Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Πυγμαχία: Το 4ο επίσημο κύπελλο θα φιλοξενηθεί στα Γιάννενα

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας διοργανώνεται   το 4ο επίσημο κύπελλο, από τον Αθλητικό Σύλλογο Κολοσσός στα Ιωάννινα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο

Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι...

Ο προφητικός Μάνος Χατζιδάκις...

Ένα συγκλονιστικό κείμενο που έγραψε τον Φεβρουάριο του 1993, λίγους μήνες πριν τον θάνατό του.

"Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και ...κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενυσχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.

Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και η πληροφορία χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχη αμφισβητούμενη συμπερασματολογία. Αυτή η παιδεία που δεν εφησυχάζει ούτε δημιουργεί αυταρέσκεια στον σπουδάζοντα, αλλά πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα και την ανασφάλεια. Όμως μια τέτοια παιδεία δεν ευνοείται από τις πολιτικές παρατάξεις και από όλες τις κυβερνήσεις, διότι κατασκευάζει ελεύθερους και ανυπότακτους πολίτες μη χρήσιμους για το ευτελές παιχνίδι των κομμάτων και της πολιτικής. Κι αποτελεί πολιτική «παράδοση» η πεποίθηση πως τα κτήνη, με κατάλληλη τακτική και αντιμετώπιση, καθοδηγούνται, τιθασεύονται.

Ενώ τα πουλιά… Για τα πουλιά, μόνον οι δολοφόνοι, οι άθλιοι κυνηγοί αρμόζουν, με τις «ευγενικές παντός έθνους παραδόσεις». Κι είναι φορές που το κτήνος πολλαπλασιαζόμενο κάτω από συγκυρίες και με τη μορφή «λαϊκών αιτημάτων και διεκδικήσεων» σχηματίζει φαινόμενα λοιμώδους νόσου που προσβάλλει μεγάλες ανθρώπινες μάζες και επιβάλλει θανατηφόρες επιδημίες.

Πρόσφατη περίπτωση ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Μόνο που ο πόλεμος αυτός μας δημιούργησε για ένα διάστημα μιαν αρκετά μεγάλη πλάνη, μιαν ψευδαίσθηση. Πιστέψαμε όλοι μας πως σ’ αυτό τον πόλεμο η Δημοκρατία πολέμησε το φασισμό και τον νίκησε. Σκεφθείτε: η «Δημοκρατία», εμείς με τον Μεταξά κυβερνήτη και σύμμαχο τον Στάλιν, πολεμήσαμε το ναζισμό, σαν ιδεολογία άσχετη από μας τους ίδιους. Και τον… νικήσαμε. Τι ουτοπία και τι θράσος. Αγνοώντας πως απαλλασσόμενοι από την ευθύνη του κτηνώδους μέρους του εαυτού μας και τοποθετώντας το σε μια άλλη εθνότητα υποταγμένη ολοκληρωτικά σ’ αυτό, δεν νικούσαμε κανένα φασισμό αλλά απλώς μιαν άλλη εθνότητα επικίνδυνη που επιθυμούσε να μας υποτάξει.

Ένας πόλεμος σαν τόσους άλλους από επικίνδυνους ανόητους σε άλλους ανόητους, περιστασιακά ακίνδυνους. Και φυσικά όλα τα περί «Ελευθερίας», «Δημοκρατίας», και «λίκνων πνευματικών και μη», για τις απαίδευτες στήλες των εφημερίδων και τους αφελείς αναγνώστες. Ποτέ δεν θα νικήσει η Ελευθερία, αφού τη στηρίζουν και τη μεταφέρουν άνθρωποι, που εννοούν να μεταβιβάζουν τις δικές τους ευθύνες στους άλλους.

(Κάτι σαν την ηθική των γερόντων χριστιανών. Το καλό και το κακό έξω από μας. Στον Χριστό και τον διάβολο. Κι ένας Θεός που συγχωρεί τις αδυναμίες μας εφόσον κι όταν τον θυμηθούμε μες στην ανευθυνότητα του βίου μας. Επιδιώκοντας πάντα να εξασφαλίσουμε τη μετά θάνατον εξακολουθητική παρουσία μας. Αδυνατώντας να συλλάβουμε την έννοια της απουσίας μας. Το ότι μπορεί να υπάρχει ο κόσμος δίχως εμάς και δίχως τον Καντιώτη τον Φλωρίνης).

Δεν θέλω να επεκταθώ. Φοβάμαι πως δεν έχω τα εφόδια για μια θεωρητική ανάπτυξη, ούτε την κατάλληλη γλώσσα για τις απαιτήσεις του όλου θέματος. Όμως το θέμα με καίει. Και πριν πολλά χρόνια επιχείρησα να το αποσαφηνίσω μέσα μου. Σήμερα ξέρω πως διέβλεπα με την ευαισθησία μου τις εξελίξεις και την επανεμφάνιση του τέρατος. Και δεν εννοούσα να συνηθίσω την ολοένα αυξανόμενη παρουσία του. Πάντα εννοώ να τρομάζω.

Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι. Οι μισητοί δολοφόνοι, που βρίσκουν όμως κατανόηση από τις διωκτικές αρχές λόγω μιας περίεργης αλλά όχι και ανεξήγητης συγγενικής ομοιότητος. Που τους έχουν συνηθίσει οι αρχές και οι κυβερνήσεις σαν μια πολιτική προέκτασή τους ή σαν μια επιτρεπτή αντίθεση, δίχως ιδιαίτερη σημασία που να προκαλεί ανησυχία. (Τελευταία διάβασα πως στην Πάτρα, απέναντι στο αστυνομικό τμήμα άνοιξε τα γραφεία του ένα νεοναζιστικό κόμμα. Καμιά ανησυχία ούτε για τους φασίστες, ούτε για τους αστυνομικούς. Ούτε φυσικά για τους περιοίκους).

Ο εθνικισμός είναι κι αυτός νεοναζισμός. Τα κουρεμένα κεφάλια των στρατιωτών, έστω και παρά τη θέλησή τους, ευνοούν την έξοδο της σκέψης και της κρίσης, ώστε να υποτάσσονται και να γίνονται κατάλληλοι για την αποδοχή διαταγών και κατευθύνσεων προς κάποιο θάνατο. Δικόν τους ή των άλλων. Η εμπειρία μου διδάσκει πως η αληθινή σκέψη, ο προβληματισμός οφείλει κάπου να σταματά. Δεν συμφέρει. Γι’ αυτό και σταματώ. Ο ερασιτεχνισμός μου στην επικέντρωση κι ανάπτυξη του θέματος κινδυνεύει να γίνει ευάλωτος από τους εχθρούς. Όμως οφείλω να διακηρύξω το πάθος μου για μια πραγματική κι απρόσκοπτη ανθρώπινη ελευθερία.

Ο φασισμός στις μέρες μας φανερώνεται με δυο μορφές. Ή προκλητικός, με το πρόσχημα αντιδράσεως σε πολιτικά ή κοινωνικά γεγονότα που δεν ευνοούν την περίπτωσή τους ή παθητικός μες στον οποίο κυριαρχεί ο φόβος για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Ανοχή και παθητικότητα λοιπόν. Κι έτσι εδραιώνεται η πρόκληση. Με την ανοχή των πολλών. Προτιμότερο αργός και σιωπηλός θάνατος από την αντίδραση του ζωντανού και ευαίσθητου οργανισμού που περιέχουμε.

Το φάντασμα του κτήνους παρουσιάζεται ιδιαιτέρως έντονα στους νέους. Εκεί επιδρά και το marketing. Η επιρροή από τα Μ.Μ.Ε. ενός τρόπου ζωής που ευνοεί το εμπόριο. Κι όπως η εμπορία ναρκωτικών ευνοεί τη διάδοσή τους στους νέους, έτσι και η μουσική, οι ιδέες, ο χορός και όσα σχετίζονται με τον τρόπο ζωής τους έχουν δημιουργήσει βιομηχανία και τεράστια κι αφάνταστα οικονομικά ενδιαφέρονται.

Και μη βρίσκοντας αντίσταση από μια στέρεη παιδεία όλα αυτά δημιουργούν ένα κατάλληλο έδαφος για να ανθίσει ο εγωκεντρισμός η εγωπάθεια, η κενότητα και φυσικά κάθε κτηνώδες ένστιχτο στο εσωτερικό τους. Προσέξτε το χορό τους με τις ομοιόμορφες στρατιωτικές κινήσεις, μακρά από κάθε διάθεση επαφής και επικοινωνίας. Το τραγούδι τους με τις συνθηματικές επαναλαμβανόμενες λέξεις, η απουσία του βιβλίου και της σκέψης από τη συμπεριφορά τους και ο στόχος για μια άνετη σταδιοδρομία κέρδους και εύκολης επιτυχίας.

Βιώνουμε μέρα με τη μέρα περισσότερο το τμήμα του εαυτού μας – που ή φοβάται ή δεν σκέφτεται, επιδιώκοντας όσο γίνεται περισσότερα οφέλη.Ώσπου να βρεθεί ο κατάλληλος «αρχηγός» που θα ηγηθεί αυτό το κατάπτυστο περιεχόμενό μας. Και τότε θα ‘ναι αργά για ν’ αντιδράσουμε. Ο νεοναζισμός είμαστε εσείς κι εμείς – όπως στη γνωστή παράσταση του Πιραντέλο. Είμαστε εσείς, εμείς και τα παιδιά μας. Δεχόμαστε να ‘μαστε απάνθρωποι μπρος στους φορείς του AIDS, από άγνοια αλλά και τόσο «ανθρώπινοι» και συγκαταβατικοί μπροστά στα ανθρωποειδή ερπετά του φασισμού, πάλι από άγνοια, αλλά κι από φόβο κι από συνήθεια.

Και το Κακό ελλοχεύει χωρίς προφύλαξη, χωρίς ντροπή. Ο νεοναζισμός δεν είναι θεωρία, σκέψη και αναρχία. Είναι μια παράσταση. Εσείς κι εμείς. Και πρωταγωνιστεί ο Θάνατος...

Πηγή: www.lifo.gr

http://nonews-news.blogspot.gr

Νόμιμες ή φθηνές αποκλειστικές νοσοκόμες;

Photo: Α. Παναγιώτου @fosphotos.com
Βασίλης Βενιζέλος 

Με ελαφρά τη καρδία απάντησε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε ερώτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής σχετικά με την παράνομη απασχόληση αλλοδαπών αποκλειστικών νοσοκόμων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ: «Σε περίπτωση κατά την οποία εντοπίζονται άτομα (σ.σ.: σε νοσοκομεία του ΕΣΥ), κυρίως αλλοδαπές, που παραμένουν δίπλα στους ασθενείς και συμπεριφέρονται (sic) ως αποκλειστικές νοσοκόμες, απομακρύνονται άμεσα»...

Ο υπουργός Υγείας διαπράττει εδώ ένα πολύ σοβαρό λάθος, παρασυρόμενος από το μένος των νεοναζί κατά των αλλοδαπών! Θεωρεί ότι η παράνομη απασχόληση αλλοδαπών αποκλειστικών νοσοκόμων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ αποτελεί ένα απλό αστυνομικό πρόβλημα, το οποίο μπορεί να αντιμετωπισθεί με τα συνήθη μέτρα αστυνόμευσης και εκδίωξης από τους χώρους εργασίας και τους χώρους νοσηλείας του δημοσίου συστήματος Υγείας... Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, όμως!

Η παράνομη απασχόληση αποκλειστικών νοσοκόμων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ εξυπηρετεί την ανάγκη των φτωχών νοσηλευόμενων ασθενών για ολοήμερη φροντίδα, φροντίδα την οποία δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε οι νοσηλευτές του ΕΣΥ, λόγω δραματικής έλλειψης προσωπικού στις κλινικές του δημοσίου συστήματος Υγείας, ούτε οι νομίμως εργαζόμενες αποκλειστικές νοσοκόμες, λόγω εξαιρετικά υψηλών νομίμων αμοιβών τις οποίες απαιτούν - σύμφωνα με τον νόμο, ασφαλώς.

Γνωρίζει ο υπουργός Υγείας ποια είναι η αμοιβή για μία νομίμως εργαζόμενη αποκλειστική νοσοκόμα κατά τη διάρκεια της Κυριακής; Για λιγότερες από επτά ώρες, ένας νοσηλευόμενος ασθενής υποχρεώνεται να πληρώσει κάτι περισσότερο από... 100 ευρώ, ενώ για τις καθημερινές υποχρεώνεται να καταβάλλει κάτι περισσότερο από... 70 ευρώ!

Γνωρίζει ο υπουργός Υγείας ποια αμοιβή ζητούν οι παρανόμως εργαζόμενες αποκλειστικές νοσοκόμες; Ζητούν, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, 50 ευρώ και για τις καθημερινές και για τις Κυριακές και για τις αργίες και για τις νύχτες!

Γνωρίζει ο υπουργός Υγείας ποια αποζημίωση καταβάλλει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στους νοσηλευόμενους ασφαλισμένους για την απασχόληση νομίμως εργαζόμενης αποκλειστικής νοσοκόμας; Μόλις το... 40% του συνόλου της αμοιβής την οποία ο ασφαλισμένος κατέβαλε στην αποκλειστική νοσοκόμα και μόνον για χρονική διάρκεια νοσηλείας 10 ημερών... Μετά τις δέκα ημέρες, ο ασφαλισμένος καταβάλλει όλη την αμοιβή από τη δική του τσέπη! Για τις δέκα ημέρες λαμβάνει το 40% των χρημάτων τα οποία έδωσε στη νομίμως εργαζόμενη αποκλειστική νοσοκόμα!

Επιμένει ακόμη ο υπουργός Υγείας ότι οι νεοναζί έχουν δίκιο να ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα της παράνομης εργασίας αποκλειστικών νοσοκόμων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ αποτελεί ένα απλό αστυνομικό πρόβλημα;

Όσο οι αμοιβές των νομίμως εργαζομένων αποκλειστικών νοσοκόμων στα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ παραμένουν στα δυσθεώρητα και προ κρίσης επίπεδα, τόσο οι φτωχότεροι από τους νοσηλευόμενους στο ΕΣΥ ασθενείς θα αναζητούν παρανόμως εργαζόμενες αποκλειστικές νοσοκόμες με πιο υποφερτές για την τσέπη τους αμοιβές.

Να ενημερώσω και για κάτι άλλο τον κύριο υπουργό της Υγείας: Κάθε φορά που ο φτωχός ηλικιωμένος πατέρας μου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, τον φροντίζει νυχθημερόν η νομίμως εργαζόμενη αλλοδαπή οικιακή βοηθός του. Αυτή η κοπέλα, συνεχίζω να ενημερώνω τον υπουργό Υγείας, συμπεριφέρεται τότε ως αποκλειστική νοσοκόμα, ασφαλώς.

Θα... «απομακρύνεται άμεσα» και αυτή, κύριε υπουργέ της Υγείας;

http://www.protagon.gr/

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και στην κοινή γνώμη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του μεγάλου ηθοποιού, Μιχάλη Γιαννάτου ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου.

Στην Κρήτη η δίκη για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία

Στο ακροατήριο φθάνει η αιματοβαμμένη υπόθεση του Προφήτη Ηλία με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.

Αν και από την πλευρά των κατηγορουμένων είχε υποβληθεί αίτημα για διεξαγωγή της δίκης εκτός Κρήτης, υπό το φόβο σοβαρών επεισοδίων, τελικώς η πολύκροτη υπόθεση θα εκδικαστεί στην μεγαλόνησο.

Σκυλεύουν το πτώμα του Παύλου Φύσσα

Του Νίκου Ανδριόπουλου

Το παιχνίδι με τη Χρυσή Αυγή είναι ένα παιχνίδι με όπλα. Και όταν παίζεις με τα όπλα είναι απλά θέμα χρόνου να υπάρξουν νεκροί. Η πολιτική δολοφονία του Πέτρου Φύσσα από στέλεχος του πλέον συστημικού μορφώματος του ελληνικού κοινοβουλίου μονοπωλεί το σύνολο του ελληνικού αλλά και ευρωπαϊκού Τύπου εδώ και αρκετές ώρες.

Άξια αναφοράς και περαιτέρω ανάλυσης είναι ωστόσο η προσέγγιση του Τύπου σε ένα ζήτημα που κατά κοινή ομολογία δεν αφήνει περιθώριο για στρογγυλεμένες προσεγγίσεις, δημοσιογραφικές μανούβρες και πολιτικάντικα παιχνιδάκια. Και όμως. Το site της γνωστής εφημερίδας Πρώτο Θέμα αφιερώνει τρία από τα έξι πρώτα άρθρα του σε ρεπορτάζ για το φονικό. Τρία θέματα με διαφορετικό τίτλο, διαφορετικό περιεχόμενο αλλά μία κοινή συνισταμένη. Έχει το ίδιο «καπέλο» που λέμε στη δημοσιογραφική γλώσσα, δηλαδή τον ίδιο υπέρτιτλο. «Ακροδεξιός σκότωσε αριστερό στο Κερατσίνι». Με λίγα λόγια το protothema.gr εκμεταλλεύεται την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να εντατικοποιήσει ακόμα περισσότερο την επίπλαστη «θεωρία των άκρων» που τόσο μεθοδικά καλλιεργεί η κυβέρνηση Σαμαρά ώστε να παραμείνει γατζωμένη στις καρέκλες της και να συνεχίσει ανενόχλητη το θεάρεστο έργο της. Επιχειρεί να περάσει ένα και μόνο μήνυμα. Ακροδεξιοί και αριστεροί είναι ο κίνδυνος, οπότε ας κουρνιάσουμε όλοι κάτω από τις ασφαλείς φτερούγες των πραγματικών «νοικοκυραίων», του νόμου και της τάξης. Εξάλλου, αυτή η ασφαλής φτερούγα είναι που με την πολιτική της φροντίσει εμμέσως να γεμίζει ασφυκτικά διάφορες φυλλάδες με διαφημίσεις που εξιστορούν το success story των «καλών» ελληνικών τραπεζών.

Την ίδια ώρα η δεύτερη παραδοσιακά μεγαλύτερη εφημερίδα, «το Βήμα» του Σταύρου Ψυχάρη, κάνει λόγο στην ιστοσελίδα του για «ομολογία της δολοφονίας του 34χρονου αντιφασίστα στην Αμφιάλη αλλά και ότι ανήκει στην ακροδεξιά». Με λίγα λόγια και το vima.gr «παραδόξως» προτίμησε για κάποιο λόγο να χρησιμοποιήσει τη λέξη «ακροδεξιά» από τον τίτλο του τερατουργήματος της Χρυσής Αυγής. Ίσως διότι το «δεξιά» αυτομάτως παραπέμπει στο αντίθετό του, την αριστερά. Ίδια προσέγγιση, ίδια συμφέροντα, ίδιες τακτικές και ένας κοινός εχθρός. Η αλλαγή της καθεστηκυΐας τάξης.

Παρόμοιες προσεγγίσεις έχουν και πολλά ακόμα ΜΜΕ που μετά βδελυγμίας στηρίζουν το υπάρχον πολιτικό status quo, τα οποία δεν αξίζουν καν ιδιαίτερης μνείας. Η ουσία ωστόσο παραμένει το ζητούμενο. Να αντιληφθεί ο κόσμος το παιχνίδι συνειδήσεων που παίζεται στην πλάτη του από ασύλλητπα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα και το ρόλο του Τύπου που σαν ύαινα σκυλεύει το πτώμα του Παύλου για να εξυπηρετήσει αυτά τα συμφέροντα για μερικά ματωμένα κωλοευρώ.


Λίγο καιρό πριν τη δολοφονία του Killah...

Λίγο καιρό πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα...
Πέτρος Γαϊτάνος (θεοφοβούμενος τραγουδιστής): «Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής»
Βύρων Πολύδωρας (δεξιός καραγκιόζης - ΝΔ): «Βεβαίως συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή» - «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία»

Θάνος Τζήμερος (νεοφιλελεύθερος καραγκιόζης - ΔΗΞΑΝ): «Αν η Χρυσή Αυγή είναι το αυγό, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φίδι»

Στέφανος Κασιμάτης (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου):«Όσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως»

Παναγιώτης Ψωμιάδης (δεξιός καραγκιόζης - ΝΔ): «Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα»

Γιάννης Πλούταρχος (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή, αν είναι να μας βγάλει από το αδιέξοδο»

Γιώργος Τράγκας (δημοσιογραφικός λοβιτούρας - όπου φυσάν τα φράγκα):«Έχουν οι έρθει οι άνθρωποι [σ.σ. οι χρυσαυγίτες] όμως σε πλήθος εκπομπών μου και μου έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις που επικαλούνται διάφοροι...» - «Εγώ κυρίες και κύριοι αν λάβω υπόψιν μου ότι η ΧΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, πρέπει να πω ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα είναι εκτός συνταγματικού τόξου» (βλ. περισσότερα: http://jungle-report.blogspot.gr/2013/04/mein-tragas.html)

Μιχάλης Κατσιγέρας (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου):«Το κενό μιας δημοσίας τάξεως για όλους τους πολίτες έχει ήδη αρχίσει να καλύπτεται στις μαύρες περιοχές των Αθηνών από τους ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής»

Ντόρα Μπακογιάννη (νεοφιλελεύθερη διαπλεκόμενη - ΝΔ): «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το "σεις και με το σας"»

Μπάμπης Παπαδημητρίου (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Γιατί όχι μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να τη δεχτούμε να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία» - «Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή!»

Νότης Σφακιανάκης (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά αφυπνίζει αυτό που πρέπει να κάνουμε μόνοι μας. Να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να έρθει να μας βιάσει»

Ανδρέας Λοβέρδος (πέρα-δώθε πολιτικάντης): «Η Χρυσή Αυγή είναι αυθεντικό κίνημα»

JUNGLE-Report

tvxs.gr

Το Colpo Grosso στις δημοτικές εκλογές

Με πονηράδες η συγκυβέρνηση προσπαθεί να επηρεάσει τα εκλογικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. Είναι σίγουρη ότι δύσκολα κάποιος πολίτης θα επιλέξει να ρίξει ψηφοδέλτιο προσκείμενης παράταξης στους μνημονιακούς. Έτσι οι ενδιαφέροντες υποψήφιοι θα στραφούν προς ουδέτερες ή πολιτικά αποχρωματισμένες παρατάξεις και τα αποτελέσματα δεν θα προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση.

Η παλιά σύνθεση των κομματικών παρατάξεων αναμένεται να εξαφανισθεί εκλογικά με το παλιό σύστημα. Με το προτεινόμενο σύστημα όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων μπαίνουν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και ο πολίτης υποτίθεται ότι διαλέγει. Επειδή όμως υπάρχει περίπτωση να διαλέξει “λάθος” μπαίνει όριο 7% για να μπει κάποιος συνδυασμός στο δημοτικό συμβούλιο. Έτσι αποκλείονται έμμεσα οι νέοι υποψήφιοι που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο σύστημα εξουσίας και να οδηγήσουν σε “ακυβερνησία” τους δήμους, απαιτώντας από τους δημάρχους δίκαιη κατανομή της εξουσίας και τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων τους.

Επιπλέον επειδή πολλοί ψηφοφόροι θα σταυρώνουν μόνο τους γνωστούς τους υπάρχει περιθώριο λαθροχειρίας από τις επιτροπές διαλογής ψηφοδελτίων, αφού θα μπορούσαν να προστεθούν εκ των υστέρων κάποιοι σταυροί. Έτσι θα ψηφίζετε αντιμνημονιακό και θα σας κολλάνε κάποιοι και ένα φανατικό μνημονιακό υποψήφιο ως μεταγενέστερο συμπλήρωμα των επιλογών σας. Εννοείτε ότι θα υπάρξουν ενστάσεις στα δικαστήρια και καραμπινάτες παρατυπίες, αλλά αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για τις εντυπώσεις. Για τα υπόλοιπα θα καθαρίσουν όπως πάντα… με μετεκλογικούς συμβιβασμούς προσώπων.

Εννοείται ότι αν τους περάσει μπορεί να μεταφέρουν το πρότυπο αυτής της διαδικασίας και στις βουλευτικές εκλογές, που θα ακολουθήσουν αν πέσει γενικό μαύρισμα των μνημονιακών. Το όριο του 7% είναι πονηρό για να αναγκάσουν το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ ή να συνεργασθεί ειλικρινά μαζί τους ή να αφανισθεί εκλογικά. Αν ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ ή της ΔΗΜΑΡ επιλέξει να κατευθύνει τους ψηφοφόρους του μόνο σε σταυροδοσία υποψηφίων του ιδίου κόμματος διατρέχει τον κίνδυνο να μην εκλεγεί αν το κόμμα του πάρει λιγότερο από 7% των ψήφων, όσο αναμένεται να είναι και το πιθανό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ με βάση τα αισιόδοξα αποτελέσματα των στημένων δημοσκοπήσεων. Εννοείται ότι αν συνεργασθούν οι μνημονιακοί το αποτέλεσμα γενικότερα θα εξωραϊστεί σε περίπτωση μεγάλης πτώσης των ποσοστών τους.

Η επιλογή για εκλογή δημάρχου με το 42% των ψήφων από την πρώτη Κυριακή έχει σαν σκοπό να οδηγήσει σε επανάληψη των εκλογών σε δεύτερη Κυριακή για να μετριασθούν οι δυσμενείς εντυπώσεις για τον δικομματισμό. Εννοείται ότι θα παίξει πολύ το σλόγκαν : Επιθυμούμε ανεξαρτησία των δημάρχων από την κομματική εξάρτηση…

Τι θα συμβεί όμως αν οι ψηφοφόροι δεν τσιμπήσουν, κατέβουν μαζικά στην ψηφοφορία και καλύψουν το σύνολο των σταυρών τους με ακραίους υποψηφίους;

Ετοιμαστείτε για τους Έλληνες BEPPE GRILLO…. ή για άγριο ξύλο από την Χρυσή Αυγή… Κατάλαβες Αντωνάκη που οδηγείς τα πράγματα;
Αν βέβαια δεν σε σουτάρουν ως τότε οι ίδιοι οι βουλευτές σου… με την βοήθεια της MERKEL….

ramnousia

http://aienaristeyein.com/

Βόλεϊ: Πάνω από 30 αθλητές έχουν ενταχθεί στην κινητικότητα

Περισσότεροι από 30 βολεϊμπολίστες και βολεϊμπολίστριες είναι στη «μαύρη» λίστα της κινητικότητας που προωθεί η κυβέρνηση. Πρωταθλητές Ευρώπης όπως η Βίκυ Αρβανίτη, Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές είναι μέσα στους δημοσίους

Τι είναι η καψούρα;

του Σπύρου Κιτσινέλη

Στην καθομιλουμένη, καψούρα ονομάζουμε εκείνο το αρχικό στάδιο του έρωτα με κάποιον/α που πραγματικά σου παίρνει τα μυαλά, που σου προκαλεί εμμονή, που δεν αντέχεις λεπτό χωρίς την παρουσία του/της. Όσοι την έχουμε περάσει και μάλιστα αρκετές φορές μπορούμε να πούμε ότι είναι μια έντονη εμπειρία πάνω στην οποία πάτησε κυρίως η μουσική βιομηχανία (τα γνωστά καψουροτράγουδα είναι απαραίτητο συστατικό μιας τέτοιας φάσης) και άλλες όπως αυτές των ποτών και των τσιγάρων για παράδειγμα.

Μα τι είναι όμως αυτό το συναίσθημα της καψούρας; Γιατί μας ταλαιπωρεί γλυκά μεν τόσο έντονα δε;
Διότι καταρχάς δεν είναι συναίσθημα. Ναι, σωστά διαβάσατε, η καψούρα δεν είναι συναίσθημα και καλά θα κάνετε να το θυμάστε αυτό την επόμενη φορά που θα σας έρθει ο ουρανός στο κεφάλι με τον γόη ή τη γόησσα στη δουλειά. Η κύρια ουσία πίσω από την καψούρα είναι η ντοπαμίνη που ονομάζουμε ορμόνη της απόλαυσης. Όταν η ντοπαμίνη βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα λόγω εκείνου του αρχικού σταδίου του έρωτα τότε ενεργοποιούνται όχι τα συναισθηματικά κέντρα του εγκεφάλου αλλά τα κέντρα επιβράβευσης όπως και με διάφορες ψυχοενεργές ουσίες σαν την κοκαΐνη. Η καψούρα δηλαδή είναι αποτέλεσμα ενός μηχανισμού εθισμού και γι’ αυτό δεν χορταίνουμε τη σκέψη και την εικόνα του άλλου. Είμαι εθισμένος σε σένα λέμε και είναι η επιστημονική αλήθεια. Και η έκφραση που λέει ότι ο έρωτας με έρωτα περνάει; Τώρα που το βλέπεις επιστημονικά βγάζει νόημα... Ο πιο εύκολος τρόπος να ξεφορτωθείς έναν εθισμό είναι να τον αντικαταστήσεις με κάποιον άλλον.

Η ορμόνη της απόλαυσης επίσης συνοδεύεται από αύξηση της νορεπινεφρίνης και αδρεναλίνης που προκαλούν τα γνωστά συμπτώματα του καρδιοχτυπιού, της νευρικότητας και της αϋπνίας. Να γιατί δεν κοιμάσαι τώρα πια τα βράδια και σβήνεις με ουίσκι τα δικά του/της τα σημάδια. Ταυτόχρονα με όλα αυτά μειώνεται και η σεροτονίνη η οποία μας φέρνει ηρεμία και ικανοποίηση. Χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης έχουν άνθρωποι με εμμονικά σύνδρομα οπότε η καψούρα είναι όντως εμμονή και γι’ αυτό δεν μπορείς να συγκεντρωθείς ή να φας.

Έτσι είναι η ζωή... γεμάτη απολαύσεις και ζόρια. Πάνε πακέτο αυτά πολλές φορές και όσο πιο έντονη είναι η απόλαυση τόσο πιο έντονο είναι και το ζόρι. Και πίσω από όλα αυτά η χημεία και βήμα-βήμα με την επιστήμη κατανοούμε αυτόν τον μαγικό και παράξενο κόσμο.

O Δρ Σπύρος Κιτσινέλης είναι φυσικοχημικός, ενώ παράλληλα έχει δραστηριότητα στην επικοινωνία της επιστήμης. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στη Βρετανία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Ελλάδα και Γαλλία. Ήταν επίσης ο πρώτος Έλληνας νικητής του διαγωνισμού της επικοινωνίας της επιστήμης Famelab. Περισσότερες πληροφορίες στο www.the-nightlab.com

http://www.protagon.gr/

Η Πόπη Τσαπανίδου κλωτσάει τον Πάνο Καμμένο με το τακούνι της – Οταν το Twitter έχει χιούμορ [εικόνα]

Τα πάντα διακωμωδούνται στα social media και πάνω από όλα στο Twitter, με τους χρήστες του να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την αμεσότητα που αυτό τους δίνει. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να αφήσει να περάσει ασχολίαστη η κόντρα ανάμεσα στην Πόπη Τσαπανίδου και τον Πάνο Καμμένο την Τρίτη, στην τηλεοπτική εκπομπή της δημοσιογράφου.

Μπλέξανε τα άκρα τους

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/ FosPhotos
Της Αγγελικής Σπανού

Η επιμονή του Μεγάρου Μαξίμου στο συμψηφισμό της δράσης της Χρυσής Αυγής με τη στάση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και η στοχοποίηση προσωπικά της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει προκαλέσει ήδη σοβαρές πολιτικές παρενέργειες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει αυτή τη λογική, την οποία προωθεί ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης. 

“Καταγγέλλουμε τη στρατηγική έντασης που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν τον ταυτίζουμε με τη Χρυσή Αυγή” διευκρινίζει στενός συνεργάτης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, χωρίς να κρύβει την ενόχλησή του για τη διπλή εμπρηστική παρέμβαση του κ. Λαζαρίδη |(το πρωί στο ΜΕΓΚΑ και το απόγευμα σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα καταδείξει δημόσια την αποστασιοποίησή του από αυτή τη “γραμμή”, γεγονός που εκ των πραγμάτων θα προκαλέσει ενδοκυβερνητικές αρρυθμίες. Με άλλα λόγια, η Χαριλάου Τρικούπη θέλει να καταλογίζει ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι ρίχνει νερό στο μύλο της πόλωσης και των ακροτήτων, αλλά δεν εννοεί ότι ο αρκοδεξιός εξτρεμισμός έχει οποιαδήποτε αναλογία με συμπεριφορές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προσέλθει στη διαβούλευση που προτείνει η κυβέρνηση σχετικά με τη διεύρυνση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου 195 του Ποινικού Κώδικα περί του τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας. Η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή της σε οποιονδήποτε σχετικό διάλογο την εγκατάλειψη από την κυβέρνηση της θεωρίας των δύο άκρων και ζητά από τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει τον στενό συνεργάτη του Χρύσανθο Λαζαρίδη.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα υπαγορεύει ότι στα δύο άρθρα του ποινικού κώδικα περί σύστασης συμμορίας και εγκληματικής οργάνωσης θα περιλαμβάνονται στο εξής και πολιτικά κόμματα. Πρόκειται για διατάξεις που υπήρχαν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο δεν ήθελε να συζητήσει η Νέα Δημοκρατία με το επιχείρημα ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές -αλλά μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα η θέση αυτή αναθεωρήθηκε.

Ηδη ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια να επεξεργαστούν αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία, ενώ κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι πρόθεση είναι να αντιμετωπιστεί επίσημα η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.

Η αμηχανία που προκάλεσε στη Νέα Δημοκρατία η φρίκη στο Κερατσίνι και οι απόψεις που διατύπωσε ο κ. Λαζαρίδης αποτυπώθηκαν στη σιωπή των περισσότερων υπουργών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που εξαφανίστηκαν από τα social media και απέφυγαν τις δημόσιες δηλώσεις.

Αντίθετα, ο Ευάγγελος Αντώναρος, που απηχεί σε μεγάλο βαθμό την κυρίαρχη αντίληψη μεταξύ των “καραμανλικών” ήταν πολύ εκφραστικός στο twitter του: “Οποίος φρονει οτι μπορει να υπάρξει οποιαδήποτε συνεργασία η εστω συνεννόηση με τους νεοναζι δεν έχει ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ στο χώρο μας” τιτίβισε και τόνισε: “Σήμερα, περισσότερο απο ποτε, πιστεύω οτι η ΝΔημοκρατια είναι και πρέπει να παραμείνει ο εκφραστής του μεσαίου χώρου”.

Αίσθηση προκάλεσε η αποφασιστικότητα με την οποία τοποθετήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ο οποίος κοίταξε όλη τη βεντάλια: “Τα τελευταία θλιβερά και απαράδεκτα γεγονότα στον Μελιγαλά, η προσπάθεια απαξίωσης του Κοινοβουλίου χθες και η αποτρόπαια δολοφονία στο Κερατσίνι από δράστη προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με παραδοχή του ιδίου, δείχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο τις προθέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος”.

Η ρητορική Δένδια και η ρητορική Λαζαρίδη είχαν μεγάλες διαφορές, οι οποίες επισημάνθηκαν σε συζυτήσεις μεταξύ βουλευτών της συμπολίτευσης αλλά και κυβερνητικών στελεχών.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αποκρούουν τις επικρίσεις για ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει από την προεκλογική περίοδο για νεοναζιστικό μόρφωμα. Και επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλεκτική ευαισθησία απέναντι στα θέματα ανομίας, θυμίζοντας το “ραντεβού στα γουναράδικα” και τα ανοίγμα στους ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος των οποίων κάλεσε κατοίκους της Χαλκιδικής να προπηλακίσουν δήμαρχο.

Ψυχρολουσία για την κυβέρνηση ήταν η παρέμβαση του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα που ζήτησε να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α και είπε ότι η ελληνική προεδρία της ΕΕ θα είναι απαράδεκτη εφόσον ισχύει και το πρώτο εξάμηνο του 2014 η παρούσα κατάσταση. Η εκνευρισμένη απάντηση του Ευ. Βενιζέλου ήταν πολύ ενδεικτική της δυσκολίας που έχει η κυβέρνηση να μακιγιάρει την εικόνα της έναντι των εταίρων -στο ευρωπαϊκό πεδίο, δηλαδή, όπου -υποτίθεται ότι- ζει το απόλυτο success story.

http://tvxs.gr/

Απ’ τον Ομηρο στον Μήτσο…

«Τον δάσκαλο, τον δάσκαλο
αυτόν τον σαρδανάπαλο,
να μου τον φέρετε στο στρώμα,
να σταματήσει πια να δασκαλεύει
με λόγια σαν και τούτα της φωτιάς,
πως όποιος για το δίκιο δεν παλεύει
θα ζει και θα πεθαίνει σαν ραγιάς»
 
Αν η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία της ήταν μέτρια ή ισχνή, στα ΜΜΕ της διαπλοκής θα γινόταν ορυμαγδός χαράς – πρώτο θέμα, πασπαλισμένο με δριμείς αποδοκιμασίες για τους άτυχους αποτυχημένους απεργούς, κακεντρέχειες και τιμωρητικούς καγχασμούς,
ένα έξαλλο πανηγύρι των φερεφώνων ότι (συν τοις άλλοις) άξια κερδίζουν τον μισθό τους.
Ομως η απεργία σημείωσε πρωτοφανή ποσοστά συμμετοχής! Μούγγαστα κανάλια, αμήχανη σιωπή στα χαλκεία, μόνον κάτι ψίθυροι από δω και κάτιμπουρδίτσες σαν κλανίτσες αποκεί, πάνε οι μεγαληγορίες
για δολιοφθορά, για υποκινητές και υποκινούμενους,
έπεσε σε θλίψη βαθειά η προπαγάνδα.
Κάτι σπαράγματα του «διαίρει και βασίλευε» που πήγαν να επιστρατεύσουν οι οπισθοφυλακές του στυλ: «ναι αλλά στα ιδιωτικά η απεργία έχει μικρότερη επιτυχία» έπεσαν στο κενό,
στο κενό των κυβερνητικών δοκησισοφιών ότι το αποτέλεσμα της απεργίας των εκπαιδευτικών είναι «να δουλεύουν τα ιδιωτικά σχολεία εις βάρος των δημοσίων» – το γαρ πολύ της θλίψεως ή μάλλον της απελπισίας γεννάπαραλογισμό. Οσον πιο πολύ απελπίζεται
αυτή η κυβέρνηση, καθώς τίποτα δεν της βγαίνει, τόσον και πιο πολύπαραλογίζεται.

Τον τελευταίο καιρό ακούγονται απίθανα πράγματα. Οπως ότι οι αγώνες των τάξεων συνιστούν δολιοφθορά - σιγά μη συνιστούν και σαμποτάζ, όπως έλεγαν οι ναζί για την αντίσταση εναντίον τους. Εγκριτοι δημοσιογράφοι του συστήματος, όπως ο κ. Πρετεντέρης,
αποφαίνονται ότι κυβερνήσεις, μάλιστα «στις ευρωπαϊκέςδημοκρατίες πέφτουν είτε στη Βουλή είτε στις κάλπες», ξεχνώντας(;) ότι στις «ευρωπαϊκές δημοκρατίες» πολλές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια έχουνκαταρρεύσει λόγω της λαϊκής δυσαρέσκειας, έχουν ανατραπεί από λαϊκές κινητοποιήσεις ή έχουν προκηρύξει εκλογές συρόμενες σε αυτές.
Οταν δεν πιάνουν οι χυδαίοι εκβιασμοίσειρά έχουν οι χυδαίες
απειλές, όπως αυτή του κ. Ρέσλερ, αρχηγού των Γερμανών Φιλελευθέρων, όταν ωρύεται για την Αριστερά ως άλλος Γκαιμπελούδεν ότι «εμείς δεν θα της επιτρέψουμε να κυβερνήσει στη Γερμανία ποτέ!». Είναι αλήθεια
ότι αυτή η βαθειά φιλοσοφημένη αντίληψη για τη δημοκρατία ευδοκιμεί σε πολλές «ευρωπαϊκές δημοκρατίες» απ’ αυτές που θαυμάζουν οι ευρωλιγούρηδες, αντιθέτως
με την καθυστερημένη Ελλάδα, όπου ο κίνδυνος να κυβερνήσει η Αριστερά φαίνεται πιθανός.
Αυτοί λοιπόν που τους έχουν κατουρήσει τα αφεντικά στο στόμα
και μιλούν με βατράχια και βδελύγματα, αυτοί που σε είπαν«τεμπέλη» και «διεφθαρμένο», σε λένε τώρα «υποκινούμενον» και«δολιοφθορέα».
Αυτοί που τους έχουν κατουρήσει τα αφεντικά στο στόμα, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, αναλώσιμοι και οι ίδιοι, σου λένε να κάτσεις καλά! Να κάτσεις καλά για να μη σε απολύσουν, σου λέει ο δημοσιογράφος που αύριο κι αυτός πιθανόν να απολυθεί. Να κάτσεις καλά γιατί
θα σου μειώσω κι άλλο τον μισθό, σου λέει ο πολιτικός που σ’ τον μειώνει, κάτσε καλά για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που έκανες για να υποσιτίζονται τα παιδιά σου, για να σου πάρουν το σπίτι, για να ζουν οι γέροντες με το κεφάλι σκυφτό.
Αυτοί που τους έχουν κατουρήσει τα αφεντικά στο στόμα, οι αναξιοπρεπείς που σου υποσκάπτουν την αξιοπρέπεια, οι νεκρές ψυχές που σε διαβεβαιώνουν ότι τίποτα δεν γίνεται, είναι αυτοί που
θέλουν να πιστεύεις ότι η διακυβέρνηση είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να σε αφήσουν, να αφήσουν τον λαό να την πάρει στα χέρια του.
«Θέλω να ευχαριστήσω την Ελλάδα για όσα μου έδωσε», έλεγε ηΖακλίν ντε Ρομιγύ, που αγάπησε τους Ελληνες απ’ τον Ομηρο ώς τον Μήτσο. «Τους παρακαλώ να ξανακερδίσουν την περηφάνια που τους ανήκει. Να ξαναβρούν την ορμή και το ιδανικό τους».
Αυτοί που σου έμαθαν να μην πιστεύεις λόγια σαν αυτά της Ρομιγύ είναι αυτοί που σου έχουν πάρει το κεφάλι…
ΣΤΑΘΗΣ στο enikos.gr

Διασωληνωμένη δημοκρατία

Η είδηση της δολοφονίας ενός καλλιτέχνη στην Αμφιάλη, ενός νέου παιδιού που τόλμησε να αρθρώσει αντιφασιστικό λόγο και να αναπτύξει κοινωνική δράση κατά της μαυροντυμένης κοινοβουλευτικής συμμορίας, ήταν συγκλονιστική. Πόνεσε πολύ. Ήταν όμως αναμενόμενη από καιρό.

Ήμασταν έτοιμοι από καιρό να χάσουμε την δημοκρατίαν. Ο θίασος δεν πέρασε απαρατήρητος. Η συμμορία, άλλωστε, πάντα έκανε αισθητή την παρουσία της, με φωνές, με μηχανές, με δεκάδες μέλη…

Εδώ και μήνες δρούσαν ανενόχλητοι. Η κυβέρνηση επιτρέπει επί έτη τους φασίστες να δρουν ανενόχλητοι, τους δίνει η ίδια όπλα να δολοφονούν ανθρώπους. Ο φασισμός δεν είναι απλά ιδεολογία ή πολιτική συσπείρωση. Είναι δολοφονικά ένστικτα ντυμένα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας...


Η κυβέρνηση με τα λόγια διχάζει τον ελληνικό λαό. Οι φασίστες ετοιμάζαν τη σύγκρουση, σίγουροι ότι κανείς δε θα τους συλλάβει, ελεύθεροι εδώ και χρόνια πια να βιαιοπραγούν μπροστά σε κάμερες, μπροστά σε πλήθος κόσμου...

Καμία σύλληψη στο Πέραμα. Καμία σύλληψη για τους απροστάτευτους μετανάστες που όταν καταγγέλλουν επιθέσεις κινδυνεύουν με απελάσεις. Από τους μετανάστες (για τους οποίους εμείς κλείσαμε τα μάτια επειδή ήταν φτωχοί και είχαν άλλο αίμα) μέχρι τους κομμουνιστές (δεν είμαστε κομμουνιστές για να πονέσουμε) σε έναν αθώο αντιφασίστα καλλιτέχνη (ίσως επειδή δεν είμαστε καλλιτέχνες, να μην χρειαστεί να φωνάξουμε)... Όταν έρθει η ώρα της δημοκρατίας, η δική μας ώρα...


Την ίδια στιγμή, σε μία ακροδεξιά πλειοδοσία η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία, με παρατηρητή το ΠΑΣΟΚ, προσεγγίζει εμφανώς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής εντείνοντας τα φασιστικά ένστικτα. Τι άλλο ήταν ο καβγάς για τους γερμανοτσολιάδες προδότες του Μελιγαλά που αποκαλούσαν «ήρωες» τα δύο κόμματα;


Εξάλλου, πρώτος ο Δένδιας είχε επιδείξει τη ρατσιστική συμπεριφορά και την έκανε σχεδόν νόμο του κράτους. Ο ίδιος είναι πολιτικά υπεύθυνος που τα όργανα της τάξης επιτρέπουν βίαιες ενέργειες κατά αιρετών και πολιτών από τους φασίστες. Και ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ίδια πλεύση επιτρέπει στην ανεξάρτητη -όταν δε δέχεται εντολές από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού- να αναζητά πολίτες και αριστερούς επειδή «προτρέπουν σε πράξεις βίας», αλλά ουδέποτε κυνηγήθηκε η ίδια η φασιστική βία. Και εντελώς τυχαία, η κυβέρνηση ακόμα να φέρει τον αντιρατσιστικό νόμο στη Βουλή. Ένα νόμο που τιμωρεί αυτεπάγγελτα από το φασιστικό χαιρετισμό μέχρι μισαλλόδοξη και ρατσιστικών κινήτρων προτροπή κι ανάλυση...


Ας μην ξεχνάμε ότι οι ψηφοφόροι -καθόλου αθώοι αναφορική με την πραγματική ταυτότητα της Χρυσής Αυγής- αποτελούν την ίδια εκλογική δεξαμενή της Νέας Δημοκρατίας. Επί δεκαετίες η ΝΔ αγκάλιαζε τους πάσης φύσης ακροδεξιούς (βασιλικούς, χουντικούς, φασίστες, ακραίους εθνικιστικές. Βολεύονταν στα έγκυρα ψηφοδέλτια και επέτρεπε να παίζουν επί δεκαετίες τις ακροδεξιές θέσεις τους. Ποτέ το φιλελεύθερο και το μετριοπαθές δεν κατάφερε να κυριαρχήσει στις νεοδημοκράτικες τάσεις. Ποτέ δεν επιχείρησε να αναλάβει τα ηνία ενός κόμματος -συνασπισμού όπως αποδείχθηκε (άλλωστε η ήττα του φιλελευθερισμού στις τάξεις της ΝΔ φάνηκε με την ήττα της Μπακογιάννη από τον "λαϊκοπατριώτη" Σαμαρά). Ακόμα και σήμερα οι μετριοπαθείς στη ΝΔ δεν τοποθετούνται για την ακροδεξιά ατζέντα του κόμματος.


Μέσα από τη θεωρία «των δύο άκρων» που υιοθέτησαν νεοφιλελεύθεροι και ακροδεξιοί συμμέτοχοι της κυβέρνησης έδιναν άλλοθι στη Χρυσή Αυγή, στις πρακτικές και τις θέσεις της. Ταύτιζαν -και αμετανόητοι ταυτίζουν- την αγωνιστικότητα της αριστεράς υπέρ της δημοκρατίας, με το φασισμό συσκοτίζοντας τη μαύρη αλήθεια και προστατεύοντας ουσιαστικά τους φασίστες. Επί χρόνια πια παίζουν με τα δεκανίκια της δημοκρατίας, προκειμένου να τρομάξουν τους πολίτες και ελέω φόβου να μαζέψουν ψήφους στα κομματικά κουφάρια της λιτότητας. Η «θεωρία των δύο άκρων» αποτέλεσε από την αρχή την εμφυλιοπολεμική νομιμοποίηση του φασισμού, με την υποστήριξη και του ΠΑΣΟΚ που σε κάθε ανακοίνωσή του χωρά και η αριστερά.

Η τακτική της ένταξης και η δημιουργία του παρακράτους δουλεύει καλά. Η ακροδεξιά κυβέρνηση και ο φασισμός αγκαλιάζονται και χωρίζουν χορεύοντας στην πίστα της εξουσίας με τον λαϊκό παράγοντα σε ρόλο θεατή... Το μόνο δίλημμα της ΝΔ για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή είναι η επικοινωνιακή και η ψηφοθηρική. Από καιρό έδειξαν ότι δεν ενοχλούνται από τη δράση του φασισμού. Βουλευτές της ΝΔ δεν υπερψήφισαν την άρση ασυλίας του Κασιδιάρη, ο Πολυδώρας ζήτησε πολλάκις τη συνεργασία των δύο κομμάτων, ο Μπάμπης με το κύρος του "αντοιχτόμυαλου κι έγκριτου αναλυτή" (sic) και πολύ πρόσφατα ο Guardian που προβάλει το πιθανό επιχείρημα.


Το σύστημα θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αποφύγει μία αναδιάταξη της ακραίας λιτότητας και μεταφορά του χρέους στις πλάτες εχόντων (αστών) και την επανεμφάνιση στο προσκήνιο (έστω και πατροναρισμένων αρχικά) μεσοαστικών δυνάμεων συνεπικουρούμενων από αριστερές πολιτικές δυνάμεις και λαϊκά στρώματα.Το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε. Ο πολίτης -που παλεύουν από πρωταγωνιστή να τον κάνουν κομπάρσο- πώς αντιδρά όταν το σύστημα επιτρέπει δολοφόνους κι εγκληματικές συμμορίες να λυμαίνονται το πολίτευμα με τη θυσία του ιδίου;

Ο δείμος του πολίτη

tvxs.gr

Μπλέκει τον πρόεδρο της ΤΟ της Χρυσής Αυγής η σύζυγος του δράστη

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση της ωμής δολοφονίας του άτυχου Παύλου Φύσσα, μετάα και τη σύλληψη της συζύγου του δράστη.

Η σύζυγος του 45χρονου δράστη παραδέχθηκε στην ομολογία της ότι ο σύζυγός της ζήτησε από την ίδια να απομακρύνει τα σκουπίδια που τον συνδέουν με τη Χρυσή Αυγή. Η ίδια όμως, όπως μεταδίδει η Καθημερινή δεν τα πέταξε στα σκουπίδια αλλά τα πήγε στο σπίτι του προέδρου της τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Αρχικά η σύζυγος του δράστη είχε καταθέσει ότι τα πράγματα αυτά τα πέταξε σε κάδο σκουπιδιών. Η απεργία όμως των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας την ανάγκασε να ανασκευάσει την κατάθεσή της.

Όπως παραδέχθηκε, πήγε το αποδεικτικό υλικό στο σπίτι του προέδρου της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο άσκησης δίωξης κατά της συζύγου του δράστη αλλά και της συζύγου του προέδρου της Τ.Ο., για ψευδορκία.

http://www.koutipandoras.gr/

Επιστροφή στο σχολείο και στις ιώσεις. Πως να προστατέψετε το παιδί σας και να μειώσετε τον κίνδυνο

Το σχολείο είναι το κατάλληλο περιβάλλον για τη μετάδοση μικροβίων και ιών. Πολλά παιδάκια με την επιστροφή τους στο σχολείο αρχίζουν να εμφανίζουν ιώσεις και κρυολογήματα που τα ταλαιπωρούν. 

Προγνωστικά σεισμών

Photo: neoncolorwaves/Flickr
Νίκος Κακαρίκας

Αν βρισκόμασταν στην Αγγλία, θα είχαν ήδη πονταριστεί τα πρώτα νόμιμα αλλά και παράνομα στοιχήματα.

Πότε θα γίνει σεισμός, μεγαλύτερος των 5 Ρίχτερ, στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου; Με ποιες άλλες σεισμικές δραστηριότητες σχετίζεται;
Δες τις πιθανότητες και παίξε το στοίχημά σου!
Συγκεκριμένα: Τον Σεπτέμβριο έχουμε δύο προβλέψεις για τις 21 και 28 και κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου έχουμε πρόβλεψη για 4, 5, 8, 13, 28 και 30!
Παίξε κι εσύ! Μη χάνεις χρόνο! Σίγουρα κέρδη!

Τα στοιχήματα είναι φανταστικά, αλλά θα μπορούσαν να είναι αληθινά αφού οι προβλέψεις είναι πραγματικές. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται ο κ. Ηλίας Τσιάπας.

Πρόκειται για έναν ερασιτέχνη-ερευνητή, ο οποίος υποστηρίζει εδώ και πολλά χρόνια πως μπορούμε να «προβλέπουμε» τους σεισμούς (και όχι μόνο).

Εν συντομία, σύμφωνα με τη θεωρία που έχει αναπτύξει «μπορείτε να προβλέπετε τους σεισμούς, τις εκρήξεις ηφαιστείων, να προσδιορίζετε πού υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα) και να ερμηνεύετε όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα.».

Η θεωρία, αν φυσικά ισχύει, είναι, δηλαδή, διπλά χρήσιμη: α) πρόγνωση σεισμών και β) εντοπισμός κοιτασμάτων πετρελαίου και γαιανθράκων! Όμως αν ήταν σοβαρή, δεν θα έπρεπε διάφορες πολυεθνικές εταιρίες και επενδυτές να έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους;

O κ. Τσιάπας έχει επισημάνει σε διάφορα sites πως έχει ήδη προειδοποιήσει για ορισμένους σεισμούς στην Ελλάδα και έναν στην Ιταλία. Οι επίσημοι σεισμολόγοι στην Ελλάδα παραμένουν εδώ και χρόνια ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντί του, αν και δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας οι οποίοι πιστεύουν πως η θεωρία αποδεικνύεται σωστή. Σωστός ή λάθος θα αποδειχτεί τις επόμενες ημέρες, θα υποστηρίξουν μερικοί. Σύμφωνα πάντως με τη θεωρία των πιθανοτήτων, και σε μια σεισμογενή περιοχή όπως η Ελλάδα, οι προβλέψεις του κ. Τσιάπα δεν είναι και τόσο απίθανες. Γι’ αυτό, αν υπήρχαν ανάλογα νόμιμα και παράνομα στοιχήματα σε όλο τον κόσμο, οι αποδόσεις θα ήταν ιδιαίτερα χαμηλές.

http://www.protagon.gr

Η πρώτη πολιτική δολοφονία είναι γεγονός

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κατσής/FosPhotos
Το θύμα όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ άνηκε στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Ο θύτης μέλος της ναζιστικής οργάνωσης «χρυσή αυγή» όπως ο ίδιος ομολόγησε το έγκλημά του στις αστυνομικές αρχές.

Ο νέος συνάνθρωπός μας έκανε για τους φασίστες ένα μεγάλο «έγκλημα»: Πίστευε σε διαφορετικό αξιακό ιδεολογικοπολιτικό κόσμο.

Όχι σε αυτόν που αιματοκύλισε την ανθρωπότητα με έναν παγκόσμιο πόλεμο, που έκαψε ζωντανούς ανθρώπους στα κρεματόρια των στρατοπέδων συγκέντρωσης, που εξεδίωξε ολόκληρους πληθυσμούς για φυλετικούς και άλλους λόγους.

Στα παραπάνω συνεχίζουν να πιστεύουν και να σκοτώνουν για αυτά, τα μέλη του ναζιστικού μορφώματος που δυστυχώς εκπροσωπείται και στην βουλή.

Πριν λίγες ημέρες στο Πέραμα, τραμπούκισαν στα μέλη του ΚΚΕ που απλά αφισοκολούσαν. Χτες στο Κερατσίνι δολοφόνησαν.

Ένα «δεν πάει άλλο!» βγαίνει αυθόρμητα μέσα από τη ψυχή και το στόμα κάθε δημοκράτη, κάθε κομμουνιστή, κάθε αριστερού με την ευρύτερη έννοια του όρου, κάθε ανθρώπου που δεν μπορεί να ταυτίζεται με τέτοιες ενέργειες που οδηγούν στην κατατρομοκράτηση, στο φόβο και εν τέλει στον ίδιο το θάνατο.

Το γεγονός του Κερατσινίου έχει μια «ποιοτική» διαφορά από τα προηγούμενα ρατσιστικά και φυλετικά χτυπήματα, και το λέμε αυτό, γιατί πέφτει νεκρός ένας άνθρωπος που ανήκε στην αριστερά.

Είναι σα να λένε οι ναζιστές ότι τα τάγματα εφόδου ξαναζούν, για να καθαρίσουν τη χώρα από τους προδότες πολιτικούς που την έφεραν στο χείλος του γκρεμού.

Όπως ακριβώς και στο ξεκίνημα του τρίτου Ράιχ, θέλανε να ξαναδώσουν τη χαμένη περηφάνια στο Γερμανικό λαό, μετά την ήττα της χώρας τους στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Είναι σα να λένε ότι ο πολιτικός χώρος των κομμουνιστικών και αριστερών ιδεών είναι ένας ακόμη από τους εχθρούς αυτής της χώρας.

Είναι σα να λένε ότι με τα μαφιόζικα χτυπήματά τους πρέπει να επικρατήσει ο φόβος και ο τρόμος «καθ' άπασαν την επικράτειαν», για να περάσουν «αβρόχοις ποσί» τα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, το ξεπούλημα της περιουσίας αυτής της χώρας στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

Είναι σα να λένε ότι εμείς έναν αφέντη γνωρίζουμε και είμαστε τα πιστά του σκυλιά, αυτόν που καταληστεύει το λαό, την εργατική του δύναμη και τον τίμιο ιδρώτα του.

Αν επικρατήσει λοιπόν αυτή η λογική, του χτυπήματος και της δολοφονίας πλέον των εχθρών του πολιτικού αντίπαλου, θα εμφανίζεται κάθε λίγο και λιγάκι, μια... Γκοτζαμάνια πραχτική, που αυτή τη φορά δε θα είναι από ένα κρυφό και “αόρατο” παρακράτος, που κάνει τη βρώμικη δουλειά του επίσημου κράτους.

Θα είναι από ένα κοινοβουλευτικό κόμμα που αποκαθάρεται, με τη ψήφο του Ελληνικού λαού, δίνοντας την μάχη των πιο αποκρουστικών ιδεών που γνώρισε η ανθρωπότητα, μέσα στη βουλή.

Λένε λοιπόν σε φιέστες τους, όπως στις Θερμοπύλες πριν λίγες μέρες: «Εχόμαστε! Ήρθε η ώρα να μας φοβάστε!» Σε ποιούς το λένε; Πρώτα από όλα στους πολιτικούς τους αντιπάλους, αλλά, ας μην κρυβόμαστε, το φωνάζουν σε όλη την κοινωνία. Όχι για να την κάνουν σαν τα μούτρα τους, μα κυρίως να την ετοιμάσουν να δεχτεί τα πάντα από την άρχουσα τάξη.

Τα άλλα αστικά κόμματα συνήθως κάνουν την πάπια μιας και η... δουλειά γίνεται. Κάτι άχρωμες και άοσμες καταδίκες της βίας της χρυσής αυγής και της εκτόπισής της από το «δημοκρατικό συνταγματικό τόξο» (εδώ γελάνε) την αναγάγουν εν τέλει σε ισότιμο συνομιλητή.

Το χειρότερο όμως που κάνουν τα αστικά κόμματα είναι να καταδικάσουν τη βία «από όπου και αν προέρχεται» ταυτίζοντας την αριστερά με την μαύρη αντίδραση, διαμορφώνοντας έτσι την αντίληψη στην κοινωνία: «Ε! φταίνε κι αυτοί οι αριστεροί δεν κάθονται στα αυγά τους».

Άρα στην επόμενη διαδήλωση, απεργία, διεκδίκηση που οι κομμουνιστές και άλλοι προοδευτικοί αγωνιστές θα είναι μπροστά, η κοινωνία να σταθεί απέναντί τους.

Η χθεσινή δολοφονία του συνανθρώπου μας ήταν η πρώτη πολιτική δολοφονία. Ας μη φοβηθούμε να το πούμε, αλλά κυρίως, ας μη φοβηθούμε να αντιδράσουμε.

Με ένα πλατύ αντιφασιστικό δημοκρατικό μέτωπο μαζί με όλες τις δυνάμεις που θα θελήσουν να ξαναζωντανέψουν την κοινωνία πολεμώντας σε πολιτικό, κοινωνικό, ιδεολογικό επίπεδο κάθε μαύρη φωνή που τελικά δολοφονεί συνανθρώπους μας.

Στέφανος Μακαρέζος

Εργατικός Αγώνας

tvxs.gr

Ποδόσφαιρο: Στον πάγκο της Τυνησίας οριστικά ο Κρολ

Ο Ρουντ Κρολ επελέγη από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τυνησίας για τη θέση του προπονητή της εθνικής ομάδας και αναμένεται να αναλάβει άμεσα τα νέα καθήκοντά του.
Ο Ολλανδός τεχνικός θ' αντικαταστήσει τον Ναμπίλ Μααλούλ, ο οποίος απολύθηκε

Ερχονται κι άλλοι νεκροί..

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ Χρύσανθου. Εχει ξεφύγει...Ρίχνει λάδι στη φωτιά...Θεωρεί πιο επικίνδυνο τον ΣΥΡΙΖΑ απ' τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...

"Κάποιοι κερδοσκοπούν πάνω στο αίμα", είπε ο Χρύσανθος, αλλά εκείνη την ώρα δεν είχε καθρέφτη να δει τον εαυτό του.  Απαράδεκτος. Εγωπαθής, με παραληρηματικό λογο.
"Ο ένας νεκρός είναι βαρύ τίμημα, αλλά οι άλλοι νεκροί, που...θα έρθουν, θα κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα", ειπε στη Σία Κοσιώνη.

Θυμήθηκε την ΜΑRFIN και τα γεγονότα μετά την δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, πως, χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους και τους τρομοκράτες, πως μιλάει για γουναράδικα, δηλαδή σφαγεία, και στο κορύφωμα του παραληρηματος του, είπε:   Δεν έχει αφήσει - ο ΣΥΡΙΖΑ - γιάφκα τρομοκρατών που να μην την έχει καλύψει!

Για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είπε, πως, πρώτος αυτός και το κόμμα του την έχουν καταδικάσει, αλλά - προσέξτε αυτό- "η Δημοκρατία δεν απειλείται από έναν. Χρειάζεται να βάλουν κι άλλοι το χεράκι τους  ".

Κι αυτοί οι άλλοι, φυσικά, είναι οι Συριζαίοι.
Εχει ξεφύγει...

Για γέλια!

Το πόσο πιάνει η επικοινωνιακή αντεπίθεση του Μαξίμου για την οικονομία, αποτυπώνεται στις τάξεις της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από απλά περιστατικά. 

Όπως χθες, καλή ώρα, που συναντιούνται σε διάδρομο της Βουλής δύο βουλευτές της περιφέρειας.

«Έχουμε πλεόνασμα!» αναφωνεί ο πρώτος, σαν σύνθημα. «Έχουμε, έχουμε!» απαντά πρόθυμα ο δεύτερος και χωρίζουν σκασμένοι στα γέλια…

http://www.topontiki.gr