Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Χαντ-μπολ: Διοικητικές προσθήκες στις Ελπίδες Πάτρας

Σε μία σημαντική διοικητική προσθήκη προχώρησε η ομάδα χαντ-μπολ των Ελπίδων Πάτρας με σκοπό την καλύτερη δυνατή οργάνωση της και σε αυτό το επίπεδο , εκτός του αγωνιστικού.
Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας και φίλος της ομάδος Ιωάννης Αντωνόπουλος (megafire/ πυροσβεστικός εξοπλισμός), εκτός από σπόνσορας (στα τρία χρόνια της ομάδος είναι δίπλα μας) , αναλαμβάνει με μεγάλη χαρά και όρεξη διοικητικό πόστο με σκοπό να συντρέξει σε κάποιους οργανωτικούς και λειτουργικούς τομείς της ομάδος.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του πατρινού συλλόγου, "αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν έτοιμος από την προηγούμενη σαιζόν για την πρόταση που του καταθέσαμε, αναγνωρίζοντας την πολύ οργανωμένη και υπεύθυνη δουλειά που επιτελείται.
Είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει ουσιαστικά διότι εκτός του ότι είναι νέος και επιτυχημένος επιχειρηματίας, υπήρξε παλιότερα και αθλητής, άρα γνωρίζει αρκετά

Είδαν και απόειδαν οι Γερμανοί και πάνε για δημοψήφισμα.

Γράφει ο Γιάννης Παπαϊωάννου

Με την έναρξη της κρίσης η γερμανική ελίτ αποφάσισε να την κοπανήσει με τα φράγκα και τα κεκτημένα της -ικανά την τρέφουν για πολλά χρόνια- ή να παραμείνει χωρίς να παραχωρήσει σπιθαμή από αυτά στα πλαίσια του εθνικού της συμφέροντος.
Από εκεί και πέρα θα κάνει τα πάντα για να πυροδοτεί ή να ρίχνει ξύλα στην φωτιά της κρίσης και μέσα από  αυτή να εμφανίζεται ως “δύναμη σταθερότητας”. Έτσι εν μέσω κρίσης θα  αυξάνει τα πλεονεκτήματα της έναντι των εταίρων και πέρα από αυτό θα τoυς καταστρέφει όλους!
Καθυστερήσεις, αναβολές, αμφιβολίες μακρόσυρτοι διάλογοι, διαρροές και το γνωστό “to little to late” και τα επιτόκια όλων των άλλων θα ανεβαίνουν ενώ της Γερμανίας θα πέφτουν σε……
αρνητικά επίπεδα.
Είναι αλήθεια! Τόση ηλιθιότητα μαζεμένη είχαμε καιρό να δούμε!
Δεν μιλάμε για την μικρή Ελλάδα του 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ με το γυφταριό και τους ξυπόλητους  νηστικούς «επιχειρηματίες» και πολιτικούς που αποκαλούνται ελίτ! Αυτοί  από την γέννηση τους έχουν στόχο να διαφθείρουν και να διαφθαρούν για βάλουν χέρι στο κράτος ή στα ευρωκονδύλια και να ξεγελάσουν τους κουτό-Φράγκους. Όχι δεν μιλάμε για αυτούς. Αυτοί χωρίς εθνική αφήγηση θεώρησαν εθνικό συμφέρον να παραμείνουν στο ευρώ για τους παραπάνω λόγους.

Α2 μπάσκετ: Ο Μπογονικολός συνεχίζει μοναδικός χρηματοδότης στο Παγκράτι

Το αίσιο τέλος, ήρθε για το Παγκράτι καθώς τόσο ο Νικος Μπογονικολός, όσο και Δημήτρης Λιόγας παρέμειναν στους «ροσονέρι» για τη νέα χρονιά και το πρωτάθλημα της Α2 εθνικήε μπάσκετ. Αναλυτικά:
«Τα ευχάριστα νέα που είχαμε προαναγγείλει το πρωί με σχετική ανακοίνωση ήρθαν, καθώς ο Νίκος Μπογονικολός ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συλλόγου Θοδωρή Σχίζα και τον προπονητή της ομάδας Δημήτρη Λιόγα, θα συνεχίσει να είναι και τη νέα χρονιά ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χρηματοδότης της ομάδας

Μ. Φουκς: Η Γερμανία θα ασκήσει βέτο σε νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα

«Η Γερμανία θα μπλοκάρει νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα σε περίπτωση που η χώρα δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα», φέρεται να είπε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλευτικής ομάδας της κυβέρνησης, Μίκαελ Φουκς.

Ο Μίκαελ Φουκς, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Handelsblatt, η οποία θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα, δήλωσε ότι η Γερμανία δε θα διστάσει να κάνει χρήση του “βέτο” στο EFSF σε περίπτωση που κριθεί ότι η Ελλάδα δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα.

Καταστροφή μελισσοσμηνών στον θεσσαλικό κάμπο

Γράφει ο Μελισσοκόμος

Βαρύ το πλήγμα για την μελισσοκομία στον θεσσαλικό κάμπο σε όσους τολμηρούς πήγαν τα μελίσσια τους εκεί για καλοκαιρινές ανθοφορίες κυρίως βαμβακιών.
Τα νεονικοτινοειδή και τα παράνομα ραντίσματα ζουν και βασιλεύουν, και το ερώτημα είναι ποιος θα αποζημιώσει τους συναδέλφους που ……έχασαν εκατοντάδες μελίσσια.
Σήμερα ο συνάδελφος Βάϊος Διαμαντης αντίκρισε την καταστροφή σε ΟΛΑ τα μελίσσια του στον κάμπο της Καρδίτσας που συνολικά τα δικά του και του εξαδέλφου του είναι 150 μελίσσια.

Δημήτρης Γκούρτσας: «Παναχαϊκή σε... 5 λεπτά!»

Ο Δημήτρης Γκούρτσας τόνισε ότι δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να πει το «ναι» στην Παναχαϊκή.
Ο 22χρονος επιθετικός δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Πανσερραϊκό και σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Παρατηρητής» μίλησε για την επιλογή του να μεταγραφεί στην Παναχαϊκή.
Αναλυτικά ο Δημήτρης Γκούρτσας δήλωσε: «Οι λόγοι που έφυγα από τον Πανσερραικό δεν ήταν αγωνιστικοί.
Η ομάδα μου έκανε μία πρόταση που οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής θα την είχε αρνηθεί, με αυτή την κίνηση ο Πανσερραικός έδειξε πως δεν με ήθελε. Δεν μπορούσα να δεχτώ τέτοιου είδους πρόταση και από εκεί και πέρα ήρθα σε επαφή με πολλές ομάδες, όμως η Παναχαική έδειξε ότι με ήθελε περισσότερο και συμφωνήσαμε μέσα σε 5 λεπτά».
Όσον αφορά τους λόγους που προτίμησε την Παναχαική ο Γκούρτσας απάντησε:
«Ο κυριότερος λόγος που επέλεξα την Παναχαική είναι η παρουσία του κ. Παπακώστα

Έρχεται το κίνημα του Λαλιώτη!

Πολλές … αδυναμίες στον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, τον Βαγγέλη Βενιζέλο, καταλογίζει ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ που οραματίζονται τη νέα εποχή του Κινήματος, με άλλον αρχηγό. Τον τελευταίο καιρό ψιθυρίζεται στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ ότι το κόμμα δεν πρέπει να οδηγηθεί στη διάλυση, αλλά αντίθετα στη συσπείρωση.
Ακούγεται μάλιστα το όνομα του Κώστα Λαλιώτη, ως του ανθρώπου που θα μπορούσε να κρατήσει και να συγκρατήσει πολλά εσωτερικά μέτωπα στο Κίνημα, σε αντίθεση με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, που φαίνεται ότι εύκολα χάνει την ψυχραιμία του, στα εσωκομματικά τουλάχιστον.

Σαμαράς: Θα κάνω ότι πρέπει για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ

Την πίστη του ότι τώρα μπορούν να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα και οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες εκφράζει με κάθε τρόπο στους στενούς του συνεργάτες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις αλλαγές που απαιτούνται για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ…

Λονδίνο 2012: Όλα έτοιμα για να πέσει η αυλαία με ένα μεγάλο πάρτι...

«Τραγούδια, στάδια, συγκροτήματα, καρδιά μου αγάπη μου γλυκιά»... Δυστυχώς για τους λάτρεις της Χαρούλας Αλεξίου, σ' αυτό το στάδιο δεν θα την ακούσουμε.
Την απολαύσαμε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Ομως και οι Βρετανοί θα στήσουν το δικό τους πάρτι (αυτό έλειπε) με εκπροσώπους από τη σπουδαία μουσική σκηνή τους.
Παραδέχθηκαν ότι θα παρακολουθήσουμε μια συναυλία, ένα αφιέρωμα στη μουσική τους, καθώς όπως τόνισαν ανήκει στα βασικά «εξαγώγιμα προϊόντα» τους. Δηλαδή, θα συνεχίσουν από εκεί που έμεινε η τελετή έναρξης.
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ήταν το τελευταίο μεγάλο όνομα που τραγούδησε στις 27 Ιουλίου. Τώρα, βέβαια, ως είθισται στις τελετές λήξης, το πάρτι επιβάλλεται, ενώ πολλοί ήδη λένε ότι ελπίζουν ο σκηνοθέτης Κιμ Γκέιβιν να έχει βρει έναν πιο εντυπωσιακό τρόπο για να σβήσει

Οι Αυστραλοί φοιτητές ψηφίζουν ελληνική ιστορία

Το πέμπτο δημοφιλέστερο μάθημα είναι αυτό της ελληνικής ιστορίας στο πανεπιστήμιο Λα Τρομπ της Μελβούρνης.
Το συγκεκριμένο αυστραλιανό πανεπιστήμιο προσφέρει δωρεάν μαθήματα μέσω του διαδικτύου και ρεκόρ φοιτητών επιλέγουν το μάθημα της ελληνικής ιστορίας.

Στα ελληνικά προιόντα στρέφονται οι Ελληνες

Μια έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποδεικνύει ότι ένας στους τρεις Ελληνες καταναλωτές άρχισε να αγοράζει ελληνικά προιόντα τον τελευταίο χρόνο, επειδή είναι ελληνικά και όχι εισαγόμενα…
Η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετέχουν στην έρευνα δηλώνει ότι θα συνεχίσει να το κάνει για να στηρίξει την ελληνική οικονομία, παρότι τα ελληνικά προιόντα είναι ακριβότερα από τα εισαγόμενα.

Δ' εθνική: Φιλόδοξος και με στόχο πρωταγωνιστικό ο Ατρόμητος Λάππα

Με νέο πρόσωπο και υπό τις οδηγίες του Χ. Καραπίτσου, θα παρουσιαστεί στο φετινό πρωτάθλημα της Δ' εθνικής ο Ατρόμητος Λάππα θέλοντας και πάλι να έχει την καλύτερη δυνατή πορεία και ένα στόχο πρωταγωνιστικό.
Σε ότι αφορά τα μεταγραφικά αλλά και γενικότερα την όλη εικόνα του έμψυχου δυναμικού, συνεχίζουν στην ομάδα του Λάππα από το περσινό ρόστερ οι Κυριαζόπουλος, Γ. Γραμματικόπουλος, Χ. Βέρρας, Θ. Βέρρας, Α. Βέρρας, Ζανδραβέλης, Κυριτόπουλος, Λιβάνης, Αναγνωστόπουλος, Β. Αγγελόπουλος Λαθίρης, Λ. Αγγελόπουλος και Διακάτος.
Αποκτήθηκαν ακόμη οι Τζουραμάνης, Μπεκίρης, Μπίζος, Ν. Γραμματικόπουλος, Ντόμας, Νικολόπουλος αλλά και οι Μπουζώτης που προωθήθηκε από τον Ακάδημο και Β. Διακάτος

Πάτρα:Ογκώδης ο φάκελος της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στα Σελλά


Στα ίχνη του δράστη ή των δραστών που ευθύνονται για τη μεγάλη φωτιά της 18ης Ιουλίου στην βορειοανατολική πλευρά της Πάτρας βρίσκονται οι αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Με 40άρα ο τρίτος γάμος του 82χρονου Τζορτζ Σόρος!


Τα γενέθλιά του γιόρτασε αυτό το Σαββατοκύριακο ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έκλεισε τα 82 του χρόνια.
Μάλιστα, στο πάρτι γενεθλίων ανακοίνωσε στους φίλους του ότι θα ντυθεί γαμπρός για τρίτη φορά!
Ο 82χρονος επιχειρηματίας αποφάσισε να παντρευτεί τη 40χρονη σύντροφό του, Ταμίκο Μπόλτον, με την οποία διατηρεί σχέση από το 2008.

Προς την πόρτα της εξόδου στην Παναχαϊκή βαδίζει ο Πολ Ουρτάδο!

Του Μίλτου Σπυρόπουλου


Μετά τον Φουρτάδο, προς την πόρτα της εξόδου στην Παναχαϊκή φαίνεται να είναι και ο Πολ Ουρτάδο. Τις τελευταίες 2-3 ημέρες είναι απών από την προετοιμασία και στην πατρινή ΠΑΕ το μόνο που λέγεται είναι ένα και μοναδικό. «Ο παίκτης πωλείται με τιμή εκκίνησης 200.000 ευρώ εντός η και εκτός Ελλάδας».
Να σημειωθεί εδώ ότι ο Ουρτάδο στα χρόνια που είναι στην Παναχαϊκή έχει εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του και επειδή υπάρχει μια μικρή

Αλλεπάλληλες μικροδονήσεις στην Αιγιάλεια


Σειρά ασθενών σεισμικών δονήσεων σημειώνεται από τις πρωινές ώρες της Κυριακής στην Αιγιάλεια.
Η αρχή έγινε στις 4.30 π.μ., με δόνηση 2,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου. Το εστιακό της βάθος ήταν πέντε χιλιόμετρα και το επίκεντρό της

Παναχαϊκή: Πήρε μαζί με μόλις ακόμη τέσσερις ΠΑΕ τα νέα της δελτία-αποκτήθηκε και ο Γκούρτσας

Από την ΠΑΕ Παναχαϊκή εκδόθηκε πριν από λίγο η παρακάτω ανακοίνωση με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα:
1) Η ΠΑΕ Παναχαϊκή με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι είναι μία από τις 5 ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες στην Ελλάδα που λόγω της οικονομικής της εγκυρότητας (φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα και καμία προσφυγή τα τελευταία 3 χρόνια) την Παρασκευή 10/8 παρέλαβε όλα τα δελτία από τις μεταγραφές των νέων ποδοσφαιριστών της.
Συγκεκριμένα από όλες τις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου μόνο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος Περιστερίου, Αστέρας Τρίπολης και Παναχαϊκή παρέλαβαν δελτία αφού η ΕΙΜ της ΕΠΟ έκρινε ότι έχουμε όλες τις υπογραφές και έλαβε την σχετική απόφαση.
2) Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει επισήμως ότι το φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΚ θα γίνει στο γήπεδο της Αγυιάς στις 9μ.μ. υπό το φως των προβολέων και θα ισχύσει γενική είσοδος 10 ευρώ.
Δεν θα ισχύσουν ελευθέρας και μειωμένα εισιτήρια για παιδιά κάτω των 12 ετών και αυτό

Αυτές είναι οι πρώτες 77 αποκρατικοποίησειςΑυτές είναι οι πρώτες 77 αποκρατικοποίησεις
Προωθούνται άρσεις περιορισμών για όλες ανεξαιρέτως τις αποκρατικοποιήσεις. Έως το τέλος Αυγούστου, σε χρόνο ρεκόρ δηλαδή, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει 77 νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να αρθούν τα «γραφειοκρατικά» εμπόδια και να ανοίξει ο δρόμος των αποκρατικοποιήσεων για όλα τα «φιλέτα» του Δημοσίου.
Στις 77 ρυθμίσεις που αίρουν περιορισμούς κατονομάζονται όλα τα «ασημικά» του κράτους σύμφωνα με τη Real news. Συγκεκριμένα:

Θα βγάζουν στο σφυρί τις περιουσίες όσων έκλεψαν δημόσιο χρήμα – Θα εφαρμόσουν το μοντέλο Άκη σε όλους! 
 

Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που επέτρεψε τη γρήγορη έρευνα και δίωξη σε βάρος του τ. υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου και όσων εμπλέκονταν στην υπόθεση αυτή, θα ξεκινήσει το ανελέητο κυνηγητό σε βάρος των επίορκων υπαλλήλων, των χρυσοκάνθαρων στελεχών του Δημοσίου με τις υπέρογκες τραπεζικές καταθέσεις, των συνταξιούχων και αναπήρων-μαϊμού.

Σπύρος Δεράος: "Να επιστρέψει ο ρομαντισμός στο αχαϊκό μπάσκετ..."

Μετά από τρία χρόνια όπου ήταν στην ομάδα μπάσκετ της Παναχαϊκής ο Σπύρος Δεραός αποχώρησε, καθώς υπήρχε μεγάλη διαφορά φιλοσοφίας με τη διοίκηση.
Ο Αχαιός τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την ομάδα την οποία υπηρέτησε ως παίκτης κι ως προπονητής, το επαγγελματικό του μέλλον, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το πατραϊκό μπάσκετ που χρειάζεται αγάπη, ρομαντισμό και συνεχή κατάρτιση για να ξαναβρεί το δρόμο του. 
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
- Για την τριετή συνεργασία του με την Παναχαϊκή
"Ανέλαβα την ομάδα στα μέσα της περιόδου πριν από 3 χρόνια. Τότε η Παναχαϊκή ζούσε μία από τις πιο απαξιωμένες μπασκετικές της στιγμές. Με κάλεσαν ως έναν πρώην παίκτη που ήθελε να βοηθήσει κι έτσι αρχίσαμε να χτίζουμε και να προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε κάποια άτομα προκειμένου να αγκαλιάσουν αυτή τη προσπάθεια.
Την επόμενη χρονιά είχαμε την τύχη να χρηματοδοτήσει την ομάδα ο Γιώργος Μαλάκος. Απόρροια αυτής της συνεργασίας ήταν μία καινούρια δυναμική σε όλα τα επίπεδα

Πύργος: Την φύλαξε Άγιος - Γυναίκα οδηγός ΙΧ έπεσε σε κολώνα και βγήκε χωρίς γρατσουνιά!


Πύργος: Την φύλαξε Άγιος - Γυναίκα οδηγός ΙΧ έπεσε σε κολώνα και βγήκε χωρίς γρατσουνιά! Η οδηγός υπέστη σοκ

Ένα ισχυρό σοκ ήταν το μόνο σοβαρό που υπέστη μια γυναίκα οδηγός σε τροχαίο που συνέβη αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην Ε.Ο. Πύργου – Τριπόλεως στο ύψος της περιοχής Κολιρέϊκες Παράγκες. Λίγο μετά τις οκτώ, το αυτοκίνητο που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Πύργο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του.

Παναχαϊκή: Κάτι καλό "μαγειρεύει" στη θέση του τερματοφύλακα...


Στα μεταγραφικά, πληοφορίες θέλουν την Παναχαϊκή να είναι κοντά σε συμφωνία με τερματοφύλακα από μεγάλη ομάδα της Σούπερ Λιγκ στο έμψυχο δυναμικό της οποίας βρίσκεται, έτσι ώστε και μαζί με τους υπάρχοντες να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο η συγκεκριμένη θέση.
Το όνομα του εν λόγω γκολκίπερ αν όλα πάνε καλά, θα αποτελέσει μια εξαιρετικά

"Ο Στουρνάρας είναι ο μνημονιακότερος υπουργός που υπήρξε"


Όλο και πιο δυσβάστακτο γίνεται μέρα με τη μέρα το πακέτο με τα μέτρα που παρουσιάζει η τρικομματική συγκυβέρνηση, περιλαμβάνοντας νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα αυτά, «οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση, την οικονομία σε ακόμα βαθύτερη ύφεση και τη χώρα στην καταστροφή».
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον Γιάννη Στουρνάρα ως τον μνημονιακότερο υπουργό Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι δόγμα τόσο του ίδιου όσο και της «τριανδρίας που

Ισοπεδώθηκαν χωριά στο Ιράν


Εκατόν πενήντα τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 1.300 έχουν τραυματιστεί από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν...
στην περιοχή της Ταμπρίζ, στο βορειοδυτικό Ιράν.

Σούπερ Λίγκ: Επτά ΠΑΕ κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών ή υποβιβασμό!

H Eπιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέπεμψε “SOS” για επτά ομάδες της Σούπερ Λίγκας και τους έδωσε διορία μέχρι τις 21 Αυγούστου, τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, οπότε θα αποφανθεί για το ποιες ομάδες έχουν δικαίωμα και με ποιους όρους, να πάρουν μέρος σε αυτό.
Σε ότι αφορά τις ελλείψεις στους φακέλους των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν και των οποίων η τυχόν μη αδειοδότηση στις 21 Αυγούστου μπορεί να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα έχουμε και λέμε!
- Οι ΠΑΕ με τις μικρές ελλείψεις
Μικρές είναι ελλείψεις στους φακέλους των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Λεβαδειακού που δεν έχουν καταθέσει εγγυητική επιστολή και κινδυνεύουν με πρόστιμο από πέντε έως 50.000 ευρώ, αλλά ακόμη κι αν δεν διευθετήσουν την εκκρεμότητα η παρουσία τους στο πρωτάθλημα είναι εξασφαλισμένη.
Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η Βέροια η οποία επιπρόσθετα αντιμετωπίζει πρόβλημα

Πάτρα: Ποιοι φοιτητές δικαιούνται δωρεάν σίτιση


 


Δωρεάν σίτιση δικαιούνται οι ενεργοί φοιτητές, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες, εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου αντίστοιχα.

Λονδίνο 2012: Ο πιο φτωχός Ελληνικός απολογισμός μεταλλίων από το 1988...

Με μόλις δύο χάλκινα μετάλλια επιστρέφει η αποστολή της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και ο απολογισμός είναι ο μικρότερος από το 1988 και έπειτα, όταν η Ελλάδα είχε κατακτήσει ένα χάλκινο μετάλλιο με τον Μπάμπη Χολίδη στην πάλη.
Τα χάλκινα μετάλλια της Ελλάδας… περιορίζονται στις κατακτήσεις του Ηλία Ηλιάδη στην κατηγορία -90 κιλών στο τζούντο και στην 3η θέση των Αλεξάνδρας Τσιάβου και Χριστίνας Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας.
Τα ελληνικά «κουπιά» εκπροσώπησαν επάξια την χώρα μας, μια και πέραν από το χάλκινο των δύο ελληνίδων αθλητριών, είχε την 4η θέση στον τελικό της τετράκωπου με τους Στέργιο Παπαχρήστο, Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Χρήστου και διπλή παρουσία σε «μικρούς τελικούς».
Συγκλονιστική προσπάθεια κατέβαλε ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10 χλμ. Ανοικτής θάλασσας,

Θα τρελαθούμε: πωλείται… Ολυμπιακός αέρας Λονδίνου!


Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου να τελειώνουν σήμερα, αν θέλεις, όμως, μπορείς να κρατήσεις την ανάμνηση για πάντα! Δεν χρειάζεται να πάρεις κάποιο σουβενίρ, ούτε να δεις ξανά και ξανά τους Αγώνες σε DVD: μπουκαλάκι με… αέρα από την βρετανική πρωτεύουσα θα πάρεις!
Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, στην ιστοσελίδα δημοπρασιών «eBay» δημοπρατούνται μπουκαλάκια με Ολυμπιακό αέρα Λονδίνου -άγνωστο αν είναι κοπανιστός- για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά τους Αγώνες.

Φυλακές Αλκατράζ: Σαν σήμερα 78 χρόνια μετά…


Η λέξη «Αλκατράζ» προέρχεται από την ισπανική λέξη για το θαλασσοπούλι. Έτσι ονόμασε ο Ισπανός εξερευνητής Χουάν Μανουέλ ντ’ Αγιάλα τη μία από...
τις τρεις βραχονησίδες που βρίσκονται στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, όταν κατέπλευσε στην περιοχή και τη χαρτογράφησε.

ΕΕΑ: Στους διοικούντες μεταφέρονται τα χρέη της ΚΑΕ ΑΕΚ

O υποβιβασμός της μπασκετικής ΑΕΚ στη Β’ εθνική για τη νέα σαιζον, οδήγησε σε αίτημα για να μετατραπεί από ΚΑΕ σε ΤΑΚ το οποίο υποβλήθηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την Πέμπτη 9 Αυγούστου.
Ωστόσο η απάντηση της ΕΕΑ προς την ΑΕΚ δείχνει ότι αυτή η μετατροπή δεν θα είναι εύκολη.
Υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις για να γίνει η ΑΕΚ ερασιτεχνικό σωματείο σύμφωνα με την απάντηση της ΕΕΑ που εστάλη στην ΑΕΚ.
Η πρώτη προϋπόθεση είναι πως, ναι μεν τα χρέη της ανώνυμης εταιρίας δεν θα μεταφερθούν στο ερασιτεχνικό σωματείο, αλλά θα μεταφερθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Η δεύτερη είναι ότι τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί, θα κληρονομηθούν από τους διοικούντες την ΚΑΕ, νυν και πρώην. Αυτό σημαίνει ότι το σωματείο απαλλάσσεται

Έξυπνα τρικ μακιγιάζ


Μερικές λεπτομέρειες στο μακιγιάζ είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Μάθετε μερικά έξυπνα τρικ που θα σας λύσουν τα χέρια!

Δείτε τα νούμερα των δελτίων του ΣαββάτουΔείτε τα νούμερα των δελτίων του Σαββάτου
Τα νούμερα των δελτίων του Σαββάτου στο σύνολο ήταν:
Mega: 23,4%
ΑΝΤ1: 16,2%
Star: 11%
Στις ηλικίες 15 – 44 η τηλεθέαση ήταν:

Έτοιμος για τίτλους ο Μασάδο


O Πάουλο Μασάδο θα βρίσκεται την Κυριακή το βράδυ στην Αθήνα και δηλώνει πως έρχεται στον Ολυμπιακό για να κατακτήσει τίτλους!

Ποδόσφαιρο: Τραυματισμός 19χρονου για οπαδικές διαφορές στον Πύργο!

Συνολικά 17 χτυπήματα από αιχμηρά αντικείμενα δέχθηκε στην πλάτη τα χέρια και το κεφάλι από τέσσερα άγνωστα άτομα, ένας 19χρονος από την Αθήνα που παραθερίζει τις τελευταίες ημέρες στο χωριό Μαγούλα του δήμου Πύργου.
Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ και ο νεαρός βρέθηκε στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς το Καράτουλα, μέσα σε μια λίμνη αίματος, από τους συγγενείς του, που κατήγγειλαν πως πρόκειται για χτύπημα μετά από οπαδική βεντέτα.
Περίπου πενήντα μέτρα μετά την πόρτα του σπιτιού όπου φιλοξενείται ο νεαρός δέχθηκε την επίθεση από τέσσερα άγνωστα άτομα, με διάφορά αιχμηρά αντικείμενα, λίγο μετά τις εννέα το βράδυ. Οι δράστες δεν δίστασαν να επιτεθούν στο θύμα τους στον κεντρικό δρόμο και σε ένα σημείο αρκετά φωτεινό.
Τα χτυπήματα ήταν απανωτά στα χέρια, την πλάτη και το κεφάλι. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Πύργου όπου εσπευσμένα μεταφέρθηκε ο 19χρονος μέτρησαν στο κορμί του συνολικά 17 πληγές. Η κατάστασή του δεν ήταν σοβαρή και ο τραυματισμός του δεν εμπνέει

Δώστε μου τη χώρα μου πίσω [ΑΡΘΡΟ]

Του Άγη Βερούτη*

Την Παρασκευή το βράδυ, φεύγοντας από τη δουλειά, είχα ένα επεισόδιο που με ταρακούνησε. Στο προαύλιο του κτιρίου που είναι η δουλειά μου, σε κεντρική λεωφόρο της πόλεως, είχε σταθμεύσει ένα κλειστό φορτηγάκι με πέντε άνδρες σαραντάρηδες, οι τρεις εκ των οποίων μεθυσμένοι....

Ρέσλερ: Είμαι απογοητευμένος από τις προσπάθειες τον Ελλήνων


Ρέσλερ: Είμαι απογοητευμένος από τις προσπάθειες τον ΕλλήνωνΌχι και τόσο… ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ για τις προσπάθειες της Ελλάδας να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό Focus, ο Ρέσλερ τονίζει ότι «δεν έχω πια ψευδαισθήσεις», και συνεχίζει λέγοντας ότι «πρότεινα με τις γερμανικές επιχειρήσεις μια ολόκληρη σειρά μέτρων για την ελληνική κυβέρνηση. Οι Έλληνες ανταποκρίθηκαν ελάχιστα στις προσφορές μας».

Λονδίνο 2012: Άριστα ο Χριστοδούλου, χρυσό οι Αμερικανοί, 107-100 την Ισπανία

Αν και δυσκολεύτηκαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι Αμερικανοί επιβλήθηκαν των ισπανών με 107-100 και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον Τουρνουά Μπάσκετ στο Λονδίνο.
Η δυναστεία των ΗΠΑ στα Ολυμπιακά Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά, με την κάτοχο του τίτλου να πανηγυρίζει το 14ο χρυσό μετάλλιο σε 17 συμμετοχές και 17ο μετάλλιο στο σύνολο των αποχρώσεων (1 ασημένιο το 1972, 2 χάλκινα: 1988, 2004). Στον συγκλονιστικό τελικό του Λονδίνου η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι επικράτησε, 107-100, της Ισπανίας και υποχρέωσε τους Ίβηρες για τρίτη φορά στην Ιστορία τους και δεύτερη διαδοχική σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην δεύτερη θέση

Ανοίγει ο δρόμος για μείωση του ενεργειακού κόστους στις βιομηχανίες

Ενα πάγιο αίτημα των βιομηχάνων κλωστοϋφαντουργίας για τη μείωση του ενεργειακού κόστους βρήκε ανταπόκριση σε πρόσφατη απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας έπειτα από σχετική καταγγελία της...

Επιλέκτου Κλωστοϋφαντουργίας. Συγκεκριμένα, η ΡΑΕ καλεί τη ΔΕΗ να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την εταιρεία «προς τον σκοπό διαμόρφωσης

Παναχαϊκή: Δεν προχώρησε η συνεργασία με τον Ζαβοχάικο...


Τέλος πριν καλά-καλά τεθεί στη διάθεση του Γιάννη Παπακώστα και για λογαριασμό της Παναχαϊκής ο διεθνής Εσθονός Βιάτσεσλαβ Ζαχοβάικο, αφού κρίθηκε ότι δεν είναι στην κατάσταση εκείνη για να βοηθήσει άμεσα την ομάδα και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις τάξεις της.
Άλλωστε υπάρχει και ο Δημήτρης Γκούρτσας που προπονείται με την Παναχαϊκή και έχει αποκτηθεί (ελεύθερος από τον Πανσερραϊκό) όπως φυσικά και ο Σολάκης, που μαζί με τον Γάλλο Μπολντί συνθέτουν επιθετικές λύσεις και δεν αποκλείεται κάτι ακόμη να γίνει μεταγραφικά... 
Όσο για τον Εσθονό επιθετικό, μπορεί η απόκτησή του να ανακοινώθηκε με λόγια

Η Έλληνες προτιμούν (επιτέλους) ελληνικά!

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής...
ένας στους τρεις καταναλωτές άρχισε να αγοράζει ελληνικά προϊόντα τον τελευταίο χρόνο και το 93% δηλώνει ότι θα συνεχίζει να αγοράζει ελληνικά προϊόντα και στο μέλλον.

Πάτρα:Σύλληψη δουλεμπόρου και αλλοδαπών


Συνελήφθη, το απόγευμα του Σαββάτου, στην πύλη ελέγχου οχημάτων του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής 33χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού

Πόλο: Παρελθόν οριστικά η Σολανάκη από τη ΝΕ Πατρών

 Μετά από δύο χρόνια θητείας της στην πατρινή ομάδα, η έμπειρη πλέον πολίστρια Σολανάκη , αποτελεί παρελθόν από τη ΝΕΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μετά απο 2 χρόνια ,καλά και όμορφα χρόνια, ο κύκλος της αθλητικής μου πορείας στη Ν.ε.π. Ναυταθλητικη Ενωση Πατρων κάπου εδώ θα κλείσει. Μετά απο συζητήσεις με την διοίκηση και τους αρμόδιους του τμήματος γυναικών θα συνεχίσω να αγωνίζομαι σε άλλο σωματείο!
Θα ήθελα μέσα απο την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους πάντες, που απο την πρώτη κιόλας μέρα με αγκάλιασαν και με αγάπησαν σα να είμαι δικό τους παιδί! Κλείνει όπως είπα ο κύκλος μου ως αθλήτρια αλλά παραμένω εκεί ως φίλη και θα είμαι δίπλα στο σωματείο για

Ντοπάρισμα με... Βιάγκρα;


«Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, υπάρχει η υποψία ότι κάποιοι αθλητές κάνουν χρήση Βιάγκρα. 

Ποιός Ολυμπιονίκης πόζαρε μόνο με το μετάλλιό του;
«Εγώ και το μετάλλιό μου» έγραψε στο Twitter χάλκινος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και «ανέβασε» φωτογραφία στην οποία φορά… μόνο το μετάλλιο!

Παναχαϊκή: Έτοιμη η λίστα με τα πρώτα φιλικά παιχνίδια

Έτοιμη είναι η λίστα με τα πρώτα φιλικά παιχνίδια της Παναχαϊκής στα πλαίσια της προετοιμασίας της για τη νέα περίοδο.
Η αρχή θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στην Αγυιά (9μ.μ.) με την ΑΕΚ στα πλαίσια της συμφωνίας που υπάρχει για τη μεταγραφή του Φουρτάδο και μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου έχουν κλείσει συνολικά πέντε φιλικά παιχνίδια, με τα περισσότερα (τρία) να είναι εκτός έδρας, λόγω του γνωστού γηπεδικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πατρινή ΠΑΕ.
Αναλυτικά η εν λόγω λίστα μέχρι στιγμής για το θέμα των φιλικών που το χειρίζεται ο Πέτρος Μίχος, έχει συμπληρωθεί

Ελβις: Το πιο ανθεκτικό φαινόμενο της ποπ κουλτούρας


35 χρόνια μετά τον θάνατό του ο Ελβις ζει. Ρωτήστε τους θαυμαστές του ανά τον κόσμο και τους μεγάλους μουσικούς που διακηρύσσουν ότι εμπνεύστηκαν από αυτόν 

Εντυπωσιακό. Το «Curiosity» προσεδαφίστηκε γλυκά στην επιφάνεια του πλανήτη Αρη και ο Ελβις Πρίσλεϊ ήταν κι αυτός, κατά κάποιο τρόπο, εκεί. Ο επικεφαλής του συστήματος που πέτυχε όλη αυτή την ιστορία, ο Ανταμ Στέλτσνερ είναι φαν του Βασιλιά. Εχει άλλωστε το ίδιο κούρεμα για να το δείχνει.

Κρήτη: Έπιασαν Πακιστανό για απόπειρα βιασμού τουρίστριας
Για την απόπειρα βιασμού σε βάρος Βρετανίδας τουρίστριας κατηγορείται ο νεαρός Πακιστανός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του ΤΑΕ Ηρακλείου, χθες στα Μάλια και σήμερα αναμένεται να απολογηθεί.

Τάκης Τσαγκρώνης: "Σκέψεις υπάρχουν, τίποτε όμως σίγουρο για τον διάδοχο του Ζούρου"

«Ορφανός» παραμένει ο πάγκος της Εθνικής Ανδρών, όπως επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης.
Μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 εξήγησε πως το συμβόλαιο του Ηλία Ζούρου έληξε και δεν ανανεώθηκε, ενώ αναφορικά με τη διάδοχη κατάσταση συμπλήρωσε πως έχουν ήδη γίνει οι πρώτες σκέψεις, αλλά:
«Είναι νωρίς. Σκέψεις υπάρχουν, αλλά δεν μπορούν να δοθούν στη δημοσιότητα, καθώς δεν έχουν γίνει επαφές. Απλώς έληξε το συμβόλαιο του Ηλία Ζούρου».
Είπε ακόμα…
- Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3on3, που θα γίνει στο Ζάππειο: «Η FIBA έχει αρχίσει Παγκόσμια Πρωταθλήματα Νέων 3on3. Αυτό θα είναι το πρώτο Ανδρών και Γυναικών και θα γίνει στο Ζάππειο.
Η επιλογή αυτή έγινε γιατί όλοι από το σημείο αυτό θα μπορούν να δουν την Ακρόπολη. Συμμετέχουν 24 εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών. Πιστεύουμε ότι το 2016 θα είναι

Ηγουμενίτσα:Μετέφερε σε Ι.Χ.Ε. όχημα 7 παράνομους μετανάστες


Συνελήφθη, το πρωί της Κυριακής εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής 26χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος διότι μετέφερε επτά (07) αλλοδαπούς (3 ενήλικες και 4 ανήλικα τέκνα) κατέχοντας και επιδεικνύοντας τόσο για τον ίδιο όσο και για τους υπόλοιπους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Ο πρώτος βουδιστικός γάμος... ομοφυλοφίλων!


Ο γάμος έγινε σήμερα το πρωί στην Ταϊβάν και οι δύο γυναίκες που ζουν μαζί εδώ και επτά χρόνια. Η Χουάνγκ Μέι Γου και η Γιου Για Τινγκ έβαλαν τα νυφικά τους...
και πέρασαν το κατώφλι του βουδιστικού ναού για να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.