι' αυτό άλλωστε και ήταν φίλη της)
-Παιδί μου, εγώ αυτόν τον γνώρισα στο ντεσκ της UNICEF τα Χριστούγεννα όπου υιοθετούσε τρία παιδιά από το Μογκαντίσου.
-Το Μογκαντίσου; Πού είναι αυτό;
-Στην Αφρική. Νομίζω, δηλαδή. Άμα δεν έχεις ξανακούσει μια χώρα είναι στην Αφρική στάνταρ (να κι ένα απροσδόκητο αλλά χρήσιμο μάθημα ζωής)
-Και λοιπόν;
-Ε μετά μου ‘πε να πάμε για καφέ… και μετά ξέρεις…
-Πού να μην ήξερα.
-Ε, και όταν μου μιλούσε για τα παιδιά του εγώ νόμιζα ότι μιλούσε γι αυτά. Τα μαύρα. Μαύροι δεν ζουν στη Μογκαντίσου;
-Ναι. Σαν τα μαντάτα που ακολούθησαν.
-………….. (βουβός αυτοικτιρμός)
-Και τι σου έλεγε για τα παιδιά του;
-Ξέρω ‘γω; Διάφορα, ρε παιδί μου. Ξέρεις τώρα…
-Δεν ξέρω. Αν ήξερα δεν θα ρωτούσα.
-Μου έλεγε πόσο αγαπάει τα παιδιά… Α, ναι, μου έλεγε ας πούμε ότι τα πηγαίνει για σνόουμπορντ όποτε μπορεί.
-Και δεν αναρωτήθηκες πού βρήκε το snow στο Μογκαντίσου;
-Μπορεί να έχουν τεχνητές πίστες, όπως στο Ντουμπάι.
-Ή μπορεί να είσαι τελείως ηλίθια, όπως πάντα.
-Δεν είμαι ηλίθια. Εγώ τσέκαρα ότι αγαπάει τα παιδιά. Και μη γελάς, άσχετη. Αν θέλεις να ξέρεις όλες οι έρευνες λένε ότι μόνο ο άντρας που αγαπάει τα παιδιά κάνει για πατέρας.
-Των δικών του παιδιών, μωρή τρελή. Όχι των δικών σου.

Σ’ αυτό το σημείο -βοηθούντων και των apletini που πίνανε- σκάσανε σε κάτι τόσο βροντερά νευρικά γέλια και γύρισε όλο το μαγαζί να δει τι παίζει. Η μόνη που ήξερα τι παίζει ήμουν εγώ, η ωτακούστρια: Η κοπέλα δεν ήταν (τελείως) χαζή. Ήταν κοντά στα 35. Και όλες οι έρευνες λένε πως σ’ αυτή την ηλικία τα κορίτσια ΠΡΕΠΕΙ να βρουν επειγόντως κάποιον να γίνει ο πατέρας των παιδιών τους. Γιατί όλες οι έρευνες λένε ότι τα κορίτσια ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν και καριέρα και παιδιά για να θεωρούνται επιτυχημένα. Γιατί όλες οι έρευνες λένε πως ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να είναι επιτυχημένα. Και όλες οι έρευνες λένε ότι ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις ό,τι λένε όλες οι έρευνες για να είσαι επιτυχημένη.
Καταλάβατε;

-Όχι.
-Καλά, θα σας εξηγήσω στο επόμενο.

http://www.protagon.gr

Οι μηχανικοί των πλοίων ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία

Με αφορμή τη μη καταβολή δεδουλευμένων - Δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Να δούμε αν θα συμφωνήσει και η τρόικα…

Με αυτό το άγχος ζουν στην κυβέρνηση. Ακόμη κι όταν…προτείνουν λύσεις με τις οποίες συμφωνούν τα μεγάλα ονόματα της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

«Οι δανειστές πρέπει να βρουν λύση για το χρέος», είπε ο Ν. Ρογκάκος στον ΑΝΤ1. Κι οτι μέτρα από δω και πέρα πρόκειται να παρθούν, δεν θα πρέπει να αφορούν νέους φόρους, αλλά μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών, που πια δεν έχουν σεντ στην τσέπη τους για να πληρώσουν.

Να δούμε τι θα πει η τρόικα…

http://nonews-news.blogspot.gr/

New York Times: Θα είχε αποτραπεί η ύφεση αν υπήρχε δραχμή

Oι ΗΠΑ μπορούν και δανείζονται σε δικό τους νόμισμα, με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, αλλά και υπό την αμερικανική νομοθεσία, γεγονός που καθιστά αδύνατη την προοπτική μιας αναγκαστικής χρεοκοπίας

Το δίκιο των αγροτών

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ

Ακούραστοι εργάτες της γης, οι αγρότες βρίσκονται για ακόμα μία φορά αντιμέτωποι με τον εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους. Την ώρα που και το αγροτικό εισόδημα μειώνεται δραματικά, καλούνται να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Το νέο αυτό χαράτσι, όμως, είναι οδυνηρό για την αγροτική οικονομία μα και για την ίδια την ελληνική ύπαιθρο.

Οι αγρότες θα υποχρεωθούν να «πληρώσουν» επειδή έχουν ένα χωράφι. Ασχετα αν αυτό καλλιεργείται ή όχι. Ασχέτως αν αποδίδει ή όχι η καλλιέργειά του. Πώς όμως να πληρώσουν όταν ήδη έχουν αδειάσει οι τσέπες τους από τα άλλα χαράτσια και από την κατάρρευση και του αγροτικού τομέα; Και γιατί να πληρώσουν; Ετσι η πολιτεία στηρίζει τον κόσμο της υπαίθρου; Με φόρους επί φόρων;

Δικαιολογημένες, λοιπόν, οι αντιδράσεις των αγροτών και της Κρήτης που συναντήθηκαν χθες στο Ηράκλειο και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε σειρά κινητοποιήσεων με πρώτη τον αποκλεισμό των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) του νησιού την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη.

Ομόφωνα χθες οι Ομοσπονδίες των Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης αποφάσισαν το διήμερο προειδοποιητικό αποκλεισμό των Εφοριών του νησιού ενώ θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, που θα εξαρτηθεί από τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων.

Οι αγρότες δεν ζητούν τίποτα υπερβολικό. Στήριξη χρειάζονται. Για να μην υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες, τα χωριά και τη δουλειά τους. Για να μείνουν στην ύπαιθρο, που συνεχώς ερημώνει. Για να παραμείνουν, όπως και οι κτηνοτρόφοι, θεματοφύλακες της παράδοσης και της υπαίθρου.

Αρκετοί ίσως να μην έχουν καταλάβει την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κοινωνοί της πρωτογενούς παραγωγής. Πολύ δε περισσότερο οι κυβερνώντες, μέσα από τα πολυτελή γραφεία τους, δεν έχουν ιδέα για το μαρασμό της υπαίθρου.

Και όμως, οι αγρότες επιμένουν. Χάρη σε αυτούς μπορούμε ακόμα να τρώμε ντόπια και υγιεινά προϊόντα. Γιατί στην εποχή του ελεύθερου εμπορίου, που η αγορά κατακλύζεται και από ξενόφερτα προϊόντα, οι αγρότες αντιστέκονται. Και μαζί τους πρέπει να αντισταθούμε και εμείς. Δεν μπορεί οι αγρότες να είναι άλλο έρμαια αντιαγροτικών πολιτικών.

http://www.enet.gr/

Κάνεις δίαιτα; 10 ροφήματα που θα σε βοηθήσουν

Το καλοκαίρι λόγω της ζέστης ο οργανισμός "ζητάει" περισσότερα υγρά για να μην αφυδατώνεται και να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις δραστηριότητες. Υπάρχουν πολλά ροφήματα τα οποία μπορεί να είναι ωφέλιμα ή επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό. Παρακάτω θα δείτε ποια από αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε πόντους και να αποκτήσετε καλλίγραμμη σιλουέτα.

Ντερμπεντέρης: Ο «Γεωργαλάς» του Σαμαρά

Γελάνε και τα τσιμέντα – που λέει και ο Αλέφαντος – με την ερμηνεία που έδωσε στον πόλεμο των «δύο άκρων».

Το μαύρο, άσπρο. Εν ψυχρώ και ανερυθρίαστα. Είναι ο μόνος δημοσιογράφος – ούτε ο νεοδημοκράτης Κουβαράς δεν το απετόλμησε στο STAR – που μίλησε για…Ήπιο (!!!) προσπέρασμα της θεωρίας των δύο άκρων, από το Σαμαρά.

Μετακινήθηκε στη μία βία. Στη βία που δεν είναι κόκκινη η μαύρη, δεν είναι καλή ή κακή, αλλά μόνο μία!

Και το επιμύθιο: Ο Σαμαράς κινείται σε έναν προνομιακό και ευρύτατα πλειοψηφικό χώρο. Και χει μαζί του και τον Βενιζέλο.

Αυτό, που το πας!..

http://nonews-news.blogspot.gr/

Μώραλης: "Χωρίς συλλήψεις, δεν λύνεται η ακραία βία"

Στο NovaΣπορ FM 94,6 μίλησε ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος αναφέρθηκε σε διάφορα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ για το ΕΣΡ

Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ για το ΕΣΡ
Δεν διαθέτει νόμιμη συγκρότηση, αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η ανεξάρτητη Αρχή της οποίας η θητεία των μελών παρατάθηκε για μεγάλο  διάστημα το οποίο υπερβαίνει τον ανεκτό από το Σύνταγμα χρόνο.

Η ψαλίδα του κουρέα!

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΩΝΙΑΤΗ

Μετά τον ορυμαγδό των αντικρουόμενων εκθέσεων, προσχεδίων και προβλέψεων για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, το σενάριο της ταυτόχρονης ανάκαμψης και αύξησης της απασχόλησης κατά 0,6% το 2014, καθώς και της μείωσης της ανεργίας σε 26% (από 27% φέτος), μόνο σαν κακόγουστο αστείο ακούγεται.

Το μετρολάγνο ΔΝΤ ουσιαστικά εκτιμά πρόσθετα μέτρα 2,2 δισ. ετησίως την τριετία 2014-16 και συγχρόνως προτείνει κούρεμα χρέους για να μην υποχρεωθεί μακροχρονίως η Ελλάδα σε πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και πληθωρισμό νέων μέτρων ικανών να ακυρώσουν την ανάκαμψη της οικονομίας. Ομως, ήδη με τα νέα πρόσθετα μέτρα η οικονομική ανάκαμψη την προσεχή τριετία εξασθενεί από πλευράς ζήτησης σε βαθμό που να αμφισβητείται η δημιουργία καθαρής απασχόλησης και να ματαιώνεται η σχεδιαζόμενη μείωση της ανεργίας.

Η πολιτικά ευάλωτη και οψίμως «λιτοδίαιτη» σε μέτρα κυβέρνηση επαναλαμβάνει συνέχεια πως είναι κοινωνικά αδύνατη η επιβολή νέων οριζόντιων μέτρων λιτότητας, διαφωνώντας με το ΔΝΤ για τα νέα βάρη της προσεχούς τριετίας και παραπέμποντας στη λήψη διαρθρωτικών μέτρων (όπως με τα ασφαλιστικά ταμεία και την Υγεία) που όμως έχουν παρεμφερές αποτέλεσμα στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Δεν παζαρεύει κούρεμα επειδή δεν επιθυμεί σύγκρουση με το Βερολίνο, αλλά προσδοκά ελάφρυνση/διευκόλυνση χρέους με πολύ χαμηλό επιτόκιο και επιμήκυνση χρόνου ωρίμανσης υπό τον όρο επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, στο βωμό του οποίου θυσιάζει δημόσιες επενδύσεις και κοινωνικές δαπάνες.

Τέλος, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή εκτιμά πως οι μεν προτάσεις της Ε.Ε. για νέα βοήθεια προσφέρουν βραχυχρόνια μόνο διέξοδο, η δε διευκόλυνση του χρέους που επιδιώκει η κυβέρνηση αφήνει άλυτο το πρόβλημα της βιωσιμότητάς του και γι' αυτό προτείνει οργανωμένη διαγραφή μέρους του χρέους στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικό περιθώριο ανάπτυξης.

Θυμίζουμε ότι τόσο το Levy Institute όσο και η ΓΣΕΕ έχουν προβλέψει ότι με τη διατήρηση της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας και των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων η ανεργία πιθανότατα θα αυξηθεί στο 34% μέχρι και το 2016 αντί να υποχωρήσει στο 21%, όπως προβλέπουν τρόικα και κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Και η αλήθεια δεν είναι κάπου στη μέση. Γιατί αν δεν κουρευτεί το χρέος ώστε να αποδεσμευθούν πόροι για επενδύσεις και κατανάλωση, η οικονομία θα συνεχίσει να υποφέρει από το φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης και της αυτοτροφοδοτούμενης με λιτότητα ύφεσης, στην οποία η αποπληρωμή των χρεών καθίσταται αδύνατη, με συνέπεια τη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας.

Το ίδιο το ΔΝΤ μιλώντας σήμερα για κούρεμα αμφισβητεί το ελληνικό Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που το ίδιο συνέταξε. Ομως για να καταλάβουμε το πόσο εξωπραγματικό είναι, να επισημάνουμε πως την επταετία που έρχεται και με όλη τη διεθνή κρίση σε εξέλιξη, προβλέπει 9 φορές ταχύτερη μείωση της ανεργίας από τη μείωση της ανεργίας που πραγματοποιήθηκε την επταετία του οικονομικού μπουμ 2000-2007! Σκέτη παράνοια δηλαδή...

πηγή: enet.gr

Η τυχοδιωκτική κίνηση του Σαμαρά…

Έγραψε πάλι ο Λυγερός

Ο Χατζηνικολάου κράτησε ισορροπίες λέγοντας….πως αυτό το σκηνικό της πόλωσης βολεύει και τους δύο (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ).

Ο Λυγερός όμως μπήκε κατευθείαν στην ουσία του πολιτικού μηνύματος του Σαμαρά:

Ο κ. Σαμαράς ζωγράφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα περιορισμένης νομιμότητας.

Χαρακτήρισε την κίνηση του αυτή τυχοδιωκτική και αποδοκίμασε στο σχόλιό του και κάτι άλλο. Τον καινούργιο όρο που σέρβιρε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός: Κόμματα δημοκρατικής ευθύνης.

Ο, του Μαξίμου, Κουβαράς παρεξηγήθηκε αλλά δεν είχε επιχειρήματα να αντιτάξει στο απέναντι στον «τυχοδιωκτισμό του Σαμαρά».

http://nonews-news.blogspot.gr/

Τραγέλαφος με το πετρέλαιο θέρμανσης

Σε τραγέλαφο έχει εξελιχθεί φέτος το θέμα με το πετρέλαιο θέρμανσης καθώς ολόκληρη κυβέρνηση, αλλά και οι έλληνες πολίτες, περιμένουν τι θα αποφασίσει η Τρόικα για να ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι.

Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Διαλύουν το Πανεπιστήμιο - Κίνδυνος για συγχώνευση Τμημάτων κι επιβολή διδάκτρων

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι απεργούν έως την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ την ίδια ώρα το Υπουργείο Παιδείας προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία κάθε υπάλληλος καλείται  να απογραφεί μόνος του, σε ειδικό ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας. Όσοι δεν το κάνουν μέσα σε πέντε ημέρες, θα τεθούν σε αργία.

Ποιες τροφές πρέπει οπωσδήποτε να καταναλώνουν οι καπνιστές για να θωρακίζουν τον οργανισμό τους

Οσοι ανήκουν στην κατηγορία των αμετανόητων καπνιστών και αδυνατούν να κόψουν αυτή την κακιά συνήθεια θα πρέπει τουλάχιστον να θωρακίζουν τον οργανισμό τους καταναλώνοντας τρόφιμα που θα τους δίνουν βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά στοιχεία για να μπορέσουν έτσι με αυτόν τον τρόπο να αντιασταθμίσουν -σε ένα μικρό βαθμό- τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.
Συγκεκριμένα, η διατροφή των καπνιστών θα πρέπει να περιλαμβάνει τις παρακάτω ομάδες τροφών:

Ποδόσφαιρο: ΗΠΑ και Ιράν ετοιμάζονται να λύσουν τις διαφορές τους στο γήπεδο!

Μετά από δεκαετίες ψυχρών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν αρχίζουν να διαφαίνονται σημάδια συμφιλιώσης ανάμεσα στις δύο πλευρές, κάτι που ενισχύεται και από το ιστορική τηλεφωνική

Η ζωή μας κάθε μέρα λιγοστεύει!

Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

Γενικά στην Ελλάδα παίζουμε με τις εντυπώσεις, τον αέρα, τη διάθεση, τον καιρό. Αν έχει καλό καιρό, ξεχνιόμαστε μέχρι να συννεφιάσει. 

Ωστόσο, κάποια στιγμή θα πρέπει να τροφοδοτήσουμε τη ζωή μας με λύσεις, την καθημερινότητά μας με πραγματικότητα, έτσι ώστε να βρεθούμε αντιμέτωποι όχι με αυτό που χάσαμε, αλλά με αυτό που μας έμεινε.

Και ζούμε άσχημες μέρες, μέρες που δεν γενούν ελπίδες, μέρες που δεν βγαίνουν με τίποτα, μέρες με τις ζωές μας άδειες – δίχως όνειρα.

 Το τραγικό δεν είναι ότι μας πήραν τα λεφτά μας, απαξίωσαν τις περιουσίες μας, εξαφάνισαν τη χαρά μας. Το τραγικό είναι που εξαντλούν και τα τελευταία αποθέματα των προσδοκιών μας.

Η ζωή μας κάθε μέρα λιγοστεύει!

http://www.topontiki.gr/

Εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες για ανέργους

Η ανεργία πλήττει χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που με δυσκολία αντιμετωπίζουν τις βιοτικές τους ανάγκες. Πολλές εταιρείες αντιλαμβανόμενες τη δύσκολη οικονομικά θέση στην οποία βρίσκονται οι άνεργοι έχουν προχωρήσει σε μείωση τιμών των υπηρεσιών και των προϊόντων τους. Το μόνο που χρειάζεται ο άνεργος για να επωφεληθεί από τις ειδικές τιμές δεν είναι άλλο από την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Ήδη με πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ έχει δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα όπου οι επαγγελματίες μπορούν να καταχωρήσουν τις προσφορές τους προς τους ανέργους. Οι εταιρείες είναι ταξινομημένες κατά κατηγορία. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 245 επιχειρήσεις στους ακόλουθους 17 τομείς: