Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Νέες αποκαλύψεις κατά του Παπανδρέου απ’ τον Παν. Ρουμελιώτη!

Αυτό το σίριαλ της αντιπαράθεσης μεταξύ του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ και ιστορικού στελέχους των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου (είχε κατ’ επανάληψη χρηματίσει υπουργός του) Παν. Ρουμελιώτη, θα έχει πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια με σημαντικότατες πολιτικές προεκτάσεις.
Υπενθυμίζουμε, ότι προ ολίγων ημερών ο Παν. Ρουμελιώτης είχε αποκαλύψει πως το πρόγραμμα της τρόικας (ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν) για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας είχε εκτιμηθεί εξαρχής ότι ήταν λάθος και δεν οδηγούσε στην έξοδο απ’ την κρίση, ήταν μια συνταγή αδιεξόδου!

Συνελήφθησαν παράνομοι αλλοδαποί που είχαν κρυφτεί... ανάμεσα στα καρπούζια!

Συνελήφθησαν, το απόγευμα της Παρασκευής, στην πύλη εισόδου νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό του... Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών έντεκα παράνομοι αλλοδαποί διότι εντοπίσθηκαν πρόχειρα κρυμμένοι εντός του χώρου του φορτίου (παλέτες με καρπούζια) φορτηγού οχήματος.

Επίσης συνελήφθη, λίγη ώρα αργότερα, στην πύλη εισόδου οχημάτων νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας 31χρονος αλλοδαπός διότι συνόδευε έναν

Βρέξει - χιονίσει, μέσα...

Παρά τους τριγμούς που ήδη εμ­φανίζει η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και μέχρι να φανεί αν θα αντιμετωπιστούν ή θα οδηγήσουν το κυβερνητικό σχήμα σε ξέρα, η μικρότερη από τις τρεις συ­νεργαζόμενες πολιτικές δυνάμεις έχει φροντίσει να περιγράψει σε όλους τους τόνους την προσήλωσή της στον νέο της ρόλο. Κοινώς, η ΔΗΜΑΡ δεί­χνει ότι έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση βρέξει - χιονίσει ή, εν πάση περιπτώσει, δεν θα αποχω­ρήσει πριν δώσει τις περισσότερες δυ­νατές ευκαιρίες στην προσπάθεια της «εθνικής ευθύνης».

Διαμαρτυρία Τσοχατζόπουλου για τη μη κλήση σε απολογία των μελών του ΚΥΣΕΑ

Η ανακοίνωση των συνηγόρων του

Ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρονται για την σιωπηρή άρνηση του ανακριτή να καλέσει ως μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ για την υπόθεση των υποβρυχίων εξέδωσαν οι συνήγοροι του Ακη Τσοχατζόπουλου. Ολόκληρη η δήλωση(όπως εκδόθηκε από το γραφείο του καθηγητή Λεωνίδα Κοτσαλή) έχει ως εξής:

«Με βαθιά έκπληξη, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του πρώην Υπουργού κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου, πληροφορηθήκαμε την (σιωπηρή) άρνηση του αρμόδιου Ανακριτή του ν.4022 να καλέσει –κατόπιν σχετικού αιτήματός μας- τα μέλη του ΚΥ.Σ.Ε.Α. και σειρά αξιωματούχων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά την περίοδο 1998-2000. Στο αίτημά μας αυτό εμμένουμε και θα επανέλθουμε.

Στα «μαχαίρια» Γιάννης Στουρνάρας και Φώτης Κουβέλης για την Αγροτική Τράπεζα

Από τα μέσα Ιουλίου, όπου βγαίνοντας από συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης έλεγε, ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έχει την εμπιστοσύνη όλων δεν έχουν περάσει ούτε τρεις εβδομάδες.
Αυτό το διάστημα όμως αποδείχτηκε πολύς καιρός κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες. Κουβέλης και Στουρνάρας βρίσκονται σήμερα στα… μαχαίρια.
Και μπορεί οι διαξιφισμοί και οι βαριές κουβέντες που αντάλλαξε ο Βενιζέλος με τον υπουργό Οικονομικών να επισκίασαν τα πάντα την περασμένη εβδομάδα, στο περιθώριο και των δύο συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών όμως έγινε ακόμα ένας καυγάς, αυτός ανάμεσα σε Κουβέλη και Στουρνάρα.
«Πέτρα» του σκανδάλου; Η Αγροτική Τράπεζα.

Δεν πάνε διακοπές οι Ιταλοί

Έξι Ιταλοί στους δέκα, φέτος, δεν πάνε διακοπές, σύμφωνα με έρευνα της ιταλικής ομοσπονδίας ξενοδόχων, Federalberghi.
Οι Ιταλοί ξενοδόχοι ζήτησαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση της Ρώμης…
, δεδομένου ότι οι προβλέψεις του τελικού απολογισμού της σεζόν, σε σχέση με το 2011, κάνουν λόγο για μείωση που πρόκειται να ξεπεράσει το 20%.
”Δεν θυμόμαστε καμία ανάλογη τόσο γενικευμένη και έντονη κρίση”, δήλωσε ο πρόεδρος της Federalberghi, Μπερναμπό Μπόκκα.

Η «σφαγή των αμνών» στον βωμό των 11,6 δισ

Της Ζέζας Ζήκου


Mα υπάρχουν ακόμα ταξικές διαφορές εν έτει 2012; Οντως, είναι αυτές που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Είναι αυτού του είδους οι ανισόρροπες σχέσεις που έχουν προκληθεί από τις οδυνηρές συνέπειες της εφαρμογής της συνταγής των Μνημονίων, κυρίως μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Ξανά και ξανά καλείται να θυσιασθούν οι «αμνοί» του ιδιωτικού τομέα στον βωμό των μέτρων των 11, 6 δισ. ώστε να αποφευχθεί η άναρχη χρεοκοπία του κράτους.

Τρόικα: Μειώστε μισθούς, όχι εξοπλισμούς

Συμφωνούν στο να μειωθούν οι μισθοί όσο πάνε παρακάτω…
Θέλουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, αφού δεν φαίνεται να δέχονται τα ισοδύναμα, αλλά μας λένε να μην αγγίξουμε τα εξοπλιστικά προγράμματα!
Μας λένε δηλαδή, πληρώστε στη Γερμανία υποβρύχια που γέρνουν σε διπλάσιες ή τριπλάσιες τιμές, αλλά αφήστε το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας να “παλεύει” με μισθούς πείνας…

Ανάπτυξη ή θάνατος!

O Ακης, η PONY-NAMCO και η Τροϊκοκυβέρνησή μας!!! Και μια ανάλυση της ετοιμολογίας της λέξεως … λαμόγιο!
Πάει σχεδόν χρόνος από το άρθρο που είχα στείλει στους Aegean Times με τίτλο κρατισμός ή ανάπτυξη [Σχετικό άρθρο εδώ].
Ο κρατισμός είναι μια βασική αιτία των δεινών που μαστίζουν τον τόπο, υπάρχουν βεβαίως και άλλες αιτίες αλλά με δεδομένη την αρτηριοσκληρωμένη αντίληψη των κομματικών στελεχών και των σωματείων που ελέγχονται από αυτά ότι κράτος ΔΕΚΟ, ΜΚΟ, και ιδιωτικές επιχειρήσεις κατ’ επέκτασιν είναι των παππούδων τους τα αμπελοχώραφα και συνεπώς μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στον βωμό της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας προκοπή δεν πρόκειται να δούμε.

Τέσσερις τράπεζες εξετάζουν την αποχώρησή τους από την Ελλάδα!

Το ενδεχόμενο αποχώρησης τους από την Ελλάδα εξετάζουν οι διοικήσεις τεσσάρων ξένων τραπεζών, λόγω της βαθιάς ύφεσης αλλά και της αβεβαιότητας για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ…
Οι Πορτογάλοι της Millennium Bank εξετάζουν τις δυνατότητες πώλησης της τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, χωρίς ωστόσο να έχει εκδηλωθεί κάποιο ενδιαφέρον.

Πρώτα η έκθεση, μετά οι αποφάσεις

Αιχμές και κατά του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας επανέλαβε τη θέση του ότι «δεν νοείται παροχή χωρίς αντάλλαγμα»
Αδυνατεί να… ξεχάσει την Ελλάδα ο Γερμανός αντικαγκελάριος, καθώς σε νέα του συνέντευξη επανέρχεται στις εξελίξεις στη χώρα μας εκφράζοντας και πάλι τον σκεπτικισμό του. «Είναι στο χέρι των Ελλήνων να διαμορφώσουν το μέλλον τους» αναφέρει ο Φίλιπ Ρέσλερ στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ruhr Nachrichten», όπου τονίζει:

Η διάσωση της Αγροτικής Τράπεζας θα κόστιζε 10 δισ. ευρώ

Η διάσωση της Αγροτικής Τράπεζας και η αυτόνομη πορεία της θα κόστιζε στους Ελληνες φορολογούμενους περί τα 10 δισ. ευρώ, την ώρα που η χώρα αναζητά μέσα από οδυνηρές θυσίες 11,5 δισ. ευρώ.
Αυτό ανέφερε χθες στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και παρέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία: Αν η ανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ ήταν εφικτή, θα απαιτούνταν 5 δισ. €…
Τα τελευταία 15 χρόνια έγιναν αλλεπάλληλες ενέσεις κεφαλαίων στην ΑΤΕ, που σε σημερινές τιμές ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ.

Βρέθηκε ο ένοχος της κακοποίησης της 15χρονης

Ομολόγησε ο νεαρός Πακιστανός

Ταυτοποιήθηκε και το δεύτερο δείγμα DNA που πήραν οι Αρχές από τον 22χρονο Πακιστανό που συνελήφθη για την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο. Ο νεαρός ομολόγησε την πράξη του στη διάρκεια ανάκρισης, στην Ασφάλεια Αθηνών.

«Στενάζει» η αγορά-68.000 τα λουκέτα από τις αρχές του 2011

Δεκάδες καταστήματα κατεβάζουν ρολά καθημερινά σε όλη την Ελλάδα και οι προβλέψεις για το μέλλον δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων μέχρι το τέλος του έτους είναι περισσότερο δυσοίωνες παρά ποτέ…
Σύμφωνα με έρευνα του «Εθνους» από τις αρχές του 2011 μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο, 68.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έγραψαν τίτλους τέλους μη έχοντας δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ ορατοί είναι οι φόβοι ότι μέχρι το τέλος του 2012, ακόμη 67.000 εταιρείες κινδυνεύουν με λουκέτο.

Τσιγγάνοι πυροβόλησαν με καραμπίνες Χρυσαυγίτες!

Ολονύχτια μάχη με πυροβολισμούς αθίγγανων κατά πολιτών και αστυνομικών, σκόρπισαν το χάος στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, έσπευσαν ενισχύσεις ΜΑΤ από Αγρίνιο και Πάτρα. Τρία άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Για ακόμη μία φορά οι Ρομά έκαναν επίδειξη δύναμης κατά των αστυνομικών. Χρειάστηκε να έρθει εισαγγελέας για να γίνει επέμβαση στον καταυλισμό – γκέτο.
Η επαρχιακή οδός Αιτωλικού – Αστακού είχε κλείσει, μετά από φωτιές που έβαλαν οι τσιγγάνοι σε παρακείμενα οικόπεδα. Με ρόπαλα, καδρόνια και καραμπίνες οι Ρομά είχαν κάνει κατάληψη του δρόμου και κανείς δεν τολμούσε να περάσει.

Συνάντηση με τον Α. Σαμαρά ζητά η ΚΕΔΕ

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητά η ΚΕΔΕ μετά από την απόφαση για περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης των δήμων. Σε σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι... οι δήμοι μετά τις νέες περικοπές των πόρων τους, οδεύουν προς στάση πληρωμών, σε παύση παροχής βασικών προνοιακών και κοινωνικών υπηρεσιών, με θύματα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

5χρονος σκότωσε τον ξάδερφό του!

Ο καυγάς ανάμεσα σε δύο ξαδέρφια είχε τραγική κατάληξη. Οι δύο άντρες, άρχισαν να λογομαχούν έξω από καφενείο...
στη Νεάπολη. Η διαμάχη φούντωσε και κάποια στιγμή, όπως γράψαμε και χθες, ο 45χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον 44χρονο με μαχαίρι στην αριστερή θωρακική χώρα, για προσωπικές μεταξύ τους διαφορές.

Απέλασαν από τη Λευκορωσία το Σουηδό πρεσβευτή

Διπλωματική κρίση έχει ξεσπάσει μεταξύ Σουηδίας και Λευκορωσίας μετά την απόφαση του Μινσκ να απελάσει τον Σουηδό πρεσβευτή επειδή... σύμφωνα με τη Στοκχόλμη, προασπιζόταν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Το καθεστώς του Λουκασένκο αποφάσισε να απελάσει τον πρεσβευτή μας. Εκτόξευσαν κατηγορίες σε βάρος του πρεσβευτή, οι οποίες είναι αβάσιμες. Στην ουσία, έγινε επειδή η

Συνελήφθη 51χρονος για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 51χρονος άνδρας, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 51χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 73.108,80 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Η ρητορική της "ακρωτηριασμένης" Ελλάδας

του Μάνου Οικονομίδη
Επιλέγοντας ένα ανφέρ στην πολιτική επικοινωνία, που αξιοποιεί το σασπένς της αβεβαιότητας για τις προθέσεις κάποιου, ώστε να...
ενδυναμώσει την προσδοκία και αλλά και τα αποτελέσματά τους, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε ήδη από χθες την ελληνική κοινωνία, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, η αναταραχή

«Σβήνουν» την Ελλάδα από τον αεροπορικό χάρτη

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται στον τουρισμό ενώ πλέον δεν υπάρχει απ'ευθείας δρομολόγιο για τις ΗΠΑ.
Ενός κακού μύρια έπονται. Αυτό ισχύει για τη χώρα μας, η οποία την ώρα που κυνηγά τους τουρίστες με το τουφέκι, βλέπει τη μία μετά την άλλη τις αεροπορικές εταιρείες να μας αφήνουν και να περιορίζουν τις αεροπορικές συνδέσεις με την Ελλάδα. Κάτι που είναι ορατό και με τη σημαντική μείωση της επιβατικής κίνησης στο «Ελ. Βενιζέλος».

Πνίγηκε 67χρονη γυναίκα στην Ηλεία

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, χθες το μεσημέρι, από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΡΚΟΥΔΙΟΥ» Ηλείας, μια 67χρονη.
Η ηλικιωμένη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης.

Στα χέρια της αστυνομίας ηλικιωμένες που πουλούσαν λαθραία τσιγάρα

Δύο ηλικιωμένες γυναίκες, ηλικίας 78 και 68 ετών, συνελήφθησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διότι διέθεταν προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες λαθραία τσιγάρα.
Οι δύο γυναίκες είχαν στην κατοχή τους 59 πακέτα που δεν διέθεταν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού δημοσίου.

Ακολούθησε αστυνομικός έλεγχος στο σπίτι της 68χρονης όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 5.910 πακέτα με λαθραία τσιγάρα.
ΑΜΠΕ

Πτώση στην τουριστική κίνηση

Πτώση 7% κατέγραψε η τουριστική κίνηση στη Ρόδο τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία...
που ανακοινώθηκαν από το αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Οι αφίξεις στο νησί ανήλθαν σε 346.493, έναντι 372.607 επισκεπτών πέρυσι. Η πτώση οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι υπήρξε σημαντική

Στη φυλακή ο 19χρονος ληστής της γριούλας που την μαχαίρωσε πάνω από 20 φορές!

Με κοινή απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του ο 19χρονος ληστής που μαχαίρωσε... περισσότερες από 20 φορές την 79χρονη διαχειρίστρια της πολυκατοικίας όπου κατοικεί για να την ληστέψει!

Ο νεαρός δράστης κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας ώσπου να αποφασιστεί σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα θα οδηγηθεί.

Καρκίνος του δέρματος ανιχνεύθηκε πρώτη φορά σε ψάρια

Αν εξακολουθείτε να διατηρείτε επιφυλάξεις σχετικά με την επικινδυνότητα του ήλιου σκεφτείτε αυτό: σύμφωνα με τους επιστήμονες ακόμα και... τα ψάρια εμφανίζουν καρκίνο του δέρματος λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Η διαπίστωση ότι το 15% του πληθυσμού της πέστροφας στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας πάσχει από καρκίνο του δέρματος έγινε εντελώς τυχαία.

Στην Αθήνα στις 22 Αυγούστου ο Γιούνκερ

Στην Αθήνα αναμένεται να έρθει στις 22 Αυγούστου ο πρόεδρος του Eurogroup.  Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου... δύο ημέρες πριν το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις 24 και 25 Αυγούστου σε Παρίσι και Βερολίνο, όπου θα έχει επαφές με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Αυτό είναι το τέρας του Λοχ Νες;

Τον γύρο του κόσμου κάνει σήμερα μια νέα φωτογραφία της Νέσι, του γνωστού τέρατος του Λοχ Νες. Την φωτογραφία έφερε στο φως ο Τζορτζ Έντουαρντς ο οποίος έχει αφιερώσει 26 χρόνια της ζωής του ''κυνηγώντας'' το θρυλικό τέρας.

Ο ίδιος τονίζει ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν αποκαλύπτει το τι ακριβώς είναι η Νέσι,

Έτοιμη να προσφύγει στον Μηχανισμό η Ισπανία;

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας του στον Μηχανισμό Στήριξης ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι...που βλέπει τα επιτόκια δανεισμού της Ισπανίας να εκτινάσσονται στα ύψη. Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Μαριάνο Ραχόι είπε ότι θέλει να μάθει ποια είναι τα μη συμβατικά μέτρα που έχει σκοπό να λάβει η ΕΚΤ για την κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ πριν πάρει την απόφαση του για το εάν θα ζητήσει επίσημα βοήθεια ή όχι.

Ιερόσυλοι βεβήλωσαν την ιερά Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας στην Καστοριά

Όπως έγινε γνωστό από την ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, ιερόσυλοι εισήλθαν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Μαυριώτισσας και αφαίρεσαν αφιερώματα, τιμαλφή και τάματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αξία των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν ανέρχεται στις 15.000 ευρώ, ενώ σημαντικές είναι και οι ζημιές που προκλήθηκαν στον Ιερό Ναό.
e-ptolemeos.gr

«Η διελκυστίνδα στην Ελλάδα συνεχίζεται»

«Η διελκυστίνδα στην Ελλάδα συνεχίζεται» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της γερμανικής έκδοσης των Financial Times... οι οποίοι σχολιάζουν σκωπτικά ότι «τα ρολόγια στην Αθήνα χτυπούν διαφορετικά από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μια ώρα μπορεί να διαρκέσει και 120 λεπτά και ανάλογα με τις ανάγκες μπορεί ο χρόνος να σταματήσει».

Συστήθηκε ως παπάς και... "φέσωσε" το ξενοδοχείο

Έκανε τις διακοπές του σε ξενοδοχείο, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και έφυγε χωρίς να πληρώσει ούτε σεντ! Τώρα τον αναζητά ο ξενοδόχος για να πάρει τα χρήματά του...
Εμφανίστηκε ως ιερέας από τη Νέα Σμύρνη, μαζί με την παπαδιά. Μάλιστα, αργότερα, έφτασαν στο ξενοδοχείο και τα παιδιά του. Όμως γρήγορα η συμπεριφορά του, άρχισε να ξενίζει τον ξενοδόχο...

Μεγάλες ζημιές κατέγραψε η χημική βιομηχανία

Με διψήφιο ρυθμό υποχωρούν κατά το τρέχον έτος τα παραγωγικά μεγέθη της ελληνικής χημικής βιομηχανίας, ενώ το 2011... έτος μείωσης της παραγωγής του κλάδου κατά 4,3%, oι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου κατέγραψαν ως σύνολο ζημιές μεγάλου ύψους.

Η επιδείνωση της οικονομικής αποτελεσματικότητας του κλάδου προκύπτει από τα εταιρικά αποτελέσματα 68 επιχειρήσεων

Δερματοπάθειες: Η «σκοτεινή πλευρά» του ήλιου

Το καλοκαίρι ο ήλιος είναι πιο καυτός απο ποτέ και χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή απ’ όλους μας, για να προφυλάξουμε την υγεία μας και... κυρίως, για να απολαύσουμε με ασφάλεια αυτές τις όμορφες μέρες.

Δερματοπάθειες: η «σκοτεινή πλευρά» του ήλιου

Ήλιος – θάλασσα - παραλίες, τρία στοιχεία… σήμα-κατατεθέν της πατρίδας μας. Πριν

Βάνδαλοι σύλησαν ισλαμικό τέμενος με κεφάλια γουρουνιών

Μουσουλμανικό τέμενος στη νοτιοδυτική Γαλλία συλήθηκε από βάνδαλους που άφησαν δύο κεφάλια γουρουνιών στην είσοδό του, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα κεφάλια των γουρουνιών ανακαλύφθηκαν από πιστούς στην πόλη Μοντομπάν την ώρα που έφταναν στο τέμενος για την πρωινή προσευχή, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα La Depeche.

εν εγκαταλείπει την πολυτέλεια στις διακοπές του ο Σημίτης

Τις παλιές, πολυτελείς συνήθειες, δεν αφήνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Χθες στις 12.30 το μεσημέρι έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με την πτήση της γραμμής... συνοδευόμενος από τη συζυγό του Δάφνη, την κόρη τους και την εγγονή τους. Ο κ.Σημίτης ευδιάθετος χαιρέτισε τον κόσμο που τον αναγνώρισε , επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο που τον περίμενε και κατευθύνθηκε στην Ελούντα όπου θα παραμείνει ως την Τετάρτη.

«Η μεταβίβαση της ΑΤΕ η πιο συμφέρουσα λύση»

Αναγκαία, νόμιμη και συμφέρουσα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, χαρακτήρισαν την μεταβίβαση των υγιών στοιχείων της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) στην Τράπεζα Πειραιώς... ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Εμφανιζόμενοι ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο άνδρες τόνισαν

Δισεκατομμυριούχος σκοπεύει να κλωνοποιήσει δεινόσαυρους

Μπορεί το προηγούμενο του εγχείρημα, η αναγέννηση του Τιτανικού να αντιμετωπίστηκε με θετικά σχόλια από την πλειοψηφία του Τύπου και της κοινωνίας... η νέα ιδέα του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου Clive Palmer όμως ίσως να προκαλέσει αρκετά σχόλια… αν και εφόσον πραγματοποιηθεί.

Αυτό γιατί σύμφωνα με τη Sunshine Coast Daily

Συνελήφθη δραπέτης που είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς

Συνελήφθη από τις αρχές ένας 45χρονος, ο οποίος είχε δραπετεύσει από τις φυλακές, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης δις ισόβια για τη δολοφονία... δύο αστυνομικών το 1990, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο 45χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Χαλάνδρι και ενώ είχε παραβιάσει άδεια έντεκα ημερών η

Τα πιο διάσημα… κλεμμένα έργα τέχνης!

Κάπως έτσι ευελπιστεί να ευαισθητοποιήσει(;) οποιονδήποτε πιθανώς γνωρίζει οτιδήποτε για κάποιον από τους πίνακες που φιγουράρουν στο Top 10 των «καταζητούμενων» έργων τέχνης. Ένα Top 10 το οποίο πριν μερικούς μήνες έγινε… Top 9, καθώς σε αστυνομική επιχείρηση στη Σερβία βρέθηκε εν τέλει ο κλεμμένος πίνακας «Το Αγόρι με το Κόκκινο Γιλέκο» του Σεζάν, αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Εργασίες διάσωσης και αναγνώρισης του ναυαγισμένου πλοίου

Το πλοίο του 16ου αιώνα που έπεσε πάνω σε ύφαλο και ναυάγησε μόλις δύο χιλιόμετρα έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου, δεν ήταν τυχαίο. Συμμετείχε πιθανότατα στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου το 1571, μία από τις σημαντικότερες στην παγκόσμια ιστορία, είναι δε το μοναδικό ναυάγιο της εποχής της ισπανικής θαλασσοκρατίας του Φιλίππου του Β΄ που έχει

Πέθανε από υπερβολική δόση… μεϊκάπ!

Η Maria Gunning -ή Lady Coventry, όπως ήταν ευρέως γνωστή- γεννήθηκε το 1733 στο Λονδίνο και υπήρξε μία από τις ωραιότερες γυναίκες της εποχής... η οποία έμεινε γνωστή στην ιστορία για την εμμονή που είχε με τη χρήση καλλυντικών, προκειμένου να καλύπτει τις ατέλειες του δέρματός της.
Η ίδια αφιέρωνε πολύ χρόνο καθημερινά για τον καλλωπισμό της, χρησιμοποιώντας «τόνους» παχύρρευστου λευκού μεϊκάπ και κόκκινου ρουζ.

Beachy Head, ο βράχος των αυτοκτονιών

Το Beachy Head είναι ένα ακρωτήριο στη νότια Αγγλία, κοντά στην πόλη Ίστμπουρν στην κομητεία του East Sussex. Ο βράχος που ορθώνεται στην περιοχή είναι ο ψηλότερος βράχος από ασβεστόλιθο στη Βρετανία με ύψος που φτάνει τα 162 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Από την κορυφή του έχεις μια πανοραμική άποψη του Dungeness προς τα ανατολικά και του Bill Selsey προς τα δυτικά. Ο βράχος του Beachy Head είναι επίσης ένα από τα πιο περιβόητα σημεία αυτοκτονίας στον κόσμο.

Συλλήψεις για δωροδοκία στον ΕΟΤ

Συνελήφθησαν μία υπάλληλος και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΟΤ... από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Η υπάλληλος, σε συνεργασία με την Προϊσταμένη, απαίτησε και έλαβε 2.500 ευρώ, για να άρουν απόφαση ανάκλησης άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οδηγός αντιμετώπισης ελληνικής χρεοκοπίας από το Focus

Η ανθελληνική προπαγάνδα του Focus… δεν πηγαίνει διακοπές. Σε ένα ακόμη προκλητικό δημοσίευμα, το γερμανικό περιοδικό εξέδωσε «οδηγό αντιμετώπισης μιας ελληνικής χρεοκοπίας», για τους Γερμανούς τουρίστες. Η καθηγήτρια τουριστικής οικονομίας, Σόνια Μινζ, καλεί τους συμπατριώτες της να πάρουν μαζί τους «αρκετά μεγάλα ποσά σε μετρητά», αφού δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν αναλήψεις από ΑΤΜ, αν «υπάρξει μετατροπή του νομίσματος, κάποιο Σαββατοκύριακο». Τους καθησυχάζει ωστόσο ότι δεν θα πληγούν οι πιστωτικές τους κάρτες. Πάλι καλά που η κ.

Σύριοι αντάρτες κατέλαβαν κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας

Σύροι αντάρτες κατέλαβαν ένα κτίριο όπου βρισκόταν το αρχηγείο των υπηρεσιών ασφαλείας στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ χθες, σκοτώνοντας...
13 άνδρες σε μια μάχη για τον έλεγχο ενός σημαντικού αυτοκινητοδρόμου ο οποίος συνδέει την περιοχή με το Ιράκ, είπε ένας εκπρόσωπός τους.

Οι αντάρτες πραγματοποίησαν έφοδο στο συγκεκριμένο καθώς και σε άλλα κτίρια κοντά στην πόλη αλ Μαγιαντίν, ανάμεσα στην

Μέτρα εξαθλίωσης

Το δούλεμα έχει και τα όριά του και οι περίφημες «διαπραγματεύσεις» μεταξύ των τριών κυβερνητικών κομμάτων σχετικά με τα μέτρα των 11,5 δισ. έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια αυτά.

Ολοι ξέρουμε ότι μαγειρεύουν νέα μέτρα εξαθλίωσης και μάλιστα με μεγαλύτερο ακόμη κόστος. Δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν.

Η ΝΔ να μας λέει ότι προσπαθεί να προωθήσει τη σταθεροποίηση των φόρων, το ΠΑΣΟΚ ότι παλεύει για τους μισθούς στο Δημόσιο και η ΔΗΜΑΡ ότι προσπαθεί για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Il Giornale: Το Τέταρτο Ράιχ της Μέρκελ

Με σφοδρότητα επιτέθηκε η ιταλική εφημερίδα Il Giornale στην Γερμανίδα καγκελάριο που της αφιερώνει το πρωτοσέλιδο της υπό τον τίτλο «Τέταρτο Ράιχ».
Κάτω ακριβώς από τον τίτλο η εφημερίδα φιλοξενεί μία φωτογραφία της Άνγκελα Μέρκελ με υψωμένο το δεξί χέρι της και υπότιτλο «Heil Angela».
Η δεξιά εφημερίδα, που ανήκει στον αδερφό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πάολο τα βάζει την

Δύο θανατοποινίτες εκτελέστηκαν δι' απαγχονισμού

Δύο Ιάπωνες που κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία απαγχονίστηκαν σήμερα το πρωί στο Τόκιο και την Οζάκα, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.Ο Τζουνία Χατόρι, 40 χρονών, είχε απαγάγει και βιάσει το 2002 μια 19χρονη φοιτήτρια, πριν την κάψει σε μια υπό κατασκευή οικοδομή στην πόλη Μισίμα της κεντρικής Ιαπωνίας, διευκρίνισε το υπουργείο.

Στρατιωτικές ασκήσεις των Τούρκων στα σύνορα με τη Συρία

Νέες στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποίησε ο τουρκικός στρατός στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.
Αρματα μάχης, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και πυραύλων εδάφους-αέρος Stinger μετακινήθηκαν προς το μεθοριακό φυλάκιο του Εντζουπινάρ στην επαρχία Κιλίς. Σύμφωνα με το πρακτορείο οι ασκήσεις στα σύνορα θα