Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Εσπαντρίγιες: τα παπούτσια των ψαράδων που μπήκαν στα μεγάλα σαλόνια [εικόνες]


Εσπαντρίγιες αρχικά φορούσαν οι ψαράδες και οι αγρότες. Τον 20 αιώνα οι Λόρκα, Νταλί και άλλοι διανοούμενοι τις πρωτοφόρεσαν σε σαλόνια και ακριβά εστιατόρια. Έτσι οι εσπαντρίγιες απέκτησαν αυτόν τον μποέμ χαρακτήρα τους.

Ήταν φτιαγμένες από χοντρό μπεζ σκοινί, που αποτελούσε τη σόλα του υποδήματος, και μπλε καραβόπανο, το οποίο αποτελούσε το κάλυμμα του παπουτσιού.

Σήμερα, τα υλικά είναι πάνω κάτω τα ίδια, με ορισμένες μάρκες να χρησιμοποιούν ακριβώς τα ίδια υλικά με το παρελθόν, ενώ οι αρκετές έχουν φέρει αλλαγές, χρησιμοποιώντας πιο ανθεκτικά υλικά και σόλα από καουτσούκ για το πέλμα ώστε να μην καταστρέφεται γρήγορα το παπούτσι.

Οι εσπαντρίγιες όταν πρωτοδημιουργήθηκαν στην Ισπανία, φτιάχτηκαν για αγρότες και παρέμειναν έτσι για 6 αιώνες περίπου. Ωστόσο πολύ αργότερα οι Άγγλοι άρχισαν να τις φοράνε στην παραλία και έτσι έγινε σιγά -σιγά μόδα και υιοθετήθηκε η άποψη οτι οι εσπαντρίγιες φορούνται σε πολύ ζεστά μέρη.

Κάθε καλοκαίρι, οι σχεδιαστές των μεγάλων οίκων μόδας υιοθετούν σωρηδόν στις επιδείξεις τους τις εσπαντρίγιες. Οι πασαρέλες των Chanel, Prada και Selvatore Ferragamo πατήθηκαν πολύ από τις εσπραντίγιες, με πολλές από τις σταρ του Χόλιγουντ να τις επιλέγουν.

Εσπαντρίγιες φοράει εδώ η Λορίν ΜπακόλΑυτές είναι οι εσπαντρίγιες PradaOι εσπαντρίγιες των κοινών θνητώνΚαι οι εσπαντρίγιες των σταρ...


Διαβάστε περισσότερα

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.