Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Τα Νησιά και η Πόλη

Τα Ελληνικά νησιά μοιάζουν όλο και πιο πολύ με την πόλη. Μήπως ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η αστικοποίηση των νησιών, είναι η «νησιοτοποίηση» των πόλεων;

Από την γενιά του 30’ και την ποίηση του Ελύτη έως τις μέρες μας, τα νησιά του Αιγαίου κατέχουν εξέχουσα θέση στο Ελληνικό φαντασιακό. Η ανάπτυξη του τουρισμού και του παραθερισμού, κυρίως τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχει επιφέρει ραγδαίες αλλαγές στα περισσότερα από αυτά. Το χάσμα μεταξύ των νησιών ενός φαντασιακού «εχθές» και των νησιών του πραγματικού σήμερα, με τις 2 εκατομμύρια αφίξεις (το νούμερο είναι για την Σαντορίνη), όλο και μεγαλώνει. Οι επισκέψεις μου σε αγαπημένα νησιά τα τελευταία καλοκαίρια συνοδεύεται από την πια τελετουργική ανταλλαγή νοσταλγικών αναμνήσεων με τους άλλους τακτικούς επισκέπτες.

«Θυμάσαι τότε που...». «Πάει, έκλεισε κι αυτός...». «Ποιος σου ζήτησε 100 ευρώ για το δωμάτιο, η κυρά Ειρήνη που με κοίμιζε στον κήπο της τζάμπα;» «Χάλασε ο κόσμος, αυτοί που έρχονται τώρα δεν εκτιμούν το νησί για αυτό που είναι». Η Αθηναϊκή μας αφήγηση των νησιών είναι μία αφήγηση «παραδείσων υπό εξαφάνιση», παραδείσων που άρχισαν να καταστρέφονται από τότε που εμείς οι ίδιοι τους ανακαλύψαμε.

Η αφήγηση αυτή περί παραδείσων «πριν την ανάπτυξη» απέχει παρασάγγας από την αφήγηση πολλών ντόπιων, οι οποίοι χρόνια τώρα μιλούν για υπανάπτυξη και ζητούν «ανάπτυξη και πάλι ανάπτυξη». Δρόμους ασφαλτωμένους, καλύτερα λιμάνια και επικοινωνία με την Αθήνα, αεροδρόμια, νοσοκομεία, ηλεκτρισμό. Ενώ οι νησιώτες θέλουν τα νησιά τους να γίνουν πιο πολύ πόλη, να εκμηδενίσουν δηλαδή τις διαφορές και τις αποστάσεις από την Αθήνα, κάποιοι από εμάς στην Αθήνα θέλουμε το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή το νησί να μείνει όσο πιο διαφορετικό γίνεται από την πόλη, ει το δυνατόν οι δρόμοι να είναι χωμάτινοι, τα φώτα κλειστά για να βλέπουμε τα άστρα, και η κυρά-Ειρήνη να μας φιλοξενεί τζάμπα στρωματσάδα.

Ξύνοντας φυσικά κάποιος κάτω από την επιφάνεια θα βρει μια πολύ πιο πολύπλοκη κατάσταση από την καρικατούρα που παρουσίασα, πόσο μάλλον αφού ο διαχωρισμός ντόπιος-Αθηναίος όλο και λιγότερο υφίσταται. Οι γηγενείς περνάν όλο και πιο πολύ καιρό, κυρίως τον χειμώνα, στην Αθήνα, αν όχι στην Καραϊβική, για διακοπές με τα χρήματα που έβγαλαν δουλεύοντας το καλοκαίρι. Πολλοί Αθηναίοι από την άλλη πλευρά, κυρίως συνταξιούχοι, αλλά και όλο και περισσότεροι νέοι ως αποτέλεσμα της κρίσης, περνάν μεγάλο μέρος του χρόνου στα νησιά.

Έτσι κάπως η Μύκονος της ελευθερίας της γενιάς του Ελύτη, έγινε σήμερα ένα τεράστιo mall, όπου το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να καταναλώνεις, παγιδευμένος στα δαιδαλώδη στενά της

Στις υβδριδικές νησιώτικες κοινωνίες οι οποίες διαμορφώνονται υπάρχει ποικιλία απόψεων για το τι συνιστά τελικά ανάπτυξη. Πληθώρα νέων ανθρώπων αγωνίζονται απεγνωσμένα, ενάντια σε παγκόσμιες αλλαγές τις οποίες δεν μπορούν να ελέγξουν, για να διατηρήσουν και να ανανεώσουν αυτά που αγαπούν στον τόπο τους, από τις τσαμπούνες και τα πανηγύρια, έως τους αγροτόκηπους και τους παραδοσιακούς οικισμούς. Παρά τα χρήματα που έχει φέρει ο τουρισμός, ακόμα κι αυτοί που πλουτίζουν, ακόμα κι αυτοί που από κεκτημένη ταχύτητα ζητάν κι άλλη άσφαλτο κι άλλα πλοία το καλοκαίρι, αισθάνονται ότι κάτι πάει λάθος, όσο και αν αδυνατούν να εκφράσουν ή ακόμα και να φανταστούν το τι και πως θα μπορούσε να αλλάξει.

Δεν θα ασχοληθώ εδώ με το τι μπορεί να γίνει στα νησιά. Ιδέες έχω, αλλά αυτό είναι ζήτημα πρωτίστως αυτών που ζουν και παράγουν εκεί και όχι εμένα και του κάθε περιστασιακού επισκέπτη που θέλει να βρίσκει τα νησιά όπως τα άφησε για τις διακοπές του. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι το τι σημαίνουν τα νησιά για την «πόλη» όπου εγώ ζω και παράγω. Αν τα νησιά θέλουν να γίνουν περισσότερο πόλη, μήπως θα έπρεπε κι εμείς που ζούμε στην πόλη να σκεφτούμε πως μπορούν να γίνουν οι πόλεις μας περισσότερο σαν τα νησιά της φαντασίας μας; Ίσως μόνο έτσι να υπάρχει και μια μικρή ελπίδα και τα νησιά να μείνουν νησιά.

Πολλοί Αθηναίοι, φίλοι των νησιών, θα βρουν αυτή την αναζήτησή μου θεωρητική και αχρειάστη. Θα πουν ότι η ομορφιά της καλοκαιρινής εμπειρίας έγκειται ακριβώς στην προσωρινότητά της. Δεν ζήτησαν να ζουν όπως το Καλοκαίρι όλο το χρόνο, ούτε τους νοιάζει να αλλάξει η πόλη. Το καλοκαίρι θέλουν απλά να «γεμίσουν τις μπαταρίες τους». Διακοπές θέλουν να κάνουν, όχι πολιτική.

Δυστυχώς όμως η επιθυμία αυτή για προσωρινή διαφυγή δεν μπορεί παρά να οδηγήσει, αργά ή γρήγορα στην ίδια την αναίρεσή της. Το καλοκαίρι στο νησί υπήρξε ο κύριος τρόπος με τον οποίο γενιές νέων Ελλήνων γεύτηκαν την μη-αλλοτριωμένη ζωή  - γυμνοί στην παραλία, χωρίς να τους νοιάζει τι ώρα είναι, χωρίς χρήματα, ψαρεύοντας στην θάλασσα την τροφή τους. Ο καπιταλισμός όμως, ο οποίος μπορεί να βγάζει από τα πάντα κέρδος, βρήκε ευκαιρία στην ίδια την γενικευμένη επιθυμία για απόδραση από αυτόν, και σταδιακά άρχισε να την χρεώνει αδρά. Το ελεύθερο κάμπινγκ έγινε ενοικιαζόμενα και η φιλοξενία τουρισμός. Η ίδια η διαφυγή από τον καπιταλισμό έγινε καπιταλιστικό εμπόρευμα, και η ζωή στα νησιά εμπορευματοποιήθηκε, με την όποια διαφορετικότητά της σιγά σιγά να εξαφανίζεται. Έτσι κάπως η Μύκονος της ελευθερίας της γενιάς του Ελύτη, έγινε σήμερα ένα τεράστιo mall, όπου το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να καταναλώνεις, παγιδευμένος στα δαιδαλώδη στενά της.

Αν η διαφυγή δεν αποτελεί λύση, τότε πως θα μπορούσαμε να φέρουμε το νησί στην πόλη; Αξίζει τουλάχιστον να θέσουμε αυτό το ερώτημα. Τι είναι αυτό το διαφορετικό που μας φαντασιώνει στο νησί και πως θα μπορούσαμε να το έχουμε για όλους στην πόλη; Ο άλλος βιορυθμός; Το δικαίωμά στην τεμπελιά; Το ότι μπορούσαμε να φάμε φυσικά, αμόλυντα προϊόντα από τη γη και τη θάλασσα; Το ότι γνωριζόμαστε ο ένας με τον άλλον και μπορούμε να πούμε καλημέρα; Το ότι έχει πλατείες και πλακόστρωτα στενάκια όπου οι άνθρωποι έρχονται κοντά ο ένας με τον άλλο; Το ότι μπορείς να ζήσεις εκεί με λίγα και δεν σου λείπουν τα πολλά; Γιατί είναι αδύνατο να τα μεταφράσουμε όλα αυτά σε αλλαγές στην πόλη; Γιατί δεν τολμάμε να φανταστούμε ένα σύστημα το οποίο θα παράγει αυτές τις συνθήκες τόσο στις πόλεις όσο και τα νησιά; (Ένα τέτοιο όραμα πρεσβεύει η ιδέα της αποανάπτυξης, με το λεξιλόγιο της).

Ας κλείσω πιο αισιόδοξα. Ίσως δεν χρειάζεται καν να φανταστούμε τίποτα, απλά να προσέξουμε τι συμβαίνει ήδη γύρω μας. Τα «νησιά» ήδη αλλάζουν την πόλη γιατί ως Αθηναίοι φέρνουμε κάτι πίσω μαζί μας κάθε Φθινοπωρο. Πολλοί από μας πρώτη φορά στο νησί καταλάβαμε την έννοια του περιττού, απλοποιώντας την ζωή μας στην πόλη. «Δεν έχω τηλεόραση πια, τι να την κάνω;», ακούω συχνά. Έχω δει φίλους να αλλάζουν ριζικά την ζωή τους μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι στην παραλία, να αφήνουν την δουλειά τους στις τράπεζες και τα υπουργεία, να αλλάζουν τον βιορυθμό τους χωρίς να λογαριάζουν τις θυσίες που αυτό απαιτεί. Κάποιοι λίγοι από αυτούς τριγυρνούν σαν ξωτικά τον χειμώνα. Περιμένουν το καλοκαίρι, κάθε καλοκαίρι και πιο μακριά, στα τελευταία νησιά, στους τελευταίους παραδείσους, τους οποίους αυτοί οι ίδιοι θα αλλάξουν πρώτοι. Άλλοι όμως, που είναι πια και οι περισσότεροι, δεν περιμένουν το καλοκαίρι για την προσωπική τους επανάσταση. Φέρνουν τα νησιά στην τέχνη τους. Φέρνουν τις αξίες και τους ρυθμούς των νησιών στην δουλειά τους. Βρίσκουν άλλους και συνεργάζονται για να φτιάξουν αγρούς και πλατείες μέσα στην πόλη. Φτιάχνουν δίκτυα δώρων και ανταλλαγής χωρίς χρήματα, συναιτερίζονται με παραγωγούς στην εξοχή για να φέρουν βιολογικά προϊόντα στην πόλη. Κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις για το δικαίωμα στην πόλη και κατασκηνώνουν στις πλατείες σαν να ήταν στο νησί.

Κάτω από την άσφαλτο ίσως να κρύβεται κι η άμμος.

greeklish.info

http://tvxs.gr/

Ποδόσφαιρο: Κούπερ, Δώνης και Τσιώλης εξετάζουν στον ΑΠΟΕΛ για τον πάγκο

Τη λύση συνεργασίας με τον Πάουλο Σέρτζιο ανακοίνωσε και επίσημα το βράδυ της Παρασκευής ο ΑΠΟΕΛ. Ο Πορτογάλος τεχνικός βρισκόταν εδώ και περίπου δύο μήνες με το ένα πόδι στην έξοδο και η βαριά

Ο Κεδίκογλου και ο Αϊνστάιν

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Το είχε πει ο Αλβέρτος Αϊνστάιν σε ανύποπτο χρόνο, αλλά εσείς δεν δώσατε καμία σημασία: «Δύο πράγματα δεν έχουν όρια, το Σύμπαν και η βλακεία του Σίμου Κεδίκογλου. Και για το Σύμπαν δεν είμαι απολύτως βέβαιος». Το είχε πει ο πάνσοφος, το είχε προβλέψει ότι ο Κεδίκογλου θα φτάσει να ισχυρισθεί ότι «ο κ. Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον καλύτερο συνήγορο και υπερασπιστή τους». Δεν τα λέει από μόνος του, έχει και κειμενογράφους, διότι ακόμη και η βλακεία απαιτεί ταλέντο, προκειμένου να φτάσει σε τέτοια ύψη. Έχει, μου λένε οι πηγές μου, τον Λαζαρίδη και τον Μουρούτη, που αν τους είχε ο Μάρκος Σεφερλής στο Δελφινάριο, μέχρι του Δουράμπεη θα έφτανε ο κόσμος κάθε βράδυ.

Γιατί τα λένε όλα αυτά οι σαμαροπυροβολημένοι; Σε ποιους απευθύνονται; Περιμένουν ότι θα υπάρξει έστω και ένας που θα πιστέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ξαφνικά υπερασπιστής της Χρυσής Αυγής; Θα το πιστέψουν οι ακροδεξιοί εκ των ψηφοφόρων της Ν.Δ., που θεωρούν ότι ο Τσίπρας απέχει από οτιδήποτε δεξιό όσο απέχει ο Βόρειος από τον Νότιο Πόλο; Θα το πιστέψουν οι καραμανλικοί, θα το πιστέψουν οι πασόκοι, οι δημαρίτες, οι κουκουέδες; Το πολύ-πολύ να το πιστέψει ο Μπίστης, που, όταν η κουβέντα αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ικανός να πιστέψει τα πάντα.

Δεν τα λένε για να τους πιστέψει κάποιος, τα λένε από αγνό και άδολο γκαιμπελισμό. Πετάνε λάσπη για τη χαρά της λάσπης, μπορούν να πουν τα πιο απίθανα πράγματα, μόνο και μόνο για να εμφυσήσουν σε ένα κομμάτι του πληθυσμού την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα επικίνδυνο και αλλοπρόσαλλο κόμμα. Ένα κόμμα που πολεμάει με πάθος τον φασισμό και τον ναζισμό, ώσπου μια μέρα, έτσι στα καλά καθούμενα, ο πρόεδρός του έρχεται στο τσακίρ κέφι και αποφασίζει να γίνει συνήγορος του Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής.

Ο Κεδίκογλου δεν είπε μόνο τη χαζομάρα περί συνηγόρων, είπε και κάτι άλλο και μάλιστα την ίδια μέρα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Χατζηνικολάου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «επίσημες πηγές τον έχουν ενημερώσει ότι οι δράστες της Μarfin είναι γνωστοί στις αρχές κι ότι μάλιστα έχουν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι». Ωχ αμάν! Τι λέτε, κ. Κεδίκογλου; Γνωρίζετε ποιοι είναι οι δολοφόνοι της Μarfin, οι αδίστακτοι που εκτέλεσαν τρεις ανθρώπους και ένα αγέννητο μωρό, και τους αφήνετε να κυκλοφορούν ελεύθεροι; Ποιες είναι οι επίσημες πηγές που σας ενημέρωσαν, μήπως ο Δένδιας και ο Αθανασίου; Και πώς συνέπεσε η ανακάλυψη των δολοφόνων που παρέμεναν άγνωστοι μετά από τρία χρόνια με την εξάρθρωση της Χ.Α.;

Δεν είναι βλάκες, είναι επικίνδυνοι. Οι βλάκες είμαστε εμείς που τους ανεχόμαστε.

Πηγή: avgi.gr

Πάτρα: Όταν οι εικόνες μιλούν από μόνες τους - Ο Δήμος εγκατέλειψε το ΒΙΟΠΑ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η εγκατάλειψη του ΒΙΟΠΑ της Πάτρας, σε όλο της το μεγαλείο. Το φωτορεπορτάζ αποδεικνύει του λόγου το αληθές, με τον Δήμο Πατρέων να εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα παρά τις εκκλήσεις της Διοίκησης.

Έξυπνα γυαλιά μεταφράζουν κείμενα σε πραγματικό χρόνο

Ένα νέο έξυπνο ζευγάρι γυαλιών που λειτουργεί ως προσωπικός μεταφραστής παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία, στην έκθεση Ceatec 2013.

Τα έξυπνα γυαλιά μεταφράζουν σε πραγματικό χρόνο το κείμενο που διαβάζει ο χρήστης προβάλοντας τη μετάφραση πάνω στο περιοδικό, την εφημερίδα ή το βιβλίο που έχει μπροστά του.

Eπιπλέον ανιχνεύουν τις κινήσεις των χεριών μετατρέποντας οποιαδήποτε επιφάνεια σε touchscreen.


Για την ώρα οι γλώσσες που υποστηρίζουν τα έξυπνα γυαλιά μετάφρασης είναι τα Αγγλικά, Γιαπωνέζικα, Κινέζικα και Κορεάτικα.

Ωστόσο, η κυκλοφορία τους υπολογίζεται μετά το 2020.

Πηγή: techgear.gr

http://tvxs.gr/

Από το Άουσβιτς στη Ζίμενς... ένα φουγάρο δρόμος

Του Πάνου Σκουρολιάκου

Πώς γίνεται μια κτηνώδης ιδεολογία να βρει ανταπόκριση σε υπολογίσιμα μεγέθη του λαού; Να πείθει στοχεύοντας στην πιο χαμηλή λειτουργία ψυχής και μυαλού; Γίνεται. Λεφτά χρειάζονται. Με αυτά χειραγωγούνται μυαλά και συνειδήσεις. Δημιουργούνται θύτες και θύματα. Στήνεται μια σκηνή τρόμου, όπου οι σκηνοθέτες οργανώνουν τα πάντα, κρυμμένοι στο απόλυτο σκοτάδι.

Για να μην κάνουμε τους ευφάνταστους σεναριογράφους περί του τι οικονομικές σχέσεις υπήρχαν ανάμεσα στη συμμορία της Χ.Α. και οικονομικούς παράγοντες της χώρας μας, ας προστρέξουμε στην Ιστορία. Και ας τη δούμε μέσα από την τέχνη. Μέσα από το θεατρικό είδος που εισήγαγε ο Έρβιν Πισκάτορ ως «Θέατρο Ντοκουμέντο». Ο όρος παραπέμπει στη δραματοποίηση ιστορικών γεγονότων, όπου το «δημιουργικό» μέρος του συγγραφέα σέβεται απολύτως τα γεγονότα τα οποία διαχειρίζεται.

Ο Γερμανός συγγραφέας Πέτερ Βάις, που υπέστη ουκ ολίγα από το χιτλερικό καθεστώς, γράφει το 1960 το συγκλονιστικό θεατρικό έργο «Ανάκριση». Βασισμένος στα πρακτικά της δίκης της Φραγκφούρτης, δημιουργεί μια θεατρική καταγγελία για την οικονομική και πολιτική ελίτ που άνοιξε την πόρτα στον Χίτλερ και το καθεστώς του. Για εκείνη την τάξη, που ωφελήθηκε από τον ναζισμό και τον πόλεμο. Αντιπαραθέτει σε αυτό μαρτυρίες κρατουμένων απέναντι σε εκείνες των δημίων τους στο Άουσβιτς. Αποκαλύπτει την ψυχολογία αλλά και τη λειτουργία της εξολοθρευτικής μηχανής που λειτούργησε σε αυτά τα κολαστήρια. Απευθύνεται στους συμπατριώτες του. Σε όσους συμμετείχαν στο έγκλημα, σε αυτούς που το ανέχθηκαν, και σε εκείνους που υπήρξαν θύματα. Αλλά το στέλνει και στους ξένους. Σαν να τους προκαλεί να σκεφθούν τι θα έκαναν αυτοί αν στην πατρίδα τους λάμβανε χώρα το ίδιο κακό.


Στην «Ανάκριση» η ποίηση συνυπάρχει με την ωμή φρίκη.

Μάρτυς 6: «...Μας έλεγαν: Βλέπετε τον καπνό εκεί πέρα πίσω απ τα παραπήγματα; Αυτός ο καπνός είναι οι γυναίκες και τα παιδιά σας. Μα και για σας που μπήκατε στο στρατόπεδο, δεν υπάρχει τώρα παρά μια έξοδος. Μέσα από τον καπνό των φουγάρων... Ανάμεσα στους πεθαμένους ήταν ένα κοριτσόπουλο. Το τράβηξα έξω και το ρώτησα: ποια είσαι εσύ; Πόσον καιρό είσαι εδώ; Δεν ξέρω μου είπε. Γιατί είσαι με τους πεθαμένους; το ρώτησα. Τότε μου αποκρίθηκε: Με τους ζωντανούς δεν μπορώ να είμαι. Το βράδυ είχε πεθάνει».**


Οι απολογίες των δημίων αφοπλιστικές:

Μάρτυς 1: «Εγώ έπρεπε να φροντίζω να είναι οι σιδηροδρομικές αρτηρίες εντάξει. Να ρυθμίζεται η άφιξη και η αναχώρηση (των κρατουμένων) σύμφωνα με το δρομολόγιο... Εγώ εκτελούσα μόνο οδηγίες».

Κατήγορος: «Κατηγορούμενε Μούλκα, υπασπιστή του διοικητή, είδατε την αγχόνη;»

Κατηγορούμενος 1: «Όχι. Η δουλειά μου ήταν διοικητική. Εγώ κυκλοφορούσα μονάχα στα γραφεία».

Κανείς από αυτούς δεν είδε ούτε άκουσε τίποτα. Ήταν απλώς και μόνον νομοταγείς πολίτες που έκαναν τη δουλειά τους. Κάποιοι πάλι κέρδισαν πολλά!

Κατήγορος: «Τι σκόπευαν να κάνουν αυτούς τους ανθρώπους;»

Μάρτυς 1: «Τους προόριζαν για τα τάγματα εργασίας. Εκεί ήταν οι εγκαταστάσεις των εργοστασίων 'Κρουπς' και 'Ζίμενς'».


Έτσι λοιπόν κλείνει ο κύκλος του τρόμου. Οι βιομηχανίες πρέπει να παράγουν. Και χρειάζονται φθηνό εργατικό δυναμικό. Είτε από τα «Τάγματα Εργασίας» του Χίτλερ είτε από τους λαούς των χωρών σε κρίση, ή «κρίση».

Η Ιστορία κατέληξε με πλήρη αντικειμενικότητα για το ποιος επώασε το αυγό του φιδιού στη Γερμανία του '30, καθώς και για τα εγκλήματα του ναζιστικού καθεστώτος. Γνωστές έγιναν και οι πηγές χρηματοδότησής τους.

Εδώ περιμένουμε η Δικαιοσύνη να αποκαλύψει τα πάντα. Θα μάθουμε για τα εγκλήματα που διέπραξαν θλιβερές μαριονέτες μόνον ή θα αναζητηθούν και οι σκηνοθέτες του δικού μας εφιάλτη;


** Η μετάφραση των αποσπασμάτων της «Ανάκρισης» είναι του Πέτρου Μάρκαρη.


* Ο Πάνος Σκουρολιάκος είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: avgi.gr

left.gr

Κ.Ο.Ε.: Γενική Συνέλευση έχει προγραμματιστει στις 20 Οκτωβρίου

Τακτική Γενική Συνέλευση της ΚΟΕ, σύμφωνα με το άρθρο 10, παρ. 1,2,3,4 του Καταστατικού της, πραγματοποιείται την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 09.00 το πρωί στο ξενοδοχείο LONDON (Λεωφ. Ποσειδώνος, Γλυφάδα).
Κυριότερα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης

Σκασμένα μπουμπούκια

Σκασμένος είναι την τελευταία εβδομάδα ο Άδωνις. Τι τα γεννόσημα προωθεί (με τρία βιβλία της ελληνικής γραμματείας δύο φάρμακα δώρο), τι βγάζει τα σωληνάκια από τους ασθενείς για να κάνει οικονομία, τι ουρλιάζει στους θαλάμους των καρδιοπαθών, τι δείχνει φωτογραφίες του με την Μπουμπούκα…
Οι τροϊκανοί στον Κυριάκο της οικογένειας έδωσαν συγχαρητήρια.
Αυτό που δεν ξέρει ο Άδωνις είναι το κρυφό όπλο του Κυριάκου.  Έβαλε την Ντόρα να πει στους τροϊκανούς ότι θα πάει ο επίτιμος να τους εξηγήσει γιατί ο Κυριάκος είναι πετυχημένος…
Ε, κάτι τέτοιες κακοτοπιές (συναντήσεις με τον επίτιμο) είναι να τις αποφεύγει κανείς.
Πεθαίνουν, λένε, στην Γαύδο, γιατί δεν έχουν γιατρό. Απαράδεκτοι οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται. Εδώ έχουμε ανάπτυξη και αυτοί εκεί στην γκρίνια τους. Να φύγουν από το νησί αυτό και να πάνε να ζήσουν αλλού. Τόσα μέρη έχει η Ελλάδα, στην Γαύδο πρέπει να ζήσουν;
Άντε, γιατί πολύ στεναχωρούν κάτι τέτοια τον Σφουγγαράκη και θα βγάλει πάλι κανένα διάγγελμα.
Ο πρόεδρος Παπούλιας τις τελευταίες μέρες έπαθε υπερκόπωση. Τόσες μαζεμένες συναντήσεις… είπαμε να δουλέψει, αλλά όχι και τόσο.
Και τι θα κάνει ο Παπούλιας για τον φασισμό; Ότι έκανε και για το ξεπούλημα της Ελλάδας. Θα μας θυμίσει τον αντιστασιακό του αγώνα (τότε που ήταν μικρό παιδάκι, 12 ετών) και έτερον ουδέν.
Απορία: Γιατί οι αγανακτισμένοι πολίτες που πετάν πέτρες σε διαδηλωτές και γενικώς αγανακτούν με κάθε διεκδίκηση είναι πάντα ακροδεξιοί;
Η κόρη μου έγραψε μια επιστολή στο τετράδιο της αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί της…
Ελπιδοφόρος λαός
Ρωτήθηκε  βουλευτίνα της ΝΔ για το αν το κόμμα της θα καλούσε τους ψηφοφόρους της στην αντιφασιστική διαδήλωση. Η απάντηση της ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο ούτε καν για συμβολικούς λόγους.
Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν είναι στην κουλτούρα της ΝΔ οι διαδηλώσεις, οι συλλογικότητες, το γενικό καλό. Καθένας την πάρτη του.
Και η συμμετοχή σε μια συλλογικότητα, βασικά μόνο στο κόμμα ή σε κάποιο συνδικαλιστικό χώρο γίνεται για το ατομικό συμφέρον του συμμετέχοντα και όχι γιατί είχε καμιά καούρα για το σύνολο
Τα ίδια ισχύουν για όλα τα δεξιά κόμματα… δεν τα αναφέρω, το καθένα μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του εκεί και εμείς τα αναγνωρίζουμε όλα.
Όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Πλέον, όχι μόνο δεν τα βγάζουμε πέρα αλλά ούτε καν δώθε.
Παρόλα αυτά στις δημοσκοπήσεις η Νουδούλα προηγείται… τώρα ή μαϊμουδιάρικες οι δημοσκοπήσεις ή ζούμε σε εποχές απίστευτου μαζοχισμού.
Θα ήθελα να αποκλείσω τον μαζοχισμό αλλά η χλιαρή αντίδραση του λαού σε όσα του έχουν κάνει και σε όσα σχεδιάζουν να του κάνουν δεν με αφήνει.
Για κάθε πανεπιστήμιο που κλείνει η ΝΔ ανεβαίνει μια μονάδα στις δημοσκοπήσεις. Για κάθε επιπλέον χαράτσι η ΝΔ ανεβαίνει μια μονάδα. Για κάθε εισιτήριο Μπουμπούκου η ΝΔ ανεβαίνει μια μονάδα
Αυτός ο λαός είναι πράγματι η ελπίδα αυτού του τόπου
Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέψει στους καθηγητές και στους φοιτητές να κλείσουν τα πανεπιστήμια. Και έτσι τα έκλεισε αυτή.
Μετά τι τα θέλουμε τα πανεπιστήμια; Για να βγάζουμε επιστήμονες, να μένουν άνεργοι και να φεύγουν για την Γερμανία;
Θα δουλεύουμε εμείς για το καλό της Μέρκελ; Όχι και πάλι όχι.
Έσκασε μύτη και ο Μαυροτζαφέρης. Η σοβαρή πλευρά της ακροδεξιάς. Ο οποίος καλείται να ξεπλύνει την ακροδεξιά, όπως έκανε με τον Βορίδη, ώστε να αποτελέσει πάλι το αποκούμπι μιας κυβερνητικής συνεργασίας.
Τα ποντίκια κρύβονται στα μαύρα μεσάνυχτα. Εμείς βάλαμε το τυρί μα ξεχάσαμε την φάκα.
Μικρός Φωκίων

Θέλεις ΑΤΟΚΟ δάνειο 15.000 ευρώ με εξόφληση σε 4 χρόνια;

Σου αποκαλύπτουμε τον τρόπο για να το πετύχεις

Γίνε Βουλευτής!

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι αιτήσεις νυν και πρώην βουλευτών για δανειοδότηση από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής.

Περισσότεροι από 100,  έχουν ήδη λάβει ποσά της τάξης των 10.000 ευρώ , σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 15.000 ευρώ, τα οποία εξοφλούν συνήθως σε διάστημα τεσσάρων ετών, και μάλιστα… άτοκα! Από τους βουλευτές που εξελέγησαν τον περασμένο Ιούνιο, περίπου 60 έχουν σπεύσει να αξιοποιήσουν τους ευνοϊκούς όρους που ισχύουν γι αυτούς, ενώ περισσότεροι από 40 είναι οι πρώην βουλευτές που έχουν κάνει χρήση του συγκεκριμένου προνομίου.

http://www.4news.gr

Γιγάντιο καλαμάρι 180 κιλών ξεβράστηκε σε ακτή της Ισπανίας [εικόνα]

Eνα γιγαντιαίο καλαμάρι με υπερμεγέθη μάτια και πελώρια πλοκάμια που μοιάζει σαν τέρας από μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν , ξεβράστηκε την Τρίτη στην παραλία Λα Αρένα στην ισπανική κοινότητα της Καντάμπρια.

Μύρισε χειμαδιά!

γραφει ο αρισταρχος

Έρχονται στιγμές, μετά από κάποια χοντρά γεγονότα, που όλα αδειάζουν, χάνουν. Μένει ένα κενό σαν το κρέμασμα που κάνει ο γέρος με το στόμα του ανοιχτό μόλις ξεχαστεί. Ένας κουρνιαχτός που απομακρύνεται, ένας ανεμοστρόβιλος που αφού έκανε ότι έκανε φεύγει αφήνοντα πίσω του μια νεκρική σιγή, ένα απόηχο. Κάπως έτσι, σήμερα Σαββατιάτικα, είδα τις εφημερίδες και το μόνο γνώριμο τοπίο στα μάτια μου οι πρώτες ηλιαχτίδες, καθυστερημένες πια, να πέφτουν πάνω στην τρελαμένη πολυανθούσα του φράχτη μου. Μια θερμοκρασία που ξαφνικά μας προσγείωσε στο Φθινόπωρο μαζί κι ένα σκίρτημα πως έρχονται καύσιμα για θέρμανση.

Πάλι το μυαλό θα ονειρεύεται χουχουλιάσματα και στριμώγματα να ζεσταθεί και να περάσει τη μουντάδα του χειμώνα. Αν ήταν δυνατό να χτίσω ένα κουκούλι και να περάσω αυτούς τους μήνες όπως φιλοσοφημένα κάνει η αρκούδα. Ένα φορτηγό η ζωή με συγκεκριμένο δρομολόγιο και συγκεκριμένη ώρα άφιξης που δεν αφήνει περιθώρια για υπνηλίες και στάσεις. Όλα τα βάσανα του χειμώνα θα τα υποστούμε πάλι παρέα με φόρους και χαράτσια και με χαμένες στιγμιαίες χαρές των Χριστουγέννων μια και τα οικονομικά κατέρρευσαν. Ένα εορτοδώρο, που θυσιάστηκε,  έκλεινε κάποιες άπονες τρύπες, έκανε κάποιο δωράκι που έδινε χαρά σε δωρητή και δωροδέκτη. Τώρα… κυνηγητά με εφορίες και τράπεζες και με παρακαλετά για απόδοση των δεδουλευμένων.

Υπάρχουν (υπήρχαν) τα σαλέ και τα ορειβατικά που προσπαθούν να ομορφύνουν την μουντάδα και το κρύο. Λείπει όμως το μέσον… το χρήμα. Γι αυτό και θα περιοριστώ στους τέσσερις παγωμένους τοίχους ακροβατώντας με ένα μαγγάλι και θέα κάποιον πεινασμένο κοκκινολαίμη πάνω στα ξερά πια κλαδιά της πολυανθούσας.

Όμως όχι. Καμιά μπάλα και κανένας τροχός δεν θα με πάρει από κάτω. Έχω πολλά να κάνω έστω και μέσα στο κρύο, έστω και κάτω από παγωμένο ουρανό, έστω και κάτω από παγωμένες καρδιές. Έχω τη δική μου φλόγα, τη δική μου ζεστασιά. Είναι η απλότητά μου, η αγάπη μου, το χουχούλιασμα της ψυχής μου. Αυτό που θα με κάνει να νιώσω πως έξω από όλα αυτά που με λάβωσαν δεν έπαψα να είμαι η πηγή της ευτυχίας, η πηγή της χαράς. Αρκεί να το θέλω.

Τα τριαντάφυλλα της ψυχής μου θα παραμείνουν κατακόκκινα χωρίς να ακολουθήσουν το rose d’ arzent του οικονομικού χειμώνα που μας τυλίγει.

Καλό Φθινοπωρινό, καλό χειμώνα… καιρικά. Και καλή άνοιξη στην καρδιά σας.

http://aienaristeyein.com/

Eurocup μπάσκετ: "Βατή" η κλήρωση για Πασνιώνιο και ΠΑΟΚ

Στον 8ο όμιλο του Eurocup μπήκε ο Πανιώνιος, μετά τη σημερινή κλήρωση, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.
Οι “κυανέρυθροι” θα βρουν απέναντί τους τη Σπάρτακ Αγίας Πετρούπολης, την Μπεσίκτας, τη Νεπτούνας, τη Ραντνίσκι

Ο Κασιδιάρης που έγινε «αρνάκι»

Έφτασε έξω από τον μαντρότοιχο των φυλακών Κορυδαλλού και κατευθύνθηκε με σταθερό βήμα προς τους οπερατέρ που περίμεναν τη μεταγωγή του Χρήστου Παππά.

Εκείνοι σηκώθηκαν αμίλητοι με τις κάμερες και τον πλησίασαν.

Στάθηκε ακίνητος και με μία πανοραμική κίνηση των ματιών τους κοίταξε όλους σαν να τους ρωτούσε: «έτοιμοι;»

Μια φωνή ακούστηκε πίσω από τα μηχανήματα: «Πηγαίνετε λίγο δεξιά σας»

Και πήγε.

Μια άλλη φωνή πετάχτηκε: «Ένα βήμα πίσω».

Το έκανε.

Ένας άλλος: «Γυρίστε το κεφάλι».

Το γύρισε.

Αυτό είναι το δωμάτιο του Κασιδιάρη στο Πικέρμι που εισέβαλε η ΕΛΑΣ – Τι βρήκαν (photo)

Ο 33χρονος βουλευτής της Χρυσής Αυγής μένει ακόμη στο πατρικό του σπίτι στο Πικέρμι, ενώ η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» είχε δημοσιεύσει πέρυσι φωτογραφίες από το παιδικό του δωμάτιο στο οποίο διαμένει ακόμη και σήμερα. Το δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με όργανα γυμναστικής,

Μπάσκετ: Με 17,5 εκατ. ευρώ αλλάζει το κλειστό της Ν.Σμύρνης

Αλλάζει μορφή το κλειστό της Αρτάκης, η ιστορική έδρα του Πανιωνίου. Δηλαδή κατακευάζεται από την αρχή, καθώς η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει 17.5 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργηθεί

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά θέλει Τσίπρα

Τσίπρας και Σουλτς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Η επίθεση της κυβέρνησης στον Αλέξη Τσίπρα έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει την παρουσία του στον ευρωπαϊκό χώρο και δημοσιεύματα τον εμφανίζουν σαν το νέο ηγέτη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Τελευταίο είναι αυτό της «Monde», που αναφέρεται στην επιθυμία των Ευρωπαίων Αριστερών να είναι ο κ. Τσίπρας ο διάδοχος του Ζοζέ Μπαρόζο στην Κομισιόν με μνεία στην αλματώδη εκλογική άνοδο και στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στα πολιτικά πράγματα: «Απέναντι σε μια πολιτική τάξη στην οποία δεσπόζει ο νεποτισμός και η πελατοκρατία και κυριαρχεί η εναλλαγή στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., κόμματα που κατηγορούνται ότι είναι υπεύθυνα για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, ο Τσίπρας τόλμησε να επιβάλει μια νέα δυναμική. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε πρώτο κόμμα στις ηλικίες κάτω των 40 ετών».

Η γαλλική εφημερίδα στέκεται ιδιαίτερα στην εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στην αλλαγή του αρχικά εχθρικού κλίματος για τον Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη: «Προσκαλείται τακτικά από τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Λικ Μελανσόν (συμπρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς), τον Πιερ Λοράν (γενικό γραμματέα του ΚΚΓ) και το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke).

»Η επίσκεψή του στις Βρυξέλλες αποδεικνύει ότι αρχίζει να μπαίνει και σε άλλους κύκλους και αυτό είναι σημαντικό αφού αρχικά εθεωρείτο persona non grata στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όταν η ελληνική οικονομική κρίση βρισκόταν στο αποκορύφωμά της».

Σ.Κ.

http://www.enet.gr/

Στην κατάψυξη η βόρεια Ελλάδα: Δυσβάστακτο το κόστος πετρελαίου

Μπορεί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στη Νότια Ελλάδα μέχρι πριν από λίγες μέρες οι θερμοκρασίες να κινούνταν ακόμα σε θερινά επίπεδα, αλλά στις πιο βόρειες περιοχές της χώρας το κρύο χέρι του χειμώνα έχει ήδη κάνει αισθητό το άγγιγμά του. Μαζί του, έχουν φουντώσει και οι ανησυχίες των κατοίκων για το κόστος θέρμανσης.

Πώς και από ποιον έμαθε ο Α.Τσίπρας ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί τα τηλέφωνά του

Πληροφορίες από άνθρωπο-κλειδί μέσα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και ένας εν συνεχεία έλεγχος στο τηλέφωνο του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, που επιβεβαίωσε την παρακολούθηση και καταγραφή των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων σε κινητά και σταθερά, έφεραν έναν οργισμένο Α.Τσίπρα να καταγγέλλει για οργουελικές τακτικές της κυβέρνησης.
Αυτή την στιγμή γίνεται έλεγχος και στους υπολογιστές του Α.Τσίπρα, όπως και των κορυφαίων στελεχών του κόμματος, αλλά και μέσα στο ίδιο το κόμμα, για  να διακριβωθεί αν έχει "φυτευθεί" λογισμικό υποκλοπής των δεδομένων τους, όπως υπάρχει υποψία να έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
Ο ίδιος ο Α.Τσίπρας πλέον χρησιμοποιεί τυχαία καρτοτηλέφωνα που είναι αγορασμένα από τρίτους, αλλά νγωρίζει πολύ καλά ότι η ΕΥΠ διαθέτει συστήματα αναγνώρισης φωνής και δεν μπορεί αν ξεφύγει από πουθενά...
«Σύντροφοι να προσέχετε. Τα τηλέφωνά μας παρακολουθούνται. Και το δικό μου, και τα δικά σας», φέρεται να είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του, αποκαλύπτοντας ότι "Γνωρίζει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ΕΥΠ για να κομματικούς λόγους, όπως ακριβώς γίνεται στα ολοκληρωτικά καθεστώτα".
Η διαπίστωση αυτή προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό στον Α.Τσίπρα, ο οποίος προχώρησε σε δημόσια καταγγελία.
Το ερώτημα είναι "Τώρα το κατάλαβε;", Φαίνεται πως, ναι ή τουλάχιστον τώρα αποφάσισε να προχωρήσει σε δημόσια καταγγελία.
Η ΕΥΠ, όπως φάνηκε και στην υπόθεση δίωξης του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, αλλά και από όσα έχει καταγγείλει ο Α.Τσίπρας, έχει εξελιχθεί με εντολές της κυβέρνησης, σε οργανισμό παρακολούθησης των αντιπάλων της τρόικα και των Μνημονίων, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.
Εποχές "μεγάλου αδελφοού" και τα χειρότερα έπονται...
Τμήμα ειδησεων defencenet.gr

Έρχεται νέα… υπερκαταιγίδα αύριο

Νέα πιο ισχυρή κακοκαιρία προβλέπεται από τη Κυριακή 6 Οκτωβρίου και μετά, σε όλη τη δυτική, κεντρική και βορειοδυτική Ελλάδα, με υπερκαταιγίδες !!

Τις προηγούμενες ημέρες, σημειώθηκαν τόσο ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο, με πολλές πλημμύρες, χαλάζι και κεραυνούς.

Η κακοκαιρία αναμένεται να έχει και πάρα πολύ μεγάλη διάρκεια, μιας και φαίνεται να διαρκεί ως και τις 8 με 9 Οκτωβρίου, δηλαδή ως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Δεν θα έχουμε νέα πτώση της θερμοκρασίας, αλλά ο υδράργυρος θα παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα.

Φαίνεται να σημειώνεται και πάλι χαλάζι, κεραυνοί, ενώ οι δυτικοί άνεμοι θα είναι πάρα πολύ ενισχυμένοι. Οι περιοχές που φαίνονται με τα ως τώρα προγνωστικά μας στοιχεία να επηρεάζονται από αυτές τις υπερκαταιγίδες, είναι όλο το Ιόνιο πέλαγος, η δυτική Πελοπόννησος και η δυτική Στερεά Ελλάδα.

πηγή: http://www.4news.gr/

Σπίτι από μπαμπού που επιπλέει στις πλημμύρες παρουσίασαν Βιετναμέζοι αρχιτέκτονες

Ενα πρωτότυπο και εντυπωσιακό σπίτι παρουσίασε μία αρχιτεκτονική ομάδα με έδρα το Βιετνάμ. Αντλώντας έμπνευση από τις πλημμύρες που κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της χώρας το τελευταίο διάστημα, το αρχιτεκτονικό γραφείο HPA δημιούργησε ένα σπίτι από μπαμπού που αντέχει στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ξέρω γιατί δεν έχεις γκόμενα

το κορίτσι του διπλανού portal

Φυσικά ξέρω, τρελό αγόρι. Κι εσύ, κοριτσάρα, ξέρω γιατί κυκλοφορείς φίνα και ωραία, μα χωρίς παρέα. Τζάμπα κόπος να προσπαθείτε να μου κρυφτείτε, αφού σας έχω γεννήσει, παίδες μου αγαπημένοι (μπρρρρρρ, ίδια η μάνα-τζερ -κουράγιο ακούγομαι τελευταία) Η απάντηση είναι απλή: Γιατί δεν χρειάζεται γκόμενα/ο άμα έχεις ένα ωραίο λάπτοπ (και το τάμπλετ κάνει δουλίτσα. Ακόμα και το σμαρτφόνι, αν και η οθόνη του είναι τόσο μικρή που δεν μπορεί να χωρέσει έναν μεγάλο έρωτα σαν τον δικό σας)

Όπως μου αποκάλυψε ο Σάκης, ο διαβόητος ξάδερφός μου με βαθμό γαματοσύνης 99/100, ίσως και να είμαι η τελευταία γκόμενα της Αθήνας (και του δυτικού κόσμου) που ακόμα δεν φασώνεται στο SKYPE, Facebook, instagram, Grindr και άλλες εφαρμογές με τις οποίες εσείς βγάζετε τα μάτια σας. Είχα πεταχτεί σπίτι του να τον δω τις προάλλες (και να κλέψω ένα παπλωματάκι από τη θειά μου που έχει 23). Τον βρήκα όπως πάντα αραχτό στον καναπέ να τρώει νάτσος με τυρί και να βλέπει (ΞΑΝΑ) την πρώτη σεζόν από τα Φιλαράκια.

-Τι έγινε, ρε; Tribute στα 90’ς κάνουμε;
-Γέλα, μαλακισμένο. Εμένα τα παιδιά είναι φίλοι μου, μου λέει χωρίς να ξεκολλήσει τα μάτια του από τη Φοίβη (που a propos είναι σε bad hair day, με κάτι τιτανοτεράστια κοτσιδάκια)
-Αααα, σόρι που διακόπτω, δεν είδα ότι τα λέτε.
-Γέλα, μαλακισμένο, ξαναείπε.
-Αυτή τη φράση έχουμε σήμερα να κάνουμε δουλειά;

Εν τω μεταξύ, δώστου να κοιτάει τη Φοίβη (που καθάριζε την αύρα του Ρος που μόλις είχε μάθει ότι η κυρία του ήταν λεσβία και ήταν στα πατώματα)

-Ρε μαλάκα, κάνεις κατάσταση με τη Φοίβη; ρώτησα έντρομη.
-Ναι, γουστάρεις;
-Με τη Φοίβη του 1994, ρε μαλάκα;
-Ναι ρε, είχε πιο ωραίο μαλλί τότε. Και του 2000 δε με χαλάει, αλλά το '94 γαμούσε η γκόμενα.
-Εσύ, από την άλλη μεριά, όχι.
-Μην πεις τη λέξη σχέση θα σου φάω το δεξί μάτι, αγρίεψε ξαφνικά. Γιατί ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ που τα ‘φτιαξα με το Μαράκι. ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ!

Οι παλιοί εδώ μέσα ξέρουν για ποιο Μαράκι μιλάμε. Για τους καινούριους ενημερώνουμε ότι το Μαράκι ήταν αυταρχική γκόμενα την οποία λάτρεψε για ένα δίμηνο παραβλέποντας τις αρχές του (ερωτευόμαστε μόνο κουβερτούλες, σκύλους και φανταστικά πρόσωπα) και από την οποία ξεβράστηκε σύντομα λόγω διακεκριμένης ανικανότητάς του να διακριθεί στον τομέα της νέας επιχειρηματικότητας (το γεγονός ότι διακρίνεται στο άραγμα στον καναπέ παραδόξως δεν μέτρησε στα θετικά)

-Τι σχέση έχω εγώ, ρε, με το Μαράκι; Ποιος σου μίλησε για σχέση; Για σεξ λέμε. Δεν κάνεις σεξ.
-Εγώ δεν είμαι ο τύπος που μπορεί να κάνει σεξ χωρίς σχέση. Είμαι χοντρός. Και ρομαντικός.
-Ε, τότε κάνε σχέση.
-Σκάσε, είπα! Ξέρεις τι είναι σχέση; Μόλις τώρα το είπε ο Ρος. Σχέση είναι να αγαπάς και να μοιράζεσαι τα πάντα με κάποια για 4 χρόνια και μετά αυτή να σου ξεριζώνει την καρδιά και να την πετάει στα σκυλιά.
-Ο Ρος είπε για σκυλιά;
-Μπορεί να 'πε δεινόσαυρους, δεν είμαι σίγουρος.
-Ναι, ρε μαλάκα, αλλά αργότερα η Φοίβη θα γνωρίσει τον πυρηνικό επιστήμονα και θα την κάνει.
-Τότε θα τα φτιάξω με τη Ρέιτσελ που θα είναι χωρίς γκόμενο. Κάτσε ένα λεπτό να ρωτήσω τη Μαριάντζελα σε ποια σεζόν τα ‘φτιαξε η Φοίβη με τον μαλάκα τον επιστήμονα να την πηδήξω (τη σεζόν εννοούσε, προς θεού, όχι τη Μαριάτζελα).
-Ποια είναι η Μαριάνζελα πάλι;
-Μια κοπέλα που μιλάμε στο facebook για τα Φιλαράκια.
-Γκόμενα του Ρος να υποθέσω;
-Όχι, ρε, δεν είναι για σχέση η Μαριάτζελα. Είναι πιτσιρίκα. Κάνει κάτι ξεπέτες με τον Τζόι.

Αραξα ‘κεί για καμιά ώρα να το αναλύσουμε γιατί κάπως φρίκαρα. Η λογική του ήταν μπετόν, παίδες. Η αγάπη είναι ζάλη. Είναι επίσης απαιτητική, ασφυκτική, διεκδικητική, ενοχλητική και στο τέλος ή απογοητευτική ή εκδικητική ή και τα δύο. Αφού τον σουτάρισε το Μαράκι πέρασε έναν χρόνο να το στοκάρει στο Facebook και το Instagram για να δει με ποιον βγαίνει και πού πηγαίνει. Κάποια στιγμή ξέφυγε και έγραψε «ΠΟΣΟ ΑΔΕΡΦΗ ΕΙΣΑΙ, ΡΕ;» κάτω από τη φωτό ενός φίλου της που υποψιαζόταν ότι παιζόταν κάτι και το Μαράκι τον διέγραψε. Μετά έφτιαξε ένα άλλο υπεργαμάτο προφίλ με το όνομα Βυζάρες Ατελείωτες, έκανε φίλους όλους τους φίλους της τα λιγούρια κι έτσι την παρακολουθούσε μέσω αυτών. Μετά διαπίστωσε ότι το Μαράκι καψουρεύτηκε έναν μεξικανο-ισπανό που γνώρισε στο Facebook και ποστάριζε συνέχεια τη γεμάτη υπονοούμενα επιτυχία Hips don’t lie. Το παιδί συνετρίβη και έκλαιγε τρεις μέρες σερί χωρίς διάλειμμα για φαγητό, πράγμα σπάνιο για Σάκη. Μετά πέταξε τα χαρτομάντηλα και έβαλε να ξαναδεί την πρώτη σεζόν από τα Φιλαράκια. Ποια μαλάκω κάνει καλύτερο μασάζ απ’ τη Φοίβη, άλλωστε;

(συνεχίζεται, διότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, παίδες. Τώρα που ξεκαθαρίσαμε το ζήτημα με τα χρυσαύγουλα, να δούμε λίγο και τα προσωπικά μας)

http://www.protagon.gr

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Πολιτικό μήνυμα από τους έφεδρους ειδικών δυνάμεων

Aύριο οι έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων που είναι οργανωμένοι στην ΚΕΕΔ σε εφαρμογή του άρθρου 11 του Συντάγματος καλούν σε συγκέντρωση τον ελληνικό λαό και "σεβόμενοι την μνήμη των προγόνων μας που θυσιάστηκαν  για την ανεξαρτησία τους, στην μνήμη των συνανθρώπων μας που έθεσαν τέλος στην ζωή τους, συναισθανόμενοι την δεινή θέση των θυμάτων απολύσεων και ανεργίας την τελευταία τριετί, την απελπισία όσων κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους ζητούν ότι είναι σύμφωνο με τα κοινά περιεχόμενα των θέσεων και προγραμμάτων των αντιμνημονιακών κομμάτων και τις ανάγκες μεγάλου μέρους του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού".
Το κείμενο, το υπογράφει ο ταξίαρχος ε.α Ιωάννης Τζιάκης.
Οι τύποι φαίνεται ότι είναι σοβαροί και δεν είναι τυχαίοι. Ανοργάνωτοι επικοινωνιακά (φάνηκε από την μνημειώδη γκάφα της πρώτης ανακοίνωσης που οι συστημικοί προσπάθησαν να τους "ξεσκίσουν") αλλά έδειξαν αντοχή.
Κοιτάξτε στην φωτογραφία της Βάλιας Αλεξίου αποφασισμένα πρόσωπα. Κάτι μας λέει ότι μ'αυτούς δεν θα την βγάλουν εύκολα καθαρή οι κυβερνητικοί, αν βέβαια ενννοούν αυτά που λένε τα κομμάντα...
Να πάμε...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΕΓΑΣ: Αλλαγή νοοτροπίας επιτάσσει ο νέος αθλητικός σχεδιασμός

Ως φιλόδοξη και  υλοποιήσιμη παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, την πρόταση για το νέο αθλητικό σχεδιασμό για το 2014- 2016. 
Η συλλογικότητα, η συνεργασία, αλλά κυρίως η αλλαγή νοοτροπίας χαρακτηρίζουν τις θέσεις της ομοσπονδίας σε ό,τι αφορά

Αγρίνιο: Σύντομα «πράσινο φως» σε κρίσιμους κόμβους

Σε πολλά σημεία της πόλης του Αγρινίου έχουν τοποθετηθεί φωτεινοί σηματοδότες. Οι περισσότεροι βρίσκονται στην περιοχή “Πλατανάκι”, στην Αγ. Βαρβάρα,στην περιμετρική οδού, και στη Λεωφόρο Αντιστάσεως. Ο δήμος Αγρινίου έχει καταβάλει το ανάλογο χρηματικό ποσό και αναμένει από την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ να δώσει εντολή στον εργολάβο ώστε να πραγματοποιήσει την σύνδεση και να τεθούν σε λειτουργία οι φωτεινοί αυτοί σηματοδότες.

Τσίπρας: Παρακολουθούν το τηλέφωνό μου

Σε μία αποκάλυψη -βόμβα προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως η ΕΥΠ παρακολουθεί το τηλέφωνό του. Μάλιστα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τα υπόλοιπα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να προσέχουν.

Η αποκάλυψη που βάζει εκ νέου φωτιά στο πολιτικό σκηνικό γίνεται σε συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα RealNews της Κυριακής.

«Σύντροφοι να προσέχετε. Τα τηλέφωνά μας παρακολουθούνται. Και το δικό μου, και τα δικά σας», φέρεται να είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του.

Απάντηση Δένδια

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας αντέδρασε και κάλεσε τον τον Αλέξη Τσίπρα είτε να διαψεύσει ότι είπε κάτι τέτοιο στη συνεδρίαση της ΚΟ, είτε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

Δεκαπλασιασμός των παρακολουθήσεων το 2012

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΑΔΑΕ οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων για το 2012 δεκαπλασιάστηκαν μέσα από διατάξεις του εισαγγελέα Εφετών για «εθνικούς λόγους». Στην επίμαχη έκθεση της ΑΔΑΕ είχε τονιστεί ότι πλέον σχεδόν καθίσταται αδύνατο να εντοπιστούν τυχόν παρατυπίες στις παρακολουθήσεις εξαιτίας της ανεπανάληπτης αύξησης των παρακολουθήσεων.

http://www.koutipandoras.gr/

Παναιγιάλειος: Αποκλεισμός του Αλεξάντροβιτς για τον αγώνα με Βύζα

Ο Πολώνος Αλεξάντροβιτς «κόπηκε» από τον... δυσαρεστημένο, Νίκο Κουρμπανά και με 11άδα Μενιδίου θα παραταχθούν, κόντρα στον Βύζαντα, οι Αιγιώτες.
Μια έκπληξη λοιπόν περιελάμβανε η ανακοίνωση της 20άδας, ενόψει της αυριανής (6/10) εντός έδρας αναμέτρησης με τον Βύζαντα.
Η μεγάλη απουσία ακούει στο όνομα του

ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ... Ν.Δένδιας προς Α.Τσίπρα για υποκλοπές: "Ή καταθέτεις μήνυση ή πας για ποινικό"!

O υπουργός Δημόσιας Τάξης και πολιτικός προϊστάμενος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Νίκος Δένδιας, εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που κατήγγειλε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας με την οποία απειλεί ευθέως τον Α.Τσίπρα!
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να διαψεύσει άμεσα ότι διατύπωσε τον εξωφρενικό για ευνομούμενο Κράτος ισχυρισμό ή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Σε διαφορετική περίπτωση είναι υπόλογος απέναντι στην Πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανα του Κράτους, τα οποία εκ προθέσεως συκοφαντεί», αναφέρει ο κ. Δένδιας στη σχετική δήλωσή του.
Τώρα το τι σημαίνει "υπόλογος απέναντι στην Πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανα του Κράτους, τα οποία εκ προθέσεως συκοφαντεί", είναι σαφές ότι είναι ποινικό αδίκημα, αλλά κατά τα λοιπά μένει να διευκρινιστεί πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση.
Θα κινηθεί νομική διαδικασία για "συκοφαντική δυσφήμηση της Πολιτείας και των συντεταγμένων οργάνων του Κράτους", κατά του ηγέτη της Αριστεράς στην Ελλάδα αν δεν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά;
Μια τέτοια διαδικασία είναι αυτόφωρη, πάντως, αλλά δεν είναι κακούργημα για να συλληφθεί άμεσα ο Α.Τσίπρας, όπως οι βουλευτές της ΧΑ...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σοκ: Κρυφός όρκος εξηγεί την αντιναζιστική απολογία του Χ. Παππά!

Η πίσω σελίδα του «Εθνικοσοσιαλιστικού Όρκου», εξηγεί πολλές από τις εθνικές τραγωδίες που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα.
Νίκος Ζαχαριάδης

Μια κρυμμένη παράγραφος του «Όρκου στον Εθνικοσοσιαλισμό», που βρέθηκε στο σπίτι του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, ρίχνει φως στην επιλογή του να κάνει «γαργάρα» τις μεγαλόπνοες ιδέες του μπροστά στον ανακριτή

Μια επίμαχη συμπληρωματική παράγραφος, που ήταν γραμμένη στο πίσω μέρος της σελίδας του όρκου στον Ναζισμό, αποδεικνύει ότι ο Χρήστος Παππάς ακολούθησε κατά γράμμα αυτά που ορκίστηκε και δεν αρνήθηκε τα «πιστεύω» του.

Συγκεκριμένα, η επίμαχη παράγραφος αναφέρει τα εξής: «Ορκίζομαι αν με πιάσουν να κάνω γαργάρα τα πάντα, γιατί είμαι χέστης και δειλός και στην πραγματικότητα δεν τιμώ τα ιερά αυτά χώματα που τα χρησιμοποιώ μόνο για να ντοπάρω τους ηλίθιους και ούτε έχω καμιά σχέση με τους ήρωες που επικαλούμαι, αφού αυτοί δεν ήταν θρασύδειλοι».

Ειδικοί γραφολόγοι πάντως, με μια πρώτη εξέταση του χειρόγραφου, ισχυρίζονται ότι η παράγραφος αυτή προστέθηκε αργότερα, κατά τη διάρκεια «προσαρμογής» του όρκου στην ελληνική πραγματικότητα, ώστε να ταιριάζει περισσότερο με τον χαρακτήρα των ντόπιων ναζιστών.

Από την πλευρά του πάντως, ο Χρήστος Παππάς ισχυρίστηκε ότι αντέγραψε τον όρκο για το μάθημα της αντιγραφής στο σχολείο. Επίσης ισχυρίστηκε ότι δεν κάνει τον ναζιστικό χαιρετισμό στη φωτογραφία, αλλά απλώς δείχνει στους φίλους του με το χέρι, το ιδανικό ύψος για τις γκόμενες.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

http://www.protagon.gr

Δείτε τον γιο της Γιάννας Αγγελοπούλου με την όμορφη σύντροφο του!

Tην πρώτη δημόσια εμφάνισή με την γοητευτική νεαρή σύντροφο του πραγματοποίησε ο γιος της Γιάννας Αγγελοπούλου, Παναγιώτης. Το όμορφο ζευγάρι παρευρέθηκε στον γάμο της

«Φάρμακο» τα νέα συμβόλαια για τη ΦΑΜΑΡ

Η προσέλκυση επενδύσεων και η αύξηση του κύκλου εργασιών ώστε να αντισταθμιστούν οι απώλειες των τελευταίων χρόνων από τη συρρίκνωση της φαρμακευτικής αγοράς λόγω του μνημονίου αποτελούν  μονόδρομο για τις ελληνικές εταιρείες του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΦΑΜΑΡ του ομίλου Μαρινόπουλου εξασφάλισε ένα ακόμη συμβόλαιο με την GlaxoSmithKline για τη συσκευασία τεσσάρων επιπλέον μη συνταγογραφούμενων προϊόντων στις εγκαταστάσεις της ελληνικής εταιρείας σε Ανθούσα και Αυλώνα. Πρόκειται για τετραετή συμφωνία, αξίας 2,2 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει 30 νέες θέσεις εργασίας,

Β. Κορέα: Πολυτελή διαμερίσματα για τους διακεκριμένους αθλητές

«Χαμόγελα ευτυχίας» φώτισαν χθες τα πρόσωπα των διακεκριμένων αθλητών της Βορείου Κορέας, καθώς νέα, υπερπολυτελή, διαμερίσματα μοιράσθηκαν στους κορυφαίους του αθλητισμού της χώρας ως ανταμοιβή για τις αποδόσεις τους

Κατοχυρώθηκε πατέντα που επιτρέπει το «σχεδιασμό» μωρών

Σάλο προκάλεσε η απόφαση μιας εταιρείας να κατοχυρώσει πατέντα μιας τεχνικής DNA που θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα σε γονείς να επιλέξουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για το...
μελλοντικό μωρό τους, έχοντας διαλέξει τους «κατάλληλους» δωρητές ωαρίων και σπερματοζωαρίων.

Την πατέντα υπέβαλε η αμερικανική εταιρία γενετικής και βιοτεχνολογίας 23andMe και γραφείο χορήγησης ευρεσιτεχνιών την έκανε δεκτή, κάτι που όπως ήταν φυσικό ξεσήκωσε

Το υπερατλαντικό ταξίδι των Βυζαντινών

Δήμητρα Μυρίλλα

Εγκαινιάστηκε στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον η έκθεση που είχε συζητηθεί για το αρχικό της κόστος, «Ουρανός και Γη. Η τέχνη του Βυζαντίου από Ελληνικές Συλλογές» και την οποία συνδιοργανώνουν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Μουσείο Μπενάκη

Πώς γίνεται και οι αναπαραστάσεις του Αχιλλέα βρίσκουν τη θέση τους σε μία έκθεση για το Βυζάντιο και ποια μπορεί να είναι η σχέση της θεάς Αφροδίτης με όλα αυτά; Πώς ήταν μια όμορφη βυζαντινή αριστοκράτισσα στην Κρήτη, τι περιείχε το λουτρό μιας δεσποσύνης και τι ακριβώς σχήμα είχαν τα κουτάλια και τα πιρούνια των κατοίκων μιας γωνιάς της βυζαντινής αυτοκρατορίας;
Δεκάδες μικρά και μεγάλα αριστουργήματα της βυζαντινής περιόδου, αλλά και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, εικόνες, προτομές, νομίσματα, λειτουργικά σκεύη, χρυσοκεντημένοι επιτάφιοι, λειψανοθήκες, ψηφιδωτά, αλλά και είδη καλλωπισμού, μυροδοχεία ακόμα και κουτάλια και πιρούνια, συνολικά 180 αντικείμενα ταξίδεψαν από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, αλλά και από τη Βενετία, για να φτάσουν ώς τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Η έκθεση «Ουρανός και Γη. Η τέχνη του Βυζαντίου από Ελληνικές Συλλογές» («Heaven and Earth, Art of Byzantium from Greek Collections»), που συνδιοργανώνουν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Μουσείο Μπενάκη, φιλοξενείται ήδη στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον και εγκαινιάστηκε χθες παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, και της γ.γ. του ΥΠΠΟΑ, Λίνας Μενδώνη.
Στην Ουάσιγκτον θα μείνει ώς τις 2 Μαρτίου του 2014 και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Μαλιμπού του Λος Άντζελες για να παρουσιαστεί στη Βίλα Γκετί του Μουσείου Ζαν Πολ Γκετί από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2014.
Οι εφορείες και τα μουσεία άνοιξαν τις προθήκες, αλλά και τις αποθήκες τους προκειμένου να συγκροτηθεί ένα σώμα αντικειμένων που θα παρουσιάζει όχι μόνο το λαμπερό Βυζάντιο, αλλά και στοιχεία της καθημερινότητας, που είτε μένουν άγνωστα είτε παραμένουν στη σκιά της λάμψης άλλων αντικειμένων που συνιστούν έργα τέχνης.
Η πρωτοτυπία αυτής της έκθεσης συνίσταται στο γεγονός ότι θα εκτεθούν για πρώτη φορά – και αυτή η πρώτη φορά θα είναι στο εξωτερικό – αντικείμενα που προέρχονται από πρόσφατες ανασκαφές των εφορειών Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Αυτά τα ανασκαφικά δεδομένα θα αφηγηθούν τις ιστορίες τους για πρώτη φορά στο αμερικανικό κοινό. Ιστορίες που μιλάνε για τις επίσημες και ανεπίσημες πλευρές μιας χιλιετούς Ιστορίας.

Η έκθεση απλώνεται σε πέντε ενότητες
Τα πλακίδια από ελεφαντοστό με σκηνές από τη ζωή του Αχιλλέα, που χρονολογούνται στο πρώτο μισό του 4ου αιώνα και προέρχονται από την Ελεύθερνα της Κρήτης, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην ενότητα «Από την Αρχαιότητα στο Βυζάντιο». Και μαζί το κεφάλι μιας μαρμάρινης Αφροδίτης του 1ου αι. μ.Χ. από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο αργότερα χαράχτηκε ένας σταυρός.
Στην «Πνευματική Ζωή» του Βυζαντίου θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση και ορισμένα εικονογραφημένα εκκλησιαστικά χειρόγραφα. Στο μπουντουάρ μιας βυζαντινής δεσποσύνης, αλλά και στο οικογενειακό τραπέζι μιας οικογένειας κρυφοκοιτάει η ενότητα «Οι Χαρές της Ζωής». Είναι εκείνα τα λιγότερο πολυτελή αντικείμενα που συνιστούν την καθημερινή γλώσσα των ανθρώπων, ανάμεσά τους κουτάλια και πιρούνια που προέρχονται από ανασκαφές στην Κόρινθο.  Ο «Θρησκευτικός Βίος» λάμπει με εικόνες, χειρόγραφα και άλλα αντικείμενα, δείγματα μοναδικά της κωνσταντινουπολίτικης τέχνης, αλλά και των άλλων καλλιτεχνικών εργαστηρίων της αυτοκρατορίας. Ενώ άλλα έργα τέχνης θα αφηγηθούν τον γόνιμο διάλογο των πολιτισμών στην ενότητα «Το Βυζάντιο Μεταξύ Ανατολής και Δύσης».

To φως της έκθεσης και η σκιά των απολύσεων
Πρόκειται για μία έκθεση που τα τελευταία χρόνια απασχόλησε αρκετά τον Τύπο για διάφορους λόγους. Στην αρχή σκανδάλισε με το πόσο των 3 εκατ. που θα προερχόταν από χορηγία του ΟΠΑΠ για τα έξοδα της διοργάνωσης. Τελικά ο ΟΠΑΠ έδωσε το καθόλου μικρό ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνέβαλε με χορηγία το Ίδρυμα Λεβέντη. Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τα έξοδα του καταλόγου, της προετοιμασίας των έργων και της μεταφοράς, ενώ η αμερικανική πλευρά καλύπτει την ασφάλιση των έργων, τις εσωτερικές μεταφορές στις ΗΠΑ και όλο το κόστος των μουσειογραφικών μελετών και εφαρμογών. Εντούτοις για μια σειρά εκθέσεων που έγιναν στο παρελθόν σε μεγάλα μουσεία του εξωτερικού η ελληνική πλευρά δεν πλήρωσε ούτε ευρώ, όπως για παράδειγμα για τις δύο εκθέσεις για τον Μεγαλέξανδρο, το 2012, στο μουσείο Ασμόλιαν του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και στο Μουσείο του Λούβρου.
Από την άλλη πλευρά, τίθεται ένα θέμα για τον αριθμό των αρχαίων αντικειμένων που όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό παίρνουν διαβατήριο για ταξίδια στην Ευρώπη, αλλά και μακρύτερα. Τελικά η μαζική έξοδος αρχαιοτήτων για μακροχρόνιες εκθέσεις εκτός Ελλάδας μήπως συνιστούν μία μονόπλευρη εξωτερική πολιτιστική πολιτική, που βάζει τη χώρα να δανείζει αρχαιότητες, χωρίς ωστόσο να δέχεται στο εσωτερικό της σε ανάλογη συχνότητα και έκταση αντικείμενα από μουσεία του εξωτερικού; Ταυτόχρονα, η διάσταση των ενδεχόμενων κινδύνων για τα αρχαία αντικείμενα που μετακινούνται, είναι πάντα παρούσα.
Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι η φωτεινή πλευρά των πραγμάτων έχει και μία σκιά. Ενώ η εν λόγω έκθεση περίλαμπρη ταξίδεψε στην Ουάσιγκτον και ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Παναγιωτόπουλος, εμφανίζεται περήφανος για αυτήν τη διοργάνωση, την ίδια στιγμή τα μουσεία και οι εφορείες αρχαιοτήτων στη χώρα αγκομαχούν να σταθούν στα πόδια τους και ζητιανεύουν για προσωπικό και χρήματα για τα λειτουργικά τους έξοδα ενώ ήδη 200 εργαζόμενοι έχουν πάρει τον δρόμο της διαθεσιμότητας.

http://www.topontiki.gr/

Φουαγιέ

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΙΣ

*  Ποιο Παλαιό Ψυχικό... Ο Αγιος Παντελεήμονας είναι η πιο ασφαλής περιοχή της Αθήνας, σύμφωνα με τον αστυνομικό διοικητή της!

* Κανένα περιστατικό ρατσιστικής βίας, λέει, δεν έχει σημειωθεί εδώ και δύο χρόνια...

* Βρε μπας και πήγαινε σε άλλο τμήμα τόσο καιρό;

* Δεν είδε, δεν άκουσε και δεν ήξερε, οπότε είναι πιθανό να ψηφίζει κι αυτός Χρυσή Αυγή!

* Προφανώς, ούτε οι ανακριτές ήξεραν τα... ανδραγαθήματα των χρυσαυγιτών και τους πίστεψαν ότι είναι κατά της βίας...

* Δεν είχαν δει τον Παναγιώταρο να... διδάσκει τρόπους καλής συμπεριφοράς έξω από το «Χυτήριο» και στον Μελιγαλά.

* Δάσκαλος στο σαβουάρ... βία-βρ.

* Ούτε τον Κασιδιάρη είδαν να δίνει χαιρετισμό... αγάπης σε εκπροσώπους του Τύπου, αμέσως μετά την αποχώρησή του από την Εισαγγελία.

* Τι φταίνε, όμως, αυτοί που το παράθυρο του γραφείου τους βλέπει στον ακάλυπτο;

* Και πού να βρουν χρόνο να παρακολουθήσουν τις ειδήσεις... Ούτε την αγαπημένη τους Φατμαγκιούλ βλέπουν και τους έχει φάει η αγωνία.

* Μέχρι και το δικαστικό σίριαλ «The good wife» έχουν θυσιάσει, για ν' απονείμουν Δικαιοσύνη...

* Ελπίζουν να προλάβουν, τουλάχιστον, τον τρίτο κύκλο του σίριαλ «Κλεμμένα όνειρα»...

* Αλήθεια, οι δικηγόροι των χρυσαυγιτών βουλευτών που καταγγέλλουν τους ανακριτές για την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου και Παππά, δεν είναι αυτοί που εκθείαζαν τους ίδιους ανακριτές όταν άφησαν ελεύθερους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Μίχο;

* Ούτε ο ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να ερμηνεύσει τη συμπεριφορά τους...

* Με την ευκαιρία, ο Αντώνης, που διαμηνύει εξ Αμερικής ότι «η υπόθεση δεν έχει τελειώσει», τι εννοεί; Οτι θα αποφυλακιστούν και όσοι προφυλακίστηκαν;

* Και ποιος τον πήρε τηλέφωνο και τον ενημέρωσε για τις δικαστικές εξελίξεις;

α) Ο εκπρόσωπος Σίμος, και επειδή δεν κατάλαβε τι του είπε, χαμογέλασε από αμηχανία;

β) Ο φίλος Φαήλος, και επειδή κατάλαβε μια χαρά, χαμογέλασε πονηρά;

γ) Δεν του τηλεφώνησε κανείς, αλλά έκανε ότι μιλά στο τηλέφωνο και χαμογέλασε ψεύτικα;

* Οπως και να 'χει, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να συντρίψει τη Χρυσή Αυγή... Είναι πολλές οι ψήφοι της, ε Αντώνη...

* Αλλωστε, ο Φαήλος μια χαρά δίδυμο θα ήταν με τη Ζαρούλια, την επονομαζόμενη... λοχία Σουλτς.

* Κι ας μην ανησυχεί ο πρωθυπουργικός φίλος. Τον... Σουλτς του Ευρωκοινοβουλίου είδε ο Τσίπρας!

* Καλό μας Σαββατοκύριακο σύντροφοι...

ΥΓ. Θα λείψουμε για κάποιο διάστημα. Να προσέχετε, και ψηλά το κεφάλι!

g.tzedakis@eleftherotypia.net

http://www.enet.gr/

Λοβέρδος: Στόχος μας να καταστούμε 3ος πόλος

Λοβέρδος: Στόχος μας να καταστούμε 3ος πόλος
 «Στόχος μας να καταστούμε ο τρίτος πόλος του πολιτικού μας συστήματος και να ανατρέψουμε τη σειρά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Α. Οι ακρότητες των τελευταίων ημερών απέδειξαν πόσο ανάγκη υπάρχει για το δικό μας πολιτικό χώρο» επισήμανε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη δεύτερη σύνοδο της ΕΕΑ της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, απευθύνοντας εκ νέου πρόσκληση συσπείρωσης για ένα κοινό μέτωπο των δυνάμεων του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού, μια συμπαράταξη η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013.

Τους ενοχλεί...

Με πρωτοφανή θρασύτητα τα στελέχη της «Χρυσής Αυγής», που αφέθησαν ελεύθερα, επιδίδονται σε νέο κύκλο βίας, με στόχο τώρα την ενημέρωση και όσους εργάζονται για αυτήν.

Στοχοποιούν...έτσι εργαζόμενους, τους απειλούν χυδαία και φτιάχνουν λίστες με ονόματα. Θέλουν να τρομοκρατήσουν, να επιβάλουν το νόμο της δικής τους σιωπής.

Η Δημοκρατία, όμως, δεν τους φοβάται, οι θεσμοί λειτουργούν και η πραγματική Ενημέρωση δεν ενδίδει. Η κοινή γνώμη πληροφορείται και αυτό είναι που ενοχλεί το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής». Τους ενοχλεί..η αποδόμηση της εικόνας τους, επειδή βλέπουν να πέφτει η δική τους αυλαία.

Η δημοσιογραφία για να δικαιώνει το ρόλο της οφείλει να είναι αντικειμενική και αποκαλυπτική. Αυτή η μορφή της δημοσιογραφίας είναι εκείνη που ενοχλεί.

Η κυβέρνηση, όμως, οφείλει να διασφαλίσει το δικαίωμα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, αντιμετωπίζοντας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όσους επιχειρούν να εκφοβίσουν, να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν την ενημέρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει εγκαίρως ενημερώσει τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), η οποία παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις στην Ελλάδα και βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα.

http://zoornalistas.blogspot.gr/

http://nonews-news.blogspot.gr/

Ανέτοιμες οι χώρες για την ταχεία γήρανση του πληθυσμού

Ο κόσμος γερνά τόσο γρήγορα, που οι περισσότερες χώρες δεν είναι προετοιμασμένες να υποστηρίξουν το μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων, σύμφωνα με παγκόσμια έκθεση που ήρθε σήμερα στο φως, από τα Ηνωμένα...
έθνη και ομάδες για τα δικαιώματα τω ηλικιωμένων.

Η έκθεση κατηγοριοποιεί την κοινωνική και οικονομική ευμάρεια των ηλικιωμένων σε 91 χώρες, με την Σουηδία να προηγείται και το Αφγανιστάν να βρίσκεται στο τέλος της λίστας. Αντιπροσωπεύει αυτό που οι υποστηρικτές των

Αδιαφορία για τα ολοήμερα

Έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμα τα ολοήμερα σχολεία δεν έχουν λειτουργήσει σε όλη την Ελλάδα. 

Οι γονείς των μαθητών του δημοτικού, με κατακρεουργημένες αποδοχές, προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα και έχουν την αγωνία τους να παραλάβουν τα παιδιά από τα σχολεία στη 1 το μεσημέρι…

Έλεος πια, κύριε Αρβανιτόπουλε και λοιποί τροϊκόδουλοι υπεύθυνοι!…

http://www.topontiki.gr/

Αλλαγές στην διαιτησία του μπάσκετ; Next year …

Αλλαγές στην διαιτησία του μπάσκετ; Next year …
«Ναι ασκούνται πιέσεις πανταχόθεν αλλά … Μόνον πιέσεις όμως, συλλογικής ωφέλειας. Δεν υποβάλλονται σοβαρές προτάσεις, για δρομολογήσουμε τις αλλαγές κοινής ωφέλειας»!Σημαίνον στέλεχος του κοινού τόπου Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας καθιστά σαφές στο pamesports.gr το πλαίσιο λειτουργίας των «γκρίζων σκιών» και στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Αντιμνημονιακός ΣΕΒ

Αν το Μνημόνιο σημαίνει μόνο περικοπές, φόροι, λιτότητα, τότε το «κεφάλαιο» που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ υπήρξε η πρώτη αντιμνημονιακή φωνή.

Τάδε έφη Δημ. Δασκαλόπουλος (πρόεδρος του Συνδέσμου) σε συνέντευξή του (στο TVXS), σημειώνοντας ότι «...προσπάθεια γίνεται, βήματα γίνονται. Αλλά το happy end δεν φαίνεται ακόμη. Και δεν είναι υπέρ της προβολής ψευδαισθήσεων σε μια κοινωνία που ξέρει καλά τι βιώνει. Η ανάκαμψη δεν θα έρθει με αυθυποβολή. Η ανάπτυξη θέλει κεφάλαια κι επενδύσεις, προϋποθέτει ανακαίνιση του παραγωγικού ιστού και εκσυγχρονισμό του κράτους, απαιτεί μεταρρυθμιστικά άλματα σε όλους τους τομείς».

Πράγματι, η περίπτωση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ είναι η «κορυφή του παγόβουνου», ενώ μετά και τη νέα παρέμβαση του κ. Δασκαλόπουλου γίνεται προφανής η έμμεση κόντρα μερίδας επιχειρηματιών- κυβέρνησης.

Μ.ΓΕΛ.

http://www.enet.gr/

Μουντιάλ 2014: Σιγουριά για την απ' ευθείας πρόκριση από τους Βόσνιους

Οι Βόσνιοι είναι σίγουροι για την απευθείας πρόκρισή τους στο Μουντιάλ του καλοκαιριού στη Βραζιλία μετέχοντας στον ίδιο όμιλο με την εθνική μας.
Αυτό τουλάχιστον φανερώνει η απόφασή τους να «κλείσουν» φιλικό παιχνίδι με την Αργεντινή τις ημέρες όπου βάσει

Ο άνδρας ανακαλύπτει τον εαυτό του

Photo: @Doug88888 @flickr
του Χαράλαμπου Πίσχου

Η ταυτότητα του άνδρα, με ό,τι πηγάζει από αυτήν, είναι μία ανθρώπινη στάση μέσα στην ψυχολογία, στην ιστορία και στην κοινωνική πραγματικότητα που δύσκολα θα μπορούσε να αμφισβητηθεί... Μέχρι τώρα.

Αν παρατηρήσει κανείς την πορεία του άνδρα από το παρελθόν μέχρι σήμερα, θα βρει αξιοσημείωτη κληρονομική συνέπεια στον χαρακτήρα, στη συμπεριφορά και στην προσωπικότητά του. Όλα αυτά, προέρχονται από τη φυσική του δύναμη. Η ανθρώπινη κοινωνία, «χτίστηκε» όλους αυτούς τους αιώνες μέσα από την ανασφάλεια των κινδύνων του φυσικού περιβάλλοντος, με μοναδική προστασία τη σωματική δύναμη των ανδρών, στις συντρόφους, στην οικογένεια και στην ομάδα. Οι απαιτήσεις της κάθε εποχής, πρόσταζαν ώστε ο άνδρας να στηρίζεται σε αυτή τη φυσική ικανότητα, που του έδινε αβίαστα ρόλο κυνηγού, πολεμιστή, αρχηγού, κυβερνήτη, ηγέτη και κουβαλητή της οικογένειας. Κάθε ιστορική κοινωνία επιβεβαίωνε με τον τρόπο της - πόλεμοι, συγκρούσεις, πολιτικά γεγονότα - αυτόν τον ρόλο του άνδρα. Δειλά-δειλά τον τελευταίο αιώνα, αναδύθηκαν κυρίως μέσω ΜΜΕ και τέχνης και άλλες πτυχές που κρύβονταν πίσω από τη σκιά της σκληράδας του άνδρα: ο οικογενειάρχης, ο πατέρας, ο ρομαντικός, ο gentleman.

Οι τελευταίες πενταετίες όμως, έχουν φανερώσει τόσες πολλές κοινωνικοοικονομικές αλλαγές που έχουν ταρακουνήσει την ανδρική (αλλά και τη γυναικεία) ταυτότητα. Είναι αναπόφευκτο, άλλωστε, όταν ένα μέλος μετακινείται στο σύστημα, να μη μετακινείται και οποιοδήποτε άλλο σχετίζεται με αυτό. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, άρχισαν να γεννιούνται διαφορετικές απόψεις για τον ρόλο του άνδρα, που τον προσδιορίζουν σαν ανώριμο, άκαμπτο, αναποτελεσματικό, ανίκανο για ενσυναίσθηση, άνθρωπο των σπηλαίων που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της σημερινής εποχής. Χαρακτηρισμοί που βάζουν τον άντρα στη γωνία του ρινγκ, να δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα, πολλά από αυτά κάτω από τη μέση. Τι έχει συμβεί πραγματικά στον άνδρα και γιατί δεν στηρίζεται πια στη φυσική του δύναμη για να απαντήσει σε αυτά τα χτυπήματα;

Μέχρι τώρα, δεν είχε παρουσιαστεί στον άνδρα η ανάγκη της επικοινωνίας με εγγύτητα. Λογική, αρχέτυπα και πραγματικότητα, ευθυγραμμίζονταν. Δεν υπήρχε η απαίτηση από τους άνδρες να εκφράζουν συναισθήματα, να δείχνουν ευαισθησία και να επιβεβαιώνουν συναισθηματικά τις γυναίκες. Οι εποχές άλλαξαν, όπως και ο ρόλος του άνδρα, χωρίς όμως να έχει συμμετάσχει ο ίδιος σε αυτό. Ο ρόλος του πια έχει ετεροκαθοριστεί από το πλαίσιο. Η θέση του άνδρα στην εργασία, στην κοινωνία και στις σχέσεις, μετακινείται, αποτέλεσμα και των κοινωνικοοικονομικών αλλαγών. Η πυγμή, η εξουσία, η απόλυτη δύναμη που βασιζόταν η κοινωνία μέχρι τώρα, έχουν δώσει τη θέση τους στην εμπιστοσύνη, στη συνεργασία, στην αντίληψη, στην επικοινωνία, στοιχεία που δεν κατέχει ο άνδρας διότι, απλά, δεν τα έχει μάθει - σε αντίθεση με τη γυναίκα που στην εξελικτική της πορεία εκπαιδεύεται σε αυτές τις δεξιότητες.

Το αγόρι από τη στιγμή που θα γεννηθεί, έρχεται να καλύψει έναν ρόλο που όλη η κοινωνία περιμένει από αυτό. Να γίνει άνδρας. Να είναι απρόσιτος, σκληρός, απόμακρος, άγριος, αρρενωπός, με δύο λόγια, παραδοσιακός άνδρας. Και πώς θα εκπληρώσει τις προσδοκίες της κοινωνίας; Μεγαλώνοντας με τον τρόπο που καλλιεργεί αυτές τις δεξιότητες.

Τα πρώτα πρότυπα έρχονται μέσα από την οικογένεια, με τη μητέρα να καλύπτει όλες τις συναισθηματικές ανάγκες του αγοριού, με μονόπλευρο τρόπο και χωρίς αμοιβαιότητα στο συναίσθημα. Η μητέρα δίνει, χωρίς να περιμένει να πάρει τίποτα πίσω. Ο άνδρας στην πορεία της ζωής του, αποζητά αυτή τη συναισθηματική συναλλαγή, αλλά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως όταν ήταν παιδί, δηλαδή ανισότιμα. Όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν ξέρει πώς να την εκφράσει, δημιουργώντας συναισθηματικά τραύματα στον εαυτό του.

Στην εξελικτική πορεία του άνδρα, παρουσιάζονται ευκαιρίες που θα μπορούσε να αξιοποιήσει. Όλα τα μηνύματα όμως επικοινωνούν κάτι διαφορετικό. Στην οικογένεια παρουσιάζονται δυσλειτουργικά ανδρικά πρότυπα, πατέρας απορριπτικός, θυμωμένος, όπου όλες αυτές οι συμπεριφορές εντυπώνονται στον εγκέφαλο του αγοριού, χτίζοντας τη μελλοντική του ταυτότητα ως ενήλικος άνδρας. Ο θυμός, η ακαμψία, η αποστασιοποίηση, η οργή, γίνονται όχι μόνο συνήθειες αλλά και ένας ανδρικός τρόπος συναισθηματικής έκφρασης και άμυνας. Με λίγα λόγια, αυτό γνωρίζουν να κάνουν.

Τα αγόρια όταν βρίσκονται στο σχολείο, έχουν άλλη μία ευκαιρία καλλιέργειας των συναισθημάτων τους. Φευ! Το πλαίσιο έρχεται να λειτουργήσει και εκεί στερεοτυπικά και να αποδώσει, με κληρονομική ασφάλεια, τα χαρακτηριστικά των ρόλων στο κάθε φύλο. Έτσι, στα αγόρια δεν επιτρέπεται να εκφραστούν συναισθηματικά και να «δεθούν» επικοινωνώντας ουσιαστικά με τους φίλους τους. Αυτά είναι «κοριτσίστικα» πράγματα. Στα αγόρια επιτρέπεται να εκφραστούν μόνο με πράξεις και πρωτόγονους μηχανισμούς έκφρασης, όπως ο θυμός. Σκεφτείτε πώς «επικοινωνούν» σήμερα οι άντρες με τους φίλους τους. Μόνο μέσα από δραστηριότητες και σχεδόν ποτέ συναισθηματικά.

Στο εδώ και τώρα, ο άνδρας που έρχεται αντιμέτωπος με τις σύγχρονες προκλήσεις, παρουσιάζει αυξημένα επίπεδα stress, σχετιζόμενα με την εργασία και τις σχέσεις. Τα θέματα που καλούνται να διαχειρισθούν οι ψυχολόγοι στις θεραπείες με τον άνδρα θεραπευόμενο, αφορούν θυμό (που όταν στρέφεται προς τον εαυτό του, οδηγεί σε κατάθλιψη), εξαρτήσεις, άγχος και προβλήματα στις σχέσεις. Η αφετηρία αυτών των συμπτωμάτων, είναι δύο βασικά συναισθήματα, ο φόβος και η θλίψη.

Νιώθοντας πια ότι ο έλεγχος χάνεται από τα χέρια του, δυσκολεύεται να καθορίσει ο ίδιος τη ζωή του και ταυτόχρονα να είναι βοηθητικός στο περιβάλλον του. Αρχίζει να αισθάνεται τρωτός, ευάλωτος, εξαρτημένος και να ντρέπεται. Στρέφει τον φακό προς τον εαυτό του, θεωρώντας ότι δεν είναι αρκετός στη δουλειά του, αποπροσανατολισμένος από τον ρόλο που ήξερε στο να εργάζεται ατομικά, ανταγωνιστικά και να βγαίνει νικητής. Στο σπίτι νιώθει ότι δεν εκπληρώνει πια τον ρόλο του, καθώς οι απαιτήσεις εκεί αφορούν τώρα τη συναισθηματική εγγύτητα και την επικοινωνία. Στοιχεία ταμπού για εκείνον, καθώς επικρατεί το στερεότυπο ότι θα χάσει την ταυτότητά του «αν έρθει σε επαφή με τα γυναικεία χαρακτηριστικά του», μία φράση που έχει βάλει ταφόπλακα στην έκφραση των συναισθημάτων του άνδρα και τον έχει εγκλωβίσει σε ένα κλουβί από το οποίο δεν θέλει πια ο ίδιος να βγει. Δεν υπάρχουν όμως αντρικά και γυναικεία συναισθήματα, υπάρχουν ανθρώπινα συναισθήματα, που χρειάζεται να εκφράζονται.

Και τώρα; Πολλοί βλέπουν αδιέξοδα για τον άνδρα, απόσυρση, απομόνωση, παραίτηση, κατάθλιψη. Μακάρι όμως να ήταν έτσι τα αδιέξοδα! Εδώ ο άνδρας βρίσκεται μπροστά σε μία τρομακτική ευκαιρία διαφοροποίησης της ιστορικής του ταυτότητας, βγαίνοντας ακόμα πιο σίγουρος και γεμάτος εμπιστοσύνη προς τον εαυτό του. Είναι ένα αναπάντεχο δώρο της τωρινής κοινωνικής πραγματικότητας.

Ο άνδρας δεν έχει ανάγκη να προσδιορίζεται πια από τον παραδοσιακό ρόλο του άγριου και απόμακρου αρσενικού, να κουβαλάει την ταμπέλα του «κακού» που του επιτρέπει να δείχνει «καλός», ούτε φυσικά από τα μεταφεμινιστικά μηνύματα που προκύπτουν από την αναγκαία μετακίνηση της μοντέρνας γυναίκας. Ο δρόμος για την αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας υπάρχει και συνδυάζεται με την αυθεντική επιθυμία και την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό του, επιλύοντας άμεσα το υπαρξιακό κενό που πάει να παγιωθεί μέσα του. Δε χρειάζεται να περιμένει να φτάσει σε σημείο κρίσης για να διαχειρισθεί αυτή την κατάσταση, που με τη ματιά του τώρα και τα βιώματα του παρελθόντος, φαντάζει χαμένη.

Η ντροπή που νιώθει βαθιά μέσα του, φιλτραρισμένη σε ανικανότητα, προβάλλεται με συναισθήματα φόβου και θυμού, ερχόμενος σε αμυντική θέση. Μπορεί να αντικατασταθεί με ασφάλεια, αναδόμηση συναισθημάτων και κυρίως εστίαση σε λειτουργικές σχέσεις. Η αναγνώριση της θέσης, της πορείας αλλά και των δυνατοτήτων του, αναφορικά με την έκφραση των συναισθημάτων, είναι το καμπανάκι στο ρινγκ που θα του δώσει τη δυνατότητα για μερικά δευτερόλεπτα ανάπαυσης και εσωτερικής εστίασης.

Διότι, ο βασικός κανόνας στους αγώνες, δεν είναι να βγάλεις νοκ άουτ τον αντίπαλο αλλά να παραμείνεις όρθιος μέχρι τέλους. Για την οικογένειά σου, τους ανθρώπους σου, αλλά πάνω από όλα για σένα.

*Ο Χαράλαμπος Παν. Πίσχος είναι ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής και επιστημονικός υπεύθυνος του «Συναίσθηση».

http://www.protagon.gr/

Σεμινάριο στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Βραχώδεις πλανήτες

Καθίστε στην άκρη ενός ρήγματος στον Ερμή και αποθαυμάστε με τον/την αγαπημένο/η σας τη διπλή ανατολή του Ήλιου.

Μην ανησυχείτε… ο πυθμένας του ρήγματος είναι μόνο 1780 μέτρα κάτω από τα πόδια σας. Λίγο θα σας δυσκολεύει η στολή του αστροναύτη για ν’ αγκαλιαστείτε… αλλά ποιος νοιάζεται;

Πηγαίνετε στον πλανήτη- φυλακή του μέλλοντος, την Αφροδίτη. Lasciate ogne speranza, voi

Μας τάραξε στις πληροφορίες η Σπυράκη...

Δίπλα στον Σαμαρά τόσες μέρες, επόμενο ήταν...

Καταρχήν μας είπε οτι θα πάρουν τα αυτοκίνητα, από τους υπόδικους χρυσαυγίτες βουλευτές  (μεγάλη έμπνευση του Σαμαρά).

Επίσης, οτι ο νόμος του Μιχελάκα πάει στο κάλαθο των αχρήστων.
Κρίθηκε μάλλον, ανεπαρκής, όπως είναι και ο ίδιος (πολιτικά, ε!). Κατεβάζουν...νέα νομοθετική ρύθμιση, για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χ.Α. .

Οσον αφορά δε την πιθανή παρεκτροπή της συμπεριφοράς των μη προφυλακισθέντων βουλευτών της Χ.Α. , μας καθησύχασε.

"Eχουν γνώση οι φύλακες".

 Ευτυχώς...

http://nonews-news.blogspot.gr/

Κόροιβος Αμαλιάδας: Ευχαριστήριο στον χειρούργο-ορθοπεδικό Ζαφειρόπουλο

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον χειρούργο-ορθοπεδικό, Ανδρέα Ζαφειρόπουλο για τις υπηρεσίες του στην ομάδα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.
Η ανακοίνωση:
"Εν όψει της επικείμενης γενικής συνέλευσης του ΑΣΑ Κοροίβου,που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, τα μέλη του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και ειδικά του τμήματος μπάσκετ, παραδίδουν τη σκυτάλη.
Πριν το κάνουν, νιώθουν την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τον χειρούργο-ορθοπεδικό, Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην ομάδα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013". - See more at: http://www.basketworld.gr/2013/10/blog-post_1900.html#sthash.0PsR8hFs.dpuf

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον χειρούργο-ορθοπεδικό, Ανδρέα Ζαφειρόπουλο για τις υπηρεσίες του στην ομάδα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής