Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Φαρμακοποιοί: Δώστε μας ημερομηνίες εξόφλησης, όχι υποσχέσεις

Άμεσο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών τους ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι "έχουν χάσει το μέτρημα των υποσχέσεων που έχουν κατά καιρούς λάβει από την κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ για τα χρέη περασμένων ετών προς τα φαρμακεία τους".

“Τα όσα αποδίδονται στο Στουρνάρα περί ΑμΕΑ εξυπηρετούν συμφέροντα”

Σε διάψευση των όσων αποδίδονται στο Γιάννη Στουρνάρα σε ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.
Η ανακοίνωση κάνει λόγο για λόγια που “αποδίδονται από τρίτους εξυπηρετώντας, προφανώς, συγκεκριμένους σκοπούς”. Μάλιστα αναφέρει πως ο κ. Στουρνάρας “δεν χρειάζεται να ανακαλέσει, όπως του ζητείται”.
Σύμφωνα με το υπουργείο, εάν δεν πρόκειται για στοχευμένη παραποίηση της αλήθειας, τότε αναμφισβήτητα πρόκειται για παρερμηνεία των λεγομένων του υπουργού, ο οποίος με τη στάση και τις ενέργειές του έχει δείξει έμπρακτα τον σεβασμό και τη στήριξή του στα άτομα με αναπηρία.

Ανακαλούνται μπρατσάκια μεγάλης αλυσίδας σούπερ - μάρκετ


H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό ότι η εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικο ελέγχου μπρατσάκια για κολύμβηση με σχέδια Carrefour OD 14932.

Συγκεκριμένα ενημερώνονται όλοι οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το προϊόν ΜΠΡΑΤΣΑΚΙΑ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ CARREFOUR, το οποίο διακινείται στην Ελλάδα από την επιχείρηση 'Μαρινόπουλος Α.Ε.', με γραμμοκώδικα (bar code): 3608 142 995 306, ότι η εταιρεία προχωρά σε οικειοθελή απόσυρση των προϊόντων αυτών για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας υποψίας προβλήματος στη ραφή που εντοπίστηκε σε συγκεκριμένη παρτίδα, SJ20120801.

Μεσανατολικό: Συνάντηση Ομπάμα-διαπραγματευτών στον Λευκό Οίκο

Στον Λευκό Οίκο βρέθηκαν σήμερα οι  Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές, οι οποίοι άρχισαν χθες- για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια - νέο γύρο συνομιλιών, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.
Ο Αμερικανός πρόεδρος μέχρι σήμερα δεν είχε εμπλακεί στις συνομιλίες, αφήνοντας τον Τζον Κέρι να πείσει τις δύο πλευρές να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μάλιστα, η σημερινή συνάντηση δεν περιλαμβανόταν στο επίσημο πρόγραμμα του Ομπάμα, γιαυτό και παραμένει ασαφές εάν θα αναλάβει έναν πιο άμεσο ρόλο στις συνομιλίες, οι οποίες διεξάγονται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στουρνάρας: Δε θέλετε να ξέρετε τι άκουσα όταν πρωτοπήγα στο Eurogroup

Στις τελευταίες εκθέσεις για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, τα στελέχη της τρόικας προειδοποιούν για ένα μεγάλο χρηματοδοτικό κενό που αναμένεται να προκύψει για το 2015 και το 2016, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ελπίζει πως η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει αυτό το κενό.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο κ. Στουρνάρας υποστηρίζει πως οι οικονομικοί κίνδυνοι έχουν πλέον υποχωρήσει και υπάρχουν μόνο πολιτικοί κίνδυνοι, που έχουν να κάνουν με την κόπωση των βουλευτών. “Οι βουλευτές απλώς αντανακλούν τον μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, πρέπει να πιστέψουν πως υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ. Αν το πιστέψουν, θα συνεχίσουν να ψηφίζουν τα λίγα εναπομείναντα απαραίτητα μέτρα, αν δεν το πιστέψουν δε θα συνεχίσουν. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος”, επισημαίνει.

Τα σημάδια ότι χρειάζεσαι διακοπές

photo: MamaOwlPhoto@Flickr
Σπύρος Σεραφείμ 

Ζεις σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε ένα Μάτριξ, όλα τα κάνεις από τύχη ή σύμπτωση. Να το υπεραναλύσουμε, λοιπόν, καταλήγοντας: Χρειάζεσαι διακοπές.

Όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, το μυαλό σου χάνεται, κοιτάς στο υπερπέραν και σκέφτεσαι σφηνάκια με την παρέα σου στο beach bar ή ούζα κάτω από πλάτανο, στην πλατεία του χωριού σου. Αυτά, είναι τα πιο... νορμάλ. Μήπως κάνεις κι άλλα;

Βγάζεις από την κατσαρόλα το φαγητό, το βάζεις στο τηγάνι και το παρατάς επάνω στον πάγκο της κουζίνας, πιθανώς επειδή περιμένεις να ζεσταθεί μόνο του, εξ ιδίας βουλήσεως. Σηκώνεσαι, επειδή συνεχίζεις να πεινάς, αντιλαμβάνεσαι τι έχει συμβεί -τι (δεν) έχεις κάνει, για την ακρίβεια- και βρίζεις χυδαία το τηγάνι, λες και θα έπρεπε να πάρει πρωτοβουλία και να σκαρφαλώσει μόνο του στην κεραμική εστία.

Detroit: Η μουσική ιστορία μιας πτωχευμένης πόλης

Του Μάκη Μηλάτου

Αυτές τις μέρες το Ντιτρόιτ είναι στην επικαιρότητα επειδή πτώχευσε και εικόνες καταστροφής, εγκατάλειψης και απαξίωσης κάνουν τον γύρο του κόσμου. Η πόλη-σύμβολο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας -εξ ου και το «παρατσούκλι» Motor City- οδηγήθηκε σε μαρασμό, ακολουθώντας τη φθίνουσα πορεία των «τριών αδελφών» (όπως ονομάζονται οι μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτου: Crysler, GM και Ford), ακόμη ένα παράδειγμα ανόδου και πτώσης ενός βιομηχανικού τομέα και μιας πόλης που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, να αντιμετωπίσουν το τέρας της ελεύθερης αγοράς που και οι ίδιες δημιούργησαν. 

Πίσω όμως απ' αυτή τη ζοφερή εικόνα των εργοστασίων που έκλεισαν και των ανθρώπων που έφυγαν αναζητώντας ένα νέο Ελντοράντο, υπάρχει μια μεγάλη μουσική και πολιτιστική κληρονομιά που σημάδεψε την ιστορία της αμερικανικής και, κατ' επέκταση, της παγκόσμιας μουσικής και της ποπ κουλτούρας. Γιατί το Ντιτρόιτ έχει ακόμη ένα παρατσούκλι και είναι: Rock City, όμως η μουσική του ιστορία έχει ένδοξες σελίδες για όλα τα είδη της μουσικής, από την τζαζ μέχρι την όπερα κι από τη σόουλ μέχρι το πανκ.

H Τουρκία είναι ο καλύτερος πελάτης της ΕλλάδαςΣτα 8,933.1 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν οι Ελληνικές εξαγωγές κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του πανελλήνιου συλλόγου εξαγωγέων. Σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 8% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2012. Παράλληλα οι εισαγωγές σημείωσαν μείωση 6,6% και έφθασαν στα 15,394,2 εκατομμύρια ευρώ. Η χώρα η οποία απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των Ελληνικών εξαγωγών είναι η γειτονική Τουρκία με 1,069 εκ.ευρώ. Μάλιστα σημειώθηκε αύξηση 30,9 ποσοστιαίων μονάδων συγκριτικά με το πρώτο τετράμηνο του 2012. Η δεύτερη σε μέγεθος αγορά για τα Ελληνικά προϊόντα αναδεικνύεται η Ιταλία όπου οι εξαγωγές εκτινάχθηκαν από τα 642,6 εκ. ευρώ στα 883,1 εκ. ευρώ. Από εκεί και πέρα πολλές εξαγωγές πραγματοποιούνται προς τη Γερμανία (3η), Βουλγαρία (4η), ΗΠΑ και Κύπρο. Ακολουθεί πίνακας με τις 20 χώρες όπου πραγματοποιούνται οι περισσότερες εξαγωγές.

Αίσχος! Πήρε συνέντευξη από τον εαυτό του!...

Κατάπτυστη, στημένη συνέντευξη. Έγραψε μόνος του το κείμενο και το έδωσε στο κυβερνητικό ΑΠΕ για να προωθηθεί καταλλήλως...

Κάνει μπαμ από μακριά. "Μαύρη προπαγάνδα", που λέει και η ΕΣΗΕΑ.

Από την πρώτη κιόλας - προβοκατόρικη - ερώτηση, "εξακολουθείτε να αποκλείετε αστυνομική επέμβαση στην Αγία Παρασκευή;" , προδίδεται η ¨κατασκευή".

Μας "πληροφορεί" για ... 2.800 αιτήσεις - που έχουν γίνει μέχρι στιγμής - και απειλεί πως δεν πρόκειται να προσληφθεί κανένας, αν δεν υπάρξει πρόσβαση στο Ραδιομέγαρο.

Ο άνθρωπος, πήρε συνέντευξη από τον εαυτό του.

Χρυσαυγίτες στα πάνελ

Βασίλης Βενιζέλος

Η είδηση λέει ότι οι επιτελείς του Μαξίμου διερωτώνται, πλέον, μήπως ο de facto αποκλεισμός των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής από τα πάνελ των εκπομπών πολιτικού ενδιαφέροντος λειτουργεί ως επιβεβαίωση του αντισυστημικού χαρακτήρα τον οποίο επιδιώκει η ίδια η Χρυσή Αυγή να προβάλλει στην ελληνική κοινή γνώμη και, ιδιαιτέρως, στο ελληνικό εκλογικό σώμα.

Υπάρχει απάντηση; Όσο ευλογοφανές, ίσως ακόμη και εύλογο φαντάζει το ερώτημα το οποίο διαπραγματεύονται οι επιτελείς του Μαξίμου, τόσο είναι σίγουρο ότι απάντηση δεν υπάρχει. Ή, μάλλον καλύτερα, απάντηση η οποία να υποδεικνύει μεθόδους πολιτικού χειρισμού της Χρυσής Αυγής στα πάνελ πολιτικού ενδιαφέροντος δεν υπάρχει.

Εντοπίστηκε σκάφος με βαρύ οπλισμό στη Χίο

Έρευνες της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο μετά από εντοπισμό σκάφους ανοιχτά της Χίου, στο οποίο εντοπίστηκαν εκρηκτικά και οπλισμός.

Το φουσκωτό εντοπίστηκε στη Βόρεια Χίο από σκάφος του λιμενικού. Επέβαιναν τέσσερα άτομα, ενώ αυτή την ώρα διεξάγεται εκτεταμένη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες. 
Οι τέσσερις άνδρες, που βρίσκονταν στο σκάφος συνελήφθησαν, ενώ ανάμεσα στα ευρήματα ήταν 2 αντιαρματικοί όλμοι, 4 χειροβομβίδες, 2 πιστόλια, σφαίρες και εκρηκτικοί μηχανισμοί. 

Δουλοπρεπής, ανίκανος, αμετροεπής...

Εμείς φταίμε που δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους φόρους που μας βάζει, δήλωσε ανερυθρίαστα ο Στουρνάρας ο πρώτος (και τελευταίος ελπίζουμε...).

Και μας μάλωσε(!) που ...δεν κάνουμε σωστό οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ενώ αυτός μια χαρά πέφτει έξω στους δικούς του προϋπολογισμούς.

Δεν φτάνει που είναι ανίκανος, είναι και αμετροεπής...

Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει

Τον Ιούνιο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, με επίκεντρο την πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε ολόκληρη την Τουρκία, ξεσηκώθηκαν κατά της κυβέρνησης και κατήγγειλαν τις αυταρχικές παρεκτροπές του...
πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παρόλο που ο Ερντογάν κατάφερε να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και οι αντιδράσεις υποχώρησαν, το κίνημα με τις πολλές όψεις αντανακλά τις κοινωνικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στη χώρα τα τελευταία

Πολιτική ή μοίρα;

Κώστας Γιαννακίδης

Το «δημοσιονομική αβεβαιότητα», που σημειώνεται στην έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα, σε πρώτη ανάγνωση παραπέμπει σε αστρολογική πρόβλεψη - τα δημοσιονομικά θα είναι αβέβαια, τα εθνικά σταθερά και τα κοινωνικά σε ένταση. Όμως είναι πιο σαφές απ' όσο δείχνει. Και δηλώνει την αποτυχία του εισπρακτικού μηχανισμού να συγκεντρώσει έσοδα και να επιβάλλει στοιχειώδη δικαιοσύνη στις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών. Κάπως έτσι, η εισφορά αλληλεγγύης διατηρείται σε ισχύ, μαζί με το «χαράτσι» επί των ακινήτων. Και όταν το μέσο εκκαθαριστικό ζητάει ένα χιλιάρικο, μπορείς να αντιληφθείς ποια είναι η πραγματικότητα για όσους λαμβάνουν χρεωστικά σημειώματα από την εφορία.

Επικοινωνιακά η κυβέρνηση δεν θα έχει πρόβλημα να το χειριστεί. Ούτε πολιτικά. Και ας αποτελεί κραυγαλέα ασυνέπεια απέναντι στις πομπώδεις δηλώσεις που απέκλειαν τη λήψη μέτρων - αυτά, δηλαδή, τι είναι; Ούτως ή άλλως, στη συνείδηση των πολιτών η εισφορά και το «χαράτσι» έχουν αποκτήσει χαρακτηριστικά μονιμότητας.

Η «υπνωτίστρια» Μέρκελ και το… κούρεμα που έρχεται

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος
«Στη διάρκεια των οκτώ ετών της στην καγκελαρία, η Ανγκελα Μέρκελ έχει εφησυχάσει με επιδεξιότητα τους Γερμανούς, και τους έχει κάνει να στραφούν από την πολιτική...
αντιπαράθεση στην προσωπική τους άνεση», έγραφε το Spiegel τον περασμένο Μάιο και συμπλήρωνε: «Στερώντας την γερμανική δημοκρατία από τον δυναμισμό της, η «Μαμά Μέρκελ» την οδήγησε σε μαρασμό. Πρόκειται για μία παραλυτική συναίνεση.».

Ο Στουρνάρας θαυμάζει το Σόιμπλε κι εμείς εσένα Γιάννη!

του Στρατή Μαζίδη

Ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι θαυμάζει το γερμανό ομόλογό του κι εγώ με τη σειρά μου ομολογώ το θαυμασμό μου για αυτόν.

Ο Γιάννης ο Στου μπορεί να μην υποφέρει από κάποια αναπηρία, φανερή τουλάχιστον (μην πάει ο νους σας αλλού, σωματική εννοώ) αλλά πραγματικά έχει ένα αξιοθαύμαστο θράσος που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πολύ χρήσιμο για τον τόπο.

Να θυμηθούμε όταν πρωτοανέλαβε καθήκοντα και δήλωνε πως δεν επιθυμεί να τον κρεμάσουν στο Σύνταγμα ενώ κάνει ότι μπορεί για αυτό;

Ή μήπως όταν εξανίστατο λέγοντας πως δεν είναι άλλοι περισσότερο αριστεροί από αυτόν αλλά μας έχει ξεσκίσει στα “φιλολαϊκά” μέτρα;

Γκάλμπρεϊθ προς ΕΕ: Φοβάμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει

«Φοβάμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει», δηλώνει ο Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ και ζητά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αλλάξουν πορεία, διαγράφοντας μέρος του ελληνικού χρέους, μεριμνώντας για τις ελληνικές τράπεζες, εφαρμόζοντας αναπτυξιακά μέτρα και διασφαλίζοντας τους αδυνάτους.

Υποστηρίζει δε ότι η Ευρώπη «βρίσκεται πιο κοντά στην κατάρρευση παρά στη λύση» και προειδοποιεί για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης ολόκληρης της Ευρωζώνης, εάν η Ελλάδα υποχρεωθεί να την εγκαταλείψει.

«Αλλάξτε ρότα!», καλεί τους Ευρωπαίους ο Αμερικανός οικονομολόγος σε συνέντευξή του στη Sueddeutsche Zeitung και προτείνει τη δημιουργία κοινωνικού συμφώνου, το οποίο θα αμβλύνει την ένδεια. «Η Ευρώπη θα εισέλθει σε μια νέα φάση της κρίσης.

Στις δικαστικές αίθουσες η πολύκροτη υπόθεση της απάτης από νεφροπαθείς

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκονται, σήμερα, 17 νεφροπαθείς από το Ηράκλειο που για τουλάχιστον ένα χρόνο εισέπρατταν από το ΙΚΑ χρήματα για μετακινήσεις...
που δεν έκαναν! Σε έλεγχο από το ΙΚΑ διαπιστώθηκε ότι οι 17 είχαν δηλώσεις ψευδείς διευθύνσεις διαμονής εκτός Ηρακλείου προκειμένου να εισπράττουν χρήματα για τις μετακινήσεις με ταξί... Μόνο που κάποιες λεπτομέρειες τους πρόδωσαν...

Η θερινή σύναξη των αγροφυλάκων του ΠΑΣΟΚ

Του Θωμά Σίδερη

Ήταν καλοκαίρι του 2001 και στην κυβέρνηση Σημίτη επικρατούσε δημιουργικός πυρετός για τη συγκρότηση της δημοτικής αστυνομίας. Για το ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής το όλο σχέδιο δεν ήταν παρά μια «θερινή σύναξις των αγροφυλάκων» ­ παραφράζοντας τον τίτλο της ταινίας του Δήμου Αβδελιώδη.Το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, ήταν εκείνο που διατυμπάνιζε για περισσότερα από δέκα χρόνια (τη δεκαετία του ’80 και ίσως και λίγο μεταγενέστερα) ότι κατήργησε την Ελλάδα του χωροφύλακα. 

Για τον αγροφύλακα δεν υπήρχε κανένας λόγος να καταργηθεί επί της ουσίας, αφού σε μια ερημοποιημένη ύπαιθρο λόγω κοινοτικών επιδοτήσεων, η χαρακτηριστική φιγούρα του έδωσε τη θέση της σε γραφεία συμβούλων με κοστούμι και γραβάτα, με αποκλειστικό αντικείμενο την «αξιοποίηση» των κάθε λογής επιδοτήσεων. Οι σύμβουλοι αυτοί μπαινόβγαιναν με αφάνταστη ευκολία στα υπουργεία του βαθέος Πασοκικού κράτους, με την ίδια ευκολία που και ο Άκης έστηνε την αμυντική θωράκιση της χώρας.

O επίορκος, ο Μήτσος, ο κλητήρας...

Μας δουλεύουν. Να, ξανά μανά, το παραμύθι με τους επίορκους. 

Θα μειωθούν οι απολύσεις, μέσω της ... επιτάχυνσης της εξόδου των επιόρκων,μας είπε το MEGA - δεξί χέρι της μαύρης προπαγάνδας της κυβέρνησης.

Μήνυμα αναγνώστη: Χτίστε φυλακές!

Παρακολουθώ τις τελευταίες εξελίξεις με τις συλλήψεις διαφόρων διασήμων και έχω μερικές απορίες που δεν ξέρω μήπως εσείς...
μπορείτε να μου τις λύσετε. Πιάνουν τη μία τον Γαβαλά, τον κρατάνε, τον αφήνουν, τον ξανασυλλαμβάνουν, τον κρατάνε προφυλακισμένο 14 μήνες, δικάζεται, καταδικάζεται ο άνθρωπος, βγαίνει με αναστολή, τον ξανασυλλαμβάνουν, τον ξαναφήνουν ελεύθερο.

Ολόκληρη η Ελλάδα ανήκει πλέον στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας…

Με μια περιεκτική σε ουσία – για όποιον ξέρει να διαβάζει – και λιτή ανακοίνωση ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) με έδρα το Λουξεμβούργο εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Από την 1η Ιουλίου 2013, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) είναι ο μοναδικός και μόνιμος μηχανισμός για την αντιμετώπιση των νέων αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης. 
Από αυτή την ημέρα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) δεν μπορεί πλέον να συμμετάσχει σε νέα προγράμματα χρηματοδότησης, ή να συνάψει νέες συμφωνίες δανείου. Ο Klaus Regling, Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΜΣ και διευθύνων σύμβουλος του EFSF, δήλωσε: «Σήμερα ένα σημαντικό κεφάλαιο του EFSF τελειώνει και όλα τα πιθανά νέα καθήκοντα θα αναληφθούν από το ΕΜΣ, το μόνο ταμείο διάσωσης της νομισματικής ένωσης». Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τη Συμφωνία Πλαίσιο για το ΕΤΧΣ που υπογράφτηκε από τα 17 κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το Καταστατικό του EFSF. Το EFSF θα παραμείνει ενεργό στη χρηματοδότηση των εν εξελίξει προγραμμάτων για την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα.»

Για κοινωνικό μακελειό προειδοποιεί ο Μητρόπουλος

Για «κοινωνικό μακελειό» χωρίς τέλος κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος σε σχόλιό του για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Όπως αναφέρει, εμβρόντητος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί το νέο, πιο σκληρό γύρο της μνημονιακής βαρβαρότητας.

«Το κράτος ακρωτηριάζεται, οι κοινωνικές

Οι κουρασμένοι...

Φαίνεται πως το έχει το κόμμα. Μετά τον "Κουρασμένο", νάσου και οι "κουρασμένοι" βουλευτές.

Ο ... Στουρνάρας το είπε καθαρά: Υπάρχει κόπωση στους κυβερνητικούς βουλευτές .

Κατατέθηκαν τα πρώτα ασφαλιστικά για τους Σχολικούς Φύλακες

Σήμερα 29 Ιουλίου 2013 η πρώτη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την υπόθεση των Σχολικών Φυλάκων και έχουν τεθεί... από την 23η Ιουλίου 2013 σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 80 του ν. 4172/2013. 
Συγκεκριμένα, την εν λόγω αίτηση ασφαλιστικών μέτρων άσκησε η ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ – Ν. ΧΛΕΠΑΣ
ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Είσαι αριστερός, θα τα καταφέρεις

Του Θοδωρή Κατή

Σηκώνεσαι χαράματα μουδιασμένος. Χέρια και πόδια ψάχνουν να πιάσουν και να σταθούν. Φτιάχνεις κάτι πρόχειρο να φας, πίνεις έναν ελληνικό καφέ, κάνεις δυο τσιγάρα και φεύγεις. Έχεις μεγάλη μέρα μπροστά σου, το εργοστάσιο πλαστικών είναι μακριά. Περπατάς δέκα λεπτά μέχρι το σημείο που έρχονται και σε παίρνουν. Δεν μπορείς να πάρεις το αυτοκίνητό σου, τα λεφτά δεν φτάνουν για τέτοιες πολυτέλειες. Μοιράζεσαι τη διαδρομή.

Χτυπάς την πλαστική σου κάρτα με τον αριθμό σου προσεκτικά, πριν τις οχτώ που ξεκινάει η βάρδια. Αν τη χαλάσεις, θα τη χρεωθείς. Κόστος 6 ευρώ. Αν καθυστερήσεις, θα χάσεις μια ώρα. Δεν θα την πληρωθείς κι αν κάτσεις δέκα λεπτά, παραπάνω, μισή ώρα, σαράντα πέντε λεπτά, πάλι τα ίδια χρήματα θα πάρεις. 28,80 ευρώ μεικτά ημερησίως. Τόσο ορίζει η νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας το μεροκάματό σου. Είσαι εργάτης αποθήκης γενικών καθηκόντων, ανειδίκευτος. Έτσι γράφει η σύμβαση. Φορτώνεις όλη την ημέρα φορτηγά. Σωλήνες ποτίσματος για τα χωράφια. Και η δουλειά σου είναι εποχική. Για έναν μήνα. Τόσο ορίζει η σύμβαση. Όταν ο μήνας τελειώσει, αν έχει δουλειά, θα στην ανανεώσουν. Για ακόμη έναν μήνα. Διαφορετικά θα φύγεις, μαζί με τους άλλους. Θα είσαι πάλι άνεργος. Όλα νόμιμα. Όλα ορισμένα από Μνημόνια, επιταγές ανάπτυξης και κερδοφορίας. Καμιά εταιρεία πλέον δεν παρανομεί. Καμιά δεν τη συμφέρει.

Πάπας: Ποιoς είμαι εγώ για να κρίνω τους ομoφυλόφιλoυς ιερείς;

Μια αποστροφή που θα συζητηθεί, χρησιμοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, στην πτήση της επιστροφής από τη Βραζιλία, όπου... ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας έγινε δεκτός με εκδηλώσεις λατρείας από εκατομμύρια πιστούς.

“Αν ένας άνθρωπος είναι ομoφυλόφιλoς, αναζητεί τον Θεό και έχει μέσα του καλή θέληση για τους άλλους γύρω του, ποιός είμαι εγώ για να τον

Φιλοδώρημα...

Επίδομα τέκνων δίνει η κυβέρνηση για να μας ρίξει, μέσα στο γενικό χαμό, στάχτη στα μάτια.

Το δικαιούνται και όσοι έχουν ...ένα παιδί.

"Κάτι είναι και αυτό", σχολίασε - παρ ότι αυτό το ¨κάτι¨ είναι απλώς φιλοδώρημα - ο Γιάννης Τσακίρης στον ΑΝΤ1.

Πως θα σταθεί η Ευρώπη στην παγκόσμια οικονομία;

Γράφει ο Κώστας Λαπαβίτσας

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται και πάλι σε κρίσιμο σημείο. Η γιγαντιαία κρατική παρέμβαση μετά την κρίση του 2008-9 απέτρεψε φαινόμενα γενικευμένης κατάρρευσης παρόμοια με του μεσοπολέμου. Το κράτος στο σύγχρονο καπιταλισμό λειτούργησε σταθεροποιητικά, ότι κι αν λένε οι νεοφιλελεύθεροι. Δε μπήκαν όμως οι βάσεις για ισχυρή ανάκαμψη παγκοσμίως και τα σύννεφα μαζεύονται απειλητικά.

Οι ΗΠΑ είχαν να αντιμετωπίσουν το τεράστιο χρέος των νοικοκυριών και την αποτυχία των ιδιωτικών τραπεζών. Η αμερικανική οικονομία προχώρησε σε αναδιάρθρωση που διευκολύνθηκε από την άπλετη παροχή ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα. Δεν έγιναν όμως δομικές αλλαγές. Η αναδιάρθρωση βασίστηκε στον περιορισμό των μισθών και στη συντριβή του κόστους ενέργειας κυρίως μέσω του φτηνού σχιστολιθικού αερίου. Η αμερικανική βιομηχανία σταδιακά ανακάμπτει, αλλά από χαμηλή βάση και χωρίς ιδιαίτερη άνοδο της παραγωγικότητας.

Τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν βρεθεί σε αποσκευές!

Όλοι μας μπορεί να βάζουμε αρκετά άχρηστα πράγματα στη βαλίτσα μας όταν πηγαίνουμε διακοπές. Όμως, ό,τι κι αν πήρατε μαζί σας, θα νιώσετε πολύ καλύτερα αν διαβάσετε παρακάτω...τι είχε βρεθεί σε αποσκευές άλλων!

Μία… τίγρη

Ναι, είναι αλήθεια. Μια γυναίκα στην Ταϊλάνδη προσπαθούσε να περάσει κάτι ύποπτο μέσα στις αποσκευές της καθώς ταξίδευε προς το Ιράν.

"Το Βήμα" και η Χρυσή Αυγή

Του Νίκου Φίλη

Αντιγράφουμε: "Κάποτε ήταν 'η Αυγή', τώρα η Χρυσή Αυγή. Οι καιροί αλλάζουν, τα πρόσωπα πάνε κι έρχονται, αλλά το ερώτημα παραμένει. Κινδυνεύει, από ποιους και πόσο το δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδας;". Ποιος τα γράφει αυτά; Μα ποιος άλλος; 

Ο εκδότης του "Βήματος" Στ. Ψυχάρης, στο πρωτοσέλιδο άρθρο του την Κυριακή. Α, να μην τον αδικήσουμε τον άνθρωπο! Συνεχίζει: "Ασφαλώς δεν υπάρχει μέτρον συγκρίσεως ανάμεσα στο αριστερό ακροατήριο της 'Αυγής' και στους μαυροφόρους ταραξίες (για να χρησιμοποιήσουμε μια επιεική έκφραση) της Χρυσής Αυγής. Υπάρχει όμως μια σημαντική, καθώς αποδεικνύεται, μερίδα πολιτών οι οποίοι μοιάζει να στρατεύονται σε 'ιδέες' και 'οράματα' που κυριολεκτικώς μυρίζουν μπαρούτι".

Τρόικα: Συνεχίζει να κάνει (αργή) πρόοδο η Ελλάδα

Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει συνολικά, αν και αργή, πρόοδο, επισημαίνει η τρόικα στην έκθεσή της με βάση την τρίτη αναθεώρηση του δεύτερου προγράμματος...
οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται, αρκετές σημαντικές δράσεις έχουν καθυστερήσει. Σημαντική πρόοδος έχει καταγραφεί στα δημόσια οικονομικά, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η

Αποκλιμάκωση τιμών στα σουπερμάρκετ το πρώτο εξάμηνο

Χαμηλότερα κατά 1,47% ο δείκτης τιμών στις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ το πρώτο εξάμηνο του 2013 σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2012, σύμφωνα με... τη μηνιαία έκθεση του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Η έκθεση παρουσιάζει τα αποτελέσματα έρευνας της εξέλιξης των τιμών των προϊόντων του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων (σουπερμάρκετ) στην Ελλάδα το 2013. Βασίζεται στα πρωτογενή δεδομένα που παρέχει

Εκ παραδρομής η αποκάλυψη

Του Χρήστου Γιανναρά

Αρκούν κλάσματα δευτερολέπτου για να συμβεί. Μια απροσεξία, απρονοησία, κακοτυχία – η κάμερα καταγράφει «εκ παραδρομής». Και ο δημόσιος άνδρας ξεγυμνώνεται μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Η αυθορμησία, τα ανεξέλεγκτα από τη σκέψη και τη βούληση αντανακλαστικά, αποκαλύπτουν πάντοτε την αλήθεια: την χωρίς προσποίηση και προσωπεία ποιότητα του ανθρώπου. Είναι αλάνθαστος καθρέφτης η πηγαία, ανεπιτήδευτη εκφραστική. Οταν οι πρώτες λέξεις που έρχονται στα χείλη με την αυθόρμητη έκρηξη είναι η αργκό του υποκόσμου, η σεξουαλική χυδαιότητα, τότε η γλώσσα και μόνο, αυτοδύναμη, παραπέμπει σε περίπτωση έσχατης ποιοτικής υποστάθμης.

Η διαχείριση της απελπισίας μας

Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

Η αναξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος σε συνδυασμό με την πρωτοφανή ανικανότητά του να αντιμετωπίσει την απελπιστική πραγματικότητα θαρραλέα, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, επιμηκύνει την κρίση και τινάζει στον αέρα όλες τις αιματηρές θυσίες ενός ολοκλήρου λαού.

Κανένας και για κανέναν λόγο από το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος δεν στάθηκε άξιος των δραματικών περιστάσεων. Το πολιτικό μας σύστημα αποδεικνύεται ανίκανο, ανήμπορο και απελπιστικά ανεπαρκές να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή κρίση που πλήττει τη χώρα.

«Παράθυρο» από Έτινγκερ για νέο «κούρεμα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους το 2014 ο Γκίντερ Έτινγκερ.
Σε συνέντευξή του στη «Schwäbische Zeitung», ο Γερμανός Επίτροπος Ενέργειας εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η χώρα μας θα πετύχει την υπερκάλυψη των δαπανών της από τα έσοδα του κράτους έως το τέλος του έτους, εφόσον εξυπηρετείται το εξωτερικό της χρέος.

Τagesspiegel: Ο Αλέξης Τσίπρας και η δύσκολη σχέση του με τα media

«Ο Αλέξης Τσίπρας και η δύσκολη σχέση του με τα μίντια» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Τagesspiegel, η οποία σημειώνει: «Το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα είναι ότι... ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα εναντίον του γερμανικού λαού αλλά εναντίον μιας γερμανικής Ευρώπης.

«Ο Αλέξης Τσίπρας και η δύσκολη σχέση του με

Κυματίζει για 20η συνεχόμενη χρονιά η γαλάζια σημαία στην παραλία της Κουρούτας!

Στην παραλία της Κουρούτας κυματίζει και επίσημα από χθες το μεσημέρι, για 20η συνεχόμενη χρονιά, η γαλάζια σημαία, η επιβράβευση όλων των προσπαθειών για...
την καθαρότητα των υδάτων, της οργανωμένης παραλίας, των παρεχόμενων υπηρεσιών και πολλών ακόμα κριτηρίων που προϋποθέτει ο θεσμός. Προσπάθειες που. όπως τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης. θα ενταθούν, έτσι ώστε, από το φθινόπωρο κιόλας, να αλλάξει όψη ολόκληρος

Ιστορίες γερμανοτσόγλανων, αλλά τρυφερών ανδρών…

Καμία αίσθηση δεν προκάλεσε η είδηση πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου διόρισε την γκόμενά του στο πολιτικό του γραφείο. Εκείνο που προκάλεσε αίσθηση είναι το όμορφο και πλούσιο στήθος του κ. Κεδίκογλου -μάλλον τραβάει τα βυζιά του-, αλλά, επειδή δεν πρόκειται να θηλάσει, ας κάνει λίγο δίαιτα. Ο Σίμος Κεδίκογλου είναι ο άνθρωπος που ανακοίνωσε το λουκέτο στην ΕΡΤ και την απόλυση των εργαζομένων, κάνοντας λόγο για αδιαφάνεια και σκάνδαλο.
Έχω παρατηρήσει πως πολλοί συνεργάτες του Σαμαρά έχουν χώσει τις γυναικούλες τους στο Δημόσιο.
Λογικό είναι, αφού είναι συνεργάτες ενός πολιτικού που διόρισε τους συμπατριώτες του στο Μουσείο της Ακρόπολης, με αποτέλεσμα να το κάνει Μουσείο Καλαμάτας, ενώ τους φύτεψε και δεκάδες ελιές έξω από το Μουσείο, για να μην νοσταλγούν την πατρίδα τους.

Αμέλεια για Ελληνες, πρόθεση για αλλοδαπούς

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/FosPhotos
Της Άντας Ψαρρά

Μετά τις αγωνιώδεις προσπάθειες πλειοδοσίας σε εθνικισμό και μισαλλοδοξία, οι ναζιστές της Χ.Α. και όχι μόνο προσγειώθηκαν απότομα μόλις η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός 40χρονου Ελληνα υπαξιωματικού του στρατού που είναι υπεύθυνος για τη μεγαλύτερη φετινή πυρκαγιά στην Ελλάδα, που σημειώθηκε πρόσφατα στη Ρόδο. Ο υπαξιωματικός έκανε μπάρμπεκιου με τους φίλους του στην ύπαιθρο, αλλά λίγο το κρασί, λίγο η παρέα, η φωτιά έκαψε τελικά πάνω από 40.000 στρέμματα δάσους. 

Λίγες ημέρες πριν, κατηγορήθηκαν για εμπρησμό από πρόθεση δύο Σύροι πρόσφυγες πολέμου που άναψαν φωτιά για να ζεσταθούν όταν έφτασαν όπως είπαν κολυμπώντας στο νησί. Η φωτιά στη Σάμο ήταν ευτυχώς μικρότερης έκτασης, αλλά οι εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν ότι το μπάρμπεκιου ενός υπαξιωματικού είναι αμέλεια, ενώ η φωτιά για να ζεσταθεί κάποιος έντρομος και μουσκεμένος πρόσφυγας είναι κακούργημα από πρόθεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή το κλείσιμο 80 περιφερειακών γραφείων των ΕΛΤΑ

Τη συρρίκνωση των ΕΛΤΑ και το κλείσιμο δεκάδων ταχυδρομικών γραφείων καταγγέλλουν 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή... προς τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Στουρνάρα και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ εφαρμόζοντας ουσιαστικά τις μνημονιακές επιταγές

O Άκης δεν απολογήθηκε

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε να απολογηθεί και ζήτησε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί και να... καλύψει το κενό, όπως υποστήριξε, καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες τα μελή του ΚΥΣΕΑ. Την σκυτάλη πήρε ο κατηγορούμενος Αστέριος Οικονομίδης που υπέδειξε ως υπαίτιο της εμπλοκής του στην υπόθεση με τις μίζες τον Νίκο Ζήγρα.

Καλλιτέχνης δημιούργησε το πιο στενό σπίτι στον κόσμο

Ο Αυστριακής καταγωγής καλλιτέχνης κατασκεύασε ένα μοναδικό σπίτι-έργο τέχνης, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί το στενότερο σπίτι στον κόσμο.

Το έργο Narrow House, έχει ως πρότυπο την κατοικία της παιδικής ηλικίας του καλλιτέχνη και οι επισκέπτες μπορούν να μπουν σε αυτά τα ελάχιστα τετραγωνικά για να εξερευνήσουν τους στενούς χώρους και τα ασυνήθιστα «συμπιεσμένα» έπιπλα που το διακοσμούν.

Λειτουργούν τα κόμματα ή αντικαταστάθηκαν από τον «εξουσιοδοτισμό»;

του Χάρη Τσιόκα
Στο προηγούμενο άρθρο έγραφα ότι τα κόμματα για να έχουν μέλλον πρέπει να έχουν ρίζες!

Οι ρίζες όμως μεταξύ των άλλων αναφέρονται :

---στον χρόνο (διάρκεια σταθερότητα,αυτοκριτικος σεβασμός στην ιστορική διαδρομή),

---στο σύστημα αξιών και στόχων (πηγή

Αλλαγές στη ανανέωση αδειών πωλητών σε λαϊκές αγορές

Ένα θέμα που από χρόνια έχει γίνει «αιτία πολέμου» μεταξύ νόμιμων και παράνομων πωλητών στις λαϊκές αγορές προσπάθησε να λύση το υπουργείο Ανάπτυξης με τη ψήφιση τροπολογιών «εκκαθάρισης τοπίου» στην... ανανέωση αδειών πωλητών στις λαϊκές αγορές και στις μεταβατικές καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Με διευκρινιστική εγκύκλιο της η ΓΓ Εμπορίου

Λουκέτο στα McDonald's ΘεσσαλονίκηςΛουκέτο ύστερα από 20 χρόνια λειτουργίας μπαίνει στο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας fast food McDonald's στη γωνία των οδών Εγνατίας και Αγ. Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, αφού την Τετάρτη θα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας.
Οπως αναφέρει το voria, το συγκεκριμένο κατάστημα, ένα από τα μόλις τρία που έχουν απομείνει, πανελλαδικά, να λειτουργούν με franchising, άνοιξε το 1994 και ήταν, όλα αυτά τα χρόνια, το μεγάλο McDonald's στη

Στάση εργασίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη

Σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αντιδρώντας... στο κλείσιμο νοσοκομείων και στις απολυσεις.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας την ίδια ημέρα στις 11:30.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία

«Ο κ. Σαμαράς χτίζει αναπτυξιακά παλάτια στην άμμο»

Αμετανόητα πιστό και αμετακίνητο στη μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του... για τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός συνεχίζει να χτίζει αναπτυξιακά παλάτια πάνω στην άμμο ενός success story, το οποίο δεν υπάρχει παρά μόνο στη δική του

Απίστευτο! Μοναχός στο Άγιο Όρος πετάει μολότοφ! Φωτογραφίες ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ...

Η Αδελφότητα της κανονικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου (αναγνωρισμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση με μολότοφ και εκρηκτικό μηχανισμό στις Καρυές...
Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Οι Καρυές του Αγίου Όρους σήμερα, 29.7.13, έζησαν επίθεση με εκρηκτικά και μολότοφ.

Εκατό μέτρα από τον πανίερο ναό του Πρωτάτου

4.200 αυτοκτονίες – Σιωπή

Εδώ και καιρό δε γράφω. Όχι γιατί δεν έχω αφορμές να γράψω. Προς Θεού, από δαύτες άλλο τίποτα. Όμως, για κάποιο λόγο ή και για περισσότερους από έναν, νιώθω λες και όποτε το έχω προσπαθήσει τα δάχτυλά μου είναι μουδιασμένα. Προφανώς όχι λόγω κάποιας οργανικής πάθησης. Απλά τα χέρια μου δεν μπορούν να βάλουν σε μια τάξη όλα όσα έχω στο μυαλό μου. Και είναι πολλά.

Χθες διάβασα για τον 60χρονο που