Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

“Λύση είναι μόνο οι μεταρρυθμίσεις, όχι τα μέτρα”


Κανένα περιθώριο για νέα μέτρα, μόνον οι μεταρρυθμίσεις είναι λύσεις για την ανάπτυξη, αναφέρει σε έκθεση του το γραφείο προϋπολογισμού του κράτους.
“Δεν υπάρχουν περιθώρια, το χρηματοδοτικό κενό που θα υπάρξει μετά το 2014 να καλυφθεί με νέα μέτρα λιτότητας. Η λύση είναι μόνο οι μεταρρυθμίσεις που αποτελούν προϋπόθεση για πρόσθετη χρηματοδοτική συνδρομή προς την Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους της ΕΕ που θα καλύψει το κενό αυτό. Επομένως η περίοδος έως το 2014 είναι η τελευταία ευκαιρία για να αποφύγουμε χειρότερη κρίση”, αναφέρεται στην τριμηνιαία έκθεση του γραφείου που αφορά την οικονομία για το διάστημα Απρίλιος - Ιούνιος 2013.

Σαμαράς: Μην καθυστερείτε με την κινητικότητα


“Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν” ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την προώθηση του προγράμματος κινητικότητας.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι αλλαγές, οι οποίες, όπως είπε, δεν θα πρέπει να είναι πλέον οριζόντιες.
Ενώ έστειλε μήνυμα ότι δεν θα ανεχτεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στελεχών της ΝΔ από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί καθώς δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσει η πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση. Απείλησε μάλιστα με άμεσες διαγραφές.

Η «σφαγή» στις ΔΟΥ

Κώστας Γιαννακίδης

Βλέπω την είσοδο της ΔΟΥ από μακριά. Μου θυμίζει σπίτι στην επαρχία που ετοιμάζεται για κηδεία. Δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται έξω, δίπλα στην ανοιχτή πόρτα. Κατηφείς, με χαρτάκια αναμονής στο χέρι, προσπαθούν να ξοδέψουν τον χαμένο χρόνο πάνω στην οθόνη του κινητού.

Τι περιμένουν όλοι αυτοί; Να πάρουν κλειδάριθμο. Πάνε τόσα χρόνια που το έκανα, ώστε το έχω ξεχάσει. Αν δεν πάρεις κλειδάριθμο, δεν μπορείς να δημιουργήσεις λογαριασμό στο taxisnet και, κατά συνέπεια, αδυνατείς να υποβάλλεις ηλεκτρονικά τη δήλωση. Οι τύποι που συνωστίζονται τώρα στο μητρώο των ΔΟΥ δεν είναι για λύπηση. Έχουν πάει να πάρουν τον κλειδάριθμο λίγες μέρες, ίσως και λίγες ώρες, πριν λήξει η προθεσμία για την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης. Τους ακούω να βρίζουν. Μόνο που βρίζουν προς λάθος κατεύθυνση. Ας πρόσεχαν. Κανονικά έπρεπε να δίνουν κλειδάριθμο μόνο μεταξύ 02.00-04.00, σε ερημική τοποθεσία και υπό βροχή, στην ανάγκη τεχνητή. Αν είσαι κάτω των 60 ετών δεν σου αξίζει οίκτος.

Ο βολεμένος...

Μια χαρά έχει βολευτεί στο κοστούμι του μικρού ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Βενιζέλος και φαίνεται ότι προεξοφλεί πως θα το φοράει χρόνια. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι...χθες τάχθηκε υπέρ ενός εκλογικού συστήματος, που θα ευνοεί τη συγκρότηση κυβερνήσεων συνεργασίας. 

Είπε ακόμα ότι το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος πρέπει να είναι το πρώτο που θα τεθεί στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, επειδή «θα πορευτούμε για πολλά χρόνια με το μοντέλο αυτό». (σ.σ. των κυβερνήσεων συνεργασίας).

Η απάντηση της Google στο iPad Mini ήταν πολύ ηχηρή


Η Google εδώ και καιρό ετοίμαζε μια απάντηση για το αναπάντεχα επιτυχημένο iPad Mini της Apple που πέρυσι κυριάρχησε στην κατηγορία των 7 ιντσών.
 
Υπήρχαν εδώ και καιρό διαρροές και έτσι λίγο πολύ όλοι ξέραμε για το νέο Google Nexus 7 που τελικά παρουσιάστηκε την Τετάρτη στην ειδική εκδήλωση της εταιρείας.
 
Το νέο Nexus 7 έρχεται και πάλι σε συνεργασία με την Asus και ενσωματώνει την έκδοση 4.3 του Android Jelly Bean. Το tablet θα είναι διαθέσιμο σε 2 εκδόσεις των 16 και 32 GB. O επεξεργαστής του είναι ένας Snapdragon S4 Pro 8064 στα 1.5GHz,  διαθέτει 2GB μνήμης RAM, γραφικά Adreno 320, δύο κάμερες και στερεοφωνικά ηχεία. Προσφέρει επίσης υποστήριξη NFC, LTE, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, ενώ έχει έξοδο HDMI και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης. Σύμφωνα με την Google έχει μια αυτονομία που μπορεί να αγγίξει μέχρι και τις 9-10 ώρες ανάλογα την χρήση.

Το καψώνι ταιριάζει στους μνημονιακούς

Ασθμαίνοντες οι μνημονιακοί συγκυβερνήτες Σαμαράς - Βενιζέλος τρέχουν σήμερα να εκτελέσουν και την τελευταία εντολή (το λένε προαπαιτούμενο) των αφεντάδων της τρόικας για προσδιορισμό του αριθμού των εργαζομένων που θα μπουν σε "κινητικότητα" από το υπουργείο Παιδείας. Τρέχουν και δεν "προλαβαίνουν" να υλοποιήσουν τις απαιτήσεις του Βερολίνου, γιατί από προχθές ήρθαν αντιμέτωποι με ένα καψώνι για τη δόση, παρά την υποτελή διαγωγή που επέδειξαν όταν μας ήρθε και ο γκαουλάιτερ Σόιμπλε.

Είναι τραγέλαφος να παρακολουθεί κανείς μια συγκυβέρνηση στα όριά της, να παραπαίει μπροστά σ' ένα ακόμη "γυμνάσιο" που της επέβαλαν οι δανειστές, για να δείξουν (χρειαζόταν άραγε;) πόσο μέτριοι-κακοί μαθητές είναι παρά την επιδεικνυόμενη προθυμία τους.

Ρέμος ως μέσος άνθρωπος

Ρέα Βιτάλη

«Θαύμα, παιδιά! Σηκώθηκε ο Σόιμπλε και περπάτησε ο πούστης». Είπε και ο Αντώνης μια μαλακία. Χαρά και στο νέο. Αν δεν την έλεγε ο Αντώνης ποιος θα την έλεγε; Μετά διευκρίνισε ότι έκανε χιούμορ. Σιγά μην ξέρει ο Αντώνης τη διαφορά του χιούμορ από την πλάκα. Όλα ίσιωμα τα κάνουν γενικά οι Αντώνηδες. Πλάκα είναι να γελάς όταν πέφτει κάποιος. Χιούμορ είναι να γελάς όταν γκρεμοτσακίζεσαι εσύ.

Αλλά μην τα ζητάμε κι όλα από τον Αντώνη. Αλίμονο στον λαό που κρέμεται από τα χείλη του κάθε Αντώνη ως καθοδηγητή. Τι άλλο είπε ο Αντώνης; Τη Μέρκελ κουφάλα. Α, ναι! Ζήτησε να μην τον πυροβολούμε γιατί είναι «μέσος άνθρωπος». Ο μέσος άνθρωπος Αντώνης. Εδώ είναι τα δύσκολα της ιστορίας. Γιατί ο Αντώνης έχει δίκιο. Έχει τα χαρακτηριστικά, μεγάλης μερίδας, μέσου ανθρώπου. Όχι, βέβαια, όλων. Προς Θεού. Των κυρίαρχων «μέσων ανθρώπων». Γιατί η κοινωνία μας είναι χωρισμένη στον μέσο άνθρωπο που δίνει το στίγμα και «λύνει και δένει» και στον μέσο άνθρωπο που σιωπά απηυδισμένος και κάνει τον προσωπικό του ηρωικό αγώνα οχυρωμένος στο κουκούλι αξιοπρέπειάς του. Χρόνια! Ο Αντώνης ως μέσος άνθρωπος λοιπόν και το ακροατήριο αυτού ως μέσοι πλουσιόφτωχοι (δική μου κατηγορία). Τη μεγαλύτερη φτώχεια τη συνάντησα στον σύγχρονο πλούσιο. Καταραμένη ένδεια σε όλα!

Στο κοινό οι νέοι σταθμοί του μετρό στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής


Στο κοινό παραδίδονται από την Παρασκευή 26 Ιουλίου οι τέσσερις νέοι σταθμοί του Μετρό στα νότια προάστια, σε Ελληνικό, Άλιμο, Αργυρούπολη και Ηλιούπολη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, θα εξυπηρετούνται επιπλέον 80.000 επιβάτες, γεγονός το οποίο θα συμβάλει ουσιαστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Στην επέκταση του Ελληνικού θα χρησιμοποιηθούν πέντε από τους 17 συρμοί τρίτης γενιάς που κατασκευάστηκαν στη Νότια Κορέα. Οι υπόλοιποι 12 θα δρομολογηθούν στην επέκταση του Πειραιά.

Ινδικό εστιατόριο μόνο για Έλληνες ανοίγει η Χρυσή Αυγή στο ρουφ του New Dream Hotel

Προσπάθεια να αντιστρέψει τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά της επιχειρεί η Χρυσή Αυγή, η οποία σκοπεύει να ανοίξει ένα εστιατόριο με διεθνή κουζίνα – συγκεκριμένα ινδική – που ωστόσο θα απευθύνεται μόνο σε Έλληνες.

Το εστιατόριο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στον Αύγουστο, ενώ οι προετοιμασίες στο κατάστημα έχουν ήδη ξεκινήσει. Ο χώρος θα βρίσκεται στην ταράτσα του μαγευτικού ξενοδοχείου New Dream, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες κατοίκους της περιοχής να γευτούν εξωτικές γεύσεις με θέα τον υπέροχο αττικό ουρανό.

Υπουργείο Οικονομικών: Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις


Την ώρα που φορολογούμενοι και φοροτεχνικοί ταλαιπωρούνται φέτος με την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει να δώσει διευκρινίσεις για την κατάσταση που επικρατεί, επιχειρώντας να την ωραιοποιήσει. Συγκεκριμένα μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων υποστηρίζει ότι το TAXIS λειτουργεί κανονικά με ελάχιστα προβλήματα, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δώσει καμία άλλη παράταση, αλλά παραδέχεται ταυτόχρονα ότι το σύστημα δεν μπορεί να αντέξει μεγάλο όγκο δηλώσεων.
Αναλυτικότερα:

Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ ο Παντελής Καψής...

"Αν αληθεύει ότι προσέλαβε για διευθυντή τον κουμπάρο του Κώστα Σπυρόπουλο και για σύμβουλο τον Μπράμο", γράφει το...enimerosi24.gr.

Αλλά αυτό είναι - χωρίς να υποτιμούμε βεβαίως τη σημασία του- το ζήτημα?

Μου χρωστάς, δεν σου χρωστάω

photo: Alexandros Katsis@fosphotos.com
Νικόλας Γιατρομανωλάκης 

Σε μια χώρα όπου το χρέος ανέρχεται στο 160,5% του ΑΕΠ, όπως ανακοινώθηκε προχθές από την Eurostat, και όπου όλοι χρωστούν κάπου και κάποιοι τους χρωστούν, είναι εντυπωσιακό ότι δεν έχει γίνει ποτέ μια σοβαρή συζήτηση περί χρέους. Όχι του οικονομικού, αλλά αυτού που συνδέεται με την ηθική υποχρέωση και το καθήκον.

Ως πολίτες μιας χώρας τι είμαστε υποχρεωμένοι ηθικά να πράξουμε; Και πιο συγκεκριμένα: Ως πολίτες μιας χώρας με ένα αποτυχημένο κράτος, αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα, διαφθορά σε όλα τα μήκη και πλάτη, απουσία ουσιαστικού πολιτικού λόγου, έλλειψη παιδείας, έξαρση της ξενοφοβίας, της ομοφοβίας και εν γένει του φόβου του διαφορετικού, τι είμαστε υποχρεωμένοι ηθικά να πράξουμε;

Θρήνος δίχως τέλος στην Κομποστέλλα


Εκατοντάδες συγγενείς των θυμάτων και απλοί πιστοί με δάκρυα στα μάτια δεν μπορούν να πιστέψουν την ανείπωτη τραγωδία που χτύπησε την Σαντιάγο ντε Κομποστέλα και ολόκληρη τη Ισπανία.
 Σύμφωνα με τον τελευταίο, επίσημο απολογισμό, από το χθεσινοβραδινό τραγικό δυστύχημα στην πόλη  της  Γαλικίας έχασαν τη ζωή τους 80 άνθρωποι, ενώ οι αρχές προειδοποιούν ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Αρκετοί από τους 150 τραυματίες νοσηλέυονται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. 

Φέρτε μου τον Πάπα...

Ποιος το λέει? Ο - κοίτα ρε που μας βγήκε μάγκας και νταής- Στουρνάρας. 

"Και ο Πάπας να 'ναι, αμα... κλέβει τους φόρους, θα πληρώσει", υπογράμμισε σε μήνυμα του, το στουρνάρι του "Γαμώ το κεφάλι μου", Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τον Παππού, εξέφρασε την έκπληξη και την οργή του γιατί οι διάφοροι επιθεωρητές του κράτους, του στέλνουν κάθε λίγο και λιγάκι σημειώματα με ερωτήματα του τύπου,   "τι θα κάνουμε με τον τάδε μεγαλοδικηγόρο ή μεγαλογιατρό ή μεγαλοπαράγοντα, που δεν πληρώνει φόρους?".

Περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους ζητά το ΔΝΤ


Πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ενίσχυση της ευελιξίας στην αγοράεργασίας, προώθηση της ανταγωνιστικότητας και βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος προτείνει το ΔΝΤ ως λύση για την κρίση που εξακολουθεί να ταλανίζει την οικονομία της Ευρωζώνης.
Η έκθεση του ΔΝΤ δημοσιεύεται λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση τουEuroWorkingGroup και ενώ το Ταμείο ψηφίζει τη Δευτέρα για την αποδέσμευση της δόσης προς την Ελλάδα.
Εκεί γίνεται και ειδική αναφορά στη χώρα μας.

Μετατρέποντας τον εργαζόμενο σε «ωφελούμενο» !!!

Του Οδυσσέα Αϊβαλή

Μέσα στην κρίση δημιουργείται μια γενιά ηττημένων εργαζόμενων που μπορούν να δεχθούν οποιεσδήποτε συνθήκες εργασίας προκειμένου να ξεφύγουν, έστω προσωρινά, από το φάσμα της ανεργίας.

Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων στα τρία χρόνια εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής, έχει οδηγήσει σε επιδείνωση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων και σε αποδυνάμωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Γενικεύεται η εφαρμογή των συνθηκών εργασίας που είχαν επιβληθεί σε τμήματα των εργαζόμενων τάξεων πριν το… μνημόνιο, όπως στους νέους, στους μετανάστες και στις γυναίκες.

Η απάντηση της κόρης Δραγασάκη στη Ζαρούλια

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/ FosPhotos
Του Δημήτρη Φύσσα

Η λεκτική επίθεση που έκανε η κ. Ζαρούλια (ΧΑ) στον κ. Δραγασάκη (ΣΥΡΙΖΑ) στη Βουλή, βασισμένη στο πρόσφατο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», ότι η κόρη του είναι φυλακή ως «πρεζού και έμπορος όπλων», δεν ήταν απλά «ad hοminem και απαράδεκτη».

Όπως προέκυψε από συζήτησή μας με την κ. Μαριάννα Δραγασάκη, η πραγματικότητα είναι η εξής:

Ένα χρόνο στο κελί η θεία που απήγαγε τον ανιψιό της

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στη Λεμεσό, στην 35χρονη η οποία είχε κριθεί ένοχη για την απαγωγή του 18μηνου ανιψιού της στις... 15 Φεβρουαρίου 2013 από την οικία της γιαγιάς του στον Ύψωνα.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο επισημαίνει ότι στην επιβολή της ποινής έλαβε σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι η 35χρονη είναι μητέρα τριών ανήλικων παιδιών και την κάλεσε να θεωρήσει τη συγκεκριμένη χαμηλή ποινή ως μία δεύτερη ευκαιρία για να διαμορφώσει τη ζωή της.

Τα... υπουργεία τους!...

Του την έπεσε του Κυριάκου, η ρεπόρτερ μουχρίτσα - Σπυρακη ."Τι θα γίνει με τη κινητικότητα, θα προλάβετε (να διώξετε αλλους 12.500)"?

Ο μικρός Βούδας - με...το σατανικό χαμόγελο του μεγάλου- απάντησε, πως όλα θα πάνε καλά - η σφαγή εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Σαμαράς: Όποιος διαφωνήσει στο εξής διαγράφεται

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Σκληραίνει τη στάση του το Μαξίμου, απέναντι σε διαφωνούντες βουλευτές, προκειμένου να μην επαναληφθούν κρούσματα απειθαρχίας από την κομματική νομιμότητα, όπως αυτά που σημειώθηκαν στο Πολυνομοσχέδιο την περασμένη εβδομάδα και… έκαναν τις αρχικές διατάξεις αγνώριστες από τις συνεχείς αλλαγές.

Την οργή του πρωθυπουργού επέσυρε την Πέμπτη το απόγευμα η πληροφορία που του μεταφέρθηκε ότι στην ψηφοφορία της ίδιας μέρας στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο, οι βουλευτές του κόμματος Νικήτας Κακλαμάνης και Δημήτρης Κυριαζίδης καταψήφισαν την τροπολογία με την οποία στο καθεστώς των μετατάξεων θα υπαχθούν τελικά κατ΄ απαίτηση της τρόικας και οι εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακά, οι οποίοι μόλις πριν από λίγες ημέρες με άλλη τροπολογία είχαν εξαιρεθεί.

Ποιά ήταν η θρυλική ...Ολυμπιάδα;

Η Ολυμπιάδα ως ιστορική προσωπικότητα έζησε στη σκιά δύο μεγάλων ιστορικών χαρακτήρων, του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου. Όμως, δεν υστερούσε καθόλου σε δύναμη προσωπικότητας και η συμμετοχή ή η παρέμβασή της...
συνετέλεσαν σημαντικά στη διαμόρφωση πολλών ιστορικών γεγονότων της εποχής της.

Ήταν η δευτερότοκη κόρη του Νεοπτόλεμου, βασιλιά των Μολοσσών της Ηπείρου, και γεννήθηκε το 373 π.Χ στην Πασσαρώνα, την πρωτεύουσα του βασιλείου.

Δεν ανησυχεί ο Βαγγέλης...

Εμένα μου λες! 

Από τη μια, στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο σύντροφο Αντώνη (μην ανησυχείς, τους ελέγχω τους βουλευτές μου) και ...από την άλλη, καλεί τους υπουργούς που μετέχουν στην κυβέρνηση - και είναι αρκετοί αυτοί- σε συσκέψεις.

Τι τους λέει? Μεχρι και ο Ιορδάνης το πήρε χαμπάρι. "Παιδιά, να τους έχετε από κοντά - τους βουλευτές- μην μας κάνουν καμιά ζημιά".

Πως να καταστρέψεις μια χώρα με τεχνητό αποπληθωρισμό αξιών

Του Γιώργου Καισάριου

Υπάρχει ένα ερώτημα στο οποίο όχι μόνο δεν έχει δοθεί απάντηση, αλλά αμφιβάλω αν έχει περάσει από το μυαλό της ελληνικής γραφειοκρατίας. Το ερώτημα είναι, τι συμφέρει καλύτερα, να επιβάλεις αυθαίρετα φόρους ή να προσδοκάς έσοδα από τον τζίρο μιας οικονομίας;

Για παράδειγμα, συμφέρει να βάλει το κράτος φόρο κατοχής στα ακίνητα, ή συμφέρει να προσδοκά να εισπράξει έσοδα από τον τζίρο της οικοδομής; Και με τον όρο τζίρο της οικοδομής, εννοώ βέβαια από την κατασκευαστική δραστηριότητα αυτού.

Γεια σου και 'συ, Νικηταρά...

Σε δοκιμασία η παλικαριά του Νικήτα (και του Κυριαζίδη). Ενα ακόμη "παρών" θα ισοδυναμεί με "απών".

Ο πρωθυπουργός παραδίδοντας, γι' άλλη μια φορά, μαθήματα Δημοκρατίας, απείλησε τους δυο βουλευτές (Κακλαμάνη και Δ. Κυριαζίδη), που...ψήφισαν "παρών", με διαγραφή.

Εβαλε, μάλιστα, το γραμματέα της Κ.Ο. Θανάση Μπούρα, να τους πάρει στο τηλέφωνο και να τους "συνετίσει".

Παράθυρο άρσης απαγόρευσης στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας με αποτέλεσμα να αρθεί έστω και μερικώς η...
απαγόρευση αυτή από το 2014 άφησαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς.

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι στη διαπραγμάτευση που θα γίνει με την τρόικα θα

Νέα μείωση μισθών ζητά το ΔΝΤ

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/FosPhotos
Περαιτέρω ελαστικότητα στην αγορά εργασίας ζητά το ΔΝΤ για την Ελλάδα σε έκθεσή του για την οικονομία της ευρωζώνης. Επιπλέον στις προτάσεις του για την ελληνική οικονομία περιλαμβάνει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τόσο στην αγορά υπηρεσιών όσο και στην αφορά αγαθών, αλλά και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Ειδικότερα το ΔΝΤ προτείνει την προώθηση μέτρων για μείωση του κόστους εργασίας, περαιτέρω διευκολύνσεις στους επενδυτές, αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δυσκολιών στις αγορές προϊόντων και τροποποίηση της νομοθεσίας στον τομέα των εξαγωγών.

Κατά 20 μέτρα μπορεί να αυξηθεί η θαλάσσια στάθμη

Κατά την Πλειόκαινο περίοδο, η υπερθέρμανση του πλανήτη οδήγησε στο λιώσιμο των πάγων της Ανατολικής Ανταρκτικής, συμβάλλοντας σε μία παγκόσμια άνοδο της στάθμης της...
θάλασσας, περίπου, δέκα με είκοσι μέτρα, αποκαλύπτει μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Geoscience. Το συμπέρασμα της μελέτης αποκτά ιδιαίτερη σημασία, επειδή οι συνθήκες, τότε, ήταν πολύ κοντά με τις σημερινές.

Κυβέρνηση-Τροϊκα εφαρμόζουν το σχέδιο Δημευσεων των Κεμαλοναζί! Varlik Vergisi !

Γράφει ο Αυγερινός Κ. Χατζηχρυσός

Όσοι καταγόμαστε από την Κωνσταντινούπολη, οι περισσότεροι έχουμε ακούσει από τους παλαιότερους για το Varlik Vergisi, όμως στο πλαίσιο της Ελληνοτουρκικής φιλίας και της τηλεοπτικής αηδίας κυριαρχεί η ιδεοληψία του «αιγαίου που ανήκει στα ψάρια» με το…αζημίωτο βέβαια για την ελίτ, που εξάγει τα κρασιά της και τα CD της.
Τι είναι ο Varlik Vergisi (Βαρλικ Βεργκισί);

Η αφορμή ήταν η … οικονομική κρίση της Τουρκίας κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Με πρόσχημα λοιπόν τα άσχημα οικονομικά και με δικαιολογία «παράνομα κέρδη από την κερδοσκοπία» (aka ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ) , εξ αιτίας του πολέμου, στον οποίο δεν συμμετείχε (sic!) στις 11 Νοεμβρίου 1942 ψηφίστηκε ο νόμος για τον «Κεφαλικό Φόρο Περιουσίας».

Οι Κούρδοι έτοιμοι να χαράξουν νέα σύνορα

του Κώστα Ράπτη 
O φυλακισμένος στη νήσο İmralı της Προποντίδας ιδρυτής του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ) Abdullah Öcalan δέχθηκε την Κυριακή την επίσκεψη του συμπροέδρου του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και...
Δημοκρατίας (BDP) Selahattin Demirtaş και της αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής του ομάδας Pervin Buldan. Ήταν η όγδοη κατά σειρά επίσκεψη αυτού του είδους αφότου ο Öcalan εγκαινίασε τον περασμένο Οκτώβριο τις επαφές με την κυβέρνηση Erdoğan, οι οποίες κατέληξαν

Παπαχρήστος: Τη χούντα την έδιωξε ο λαός. Όχι ο Καραμανλής…


Μια διαφορετική διάσταση στην ιστορική επέτειο της 24ης Ιουλίου, που συμβολίζει την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, με την πτώση του καθεστώτος των συνταγματαρχών και την έλευση του...
Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Αθήνα, δίνει ο Γιώργος Παπαχρήστος με όσα επισημαίνει στη στήλη του στα “Νέα”.

“Η χούντα έπεσε στις 23 Ιουλίου 1974, όχι στις 24 Ιουλίου που έφτασε στην Αθήνα ο

Με υπογραφή Bentley το ακριβότερο τζιπ στον κόσμο

Τα σχέδιά της να κατασκευάσει το ακριβότερο τζιπ στον κόσμο ανακοίνωσε η βρετανική Bentley, σήμα κατατεθέν της οποίας είναι τα ακριβά σπορ αυτοκίνητα με τον κομψό σχεδιασμό και τις υψηλές ταχύτητες.
Η εταιρεία που ανήκει στον όμιλο της Volkswagen σκοπεύει να κατασκευάσει το πρώτο της SUV (που θα κοστίζει περισσότερο από 150.000 ευρώ και θα είναι έτοιμο προς κυκλοφορία το 2016) στη Μεγάλη Βρετανία.

Η σχετική επένδυση της VW υπολογίζεται στο

Εργαζόμενοι ΕΡΑ Πύργου: "43 μέρες, παραμένουμε "ζωντανοί" και συνεχίζουμε μέχρι τέλους!"

Σαράντα τρεις ολόκληρες ημέρες, συμπληρώθηκαν χθες από την 11η Ιουνίου, που με μια αδικαιολόγητη απόφαση, το σήμα της ΕΡΤ βυθίστηκε στο «μαύρο».

Σαράντα τρείς ολόκληρες μέρες, που οι τοπικοί δημοσιογράφοι και τεχνικοί της ΕΡΑ Πύργου, παρότι «απολυμένοι» δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό, σε 24ωρη βάση, τις ραδιοφωνικές εκπομπές και το ψυχαγωγικό και ενημερωτικό πρόγραμμα, διατηρώντας «ζωντανό» το ιστορικό ραδιόφωνο της πόλης, διατηρώντας «ζωντανή»

Η απόλυτη ευτυχία μάς χτυπά την πόρτα δύο φορές, στα 23 και στα 69

Δύο ευκαιρίες έχουμε για να αγγίξουμε την απόλυτη ευτυχία στη ζωή. Σύμφωνα με έρευνα, που θα δημοσιευθεί στο London School of Economics, τα δύο πιο ευτυχισμένα ...
χρόνια στη ζωή ενός ανθρώπου είναι στην ηλικία των 23 και των 69 ετών.

Για την έρευνα συγκρίθηκαν τα επίπεδα ευτυχίας 23.161 Γερμανών, ηλικίας 17-85.

Μαγιό εναντίον των καρχαριών

Ο πιο μεγάλος κίνδυνος για όσους αγαπούν το σερφ στην ανοιχτή θάλασσα ή τις καταδύσεις σε μη ελεγχόμενα μέρη είναι η επίθεση από καρχαρία. Οι πιθανότητες, όμως, μιας τέτοιας επίθεσης ελαχιστοποιούνται από μια σειρά νέων...
ολόσωμων μαγιό, τα οποία κατασκεύασε όχι μία εταιρεία, αλλά επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας. Τα μαγιό αυτά ουσιαστικά καμουφλάρουν το ανθρώπινο σώμα, ώστε να μην αναγνωρίζεται από τους καρχαρίες ως υποψήφιο… έδεσμα, αλλά ως ένα

«Κασιδιάρη δεν είσαι ο Λεωνίδας. Είσαι ο Αρτέμης Μάτσας»

του Κώστα Βαξεβάνη

Με βάση ένα αυθαίρετο άλμα λογικής, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, αυτοί οι εκπρόσωποι του “πατριωτισμού” των πολεμικών τεχνών και της τεστοστερόνης, είναι απευθείας απόγονοι του Λεωνίδα, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, των ηρώων του 1821, των σύγχρονων εθνικοφρόνων στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο πατήρ Πλεύρης και άλλοι συνεργάτες της Χούντας, αλλά τους λείπει μια περίοδος. Η περίοδος της ελληνικής κατοχής. Ποιοί είναι οι πρόγονοί τους την εποχή εκείνη; Ποιοι εκφράζουν τον πατριωτισμό και τα ήθη τους; Ποιοι την βαριά και ασήκωτη ιδεολογία τους;

Σε αυτό το άλμα λογικής, οι ηρωικοί “πρόγονοι” του Κασιδιάρη και του Παναγιώταρου, αυτοί που είναι πολύ μακρινοί για να ταυτοποιηθούν ιδεολογικά μαζί τους και πεθαμένοι για να διαψεύσουν, εμφανίζονται να μεταφέρουν όλο το βαρύ φορτίο της δόξας, το οποίο προφανώς καταθέτουν στα πόδια του Μιχαλολιάκου, του μόνου ικανού να το σηκώσει.

1 δισ. δολάρια τον μήνα θα κοστίσει η επέμβαση των ΗΠΑ

Η σημαία της Συρίας κυματίζει στο Χαλέπι, σε περιοχή που ελέγχουν οι δυνάμεις του Ασαντ ο οποίος δεν είναι και τόσο «ξεγραμμένος» όσο φαινόταν πριν από μερικούς μήνες.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Μάρτιν Ντέμπσεϊ επισημαίνει ότι εκτός από πανάκριβη οποιαδήποτε ανάμειξη στον συριακό εμφύλιο μπορεί να γίνει και μπούμερανγκ για την Ουάσιγκτον

Πώς οι Αμερικανοί «χρησιμοποίησαν» τον Γ. Παπανδρέου

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Σάλο προκαλούν οι αποκαλύψεις του Γερμανού Ντιρκ Μίλερ, ενός από τους διασημότερους χρηματιστηριακούς αναλυτές και ερευνητές της ελληνικής κρίσης για την ελληνική τραγωδία, στο βιβλίο του «Σύγκρουση» που κυκλοφορεί τις ημέρες αυτές και στην Ελλάδα….

Χωρίς αναστολές ο Ντιρκ Μίλερ γράφει στο βιβλίο του ότι «Ο Παπανδρέου ήταν το εκτελεστικό πιόνι της Αμερικής και προκάλεσε με κάθε τίμημα τη ρήξη μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες και κυρίως το ευρώ που συνιστούσε σοβαρότατη απειλή για το αμερικανικό δολάριο ως παγκόσμιο νόμισμα.

Η Κομισιόν κάνει πλάτες στην κυβέρνηση για Τράπεζα Πειραιώς-ΑΤΕ

Το παιχνίδι της ελληνικής κυβέρνησης παίζει η Κομισιόν με το θέμα της απαλλαγής της Τράπεζας Πειραιώς από την υποχρέωση καταβολής των φόρων μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας, όταν απέκτησε την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας (ΑΤΕ). Με διάφορα ήξεις-αφήξεις, εξακολουθεί να αρνείται να εμπλακεί στο θέμα της μη φορολόγησης των περιουσιακών στοιχείων που μεταβιβάστηκαν από την Αγροτική Τράπεζα στην Τράπεζα Πειραιώς. Αυτό προκύπτει από νέα απάντηση του Ευρωπαίου Επίτροπου Όλι Ρεν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Η Κομισιόν, στις απαντήσεις της, παρέπεμπε τον έλληνα ευρωβουλευτή στις ελληνικές φορολογικές αρχές, ζητώντας του παράλληλα, «εάν έχει ουσιαστικές πληροφορίες εκ των οποίων συνάγει ότι δεν έχουν καταβληθεί στο Ελληνικό Δημόσιο τυχόν οφειλόμενοι φόροι και ότι ενδεχομένως παραβιάστηκε η απαγόρευση της καταβολής κρατικών ενισχύσεων που προβλέπεται στο άρθρο 107 παράγραφος 1 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διαβιβάσει τις σχετικές πληροφορίες στην Επιτροπή».

Success story, κι επιτυχημένο χαρακίρι

Κακόμοιρη Ελλάδα!

Έχεις για ”πρωθυπουργό” έναν που θεώρησε τέτοια επιτυχία που ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΓΙΑ ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ τον ΦΠΑ στην εστίαση, ώστε βγήκε να κάνει διάγγελμα ότι ”πήρε το πράγμα επάνω του”, για τους κολοκυθοκεφτέδες και τους λαχανοντολμάδες!

Το δημόσιο χρέος όμως μέσα σ’ έναν χρόνο έκανε άλμα 24,1% κι έφτασε στο 160,5% του προϋπολογισμού.

Πριν ένα χρόνο πανηγύριζε ο τραπεζίτης πρωθυπουργός ότι, με το PSI και την ΚΛΟΠΗ των αποθεματικών ταμείων, νοσοκομείων, συλλόγων και ιδιωτών, μέσω του κουρέματος των κρατικών ομολόγων, μειώθηκε το δημόσιο χρέος!

Βασικά σημεία συνέντευξης Α. Λοβέρδου στο Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM

Υπάρχει ανάγκη ριζικής αλλαγής του Συντάγματος κυρίως στα θέματα της διοίκησης και της δικαιοσύνης.

Με την ευκαιρία της κατάθεσης προτάσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη συνεργασία των δυνάμεων της κεντροαριστεράς για τις ριζοσπαστικές αλλαγές που έχει ο τόπος ανάγκη.

Ευρωβουλευτές από 18 χώρες κατά ιδιωτικοποίησης νερού Θεσσαλονίκης

Επιστολή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης υπογράφουν 50 ευρωβουλευτές από 18 χώρες της Ε.Ε. κι από τις πολιτικές ομάδες των Συντηρητικών, Λαϊκών, Φιλελευθέρων, Πρασίνων, Σοσιαλιστών και της Αριστεράς. Οι ευρωβουλευτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη να στηρίξουν με την υπογραφή τους την επιστολή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας (EFPSU). 

Την επιστολή, με την οποία ζητείται από τους υποψήφιους αγοραστές να αποσυρθούν από το διαγωνισμό, υπογράφουν και 130 φορείς από όλη την Ευρώπη.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής

«Προς τις εταιρίες που συμμετέχουν στη διαδικασία εξαγοράς της ΕΥΑΘ: Δε σας θέλουμε στη Θεσσαλονίκη. Παρακαλούμε να αποσύρετε την προσφορά σας.

Κατάρρευση του εσωτερικού τουρισμού, υπερπληρότητα στα κάμπινγκ

Το φετινό καλοκαίρι μάλλον δεν μοιάζει με τα προηγούμενα για κανέναν στην τουριστική αλυσίδα. Πιο πολλοί ξένοι τουρίστες, λίγοι Ελληνες, τα μικρά ξενοδοχεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και τα κάμπινγκ σε υπερ-πληρότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ, οι εισπράξεις των ξενοδοχείων σημείωσαν τον Μάιο αύξηση της τάξης του 38%, ξεπερνώντας το 1 δισ. ευρώ. Η εικόνα αυτή δείχνει να αναστρέφει την προηγούμενη της κατάρρευσης του κλάδου, αφού σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ξενοδόχων Ελλάδας ο τζίρος των 3 δισ. του 2008 είχε πέσει στο μισό το 2012. Οι ξενοδόχοι εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του κλάδου συνεισφέροντας σημαντικά τόσο στον κρατικό προϋπολογισμό, όσο και στην ανεργία.

Μια ενοχλητική αλήθεια ή μια εξαιρετικά δημοφιλής αυταπάτη;

του Σταύρου Αλεξανδρή, Λέκτορα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δύο δεκαετιών οι έννοιες της προκαλούμενης από τον άνθρωπο παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω...
του φαινόμενου του θερμοκηπίου και η προκαλούμενη αλλαγή του κλίματος από τον άνθρωπο έχουν έρθει να γίνουν αποδεκτές ως πραγματικότητα δημιουργώντας μια βαθιά ριζωμένη αντίληψη μέσα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας.

Παραπομπή Μαντέλη για Siemens προτείνει ο εισαγγελέας

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Tάσου Μαντέλη για το σκάνδαλο της Siemens, εισηγείται ο εισαγγελέας Eφετών Γαληνός Μπρης, με πρόταση που κατέθεσε στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Αθηνών. Παράλληλα, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν ακόμη τέσσερα άτομα, δύο συνεργάτες του, ένας κουμπάρος του και ένα πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρείας.

Ο κ. Μπρης σύμφωνα το Βήμα προτείνει να παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ στην πρότασή του τονίζει ότι πρέπει να παραπεμφθούν, επίσης, ο Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens, για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα, και οι Αριστείδης Μαντάς, πρώην συνεργάτης του υπουργού, Αντωνία Μάρκου, παρένθετο πρόσωπο – στο όνομά της ήταν ο λογαριασμός του πρώην υπουργού, αλλά και ο Γ. Τσουγκράνης, κουμπάρος του υπουργού και επίσης παρένθετο πρόσωπο σε λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα.

Ακριβοπληρωμένοι παραμυθάδες…

Του Νίκου Μητσιάλη

Το παραμύθι πουλάει όσο η μιζέρια , η απόγνωση , ζυμώνεται με την καθημερινή απελπισία του χαμένου μεροκάματου… Και παράλληλα είναι χρήσιμο να πλασάρεται αυτό με δουλεμένες και καλά ζυγιασμένες δόσεις αυτομαστιγώματος…
Πολύ περισσότερο όταν οι παραμυθάδες διαθέτουν πιστοποιητικά…προϋπηρεσίας σε γνωστά συγκροτήματα εκδοτικά, εγνωσμένης για το σύστημα εγκυρότητας…


Αυτομαστίγωμα τιμωρητικό : Εσείς φταίτε για την κατάντια της χώρας μας το επιβεβαιώνουν, εντύπως και… εντίμως «έγκυροι» οικονομολογούντες δημοσιογράφοι γιατί κλείνατε λένε, τα εργοστάσια με τις απεργίες και την τεμπελιά σας και παίρνουν ατυχώς δίκιο από μια μερίδα αυτομαστιγωμένων απελπισμένων, παραδομένων υπάρξεων…

Τελικά ποιός είναι πιο ρατσιστής και πιο αντιδημοκράτης

Γράφει ο Γιάννης Κ. Πολίτης
Στερούν τη βοήθεια σε συνανθρώπους μας με το «αντιρατσιστικό» επιχείρημα ότι όσοι την λάβουν είναι Ελληνες. Χωρίς να είμαι Χρυσαυγίτης και χωρίς να τους έχω ψηφίσει ποτέ νομίζω πως αυτή την φορά οι κυβερνώντες το ...
παράκαναν. Αναφέρομαι στο συσσίτιο της ΧΑ μόνο για Έλληνες και στην απαγόρευση των

Καθαρός ο Ρέστης με το ακαταδίωκτο Βενιζέλου

Με το νόμο 3904/2010, τον οποίο έχει συνυπογράψει ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κι ο οποίος εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο, προσπαθεί να γλιτώσει από την τσιμπίδα του νόμου ο Βίκτωρας Ρέστης. 

Ο εφοπλιστής σκοπεύει να καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αύριο Παρασκευή 5,8 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν σε δάνειο της FBB Bank, τράπεζας συμφερόντων του, που θεωρείται επισφαλές και ζημιογόνο για το ελληνικό Δημόσιο. Αυτό αναμένεται να το πράξει πριν από την έναρξη της αυριανής απολογίας του στην ανακρίτρια. Ο ίδιος κάνει λόγο για μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά του για την αποκατάσταση της ζημίας του Δημοσίου, προσθέτοντας πως θα διεκδικήσει δια της δικαστικής οδού την επιστροφή των χρημάτων από τους υπαιτίους.

Έρχεται νέο Μνημόνιο μετά τις γερμανικές εκλογές

Ή τα ψηφίζετε όλα ή πάμε σε εκλογές με λίστα. -Εκβιασμός από το Μαξίμου στους Βουλευτές της Ν.Δ. -Καζάνι που ”βράζει” η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η αίσθηση ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, κυριαρχεί εδώ και 10 περίπου μέρες στο Μαξίμου.

Η διάψευση των προσδοκιών για τη βοήθεια που θα έρθει από το Βερολίνο, μέσω ενός γενναίου κουρέματος του Ελληνικού χρέους, προσγείωσε απότομα τον Πρωθυπουργό και το στενό κύκλο των συνεργατών του.

Οι Γερμανοί δεν συζητούν για ”κούρεμα” του ελληνικού χρέους και φαίνεται ότι το εννοούν απόλυτα έχοντας και τους δικούς τους σχεδιασμούς. Επιδιώκουν μία χρονική μετάθεση του χρέους σε βάθος χρόνου που όμως θα συνδεθεί με ένα νέο μνημόνιο με ακόμα πιο σκληρά μέτρα αφού το πρόγραμμα ”δεν βγαίνει” και τα έσοδα έχουν καταρρεύσει.

Ελληνική πατέντα - Οι εκδότες "χαρίζουν" τα έντυπα τους στους εργαζόμενους

Παρουσία δικηγόρου ο εκδότης της εφημερίδας "ΕΞΠΡΕΣ" κάλεσε τη Δευτέρα τους εργαζόμενους να... "αναλάβουν την εφημερίδα".

Το αδιευκρίνιστο κομμάτι της προσφοράς παρέμεινε αν "δίνει την εφημερίδα" καθαρή από χρέη ή οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν και τις υποχρεώσεις της. Όπως επίσης και τι μέλλει γενέσθαι με τα δεδουλευμένα τους...

Φυσικά ούτε κουβέντα για το πιεστήριο...

Η πρώτη αντίδραση των εργαζόμενων ήταν η

Αποκάλυψη: Ο Αρβανιτόπουλος κατάργησε ανύπαρκτα σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας είναι πολύ «μπροστά», αφού ανακοίνωσε την κατάργηση ακόμα και σχολείων που δεν υπήρξαν ποτέ.

 Το www.koutipandoras.gr διαπίστωσε, σε μια πρώτη ανάγνωση της λίστας, ότι στο νομό Ημαθίας ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε το λουκέτο του 17ου Δημοτικού Βέροιας (12 οργανικές θέσεις) και του 8ου Δημοτικού Αλεξάνδρειας (έξι οργανικές θέσεις), τα οποία όμως δεν υφίστανται παρά μόνο στα χαρτιά. Δεν αποκλείεται, επομένως, το υπουργείο να έχει καταργήσει ή να έχει συγχωνεύσει και σε άλλους νομούς της χώρας ανύπαρκτα σχολεία.