Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Πώς γνώρισα την Πόλυ Πάνου

Αλέκος Λασκαράτος

Πρέπει να ήτανε γύρω στο 1986. Την προηγούμενη χρονιά είχα προμηθευτεί, μέσω χρηματοδότησης ερευνητικού προγράμματος, έναν πανάκριβο Η/Υ, κόσμημα για την εποχή εκείνη. Τα γραφεία μας ήταν στον τρίτο όροφο, εργαστήριο Μετεωρολογίας, της γνωστής Ιπποκράτους 33. Έλα όμως που οι γραμμές ήταν τόσο παλιές, που κάθε τόσο έπεφτε το ρεύμα, με αποτέλεσμα να χάνεται η δουλειά που είχαμε στο μεταξύ κάνει, αλλά και να κινδυνεύει να καεί και το μηχάνημα. Αφού ενημέρωσα λοιπόν τον τότε αντιπρύτανη κ. Φιλοκύπρου, τα μαζεύω και πάω τον υπολογιστή στο σπίτι μου. Η αγωνία μου και η ευθύνη τεράστια, να έχω ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο του πανεπιστημίου σπίτι μου. Τα βράδια δεν φεύγαμε ποτέ και οι δύο (η γυναίκα μου και εγώ) από το σπίτι, και τις λίγες φορές που χρειάστηκε να λείψουμε και οι δύο, αφήναμε φώτα και τηλεόραση αναμμένα. Όσο για την ημέρα, δούλευα στο σπίτι, το ίδιο και οι φοιτητές που κάνανε τη διπλωματική τους. Όταν είχα μάθημα τους άφηνα στο σπίτι και είχα πάντα ένα κολατσιό στο ψυγείο για… περίπτωση πείνας.

Όπως είναι φανερό, η κατάσταση αυτή ήταν αφόρητη. Πηγαίνω λοιπόν πάλι στο γραφείο του αντιπρύτανη, του εξηγώ την κατάσταση και του λέω ότι αν δεν βρεθεί λύση για στέγαση του Η/Υ και της ομάδας μου θα επιστρέψω την επομένη και θα ακουμπήσω το μηχάνημα στο χαλάκι του γραφείου του! Χαριτωμένος και γρήγορος στις αποφάσεις του ο κ. Φιλοκύπρου, μου λέει «Αλέκο, άσε τις μ… και ξαμολήσου στα Εξάρχεια να βρεις γραφεία προς ενοικίαση». Αυτό και κάναμε οι φοιτητές και εγώ. Χωριστήκαμε σε ομάδες, μοιράσαμε και τους δρόμους και ξεκινήσαμε το ψάξιμο. Τη δεύτερη μέρα κιόλας μία ομάδα εντόπισε ένα τριώροφο κτήριο γραφείων στην οδό Τηλεμάχου 11, κάθετος στην Καλλιδρομίου και παράλληλος στην Ιπποκράτους, που νοικιαζόταν ολόκληρο. Πήρα το σχετικό τηλέφωνο και πέφτω πάνω στην κα Πόλυ Πάνου που ήταν η ιδιοκτήτρια!


Να μη σας τα πολυλογώ, το πανεπιστήμιο νοίκιασε δύο ορόφους, όπου εκτός από εμένα και την ομάδα μου, μεταφέρθηκε και μέρος του εργαστηρίου Μετεωρολογίας από την Ιπποκράτους 33. Στα γραφεία αυτά μείναμε μέχρι το 1997 οπότε και μεταφερθήκαμε όλοι στην πανεπιστημιούπολη. Τα χρόνια αυτά ήταν από τα πιο ευτυχισμένα και δημιουργικά της καριέρας μου.


Την κα Πόλυ Πάνου τη συναντούσα συχνά. Ήταν πάντα πολύ ευγενική και ευπροσήγορη. Μου είχε πει πολλές φορές, με εκείνη την μπάσα και τόσο μελωδική φωνή της, να πάω προσκεκλημένος στο «μαγαζί» (έτσι το έλεγε) που τραγουδούσε να την ακούσω. Δεν αξιώθηκα ποτέ. Το έχω, βέβαια, μετανιώσει.


Θα κλείσω την αναφορά μου στην Πόλυ Πάνου με ένα χαριτωμένο περιστατικό. Κάποια φορά, είχε βρέξει τόσο πολύ που το κτήριο είχε στην κυριολεξία πλημμυρίσει. Τη θυμάμαι λοιπόν, μαζί με την αδελφή της, με αναδιπλωμένα τα παντελόνια και οι δύο, να διώχνουν με σκούπες τα νερά που είχαν πλημμυρίσει την ταρατσούλα στον ημιώροφο. Τα «γαλλικά» που εκστομίστηκαν και από τις δύο δεν τα έχω ξανακούσει ποτέ!


Καλό ταξίδι, κα Πόλυ Πάνου.

Εκτός ΕΥΠ ο υπεύθυνος των ερευνών για την Χρυσή Αυγή!

Εκτός ΕΥΠ είναι από σήμερα ο προϊστάμενος της Γ ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας που είχε την γενική ευθύνη των ερευνών για την δράση της Χρυσής Αυγής...

Σύμφωνα με το vima.gr, το πρωί αποπέμφθηκε ο αξιωματικός της ΕΥΠ ο οποίος και με την βοήθεια του συστήματος παρακολούθησης τηλεφώνων διερευνούσε την δράση της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες υπο αντικατάσταση είναι και κοντινός του συνεργάτης.

Η Διεύθυνση Αντικατασκοπίας ήταν υπεύθυνη για τις παρακολουθήσεις μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να στοιχειοθετηθούν

Γιατί απαγορεύεται να πνίγετε το φτέρνισμα – Τι μπορεί να πάθετε αν κλείνετε τη μύτη σας

Πολλοί άνθρωποι όταν έρχεται ένα φτέρνισμα, προσπαθούν να το αποφύγουν κλείνοντας τη μύτη για να αποφύγουν τον θόρυβο ή τα σωματίδια που εκτοξεύονται από τους αεραγωγούς της μύτης.

Κυκλοφορεί κι οπλοφορεί (?)...

Αφαντος ο άντρας, ο πολλά βαρύς...

Εχει χιούμορ, πάντως.  Δήλωσε - όπως ήδη σας ενημερώσαμε- στο ραδιόφωνο του  REAL, οτι κυκλοφορεί ελεύθερα και δεν έχει δει κανέναν, να τον ψάχνει.

Μέχρι...πριν από λίγο , οι αναζητήσεις από την αστυνομία δεν είχαν φέρει κανένα αποτέλεσμα.
Εντάξει. Τους είπε οτι κυκλοφορεί ελευθέρα, αλλά δεν τους είπε και που ακριβώς βρίσκεται...

http://nonews-news.blogspot.gr/

Το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο «δυσκολεύει» τους συντηρητές του

Το κολοσσιαίο έργο της αποκατάστασης του έφιππου ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο, έργο που καθιστά αναγκαία την απομάκρυνση του αγάλματος από το βάθρο και την επανατοποθέτησή του μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης, φαίνεται πως εξελίσσεται σε «σπαζοκεφαλιά», που πηγάζει από τα ίδια τα μυστήρια της κατασκευής του.

Εγερθητω...

Ερχεται ο αρχηγός, με χειροπέδες...

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως θα λειτουργήσει αυτή η εικόνα, στο υποσυνείδητο εκείνων που ψήφισαν "Χρυσή Αυγή".

Είναι βέβαιο, ότι πολλοί, από σήμερα κιόλας, θα..κρύβουν την προτίμηση τους, προς το κόμμα του Μιχαλολιάκου. Δεν θα το λένε εύκολα, όπως μέχρι χθες. Η παρουσία τους, άλλωστε, έξω από τη ΓΑΔΑ (δεν ήταν 100, που είπε ο Τσίμας, αλλά και 300 ή 400 να 'ταν, το ίδιο κάνει) ηταν ενδεικτική του "μουδιάσματος", που διαπέρασε το χώρο τους.

Όμως, δεν είναι καθόλου βέβαιο, το τι θα κάνουν όλοι αυτοί όταν βρεθούν μόνοι τους μπροστά στην κάλπη.
Οι επόμενες μέρες και οι εξελίξεις που αναμένονται ραγδαίες, θα 'ναι καθοριστικές για το μέλλον της Χ.Α. . Όπως τουλάχιστον, την ξέραμε μέχρι σήμερα...

Ν-Ν

http://nonews-news.blogspot.gr/

Οι γιατροί καλούν τους ασθενείς σε χωριά με... κλάξον

Σε ορισμένα χωριά στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου παρατηρούνταν να φτάνει ο γιατρός και να καλεί με το κλάξον του αυτοκινήτου του, όπως τον… πλανόδιο φούρναρη ή μανάβη, τους ασθενείς να προσέλθουν για εξέταση ή να γράψει φάρμακα στα συνταγολόγια! Σε άλλα αγροτικά ιατρεία οικισμών στον ίδιο νομό, η νοοτροπία των νεοελλήνων…

ΠΑΣΟΚ: Ιδέες στο πόδι

Photo: Menelaos Myrillas / Fosphotos.com
Γιώργος Λακόπουλος

Τι θα ακολουθήσει αν πράγματι οι χρυσαυγίτες της Βουλής παραιτηθούν από τις έδρες τους μαζί με τους αναπληρωματικούς τους, προβλέπεται ευκρινώς από το Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο. Συνεπώς, επ' αυτού, δεν θα έπρεπε να γίνεται καμιά διευκρινιστική συζήτηση, γιατί τα πράγματα είναι πολύ σαφή.

Αλλά γίνεται. Και αυτός που την ανοίγει είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει υποτίθεται καλά το Σύνταγμα και τη νομοθεσία: ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο οποίος με ένα ιδιότυπο σκεπτικό ανακάλυψε ότι συνιστά «ευκαιρία» το ενδεχόμενο των εκλογών στις περιφέρειες που έχει βουλευτές η Χρυσή Αυγή. Και σε αυτή την ευκαιρία έδωσε το όνομα «κοινό μέτωπο του συνταγματικού τόξου». Σε απλά ελληνικά, να κατέβουν όλα μαζί τα υπόλοιπα κόμματα, με έναν υποψήφιο, απέναντι στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής.

Από πολιτική άποψη η ιδέα είναι απείρου κάλους. Δεν είναι δυνατόν να σκέφτεται κανείς σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Είναι ίσης αξίας με την πρόταση να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για μια εγκληματική οργάνωση προτείνονται πολιτικές διαδικασίες.

Αν δούμε λίγο πιο προσεκτικά την ιδέα Βενιζέλου θα προκύψει ότι ο άνθρωπος ψάχνει για κορόιδα. Είναι προφανές ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μην πάει το ΠΑΣΟΚ σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία γιατί προφανώς θα κλάψουν μανούλες. Και νομίζει ότι θα καταφέρει να κρυφτεί σε ένα «μέτωπο». Ή νομίζει ότι είναι πολύ ευρηματικός, ή ότι οι υπόλοιποι είναι αφελείς.

Αλλά υπάρχει μια άλλη αντινομία που δείχνει ότι στην κορυφή του ΠΑΣΟΚ σήμερα επικρατεί τρικυμία εν κρανίω. Πώς είναι δυνατόν να προτείνει «μέτωπο του δημοκρατικού τόξου» με κόμματα που αρχίζουν από το ΚΚΕ και φτάνουν ως τον Καμένο; Πώς θα συγχωνευτούν οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε αυτά τα κόμματα ώστε να κατεβάσουν κοινούς υποψήφιους -στους οποίους κάποιοι θα ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, όπως προφανώς υπολογίζει ο πρόεδρός του- και πώς θα τα ίδια πράγματα;

Σε τελευταία ανάλυση γιατί κάθε κόμμα να μην κατεβεί με τους υποψηφίους του και να κρίνουν οι πολίτες; Αυτό το «μέτωπο» δεν θα είναι σαν να φοβάται το πολιτικό σύστημα τους μαχαιροβγάλτες και τους λούμπεν νεοναζί; Και τι νόημα έχει να χάσει τις έδρες της η Χρυσή Αυγή με 80% ας πούμε; Δεν θα είναι σαν καταγράφεται ως «αντισυστημική» πολιτική δύναμη με… 20%, άρα και με μέλλον;

Το δεύτερο παράδοξο είναι ότι ο Βενιζέλος προτείνει ένα μέτωπο στο όποιο θα μετέχει ασφαλώς ο ΣΥΡΙΖΑ. Τον οποίο όμως ο ίδιος μέχρι προχθές ακόμη κατέτασσε μαζί με… τη Χρυσή Αυγή στο αντιμνημονιακό μέτωπο. Πού ανήκει τελικά ο Τσίπρας: στους αντιναζιστές, ή στους αντιμνημονιακούς; Διότι το ενδεχόμενο να ανήκει στις δυο κατηγορίες μάλλον δεν περνάει από το μυαλό του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ.

Είναι προφανές ότι αυτές οι ιδέες, προκύπτουν στο πόδι. Όπως να μην υπολογίζονται ο ψήφοι των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις ψηφοφορίες στη Βουλή! Και άλλες σοφίες που δεν αντέχουν στην πολιτική λογική. Ενίοτε δεν αντέχουν ούτε στην κομματική λογική και αναγκάζεται το κόμμα να… διορθώνει τον αρχηγό.

Από αυτά όμως αναδεικνύεται το πραγματικό πρόβλημα του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Ότι δεν διαθέτει ηγετική ομάδα. Δεν υπάρχει ένα κεντρικό πολιτικό όργανο το όποιο μαζί με τον επικεφαλής του κόμματος θα κάθονται σε ένα τραπέζι και θα επεξεργάζονται προτάσεις, και την πολιτική γραμμή τους.

Όλα προκύπτουν από το κεφάλι του Δία. Ανάλογα με τις διαθέσεις που έχει κάθε φόρα ο Βαγγέλης ρίχνει στο τραπέζι και μια ιδέα, ή παίρνει μια απόφαση χωρίς να έχει διαβουλευτεί με κανέναν. Δεν συνεδριάζει κανένα καταστατικό όργανο, δεν γίνεται καμιά πολιτική συζήτηση. Δεν υπάρχει καμιά συλλογική επεξεργασία. Σε αυτό πάσχει το ΠΑΣΟΚ. Γιατί έτσι μπορεί να φτιάχνονται πολιτικές καριέρες, αλλά δεν κρατιούνται κόμματα.

http://www.protagon.gr/

Ο Δήμου στην ΥΕΝΕΔ του Σαμαρά...

Ο συγγραφέας,  ο πνευματικός άνθρωπος Νίκος Δήμου, τιμά δεόντως το καθεστώς.

Kαι προφανώς δε ντρέπεται για...την στήριξη που προσφέρει σ' αυτό το  ενημερωτικό μόρφωμα της κυβέρνησης.

Η διανόηση, ή τουλάχιστον αυτό που αντιπροσωπεύει ο κ. Δήμου, ευλογεί το "μαύρο" στην ΕΡΤ. Και τον "προοδευτικό" πρωθυπουργό που κυβερνά τη χώρα, με προεδρικά διατάγματα...

http://nonews-news.blogspot.gr/

«Το τέρας της Χρυσής Αυγής ετράφη από το λίπασμα του μνημονίου»

Στις διαμετρικά αντίθετες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές του Αντώνη Σαμαρά αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή «ΣΚΑΙ Καλημέρα», ερωτηθείς για το πόσο δύσκολο είναι να τα βρει με τον πρωθυπουργό.

Τα «θηρία» και ο Ελλην υπουργός Αμυνας

«Ιέραξ», το ηρωϊκόν θηρίον...
Ο υπουργός στις ΗΠΑ και η «Αλίκη στο Ναυτικό»

Η άποψη του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

Ο πρόσφατος (16.9) δωδεκαπλός φόνος στο ναύσταθμο της Ουάσιγκτον, στην καρδιά του αμερικανικού κράτους, δείχνει ότι ο Ομπάμα έχει χάσει, μεταξύ όλων των άλλων, και το παιχνίδι ως προς τον έλεγχο των όπλων, προς δόξαν των φανατικών και μισαλλόδοξων, είδος εν αφθονία στις ΗΠΑ.

Ομως ο συγκεκριμένος ναύσταθμος (Navy Yard) έχει συνδεθεί άρρηκτα και με στιγμές ελληνικής εθνικής και πολιτισμικής έξαρσης. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

Το 1943 οι Αμερικανοί είχαν ναυπηγήσει τέσσερα αντιτορπιλικά, που, αφού έβγαλαν πέρα τον πόλεμο, συνέχισαν στην Κορέα και μετά τα κληρονόμησε η Ελλάδα στο πλαίσιο της αμερικανικής βοήθειας. Ονομάστηκαν «Λέων», «Πάνθηρ», «Αετός» και «Ιέραξ» και μονολεκτικά «τα θηρία», όχι μόνο λόγω των ονομασιών, αλλά και επειδή έβγαζαν πυκνό καπνό, θυμίζοντας το ομώνυμο τραινάκι της Κηφισιάς και του Λαυρίου.

Τον «Λέοντα» τον ακολουθούσε η φήμη ότι ήταν το «Eldridge», το πλοίο που είχε χρησιμοποιηθεί στο διαβόητο «Πείραμα της Φιλαδέλφειας». Τότε υποτίθεται ότι οι επιστήμονες είχαν, χάρη σε ένα ισχυρότατο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, δημιουργήσει μια τρύπα στο χρόνο (κατ' άλλους, στο νερό) και το πλοίο ολόκληρο είχε εξαφανιστεί από τα μάτια τους, ακόμη και από τα ραντάρ. Επί χρόνια λοιπόν αργότερα, στο Αιγαίο πλέον, διαδιδόταν ότι στο κατάστρωμα και στα ενδότερα του πλοίου συνέβαιναν διάφορα μεταφυσικά και παραψυχολογικά φαινόμενα. Πάντως, το διακριτικό στο πηλήκιο των ναυτών, «Π.Ν. ΛΕΩΝ», δεν ήθελε πολύ η σατανική πένα του Μποστ να μετατρέψει σε «ΠΕΙΝΑΛΕΩΝ».

Τα τέσσερα σαράβαλα, αφού έκαναν άπειρες ρουτινιάρικες περιπολίες, κατέληξαν είτε να βυθιστούν ως στόχοι για βολές του Ναυτικού («Ιέραξ», «Πάνθηρ»), είτε να πάνε για παλιοσίδερα (ο «Λέων», κατά μια φήμη μάλιστα, σε τούρκικο διαλυτήριο). Απέμεινε ο «Αετός», που τον επιστρέψαμε στους Αμερικανούς και περί το 1992 κάποιοι τον είδαν στη βάση της Σούδας και αργότερα κάποιοι άλλοι στο ναύσταθμο της Ουάσιγκτον.

Στην Ουάσιγκτον λοιπόν έφτασε αργότερα για επίσημη επίσκεψη Ελληνας υπουργός Αμυνας. Ο συγκεκριμένος είχε το χαρακτηριστικό ότι, όταν ήταν έτοιμος να εκστομίσει κάτι βαθυστόχαστο, σήκωνε ψηλά το κεφάλι, τέντωνε το λαιμό και εξετόξευε τη μεγαλύτερη κοινοτοπία. Για όσους έβλεπαν «Μάπετ σόου», θύμιζε ακριβώς μια από τις δεύτερες φιγούρες, τον Σαμ τον Αμερικάνικο Αετό.

Πήγαν λοιπόν οι Αμερικανοί καραβανάδες για ξενάγηση τον τρισχιλιετή Ελληνα στο ναύσταθμο του ποταμού Πότομακ. Κάποια στιγμή αυτός διακρίνει την επιγραφή «Αετός» και τινάζεται. Ενθουσιασμένος λέει στους Αμερικανούς ότι πρέπει να μας ξαναδώσουν πίσω το πλοίο, γιατί έχει συνδεθεί με την πολιτιστική μας κληρονομιά, αφού σ' αυτό έχει γυριστεί μια πολύ σημαντική ελληνική ταινία.

Οι παρατρεχάμενοι άρχισαν να κοιτάνε αλλού και να σφυρίζουν αδιάφορα, γιατί η ταινία ήταν βεβαίως «Η Αλίκη στο Ναυτικό». Η ιστορία κυκλοφορεί επί χρόνια, χωρίς να είναι πλέον δυνατόν να διασταυρωθεί. Είναι όμως τόσο χαρακτηριστική για το επίπεδο των ανθρώπων που κυβερνούσαν, μάλλον που λυμαίνονταν την Ελλάδα επί δεκαετίες, ώστε μοιάζει απόλυτα πιστευτή.

http://www.enet.gr/

Ρίζες και ίχνη των νεοναζί

Η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων περί την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής δεν περιέχει πολλά νέα. Τα περισσότερα ήσαν γνωστά από καιρό, δημοσιευμένα εδώ και στο εξωτερικό. Η Συνήγορος του Πολίτη παρέδωσε προχθές στον Πρόεδρο της Βουλής έκθεση με 281 διασταυρωμένα περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων εντός 16 μηνών, από τον Ιανουάριο 2012 έως τον Απρίλιο 2013. Το ανησυχητικό είναι ότι στο ίδιο διάστημα η Αστυνομία είχε καταγράψει μόλις 84 περιστατικά. Και το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι η ολιγωρία και η αδράνεια, αν όχι η ανοχή και η ενθάρρυνση, μέρους των διωκτικών αρχών απέναντι στις εγκληματικές πράξεις νεοναζιστών.

Το κύμα απομακρύνσεων αξιωματικών και ερευνών σε υπηρεσίες που εξαπέλυσε ο υπουργός Ν. Δένδιας καταδεικνύει ακριβώς το βάθος του ριζώματος και την έκταση της διαπλοκής μεταξύ του νεοναζιστικού μορφώματος και ουκ ολίγων κρατικών λειτουργών.

Πρώτο ερώτημα: Πόσο βαθιά θα φτάσει η έρευνα και η κάθαρση; Θα αποκαλυφθούν και κολασθούν όλες οι έκνομες σχέσεις θυλάκων βαθέος κράτους με νεοναζί; Θα εντοπιστούν οι σχέσεις των νεοναζί με το οργανωμένο έγκλημα, όπως έχουν καταγραφεί στο δικαστικό ρεπορτάζ ήδη από το 2009-10, ταυτόχρονα σχεδόν με την εμφάνιση των «αγανακτισμένων κατοίκων» στον Αγιο Παντελεήμονα, λίγο πριν αναρριχηθούν ως Ελληνική Αυγή στον Δήμο Αθηναίων;

Δεύτερο ερώτημα: Θα εντοπισθούν τα ίχνη του χρήματος από και προς το νεοναζιστικό μόρφωμα; Σε κάθε εγκληματική οργάνωση το κομβικό σημείο είναι το χρήμα και η κυκλοφορία του με δοσίματα και αναθέσεις. Πώς χρηματοδοτήθηκαν τόσα γραφεία, εξαρτύσεις, εξοπλισμός; Οι ελληνικές αρχές, διωκτικές, δικαστικές, οικονομικές, έχουν αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι μπορούν να είναι αποτελεσματικές, εφόσον υπάρχει η εκφρασμένη και διαρκής βούληση της πολιτικής ηγεσίας, αφενός, και εφόσον των ερευνών ηγούνται έντιμοι και αφοσιωμένοι λειτουργοί, αφετέρου, πράγμα που εξαρτάται και πάλι από την πολιτική ηγεσία. Όπως και να το δει κανείς, η εξάρθρωση των ταγμάτων εφόδου είναι ζήτημα πολιτικό.

http://vlemma.wordpress.com

Πέντε ροφήματα που προλαμβάνουν τη γήρανση του δέρματος [λίστα]

Οι ρυτίδες δεν προλαμβάνονται μόνο με τις κρέμες, τις θεραπείες και τις μάσκες αλλά και με άλλους τρόπους, φυσικούς, εύγευστους και χορταστικούς. Συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποια ροφήματα που προσφέρουν στην επιδερμίδα οξυγόνο και στον οργανισμό τις απαραίτητες εκείνες βιταμίνες για να μείνει το δέρμα... ατσαλάκωτο.

Ιταλία: Παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση όλοι οι υπουργοί του κόμματος του Μπερλουσκόνι

Οι υπουργοί του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση συνασπισμού της οποίας ηγείται ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, όπως ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του Λαού της Ελευθερίας Αντζελίνο Αλφάνο.

Οι πέντε υπουργοί ακολούθησαν τη συμβουλή του Μπερλουσκόνι που νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτο» το τελεσίγραφο του Λέτο, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Ο ιταλός πρωθυπουργός είχε ζητήσει χθες Παρασκευή μια διευκρίνιση ενώπιον του κοινοβουλίου όσον αφορά την αβέβαιη υποστήριξη που παρέχει το κεντροδεξιό κόμμα Λαός της Ελευθερίας, που έχει μετονομαστεί σε Φόρτσα Ιτάλια, στην κυβέρνησή του.

Σήμερα το απόγευμα ο Μπερλουσκόνι κάλεσε, σε μήνυμά του προς τον Αλφάνο, τους υπουργούς του Φόρτσα Ιτάλια να «εκτιμήσετε την ευκαιρία να υποβάλετε αμέσως την παραίτησή σας για να μην είστε συνένοχοι σε μια περαιτέρω προσβολή των Ιταλών από την αριστερά».

«Η απόφαση που υιοθετήθηκε χθες από τον πρόεδρο του (υπουργικού) συμβουλίου να παγώσει οποιαδήποτε δράση της κυβέρνησης, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο την αύξηση του ΦΠΑ, είναι μια κατάφορη παραβίαση της κυβερνητικής συμφωνίας», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Λέτα είχε συγκαλέσει χθες το υπουργικό συμβούλιο με στόχο να αναβληθεί η αύξηση του ΦΠΑ που έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου, όμως εξαιτίας της πολιτικής κρίσης το συμβούλιο αποφάσισε να μην εγκρίνει οικονομικά μέτρα που είχε ήδη προγραμματιστεί να προωθήσει, εν αναμονή της ψήφου εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 22% θα ισχύσει κανονικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στοιχεία ή ήττα

photo: Angeliki Panagiotou@fosphotos.com
Γιάνης Βαρουφάκης

Όταν διάβασα πως εν ενεργεία βουλευτές συνελήφθησαν, δαγκώθηκα. Αν δεν κάνω λάθος η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν την 21η Απριλίου του 1967.

Βέβαια αν οι αρχές καταφέρουν να συνδέσουν τους συλληφθέντες άμεσα, στα δικαστήρια, και με νομικά άψογο τρόπο, με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα, τις απόπειρες δολοφονίας στην Μεταμόρφωση και στην Ιχθυόσκαλα κλπ, τότε θα αποδειχθεί ότι είχα άδικο να «δαγκώνομαι» σήμερα.

Αν όμως (όπως φοβάμαι ότι θα γίνει) η κατηγορία βασιστεί στα περί «δόμησης εγκληματικής οργάνωσης με αυστηρή ιεραρχία» ελλείψει όμως πειστικών αποδεικτικών στοιχείων για τα συγκεκριμένα εγκλήματα των ηγετών και στελεχών της οργάνωσης, τότε το δημοκρατικό πολίτευμα θα έχει ηττηθεί κατά κράτος.

Ως άτομο έχω το δικαίωμα να κρίνω πως η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική, απεχθής, μισανθρωπική συμμορία που όλοι μαζί έχουμε υποχρέωση να βάλουμε στο περιθώριο. Ως πολίτης όμως απαιτώ από το κράτος μας να μην προβαίνει σε χαρακτηρισμούς ατόμων ή οργανώσεων προ της απόφασης δικαστηρίων. Απλά να συλλαμβάνει όταν υπάρχουν αποδείξεις για εγκληματικές πράξεις και να αφήνει την δικαιοσύνη να αποφανθεί.

Συλλήψεις βουλευτών επειδή συνέστησαν κόμμα που σιχαινόμαστε, χωρίς αποδείξεις που να μπορούν να σταθούν στο δικαστήριο για ενοχή όσον αφορά συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, συνιστούν Ολοκληρωτική Ήττα της Δημοκρατίας.

Ελπίζω, και εύχομαι, οι αρχές να έχουν αυτές τις αποδείξεις στο τσεπάκι. Αλλιώς σκεφτείτε το όνειδος την ώρα που ο Μιχαλολιάκος θα εξέρχεται θριαμβευτικά από το δικαστήριο μετά από μια αθώωση...

http://www.protagon.gr/

«Ήταν ένας αποτελεσματικός θάνατος…»

Του Βασίλη Κουνέλη

Η ηγεσία και αρκετά μέλη της οργάνωσης Χρυσή Αυγή έχουν ήδη συλληφθεί από το πρωί με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που πυροδότησε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Την προαναγγελία της κατηγορίας της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης την έκανε πρώτος ο (και έμπειρος δικηγόρος) Μάκης Βορίδης στις 16/9/13, μια μέρα μάλιστα πριν τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Το αδίκημα περί της εγκληματικής οργάνωσης για την δράση της Χρυσής Αυγής έχω περιγράψει σε 2 κείμενα μου δημοσιευμένα στο TVXS, ήδη από τον Νοέμβριο του 2012. Υπενθυμίζω τα γραφόμενα σε ένα εξ αυτών: «...Πενήντα –εκατό μισοκρυπτόμενοι μπράβοι ή υποψήφιοι εκτελεστές ή και δολοφόνοι δεν μπορούν να αποτελούν και δεν αποτελούν κυρίαρχο κοινωνικό σώμα, μπορούν όμως να συγκροτούν εγκληματική οργάνωση…

Μένει λοιπόν ν’ αναρωτιόμαστε ακόμα για τον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων; Όποια οργάνωση κι αν είναι-αν δρα εγκληματικά –ως εγκληματική οργάνωση αντιμετωπίζεται με το επαρκές (έως και υπερβολικό) νομικό οπλοστάσιο που διαθέτουμε.
Με τον ίδιο τρόπο –την εφαρμογή του νόμου –αντιμετωπίζεται και ο οποιοσδήποτε θεωρεί εαυτόν εφαρμοστή του (δικού του) Νόμου και προαναγγέλλει ή και εφαρμόζει ίδιες διατάξεις, ερμηνείες ή κρεμάλες κατά το δοκούν. Για όλα τα παραπάνω αρκεί κατ’ αρχάς ένας Εισαγγελικός Λειτουργός και μια στοιχειώδης –έστω κι ανεκπαίδευτη- αστυνομία κι ουδείς άλλος! Για τα υπόλοιπα , τα μη παράνομα, την ιστορία και τις θεωρίες έχουμε τον χρόνο, την πολυτέλεια και μερικοί και την ευχαρίστηση να συζητούμε αενάως. Για την παρανομία όμως φοβάμαι ότι δεν μας μένει ούτε λεπτό…»
Αγαπητέ φίλε Μισέλ...Του Βασίλη Κουνέλη, 03 Νοε 2012

Ήταν βέβαιο πως οι εκατοντάδες εγκληματικές ενέργειες για τις οποίες κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών της Χ.Α. ένοιωθαν την αδήριτη ανάγκη να πραγματοποιήσουν με τα ίδια τους τα χέρια συσσώρευσε προς τις ανακριτικές αρχές εγκληματολογικά στοιχεία που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων και «κουβάδες αίματος», στην επιφάνεια των οποίων επέπλεε, ως άλλος κοινωνικός εφιάλτης το νεανικό πρόσωπο –ηρωικό σύμβολο του Παύλου Φύσσα.

Είναι βέβαιο επίσης για τους γνωρίζοντες στους δικαστικούς κύκλους ότι η πολύπειρη και σχολαστική Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη απεχθάνεται το αίμα… τόσο που η άμεση αντίδραση της και η ταχύτατη διερεύνηση να μην είναι παρά αναμενόμενη (Ίδε εισαγγελική αγόρευση της στην δευτεροβάθμια δίκη της 17 Νοέμβρη στις 14-5-2007…εδώ έτρεξε πολύ αίμα…).

Μεσολάβησαν δυστυχώς όχι μερικά λεπτά αλλά αρκετοί μήνες και αίμα, κάμποσοι νεκροί και βαριά τραυματίες από τις επισημάνσεις αυτές, με την δεξιά παράταξη να «φλερτάρει» στο μεταξύ σε ένα δεξιόστροφο βάλς -κατήφορο, επιδεικνύοντας τη δυνητική «πίσω αυλή» της και την ελληνική κοινωνία να «κατεβάζει» αχώνευτα δηλητηριασμένες εκδοχές της βίας και του νεατερνταλικού λόγου της Χρυσής Αυγής από όλο και περισσότερα τμήματα της, ιδία της νεολαίας.

Θα περίμενε κανείς όλο αυτό το διάστημα από τα κόμματα, αλλά και τους βουλευτές της Αριστεράς με ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω του θεσμικού ρόλου της στους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κινηθούν εκτός από πολιτικά και θεσμικά κατά της Χ.Α. και να καταθέσουν ενώπιον του Αρείου Πάγου μήνυση για το προαναφερόμενο αδίκημα, συνοδευμένη από φάκελο με τις πραγματοποιηθείσες επιθέσεις εναντίον τόσων ανθρώπων, σε συνδυασμό με τις άλλες παράνομες πράξεις, που περιέρχονταν σε γνώση τους.

Αντ’ αυτού επέμεναν άπαντες στην δική τους «καθαρή» πρόταση για τον αντιρατσιστικό, προσθέτοντας μια ακόμα νομοθετική πρόταση στις τρείς ή τέσσερις που κατατέθηκαν τελικά για να μην προωθηθεί τελικά προς ψήφιση καμία, ενώ ως αποδείχθηκε υπήρχε το ανωτέρω επαρκές οπλοστάσιο! Υποθέτω ότι δεν διέθεταν εμπιστοσύνη σε ικανοποιητικό βαθμό και στέκονταν με σχετική καχυποψία απέναντι στην ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνης, της οποίας την εμπιστοσύνη ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε τινί τρόπω μόλις με σημερινή του ανακοίνωση!

Οι σημερινές ιστορικές εξελίξεις με την πρωτοβουλία του επτανήσιου δικηγόρου και υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια να στείλει τον φάκελο Χ.Α στον Άρειο Πάγο αποτυπώνονται συνοπτικά ως ακολούθως;

Η Ν.Δ., δια της θυσίας ενός ανένταχτου μάρτυρα, του ηρωικού Παύλου Φύσσα στέλνει τους Ναζί στην δικαιοσύνη και (ελπίζουμε όλοι) στη φυλακή. Αυτό θα γράψει η ιστορία, χωρίς τα επιμέρους που επισημαίνονται απ' όλους να μπορούν να διαγραφούν, όπως η επικίνδυνη όσμωση της δεξιάς παράταξης με την ΧΑ.
Είχα ξαναπεί και ήμουν βέβαιος ότι η εξάρθρωση της ναζιστικής ακροδεξιάς μπορεί να γίνει με τον καλύτερο τρόπο κυρίως από τους ιδεολογικούς της, τρόπον τινά συμμάχους, της ελληνικής δεξιάς. Ο τρόπος σύλληψης του Μιχαλολιάκου τα χαράματα του Σαββάτου με τις πυτζάμες αποδεικνύει εγρήγορση, τεχνογνωσία και αντανακλαστικά, έλεγχο της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών αλλά και πυγμή.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν το εσωτερικό προφίλ του κ. Σαμαρά και τον οπλίζουν με διαπραγματευτικά όπλα προς έξωθεν εχθρούς και φίλους. Επιπροσθέτως ξαναθέτουν επιτακτικά την αναγκαιότητα της ανασύνταξης του δημοκρατικού χώρου, του οποίου τη σημασία του δεν μπορεί παρά να υπογραμμίζει η εξάρθρωση των δηλωμένων υπονομευτών της δημοκρατίας δια των ποινικών τους αδικημάτων...

Την ιστορία ευτυχώς ή δυστυχώς δεν την γράφουν μόνο οι ανήσυχες και μαχητικές προθέσεις, οι ευαισθησίες και οι θεωρίες αλλά ιδίως οι αποτελεσματικές πράξεις…
Ως όφελος από τις πράξεις αυτές της αποκάλυψης και καταδίκης εγκληματικών πράξεων ωστόσο για την κοινωνία μας θα απομείνει η ενίσχυση της απαξίας του αδίκου και η καθαρτική διάσταση του ρόλου της «ενοχής», που αποξηλώνει συμβολικά και πραγματικά πλέον από εύσημα αλλά και από κάθε τιμή την έννοια του χρυσαυγίτη, αφήνοντας στα χέρια του μόνο αίμα …και χειροπέδες.

tvxs.gr

“Εγκληματική οργάνωση” η “σοβαρή ΧΑ”...

Πόσο “σοβαρότερη” μπορεί να είναι μια εγκληματική οργάνωση; Μόλις προ 15νθημέρου ο Μπάμπης Παπαδημητρίου από το Σκάι κατέθετε τηλεοπτικά την ιδέα της συνεργασίας της ΝΔ με μια “σοβαρότερη ΧΑ”. 

Και για να μην υπάρχει αμφιβολία την...επόμενη ημέρα στην “Καθημερινή” σημείωνε πως “σε τελευταία ανάλυση ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή”!

Τώρα;

typologies.gr

http://nonews-news.blogspot.gr/

Αγρίνιο: Κάηκε ολοσχερώς διαμέρισμα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Σκηνές πανικού εκτυλίχθησαν πριν λίγα λεπτά στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στην οδό Ντεντοπούλου. Όπως αναφέρει το aerasnews.gr ολοσχερώς και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους κάηκε σπίτι στο δεύτερο όροφο.

Είναι νίκη η Χρυσή Αυγή στη μπουζού με την πρεζού;

του Κώστα Βαξεβάνη

Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση, συμφωνώ. Δεν έγινε τώρα, ήταν όσα χρόνια δρα ρατσιστικά, αντιδημοκρατικά και φονικά. Αλλά η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια εγκληματική οργάνωση με την έννοια που έχει κάποιος στο μυαλό του μια συμμορία η οποία αποκεφαλίζεται, περνά από τα δελτία ειδήσεων για να το χωνέψουν όλοι και στη συνέχεια εξαφανίζεται ώσπου να εμφανιστεί η επόμενη

Είναι κατ’ αρχήν καλό που φυλακίζονται όλοι αυτοί οι τύποι που πέρα από ναζί είναι το κλασσικό παράδειγμα της μαγκιάς που αναπτύσσεται στο σκοτάδι και τον όχλο και εξαφανίζεται σαν ποντίκι στο φως της αλήθειας; Ναι είναι. Αν κάτι πετυχαίνει η φυλάκισή τους είναι η απομυθοποίηση της οργάνωσης που τα δύο τελευταία χρόνια φαντάζει παντοδύναμη, να δείχνει επιδεικτικά τις σχέσεις με την εξουσία και να καλλιεργεί το προφίλ του λαικού τιμωρού, εμφανίζοντας το έγκλημα ως αναγκαιότητα.

Ο ηρωισμός του Μιχαλολιάκου είναι καθαρά μια τηλεοπτική παραγωγή. Όταν στο παρελθόν βρέθηκε σε αντίστοιχη θέση, με μεγάλη ευκολία είχε καταδώσει όλους τους “συναγωνιστές” του. Όλοι αυτοί οι ύπουλοι μαχαιροβγάλτες των βασανισμένων κορμιών αλλοδαπών, δεν αντέχουν ούτε σε βάσανο ούτε στη βία που θεωρητικά τους τρέφει.

Οι φυλακές δεν είναι κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής και στη φυλακή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να υποστηρίζεις πως είσαι άρειος. Πολύ γρήγορα η σκοτεινή αίγλη της Χρυσής Αυγής, θα γίνει ένα μάτσο από χαρτιά και καταθέσεις όπου ο ένας θα καρφώνει τον άλλο. Υπάρχει νομίζω αυτή η πιθανότητα τώρα που ο αξιότιμος σύζυγος της κυρίας Ζαρούλια πήγε “στη μπουζού με την πρεζού”.

Δεν μπορώ όμως να συμμεριστώ αυτούς που ετοιμάζονται να κάνουν το γύρο του θριάμβου. Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική οργάνωση με ό,τι σημαίνει αυτό για την ιδεολογία και τη δομή της. Έχει πείσει ανθρώπους, έχει παρασύρει άλλους και σίγουρα έχει δώσει περιεχόμενο ζωής σε εκείνους θέλουν να ταυτίζουν τη βία με την αποφασιστικότητα.

Το κυριότερο όμως είναι πως συνεχίζουν να υπάρχουν όλοι οι αντικειμενικοί λόγοι που την κάνουν προσιτή σε λαικές μάζες, δηλαδή η εξαθλίωση και η φτώχεια. Πόσοι αλήθεια γνωρίζουν πως η αντισυστημικότητα της Χρυσής Αυγής ήταν μια συστηματική συστημικότητα; Πως ψήφιζε όλα τα νομοσχέδια υπέρ εφοπλιστών, τραπεζιτών, επιχειρηματιών την ώρα που ο Παναγιώταρος απειλούσε πως θα αυξήσει την παραγωγή σαπουνιού;

Μπορώ να χαρώ και να ανακουφιστώ ίσως που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει αυτό που έκανε αφού σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και έφριξε η υφήλιος, αλλά δεν μπορώ να θριαμβολογήσω για καμιά νίκης της Δημοκρατίας

Βρέθηκαν ποτέ οι αστυνομικοί που συνεργάζονταν μαζί της για να καλύψουν τόσες υποθέσεις εγκλημάτων; Έπαψε μεγάλο κομμάτι της ελληνικής αστυνομίας να θεωρεί τον φασισμό ως τον σκληρό και αναγκαίο πατριωτισμό; Σταμάτησαν οι αλλοδαποί να θεωρούνται ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας και αυτό αντί για ρατσισμός να βαφτίζεται αγανάκτηση;

Ο κρατικός μηχανισμός είναι διαβρωμένος από τους ναζί. Οι ακροδεξιοί παραμένουν στην κυβέρνηση και τα κυβερνητικά πόστα. Ο Άδωνις θα συνεχίσει αύριο να πουλάει τα αντισημιτικά βιβλία του Πλεύρη στην εκπομπή του αποκαλώντας τα “βιβλία βόμβα πέρα από κάθε αμφισβήτηση” και την ίδια ώρα να χαρακτηρίζει συνταγματικά δικαιώματα ως “κοινωνική ανωμαλία”.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, αλλά η ήττα της δεν μπορεί να σηματοδοτηθεί από τη θριαμβολογία στα κανάλια που ως χθες φρόντιζαν να την απενοχοποιήσουν και να την βάλουν στο πλυντήριο.

Θέλω να προσθέσω μία ακόμη πλευρά από την εμπειρία μου σε έρευνες στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Ιστορικά, οι φασίστες μετά τον πόλεμο χρησιμοποιήθηκαν ως πολιτικοί προβοκάτορες. Έβγαλαν τη βρώμικη δουλειά, όποτε το πολιτικό σύστημα ένοιωθε απειλή. Δημιούργησαν πολιτική ανωμαλία και έθρεψαν την ανασφάλεια. Σε αυτό το αρνητικό κλίμα που δημιουργούσαν, κάθε άλλος, συντηρητικός και εγγυητής της πρότερης, ακόμη και αντιλαϊκής κατάστασης, φάνταζε ως λύση. Όταν οι άνθρωποι φοβούνται γίνονται συντηρητικοί και απορρίπτουν το πολιτικό ρίσκο.

Επίσης η ιστορία της σχέσης των φασιστών με την εξουσία, ήταν σχέση με τις μυστικές υπηρεσίες και επαγγελματίες προβοκάτορες. Στην Ιταλία τα χρόνια της “στρατηγικής της έντασης” οι φασίστες έσπρωξαν το εκλογικό σώμα στις παραδοσιακές πολιτικές λύσεις που φάνταζαν να εγγυώνται την ασφάλεια.

Στη δεκαετία του 70 στην Ελλάδα, οι φασίστες βομβιστές (ανάμεσά τους και ο Μιχαλολιάκος), έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η σχέση τους με μυστικές υπηρεσίες και τις “Αρχές” είναι πια αποδεδειγμένη

Ένας από τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου, ο Αριστοτέλης Καλέντζης ο οποίος φυλακίστηκε, δήλωσε μετά από χρόνια αυτό που υποψιαζόταν κάποιος “ο Καραμανλής μας χρησιμοποίησε για να φαντάζει ο ίδιος δημοκράτης, την εποχή που τον κατηγορούσαν ότι δεν προχώρησε σε καμιά αποχουντοποίηση”

Δεν είναι καθόλου απίθανο η Χρυσή Αυγή να τελειώσει εδώ την “καριέρα” της. Να αποδειχθεί δηλαδή πως αποτέλεσε για το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς, το υπηρετικό προσωπικό που όχι μόνο δεν είναι αναγκαίο αλλά στοιχίζει πλέον περισσότερα από όσα προσφέρει.

Ή όπως συνηθίζω να το λέω, αφού τάισαν τον δράκο, τον έθρεψαν, μπορεί τώρα να τον σκοτώσουν για να φανούν οι Αϊ Γιώργηδες του παραμυθιού

http://www.koutipandoras.gr/

Το χτύπημα

photo: Panayiotis Tzamaros@fosphotos.com
Δημήτρης Καμπουράκης

Η ανήμπορη κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, το νερόβραστο αστικό μας καθεστώς, το αναποφάσιστο και αναποτελεσματικό σύστημα διακυβέρνησής μας, χτύπησε ξαφνικά τα ξημερώματα με ασυνήθιστη σφοδρότητα. Από το πρωί του Σαββάτου, ο κόσμος παρακολουθεί έκπληκτος μια επιχείρηση που μοιάζει περισσότερο με σαρωτική επέλαση ιππικού, παρά με comme il faut αστυνομική επιχείρηση.  

Οι αδαείς Χρυσαυγίτες θα έπρεπε ίσως να έχουν μελετήσει τον περίφημο ιστορικό Victor Davis Hanson, ο οποίος το 2001 συντάραξε τα νερά της παγκόσμιας ιστοριογραφίας, με το βιβλίο του «Σφαγή και πολιτισμός». Σ’ αυτό το πόνημα, ο Hanson διατυπώνει τη θεωρία ότι το δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης που θεμελιώθηκε στην αρχαία Ελλάδα και απλώθηκε σ’ όλη την υφήλιο, είναι το πιο αμείλικτο σύστημα της παγκόσμιας ιστορίας, όταν τελικά αποφασίσει ή υποχρεωθεί να μπει σε πόλεμο.

Η Χρυσή Αυγή είχε κηρύξει από καιρό τον πόλεμο, στηριγμένη σε μια καρικατούρα στρατεύματος που είχε κατασκευάσει συγκεντρώνοντας μερικές εκατοντάδες παιδάκια του περιθωρίου, επίδοξους μαχαιροβγάλτες και κοινωνικά απροσάρμοστους. Τέτοιοι τυχάρπαστοι στρατοί όμως, μόλις χάσουν τους στρατηγούς, τους λοχαγούς και τους λοχίες τους, μετατρέπονται αυτομάτως σε μπουλούκια από φοβισμένα μυξιάρικα που τρέχουν να κρυφτούν, σαν τα παιδάκια που χάνουν τη μαμά και τον μπαμπά τους.

Κατά τον Hanson, η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, ο λεγόμενος δυτικός πολιτισμός, όταν ξεπεράσει τις εσωτερικές του αντιφάσεις που του δημιουργούν πρόσκαιρη αναποφασιστικότητα και μπει στον πόλεμο, τότε ειδικεύεται όχι στη νίκη επί του αντιπάλου, αλλά στον απόλυτο εκμηδενισμό του. Με δυο λόγια, όταν το κατ’ εξοχήν ανεκτικό και υπομονετικό αστικό καθεστώς πάψει να παίζει τις κουμπάρες, τότε καταλήγει σ’ αυτό που ο ιστορικός ονομάζει «σφαγή». Δεν γλιτώνουν ούτε οι στρατηγοί, ούτε οι καν οι μουλαράδες του αντιπάλου. Ας πρόσεχαν κι ας διάβαζαν…

http://www.protagon.gr/

Βούλγαρος φορτηγατζής προκάλεσε πανικό στο κέντρο της Ξάνθης

Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκάλεσε για μερικά λεπτά το απόγευμα της Παρασκευής ένας Βούλγαρος οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου...

Ακούς άνεργε, φτωχέ ψηφοφόρε της Χ.Α. ...

Στο σπίτι του  Μιχαλολιάκου, εκτός από τα παράνομα όπλα,  βρέθηκαν  και 43.100 ευρώ.
Αρκετά, για να... προκαλέσουν τα  ειρωνικά σχόλια στα social media.

 Μεταφέρουμε ενδεικτικά:

-43.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι του Μιχαλολιάκου. Ακούς άνεργε, φτωχέ ψηφοφόρε της Χρυσής Αυγής;#Nazis_behind_bars

-Στο σπίτι του αρχηγού Μιχαλολιακου βρέθηκαν 43.000 ευρώ! Μετρητά..Εσείς ποσά έχετε? - των "γιαγιάδων" είναι για φύλαξη!

Βουλευτής κάνει μαθήματα πένθους στη μάνα του Φύσσα!

Αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και αντιπροέδρου της Βουλής, Γιώργου Καλαντζή, αναφορικά με την οικογένεια του δολοφονημένου από την Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα και το πώς η μητέρα του διαχειρίζεται το πένθος και τον πόνο της.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας την Παρασκευή 27 Σπετεμβρίου στη ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Σταυρόπουλου και του Δήμου Βερύκιου στο ραδιόφωνο του Alpha είπε τα εξής:
-Καλαντζής: Να πάψει να μιλάει η οικογένεια του. Ο πόνος είναι βουβός. Τίποτε άλλο.
-Σταυρόπουλος: Τι θέλετε να πείτε;
-Καλαντζής: Ξέρετε γιατί το λέω. Δεν είναι σωστό κατά την άποψή μου...
...Ο πόνος της μάνας και του πατέρα, που δεν αντικαθίστανται από κανέναν, ιδιαίτερα της μάνας ,καλά είναι, να είναι βουβός....
...Ο πόνος είναι βουβός. Όταν πονάει η μάνα μόνο κλαίει...Τίποτε άλλο...
Μπορείτε να ακούσετε εδώ το σχετικό απόσπασμα και συγκεκριμένα στο λεπτό 06:37

http://www.topontiki.gr

Νοκ άουτ για 20 ημέρες ο Λο που χάνει και το ντέρμπι με ΠΑΟ

Αθήνα
Με μια σημαντική απώλεια επέστρεψε ο Ολυμπιακός από την Τουρκία, αφού ο Έισι Λο, υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο του αριστερού του ποδιού, κάτι που φανέρωσε η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε. Ο Αμερικανός γκαρντ θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 20 ημέρες.

Νέο «μαγειρείο» περικοπών κυβέρνησης-τρόικας

Οι εκπρόσωποι της τρόικας στην Αθήνα. Φωτογραφία: REUTERS/Yorgos Karahalis
ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ

Nέο ραντεβού 14 Οκτωβρίου - Ποιο πλεόνασμα;

Οι νεοναζί πάνε στη γωνιά, αλλά το «μαγείρεμα» των περικοπών μεταξύ κυβέρνησης-τρόικας συνεχίζεται με νέο ραντεβού ελέγχου στις 14 Οκτωβρίου. Το πλεόνασμα στο οποίο πόνταρε η κυβέρνηση και το οποίο υπολόγιζε σε 1,5 δισ. ευρώ θα είναι από 80 ως 100 εκατομμύρια ευρώ!

Το Σάββατο το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο του νέου γύρου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας και οι επικεφαλής της τρόικας αναχωρούν από την Αθήνα, έχοντας συμφωνήσει ουσιαστικά μόνον στο κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2013.

Όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη σημερινή ολιγόωρη συνάντηση με την τρόικα στο υπουργείο, τις επόμενες 15- 20 ημέρες οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν μέσω αλληλογραφίας, με διττό στόχο: η ελληνική πλευρά να δείξει ότι προχωρά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων και οι εκπρόσωποι των δανειστών να συντονίσουν τις θέσεις τους

Τα «ανοικτά μέτωπα» είναι πολλά και ενδεικτικά, μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

*Ο προϋπολογισμός του 2014, με τον υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών να επισημαίνει από χθες το βράδυ, ότι «υπάρχουν ακόμη περιοχές να ερευνήσουμε», και να αναφέρει τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα για τα οποία δεν υπάρχει συμφωνία με την τρόικα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, «αυτά είναι μεγάλες περιοχές, αφορούν σε δισεκατομμύρια ευρώ». Ειδικότερα, πρόκειται για:

-το σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα από το 2014 (ύψος εσόδων, εισπραξιμότητα)
Στουρνάρας: Ψάχνει τεχνοκρατική λύση

-τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για τα ασφαλιστικά ταμεία

-τις εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τη «φορολογική συμμόρφωση» (αύξηση φορολογικών εσόδων, λόγω της σταδιακής ανάταξης της οικονομίας).

*Τα τέσσερα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, η οποία εκκρεμεί από τον Ιούλιο (μάλιστα, ο υψηλόβαθμος παράγοντας εκτιμά ότι πλέον θεωρείται χρονικά αδύνατον να συζητηθεί το θέμα της δόσης στο Euro Working Group στις αρχές του Οκτωβρίου). Ειδικότερα:

-συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ (σήμερα επιδόθηκαν νέα στοιχεία στην τρόικα)

-συνεχίζεται η αξιολόγηση για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, με σημείο αιχμής να αποτελούν οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια

-ο Κώδικας των Δικηγόρων μεταφράζεται στα αγγλικά για να εκτιμηθεί από τους εκπροσώπους των δανειστών

-η αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες 10- 15 ημέρες.

*Η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν ήδη συμφωνηθεί

*Η πορεία ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος και η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά

*Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, για το οποίο η τρόικα ζητεί επιτάχυνση και μεγαλύτερη ευελιξία (σήμερα ανακοινώθηκε ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ)

*Οι γενικότερες παρεμβάσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 7 Οκτωβρίου, θα αποτυπώνεται ουσιαστικά μόνον το κλείσιμο για το 2013 και, ειδικότερα, αναμένεται ύφεση 4% (για το 2014 εκτιμάται οριακή αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6%). Ενώ, το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται, με τις έως τώρα πληροφορίες, να διαμορφωθεί στα 100 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι υπάρχει συμφωνία να μην επιβληθεί έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις υπέρ του ΟΑΕΕ και να μην εφαρμοστεί για τους ένστολους το ενιαίο μισθολόγιο.

Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται, εκτός απροόπτου, να επανέλθουν στην Ελλάδα μετά το Eurogroup στις 14 Οκτωβρίου. Πάντως, εκτός από την αλληλογραφία με την ελληνική πλευρά, θα παραμείνουν στην Ελλάδα τα τεχνικά κλιμάκια, που θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων.

http://www.enet.gr/

"Τριετές στρατηγικό πλάνο πολιτικών κατά του νεοναζισμού"

Στη σύνταξη τριετούς στρατηγικού πλάνου πολιτικών κατά του νεοναζισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με...
την οποία καταδικάζεται κάθε πράξη βίας με αποκορύφωμα την πολιτική δολοφονία συνανθρώπου μας από μέλος του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε το θέμα που έχει προκύψει εξαιτίας των τελευταίων ραγδαίων εξελίξεων που προκαλούν κοινωνική ένταση και απειλούν την δημοκρατική μας παράδοση και

Εκλογές στις 3 Νοεμβρίου;

photo: Alexandros Katsis@fosphotos.com
Σταύρος Θεοδωράκης

Για εθνικές εκλογές ετοιμάζονται πλέον τα επιτελεία του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα μετά και τις συλλήψεις του Μιχαλολιάκου και άλλων στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Το σενάριο που συζητείται αυτή τη στιγμή έχει ως εξής. Τις επόμενες ημέρες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραιτούνται από το βουλευτικό αξίωμα. Το ίδιο πράττουν και οι αναπληρωματικοί βουλευτές της, γεγονός που υποχρεώνει την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές στη μισή χώρα. Εκλογές δηλαδή θα πρέπει να γίνουν στην Α΄ Αθηνών - Β’ Αθηνών – Αττική – Αιτωλοακαρνανία – Αχαΐα – Εύβοια - Α’ Θεσσαλονίκης – Β’ Θεσσαλονίκης – Κορινθία – Μαγνησία - Μεσσηνία - Α’ Πειραιώς. Μπροστά σε αυτόν τον τραγέλαφο, να διεξάγονται εκλογές στην Αθήνα αλλά όχι στην Κρήτη, στη Θεσσαλονίκη αλλά όχι στον υπόλοιπη Μακεδονία, ο Αντώνης Σαμαράς θα αποφασίζει εθνικές «εκλογές σε όλη τη χώρα το νωρίτερο δυνατό». Στόχος του βέβαια θα είναι να γίνουν οι εκλογές πριν παρέλθουν οι 18 μήνες από την τελευταία βουλευτική αναμέτρηση γεγονός που θα του επιτρέψει να συγκροτήσει ο ίδιος τις λίστες των βουλευτών του και να μη γίνει η εκλογή τους με σταυρό. Σε αυτό το σημείο υπάρχουν δύο ερμηνείες. Το 18μηνο μετράει από τις εκλογές του Μαϊου ή από τις εκλογές του Ιουνίου; Στην πρώτη περίπτωση που είναι και η επικρατέστερη έχουμε εκλογές μέχρι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Στην δεύτερη περίπτωση οι εκλογές πρέπει να γίνουν μέχρι την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου. Η εξέλιξη αυτή πάντως - να γίνουν εκλογές με λίστα και όχι με σταυρό - διευκολύνει και τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος και θα μπορεί να συγκροτήσει μια πιο συμπαγή και πιο αξιόμαχη κοινοβουλευτική ομάδα χωρίς πολλές παραφωνίες.

Βέβαια, βάσει του Συντάγματος η Βουλή μπορεί να λειτουργήσει και με λιγότερους από 300 βουλευτές (το Σύνταγμα κάνει λόγο για 200 – 300 έδρες). Άρα θα μπορούσαν οι έδρες της Χρυσής Αυγής να μείνουν κενές. Ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος μάλιστα υποστήριξε, μιλώντας στο Μέγκα, ότι η Βουλή θα μπορούσε να νομοθετήσει πως σε περιπτώσεις καταχρηστικών παραιτήσεων βουλευτών, δεν θα γίνονται επαναληπτικές εκλογές. Ο κ. Αλιβιζάτος διευκρίνισε επίσης ότι αν κάποιος βουλευτής οδηγηθεί στη φυλακή (προφυλακισμένος ή με πρωτόδικη απόφαση) δεν χάνει την έδρα του στη Βουλή καθώς για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση (δηλαδή σε 6 με 8 χρόνια). Τις απόψεις Αλιβιζάτου, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο Σύριζα τις ακούν με προσοχή, αναγνωρίζουν τη νομική τους επάρκεια αλλά τις θεωρούν «πολιτικά ασταθείς». «Φαντάζεσθε την εικόνα μιας Βουλής με κενές θέσεις και με τους νεοναζιστές απέξω να μας καταγγέλλουν ότι συνεργαστήκαμε για να τους φιμώσουμε;», αναρωτιέται στέλεχος στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί σε μεσοβέζικες λύσεις χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών πάντως έχουν ενισχύσει την πεποίθηση των γαλάζιων ότι θα βγουν ενισχυμένοι αυτή τη στιγμή από μια εκλογική αναμέτρηση. «Είναι καλύτερα θα κάνουμε εκλογές τώρα που μας χειροκροτούν για τη Χρυσή Αυγή παρά σε λίγους μήνες που θα μας βρίζουν για τις νέες απολύσεις και τις νέες περικοπές», είναι μια από τις φράσεις που ακούς από στελέχη του περιβάλλοντος Σαμαρά. Και είναι αλήθεια ότι τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι τα ποσοστά της Χρυσής «διαμοιράζονται» κυρίως προς τη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αν προκηρυχθούν εκλογές, ο Σύριζα θα έχει τη δυνατότητα να μιλήσει για «συγκοινωνούντα δοχεία της Δεξιάς και της ακροδεξιάς» συσπειρώνοντας έτσι όλο τον κόσμο της Αριστεράς. Επιπλέον στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να πείσει ευρύτερα δημοκρατικά στρώματα ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά και οι μνημονιακοί της σύμμαχοι, είναι αυτοί που εξέθρεψαν το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής αφήνοντας ασύδοτους τους φασίστες να αλωνίζουν».

Ο Αντώνης Σαμαράς φεύγει σήμερα (Σάββατο μεσημέρι στις 2) για πολυήμερο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες (γυρνάει εκτός απροόπτου την επόμενη Παρασκευή 4 Οκτωβρίου). Κάποιοι του εισηγήθηκαν να αναβάλει το ταξίδι, αυτός όμως προκρίνει τη λύση να ταξιδέψει και αν οι απαιτήσεις το απαιτήσουν να επιστρέψει εκτάκτως και να προκηρύξει εκλογές. Εν ολίγοις θέλει να συμπεριφερθεί ως η ήρεμη δύναμη που δεν εμπλέκεται στα δικαστικά σενάρια και τις αστυνομικές επιχειρήσεις αλλά που όμως «είναι αποφασισμένος να μην αφήσει τη χώρα στο έλεος των συγκρούσεων». «Σταθερότητα ή χάος» επαναλαμβάνουν συχνά τις τελευταίες μέρες οι «πρωθυπουργικοί συνομιλητές» προσπαθώντας να μετατοπίσουν τη συζήτηση από το «αδιέξοδο της οικονομίας», στη «μάχη για τη δημοκρατία». Βέβαια στα σενάρια των άμεσων εκλογών υπάρχουν ακόμη ορισμένες μεταβλητές. Τι θα γίνει αν παρά τα όσα λέγονται ο Μιχαλολιάκος δεν διατάξει τους «στρατιώτες» του να παραιτηθούν; Ή τι θα γίνει αν οι σύμμαχοι του κ. Σαμαρά στην Ευρώπη, αντιδράσουν βλέποντας ξανά τη χώρα να τρέχει σε εκλογές; Και το κυριότερο: τι θα πράξει το επιτελείο Σαμαρά αν στις δημοσκοπήσεις που αναμένονται από αύριο δείξουν ότι ο κόσμος ναι μεν επιβραβεύει τον Δένδια για την «εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης» αλλά για το μεγάλο πρόβλημα της χώρας που είναι και παραμένει η οικονομία, προκρίνει μια πιο ριζική λύση;

http://www.protagon.gr


Oργισμένοι για χθες, ικανοποιημένοι για σήμερα, ανήσυχοι για αύριο

Του Δ. Χριστόπουλου

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Παντείου Πανεπιστήμιου, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου γράφει για τις ραγδαίες σημερινές εξελίξεις.  28 Σεπτεμβρίου 2013: έχουμε λόγους να είμαστε οργισμένοι για το χθες, ικανοποιημένοι για το σήμερα και ανήσυχοι για το αύριο

Η 28η Σεπτεμβρίου 2013 είναι σύνθετη μέρα. Δεν προσφέρεται για μεμψιμοιρίες, ούτε όμως για πανηγύρια όσο κι αν αυτό δεν είναι εύκολο… Μετά από χρόνια ολιγωρία, οι ελληνικές δικαστικές και διωκτικές αρχές έκαναν αυτό που όφειλαν να είχαν κάνει εδώ και πολύ καιρό: να ξεκινήσουν την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Μιας οργάνωσης που εκμεταλλευόμενη την ελληνική νομοθεσία και συνταγματική παράδοση φόρεσε το μανδύα του πολιτικού κόμματος διευρύνοντας το εγκληματικό της έργο και αυξάνοντας την επιρροή της στην ελληνική κοινωνία.

Ως πολίτες, έχουμε λόγο να είμαστε οργισμένοι γιατί:

Ήταν ανάγκη η θυσία ενός Έλληνα, ενός «από μας», μετά από σωρεία εγκλημάτων εναντίον μεταναστών κυρίως, προκειμένου η εκτελεστική εξουσία να καταλάβει ότι «δεν πάει άλλο» καθώς απειλούνται όλα τα έννομα αγαθά της ελληνικής πολιτικής κοινότητας.
Χρειάστηκε μια ανθρωποκτονία ώστε η ελληνική δικαιοσύνη, κατά δημόσια παραγγελία της εκτελεστικής εξουσίας, να προβεί σε αυτό που ήταν ούτως ή άλλως το πολιτειακό της καθήκον: να προβεί σε διώξεις για εγκλήματα που είτε ήταν, είτε όφειλαν να είναι σε γνώση της.
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «ανακαλύπτουν» σήμερα την εγκληματική φύση μιας οργάνωσης που τόσα χρόνια εξέθρεψαν στα αδηφάγα «παράθυρά» τους.
Πάρα ταύτα, η 29η Σεπτεμβρίου είναι μέρα στην οποία την ίδια στιγμή που σκεφτόμαστε το προηγούμενο όνειδος πρέπει κυρίως να σκεφτόμαστε και να σχεδιάζουμε το μέλλον, επαγρυπνώντας ώστε να τελειώσει καλά και σύννομα αυτό που επιτέλους άρχισε.

Ως πολίτες έχουμε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι γιατί:

Εξαρθρώνεται η πιο επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση της τελευταίας δεκαετίας, και μια από τις πιο επικίνδυνες στην ελληνική εγκληματική ιστορία.
Θα αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα εγκλημάτων, αλλοδαπούς και ημεδαπούς.
Εκτίθεται με τον πιο επίσημο και πανηγυρικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία η απαξία από την πραγματική φύση της οργάνωσης.
Τέλος, ως πολίτες έχουμε λόγο να είμαστε ανήσυχοι γιατί:

Οι εν θερμώ επιδείξεις πυγμής και «αποφασιστικότητας» της εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας δημιουργούν μείζονες κινδύνους στις συνταγματικές εγγυήσεις. Ήδη, το γεγονός ότι οι συλλήψεις έγιναν χωρίς την άρση της ασυλίας των βουλευτών είναι οριακής συνταγματικότητας. Είναι δεδομένο πως η υπαγωγή της νομιμότητας σε κάθε είδους σκοπιμότητες - πολιτικές, επικοινωνιακές, υπηρεσιακές – είναι τακτική των αρχών που μακροπρόθεσμα δημιουργεί ζημιές που μένουν ανεξίτηλες.
Η παρείσφρηση της οργάνωσης στην Ελληνική Αστυνομία είναι πολύ βαθιά ώστε η κάθαρση της ΕΛ.ΑΣ. να θέλει πολύ δουλειά ακόμη. Η κουβέντα της μέρας ανήκει σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής όταν πήγε να συλληφθεί: «ξήλωσαν όλη την αστυνομία και την ΚΥΠ για να μας συλλάβουν». Ο Καιάδας – περί αυτού πρόκειται – είτε λόγω μειωμένου καταλογισμού, είτε λόγω αμηχανίας, τα είπε όλα.
Η ακροδεξιά πολιτική κουλτούρα στην ελληνική κοινωνία, ανεξάρτητα από την εξάρθρωση της οργάνωσης, είναι ούτως ή άλλως ενισχυμένη και οι κυρίαρχες πολιτικές επιλογές δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να την εδραιώνουν. Όσο η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει ως έχει, η βαθιά ριζωμένη ακροδεξιά πολιτική κουλτούρα θα βρει το ζωτικό χώρο που της χρειάζεται για να ισχυροποιείται.
Για τους λόγους αυτούς, η 28η Σεπτεμβρίου 2013 είναι σημαντική μέρα για την Ελληνική Δημοκρατία. Είναι όμως και κρίσιμη μέρα.

http://tvxs.gr/

Subaru Outback 2.0 Diesel CVT: Επανεκκίνηση!

Η εποχή που οι μπλε «διάβολοι» της Subaru πρωταγωνιστούσαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, δημιουργώντας πιστούς οπαδούς σε όλες τις γωνιές του πλανήτη ανήκει, πλέον, στο παρελθόν. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει και το ζητούμενο για τη «μικρή» ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία με την ετήσια παραγωγή των 750.000 μονάδων δεν θα μπορούσε να είναι η απόλυτη κυριαρχία στις «ειδικές» του WRC.

Η δημιουργία του πρώτου επίπεδου κινητήρα diesel στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας αποτέλεσε το σημαντικότερο βήμα στην προσπάθεια της Subaru να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των ημερών μας. Όχι όμως και το μοναδικό.

Μια ιστορία για να γελά ο κόσμος και να κλαίει ο Θέμος

Του Κώστα Βαξεβάνη

«Το τελευταίο τέυχος του HOT DOC χτύπησε φλέβα» λέει μια φίλη.Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα,έγραψε ένα συκοφαντικό αρθρίδιο,για να αντιμετωπίσει όσα αποκάλυψε το περιοδικό για το μέτοχό της.Δεν τόλμησε καν να αναφέρει το όνομά του στο άρθρο-απάντηση.Μάλλον η φίλη μου έχει δίκιο.Χτυπήσαμε πιο δυνατά από ό,τι νομίζαμε.Εισαγγελείς και ανακριτές θα αναγκαστούν να πέσουν πάνω στην αποκάλυψη για το μέτοχο της εφημερίδας,Αναστάσιο Πάλλη,αλλά κυρίως πάνω στην Offshore εταιρεία με την οποία συμμετέχει στην εφημερίδα.

Το άρθρο εναντίον μου,το οποίο με απειλούσε για μηνύσεις αποδίδοντάς μου διάφορους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν υπάρχει πια.Ο Θέμος και η παρέα του, το κατέβασαν άρον άρον.Θεώρησα πως πρέπει να μάθετε αυτή την ιστορία,γιατί είναι πολύ διδακτική.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου,μία μέρα πριν κυκλοφορήσει το HOT DOC στα περίπτερα,η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Πρώτο Θέμα,ανέβασε το άρθρο με το οποίο ανακοίνωνε πως “μηνύουμε το Βαξεβάνη” στις 19:06.Λίγο αργότερα ο τίτλος έγινε πιο σκληρός “κάνουμε μήνυση και αγωγή στο συκοφάντη Βαξεβάνη”. Το περιεχόμενο του άρθρου το οποίο ξεκινούσε γνωστοποιώντας στον κόσμο πως είχα πάει στο Πρώτο Θέμα εκλιπαρώντας για δουλειά με στόλιζε με τρόπο που δήλωνε ένα πράγμα.Ταραχή και αδιέξοδο.Ήταν γεμάτο συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και αυτός που το έγραψε,προφανώς είχε τέτοιο άγχος να με κατηγορήσει με οποιο τρόπο μπορούσε,που λίγη σημασία έδινε στο ότι πολύ εύκολα βρίσκεται κατηγορούμενος.

Αποφάσισα να κάνω μήνυση και μάλιστα αποφάσισα να ζητήσω την ενεργοποίηση του αυτοφώρου,όχι τόσο για να συλλάβουν τον Θέμο,αλλά για να δω πώς τελικώς θα λειτουργήσει το σύστημα της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας,το οποίο μερικές μέρες πριν,είχε συλλάβει και είχε οδηγήσει στο αυτόφωρο τη δημοσιογράφο Δέσποινα Μπρούσαλη,3 μέρες αφότου είχε αναρτήσει στο site directnews.gr άρθρο γνώμης που αναφερόταν στους χειρισμούς της ανακρίτριας Χατζάκη στο σκάνδαλο Λαυρεντιάδη.

Συνέταξα λοιπόν μια μήνυση χωρίς τη βοήθεια δικηγόρου και την παρέδωσα σε φίλη φίλου,δικηγόρο,να την καταθέσει.Επέλεξα να κατατεθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,γιατί ήμουν σίγουρος πως αν την κατέθετα σε άλλο τμήμα,θα μου έλεγαν πως είναι αδίκημα που έγινε ηλεκτρονικά,άρα πρέπει να κατατεθεί στο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,άρα θα έχανα χρόνο.Μηνυόμενοι ήταν ο Θέμος Αναστασιάδης και ο συνεκδότης Τάσος Καραμήτσος.

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης,η δικηγόρος πήγε στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα για να καταθέσει την μήνυση.Εκεί λοιπόν της είπαν πως δεν τη δέχονται γιατί το Ηλεκτρονικό Έγκλημα δέχεται μόνο μηνύσεις που έχουν γίνει μεν ηλεκτρονικά αλλά με άγνωστο δράστη ο οποίος πρέπει πρέπει να βρεθεί.Η δικηγόρος μου τους είπε πως οφείλουν να την παραλάβουν και να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία με βάση το νόμο.Ως αργά το βράδυ δεν την παραλάμβαναν.Με πίεση της δικηγόρου,το Ηλεκτρονικό Έγκλημα επικοινώνησε μαζί μου για να μου πει την ίδια επιχειρηματολογία.Τους εξήγησα πως τη μήνυση μπορεί να την παραλάβει ακόμη και τροχονόμος και οφείλουν να την δεχθούν όπως ορίζει ο νόμος.Πόσο μάλλον όταν τα αδικήματα έγιναν «δια της ηλεκτρονικής οδού».Ρώτησα αν υπάρχει κάποιος εσωτερικός κανονισμός ή εισαγγελική διάταξη που να λέει πως το Ηλεκτρονικό Έγκλημα παραλαμβάνει μόνο μηνύσεις για άγνωστους δράστες και μου απάντησαν «όχι».Απαίτησα για μια ακόμη φορά να παραλάβουν την μήνυση,τονίζοντας πως διαφορετικά κάνουν παράβαση καθήκοντος

Με διαβεβαίωσαν τελικώς ότι θα την πάρουν όπως και έγινε.Το μεσημέρι η έγκλησή μου πήγε στην Εισαγγελία,η οποία γνωμοδότησε πως το αδίκημα είναι αυτόφωρο και διαρκείας.Δηλαδή όσο είναι αναρτημένο το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα (ενώ κάλλιστα μπορεί να αλλάξει η πράξη αυτή) διαπράτεται το αδίκημα και αν κάποιος κάνει μήνυση,το αυτόφωρο λήγει σε 48 ώρες.

Η δικογραφία επέστρεψε στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα για να προχωρήσουν σε ενέργειες.Στις 15:00 δέχθηκα τηλεφώνημα από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα,για να πάω να καταθέσω για τη μήνυσή μου.Τους απάντησα πως δεν χρειάζεται κατάθεση για να κάνουν τη σύλληψη.Το συκοφαντικό δημοσίευμα ήταν αναρτημένο ακόμη και μπορούσαν απλώς να το εκτυπώσουν.Επέμεναν πως “ο εισαγγελέας ζήτησε να καταθέσω και αν μπορώ να πάω κατά τις 18:30”.Σημειωτέον ότι στις 19:00 ο Εισαγγελέας φεύγει από την Εισαγγελία.

Ζήτησα να καταθέσω όχι στις 18:30 αλλά όσο το δυνατόν γρηγορότερα.Πήγα στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όπου και πολύ γρήγορα δήλωσα πως επιβεβαιώνω όσα γράφω στη μήνυση και σημείωσα πως το αδίκημα είναι διαρκές,αφού το δημοσίευμα είναι αναρτημένο.Στην κατάθεσή μου μάλιστα σημείωσα πως με αυτή ακριβώς τη νομική διαδικασία η δημοσιογράφος Μπρούσαλη είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο 3 μέρες μετά από ανάρτηση δημοσιεύματος.Κατέθεσα επίσης και print screen από το οποίο φαινόταν πως την ώρα που μιλούσαμε,το δημοσίευμα ήταν ενεργό.Αυτό για να δηλώσω με κάθε τρόπο πως το αυτόφωρο λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και όχι πριν.

Ζήτησα από τον προανακριτικό υπάλληλο να πιστοποιήσει και ο ίδιος πως το δημοσίευμα είναι ακόμη «πάνω» και απάντησε πως δεν χρειάζεται και θα το καταθέσει αν χρειαστεί ενόρκως.Στην κατάθεσή μου σημείωσα ακόμη κάτι πολύ σημαντικό.Πως δεν υπήρχε καμία δικαιολογία για τη μη σύλληψη του Θέμου και του συνεταίρου του,αφού ήταν δημοσιογράφοι φυλασσόμενοι από αστυνομικούς.Έπρεπε οι αστυνομικοί οι οποίοι τους φυλάνε να τους παραδώσουν,αφού η φύλαξή τους είναι για να μην διαπράξουν οι άλλοι έγκλημα εναντίον τους,και όχι για να μπορούν να διαπράττουν οι ίδιοι.Ζήτησα και γράφτηκε στην κατάθεσή μου,πως σε αντίθετη περίπτωση οι αστυνομικοί κάνουν παράβαση καθήκοντος και οι ανώτεροί τους,τους προτρέπουν σε αυτό.

Στις 17:00 έφυγα από την δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,περιμένοντας να δω πώς θα λειτουργήσουν.Από νομικής απόψεως δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από πουθενά.Το αδίκημα ήταν αυτόφωρο και έληγε τα μεσάνυχτα αφού ήταν διαρκείας.Δεν μπορούσαν να βρουν δικαιολογία μη ανεύρεσης των Αναστασιάδη και Καραμήτσου,αφού ήταν ήδη στα χέρια αστυνομικών φρουρών.

Αλλά το θαύμα έγινε,αφού ο Θέμος είναι ως γνωστόν θρήσκος άνθρωπος.Μέχρι να φτάσω στο γραφείο το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος που έγραφε πόσο κακός δημοσιογράφος είμαι και όλα τα σχετικά είχε κατέβει.Κάναμε αμέσως δημοσίευση γι αυτό γιατί ήταν βέβαιο πως κάποιος από την Αστυνομία,είχε ενημερώσει το Θέμο να κατεβάσει το δημοσίευμα για να προφασιστούν ψευδώς πως δεν υπάρχει,άρα δεν είναι το αδίκημα διαρκείας και έχει λήξει το αυτόφωρο.

Σήμερα το πρωί (Σάββατο) επικοινώνησα με το Ηλεκτρονικό Έγκλημα για να μάθω επισήμως τι έγινε.Μου απάντησαν πως δεν υπάρχουν συλλήψεις αλλά δεν μπορούν να με ενημερώσουν γιατί είναι στοιχείο της προανάκρισης.

Η ιστορία έχει δύο πλευρές.Η μία από αυτές έχει πραγματικά πλάκα.Και αφορά το τι σκαρφίζονται και πώς καλύπτουν ό,τι θέλουν να καλύψουν παρανομώντας.Και το πόσο «μάγκας» είναι ο Θέμος αν θέλετε.Γι αυτό και την γράφω.Η άλλη πλευρά είναι σοβαρή.Στην Αστυνομία και τις Αρχές υπάρχει μια παραθεσμική λειτουργία που προτιμά ακόμη και να εκτεθεί απ το να πάψει να υπάρχει.Είναι η ίδια η παραθεσμική λειτουργία ανοχής και υποστήριξης που έκανε θηρίο τη Χρυσή Αυγή μέσα στην Αστυνομία.Γι αυτό λέω να μην της χαριστώ.Ακόμη και αν χρειαστεί να μηνύσω από τον Αρχηγό της Αστυνομίας,ως το φρουρό του Θέμου.

http://www.koutipandoras.gr/

Προανακριτική πραξη από το MEGA!...

Κυρία Πιπιλή, αυτός είναι?...

Το MEGA υποκαθιστά και την αστυνομία στο έργο της. Φωνάξαν την Πιπιλή και της βάλαν να παίζει το βίντεο με την ...σύλληψη του Μίχου και την ρώτησαν αν είναι αυτός που πήρε μέρος στην επίθεση που έγινε σε βάρος της στην βουλή, όπως κατήγγειλε η ιδια.

Διαβάστε και τον ανεπανάληπτο διάλογο:

Τρέμη- Αυτός είναι, ο κύριος Μίχος?
Πιπιλή - Φοράει γυαλιά?
Τρέμη - Ναι.
Πιπιλή - Ναι, αυτός είναι...

http://nonews-news.blogspot.gr/

Φόρος στα ανεντόπιστα χωράφια

Παλιά έριχναν την πέτρα και καθόριζαν τα σύνορα στο χωράφι.
Τώρα η πέτρα αυτή πέφτει στο κεφάλι του ιδιοκτήτη
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΛΩΣΣΑ 

Εως και διπλάσιο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων εξαιτίας της προχειρότητας με την οποία αντιμετώπισε το υπουργείο Οικονομικών το σχεδιασμό του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων.

Οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα κενά που ανέδειξε ο νέος νόμος εξαιτίας των λαθών που εντοπίστηκαν στη βάση δεδομένων για την ακίνητη περιουσία, του υπουργείου Οικονομικών και ως εκ τούτου θα πληρώσουν ακριβά τις ελλείψεις και τα λάθη του κρατικού μηχανισμού.

Κατά την προετοιμασία του νέου φόρου, τόσο τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών όσο και τα στελέχη που όρισαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης να συγκεντρώσουν τα στοιχεία και να σχεδιάσουν το νέο φόρο, αντιλήφθηκαν ότι η βάση δεδομένων του υπουργείου είναι διάτρητη.

Κατά προσέγγιση

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στοιχεία που δόθηκαν στα επιτελεία των κομμάτων ήταν κατά προσέγγιση, δεν ήταν ενημερωμένα και περιελάμβαναν πολλά λάθη. Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να γίνει ολοκληρωμένη δουλειά πάνω σε πραγματικά στοιχεία. Από την πρώτη στιγμή έως και σήμερα ο φόρος προετοιμάζεται σύμφωνα με εκτιμήσεις για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας, καθώς η έλλειψη περιουσιολογίου και κυρίως κτηματολογίου, δεν επιτρέπει στο επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών να ετοιμάσει σενάρια επί πραγματικών δεδομένων.

Οι φορολογούμενοι είναι δεδομένο πλέον ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα κενά που ανέδειξε ο νέος νόμος και ως εκ τούτου θα πληρώσουν ακριβά τις ελλείψεις και τα λάθη που εντοπίστηκαν στη βάση δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών.

Εστω και αν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν κληθεί να λύσουν το γρίφο των μεγάλων κενών που έχει αφήσει η ελλιπής κτηματογράφηση της χώρας, τα σχέδια του νέου φόρου που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι εκατομμύρια φορολογουμένων θα αναγκαστούν να πληρώσουν διπλό και τριπλό φόρο εξαιτίας της προχειρότητας με την οποία αντιμετώπισε όλη τη διαδικασία η κυβέρνηση.

Ηδη το υπουργείο γνωρίζει ότι το 20%-25% των αγροτεμαχίων παραμένουν ανεντόπιστα από τους ιδιοκτήτες τους. Δηλαδή, χιλιάδες ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων δεν ξέρουν πού βρίσκονται, ποια είναι η πραγματική τους αξία και το συνολικό τους εμβαδόν. Για παράδειγμα, μόνο στην περιοχή του Μαραθώνα και του Γραμματικού κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης εμφανίστηκαν τουλάχιστον 3.000 ανεντόπιστα αγροτεμάχια.

Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες αγροτεμάχια έχουν δηλωθεί κατά προσέγγιση και οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να πληρώσουν τον νέο φόρο για αγροτεμάχια που δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται και κυρίως δεν τους αποφέρουν κανένα έσοδο. Το γεγονός αυτό έχει στείλει στους συμβολαιογράφους χιλιάδες ιδιοκτήτες που ζητούν να κάνουν τροποποίηση συμβολαίου διαγράφοντας τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια, δηλώνοντας ότι εκ παραδρομής έχουν βρεθεί στην ιδιοκτησία τους.

Τα καταπατημένα

Διπλό φόρο θα πληρώσουν και οι ιδιοκτήτες των καταπατημένων αγροτεμαχίων, που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αγγίζουν το 15% του συνόλου των αγροτεμαχίων. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει εκκαθαριστικό με το νέο φόρο και στους καταπατητές που τα δήλωσαν για να συγκεντρώσουν τις προϋποθέσεις περί δικαιώματος χρησικτησίας, αλλά και στους νόμιμους ιδιοκτήτες οι οποίοι όμως δεν μπορούν να έχουν κανένα όφελος από την ιδιοκτησία τους που έχει καταπατηθεί.

Με πολλές ταχύτητες θα κληθούν να πληρώσουν το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων. Η φορολογία των ιδιοκτητών που έχουν ενταχθεί σε ένα από τους τρεις νόμους (Σουφλιά, Μπιρμπίλη, Παπακωνσταντίνου) νομιμοποίησης αυθαιρέτων, διαφοροποιείται βάσει του νόμου στον οποίο έχουν υπαχθεί.

Υπόλογοι για τα αυθαίρετα

Αγνωστο παραμένει τι θα γίνει με το μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών που έως το τέλος του 2012 δεν είχαν τακτοποιήσει τα αυθαίρετα κτίσματα. Οι ιδιοκτήτες αυτοί υποχρεώνονται να δηλώσουν στο Ε9 την πραγματική κατάσταση του ακινήτου και να φορολογηθούν βάσει αυτής. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις ελλοχεύει ο κίνδυνος, όταν θα διασυνδεθούν η πολεοδομία με την εφορία, να βρεθούν υπόλογοι στην πρώτη, αντιμετωπίζοντας ακόμα και πρόστιμα.

Χάος επικρατεί και στα στοιχεία για το ακριβές εμβαδόν των οικοπέδων. Στο 90% των αγροτεμαχίων δεν υπάρχει ταύτιση του συμβολαίου, με τα στοιχεία του κτηματολογίου αλλά και με αυτά που εμφανίζουν τα τοπογραφικά διαγράμματα. Η εφορία θα αντλήσει τα στοιχεία για το νέο ενιαίο φόρο από το Ε9 που έχουν υποβάλει οι φορολογούμενοι -συνήθως βάσει των στοιχείων που αναγράφονται στα συμβόλαιά τους- αλλά έτσι οι περισσότεροι θα βρεθούν εκτεθειμένοι στο μέλλον.

Αυτό θα συμβεί, γιατί στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θελήσει να μεταβιβάσει το αγροτεμάχια, θα πρέπει να προσκομίσει εξαρτημένο τοπογραφικό. Η εφορία τότε θα διασταυρώσει τα στοιχεία με το Ε9 και στις περιπτώσεις που το αγροτεμάχιο αποδειχθεί από το εξαρτημένο τοπογραφικό μεγαλύτερο σε σχέση με τα στοιχεία του Ε9, θα του επιβληθεί αναδρομικά φόρος για τη διαφορά. Στην αντίθετη περίπτωση βέβαια που το αγροτεμάχιο βρεθεί μικρότερο σε σχέση με το Ε9, το Δημόσιο δεν είναι υπόχρεο να επιστρέψει στον ιδιοκτήτη τη διαφορά.

a.klossas@eleftherotypia.net

Εκθεση - σοκ για το κλίμα: Υδάτινος εφιάλτης για τη Γη το 2100

Διακεκριμένοι επιστήμονες του κλίματος απέδωσαν στον ανθρώπινο παράγοντα το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης - για πρώτη φορά με τόση σαφήνεια - για την υπερθέρμανση του πλανήτη σε έκθεσή τους που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην Στοκχόλμη.

Οπως ανακοίνωσαν μέλη της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC), που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, «υιοθετήθηκε» η περίληψη της έκθεσης που απευθύνεται στις κυβερνήσεις των χωρών και εγκρίθηκε κατά το τέλος της συνάντησης στη σουηδική πρωτεύουσα. 

H βουλή μπορεί να λειτουργεί και χωρίς τον Κασιδιάρη...

Δεν είναι παράδοξο, ο αρχηγός και κάποιοι βουλευτές να είναι στη φυλακή, και οι υπόλοιποι να είναι στη βουλη και να μετέχουν της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ρώτησε τον συνταγματολόγο , Γ. Δρόσο, ο Τσίμας . 

Παράδοξο είναι, ηταν η απαντηση, αλλά...η βουλή μπορεί να λειτουργεί και χωρίς τους συλληφθέντες ...

http://nonews-news.blogspot.gr/

ΕΣΚΑ-Η: Νίκες για έφηβους και παίδες της Αχαγιάς '82 στην πρεμιέρα

Δυο στα δυο για τα τμήματα υποδομών του Α.Ο. Αχαγιάς 82 στους πρώτους επίσημους αγώνες που έγιναν στο κλειστό της Αχαγιάς για τα τοπικ΄πα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η, το τμήμα των εφήβων επιβλήθηκε

LOVEINT: Ο… νέος κλάδος κατασκοπείας της NSA!

Τουλάχιστον άκρως χιουμοριστικό είναι το δημοσίευμα της «Φωνής της Ρωσίας» που γελοιοποιεί την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, την περίφημη NSA που αμύνεται... μετά τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για την παγκόσμια δράση της.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην κατάχρηση της εξουσίας από εργαζόμενους στην υπηρεσία που χρησιμοποιούσαν τα τεχνικά μέσα της υπηρεσίας για να παρακολουθούν… τις σχέσεις τους, συζύγους και συντρόφους, σε 12 περιπτώσεις (τόσες καταγγέλθηκαν) από το 2003.

«Δεν θα αλλάξει η αντιμετώπιση της ευρωζώνης από τη Γερμανία», εκτιμά ο Γιούνκερ

Δεν θα αλλάξουν και πολλά στην αντιμετώπιση της ευρωζώνης από τη Γερμανία με τη νέα κυβέρνηση, εκτιμά ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

«Ανεξαρτήτως της σύνθεσης που θα έχει η μέλλουσα κυβέρνηση της Γερμανίας, δεν πιστεύω να παρακολουθήσουμε σπουδαία μεταβολή στην προσέγγιση των προβλημάτων, που έχει η ευρωζώνη», ανέφερε σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα Λ' Εκό.

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η πρώτη εφεδρεία δημοσίων υπαλλήλων

Αντισυνταγματική κρίθηκε, με την υπ’ αριθμ. 3354/2013 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η πρώτη εφεδρεία στον δημόσιο τομέα που προβλέφθηκε το...
2011 με το Μνημόνιο Ι (Ν. 4024/2011) και την υπουργική απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/56/ ΟΙΚ.1872/8.11.2011.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν αντισυνταγματικό το μέτρο της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (εφεδρεία) για τους υπαλλήλους του αμιγούς δημόσιου τομέα που απασχολούνται καθαρά με σχέση Δημοσίου Δικαίου.

Εγκρίθηκε οδικός χάρτης για καταστροφή χημικών όπλων της Συρίας

Το εκτελεστικό συμβούλιο του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) που είναι επιφορτισμένο με τη διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας ενέκρινε έναν οδικό χάρτη για την καταστροφή των χημικών όπλων του καθεστώτος της Δαμασκού ανέφερε μια πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.

Μουντιάλ 2014: O Γερμανός, Αϊτεκίν, διαιτητής στο Ελλάδα-Σλοβακία

Tον διαιτητή που ορίστηκε από τη FIFA για την αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με τη Σλοβακία, η οποία θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, γνωστοποίησε η ΕΠΟ.
Αυτός είναι ο 35χρονος Γερμανός,

Είμαστε φυλακισμένοι μέσα στο ηλιακό μας σύστημα;

Όταν το 1977 εκτοξεύτηκε το εξερευνητικό διαστημόπλοιο Voyager1 με σκοπό να ταξιδέψει πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, δεν ξέραμε τι θα βρούμε. Οι αστροφυσικοί, μέσα στα 36 χρόνια που το...
Voyager1 πορεύεται στο διάστημα, ήλπιζαν ότι μια ωραία ημέρα θα καταφέρουμε να ανακαλύψουμε τι υπάρχει πέρα από τα σύνορα του ηλιακού μας κόσμου. Τώρα όμως που το διαστημόπλοιο έφτασε σε αυτά τα σύνορα, γκρεμίστηκαν όλα τα μοντέλα που είχαν φανταστεί οι επιστήμονες για την έξοδο στο άγνωστο σύμπαν. Αυτό που έχει συμβεί θυμίζει σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Βρετανία - Έρευνα: Oι πιλότοι αποκοιμούνται εν ώρα πτήσης

Περισσότεροι από τους μισούς βρετανούς πιλότους παραδέχθηκαν ότι έχουν αποκοιμηθεί ενόσω βρίσκονταν στο πιλοτήριο, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε λίγες ημέρες πριν την...
ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο νέων κανόνων ασφαλείας για τους πιλότους.

Σύμφωνα με την Ένωση Βρετανών Πιλότων (BALPA), το 56% των 500 πιλότων που εργάζονται σε εμπορικές πτήσεις παραδέχθηκε ότι έχει αποκοιμηθεί στο πιλοτήριο και σχεδόν ένας στους τρεις από αυτούς δήλωσαν ότι όταν ξύπνησαν είδαν ότι κοιμάται και ο συγκυβερνήτης.

Με το αίμα του, ο Π.Φύσσας ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό

Του Δημήτρη Θεοδόση
Του Σ. Κούλογλου

Δεν είναι σπάνιο πολιτικές δολοφονίες να προκαλούν ριζικές ανατροπές. Το 1963, η δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη από τους φιλοχιτλερικούς παρακρατικούς της Θεσσαλονίκης, πολιτικούς προγόνους της Χρυσής Αυγής, οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλάζοντας ριζικά την πολιτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην χώρα μετά τον εμφύλιο. Ανάλογες επιπτώσεις θα είχε πιθανότατα, το 1968, η απόπειρα του Αλέξανδρου Παναγούλη αν είχε καταφέρει να σκοτώσει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, τον ήρωα των νεοναζί Χρυσαυγιτών. Η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που καταλήγει σήμερα στην σύλληψη της ηγεσίας των τελευταίων και ουσιαστικά στην αποδιάρθρωση της εγκληματικής τους οργάνωσης, ανατρέπει πλήρως το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε σταδιακά, μετά τις τελευταίες εκλογές.

Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε στην αρχή να συλλάβει την ανατροπή των πολιτικών δεδομένων. Το Μέγαρο Μαξίμου επέμεινε στην λογική της θεωρίας “των δύο άκρων”, που μετά την δολοφονία ακουγόταν γελοία ενώ αποδοκιμάστηκε κραυγαλέα, από το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ μέχρι τον πρόεδρο του ΣΕΒ και με τις σημερινές συλλήψεις κατέρρευσε πλήρως. Παρά την κατακραυγή, στην ΝΔ ήθελαν αρχικά να εκμεταλλευτούν την δολοφονία για να καταλάβουν τον χώρο του κέντρου απέναντι "στα άκρα".

Το προηγούμενο διάστημα, ακροδεξιοί σύμβουλοι του επιτελείου Σαμαρά δούλευαν πάνω σε ένα εναλλακτικό σενάριο για τις επόμενες εκλογές, που δεν απέκλειε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή. Σε συζήτηση με δημοσιογράφους στη Βουλή το καλοκαίρι, ο Τάκης Μπαλτάκος, νεκροθάφτης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά και γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου δήλωνε αφοπλιστικά: «είναι απευκταίο, αλλά όχι απίθανο το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να υποχρεωθεί να κυβερνήσει με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής».

Για αυτό, παρ' ότι συσσωρεύονταν οι καθημερινές εγκληματικές πράξεις και οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής, η ΝΔ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέφευγαν να πάρουν μέτρα που θα έκοβαν τις γέφυρες μαζί της. Εν όψει μάλιστα των ευρωεκλογών, ο δικηγόρος Τάκης Μιχαλόλιας, αδελφός του Νίκου Μιχαλολιάκου, βολιδοσκοπούσε για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής τέως διπλωμάτες και απόστρατους αξιωματικούς, σε μια επιχείρηση εξωραϊσμού της οργάνωσης. Ηταν το περίφημο σχέδιο της “σοβαρής Χρυσής Αυγής” στο οποίο αναφέρθηκε και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου του ΣΚΑΙ, που προέβλεπε και την πιθανότητα διάσπασης της οργάνωσης.

Οι σχεδιαστές του σεναρίου δεν αγνοούσαν φυσικά ότι μια οποιαδήποτε συνεργασία με τους νεοναζί θα προκαλούσε σοβαρότατα προβλήματα και μέσα στην ΝΔ. Αλλά μια τέτοια εξέλιξη θα γινόταν σε έκτακτες συνθήκες,. Πρώτον δεν θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεύτερον ο Α. Σαμαράς θα έκανε εθνικιστική, αντιμνημονιακή στροφή με αιχμές κατά των Βρυξελλών και του Βερολίνου, στα πρότυπα του ουγγρικού προηγούμενου: στην Ουγγαρία η δεξιά κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπαν εξασφαλίζει την δημοφιλία της αμφισβητώντας τις οδηγίες των Βρυξελλών και αθετώντας τις συμφωνίες μαζί τους, στηριζόμενη συγχρόνως στο νεοφασιστικό κόμμα Jobbik που κέρδισε σχεδόν το 17% των ψήφων και την τρίτη θέση στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Πρόκειται για το μοναδικό τόσο συγγενές με την Χρυσή Αυγή κόμμα που εκπροσωπείται σε εθνική Βουλή, διαθέτει δική του πολιτοφυλακή κλπ. Μετά από μια σειρά σκάνδαλα, το Jobbik διασπάστηκε, σε περισσότερο ακτιβιστικό και σε ένα τμήμα πιο “σοβαρό”.

Το σενάριο της σοβαρής Χρυσής Αυγής κατέρρευσε πλήρως, όταν με την δολοφονία Φύσσα τα χρυσά λαρύγγια άρχισαν να κελαηδάνε και οι ανακρίσεις σκιαγράφησαν το προφίλ μια οργάνωσης που είναι συγχρόνως και εγκληματική και τρομοκρατική. Ενω ασκούνται σοβαρές διεθνείς πιέσεις η κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα(στις Βρυξέλλες ανατριχιάζουν στην προοπτική ευρωβουλευτών στιλ Καιάδα), η Χρυσή Αυγή άρχισε να πέφτει στις δημοσκοπήσεις σε όφελος βασικά της ΝΔ. Ηταν τότε που το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να την ξεδοντιάσει, πιστεύοντας ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της θα επιστρέψει στην παράταξη από την οποία βασικά προέρχεται.

Αυτό το τελευταίο είναι λιγότερο σίγουρο απ ότι ακούγεται, αλλά το βέβαιο είναι ότι η Χρυσή Αυγή, με την σημερινή μορφή και ηγεσία, συρρικνώνεται αν δεν εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη. Ενα μέρος του “στενού πυρήνα” της μπορεί να στραφεί σε καθαρά τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Το βέβαιο είναι ότι ενώ στις ευρωεκλογές υπήρχε σοβαρότατη περίπτωση η Χρυσή Αυγή να καταλάβει την δεύτερη θέση, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και με τρίτη την ΝΔ, τώρα από το πολιτικό τοπίο αποχωρεί ένας από τους 3 πόλους: με δεδομένη την ισχνή απήχηση των κινήσεων ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, οδηγούμαστε σε μια καθαρή αναμέτρηση δεξιάς- αριστεράς.

Είναι λογικό στην τελευταία να επικρατεί αμηχανία, αφού η κυβέρνηση ικανοποιεί τα αιτήματα της και υιοθετεί την πλατφόρμα της για την δραστική αντιμετώπιση των νεοναζί. Αλλά σε αυτό το νέο τοπίο που ο Παύλος Φύσσας με το αίμα του δημιούργησε, είναι η κυβέρνηση που χρεώνεται ακέραια την πολιτική που έθρεψε και μεγάλωσε την Χρυσή Αυγή. Απλώς η αριστερά πρέπει να ξεπεράσει τους δογματισμούς της, να πάψει να ασχολείται με τα νάζια του ΚΚΕ και να καλύψει πολιτικά ολόκληρο τον χώρο, που χρειάζεται να καλύψει ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει σε συνθήκες εθνικής και κοινωνικής κρίσης.

http://tvxs.gr/