Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Πόλο: Στις 14/10 η κλήρωση της Α1 με ΑΠΟΥΣΑ την Πάτρα!

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου το μεσημέρι (12.00) και το ξενοδοχείο LONDON (Λεωφ. Ποσειδώνος, Γλυφάδα), θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών,

Η ΝΤΡΟΠΗ της Ελληνικής “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ”

Αυτές τις μέρες ζήσαμε το αποκορύφωμα του αίσχους της ελληνικής δημοσιογραφίας σε όλες του τις διαστάσεις που πραγματικά αποτελούν μαύρη κηλίδα στον χώρο.

Διαστρεβλώθηκε και καταστρατηγήθηκε με τον πιο ασυνείδητο τρόπο το θεμελιώδες αξίωμα της δημοσιογραφίας, που είναι πρωτίστως η αμερόληπτη και τεκμηριωμένη ενημέρωση.

Αντί αυτού, είχαμε το παραλήρημα μιας μαύρης απροκάλυπτα προκατειλημμένης δημογραφίας βλέποντας τους μεγάλο-«δημοσιογράφους» να μετατρέπονται σε ανακριτές, εισαγγελείς και δικαστές, καταδικάζοντας στην κυριολεξία όσους αντιτίθενται στην μνημονιακη προδοσία. Έφτασε μάλιστα ο περιώνυμος πανκριτής «δημοσιογράφος» του μεγάλου καναλιού, να χαρακτηρίσει σαν αλητεία όλους τους ποινικολόγους και συνταγματολόγους που είχαν επικρίνει έντονα από την αρχή αυτή την φαρσοκωμωδία της Χρυσής Αυγής. Άλλος περιώνυμος «δημοσιογράφος» που έχει και μια μεγάλη ειδησεογραφική ιστοσελίδα, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι και… μόνο για τις πολιτικές τους ιδέες έπρεπε να κλειστούν στην φυλακή. Τύφλα να έχουν όλοι οι Χίτλερ, Στάλιν, κλπ.

Αλλά το πιο θλιβερό σε όλη αυτή την αισχρή περίοδο της ελληνικής δημοσιογραφίας είναι ότι αντί να καταφέρουν όλοι αυτοί οι επώνυμοι βιαστές της ενημέρωσης να εξουδετερώσουν το χαρακτηριζόμενο φασιστικό μόρφωμα, το ανεβίβασαν στην κορυφή της επικοινωνιακής του πορείας και τώρα να κινδυνεύουν να… το κάνουν και πρώτο κόμμα. Η απροκάλυπτη στάση τους συνδυάστηκε και με την ασυγχώρητη βλακεία των διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων που έσπευσαν να καταδικάσουν την Χρυσή Αυγή με μαύρους χαρακτηρισμούς για να την βρουν τώρα να ηρωοποιείτε και να την καταστήσουν πραγματικά επικίνδυνη, ακόμα και για να τους κατατροπώσει στις προσέχεις εκλογές.

Όλοι αυτοί οι περιώνυμοι «δημοσιογράφοι» που πιστεύουν ότι στην ουσία κυβερνούν την χώρα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν μεγάλη τηλεθέαση με οποιοδήποτε μέσο σύμφωνα με την αρχή, «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και ας βουλιάξει όλη η χώρα, ο κόσμος όλος ας εξοντωθεί και οι νέοι ας καταδικαστούν στην ανεργία και στον αφανισμό. Εκμεταλλεύονται με τον χειρότερο τρόπο τον ανθρώπινο πόνο για να τον κάνουν τηλεοπτικό κερδοσκοπικό θέαμα. Είναι αδίστακτοι σε όλες τους τις επιλογές που τις διακρίνει μόνο ο προσωπικός τους ωφελιμισμός.

Τα μεγάλα τους κανάλια της αποβλάκωσης και της ηλιθιοποίησης, είναι οι μεγάλοι καταστροφείς της χώρας καθώς έθρεψαν όλα αυτά τα χρόνια ένα βρώμικο και προδοτικό πολιτικό κατεστημένο που απομύζησε τον ελληνικό λαό. Είναι αυτοί που ανέδειξαν τον πατριωτισμό σε φασισμό, την κάθε αναφορά σε πατριωτικά ιδεώδη και στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων σε φασιστικές απόψεις, την υπεράσπιση των κατοίκων αυτής της χώρας που έχουν δεχτεί μα ανεξέλεγκτη επίθεση από εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες φανατικούς μουσουλμάνους, σε ρατσισμό και την καλπάζουσα εγκληματικότητα τους σε προκατάληψη.

Τα βραδινά τους δελτία ειδήσεων, έχουν καταντήσει δελτία πολιτικής, οικονομικής και ψυχολογικής εξόντωσης των Ελλήνων. Η «δημοσιογραφία» τους είναι ο συστηματικός αποπροσανατολισμός των τηλεθεατών τους για να παραβλέψουν και να προσπεράσουν το μέγεθος της εθνικής τους προδοσίας. Παράλληλα η τουρκολαγνικές τους τηλεοπτικές επιλογές, έχουν σκόπιμα προωθήσει ένα τεχνητό κλίμα εξοικείωσης με τους σφαγείς του ελληνισμού και ένα κλίμα αδράνειας και σταδιακής αποδοχής της τουρκικής επιβολής κατά όλων των εθνικών μας δικαίων.

Άραγε ποιοι είναι οι εχθροί της δημοκρατίας ; ποια είναι η πραγματική εγκληματική οργάνωση ; αυτό το φασιστικό μόρφωμα που με τις ηλιθιότητες τους το έχουν ηρωοποιήσει σε επικίνδυνο βαθμό, ή όλοι αυτοί οι «δημοσιογράφοι» και οι πολιτικοί που μας οδήγησαν προσχεδιασμένα και αδίστακτα σε μια ανεπανάληπτη εθνική καταστροφή ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://www.4news.gr/

Κλασικές αντίκες διαθέσιμες τώρα στο eBay!

Ρετρό αυτοκίνητα με βαρύ όνομα και ξακουστό παρελθόν κυκλοφορούν αδέσποτα στη γνωστή ιστοσελίδα δημοπρασιών και είναι αληθινές προσφορές, καθώς η κατάστασή τους δεν είναι πάντα η πρέπουσα.

Ο νεοναζί ψυχίατρος

Photo: athens.indymedia.org
Βασίλης Βενιζέλος

Φωτιά στα μπατζάκια του ψυχιάτρου της Χρυσής Αυγής Κώστα Παρασχάκη! Ο νεοναζί ψυχίατρος του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ - «Δαφνί»), ο οποίος ελέγχεται για ενδεχόμενες μαζικές και παράνομες εκδόσεις ψυχιατρικών γνωματεύσεων για άδειες οπλοφορίας, έχει να κάνει τώρα και με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και με την εισαγγελία.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του protagon, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει αποφασίσει να τελειώνει τον νεοναζί ψυχίατρο, ενώ, την ίδια στιγμή, εισαγγελικές πηγές διαβεβαιώνουν το protagon ότι ο Κώστας Παρασχάκης έχει ήδη παραπεμφθεί δύο φορές στο παρελθόν με την κατηγορία της πλαστογραφίας.

Ο νεοναζί ψυχίατρος έχει καταφέρει να διαμορφώσει για τον εαυτό του την εικόνα του «ακίνδυνου» και γραφικού νεοναζί ιδεολόγου στο «Δαφνί», αλλά φαίνεται ότι οι πολύ σοβαρές καταγγελίες τις οποίες διετύπωσε εις βάρος του ο συντονιστής διευθυντής ψυχίατρος του «Δαφνιού» Θόδωρος Μεγαλοοοικονόμου, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου για τον Κώστα Παρασχάκη, για τον οποίο διενεργούνται ήδη στο νοσοκομείο δύο ένορκες διοικητικές εξετάσεις (ΕΔΕ), με παράλληλη ενεργοποίηση των ποινικών διαδικασιών εις βάρος του εκ μέρους της εισαγγελίας.

Ο διοικητής του «Δαφνιού» Όθωνας Χαραλαμπάκης δηλώνει στο protagon ότι ο νεοναζί ψυχίατρος θα ελεγχθεί πειθαρχικά ακόμη και για τη δημόσια δήλωσή του, την οποία διετύπωσε πρόσφατα σε τηλεοπτικό κανάλι, με την οποία καλούσε τους «ενεργούς στρατιωτικούς να πάρουν τα όπλα και να κηρύξουν στρατιωτικό νόμο»!

Η δήλωση έχει περιέλθει εις γνώσιν του υπουργού Υγείας, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το περιεχόμενο του άρθρου 186 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο αφορά το ποινικό αδίκημα της παρότρυνσης ή της πρόκλησης σε διάπραξη κακουργήματος, αδίκημα το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, διάρκειας τριών μηνών τουλάχιστον.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο νεοναζί ψυχίατρος δεν έχει νιώσει καμία υποχρέωση να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις στην κοινή γνώμη για τις δραστηριότητές του στο «Δαφνί», παρά το γεγονός ότι το όνομά του και οι αποκρουστικές φωτογραφίες του με τον κρατούμενο για εγκληματική δράση αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο κάνουν καθημερινά τον γύρο του έντυπου και του ηλεκτρονικού Τύπου...

Ένοχη σιωπή; Τι άλλο, άραγε;

http://www.protagon.gr/

Υποπτη εμμονή

Από τον ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Καταντά πλέον ύποπτη η εμμονή της κυβέρνησης στην πώληση της ΕΥΑΘ και ακολούθως της ΕΥΔΑΠ. Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας εμμένουν σε αυτή την αποδεδειγμένα παγκοσμίως λανθασμένη συνταγή, που αποδεικνύει ότι η ιδιωτικοποίηση, όπου και αν εφαρμόστηκε, έφερε σημαντικές επιπτώσεις τόσο στην ποιότητα όσο και στην τιμή του νερού.
Συνδέεται με ασθένειες, κακή συντήρηση των δικτύων, ακρίβεια, οικονομικά σκάνδαλα, υπέρογκες αμοιβές στελεχών, φοροδιαφυγή των εταιρειών. Αλλά οι Α. Σαμαράς και Γ. Στουρνάρας έχουν κολλήσει πεισματικά σε μία υποτιθέμενη λύση, η οποία θα βλάψει πολλούς και θα ωφελήσει μόνο τους αγοραστές της ΕΥΑΘ και τους μετόχους τους.

Σε μερικές ημέρες έρχεται στη Θεσσαλονίκη η αντιδήμαρχος του Παρισιού, η Αν Λεστράτ, η οποία είναι υπεύθυνη της δημοτικής εταιρείας ύδρευσης της πόλης. Μιας πόλης που έχει μεγαλύτερο πληθυσμό από όλη την Ελλάδα. Θα μιλήσει σε μια εκδήλωση που οργανώνει το συντονιστικό «SOSτε το Νερό» - και όχι η «Κίνηση 136» και η «Ενωση Πολιτών για το Νερό», όπως εκ παραδρομής γράφτηκε χθες.

Αλλά η Αν Λεστράτ δεν είναι μόνον αντιδήμαρχος του Παρισιού. Είναι πρόεδρος της «Aqua Publica Europea», του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Δημόσια Διαχείριση του Νερού, όπου συμμετέχουν δημόσιες και δημοτικές εταιρείες ύδρευσης από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Σκοπός του οργανισμού είναι η εκπροσώπηση αυτών των εταιρειών ύδρευσης στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και η προώθηση της δημόσιας διαχείρισης του νερού με την ανταλλαγή καλών και επιτυχημένων πρακτικών στους τομείς της τεχνικής υποστήριξης και της διαχείρισης των υδάτων. Ιδρύθηκε το 2009 στη Γενεύη.

Θα έρθει λοιπόν στη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος όλων των δημοτικών και δημόσιων εταιρειών ύδρευσης της Ευρώπης προκειμένου να δείξει τον τρόπο και το μοντέλο που εφαρμόζουν πολλές χώρες και πολλοί δήμοι ώστε καταφέρνουν να έχουν και καλύτερη ποιότητα νερού για τους πολίτες τους και κέρδη. Ισως θα έπρεπε να την ακούσουν ο Α. Σαμαράς και ο Γ. Στουρνάρας. Απ' ό,τι φαίνεται, γνωρίζει πολύ περισσότερα από αυτούς για το θέμα.

http://www.enet.gr/

ΕΣΚΑ-Η: Σαρωτικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό του ΑΟ Γαλήνη!


Δεν είναι και συνηθισμένο ειδικά στο χώρο του τοπικού μπάσκετ, μια ομάδα να προχωράει σε σαρωτικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της κι όμως, από τον κανόνα αυτό εξαίρεση αποτέλεσε το καλοκαίρι η ομάδα της Γαλήνης.
Μετά τον υποβιβασμό της πέρυσι από την Α2 στην Β΄ κατηγορία ανδρών, πάρθηκε

Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;

photo: ►CubaGallery@Flickr
της Πηνελόπης Σταυροπούλου

Παρατηρούσα αναρτήσεις, σημειώσεις και υπομνήματα, ανθρώπων, συνανθρώπων και τα σχετικά. Όλοι, εν ολίγοις, μιλούν για αλλαγές και για αξίες, όλοι έχουν ένα δίκαιο θέμα που τους απασχολεί... μερικές φορές και άδικο, ορμώμενοι απ' την παλιά φράση «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» .

Είπε ένας: «Τώρα στα δύσκολα θα γίνουν ξεκαθαρίσματα». Το επανέλαβαν όλοι, σχεδόν, για να είναι σίγουροι πως δεν ανήκουν στον οχετό.

Οι πιο άρρωστοι, λαλημένοι, σκοτώνουν φανερά. Οι λόγοι; Κόμπλεξ που τους προσέφεραν με ρατσισμούς κάθε τύπου και λογής, υποτιμώντας ζώα και ανθρώπινα ήδη.

Εξακολουθούν όμως, κανένας να μην πειράζει ότι και πριν δεν πείραζε!
Εξακολουθούν να λειτουργούν με «μέσα» και «λαδώματα» σε φορείς σημαντικούς που μπαίνουν στη ζωή μας. Χειρότερα, γιατί προσέχουν κιόλας.
Όλοι φοβούνται πιο πολύ.
Γιατί έτσι επιθυμούν, ο άνθρωπος να είναι, χωρίς ελπίδα!
Έτσι ανενόχλητα κάνουν τους σκοπούς τους και αυτοί που νομίζουν πως αξίζουν και επιβιώνουν, εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους. Άλλοτε σαν γραφικοί και άλλοτε σαν ασπίδα κάλυψης. Καλύτερα χωρίς πατρίδα. Καλύτερα χωρίς φυλή.

Οι αξίες αυτές βγήκαν όταν η γη ήταν επίπεδη, μετά είδαν την καμπύλη της, φοβούμενοι μην πέσουν στο κενό συνέχισαν ευθεία να περπατούν χωρίς να δουν και άλλες κατευθύνσεις.

Η ευθεία είναι συντομότερη όταν υπάρχουν κατευθύνσεις, αλλιώς είναι άσκοπος προορισμός.

Τα λόγια είναι απαραίτητα για να καθυστερούν τον χρόνο. Οι πράξεις είναι που μετράνε, στη γη κάπου ακόμα κόβουν την κλειτορίδα της γυναίκας και καμία ανθρώπινη ομάδα δεν κατάφερε να εμποδίσει την πράξη αυτή.
Στο Μεξικό και Ινδία οι βιασμοί πρώτο πλάνο, πάλη κανείς.
Χωρίς εξωτερικό εμπόριο καμία χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει...
Ο άνθρωπος ο ίδιος είναι εμπόδιο, για ό,τι καλό και κακό εγώ θα φταίω. Όχι.

Ό,τι μου αναλογεί, λοιπόν. Έχω δυσφορία σε όλα αυτά τα καμώματα λοιπόν και θα το δείχνω σε όλες μου τις εκδηλώσεις, όπου μπορώ. Έτσι έμαθα τον κόσμο μου να αλλάζει, με τις πράξεις μου!

Δεν περίμενα να ανακυκλώσουν πρώτα άλλοι, τη βρύση του νερού την έκλεινα και στο πιο υγρό με νερά και ποτάμια μέρος... είναι, βλέπεις, το νερό του κόσμου και όχι ενός τόπου.

Όταν δω την Ελλάδα ως μέρος του πλανήτη και ως τυχαία σύμπτωση, τους σοφούς και τα αρχαία θα καταλάβω, πόσο σημαντική είναι η υπόλοιπη γη και θα προσέξω τους ανθρώπους της που έχει πάνω.
Είδα πολλές φορές αφηγούμενη την ίδια μου τη ζωή να μ' εμποδίζουν να την πω και εγώ να σαστίζω που την έζησα, είπα έτσι και 'γω.

- Δεν μπορεί, κάτι να με διδάξει θα 'ναι, δεν μπορεί να είναι για να «βολευτώ» ότι περνάω.
Υπάρχουν επίσης άνθρωποι με σύνδρομα ανάμεσά μας που έχουν ικανότητες, μα αν δεν στραφούν σε αυτές... είναι επικίνδυνοι σε εκείνους και στους άλλους!

...στο τέλος μια φωνή βαθιά μέσα μου φωνάζει «αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ»...
Κι αυτό είναι που θέλω να ανατρέψω.

*Η Π.Σ. έχει αποφοιτήσει από τη Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει παίξει σε πολλές και μεγάλες θεατρικές παραγωγές, λίγες κινηματογραφικές αλλά και τηλεοπτικές, όπως στα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά». Πριν από δυο χρόνια επέστρεψε δειλά-δειλά παίζοντας στα περιφερειακά μικρά θέατρα της Αθήνας…

http://www.protagon.gr/

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Παντρεμένο ζευγάρι ανακάλυψε μετά από 20 χρόνια ότι...

Σε όλη του τη ζωή ο David Kaufman λέει ότι πάλευε με τον εαυτό του. Έτσι μετά από 20 χρόνια γάμου, αποφάσισε να ... 

Idiot

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ερχονται στα χέρια μου δεκάδες ποιητικές συλλογές που τυπώνονται και από σοβαρούς εκδοτικούς οίκους. Γνωρίζω πως οι περισσότερες εκδίδονται εξόδοις των ίδιων των ποιητών. Σε μια εποχή κρίσης και στα εκδοτικά είναι αναμενόμενο να μην επενδύει κανείς σε μια λογοτεχνική μορφή που ποτέ δεν είχε ευπώλητα βιβλία.

Ο Εζρα Πάουντ τύπωνε 200 αντίτυπα και ο Σεφέρης στην επαναστατική του πρώτη συλλογή «Στροφή», που ανέτρεψε τα πάντα, είχε πουλήσει, όπως γράφει στις «Μέρες» του, ένα αντίτυπο. Ενώ ήδη ο Καραντώνης είχε δημοσιεύσει το ανεπανάληπτο και αξεπέραστο βιβλίο του για τον ποιητή!

Μια φορά κι έναν καιρό, όταν εξέδιδε ποιήματά του ο Παλαμάς, ο Σικελιανός, ο Μαλακάσης, ο Πορφύρας, ο Καρυωτάκης, επειδή τότε υπήρχε πνευματική ζωή, γινόταν ντόρος, αντεγκλήσεις, καβγάδες, λίβελοι, υμνολόγια, μελέτες, δοκίμια. Τώρα, εκτός λίγων εξαιρέσεων, μούγκα. Εδώ βρέθηκαν ανθρωπάκια που επιτέθηκαν στην Κική Δημουλά γιατί οι συλλογές της πουλιούνται, γιατί έχει αναγνώστες -άρα έγινε «φτηνή»!

Και ξέρετε γιατί; Γιατί η ποίηση έγινε πλέον κρυπτική, σχεδόν αυτιστική, κυκλοφορεί σαν παράνομη ουσία μεταξύ μυημένων και συνωμοτών! Σπουδαία ποιήματα γράφονται, αλλά δεν απευθύνονται στους πολλούς, δεν τους απασχολεί ο καημός των πολλών, το Γένος, η Γενιά, η Κοινή Μοίρα, ο Εθνικός Μύθος και η Εθνική Κατάρα.

Η ποιητική ιδιωτεία οδηγεί στην ψυχιατρική ιδιωτεία.

http://www.enet.gr/

Μια ιστορία λαϊκή...

Photo: MjYj #flickr
Ο Κωστής γεννήθηκε στη Β Πειραιά. Ο πατέρας του σκουπιδιάρης στο Δήμο με το καρότσι, βολεύτηκε εκεί προ αμνημονεύτων, με ένα μέσο του δικού του πατέρα, έκτοτε με το καροτσάκι πάνω κάτω τα πρωινά, ποτέ δεν αναμίχθηκε στα πολιτικά, ούτε στα ποδοσφαιρικά, δουλειά-καφενείο και σκούπα-φαράσι στη γειτονιά. Τις Κυριακές έπαιρνε το γιόκα και παγαίνανε στα γήπεδα για συμπληρωματικό μεροκάματο, σακούλες ολόσωμες στους φιλάθλους στις νεροποντές, φελιζολάκια για να μην πιάνονται στα τσιμέντα, τότε που το Καραϊσκάκη δεν είχε ούτε καθίσματα, ούτε στέγαστρα, και η μπύρα πουλιόταν στο βαρέλι στον πάγο.

Ο Κωστής τελείωσε το Γυμνάσιο κουτσά στραβά, δεν τα έπαιρνε τα γράμματα, και ο γέρος του τον έστρωσε στο μεροδούλι, στη λαχαναγορά να ξεφορτώνει καμιόνια, να κουβαλάει με το καρότσι τα σακιά, αρνιά στην πλάτη στους κρεατέμπορες, από τα μεσάνυχτα μέχρι το καλό πρωί, δεν καθότανε στιγμή. Όλη τη βδομάδα σκότωμα, τα Σαββατόβραδα μπουρδελότσαρκα και ηλεκτρονικά και τις Κυριακές τα μεσημέρια στο γήπεδο ρε με την ομαδάρα και τον πατέρα για εξτραδάκια.

Ο Κωστής ήτανε κακομούτσουνος ολίγο, μαυριδερός, δεν είχε χρόνο για φίλους και πολλές παρέες, ο πατέρας αυστηρός, τον έδερνε με τη ζωστήρα, και μονίμως να τον βάζει για θελήματα, παιχνίδι δε φχαριστήθηκε ο Κώστας, βόλτες αλανιάρικες με συμμαθητές, ηλιοβασιλέματα στο Πασαλιμάνι και τσάρκες για παγωτό και σινεμά.

Ο Κωστής παρουσιάστηκε στα τεθωρακισμένα. Έβγαλε δεκαοχτώ μήνες μέσα στο άρμα. Λιοπύρι, κουφόβραση, με βροχή, κρύο μέσα στον χακί ντενεκέ, να γυαλίζει, να οπλίζει, να σφουγγαρίζει, να βαράει προσχές, διατάξτε, μόνο στο καψιμί που ανέλαβε πριν την απόλυση χαλάρωσε μια στάλα.

Ο Κωστής γύρισε στη γειτονιά. Μονόχνωτος και προλετάριος. Ο γέρος είχε σκεβρώσει από τη χειρωνακτική ζωή, του βρήκε πόστο σε περίπτερο και μαζί με το τρίκυκλο μαζώνανε λαμαρίνες για λιώσιμο.
Ο Κωστής δε σκάμπαζε πολλά, αλλά μια ανομολόγητη φιλοδοξία την είχε. Για πού; Για τι; Μια κόμπλα κοινωνική του γάζωνε το μυαλό, που δεν ήξερε να ντυθεί, να φερθεί, να μιλήσει, και τα κορίτσια τον κοιτάγανε σαν να ήτανε διάφανος. Στις λίγες άδειες ώρας έπαιρνε το παλιοπαπί και γκάζωνε μέχρι το Πέραμα και τη Σαλαμίνα.

Ο Κωστής στρατολογήθηκε Κυριακή μεσημέρι Ιούνιο μήνα. Πέρασε από το περίπτερο ο Χρήστος και τον κάλεσε για καφέ σε μια καφετέρια στην Αμφιάλη. Ο Κωστής κόμπλαρε από την οικειότητα και το σεβασμό που του δείξανε. Και από τη σημασία που του κουνήσανε μπροστά του σαν το καρότο. Ο Κωστής γύρισε σπίτι του και έκλαψε για τους καινούριους φίλους που τον δεχτήκανε σαν παλιοί συγγενείς. Από εκείνο το βράδυ ξεκίνησε να ανήκει κι αυτός κάπου.

Στο πρώτο ντου φτάσανε μέχρι πλατεία Αμερικής. Ο Κωστής ούτε που είχε ανέβει μέχρι εκεί. Πόνεσε το πόδι του από τις κλωτσιές που έριξε. Ξέρασε και λίγο στο γυρισμό, δεν είχε ξαναδεί άνθρωπο να τρώει μπουνιά ζωντανά και να πετάγεται το αίμα.

Ο Κωστής δεν ξανακόλωσε έκτοτε. Τη δεύτερη φορά κράταγε το πτυσσόμενο. Σε μια έφοδο πλάκωσε παλιούς του συμμαθητές. Φόραγε την κουκούλα και δεν τον καταλάβανε. Τους τσάκισε στο ξύλο. Στο περίπτερο άλλαξε τη θέση των εφημερίδων. Κρέμασε και την ελληνική σημαία. Κάποιοι πελάτες τον ήξεραν, χαιρετιόντουσαν με το βλέμμα. Σε ένα νταραβέρι με μπάτσους γνώρισε μια μπατσίνα, μια αδύνατη μελαχρινή από τα Ταμπούρια. Ο Κώστας είχε γίνει εν τω μεταξύ σύνδεσμος. Ειδοποιούσε τα παιδιά της ομάδας κρούσης. Το μωρό με τη στολή γούσταρε τους σκληρούς άντρες. Ο Κωστής μέσα από την οργάνωση έβγαζε γκόμενα περιωπής. Ο Κωστής ένιωθε ότι για πρώτη φορά μπορούσε να γαμήσει όλη την κοινωνία.

Τα ναζιλίκια δεν του λένε τίποτα. Τα Πακιστάνια, τα κομμούνια, τους  χιπχοπάδες τους έχει όλους γραμμένους. Ο Κώστας ήθελε να ανήκει κάπου. Και βρήκε εκεί. Πιθανώς αυτό το εκεί, να τον αλέσει και να τον ξεράσει μέσα σε έναν απόπατο, αλλά οι Κώστηδες του λαϊκού αυτού ντουνιά, ποτέ δε θα σταματήσουνε να βγαίνουν.

Άντε γεια μας.

http://www.protagon.gr

To twitter εισαγάγει υπηρεσία web analytics

Mετά από τις σημαντικές προσθήκες στις οποίες προέβη το Twitter πριν από λίγο καιρό, με τις επιλογές ανάλυσης δεδομένων του λογαριασμού ενός χρήστη...

Η Νέα Αυτοκράτειρα της Ευρώπης

Του ΘΑΝΟΥ ΚΑΚΟΥΡΙΩΤΗ*

Προ 10 ημερών είχαμε την απόλυτη αποθέωση! Ολοι χόρευαν, τραγουδούσαν και γελούσαν πασίχαροι στην ιστορική μέρα της 22ας Σεπτεμβρίου μετά τον πρωτοφανή εκλογικό θρίαμβο της «Angie» («Αγγελικούλας»).

Ηταν πλέον η αδιαφιλονίκητη «Dancing Queen», η Α(ν)γκέλα Μέρκελ που χόρεψε στο ταψί τον Πέερ Στάινμπρουκ, επηρμένο και ανίκανο να αφουγκραστεί τους ψιθύρους μιας διαιρεμένης νεοφιλελευθερίζουσας Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και μιας στραπατσαρισμένης Σοσιαλδημοκρατίας, τον ηγέτη του ιστορικού πλην αδιόρθωτα ανιστόρητου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος SPD (φωτεινό διάλειμμα, ο Βίλι Μπραντ και λιγότερο ο Χέλμουτ Σμιτ), κατά μέγα μέρος υπεύθυνου για την άνοδο του ναζισμού που πρόσφατα βρικολάκιασε και πραγματοποιεί μακάβριες επισκέψεις στην Ευρώπη γενικά, αλλά στην Ελλάδα ειδικότερα, αφού τη μαστίζουν η φτώχεια και η ανεργία, παρέχοντας ιδανικό πεδίο δράσεως, όπως ακριβώς είχε συμβεί στη Γερμανία της Βαϊμάρης που υπέφερε από παρόμοια έλκη μέχρι του θανάτου της (30/1/1933).

Η Μέρκελ ανακηρύχτηκε -χωρίς ακόμα να στεφτεί επίσημα- βασίλισσα της Γερμανίας και αναπόδραστα όλης τής υπό την γερμανική εποπτεία Ευρώπης, έχουσα πλέον το αναφαίρετο δικαίωμα να χορεύει και να χοροπηδάει κατά το δοκούν, με τους Ευρωπαίους τού οικονομικά ανάπηρου Νότου πίσω της να τρικλίζουν πασχίζοντας το ακατόρθωτο: να συγχρονιστούν με τη Μέρκελ και τη λιτότητά της, την υποτιθέμενη πανάκεια για κάθε δημοσιονομική ατασθαλία. Η για τρίτη φορά εκλεγμένη καγκελάριος, διαθέτουσα ένα ισχυρό «libido dominandi», δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από πολιτικούς όπως ο Κόνραντ Αντενάουερ, ή ο Χέλμουτ Κολ, που ένωσε την παλιά πατρίδα της με τη Δυτική Γερμανία· αλλά ούτε από την άλλοτε πανίσχυρη Θάτσερ.

Η μοναδικότητά της προκαλεί σοκ και δέος αφού, χωρίς να ηγείται μιας υπερδύναμης, τη σέβονται και τη φοβούνται οι πάντες και επάξια έχει κερδίσει την προσωνυμία «Μερκ-ιαβέλι» (Μέρκελ+ Μακιαβέλι) λόγω των αδιαφιλονίκητων διπλωματικών προσόντων της· εξαίρεση αποτελεί ο απείθαρχος και προβληματικός ευρωπαϊκός Νότος που τη συκοφαντεί, προκαλώντας τη δίκαιη αγανάκτηση του γερμανικού Τύπου, αφού έχει το θράσος -ιδίως οι αχάριστοι Ελληνες- να την εμφανίζει φέρουσα χιτλερικό μουστάκι.

Θυμάμαι τη Μέρκελ on camera, αρχές 2009, να επαναλαμβάνει σαν να ήταν εντελώς εκτός πραγματικότητας: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται βοήθεια. Μπορεί να τα καταφέρει μόνη της!». Ετσι προκάλεσε τη μοιραία άργητα στην έλευση της «γενναιόδωρης βοήθειας» με συνένοχό της τον τότε Ελληνα πρωθυπουργό που και αυτός διακήρυσσε εκτός λογικής το ίδιο ubi et orbi: «Δεν θέλουμε οικονομική βοήθεια [αφού λεφτά υπάρχουν]· μόνο χαμηλότερα επιτόκια».

Αφ'ετέρου, βέβαια, η μικρότητα και η κακοήθεια σημαντικής μερίδας του γερμανικού Τύπου δύσκολα λησμονιούνται, αφού καλλιέργησαν ένα χωρίς προηγούμενο κλίμα ελληνοφοβίας σε όλη την Ευρώπη, που θεωρούσε (όχι τελείως αβάσιμα) την Ελλάδα ωσάν μια πολιτική ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί ή σαν μια άκρως επικίνδυνη μεταδοτική νόσο, που η πάσχουσα έπρεπε να τεθεί σε καραντίνα.

Η Μέρκελ δεν έχανε ευκαιρία να τονίζει ότι βοηθούσε το ευρώ και όχι την Ελλάδα. Εκλεινε μάλιστα πονηρά το μάτι στους ψηφοφόρους της και τακτικούς αναγνώστες του ταμπλόιντ «Bild» για να υπενθυμίσει ότι τελικά οι Γερμανοί θα έβγαιναν (ως συνήθως, άλλωστε) κερδισμένοι· διότι η Γερμανία ως εύρωστη οικονομία μπορούσε να δανειστεί με πολύ χαμηλό επιτόκιο και να δανείσει μετά την Ελλάδα με υψηλό, κερδίζοντας το κατιτίς της από τη φτωχή και οδεύουσα προς χρεοκοπία χώρα...

Η Γερμανία της Μέρκελ καθίσταται μετά τις 22/9/2013 παντοδύναμη, με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ θλιβερή φιγούρα αισχυντηλού ακολούθου της, μάλλον, παρά με ισόκυρο εταίρο της. Η σύμπλευση των κρατών της Βόρειας Ευρώπης υπήρξε εξ υπαρχής δεδομένη. Ο Νότος είναι εξάλλου πολύ αδύναμος ώστε να προβάλει μια κάποια αντίσταση στις αυτοκρατορικές βλέψεις της Μέρκελ, συγκροτώντας ένα εξισορροπητικά αντιμερκελικό μέτωπο αλληλεγγύης και αλληλοπροστασίας των φτωχών χωρών της Ε.Ε. Αντίθετα, χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία δήλωναν εμφαντικά ότι: «Εμείς δεν θα καταντήσουμε ποτέ σαν την Ελλάδα», ως υπόμνηση στη Μέρκελ ότι υπόσχονται ρητά να της επιδείξουν δημοσιονομική «διαγωγή κοσμιωτάτη», σε αντίθεση με την απείθαρχη Ελλάδα.

Η Μέρκελ, ως ηγέτιδα της ισχυρότερης ευρωπαϊκής χώρας, έχει τη δυνατότητα να χτυπάει αμφίσημα μια στο καρφί και μια στο πέταλο με το γνωστό δημοσιονομικό της σαδισμό: Στηρίζει, υποτίθεται, την Ελλάδα, αλλά και την τιμωρεί για όσα λάθη διέπραξε· βοηθάει την Ελλάδα, αλλά δεν είναι διόλου διατεθειμένη να της χορηγήσει την επαρκή βοήθεια που έχει ανάγκη για να μπορέσει να ορθοποδήσει. Το μέλημά της είναι να καταστήσει το ευρώ βιώσιμο πάση θυσία χάριν της γερμανικής οικονομίας, επιβάλλοντας μια ανθρωποκτόνο λιτότητα στους αδύναμους οικονομικά λαούς της Ν. Ευρώπης. Αλλωστε, με τη φτωχή «υπο-Ευρώπη» που δημιουργήθηκε και τη συνακόλουθη διάθεση φτηνών εργατικών χεριών, δεν θα πλουτίσει η γερμανική βιομηχανία; Η φυγή προς αυτήν απελπισμένων προσοντούχων νέων από άλλες χώρες δεν της προσφέρει δωρεάν έτοιμους επιστήμονες -γιατρούς, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, οικονομολόγους- για τις σπουδές των οποίων η Γερμανία δεν ξόδεψε δεκάρα;

Τελικά, οι Γερμανοί ψήφισαν ασμένως και ευφυώς λιτότητα, αφού τους παρέχει όλα τα εχέγγυα για το δικό τους ευ ζην, αλλά δεν παραλείπουν να διαμαρτύρονται ως φορολογούμενοι πολίτες που πληρώνουν για όποιο κόκαλο βοήθειας ρίχνει η Μέρκελ ή ο νέος «Σόιμπλε» στην υπο-Ευρώπη του Νότου, φωνάζοντας πως έχουν βαρεθεί πια να «ταΐζουν τεμπέληδες».

*Ομότιμος καθηγητής, ΑΠΘ

http://www.enet.gr/

Κραουνάκης: Χοντρό πρακτοριλίκι η Ρεπούση!.. Πού πας μωρή να ξεπατώσεις τις ρίζες μας; (βίντεο)

Στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη βρέθηκε ο Σταμάτης Κραουνάκης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση αλλά και στις δηλώσεις της βουλευτού, της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση για την κατάργηση των αρχαίων ελληνικών.

«Ανήκω στην μεσαία τάξη… Δουλεύω, βγάζουμε τα προς το ζην και υπάρχουμε», είπε για την οικονομική κρίση.

Ο Σταμάτης Καρουνάκης είπε επίσης:

«Τα παίρνω στο κρανίο με την Ρεπούση. Τσαντίζομαι πάρα πολύ, που μέσα στο πρόβλημα αυτό της χώρας βγαίνει μιακυρία, η οποία θέλει να καταργήσει από τους Έλληνες την “ιερά πανήγυρη”. “Μου την δίνει”! Δεν πας να ξεπατώσεις από έναν λαό τον γάμο, την βάπτιση και την γλώσσα; Τα θεωρώ ρίζα… Έχουμε δώσει γλώσσες στην μισή Ευρώπη! Που πας μωρή να πεις καταργώ τα αρχαία ελληνικά; Δεν πας να ξεπατώσεις από έναν λαό… δεν γίνεται να ξεπατώσεις το βασικό…».olympia.gr

http://aienaristeyein.com/

Ο γίγαντας που φοβάμαι

Photo: Konstantinos Tsakalidis / Fosphotos.com
Δημήτρης Κυριακόπουλος

Σήμερα θα σας μιλήσω για έναν πραγματικό γίγαντα, κάποιον που μπορεί να μη θες να τον έχεις φίλο σου αλλά σίγουρα εύχεσαι να μη γίνει εχθρός σου.

Μα φυσικά πρόκειται για την Αστυνομία, το πιο μάχιμο ένοπλο Σώμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σε αντίθεση με τα τρία Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, που ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί εδώ και χρόνια να δράσουν σε εμπόλεμη κατάσταση, η ΕΛ.ΑΣ. καθημερινά λειτουργεί σε πραγματικές συνθήκες μάχης, που ειδικά στην πρωτεύουσα θα εξέπλητταν αξιωματικούς από τις περισσότερες αστυνομίες της Ευρώπης.

Θα σας δώσω μόνο μερικά στοιχεία για να καταλάβετε πόσο ισχυρό είναι αυτό το Σώμα.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει περίπου 7.000 με 8.000 μάχιμους άνδρες στην Αττική, χωρισμένους σε κρίσιμες υπηρεσίες.

ΔΥΜΕΤ είναι τα ελαφριά ΜΑΤ που αναλαμβάνουν τα μέτρα τάξης π.χ. μία πορεία και είναι άριστα εξοπλισμένα για να αντέξουν ταραχές μέχρι ενός σημείου.
Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν τα ΔΙΑΤ, τα παλιά ΜΑΤ, τα οποία είναι συνήθως κρυμμένα και όταν χρειαστεί να επέμβουν μπορούν να αποκαταστήσουν την τάξη σε αρκετά δύσκολες συνθήκες, ακόμα και σε κλειστές φυλακές.
Αυτές οι μονάδες είναι εξοπλισμένες με εκτοξευτήρες χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Είναι οι μόνες υπηρεσίες στον κόσμο που αντιμετωπίζουν (ειδικά τα τελευταία χρόνια) τόσες πολλές έντονες διαδηλώσεις χωρίς πλαστικές σφαίρες, κανόνια νερού και άλογα ή μηχανές με κλομπ.

Η ομάδα ΔΙΑΣ αποτελείται από περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς οι οποίοι χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτες υψηλού κυβισμού, είναι οπλισμένοι με περίστροφα και φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα, έχουν την ικανότητα άμεσα να επέμβουν σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης.
Η γνωστή εδώ και δεκαετίες Άμεση Δράση, με την επίσης γνωστή ομάδα μοτοσικλετιστών «Ζ» που έχει μεγάλη εμπειρία στις καταδιώξεις και άλλες ακραίες επεμβάσεις.
Η πιο μάχιμη όμως υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι η Ε.Κ.Α.Μ. οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας που είναι ικανές για το οτιδήποτε, δεν είναι τυχαίο ότι επεμβαίνουν μόνο με εντολή του Αρχηγού του Σώματος. (Ο οπλισμός τους και οι επιχειρησιακές τους ικανότητες μπορούν να συγκριθούν μόνο με ειδικές μονάδες ισχυρών κρατών).
Η ασφάλεια που κινείται με πολιτικά ρούχα και αυτοκίνητα και ασχολείται κυρίως με ανθρωποκτονίες, αδικήματα με όπλα, αλλοδαπούς και έχει πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία όλων μας….
Επίσης η Αντιτρομοκρατική, η Δίωξη Ναρκωτικών, το Οργανωμένο Έγκλημα και η Υπηρεσία Αναζητήσεων είναι μερικές από τις σημαντικές και σκληρές υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. που δεν αστειεύονται καθόλου.
Αν τώρα όλους αυτούς τους πλαισιώσεις με τους ειδικούς επιστήμονες, την ΕΥΠ την οποία στελεχώνουν και τους χιλιάδες μη μάχιμους αστυνομικούς καθώς και με την πολλή σημαντική Τροχαία, αρχίζεις να σκιαγραφείς ένα Σώμα τόσο ισχυρό που σου προκαλεί ίλιγγο!

Τι θα γινόταν αν η Δημοκρατία έχανε τον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ.; Τι θα γινόταν αν ανώτατοι αξιωματικοί αποφάσιζαν να μιμηθούν τους Συνταγματάρχες; Ποιος θα μπορούσε να τους σταματήσει; Κανένας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μερικές ώρες τους αρκούν για να δέσουν πισθάγκωνα όσους χρειάζεται.

Η κοινωνία βοά, η ΕΛ.ΑΣ. είναι γεμάτη χρυσαυγίτες, δεν ξέρω πόσοι από αυτούς συνεργάζονται άμεσα με τους ναζί αλλά η ανάγνωση των αποτελεσμάτων του Μαΐου στα εκλογικά κέντρα που ψήφιζαν αστυνομικοί όπως αποκαλύπτει Το Βήμα δείχνει ότι ένας στους δύο αστυνομικούς επιλέγει Xρυσή Aυγή.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα διαβεβαιώνουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. ελέγχεται απόλυτα από τη Δημοκρατία αλλά ταυτόχρονα ανησυχούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον.

Ο κ. Δένδιας μετά τον θρίαμβό του κατά των ναζί και την ανάσα που έδωσε σε ολόκληρο το λαό έχει ένα βήμα ακόμα να διανύσει για να καταγραφεί ως ο πιο επιτυχημένος Υπουργός Δημοσίας Τάξεως. Να τσακίσει κάθε υπόλειμμα ναζισμού και να εκδημοκρατίσει πλήρως την Ελληνική Αστυνομία, το πιο μάχιμο, ετοιμοπόλεμο και αποτελεσματικό Σώμα της Δημοκρατίας μας.

Υ.Γ.: Ένας παλιός μπάτσος λέει ότι αν οι πολιτικοί άφηναν τους αξιωματικούς να κάνουν τη δουλειά τους και δεν έπαιζαν παιχνιδάκια με την Αστυνομία οι πολίτες θα απολάμβαναν καλύτερη ασφάλεια και η Χ.Α. θα ήταν στη φυλακή πολύ πριν γίνει κόμμα… Λες να έχει δίκιο;

http://www.protagon.gr/

Mουντιάλ 2014: Ο Κόβαρικ διαιτητής στο Ελλάδα-Λιχτενστάιν

Ο Τσέχος Λίμπορ Κόβαρικ ορίστηκε από την FIFA να διευθύνει τον αγώνα της Εθνικής με το Λιχτενστάιν (15/10/2013, 20:00, «Γ. Καραϊσκάκης»), για τα προκριματικά

Μπορεί τώρα να αρθεί η ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής...

Ο δικηγόρος Ηλίας Αναγνωστόπουλος τους έδωσε την λύση

Μπορεί αυτό που δεν έγινε από την αρχή, να γίνει τώρα. Δηλαδή, να ...προχωρήσουν στην άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και να συνεχίσουν την προανάκριση κανονικά και με όλους τους τύπους.

Η Σία Κοσιώνη τον ρώτησε αν τον εξέπληξε η απόφαση για την αποφυλάκιση των βουλευτών της Χρυσης Αυγής. "Δεν με εξέπληξε. Αλλά με τον τρόπο που παρουσιάστηκε - από τα media - δημιούργησε μια λανθασμένη προσδοκία"...

http://nonews-news.blogspot.gr/

Είναι κι επισήμως ξανά μαζί oι Douglas-Jones

Πετούν στα ουράνια μετά την επανασύνδεσή τους οι Catherine Zeta Jones και Michael Douglas. Οι φίλοι τους...

Καταδικάζουμε τη βία των εμφραγμάτων και της κατάθλιψης

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Ναι, αγαπητέ κύριε Πρετεντέρη, αγαπητέ κύριε Μπάμπη, αγαπητέ κύριε Ευαγγελάτε, αγαπητή κυρία Τρέμη, να καταδικάσουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, αλλά υπό δύο αυστηρές προϋποθέσεις: Να την καταδικάσουμε όλοι μαζί και να την καταδικάσουμε όντως απ' όπου κι αν προέρχεται, χωρίς εξαιρέσεις.

Να καταδικάσουμε όλοι μαζί τη βία των εμφραγμάτων, που όπως ανακοίνωσε προχθές η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) σκοτώνουν πλέον όσους σκοτώνουν όλοι οι καρκίνοι μαζί. Τη βία των εμφραγμάτων, που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αυξηθεί, σύμφωνα πάντοτε με την ΕΚΕ, κατά 30%. Ε και τι έγινε, θα πει ο δόκτωρ Ψαριανός, που προχθές χαριεντίσθηκε για χιλιοστή φορά με τον Βορίδη, στην εκπομπή του Πρετεντέρη. Αυξήθηκε η ερωτική διάθεση των Ελλήνων, αυξήθηκαν και τα εμφράγματα. Δεν είναι μόνο ο Γρηγόρης, είναι και ο Λευτέρης Πανταζής που είχε προειδοποιήσει εγκαίρως: «Καρδιοπάθειες απ' τις πολλές συμπάθειες/ και εμφράγματα απ' τα πολλά σου φράγματα».

‘Έλα μου όμως που εκτός από τον δόκτορα Ψαριανό και τον δόκτορα Λεπά, υπάρχει και ο γιατρός Στέφανος Φούσας, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι «για την έξαρση των καρδιοπαθειών ευθύνεται το άγχος, ενώ οι πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν πως η φτώχεια και η αύξηση των ανασφάλιστων πολιτών προκαλούν έξαρση διαβήτη και υπέρτασης και απογειώνουν την καρδιαγγειακή θνησιμότητα». Μα καλά κύριε καθηγητά, μιλήσατε για άγχος, μιλήσατε για φτώχεια, μιλήσατε για έλλειψη ασφάλισης και περίθαλψης, τον έρωτα γιατί τον ξεχάσατε; Μήπως θέλετε το κακό της πατρίδος;

Να καταδικάσουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται. Να καταδικάσουμε τη βία των επεισοδίων μείζονος κατάθλιψης, που σύμφωνα με τη μελέτη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) του Παν/μιου Αθηνών, τα δύο τελευταία χρόνια αυξήθηκαν κατά 50%. Ξέρετε τι είναι, εκλεκτοί συνάδελφοι, η μείζων κατάθλιψη; Είναι να μην μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι, να μην μπορείς να φας, να μην μπορείς να γελάσεις, είναι να έχεις ισχυρές τάσεις αυτοκτονίας.

Τις τελευταίες δεκαετίες και μέχρι το 2008 τα επεισόδια μείζονος κατάθλιψης παρέμεναν σχεδόν σταθερά. Η αυξητική τάση άρχισε από το 2008, για να κορυφωθεί το 2012 και το 2013. Τι συνέβη αυτά τα χρόνια; Συνέβη το Μνημόνιο και οι παραφυάδες αυτού. Σύμφωνα με την μελέτη του ΕΠΙΨΥ, τα δύο τελευταία χρόνια το 35% του πληθυσμού έχει αναγκαστεί να περιορίσει δραστικά τα έξοδά του ακόμη και για τα αναγκαία και το 28,5% έχει ξοδέψει μέρος ή το σύνολο των αποταμιεύσεων του. Στο ίδιο χρονικό διάστημα αυξήθηκαν κατά 200% αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους και τη δόση του αυτοκινήτου τους, κατά 160% αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν τη δόση του δανείου τους, κατά 120% αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα των φροντιστηρίων των παιδιών τους.

Να συμφωνήσουμε λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισες, Γιάννη μου, Όλγα μου, Μπάμπη μου, Νίκο μου, ότι η πολιτική που στηρίζετε με νύχια και με δόντια από τα δελτία σας σκοτώνει ανθρώπους, να συμφωνήσουμε ότι είναι βία και μετά να την καταδικάσουμε όλοι μαζί απ' όπου κι αν προέρχεται. Να καταδικάσουμε και εκείνους από τους οποίους προέρχεται.

Πηγή: avgi.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Μπορείς να αδυνατίσεις τρώγοντας... σοκολάτα;;;

Nαι, κι όμως, καλά διαβάσατε. Αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των εθισμένων στη σοκολάτα (αν είστε ...

Ντερμπεντέρης: Δειλή η απόφαση του ανακριτή...

Παραληρηματικά σχόλια κατά της απόφασης για τις αποφυλακίσεις, από το MEGA...

Έχουν ξεφύγει. Φώναξαν μέχρι και ποινικολόγο που νόμιζαν - αλλά δεν τους έκατσε - πως θα σιγοντάριζε τις απόψεις τους.

Και όταν ο Βασίλης Χειρδάρης είπε ότι η απόφαση του ανακριτή μπορεί να ήταν και τολμηρή, μπροστά σε αυτόν το χαμό που γίνεται στα media, πετάχτηκε ο Ντερμπεντέρης και του είπε "Γιατί τολμηρή; Γνωρίζετε τα κριτήρια του ανακριτή; Μπορεί να ήταν και δειλή!"...

http://nonews-news.blogspot.gr/

Μια τρελή παραίτηση

Σπύρος Σεραφείμ

Για να παραιτηθείς από τη δουλειά σου, υπάρχουν πολλοί τρόποι. Η Μαρίνα Σίφριν επέλεξε τον δικό της και έγινε viral στο internet... 25 χρόνων είναι η Μαρίνα και όπως γράφει η Huffington Post εργαζόταν σε μια εταιρία στην Ταϊβάν. Η δουλειά της ήταν να φτιάχνει βίντεο και είχε έναν εργοδότη που της είχε σπάσει τα νεύρα, όπως όλοι οι εργοδότες που (δε) σέβονται τον εαυτό τους: Επί δύο χρόνια της γκρίνιαζε και δεν ήταν ποτέ ικανοποιημένος, ούτε από το πόσο γρήγορα έκανε τη δουλειά της, ούτε από τα clicks που έπαιρνε κάθε βίντεό της στο διαδίκτυο.

Η Μαρίνα, λοιπόν, έφτασε και ξεπέρασε τα όριά της και αποφάσισε να αποχωρήσει από την εν λόγω δουλειά, αλλά η έξοδός της έπρεπε να είναι φαντασμαγορική, χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητά της. Έφτιαξε, λοιπόν, το τελευταίο της βίντεο σε αυτή τη δουλειά, στο οποίο εξηγεί -με τον δικό της, άκρως χορευτικό τρόπο και με υπότιτλους- τους λόγους για τους οποίους παραιτείται. Η ίδια πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό στο να εστιάζεις στην ποιότητα του περιεχομένου που πουλάς και ότι έτσι θα έρθουν από μόνα τους και τα clicks και τα views. Και άδικο δεν έχει.

Είναι δεδομένο ότι τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές η Μαρίνα συζητά με υποψήφιους εργοδότες, αν δεν έχει προσληφθεί ήδη κάπου αλλού, καθώς αυτό το βίντεο που έφτιαξε είναι το καλύτερο βιογραφικό που θα μπορούσε να διαθέσει για να προωθήσει και τη δουλειά της, αλλά και το πόσο ευφάνταστα δημιουργική είναι. Το site της ήδη σημειώνει τεράστια επισκεψιμότητα, όχι μόνο από ανθρώπους που θα ήθελαν να την προσλάβουν, αλλά κι από εργαζόμενους ανά τον κόσμο που της αφήνουν συγχαρητήρια για τον τρόπο που έπραξε απέναντι στον παλιό της εργοδότη. Υπάρχουν, βέβαια, και άλλοι που διαφωνούν με όλο αυτό και ισχυρίζονται ότι αν δε σου αρέσει μια δουλειά και οι συνθήκες της απλώς φεύγεις, δεν κάθεσαι να στήσεις ολόκληρο βίντεο που, στην τελική, όπως εκείνοι διατείνονται, δεν αποτελεί και κάποιο μνημείο έμπνευσης. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που διαφωνούν με τη μουσική επένδυση του συγκεκριμένου κλιπ και λένε, σε ελεύθερη μετάφραση, «κάποιο πιο άγνωστο κομμάτι δε θα μπορούσες να βάλεις, κοπελιά;».

Το κομμάτι, πάντως, ασχέτως με το αν συμφωνείς ή όχι με την αισθητική του video, όπως και με την κίνηση της Μαρίνα(ς), άγνωστο δεν το λες. Είναι το τραγούδι “Gone”, από τον πολύ Kanye West.

Συμφωνείτε με αυτό που έκανε η δίδα Σίφριν; Επίσης, ποιος είναι ο πιο ασυνήθιστος-επεισοδιακός τρόπος με τον οποίο έχετε παραιτηθεί από μια δουλειά;

Ν.Ο. Πατρών: Υπερήφανος για την Ν. Δράκου με την Ολυμπιακή Φλόγα

Από το ΝΟΠ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας από την πρωταθλήτρια κολύμβησης και μέλος του σωματείου του, Νόρα Δράκου.
"Η Νόρα Δράκου αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Πατρών με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, 16η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα & χρυσό

Συμφωνία ΗΠΑ-Νότιας Κορέας για τα πυρηνικά

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα υπέγραψαν συμφωνία με στόχο να αποτραπεί πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων και όπλων μαζικής καταστροφής από τη Βόρεια Κορέα και να καταστεί αποτελεσματικότερη η απάντησή τους εν μέσω των αυξανόμενων απειλών από την Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών.

Με ακρίβεια σταματημένου... ρολογιού!

➧ Η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία ταξιδεύει (στη Νέα Υόρκη και αλλού) για δουλειές, ανέμελη, καθώς στο υπουργείο Εξωτερικών τα πάντα δουλεύουν με την ακρίβεια ρολογιού. Σταματημένου!!!
➧ Αυτό τουλάχιστον αντιλαμβάνεται η συντριπτική πλειονότητα των διπλωματών, παλιοσειρών και νεότερων, οι οποίοι έχουν πια αφεθεί στη διάθεση των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων. Αυτοί – οι Ολλανδοί – είναι που έχουν αναλάβει την αναδόμηση της ελληνικής διπλωματίας και την προσαρμογή της στο μέτρο που αντιστοιχεί σε μια μπατιρισμένη χώρα.
➧ Οι Ολλανδοί, λοιπόν, υπό την υψηλή εποπτεία του αρχιεπόπτη Ράιχενμπαχ κόβουν και ράβουν οργανογράμματα, καταργούν πόστα και υπηρεσίες και αναμορφώνουν εκ βάθρων το εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
➧ Στο πλαίσιο αυτό, από τις 151 αποστολές που διατηρούσε η χώρα στο εξωτερικό λέγεται ότι θα απομείνουν το πολύ 40! Η ανάγκη της οικονομίας προβάλλεται ως δικαιολογία των περικοπών, η οποία ωστόσο εδράζεται και σε μια άλλη, κυνική, άποψη: Αφού η Ελλάδα διοικείται (δημοσιονομικά) από τη Γερμανία, δεν έχει ανάγκη ευρείας εκπροσώπησης στο εξωτερικό. Τη δουλειά αυτή μπορούν ίσως τελικά να αναλάβουν οι γερμανικές αποστολές…
➧ Το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι στενή συνεργασία με τους Ολλανδούς αναμορφωτές του Ράιχενμπαχ δεν έχει μόνο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Υπάρχουν πρόθυμοι συνεργάτες του Γερμανού (Ράιχενμπαχ) και μεταξύ των υπαλλήλων του υπουργείου. Ναι, υπάρχουν διπλωμάτες (Κωστελένος, Δημητριάδης, Βιδούρης), οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις ξένες δυνάμεις που… αναμορφώνουν μαζί με τον τόπο και την ελληνική διπλωματία.
➧ Θα περίμενε κανείς από τους διπλωμάτες κάποια αντίσταση στα όσα (τους) συμβαίνουν. Αντί αυτού, απ’ ό,τι μαθαίνουμε εμφανίζονται διατεθειμένοι να συνεχίσουν τη σιωπηλή παρατήρηση της καταστροφής (τους), καθώς μεταθέτουν για το τέλος Νοεμβρίου τη Συνέλευση του Συνδικαλιστικού τους οργάνου. Μάλλον ούτε αυτοί δεν έχουν ακόμη κατανοήσει ότι δεν είναι εποχή ούτε για παρατηρητές ούτε για ελιγμούς.
➧ Κάτι που επίσης θα περίμενε κανείς είναι μια πιο γενναία στάση από μέρους τους στην υπόθεση Καμαρινού. Ενός συναδέλφου τους που δικάζεται και κινδυνεύει να απολυθεί γιατί, τελικά, διατάραξε τη ροή της μίζας από το προξενείο της Κορυτσάς. Ή μήπως δεν είναι αυτός ο πραγματικός λόγος της δίωξης;

http://www.topontiki.gr/

Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι

Photo: Κ. Τσακαλίδης @fosphotos.com
Κώστας Γιαννακίδης

Yπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους ένας κατηγορούμενος μπορεί να κριθεί προφυλακιστέος: αν είναι ύποπτος φυγής ή θεωρείται πιθανό να επαναλάβει το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ή να διαπράξει νέα. Στην τελευταία τροποποίηση των διατάξεων περί προσωρινής κράτησης, προσετέθη και η δυνατότητα προσωρινής κράτησης αν το υπό εξέταση αδίκημα επισύρει μεγάλες ποινές ή έχει προκληθεί βλάβη σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Ένας βουλευτής δεν είναι ύποπτος φυγής, ας το αφήσουμε στην άκρη. Και όπως εξηγούν νομικοί, η μη προφυλάκιση των τριών καλό είναι να εξεταστεί και μέσα από την προφυλάκιση του Λαγού, που ίσως στη συνέχεια της υπόθεσης να αποτελέσει και καταλυτικό στοιχείο.

Έγκυρες πηγές εξηγούσαν στο protagon ότι ο ανακριτής και ο εισαγγελέας, που παρέλαβαν τις απολογίες των βουλευτών, δεν μπορούσαν να εξετάσουν τίποτα παραπάνω από το αυτόφωρο κακούργημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση-για όλα τα υπόλοιπα απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας. Και είναι προφανές, βάσει της προφυλάκισης Λαγού, ότι αυτόφωρο κακούργημα μπορεί να «δεθεί» μόνο γύρω από τη δολοφονία του Φύσσα. Γι' αυτό προφυλακίστηκε ο Λαγός, επειδή υπάρχουν τα τηλεφωνήματα που τον εμφανίζουν σε έναν κύκλο επικοινωνίας με τη συμμετοχή του δράστη και του Πατέλη. Οι άλλοι τρεις δεν εμφανίζονται να συμμετέχουν σε αυτόν τον κύκλο.

Αυτό αποδυναμώνει την κατηγορία για εγκληματική οργάνωση; Πιθανότατα όχι, αν και δεν ξέρουμε το σκεπτικό ανακριτή και εισαγγελέα. Μπορεί να θεώρησαν ότι πλέον οι τρεις βουλευτές δεν είναι σε θέση να διαπράξουν νέα αδικήματα και με αυτό το σκεπτικό να τους άφησαν ελεύθερους. Μπορεί, από την άλλη, να εκτίμησαν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να στείλουν όλους τους βουλευτές στη φυλακή, έστειλαν μόνο τον Λαγό που αδιαμφισβήτητα εμφανίζεται εμπλεκόμενος. Όμως η επιβολή περιοριστικών όρων και η υψηλή χρηματική εγγύηση στον -φερόμενο ως- επιχειρησιακό αρχηγό της Χ.Α. καταδεικνύουν, από την πλευρά της Δικαιοσύνης, την αποδοχή επιβαρυντικών στοιχείων. Ουσιαστικά η εικόνα θα σχηματιστεί μετά και την απολογία του Ν. Μιχαλολιάκου.

Προς το παρόν, κυβέρνηση, πολιτικός κόσμος και media παρασύρονται στη δίνη της επικοινωνιακής παθογένειας που θεωρεί την προφυλάκιση ενοχή και τη μη προφυλάκιση αθώωση.

http://www.protagon.gr/

Τα χρέη δημιουργούν σοβαρότατες ψυχικές διαταραχές λένε οι επιστήμονες και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Για καλπάζουσα αύξηση των ψυχικών διαταραχών ενός ευρέου φάσματος - από απλά καταθλιπτικά επεισόδια και νευρώσεις μέχρι βαριές περιπτώσεις ψυχώσεων - κάνει λόγο νέα επιστημονική έρευνα, η οποία τις συνδέει με την αυξανόμενη οικονομική δυσπραγία και τα χρέη των νοικοκυριών. Αιτία ποιο άλλο; Το άγχος, το στρες που υπό ακραίες συνθήκες μπορεί να πυροδοτήσει λανθάνουσες ψυχικές δομές, προσφέροντάς τους το κατάλληλο έδαφος για να ευδοκιμήσουν.

Σκέπτονται (πάλι) να παραιτηθούν...

...για να εκβιάσουν εκλογές ...

Μετά τις αποφυλακίσεις, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σκέπτονται - πιο έντονα τώρα, απ΄ ότι πριν - να παραιτηθούν, ώστε να εκβιάσουν εκλογές. "Περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τον ...
αρχηγό τους, Ν.Μιχαλολιάκο. Και μετά θα το αποφασίσουν", είπε ο Νικος Χατζηνικολάου.

Η διάθεση τους αυτή ξεκινά απο το γεγονός, ότι θεωρούν δώρο, επικοινωνιακό, τις αποφυλακίσεις. Αλλά κάνουν λάθος, είπε ο Χατζηνικολάου. Η εικόνα τους στα δικαστήρια, να βρίζουν με γλώσσα πεζοδρομίου και να φτύνουν και να κλωτσούν τους δημοσιογράφους, μάλλον κακό τους κάνει...

http://nonews-news.blogspot.gr/

Παναθηναϊκός: Σκέψεις ανανέωσης συμβολαίου σε Ζέκα και ΛαγόΤις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας των Ζέκα και Λαγού με τον Παναθηναϊκό. Οι ιθύνοντες του τριφυλλιού θέλουν να τελειώσει άμεσα το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να στρέψουν την προσοχή του σε άλλες υποθέσεις των πρασίνων. Στις τάξεις του τριφυλλιού επικρατεί αισιοδοξία, πως οι συγκεκριμένες υποθέσεις θα έχουν αίσιο τέλος για τον Παναθηναϊκό.

Μονοθεματική ενημέρωση

Οι αποκαλύψεις που συνοδεύουν τη δικαστική έρευνα για τη Χ.Α. έχουν καταλάβει εξ ολοκλήρου το επικοινωνιακό πεδίο. Τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων είναι σχεδόν μονοθεματικά. Και οι εφημερίδες συναγωνίζονται στην τηλεοπτικοποίηση των εισαγγελικών και αστυνομικών διαρροών. Είναι προφανές ότι μια τέτοια όψιμη καταιγιστική ενημέρωση, που συνδυάζεται μάλιστα και με αντίστοιχη πολιτική διαχείριση των στοιχείων, δεν ικανοποιεί την αξίωση του πολίτη να πληροφορηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Αντιθέτως δημιουργείται η εικονική πραγματικότητα της ανακριτικής διαδικασίας με τις αναπαραστάσεις διαλόγων που, ας μην το ξεχνάμε, είναι προϊόντα τηλεφωνικών υποκλοπών.

Πρωταγωνιστές στην αποκάλυψη είναι τα ίδια μίντια που επί χρόνια δεν έβλεπαν, ανέχονταν ή και κλωσσούσαν το αυγό του φιδιού. Γι' αυτό η αιφνίδια αλλαγή στάσης τους, που εξηγείται από την ευθυγράμμισή τους με τις νέες επιλογές του συστήματος, δημιουργεί ερωτήματα στην κοινή γνώμη. Τα ερωτήματα αφορούν τις πολιτικές σκοπιμότητες που πλέκονται γύρω από το έργο της Δικαιοσύνης. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Φαήλου Κρανιδιώτη για τις "σφαίρες που φυλάει" για τους αριστερούς και η έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής αντίδρασης από τη Ν.Δ. Ένα σημαντικό μέρος της Ν.Δ., ακόμη και έμπιστοι σύμβουλοι του Σαμαρά, αντιμετωπίζουν τη Χ.Α. ως παραστρατημένα παιδιά της ίδιας οικογένειας. Η κομματική ιδιοτέλεια είναι προφανής. Αυτή η συμπεριφορά όμως εκθέτει την προσπάθεια της Δικαιοσύνης και ευτελίζει τη μάχη για τη δημοκρατία σε μικροκομματικές αντιδικίες.

Παρά τα πυκνά πυρά του επικοινωνιακού επιτελείου, η κοινωνική πραγματικότητα αναδύεται και πάλι. Είναι τόσο ισχυρή η κοινωνική καταστροφή, ώστε τα άλλοθι και τα κόλπα γύρω από τη Χ.Α. πέφτουν στο κενό. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι δεν είναι ικανή να φέρει σε πέρας το έργο της κάθαρσης μια πολιτική ελίτ που με δικές της πολιτικές ευθύνες, ακόμη και παρανομίες και ρεμούλες, καταβυθίστηκε η χώρα σε πρωτόγνωρη κρίση. Αν συνεχιστεί η τηλεοπτική μετάδοση των ειδήσεων για τη Χ.Α. δίκην σίριαλ, αν ο ταλαιπωρημένος πολίτης δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του στα δελτία ειδήσεων και ο άνεργος ή ο συνταξιούχος δεν ακούει τίποτε για το δράμα του, τότε το κυρίαρχο σύστημα ενημέρωσης θα έχει και πάλι προσβάλει το δικαίωμα του πολίτη στην ενημέρωση. Με αναξιόπιστο σύστημα ενημέρωσης, είναι εύλογο ο πολίτης να διαισθάνεται ότι, αναλόγως των πολιτικών επιλογών, τα κυρίαρχα μίντια θα συμπράξουν στο ενδεχόμενο ήπιας διαχείρισης του φακέλου Χ.Α., δηλαδή σε κουκουλώματα...

Μόνιμη επωδός της κατευθυνόμενης ενημέρωσης είναι η υιοθέτηση των δικαιολογιών που προβάλλουν οι κυβερνώντες, οι οποίοι επί σειρά ετών δεν έκαναν τίποτα και άφησαν να γιγαντωθεί ο φασισμός. Τώρα καμώνονται πως θα τον αντιμετωπίσουν, δίνοντας μάλιστα την εντύπωση ότι το κράτος δικαίου είναι πρόσχημα και όχι η βαθύτερη ουσία της δημοκρατίας.

Πηγή: avgi.gr

Ποδόσφαιρο: Ιταλοί νεοφασίστες οπαδοί ανέβασαν πανό υπέρ της Χρυσής Αυγής!

Tη συμπαράστασή τους στη Χρυσή Αυγή εξέφρασαν οι νεοφασίστες οπαδοί της ιταλικής ομάδας Ηellas Verona, ανεβάζοντας πανό και σημαία με το έμβλημα του ναζιστικού κόμματος κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου εντός έδρας αγώνα

Αρέσει η φέτα στους Γερμανούς

Φαν της ελληνικής φέτας είναι οι Γερμανοί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματέως Οικονομικών και Εμπορικών... Υποθέσεων στο Ντύσελντορφ, Αντιγόνης Μαριόλη.

Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές φέτας από τη χώρα, έφτασαν πέρυσι τους 35.000 τόνους, με το 1/3 , σχεδόν 12.000 τόνοι να έχουν απορροφηθεί από τη Γερμανία.

Η Χριστίνα Σακκελαρίδη, Πρόεδρος Εξαγωγέων Ελλάδας, μίλησε στη Φωτεινή Κοκκινάκη. 
athina984.gr

Ένταση στην Πάτρα

ΒΙΝΤΕΟ-Ένταση στην Πάτρα
Ένταση δημιουργήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλου με εκπροσώπους συλλόγων γονέων που διαμαρτύρονται για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία.
Νωρίτερα και μετά τη συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησαν στην Εθνική Οδό οι γονείς και οι μαθητές άνοιξαν το δρόμο, ενώ αποφασίστηκε να μην πραγματοποιήσουν τελικά συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας.

Δικαστικό φρένο στη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών

Μπλοκάρει τη διαθεσιμότητα καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με χθεσινή του απόφαση, ύστερα από σχετική αίτηση που είχαν καταθέσει εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με το δικηγόρο τους Α. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, "η πρώτη ομαδική αίτηση που ασκήσαμε εκ μέρους καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτελέσεως έγινε δεκτή με απόφαση (Σ.Σ. της 30ης Σεπτεμβρίου) του προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών".

Αποκάλυψη: Τετρακίνητο υβριδικό Volvo με δύο ηλεκτρικά μοτέρ

Οι πρώτοι τρεις κινητήρες της νέας οικογένειας Drive-E της Volvo είναι μόνο η αρχή και η σουηδική μάρκα έχει μεγαλόπνοα σχέδια για τα επόμενα χρόνια. Στόχος είναι να παρουσιάσει μία πλούσια γκάμα που θα «κουμπώνει» σε διαφορετικά μοντέλα και θα προσφέρει σημαντικά μειωμένη κατανάλωση με ταυτόχρονη αύξηση της ισχύος και τη ροπής.

Γιατί άφησαν ελεύθερο τον Κασιδιάρη, και φυλάκισαν τον Λάκη Γαβαλά;...

ΤΟ ΜΕGA ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ

"Παραλογισμό" χαρακτηρίζει την απόφαση για τις αποφυλακίσεις ο Ντερμπεντέρης... 

Απαράδεκτη έκρινε το MEGA - με τις νομικές γνώσεις της κυρίας Τρέμη και του Ντερμπεντέρη - την απόφαση των δικαστών για την αποφυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

"Πώς, απο...τη μια παραδέχονται οτι είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης και από την άλλη, τους αποφυλακίζουν", αναρωτήθηκε η Τρέμη.

"Αυτή η απόφαση κρύβει ενα παραλογισμό" , είπε ο Ντερμπεντέρης και υπογράμμισε πως "Και οι δικαστές κρίνονται".

Τέλος, αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να αφήνουν ελευθερο τον Κασιδιάρη, που κατηγορείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, και να φυλακίζουν τον Λάκη Γαβαλά, για χρέη στο δημοσιο.

Δεν πάνε καλά οι άνθρωποι...

http://nonews-news.blogspot.gr

Κώστας Φλίγκος: "Ιδανική πρεμιέρα για Παναιγιάλειο, κοιτάμε μπροστά..."

Αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει εδώ και χρόνια, να σκοράρει στις αντίπαλες εστίες, το πιστοποίησε με το καλημέρα του φετινού πρωταθλήματος της Β’ εθνικής ο έμπειρος σέντερ φορ Κώστας Φλίγκος με τη φανέλα του Παναιγιάλειου πλέον από το φετινό καλοκαίρι.
Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής μίλησε χθες στο ράδιο «Γάμμα» της Πάτρας για το ξεκίνημα της ομάδας του με το μεγάλο διπλό στο Μενίδι

Οι βιολογικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης

Περισσότερο άγχος και ψυχολογικά προβλήματα βιώνουν εξαιτίας της κρίσης οι νεαροί Έλληνες σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους στη Σουηδία, ωστόσο, σύμφωνα με τις μετρήσεις μιας νέας ελληνο-σουηδικής επιστημονικής έρευνας, είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα της ορμόνης του στρες κορτιζόλης.

Η δειγματοληπτική συγκριτική μελέτη, διεξήχθη μεταξύ περίπου 240 φοιτητών των πανεπιστημίων της Αθήνας και του Λίνκεπινγκ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "PLoS ONE".

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η οικονομική κρίση έχει βιολογικές επιπτώσεις στην υγεία των Ελλήνων, οι οποίοι δηλώνουν λιγότερο αισιόδοξοι για το μέλλον τους σε σχέση με τους Σουηδούς συνομηλίκους τους και γι’ αυτό νιώθουν περισσότερο αγχωμένοι.

Το 42% των Ελλήνων φοιτητών ανέφεραν ότι είχαν βιώσει σοβαρά γεγονότα στη ζωή τους έναντι 23% των Σουηδών, το 47% των Ελλήνων ανέφεραν ότι έχουν αρκετό στρες έναντι 21% των Σουηδών και το 24% των Ελλήνων δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία ελπίδα για το μέλλον τους έναντι μόλις 5% των Σουηδών νέων.

Η μελέτη επισημαίνει ότι, από κάθε άποψη, οι Έλληνες νέοι αναφέρουν χειρότερη ψυχική υγεία. Από την άλλη όμως, όταν έγινε μέτρηση ενός τυπικού βιολογικού δείκτη της ψυχικής υγείας, της ορμόνης του στρες κορτιζόλης, το αποτέλεσμα ήταν το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή οι Έλληνες είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα της εν λόγω ορμόνης.

Ο επικεφαλής της μελέτης Σουηδός καθηγητής ιατρικής κοινωνιολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας Tomas Faresjo δήλωσε πως αυτό το απρόσμενο εύρημα «δεν πρέπει να ερμηνευτεί ότι οι φοιτητές στην Αθήνα είναι λιγότερο αγχωμένοι από εκείνους στο Λίνκεπινγκ. Ξέρουμε από άλλες μελέτες ότι άνθρωποι που είναι καταθλιπτικοί, ψυχικά εξαντλημένοι ή υποφέρουν από σύνδρομο χρόνιου στρες, στην πραγματικότητα έχουν χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης. Οι άνθρωποι μπορούν να τα βγάλουν αρκετά καλά με πιο σύντομες περιόδους στρες, όμως μετά από κάποιο χρόνο το σώμα τους δεν μπορεί να διαχειριστεί τα υψηλά επίπεδα στρες και τα επίπεδα κορτιζόλης αρχίζουν να πέφτουν. Αν οι παράγοντες του στρες παραμείνουν, αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα».

«Η μελέτη δείχνει ότι η υγεία των νεαρών Ελλήνων είναι σημαντικά χειρότερη από εκείνη των νεαρών Σουηδών. Μπορεί κανείς να υποπτευτεί ότι η κοινωνική κρίση στην Ελλάδα αρχίζει να έχει βιολογικές συνέπειες για τους κατοίκους της χώρας», πρόσθεσε.

Από ελληνικής πλευράς, στην έρευνα συμμετείχαν ο Μάριος Χατζηαρσένης (Κέντρο Υγείας Ελευσίνας - Θριάσειο Νοσοκομείο) και η Βασιλική Σαπουνά (Τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών).

http://www.enet.gr/

Λαογραφία: Ο μήνας Οκτώβριος

Ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου. Έχει 31 ημέρες κι είναι ο πιο κατάλληλος για την καλλιέργεια και τη σπορά των χωραφιών.
Ο ελληνικός λαός δίνει και τα ονόματα: Αϊ-Δημήτρης ή...
Αϊ-Δημητριάτης, Βροχάρης, Σποριάτης ή Σποριάς ή Σπαρτός, Μπρουμάρης (=ομιχλώδης, σκοτεινός) και Παχνιστής (από την πάχνη που πέφτει στους αγρούς).

«Οκτώβρη και δεν έσπειρες λίγο ψωμί θα πάρεις»

Τον θεωρεί έναν από τους μήνες κατά τους οποίους πρέπει κανείς να πίνει το κρασί ανέρωτο, γιατί τον συμπεριλαμβάνει στην παροιμία: «Όποιος μήνας έχει ΡΟ, δε θέλει στο κρασί

Πιλάβιος: «Με απειλούσαν και με πίεζαν...»

Η κατάθεση των μαρτύρων για τα «στημένα» συνεχίζεται με τον Σοφοκλή Πιλάβιο να καταθέτει και τον Μάκη Ψωμιάδη να παρεμβαίνει.

Πιλάβιος: «Μετά από αυτό (συνέντευξη Λιμάχερ) ζήτησα από την UEFA να μας στέλνει ότι στοιχεία έχει και αυτοί άρχισαν να μας στέλνουν. Δεν μπορούσαμε να τα πάμε τα στοιχεία στα πειθαρχικά μας όργανα γιατί δεν είχαμε τον μηχανισμό και τα στέλναμε στον εισαγγελέα.

Μιλώντας για τη βία: Η σκοτεινή γοητεία του φασισμού

της Στέλλας Οικονομάκη
Εν μέσω οικονομικής κρίσης, η βία έχει το ρόλο της και φυσικά κατέχει το δικό της χώρο. Εμφανίζεται στη σημερινή κοινωνία με πολλά πρόσωπα και σε διαφορετικά επίπεδα, το κοινωνικό, το οικονομικό και το πολιτικό είναι... κάποια από αυτά. Σε όλο αυτό το σκηνικό, άπραγοι, σχεδόν, θεατές είναι οι νέοι, οι οποίοι βιώνουν τα περιστατικά βίας καθημερινά.

Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω, μια φράση της Γαλάτειας Καζαντζάκη χρησιμοποίησε η κοινωνιολόγος Μαρία Παναγιωτάκη για να σχολιάσει τη σχέση των νέων με τη βία ...

Κλείνουν 820 καταστήματα οι τράπεζες λόγω Τρόικας

Πόσοι φεύγουν και ποια καταστήματα κλείνουν ανά τράπεζα στην τριετία

Δραστικές μειώσεις καταστημάτων, προσωπικού και δαπανών  προβλέπουν τα πλάνα αναδιάρθρωσης των τραπεζών. Τα συγκεκριμένα πλάνα είναι ουσιαστικά τα business plan των τραπεζών  για την επόμενη τριετία και τα βασικά μεγέθη τους έχουν ήδη συμφωνηθεί με την DG Comp κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Γ. Κούπμαν στην Αθήνα.

Βόλεϊ: Όλα έτοιμα για το τουρνουά - γιορτή του Ερμή Πατρών

Πραγματοποιήθηκε τo μεσημέρι της Τρίτης η συνέντευξη τύπου της διοίκησης του Ερμή Πατρών ενόψει του τουρνουά βόλεϊ που θα διοργανωθεί το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου, στην Πάτρα.
Η συνέντευξη δόθηκε σε αίθουσα των εγκαταστάσεων

Ραντεβού στη Ζωή

Γιάννης Μακριδάκης

Μην περιμένετε κανέναν καλοθελητή, εκ του καλλιτεχνικού χώρου ως συνήθως, να πει ότι η σημερινή σφαλιάρα στην κάμερα συμβολίζει τη γενικευμένη βία που έρχεται.


Πάρτε τα μέτρα σας και φυλάξτε εαυτούς και αλλήλους.

Προσωπικά, επειδή έχω εδώ και πολύν καιρό διαχωρίσει τελείως εντός μου το γενικό σύνολο από το υποσύνολο, την αξία της ζωής ως φυσικός οργανισμός που θα μαραθεί μες στο οικοσύστημα, από την ευτέλεια της “ζωής” ως καταναλωτής που θα τον ξεκάνει βίαια το σύστημα, δηλαδή ο εαυτός του, μετά και από τις σημερινές εξελίξεις, τις συνέπειες της ανικανότητας των ακροδεξιών ξεπουλητάδων, οι οποίοι πήγαν να κάνουν και πως κυβερνούν, εξελίξεις που κατά την γνώμη μου οδηγούν σε τραγικές και πολύ σκληρές, απάνθρωπες καταστάσεις εντός του επερχόμενου πρωτοφανούς κατοχικού χειμώνα, αποφάσισα να απέχω μέχρι νεοτέρας από κάθε παρουσία, συμμετοχή και δραστηριότητα που θα με φέρνει σε επαφή με το χρηματοοικονομικό σύστημα και τις δομές του καθώς και τους ανθρώπους που το ενσαρκώνουν, είτε αυτοί το υποστηρίζουν είτε το μάχονται, με πλήρη αποτυχία ευρισκόμενοι εντός του, εξ ανάγκης ή εκ συνηθείας. Με λίγα λόγια προτιμώ τα φυτά, τα πουλιά το χώμα, προτιμώ να παραμένω συλλέκτης τροφής και αδιάσπαστος παρατηρητής της αργής φυσικής ανάπτυξης και να συναναστρέφομαι εκ του σύνεγγυς, σε φυσικά περιβάλλοντα, μονάχα με ανθρώπους που άφησαν πίσω τους την παρωχημένη αστική καταναλωτική πραγματικότητα και ζωή.
Μόνο πού και πού κάποιο άρθρο θα γράφω, για να μην εκραγώ από μόνος μου αλλά και για να πέφτουν κάποιοι σπόροι. Διότι μόνο με αλλεπάλληλες σπορές έχουμε μια κάποια ελπίδα…

http://yiannismakridakis.gr/

Η εμφάνιση του διαιτολόγου μπορεί να επηρεάσει τον πελάτη

Πολλοί άνθρωποι απευθύνονται σε διαιτολόγο, έχοντας σκοπό να βελτιώσουν την εικόνα τους ή να λύσουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Ο διαιτολόγος οφείλει να έχει τις γνώσεις για να επιτευχθεί ο στόχος του πελάτη όσο πιο σωστά και εύκολα γίνεται.
Όμως, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν απαραίτητο ο διαιτολόγος να είναι πρότυπο διατροφικής συμπεριφοράς και να έχει μια ιδανική εμφάνιση, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις γνώσεις και την επαγγελματική αξιοπιστία του. Πόσο σωστό είναι όμως, να αξιολογείται η επαγγελματική υπόσταση, οι γνώσεις και η αποτελεσματικότητα μόνο από την εμφάνιση;

Πάτρα: Υπό κατάληψη δύο καταστήματα των Sprider Stores

Στον αποκλεισμό των δύο καταστημάτων Sprider στην Πατρών - Κλάους και στο Νέο δρόμο προχώρησαν από το βράδυ της Τρίτης οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, η οποία βάζει λουκέτο και μακραίνει τον κατάλογο των ανέργων στην Πάτρα.

Επιστολή Α. Λοβέρδου προς τον Υπουργό Εργασίας

Κύριε Υπουργέ,
Με επιστολή που σας είχα αποστείλει στις 12 Απριλίου 2013, είχα επισημάνει εγκαίρως ότι η προωθούμενη τότε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΙΚΑ και τα άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία, εξ αιτίας της κρίσης, δεν θα ήταν... δυνατόν να εφαρμοστεί και θα οδηγούσε χιλιάδες επιχειρήσεις σε πλήρες αδιέξοδο. Οι επιχειρήσεις που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στην εξόφληση των οφειλών τους εντός σαράντα οκτώ μηνών που προέβλεπε η ρύθμιση, ούτε να επωμιστούν το επαχθές επιτόκιο, αλλά ούτε και να αντιμετωπίσουν τις πρωτοφανείς γραφειοκρατικές

Κοντά στον Απόλλωνα Σμύρνης ο Σωτήρης Κυργιάκος

Ο Σωτήρης Κυργιάκος είναι πολύ πιθανό από τον Ιανουάριο να γίνει παίκτης της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», καθώς ο 34χρονος διεθνής στόπερ φόρεσε ήδη τα κυανόλευκα παίρνοντας μέρος στην προπόνηση του Απόλλωνα την Τρίτη.

Ο κεντρικός αμυντικός είναι ήδη εδώ και αρκετό καιρό χωρίς ομάδα (έπειτα από τη λύση του συμβολαίου του με τη γερμανική Βόλφσμπουργκ), μαζί με τη σχεδόν καθημερινή παρουσία του στους «κυανόλευκους» το προσεχές διάστημα, δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για να καταλήξει η όλη υπόθεση σε… γάμο.

Α1 μπάσκετ: «Ζόρια» για τηλεοπτική μετάδοση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού!

Οι πληροφορίες τελευταία αναφέρουν ότι παρουσιάζονται ιδιαίτερες δυσκολίες στην εύρεση τηλεοπτικής «στέγης» του ντέρμπι της πρεμιέρας Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, για την Α1 μπάσκετ.
Πιο συγκεκριμένα, όπως μαθαίνουμε έχει

Νέο αντικλεπτικό σπρέι που βάφει τους κλέφτες πράσινους

Τους κλέφτες τους πράσινους αποφάσισαν να βάψουν οι Βρετανοί, εγκαθιστώντας στα αυτοκίνητά τους το «Smart Water» ένα νέο αντικλεπτικό σύστημα το οποίο σε περίπτωση διάρρηξης, καταιονίζει αθόρυβα στο περιβάλλον...
με εκατομμύρια σταγονίδια ενός υγρού που κατακάθεται σε κάθε επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένου και του... προσώπου του επίδοξου σφετεριστή της ξένης περιουσίας...

Το συγκεκριμένο όμως υγρό δεν είναι ορατό παρά μόνο από ειδική λάμπα υπεριωδών ακτίνων, που μόλις ρίξει το φως της επάνω στον δράστη, τότε δείχνει το πρόσωπό του καταπράσινο.

Βέροια: Ο Στόικα στον πάγκο της «βασίλισσας του βορρά»

Ο Στέφαν Στόικα είναι ο αντικαταστάτης του Τομ Κάανεν στην τεχνική ηγεσία της Βέροιας, αλλά καθήκοντα θα αναλάβει μετά την αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου τη «βασίλισσα του βορρά» θα οδηγήσει