Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Βόλεϊ: Διχάζει «η ευθύνη των παραγόντων» Ένωση και παίκτες

Σημείο τριβής μεταξύ ΤΑΑ και αθλητών στην επαγγελματική κατηγορία του βόλεϊ γίνεται και πάλι εφέτος το ειδικό άρθρο που έχει μπει με πρωτοβουλία της ΕΣΑΠ στα συμβόλαια των αθλητών προκειμένου να απαλείφονται τα άρθρα του αθλητικού νόμου περί ευθύνης παραγόντων για χρέη προς αθλητές. 
Ο ΠΑΣΑΠ έστειλε ενημέρωση προς όλα τα μέλη του ώστε να «είναι προσεκτικοί κατά την υπογραφή των συμβολαίων τους».
Η σημείωση έχει μπει με πρωτοβουλία της ΕΣΑΠ προκειμένου να μην διώκονται ποινικά οι παράγοντες όπως έχει συμβεί πρόσφατα με γνωστό παράγοντα που έχει σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις περίπου 300.000 Ευρώ.
Το ζήτημα είχε τεθεί και το καλοκαίρι του 2012 και η ΕΣΑΠ έκανε... πίσω μετά τις αντιδράσεις των αθλητών, όμως, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η αγορά με τις ατομικές συμβάσεις είναι στην διακριτική
ευχέρεια του αθλητή να διαπραγματευτεί τον συγκεκριμένο όρο.
Η επίμαχη διάταξη στα συμβόλαια αναφέρει:
Συμβόλαιο 2012-13:
στο τέλος της 1ης πρότασης στο άρθρο 14 και συγκεκριμένα το κομμάτι που αναφέρει

Yianna:Η ζωή της κόρης του Π. Τερζή στη Ν. Υόρκη(PHOTOS+VIDEO)


Yianna:Η ζωή της κόρης του Π. Τερζή στη Ν. Υόρκη(PHOTOS+VIDEO)
Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, η Γιάννα Τερζή και ο αγαπημένος της Αχιλλέας Μανώλης έφυγαν από την Ελλάδα με σκοπό να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους στην Αμερική. “Εγώ έχω μετακομίσει εδώ και τέσσερα χρόνια στην Αμερική και μένω ήδη μόνιμα στη Νέα Υόρκη από τον Σεπτέμβρη.

Σούπερ Λίγκ: Στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μπαίνουν οι ΠΑΕ!

Στο μάτι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μπαίνει η δραστηριότητα των ΠΑΕ και ιδίως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και οι οποίες μόνο λίγες δεν είναι.
Με έγγραφο το οποίο εστάλη στο υφυπουργείο Αθλητισμού και διαβιβάστηκε στην ΕΠΟ ορίζονται οι κατά το νόμο προϋποθέσεις, ενώ σε αντίθετη περίπτωση προβλέπονται κυρώσεις όπως η επιβολή προστίμου.
Στο έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
"Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας ως φορέα εποπτείας των αθλητικών ομοσπονδιών και συγκεκριμένα της ΕΠΟ επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας το θέμα της τήρησης από τις ΠΑΕ ή από οποιοδήποτε άλλο σχετιζόμενο με αυτές πρόσωπο, των διατάξεων που αφορούν στην προσφορά «κινητών αξιών» (μετοχές, ομόλογα κ.α.) στο κοινό.
Η «δημόσια προσφορά» κινητών αξίων στην Ελλάδα επιτρέπεται κατόπιν δημοσίευσης, ενημερωτικού δελτίου εγκριμένη από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς…
Εξαίρονται οι κινητές αξίες εφόσον η συνολική αξία τους είναι μικρότερη των 2,5 εκατ ευρώ, σε περίοδο 12 μηνών.
Ακόμη όμως και στην περίπτωση που δεν προκύπτει υποχρέωση δημοσίευσης, ενημερωτικού

Robert De Niro και John Travolta στο Μουσείο της Ακρόπολης!
Κάνοντας μία παύση από την κρουαζιέρα τους με την πολυτελή θαλαμηγό της οικογένειας Λάτση στα νησιά των Κυκλάδων... 
...και των Σποράδων, οι Robert De Niro και John Travolta έφτασαν στην Αθήνα. 

Το Σεπτέμβριο θα αποκαλυφθεί το Γερμανικό σχέδιο για την Ελλάδα


Αν η Τρόικα διαπιστώσει ότι δεν έχει μέλλον η εφαρμογή του μνημονίου θα ενεργοποιηθεί το plan b που περιλαμβάνει ακόμη και χρεοκοπία της Ελλάδος...Τον Σεπτέμβριο θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και το πραγματικό σχέδιο των Γερμανών για την Ελλάδα.
Η στάση των Γερμανών μπορεί να χαρακτηριστεί άτεγκτη είναι οπαδοί της ορθόδοξης και δογματικής άποψης ότι με ακραία λιτότητα μπορεί να επανέλθει μια οικονομία σε δημοσιονομική ισορροπία.

ΠΟΕΣΥ:Να ανακαλέσει ο ALPHA τις απολύσεις


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών καταδικάζοντας την ενέργεια του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ALPHA να κλείσει το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, απολύοντας δύο δημοσιογράφους, στέκεται στο πλευρό της ΕΣΗΕΜ-θ και στηρίζει την απόφαση της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΕΣΗΕΠΗΝ για 24ωρη απεργία την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 στο γραφείο του ALPHA στη Θεσσαλονίκη.

Ολυμπιονίκης: Με Ανδρουτσόπουλο στον πάγκο στην Γ' εθνική μπάσκετ

Ο Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο επόμενος προπονητής του Ολυμπιονίκη, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας για τη νέα σαιζόν και το πρωτάθλημα της Γ' εθνικής μπάσκετ, στο οποίο στόχος της ομάδας θα είναι και πάλι η παραμονή της.
Εν συνεχεία σειρά θα πάρουν τα θέματα της παραμονής των Κώστα Μπακόπουλου, Γιάννη Οικονομάκη, ενώ η ομάδα της Αρχαίας Ολυμπίας επανήλθε στην περίπτωση του Ανδρέα Δανίκα και το πιθανότερο είναι οι δύο πλευρές να συνεργαστούν.
Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιονίκης ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με την εταιρία αθλητικού υλικού “LEGEA”:
 «Ο Α.Ο. Ολυμπιονίκης Αρχ. Ολυμπίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, μετά από συνεχείς προσπάθειες του Δ.Σ., να ανακοινώσει τη χορηγική συμφωνία με τη μεγάλη εταιρία

Οι υπάλληλοι των εφοριών φοβούνται εξέγερση των φορολογούμενων - ζητάνε αστυνομική προστασία [video]


Εκπρόσωποι των εφοριακών εμφανίστηκαν στις τηλεοράσεις και δήλωσαν, ότι φοβούνται κοινωνική έκρηξη των φορολογουμένων, εξαιτίας των χαρατσιών.
Είναι όντως ανησυχητικό να έχεις απέναντι σου ανέργους, που ενώ δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι, τους ζητούν να πληρώσουν και από πάνω.

Έφτασε η αρχή του τέλους
Η Moody's υποβαθμίζει και τους δανειστές...
Ευφυές το σχέδιο. Δεν μπορείτε να πείτε.
- Πρώτα τιμώρησαν την Ελλάδα παραδειγματικά για να δείξουν στους υπόλοιπους τι τους περιμένει.
- Μετά τρομοκράτησαν την υπόλοιπη Ευρώπη σε σημείο που στέκεται αποσβολωμένη και δέχεται όσα τραγικά συμβαίνουν.
- Τώρα καταδικάζουν την Ελλάδα σε πείνα για να βγει αναγκαστικά από το ευρώ μέσα στο καλοκαίρι (αφού ούτε συζήτηση δεν θέλουν να κάνουν για άλλες "ενέσεις" μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου).

Αγοραστός: Σε καλό δρόμο η πορεία των έργων στη Θεσσαλία


Η πορεία της εξέλιξης των έργων στη Θεσσαλία ήταν το αντικείμενο συνάντησης μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του προέδρου της Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης...

A1 μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε Μαργαρίτη και Γιώργο Θεοδωράκο

Το πε και το κανε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Είπε όχι στο δέλεαρ των χρημάτων που του προσφερε ο Έσπερος ΑΟΠΑ για το νέο πρωτάθλημα στην Β' εθνική μπάσκετ και υπόγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟκ για τον επόμενο χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι θα βρεθεί απέναντι στον Απόλλωνα.
Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, που συμμετείχε στο off season πρόγραμμα των προπονήσεων του ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena από 4-8/6/2012, γεννήθηκε στην Κατερίνη στις 5 Δεκεμβρίου του 1982, έχει ύψος 2μ.03, είναι φόργουορντ και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Κορινό Πιερίας (1997-99). 
Συνέχισε στον Ηρακλή (1999-2002), τον Ιωνικό Νικαίας (2002-03), την Απολλωνιάδα Πατρών (2003-05), τον Κεραυνό Αιγίου (2005-07), το Περιστέρι (2007-10), τον ΚΑΟΔ (2010-11) ενώ πέρσι αγωνίστηκε στους Ικάρους Σερρών.
Με το Περιστέρι (2008-09) και τον ΚΑΟΔ (2010-11) αναδείχθηκε πρωταθλητής Α2 και είχε

Κέρκυρα:Σύλληψη 26χρονου για μικροποσότητα χασίς


Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες τη Δευτέρα, στην οδό «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ» στην Κέρκυρα, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 26χρονος, διότι βρέθηκε στην κατοχή του μία συσκευασία καπνού, η οποία περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη βάρους 12,8 γραμμαρίων.

Μείναμε με το ένστικτο της επιβίωσης, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό...
Η χώρα κατρακυλά καθημερινά από το κακό στο χειρότερο. Οι ελληνόφωνοι πολιτικοί επιδεικνύουν μοναδική (ίσως και παγκόσμια) αδιαφορία για την κατάρρευση της κοινωνίας. Μοναδικό μέλημα αυτών των ανθυπο-κυβερνώντων είναι η εξυπηρέτηση του χρέους που οι ίδιοι δημιούργησαν και που οι ίδιοι πέρυσι το καλοκαίρι αποφάσισαν και νομοθέτησαν για την μη διερεύνησή του…
Δυστυχώς ως χώρα βρισκόμαστε σε μία σταθερά καθοδική (και συνεχώς αυξανόμενη σε ταχύτητα) πορεία καταστροφής, εκτός και εάν συμβεί κάτι «απρόβλεπτο» που θα είναι ικανό να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση και να βγάλει την χώρα από το σπιράλ θανάτου στο οποίο την έχουν τοποθετήσει οι… «διασώστες» της.

Ένα δεύτερο ταραγμένο καλοκαίρι για την Ευρωζώνη


Γράφει η Μαριάννα Τόλια
Τι μέρα κι η χθεσινή! Τα κακά νέα ξεχείλισαν από τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας κι έπνιξαν όλο τον κόσμο. Όλες οι αγορές, από το Χονγκ Κονγκ ως την Αμερική, σε πτώση. 

Μπάσκετ: Κρίσιμη μάχη με Γερμανία της Εθνικής Παίδων

Τη δεύτερη διαδοχική ήττα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ των Παίδων, που συνδιοργανώνουν Λιθουανία και Λετονία, γνώρισε η Εθνική Ελλάδας.
Οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη δεν τα κατάφεραν ούτε κόντρα στη Σερβία, από την οποία ηττήθηκαν με 62-53.
Οι νεαροί διεθνείς μας άντεξαν μόνο για ένα ημίχρονο στην πίεση των αντιπάλων τους, οι οποίοι ανέβασαν «στροφές» στην επανάληψη φθάνοντας σε σχετικά άνετη επικράτηση.
Ο Δημήτρης Σταμάτης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, από ελληνικής πλευράς, με 17 πόντους, ενώ με πέντε φάουλ αποβλήθηκαν οι Οικονομόπουλος και Χαραλαμπόπουλος.
Από τους Σέρβους, που είχαν δέκα κλεψίματα και εκμεταλλεύτηκαν άριστα τα 14 λάθη της Ελλάδας, ο Πάβλοβιτς είχε 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει μόνο νίκη κόντρα στη Γερμανία σε ματς εδώ

Η τουρίστρια Rihanna
Κάνει διακοπές στο Saint Tropez. Με σέξι τοπ και λευκή φούστα εθεάθη η Rihanna να εξερευνά τις ομορφιές του Saint Tropez ενώ πέρασε... 
...και μία βόλτα από τα μαγαζιά για shopping therapy. Η τραγουδίστρια επέλεξε το γνωστό θέρετρο για να περάσει μέρος των καλοκαιρινών της διακοπών.

Ο σκοπός εχάθη

Του Ευάγγελου Σταυριανάκη


Στις μέρες μας διαφαίνεται κάτι στο τοπίο σχετικά με την δημοκρατία μέσα σε μια οργανωμένη κοινωνία. Τα δύο προαναφερθέντα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά γίνεται συζήτηση περί ενόχων άρα ταυτόχρονα και αθώων. Η ύπαρξη των μεν δρα στην ύπαρξη των δε. όλοι μιλάνε για τους ένοχους και τους καταχραστές. Όλοι μιλάνε για φυλακή και απόδοση ευθυνών.
Στην Ελλάδα , το πρόβλημα που υπερισχύει έναντι όλων των άλλων είναι η ύπαρξη ή όχι των δύων βασικών εννοιών ως πυλώνες της δημοκρατίας και της οργανωμένης κοινωνίας , αυτές είναι η έννοια υποχρέωση ή καθήκον και η έννοια δικαίωμα. Το ένα πρέπει να υπάρχει και να συμβαδίζει με το άλλο. Στην Ελλάδα αυτό δεν υπάρχει, ή θα έχεις μόνο δικαιώματα ή μόνο υποχρεώσεις. Οι δύο έννοιες έφτασαν να γίνουν ακρότητες μέσα στην καθημερινή ζωή του Έλληνα.

Facebook: Το 80% των χρηστών κατασκοπεύει τους πρώην του!
Η Veronika Lukacs ανακάλυψε ότι το 88% όσων έλαβαν μέρος - και οι οποίοι είχαν χωρίσει τους τελευταίους 12 μήνες- συνεχίζουν να παρακολουθούν τους... 
...πρώην αγαπημένους τους στο site κοινωνικής δικτύωσης.

Απόλλων: Κοντά σε Αμερικάνο γκαρντ (26χρ.-1.93μ.)

Ο «κύβος ερίφθη» και όλα δείχνουν ότι μετράμε αντίστροφα πλέον για να κλείσει ο πρώτος “καθαρόαιμος” Αμερικάνος στο ρόστερ του Απόλλωνα για τη νέα χρονιά και την Α1 εθνική μπάσκετ, αφού ο ήδη νεοαποκτηθείς σέντερ Σέιν Γουόλκερ με το Βρεττανικό διαβατήριο που έχει, εντάσσεται στη λίστα των κοινοτικών.
Το μόνο που μένει είναι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία και με τον Απόλλωνα να έχει μεταφέρει ήδη στον παίκτη το επίσημο ενδιαφέρον του, περιμένοντας την απάντηση από την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.
Τι λένε τώρα οι πληροφορίες; Ότι πρόκειται για Αμερικάνο γκαρντ που πέρυσι αγωνίστηκε σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και σε χώρα του πρώην Ανατολικού

"Το ρίζωμα του ΕΑΠ στην Πάτρα αποτελεί θετική εξέλιξη"


Η βουλευτής  Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κα Μαρία Κανελλοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση για το Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ):
''Με την ευκαιρία των εγκαινίων των εγκαταστάσεων του Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στην Πάτρα παρουσία και του υπουργού Παιδείας θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:

«Η Ελλάδα χρειάζεται και νέα αναδιάρθρωση του χρέους της»

Η Ελλάδα είναι μάλλον απίθανο να μπορέσει να αποπληρώσει όσα οφείλει και μια περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους της μάλλον θα φανεί απαραίτητη, τρεις αξιωματούχοι της ΕΕ ανέφεραν σήμερα στο Reuters, μια διαδικασία της οποίας το κόστος θα πρέπει να πληρώσει η ΕΚΤ και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.
Οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι οι δανειστές της Ελλάδας, η ΕΚΤ και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα πρέπει να αναδιαρθρώσουν τα περίπου 200 δισ. ευρώ χρέος της χώρας, όπως αναφέρει το πρακτορείο.
«Η Ελλάδα βρίσκεται παταγωδώς εκτός σχεδίου», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας από τους αξιωματούχους, που έκανε τις δηλώσεις του σε καθεστώς ανωνυμίας.

Ζέτα Δούκα: Ζω με λίγα χρήματα


Συνέντευξη έδωσε στην εφημερίδα «Espresso» η ηθοποιός Ζέτα Δούκα και μίλησε για τις δυσκολίες του επαγγέλματός της, που έχει μετατραπεί σε είδος πολυτελείας, ενώ παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να κάνει πολλά άλλα πράγματα αν υπήρχε ανάγκη.

Μίλαν: Οι οπαδοί ζητάνε πίσω τα λεφτά που έδωσαν για διαρκείας

Οι φίλοι της Μίλαν ζητούν τα χρήματά τους πίσω από τη διάθεση των διαρκείας, μετά την αποχώρηση των Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Τιάγκο Σίλβα από την Ιταλική ομάδα τις τελευταίες ημέρες.
Στα μέσα Ιουλίου, όλες οι ομάδες προσπαθούν να προμοτάρουν τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης σεζόν. Κάτι που έκανε και η Μίλαν, μέσω ενός βίντεο στο επίσημο σάιτ της. Σε αυτό όμως, υπάρχουν τόσο ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς όσο και ο Τιάγκο Σίλβα.
Οι φίλοι των «ροσονέρι» πριν ολοκληρωθούν οι πωλήσεις των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, είχαν αγοράσει το δικό τους εισιτήριο με γνώμονα ότι οι δύο αστέρες θα παραμείνουν στο σύλλογο.
Μετά την πώλησή τους όμως, οι φίλοι της ομάδας αποφάσισαν να μηνύσουν την αγαπημένη

Φύγαμε για ελεύθερο κάμπινγκ στην Εύβοια! Λένε... ότι έχει κάτι καλές παραλίες!Οι καιροί είναι χαλεποί, αλλά η Εύβοια διαθέτει πολλές καλές παραλίες για ελεύθερο camping... μας είπαν κάτι φίλοι!

Όχι εγώ, κάτι φίλοι. Παραβιάζουν τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας, στήνουν σκηνές σε κάτι απόμερες παραλίες, κάνουν μπάνιο όλη την ημέρα κυριολεκτικά, διαβάζουν βιβλία, κάνουν ψαροντούφεκο, το βράδυ ψήνουν πανσετάκια και μπριζόλες, παίζουν κιθάρες και άλλα τέτοια πολλά. Όταν γυρνάνε στην Αθήνα, είναι μαυρισμένοι σαν ναυαγοί.

Πανικόβλητος ο Σαμαράς αναβάλει την Πολιτική Επιτροπή

Το κόμμα ξεφεύγει από τον έλεγχο του κ. Σαμαρά, έπειτα από τις επιλογές που έχει κάνει και από τα σκληρά αντικοινωνικά μέτρα που λαμβάνει και ως ένα γνήσιο αρχηγικό κόμμα η ΝΔ, αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Συγκεκριμένα, ήταν απόλυτα βέβαιο ότι η υποψηφιότητα που στήριζε η ηγεσία, για το αξίωμα του ΓΓ του κόμματος, δεν επρόκειτο να επικυρωθεί από το ανώτατο όργανο του κόμματος.  Τουναντίον κινδύνευε να υπερισχύσει η εσωκομματική αντιπολίτευση.
Μπροστά λοιπόν στον κίνδυνο να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε, επικαλούμενος φόρτο εργασίας να αναβάλει την συνεδρίαση του οργάνου.

Χίος: Αυτό είναι το λεωφορείο που έπεσε στη χαράδραΣυγκλονίζει το νησί της Χίου το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το πρωί στην περιοχή Συκιάδα.  Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άνθρωποι...

Μπάσκετ: Τα...γύρισε το Ηράκλειο και επέλεξε Β' εθνική αντί τοπικό!

Ανατροπή δεδομένων στο Ηράκλειο, με τους διοικούντες την ομάδα να αποφασίζουν τελικά τη συμμετοχή της στη Β’ Εθνική μπάσκετ της νέας χρονιάς και αφήνοντας στα κρύα του λουτρού όλες τις ομάδες που είχαν αρχίσει να...πανηγυρίζουν από το δικό τους "ψήλωμα" κατά μια κατηγορία.
Οι Κρητικοί είχαν προ ημερών αποφασίσει να αποσύρουν τη συμμετοχή τους και να παίξουν τη νέα χρονιά στην Α’ ΕΚΑΣΚ. Τελικά, όμως, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έγινε μεταξύ των μελών της περσινής επιτροπής μπάσκετ Χαρωνίτη, Αρναουτάκη και Περισινάκη, των μελών του Δ.Σ. Καλατζή, Κιούλπαλη και Ρομπογιαννάκη και του τιμ μάνατζερ Νίκου Τούλη η ομάδα να πάρει

Το –χαμένο- βλέμμα του δολοφόνου – Οι σοκαριστικές φωτό του μακελάρη Τζόκερ
Βαμμένα πορτοκαλί μαλλιά. Ένας άνδρας χαμένος, ίσως υπό την επήρεια φαρμάκων. Είναι η πρώτη εικόνα του ανθρώπου που σκότωσε εν ψυχρώ... 
...12 αθώους, ανάμεσά τους κι ένα 6χρονο κοριτσάκι. Ο 24χρονος Τζέιμς Χολμς θα μείνει στην ιστορία ως μακελάρης Τζόκερ ή μακελάρης του Κολοράντο. Στην πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του Batman, The Dark Knight Rises, μπήκε στον κινηματογράφο της πόλης Ορόρα του Ντένβερ και εκτέλεσε 12 ανθρώπους. 

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης


Παρακολουθώντας την επικαιρότητα που ομολογουμένως είναι πλούσια το τελευταίο διάστημα και βλέποντας τις κινήσεις που γίνονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «κρίση», καταλαβαίνω ότι είναι θέμα χρόνου η κοινωνική έκρηξη.
Τα κελεύσματα των «εταίρων» (μεταφράστε το όπως θέλετε) πολλά.
Τα «μέτρα»;
Τόσα πολλά που η «κυβέρνηση» έχει πλέον χάσει όχι μόνο τη μπάλα, αλλά και το γήπεδο και τους παίκτες.
Το εθνικό σπορ των κυβερνώντων;

Γιατί φοβόμαστε το σκοτάδι!?


Γιατί φοβόμαστε το σκοτάδι!?
Ο φόβος είναι ένας αρχέγονος μηχανισμός αυτοπροστασίας του ανθρώπου, που μας κάνει να αντιδρούμε ταχύτερα...
Ο φόβος εμφανίζεται όταν εκτιμούμε ότι οι δυνατότητές μας (π.χ. το ρόπαλο του ανθρώπου των σπηλαίων) υπολείπονται της πραγματικής απειλής (όπως είναι π.χ. μια μαχαιρόδους τίγρη).

Απόλλων: Και ο Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς συμΜΕΤΟΧΟΣ στην ΚΑΕ!

Με τον Δήμαρχο Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί τα μέλη της ειδικής επιτροπής του Απόλλωνα, Ανδρέας Μολφέτας, Γιώργος Καρατζάς, Κώστας Καραπάνος και Άγγελος Κάνιστρας.
Ο κ. Δημαράς ενημερώθηκε για την προσπάθεια να δημιουργηθεί Καλαθοσφαιρική  Ανώνυμη Εταιρία (Κ.Α.Ε.) λαϊκής βάσης και δεσμεύτηκε για την αγορά μετοχών της υπό σύσταση Κ.Α.Ε. Επίσης, ανέλαβε την δέσμευση να φέρει προς συζήτηση το θέμα της συμμετοχής του Δήμου στην κάλυψη του Μετοχικού Κεφαλαίου της αθλητικής

1.800 άτομα έχουν μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Περί τους 1.800 ανθρώπους έχουν μολυνθεί μέχρι στιγμής με τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αττική, εκτιμούν οι ειδικοί του... Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Από την επιδημιολογική καταγραφή των κρουσμάτων στα νοσοκομεία έχουν προκύψει συνολικά έως και σήμερα 12 περιστατικά λοίμωξης, και μάλιστα βαριάς νευρολογικής λοίμωξης, από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων ένα ήταν θανατηφόρο.

Η Χ.Α. καταγγέλει: «Ο Σαμαράς αντιγράφει την ατζέντα της Χρυσής Αυγής»!

Προσπάθεια να κερδίσει εντυπώσεις χαρακτηρίζει την ομιλία του πρωθυπουργού σήμερα στην ΚΟ του κόμματός του η Χρυσή Αυγή. «Αντιγράφοντας την ατζέντα της Χρυσής Αυγής για λαθρομετανάστες, ΑΟΖ, ορυκτό πλούτο και κουκουλοφόρους, ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να κερδίσει τις εντυπώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη την Πέμπτη

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου...
με βασικό θέμα στην ατζέντα τις αποκρατικοποιήσεις και τις συγχωνεύσεις οργανισμών του δημοσίου. Παράλληλα εβδομάδα εσωκομματικών διεργασιών ξεκινά για τη ΝΔ καθώς αύριο Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος και την Πέμπτη θα εκλεγεί ο νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής.

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Ολυμπιάδα λίγα πράγματα στο μεταγραφικό παζάρι


Προσπαθεί με τα λιγοστά οικονομικά μέσα που διαθέτει η Ολυμπιάδα να δημιουργήσει μια αξιόμαχη ομάδα με την επιστροφή της στα τοπικα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η έτσι τουλάχιστον εκεί να έχει μια αξιοπρεπή όσο γίνεται αγωνιστική παρουσία, αλλά κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι. Όπως λέει και ο λαός μας, όπου δεν υπάρχει χρήμα, γκρίνια και μουρμούρα ισχύει.
Ελάχιστες προσθήκες παικτών έχουν γίνει στην Ολυμπιάδα, η οποία όπως δείχνουν τα πράγματα, σε...δευτερεύοντα ρόλο θα περιορισθεί ακόμη και στο τοπικό πρωτάθλημα της Α1 και με τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος καθ’ ‘οπως φαίνεται, να αποτελούν οριστικά παρελθόν.
Το να ψάχνεται στην αγορά των...φοιτητών με δυο καλές περιπτώσεις

«Κλείνει τη στρόφιγγα το ΔΝΤ» γράφει το Spiegel

«Ανοησίες» χαρακτηρίζουν κύκλοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα, ότι το Ταμείο δεν πρόκειται να... διαθέσει άλλα χρήματα για την Ελλάδα.

Οι ίδιες πήγες επισημαίνουν πάντως, ότι η Ελλάδα έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια δανεισμού.

Αναταραχή στις αγορές – Έρχεται ο «Eurogeddon»;

Για «Eurogeddon» («Eυρωγεδώννα») κάνουν λόγο αναλυτές, αναφερόμενοι στην παρατεταμένη αναταραχή που επικρατεί στις αγορές, και την εντεινόμενη αδυναμία δανεισμού από την ισπανική κυβέρνηση…
«Αν η ΕΚΤ δεν αγοράσει ισπανικό χρέος στη δευτερογενή αγορά, τότε η Ισπανία εξετάζει να ζητήσει συνολική βοήθεια από την ευρωζώνη» αναφέρουν κύκλοι της Μαδρίτης σύμφωνα με ΜΜΕ.
Σήμερα εξάλλου, ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Λούις ντε Γκίντος μεταβαίνει στο Βερολίνο, για να συναντηθεί με τον γερμανό ομόλογο του, πυροδοτώντας σενάρια περί επικείμενης υποβολής αιτήματος βοήθειας.

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ με εκπροσώπους της ΕΚΠΟΙΖΩ

από το Γραφείο Τύπου Συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) είχαν σήμερα στις 3:00 μ.μ. μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜ.ΑΡ. για να συζητήσουν... το πολύ σοβαρό θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανακούφισή τους.

Η αντιπροσωπεία της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα

Λονδίνο 2012: Πρεμιέρα στη δράση από αύριο με ποδόσφαιρο

Δύο ημέρες πριν την επίσημη τελετή έναρξης -όπως συμβαίνει ανελλιπώς από το «Σίδνεϊ 2000» και μετά- ανοίγει η «αυλαία» των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».
Στη βρετανική πρωτεύουσα, από αύριο Τετάρτη και μέχρι τις 9 Αυγούστου για τις γυναίκες και τις 11 Αυγούστου για τους άνδρες, οι Ολυμπιακές ομάδες ποδοσφαίρου θα αναζητήσουν μια θέση στο πάνθεον των μεταλλιούχων.
Στη «μάχη» της διάκρισης, μπαίνουν 12 Ολυμπιακά συγκροτήματα στις γυναίκες και 16 στους άνδρες, με την Αργεντινή να διατηρεί τα σκήπτρα στο τουρνουά των ανδρών και τις ΗΠΑ σε αυτό των γυναικών.
Την «αυλαία» ανοίγουν αύριο οι γυναίκες. Στις 18:00 ώρα Ελλάδας, στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ, η «οικοδέσποινα» Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία για τον Ε΄ όμιλο της διοργάνωσης, ενώ η -κάτοχος του τίτλου- ομάδα των ΗΠΑ αγωνίζεται στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκόβης απέναντι στη Γαλλία για τον Ζ΄ Όμιλο.
Όσον αφορά το Ολυμπιακό τουρνουά των ανδρών, θα εκκινήσει την Πέμπτη (26/07) στις 14:00

Η Παναχαϊκή ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Σπύρου Βρονταρά


Του Μίλτου Σπυρόπουλου

Το ράδιο "Γάμμα" το αποκάλυψε σήμερα το μεσημέρι στη αθλητική του ζώνη, το γράψαμε και στο blog και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην ισχύσει.
Ο λόγος για την απόκτηση του 28χρονου τερματοφύλακα Σπύρου Βρονταρά, μια προσθήκη για την οποία πανηγυρικά μας ΔΙΚΑΙΩΣΕ και πάλι, πριν από λίγο η πατρινή ΠΑΕ, με την επίσημη ανακοίνωση για το εν λόγω θέμα και στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω:
"Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει την απόκτηση του τερματοφύλακα Σπύρου Βρονταρά.
Ο Σπύρο Βρονταράς είναι 28 ετών έχει ύψος 1,90 και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 2 ετών.
Ο Σπύρος Βρονταράς  ήταν επί 6 χρόνια ο βασικός τερματοφύλακας  του Πανθρακικού και όταν υποβιβάστηκε υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ΠΑΕ SkodaΞάνθη στην οποία

Παραιτήθηκε βουλευτής της Χρυσής Αυγής λόγω...φόρτου εργασίας ως άνεργος!

Τι άλλο θα ακούσουμε;;;
Την παραίτησή του από την βουλευτική έδρα ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Βουλής, ο Νικήτας Σιώης, ο οποίος είχε εκλεγεί ως βουλευτής της Χρυσής Αυγής, στην περιφέρεια των Σερρών. Την έδρα του καταλαμβάνει ο...
πρώτος επιλαχών στις Σέρρες Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Οι λόγοι της παραίτησης του κ. Σιώη δεν έχουν γίνει γνωστοί, αλλά αυτό που έχει διαρρεύσει είναι ότι επικαλείται «φόρτο εργασίας». Κατά την προεκλογική περίοδο πάντως ο κ. Σιώης είχε δηλώσει άνεργος.

Το ξενύχτι μπροστά από τηλεόραση – υπολογιστή… δείχνει κατάθλιψη

Η παραμονή κάποιου μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή ή της τηλεόρασης ως αργά τη νύχτα.
και η απομάκρυνσή του από αυτήν μόνο όταν είναι έτοιμος να αποκοιμηθεί, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να παρουσιάσει κατάθλιψη, σύμφωνα με μελέτη αμερικανών επιστημόνων…Η μελέτη που εκπονήθηκε από μια ομάδα νευροεπιστημόνων στο Ιατρικό Κέντρο του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο και η οποία χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, ίσως κάνει όσους έχουν εθιστεί στην οθόνη τη νύχτα να αναθεωρήσουν ορισμένες συνήθειες τους.
Οι ερευνητές, οι οποίοι εξέθεσαν χάμστερ στο αμυδρό φως τη νύχτα και εντόπισαν αλλαγές στη συμπεριφορά και τον εγκέφαλο που έχουν εντυπωσιακές ομοιότητες με τα συμπτώματα των ατόμων που έχουν κατάθλιψη, είπαν ότι μια αύξηση της έκθεσης σε τεχνητό φως τη νύχτα τα τελευταία 50 χρόνια συνέπεσε με αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης, κυρίως στις γυναίκες, που έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν την ψυχική αυτή ασθένεια σε σχέση με τους άνδρες.

Δεν θέλουν αύξηση ωραρίου οι δάσκαλοι

Κατηγορηματικό όχι στην αύξηση του ωραρίου λένε οι δάσκαλοι, που μέσω της Ομοσπονδίας τους απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Όπως επισημαίνουν...
οι συνδικαλιστές της ΔΟΕ, «πριν καν στεγνώσει το μελάνι των ανακοινώσεων, ανώνυμοι κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών αρχικά, και στη συνέχεια εσείς ο ίδιος, ανοίγετε θέμα αύξησης ωραρίου, αποκρύπτοντας τεχνηέντως πως το ωράριο στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευσης είναι

Παναχαϊκή: Ζήτησε φιλικό ο Παναθηναϊκός λόγω...Μάδεργουελ!

Μεγάλο φιλικό θα γινόταν για την Παναχαϊκή τις επόμενες ημέρες με τον Παναθηναϊκό, κάτι που ζήτησε το “τριφύλλι” για να διευκολυνθεί ενόψει των διπλών αγώνων στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Μάδεργουελ που πλησιάζουν, αλλά για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούσε με τίποτε να γίνει.
Παρόλα αυτά ο κ. Κούγιας, που έχει άλλωστε εξαιρετικά στενούς δεσμούς φιλίας με τους “πράσινους”, δεν απέκλεισε στο επόμενο χρονικό διάστημα να γίνει κάτι τέτοιο και μάλιστα στην Πάτρα, αν όμως προκύψει ελεύθερη ημερομηνία που να βολεύει

Σοβαρά επεισόδια σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων

Τέσσερις Σύροι πρόσφυγες και τέσσερα μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν... την Κυριακή όταν ξέσπασαν ταραχές σε καταυλισμό προσφύγων στην Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν μία ομάδα περίπου 1.500 τουρκμένων προσφύγων από τη Συρία έφθασαν στον καταυλισμό, κοντά στην πόλη Ισλαχίγε.

Η κατάρρευση είναι πλέον ορατή

Από τον Κώστα Στούπα


«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική θέση. Η προοπτική αδυναμίας πληρωμών είναι πλέον ορατή και η δυνατότητα διοχέτευσης πρόσθετης ρευστότητας στην αγορά, τουλάχιστον στο τρίμηνο που διανύουμε, είναι μάλλον μηδενική» Πρόκειται για απόσπασμα από την τελευταία έκθεση της διεύθυνσης οικονομικών μελετών της Alpha Bank.
Με απλά λόγια, η έκθεση επισημαίνει πως η πιθανότητα κατάρρευσης των εσόδων άρα και των δαπανών, άρα και της οικονομίας εν γένει δεν είναι απλά ένα πιθανό σενάρια, αλλά ένα ορατό σενάριο.

Η πιο ακριβή θεραπεία στον κόσμο!

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε την πρώτη φαρμακευτική γονιδιακή θεραπεία, η οποία αντιμετωπίζει την ανεπάρκεια της λιποπρωτεΐνης της λιπάσης... Πρόκειται για το φάρμακο Glybera (alipogene tiparvovec) της ολλανδικής εταιρίας βιοτεχνολογίας UniQure, το οποίο θεραπεύει την πολύ σπάνια γενετική νόσο απ’ την οποία πάσχουν λίγες εκατοντάδες άνθρωποι στην Ευρώπη και την Αμερική. Μέχρι στιγμής η μόνη λύση, είναι η αυστηρή δίαιτα. 

Ν.Ο. Πατρών: Στιγμές συγκίνησης στην βράβευση του Μάκη Γεωργαρά

Με νίκη του Ναυτικού Ομίλου Πατρών με 13-10 τελείωσε ο φιλικός αγώνας πόλο με την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων, που διοργανώθηκε χθες προς τιμήν του διεθνούς αθλητού και Ολυμπιονίκη Μάκη Γεωργαρά στις εγκατστάσεις του.
Ο αγώνας διεξάχθει σε μια πολύ ωραία φιλική και συγκινητική ατμόσφαιρα με πολλούς φίλους και παλιούς συναθλητές του Μάκη να αγωνίζονται και στις δύο ομάδες.
Μετά την λήξη του αγώνα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στον αθλητή Μάκη Γεωργαρά για την μακρόχρονη προσφορά του στο ΝΟΠ και στο Πατρινό αθλητισμό, από τον Ναυτικό Διοικητή Ιουνίου κ. Μαντέλη.
Τιμητικές πλακέτες επίσης απονεμήθηκαν:
- στον Δ. Σύμβουλο το ΟΛΠΑ κ. Κ.Πλατυκώστα από τον Υπολιμενάρχη κ. Βασιλόπουλο, για την στήριξη του ΝΟΠ στην ανάπτυξη και λειτουργία του ναυταθλητικού κέντρου στην λιμενική ζώνη.
- στον παλιό διεθνή πατρινό πρωταθλητή στίβου και σημερινό Αντιπλοίαρχο και διευθυντή του ΑΣΕΑΔ κ. Σ. Ανδριόπουλο, από το τέως Δήμαρχο Πατρέων

Γιάννα Αγγελοπούλου μιλάει πρώτη φορά για την ασθένειά της!

Η Γιάννα Αγγελοπούλου μίλησε πρώτη φορά για την σοβαρή ασθένειά της! Η Γιάννα Αγγελοπούλου μίλησε πρώτη φορά για την σοβαρή ασθένειά της!
Τέσσερις μήνες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 πέρασε τη δυσκολότερη δοκιμασία της ζωής της!

Οι «σκυταλοδρόμοι» του Μνημονίου

Tου Μενέλαου Γκίβαλου


Αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Έπειτα από δύο εβδομάδες μετεκλογικής σιωπής το «οργανικό νήμα», ή καλύτερα η «αλυσίδα της υποτέλειας» που συνέδεσε και συνδέει τις κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου – Λ. Παπαδήμου – Α. Σαμαρά, απεκαλύφθη σε όλο του το μεγαλείο, ακόμα και στους πλέον καλόπιστους και αφελείς.
Η κυβέρνηση του Α. Σαμαρά είναι ο τρίτος κατά σειράν «μνημονιακός σκυταλοδρόμος», ο οποίος παρέλαβε τη «σκυτάλη» των μνημονιακών δεσμεύσεων και κινούμενος τώρα στο ίδιο «κουλουάρ» αγωνίζεται να εξεύρει γύρω στα 14,5 δισ. ευρώ για να μπορέσει να «διανύσει» μια κυβερνητική διαδρομή κάποιων μηνών, προτού παραδώσει τη «μνημονιακή» σκυτάλη στον επόμενο…