Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Μειώνουν τις τιμές στην εστίαση πολυκαταστήματα και μεγάλες αλυσίδες

Σε ποσοστό άνω του 5% θα μειώσει τις τιμές ο εμπορικός κόσμος που σχετίζεται με την εστίαση, ανταποκρινόμενος στη μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο, όπως είπε ο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) κ. Α. Μακρής στον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Αθ. Σκορδά.
Ο ΣΕΛΠΕ, στον οποίο υπάγονται οι αλυσίδες καταστημάτων και τα πολυκαταστήματα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, προστίθεται στους φορείς που θα πιστοποιούν τα μέλη τους (τις μεγάλες μονάδες λιανικής πώλησης οι οποίες διατηρούν χώρους εστίασης) με το ειδικό σήμα μείωσης των τιμών, που αποκτούν όσες επιχειρήσεις εστίασης συμμετέχουν στη Συμφωνία τιμής και μειώνουν τις τιμές του τιμοκαταλόγου τους τουλάχιστον κατά τα τρία τέταρτα αυτού, σε ποσοστό τουλάχιστον 5%.

Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από φονικές πλημμύρες

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Πακιστάν άφησαν ήδη πίσω τους 30 νεκρούς και αρκετές δεκάδες αγνοούμενους,  δήλωσαν οι αξιωματούχοι σήμερα Κυριακή, την ώρα  που η μετεωρολογική υπηρεσία ενημέρωσε ότι οι μουσώνες πρόκειται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες.  

Οχτώ απλές καθημερινές υγιεινές συνήθειες

Πολλοί θεωρούν πως η υγιεινή ζωή είναι κάτι που απαιτεί χρόνο και κόπο. Όμως, υπάρχουν ορισμένες υγιεινές συνήθειες που απαιτούν λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα τη φορά! Από το δέσιμο της ζώνης στο αυτοκίνητο και το πλύσιμο των χεριών έως την μαστική αυτοεξέταση, οι υγιεινές συνήθειες διαρκούν πολύ πιο λίγο απ’ όσο φανταζόμαστε. Μπορεί να μοιάζουν μικρές και ασήμαντες, όμως είναι σημαντικές. Ορίστε λοιπόν οχτώ πιο άγνωστες τέτοιες συνήθειες!

Γ. Βρούτσης: Το ασφαλιστικό ανοίγει πάλι τον Σεπτέμβρη

"Οι παράμετροι του ασφαλιστικού συστήματος είναι υπο εξέταση από τη στιγμή που η ποσοστιαία συνεισφορά του κρατικού Προϋπολογισμού στο σύνολο της ετήσιας συνταξιοδοτικής δαπάνης κυμαίνεται -εδώ και πολλά χρόνια- σε υψηλά επίπεδα», δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης,  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real news.

Ερωτηθείς για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, ο υπουργός σημειώνει ότι φέτος από την προβλεπόμενη συνολική δαπάνη των 27 δισ. για συντάξεις, ποσοστό μεγαλύτερο από 55% θα προέλθει από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Στουρνάρας: Αν δε γίνουν απολύσεις δε θα πάρουμε τις επόμενες δόσεις

Απολύσεις ή... χάος είναι το δίλημμα που θέτει ουσιαστικά ο Γιάννης Στουρνάρας, ξεκαθαρίζοντας σε συνέντευξή του στη Real News πως “αν δεν γίνουν απολύσεις, αν δεν προχωρήσουν η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί, δεν πρόκειται ούτε καν να πάρουμε τις επόμενες δόσεις”.

Ο υπουργός Οικονομικών αποφεύγει πάντως να μιλήσει ανοιχτά για νέα μέτρα, κάτι που θα εξόργιζε ακόμα περισσότερο τους βουλευτές, ακόμα και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ήδη πνέουν τα μένεα εναντίον του λόγω της αναφοράς του για “κόπωση” των βουλευτών σε συνέντευξή του στο Reuters.

Οδηγός για τις αλλαγές στο Λύκειο

Το νέο σχολικό έτος έρχεται με πολλές αλλαγές για τα πρωτάκια του Λυκείου καθώς όπως όλα δείχνουν το νέο λύκειο θα εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2013-14. Οι μαθητές που θα φοιτήσουν στη Β και στη Γ λυκείου δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν για τις αλλαγές καθώς δεν τους αφορούν. Επειδή αντιλαμβανόμαστε την αγωνία πολλών γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει ετοιμάσαμε πλήρεις πίνακες που αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό τις αλλαγές που έρχονται.
Μαθητές της Α τάξης του λυκείου
Στην πρώτη τάξη θα υπάρχει κοινό πρόγραμμα μαθημάτων 35 ωρών για όλους τους μαθητές. Οι μαθητές εκτός από τα 14 υποχρεωτικά μαθήματα θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν και ένα μάθημα επιλογής εκ των, εφαρμογές στην πληροφορική, διαχείριση φυσικών πόρων, έκφραση-πολιτισμός. Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

“Επίθεση” σε μισθούς και δώρα σχεδιάζει η τρόικα

Μπορεί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση να ασχολείται κυρίως με το δημόσιο τομέα και το πώς θα βρεθούν οι υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2014, όμως αυτό δε σημαίνει πως στον ιδιωτικό τομέα τα βάσανα τελείωσαν. Το κάθε άλλο, θα έλεγε κανείς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, που επικαλείται ασφαλείς πληροφορίες, οι ξένοι πιστωτές επαναφέρουν στο προσκήνιο με τον όρο “The state of being settled»” (που επί το ελληνικότερον σημαίνει “η ολοκληρωτική τακτοποίηση”) τα πολύκροτα σημεία του αρχικού σχεδίου περικοπών στον ιδιωτικό τομέα, στα οποία περιλαμβάνονται:

Ποια βίλα του θα κάνει... φυλακή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι - Εχει να επιλέξει ανάμεσα σε ερωτικές στοές, το γήπεδο του τένις και την εξωτική παραλία [εικόνες]


Aπό τα τέσσερα χρόνια φυλακή που του έχουν επιβληθεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα εκτίσει μόνο το ένα καθώς τα υπόλοιπα τρία έχουν παραγραφεί. Μάλιστα, λόγω ηλικίας, δεν αναμένεται να οδηγηθεί σε κάποιο σωφρονιστικό ίδρυμα. Το πιθανότερο είναι ότι θα περάσει 12 μήνες σε κατ' οίκον περιορισμό. Αν ισχύσει το σενάριο αυτό κάποια από τις τρεις πολυτελείς βίλες του, στις οποίες τα προηγούμενα χρόνια διοργάνωνε τα πάρτι των οργίων, θα γίνει η... φυλακή του.

To «πάρτι» αισχροκέρδειας ιδιωτικών κλινικών σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Διπλές χρεώσεις Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων στον ΕΟΠΥΥ για την «ίδια» νοσηλεία ασθενών και παράταση της νοσηλείας ασφαλισμένων πέραν του προβλεπόμενου χρονικού ορίου, με υπερβολικές χρεώσεις αναλώσιμων ιατρικών υλικών στον επιπλέον χρόνο παραμονής των ασθενών.

Είναι κάποια από τα τρικ που χρησιμοποιούν σε συστηματική βάση, ιδιωτικές κλινικές...
και θεραπευτήρια στις «συναλλαγές» τους με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες καταδεικνύουν ότι για κάποιους εμπλεκόμενους στον χώρο της Υγείας η «άντληση παράνομου κέρδους» δεν σταμάτησε. Αποδεικνύεται επίσης , όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ότι η έλλειψη «αυτόματων» ελεγκτικών μηχανισμών μπορεί να μετατρέψει τα ΚΕΝ από εργαλείο για τον εξορθολογισμό των δαπανών σε άλλο ένα πεδίο διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Η ομάδα να κερδίζει

Photo: mryipyop/Flickr
Διαβάζοντας ότι η διάθεση των εισιτήριων διαρκείας για την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία των ιθυνόντων της ομάδας, δεν μπορούμε παρά να έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα. Το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά ένας τελικός μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έληξε με βία, δεν φαίνεται να πτοεί τους φιλάθλους. Άλλωστε δεν έχασε το μπάσκετ ή ο αθλητισμός, έχασε απλά ο Ολυμπιακός. Ή μήπως δεν είναι το τρόπαιο που μετράει και μένει στην ιστορία;

Οι φίλοι του μπάσκετ θα συμφωνήσουν ότι, ανεξάρτητα από το ποιος κέρδισε, οι ομάδες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι πρότυπα πειθαρχημένης δουλειάς, μαχητικότητας και αγωνιστικότητας. Τα συγκεκριμένα στοιχεία που επιδεικνύουν αυτές οι μεγάλες ομάδες είναι μερικά από τα ιδανικά που προάγει ο αθλητισμός ως αυτοσκοπό.

Στα πρόθυρα του ανταρτοπόλεμου οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Με άτακτες κινήσεις και με την τακτική του αιφνιδιασμού από ομάδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με ετερόκλητα πολιτικά χαρακτηριστικά και αιχμές και κριτική από συναδέλφους τους του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει ένας ιδιότυπος ανταρτοπόλεμος στο κυβερνητικό στρατόπεδο...

Η πίεση που δέχονται οι βουλευτές από τους ψηφοφόρους και η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης πολλών χιλιάδων συμπολιτών μας, αλλά και ο φόβος για νέα μέτρα το προσεχές φθινόπωρο, αναγκάζει πολλά μέλη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να πάρουν τα… όπλα!

Οι εστίες έντασης είναι αρκετές από ανομοιογενείς ομάδες βουλευτών και η κυβέρνηση δέχεται πυρά, εκτός από το αντίπαλο ιδεολογικά στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, και εκ των έσω.

Ο Ιησούς μού δείχνει τον δρόμο

«Επισήμως δεν μας έχουν πει τίποτα. Ανεπισήμως, μέχρι και σφαίρες έχουν ρίξει στις πινακίδες μας. Εμείς, όμως, θα γεμίσουμε την Εύβοια με αυτές». Δεν πρέπει να έμεινε πολλή δουλειά. Πιθανότατα η Εύβοια είναι πρώτη στον κόσμο σε πινακίδες για τον Ιησού ανά χιλιόμετρο. Στα βόρεια, τις βλέπεις παντού. Ποιοι τις τοποθετούν; Οι άνθρωποι με τους οποίους συνομιλώ. Μέλη της Ευαγγελικής Εκκλησίας -«δεν είμαστε αιρετικοί, απλώς εφαρμόζουμε όσα λέει το ευαγγέλιο».

Είδα δεκάδες πινακίδες τους, ίσως και πάνω από εκατό. Με μηνύματα για τον Ιησού, τις αμαρτίες και το σκοτάδι -σαν να ακούς Αμερικανό τηλε-ευαγγελιστή. Μερικές από αυτές είναι, όντως, τρυπημένες από σφαίρες. Εννοείται ότι όλες έχουν τοποθετηθεί παρανόμως, αλλά η τροχαία κάνει τα στραβά μάτια.

Ποια είναι η ομορφότερη πόλη της Ευρώπης;


Το Colmar είναι μια μικρή πόλη στη βορειοανατολική Γαλλία, με πληθυσμό περίπου 65.000 κατοίκους. Είναι γνωστή για τα μουσεία της αλλά και για τα πολλά αρχιτεκτονικά της μνημεία.
Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Colmar είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ευρώπη. Και βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι δύσκολο να διαφωνήσει με αυτό!

Ο Ομπάμα έστησε την κρίση της ΕΡΤ ...

..για να ρίξει τον Σαμαρά αλλά αυτός θα τον συναντήσει...

Διαβάζω στο πρωτοσέλιδο του ΒΗΜΑτος ότι η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον χάρτη των ΗΠΑ κι' αυτό γιατί...
σε λίγες μέρες θα συναντήσει ο Αντώνης Σαμαράς τον Μπαράκ Ομπάμα. Ομολογώ ότι νιώθω δέος για τον πρωθυπουργό μας και τα χαρίσματα του.

Ξαναμπαίνουμε στον χάρτη των ΗΠΑ! Χάρη στον Αντώνη τον Σαμαρά! Ο Αντώνης Σαμαράς παρέλαβε μια αγέλη ιθαγενών που δεν είχε καμία σχέση με την Ευρώπη και τη Δύση και τώρα μας ξαναβάζει στο χάρτη των ΗΠΑ! Δεν πρόκειται για έναν νέο Εθνάρχη αλλά για κανονικό Ιδρυτή του Έθνους μας.

Βουτιές σε όλη την Ευρώπη

photo: Raja Daja@flickr
Τάκης Καραγιάννης

Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, αυτό που σε «έκαιγε» το καλοκαίρι εκτός από τον ήλιο ήταν να μάθεις που έχει καλό κόσμο στην παραλία. Ξέρεις, καλό beach bar, ξαπλώστρες ακριβές για να επιδεικνύεις το γεμάτο πορτοφόλι, πάρτι με μπουγελώματα και αλκοόλ από νωρίς το απόγευμα. Τέτοια πράγματα. Μετά ήρθαν οι ανέσεις. Sun bed πλέον οι ξαπλώστρες, αιώρες και λευκά πανιά πάνω από το κεφάλι σου, ψευδαίσθηση πολυτέλειας και άνεσης επειδή σου είχαν τασάκι στο δίπλα «κομοδίνο».

Σήμερα, όμως, σε νοιάζει η καβάτζα. Η ήρεμη παραλία, μακριά από τα πολλά-πολλά. Ειδικά αν έχει και κάποιο δέντρο που να δημιουργεί φυσική σκιά και να αποφεύγεις τη χρήση ομπρέλας ακόμη καλύτερα. Στο μέλλον, θα σε νοιάζει περισσότερο από κάθε τι, εάν δεν σε απασχολεί ήδη, η ποιότητα του νερού. Που θα κάνεις τις βουτιές σου με τις όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες. Στο δέρμα, στα μάτια, γενικά στον οργανισμό.

Αχαϊα: 1224 θέσεις κοινωφελούς εργασίας από Σεπτέμβριο στους Δήμους- 845 στο Δήμο Πάτρας

Αχαϊα: 1224 θέσεις κοινωφελούς εργασίας από Σεπτέμβριο στους Δήμους- 845 στο Δήμο Πάτρας- Οι θέσεις και οι ειδικότητες  Στη Δυτική Ελλάδα θα προκηρυχθούν  2.692 θέσεις
«Ανάσα» σε χιλιάδες ανέργους αναμένεται να δώσει το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα καλύψει τις ανάγκες σε προσωπικό των δήμων, των περιφερειών και των σχολείων.

Στους δήμους αναμένεται να ενταχθούν σχεδόν 40.000 άνεργοι, ενώ οι προσλήψεις των ανέργων θα πραγματοποιηθούν μέσω του ΟΑΕΔ με κριτήρια ΑΣΕΠ. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ανά Περιφέρεια άνεργοι όλων των ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων, ενώ η κατανομή των θέσεων έγινε με κριτήριο τον πληθυσμό και τα ποσοστά ανεργίας.

Εδώ (στο MEGA) γίνεται της μισοτιμής!...

Και μη χειρότερα. Ο Φουρλής μπερδεύτηκε με την Πέτρούλα.

Μόλις έπεφτε ... η τελευταία διαφήμιση (της "Ηλεκτρονικής", με την Πετρούλα να λέει "Εδω γίνεται της μισοτιμής"), βγαίνει στον αέρα ο παρουσιαστής του δελτίου του MEGA, Αντώνης Φουρλής, και διαπιστώνει, ελαφρώς αμήχανος, πως του είχαν γράψει στην αποφώνηση παρόμοιο κείμενο.

"Αναπαράσταση"

photo: Nick-K (Nikos Koutoulas)@Flickr
Νίκη Κόλλια

Το χώμα δίπλα στα κανάλια κρατά όλο τον χρόνο υγρασία.

Περπάτησαν για λίγο όλα μαζί μες τα χωράφια με μια σακούλα ωμό κρέας στα χέρια. Πέρα στο βάθος ο δημόσιος δρόμος, ο κλειστός σταθμός, το χωριό και δίπλα η ακίνητη πεδιάδα σ’ ένα σκοτεινιασμένο φως. Ίσως τα παιδιά να άκουσαν το μεσημεριανό τρένο.

Τα γκρέμισε στο μεγάλο αρδευτικό αυλάκι. Μπορεί με δυο, μπορεί με περισσότερες κινήσεις. Άπλωσε τα χέρια και τα έσπρωξε με όλη του τη δύναμη. Πρώτα το μεγαλύτερο κι ύστερα το πιο μικρό. Με διαφορά λίγων λεπτών μονάχα. Μπορεί και ενός. Μάλλον δεν κατάλαβαν ότι το έκανε επίτηδες. Το ένα άπλωσε τα χέρια, για να το σώσει. Πιάστηκε το παιδί απ’ τ’ αδειανό πουκάμισο, το τράβηξε μαζί, λύθηκαν τα μανίκια και παρασύρθηκαν αγκαλιά στον πάτο.

Το βιογραφικό σημείωμα του... Ελληνάρα [Photo]


Ένα ιδιαίτερο βιογραφικό σημείωμα κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο του διαδικτύου, το οποίο, εάν είναι αληθινό, σίγουρα προκάλεσε γέλια στους πιθανούς εργοδότες.

Το εν λόγω βιογραφικό, δημοσίευσε η "χολή" στο facebook και προκάλεσε κύματα γέλιου.

Πυρ ομαδόν κατά Ακη με το βλέμμα στις ποινές

Σε έναν ανελέητο πόλεμο μέσα από τις απολογίες τους έχουν αποδυθεί οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Οσο πλησιάζει η ώρα της δικαστικής κρίσης και συνειδητοποιούν τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν από το βαρύ ποινικό τους φορτίο, προσπαθούν να ελαφρύνουν τη θέση τους, στρέφοντας τα πυρά στο κεντρικό πρόσωπο της δίκης, τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ενώ οι προσβλητικές εκφράσεις και οι βαρείς χαρακτηρισμοί, όπως «ψεύτες» και «άντρες με φορέματα» που εξαπολύονται προς τον πρώην υπουργό, κυρίως από τον εξάδελφό του.......Νίκο Ζήγρα χειροτερεύουν το ήδη τεταμένο κλίμα.

Ο πρώτος που άνοιξε τον χορό των απολογιών, μετά την άρνηση του Ακη Τσοχατζόπουλου να ξεκινήσει πρώτος την απολογία του, ήταν ο αρχιτέκτονας Αστέριος Οικονομίδης, η εταιρεία του οποίου είχε αναλάβει τις εργασίες στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο γραφείο που είχε αγοράσει ο πρώην υπουργός στην Κομνά Τράκα, όπως και στο ακίνητο της Δεινοκράτους, που κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Ο... σύντροφος Καραγιάννης!

Photo: ben.whitehill/Flickr
Γιάννης Παντελάκης

«...Και μη ξεχνάτε... αυτόν τον Αύγουστο συλλέγουμε πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα, σίδερα, σχοινιά, αναπτήρες, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε τον Σεπτέμβριο για να καταστείλουμε την κρατική βία...».

Νομίζω, πως ο... σύντροφος Ανδρέας Καραγιάννης, έχει ένα πρόβλημα. Και αυτό δεν είναι εκείνο που του καταλογίζουν κάποιοι δήθεν υπερευαίσθητοι (από ανοησία ή σκοπιμότητα) συντηρητικοί που έσπευσαν να ζητήσουν παρέμβαση εισαγγελέα και να πουν ότι είναι ακραίος και όσα λέει εντάσσονται σε σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για αποσταθεροποίηση της χώρας! Το πρόβλημα, δεν είναι ούτε εκείνο που του καταλογίζουν από άλλες "καθώς πρέπει" πλευρές που βλέπουν πως με αυτά κι αυτά, ευτελίζεται η αριστερά η οποία δεν έχει σχέση με  πράξεις βίας.

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ..

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης 

Σε ένα κράτος διαλυμένο από την ανικανότητα και τα συνεχή «πειράματα», μέσα σε όλα τα άλλα τα προβλήματα είναι και αυτό των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, αυτών που δημιουργήθηκαν (υποτίθεται) για καλό, αλλά στην πορεία αποδείχτηκε ότι η δημιουργία τους είχε σαν σκοπό τον ΑΦΑΝΙΣΜΟ των αναπήρων μέσα από τον εγκλωβισμό τους  σε ατελείωτη «αναμονή» και διαδικασίες παράλογες.

 Και για να μην ξεχνιόμαστε, τον Γολγοθά της απανθρωπιάς και της κοροϊδίας δεν τον ανεβαίνουν μόνο οι ανάπηροι, αλλά και οι οικογένειες τους κάτι που........
βέβαια δεν ενδιαφέρει το «κράτος πρόνοιας» .
 Και επειδή υπάρχουν πολλοί καλοθελητές, πολλά κομματόσκυλα που θα σπεύσουν να υπερασπιστούν τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ  «αρμοδίους, για δείτε ρε λεβέντες ΕΝΑ μικρό παράδειγμα…..

Αυστραλία: Εκλογές στις 7 Σεπτεμβρίου


Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Κέβιν Ρουντ προκήρυξε σήμερα γενικές εκλογές για τις 7 Σεπτεμβρίου, έξι εβδομάδες μετά την ανατροπή της πρώην ηγέτιδας του κόμματος Τζούλια Γκίλαρντ στις εσωκομματικές εκλογές, τερματίζοντας... μία πολυκύμαντη τριετή θητεία των Εργατικών στην εξουσία.

Απούσα και η διοικητής ...

Άλλο φοβερό και τούτο. Στο κέντρο όπου τραγουδούσε ο Κιάμος έσπευσαν μόνο τέσσερις άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. 

Η...διοικητής του οικείου αστυνομικού τμήματος, μας πληροφόρησε η Καραμήτρου, σηκώνοντας το BIC - Mont Blanc μόνο η Τρέμη σηκώνει - προς την κάμερα.

Και οι τέσσερις ακολούθησαν την πεπατημένη. Συνέλαβαν τον "Aυτοφωράκια" και άφησαν τον Κιάμο να κάνει την δουλεία του.

Ποιο ΣΔΟΕ; Το μαγαζί άνοιξε ξανά!

Αντώνης Φουρλής

Το μαγαζί έκλεισε για δύο μέρες με απόφαση του ΣΔΟΕ. Δεν έκοβε αποδείξεις. Να ανοίξουμε μια σαμπάνια για να το γιορτάσουμε. Μπορείς, όμως, να κλείσεις θερινά μπουζούκια το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου; Όχι, δεν μπορείς. Αν μη τι άλλο οι εντολοδόχοι της τρόικας δεν θα καταπατήσουν τα πάντα. Άλλωστε αυτόν το μήνα περιμένει να δουλέψει ο τουρισμός. Το μαγαζι άνοιξε ξανά. Έγιναν δύο συλλήψεις. Σιγά το πρόβλημα. Ούτε σε δύο τραπέζια δεν αντιστοιχούν τα έξοδα. Και όμως, ξημερώματα Σαββάτου όλα ήταν αλλιώς...

Είναι σα να το είδα από κοντά. Παρασκευή βράδυ, 2 Αυγούστου, στη Χαλκιδική, σε ωραιότατο νυχτερινό κέντρο, οι πάντες στο τσακίρ κέφι. Να πάνε κάτω τα φαρμάκια και να πεθάνουν οι οχτροί μας!

Ο Κιάμος -μια χαρά παιδί, δεν λέω- να τα δίνει όλα και τα γαρύφαλλα να μαζεύονται σε μικρά λοφάκια, στην άκρη της πίστας.

Πλειστηριασμοί για 15.000 πρώτες κατοικίες

Πλειστηριασμοί για 15.000 πρώτες κατοικίες  Ποιοί γλιτώνουν
Σχέδιο με το οποίο βγαίνουν σε πλειστηριασμό οι πρώτες κατοικίες περίπου 15.000 ιδιοκτητών φέρνει προς διαβούλευση το υπουργείο Ανάπτυξης. Στο στόχαστρο, σύμφωνα με το Πρωτο Θέμα μπαίνουν περίπου 15.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που από το 2008 δεν έχουν πληρώσει ούτε μια δόση για το ακίνητό τους. 

Τα κανάλια ανακάλυψαν το ανύπαρκτο κράτος...

Ο Κιάμος έδειξε τον δρόμο: "Αντίσταση και αγώνας" ...

Tώρα μόλις ο Ρογκάκος και οι ομότεχνοί του κατάλαβαν πως δεν υπάρχει κράτος.Πως δεν μπορεί να εφαρμόσει τους νόμους του.

Πως όλα γίνονται στο πόδι. Και ανέλαβαν τον ...ρόλο του εισαγγελέα, σηκώνοντας το δάχτυλο προς την κάμερα:  "Οι παραβάτες πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά!"

Το πείραμα της σοκολάτας σε βιβλιοπωλείο

Ένα πείραμα αποφάσισαν να διεξαγάγουν βέλγοι επιστήμονες κάνοντας ένα βιβλιοπωλείο να μυρίζει σοκολάτα σε κάθε γωνία του προκειμένου να μελετήσουν τη συμπεριφορά των πελατών.

Μέσα σε διάστημα 10 ημερών, μελέτησαν τη συμπεριφορά συνολικά 201 πελατών. Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι υπό την επήρεια του αρώματος του γλυκού πειρασμού, τα άτομα που έμπαιναν στο βιβλιοπωλείο είχαν 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πιάσουν στα χέρια τους ένα ρομαντικό μυθιστόρημα.

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ο Μάριος Φραγκούλης! Τι έπαθε ο γνωστός τενόρος;;;


Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε μετά από τη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο 35ο River Party στο Νεστόριο της Καστοριάς, όταν ο γνωστός τραγουδιστής ένιωσε μεγάλη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δάσκαλοι και Φιλόλογοι

Της Ρ. Σταύρου

Οι προγραφές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με προφανή συνέπεια τη μέχρις εξαφανίσεως συρρίκνωση της Τεχνικής Εκπαίδευσης, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, κάνουν την όποια αναφορά στο καθεστώς της διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γερμανικής, Γαλλικής, Ισπανικής και Ιταλικής) να μοιάζει περιττή, άκαιρη και ελαφρώς συντεχνιακή. 

Εκτός εάν υπενθυμίσουμε ότι το γνωστικό αντικείμενο της διδακτικής των ξένων γλωσσών είναι το μόνο που καλλιεργεί τη διαθεματικότητα, συνδέει δηλαδή τις πολλαπλές γνώσεις που αποκτώνται σε άλλα μαθήματα. Γιατί το μάθημα της ξένης γλώσσας, στο Δημόσιο Σχολείο, απαλλαγμένο από τον επιβεβλημένο εγκιβωτισμό των απαιτούμενων από τις εξετάσεις γλωσσομάθειας γνώσεων, λειτουργεί ως ευρύ πεδίο εισαγωγής σ' έναν άλλον ευρωπαϊκό πολιτισμό και διαπερνά δημιουργικά τα ασφυκτικά πλαίσια των βιομηχανικά πεποιημένων μεθόδων εκμάθησης ξένων γλωσσών για τα σχολεία.

Η κλιματική αλλαγή κάνει βίαιους τους ανθρώπους σύμφωνα με νέα έρευνα


Ανησυχητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά των ανθρώπων παρατηρεί πρόσφατη αμερικάνικη έρευνα, η οποία συνδέει την υπερθέρμανση του πλανήτη με την βία και την επιθετικότητα των ανθρώπων, αποτελώντας πιθανή αιτία για αύξηση των πολεμικών συγκρούσεων.

Ο Χριστός τον οποίο υπηρετείτε, οδηγεί τζιπ και φοράει μποτάκια prada

Αξιότιμε Μητροπολίτη Πειραιώς, με ξαφνιάζει πράγματι το γεγονός ότι η ροζοσπαστική νεολαία, που γράφει παντού συνθήματα, αποφεύγει να εκφράζεται πάνω στους τοίχους των εκκλησιών.

Σε επιστολή σας της 21ης Ιουλίου (άργησα να τη διαβάσω γιατί έκανα διακοπές στην προσφιλή σας Τήνο) ισχυρίζεσθε ότι η επιείκεια των νέων είναι κατανοητή, δεδομένου ότι η Εκκλησία είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που μοιράζει γεύματα στους φτωχούς, φτωχή κι αυτή, εφόσον έχει δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στο κράτος, και ότι έχει χύσει αίμα για την ελευθερία των Ελλήνων.

Αλλά το Κατάρ, το οποίο επισκέφθηκε πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, δεν συνηθίζει να διαπραγματεύεται με φτωχούς. Τι συζήτησε εκεί ο κύριος αυτός; Μήπως την εκμετάλλευση των εκτάσεων που διαθέτετε στη Βουλιαγμένη; Αμφιβάλλω αν θα αρκούσε μια σελίδα αυτής της εφημερίδας για να δημοσιευθεί ο πλήρης κατάλογος των περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας, ανοικοδόμητων εκτάσεων και κτηρίων σ' όλες τις μεγάλες πόλεις, γραφείων, ξενοδοχείων, βενζινάδικων, πάρκινγκ.

ΣΥΡΙΖΑ: Με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, ο κ. Σαμαράς δεσμεύεται για νέες ανθρωποθυσίες...

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή του Πρωθυπουργού προς τους δανειστές και την επιβολή νέων μέτρων.

Αν και ο κ. Σαμαράς ισχυριζόταν ότι ...δεν θα πάρει νέα μέτρα, έρχεται η «κρυφή» του επιστολή προς τους δανειστές, με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, με την οποία δεσμεύεται για τη λήψη νέων, δυσβάστακτων μέτρων, ανθρωποθυσίες και κατασχέσεις σπιτιών, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο αναξιόπιστος και επικίνδυνος είναι για την κοινωνία και τη χώρα.

Άρση απαγόρευσης παλαιότερων μοντέλων της Apple


Η εταιρεία Apple Inc μπορεί να συνεχίσει την εισαγωγή και πώληση στις ΗΠΑ ορισμένων παλαιότερων μοντέλων iPad και iPhones κατασκευασμένων ώστε να... λειτουργούν με το σύστημα της ΑΤ&Τ, έκρινε χθες ο Αντιπρόσωπός της σε θέματα Εμπορίου Μάικλ Φρόμαν, ανατρέποντας την απαγόρευση που είχε επιβάλει μια εμπορική επιτροπή.

Παναθήναια: Η πιο λαμπρή γιορτή της πιο λαμπρής πόλης

Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

Η πλέον αδιάσειστη και ασφαλής μαρτυρία για την ιδεολογική - πολιτισμική συγκρότηση, τον χαρακτήρα και την ταυτότητα ενός λαού είναι οι ίδιες του οι εορταστικές εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες κατανοούμε τις πιο βαθιές, ειλικρινείς και αυθεντικές εκφάνσεις της καταγωγής του αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την οργάνωση και το νόημα του βίου του.

Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται σε αυτές τις δημόσιες εκδηλώσεις ο κάθε λαός, προβάλλοντας μέσω μιας σειράς συμβολισμών τα θρησκευτικά, πολιτικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά του, σχετίζεται με την ιστορικότητά του και την ποιότητα των χαρακτηρολογικών γνωρισμάτων του, ενώ παραπέμπει στον ίδιο τον πυρήνα της ύπαρξής του – στις ρίζες του.

«Θα χωρίσω μήπως και γλιτώσω την απόλυση»...

Η Σοφία ξεκίνησε να εργάζεται στο Δημόσιο με σύμβαση ορισμένου χρόνου το 1998. Το 2000 με νόμο, που αναγνώριζε ότι η κατηγορία των συμβασιούχων στην οποία ανήκε κάλυπταν πάγιες και...διαρκείς ανάγκες, μετατράπηκε σε υπάλληλος με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, έχοντας υποστεί φυσικά τις προβλεπόμενες περικοπές σε επιδόματα και μισθό. Καθώς βρέθηκε όμως στο Δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ, αποτελεί με το νέο νόμο υποψήφια για υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Και με ένα γιο 5 ετών και τον άντρα της με επίσης πετσοκομμένο μισθό (είναι καθηγητής) το πλήγμα θα είναι μεγάλο. Όπως λέει, πολλοί συνάδελφοί της έχουν αναλογιστεί τη «λύση» του διαζυγίου, θεωρώντας ότι οι μονογονεϊκές οικογένειες θα εξαιρούνταν από τη διαθεσιμότητα.

Εμπρηστής ετών... 16!

Εμπρηστής ετών... 16! Περισυνελέγησαν ένα γκαζάκι και ένα δοχείο
Ένας 16χρονος συνελήφθη ως δράστης εμπρησμού Ι.Χ. αυτοκινήτου που σημειώθηκε στην Πατρίδα Ημαθίας. Μετά από αξιοποίηση ιχνών και πειστηρίων η αστυνομία εντόπισε τον νεαρό, ο οποίος χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό έβαλε φωτιά στο όχημα ιδιοκτησίας 51χρονου.

Το τέλος του κοινωνικού αυτοματισμού...

Ποτέ άλλοτε από το ‘74 και ύστερα η δημοκρατία μας δεν ήταν τόσο γυμνή και ευάλωτη. Οι πολιτικοί μας πιο παθητικοί απέναντι στην διάλυση του κοινωνικού ιστού, η μεσαία τάξη πιο ενδοτική και μοιραία απέναντι στην καταστροφή της. Αλλά ακόμη και σε αυτόν τον πάτο, που κάθε μέρα τον αισθάνονται όλο και περισσότεροι Έλληνες, υπάρχει μια θετική πλευρά. Με μια λέξη η «απομυθοποίηση» σαν μέσου γνώσης, αυτογνωσίας, αλλά και προαπαιτούμενου για δράση και απελευθέρωση...

Στο στρατόπεδο των δανειστών το άλλοτε αλαζονικό και αυστηρά τεχνοκρατικό ΔΝΤ είναι έτοιμο να αποτραβηχτεί με την ουρά στα σκέλια αν η Γερμανική απάντηση στην κρίση δεν αμφισβητηθεί από τους Ευρωπαίους και το Σεπτέμβριο δεν δεσμευτούν για νέα μείωση του ελληνικού χρέους και επιπλέον χρηματοδότηση της χώρας.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Στρατιωτάκια της τρόικας η συγκυβερνώντες...

«Από ό,τι φαίνεται οι συγκυβερνώντες λειτουργούν ως στρατιωτάκια της τρόικα με μοναδικό στόχο την...ικανοποίηση των ακραίων απαιτήσεων των ξένων εταίρων», δήλωσε η αναπληρώτρια γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχολιάζοντας το θέμα της διαθεσιμότητας.

«Ο ακαριαίος θάνατος χιλιάδων δημοσίων υπάλληλων εν μία νυκτί δίχως την προαπαιτούμενη αξιολόγηση

Δραγασάκης: Δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις


Για την απαλλαγή της Ελλάδας από την «παγίδα του χρέους» αναφέρεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος τονίζει πως «δεν επιδιώκουμε αναβίωση της πολιτικής των ελλειμμάτων». Τι λέει για συνεργασίες με άλλα κόμματα.

Παιδεία: Δεν είναι ώρα για επιμέρους συζητήσεις

Την ώρα που η κυβέρνηση σφάζει στο γόνατο χιλιάδες εργαζόμενους, ανάμεσά τους και εκπαιδευτικούς, διάφοροι κάνουν αντιπροτάσεις στα τετελεσμένα του Υπουργείου "Παιδείας" (λέμε τώρα!) περί μοριοδότησης, αξιολόγησης, νέων ωρολόγιων προγραμμάτων Γυμνασίου, Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, τρόπου εισαγωγής στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση...

Την ώρα που δολοφονούνται άνθρωποι, δεν είναι ακριβώς η κατάλληλη στιγμή να συμμετέχουμε στη συζήτηση περί του τι σχολείο και γενικότερα τι Παιδεία θέλουμε, και μάλιστα με τους όρους και τους χρόνους που βάζει η κυβέρνηση σφαγέων. Εκτός κι αν δεν το κρίνετε έτσι το πράγμα και επιθυμείτε να τους καταστήσετε ισότιμους συνομιλητές και να κάθεστε στο ίδιο τραπέζι με τους δολοφόνους σας, αλλά τότε μη γκρινιάζετε για τις απολύσεις.

Από το "εμβώλιο" είναι. ..

Ο Τατσόπουλος για το τατουάζ του Κασιδιάρη...

Με το γνωστό καυστικό του χιούμορ, σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, το τατουάζ σβάστικα του Ηλία Κασιδιάρη που έχει ...προκαλέσει σάλο στα εγχώρια μέσα.

Σε φωτογραφία που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα, ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίζεται στην παραλία με τη Μις Τουρισμός, ενώ στο χέρι του διακρίνεται ολοκάθαρα ένα τατουάζ σβάστικα, ένα πανάρχαιο σύμβολο που όμως από τον 20ο αιώνα έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον Ναζισμό, λόγω της χρήσης του από τα στρατεύματα του Χιτλερ.

Σχολιάζοντας την επίμαχη φωτογραφία, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ειρωνευόμενος την ανορθογραφία για την οποία κατηγορούν ορισμένα μέλη των ακροδεξιών κομμάτων, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Ο λάθος Αύγουστος

Είμαστε σε άλλο μήκος κύματος. Το θερινό εννοώ, όχι το χειμέριο, που βγάζει φίδια και ξεβράζει με λύσσα τη θάλασσα πάνω σε παραλιακούς δρόμους και παραθεριστικές κατοικίες «δίπλα στο κύμα». Αλλού θέμε να βρεθούμε εμείς «κι αλλού η ζωή μας πάει» –που λέει και το παλιό τραγούδι με τον Αντώνη Καλογιάννη. Λίγοι ξεφύγαμε φέτος, αλλά οι σταθερές μας αξίες αντέχουν διατηρώντας αξιοθαύμαστα υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας. Για το fb μιλάω, που αμέσως να πάει το μυαλό σας στη Μύκονο και την Πάρο. Τσακίσαμε τις σελίδες με διακοπές και θέρετρα και μαγιό και αξεσουάρ, αλλά στο τέλος καταλήξαμε για καφέ στην πλατεία.

Στην καλύτερη το σπίτι στην πατρίδα του κολλητού ή μια βόλτα από το χωριό της μάνας μας κι αυτό ήτανε. Πέντε δέκα μέρες έτσι, για το ξεκάρφωμα. Για να χαθούμε από τα στέκια και να πάρουμε μια – δυο ανάσες αποκεντρωμένο καθαρό αέρα.

Αυτός είναι ο παγκόσμιος χάρτης των άθεων!! Ποιοι πιστεύουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο;;;


Εναν διαφορετικό παγκόσμιο χάρτη, που δείχνει τη σχέση του ανθρώπου με την πίστη κατάρτισε, κατόπιν έρευνας, η Gallup International. Οπως προκύπτει και από τον παρακάτω χάρτη (όσο πιο σκούρο το χρώμα τόσο περισσότεροι οι άθεοι) η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό κατοίκων που δεν πιστεύουν στο Θεό είναι η Κίνα, πράγμα αρκετά λογικό αν σκεφθεί κανείς ότι κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης στη χώρα από το 1967 έως το 1977, καταστράφηκαν σχεδόν όλοι οι θρησκευτικοί ναοί.

Ο φαύλος κύκλος της λιτότητας σας αφανίζει...

Ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών, Μαρκ Μπλάιθ, κατακεραυνώνει την πολιτική των περικοπών και της ύφεσης, την οποία θεωρεί ...«εγγυημένη συνταγή για καταστροφή».

«Οι άγριες περικοπές είναι εγγυημένη συνταγή για καταστροφή, γιατί αυξάνουν αντί να μειώνουν το χρέος της Ελλάδας» λέει ο Μαρκ Μπλάιθ, συγγραφέας του βιβλίου «Λιτότητα: Η ιστορία μιας επικίνδυνης ιδέας». Ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Brown των ΗΠΑ εξηγεί γιατί «αυτό το παράδοξο της λιτότητας είναι ένας φαύλος κύκλος που έχει αφανίσει την Ελλάδα».

- Γιατί είναι τόσο επικίνδυνη ιδέα η λιτότητα;

Κουβέλης: «Το πρόγραμμα δεν βγαίνει και δεν πρέπει να αποκλείονται και νέα μέτρα»


Για την περίπτωση εκλογών αλλά και την πιθανότητα νέων μέτρων μίλησε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Το πρόγραμμα δεν βγαίνει και δεν πρέπει να αποκλείονται και νέα μέτρα», ωστόσο τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Αιγιάλεια: Απόψε ανοίγει η αυλαία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Αιγιάλεια: Απόψε ανοίγει η αυλαία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ» Στο Δημοτικό Σχολείο Ελίκης  στις 9:30
Με ειδικό επιμελημένο αφιέρωμα στον μεγάλο αείμνηστο Αιγιώτη βαθύφωνο Γιώργο Παππά ανοίγει το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ το οποίο  εντάσσεται στο πλαίσιο των φετινών ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ που διοργανώνει ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Ελίκης ΙΩΝΕΣ.

Παράνομη η άδεια του Mall, έκθετος ο Βενιζέλος

Επιβεβαιώνεται το koutipandoras.gr για το δημοσίευμα που αφορούσε τόσο για την «υπερπροσπάθεια» της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να νομιμοποιήσει το αυθαίρετο Mall στο Μαρούσι, όσο και για τον νόμο Βενιζέλου που επέτρεψε να κατασκευαστεί τελικά το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης,της εταιρείας Lamda Development του Ομιλου Λατση χωρίς να έχει προηγηθεί όπως απαιτεί το Σύνταγμα- η έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε άκυρη την οικοδομική άδεια ανέγερσης του εμπορικού κέντρου The Mall Athens στο Μαρούσι λόγω απουσίας έγκρισης περιβαλλοντικής μελέτης. Η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται με το νέο δικαστικό έτος που αρχίζει 17 Σεπτεμβρίου 2013. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι σύμβουλοι Επικρατείας, μετά από μια δικαστική διαδρομή που ξεπέρασε τα δέκα χρόνια έκριναν με μεγάλη πλειοψηφία ότι ο νόμος 3207/2003 που επέτρεψε την κατασκευή του μεγαλύτερου στην νοτιοανατολική Ευρώπη εμπορικού κέντρου 75.000 τετραγωνικών μέτρων, δεν είναι νόμιμος καθώς δεν προηγήθηκε -όπως απαιτεί το Σύνταγμα- η έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης.

Μεταξάς, Σαμαράς, Μελιγαλάς

Του Κώστα Καραβίδα

Η πολιτική σκηνοθεσία της ακυρωμένης «γιορτής» της 4ης Αυγούστου και η διαχείριση της δεξιάς ιστορικής μνήμης". Η πρόθεση της Χρυσής Αυγής να οργανώσει «γιορτή Νεολαίας» στην Καλαμάτα το διήμερο 3-4 Αυγούστου είχε βαρύ συμβολικό περιεχόμενο που δεν πρέπει, λόγω της ακύρωσης της εκδήλωσης και της αποφασιστικής στάσης του αντιφασιστικού κινήματος, να μας διαφύγει.

Είναι βέβαια ιστορικά γνωστή η ροπή της εθνικιστικής και ριζοσπαστικής Δεξιάς να αναγάγει τη σκηνοθεσία των πολιτικών τελετουργιών της σε ύψιστη μορφή πολιτικής παρέμβασης και επικοινωνίας της με τις μάζες. Οι συμβολικές πρακτικές είχαν πάντοτε για τη συναισθηματική και ανορθολογική Δεξιά ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που οι J.F. Sirinelli και E. Vigne (Histoire des droites en France, Gallimard, 1992) προσδιόρισαν ως «ευαισθησίες της Δεξιάς» («sensibilites de droite»), στην Ελλάδα, από την εποχή του Εθνικού Διχασμού μέχρι σήμερα, οικοδομείται στη βάση τέτοιων συμβολικών πρακτικών και αναπαραστάσεων.

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Η ΤΖΕΝΗ! Δεν κάνει δίαιτα, δεν γυμνάζεται και έχει αυτή την ΚΟΡΜΑΡΑ!!!

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Η ΤΖΕΝΗ! Δεν κάνει δίαιτα, δεν γυμνάζεται και έχει αυτή την ΚΟΡΜΑΡΑ!!!
Η απόλυτη ευλογία στο σώμα της Τζένης Θεωνά! Διαβάστε στο Athens Magazine πώς καταφέρνει και διατηρεί αυτό το κορμί που αναστατώνει τους άνδρες και κάνει τις γυναίκες να το ζηλεύουν:
«Βασικά, τρώω ό,τι θέλω. Δεν περιορίζω τον εαυτό μου» αποκάλυψε η ίδια όσον αφορά την διατροφή της, ενώ για το αν γυμνάζεται είπε: «Δυστυχώς, όχι. Όλο λέω ότι θα αρχίσω και όλο το αναβάλλω. Απλώς, όταν δουλεύω πολύ, όλη μέρα, αδυνατίζω».