Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ποδόσφαιρο: Επίθεση ΠΣΑΤ κατά ΕΠΟ για την απαγόρευση εισόδου στη γ.σ.

Η κίνηση της ΕΠΟ να απαγορεύσει την Κυριακή (14/7) την είσοδο στους δημοσιογράφους στην έκτακτη Γ.Σ. με θέμα την τιμωρία των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς προκάλεσε την αντίδραση του ΠΣΑΤ. Ο Παννελήνιος σύνδεσμος εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία επί της ουσίας επιτίθεται στην ΕΠΟ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Με αφορμή την απαγόρευση κάλυψης από τον Τύπο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) εξέφρασε διά επιστολής στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Σαρρή την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός.
Όλα αυτά τα χρόνια, η συνεργασία του ΠΣΑΤ με την ΕΠΟ όπως και με όλους τους φορείς

Μίκης Θεοδωράκης: Αν δεν απελευθερωθούμε δεν μπορούμε να ελπίζουμε


«Είμαι ευτυχής που στο τρένο της Βουλής ο Σύριζα έχει φτάσει να είναι δεύτερος. Ισως προχωρήσει λίγο περισσότερο και γίνει και... μηχανοδηγός αλλά οι ράγες θα παραμένουν πάντα χαραγμένες από την τρόικα. Μόνο αν αλλάξουμε τις ράγες θα μπορέσουμε να σωθούμε...».

Η συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τρίτη 16 Ιουλίου στο Ιδρυμα Κακογιάννης με αφορμή την ταινία του Αστέρη Κούτουλα «Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια» με την υποβλητική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη ήταν, όπως είναι φυσικό, επικεντρωμένη στο πρόσωπο του Ελληνα συνθέτη ο οποίος βρέθηκε στο πάνελ των ομιλητών και μίλησε με πάθος για την ανάγκη ανεξαρτησίας της χώρας μας που έχει μεταμορφωθεί σε προτεκτοράτο.

Νέα όπλα ενάντια σε λευχαιμία, καρκίνο τραχήλου και γλοιοβλάστωμα

Νέα όπλα ενάντια σε λευχαιμία, καρκίνο τραχήλου και γλοιοβλάστωμαΚαινοτόμες θεραπείες σηματοδοτούν μια νέα εποχή στην αντιμετώπιση διαφόρων μορφών καρκίνου. Ιδιαίτερα για τη χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία, τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και το γλοιοβλάστωμα, οι εξελίξεις είναι πολύ ενθαρρυντικές. Τα νέα, σημαντικά δεδομένα παρουσίασαν ερευνητές απ’ όλο τον κόσμο στο πλαίσιο του Ετήσιου Συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO), που διεξήχθη πρόσφατα στο Σικάγο των ΗΠΑ.

"Ο φιλότουρκος και ανθέλληνας" Σόιμπλε...

«Κεκηρυγμένο μέχρι τώρα εχθρό μας» χαρακτηρίζει τον Β.Σόιμπλε, που θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα, η...καθηγήτρια Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, πρόεδρος του ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Σε επιστολή της, σημειώνει: «Είναι απίστευτη η θρασύτητα των Γερμανών και προπαντός του πλέον φιλότουρκου και ανθέλληνα Σόιμπλε, ώστε να θεωρούμε εντελώς απαράδεκτο να τον υποδεχθούν επίσημα πρόσωπα στην Ελλάδα και ο ελληνικός λαός.

Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για το το πολυνομοσχέδιο


Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο εξαπέλυσε την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «είναι αποφασισμένη να ανατρέψει κάθε συλλογικό δικαίωμα των εργαζομένων». Παράλληλα, θέτει εκ νέου το δίλημμα «μνημόνιο ή δημοκρατία».

Θεσιθήρες

photo: JoeyBLS Photography@Flickr
Γιώργος Λακόπουλος

Στο δημόσιο βίο υπάρχουν δυο τρόποι να αναλάβεις δημόσιο αξίωμα. Ο ένας είναι κατ’ αξίαν: με την προσωπικότητα και τη δουλειά σου, όπως πιστοποιούνται με διαφανείς διαδικασίες.

Ο άλλος τρόπος είναι: κατ’ απονομήν. Ως ευνοούμενος. Ως κολλητός και παρατρεχάμενος. Αυτός ο τρόπος ευδοκίμησε πολύ τις τελευταίες δεκαετίες. Και στα πρόσωπα ορισμένων ξεπέρασε το όριο της πρόκλησης και της αναισθησίας.
Ορντινάντσες της κομματικής ηγεσίας, απίστευτοι τύποι, απαίδευτοι και  ανάγωγοι, απέκτησαν ρόλους και αξιώματα εντελώς ασύμβατα με τις προϋποθέσεις, τις δυνατότητες και την ποιότητά τους ως άνθρωποι. Και, φυσικά, τα ευτέλισαν με την παρουσία τους.
Για παράδειγμα, μια από τις πιο θλιβερές σελίδες του μεταπολιτευτικού βίου έχει γραφεί με τις λίστες των ευρωβουλευτών που κατάρτιζαν αυθαίρετα ανά πενταετία στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Κεραυνός Αιγίου: Έτοιμο το ρόστερ, χωρίς να αποκλείεται κάτι ακόμη...

Αναφορικά με τους παίκτες που ήταν και πέρυσι στον Κεραυνό Αιγίου, το «τοπίο» έχει ξεκαθαρίσει, αφού αποχώρησαν οι Δαουλάρης, Τσόκας, Κορακιανίτης, Τσενεμπής, Τσεκλένης, Ζεγκίνογλου, αλλά και ο Μαλλής που επιστρέφει στην Ακράτα. 
Παρέμειναν πέντε και μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί άλλοι τόσοι, με τελευταίους χρονικά τον Βασίλη Μούτσιο, που επέστρεψε μετά από τρία χρόνια στον Κεραυνό, αλλά και τον Χρήστο Τσιρώνη που πέρυσι έπαιζε στη Γ΄ Εθνική με τη Ζάκυνθο.
Έτσι, το ρόστερ μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής: Κώστας Κεφαλάς 32, 1.86, Γιάννης

Τα μεγάλα έργα και τα μεγάλα λόγια κατέστρεψαν την Ελλάδα Υπουργέ της ανάπτυξης

Εκτός από την διαχρονική προεκλογική εξαπάτηση των Ελλήνων με μεγάλα λόγια, έχουμε και την διαχρονική μετεκλογική αναπτυξιακή εξαπάτηση, με τα μεγάλα έργα.

Και δεν λέει κανείς όχι στο να γίνει ο Α ή ο Β αυτοκινητόδρομος, υπάρχει όμως θέμα, όταν αυτός γίνεται σε μια χρονική στιγμή που προτεραιότητα στην ανάπτυξη θα έπρεπε να έχει η παραγωγή προϊόντων και όχι το μπετόν με την άσφαλτο.

Δεν είναι το πρόβλημα της Ελλάδος ο δρόμος για την μεταφορά ενός κοντέινερ από την Λάρισα στο λιμάνι του Βόλου, από την βιομηχανική περιοχή Σίνδου στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, ή από τα Ιωάννινα στην Ηγουμενίτσα, για να εξαχθεί.

5 σημάδια ότι είστε αλλεργικοί και τι πρέπει να κάνετε

Ποια είναι τα συμπτώματα που φανερώνουν ότι έχετε αλλεργία; Αναγνωρίστε τα αμέσως και αντιμετωπίστε την έγκαιρα...

Πανικόβλητο, το Μέγαρο Μαξίμου ξαναγυρίζει στον.. εμφύλιο

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/ FosPhotos
Γράφει η Αγγελική Σπανού

Από όλα όσα ακούστηκαν την Τρίτη στη Βουλή, το μόνο που ενόχλησε το περιβάλλον του πρωθυπουργού ήταν λόγια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: “Ανάμεσα στα πολλά που ακούστηκαν σήμερα στη Βουλή, ο κ. Διαμαντόπουλος και η κυρία Σακοράφα καθύβρισαν το Κοινοβούλιο με συνθήματα εμφυλίου πολέμου. Φράσεις όπως «καλή αντάμωση στα γουναράδικα» και «κατοχική κυβέρνηση που συνεχίζει το ρόλο των χαφιέδων» παραπέμπουν στις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας. Αν ο κ. Τσίπρας δεν τους αποπέμψει, τότε είναι προφανές ότι λειτουργούν κατ΄ εντολήν του”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ζήτησε, αντίστοιχα, από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο να αποπέμψει τη βουλευτή του κόμματός του Ραχήλ Μακρή για την ιαχή “θα σας κρεμάσουμε όλους” σε απάντησή της τον βουλευτή της ΝΔ Ιορδ. Τζαμτζή, ο οποίος αναρωτήθηκε "πώς μιλάς εσύ, που σε διόρισε στο Δημόσιο το ΠΑΣΟΚ".

Εκτός... παιδείας η ιδιωτική εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί της


Αθήνα
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, που εκδόθηκε τη Δευτέρα, αναφορικά με την μεταφορά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από το υπουργείο στο οποίο μέχρι σήμερα ανήκαν, στο υπουργείο Εργασίας, με τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, τα οποία διέπουν τους ιδιωτικούς υπαλλήλους στο σύνολό τους, και την αντίστοιχη μεταφορά των ιδιωτικών σχολείων στο υπουργείο Εμπορίου.

Πρόκειται για την εγκύκλιο, η οποία αφορά στην εφαρμογή των διατάξεων της πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 6/28-02-2012 (Α,38) - φέρει την υπογραφή της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας - και σχετίζεται με την μεταβίβαση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ως ιδιωτικών υπαλλήλων, στο υπουργείο Εργασίας.

Η «ΟΛΑ» στον δρόμο της 17Ν

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ για συντομία), η οργάνωση που ανέλαβε, ύστερα από σιωπή πεντέμισι μηνών, την Πέμπτη 27 Ιουνίου την ευθύνη για την επίθεσή της στις 14 Ιανουαρίου κατά των κεντρικών γραφείων της Ν.Δ. στη Συγγρού, είναι ένα νέο φαινόμενο στον χώρο που συνήθως αποκαλείται «νεοτρομοκρατία». 

Στο δεύτερο υστερόγραφο της προκήρυξής της, η οποία δημοσιεύθηκε στο Indymedia, αναφέρει τα εξής:
«Μια τέτοιου είδους επίθεση θα ήταν ασφαλώς λειψή αν δεν εξέπεμπε ένα σινιάλο αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους και σε όσους βρίσκονται έγκλειστοι στα ελληνικά κολαστήρια για την ανατρεπτική τους δράση. Τους απευθύνουμε λοιπόν έναν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό, δηλώνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι παρακολουθούμε και αφουγκραζόμαστε όλες τις εξελίξεις και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα πίσω από τα τείχη.

Οριστική απαλλαγή Καπελέρη αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

Οριστική απαλλαγή Καπελέρη αποφάσισε το Συμβούλιο ΕφετώνΑπαλλακτικό βούλευμα εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών για τον πρώην Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη, που ήταν κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση των καταγγελιών για «αδρανοποίηση της διαδικασίας είσπραξης προστίμων λαθρεμπορίας καυσίμων».

«Προληπτικό πακέτο» 13 δισ. ευρώ για να κλείσει το χρηματοδοτικο κενό του 2014


Αισιοδοξία επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει της επίσκεψης του γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Πέμπτη στην Αθήνα. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, κατά την επίσκεψη του κ. Σόιμπλε θα συζητηθεί το σχέδιο για ένα νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού στο β΄ εξάμηνο του 2014 και ενδεχομένως για ένα μέρος του 2015.

Το σχέδιο αυτό που φέρει την ονομασία «προληπτικό (precautionary) πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα» και σε πρώτη φάση θα   περιλαμβάνει τα 13 δισ. ευρώ που εκτιμάται αυτή την στιγμή ότι θα «περισσέψουν» από το πακέτο των 50 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Επιτέλους να πέσουν οι τίτλοι τέλους...

... στο μεγάλο λάθος της 11ης Ιουνίου, λένε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ...

Με ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, τονίζουν ότι "Είναι καιρός να πέσουν τίτλοι τέλους στο «μεγάλο λάθος» της 11ης Ιουνίου" ενώ...καλούν, όπως γράφουν, τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή «να αποδείξει ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποτελούν μέρος της λύσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ επιμένουν ότι ο διάλογος για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης απαιτεί δύο μέρη. Διαφορετικά, δυστυχώς, γίνεται ένας επικοινωνιακός μονόλογος, που περιορίζεται στις εντυπώσεις και στους αποσπασματικούς σχεδιασμούς για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας και τις ζωές 2.650 ανθρώπων και των οικογενειών τους.

Απόλλων: Και τυπικά στο έμψυχο δυναμικό του ο Νιφόρας από τον Έσπερο ΑΟΠΑ

Το βράδυ της Δευτέρας έγινε η καθοριστική επαφή μεταξύ των δυο πλευρών (Απόλλωνα και Έσπερου ΑΟΠΑ) που έφερε και την οριστικοποίηση της ένταξης του παίκτη στους Αχαιούς.
Και τυπικά λοιπόν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Βασίλη Νιφόρα στον Απόλλωνα και με τον πατρινό φόργουορντ να γίνεται ο δεύτρος παίκτης του Έσπερου ΑΟΠΑ –μετά τον Ανδρέα Πελεκούδα- που εντάσσεται στους «μελανόλευκους».
Ο Νιφόρας εδώ και αρκετό καιρό προπονείται καθημερινά στην Περιβόλα

Αχαϊα: Πέρασε τον αγρότη για αστυνομικό και πέταξε 1 κιλό «φούντα»

Πέρασε τον αγρότη για αστυνομικό και πέταξε ένα κιλό «φούντα». Ο λόγος για περιστατικό που σημειώθηκε χθες βράδυ σε δύσβατη περιοχή στο Χαϊκάλι Αχαϊας, όταν... ένας Αλβανός προφανώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Patrastimes.gr, προφανώς είχε κανονίσει ραντεβού για δοσοληψία ναρκωτικών ουσιών.

Τα μυστήρια της υπόθεσης Γκιόλια

Του Κώστα Βαξεβάνη

Στις 19 Ιουλίου του 2010,ο Σωκράτης Γκιόλιας, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες κάποιων που υπέγραψαν ως “Σέχτα Επαναστατών”. Μετά από πολλές δεκαετίες, ένας δημοσιογράφος έπεφτε νεκρός, από σφαίρες. Τη δολοφονία του Γκιόλια ακολούθησαν δύο ερωτήματα.

Ποιός και γιατί ήθελε νεκρό το Σωκράτη Γκιόλια; Και, ποιος ήταν ο ίδιος ο Σωκράτης Γκιόλιας; Στο δεύτερο ερώτημα απαντούν όσοι τον ήξεραν, αλλά και όσοι υποστηρίζουν ότι ξέρουν. Οι άνθρωποι που τον ήξεραν περιγράφουν ένα εργατικό παιδί, καλών προθέσεων, με πάθος για τη δουλειά. Κάποιοι άλλοι, οι οποίοι με νόημα υποστηρίζουν πως ξέρουν, ψιθυρολογούν, του αποδίδουν ευθύνες για τον τρόπο που χρησιμοποιούσε, αφήνουν να ενοηθεί πως τον “έφαγαν” τα παιχνίδια που έκανε. Οι νεκροί δεν μιλάνε και δεν μπορούν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους. Δεν είμαι της άποψης ότι ο νεκρός δικαιώνεται, αλλά θεωρώ πιο τίμιο οποιοσδήποτε έχει στοιχέια να τα λέει. Επίσης θεωρώ υποκριτικό να αποδίδουν στον Γκιόλια εξυπηρέτηση διάφορων επιχειρηματιών μέσω του troktiko, αλλά να μην ενδιαφέρονται για την καθημερινή, έκδηλη κάλυψη επιχειρηματιών και άνομων συμφερόντων από τα γνωστά και επίσημα Μέσα Ενημέρωσης.

ΕΕ: «Πράσινο φως» για τις επεκτάσεις προς Λαύριο και Καβάλα

Θετικά αξιολόγησαν οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το αίτημα για χρηματοδότηση των μελετών της ΕΡΓΟΣΕ για την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου προς το Λαύριο και την Καβάλα.

Ειδικότερα, η εκτελεστική υπηρεσία των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφοράς (TEN-TEA) έδωσε το πρώτο «ΟΚ» για την κοινοτική συμμετοχή στις μελέτες των δύο έργων, ο προϋπολογισμός των οποίων υπολογίζονται για το μεν Κορωπί - Λαύριο σε 3,6 εκατ. ευρώ (1,8 από την Ε.Ε.) και για το δε Τοξότες - Καβάλα σε 2 εκατ. ευρώ (1 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε.).

Χειρουργώντας με «μεταρρυθμίσεις»

photo: Angeliki Panagiotou@fosphotos.com
Τάκης Καραγιάννης

Στη σειρά Breaking Bad μπορείς να μάθεις πώς να μαγειρέψεις κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, ναρκωτικό δυνατό και «πιασάρικο». Μπορείς, επίσης, να πάρεις μια γεύση για το πώς είναι να ακούς «πρέπει να φύγεις από το νοσοκομείο», με ανοιχτές τις πληγές από το νυστέρι, επειδή η ασφάλειά σου δεν καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας. Παρόμοιες, περίπου, σκηνές αναμένεται να διαδραματίζονται και στα ελληνικά νοσοκομεία σε λίγο καιρό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον ΕΟΠΥΥ "γίγαντα, με πήλινα πόδια". Κινήσεις που έπρεπε να γίνουν κάποια στιγμή, αλλά σχεδιασμένες και εκτελεσμένες βιαστικά. Επανέλαβε πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον τομέα της υγείας, μίλησε με νούμερα για την κινητικότητα και άφησε για το τέλος το σημαντικότερο.

Ένας ελεύθερος επαγγελματίας (ατομική επιχείρηση) με κέρδη 47 χιλιάδες ευρώ πληρώνει φόρο πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ Ένας βουλευτής με ίδιο εισόδημα πληρώνει φόρο μόνο 2 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή απολύτως τίποτα!


Με πρόταση μομφής απειλούν το Ραχόι οι Σοσιαλιστές

Με πρόταση μομφής απειλούν το Ραχόι οι ΣοσιαλιστέςΤο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας που είναι στην αντιπολίτευση απειλεί τον πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, με συμβολική πρόταση μομφής σε περίπτωση που αρνηθεί να εμφανιστεί στο Κοινοβούλιο και να δώσει απαντήσεις για το σκάνδαλο διαφθοράς που ταλανίζει το δεξιό, Λαϊκό Κόμμα, εδώ και μήνες.

Ηγέτες και ηγεσίες : Σκέψεις και κριτική

Του Σταμάτη Στεφανάκου 

Γίνεται πολύς λόγος για την ποιότητα των ηγετών και των ηγεσιών και ειδικότερα για το ποιος/ποια θα μπορούσε να κυβερνήσει αυτή την χώρα, ειδικά σε τόσο κρίσιμες συνθήκες όπως οι σημερινές.

Δεν υπάρχουν σήμερα λύσεις που να στηρίζονται αποκλειστικά σε ότι έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν, απλά γιατί δεν υπάρχει προηγούμενο με τα ίδια ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στην πράξη είναι ανάγκη να εφευρεθούν λύσεις από την αρχή, στην βάση όμως τι χρειάζεται η κοινωνία και όχι το κεφάλαιο ή το όποιο ιδιωτικό – ατομικό συμφέρον

Αυτό όμως που είναι εφικτό και θεμιτό είναι να δούμε τι απαιτείται να έχει ένας ηγέτης ή μια ηγεσία ως χαρακτηριστικά για να έχει θετικά αποτελέσματα η διακυβέρνηση του.

Πρόωρη εξόφληση του δανείου που έλαβε από το ΔΝΤ εξετάζει η Ουγγαρία

Η Ουγγαρία σχεδιάζει να εξοφλήσει νωρίτερα από το προβλεπόμενο το δάνειο που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να ζητήσει από το ΔΝΤ να κλείσει τα γραφεία του στη Βουδαπέστη, γεγονός που θα μπορούσε να εκληφθεί ως μια συμβολική κίνηση επιβεβαίωσης της οικονομικής κυριαρχίας της χώρας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη EurActiv.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι σε επιστολή του προς την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας αναφέρει ότι η Ουγγαρία εξετάζει την πρόωρη εξόφληση του δανείου που έλαβε το 2008.

Κράτη κατ’ όνομα και απελπισμένα

Για τους απαισιόδοξους αποτελεί σαφή απόδειξη ότι ο κόσμος όπως τον ξέρουμε έχει αποτύχει. Οι αισιόδοξοι βρίσκουν σε αυτόν κάποιες ενδείξεις επιτυχίας του ανθρώπινου πολιτισμού, έστω σε ορισμένα –κατά κανόνα τα ίδια πάντα– σημεία του πλανήτη. Γεγονός είναι, πάντως, ότι ο Δείκτης των Αποτυχόντων Κρατών (Failed States Index) θεωρείται επί σειρά ετών αξιόπιστος μπούσουλας διεθνώς από ερευνητές, εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και κυβερνήσεις. Τον εκδίδει ετησίως το Fund for Peace (FFP, Ταμείο για την Ειρήνη, fundforpeace.org), ένα ανεξάρτητο –όπως αυτοαποκαλείται– ινστιτούτο ερευνών στην Ουάσιγκτον και δημοσιεύεται σε συνεργασία με την αμερικανική επιθεώρηση θεμάτων εξωτερικής πολιτικής «Foreign Policy».

Είναι –αν μη τι άλλο– ζοφερή η εικόνα στο μεγαλύτερο τμήμα της υφηλίου, όπως ξανά παρουσιάζεται και στη φετινή αναφορά του FFP, η οποία δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο μήνα. Και, μάλιστα, οι συντελεστές του «Foreign Policy» (FP), μαζί με τη δημοσίευση του φετινού Δείκτη Αποτυχόντων Κρατών (Failed States Index-2013) επέλεξαν να ρίξουν ιδιαίτερους προβολείς πάνω στις τραγικές περιπτώσεις τριών κρατών ξεχωριστά, επί συνόλου 178 χωρών-μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών: της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (Νο2 χειρότερο κράτος), της Αιγύπτου (Νο 34) και της Ελλάδας (Νο 138).

Ν.Ε. Πατρών: Ο Γιώργος Κανελλόπουλος στον Αγιο Κοσμά για την Εθνική Εφήβων

Στο καμπ επιλογής για την Εθνική ομάδα πόλο των Εφήβων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Αγιο Κοσμά, συμμετείχε και ο Γιώργος Κανελλόπουλος της ΝΕΠ. 
Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Περικλής Δαμάσκος έμεινε πλήρως ικανοποιημένος από την εικόνα του ταλαντούχου πολίστα των «δελφινιών», κάτι που προφανώς θα φανεί

Δυσοίωνο το μέλλον για τον ΟΟΣΑ: Το 2014 η ανεργία θα φτάσει το 28,2%

Τρομακτική άνοδο της ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει ο ΟΟΣΑ το... επόμενο 18μηνο, σύμφωναμε έκθεσή του.

Παναχαϊκή: Έτοιμα τα πρώτα φιλικά παιχνίδια, ξεκινάει με Ένωση Ερμιόνης...


Μπορεί ακόμη να μην έχει οριστικοποιηθεί το πλήρες πρόγραμμα των φιλικών της Παναχαϊκής στα πλαίσια της προετοιμασίας που ξεκινάει από την ερχόμενη Δευτέρα, ειδικά από την επιστροφή της ομάδας από το Καρπενήσι και μετά, αφού εκκρεμεί και η απάντηση του Ολυμπιακού Βόλου για δυο παιχνίδια, είναι δεδομένο όμως ότι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της θα δώσει δυο τεστ.

Από κει και πέρα, στο δρόμο του γυρισμού για την Πάτρα, θα υπάρξει «στάση» για

Χρήστος Παπουτσής τακτοποιήθηκε, όβερ!

photo: Menelaos Myrillas@fosphotos.com
Ρέα Βιτάλη

Λατρεμένοι άγνωστοι. Συναγωνιστές. Κλείσαμε χρόνια από το Καστελόριζο. Ήρθε ο κόσμος του καθενός μας τούμπα. Μαρμαρώσαμε, θυμώσαμε, σιχτιρίσαμε, πονέσαμε, ματώσαμε, σκύψαμε, σηκωθήκαμε, πεθάναμε, μισοαναστηθήκαμε, πέσαμε στα γόνατα. Από κάπου πιαστήκαμε, στο τσακ... όσοι. Οι τυχεροί! Μη ρωτάς για πόσο; Γενικά μη ρωτάς. Άλλοι κατρακυλήσανε, άλλοι έπιασαν πάτο. Άλλοι την έκαναν για κάπου κι άλλοι για πάντα. Λιώσανε και λιώνουν αξιοπρέπειες σαν κεριά. Φούντωσαν τα αυτοάνοσα στα σώματα. Μίκρυναν τα δόντια από το τρίξιμο. Ανασφάλεια. Αγώνας. Ό,τι ξέραμε πέθανε. Σε ό,τι ελπίζαμε ακυρώθηκε.

Μετρήσαμε και ξαναμετρήσαμε, δεν έβγαιναν τα νούμερα. Δεν μπορεί! Κάποια πράξη δεν κάναμε σωστά. Κάποιοι κάτι ήξεραν καλύτερα. Κάποιο σχέδιο που δεν συλλάμβανε ο δικός μας εγκέφαλος. Παράλληλα, καταστρέφονταν νοικοκυριά, έκλειναν μαγαζιά, ξετινάζονταν κάθε πισινή, επιχειρήσεις τίναζαν πέταλα, κλάδοι ολόκληροι καίγονταν... παρανάλωμα. Ανεργία. Μήπως ξέρεις καμιά δουλειά; Ας είναι και... Να σου δώσω το βιογραφικό; Φωτιά! Φωτιά, ρε παιδιά! Αργούσαν. Όλα αργούσαν.

Την εκμετάλλευση της βιομάζας στην Αττική εξετάζει η Περιφέρεια

«Η βιοενέργεια θεωρείται η σημαντικότερη πηγή ανανεώσιμου καυσίμου στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, κατά τη διάρκεια ειδικής συζήτησης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:


Θέλω να τον φιλήσω, να τον φιλήσω...

Ξέσπασμα του Ντερμπεντέρη... 

"Ποιος είναι αυτός; Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος; Θέλω να τον φιλήσω! " .

Ο Ντερμπεντέρης, με...το ταλέντο (κληρονομικό χάρισμα) του χιουμορίστα που διαθέτει, το έσκισε το θέμα με δυο τρεις φράσεις: ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος του υπουργείου Οικονομικών (Στουρνάρα τον λένε) , που μας λέει πως στο τέλος του χρόνου θα μας πει αν κάναμε καλά, ή όχι, που μαζεύαμε αποδείξεις;

Επιχείρηση διάσωσης 180 προσφύγων στην Αυστραλία

Επιχείρηση διάσωσης 180 προσφύγων στην ΑυστραλίαΕκτεταμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης περίπου 180 προσφύγων ξεκίνησε στην Αυστραλία από το πολεμικό ναυτικό. 

Το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν οι πρόσφυγες, φέρεται να έχει ναυαγήσει ανοικτά νήσου των Χριστουγέννων, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι σωστικές υπηρεσίες.

Ώρα μεταγραφικών ανακοινώσεων


Μεγάλη κινητικότητα στο μεταγραφικό πεδίο για τον Ολυμπιακό και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν σήμερα οριστικές εξελίξεις σε διάφορες υποθέσεις.

Κάποιες πιθανότητες υπάρχουν ακόμη για τον Μοργκάν Αμαλφιτανό, όπως πιστεύουν στη Μασσαλία και συνδέουν το ταξίδι του Πιερ Ισά, με τον παίκτη της Μαρσέιγ να παραμένει αισιόδοξος ότι θα γίνει η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό παρότι οι ερυθρόλευκοι δεν επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των γαλλικών ΜΜΕ για θεαματική ανατροπή στην υπόθεση.

Αρμενίζουν οι δουλέμποροι...

Το μισοβυθισμένο και ακυβέρνητο ιστιοφόρο με τους 130 εξαντλημένους μετανάστες (ανάμεσά τους 24 γυναίκες και 38 παιδιά) που εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη να πλέει ακυβέρνητο 30 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά από το Κουφονήσι Λασιθίου ήταν ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ του κατά συρροή εγκλήματος που διαπράττεται τους τελευταίους μήνες στα διεθνή ύδατα.

Καθημερινά τα πλωτά σκάφη του λιμενικού που περιπολούν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τα όρια του Κρητικού με το Λιβυκό Πέλαγος γίνονται μάρτυρες των απεγνωσμένων προσπαθειών εξαθλιωμένων προσφύγων να προσεγγίσουν με σαπιοκάραβα την ακτή.

Υγρός Στίβος: Επικεφαλής στον Παναθηναϊκό ο Ανδρέας Ζώτος

Ο καθηγητής φυσικής αγωγής, Ανδρέας Ζώτος είναι πλέον ο νέος επικεφαλής του τμήματος Υγρού Στίβου του Παναθηναϊκού.
Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας με τον έμπειρο προπονητή. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον καταξιωμένο καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή κ. Ανδρέα Ζώτο, ο οποίος θα είναι ο επικεφαλής των τμημάτων Υγρού Στίβου του Συλλόγου.
Ο γεννημένος στην Κων/ πόλη, κ. Ζώτος είναι συνυφασμένος με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής κολύμβησης, έχοντας κατακτήσει τίτλους με όλους τους Συλλόγους με τους οποίους έχει συνεργαστεί (Π.Α.Ο, Α.Ν.Ο.Γ, Ο.Σ.Φ.Π, Π.Γ.Σ., Ν. Χαλανδρίου κ.λ.π). Υπό τις οδηγίες του, οι αθλητές του σημείωσαν 987 Πανελλήνια Εθνικά ρεκόρ. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε έξι πρωταθλήματα κατηγορίας, δυο πρωταθλήματα νέων-νεανίδων

EE: Πτώση 5,6% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Ιούνιο

76494304EC641ABF5F35B2348E48F558.jpg
Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή “Ενωση μειώθηκαν ακόμα περισσότερο τον Ιούνιο, κατά 5,6%, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή ένωση αυτοκινητοβιομηχανιών (Acea).
Στις 27 χώρες της ΕΕ, με εξαίρεση τη Μάλτα για την οποία δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, 1,3 εκ. πωλήσεις αυτοκινήτων σημειώθηκαν τον Ιούνιο, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1996.

Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη...

... από το MEGA, δια του κ. Τσίμα... 

Ο "σοβαρός" , o "δημοκράτης" , και πολλά άλλα, κ. Τσίμας, στάθηκε στην άποψη του Α. Λοβέρδου περί παραγραφής των αδικημάτων, που φέρεται ότι έχει τελέσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Και είπε το εξής φοβερό: αν οι δικαστές δεχτούν ότι τα αδικήματα είναι παραγεγραμμένα, τότε... αυτό θα αποτελέσει ΔΕΙΝΟ ΠΛΗΓΜΑ στο πολιτικό σύστημα.

Και για να το εμπεδώσουμε, το επανέλαβε με άλλη διατύπωση: αυτό, δε θα είναι καλό για το πολιτικό σύστημα.

Οι επικίνδυνοι τεχνοκράτες της Ευρώπης

Του Wolfgang Munchau

Οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών σπάνια ενδιαφέρονται για τις βαθιές αιτίες των προβλημάτων. Οχυρώνονται πίσω από τεχνικές και νομικές πτυχές. Περιορισμένοι στον μικρόκοσμό τους, συνταγογραφούν το λάθος φάρμακο. Απλά έχουν μείνει πολύ πίσω.

Το ακούω συνέχεια σε συζητήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων: έχουμε κάνει πολύ περισσότερα από όσα θεωρούσε κανείς εφικτά.

Το συνηθισμένο πλέον επιχείρημά τους έχει ως εξής: Θα περίμενε κάποιος πριν από τρία χρόνια ότι θα είχαμε δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας για να προστατεύσουμε τα πιο αδύναμα μέλη από την επίθεση των αγορών κρατικών ομολόγων; Ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προσέφερε εγγύηση αγοράς ομολόγων σε περίπτωσης ύστατης ανάγκης; Ή ότι θα δημιουργούσαμε μία τραπεζική ενοποίηση; Λοιπόν, πρέπει να μας πείτε και ένα μπράβο. Βεβαίως, υπάρχουν προβλήματα. Θα πρέπει, όμως, να συνειδητοποιήσουμε ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να διορθωθεί μόνο με ένα βήμα τη φορά.

Λοιμώξεις του καλοκαιριού: πως να προστατευτείτε!


Το καλοκαίρι, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, ευνοεί την εμφάνιση κάποιων λοιμώξεων.
1) Λοιμώξεις του δέρματος
Οι λοιμώξεις του δέρματος, κυρίως από δήγματα διαφόρων εντόμων (όπως π.χ. κουνούπια, σκνίπες), δημιουργούν από μια τοπική φλεγμονώδη αντίδραση ως και γενικευμένη συστηματκή αντίδραση. Μπορούμε να αποφύγουμε το τσίμπημα των κουνουπιών χρησιμοποιώντας κατάλληλα ενδύματα με μακριά μανίκια και παντελόνια, εντομοαπωθητικά στο δέρμα,κυρίως έξω από το σπίτι, διαβάζοντας πάντα τις οδηγίες χρήσης σχετικά με την εφαρμογή τους σε παιδιά και εγκύους. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα είδη κουνουπιών τσιμπούν από το σούρουπο μέχρι το χάραμα.

Η δικαστική διαμάχη που κράτησε 82 χρόνια


Με καθυστέρηση 82 ετών βρέθηκε λύση σε μια υπόθεση κτηματικών διαφορών που είχε προκύψει από την αμφισβήτηση μιας διαθήκης...
και οδήγησε στην ίσως πιο μακροχρόνια δικαστική διαδικασία που γνώρισε ποτέ όχι μόνο η Μάλτα, αλλά όλη η Δυτική Ευρώπη. Η υπόθεση «σερνόταν» στα δικαστήρια από το 1931 και δεν έληξε τελικά με δικαστική απόφαση αλλά με το συμβιβασμό των αντιδίκων, γεγονός που χαιρετίστηκε από το δικαστή.

Συνελήφθη για απάτες σε βάρος φαρμακοποιών, ιατρών και του ΕΟΠΥΥ

Για απάτη σε βάρος του Δημοσίου κατ' εξακολούθηση, καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σε βάρος φαρμακοποιών, κατηγορείται 43χρονος, που συνελήφθη στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε η ασφάλεια Καλαμάτας, προέκυψε ότι ο 43χρονος, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, αφού πήγαινε σε φαρμακεία σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, αποσπούσε αυτοκόλλητα κουπόνια, τα οποία είναι επικολλημένα σε συσκευασίες φαρμάκων ή σε ορισμένες περιπτώσεις προμηθεύονταν τα φάρμακα χωρίς να καταβάλει το αντίτιμο, με το πρόσχημα ότι θα τα συνταγογραφούσε και θα επέστρεφε τα κουπόνια, χωρίς βέβαια να το πράττει.

Μπιτς Χάντμπολ! 11η στην Ευρώπη η εθνική Γυναικών

Την 11η θέση κατέκτησε η Εθνική Μπιτς Χάντμπολ Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στο Ράντερς της Δανίας μετά την κατάληψη της 3ης θέσης του ομίλου κατάταξης.
Η Εθνική κέρδισε 2-0 την Σουηδία και έχασε με το ίδιο σκορ από την Κροατία που με το απόλυτο των νικών πήρε την 9η θέση.
Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Ουγγαρία που επικράτησε 2-1 της Δανίας με ανατροπή (18-19, 21-16, 14-12), ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στη Νορβηγία που κέρδισε επίσης με ανατροπή 2-1 (19-20, 24-20, 6-3) την Ουκρανία.
Παρατηρητής της EHF στον τελικό ήταν ο Γιώργος Μπεμπέτσος. Στους άνδρες η Κροατία υπερασπίστηκε τον τίτλο της νικώντας με 2-0 την Ρωσία (24-18, 21-16), ενώ η Δανία του

Ξεκίνησε η παραγωγή του οικονομικού iPhone - Θα μπει στη μεσαία κατηγορία smartphone


Ετοιμάζεται να βγει στις αγορές η οικονομική έκδοση του iPhone, ενώ σύμφωνα με αναλυτές, έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή του. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο αναλυτής της Τζέφερις , Πίτερ Μίζεκ, το iPhone5S θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, ενώ επικαλούμενος πληροφορίες του Business Insider, υποστηρίζει πως η παραγωγή της οικονομικής έκδοσης του iPhone έχει ήδη ξεκινήσει και η τιμή του χωρίς συμβόλαιο θα είναι κάπου ανάμεσα στα 300 με 400 δολάρια.

Μια ωραία πεταλούδα

Photo: Π. Τζάμαρος @fosphotos.com
Τάσος Μελετόπουλος

Η κυβέρνηση προσπαθεί ακόμα να μας πείσει ότι θα σωθούμε από την άτακτη χρεοκοπία. Ότι οι κόποι και οι θυσίες μας δεν θα πάνε στράφι, φτάνει να κάνουμε ό,τι μας υπαγορεύουν οι δανειστές μας. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να βγουν οι ελπίδες της αληθινές και να μη χρειαστεί να σφίξουμε ακόμη πιο πολύ το ζωνάρι. Από την άλλη μεριά αναρωτιέμαι αν οι πολιτικοί που μας κυβερνούν έχουν συνειδητοποιήσει το πόσο πολύ ζοριζόμαστε.

Αναρωτιέμαι αν ο αριστερίζων-Αριστερός κ. Κουβέλης, που γύρισε την πλάτη του στον κ. Σαμαρά, έχει ποτέ ανέβει σε αστικό λεωφορείο. Αν γνωρίζει πόσο κάνει το εισιτήριο. Και διερωτώμαι, επίσης, αν πιστεύει πως όταν δηλώνει ότι το κόμμα του θα ψηφίσει τον νόμο που φορολογεί πισίνες, ελικόπτερα και ιδιωτικά αεροπλάνα, οραματίζεται ότι με την κίνηση αυτή θα ξανακερδίσει τους Αριστερούς του ψηφοφόρους.  Δεν κρύβω πως αναρωτιέμαι και για τον κ. Σαμαρά, αν τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει ο ίδιος το αυτοκίνητό του σε βενζινάδικο να του βάλουν βενζίνη - δεν μιλώ βέβαια για τα χρόνια που το κόμμα του, του φερόταν ακόμα, λόγω Μητσοτάκη, σαν να ήταν σκουπίδι.

Η Yahoo ετοιμάζει δική της υπηρεσία video

Μετά το Tumblr, το Alike, το Stamped, το Snip.it, το Summly και άλλες εταιρίες, φαίνεται πως η Yahoo συνεχίζει την επιθετική της πολιτική εξαγοράζοντας εταιρίες οι οποίες είναι σχετικά δημοφιλείς στο κοινό μήπως και μπορέσει και “κλέψει” κόσμο από τους μεγάλους ανταγωνιστές της που δεν είναι άλλοι από το Facebook και την Google.Έτσι λοιπόν προχώρησε στην εξαγορά της εφαρμογής Qwiki, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν αυτόματα ταινίες μικρού μήκους αξιοποιώντας εικόνες, βίντεο και μουσικά αποσπάσματα.Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που έδωσε η Yahoo όμως σύμφωνα με το BBC, το κόστος ήταν μεταξύ 40 έως 50 εκατομμύρια δολάρια.

Φοβάται τα "γουναράδικα" , ο Ντερμπεντέρης...

Τους τρόμαξε πάλι ο Διαμαντόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) με τη φράση του Βελουχιώτη "ραντεβού στα γουναράδικα" . 

"Ο Βελουχιώτης το εννοούσε αυτό" , είπε ο Ντερμπεντέρης. "Και ξέρετε τι θα πει, θα σας δω στα γουναράδικα; Ή θα με γδάρεις, ή θα σε γδάρω. Που...σημαίνει εμφύλιος"

Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων Πάτρας :"Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε"

Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων Πάτρας :"Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε" Ανακοίνωση για τη σημερινή απεργία
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Αγαπητοί γονείς,
Κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), ΕΕ και ΔΝΤ συνεχίζουν την αντιλαϊκή επίθεση με στόχο την ολοκληρωτική ισοπέδωση των λαϊκών στρωμάτων. Σειρά έχουν τώρα οι καταργήσεις- συγχωνεύσεις των σχολείων-τμημάτων, αλλά και η αύξηση του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών, μεθοδεύοντας να παρουσιάσουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς ως πλεονάζον προσωπικό. Προωθούν σε διαθεσιμότητα - απολύσεις 3.5 χιλιάδες εκπαιδευτικούς και πάνω από 3 χιλιάδες σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες. Όπως πέταξαν στο δρόμο χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, έτσι ετοιμάζονται να πετάξουν στο δρόμο τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες, που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των σχολείων.

Σε πολιορκία η κυβέρνηση

Ένα καυτό πενθήμερο αντιμετωπίζει η δικομματική συγκυβέρνηση, που, εγκλωβισμένη στην καλή "μαθητεία" της υπό την Μέρκελ και τις εξοντωτικές συνταγές της τρόικας, συνεχίζει να οδηγεί τη χώρα και τους πολίτες στην καταστροφή. Σήμερα, με την πανελλαδική 24ωρη γενική απεργία, την οποία προκήρυξαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, κορυφώνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις και οι μαζικές κινητοποιήσεις που απαντούν στις μαζικές απολύσεις με τις οποίες το απερίγραπτο δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου επιδιώκει να "εξευμενίσει" τον Μολώχ του νεοφιλελευθερισμού.

Το φετινό καλοκαίρι ξεσκεπάζει εντελώς τις άγριες επιδιώξεις εξόντωσης των εργαζομένων με τις εντολές από την τρόικα, που υλοποιεί όπως - όπως η παραπαίουσα συγκυβέρνηση. Μπροστά στις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις αυτών των ημερών, άκρως ανήσυχη η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, επιχειρεί να μοιράσει καθρεφτάκια στους "ιθαγενείς" που απολύονται στο όνομα της "κινητικότητας" και να συγκρατήσει τις όποιες διαφωνίες στην κοινοβουλευτική "πλειοψηφία" ώστε να ξεπεράσει το τωρινό κύμα κοινωνικής οργής.

Στα δημόσια ταμεία 1,6 δισ. ευρώ

Ποσό ύψους 1,625 δισ. ευρώ άντλησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων. 

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,02%, αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη δημοπρασία. Η έκδοση καλύφθηκε κατά 1,70 φορές (1,72 στην προηγούμενη δημοπρασία).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1.250 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,02%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2.125 εκατομμυρίων Ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,70 φορές.

Λίνφιλντ: «Φαβορί η Ξάνθη για πρόκριση στα μεταξύ μας παιχνίδια»

Την SKODA Ξάνθη ως φαβορί για πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ χρίζουν στην αντίπαλο της ελληνικής ομάδας στον δεύτερο γύρο, Λίνφιλντ.
Οι Βορειοϊρλανδοί φιλοξενούν αφιέρωμα στην Ξάνθη στην επίσημη ιστοσελίδα τους, όπου αναφέρεται ότι πρόκειται για μια δύσκολη πρόκληση για την ομάδα τους.
«(Η SKODA Ξάνθη) θα είναι χωρίς αμφιβολία, μια δύσκολη πρόκληση για τη Λίνφιλντ σε αυτές τις αναμετρήσεις και θα

Εργαζόμενοι Eurobank: Οι ισορροπίες στο τραπεζικό σύστημα αποκαθίσταντα

pic-0-norm.jpg
Τη θέση πως αποκαθίστανται οι ισορροπίες στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα εκφράζει τοΣωματείο Εργαζομένων της Eurobank, το προεδρείο του οποίου είχε  συνάντηση με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κ. Χρήστο Μεγάλου και τη Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού κα Αθηνά Δεσύπρη.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, επιβεβαιώθηκε επίσημα:
- Η εξαγορά του 100% των Τραπεζών Νέα Proton Bank και Νέο Ταχυδρομικό