Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Με μικροσκόπιο..

Ίση δουλειά για όλους… όλοι στην ημιαπασχόληση!

Το σύνθημα αυτό, το προέβαλαν από τις αρχές του ’90, οικολόγοι μελετητές οι οποίοι άνοιξαν την οικολογική ατζέντα και σε θέματα εκτός της κλασσικής περιβαλλοντικής ύλης.
Ο Αντρέ Γκορζ έθεσε πρώτη φορά τα θέματα αυτά στο βιβλίο του, Καπιταλισμός, σοσιαλισμός, οικολογία (στα ελληνικά, Εναλλακτικές εκδόσεις, 1993).

Η πιο αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση της ιδέας αυτής, γίνεται από τον Γκι Αζνάρ (κοινωνιολόγο και τ. γενικό γραμματέα της Generation Εcologie της Γαλλίας), στο βιβλίο τουΛιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους (στα ελληνικά Κωσταράκης, 1997). Το βιβλίο αυτό προλογίζει ο Α. Γκορτζ, επαινώντας το συγγραφέα και υιοθετώντας την οπτική του.

ΕΛΕΕΙΝΑ ΜΙΖΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποιούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου οι Βρετανοί διοργανωτές καυχιόντουσαν πως θα διεξάγουν τους ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όμως, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, άρχισαν τα τεράστια προβλήματα που ανάγκασαν πολλούς να πιστέψουν πως τελικά οι ασφαλέστεροι Ολυμπιακοί αγώνες έγιναν στην Αθήνα το 2004 και ας προσπαθούσαν τότε, ανεπιτυχώς, οι Βρετανοί να βρουν μια ευκαιρία για να μας λοιδορήσουν. Έτσι, τις τελευταίες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, η ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι που είχε αναλάβει την ασφάλεια των Αγώνων, δήλωσε αδυναμία να εκπληρώσει στο 100% τις συμβατικές της υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα μετά την αναταραχή που δημιουργήθηκε, να επιλυθεί το ζήτημα με τη συμμετοχή επιπλέον Αστυνομικών δυνάμεων αλλά και δυνάμεων του στρατού.

Στην Κύπρο εκτάκτως ο Β.Πούτιν – Η τρόϊκα θέλει να ελέγξει τα κοιτάσματα

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, επισκέπτεται αιφνιδιαστικά την Κύπρο τις επόμενες εβδομάδες. Όπως ανακοινώθηκε ο πρόεδρος της Κύπρου Δ.Χριστόφιας απηύθυνε την πρόσκληση κατά τη διάρκεια ημίωρης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπου συζητήθηκαν οι όροι της περαιτέρω οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η πτώχευση μπορεί να σώσει την Ελλάδα, όμως και να καταστρέψει την ευρωζώνη

Οι προβλέψεις για την επερχόμενη κατάρρευση της ευρωζώνης συνδέονται άμεσα με την εν δυνάμει πτώχευση της Ελλάδας. Αν θα υπάρξει πτώχευση, θα υπάρξει και κατάρρευση.
Όμως ο κόσμος έχει περάσει κυρίαρχες καταρρεύσεις όχι μια, ούτε δυο φορές. Πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν την χρεοκοπία αναπόσπαστο παράγοντα της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς – ναι μεν οδυνηρό, όμως

Αφού έφαγαν το καταπέτασμα από το πάρτι του ευρώ, τώρα εγκαταλείπουν τη χώρα…

Εγκαταλείπουν την Ελλάδα οι μεγάλοι πολυεθνικοί κολοσσοί – Συνωστίζονται στην έξοδο εξαιτίας της λιτότητας, της κυβερνητικής απραξίας και της πολιτικής αστάθειας

Άρον άρον φαίνεται ότι φεύγουν οι μεγάλες πολυεθνικές από την Ελλάδα, με την κατάσταση στη χώρα να έχει περιέλθει σε τέτοιο σημείο ώστε όχι μόνο να θέλουν να αποφύγουν την κατακόρυφη μείωση της κερδοφορίας από τη λιτότητα, αλλά και να σταματήσουν οποιαδήποτε ζημία που μπορεί να προκληθεί από πιθανή ανεξέλεγκτη έξοδο από την ευρωζώνη.

Σύννεφα στον ελληνικό ορίζοντα

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Η πρόθεση της Shell να αποσύρει κεφάλαιά της από την ευρωζώνη με κατεύθυνση αμερικανικές τράπεζες, προκειμένου να τα προστατεύσει από τον ευρωπαϊκό πιστωτικό κίνδυνο, είναι ένα ηχηρό καμπανάκι εν όψει του φθινοπώρου. Η κλιμάκωση της κρίσης του ευρώ εκείνη την εποχή, την οποία πολλοί πλέον θεωρούν βέβαιη, προκαλεί φόβο πριν ακόμη εκδηλωθεί και τέτοιες κινήσεις οικονομικών κολοσσών μπορούν να μεταβάλουν την πρόβλεψη σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η κορυφαία πετρελαϊκή εταιρεία «αναγκάζεται να κρατήσει κάποια από τα κεφάλαιά της στην Ευρώπη

Άγγελος Τσιγκρής: «Τρόμος στα χωριά της Αχαΐας από την αύξηση της εγκληματικότητας…»

Ο πολιτευτής Αχαΐας (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας στην Αχαΐα, όπως αυτή καταγράφεται στην πρόσφατη Έκθεση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας- έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., μια στις τρεις ανθρωποκτονίες -που έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε όλη τη χώρα- είχαν κίνητρό τους τη ληστεία, ενώ παράλληλα υπήρξε αύξηση σε ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις που έγιναν σε σπίτια.

Τρόμος επικρατεί στην Αχαΐα ειδικά στους κατοίκους των χωριών του Νομού, όπου διαμένουν αρκετοί ηλικιωμένοι και η αστυνόμευση είναι ελλιπής, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να λαμβάνουν αυξημένα μέτρα προφύλαξης.

Τέλος οι δευτεριάτικες εκδόσεις των εφημερίδων

Ρύθμιση με την οποία θα μπει τέλος ​στις δευτεριάτικες εκδόσεις των οικονομικών εφημερίδων φαίνεται πως ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς ο αρμόδιος υπουργός αποδέχθηκε την σχετική πρόταση των εκδοτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σίμος Κεδίκογλου θα προχωρήσει σε ρύθμιση η οποία θα ορίζει πως οι εφημερίδες που έχουν δικαίωμα δημοσίευσης ισολογισμών θα

«Εγκληματούν στη Θράκη και αφορά όλους μας»

Πάνος Καμμένος: Αντί να επαναπροωθήσουν τους λαθρομετανάστες τους φιλοξενούν στις σχολές Αστυνομίας

Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει λαθρομετανάστες στις εγκαταστάσεις των Σχολών Αστυνομίας σε Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ξάνθη και την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο πρόεδρος του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Λουκέτο" στους κάδους για να μη ψάχνουν φαγητό!


Ο δήμος της πόλης Τζιρόνα, στη βορειοανατολική Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα ότι τοποθέτησε λουκέτα στους κάδους απορριμάτων των σουπερμάρκετ για να εμποδίσει όσους αναζητούν τρόφιμα στα σκουπίδια, ένα φαινόμενο που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης.
Σε ανακοίνωσή του ο δήμος υποστηρίζει ότι έλαβε την απόφαση αυτή, σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των σουπερμάρκετ διότι η κατανάλωση τροφίμων που έχουν πεταχτεί στα

Το 3ο Athens Bike Festival στην «Τεχνόπολις»
Μια γιορτή του ποδηλάτου θα λάβει χώρα στο κέντρο της Αθήνας! Με αφορμή το 3ο Bike Festival, η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων θα γεμίσει με ποδήλατα, από την Παρασκευή 14 έως και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Συγκρούσεις για την εφεδρεία


Συγκρούσεις για την εφεδρεία

Το θέμα της εφεδρείας και των ναυπηγείων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε την αντίθεσή του στις απολύσεις εργαζομένων από το δημόσιο σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε αρνητική εμπειρία από την εφεδρεία καθώς ποτέ δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ». Στο σημείο αυτό υπενθύμισε τις δεσμεύσεις του για το θέμα τονίζοντας ότι «πρέπει να ισχύει απολύτως ό,τι έχουμε πει προεκλογικά».

Πώς να σταματήσετε τις αλλεργίες από τα κουνούπια


Τα τσιμπήματα από τα κουνούπια ταλαιπωρούν το καλοκαίρι. Γι’ αυτό υπάρχουν τρόποι να διώξετε τη φαγούρα αλλά και να προστατευτείτε γενικότερα. Τι θα κάνετε...

Η Χρυσή Αυγή έκανε "ντου"

Με το πλοίο Blue star naxos και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφθασε στις 7:30 το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά από τη Σύρο, ο 19χρονος Πακιστανός που κατηγορείται για την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο και κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.
Στο λιμάνι υπήρχε ισχυρή δύναμη του λιμενικού σώματος και της αστυνομίας. Μια ομάδα από μέλη της Xρυσής Aυγής που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το πλοίο φωνάζοντας συνθήματα «Έξω οι ξένοι από την Ελλάδα» εισέβαλαν μέσα σε αυτό.

Η Kim Kardashian έβαλε το μαγιό της. Και το Miami έπαθε καρδιακό επεισόδιο

Δες την Kim Kardashian να κάνει τα μπανάκια της σε παραλία του Miami. Ποιος ήταν ο άνδρας που τη συνόδεψε στην παραλία; (Όχι, δεν ήταν ο Kanye West).

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Αποσύρονται τέσσερις μάρκες εμφιαλωμένων νερών

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει o ΕΦΕΤ και ζητά την άμεση απόσυρση από την ελληνική αγορά των επιτραπέζιων εμφιαλωμένων νερών «Aquarius», «Hydrozyn», «Νεράκι» και «Thassos Crystal Water» από την εμφιαλώτρια εταιρία Κοσμίδης Δ.- Λίτας Α. Ο.Ε.-Δ.Δ. Ροδίτης Κοζάνης εξαιτίας ανίχνευσης βακτηρίου.

Οι σχετικοί έλεγχοι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, καλούνται να μην τα καταναλώσουν.

10 tips για να σκοτώσεις την ώρα σου στο καράβι

Επιτέλους έφτασε η ώρα. Έσβησες όλες τις μέρες από το ημερολόγιο που είχες επισταμένα στον μυαλό σου σαν τον φαντάρο και ήρθε η στιγμή που το τρίπτυχο της φαντασίωσης «νησί- παραλία- ηρεμία» θα γίνει πραγματικότητα. Το μόνο που απομένει πλέον για να φτάσεις στον τελικό προορισμό είναι οι ώρες στο καράβι και οι άτιμες είναι πολλές, ατελείωτες στο πήγαινε, ανυπόφορες στο έλα.

ΑΝΕΛ: Πλανώνται ότι θα παραδώσουν φιλέτα του δημοσίου...


«Η συγκυβέρνηση των προθύμων, σε πλήρη ταύτιση με την τρόικα, έχει αποφασίσει να σαρώσει ότι έχει απομείνει από συντάξεις και κοινωνικό κράτος και σειρά έχουν πλέον οι Οργανισμοί και οι Επιχειρήσεις που θα απαλλοτριωθούν στο όνομα των δήθεν μεταρρυθμίσεων», υποστήριξαν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφερόμενοι στη...
σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Πάτρα: Καταβάλλονται την Παρασκευή τα προνοιακά επιδόματα


Πάτρα: Καταβάλλονται  την Παρασκευή τα προνοιακά επιδόματα  Ο Δήμος υποστηρίζει ότι ήταν έτοιμος από τα μέσα Ιουλίου αλλά τα χρήματα καθυστέρησαν από το Υπουργείο
Ο Δήμος Πατρέων και ειδικότερα η αρμόδια Αντιδημαρχία Υγείας- Πρόνοιας ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 10 Αυγούστου, θα καταβάλει τα χρήματα στους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Μάιου- Ιουνίου. Από το Υπουργείο Εσωτερικών έγινε γνωστό ότι το κονδύλι θα πιστωθεί στο Δήμο Πατρέων και άμεσα θα γίνει και η καταβολή στους δικαιούχους.

Ποιους "κωδικούς" της Άμυνας "στόχευσε" η τρόϊκα που προστάτευσε μεγάλες εταιρείες εξοπλισμών!

Προσθήκη λεζάντας

Η ομάδα των “τροϊκανών” που διαπραγματεύθηκε με το ΥΕΘΑ για τα “ισοδύναμα” μέτρα ,είχε έρθει απολύτως προετοιμασμένη για να εκπληρώσει δύο αποστολές.

Η πρώτη ήταν να “προστατεύσει” τις μεγάλες εταιρείες οπλικών συστημάτων της Ευρώπης και των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν θυσαυρίσει από την Ελλάδα ,αλλά δεν ήθελαν ούτε να ν΄ ακούσουν για “περικοπή” ή “μετακύλιση” δόσεων! Και ας έχουν εισπράξει το 70 ή και το 80% της αξίας των όπλων που έχουν πουλήσει! Οι τροϊκανοί απέρριψαν χωρίς πολλές κουβέντες το σχέδιο του ΥΕΘΑ ,λειτουργώντας ως “προστάτες” των εταιρειών που μας έχουν πουλήσει όπλα.

Η Μοσάντο και οι πολυεθνικές, «αγοράζουν» την Αφρική!Αμερικανικοί κολοσσοί επενδύουν στην αγροτοβιομηχανία στην Αφρική, δείχνοντας το "μέλλον" της αγροτικής παραγωγής.

Τέρμα στα μικρά κτήματα και τις «ανεξάρτητες» καλλιέργειες. 

L' Echo: Πού θα είναι η Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια...


Τετρασέλιδο αφιέρωμα στην κρίση της Ευρωζώνης, υπό τον τίτλο «Πέντε χρόνια μετά: που πάει το ευρώ;» δημοσιεύει η βελγική εφημερίδα L' Echo, με πλήθος αναφορών στην Ελλάδα.
Αναλυτικότερα, στο πρώτο τμήμα του αφιερώματος γίνεται μια ιστορική αναδρομή στην κρίση από το 2007 μέχρι σήμερα, σημειώνοντας πως εν μέσω....
της παγκόσμιας ύφεσης του 2009, η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα αβυσσαλέο χρέος της τάξης του 120%.
Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε αναφέρει τα εξής:
«Έτσι όπως βυθίζεται η οικονομία, η Ελλάδα
τρέχει με φόρα προς έναν τοίχο. Είναι η αρχή της ελληνικής κρίσης. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ευρώ, το χρέος μιας χώρας δεν αποτελεί σταθερή αξία. Από σύνοδο σε σύνοδο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να πείσουν τους επενδυτές για το αντίθετο. Χωρίς

Διαζύγιο: Δέκα «σημάδια» ότι ο γάμος σας κινδυνεύει
Όλοι φυσικά έχουμε διαβάσει κάπου τις δυσοίωνες στατιστικές που θέλουν το 50% των γάμων να καταλήγουν τελικά σε διαζύγιο. Κανείς, όμως, δεν θέλει να είναι μέσα σε αυτό το ποσοστό.

Δεν τους βγαίνει - Επισήμως θέμα εφεδρείας από Στουρνάρα και Βενιζέλο

Ξαναμπαίνει και επισήμως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα της εφεδρείας, όπως φαίνεται από τις δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο κ. Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισαν το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο τομέα, ωστόσο δήλωσαν ότι «το θέμα της εφεδρείας θα το δούμε γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν εύκολα όσον αφορά τα 11,5 δισ. ευρώ».

Πως θα προστατεύσετε το δέρμα σας
Τσιμπήματα, δαγκώματα, εγκαύματα και άλλες καλοκαιρινές «απειλές»!

Το καλοκαίρι ομολογουμένως είναι απόλαυση να είσαι εκτός σπιτού, στην παραλία ή το βουνό.

"Η καριέρα της Μαντόνα τελείωσε"


Η αγάπη είναι η μόνη λέξη που δεν χαρακτηρίζει τη σχέση μεταξύ του Έλτον Τζον και της Μαντόνα. Αρχικά, το 2004, ο Έλτον Τζον κατηγόρησε τη βασίλισσα της ποπ ότι δεν τραγουδούσε ζωντανά κατά τη διάρκεια των τότε συναυλιών της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όποιος τραγουδάει playback δημόσια επί σκηνής, ενώ οι θεατές έχουν πληρώσει 134 δολάρια για να τον δουν, του αξίζει να τον πυροβολήσουν».

15 θανατηφόρα τροχαία τον Ιούλιο στη Δυτική Ελλάδα  
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Ιουλίου του έτους 2012, στην εδαφική αρμοδιότητα των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Συγχωνεύονται τα μισά και πλέον Ειρηνοδικεία της χώρας


Στα «σκαριά» βρίσκεται σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο προβλέπεται η συγχώνευση των μισών και πλέον Ειρηνοδικείων από τα 301 που λειτουργούν συνολικά σε όλη τη χώρα. Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος θα προωθηθεί άμεσα για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η συγχώνευση των Ειρηνοδικείων κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς κατά τις τελευταίες δεκαετίες αρκετά από αυτά έχουν καταστεί ανενεργά, χωρίς -πολλές φορές- δικαστή και γραμματέα ή υπολειτουργούν με ελάχιστες

Σαραντάχρονος παντρεύτηκε... εντεκάχρονη


Πριν ξεκινήσει η γαμήλια τελετή τους στο Αφγανιστάν, ένας 40χρονος φωτογραφίζεται με το 11χρονο κορίτσι (παιδί ακόμα) που πρόκειται να... παντρευτεί.

Εργαζόμενοι της Espresso


Εργαζόμενοι της Espresso

Οι εργαζόμενοι της Espresso σε συνεργασία με τα συνδικαλιστικά τους σωματεία, κατανοώντας την τραγική οικονομική κατάσταση που μαστίζει το χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όπου κάθε μέρα κλείνει και ένα έντυπο, συμφώνησαν με την ιδιοκτησία της εφημερίδας για την καταβολή των μισθών τους. Δηλώνουν ότι, πρωταρχικό τους μέλημα είναι η διάσωση του εντύπου και η συνεχής, χωρίς διακοπές, κυκλοφορία του. Μόνο οι συντονισμένες προσπάθειες

Marilyn Monroe: Όλες οι star που προσπάθησαν να την μιμηθούν
Πενήντα χρόνια μετά το θάνατό της, συνεχίζει να επηρεάζει και να εμπνέει!

Ήταν Κυριακή 5 Αυγούστου 1962 όταν το άψυχο, γυμνό σώμα της απόλυτης ξανθιάς του κινηματογράφου Marilyn Monroe, βρέθηκε στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας της στο υπερπολυτελές της σπίτι στο Los Angeles.

Πύρινος εφιάλτης στην Αρκαδία:Τραυματίστηκαν δύο πολίτες-Κάηκε σπίτι-Εκκενώνονται τρία χωριά

Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να σβήσουν τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε σχεδόν όλη τη χώρα.

Εκτός ελέγχου είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ανεμοδούρι Αρκαδίας. Γι' αυτό το λόγο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυροσβεστική προχώρησε στην άμεση εκκένωση των χωρίων Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Ρούτσα.
Στην μάχη της κατάσβεσης υπάρχει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με 20 οχήματα, 40 πυροσβέστες από την Αρκαδία και γειτονικούς νομούς, 22 άτομα πεζοπόρο, ενώ το έργο τους συνδράμουν από αέρος με 4 αεροσκάφη καναντέρ κι ένα ελικόπτερο.

Την αλληλεγγύη στην ελληνική κυβέρνηση, εξέφρασε ο Iταλός ΥΠΕΞ


Τις εξελίξεις στην οικονομική κρίση στην Ευρώπη, διμερή θέματα, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας, την κατάσταση στη Συρία και την πορεία των Δυτικών Βαλκανίων, συζήτησαν, στη συνάντησή τους, σήμερα στη Ρώμη, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Ιταλός ομόλογός του Τζούλιο Τέρτσι.

« Οι Ιταλοί και οι Έλληνες έχουμε καταφέρει να επιβιώσουμε, διότι είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε καταφέρει πάντα να ξεπεράσουμε κρίσεις και δύσκολες στιγμές. Θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, πρέπει να αλλάξουμε το σύστημά μας και να κάνουμε ανταγωνιστικότερη την οικονομία μας»,

Νέα 24ωρη απεργία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, συνεχίζοντας... τις κινητοποιήσεις που άρχισαν την προηγούμενη εβδομάδα. 

Απόφαση επιτρέπει στον ηγούμενο Εφραίμ να μεταβαίνει σε νοσοκομείο


Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών επέτρεψε, με απόφασή του, στον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ, να εξέρχεται από το Άγιο Όρος, να μεταβαίνει σε όποιο νοσοκομείο της χώρας επιθυμεί και να παραμένει σε αυτό όσο χρόνο απαιτείται για να αποκατασταθεί η υγεία του.

Το Συμβούλιο με βούλευμα (υπ’ αριθμό 076/2012) έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση του ηγουμένου για άρση του περιοριστικού όρου της υποχρεωτικής παραμονής εντός του

Δεν αγοράζουν αυτοκίνητα ούτε... οι ζάμπλουτοι!

Συσωρευμένα στις μάντρες είναι εκατοντάδες χιλιάδες καινούργια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα...

Δυνατότητα πληρωμης για τις οφειλές δημοσίου μέσω πιστωτικής


Tη δυνατότητα στους πελάτες της να πληρώνουν τις οφειλές δημοσίου με χρέωση της πιστωτικής τους κάρτας εκδόσεως της Εθνικής Τράπεζας σε 9 ισόποσες άτοκες μηνιαίες δόσεις, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληρώσουν τις παρακάτω κατηγορίες οφειλών προς το Δημόσιο, εκμεταλλευόμενοι τις 9 δόσεις μέσω της πιστωτικής κάρτας: Φόρος Εισοδήματος, ενιαίο τέλος ακινήτων ΕΤΑΚ, εισφορά ΦΠΑ, εισφορές - τέλος επιτηδεύματος Ν3986, περαίωση Ν3888/2010, προσωρινή Δήλωση Απόδοσης Φόρου & Τελών Χαρτοσήμου, ειδικό πρόστιμο Διατήρησης

Γερμανού - Νινιός: Διακοπές για δύο!
Οι διακοπές που έκανε η Ναταλία Γερμανού στη Σαντορίνη με την κουμπάρα της, Άννα Βίσση, τελείωσαν και έτσι η παρουσιάστρια αποφάσισε να συνεχίσει τις διακοπές της στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Εβδομάδα Αποδήμου» στην Κεφαλονιά


«Εβδομάδα Αποδήμου» στην Κεφαλονιά - Σύσκεψη για προβολή και προώθηση προϊόντων από Κεφαλονιά και Ζάκυνθο Σωτήρης Κουρής: «Να στηριχθούμε σε ίδια μέσα»
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή την «Εβδομάδα Αποδήμου», στην Κεφαλονιά, διεξήχθη σύσκεψη εργασίας με μέλη της Ομοσπονδίας και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ζάκυνθος:Τρεις Αυστραλοί επιτέθηκαν σε δύο Έλληνες


Συνελήφθησαν την Κυριακή (05.08.2012) το μεσημέρι στο Αργάσι Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου, τρεις υπήκοοι Αυστραλίας ηλικίας 24,22 και 24 ετών για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 23 και 33 ετών, χρησιμοποιώντας κατά περίπτωση ένα πτυσσόμενο στιλέτο,

Mύκονος: Σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού για ναρκωτικά


 

Για κατοχή και αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη χθες το βράδυ στην παραλία Καλαμοπόδι - Paradise στη Μύκονο, 25χρονος αλλοδαπός.

Το SOS των φαρμακοποιών


Αυτοαποκαλούνται «Συνιστολόγοι Φαρμακοποιοί» γιατί δίνουν τη μάχη για την διάσωση του κλάδου τους μέσα από το ιστολογίο τους.Είναι νέοι και μάχιμοι φαρμακοποιοί που σήμερα με επιστολή τους στο enikos.gr προειδοποιούν ότι είναι ζήτημα ημερών να σταματήσει η διάθεση φαρμάκων στους ασφαλισμένους από τα φαρμακεία της χώρας.

Δείτε την Μαίρη Συνατσάκη ολόγυμνη!
Η νεαρή παρουσιάστρια ποζάρει στο φακό εντελώς γυμνή!


Βέβαια φρόντισε και κάλυψε τα... πάντα, αφού πρόκειται για μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην στήλη Naked City της Lifo.

Συνταγή!


Ιταλική Φριτάτα με Κολοκύθι στο Φούρνο

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: http://xs-recipes.com

Όταν η Ντενίση πέταξε ένα ποτήρι κρασί σε σύντροφό της
Δε δέχεται σκηνές ζηλοτυπίας...

Η Μιμή Ντενίση έχει ζήσει μεγάλους έρωτες στη ζωή της και σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε ποιο ήταν το πιο ερωτικό της καλοκαίρι, που είχε και πολλά απρόοπτα γεγονότα.

Αυτό το ξενοδοχείο... στάζει μέλι!
Αποκλειστικά για «ξεχωριστούς» επισκέπτες

Το ξενοδοχείο με μοναδικούς πελάτες τις μέλισσες βρίσκεται στο Παρίσι.

Τούρκος δημοσιογράφος ζει ...αλά Ελληνικά στην Πύλο


Ιδιαίτερης προβολής διάρκειας μισής σχεδόν ώρας έτυχε η Πύλος χάρη στον Τούρκο δημοσιογράφο - περιηγητή που την επέλεξε για την εκπομπή του. Ο δημοσιογράφος επισκέπεται το λιμάνι, την πόλη και τα αξιοθέατα της περιοχής, παρουσιάζοντας "ντύνοντας" με υπέροχα κινηματογραφικά πλάνα το ρεπορτάζ του. 

Ψάχνει οικόπεδο στην Κεφαλονιά ο Μπον Τζόβι
Το νησί του έχει πάρει τα μυαλά

Τις καλύτερες διακοπές των τελευταίων χρόνων πέρασε στην Κεφαλονιά ο Τζο Μπον Τζόβι, ο οποίος «αλώνισε» το Ιόνιο μαζί με την οικογένειά του πάνω στο πολυτελές γιοτ του.

Tι κρύβεται πίσω από τους πονοκεφάλους;


Αν υποφέρετε από πονοκεφάλους που δεν λένε να υποχωρήσουν, δείτε μήπως οφείλονται σε μια από τις παρακάτω αιτίες, μία εκ των οποίων αφορά τις γυναίκες.Το τυρί: Η υψηλή τιμή ορισμένων τυριών δεν τα καθιστά και τόσο αθώα.