Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Πως θα γίνεται το κούρεμα καταθέσεων – Γιατί κινδυνεύουν ακόμα και οι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ που θεωρούνταν ως εγγυημένες

- Ως επενδυτές θα αντιμετωπίζονται πλεον οι καταθέτες!
- Εαν πτωχεύει μία τράπεζα πρώτα θα πληρώνουν οι μέτοχοι της
- Μετά θα πληρώνουν όσοι έχουν ομόλογα
- Θα ακολουθούν όσοι έχουν καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ και τελευταίοι οι φορολογούμενοι
- Διαβάστε κάτω από ποιές προυποθέσεις μπορεί να κινδυνεύσουν καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ και μάλιστα από το πρώτο ευρώ!

Σε συμφωνία κατέληξαν χθες το βράδυ οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ για ένα από τα πιο καυτά ζητήματα, δηλαδή τη σειρά επιβάρυνσης κατά την εκκαθάριση και ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Μπάσκετ: Τα φιλικά παιχνίδια και οι MVP του “APOLLON Basketball Training Camp-1”

Με την διεξαγωγή των φιλικών αγώνων και την ανάδειξη των MVP ολοκληρώθηκε το “APOLLON Basketball Training Camp-1”, το οποίο έλαβε διεθνή χαρακτήρα λόγω της συμμετοχής 27 αθλητών της Σουηδικής ομάδας SolnaVikings.
Οι αθλητές που έλαβαν μέρος στο camp  συμμετείχαν σε πάρτι και πικ-νικ, απόλαυσαν βαρκάδα και παιγνίδια στην λίμνη Τσιβλού, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, και έδωσαν φιλικά παιγνίδια με τις αντίστοιχες ομάδες του Ολυμπιονίκη

Για 1.677 ευρώ χάνει το σπίτι του άνεργος εργάτης...

Σε αναγκαστική κατάσχεση σπιτιού άνεργου μεταλλεργάτη, προχώρησε το Δημόσιο πριν από 3 μέρες όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Ριζοσπάστης». Ο μεταλλεργάτης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, είναι...άνεργος εδώ και τρία χρόνια και τώρα, κινδυνεύει να χάσει το σπίτι γιατί οφείλει στην εφορία 1.677,95 ευρώ που με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 2.173,81 ευρώ! Μάλιστα, η εφορία με την πράξη καθορισμού χρεών που έγινε στις 25 Ιούνη, ορίζει ως «πρώτη προσφορά» το ποσό των 70.000 ευρώ, προφανώς σαν τιμή εκκίνησης για πιθανή μελλοντική πράξη πλειστηριασμού του σπιτιού του ανέργου.

Η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης της κατάσχεσης του σπιτιού ξεκίνησε για χρέη που αναλύονται ως εξής: Πρόστιμο Τροχαίας που βεβαιώθηκε το 1990 ύψους 44,02 ευρώ (προσαυξήσεις ύψους 132,06). Φόρος εισοδήματος 2005 που δεν πληρώθηκε ύψους 63,44 ευρώ (προσαυξήσεις 45,68). Φόρος εισοδήματος 2006 ύψους 123,2 ευρώ (προσαυξήσεις 87,47). Φόρος εισοδήματος 2007 ύψους 182,99 ευρώ (προσαυξήσεις 133,58). Φόρος εισοδήματος 2011 ύψους 156,66 ευρώ (προσαυξήσεις 26,63). Φόρος εισοδήματος και Εισφορά αλληλεγγύης 2012 ύψους 752,64 ευρώ (προσαυξήσεις 52,69 ευρώ). Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων 2011 (χαράτσι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ) ύψους 355 ευρώ (προσαύξηση 17,75 ευρώ).

Ford με μειωμένες τιμές

Χτύπησαν οι μεγάλες καμπάνες στο κάστρο της Ford, μετά την πτώση των πωλήσεων που σημείωσε η γνωστή μάρκα το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ελληνική αγορά. Οπως είχα σημειώσει στο προηγούμενο φύλλο, η Ford είδε τις πωλήσεις της να πέφτουν κατά 41,2% το πρώτο πεντάμηνο του 2013, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων στη λίστα των εταιρειών που πρωταγωνιστούν στην τοπική αγορά.

Οι κυριότεροι λόγοι που έφεραν αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα είναι η στροφή των καταναλωτών στα αυτοκίνητα ντίζελ μικρού κυβισμού, η απόφαση της μάρκας να επενδύσει τεράστια ποσά στην ανάπτυξη των βενζινοκινητήρων χαμηλού κυβισμού Ecoboost, καθώς και η αρχική τιμολογιακή πολιτική που καθόρισε η μητρική εταιρεία.

Αν προλάβουν να κάνουν …παρέλαση, το κρίμα θα είναι στο λαιμό μας!

Γράφει ο Μαγια

Η επίσημη ανακοίνωση για την προσχώρηση στο κόμμα του Α. Σαμαρά, του κομματιδίου στο οποίο αρχηγεύει ο Ε. Βενιζέλος, δεν θα γίνει απόψε κατά την έναρξη των εργασιών του «γαλάζιου» συνεδρίου. Η διαπλοκή προτίμησε να την αναβάλλει για λίγους μήνες, καθώς αυτή την περίοδο απολαμβάνει τον «μήνα του μέλιτος» των δυο κυβερνητικών εταίρων, οι οποίοι ορκίστηκαν (εκ νέου) να φυλάττουν πίστη στην τρόικα, υπακοή
στους νόμους της αγοράς και να εκπληρώνουν αδιαμαρτύρητα τα θελήματα του Δ΄Ράιχ.

Σαμαράς και Βενιζέλος, ως αυθεντικοί εκφραστές της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, έχουν ενωθεί εις σάρκαν μίαν πάνω στον ερειπιώνα της Ελλάδας για να αποτελειώσουν τη δουλειά μέχρι τις «ιερές» γερμανικές εκλογές. Να εφαρμόσουν, μέσω της πιο αυταρχικής καταστολής και κυνικής ακύρωσης κάθε δημοκρατικής διαδικασίας, πρόγραμμα νέων σκληρών μέτρων και να προωθήσουν την πιο ακραία-αντιδραστική μετάλλαξη της χώρας.

ΚΑΤΣΕΛΗΣ: Οι λόγοι που οδήγησαν στην πτώχευση


Η σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης είναι ο λόγος της υποβολής της αίτησης πτώχευσης...

Εικόνες από το μέλλον

Του Πάνου Σκουρολιάκου

Ο Πάνος Σκουρολιάκος καταγράφει το αβέβαιο παρόν της σύγχρονης πολιτιστικής παραγωγής στην Ελλάδα, διαμορφώνοντας μια πλήρη εικόνα για το εξίσου αβέβαιο μέλλον του πολιτισμού στην Κύπρο, στους τομείς του θεάτρου, του κινηματογράφου, του χορού, της λογοτεχνίας

Ήταν τον χειμώνα του 2010. Η Ελλάδα ετοιμαζόταν να εισέλθει εν πλήρη δόξη και τιμή στον υπέροχο κόσμο των μνημονίων, με την απειλή της χρεοκοπίας να επικρέμαται επί της κεφαλής μας. Στο θέατρο “Βεάκη” στην Αθήνα, παίζαμε το έργο του Διαλεγμένου “Μάνα Μητέρα Μαμά”. Εκεί ήρθε να δει την παράσταση ο Βούλγαρος μουσικός Γιούρι Στούπελ, που ζει χρόνια στην Ελλάδα. Έχοντας την εμπειρία της δικής του χώρας, μας πληροφόρησε για το τι μας περιμένει: θάνατος στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού [και όχι μόνον, βέβαια]. Προετοιμασθήκαμε, και περιμέναμε, ελπίζοντας στο λιγότερο κακό. Κατά δυστυχία μας, ήρθε το μεγαλύτερο κακό. Και τώρα πια έχουμε μια σαφή εικόνα του άδηλου μέλλοντος που έγινε οδυνηρό παρόν.

Η καρδιά υποφέρει ακόμα κι αν έχουμε ελάχιστα περιττά κιλά

Δύο έως έξι κιλά περισσότερα από το φυσιολογικό αρκούν για να αυξηθεί ο κίνδυνος καρδιοπάθειας κατά το ένα πέμπτο, προειδοποιούν σουηδοί επιστήμονες.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με περίπου 200.000 εθελοντές από την Ευρώπη και την Αυστραλία, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάθε αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος κατά 1 μονάδα, αυξάνει κατά 20% τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.

Ανάλογες είναι και οι αυξήσεις στον κίνδυνο υπέρτασης, υπερχοληστερολαιμίας, διαβήτη και φλεγμονής στον οργανισμό – παράγοντες που επίσης υπονομεύουν την υγεία της καρδιάς.

Θωπεύοντας τη Γιάννα...

Κατ' αρχήν (τι ήταν αυτό!) ο δημοσιογράφος (Σρόιτερ), καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης
χασκογελούσε.

Αμήχανα, βεβιασμένα. Με κάποιο τρόμο, ίσως. Αν όχι και μ΄ ένα υφέρποντα θαυμασμό.

Μετά οι ερωτήσεις. Ολες βολικές. Με τον άτεχνο και ξεπερασμένο τρόπο, της δήθεν ενοχλητικής δημοσιογραφίας.

Η ίδια η Γιάννα τώρα. Η...γνωστή.

Μεγαλομανής, υπερφίαλη, δεσποτική, αλαζών. Σίγουρη για το γήπεδο που παίζει.

Με ευκόλως ανιχνεύσιμο επαρχιωτισμό. Από το αξάν -φεύγει αυτό;- της εκφοράς των ελληνικών, μέχρι τα άπειρα κόμπλεξ που κουβαλάει κάποια στη ζωή της, όταν από μια ταπεινή και καταφρονεμένη γυναίκα της βιοπάλης καταφέρνει να τυλίξει στα δίχτυα της, το πριγκιπόπουλο του παραμυθιού.

Μηνυτήρια αναφορά Καπερνάρου μετά το ρεπορτάζ της Real News

Με αφορμή δημοσίευμα της Real News που υπογράφει ο Κώστας Χαρδαβέλας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Bασίλης Καπερνάρος κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Διαβάστε την μηνυτήρια αναφορά

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,

Εκθέτω στην Κρίση Σας τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά και αιτούμαι τα κατά το νόμο.

Στο υπ’ αριθ. 210 φύλλο της εφημερίδας «Real News» που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2012 και στις σελίδες 40-41, οι οποίες φέρουν κεφαλίδα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ τότε γελάγαμε, τώρα χρωστάμε», δημοσιεύθηκε κείμενο, του οποίου ως συντάκτης αναφέρεται ο Κώστας Χαρδαβέλλας και το οποίο έχει ως τίτλο: «Ακόμη πληρώνουμε τη … «δημιουργική λογιστική»» και υπότιτλο: «Έως το 2019 φθάνει η δέσμευση των μελλοντικών εσόδων της χώρας από τις τέσσερις offshore εταιρείες που δημιούργησε στο Λουξεμβούργο η κυβέρνηση Σημίτη, με υπ. Οικονομίας τον Γιάννη Παπαντωνίου».

Ποδόσφαιρο: Θέλουν κάποιοι ερασιτεχνική και την Β' Εθνική!

Πρόταση να γίνει και η Β' Εθνική ερασιτεχνική κατατέθηκε στο χθεσινό Δ.Σ της Football League, θετικοί αρκετοί παράγοντες, δεν συζητήθηκε το θέμα. 
Πρόταση-βόμβα λοιπόν κατέθεσε ο πρόεδρος του Εθνικού |Γαζώρου, κ. Καλαποτλής, ο οποίος ζήτησε να γίνει η Football League ερασιτεχνική!  Αυτό έγινε στο χθεσινό Δ.Σ.  και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αρκετοί οι πρόεδροι που βλέπουν με καλό... μάτι την προοπτική αυτή.
Βέβαια, το θέμα δεν συζητήθηκε, αφού ήταν εκτός της ατζέντας, όμως αυτό αναμένεται

ΤΑΠ ο Σαμαράς...

ΤΑΠί, οι Ελληνες...

Πανηγυρίζουν μέχρι και στο Αμέρικα για τον ΤΑΠ. «Πανηγυρική ήταν η ανακοίνωση των Αμερικανών», μετέδωσε από την Ουάσιγκτον ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Οι...Αμερικανοί δώσαν συγχαρητήρια στο Αζερμπαϊτζάν και χαρακτηρίζουν θετική την επιλογή του ΤΑΠ.

Το ίδιο και οι Ευρωπαίοι, ενώ οι Αυστριακοί χαρακτηρίζουν ήττα της χώρας τους -που αντιπροσώπευε τον Ναμπούκο- και νίκη της Ελλάδος.

Φωκίδα: Αρχαίος θαλαμωτός τάφος σε υψόμετρο 1000 μέτρων - Βρέθηκε χάρη σε ένα... αρνάκι!

Φωκίδα: Αρχαίος θαλαμωτός τάφος σε υψόμετρο 1000 μέτρων - Βρέθηκε χάρη σε ένα... αρνάκι! Έπεσε μέσα πριν από ένα μήνα
Ένας υπόγειος θαλαμωτός τάφος σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και μέσα στο δάσος δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο. Χάρη σε ένα αρνάκι όμως, που έπεσε μέσα, πριν από ένα περίπου μήνα η Ι΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων έκανε αυτή την απρόσμενη ανασκαφή επάνω στο βουνό, στις παρυφές του λόφου Τσούκα κοντά στον οικισμό Στρόμη.

Πολιτικός δια-φωτης-μός

Του Κώστα Βαξεβάνη

Ο κύριος Χρήστος Μαρκογιαννάκης, εισαγγελέας επί Χούντας («πέτυχα σε διαγωνισμό» υποστηρίζει ο ίδιος και μάλλον εννοούμε όλοι την ίδια επιτυχία), με τον κύριο Ρήγα (ο οποίος πριν από μήνες είχε υπογράψει πόρισμα παραπομπής του Μαρκογιαννάκη για το σκάνδαλο SIEMENS) συναποφάσισαν πως η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας μπελάς για την Επιτροπή. Με το γνωστό του ήθος ο Χ. Μαρκογιαννάκης άρχισε και πάλι να αποφαίνεται μέσα σε μια Επιτροπή του Κοινοβουλίου ότι τους έχει «σουβλίσει» η Κωνσταντοπούλου, να της αφαιρεί το λόγο και με την επίσης γνωστή κρητική του ανδροπρέπεια να κάνει σχόλια ακόμη και για την ηλικία της.

Επειδή όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο «πονάν ωρέ τα παλληκάρια;» θα αφήσω τον κύριο Μαρκογιαννάκη και το «θάρρος» του κατά μέρος. Τόσο «θάρρος» που την μήνυση που έκανε εναντίον μου για τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τα πυροσβεστικά ελικόπτερα που νοίκιαζε σε τριπλάσιες τιμές, την έκανε στην Κρήτη, όπου προφανώς θεωρεί πως η Δικαιοσύνη είναι πιο «ανεξάρτητη» . Ο ίδιος βέβαια δεν δικάζεται ποτέ αφού τα αδικήματά του παραγράφονται.

Ο σταθμάρχης της Θυμαριάς, Αντώνης Σαμαράς...

«Καθιστούμε την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο»!...

Κόμβος λοιπόν. Πέραν όλων των άλλων τα καταφέραμε να γίνουμε και κόμβος. Ενεργειακός.

Το...πανηγύρισε από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ο πρωθυπουργός και μας θύμισε τη
φοβερή ταινία του Σακελάριου «Ούτε γάτα ούτε ζημιά», όπου ο Φωτόπουλος ήταν σταθμάρχης της Θυμαριάς.

Νέα προσέγγιση στα φωτοβολταϊκά εκτοξεύει τις αποδόσεις

Μια νέα προσέγγιση στην ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών κυψελών υιοθετούν ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης (MIT).

Πλέον, οι ερευνητές στοχεύουν στην παραγωγή λεπτότερων και ελαφρύτερων φωτοβολταϊκών πάνελ παράλληλα με το στόχο της υψηλής αποδοτικότητας.

Ο Τζέφρυ Γκρόσμαν, καθηγητής του Μηχανολογίας στο MIT, με την ομάδα του επισημαίνουν σε μελέτη που συνυπογράφουν και που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nano Letters ότι η χρήση υλικών χιλιάδες φορές ελαφρύτερων και λεπτότερων από το χαρτί τους επέτρεψε να επιτύχουν υψηλότερη αποδοτικότητα.

Η φωτογραφία που ανέβασε η Δούκισσα Νομικού στο facebook από τα παιδικά της χρόνια [εικόνα]


Η εκθαμβωτική παρουσιάστρια και πρώην Σταρ Ελλάς κάνει «αναδρομή» στα χρόνια της αθωότητας με μια φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

H δικαιοσύνη είναι σαν το φίδι, τσιμπάει μόνο τους ξυπόλητους!

Με επείγουσα, σημερινή διαταγή του, το Συμβούλιο της Επικράτειας ορίζει να συνεχιστούν κανονικά οι εργασίες της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Με αυτόν τον τρόπο, το ΣτΕ, αναστέλλει την ισχύ του σήματος της τοπικής Πολεοδομίας, ανοίγοντας τον δρόμο για να συνεχιστεί η καταστροφή στη Χαλκιδική.
Αυτοί η ολετήρες κυβερνήτες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο ανενόχλητοι, ξεπουλώντας και καταστρέφοντας, παραβιάζοντας τη μία συνταγματική επιταγή πίσω από την άλλη.
Και αν θέλομε, ας κατασιγάσουμε για μια στιγμή αυτή την οργή, εμείς που αισθανόμαστε να μας ξεχειλίζει ο θυμός με τα καμώματα τούτης της κυβέρνησης των ύποπτων και των προσκυνημένων.  

Αρχίζει η υποβολή των μηχανογραφικών

Έως και την Παρασκευή 12-7-2013, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.).

Ηλίθιοι ή ανίκανοι;...

Ιδού η απορία. Ο Ντερμπεντέρης, δεν...έχει καμιά αμφιβολία. 

Είναι και το ένα και το άλλο. Μιλάμε για «σύμπραξη ανικάνων και ηλιθίων», είπε για τις κεφαλές της Κοινότητας που πήραν τη φοβερή απόφαση να δώσουν 6 δις για την ανεργία.

«Γελάει ο κόσμος. Δεκαεπτά πλούσιες χώρες δίνουν 6 δις εκ των οποίων εμείς θα πάρουμε 180 εκατομμυριάκια σε δυο χρόνια», είπε. Kαι συμπλήρωσε «αστειότητες»!

Παναχαϊκή: Όχι σε μεταγραφές με... φουσκωμένες τιμές!

Στην Παναχαϊκή και ειδικά σε ιδιοκτησιακό επίπεδο η απόφαση έχει παρθεί μετά μάλιστα και τις σχετικές εισηγήσεις του Τιμόθεου Καβακά, ότι δηλαδή η μεταγραφική ενίσχυση που απαιτείται θα γίνει, έτσι ώστε η ομάδα να εμφανιστεί πολύ καλύτερη από το φετινό πρόσωπο που έδειξε στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής.
Μόνο που επίσης έχει αποφασιστεί, ότι η πατρινή ΠΑΕ δεν πρόκειται να μπει σε καμία είδους διαδικασία... πλειστηριασμού, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι οι παίκτες που θα αποκτηθούν, θα ενταχθούν στο κοκκινόμαυρο έμψυχο υλικό σε πραγματικές και όχι «φουσκωμένες»

Πύργος: Αλλεπάλληλες φωτιές σε κάδους απορριμμάτων

Κοινωνία
Κοινωνία
Στις φλόγες τυλίχτηκαν 12 κάδοι απορριμάτων στο κέντρο του Πύργου, πολύ νωρίς σήμερα το πρωί.
Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να επέμβει σε 12 περιπτώσεις, στο κέντρο της πόλης, από τις 5 και μετά το πρωί.

Δύο μέρες που δε θα ξεχαστούν ποτέ: 28 - 29 Ιούνη

28 και 29 Ιούνη, δυο χρόνια μετά

Γαλλία: 600 εκατ. ευρώ για 300.000 άνεργους νέους

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ύψους τουλάχιστον έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων θα ωφελήσει 300.000 νέους στη Γαλλία και το ποσό του προγράμματος που θα διατεθεί είναι 600 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Οι αρχηγοί των κρατών μελών της ΕΕ αποφάσισαν την νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή να αποδεσμεύσουν από το 2014-2015 έξι δισεκατομμύρια ευρώ για την απασχόληση των νέων, για να αυξήσουν αυτό το ποσό στη συνέχεια στα οκτώ δισεκατομμύρια.

Τσόμσκι: Η δημοκρατία χάνεται στην Ευρώπη

Για «σταδιακή απώλεια της δημοκρατίας» στην Ευρώπη, ως συνέπεια της μετατόπισης του κέντρου βάρους «από την πολιτική στην οικονομία» έκανε λόγο ο Νόαμ Τσόμσκι, μιλώντας σε εκδήλωση του Global Media Forum της Deutsche Welle στη Βόννη.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Αμερικανός φιλόσοφος εξήγησε ότι «η αντιπροσώπευση εξαντλείται -στην Ευρώπη προσφάτως ενώ στις ΗΠΑ σχεδόν εξ υπαρχής -στην εκπροσώπηση οικονομικών συμφερόντων. Μόλις του 1/10 του 1%, στην κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας, καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει. Αυτό σημαίνει πως καθορίζουν την πολιτική. Έτσι η δημοκρατία μετατρέπεται σε πλουτοκρατία», με συνέπεια, όπως είπε να παρατηρείται μία συνεχής «παρακμή των δικαιωμάτων των πολιτών».

Πάτρα: Φωτογραφική γνωριμία της Σικελίας όπως την αποτύπωσαν τα μέλη της Κοινο_Τοπίας

Πάτρα: Φωτογραφική γνωριμία της Σικελίας όπως την αποτύπωσαν τα μέλη της Κοινο_Τοπίας Στις 11 Ιουλίου
Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ διοργανώνει βραδυά προβολής φωτογραφιών από την επίσκεψή της στη Σικελία της Ιταλίας που πραγματοποιήθηκε το Μάη του 2013.

Μετ' εμποδίων ομιλία Σαμαρά: Θριαμβολογίες και ακροδεξιό άρωμα

Υψηλοί τόνοι, θριαμβολογίες για τον TAP και ακροδεξιό άρωμα στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΝΔ με βασικό σύνθημα «Νέα Δημοκρατία Νέα Ελλάδα». Η ομιλία διεκόπη προσωρινά καθώς ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε αδιαθεσία, ωστόσο στην συνέχεια επέστρεψε στο βήμα του συνεδρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega επικαλούμενο στενούς συνεργάτες του, ο Αντώνης Σαμαράς τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρείται από γαστρίτιδα. 

«Με συγχωρείτε αλλά πρέπει να κάτσω για δυο λεπτά...» ανέφερε ξαφνικά ο πρωθυπουργός. Αμέσως η κάμερα έφυγε από πάνω του και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα διακόπηκε η ζωντανή μετάδοση του Συνεδρίου από την ιστοσελίδα της ΝΔ. 

«Θερμό» καλοκαίρι ενόψει απολύσεων

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συναντήσει ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης την τρόικα, ραντεβού το οποίο αναμένεται να καθορίσει και τις εξελίξεις σχετικά με την κινητικότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο. Συγκρατημένα αισιόδοξος για θετική απάντηση από τους εκπροσώπους των δανειστών, σχετικά με την παράταση χρόνου που χρειάζεται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Οι «δεξαμενές» για την κινητικότητα

Μπάσκετ: Στη Β' Εθνική το Περιστέρι και όχι στην Α2 εθνική

Το Περιστέρι υποβιβάστηκε στην Α2 κατηγορία, ωστόσο ο σύλλογος αποφάσισε να δηλώσει την ομάδα στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής ακολουθώντας προφανώς αυτό που είχε κάνει πριν μια πενταετία και ο Απόλλωνας.
Την περασμένη Τρίτη (18/06) στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ΓΣ Περιστερίου δεν είχε παρθεί κάποια απόφαση για το μέλλον της ομάδας.
Έτσι, είχε προγραμματιστεί νέα Συνέλευση για το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (26/06), εκεί όπου αποφασίστηκε να δηλώσουν την ανδρική ομάδα στη Β' Εθνική κατηγορία.
«Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του ερασιτέχνη ΓΣ Περιστερίου, που πραγματοποιήθηκε

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης προβλέπει εκλογές στις 27 Οκτωβρίου και εξηγεί το γιατί


Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προβλέπει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δηλώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα μέλλον στο γάμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ». Βλέπει εκλογέςστην Ελλάδα αμέσως μετά τις γερμανικές και εξηγεί το λόγο.

Μια άλλη ματιά στα γεγονότα

Γράφει ο Κλεισθένης

Τα τελευταία νέα δείχνουν το success story Σαμαρά.

Έκλεισε η βιομηχανία “Κατσέλης”, πεντακόσιοι άνθρωποι στον δρόμο. Πρωτάκουστο;

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου παραιτήθηκε αποδεχόμενος την μη αποδοχή της παραίτησής του. Τρελό;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε το φάκελο με όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν δικαιωθεί απ’ τα δικαστήρια. Επικίνδυνο;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: Συζητάμε ναι! αλλά το μνημόνιο, μνημόνιο. Δημοκρατικό;

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε αθώος για όσα τον κατηγορούν, τι έπρεπε δλδ να πει, είμαι ένοχος; Παράλογο;

Τα καλά νέα! Τέτοια ντουζένια ούτε στα πιο έκφυλα όνειρά μας! Αφού εκείνο το παλληκάρι τού Σκάι, με το μαρκούτσι στο χέρι, κόντεψε να λιποθυμίσει από την συγκίνηση…

Αν κάποιος δεν διαθέτει έστω ένα κουκούτσι καλής ποιότητας μυαλό, είναι σίγουρο πως σήμερα αισθάνεται ευτυχής με όσα είδε και άκουσε στα τελευταία δελτία ειδήσεων και με όσα διάβασε στις φυλλάδες τής παραπληροφόρησης (“ενημέρωσης”, κατά την αστική τάξη). Πράγματι, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχει εξαπολυθεί καταιγισμός “καλών” ειδήσεων, ο οποίος δημιουργεί -εκουσίως ή ακουσίως- συνειρμούς με τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Λες και μόλις έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Βαγγέλας, πήρε φόρα η ανάπτυξη και δεν ξέρει από πού να πρωτοχυμήξει! Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ, πάνω σε ζάππινγκ, στάθηκα στον Σκάι λιγώτερο από 5 λεπτά και, από την ευφορία που ένοιωσα, κόντεψα να πάθω ρεύση ο άνθρωπος! Αφού μη σας πω ότι κάπου ένοιωσα άσχημα με τόσα που έχω σούρει τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον πρωθύ προσωπικά…

Πρώτη καλή είδηση: ο ΤΑΡ. Ο Trans Adriatic Pipeline ή -επί το ελληνικώτερον- Διαδριατικός Αγωγός. Μάγκες, η ανάπτυξη είναι πλέον εδώ, όπερ ετοιμαστείτε για τα εκατομμύρια που πρόκειται να σκορπίσουν στον τόπο οι επενδυτές που θα κουλαντρίζουν το αζερικό φυσικό αέριο! Κι όταν μιλάμε για επενδυτές, δεν μιλάμε για επενδυτάκια της σειράς, έτσι; Μιλάμε για εγγλέζικη ΒΡ, μιλάμε για γαλλική TOTAL, μιλάμε για ρωσική LUKOIL, μιλάμε για ιταλιάνικη ΕΝΙ… μιλάμε ως και για νορβηγικές, ιρανικές, ακόμη και τουρκικές εταιρείες.

Πιο θανατηφόρος ο καρκίνος του δέρματος για τους άνδρες

Οι άνδρες -και μάλιστα οι νεότεροι- είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από καρκίνο του δέρματος (μελάνωμα) από ό,τι οι γυναίκες ίδιας ηλικίας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία εκτιμά ότι υπάρχουν βιολογικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, όσον αφορά την εξέλιξη του μελανώματος.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου 26.000 ανθρώπων ηλικίας 15 έως 39 ετών, που είχαν διαγνωστεί με μελάνωμα μεταξύ των ετών 1989-2009, από τους οποίους οι 1.561 πέθαναν στη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μπήκαμε στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού στο Φάληρο: Ενα θαύμα εν τη γενέσει του [εικόνες]


Ενα τεράστιο χωμάτινο σκάμμα με 500 εργαζόμενους και εκατοντάδες οχήματα και μηχανήματα, είναι αυτή τη στιγμή το σημείο από όπου αναπνέει η Αθήνα. Στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εκεί που χτίζεται το ομορφότερο λυρικό θέατρο του κόσμου και μια εθνική βιβλιοθήκη

Τσίπρας: Η κυβέρνηση παράγκας, θέλει και Δημοκρατία παράγκας

«Η βαρβαρότητα των μνημονίων πάει χέρι- χέρι με την καταστολή την αυθαιρεσία και την υπονόμευση των δημοκρατικών κατακτήσεων», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Χανιά για την παρουσίαση της εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το πολιτικό σύστημα.

Όπως τόνισε «η βαναυσότητα της βίαιης  καταστροφής εκατομμυρίων ανθρώπων δεν μπορεί να ανεχτεί ούτε ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε θεσμούς προστασίας του πολίτη και των ελευθεριών του». «Η συγκυβέρνηση της παράγκας, η συγκυβέρνηση του δικομματικού καρτέλ που μας έριξε στα βράχια, επιδιώκει και μια δημοκρατία της παράγκας, μια δημοκρατία των καρτέλ της οικονομικής εξουσίας», πρόσθεσε και συνέχισε: 

Αρχίζει πάλι τις προπονήσεις ο Όσκαρ Πιστόριους

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης 'Οσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του, θα αρχίσει και πάλι τις προπονήσεις του, αλλά δεν πρόκειται να προετοιμαστεί για αγώνες, ανακοίνωσε η οικογένειά του στην ιστοσελίδα της στο ίντερνετ.

"Ο Όσκαρ αποφάσισε ν' αρχίσει μειωμένη προπόνηση ρουτίνας. Δε σκοπεύει να επιστρέψει επισήμως στον αθλητισμό και στόχος του δεν είναι η προετοιμασία του για αγώνες", εξηγεί η οικογένειά του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σόι πάει το βασίλειο ή περί του θεσμού των κληρονομικών υπουργοποιήσεων

Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, του οποίου την αξία και κυρίως τις λαμπρές σπουδές ουδόλως αμφισβητούμε – στην κυριολεξία –, θα κληθεί να θέσει σε εφαρμογή την αξιολόγηση για την εξυγίανση του δημόσιου τομέα.

Αναρωτιέται κανείς για το ηθικό σκέλος του εγχειρήματος. Ένας άνθρωπος ο οποίος σαφώς κληρονόμησε την πολιτική του καριέρα από την οικογένειά του – ανεξαρτήτως των όποιων αντικειμενικών ικανοτήτων του – καλείται να αξιολογήσει τους δημόσιους υπαλλήλους, αρκετοί εκ των οποίων εισήχθησαν στο Δημόσιο μέσω του πελατειακού συστήματος διαχείρισης της εξουσίας. Δηλαδή του συστήματος στο οποίο ο γόνος Μητσοτάκης οφείλει την πολιτική του ύπαρξη. Να βγάλει, με απλά λόγια, αυτούς που προσέλαβε – όχι προσωπικά – αλλά ως πολιτικός φορέας.

ΕΣΑΚΕ: Γενική Συνέλευση προγραμματίστηκε για τις 16/7

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. συνεδρίασε χθες το απόγευμα κι αποφάσισε τη σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Κ.Α.Ε.-μελών του Συνδέσμου για τις 16/7.
Συγχρόνως το Δ.Σ. επικύρωσε την τελική κατάταξη της περασμένης περιόδου της Α1, η οποία βρήκε τον Παναθηναϊκό να

Αναστέλλεται η λειτουργία της Νεφρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Πρέβεζας γιατί δεν μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες!

Αναστέλλεται η λειτουργία της Νεφρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Πρέβεζας γιατί δεν
μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες . Τέλος δεν έχουν τα προβλήματα του Νοσοκομείου. Αυτή
τη φορά το θέμα έχει να κάνει με ένα ακόμη...
ιδιαίτερα ευαίσθητο τμήμα το νεφρολογικό τμήμα

που εξυπηρετεί ασθενείς όχι μόνο από την Πρέβεζα, αλλά και από τους γύρω νομούς (περιοχές

Αλεξέι Κούντριν: Υποχρεωτική η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Ο πρώην υπ.οικ. της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν, δηλαδή αυτός που οδήγησε την Ρωσία από την χρεοκοπία στην χρηματοοικονομική σταθερότητα, και που έχει χαρακτηριστεί από διάφορες εκδόσεις ως υπουργός οικονομικών της χρονιάς για το 2012, έχει επανειλημμένα τονίσει πως θεωρεί αδύνατη τη παραμονή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη.
Ο Αλεξέι Κούντριν, σήμερα κοσμήτορας της Σχολής Ελευθέρων Τεχνών και Επιστημών της Αγίας Πετρούπολης Αλεξέι Κούντριν, είναι από τους οικονομολόγους με μεγάλο κύρος τόσο στη Ρωσία, όσο και διεθνώς και προβλέπει υποχρεωτική έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και έναρξη ενός μεγάλου δεύτερου κύματος κρίσης

Για 30 κακουργήματα κατηγορείται ο Τσαρνάεφ

Ομοσπονδιακός εισαγγελέας απήγγειλε ενώπιον δικαστηρίου ένα ιδιαίτερα βαρύ κατηγορητήριο που περιλαμβάνει 30 κακουργήματα σε βάρος του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που φέρεται ότι είναι ο ένας από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης κοντά στην γραμμή τερματισμού του Διεθνούς Μαραθωνίου της Βοστώνης, την 15η Απριλίου.

Ο 19χρονος Τσαρνάεφ είναι ο ένας από τους δύο Τσετσένους αδελφούς οι οποίοι κατηγορούνται ότι προέβησαν στην επίθεση αυτή, στην οποία βρήκαν το θάνατο τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 260. Ένα τέταρτο θύμα, ένας άνδρας της ασφάλειας ενός πανεπιστημίου, έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυρών με τα δύο αδέλφια τέσσερις ημέρες αργότερα, καθώς οι αρχές τους κατεδίωκαν.

Online η πρόοδος επιστροφών ΦΠΑ

Στον ιστότοπο http://www.publicrevenue.gr έχουν αναρτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιών Εσόδων τα πρώτα στοιχεία για την Εβδομαδιαία Παρακολούθηση της...
Προόδου Επιστροφών ΦΠΑ από τις ΔΟΥ προς τις δικαιούχες επιχειρήσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, με την ΠΟΛ 1082/2013 θεσπίστηκε μια νέα διαδικασία επιστροφών ΦΠΑ βάσει αλγορίθμου ανάλυσης

Τι θα γίνει με τις καταθέσεις στις τράπεζες

Οι επενδυτές και οι μεγαλοκαταθέτες θα επωμιστούν το κόστος των μελλοντικών τραπεζικών καταρρεύσεων, όπως αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ζητά από τα κράτη να στήσουν μηχανισμό εκκαθάρισης ο οποίος θα συγκεντρώσει εντός 10ετίας κεφάλαια που θα αντιστοιχούν στο 0,8% των ασφαλισμένων καταθέσεων.

Μετά από επτά ώρες συνεδρίασης, οι υπουργοί οικονομικών των 27 χωρών της ΕΕ κατέληξαν σε πρόγραμμα δράσης για το κλείσιμο ή την διάσωση προβληματικών τραπεζών. Το σχέδιο ορίζει ότι οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι και οι καταθέτες με ποσά άνω των 100.00 ευρώ θα πρέπει να επωμίζονται το κόστος της διάσωσης τραπεζών.

Πόλο: Μικρό Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξεκίνησε στη Λαμία

Ένα μικρό… παγκόσμιο τουρνουά ξεκίνησε από σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο, που θα αποτελέσει παράλληλα ένα δυνατό τεστ για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν μετάλλιο τον επόμενο μήνα στη μεγάλη διοργάνωση της Καταλανικής πρωτεύουσας.
Σερβία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία και φυσικά η Εθνική μας ομάδα θα κάνουν την πρόβα τζενεράλε στο «Σαμαρτζίδης Καπ» που διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1997, προς τιμή του αξέχαστου Νώντα Σαμαρτζίδη.
Η ελληνική ομάδα μετά το χάλκινο στους Μεσογειακούς Αγώνες ήλθε χθες το βράδυ από τη Μερσίνη και αναχώρησε άμεσα για τη Λαμία. Στην αποστολή έχουν προστεθεί και οι πολίστες Μάριος Καπότσης, Θανάσης Χρυσοσπάθης, Στέφανος Γαλανόπουλος, Δημήτρης

Προσωρινή διακοπή ελέγχου από τα Δημόσια ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Δεν θα πραγματοποιούνται από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2013 τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων από τα Δημόσια ΚΤΕΟ των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και... Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αιτία είναι η εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών, ώστε να εγκατασταθούν μετά την προμήθεια τους τα νέα μηχανήματα καθώς και το σύστημα μηχανογράφησης, όπως προβλέπει η σχετική Νομοθεσία. Επιπλέον θα γίνουν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις ώστε να ληφθούν οι

Στην Ολομέλεια θα δώσει την «μάχη» ο Παπακων/ντίνου

Την μάχη του στην Ολομέλεια της Βουλής και, εφόσον χρειαστεί, στο Δικαστικό Συμβούλιο, επιλέγει να δώσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που αμφισβήτησε χθες δια υπομνήματός του τα κίνητρα και την αντικειμενικότητα της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 

Το εννεασέλιδο υπόμνημα που απέστειλε στη Βουλή ο πρώην «τσάρος της Οικονομίας», μάλιστα, καταλήγει αποδίδοντας «δικονομική απόλυτη ακυρότητα» του όποιου πορίσματος της επιτροπής, εκτιμώντας ότι η διεξαχθείσα προκαταρκτική εξέταση «όχι μόνο δεν τήρησε στοιχειώδεις τύπους της διαδικασίας, αλλά παραβίασε κατάφορα τα δικαιώματά μου και τους βασικούς κανόνες ενός κράτους δικαίου», σημειώνοντας μάλιστα με νόημα πως... επιφυλάσσεται. 

Μανώλης Γλέζος προς ΝΔ : "Σας καλώ να αναρωτηθείτε"...

"Η Ν.Δ. επιτίθεται και πάλι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της τρομοκρατίας. Αναφέρεται δε στην άποψη που είχα διατυπώσει μέσα στη Βουλή ότι..."ας αναρωτηθούν μήπως πίσω από το χτύπημα στα γραφεία της Ν.Δ. είναι παρακρατικές οργανώσεις φίλιες της Ν.Δ."

Τους καλώ και πάλι να αναρωτηθούν: γιατί η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση έκανε 6 μήνες να αναλάβει την ευθύνη;"

Σαμαράς: Δώστε ανάσα ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, του ΘΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η επανεκλογή πολλών κυβερνήσεων ανά την Ένωση, και πολλών εκ των θεσμικών προσώπων των Βρυξελλών περνάει μέσα από τη μείωση της ανεργίας των νέων. 

Οι 27 φαίνεται πως επί της αρχής κατανοούν το συσχετισμό υψηλής ανεργίας των νέων και αντιευρωπαϊκών ή άλλων ακραίων τάσεων που με τα σημερινά δεδομένα θα εκφραστούν σίγουρα στην κάλπη των ευρωεκλογών. Αυτό, βεβαίως, τους επιτρέπει να φτάσουν μόνο μέχρι ενός σημείου όπως φάνηκε και από την πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής που είχε πολυδιαφημιστεί ως Σύνοδος για την απασχόληση και την ανάπτυξη. 

Ρωσία: Στη Ζενίτ ο Αρσάβιν για να συνεχίσει την καριέρα του

Στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης επέστρεψε για να συνεχίσει και, ενδεχομένως, να ολοκληρώσει την καριέρα του ο Αντρέι Αρσάβιν.
Ο 32χρονος Ρώσος διεθνής είχε αποκτηθεί από την Άρσεναλ το 2009 έναντι 15 εκ. ευρώ, όμως ουδέποτε κατόρθωσε να δικαιώσει τις προσδοκίες του Αρσέν Βενγκέρ και να αναδειχθεί σε ηγέτη της λονδρέζικης ομάδας.
Πέρυσι αγωνίστηκε για ένα μέρος της σεζόν

Μητέρα και γιος συνελήφθησαν με όπλα στα Χανιά

Με χειροπέδες οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, μητέρα και γιος οι οποίοι...είχαν αδυναμία στα όπλα.

Όπως αποκαλύφτηκε ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση των ΤΑΕ Αποκορώνου στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, σε περιοχές του πρώην Δήμου Ελ. Βενιζέλου, τα δύο μέλη της φαμίλιας έκρυβαν όπλα για όλα τα γούστα.