Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Φουαγιέ

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΙΣ

* Λοιπόν, έχουμε και λέμε: οι φτωχοί και ανήμποροι συμπολίτες μας παίρνουν φάρμακα και σχολικά είδη από τον ΣΚΑΪ (αν καθαρίσουν και καμιά ρεματιά παίρνουν και ικανοποίηση ότι προσφέρουν κι αυτοί κάτι...), ρούχα από τον ΑΝΤ-1 (συν μια πρόσκληση για τον Μάικ τον Φασολάκη...), προσκλήσεις για φαγητό, ποτό, θέατρο, σινεμά και εκδρομές από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές...

* Και υπάρχει και συνέχεια: γευματίζουν στα συσσίτια δήμων και εθελοντικών οργανώσεων, προμηθεύονται είδη πρώτης ανάγκης από κοινωνικά παντοπωλεία (μέχρι πρότινος και από τη Χρυσή Αυγή...), έχουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη από τους Γιατρούς του Κόσμου και συναξιοδοτικό πρόγραμμα αν κερδίσουν το λαχείο!

* Αν αυτή δεν είναι κυβερνητική κοινωνική πολιτική, τότε ποια είναι; Αυτή που πίναμε, τρώγαμε και διασκεδάζαμε με τα λεφτά του κράτους και το χρεώναμε κι από πάνω όταν αρρωσταίναμε;

* Ε, όλα αυτά τελείωσαν! Η κυβέρνηση βάζει τάξη!

* Και μπορεί να μη δίνει δουλειές, αλλά δεν αφήνει τους πολίτες στην τύχη τους (την οποία η ίδια διαμορφώνει και δεν είναι βεβαίως τύχη, αλλά τέλος πάντων...)

* Με τα νέα δίκαια και αποτελεσματικά φορολογικά μέτρα (έτσι τα χαρακτήρισαν και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τους πιστέψουμε...), όχι μόνο θα εξαλείψει (ίσως και να... αλείψει, δεν ακούσαμε καλά) τη φοροδιαφυγή, αλλά δίνει και μπόνους στους συνεπείς φορολογουμένους.

* Οσο πιο πολλές αποδείξεις μαζεύουμε (το πώς, βέβαια, είναι ένα ερώτημα, αφού δεν σου κόβουν απόδειξη ακόμα κι αν πληρώνεις, πόσω μάλλον όταν δεν έχεις να πληρώσεις...), τόσο πιο μεγάλη πιθανότητα θα έχουμε να μπούμε στη μεγάλη πρωτοχρονιάτικη κλήρωση!

* Για να κερδίσουμε ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη... Αυτά δηλαδή που έχουμε και ευχαρίστως θα τα πουλούσαμε αν τ' αγόραζε κανείς!

* Φαίνεται, όμως, ότι αρέσουν οι κληρώσεις στους κυβερνώντες. Από κληρωτίδες διαθεσιμότητας και κινητικότητας δεν βγήκαν και οι «περιττοί» δημόσιοι υπάλληλοι που αργά ή γρήγορα θα πάνε σπίτι τους;

* Αυτή δεν είναι κυβερνητική πολιτική, αλλά κυβερνητικό Λόττο!

* Μόνο που όποιοι κληρώνονται δεν κερδίζουν, αλλά χάνονται....

* Αυτές προφανώς είναι και οι θυσίες στις οποίες αναφέρεται ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας, μάλιστα, με δραματικό τρόπο ότι δεν πρέπει να πάνε χαμένες...

* Για τον Αντώνιο τον Δεξιό, το δράμα δεν είναι αν χαθούν οι άνθρωποι, αλλά οι θυσίες!

* Φαίνεται ότι για να πάει μπροστά ο τόπος, πρέπει να πάμε εμείς εν τόπω χλοερώ...

http://www.enet.gr/

Μαύρος Σεπτέμβρης

photo: billnbenj@flickr
Γιούλα Ράπτη

Απορία του μηνός: Τι Σεπτέμβρης ήταν αυτός; Σε τίποτα δεν έμοιαζε με κανέναν άλλον! Αφήνω στην άκρη τα πρωτοβρόχια, που έρχονται όποτε θέλουν, αφήνω και τα κίτρινα φύλλα και άλλα ρομαντικά και πάμε στα βασικά.

Ανοιγο-κλείνουν τα σχολεία, χάσαμε κι αυτή τη σταθερά. Μαζί κλείνουν και Πανεπιστήμια. Άρα, αφού όπως λένε “όπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή”, μπορούμε να γεμίσουμε σωφρονιστικά ιδρύματα (sic) για όλους: για τους VIP (Άκης Τσοχατζόπουλος και διάφοροι εκδότες) πιθανώς σε λίγο και βουλευτές της Χ.Α., αν η εισαγγελική έρευνα οδηγήσει εκεί, όπως φαίνεται, αλλά και για πολλούς από μας που θα χρωστάνε φόρους, δάνεια κ.λπ. Ο φετινός Σεπτέμβρης, από μήνας της Παιδείας γίνεται μήνας της κηδείας της εκπαίδευσης, η μόνη που θα μπορούσε να είναι η απάντηση σε πολλές από τις κακοδαιμονίες μας.

Χλωμή και η Υγεία: Κατά τον Άδωνη Γεωργιάδη όλα βαίνουν καλώς. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε. Η ανασφάλεια των πολιτών στο κόκκινο, τα νεύρα των γιατρών επίσης τεντωμένα. Κάποια δεν αντέχουν, τα βροντάνε και φεύγουν. Φίλη καρδιολόγος, με πολλά χρόνια στα δημόσια νοσοκομεία, ετοιμάζει βαλίτσες για την Εσθονία. Γράφει η ίδια στο fb, ως Moment in the wind: “Συνειδητοποίησα -για πολλοστή φορά- πόσο πολύ και επί πόσα χρόνια, δεν κάνω τη δουλειά μου. Η ιατρική είναι επιστήμη, όπως όλες οι επιστήμες, επάγγελμα όπως όλα τα επαγγέλματα. Ούτε φιλότιμο, ούτε μαραθώνιος χωρίς τέρμα, ούτε χόμπι, και κανένας μας που την ασκεί σε συνάρτηση με όποια σχέση εξάρτησης από το εθνικό σύστημα υγείας, δεν κάνει τη δουλειά του.

“Δεν είναι δουλειά μας να ξεχνάμε τη δουλειά μας-συνεχίζει η γιατρός. Δεν είναι δουλειά μας η ενασχόληση με τις μικρές ή μικρότερες δυνατότητες του κράτους, τα μπαλώματα, τα κουτσουρέματα, το κατακρεούργημα γνώσης, εμπειρίας, δυνατοτήτων και προσφοράς, στα μέτρα και στα πλαίσια προϋπολογισμού του κάθε υπουργείου και κάθε σοφού ιθύνοντα. Δεν είναι δουλειά μας να ξεχνάμε τελικώς τη δουλειά μας, προσπαθώντας να αφυπνίσουμε συνδικαλιστικές ηγεσίες, να συνηγορούμε γιατί δεν γίνεται αλλιώς με ανίδεους αποφασίζοντες διοικητές, προϊσταμένους, Γ.Γ, και με μια απεργιακή κινητοποίηση κάθε που φτάνει ο κάθε κόμπος του ατέλειωτου χτενιού στην άκρη του γκρεμού να γινόμαστε ζήτουλες για να κερδίσουμε τάχα κάποτε τα ψίχουλα που θα μας κάνουν να την κάνουμε σωστά. Δεν θα την κάνουμε. Ποτέ. Φεύγω και ελπίζω να τα ξαναθυμηθώ όλα από την αρχή”.

Πολιτικός πολιτισμός! Πού τον θυμήθηκα τον όρο, τώρα που είμαστε μέσα στη βαρβαρότητα! Οι εξελίξεις, που άργησαν πολύ, σχετικά με τον χαρακτήρα της Χ.Α., στοίχισαν μέχρι τώρα το  ξυλοδαρμό και τον εκφοβισμό πολλών μεταναστών, διάφορους τηλεοπτικούς και άλλους δημόσιους τσαμπουκάδες κι έφτασαν μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θύμα της αργοπορίας όλων να βάλουν φρένο στον ολοφάνερο φασιστικό πρόσωπο, ούτε καν προσωπείο των χρυσαυγιτών. Πολλοί δεν θέλαμε τον Παύλο νεκρό ήρωα. Τον θέλαμε να τραγουδάει για τα αδιέξοδα και να προτείνει την αγάπη. Αλλά έστω και τώρα ο τόσο άδικος χαμός του ας βοηθήσει να είναι η κόκκινη κάρτα αποβολής που θα δώσει η ίδια η κοινωνία στους νοσταλγούς του φασισμού. Ας απαντήσουν οι ψηφοφόροι αν θέλουν στη Βουλή “κόμμα” που να λειτουργεί σαν πολιτική μαφία.

http://www.protagon.gr/

Ρεάλ Μαδρίτης: Τέλος εποχής οριστικά για το Μπερναμπέου

Νέο όνομα θα αποκτήσει σύντομα το ιστορικό στάδιο της Ρεάλ Μαδρίτης, το Σαντιάγο Μπερναμπέου.
Ο ισπανικός σύλλογος θέλει να ανακατασκευάσει το γήπεδό του και να το κάνει σημείο αναφοράς της Μαδρίτης

Ερωτήματα για το νησί που γεννήθηκε από το σεισμό στο Πακιστάν

Ένα μεγάλο μυστήριο πλανιέται γύρω από το αναδυόμενο νησί στο Πακιστάν καθώς διαπιστώθηκε από τους ντόπιους ότι στο σημείο εκλύονται αέρια και τους επιστήμονες να εκφράζουν το φόβο ότι το νησί μπορεί να βυθιστεί με την ευκολία που εμφανίστηκε.

Το νησί από λάσπη και πέτρες επισκέφθηκε ομάδα Πακιστανών επιστημόνων και αξιωματικών του πολεμικού ναυτικού τη περασμένη Τετάρτη. Περιέγραψαν μια μάζα με ύψος 18 μέτρων, πλάτος 30 μέτρων και μήκος 76 μέτρων. Κατά την επίσκεψη τους ανέφεραν πως το νερό στις όχθες του νησιού είναι γεμάτο φυσαλίδες, ενώ παρατηρήθηκε η οσμή κάποιου είδους αερίου. Επίσης, αναφέρθηκε πως όταν κάποιοι προσπάθησαν να ανάψουν το τσιγάρο τους παρατηρήθηκαν μικρές φωτιές.

Οι επιστήμονες συνδέουν την εμφάνιση του νησιού με το σεισμό των 7,7 ρίχτερ που σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους στην επαρχία Μπαλουχιστάν. «Εκείνη η μεγάλη δόνηση κάτω από τη γη προκάλεσε μεγάλη αναταραχή», δήλωσε ο διευθυντής του πακιστανικού Κέντρου Παρακολούθησης Σεισμών στο Associated Press.Υπάρχουν όμως και αντιδράσεις από άλλους επιστήμονες ως προς τα ευρήματα της πακιστανικής ομάδας ερευνητών, καθώς υποστηρίζουν πως η ανάδυση νησιού από σεισμό δεν είναι σπάνιο φαινόμενο και ανάλογα περιστατικά καταγράφηκαν τις χρονιές 1945, 2001 και 2011. Επιπλέον ορισμένοι εμφανίζονται δύσπιστοι ως προς τις αναφορές για μεθάνιο, με τον Ρομπ Μέλορς από το αμερικανικό εθνικό εργαστήριο Λόρενς Λίβερμορ να δηλώνει στο Associated Press πως, «τα αποθέματα μεθανίου που γνωρίζουμε πως υπάρχουν στη περιοχή βρίσκονται σε μεγαλύτερα βάθη και πιο μακριά από τις ακτές. Θα μπορούσε να είναι διοξείδιο του άνθρακα ή κάποιο υγρό στο έδαφος, όχι απαραίτητα μεθάνιο».

Επίσης ο Ρομπ Μέλορς προειδοποίησε πως η νησίδα θα βυθιστεί σε διάστημα μερικών εβδομάδων καθώς αυτό έχει συμβεί με τα υπόλοιπα νησιά που γεννήθηκαν έπειτα από μεγάλες σεισμικές δονήσεις.

http://tvxs.gr/

Από το θρίαμβο στην αγωνία

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Το γερμανικό εκλογικό αποτέλεσμα παρουσιάζεται από το διεθνή Τύπο ως «θρίαμβος» της Μέρκελ: η «αυτοκράτειρα» κατισχύει και πάλι για 3η θητεία. Μαζί της πανηγυρίζει ολόκληρο το ευρωπαϊκό λόμπι της «λιτότητος για την ανταγωνιστικότητα», οι δεδηλωμένοι ή αδήλωτοι θαυμαστές της από την υπόλοιπη Ευρώπη, μερκελικότεροι της Μέρκελ, όσοι πρόθυμα νομιμοποιούν το νεοφιλελευθερισμό στη «γηραιά ήπειρο» και τη γερμανική διαχείρισή του.

Πανηγυρίζουν ακόμη όσοι προεξοφλούν ότι η Γερμανία «δεν αλλάζει με τίποτα» και κατά συνέπεια μοναδική και αναπόφευκτη «λύση» θα ήταν η διάλυση τόσο του κοινού νομίσματος όσο και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Ωστόσο, ίσως τα πράγματα αποδειχθούν περισσότερο περίπλοκα.

Παρά τον προσωπικό «θρίαμβο» της καγκελαρίου, ο απερχόμενος κεντροδεξιός δικομματικός συνασπισμός δεν δικαιώνεται, αλλά αποδυναμώνεται: η απερχόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετατρέπεται σε μειοψηφία. Από 50% στις προηγούμενες εκλογές, συρρικνώθηκε σε 45%, με σαρωτική κατάρρευση στο Κοινοβούλιο του εκ δεξιών «φιλελεύθερου» κυβερνητικού εταίρου. Επειτα, το νεοσύστατο «εναλλακτικό» εθνικιστικό κόμμα για την αποχώρηση της Γερμανίας από το ευρώ, αλλά και της ελληνικής αποβολής από αυτό, παρέμεινε εκτός Κοινοβουλίου, με άμεση συνέπεια την αποδυνάμωση της επιρροής αμφοτέρων στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Εάν, όπως λέγεται, η «θριαμβεύτρια» δεν είναι ιδεολόγος, αλλά «πραγματιστής» πολιτικός, που τείνει πάντα εξ ενστίκτου προς την ισορροπία και το συμβιβασμό, τότε προφανώς αυτός κλείνει από τα «δεξιά» και ανοίγει από τα «αριστερά», από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων. Ο προσωπικός «θρίαμβος» κινδυνεύει να αποδειχθεί «μαρτύριο» για τη νικήτρια.

Κάποιοι προεξοφλούν ότι η επανεκλογή της Μέρκελ αποτελεί «κακό νέο» για την Ευρώπη, αλλά και για τη Γερμανία. Ωστόσο, κατά την προεκλογική περίοδο, η καγκελάριος επαγγέλθηκε τη θέσπιση κατώτατου ορίου εργατικών μισθών κατά κλάδο, κλέβοντας έτσι την παράσταση τόσο από τους Σοσιαλδημοκράτες όσο και από τους Φιλελεύθερους συμμάχους της. Ως γνωστόν, με τη θέσπιση κατώτατου ορίου αμοιβής ολόκληρη η κλίμακα μισθών ωθείται προς τα επάνω. Ενα τέτοιο μέτρο θα τόνωνε την εσωτερική αγορά στη χώρα με τα μεγαλύτερα σχολάζοντα πλεονάσματα, επιτρέποντας κάποια εξισορρόπηση της γερμανικής οικονομίας με εκείνες των εταίρων της, κάτι του οποίου η απουσία συμβάλλει σήμερα στην ύφεση ολόκληρης της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, η ίδια είχε σπεύσει να καθησυχάσει το Γερμανό φορολογούμενο, εξηγώντας του, με παιδαγωγικό τρόπο, ότι η Ευρωζώνη εξυπηρετεί το «εθνικό συμφέρον» της Γερμανίας. Οτι από την κρίση στον ευρωπαϊκό Νότο, ο Γερμανός φορολογούμενος δεν έχει ζημιωθεί ούτε κατά ένα ευρώ, αλλά αντίθετα μέχρι σήμερα έχει αποκομίσει εξαιτίας της τουλάχιστον 60 δισ. Φυσικά, με τις «διασώσεις», τα προβλήματα των υπερχρεωμένων χωρών του Νότου δεν λύνονται, αλλά παρατείνονται και επιδεινώνονται. Η ίδια, ενώ βεβαίως απορρίπτει κάθε «κούρεμα» χρέους, φέρεται αναγκασμένη να αποδεχθεί, όπως σημειώνουν οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», επ' αόριστον επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής και με σχεδόν μηδενικά επιτόκια. Ομως, σημαντικότερο από το ζήτημα του χρέους στην Ευρωζώνη είναι η λιτότητα που εκτρέφει την ύφεση και ανεργία.

Οι Σοσιαλδημοκράτες εισηγήθηκαν ένα «Σχέδιο Μάρσαλ 2» για την άμεση ανάκαμψη στη νότια Ευρώπη. Μπορεί η αξιοπιστία τους να είναι μειωμένη, αλλά γιατί η ενδεχόμενη συμμετοχή τους στη νέα κυβέρνηση θα είναι το ίδιο με εκείνη των Φιλελευθέρων, που εκ προοιμίου απέρριπταν κάθε παρόμοια πρόταση; Παρά τη δημογραφική στασιμότητα και τον υψηλό συντελεστή γήρανσης του πληθυσμού, η Γερμανία παραμένει η οικονομία με το μεγαλύτερο στον κόσμο εμπορικό πλεόνασμα, που ανέρχεται σε 6,6% του ΑΕΠ της.

Περισσότερα οφέλη αντλεί από τις εξαγωγές και ιδίως προς τις χώρες της Ευρωζώνης, παρά από τις πιστώσεις προς αυτές. Αφού η πουριτανική γερμανική ηθική ονομάζει τα πράγματα με το αντίθετό τους, γιατί άραγε η ενδεχόμενη χαλάρωση της λιτότητος στη νότια Ευρώπη θα ήταν αδιανόητη, ακόμη και αν η καγκελάριος διατείνεται ότι τίποτα δεν αλλάζει στην ευρωπαϊκή πολιτική της, εάν αυτό θα ήταν προς το συμφέρον ακόμη και των Γερμανών δανειστών; Με την επ' αόριστον επιμήκυνση και τα μηδενικά επιτόκια, σημειώνει ο Βόλφγκαγκ Μίνχαου στη βρετανική εφημερίδα, ενώ τίποτα δεν θα επιλύεται και τα προβλήματα θα παρατείνονται, εν τούτοις η αξία των χρεών θα μειώνεται στο μέλλον, ενώ παράλληλα θα ενισχύεται το εισόδημα και η αγοραστική δύναμη των υπερχρεωμένων στο παρόν.

Εάν αληθεύει ότι την επιθετική νεοφιλελεύθερη ιδεολογία αντικαθιστά σήμερα κάποιος πουριτανικός «πραγματισμός», δηλαδή μια ευρηματική υποκρισία, γιατί άραγε η δεύτερη να θεωρείται κατ' ανάγκην χειρότερη από την πρώτη; Ιδίως όταν το πολιτικό παιχνίδι δεν περιορίζεται πλέον στους συντηρητικούς κυβερνητικούς εταίρους, αλλά ανοίγεται και σε άλλους. Φυσικά, όλα αυτά μπορούν να θεωρούνται «ψιλά γράμματα» και είναι γεγονός ότι η αισιοδοξία για τη νότια Ευρώπη, μετά το γερμανικό εκλογικό αποτέλεσμα, δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Ομως, αφού τα ευρωπαϊκά πράγματα βρίσκονταν ήδη από πριν σε απόγνωση, γιατί να προεξοφλείται σήμερα ότι, με την απώλεια αυτοδυναμίας του απερχόμενου κυβερνητικού σχήματος, κατ' ανάγκην χειροτερεύουν;

kvergo@gmail.com

http://www.enet.gr/

Ο φόβος των φτωχών και ο εγωισμός των πλουσίων

photo: Konstantinos Tsakalidis@fosphotos.com
Τάκης Καραγιάννης

Σε περιπτώσεις που ένα θέμα σέρνεται στην επικαιρότητα για σχεδόν μισό μήνα δεν έχεις και πολλά πράγματα να προσθέσεις όταν βρίσκεσαι στις τελευταίες ημέρες. Οι αρχικές ρηχές αναλύσεις έχουν γίνει όσο πιο βαθιές γίνεται, ο αναγνώστης έχει διαβάσει τα μύρια όσα και τα δάχτυλα μένουν κολλημένα πάνω από τα πλήκτρα για ώρα. Και κάπου εκεί έρχεται ο Ντάνιελ Κον-Μπεντίτ. Λέει πράγματα λογικά, όχι ιδιαίτερα πρωτότυπα, αλλά δεύτερες σκέψεις. Ξέρετε, τις δύσκολες, τις πιο πολύπλοκες. Και -ξαφνικά- απαντά στην τελευταία ερώτηση και σου δίνει τίτλο και υλικό για κομμάτι.

Δεν έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που ήταν στην Αθήνα. Υπάρχουν φίλοι που έχω να τους δω περισσότερο καιρό από τον 68χρονο Ευρωβουλευτή. Τότε στην επικαιρότητα ήταν το κλείσιμο της ΕΡΤ και συζητήσαμε για το μέλλον της Ευρώπης στο περιθώριο της απόφασης Σαμαρά να ρίξει μαύρο στις οθόνες. Τώρα μονοπωλεί το ενδιαφέρον η Χρυσή Αυγή. Πάλι η Ευρώπη και το μέλλον της στο περιθώριο. Ας είναι. Τα δύο θέματα, όμως, δείχνουν ξεκάθαρα πως μόνο κανονικό μέλος της Ε.Ε. δεν είμαστε.

Λέει πολλά, για τη «διαφοροποίηση που πρέπει να γίνει μεταξύ ακροδεξιάς, φασιστικών μορφωμάτων, συντηρητικών και ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων» τα οποία τα συναντάς και στα δεξιά και στα αριστερά του κέντρου. Εντοπίζει το πρόβλημα, σε μεγάλο βαθμό, στην περίοδο που διανύουμε. «Είμαστε στο μέσο μιας αλλαγής, γύρω μας συντελούνται κοσμοϊστορικές αλλαγές οι οποίες θα φανούν πολύ αργότερα». Μιλά για τη Γερμανία και τις πρόσφατες εκλογές της, τα λάθη των Πρασίνων και τη... μαγκιά της Μέρκελ, για τη χαμένη πυξίδα του Ολάντ στη Γαλλία. Κι όμως, το μαύρο φόντο μπαίνει και πάλι πίσω από τη συζήτηση.

«Η Χρυσή Αυγή και τα άλλα αντίστοιχα μορφώματα στην Ευρώπη δεν γεννήθηκαν τώρα με την κρίση. Υπήρχαν και πριν από αυτή. Η κρίση, απλώς, κινητοποιεί τον φόβο», τονίζει και θυμίζει τον Θέμη από τη Θεσσαλονίκη, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το παράδειγμα της Νορβηγίας δεν θα μπορούσε να έρθει σε πιο κατάλληλη στιγμή. Μια από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, με ιδιαίτερη αγάπη στην άκρα Δεξιά. Ο φόβος των πλουσίων εκεί, ο φόβος των φτωχών εδώ. Το άγχος των φτωχών για την επιβίωσή τους και ο εγωισμός των πλουσίων για τη δική τους «μάχη» με τη ζωή. Μόνο που εκείνη η μάχη έχει όπλα τα τραπεζικά νούμερα και αίμα τις σταγόνες από τα κόκκινα ακριβά κρασιά που μένουν πάνω στο πούρο. Η δική μας, όμως, έχει όπλα κοφτερή λεπίδα και ρόπαλα και αίμα ανθρώπινο. Πικρό.

http://www.protagon.gr/

Σκοπιανό - Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Βενιζέλου - Κέρι

Συνάντηση με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο... της διατλαντικού δείπνου εργασίας των υπουργών Εξωτερικών Ε.Ε. - ΗΠΑ, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Ξεκίνησε η προπώληση για τα δρώμενα του αυριανού πραξικοπήματος

Ατελείωτες ουρές έχουν σχηματιστεί από νωρίς το πρωί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δεληγιάννη, καθώς πολλές χιλιάδες είναι ο κόσμος που έχει σπεύσει να προμηθευτεί εισιτήρια για την αυριανή ημέρα του πραξικοπήματος. Η προπώληση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, ενώ όπως αναφέρουν μαρτυρίες πολλοί βρίσκονταν εκεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας, προκειμένου να είναι σίγουροι πως θα εξασφαλίσουν θέσεις στην «πρώτη σειρά» των εξελίξεων, παρακολουθώντας από πολύ κοντά την παρέλαση των τανκς, τις συλλήψεις πολιτών, τους ξυλοδαρμούς μεταναστών και βέβαια την εορταστική ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα στην ιστοσελίδα της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις αλλά και πολυάριθμα τραγικά δρώμενα, τα οποία υπόσχονται να διατηρήρουν το ενδιαφέρον του κοινού ενώ θα γράφονται για πάντα στις μαύρες σελίδες της ιστορίας.

Η ημέρα θα αρχίσει με την παρέλαση των τανκς στους άδειους δρόμους της Αθήνας, νωρίς τα ξημερώματα, για να ακολουθήσει στρατιωτική επίδειξη των ταγμάτων της Χρυσής Αυγής φορώντας αρχαιοελληνικούς μανδύες.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με αναπαράσταση της ιστορικής μάχης των Θερμοπυλών, όπου τους Πέρσες θα ενσαρκώσουν πολυάριθμοι μετανάστες, με τις πληροφορίες να μεταφέρουν πως άγρια διαμάχη με προπηλακισμούς μεταξύ χρυσαυγιτών έχει προκύψει για το ποιός θα υποδυθεί το ρόλο του Λεωνίδα. Άγνωστό παραμένει επίσης το εάν η αναπαράσταση θα μείνει πιστή στην τελική έκβαση της μάχης, την οποία κέρδισαν οι Πέρσες εξουδετερώνοντας μέχρι και τον τελευταίο Σπαρτιάτη.

Μόλις πέσει ο ήλιος, οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του Χρυσαυγίτη της Χρονιάς, παίρνοντας μέρος σε σειρά δοκιμασιών όπως «μακριά γαϊδούρα», γαϊτανάκι, διαγωνισμό στο χορό του «προαυλίου της κολάσεως» (limbo) και παγκράτιο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, ο νικητής θα αποφασιστεί μετά από μάχη μέχρι θανάτου.

Η βραδιά θα κορυφωθεί με εορταστική συναυλία την οποία θα τιμήσουν με την παρουσία τους σημαντικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, μεταξύ των οποίων ο Νότης Σφακιανάκης, ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο Σταμάτης ο Γονίδης και ο Γιάννης Πλούταρχος. Μετά το τέλος της συναυλίας θα απευθύνει χαιρετισμό ο χουντικός συνταγματάρχης Στυλιανός Παττακός, ενώ θα ακολουθήσει δίωρη προβολή αποσπασμάτων από ομιλίες του Αδόλφου Χίτλερ.

Πληροφορίες από τους κύκλους της Χρυσής Αυγής αφήνουν τέλος να διαρρεύσει πως, σε ανυποψίαστη στιγμή ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος θα εμφανιστεί γυμνός μέσα από γαμήλια τούρτα με τουλάχιστον τέσσερις «ορόφους» και θα χαράξει ανεξίτηλα, με πυρωμένο σίδερο τον αγκυλωτό σταυρό στο δεξί γλουτό, για να εκφωνήσει στη συνέχεια τη θριαμβευτική του ομιλία.

Πηγή: tokoulouri.com

Η ανάκαμψη σκοντάφτει στις τράπεζες

ΚΩΣΤΑΣ  ΚΑΛΛΩΝΙΑΤΗΣ

Η οικονομία είναι μια μηχανή που για να δουλέψει πρέπει να είναι καλολαδωμένη. Το λάδι της οικονομίας είναι το χρήμα και ειδικότερα οι πιστώσεις. Το δυστύχημα με την ελληνική οικονομία είναι πως οι πιστώσεις σταθερά μειώνονται τα τελευταία έτη και μήνες, ενώ δεν διαφαίνεται άμεσα καμία προοπτική ανάταξής τους.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο τρίμηνο Ιουνίου -Αυγούστου ο ετήσιος ρυθμός χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα (νοικοκυριών και επιχειρήσεων) στην Ελλάδα ήταν κατά μέσον όρο -5,5% με μια επιβράδυνση που εξηγεί και τον περιορισμό της ύφεσης στη διάρκεια του έτους, αφού το β' τρίμηνο 2013 η πιστωτική κάμψη ήταν 7% μηνιαίως.

Ομως, πρόκειται για μια εξέλιξη που βασίστηκε στην άνοδο του τουρισμού και των εξαγωγών κυρίως, τομείς που αμφότεροι στηρίζονται στην εξέλιξη της εξωτερικής ζήτησης και ιδιαίτερα της ευρωπαϊκής.

Το πρόβλημα, ωστόσο, με τη στροφή της οικονομίας στο εξαγωγικό μοντέλο ανάπτυξης βρίσκεται στην ολοένα και μεγαλύτερη εξάρτηση από την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Και σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς (ΔΝΤ, ΟΟΣΑ) η ευρωπαϊκή ανάκαμψη είναι επισφαλής κι εύθραυστη στο βαθμό που η ΕΚΤ δεν ανοίγει τους κρουνούς της ρευστότητας στις επιχειρήσεις και τα κράτη που έχουν ανάγκη να δανειστούν.

Κι ενώ ο Ντράγκι της ΕΚΤ δηλώνει πια πρόθυμος να στηρίξει χρηματοδοτικά με φθηνό χρήμα τις ευρωπαϊκές τράπεζες κι επιχειρήσεις, τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η ίδια η ΕΚΤ μαρτυρούν μια επιδείνωση της χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα τουλάχιστον της Ευρωζώνης, ο οποίος είναι κι ο καθοριστικός σε μια οικονομία αγοράς που επιδιώκει να ανακάμψει. Ετσι, το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου, ο δανεισμός ιδιωτών στην Ευρωζώνη μειώθηκε με μέσο μηνιαίο ρυθμό 1,8%, δηλαδή τρεις φορές μικρότερο από τον αντίστοιχο στην Ελλάδα, αλλά με μία βασική διαφορά: ενώ στην Ελλάδα έχουμε μια σταδιακή αποκλιμάκωση της μείωσης της χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα, στην Ευρωζώνη έχουμε μια σταδιακή επιδείνωση το τελευταίο τρίμηνο.

Εάν η τάση αυτή συνεχισθεί, τότε η ευρωπαϊκή ανάκαμψη θα αποδειχθεί εξαιρετικά βραχύβια πλήττοντας και την ατμομηχανή της προσδοκώμενης ελληνικής ανάκαμψης, τις εξαγωγές, οι οποίες ήδη δέχονται τα απόνερα της ανατίμησης του ευρώ το τελευταίο τρίμηνο.

Με την τουριστική περίοδο να τελειώνει και την εξαγωγική δυναμική να λαχανιάζει (βλ. 2,8% ετήσια κάμψη εξαγωγών α' 7μήνου χωρίς τα πετρελαιοειδή), μόνη περίπτωση η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας να είναι συνεπής στο ραντεβού του 2014 είναι να επιστρέψει η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα σε θετικό πρόσημο. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες με τις επισφάλειες, αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν συνεχιζόταν η επιστροφή κι αύξαιναν οι καταθέσεις τους. Ομως, το τελευταίο τρίμηνο οι ιδιωτικές τραπεζικές καταθέσεις αντί να αυξηθούν μειώθηκαν κατά 200 εκατ. και σήμερα παραμένουν κοντά στα χαμηλά του 2012, κατά 75 δισ. λιγότερες από τα κορυφαία επίπεδα του Δεκεμβρίου 2009 όταν είχαν ανέλθει στα 237 δισ.

Αν οι τράπεζες δεν ξεπεράσουν τα προβλήματά τους ώστε να ανακάμψουν οι πιστώσεις, βιώσιμη ανάκαμψη δεν μπορεί να υπάρξει.

http://www.enet.gr

Τρομάζω που το ακούω

photo: e y e / s e e @Flickr
Τάσος Μελετόπουλος

Διέρρευσε πριν από λίγες ημέρες στον γερμανικό Τύπο ότι ο υπουργός εξωτερικών κ. Βενιζέλος πρότεινε στο μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Γέργκ Άσμουσεν να μαγειρέψουν τους αριθμούς. Το διέψευσε βέβαια το δημοσίευμα κατηγορηματικά ο κ. Βενιζέλος, όπως έχει διαψεύσει τόσα και τόσα στο παρελθόν. Οι συνεχιζόμενες όμως διαψεύσεις πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική της καταστροφή με έχουν κάνει καχύποπτο. Δεν ξέρω ποιον και τι να πιστέψω. Έχω καταλήξει να μην πιστεύω κανέναν και τίποτε και να έχω εμπιστοσύνη μονάχα στο ένστικτό μου. 

Κάθε οικονομικός προγραμματισμός έχει καταλήξει να είναι περιττός. Φόροι έρχονται και φεύγουν αυθημερόν. Καινούρια χαράτσια επιβάλλονται και παλαιά παραμένουν. Μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια περνούν από τη Βουλή και μετά αραχνιάζουν σε κάποιο συρτάρι. Και μέσα σε όλη αυτή την αναστάτωση που επικρατεί σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και που προκαλείται από τον πανικό και την επιπολαιότητα της κεντρικής εξουσίας, στόχος της κυβέρνησης είναι να καταφέρει το συντομότερο δυνατόν η χώρα να βγει στις αγορές. Να καταφέρει να δανειστεί πακτωλό χρημάτων με χαμηλό επιτόκιο. Να αποκολληθεί η οικονομική διαχείριση του προϋπολογισμού από το δεσμευτικό άρμα της τρόικας ώστε η κεντρική εξουσία να διοχετεύει τα ζεστά λεφτά εκεί που επιθυμεί - κυρίως σε φίλους, συνεργάτες και ψηφοφόρους της - δίχως τον έλεγχο του Βερολίνου. Η επίτευξη του στόχου αυτού με πανικοβάλει. Τα θλιβερά γεγονότα που ζούμε όλοι, απέδειξαν πόσο ανίκανες ήταν οι τελευταίες κυβερνήσεις στη διαχείριση του κρατικού κορβανά. Πολλά στελέχη των τριών τελευταίων κυβερνήσεων ακόμη διοικούν τη χώρα. Αυτό κι αν είναι ανησυχητικό.

Μετά από όλα αυτά κατέληξα να πιστεύω ότι καλύτερο θα ήταν η πολιτική ελίτ, που έριξε τη χώρα στα βράχια, να μην έχει το ελεύθερο της διαχείρισης στα νέα δάνεια. Η χώρα, λόγω έλλειψης έντιμου προσωπικού, γενικά, πρέπει δυστυχώς να παραμείνει ακόμη δεμένη στο άρμα κάποιας ευρωπαϊκής Επιτροπής που μοναδικός της σκοπός θα είναι να διαχειρίζεται τα καινούρια δανεικά από τις αγορές. Να εποπτεύει σε ποιους τομείς του Δημοσίου και σε ποιες μεγάλες επιχειρήσεις, μέσω τραπεζών, θα διοχετεύονται τα φρέσκα λεφτά. Να εξετάζει αμερόληπτα, και εξονυχιστικά τα οικονομικά τους κριτήρια και τις εγγυήσεις ώστε τα δάνεια να αποπληρώνονται και να μην καταλήγουν ξεχασμένοι σκελετοί σε ντουλάπες επιβαρύνοντας με επιπλέον χρέος τους πολίτες. Το αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό δεν πρόκειται να ξεφύγει από τη δοκιμασμένη νοοτροπία της εξαγοράς ψήφου στην οποία ασκήθηκε και διέπρεψε δεκαετίες τώρα, με αποτέλεσμα να μας οδηγήσει στην κατάντια που ζούμε. Φοβάμαι λοιπόν ότι μόλις οι «βάρβαροι» αποχωρήσουν θα αναλάβουν και πάλι οι ίδιοι πολιτικοί παρέα με τη γνωστή σε όλους διαπλοκή. Αναπόφευκτα αυτό θα οδηγήσει και πάλι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε καινούρια χρέη και καινούριες περιπέτειες τους Έλληνες και την Ελλάδα.

http://www.protagon.gr

Σούπερ Λιγκ: Στα μαλακά ο ΠΑΟ για τα επεισόδια στο ματς με τον ΟΦΗ

Με πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός χθες για όσα έγιναν στο ματς με τον ΟΦΗ, αποφεύγοντας τιμωρία της έδρας του.
Ουσιαστικά η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας έκανε δεκτή τη θέση

Μεταξύ Παπαδήμου και εφεδροπερίεργων

Του Γιώργου Κυρίτση

Πανικός επικρατεί στα κυβερνητικά επιτελεία και στα παπαγαλάκια τους για το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και της διενέργειας συμπληρωματικών εκλογών. Το σενάριο αυτό διακινεί η ίδια η Χ.Α. εκβιάζοντας την κυβέρνηση Σαμαρά προκειμένου να πέσει στα μαλακά.

Η ΧΑ γνωρίζει ότι εάν γίνουν εκλογές θα μείνει χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, γνωρίζει όμως επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να πάει σε κάλπη από την οποία δεν ξέρει τι θα βγει και φοβάται ότι θα βγει ΣΥΡΙΖΑ. Συμπληρωματική εκλογή στις 15 περιφέρειες στις οποίες εκπροσωπείται σήμερα η ΧΑ, μεταξύ αυτών σχεδόν όλες οι μεγάλες (Α' και Β' Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Λάρισα, Μαγνησία) σημαίνει εκλογές κανονικότατες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης στη Βουλή, θα μετατρέψει στην περίπτωση αυτή τις εκλογές σε διπλό δημοψήφισμα κατά του Μνημονίου και της Χ.Α. Η ΝΔ μπορεί να ελπίζει ότι θα έχει κάποια κέρδη, αλλά δύσκολα να μπορέσει να πατήσει "pause" στην πολιτική της και να το παίξει φιλολαϊκή, ενώ ο κυβερνητικός της εταίρος, το ΠΑΣΟΚ θα εξαφανιστεί.

Άρχισαν λοιπόν τα ξόρκια του τύπου ότι κανένα κόμμα δεν είναι τόσο ανεύθυνο ώστε να προκαλέσει εκλογές και οι φαιδρότητες του στυλ να επιλεγούν και να στηριχθούν απ' όλα τα κόμματα προσωπικότητες κοινής αποδοχής κλπ. Επαναφέρουν δηλαδή ξαναζεσταμένη τη ρητορική Παπαδήμου, με ολίγη από εφεδροπερίεργους.

Πηγή: avgi.gr

Για τη Σπιναλόγκα στην Κρήτη ο πρεσβευτής του Βιετνάμ

Στην Κρήτη θα βρίσκεται από αύριο, Σάββατο 28 μέχρι τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ κ. Vu Binh.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα πανεπιστήμια

«Πόλεμος» στην πανεπιστημιακή κοινότητα μετά την αναφορά του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στον Άρειο Πάγο, η οποία προκάλεσε την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διενέργεια έρευνας, την οποία θα αναλάβει η Ασφάλεια, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις των υπευθύνων για την αναστολή λειτουργίας ορισμένων πανεπιστημίων.

Η αναταραχή που έχει δημιουργηθεί οφείλεται στην απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας περί τους 1.350 διοικητικούς υπαλλήλους, με τις διοικήσεις των πανεπιστημίων να δηλώνουν πως είναι αδύνατο να λειτουργήσουν.

Ενδεικτική είναι η πρόσφατη επιστολή που απέστειλε η ΠΟΣΔΕΠ στον Πρωθυπουργό. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει πως υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, καθώς, όπως λέει, ακόμη κι αν υποτεθεί ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να τα ΑΕΙ να λειτουργήσουν με 40% λιγότερο προσωπικό.

Οι πρυτάνεις έχουν επίσης διαμηνύσει πως τα οκτώ ιδρύματα, τα οποία αφορά η κυβερνητική απόφαση για τη διαθεσιμότητα, θα καταθέσουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία θα αφορά σε αίτηση ακύρωσης και αίτησης αναστολής της σχετική Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τους 1.349 διαθέσιμους.

Παράλληλα, με αφορμή έγγραφο του υπουργείου Παιδείας στο οποίο αναγνωρίζεται η ύπαρξη δυσχερειών κατά την περίοδο των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, το Προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων επισημαίνει πως «τα Πανεπιστήμια στο πλαίσιο της αυτοδιοίκησης τους, και προκειμένου να διευκολύνουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών θα μεριμνήσουν για την παράταση της περιόδου των εγγραφών και για τον ορισμό νέων ημερομηνιών».

Το Προεδρείο πάντως επισημαίνει πως οι δυσχέρειες αυτές οφείλονται στην ανακοίνωση του μέτρου της διαθεσιμότητας 1.349 διοικητικών υπάλληλων από 8 ΑΕΙ της χώρας και στην έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

Τη Δευτέρα το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων έχει προγραμματίσει να δώσει συνέντευξη Τύπου, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

http://www.koutipandoras.gr

Παντελονιάζουμε το μαύρο χρήμα, απ’ όπου κι αν προέρχεται

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Όντας φανατικός οπαδός του Γιώργου Νταλάρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου θυμήθηκε το «καράβια βγήκαν στη στεριά/ και πιάσανε τα όρη» και έβαλε αυθωρεί την τροπολογία των εφοπλιστών στο νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ. Δεν μπορεί, για να το λέει ο βάρδος της εργατιάς, κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμάς.

Η τροπολογία, η οποία αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή, μετά από μαζική κατακραυγή, προέβλεπε ότι όσοι υποβάλλουν «πόθεν έσχες» δεν θα είναι εφεξής υποχρεωμένοι να δηλώνουν τις μετοχές από τις ναυτιλιακές εταιρείες. Θα πρέπει δηλαδή να δηλώσεις το ρημαδοχώραφο που σου άφησε ο παππούς σου, αν όμως έχεις δέκα εκατομμύρια σε μετοχές της «Σκυλοπνίχτης LTD», μπορείς νομίμως να τις χιονίσεις ή, όπως θα έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, να τις κάνεις αβαβά. Γιατί, ρε παιδιά, ντροπή είναι να έχεις μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών; Εγώ, αν ήμουνα εφοπλιστής, θα αισθανόμουν βαθύτατα προσβεβλημένος.

Πολύ κακό για το τίποτα, θα πείτε. Πόσοι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν «πόθεν έσχες»; Οι βουλευτές, οι δήμαρχοι, οι δημοσιογράφοι, οι εκδότες, οι δικαστικοί, οι εφοριακοί, οι ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτά προς το παρόν. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιοι υπουργοί, σύντομα θα υποχρεούνται να καταθέτουν «πόθεν έσχες» όλοι οι φορολογούμενοι, θα μπορούν δηλαδή όλοι να βάζουν τα χρήματά τους σε ναυτιλιακές εταιρείες και να μην το μαθαίνει κανένας.

Όποιος έχει χρήμα και θέλει να το κρατήσει κρυφό, να μην του το φορολογούν, να μην του το δημεύει το κράτος, να μην του το δεσμεύουν οι τράπεζες, θα το επενδύει σε μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών. Τουτέστιν, ο πακτωλός του μαύρου χρήματος που διακινείται εν Ελλάδι θα ποτίσει οσονούπω τα ήδη αφράτα περιβόλια των εφοπλιστών. Ενθυλακώνουμε το μαύρο χρήμα απ' όπου κι αν προέρχεται, από ναρκωτικά, από τράφικινγκ, από όπλα, από τη μαφία της νύχτας. «Ναυτιλιακό κέντρο δεν γινόμαστε επειδή κάνουμε τρισάγιο», δήλωσε ο κυνικός Βορίδης -για καλό και για κακό πάντως, κύριε Μάκη, κάντε και κανένα τρισάγιο.

Είναι τόσο ξεδιάντροποι, που κατέθεσαν την τροπολογία της ακραίας διαφθοράς τις ημέρες που πάνε υποτίθεται να ξηλώσουν τη Χρυσή Αυγή, η οποία, μεταξύ άλλων, θρέφεται από την απέχθεια των πολιτών για την διαφθορά. Κατέθεσαν την τροπολογία που θρέφει τις ναυτιλιακές εταιρείες τώρα που αποκαλύφθηκε από το ΣΔΟΕ ότι οι εφοπλιστές είναι από τους βασικούς χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής, μαζί με επιχειρηματίες, προέδρους ΠΑΕ, ακόμα και μητροπολίτες.

Ο Αθανασίου ανακοίνωσε ότι θα ξαναφέρει την τροπολογία των εφοπλιστών, αυτή τη φορά υπό τη μορφή νομοσχεδίου. Μετά και τη δήλωση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, ο μόνος τρόπος για να περάσει είναι να το ψηφίσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που θα προσφέρουν ανταποδοτική υπηρεσία στους χρηματοδότες τους.

Πηγή: avgi.gr

Κάνε κι εσύ σεξ με τον Κασιδιάρη, μπορείς!

Photo: Alexandros Katsis / Fosphotos.com
το κορίτσι του διπλανού portal 

Σας αγαπώ, σας εκτιμώ, παίδες μου αγαπημένοι, αλλά παραδεχτείτε το: είστε υποκριτές του κερατά. Γιατί μου απορείτε που μια γκομενίτσα (με μεταπτυχιακά!) γούσταρε Κασιδιάρικο στυλάκι: μαύρο γυαλί, προτεταμένη σιαγών από το αναβολικό, περιφρόνηση στο τρελαμένο μάτι, χέρι νευρικό έτοιμο να βαρέσει από κουνούπι μέχρι τη μάνα του. Πρώτα απ’ όλα τι θα πει μεταπτυχιακά; Πας εκεί, βάζεις τον πατέρα σου να ξεπουληθεί να σε πληρώνει να κάνεις μπάφους επί ένα χρόνο στα Βερολίνα, τα Παρίσια και τα Λονδίνα ενώ εσύ εμβαθύνεις (εις βάθος απροσμέτρητο) το κοινωνιολογικό φορτίο του φιλμ «Σκύψε, ευλογημένη», γράφεις κι ένα dissertation με θέμα «προσβάλλοντας το θρησκευτικό συναίσθημα: όψεις αισθησιακής πρόκλησης στην Ευρώπη του 21ου αιώνα» και αυτό σε μετατρέπει ξαφνικά σε γαμάτο, ψαγμένο και ενδιαφέρον άτομο; ΛΟΛ, ρε φίλε. Η συζήτηση αυτή, δηλαδή η διαφορά της συσσώρευσης της γνώσης από την κατάκτηση της σοφίας, είναι παλιότερη και από τα κάρα αλλά ποιος ασχολείται- πλάκα με κάνεις τώρα; Η πολύ σκέψη καταστρέφει το κυνήγι του βιογραφικού.

Έπειτα ξεχνάτε τα βασικά: Το τι σκατά είμαστε (μέρος του οποίου είναι το τι σκατά βρίσκουμε ερεθιστικό και σέξι) προσδιορίζεται από τα οικογενειακά/κοινωνικά στανταράκια με τα οποία κονταροχτυπιέται το βρέφος εκ γενετής. Το κοριτσάκι πρέπει να είναι γλυκούλι, χαμογελαστούλι και υποτακτικούλι για να είναι θηλυκούλι. Το εκνευρισμένο, επιθετικό και ηγετικό κοριτσάκι δεν είναι κοριτσάκι, είναι λαχαναγορίτης. Το αγοράκι αντίθετα οφείλει να είναι (τύπου) λαχαναγορίτης: μπρατσώδης, κυνικός, χαστουκοδιανομέας, περιληπτικά μιλώντας Α male. Οι ρομάντικες και οι ήπιοι είναι ύποπτοι για αδερφές. (Σόρι που στερεοτυπώ αγρίως, παίδες μου αγαπημένοι, αλλά δεν το κάνω εγώ, η κοινωνία ψεύτρα με αναγκάζει.)

Η παθητικότητα και η υποταγή είναι μέρος της αναγκαστικής μας εκπαίδευσης, κοριτσάρες –ελπίζω να το 'χετε πρεφάρει αυτό τουλάχιστον. Πάντα ήταν και ακόμα είναι το νούμερο ούνο ελκυστικό γυναικείο χαρακτηριστικό. Γι' αυτό και ανέκαθεν χέζονταν στα φράγκα οι συγγραφίνες της μπορντοροδοκόκκινης γραφής, οι Μπάρμπαρες Κάρτλαντ με τις σατέν ψυχές, που έβαζαν μπροστά τη φάμπρικα με τις αιθέριες υπάρξεις που λέγονταν Έμιλυ και ερωτεύονταν αγρίως τον άγριο (και πλούσιο βεβαίως-βεβαίως) Τζον Σαρπ, κοφτερό σα λεπίδι και εκδικητικό σαν την καταιγίδα. Το ότι αυτός ήταν λίγο σκατόψυχος, λίγο κυνικός, λίγο πέφτουλας, ε, το 'τρωγε η Έμιλυ γιατί αυτή είναι η φύση του (πλούσιου και γυμνασμένου) άντρα.

Αυτά γράφονταν στον 20ό αιώνα σε όλο τον πολιτισμένο (και απολίτιστο) κόσμο ανεξαιρέτως διότι μία είναι η Έμιλυ, παίδες μου αγαπημένοι, και οι κλώνοι της κυκλοφορούν εις όλας τας χώρας. Στον 21ο αιώνα που άλλαξαν μεν τα ήθη αλλά καθόλου η ουσία, η Έμιλυ η παρθενοπιπίτσα πέταξε το λουλουδάτο φουστανάκι της και έβαλε ένα κάπως ξέκωλο που αναδεικνύει το μπούστο της. Το παπουτσάκι από φλατ μπαλαρίνα έγινε δεκαπεντάποντο στιλέτο, η Έμιλυ έγινε έξπερτ στο oral sex και αυτό ήταν όλο. Μην τρελαθούμε και στις αλλαγές και ζαλιστεί το κοινό μας. Τώρα ο Τζον Σαρπ άνοιξε επιτέλους τα χαρτιά του και είπε ανοιχτά στη μαλάκω την Έμιλυ (που δεν καταλάβαινε από υπονοούμενα επί δεκάδες χρόνια) τι πραγματικά γουστάρει: να δένει και να δέρνει. Και η μικρή (αλλά κρυφοπουτανίτσα) Έμιλυ αποφάσισε να υποταχτεί γλυκά ελπίζοντας ότι δείρε-δείρε θα μαλακώσει ο Τζον και θα γίνει λιγότερο Σαρπ.

Τις ελεύθερες ώρες τους οι Έμιλυ αυτού του κόσμου στέλνουν γράμματα σε βιαστές, αιμομίχτες και παιδόφιλους ελπίζοντας ότι με τη γλυκιά και υποτακτική αγάπη τους θα μεταμορφώσουν το κτήνος σε πρίγκιπα για να ζήσουν μαζί happily ever after. Τσουβάλια γράμματα φτάνουν στις φυλακές ασφαλείας όλου του κόσμου στους Τζον Σαρπ που ξέφυγαν λίγο και παράδεσαν και παράδειραν. Το ότι ακόμα ο γυναικείος πληθυσμός το κάνει χωρίς να συνειδητοποιεί γιατί βρίσκει τόσο ακατανίκητα σέξι όλα τα καθάρματα με αφήνει άφωνη –ακόμα κι εμένα τη φιλόσοφερ.

Αυτά και διακόπτω γιατί εκνευρίστηκα και όταν εκνευρίζομαι χάνω τη θηλυκότητά μου. Κλείνοντας όμως θέλω να ενημερώσω όλες σας κοριτσάρες ότι δείρε-δείρε μαλακώνει μόνο αυτός που δέρνεται και όχι αυτός που δέρνει. Α, ναι, και το χταπόδι επίσης!

http://www.protagon.gr/

Κι ύστερα είμαι πάλι θεια σου...

Του Θανάση Καρτερού

Ε, όχι ρε παιδιά. Αυτό δεν είναι πρέπον. Δεν μπορούν να μιλούν ο Βούτσης και ο Παπαδημούλης για μέτωπα κατά του Μνημονίου, με αποτέλεσμα να στενοχωριέται, ου μην και να θυμώνει ο Βενιζέλος. Ο οποίος κατηγόρησε χτες τον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του κόμματός του για μικροκομματισμό και υποκρισία. Διότι, λέει, άλλα έλεγε ο Τσίπρας πριν τρεις μέρες, για μέτωπο ενότητας του λαού, και άλλα λένε οι δύο βουλευτές.

Εντάξει, εντάξει, τις ξέρουμε τις αριστερές στρεψοδικίες. Θα μας πουν ότι μέτωπο του λαού δεν σημαίνει μέτωπο με τον Άδωνι, τον Βορίδη, τον Χρύσανθο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Ότι με το συνταγματικό τόξο, μέσα στο οποίο όταν τους συμφέρει βάζουν την Αριστερά κι όταν τους συμφέρει τη βγάζουν, παίζουν μόνοι τους εδώ και καιρό. Κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν εγκατέλειψε τη θέση του ότι φασισμός και Μνημόνια, φασισμός και πείνα, φασισμός και Σαμαράς, φασισμός και Βενιζέλος τελικώς πάνε μαζί.

Ναι, αλλά ο Βενιζέλος θέλει. Και η δόλια εφημερίδα της κυβερνήσεως θέλει. Και έγκριτοι δημοσιογράφοι θέλουν. Να καθίσουν όλοι σε ένα τραπέζι και να συντονίσουν τον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής. Με μεγάλα διαλείμματα, προφανώς, για να βγαίνουν οι του ΠΑΣΟΚ που έχουν να συζητήσουν με την τρόικα τα νέα μέτρα. Και οι της Ν.Δ. που έχουν τόσα χημικά να ξοδέψουν. Οι του κυβερνητικού μπλοκ γενικώς, που έχουν τόσες διαθεσιμότητες, μετακινήσεις, απολύσεις, μεταρρυθμίσεις να κάνουν.

Απλό δεν είναι; Γιατί να χαλάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή μάλλον κάποιοι εξτρεμιστές του ΣΥΡΙΖΑ αν πιστέψουμε τη δόλια εφημερίδα της κυβερνήσεως, αυτή την ειδυλλιακή εικόνα; Που ασφαλώς και μόνο που θα τη δει ο ελληνικός λαός, θα εγκαταλείψει δρομαίως τους ναζί και θα επανέλθει στη συνταγματική τάξη; Πολύ περισσότερο μάλιστα αν σ' αυτό το κοινό τραπέζι αποφασίσει να σερβίρει ο οικοδεσπότης και κανέναν μεζέ, κανένα καναπεδάκι, καμιά μπίρα έστω, για να καταπιούν και οι αριστεροί προσκεκλημένοι καλύτερα όσα πρέπει να καταπιούν;

Ας κάνουν λοιπόν ο καθένας τη δουλειά του κι ας μαζεύονται μετά να δουν τι θα κάνουν και με τον Κασιδιάρη. Από πολιτική άποψη τους καλύπτει στο κάτω-κάτω το γνωστό δημώδες: Κάνε γιε μου τη δουλειά σου κι ύστερα είμαι πάλι θεια σου...

Πηγή: avgi.gr

Στον Αυτιά αύριο το πρωί ο Τσίπρας...

«Ας παραιτηθούν όσοι χρυσαυγίτες θέλουν, η δημοκρατία δεν φοβάται κανέναν» αυτό,...μεταξύ άλλων, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Αυτιά και θα προβληθεί στην αυριανή του εκπομπή στον Σκάι.

Στην εφ’όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον δημοσιογράφο του καναλιού είπε ακόμα ότι θα είναι αυτόνομη η κάθοδος του στις επόμενες εκλογές και δεσμεύτηκε ότι θα διεκδικήσει τις πολεμικές επανορθώσεις από τους γερμανούς μέχρι τελευταίας δεκάρας. Επιπλέον, σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο με τις εξελίξεις στο μέτωπο της Χρυσής Αυγής, καθώς και την δικαστική πορεία της υπόθεσης, όσο και με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Φυσικά από την ατζέντα της συνέντευξης δεν απουσιάζουν, τα θέματα της οικονομίας, φόροι κ.ά...

enimerosi24.gr

http://nonews-news.blogspot.gr

Η θήκη που μετατρέπει το iPhone σε ελβετικό πολυσουγιά

Εντυπωσιάζει η νέα θήκη για iPhone που κατασκεύασε η IN1 και μπορεί μπορεί να μετατρέψει το κινητό τηλέφωνο σε ελβετικό σουγιά, αφού ενσωματώνει ψαλίδι, μαχαίρι, δύο κατσαβίδια, οδοντογλυφίδα, λίμα, τσιμπιδάκι και δύο στυλό με μπλε και κόκκινο μελάνι.

Μόνο έτσι η ζωή είναι ωραία

Photo: vin dog/Flickr
Χρήστος Χωμενίδης

Σεπτέμβριος 1999. Είμαι τριαντατριών -έχω τα χρόνια του Χριστού, που έλεγαν οι παλιοί- αντίθετα όμως από Εκείνον, εγώ δεν νοιάζομαι να διδάξω τίποτα σε κανέναν. Ζω σάμπως να έχω κάνει κοπάνα απ’ το σχολείο στα δεκάξι μου και να μην έχω επιστρέψει ποτέ. Δεν έχω καμιά απολύτως πρόθεση ούτε να σοβαρευτώ ούτε να νοικοκυρευτώ, πόσω δε μάλλον να πλουτίσω.

Ουσιαστικά είμαι πλούσιος. Κατοικώ σε ένα ισόγειο εσωτερικό διαμέρισμα τριάντα τετραγωνικών στην πλατεία Κολιάτσου. Σε πολυκατοικία του 1960. Δύο δωμάτια, κουζινίτσα, μπάνιο (με ροζ, «κουφετί» πλακάκια, όπως συνηθιζόταν τότε), το γραφείο μου, το κρεβάτι μου, ένα μικρό μπαλκόνι στον φωταγωγό… Στον πυθμένα τού φωταγωγού, δυο μέτρα από κάτω μου, παίζουν μαύρα παιδάκια ενώ οι γονείς τους τηγανίζουν ρύζι ή γονατίζουν σε τρύπιο χαλί με το κούτελο προς τη Μέκκα. Η Κολιάτσου και τα πέριξ είναι μια μικρή Αφρική. Κομμωτήρια για ράστα, ιδιωτικά τηλεφωνικά κέντρα -χίλιες δραχμές η πεντάλεπτη σύνδεση με Νιγηρία-, κλαμπ με μαύρικη μουσική και αραπίνες που μπαλαμουτιάζονται με τους δικούς τους φόρα-παρτίδα μες στον δρόμο. «Έχουμε καταντήσει μετανάστες στην ίδια μας την πόλη!» γκρινιάζουν μέσα απ’ τις μασέλες τους οι παλιοί Κυψελιώτες. Εμένα μου αρέσει να είμαι μετανάστης, με ενθουσιάζει το πολυφυλετικό αυτό χύμα -δεκάδες γλώσσες στον αέρα και άλλες τόσες μυρωδιές εξωτικών φαγητών-, μου επιτρέπει, μεταξύ των άλλων, να πηγαίνω στο περίπτερο με τις πιζάμες, μέσα σε τόσες κελεμπίες ποιος θα με κοιτάξει στραβά;

Ουσιαστικά είμαι πλούσιος. Τα μυθιστορήματά μου αγοράζονται από κάθε λογής αναγνώστες – ένα μεγάλο ποσοστό, το ξέρω, τα χρησιμοποιεί απλώς για να στηρίζει την πετσέτα του στην πλαζ, δεν με χαλάει ωστόσο αυτό, δεν με ενδιαφέρει να ποδηγετήσω τα πλήθη - απ’ όταν, έφηβος, ξεκίνησα να γράφω, καημός μου ήταν να συγκινήσω δέκα φίλους, πέντε που είχα ήδη και πέντε που θα συναντούσα στη συνέχεια της ζωής μου… Ένας μεγαλοεκδότης περιοδικών -ο οποίος τη μια μέρα νομίζει ότι είναι ο Χιου Χέφνερ του PlayBoy και την επόμενη ο Τεντ Τέρνερ του CNN- μου πληρώνει τριακόσιες χιλιάδες δραχμές για κάθε άρθρο ή διήγημα, βαυκαλίζεται ότι κι εγώ είμαι αντιστοίχως ο Νόρμαν Μέηλερ. Δεν κάνω πάντως πασαλείμματα, δουλεύω κατά μέσο όρο δέκα ώρες καθημερινά, τα ταλαιπωρώ τα γραπτά μου, το “delete” είναι το πιο πατημένο πλήκτρο στο κομπιούτερ μου - «τη σάρκα, το αίμα θα βάλω σε σχήμα βιβλίου μεγάλο», αυτός ο στίχος του Καρυωτάκη με στοιχειώνει, κι αν πρόκειται για σαρκασμό, εγώ τον παίρνω τοις μετρητοίς.

Τα λεφτά μου δεν τα βάζω καν στην τράπεζα. Τα φυλάω σε ένα κουτί παπουτσιών - ποιος θα μπει στον κόπο να διαρρήξει μια γκαρσονιέρα στην Κολιάτσου; Όποτε βγαίνω έξω, χώνω στην τσέπη μου πεντέξι χαρτονομίσματα δίχως καλά-καλά να τα μετρήσω. Τα λεφτά μου τα τρώω και τα πίνω και τα ταξιδεύω - δεν οδηγώ καν αυτοκίνητο, μπαίνω σε ένα ταξί και λέω «βουρ, στη Χαλκίδα για ψάρι!», εν μέρει θέλω να εντυπωσιάσω το κορίτσι που έχω βγει ραντεβού, εν μέρει απολαμβάνω την αίσθηση πως ο κόσμος είναι ένας ολάνθιστος κήπος κι όλα τα φρούτα του στο χέρι μας…

Tις Τετάρτες τα απογεύματα πηγαίνουμε με το Ντεσεβό της μαμάς στους πρόποδες του Υμηττού και κόβουμε λουλούδια για τα βάζα της. Η μαμά οδηγεί απαίσια, από τα γύρω αυτοκίνητα τη μουντζώνουν και τη βρίζουν, εκείνη παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει, δυναμώνει απλώς στο κασετόφωνο τη φωνή του Φοίβου Δεληβοριά: «Μόνο έτσι η ζωή είναι ωραία…».

Σεπτέμβριος 2013. Είμαι σαραντεφτά -έχω τα χρόνια του Ιωσήφ όταν γεννήθηκε ο Χριστός- δεν έχω δει όμως ακόμα Άγγελο Κυρίου. Ή ίσως και να ’χω. Η μαμά μου κοιμάται εδώ και πέντε χρόνια σε ένα μαρμάρινο κρεβάτι στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης. Μα το όνομά της αντηχεί εκατό φορές τη μέρα μες στο σπίτι – «Νίκη, μάζεψε επιτέλους τα τουβλάκια σου! Θες, Νίκη, μια μπανάνα; Ο μπαμπάς φεύγει, Νίκη, θα του δώσεις ένα φιλί;». Όταν της πρωτομίλησα για τη γιαγιά Νίκη, που πήγε στον ουρανό προτού να γεννηθεί η ίδια, με κοίταξε απορημένη – «και τη βαφτίσατε Νίκη για μένα;» με ρώτησε.

Δεν έχω εγκαταλείψει την Κυψέλη, κατοικώ απλώς στους αντίποδες της Κολιάτσου. Τα στενά πάνω από την Πατησίων με δυσκολία περπατιούνται πια. Πέρυσι σε έπιανε φόβος από τις αγριεμένες φάτσες, φέτος σε πιάνει θλίψη από την εγκατάλειψη, η φτώχεια σάρωσε τον πολυπολιτισμό, οι αραπίνες δεν μπαλαμουτιάζονται πλέον με τους δικούς τους, εκδίδονται σε κάτι κωλο-Έλληνες για δέκα ευρώ.

Έχω πάψει να είμαι πλούσιος. Δουλεύω όσο και τη χαρισάμενη εποχή και βγάζω το ένα πέμπτο των χρημάτων και δεν τα βάζω σαν παλιόχαρτα στην τσέπη μου, τα μετράω και τα ξαναμετράω, πρέπει να πληρωθεί η ΔΕΗ, το σούπερ-μάρκετ, η εφορία… Θυμάμαι έπειτα τη Λωξάντρα και αναθαρρώ: «Τις έστιν πλούσιος; Ο εν τω ολίγω αναπαυόμενος.».

Σηκώνομαι κάθε πρωί στις εφτά για να κατεβάσω τη Νίκη στο σχολικό. Όταν ξυπνάς πολύ πρωί έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου -ισχύει- μόνο που όλη τη μέρα σούρνεσαι. Για να μην ντουμανιάζω το σπίτι, παίρνω το κομπιούτερ μου και πηγαίνω να γράψω στα καφενεία. Έχω μάθει να αποκόπτομαι τελείως από το περιβάλλον και να συγκεντρώνομαι φορώντας τα ακουστικά κι ακούγοντας κλασσική μουσική. Στα διαλείμματα, τα βγάζω και παρακολουθώ τις κουβέντες των θαμώνων. Συχνάζω σε συνοικιακά κατά προτίμηση στέκια, όπου πλειοψηφούν οι συνταξιούχοι. Πληροφορούμαι τα κουτσομπολιά της γειτονιάς, λαθρακούω λογομαχίες για το ποδόσφαιρο και για την πολιτική - πάνω απ’ το τάβλι ή από την πρέφα ανταλλάσσουν εξωφρενικές πληροφορίες - πως τα ροδάκινα, λόγου χάριν, εισάγονται από το Ισραήλ αφού πρώτα τα έχουν ψεκάσει ραβίνοι με σκοπό να ναρκώσουν τον Ελληνισμό. Πάω να ξεκαρδιστώ, συνειδητοποιώ αμέσως ύστερα πως με αυτά τα μυαλά -τα τηγανισμένα από την τηλεόραση, τα αλαλιασμένα από την κρίση- ψηφίζουν. Κρατιέμαι για να μη βάλω τα κλάματα.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη και απ’ τους δυο γονείς τους, βεβαιώνομαι για αυτό κάθε στιγμή. Όχι πως δεν μπορούν να μεγαλώσουν μια χαρά και με έναν -και με μισόν ακόμα- όταν ωστόσο χώνουν το ένα χέρι την παλάμη της μαμάς και το άλλο στην παλάμη του μπαμπά, η σιγουριά τους γίνεται αγαλλίαση.

Η συμβίωση, από την άλλη, φθείρει αδυσώπητα τον έρωτα - η κοινή καθημερινότητα κινδυνεύει να καταντήσει μια ατέρμονη σειρά από για ασήμαντη αφορμή καβγάδες - «γιατί μου πήρες τον αναπτήρα;», «ποιος έκλεισε τον θερμοσίφωνα;» (λες και κυκλοφορεί κανένας τρίτος ενήλικας μες στο σπίτι). Η συμβίωση είναι λαμπαδηδρομία υπό βροχήν: Πασχίζεις να κρατήσεις τον πυρσό αναμμένο τσαλαβουτώντας μες στις λάσπες. Μονάχα η αίσθηση του χιούμορ και η έλξη των σωμάτων μπορεί να σε σώσει. Το μυστικό για να διαρκέσει μία σχέση είναι να ερωτεύεσαι τον ίδιον άνθρωπο ξανά και ξανά.

Ποιος όμως στην Ελλάδα του 2013 έχει διάθεση να ερωτευτεί; Όταν δε, συμπιέζει ο κόσμος και τα βασικά του έξοδα για να βγάλει τον μήνα, τσακώνεται, τρώγεται μεταξύ του. Οι πιο φανατικοί δεν είναι παραδόξως οι πιο αδικημένοι από την κρίση κι από τα αλλεπάλληλα κύματα λιτότητας. Είναι εκείνοι που ανέκαθεν αναζητούσαν μια ευκαιρία για να βγουν μπροστά, να τους παραδοθεί το πόπολο, να τους χειροκροτήσει έστω. Έχουμε γεμίσει μικρούς Ροβεσπιέρους, εκ δεξιών και εξ αριστερών. Αρκετούς τους θυμάμαι πριν από το 2010: Συντάκτες σε περιοδικά λάιφ-στάιλ που το όνομά τους δεν μπήκε ποτέ στο εξώφυλλο, σφουγγοκωλάριοι κάθε ισχυρής κυρίας ή κυρίου, διανοούμενοι βαρέων βαρών που δεν ευδόκησαν να βρουν εκδότη για τα ακατάληπτα κείμενά τους... Για την προσωπική τους κακοδαιμονία ή οσφυοκαμψία μέμφονταν πάντοτε το «σύστημα» και τώρα μάχονται για το αιματηρό του γκρέμισμα. Είναι οπαδοί της «καλής» βίας. Πού θα βρίσκονται άραγε σε δέκα χρόνια από σήμερα; Εκεί προφανώς που θα τους έχει πάει ο άνεμος. Ο συρμός…

Πρέπει να ερωτευτούμε ωστόσο ξανά στην Ελλάδα, την Ελλάδα, του 2013. Επείγει. Όχι για να ξεφύγουμε από τα βάσανά μας. Μα για να βρούμε μια βάση -μια πλατφόρμα εκτόξευσης- για τα όνειρά μας. Καμία επανάσταση δεν έγινε ποτέ από ανθρώπους που τα έβλεπαν όλα μαύρα. Η επανάσταση -όπως και έρωτας- είναι ένα φυτίλι που πυροδοτεί το πυροτέχνημα της ευτυχίας, το οποίο κρύβεις μέσα σου.

Παραδίδω τη Νίκη στο σχολικό και διασχίζω το Πεδίον του Άρεως. Η πάχνη δεν έχει ακόμα στεγνώσει απ’ τα φύλλα, οι οδοκαθαριστές δεν έχουν μαζέψει τα πεταμένα προφυλακτικά από τις νυχτερινές αρπαχτές. Κατεβαίνω την οδό Ηρώων, με τις προτομές των αγωνιστών του 1821 ένθεν και ένθεν – παρ’ όλα τα εμφύλια μίση που τους χώριζαν, μαρμάρωσαν τελικά στους αιώνες ο ένας πλάι στον άλλον. Πάντοτε με εντυπωσίαζε πόσο ονειροπόλο βλέμμα είχε ο Αθανάσιος Διάκος, πόσο λεβεντομούνα ήταν η Μαντώ Μαυρογένους…

Στα πόδια του Κολοκοτρώνη ελλοχεύει ένας γάταρος -ένας τίγρης τσέπης- με παχιά γούνα και με ορθωμένα μουστάκια. Το ένα του αφτί είναι μισοφαγωμένο, απώλεια προφανώς σε συμπλοκή για τα μάτια κάποιας ωραίας. «Τι έγινε, μεγάλε;» τον ρωτάω. «Την κέρδισες τουλάχιστον την ψιψίνα;». Κάνει τη ράχη τόξο και γουργουρίζει απειλητικά. «Όχι σε μένα τέτοια!» τσαμπουκαλεύομαι με τη σειρά μου. Βγάζω απ’ την τσέπη το πακέτο, του το τείνω. «Τσιγαράκι; Να κεράσω τσιγαράκι;» Ο γάτος τότε νιαουρίζει. Το νιαούρισμά του φτάνει στα αυτιά μου σαν γέλιο γάργαρο είτε σαν στίχος του Τσιτσάνη: «Σε παλάτια, σε τσαντίρια, θα τα πιούμε τα ποτήρια!».

Μόνο έτσι η ζωή είναι ωραία.

http://www.protagon.gr/

Θέμα εκλογών θέτει και ο Πάνος Καμμένος

Θέμα εκλογών θέτει με τη σειρά του και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στον απόηχο των απειλών της Χρυσής Αυγής περί παραιτήσεων των βουλευτών της.

Σε δήλωσή του ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝ.ΕΛ. υπογράμμισε ότι είπε ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται. «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη Δημοκρατία. Η λαϊκή κυριαρχία μπορεί μόνο με εκλογές να επιβάλει την εθνική κυριαρχία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

http://www.koutipandoras.gr/

Μπάσκετ: Ο Χαριτόπουλος «ακολούθησε» τον Βασιλόπουλο στην Βαγιαδολίδ

Η ελληνική «παροικία» στην ACB μεγαλώνει, καθώς κάτοικος Ισπανίας θα είναι από την επόμενη σεζόν και ο Δημήτρης Χαριτόπουλος, που ανακοινώθηκε από τη Βαγιαδολίδ. Μάλιστα, ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ θα έχει συμπαίκτη τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος επιστρέφει στη δράση επίσης με τη φανέλα

Σε πανικό

Photo: M Mυρίλλας @fosphotos.com
Κώστας Γιαννακίδης

Από τη στιγμή που η δικαιοσύνη στοιχειοθετήσει την κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τότε το μέλλον ορισμένων στελεχών της Χ.Α. δεν έχει πολιτικό προσανατολισμό, αλλά ποινικό. Η συμμετοχή στην οργάνωση είναι αρκετή για να τους περάσουν χειροπέδες και σε αυτές τις περιπτώσεις πρώτα προφυλακίζεσαι και μετά ερωτάται η Βουλή για τα υπόλοιπα. Θεωρητικά είναι πιθανό να δούμε κάτι μοναδικό: βουλευτές να συλλαμβάνονται εντός Κοινοβουλίου. Αλλά, ούτως ή άλλως, η είσοδός τους στη Βουλή ήταν κάτι εξίσου πρωτοφανές.

Το ερώτημα που εγείρεται από χθες είναι αν όντως ο Μιχαλολιάκος θα οδηγήσει τους βουλευτές του στην παραίτηση. Δεν αποκλείεται και να το πράξει, η έλλειψη ψυχραιμίας είναι πλέον εμφανής. Τι θα συμβεί σε αυτήν την περίπτωση; Αν παραιτηθούν στη σειρά και οι επιλαχόντες, θα προκηρυχθούν εκλογές για τις έδρες που χηρεύουν βιαίως. Τελευταία φορά αυτό είχε γίνει το 1992, για την έδρα του Δημήτρη Τσοβόλα στη Β' Αθηνών. Τότε η έδρα παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ-οι λοιποί κοινοβουλευτικοί απείχαν και το κόμμα του Β. Λεβέντη ήρθε δεύτερο. Το σενάριο δεν προβλέπει επανάληψη του “fair play”. Με εξαίρεση τη Β' Αθηνών, όπου η Χ.Α. έχει τρεις έδρες, στις υπόλοιπες περιφέρειες η έδρα πηγαίνει στο κόμμα που θα πρωτεύσει.

Προγνωστικά; Η λογική λέει ότι η Χρυσή Αυγή θα έχει σημαντικές απώλειες. Καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, αποτυπώνεται στην κοινωνία. Οι πολίτες δεν τους αντιμετωπίζουν ως ένα κόμμα που βρίσκεται υπό διωγμό, αλλά ως κάτι από το οποίο καλό είναι να στέκεσαι μακριά. Χονδρικά η ανακατανομή των εδρών θα συρρίκνωνε τη δύναμή της και δεν θα άλλαζε τους συσχετισμούς μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά η Χ.Α. θα επιχειρούσε να χτυπήσει το σύστημα, ενισχύοντας τα κόμματα που θεωρεί ως βασικά συστατικά του. Η αλήθεια είναι ότι στην κυβέρνηση δεν πιστεύουν ότι ο Μιχαλολιάκος θα προέβαινε στο απονενοημένο διάβημα της παραίτησης. Περισσότερο εκτιμούν ότι το χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτικό χαρτί. Όμως, πια, δεν υπάρχει κάποιος για να κάτσει στην άλλη πλευρά του τραπεζιού.

http://www.protagon.gr/

Μήπως μας... ψεκάζουν στ' αλήθεια;

Την βεβαιότητα ότι μας... ψεκάζουν εκφράζουν πολλοί από το πρωί της Πέμπτης βλέποντας τα ίχνη που αφήνουν πίσω τους τα αεροσκάφη που πετούν στους ελληνικούς ουρανούς.

Μιχελάκας - Χαράλαμπος (και λοιποί συγγενείς)...

...ετοιμάζονται...

Οι άνθρωποι το λένε καθαρά. Συναντήθηκαν και οι 4 και το αποφάσισαν. Το κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι αποκαλυπτικό:

"Στο πλαίσιο της ...
απόφασης της Κυβέρνησης για την απόλυτη προάσπιση της νομιμότητας και την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδη με θέμα την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή Βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Όπως αποφασίστηκε, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση"...

crimenet.gr

http://nonews-news.blogspot.gr

Συμπαράσταση της Χρυσής Αυγής στο Πρώτο Θέμα

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής για την επίθεση της Πέμπτης στο Πρώτο Θέμα .

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η Χρυσή Αυγή – ως θύμα της οργανωμένης βίας της αριστεράς – καταδικάζει κάθε πράξη βίας, απ” όπου κι αν προέρχεται και όποιον κι αν στοχεύει. Στην προκείμενη περίπτωση όμως εγείρονται δύο ερωτήματα: για ποιο λόγο αποκρύπτεται η πολιτική ταυτότητα των δραστών (οι οποίοι ανήκουν στην αριστερά) και γιατί δεν έχει ακόμα χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη ομάδα εγκληματική οργάνωση;»

http://www.koutipandoras.gr/

Τα υπέροχα αλλόκοτα εσωτερικά σπιτιών της Sarah Malakoff [εικόνες]

Όταν η φωτογράφος Sarah Malakoff ήταν παιδί την διακατείχε - όπως ομολογεί η ίδια - μία εμμονή με τις αίθουσες μουσείων που ήταν αφιερωμένες σε συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους: της άρεσε να φαντασιώνεται τι σκηνές θα μπορούσαν να είχαν εκτλιχθεί πίσω από βελούδινο σχοινί που περιόριζε το χώρο έκθεσης.

ΕΣΚΑ-Η: Η δράση του Σαββάτου στα μικρά τοπικά πρωταθλήματα...

Τα παιχνίδια αύριο Σάββατο στα τοπικά πρωταθλήματα των υποδομών στο χώρο του τοπικού μπάσκετ, είναι τα παρακάτω:
ΠΑΙΔΙΚΟ: 
 Κλειστό γυμναστήριο Πύργου, 3μ.μ.:ΓΕΠ/Ιφιτος-Ηρακλής Πύργου (Καρπάνος και Αραβαντινός). 

Το σκοτεινό παρελθόν της Ειζα Γκονζάλες: Τα tweets, οι πλαστικές και ο κατάδικος πρώην

Η Ειζα Γκονζάλες είδε τη φήμη της να εκτοξεύεται στα ύψη μετά το σκάνδαλο με τον αρραβωνιαστικό της Μάιλι Σάιρους, με τον οποίο βγαίνει επίσημα τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο το καυτό μοντέλο από το Μεξικό φαίνεται πώς κρύβει και άλλα μυστικά.

Πως γνωρίστηκε το ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ζευγάρι που βλέπετε!

Μία... κουτσουλιά στάθηκε αφορμή για να γνωριστεί ένα από τα πιο ερωτευμένα ζευγάρια της ελληνικής showbiz! Σου φαίνεται απίστευτο; Κι, όμως, ο Κώστας Φραγκολιάς έτσι γνώρισε την καλή του!

Γλιτώνουν την εισφορά στον τζίρο

Γλιτώνουν την εισφορά στον τζίρο
«Δεν προβλέπεται να υλοποιηθεί το μέτρο της εισφοράς του τζίρου επί των επιχειρήσεων» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Όπως, δε, εξηγεί ο κ. Βρούτσης, «για το έλλειμμα των 150.000.000 ευρώ που θα δημιουργηθεί στον προϋπολογισμό του 2013», από τη μη υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου, «καταβάλλονται προσπάθειες για να καλυφθεί με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων (πχ διεύρυνση ασφαλιστικής βάσης).

Αμαλιάδα: Την Κυριακή εγκαινιάζεται το πρώτο «πράσινο» κολυμβητήριο στην Ευρώπη!!

Πανηγυρική αναμένεται να είναι η τελετή των εγκαινίων του κολυμβητηρίου της Αμαλιάδας, η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, ύστερα από πολυετή αναμονή, αφού για να ολοκληρωθεί το έργο

Ανάσχεση εμφανίζει η τάση μείωσης των θέσεων εργασίας στην ελληνική βιομηχανία

Συνεχίζεται, αν και με επιβραδυνόμενο ρυθμό, η μείωση των θέσεων εργασίας στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία, παρά τις ενδείξεις σχετικής σταθεροποίησης της παραγωγής του τομέα στα χαμηλά επίπεδα του 2012.
Ο όγκος της παραγωγής της, ως γνωστόν, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ μειώθηκε τον Απρίλιο και τον Μάιο κατά 0,6% και 1,8%, αντιστοίχως, ενώ αυξήθηκε κατά 4,2% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τους ίδιους μήνες του 2012. Ωστόσο στη διάρκεια αυτού του τριμήνου, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι θέσεις εργασίας στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία, συγκρινόμενες με αυτές του ίδιου

Πότε είναι επικίνδυνη η αναιμία

Ορισμός:

Η αναιμία είναι μια κατάσταση κατά την οποία δεν έχετε αρκετά υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια για να μεταφέρουν αρκετό οξυγόνο στους ιστούς σας . Έχοντας αναιμία μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε εξαντλημένοι .Υπάρχουν πολλές μορφές αναιμίας , Η καθεμία  με το δικά της αιτία . Η απώλεια του αίματος είναι η πιο κοινή αιτία της αναιμίας . Η αναιμία μπορεί να είναι προσωρινή ή μακροπρόθεσμη , και αυτό μπορεί να κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή .

Ψίχουλα πολιτισμού

Του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Οταν ήταν υπουργός Πολιτισμού ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ήμουν και τότε άμισθος πρόεδρος του Θεατρικού Μουσείου, που επιχορηγείται εδώ και τριάντα χρόνια αποκλειστικά από το υπουργείο Πολιτισμού, δεδομένου ότι δεν έχει εισιτήριο εισόδου ως κατ' εξοχήν Κέντρο Ερευνας και Αρχειακού Υλικού, και τον συναντούσα σε δημόσιο χώρο μού έλεγε με το γνωστό του χιούμορ: «Θα λάβετε έγκαιρα την επιχορήγηση γιατί αυξήθηκαν οι παίκτες και άρα τα έσοδα του Προ-Πο».

Αυτό βέβαια σήμαινε πως η επιχορήγηση του μοναδικού Αρχειακού Κέντρου Θεάτρου της χώρας (με υλικό δύο αιώνων, ακόμη και από τις προεπαναστατικές Παραδουνάβιες χώρες!), αντί να έχει κωδικό στο υπουργείο επιδοτείτο από το ποσοστό των κερδών του Προ-Πο, όταν αφαιρείτο το μεγάλο μερίδιο που πήγαινε στον Αθλητισμό.

Αργότερα από διευθυντικό στέλεχος του ΟΠΑΠ πληροφορήθηκα πως το ποσοστό που πήγαινε για τον Πολιτισμό, αρκετά εκατομμύρια σε διάφορους συλλόγους, εταιρείες κ.τ.λ., ήταν από τα ΨΙΛΑ από τα κέρδη κάποιων (πολλών) παιχτών που δεν τα εισέπρατταν, αφού ουσιαστικά ήταν πενταροδεκάρες.

Από αυτά λοιπόν τα ψιχία από τις χαμένες ελπίδες των εκατομμυρίων Ελλήνων που επαφίενται στην εύνοια της τύχης έως τώρα συνετηρείτο ο Πολιτισμός.

Επειδή αυτή τη στιγμή το Θεατρικό Μουσείο χρωστάει στο ΙΚΑ, ενοίκια, μισθούς, επειδή δεν επιχορηγείται, να υποθέσω πως οι πενταροδεκάρες που φτιάχνουν κάποια εκατομμύρια πάνε αλλού;

http://www.enet.gr

Με ρύζι και μακαρόνια πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣΗ!

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, οι οποίοι παραμένουν εδώ και δέκα μήνες απλήρωτοι!
Παρά τις εκκλήσεις τους για αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, οι εργαζόμενοι δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος για μήνες, με αποτέλεσμα να πληρώνονται σε... είδος για να μπορέσουν να επιβιώσουν!

Συγκεκριμένα μπορούν και αγοράζουν με πίστωση πράγματα από το σούπερ μάρκετ, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν λίγο και να μην πεθάνουν της πείνας!

Καταρ-αμένο Μουντιάλ

Καταρ-αμένο το Μουντιάλ
Aίσθηση έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη η είδηση ότι στο Κατάρ, στο οποίο θα διοργανωθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2022, οι αλλοδαποί εργάτες εργάζονται υπό τέτοιες συνθήκες ώστε την περίοδο από τις 4 Ιουνίου έως 8 Αυγούστου τουλάχιστον 44 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους λόγω εργατικών ατυχημάτων ή προβλημάτων με την καρδιά τους.

Ήρθε κι΄ έδεσε...

Ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον κύριο Σίμο Κεδίκογλου να διαμηνύσει, προς κάθε κατεύθυνση, πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο εθνικών εκλογών.

Το...MEGA το δραματοποίησε δια της, ρεπόρτερ Μαξίμου, Σπυράκη: "Υπάρχει ρητή εντολή Σαμαρά... "

Και τα σκυλιά (της χρυσαυγίτικης πίστας) δεμένα...

http://nonews-news.blogspot.gr/

Β' εθνική: Με το δεξί ο Πανηλειακός, 2-1 τον Βύζαντα στα Μέγαρα

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατάφερε να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του για τη Football League ο Πανηλειακός που πέρασε νικηφόρα 2-1 από τα Μέγαρα σήμερα το απόγευμα απέναντι στον Βύζαντα.
Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τον Πανηλειακό,

Το Λαϊκό Τραγούδι έχασε το «αηδόνι» του...

Γιώργος Ψάχος

Το μουσικό ταλέντο που είχε η Πόλυ Πάνου δεν το αμφισβητούσε κανείς. Η μεγάλη ερμηνεύτρια το είχε αποδείξει από πολύ μικρή. Γεννημένη στην Αθήνα (28 Οκτωβρίου το 1940), αλλά μεγαλωμένη στην Πάτρα, εντυπωσιάζει τους πάντες όταν  σε ηλικία περίπου δέκα ετών συμμετέχει σε μουσικό διαγωνισμό της πρωτεύουσας της Αχαΐας, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 260 παιδιά. Η διάκριση αυτή ήταν το πρώτο... βήμα σε ένα μονοπάτι στρωμένο με επιτυχίες και δόξα. Για να συμβούν όμως τα παραπάνω καθοριστική ήταν η συνάντησή της στη Πάτρα με έναν, νεαρό τότε, καλλιτέχνη, έναν...Γρηγόρη Μπιθικώτση. Ο τελευταίος έψαχνε αντικαταστάτρια τραγουδίστρια για το γκρούπ του και φαίνεται πως το κορίτσι με το «χρυσό λαρύγγι»  ιδανική επιλογή. 

Δεν χρειάστηκε λοιπόν πολύ για να πειστεί ο Μπιθικώτσης για τις ικανότητες που είχε η Πολυτίμη Κολιοπάνου, ή καλύτερα Πόλυ Πάνου, όπως τη «βάφτισε» και  ο  ίδιος. H Columbia Records το 1952 αποτελούσε ο επόμενος προορισμός της νεαρής καλλιτέχνιδος  , ώστε να ηχογραφήσει τα πρώτα της τραγούδια(«Πήρα τη στράτα την κακιά» και «Να πας να πεις της μάνας μου» του Γιώργου Ζαμπέτα το 1956. Εκείνη τη περίοδο είναι που έρχεται και ένα τηλεφώνημα από τον Μάνο Χατζιδάκι, ο οποίος είχε ένα τραγούδι κομμένο και (γ)ραμμένο στα μέτρα της.

Το τραγούδι αυτό δεν ήταν άλλο από τα παγκοσμίου φήμης πλέον «Παιδιά του Πειραιά». Καλή και άξια η Μελίνα (Μερκούρη) που το ερμήνευσε και στη ταινία «Ποτέ την Κυριακή»(Ζύλ Ντασσέν, 1960) αλλά η Πόλυ Πάνου ήταν αυτή που το είπε πρώτη και καλύτερη.

Σιγά σιγά και με το σπαθί της, η Πόλυ Πάνου έγινε ένα με το Στάρ Σύστεμ της εποχής του ’50 και του ’60. Στέλιος Καζαντζίδης, Πάνος Γαβαλάς, Καίτη Γκρέυ, μεγάλα ονόματα που μεσουρανούσαν τότε, «καλοσώρισαν» ένα ακόμα παιδί-θαύμα του Λαϊκού τραγουδιού.

“Μες στην πολλή σκοτούρα μου” και Παίξε Χρήστο το μπουζούκι”. Τραγούδια διαχρονικά που τα έγραψε για αυτή ο «τιτανοτεράστιος» Βασίλης Τσιτσάνης. Το κομμάτι "Κόκκινα φανάρια (Το καλντερίμι)"  (μουσική Σταύρου Ξαρχάκου) αποτέλεσε σημαντικός σταθμός στη καριέρα της. Μόλις 20 χρονών ερμηνεύει το «Ένα Σφάλμα Έκανα» του Θόδωρου Δερβενιώτη.  Όπως αποδεικνύεται, δεν υπήρχε συνθέτης που να μην ήθελε τη φωνή της Πάνου, για να «ζωντανέψουν» τα τραγούδια του. Το αποτέλεσμα ήταν η καλλιτέχνης να αφήσει  μια τεράστια κληρονομιά  στη ελληνική λαϊκή σκηνή και να σημαδέψει τη πορεία της τελευταίας τις δεκαετίες που ακολουθούν.  Η 27η Σεπτεμβρίου του 2013  αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πλήγμα για το Λαϊκό τραγούδι,  το οποίο έχασε μια σημαντική αοιδό με πραγματικά ένα «χρυσό λαρύγγι».

http://www.topontiki.gr/

Ογδόντα επτά γιατροί ελέγχονται για υπερσυνταγογραφήσεις

Στοιχεία-φωτιά για τις υπερσυνταγογραφήσεις έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αποδίδοντας σε αυτό το φαινόμενο την μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ, ενώ στο στόχαστρο του υπουργείου έχουν μπει...
γιατροί που έγραφαν παραπεμπτικά ακόμη και σε νεκρούς!

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ελέγχονται συνολικά 87 γιατροί για υπερσυνταγογραφήσεις κλινικών και παρακλινικών εξετάσεων. Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2013, δείχνουν υπέρογκες υπερβάσεις στη χορήγηση παραπεμπτικών που ανέρχονται στα 1.173.631, ενώ ο συνολικός αριθμός

Η Χ.Α. κατέθεσε φάκελο στον Άρειο Πάγο

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Χρήστο Παππά, προσήλθαν μετά τη μία το μεσημέρι, στον Άρειο Πάγο, και κατέθεσαν στην εισαγγελέα του ΑΠ, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, φάκελο με στοιχεία που «αφορούν αξιόποινες πράξεις των συλλογικών οργάνων διοίκησης, υψηλόβαθμων στελεχών και βουλευτών του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι φέρεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας».

3 πλεονεκτήματα του καφέ που δεν ήξερες...

Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς καφέ (ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα!); Χωρίς αυτόν, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε με δυσκολία την πρωινή κίνηση στους δρόμους, θα πρέπει να κάνετε την παρουσίασή σας μισό-κοιμισμένη, και θα περάσετε στη δουλειά με το χαρακτηριστικό ήχο του εκτυπωτή, να είναι το μόνο που θα σας κρατάει ξύπνιες.
Αλλά ο καφές κάνει κάτι περισσότερο απ'το να σας κρατάει σε εγρήγορση. Εδώ σας έχω, τρία περισσότερα οφέλη από τα αγαπημένα...φασόλια μας:

1. Ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Εκταμιεύθηκε η δόση 1,5 δισ. ευρώ προς την Κύπρο

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ανακοίνωσε σήμερα την εκταμίευση 1,5 δισ. ευρώ προς την Κύπρο, ποσό που προορίζεται για την ανακεφαλαιοποίηση του συνεργατικού τραπεζικού τομέα.

Σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης

Ευκαιρία για ενίσχυση της Ν.Δ. και συσπείρωση γύρω απο του Σαμαρά βλέπουν οι σύμβουλοι στο Μαξίμου
ΜΑΞΙΜΟΥ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ

Της ΒΙΚΥΣ ΣΑΜΑΡΑ

Το «χαρτί» της πολιτικής αποσταθεροποίησης, με στόχο την προσπάθεια συσπείρωσης γύρω από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παίζει το μέγαρο Μαξίμου. Αφορμή, το ενδεχόμενο μαζικής παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και η δραστηριοποίηση εφέδρων αξιωματικών, με αποτέλεσμα να φουντώνουν σενάρια για πρόωρες εκλογές εντός του φθινοπώρου, με ατζέντα πολιτική και όχι οικονομική.

Τα σενάρια αυτά ενισχύονται από την πιθανή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και συζητούνται ακόμη και σε κυβερνητικούς πολιτικούς κύκλους, υπό το φόβο του ΣΥΡΙΖΑ και με την ελπίδα της ανάκτησης των απωλειών της Νέας Δημοκρατίας προς την άκρα Δεξιά. Βεβαίως διαψεύδονται επισήμως από το μέγαρο Μαξίμου.

Τα περί ανησυχίας και προβληματισμού για τον κίνδυνο πολιτικής αποσταθεροποίησης άρχισαν να εκφράζονται από συνεργάτες του πρωθυπουργού αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση (αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Ε» της Τετάρτης) της πρόσκλησης της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων σε αντιμνημονιακή εκδήλωση το Σάββατο, με στόχο την παραίτηση της κυβέρνησης και το σχηματισμό νέας με την εγγύηση του στρατού, καθώς και τη διαρροή της είδησης για την έκτακτη σύσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Συνέδεαν μάλιστα το ζήτημα με τις πληροφορίες για εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής από στρατιωτικούς εν ενεργεία ή εν αποστρατεία.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήριζε τις πληροφορίες για μαζική παραίτηση των βουλευτών της Χ.Α. απόπειρα εκβιασμού της Δημοκρατίας, με στόχο να εμποδιστεί το έργο της Δικαιοσύνης, ενώ κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για φήμες που τεχνηέντως διασπείρονται για να αποσταθεροποιήσουν την πολιτική ζωή της χώρας.

Το πρόβλημα όμως που θα δημιουργούσαν στην κυβέρνηση επαναληπτικές εκλογές σε 14 περιφέρειες είναι ευρύτερα πολιτικό. Μία πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ -η Κουμουνδούρου ήδη προανήγγειλε ότι θα δώσει το χαρακτήρα δημοψηφίσματος- θα δημιουργήσει θέμα πολιτικής απονομιμοποίησης της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου τα σενάρια προσφυγής σε εθνικές κάλπες βγήκαν από τα συρτάρια στα κυβερνητικά και πολιτικά γραφεία.

Την ίδια στιγμή, ορισμένοι γαλάζιοι κύκλοι θεωρούσαν τις εκλογές ιδανική ευκαιρία να επαναπατρίσουν ψήφους και να απαλλαγούν από την εκ ακροδεξιών απειλή της Χ.Α., καθώς μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τα ποσοστά της Χ.Α. στις δημοσκοπήσεις υποχωρούν με ταυτόχρονη άνοδο της Ν.Δ.

Με τον κίνδυνο μπλοκαρίσματος της υποδόσης του ενός δισ. να είναι ορατός μετά τις χθεσινές συζητήσεις με την τρόικα, ο αρχικός σχεδιασμός για εκλογές τον Μάιο ή τον Οκτώβριο του 2014 με κύριο θέμα την οικονομία και με προϋπόθεση η κυβέρνηση να μπορεί να παρουσιάσει μία διέξοδο από το Μνημόνιο, ενδέχεται να επανεξετασθεί.

Η κυβέρνηση άλλωστε μπορεί να επικαλεστεί στους εταίρους ότι δεν επιλέγει η ίδια τις εκλογές, αλλά σύρεται σε αυτές και μάλιστα υπό τον πολιτικό εκβιασμό από τους νεοναζί.

http://www.enet.gr

Σκωτία: Παίκτης έπιασε τα γεννητικά όργανα αντιπάλου του!

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη σε αγώνα για το Λιγκ Καπ Σκωτίας ανάμεσα στη Λίβινγκστον και την Μάδεργουελ (2-1).
Ο παίκτης της πρώτης, Μάρτιν Τζίμι Σκοτ έπιασε τα γεννητικά όργανα του αντιπάλου

Σχέδιο μέτρων έκτακτης ανάγκης!

Με μια απόφαση που ξαφνιάζει για τα μέτρα που προβλέπονται ,σε περίπτωση «σοβαρών» τοπικών διαταραχών στην αγορά καυσίμων, το υπουργικό συμβούλιο βράδυ ...
19-20 Σεπτεμβρίου, όταν κυριαρχούσε στην επικαιρότητα το θέμα της Χρυσής Αυγής, πέρασε ως Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου το σχέδιο μέτρων έκτακτης ανάγκης.

Το σχέδιο προβλέπει δελτίο στην αγορά καυσίμων για τους καταναλωτές, περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων ,ακύρωση δρομολογίων πλοίων,πτήσεων και αστικών συγκοινωνιών ,ανώτατες τιμές και δελτίο στον εφοδιασμό των πρατηρίων με καύσιμα κ.α

Φαιδρός ο Μιχαλολιάκος...

Αποκλείονται οι εθνικές εκλογές. Ακόμη και αν όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραιτηθούν...

"Είναι φαιδρή η απειλή του Μιχαλιάκου για εκλογές", είπε στο Mega , ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος.

Και συγκεκριμένα εξήγησε οτι το Σύνταγμα προβλέπει την λειτουργία της Βουλής και με 299 έδρες. Χαρακτηριστικά ανέφερε "έαν κενωθούν κάτω από 60 έδρες, δεν χρειάζονται εκλογές".

Υπενθυμίζουμε οτι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι 18.

http://nonews-news.blogspot.gr/

Τρία σενάρια για την πορεία της απασχόλησης στην ΕΕ έως το 2025

Σε προ κρίσης επίπεδα εκτιμάται ότι θα έχει επανακάμψει η απασχόληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2017 - 2018, σύμφωνα με το βασικό σενάριο μελέτης - πρόγνωσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop), όπως ανέφερε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο εμπειρογνώμων του οργανισμού Λουκάς Ζαχείλας.