Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ποιες λέξεις απαγορεύτηκαν στα σχολεία της Ν.ΥόρκηςΔεινόσαυρος, διαζύγιο, γενέθλια, έγκλημα, κυνήγι, εξέλιξη, ραπ μουσική, φτώχεια. Κι όμως αυτές οι λέξεις απαγορεύτηκε να χρησιμοποιούνται στα σχολεία της Νέας Υόρκης.
Φοβούμενη πως ορισμένες λέξεις πιθανώς να κάνουν τους μαθητές να νιώσουν... αμηχανία, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Νέας Υόρκης υιοθέτησε για τα δημόσια δημοτικά σχολεία της πόλης έναν κατάλογο με πενήντα από αυτές που πρέπει να αποφεύγονται στις γραπτές εξετάσεις των μαθητών!

100 εκατ. ευρώ θα στοιχίσουν στους Έλληνες οι εκλογές


Mε τις ντάνες ξεφορτώνουν αυτές τις ημέρες έξω από το υπουργείο Εσωτερικών τα φορτηγά χαρτιά υγείας και κρεμοσάπουνα. Όχι,δεν τους έπιασε ντελίριο καθαριότητας. Απλά πρόκειται για τις έκτακτες ανάγκες των ημερών λόγω εκλογών που αναμένεται συνολικά να μας κοστίσουν ούτε λίγο ούτε πολύ 100 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με το protothema.gr στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων και τα εκλογικά επιδόματα δημοσίων υπαλλήλών.

Το Μάιο η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων


Σε γραπτές εξετάσεις θα υποβληθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι –αρχής γενομένης από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου– προκειμένου να αξιολογηθούν οι...
σπουδές, οι ικανότητες, οι ξένες γλώσσες και η πείρα που διαθέτουν για τη θέση που κατέχουν.»Στόχος είναι να γνωρίζουμε την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού», διευκρίνισε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, προσθέτοντας ότι έως το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθούν 15.000 αποχωρήσεις δημόσιων υπαλλήλων.

Πύραυλοι - μαϊμού από την Β. Κορέα


 Πύραυλοι   «μαϊμού» από τη Βόρειο Κορέα
Και ψεύτικοι και κάκιστα σχεδιασμένοι το καθεστώς τούς εμφάνισε σε στρατιωτική παρέλαση
Ένας από τους ψεύτικους, σύμφωνα με γερμανούς ειδικούς, πυραύλους, που παρουσίασε η Βόρειος Κορέα σε πρόσφατη στρατιωτική παρέλαση
Βερολίνο, Γερμανία 
Διηπειρωτικούς βαλιστικούς πυραύλους – «μαϊμού» φέρεται να εμφάνισε το καθεστώς της Βορείου Κορέας στη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης νωρίτερα αυτό τον μήνα, σύμφωνα με δύο γερμανούς ειδικούς.

Τον αποκαλούν «περπατητή των ουρανών»


 Αυτός είναι ο «περπατητής των ουρανών»
 
Τον αποκαλούν «περπατητή των ουρανών» και όχι άδικα αφού ο Marat Dupri σκαρφαλώνει χωρίς ίχνος φοβίας στα υψηλότερα κτίρια της Μόσχας αναζητώντας συγκινήσεις και την καλύτερη θέα στην πόλη… με αποτέλεσμα να βραβευτεί για το εγχείρημα του το 2011.
«Όταν στέκεσαι μπροστά σε ένα κτίριο δεν μπορείς να διστάσεις. Πρόσφατα ανέβηκα στην κορυφή του αγάλματος Peter the Great, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Το ποσοστό της Ν.Δ. στις εκλογές θα έχει άσο μπροστά και του ΠΑΣΟΚ θα είναι μονοψήφιο


 Το ποσοστό της Ν.Δ. στις εκλογές θα έχει άσο μπροστά και του ΠΑΣΟΚ θα είναι μονοψήφιο
γράφει η Μιχαλού
Χαμηλές πτήσεις καταγράφουν τα δύο μεγάλα κόμματα στις κρυφές δημοσκοπήσεις… Αδυνατούν να επιτύχουν την συσπείρωση και συνεχίζονται οι διαρροές προς τα άλλα κόμματα, με αποτέλεσμα να τους έχει πιάσει πανικός
Το ταβάνι για τη ΝΔ δεν ξεπερνά το 20% ενώ για το ΠΑΣΟΚ φθάνει το15% με το ζόρι…Κάπως έτσι οι πνιγμένοι πιάνονται από τα μαλλιά τους… Ο μεν Σαμαράς στην προσπάθεια του να ανατρέψει το κλίμα επιστράτευσε ακόμη και τον πρώην Πρωθυπουργού Κωστάκη, δημιουργώντας όμως, αντίθετα αποτελέσματα στους ήδη πιεσμένους ψηφοφόρους του. Επίσης θέλοντας να το παίξει και άφθαρτος τόνισε ότι θα καταργήσει τις «πελατειακές σχέσεις»…διορίζοντας μόνο εξωθεσμικά πρόσωπα για υπουργούς λέει και όχι του βουλευτές που θα επιλέξει ο λαός (!)

Καστανίδης: Τώρα είναι η ώρα!


 

 Καστανίδης: Τώρα είναι η ώρα!
Στη Γαλλία ο Φρανσουά Ολάντ διακηρύσσει ότι η Ευρώπη πρέπει να τερματίσει τις πολιτικές της σκληρής λιτότητας και να επιλέξει την αναπτυξιακή οδό. Στην Ελλάδα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν δεσμευτεί να εφαρμόσουν το δεύτερο μνημόνιο, μνημόνιο που οδηγεί τη χώρα στην οικονομική καταστροφή και την κοινωνία σε ισοπέδωση.

Οι άρχοντες πρέπει να είναι χριστιανοί ορθόδοξοι


Ένα επίκαιρο άρθρο στην «Αναγέννηση» του 1963

Το κείμενο που ακολουθεί είναι το κύριο άρθρο του περιοδικού «Αναγέννησις» τον Σεπτέμβριο του 1963, γραμμένο από τον τότε...
μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Τιμόθεο, μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, με τον τίτλο «Εκλογές». Παραθέτουμε το κείμενο χαρακτηριστικά επίκαιρο και σήμερα:

Το καινούργιο θα υπάρξει μόνο με ριζική αλλαγή του Συντάγματος....


Oχι αυτοαποκλεισμένοι στο ιστορικό περιθώριο

Του Χρήστου Γιανναρά
Πέρα από τον θυμό μας για την πολλαπλώς πιστοποιημένη ανικανότητα, ευτέλεια ή και φαυλότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας, το πιο εξοργιστικό δεδομένο, ειδικά στην προεκλογική αυτή περίοδο, είναι η πανομοιότυπη ίδια γλώσσα που συνεχίζουν να μιλάνε οι κομματάνθρωποι. «Mνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί», δήθεν Aριστεροί και πελαγωμένοι Δεξιοί, «κόμματα εξουσίας» και αποσκλίδια αυτών των κομμάτων με μοναδική.....
«πολιτική» ταυτότητα τον πληγωμένο εγωισμό των αρχηγών τους, όλοι, μα όλοι, ομόγλωσσοι: O κ. Σαμαράς την ίδια γλώσσα με την κ. Παπαρήγα, ο κ. Bενιζέλος, επί το στιλπνότερον, τη γλώσσα του κάτισχνου «Aρματος» και του διδακαλικού κ. Kουβέλη, η κ.

Ώρες ταλαιπωρίας στα παθολογικά εξωτερικά ιατρεία


Ώρες ταλαιπωρίας ασθενών σε εφημερίες του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας. Γνωστά τα προβλήματα, που προκύπτουν καθημερινά στη δημόσια υγεία, αλλά το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, κρατά, πολύ πριν το σεισμό του 2008.
Μέχρι τότε οι υποδομές στα εξωτερικά ιατρεία ήταν πεπαλαιωμένες και οι κλίνες, που προορίζονταν για τα έκτακτα περιστατικά πολύ λιγότερες από ό,τι σήμερα. Σήμερα, στη νέα πτέρυγα, που αποτελεί ανάσα για την περιοχή, αν και είναι εξοπλισμένη με τον τελευταίο ιατρικό εξοπλισμό, εν τούτοις τα προβλήματα συνεχίζονται.
 Οι συνθήκες παραμονής των ασθενών και των συνοδών τους  στο Παθολογικό, κυρίως τμήμα, ξεπερνούν κάθε όριο ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τρεις  ιατροί σε εφημερία να αντιμετωπίσουν πάνω από 20 περιστατικά, όπου κατά μέσο όρο ο ασθενής αναμένει γύρω στις 5 ώρες.

Για δεύτερη φορά στην Ανατολική Αιγιάλεια ο Άγγελος Τσιγκρής


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, χθες Σάββατο (28/4) επισκέφθηκε το Διακοπτό και την Ακράτα, με ενδιάμεσους σταθμούς τα χωριά Νέα Κερύνεια και Παραλία Πλατάνου.
Ο Άγγελος Τσιγκρής συζήτησε με τους κατοίκους του ανατολικότερου άκρου της Αχαΐας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή.
Να σημειωθεί ότι η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας υπέστη σοβαρές καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες.
Ο παραλιακός δρόμος σε όλο το μήκος της τοπικής κοινότητας Αιγείρας έχει καταστραφεί. Όλο το παραλιακό οδικό δίκτυο του πρώην Δήμου Αιγείρας αντιμετωπίζει προβλήματα και φθορές.
Υπάρχουν καταστροφές σε καταστήματα, σε πάνω από 100 οικίες, έχουν χαθεί δέκα περίπου αυτοκίνητα, περιουσίες, καλλιέργειες και οικόσιτα ζώα.  

9 μήνες φυλάκισης στον νεαρό για την επίθεση στα ΚΤΕΛ Ημαθίας


Έγινε η δίκη του νεαρού αναρχικού Τετάρτη 25/4 που επιτέθηκε με έναν ακόμα συνεργό τους σε έναν νεαρό στο ΚΤΕΛ Βέροιας.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επιβλήθηκε συνολικά ποινή 9 μηνών φυλάκισης.

Να διευκρινίσουμε πως ο λόγος που έγινε το δικαστήριο αμέσως ήταν διότι το συγκεκριμένο άτομο έχει καταδικαστεί και στο

Γ' εθνική μπάσκετ: Ήττα Απολλωνιάδας στην παράταση από τον Ολυμπιονίκη με 66-63


Ήταν ντέρμπι επιβίωσης με τον ένα μόνο, τον νικητή, να φεύγει με χαμόγελα και αυτός ήταν ο Ολυμπιονίκης χθες το απόγευμα στην Αρχαία Ολυμπία.
Νίκησε μετά από δραματικό παιχνίδι και στον έξτρα χρόνο της παράτασης 66-63 την Απολλωνιάδα, παραμένοντας ο ίδιος στις εθνικές κατηγορίες και στέλνοντας τους «μελανόλευκους» εκ νέου στο τοπικό πρωτάθλημα.
Πλέον, για να γλιτώσει η Απολλωνιάδα θα πρέπει στο φινάλε ο Ολυμπιονίκης να «καθαρίσει» στο Λουτράκι τον Ποσειδώνα που θα θέλει μόνο τη νίκη για να σωθεί και ενώ, η ομάδα της Αρχ. Ολυμπίας χάσει-νικήσει, δεν υποβιβάζεται, ευνοούμενος ακόμη και σε τριπλή πολύ πιθανή τελική ισοβαθμία!
Οι γηπεδούχοι του Κώστα Οικονομάκη στον χθεσινό «τελικό» παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν με +11 (32-21) λίγο πριν την λήξη του δεύτερου δεκαλέπτου

Στα "κοκκινόμαυαρα" η Άμφισσα ντύθηκε για να στηρίξει την Παναχαϊκή

Σχεδόν 300 πατρινοί φίλαθλοι βρέθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στην Αμφισσα για να βοηθήσουν την Παναχαίκή στο δρόμο για το έκτο σερί της τρίποντο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η πόλη από νωρίς είχε...ντυθεί στα χρώματα της Παναχαίκής και με την ομάδα αλλά και τους παίκτες και τον Παπακώστα να στάζουν μέλι για την εντυπωσιακή τους παρουσία που δείχνει ότι με την δυναμική του κόσμου η πατρινή ομάδα

Γιάννης Παπακώστας: "Πήραμε ένα ακόμη πολύτιμο τρίποντο και προχωράμε..."

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το 2-0 σε βάρος του Φωκικού ο τεχνικός της Παναχαϊκής Γιάννης Παπακώστας ανέφερε: «Πήραμε μια σημαντική νίκη και συνεχίζουμε το σερί νικών και αυτοί οι τρεις πόντοι θα μας δώσουν την ώθηση για τα play off.
Χρειάζεται πολύ προσοχή στη συνέχεια γιατί όλα τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι πολύ δύσκολα. Τέτοιο ήταν και το σημερινό γιατί ο Φωκικός έχει στόχο την παραμονή του στην κατηγορία. Θέλαμε αυτό το παιχνίδι και προσπαθήσαμε πολύ, ζητούσαμε ένα γρήγορο γκολ, για να είμαστε πιο άνετοι και στο α’ μέρος δημιουργήσαμε 2-3 καλές ευκαιρίες, όμως, δεν είχαμε καθαρό μυαλό.
Στο β’ μέρος βρήκαμε κάποια ρήγματα στην δεξιά πλευρά, ρίξαμε πιο πολλούς παίκτες στην επίθεση και επιδιώξαμε να πετύχουμε ένα γκολ, όπως και έγινε. Είναι μια σπουδαία νίκη και θέλω να το πω για μια ακόμα φορά και το εννοώ, πως ο Φωκικός αδικείται από την βαθμολογική θέση που έχει. Έχω δει αρκετά παιχνίδια, πρόκειται για μια πολύ καλή

Η Παναχαϊκή "καλπάζει" για τα πλέι-οφ ανόδου, νικώντας 0-2 και στην Άμφισσα!

Άλλους τρεις βαθμούς πρόσθεσε στο σακκούλι η Παναχαϊκή, η οποία επικράτησε το απόγευμα 2-0 του Φωκικού εκτός έδρας και σταθεροποιήθηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας και μάλιστα πλέον με μόλις δυο βαθμούς διαφορά από τον 3ο Πιερικό (ισοβαθμεί με τον Πλατανιά).
Η ομάδα της Πάτρας αποδείχθηκε αποτελεσματική στις αντεπιθέσεις και με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο πήρε το πολύτιμο τρίποντο στην έδρα του Φωκικού. Ένα αποτέλεσμα που προκαλεί ακόμα περισσότερους μπελάδες στους γηπεδούχους, που βρίσκονται στην 16η θέση της βαθμολογίας και πλέον αντιμετωπζουν το φάσμα του υποβιβασμού στη Football League 2.
Το σκορ άνοιξε για την ομάδα της Πάτρας ο Φουρτάδο με σουτ (61'), ενώ το 2-0 πραγματοποίησε ο Ουρτάδο (83') επίσης με σουτ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η 6η συνεχόμενη νίκη της Παναχαϊκής με τον Παπακώστα

Με τους «εθνικούς κινδύνους» επιχειρούν να σώσουν το αστικό πολιτικό κατεστημένο που καταρρέει!


Τα δοκίμασαν όλα!
Τρομοκράτησαν. Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΒΗΜΑ FM δήλωσε ότι σε περίπτωση που ο Σαμαράς συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και έχουν μόνο 151-155 βουλευτές τότε θα πρέπει όλοι να κρυφθούν και συνέχισε... «Μην έχει κανένας την αυταπάτη από όσους πάνε στην κάλπη, ότι θα βγει αυτό το πράγμα από την κάλπη και την άλλη μέρα θα έχουν δουλειά, μισθούς και συντάξεις. Αν αυτό βγει στην κάλπη, κρυφτείτε!»

Το ανίκανο ελληνικό κράτος αφήνει αναξιοποίητες σχολάζουσες κληρονομιές 4 δις!


Σχολάζουσες κληρονομιές ύψους 4 δισ. ευρώ θα μπορούσαν σήμερα να χρηματοδοτήσουν το 50% του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ή να καλύψουν πλήρως τα... πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που ζητεί για φέτος η τρόικα, χωρίς να υπάρξει καμιά αύξηση στη φορολογία ή περικοπές δαπανών.

Αναγνώστης σχολιάζει το "δεν θα γίνουμε Ελλάδα..."


Εγώ πάλι σαν Έλληνας δεν θέλω να γίνω βάρβαρος σαν εσάς και εξηγούμαι. Το γεγονός ότι σηκωθήκατε από την λάσπη και αντικρίσατε τον πολιτισμό, το χρωστάτε στην...ανθρωποκεντρική πολιτισμένη Ελλάδα, η οποία γενναιόδωρα σας φώτισε ώστε να σταματήσετε να τρώτε ο ένας τον άλλο στην Ευρώπη, (χιλιάδες οι ανθρώπινοι σκελετοί στην κ.Ευρώπη και Αγγλία με σημάδια από ανθρώπινα δόντια), να σταματήσετε

Στο Λαγονήσι το ακριβότερο δωμάτιο ξενοδοχείου στον κόσμοΗ κρίση...κρίση, τα συσσίτια..συσσίτια αλλά και η χλιδή,,,χλιδή. Γιατί μπορεί να πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις αλλά η Ελλάδα έχει την τιμή να διαθέτει-προς τέρψιν λίγων και εκλεκτών-το ακριβότερο δωμάτιο ξενοδοχείου στον κόσμο!
Σύμφωνα με το γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό Lonely Planet, αλλά και τη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph που φιλοξενούν τη λίστα με τα 10 ακριβότερα δωμάτια ξενοδοχείων στον κόσμο, η «βασιλική βίλα» στο Grand Resort Lagonisi είναι το ακριβότερο δωμάτιο στον κόσμο με τιμή διανυκτέρευσης περίπου 38.000 ευρώ!

Κατανόηση και από τον Καρατζαφέρη για την Αχαϊκή - Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε με τους φορείς στο πλαίσιο της σημερινής περιοδείας του στην Πάτρα

Μία ακόμη συνάντηση με πρόεδρο κόμματος, ύστερα από την πολυσυζητημένη της Παρασκευής με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είχαν σήμερα, Κυριακή, ο δήμαρχος της Πάτρας, Γιάννης Δημαράς, και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, για το κρίσιμο ζήτημα της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας και των δυσμενών συνεπειών με τις απειλούνται από το "λουκέτο" της μεριδιούχοι, δανειολήπτες, αλλά και ευρύτερα η τοπική κοινωνία.

Aλλαγές στην νομοθεσία για την απόδοση ενοικίων - Δικαίωση για τους εκμισθωτές


Σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία διαταγής απόδοσης μισθίου, οι οποίες είναι χρήσιμες για την αντιμετώπιση των κακοπληρωτών, έχει φέρει ο Ν. 4055/ 2012.
Πλέον με τις νέες διατάξεις... ο εκμισθωτής μπορεί να ζητήσει, με ειδικό καταψηφιστικό αίτημα, να υποχρεωθεί ο μισθωτής να του καταβάλλει και τα ανεξόφλητα ενοίκια, κοινόχρηστα και λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

Λίβανος: 20 τραυματίες σε διαδήλωση Αιγύπτιων εργαζόμενων


Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες σε συγκρούσεις ανάμεσα σε Αιγύπτιους εργαζόμενους και Λιβανέζους αστυνομικούς έξω από την πρεσβεία της Αιγύπτου στη Βηρυτό, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές.
Αυτόπτες μάρτυρες...
ανέφεραν ότι οι συγκρούσεις άρχισαν έξω από την πρεσβεία όπου 100 εργαζόμενοι

Σχολάζουσες κληρονομιές, κληρονομιές που έμειναν στα αζήτητα. Πως θα μπορούσαν να σώσουν τη χώρα;


Σχολάζουσες κληρονομιές ύψους 4 δισ. ευρώ θα μπορούσαν σήμερα να χρηματοδοτήσουν το 50% του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ή να καλύψουν πλήρως τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που ζητεί για φέτος η τρόικα, χωρίς να υπάρξει καμιά αύξηση στη φορολογία ή περικοπές δαπανών.
Ωστόσο... οι περιουσίες αυτές, ακίνητα, καταθέσεις, μετοχές και ομολογίες, μένουν ανεκμετάλλευτες σε τραπεζικούς λογαριασμούς και σε αρκετές περιπτώσεις λυμαίνονται από επιτήδειους.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς την Πρωτομαγιά


Προβλήματα αναμένεται να προκύψουν στις μετακινήσεις την Πρωτομαγιά, λόγω των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεια θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας... απο την έναρξη της βάρδιας εως τις 7.30 και από τις 10.00 το βράδυ εως τη λήξη της βάρδιας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ: “Την Κυριακή απάνω τους!”  •  
 ΕΠΙΣΤΟΛΗ: “Την Κυριακή απάνω τους!”
Ένας φίλος μας επισημαίνει ότι μπήκαμε στη τελική ευθεία και πλησιάζει η ώρα για να δώσουμε τη δική μας μάχη!
Σύνθημά του είναι: Την Κυριακή απάνω τους!
Διαβάστε την επιστολή του:
«Η διαφορά αυτού του Σαββατοκύριακου που κοντοζυγώνει είναι ότι από την Δευτέρα θα αλλάξουν πολλά στις καθημερινές συνήθειες του Έλληνα…

Ετοιμάζονται να ρίξουν τον Αίαντα στη «μάχη» των διαδηλώσεων!  •  
 Ετοιμάζονται να ρίξουν τον Αίαντα στη «μάχη» των διαδηλώσεων!
Στους δρόμους θα βγαίνουν οι αύρες… Οιυδροφόρες της Αστυνομίας, δηλαδή τα θωρακισμέναοχήματα που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών, ήταν πάντα παρούσες στην πολιτική ιστορία της χώρας μας, από την εποχή της αποστασίας το ΄65 μέχρι την πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος τις κατήργησε.
Αυτή τη στιγμή η Αστυνομία διαθέτει μία αύρα, η οποία αγοράστηκε το 2004, έναντι 380.000 ευρώ και έχει προβλέψει να αγοράσει άλλες δύο το επόμενο διάστημα. Το μπλε όχημα, που οι αστυνομικοί αποκαλούν από τους ασυρμάτους τους «Αίαντα» έκανε ποδαρικό στη λεωφόρο Λαυρίου, με αφορμή τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις των κατοίκων κατά του ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Μόνο που εκείνη τη φορά δεν χρησιμοποιήθηκε κατά των πολιτών αλλά για την κατάσβεση των πυρκαγιών που υπήρχαν από τα επεισόδια.
Αξιωματικοί της Αστυνομίας πάντως που έχουν παρακολουθήσει τις επιδείξεις όπλων από αμερικανικές, ισραηλινές, γερμανικές και γαλλικές εταιρείες, τις κατατάσσουν στα ηπιότερα όπλα αποτροπής. Κι αυτό γιατί με το κανόνι νερού που διαθέτουν, οι αστυνομικοί μπορούν να διαλύουν φλεγόμενα οδοφράγματα αλλά και να τα στρέψουν κατά των διαδηλωτών όταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ δέχονται πυρά από βόμβες μολότοφ.
Το καλοκαίρι των «Αγανακτισμένων», η ισραηλινή αύρα είχε στρατοπεδεύσει στη Ρηγίλλης, σε πολύ κοντινή απόσταση από την πλατεία Συντάγματος.
Η πρώτη χρήση οχήματος με κανόνι νερού στην ιστορία έγινε στη μεσοπολεμική Γερμανία μεταξύ 1930 – 31. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ιδίως μετά την κατασκευή του τείχους του Βερολίνου, κατασκευάστηκαν τόσες πολλές μέχρι που έφτασαν στο σημείο να τις χρησιμοποιήσουν ακόμη και για τη μεταφορά νερού σε προάστια.
Στην Ελλάδα, μέχρι και τη χούντα, χρησιμοποιούνταν απαρχαιωμένες από τη Βρετανία ενώ μετά τη μεταπολίτευση έγιναν παραγγελίες και ήρθαν καινούργιες από το Βέλγιο. Τέθηκαν όμως εκτός επιχειρησιακού σχεδιασμού στις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Σήμερα, υπάρχει μόνο ένας «Αίαντας» και το επόμενο διάστημα – αν το επιτρέπουν τα κονδύλια- θα αγοραστούν άλλα δύο υδροφόρα οχήματα.