Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Λευκαρίτης: "Ο ΠΑΟΚ είναι αποκλειστικά άξιος της τύχης του"

Ο Μάριος Λευκαρίτης που είναι αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ και μέλος  στην Εκτελεστική Επιτροπή της, μίλησε στο ραδιόφωνο του ARENA 89,4 για την νέα τιμωρία του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για την ποινή στον ΠΑΟΚ: "Τι τοποθέτηση μπορεί κάποιος να κάνει. Από την στιγμή

Ο Κουβέλης, ο Λοβέρδος και μία «σύμπτωση»...

«Είπαμε να συνεργαστούμε, αλλά μην κολλήσουμε κιόλας».

Η φράση αυτή περιγράφει τη σχέση του Φώτη Κουβέλη με τον Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει διαπιστώσει ότι ...πολλά στελέχη του κόμματός του, θυμούνται και την άποψη υπέρ της θανατικής ποινής που έχει εκφράσει ο Λοβέρδος, αλλά και την διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, στην οποία πρωταγωνίστησε ως υπουργός Υγείας.

Έτσι, χθες, ο Φώτης Κουβέλης, με συνέντευξη που έδωσε στα «Χανιώτικα Νέα», εκλήθη να σχολιάσει το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» βρίσκονται σε περιοδεία στην Κρήτη. «Προφανώς είναι σύμπτωση», απάντησε κοφτά ο Κουβέλης, προκειμένου να διασκεδαστούν οι όποιες εντυπώσεις ότι θα κάνει… «δίδυμο» με τον Λοβέρδο.


matrix24.gr

http://nonews-news.blogspot.gr/

Πραξικόπημα Σαββατιάτικα;

Photo: M. Μυρίλλας @fosphotos.com
Νίκος Κακαρίκας

Αν ανήκετε σε αυτούς που πιστεύουν πως μόνο ένα πραξικόπημα θα σώσει την Ελλάδα τότε απλά θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι το Σάββατο που μας έρχεται. Επιτέλους, οι προσευχές σας εισακούστηκαν. Η Ελλάς ενδέχεται να μπει και πάλι στον γύψο. Όπως και την προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα όλα θα γίνουν για τη σωτηρία του Έθνους.

Οι έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων σκοπεύουν να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας. Πώς; Έχουν περάσει και χρόνια από το τελευταίο πραξικόπημα και μπορεί να λησμονήθηκε το know how. Εξ όσων θυμόμαστε, πρέπει να κινηθούν ταυτόχρονα τεθωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις προκειμένου να καταληφθούν στρατηγικοί στόχοι.

Δεν ξέρω πού βρίσκεται πλέον το κοντινότερο, στην Αθήνα, άρμα μάχης. Εχουν εντός της πόλεως ή πρέπει να κατεβάσουν από το κέντρο τεθωρακισμένο; Και αν ναι, ποιος θα πληρώσει το πετρέλαιο; Ξέρουν οι έφεδροι τι καίει αυτό το πράγμα; Επίσης, επίλεκτες ομάδες πρέπει να κινηθούν για να συλλάβουν πολιτικούς και να αναλάβουν τον έλεγχο των υπουργείων. Και θα το κάνουν αυτό Σαββατιάτικα; Είμαστε σοβαροί; Στην Ελλάδα αν γίνει πραξικόπημα δεν μπορεί να εκδηλωθεί Σάββατο και μάλιστα με σχετικά καλό καιρό. Είναι και πολλοί οι πολιτικοί αρχηγοί πια, πού να τους μαζέψεις.

Αμ το άλλο; Τότε δεν υπήρχε τηλεόραση, μόνο μία ραδιοφωνία. Σήμερα χρειάζεσαι τεράστιο αριθμό ανδρών για να ασκήσεις έλεγχο σε όλα αυτά. Θα μου πεις, θα τα κλείσεις. Θα κλείσεις και το internet. Και θα βάλεις ηχεία στους δρόμους να παίζουν εμβατήρια καθώς σε έναν μήνα η νεολαία θα παρελάσει προ του Μπαρμπαρούση που, δεν μπορεί, θα τη βάλει τη φουστανέλα, θα το γυαλίσει το τσαρούχι.

Η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων με διακήρυξή τους απαιτούν, όπως γράφουν χαρακτηριστικά, τα παρακάτω:

"ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ λόγω Αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε Εργασία (άρθρο 22), Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Ασφάλεια.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης Αξίας εκτός Πολιτικής Σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ και ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ εκλογών εντός Διμήνου, με την Απαγόρευση Συμμετοχής όλων των Πολιτικών που μετείχαν στις Κυβερνήσεις που ευθύνονται για την σημερινή οικονομική κατάσταση.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ από Ανωτάτους Δικαστικούς και ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ για το ΠΩΣ και ΠΟΙΟΙ μας Οδήγησαν στην Καταστροφική Συμφωνία του Μνημονίου. Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου με Πραγματική Ισχύ Επιβολής των Αποφάσεων του.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ από το Δημόσιο.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ περαιτέρω ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ για Οικογενειακό Εισόδημα μέχρι 25.000€.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ και ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ μέχρι την Ολοκλήρωση Ελέγχου των Τραπεζών από Ορκωτούς Λογιστές και ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ.

8. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, συνέχιση Λειτουργίας Αμυντικών Βιομηχανιών.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ (Ιδιωτών/Επιχειρήσεων/Κράτους) μέχρι ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΣ του Ελληνικού Δημοσίου για τις Πολεμικές Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο.

ΑΡΣΗ του ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ και ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ. Όλοι Ανεξαρτήτως «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ» (άρθρο 4).

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ όσων μετείχαν σε Οικονομικές Θέσεις του Δημοσίου, Άσκηση Διώξεων για Παράνομο Πλουτισμό και Απόδοση στο Κράτος.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ και ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ στο Ελληνικό Δημόσιο των Οφειλών τους.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ σε ΑΙΓΑΙΟ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΗΠΕΙΡΟ, ΘΡΑΚΗ και ΚΥΠΡΟ, με ταυτόχρονη καταστολή των διαφόρων Ομάδων που δουν στο εσωτερικό.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ με ανάλογη προώθηση στις Ευρωπαϊκές χώρες και στις χώρες Διακομιστές. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Άνω του 20% του Φορολογητέου Εισοδήματος Αυτών.

Ο Κ.Κ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ όπως ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ σε κατάλληλο χρόνο για την Διευκόλυνση των Εξελίξεων που Επιθυμεί ο Ελληνικός Λαός.

ΘΕΣΜΟΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ όλων των παραπάνω μπορεί να είναι ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΕΙΛΗΣ.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ".

Αυτά, όμως, δεν τα κάνουν έτσι. Έπρεπε να βγει φωτογραφία του καφενείου εντός του οποίου συντάχθηκε η διακήρυξη. Επίσης να φυλαχθεί ο υπολογιστής (με το σήμα των ΟΥΚ) που χρησιμοποιήθηκε για να γραφτούν όλα αυτά. Και, τέλος, να συγκρατηθούμε όλοι γιατί αν μια απλή τρολιά μπορεί να κινητοποιήσει τον Άρειο Πάγο, τότε είναι μεγάλος ο πειρασμός.

Από την πλευρά της η Κ.Ε.Ε.Δ με σημερινή ανακοίνωση της προσπαθεί να μετριάσει τις εντυπώσεις αναφέροντας μεταξύ άλλων πως "με την αποσπασματική ή συνθετική επιλογή φράσεων από την διακήρυξη και την αυθαίρετη ερμηνεία της προσπάθησαν να μας χαρακτηρίσουν, ως εν δυνάμει πραξικοπηματίες. Δεν γνωρίζουμε διεθνώς να προαναγγέλονται πραξικοπήματα, νομικά δε ο αντίστοιχος χαρακτηρισμός στερείται σοβαρότητας". Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση των Εφέδρων.

http://www.protagon.gr

Αυτός ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Χρειάστηκαν 125 χρόνια για να λυθεί το αστυνομικό μυστήριο που έμελε να στοιχειώσει γενιές και γενιές. Μία υπόθεση που ενέπνευσε δεκάδες συγγραφείς αλλά και σκηνοθέτες. Τελικά το μυστήριο του Τζακ του Αντεροβγάλτη λύθηκε ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ένας συνταξιούχος ντετέκτιβ.

Ο Trevor Marriott ισχυρίζεται ότι έπειτα από έντεκα ολόκληρα χρόνια ερευνών, βρήκε τον ένοχο: Πρόκειται για τον Γερμανό ναύτη Carl Feigenbaum, ο οποίος εκτέλεσε τις περισσότερες από τις ανθρωποκτονίες, που αποδίδονται στον Τζακ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στην Βρετανική ιστοσελίδα Express κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό μέσω των ντοκουμέντων της εποχής αλλά και των νέων εγκληματολογικών τεχνολογιών που προσφέρονται σήμερα στη σήμανση, πριν δηλώσει ότι το Hollywood και η απίστευτη φιλολογία που περιβάλλει πλέον τα έργα και τις ημέρες του κατά συρροή δολοφόνου έχουν διαστρεβλώσει μια για πάντα τα γεγονότα.

Η αποκαλύψη της αλήθειας μόνο εύκολη δεν ήταν. Ο ίδιος αναγκάστηκε να σύρει τη Σκότλαντ Γιαρντ στα δικαστήρια το 2011 σε μια πολυέξοδη προσπάθεια για να αναγκάσει την υπηρεσία να του παραδώσει τις χιλιάδες σελίδες των ντοκουμέντων και των μαρτυριών, όπως αναφέρει η Telegraph.

Όπως αναφέρει το BBC τα νέα ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως από τις ενέργειες του αστυνομικού φαίνεται να διαψεύδουν τη δημοφιλή πεποίθηση ότι τα θύματα είχαν τα σπλάχνα τους χυμένα έξω, γεγονός που έδωσε στον Τζακ το ψευδώνυμο «Αντεροβγάλτης».

Αυτό οδήγησε τις αστυνομικές έρευνες σε εντελώς λάθος κατεύθυνση, μιας και αναζητούσαν δράστη με ιατρικές γνώσεις.

Ο Marriott υποστηρίζει ότι ο δολοφόνος ήταν περαστικός από την πόλη ή ταξιδιώτης, την ίδια ώρα που οι ναύτες ήταν γνωστό ότι αναζητούσαν τον πληρωμένο έρωτα που προσφερόταν αφειδώς στη συνοικία Whitechapel.

http://www.koutipandoras.gr/

Η υπερβολική γυμναστική βλάπτει!

Μπορεί η υγιεινή διατροφή και η γυμναστική να είναι εθιστική, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνετε, καθώς η υπερβολική γυμναστική μπορεί να καταλήξει σε τραυματισμούς και η άκρως υγιεινή διατροφή μπορεί να σας ρίξει τη διάθεση αλλά και να σας γεράσει.

Άλλο θα πει Χαλκιδική και άλλο θα πει Χαλκίδα

του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Το σήμα το έδωσε ο Λαζαρίδης και ακολούθησαν συντεταγμένοι, γυαλισμένοι και κομβιωμένοι ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης, ο Φαήλος, ο Κασιμάτης, ο Πρετεντέρης: Ναι, μπορεί η Χρυσή Αυγή να μαχαιρώνει παιδιά της εργατικής τάξης στο Κερατσίνι, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ υποδαυλίζει τα εγκλήματα της συμμορίας που δρα στις Σκουριές της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Αμ έπος, αμ έργον. Με το που ξεστόμισε η διμοιρία των σαμαροφυλάκων τη λέξη «συμμορία», η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κάλεσε 24 κατοίκους της Χαλκιδικής και τέσσερις της Θεσσαλονίκης να καταθέσουν, για να διαπιστωθεί αν έχουν συστήσει εγκληματική οργάνωση. Δόξα τω θεώ, ακόμη και στην αμαρτωλή εποχή μας γίνονται θαύματα.

Για να καταλάβουμε περί τίνος ακριβώς πρόκειται, παραθέτουμε το κατηγορητήριο: «Σχετικά με τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής - προμήθειας και κατοχής όπλων, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της έκρηξης, της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλικών, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, οι οποίες τελέστηκαν από τις αρχές του μηνός Μαΐου του έτους 2013 έως και 25.08.2013 στην περιοχή Λάκκος Καρατζά του όρους Κάκαβος, στη Μεγάλη Παναγιά, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή Ιερισσού Χαλκιδικής». Μπροστά τους ο Αλ Καπόνε ήταν το δεξί χέρι της Αγίας Τερέζας.

Είναι τόσο χοντροκομμένοι και φανατικοί, ώστε δεν μπορούν ούτε να κρυφτούν, ούτε να οργανώσουν μια συνωμοσία της προκοπής. Με το που κατέθεσε ο Δένδιας στον εισαγγελέα τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση, ανακάλυψαν και μια άλλη, ιδίου βάρους προφανώς, οργάνωση που δρα πλησίον του Αγίου ‘Όρους. Οργανωμένοι εγκληματίες οι χρυσαυγίτες, που μαχαιρώνουν, τρομοκρατούν, εκβιάζουν, πουλάνε προστασία στη νύχτα, οργανωμένοι εγκληματίες και οι κάτοικοι της Ιερισσού, που αγωνίζονται για να μην δηλητηριαστεί το νερό που πίνουν τα παιδιά τους.

Κι άμα τολμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να πει "για σιγά, ρε παιδιά, γιατί σέρνετε τους ανθρώπους στην Ασφάλεια σαν τρομοκράτες, με στοιχεία διάτρητα, με ανυπόληπτες μαρτυρίες αστυνομικών και εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός", θα βγει το καθεστώς συμπούρμπουλο και θα κραυγάσει: Ιδού τα άκρα, ιδού ποιοι καλύπτουν τις συμμορίες. Θα τα πει φόρα παρτίδα το καθεστώς κι ας γνωρίζει ότι η θεωρία των δύο άκρων οπλίζει το χέρι της Χρυσής Αυγής, ότι η εξίσωση των κατοίκων της Ιερισσού με τους μαχαιροβγάλτες του Μιχαλολιάκου ξεπλένει εν τέλει τους μαχαιροβγάλτες του Μιχαλολιάκου.

Ανάμεσα στα κακουργήματα που φέρονται ότι διέπραξαν οι συμμορίτες της Χαλκιδικής είναι και η χρήση δύο κροτίδων από αυτές που ρίχνουμε το Πάσχα. Με αυτήν τη λογική η Γιάννα Δασκαλάκη - Αγγελοπούλου, που έκαψε το αλσύλλιο της Φιλοθέης για να εορτάσει τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, θα έπρεπε να εκτίει ποινή ισοβίου καθείρξεως στο Αλκατράζ.

Πηγή: avgi.gr

Λόγια, μάνας και υιού...

Λίγο προτού αναχωρήσει για τα Χανιά, συνοδεύοντας τον κ. Φώτη Κουβέλη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ κ. Α. Παπαδόπουλος γευμάτιζε με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σε σικ εστιατόριο στο Κολωνάκι.

Ρώτησα τον κ. Παπαδόπουλο εάν είχε...πολιτική σημασία το γεύμα με την κυρία Μπακογιάννη και αυτό που μου απάντησε σας το μεταφέρω αυτούσιο: «Εχω γευματίσει μαζί της πάμπολλες φορές.

Μην ξεχνάς ότι είναι η μάνα της Αλεξίας, η συζήτηση ανάμεσά μας είναι μητέρας και υιού και τίποτε άλλο». Αυτό μου απάντησε.

"ΒΗΜΑτοδότης"

http://nonews-news.blogspot.gr/Αλλάζουν το νόμο περί ομαδικών απολύσεων για να «διευκολύνουν» την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων

Επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα ότι η Τρόικα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει το νομικό πλαίσιο που διέπει τις ομαδικές απολύσεις προκειμένου να μην απαιτείται έγκριση των ομαδικών απολύσεων από τον υπουργό Εργασίας ή τον Περιφερειάρχη, ώστε επιχειρήσεις που βρίσκονται στη φάση της αναδιάρθρωσης να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Αυτό προκύπτει από απάντηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρέν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή, Νίκου Χουντή, ο οποίος ρωτούσε αν θα υπάρξουν αλλαγές στο σχετικό «νομικό πλαίσιο που διέπει τις ομαδικές απολύσεις, στην κατεύθυνση της αύξησης του ορίου που υπάρχει για τον αριθμό των ομαδικών απολύσεων ανά μήνα, αλλά και της κατάργησης του δικαιώματος βέτο των αρμόδιων αρχών» (δηλαδή της κατάργησης της υποχρέωσης να απαιτείται η έγκριση του Υπουργείου Εργασίας για ομαδικές απολύσεις από επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζόμενους).

Στην απάντησή του ο ευρωπαίος Επίτροπος, κ. Ρέν, επιβεβαιώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να προβεί στην αναθεώρηση της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας» που αφορά στην «αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις» και υπογραμμίζει ότι «το εν λόγω εγχείρημα (σ.σ. αλλαγή νόμου περί ομαδικών απολύσεων) αναμένεται να συμπεριλάβει τη συγκριτική αναθεώρηση ρυθμιστικών θεμάτων που αφορούν την αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ της διευκόλυνσης της αναγκαίας προσαρμογής και ενός δίκαιου (!) επιμερισμού του βάρους της προσαρμογής μεταξύ εργαζομένων, εταιρειών και της κυβέρνησης».

Σημειώνεται ότι στο αναθεωρημένο Μνημόνιο του Ιουλίου 2013, μετά την κατάθεση της ερώτησης, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να προετοιμάσει προσχέδιο αλλαγών στο νόμο περί ομαδικών απολύςσεων, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2013 και να εφαρμόσει τις αντι-εργατικές μεταρρυθμίσεις μέχρι τα τέλη του 2013.

Η πλήρης ερώτηση και απάντηση έχουν ως εξής:

Ερώτηση

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου (3.7.2013), η Τρόικα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει το νομικό πλαίσιο που διέπει τις ομαδικές απολύσεις, στην κατεύθυνση της αύξησης του ορίου που θέτει για τον αριθμό των ομαδικών απολύσεων ανά μήνα, αλλά και της κατάργησης του δικαιώματος βέτο των αρμόδιων αρχών.
Ερωτάται η Επιτροπή:Έχουν υπάρξει σχετικές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση; Μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει η Επιτροπή τα ανωτέρω δημοσιεύματα;

Απάντηση

Ως μέρος των όρων πολιτικής που συνδέονται με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να προβεί στην αναθεώρηση της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας. Στόχος είναι ο καθορισμός μέτρων τα οποία, με βάση τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις, μπορούν να συμβάλουν στην προσέλκυση επενδύσεων και στη στήριξη της δημιουργίας θέσεων εργασίας, με ταυτόχρονη ευθυγράμμιση της Ελλάδας με βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών και τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία. Το εν λόγω εγχείρημα αναμένεται να συμπεριλάβει τη συγκριτική αναθεώρηση ρυθμιστικών θεμάτων που αφορούν την αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ της διευκόλυνσης της αναγκαίας προσαρμογής και ενός δίκαιου επιμερισμού του βάρους της προσαρμογής μεταξύ εργαζομένων, εταιρειών και της κυβέρνησης.

http://www.koutipandoras.gr/

Στίβος: Ο Μπόλτ «διδάσκει» στον Τόνι Πάρκερ πως να σουτάρει

Μετά την προπόνηση που έκανε στον Κουν Αγκουέρο, για το ντέρμπι της Γιουνάιτεντ με την Σίτι, ο Γιουσέιν Μπόλτ αποφάσισε να ασχοληθεί αυτή τη φορά με τον Τόνι Πάρκερ.
Έτσι βρέθηκε στο Παρίσι, για να δείξει στον Γάλλο πως να σουτάρει.
Κρέμασε μια μπασκέτα στον Οβελίσκο

Μεταξύ Παπαδήμου και εφεδροπερίεργων

Του Γιώργου Κυρίτση

Πανικός επικρατεί στα κυβερνητικά επιτελεία και στα παπαγαλάκια τους για το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και της διενέργειας συμπληρωματικών εκλογών.Το σενάριο αυτό διακινεί η ίδια η Χ.Α. εκβιάζοντας την κυβέρνηση Σαμαρά προκειμένου να πέσει στα μαλακά. 

Η ΧΑ γνωρίζει ότι εάν γίνουν εκλογές θα μείνει χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, γνωρίζει όμως επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να πάει σε κάλπη από την οποία δεν ξέρει τι θα βγει και φοβάται ότι θα βγει ΣΥΡΙΖΑ. Συμπληρωματική εκλογή στις 15 περιφέρειες στις οποίες εκπροσωπείται σήμερα η ΧΑ, μεταξύ αυτών σχεδόν όλες οι μεγάλες (Α και Β Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Λάρισα, Μαγνησία) σημαίνει εκλογές κανονικότατες. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης στη Βουλή, θα μετατρέψει στην περίπτωση αυτή τις εκλογές σε διπλό δημοψήφισμα κατά του Μνημονίου και της Χ.Α. Η ΝΔ μπορεί να ελπίζει ότι θα έχει κάποια κέρδη, αλλά δύσκολα να μπορέσει να πατήσει "pause" στην πολιτική της και να το παίξει φιλολαϊκή, ενώ ο κυβερνητικός της εταίρος, το ΠΑΣΟΚ θα εξαφανιστεί. Άρχισαν λοιπόν τα ξόρκια του τύπου ότι κανένα κόμμα δεν είναι τόσο ανεύθυνο ώστε να προκαλέσει εκλογές και οι φαιδρότητες του στυλ να επιλεγούν και να στηριχθούν απ όλα τα κόμματα προσωπικότητες κοινής αποδοχής κλπ, Επαναφέρουν δηλαδή ξαναζεσταμένη τη ρητορική Παπαδήμου, με ολίγη από εφεδροπερίεργους

Πηγή: avgi.gr

Η θεωρία των δύο άκρων που έγιναν ένα

Αλέκος Λασκαράτος

Εδώ και μήνες η Ν.Δ. και στελέχη της, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας, δεν χάνουν ευκαιρία να προβάλουν, στη Βουλή, στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα, τη θεωρία των δύο άκρων. Είναι φανερό ότι η θεωρία αυτή επεξεργάστηκε στα ανώτατα κομματικά κλιμάκια της Ν.Δ. ή/και σε ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια και έτυχε της έγκρισης του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά. Στόχος βέβαια αυτού του σχεδιασμού δεν είναι άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξομοιώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χ.Α., ως τα δύο άκρα του πολιτικού μας συστήματος, ή ακριβέστερα τα δύο άκρα των κομμάτων στη Βουλή, ο στόχος ήταν διπλός. Να πείσει τους έλληνες πολίτες ότι τα δύο «άκρα» έχουν ομοιότητες και τάσεις στον ολοκληρωτισμό και ότι η Ν.Δ. μάχεται (για το καλό των Ελλήνων) εναντίων αυτών των άκρων. Η γραμμή αυτή ακολουθήθηκε με τόση επιμονή από τη Ν.Δ. που καλημέρα να έλεγες σε στέλεχός της, εκείνο εύρισκε τρόπο να αναφερθεί στη θεωρία των δύο άκρων, με το γνωστό σκεπτικό που λέει «πες, πες, κάτι θα μείνει στο τέλος από τη λάσπη». Στον πόλεμο αυτόν, το ΠΑΣΟΚ, το wannabe μεγάλο κόμμα της κεντροαριστεράς σφύριζε αδιάφορα, ενώ οι υπόλοιποι σπάνια έπαιρναν θέση.

Όμως ήρθαν τα πρόσφατα γεγονότα και οι αποκαλύψεις για τη Χ.Α. και απέδειξαν περίτρανα αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ, όντας στριμωγμένος στη γωνία από τη Ν.Δ., πάσχιζε να αποδείξει, ότι δηλαδή η θεωρία αυτή είναι, όχι μόνο, ανιστόρητη αλλά και επικίνδυνη. Υπάρχει σήμερα έστω και ένας πολίτης που να πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται ή μοιάζει με τη Χ.Α., με τα ένστολα τάγματα εφόδου, την εγκληματικότητα των μελών της, τη φασιστική της νοοτροπία και την παραστρατιωτική της οργάνωση; Ο καταιγισμός των αποκαλύψεων για τη Χ.Α. που όλοι υποψιάζονταν (τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια) ανάγκασαν την κυβέρνηση που τόσο καιρό έκρυβε όσα γνώριζε, λόγω της όσμωσης με τη Χ.Α. ορισμένων στελεχών της, να λάβει μέτρα ενάντια σε αυτό το φασιστικό μόρφωμα.

Μαζί με τις αποκαλύψεις, κατέρρευσε λοιπόν και η θεωρία των δύο άκρων, που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν παρά μόνο ένα, αυτό της Χ.Α. Ανακούφιση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Από αυτήν την ιστορία η Ν.Δ. θα βγει κερδισμένη. Κίνηση ματ του Α. Σαμαρά. Να δείτε ότι η κυβερνητική προπαγάνδα θα στραφεί τώρα στην κεφαλαιοποίηση των όσων, αναγκάστηκε, στην ουσία, να παραδεχτεί. Από εδώ και εμπρός θα ακούμε για τον «ηρωικό και αποφασιστικό» αγώνα της Ν.Δ. κατά του φασισμού…

http://www.protagon.gr/

Αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ σε έξι μήνες, «υποσχέθηκε» στην Τρόικα ο υπουργός Ναυτιλίας


Αποκρατικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) μέσα σε έξι μήνες «υποσχέθηκε» ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στους επικεφαλής της Τρόικα, προκειμένου όπως είπε, να αποφευχθεί η επιβολή νέων φόρων και η λήψη νέων οικονομικών μέτρων.

Απορρίφθηκε αίτημα αποφυλάκισης του Β. Ρέστη

Αρνητική ήταν η απάντηση της Δικαιοσύνης στο αίτημα που είχε καταθέσει ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης για αποφυλάκιση.

Σημειώνεται ότι ο επιχειρηματίας παραμένει προφυλακισμένος για δάνειο ύψους 5,8 εκ. ευρώ από την First Buisiness Bank, που σύμφωνα με την κατηγορητήριο κατέληξε σε off shore πρώην συνεργάτη του και από εκεί και πάλι σε εταιρίες δικών του συμφερόντων.

http://www.koutipandoras.gr/

Άκου, βουλευτάκο* της Ν.Δ.

photo: Panayiotis Tzamaros@fosphotos.com
Άλκης Γαλδαδάς

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι ημέρες κρασιού και λουλουδιών και άλλων ποτών έχουν δυστυχώς περάσει. Τότε που μετά τις βραδινές ψηφοφορίες γέμιζαν οι Μερσεντές με κορίτσια και σε εύθυμη κατάσταση οι αντιπρόσωποι του λαού κατέβαιναν τις λεωφόρους σαν να έτρεχαν στον νυχτερινό αγώνα της Σιγκαπούρης. Και όποιον ή όποιαν έπαιρνε ο χάρος. Ενώ οι λιγότερο άγριοι ξεχύνονταν στο Κολωνάκι κάτω από τα ζηλόφθονα βλέμματα των υπόλοιπων σουλατσαδόρων της πλατείας. Τώρα όμως και η δική σας ζωή έγινε κομμάτι άχαρη. Το άγχος της πολιτικής επιβίωσης είναι καθημερινό. Και όταν βλέπεις ότι από την ηγεσία δεν έχεις να περιμένεις πολλά, το στομάχι ανακατεύεται. Και τολμώ να μαντέψω πως ανακατεύτηκε ακόμη περισσότερο όταν μόλις πριν μια εβδομάδα παρακολουθήσατε και τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Χρύσανθο στο ΣΚΑΪ. Με καταστροφικές πολιτικές απόψεις. «Αυτός μιλάει κάθε ημέρα με τον Πρωθυπουργό και αυτού του τύπου ακούει τις συμβουλές πίνοντας τον πρωινό καφέ του;», θα σκεφθήκατε και εσείς, που έχετε την ευκαιρία να βλέπετε τον κ. Σαμαρά σχεδόν μόνο κάθε Ολυμπιάδα. Από την άλλη βρίσκονται σε υπουργικές θέσεις τα βαρίδια του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με το τεράστιο κλεπτοκρατικό βιογραφικό που βαραίνει αυτό το κόμμα και μαζί ο απρόσιτος για εσάς κ. Στουρνάρας, που κοιμάται και ξυπνάει με τον καημό τι θα απογίνουν οι Τράπεζες και οι Τραπεζίτες. Οπότε από την πλευρά σας τι κάνετε για να επιβιώσετε; Θα έλεγα ό,τι ακριβώς εξαγριώνει εμάς τους πολίτες, τους κακοπληρωμένους, ίσως και άνεργους, τους βαριά φορολογημένους και στα όριά μας, πια αυτό το Φθινόπωρο, πιστέψτε με.

Σας βλέπω να πηγαίνετε εκεί που δεν θα ήθελα να σας δω, όπως ήταν την περασμένη εβδομάδα το συμπόσιο του κ. Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη. Που παίξατε τον ρόλο της βολικής βουβής ταπετσαρίας, απλοί χειροκροτητές ενός απαιτητικού πλουτοκράτη της στέπας, κάτω από το ραβδάκι μιας παλαιάς σας καλλίγραμμης και πάντα φιλόδοξης συναδέλφου, που σε ρόλο νέας Διοτίμας, έστω και από ψευδάργυρο, δείχνει τον δρόμο για το μέχρι πού μπορείς να φθάσεις μετά την αποτυχία να εκλεγείς. Αφού φάγατε και λιπανθήκατε καλά, έμαθα πως υποσχεθήκατε ευνοϊκή τροπολογία. Και φαντάζομαι ο «θίασος» εμπλουτιζόμενος, θα δώσει και εδώ στην Αθήνα ανάλογη παράσταση αφού κοντοζυγώνει και το υπερθέαμα της παρουσίασης του γηπέδου της Α.Ε.Κ. στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εν τω μεταξύ, στη Βουλή, πένθος ξε-πένθος τα φωτογραφικά νομοσχέδια ψηφίζονται ασύστολα. Την άλλη ημέρα από τον θάνατο του Π. Φύσσα, εμφανίστηκε ένα Σχέδιο Νόμου για ρυθμίσεις θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις, που καταργεί τους όποιους περιβαλλοντικής πρόνοιας περιορισμούς για στήσιμο ανεμογεννητριών, σε υπεργόνιμους αγρούς μάλιστα και μαζί μερικές ακόμη φωτογραφικές διατάξεις. Κατά τα άλλα, δειλοί, μοιραίοι και ανίκανοι αντάμα μοιάζει να περιμένετε όπως κι εμείς για κάποιο θάμα.

Απουσιάζετε όμως οικτρά από τα προβλήματά μας. Και έχετε λίγες ευκαιρίες ακόμη να σας θυμόμαστε για κάτι. Πατήστε πόδι, επιτέλους. Και όχι μόνο για τα δάνεια των σπιτιών. Βλέπετε απαθείς στις εκλογικές σας περιφέρειες ο Υπουργός Παιδείας να κάνει το ολοήμερο σχολείο σκόνη. Να δωρίζει σε φίλους του σχολάρχες ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. 20.000 μαθητές. Στα Πανεπιστήμια να μην έχουν καν υλικά για να κάνουν εργαστήρια τα παιδιά αυτών που σας ψήφισαν.

Και τα πιο δύσκολα είναι στον δρόμο. Σε πολύ λίγο θα πρέπει να δοθεί κυριολεκτικά μια λυσσασμένη μάχη για το νερό. Θα είστε και εκεί απόντες; Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμφωνεί να πουληθούν σε ιδιώτες οι Εταιρείες Υδάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η αδίστακτη Τριανδρία όμως των δανειστών (που αυτοί θα φύγουν βέβαια) πιέζει ανυπόφορα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και μόνο εσείς μπορείτε να τους δώσετε να καταλάβουν ότι αυτό δεν θα περάσει. Είναι στο δικό σας χέρι. Ακόμη και σ’ αυτό θα είστε απόντες;

*Το «βουλευτάκος» καθ’ έλξη όπως λένε οι φιλόλογοι, ως προς το βιβλίο του Β. Ράιχ «Άκου Ανθρωπάκο», που θα το ξέρετε σίγουρα και όπου μας παρουσιάζεται το τι κάνει ο άνθρωπος στον εαυτό του… Μας δείχνει επίσης πώς συμπεριφέρεται στους συνανθρώπους του όταν αποκτά κάποια δύναμη και πόσο θηριώδης μπορεί να γίνει.

http://www.protagon.gr

Αν έζησες στα '80ς μην κάνεις ότι δε θυμάσαι...

Aρης Δημοκίδης
17 από τα σήματα που έμπαιναν παλιά στην αρχή κάθε διαφήμισης...

Ήταν περήφανες οι εταιρίες παραγωγής διαφημιστικών σποτ για τη δουλειά τους, κι έτσι στην αρχή κάθε σποτ υπήρχε το σήμα της κάθε εταιρίας.
Τα θυμάμαι όλα πολύ καθαρά.

Μερικές φορές τα...ταύτιζα με ωραίες διαφημίσεις και με το που έβλεπα ένα απ' αυτά να πέφτει χαιρόμουν αν μάντευα ποια διαφήμιση θα έδειχναν μετά.

Κρατούσαν ίσως μόνο ένα δευτερόλεπτο, αλλά προς τα τέλη της δεκαετίας του '90 καταργήθηκαν εντελώς, αν δεν κάνω λάθος για να γλιτώσουν τα κανάλια και οι διαφημιστές χρόνο και χρήμα.
Έκανα screenshots από μερικά, βλέποντας διαφημίσεις στο YouTube.

http://nonews-news.blogspot.gr/


Ένα ελληνικό εστιατόριο ανάμεσα στα 10 κορυφαία για την καλύτερη θέα... στον κόσμο!

Το εστιατόριο  Kuzina στο ιστορικό κέντρο της πόλης, πέρα από τις μοναδικές μοντέρνα ελληνικές γευστικές προτάσεις δια χειρός Άρη Τσανακλίδη, είναι γνωστό για τη θέα στην Ακρόπολη και το ναό του Ηφαίστου που 'κόβει την ανάσα'. Για τη μοναδική αυτή θέα -ειδικά από τα τραπέζια που βρίσκονται στην tarazza της Kuzina- το BBC συμπεριέλαβετο

Υπό κράτηση στην Ρωσία τα μέλη της Greenpeace

Υπό κράτηση τουλάχιστον για ένα δίμηνο θα παραμείνουν οκτώ από τα 30 μέλη της Greenpeace που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσία. Δύο από τους συλληφθέντες είναι ρωσικής καταγωγής. Ο ένας είναι φωτογράφος και ο άλλος περιβαλλοντολόγος.  

Το δικαστήριο του Μούρμανσκ έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση για να γίνει περαιτέρω έρευνα και αρνήθηκε στους κατηγορούμενους να πληρώσουν εγγύηση.

Θα ακολουθήσει αντίστοιχη διαδικασία και για τα υπόλοιπα μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης, που μπορεί να κατηγορηθούν ακόμη και για πειρατεία. Ο περιβαλλοντολόγος, Ρομάν Ντολγκόβ, από το ειδικό κελί στην αίθουσα του δικαστηρίου μίλησε για την υπόθεση.

«Η χρήση όπλων ή η απειλή χρήσης όπλων, είναι εντελώς παράλογη. Η Greenpeace ειναι ένας ειρηνικός οργανισμός που δεν δρα βίαια. Κανένα μέλος της στον κόσμο δεν έχει χαρακτηριστεί εγκληματίας, ή τρομοκράτης, ή εξτρεμιστής», σημείωσε.

Την περασμένη εβδομάδα τα μέλη της Greenpeace επιχείρησαν να εισέλθουν σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου της Gazprom. Ωστόσο συνελήφθησαν από τις ρωσικές αρχές. Ο Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν είπε ότι δεν είναι πειρατές, αλλά σημείωσε πως παραβίασαν τη ρωσική νομοθεσία.

http://tvxs.gr/

Μιχελάκας: Ναι στις μισές εκλογές, μάλλον όχι στις ολόκληρες...

Απόλυτα δεκτικός στα σενάρια πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, κάτι εξάλλου που το δείχνει και μόνη της η...παρουσία του στο δελτίο σε μια μέρα με τέτοια επικαιρότητα.

Εμφανίστηκε μάλιστα ιδιαίτερα θετικός στο σενάριο των επαναληπτικών εκλογών......σε περίπτωση που παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο γενικών εκλογών.

Παρ' όλα αυτά, η δική μου εκτίμηση είναι ότι σημερινή εμφάνιση Μιχελάκη και η διαθεσιμότητα του να συζητήσει για το συγκεκριμένο θέμα δείχνει την προθυμία του Μεγάρου Μαξίμου να θέσει την παράμετρο των εκλογών στην πολιτική ατζέντα.

parapolitiki.com

http://nonews-news.blogspot.gr/

Ρίο ντ Τζανέιρο: Η Σκωτία θα προσπαθήσει για Ολυμπιακή ομάδα το 2016

H Σκωτία θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τη δική της, ξεχωριστή εθνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, εφόσον το δημοψήφισμα το επόμενο έτος σηματοδοτήσει την ανεξαρτησία της από

Περιμένοντας το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας / FosPhotos
Της Αγγελικής Σπανού

Το φθινόπωρο ξεκίνησε με δυναμικές κινητοποιήσεις (εναντίον κυρίως του μέτρου της διαθεσιμότητας) και δημοσκοπικό προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι απεργίες χαρακτηρίστηκαν από μικρή συμμετοχή των εργαζομένων και εκπνέουν, ενώ οι δυνάμεις που χάνει η Χρυσή Αυγή κατευθύνονται κυρίως προς τη ΝΔ που ανακτά -οριακά- την πρώτη θέση, όπως δείχνουν οι μετρήσεις των τελευταίων ημερών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι από την φορά των πραγμάτων και να διαπιστώνουν ότι αποτράπηκε ο κίνδυνος να σηκωθεί ένα μεγάλο κύμα κοινωνικής διαμαρτυρίας που θα ενίσχυε τον ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια στο εξής, όπως όλα δείχνουν, θα κατατείνει στην τεκμηρίωση της κυβερνητικής θεωρίας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επιλεκτική ευαισθησία απέναντι στη βία και δεν σέβεται τη νομιμότητα με απόλυτο τρόπο. Αυτή η παλιά κολώνια παραμένει εξαιρετικά αγαπημένη στο περιβάλλον του πρωθυπουργού αλλά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που επιδιώκουν να πείσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν πρόκειται για θέματα τάξης και ασφάλειας.

Η βαθύτερη πρόθεση είναι η υπέρβαση του διλήμματος «μνημόνιο/αντιμνημόνιο» που δεν εξυπηρετεί την κυβέρνηση, αφού η οικονομία δεν ανεβαίνει, και η αντικατάστασή του από ένα άλλο, βολικότερο, που συνοψίζεται ως «ομαλότητα-σταθερότητα/αταξία-χάος».

Δεν μπόρεσε και δεν ήθελε να κρύψει τη χαρά του ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης στο twitter του: «Η ΟΛΜΕ ανέστειλε την απεργία της. Στα νοσοκομεία δεν απήργησε ούτε το 2%. Μά γιατί στο κάνουν αυτό Αλέξη μου; Ενώ εσύ ζήτησες Ανατροπή τώρα».

Αφού ανακοίνωσε το εισιτήριο των 25 ευρώ για εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο, υποστηρίζοντας ότι είναι πρόταση της ελληνικής πλευράς και όχι της Τρόικας, κάτι που διέψευσε ο προκάτοχός του Α. Λυκουρέντζος, ο υπουργός Υγείας βρήκε το χρόνο και την ενέργεια να ειρωνευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ για έναν σχεδιασμό που, κατά την εκτίμησή του, δεν του βγήκε. Στη ΝΔ, άλλωστε, θεωρούν ότι "τους βγαίνει".

Με όποιον υπουργό ή βουλευτή και να μιλήσει κανείς θα διαπιστώσει την ανακούφισή του και την αίσθησή του ότι το προαναγγελθέν θερμό φθινόπωρο πηγαίνει καλύτερα από όσο προβλεπόταν. Η επικαιρότητα μονοπωλείται από τις αστυνομικές και δικαστικές εξελίξεις που δρομολογήθηκαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Χ.Α. ξεμπροστιάζεται και ένας ακόμη γείτονας της ΝΔ, ο Π. Καμμένος, έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα μετά την παρέμβαση της δικαιοσύνης για την πρόσκλησή του σε κατοίκους της Χαλκιδικής να προπηλακίσουν δήμαρχο. Είναι η πρώτη φορά που ο έλεγχος από την Τρόικα περνά σε δεύτερο πλάνο και εκ των πραγμάτων αποδραματοποιείται, την ώρα που τα νέα μέτρα λιτότητας βρίσκονται ακριβώς μπροστά μας.


Ο πρωθυπουργός θα φύγει το Σάββατο για τις ΗΠΑ, την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με την Κρ. Λαγκάρντ, ενώ θα συνεχίσει από εκεί για το Ισραήλ για να επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να αναμετρηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για τη Χρυσή Αυγή.


Ο Α. Σαμαράς θα ασχοληθεί με τη διπλωματία κορυφής, όπως αυτές τις μέρες ο Ευ. Βενιζέλος στη Νέα Υόρκη, και -όσο μπορεί- δεν θα λερώνεται από τα απόνερα της καθημερινότητας που γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τους πολλούς. Και η επόμενη σύγκρουσή του στη Βουλή με τον πολιτικό του αντίπαλο θα είναι πάνω στα θέματα στα οποία η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπερέχει και ότι μπορεί να εκθέσει την άλλη πλευρά.


Αν δεν υπήρχε και η πραγματικότητα μιας οικονομίας σε ασφυξία και μιας κοινωνίας που σπαράσσεται, αν δεν υπήρχαν τέτοιες διαχειριστικές επιδόσεις και τόση έλλειψη βούλησης να δοθεί ο λογαριασμός και στην ελίτ της χώρας, ίσως θα ήταν η τέλεια ρελάνς.

tvxs.gr

Πλήρωσαν άσχημα Τρικαλινοί την έμπνευσή τους να κάψουν ξερόχορτα και καλαμιές

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων καθώς παρά τις εκκλήσεις της, αμετανόητοι αγρότες...

Πάνος Καμμένος: «Ο ναζισμός επιστρέφει στην Ελλάδα με δύο πρόσωπα»

Σε μια σκληρότατη δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος κατά τη σημερινή του επίσκεψη στη Λέρο για τα 70 χρόνια από τη βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» από τους Ναζί.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του Άξονα έχουν επιστρέψει με δύο πρόσωπα στην Ελλάδα.

Το ένα πρόσωπο, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, είναι των νεοναζιστών, οι οποίοι υιοθετούν ως πρότυπά τους εκείνους που κατέσφαξαν τους Έλληνες και τους στέρησαν την ελευθερία τους κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.Το δεύτερο είνι αυτό του Δ΄Γερμανικού Ράιχ το οποίο “έρχεται, όχι με όπλα, αλλά με οικονομικά μέσα, να κατακτήσει την πατρίδα μας».

Μάλιστα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Έλληνες ενωμένοι θα αντιμετωπίσουν αυτά τα δύο πρόσωπα, προχωρώντας χωρίς διχόνοια, για να νικήσουν άλλη μια φορά.

http://www.koutipandoras.gr

Mε στοχοποίησαν ...

Ο Θέμος στον ΑΝΤ-1, για την επίθεση κατά του "Πρωτου Θέματος"...

Την επίθεση στα γραφεία του "Πρώτου Θέματος", βγήκε να σχολιάσει στον ΑΝΤ-1 και την Μαρία Χούκλη, ο Θέμος Αναστασιάδης.

Περιέγραψε το χρονικό της επίθεσης και...ανέφερε πως η στοχοποίηση  του "Πρώτου Θέματος" από διάφορα πρόσωπα, έφερε αποτέλεσματα.

Οπως είπε, βοά το διαδίκτυο από "μαινόμενους αναρχοφασίστες" που έχουν στοχοποιήσει την εφημερίδα, μαζί και επώνυμοι δημοσιογράφοι σε εισαγωγικά. Ηταν ενα χτύπημα κατά του ελεύθερου Τυπου.

Να μάθουμε να μην στοχοποιούμε ο ένας τον άλλον, ανάλογα με τα συμφεροντα του καθενός, συνέχισε και ολοκληρωσε, αναφέροντας, πως, "στις επιθέσεις θα απαντησουμε δημοσιογραφικά"...

http://nonews-news.blogspot.gr/

Επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος

Επίθεση δέχτηκαν τα γραφεία του Πρώτου Θέματος από τουλάχιστον 15 κουκουλοφόρους λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Οι άγνωστοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και κουτία από μπογιές. Έσπασαν τζαμαρίες του κτιρίου και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στους γύρω δρόμους τα οποία ανήκαν σε γείτονες.

Μετά την επίθεση οι κουκουλοφόροι εξαφανίστηκαν στους γύρω δρόμους.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες χτενίζουν την περιοχή.

http://www.koutipandoras.gr

«Δεν φεύγει κανείς από Ελλάδα»


Η Voria.gr είχε γράψει από την επομένη της ανακοίνωσης της Βιοχάλκο ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από την Ελλάδα (σε επίπεδο έδρας) πως ανάλογη λύση εξετάζουν και άλλες δύο τουλάχιστον μεγάλες επιχειρήσεις, ελληνικών συμφερόντων. Στην πορεία, ωστόσο, αποδείχθηκε – από τις σχετικές προθέσεις που εκφράστηκαν – ότι οι υποψήφιοι ήταν πολλοί περισσότεροι. Και ότι απλώς περίμεναν να κλείσει ο φάκελος της Βιοχάλκο, για να ανοίξει ο δικός τους. Η σχετική πληροφορία έφτασε και στο υπουργείο Οικονομικών και κατόπιν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου «χτύπησε» συναγερμός. Στην περίπτωση που επαληθεύονταν στην πράξη αυτή η προοπτική τότε υπήρχε ο κίνδυνος ενός συνολικού ξεκαθαρίσματος από τον ελληνικό επιχειρηματικό χάρτη.

Α1 μπάσκετ: Στον Κολοσσό ο Αμερικάνος γκαρντ Σμιθ

Παίκτης του Κολοσσού Ρόδου θεωρείται πλέον ο Τέιλορ Σμίθ, ο οποίος αναμένεται σήμερα στην Ελλάδα προκειμένου να υπογράψει στον Κολοσσό. Σύμφωνα με το «12soccer.gr», οι «θαλασσί» βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Αμερικανό φόργουορντ (1,98μ.).
Μάλιστα, ο μάνατζερ Χρήστος Λαζάρου προχώρησε ένα βήμα παραπάνω την υπόθεση,

Κλειστά λόγω διαθεσιμότητας

«Μπορεί να χαθεί το εξάμηνο, αλλά το θέμα είναι να μη χαθεί το πανεπιστήμιο». Αυτή ήταν η απάντηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θανάση Πελεγρίνη, σε συνέντευξή του στον Βήμα FM, όταν κλήθηκε να απαντήσει στην πιθανότητα να «χαθεί» το εξάμηνο των σπουδών. Σε αντίστοιχους «δραματικούς» τόνους, πάντως, τη Δευτέρα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο προχώρησαν σε αναστολή της λειτουργίας τους «λόγω της αδυναμίας και της έλλειψης διοικητικού προσωπικού», όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις των Συγκλήτων τους. Άραγε, όντως ζήτησε η τρόικα τη διαθεσιμότητα των διοικητικών;

Ο κ. Πελεγρίνης τόνισε πως αυτό συνιστά ένα «ψευδοεπιχείρημα» των κυβερνώντων, καθώς η τρόικα δεν ζήτησε ποτέ να ενταχθεί ο τομέας της Παιδείας στα «επώδυνα» για τον ελληνικό λαό μέτρα. Επομένως, κατ’ επέκταση και οι διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά και οι καθηγητές, που, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Π», είναι αρκετά πιθανό να ενταχθούν στην κινητικότητα, «σέρνονται» στον... βούρκο της διαθεσιμότητας με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Στην Ελλάδα του 2013, πάντως, δύο από τα σημαντικότερα ελληνικά πανεπιστήμια είναι κλειστά…

http://www.topontiki.gr

Αυξάνεται ο φόρος στις κατοικίες με πρόσοψη -Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες [πίνακας]

«Πειραγμένο» είναι τελικά και το σχέδιο για τη φορολόγηση των κατοικιών, καθώς αν και δεν επήλθαν μεταβολές στους 20 συντελεστές που σχετίζονται με τη Τιμή Ζώνης του ακινήτου, όπως επίσης στους Συντελεστές Παλαιότητας, έγιναν παρεμβάσεις στους συντελεστές που αφορούν στα ειδικά χαρακτηριστικά των κατοικιών, όπως ο όροφος, αλλά η πιο... πονηρή παρέμβαση, που φέρνει επιβαρύνσεις από το... παράθυρο, έγινε με ειδική πρόβλεψη για τη φορολόγηση της... πρόσοψης!

Ξέρει τι εστί κάγκελο ο Μιχαλολιάκος...

"Σάντουιτς" τον κάναν. Ο ενας (Ντερμπεντέρης), μας είπε πως δεν είναι ηλίθιος ο Μιχαλολιάκος . Ο άλλος (Τσίμας) το... είδε κι από μια άλλη πλευρά. 

Βρίσκεται σε πανικό ο Μιχαλολιάκος . Εχει κάνει φυλακή, γνωρίζει την γλύκα της, και τι έστι κάγκελο. Δια ταύτα και απειλεί.

Το συμπέρασμα: Τα σίδερα της φυλακής είναι για τους λεβέντες. Αλλα, πόσο λεβέντης είναι ο Μιχαλολιάκος?...

http://nonews-news.blogspot.gr/

Όλα τα αποτελέσματα του Κυπέλλου ΕλλάδοςΜε λυτρωτή το Ζορό ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Καλλιθέα με 1-0, ένα αποτέλεσμα που του δίνει το προβάδισμα για τον επαναληπτικό αγώνα στην Κρήτη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Κέρκυρα - Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, περνώντας νικηφόρα με 1-0 από την Κέρκυρα με γκολ του Πασά.

Πλήθος αθλητών και κόσμου αναμένεται αυτό το σαββατοκύριακο στο Σούβαρδο Καλαβρύτων για τον αγώνα ανωμάλου δρόμου "Αρίσταρχος 2013" - Διαβάστε το πρόγραμμα

Όλα είναι έτοιμα για τον «Αρίσταρχο 2013», τον πρώτο trail αγώνα αντοχής που θα πραγματοποιηθεί στον πανέμορφο Χελμό την ερχόμενη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 το πρωί.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει «όνειρα θερινής νυκτός» για μέτωπα!

Παναγιώτης Σιάνης

Έμμεση πρόταση για δημιουργία αντιφασιστικού μετώπου κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι «πυρπολεί το καλό κλίμα για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής».

Η Χαριλάου Τρικούπη, που λόγω της πολυήμερης απουσίας του Ευ.Βενιζέλου στη Νέα Υόρκη και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει χάσει επικοινωνιακό έδαφος από τις εξελίξεις, επιχειρεί να συσχετίσει αιφνιδίως την αντιμετώπιση του ναζιστικού μορφώματος με το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών σε 15 περιφέρειες αν επιβεβαιωθεί η απειλή Μιχαλολιάκου για παραίτηση όλων των βουλευτών και των αναπληρωματικών  της Χ.Α.

Να σημειώσουμε ότι ο Δ. Παπαδημούλης και ο Ν. Βούτσης ξεκαθάρισαν σήμερα ότι εάν προκηρυχθούν εκλογές για την κάλυψη των κενών βουλευτικών θέσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει προβάλλοντας την αντιμνημοναική τους πολιτική.

«Τρεις μόνο ημέρες κράτησαν οι εκκλήσεις του κ. Τσίπρα, για την ενιαία στάση του συνταγματικού τόξου απέναντι στον νεοναζισμό.
Την τέταρτη ημέρα – σήμερα – ο κ. Παπαδημούλης και ο κ. Βούτσης φρόντισαν να βγάλουν τις μάσκες του “μετώπου ενότητας” του λαού και να μας δείξουν και πάλι τα πρόσωπα του μικροκομματισμού και της υποκρισίας.», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και προστίθεται:

«Θυσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την προοπτική διάλυσης του νεοναζιστικού μορφώματος στο βωμό της συντήρησης ενός παρωχημένου και πια επικίνδυνου “αντιμνημονιακού μπλοκ”, το οποίο τελικά ως τώρα χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή για το “ξέπλυμα” της.

Θα κριθεί γι’ αυτό από τους Έλληνες δημοκράτες.

Ελπίζουμε, προσδοκούμε, καλούμε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, και τις αριστεράς αλλά και την Ν.Δ., να μην ακολουθήσουν τη λογική της όξυνσης και του διχασμού».

Το «ζουμί» όμως είναι στην τελευταία πρόταση της Ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ όπου επισημαίνεται:

«Να προχωρήσουμε όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις έμπρακτα στη συγκρότηση του ενιαίου μετώπου απέναντι στη λογική της Χρυσής Αυγής».

Δηλαδή τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ, αναλογικός διαμοιρασμός των εδρών στα υπόλοιπα κόμματα και κάτω από πιο πλαίσιο;

Προφανώς κάτι τέτοιο συναντά πολλά πολιτικά, θεσμικά και άλλα προβλήματα και αυτό το γνωρίζουν καλά στο ΠΑΣΟΚ.

http://www.topontiki.gr/

Δηλητηριώδης λαγοκέφαλος αλιεύτηκε στον Απόλλωνα ΝάξουΈναν λαγοκέφαλο βάρους 3,2 κιλών και μήκους 40 εκατοστών έβγαλαν μεταξύ άλλων τα δίχτυα ενός ψαρά στον Απόλλωνα Νάξου, και το ψάρι, όπως αναφέρει το naxos-news.gr, “τρόμαξε” όχι μόνο τον ψαρά, αλλά και όλους όσους το είδαν.