Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ο Ραγκούσης φλερτάρει με τη ΔΗΜΑΡ

Συγκυβέρνηση με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη θέλει ο Γιάννης Ραγκούσης και όχι με τη Νέα Δημοκρατία. Τα παραπάνω δηλώνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο στη Real news.Bεβαίως, κατόπιν αυτών, θα μπορούσε άνετα να ισχυριστεί τρίτος, ότι...

"H Ελλάδα έχει διανύσει ήδη μεγάλη απόσταση" .... Αλλά έχει ακόμη....


Σε συνέντευξη της που δημοσιεύεται στην Τσεχική εφημερίδα Lidove Noviny, η καγκελάριος της Γερμανίας, Α. Μέρκελ δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει διανύσει... μεγάλο δρόμο και έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει την κρίση, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στη λήψη περαιτέρω δραστικών μέτρων για την απομείωση του χρέους της.

Έσκισε η Παπαρίζου στο σουηδικό Dancing with the stars-Δείτε την πρώτη της εμφάνιση

Χθες έγινε η πρεμιέρα του σουηδικού  Dancing With The Stars, στο οποίο συμμετέχει και η Έλενα Παπαρίζου.  H αγαπημένη τραγουδίστρια χόρεψε στην πρώτη της εμφάνιση cha cha cha, με το τραγούδι «Hang with me»  φορώντας ένα...
σούπερ σέξι μαύρο σύνολο και κατάφερε να κλέψει τα βλέμματα.

Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ο Μίχαλος


Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ο Μίχαλος : ​Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος εξελέγη το Σάββατο ο Κ.Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Έλαβε 63 ψήφους, έναντι 50 για τον Παύλο Ραβάνη, ο οποίος

​Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος εξελέγη το Σάββατο ο Κ.Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Έλαβε 63 ψήφους, έναντι 50 για τον Παύλο Ραβάνη, ο οποίος επίσης διεκδίκησε την προεδρία. Βρέθηκε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Η ιστορία μιας 20χρονης που θυσιάστηκε για την πίστη της


Η ιστορία μιας 20χρονης που θυσιάστηκε για την πίστη της : Πεθαίνουν χωρίς να σκοτώσουν άλλους, υφίστανται το μαρτύριο για να διακηρύξουν την πίστη τους ή την απελπισία τους. Είναι τουλάχιστον 30 οι Θιβετιανοί, άνδρες και

Πεθαίνουν χωρίς να σκοτώσουν άλλους, υφίστανται το μαρτύριο για να διακηρύξουν την πίστη τους ή την απελπισία τους. Είναι τουλάχιστον 30 οι Θιβετιανοί, άνδρες και γυναίκες, ως επί το πλείστον βουδιστές μοναχοί, που έχουν αυτοπυρποληθεί στο

Το πιο πολυσυζητημένο Υacht του κόσμου! Το κόστος του ξεπέρασε τα 400 εκ. δολάρια! [photos]

Το "Α" χωρίς να είναι το μεγαλύτερο, είναι σίγουρα το πιο πολυσυζητημένο yacht των θαλασσών. Σχεδιάστηκε από τον Γάλλο Philippe Starck και θυμίζει περισσότερο θωρηκτό...
ή υποβρύχιο παρά σκάφος. Σίγουρα το ριζοσπαστικό του σχήμα είναι το πρώτο πράγμα που κλέβει τις εντυπώσεις όχι όμως και το μοναδικό. Έχει μήκος 394 πόδια, διαθέτει 23.600 τετραγωνικά πόδια χώρο διαβίωσης και ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Andrey Melnichenko. Το κόστος του είναι αδιευκρίνιστο αφού ξεκίνησε με προϋπολογισμό 250 εκ. δολαρίων αλλά σύμφωνα με φήμες ξεπέρασε ακόμη και το διπλάσιο! Αρκεί να σας πούμε πως οι δύο διασωστικές "λέμβοι" κοστίζουν 1 εκ. δολάρια η κάθε μία!

"H Ελλάδα έχει διανύσει ήδη μεγάλη απόσταση" .... Αλλά έχει ακόμη....

Σε συνέντευξη της που δημοσιεύεται στην Τσεχική εφημερίδα Lidove Noviny, η καγκελάριος της Γερμανίας, Α. Μέρκελ δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει διανύσει... μεγάλο δρόμο και έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει την κρίση, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στη λήψη περαιτέρω δραστικών μέτρων για την απομείωση του χρέους της.

Στην Αμερική απαγορεύουν τις διαδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ!

Για μια ακόμη φορά «η χώρα της δημοκρατίας» παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας. Αυτή τη φορά δε διεξάγει πολεμική εκστρατεία κατά... των λαών των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, δε διδάσκει βασιζόμενη στην υπεροπλία της τους αντιδραστικούς μουσουλμάνους σε Ιράκ και Αφγανιστάν, αρπάζωντας τις πηγές και ελέγχοντας τους δρόμους ενέργειας.

Άνοιξαν τα διόδια της Πατρών - Αθηνών και της γέφυρας ΡίουΚινητοποίηση, στους σταθμούς διοδίων της Εθνικής Οδού Πατρών-Αθηνών, στο ύψος του Ρίου, καθώς και της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, σήμερα,  Σάββατο, απο τις  5 το απόγευμα  διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ και η ΠΑΣΕΒΕ. Συγκεκριμένα, για μια ακόμη φορά, όπως έχουν ήδη πράξει επανειλημμένα, από την ώρα εκείνη άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων, ώστε να διέρχονται ελεύθερα οι οδηγοί.

Μια φαρσοκωμωδία…


Είναι αστείο και ανάξιο σχολιασμού αυτό το… οικογενειακό συναπάντημα που ονόμασαν «εξεταστική επιτροπή». Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι δύο πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν ΔΗΜΑΡ-οι οποίοι μάλιστα αποχώρησαν αλλά έβγαλαν πόρισμα!- αποφάσισαν ότι για το έλλειμμα ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία!

Πρόκειται για την απόλυτη γελοιοποίηση του θεσμού της εξεταστικής. Η Ελλάδα σύρθηκε κυριολεκτικά στο ΔΝΤ, οι Έλληνες βρέθηκαν μέσα σε μια διετία χρεοκοπημένοι, οι φόροι έχουν εξαφανίσει τη μεσαία τάξη, η ανεργία ξεπέρασε το 20%, και για όλα αυτά ευθύνεται ο Παπαθανασίου!

Πρώτη συνάντηση με τον Χρήστο Ζώη στα Τρίκαλα για τους "Ανεξάρτητους Έλληνες"

Ο βουλευτής Χρήστος Ζώης βρέθηκε στα Τρίκαλα για μια πρώτη συνάντηση με τα μέλη και τους φίλους των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»… Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο «Πανελλήνιο» δεν ήταν πολύς, ήταν όμως σημαντικός. Εκεί ήταν η πρώτη υποψήφια του κόμματος στα Τρίκαλα (… η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται εντός των ημερών) Φωτεινή Αθανασοπούλου, το πρώην μέλος της ΝΟΔΕ, Κώστας Χαρίσης, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Καλαμπάκας Γιάννης Κουρούπας, ο Μπάμπης Κουβελάς από την Καλαμπάκα, ο γιος του πρώην δημάρχου Μεγ. Καλυβίων Νικηφόρος Ρεντζιάς κ.α.. Ο Χρήστος Ζώης έθεσε ψηλά τον πήχυ για το κόμμα λέγοντας πως «ο ρεαλιστικός στόχος είναι η είσοδος στη Βουλή, ωστόσο μπορούμε να διεκδικήσουμε ακόμη και αυτή τη Τρίτη θέση». Στάθηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων τα οποία

Παρολίγον παράλυτη από ένα φτέρνισμα

Η Αυστραλή Μόνικα Τζέφρι παρ' ολίγο να μείνει παραπληγική όταν φτερνίστηκε τόσο δυνατά που δύο σπόνδυλοι στον... αυχένα της έφυγαν από τη θέση τους.

Η 28χρονη μητέρα από την Μελβούρνη θα πρέπει να φοράει επί μήνες ειδικό νάρθηκα που κρατά το κεφάλι της στη θέση του.

"Ήταν ένα μεγάλο σοκ", δήλωσε η Τζέφρι που βρισκόταν στο κρεβάτι της όταν φτερνίστηκε.

"Ένοιωσα κάτι να κινείται και φρικτό πόνο", περιγράφει.

Εκατοντάδες αγωγές για μείωση ενοικίων δέχονται τα δικαστήρια όλης της χώρας

Η οικονομική κρίση και η ύφεση στην αγορά οδηγούν σε προσωρινό «κούρεμα» των ενοικίων με δικαστική παρέμβαση, που κυμαίνεται σε ποσοστό 15-20% και συνήθως για διάστημα 1-2 ετών…Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Ημερησίας», αλλεπάλληλες αποφάσεις Πρωτοδικείων υιοθετούν το περιεχόμενο αγωγών που αφορούν κυρίως επαγγελματικές - εμπορικές μισθώσεις και επιβάλλουν μείωση ενοικίου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (με την επιφύλαξη για επανεξέταση της υπόθεσης στο μέλλον, ανάλογα με τις περαιτέρω οικονομικές εξελίξεις).

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Θύματα χάκερ η VISA και η MasterCard!

Η είδηση μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο σοβαρή απ' ότι ακούγεται...Σύμφωνα με την WSJ αλλά και το Fox News, η MasterCard ερευνά το ενδεχόμενο εισβολής στα προσωπικά δεδομένα ιδιοκτητών πιστωτικών καρτών!

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal η εταιρεία έχει ειδοποιήσει τις αρχές και αυτή την στιγμή γίνεται έλεγχος.

Θέτει επίσης σε συναγερμό όλες τις τράπεζες που συνεργάζονται μαζί της γιατί είναι πιθανότατα σε μεγάλο κίνδυνο.

Λεωφορείο θάφτηκε από τόνους λάσπης - Νεκρός ο οδηγός

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σήμερα στην Ελβετία όταν σημειώθηκε κατολίσθηση με αποτέλεσμα ένα λεωφορείο... και ένα αυτοκίνητο να θαφτούν κάτω από τόνους χώματος.

Οδοντίατρος σύμβουλος υπουργού στο Άμυνας κι άλλα παράδοξα! Επειδή χάσαμε τον λογαριασμό με τους μετακλητούς, ειδικούς συμβούλους και ειδικούς συνεργάτες στα Υπουργικά γραφεία του ΥΕΘΑ μπορεί κάποιος να μας διευκρινίσει πόσοι υπηρετούν και που;


Επειδή χάσαμε τον λογαριασμό με τους μετακλητούς, ειδικούς συμβούλους και ειδικούς συνεργάτες στα Υπουργικά γραφεία του ΥΕΘΑ μπορεί κάποιος να μας διευκρινίσει πόσοι υπηρετούν και που;
Για παράδειγμα διαβάζουμε στην διαύγεια για την Παρασκευή 30 Μαρτίου δημοσιεύσεις για διορισμό επτά (7) ατόμων στο γραφείο του ΑΝΥΕΘΑ κ. Ραγκούση και άλλων επτά (7) για το γραφείο του ΥΦΕΘΑ κ. Σπηλιόπουλου.
Εύλογα τα ερωτήματα:
· Γιατί αφού οι αποφάσεις αυτές έχουν ημερομηνία, ορισμένες, ακόμη και Νοέμβριο δημοσιεύονται μετά από 4 μήνες.
· Μετά από 4 μήνες τυχαίνει και δημοσιεύονται Παρασκευή απόγευμα;

Αντώνη, στην πολιτική δεν μπορεί να συγχωρεθεί η αδικία αλλά ούτε και η αφέλεια

Γράφει ο οικονομολόγος Παναγιώτης Αποστόλου

Η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης (24 Ιουλίου 1923) είναι θρησκευτική και όχι εθνική. Αυτό άλλωστε αξίωσε... και η Τουρκία, λόγω των Κούρδων που ζούσαν και ζουν εκεί. Επίσης, το άρθρο 2 της Διακηρύξεως της Βιέννης του 1993 προβλέπει ότι «όλοι οι λαοί έχουν το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού». Από την στιγμή λοιπόν, που η μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη δεν συνιστά λαό, η μειονότητα δεν έχει το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού.

Ψάχνουν πώς θα φουλάρουν οι υποψήφιοι βουλευτές!

Μεγάλες οικονομικές δυσκολίες φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν πολλοί υποψήφιοι βουλευτές.
Ειδικά υποψήφιοι που πιστεύουν ότι βρίσκονται κοντά στην εκλογή και πρέπει να...
φορτσάρουν μηχανές, καθώς οι εκλογές απαιτούν τρέξιμο, αναζητούν τρόπους για να βγάλουν τις εκλογές όσο το δυνατόν φθηνότερα.

Το μεγάλο τους πρόβλημα, μετά την ψυχρότητα των πολιτών – το αντιμετωπίζουν κυρίως οι βουλευτές και παλιοί πολιτευτές – είναι η τιμή της βενζίνης. . .

Αν σκεφτεί κάποιος ότι ένας υποψήφιος στον Έβρο, σε μία μέρα μπορεί να κάνει ακόμα και 400 χιλιόμετρα, δηλαδή να ξοδέψει περίπου 65 € βενζίνη είναι κατανοητό το τι έχουν να βρουν μπροστά τους οι υποψήφιοι.

Και να μη βγει κάποιος για 50 ψήφους επειδή δεν πήγε σε δύο τρία χωριά. Θα το φυσάει και δε θα κρυώνει...

Δεν υπολογίζουμε άλλα έξοδα, όπως για αγορές ρούχων, τυροπιτάκια, φυλλάδια, τηλέφωνα (αν και πολλοί πολίτες δεν το σηκώνουν καν...)

Βενιζέλος: «Ρεαλιστικός ο στόχος της πρωτιάς»
Την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να ανατρέψει τα δημοσκοπικά ευρήματα και να κερδίσει τις εκλογές εκφράζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ενώ χαρακτηρίζει τις εκλογές που έρχονται ως τις πιο κρίσιμες εκλογές μετά το 1974.
Θεωρεί ρεαλιστικό το στόχο της πρωτιάς τονίζοντας πως «αν θέλουμε να μείνουμε στην ευρωζώνη και να ξεπεράσουμε την κρίση με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες για την κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στην πρώτη θέση. Ο στόχος αυτός είναι ρεαλιστικός, γιατί οι πολίτες προβληματίζονται και παίρνουν τις αποφάσεις τους από τώρα ως τις εκλογές».

Eτοίμασαν τυρί για... ρεκόρ Γκίνες στα Ζωνιανά

Ένα τυρί, βάρους περίπου ενός τόνου παρασκευάστηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζωνιανών για τις ανάγκες της Γιορτής Βοσκού και Τυριού, που πραγματοποιείται... τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα Ζωνιανά. Το τυρί παρασκευάστηκε την περασμένη Τρίτη, με τη βοήθεια των τυροκόμων Παρασύρη Μανώλη, Παπαδάκη Δημήτρη και του τυροκόμου της ΕΑΣΜ Στεφανάκη Κώστα, στο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου.

Το τυρί τοποθετήθηκε σε ειδικό θάλαμο στα Ζωνιανά για να ωριμάσει και θα παρουσιαστεί στην 5η Γιορτή Βοσκού και Τυριού την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου.

Άρθρο: Με το Μνημόνιο και το ευρώ ή ενάντια στο Μνημόνιο και έξω από το ευρώΜε το Μνημόνιο και το ευρώ ή ενάντια στο Μνημόνιο και έξω από το ευρώ. Γιατί δεν μπορεί να έχουμε και την πίττα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
Αυτό τον καιρό βιώνουμε μια υστερική τρομολαγνία που έχει εξαπολύσει το κυρίαρχο πολιτικοδημοσιογραφικό σύστημα, ενάντια στην ορατή πιθανότητα εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. Δεν αποκλείεται  η επίσπευση των εκλογών να οφείλεται στο φόβο των εταίρων μας για τo διογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση  ενάντια στην ευρωζώνη. Εκτοξεύονται έωλα έως φαιδρά επιχειρήματα του τύπου ότι… χρειαζόμαστε δύο χρόνια για να τυπώσουμε δραχμές! Ότι δε θα έχουμε να φάμε. Ότι δε θα υπάρχουν φάρμακα και  καύσιμα. Ότι εξαρτόμαστε από τις εισαγωγές γιατί δεν  παράγουμε τίποτα.

Και η Γέφυρα "Χαρίλαος Τρικούπης" στην "Ώρα της Γης"

Στρατευμένη εδώ και χρόνια στην υπόθεση της ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής, η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» θα διακόψει το... διακοσμητικό της φωτισμό, αύριο Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20:30.

Το φετινό της συντονισμό με την « Ώρα της Γης», η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αφιερώνει σε όλους τους πολίτες που ενεργούν υπέρ του περιβάλλοντος, πέρα και πάνω από τον απλό συμβολισμό μίας ταυτόχρονης παγκόσμιας κινητοποίησης μιας ώρας.

Δεκτή η τροπολογία 10 βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την ενίσχυση του κλάδου της ζυθοποιίας

Δεκτή έγινε η τροπολογία για την άρση της απαγόρευσης παραγωγής και μη αλκοολούχων ποτών από τις ζυθοποιίες που είχαν καταθέσει... 10 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με πρωτοβουλία του Γιώργου Ερνέστου Χαραλαμπόπουλου, βουλευτή Β’ Αθήνας.

Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις στο άρθρο 299 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη «Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», που κατέθεσε σήμερα η Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Α. Διαμαντοπούλου, επιτρέπεται στα ζυθοποιεία η παραγωγή και εμφιάλωση μη αλκοολούχων ποτών και νερού, εφόσον διαθέτουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό ώστε κάθε δραστηριότητα να διατηρεί την αυτονομία της. Επίσης, επιτρέπεται, υπό προϋποθέσεις, η χρησιμοποίηση κοινής γραμμής για την εμφιάλωση

Απόλλωνας-Ελευσίνα: 67-68 (Τελικό)


Εχοντας παράπονα απο την διαιτησία, η ομάδα του Απόλλωνα έχασε με 68-67 από την Ελευεσίνα, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Α2 Εθνικής και γνωρισε την πρώτη του εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα!

Στις ΗΠΑ ο Αβραμόπουλος

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας κ. Λέον Πανέττα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί... τις Η.Π.Α. από την 1 έως τις 3 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του, ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του, ενώ στη Ν. Υόρκη θα συναντηθεί με παράγοντες της ελληνικής και της κυπριακής ομογένειας. Επίσης, θα παρακαθίσει σε γεύμα που του παραθέτει το American Jewish Committee.

Ο λαός θα αποφασίσει. Όχι ο κ. Τόμσεν

Η έξοδος από την κρίση πρέπει να έχει την ίδια υπογραφή μ’ αυτή που μας οδήγησε στη κρίση. Θέλουμε να πούμε ότι είναι δική μας υποχρέωση- αν θέλετε και καθήκον- η έξοδος, και καμιάς τρόικα. Προφανώς αυτό δεν το έχει αντιληφθεί η πολιτική μας ηγεσία και αφήνει τον κάθε υπάλληλο να λέει ό,τι θέλει και όποτε θέλει. Αν είναι να μας υπαγορεύει ο Τόμσεν τι πρέπει να κάνουμε με τους μισθούς και τους φόρους, τότε μας συγχωρείτε αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο πρέπει να γίνουν τόσα έξοδα για να κάνουμε εκλογές. Είναι προτιμότερο οι πολιτικοί να πάνε στα σπίτια τους και να αφήσουν τον κύριο Τόμσεν να κυβερνήσει τη χώρα. Ασφαλώς οι δανειστές έχουν άποψη μια και αυτοί βάζουν τα λεφτά, και ως εκ τούτου δικαιούνται να κάνουν συστάσεις. Αλλά το πως θα ανασυγκροτηθεί το ελληνικό

Στη φυλακή όσοι αντιδρούν στην τρόικα και στα δεκανίκια τηςΗ τελική λύση για να επικρατήσει η τρόικα: Χειροπέδες και στη φυλακή

Μια «τελική λύση» σε ότι αφορά την λαϊκή αντίδραση στην τρόϊκα και στις κυβερνήσεις- ανδρείκελα που γιγαντώνεται καθημερινά, απεργάζονται οι ξένοι και οι εγχώριοι συνεργάτες τους με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα μετά από 61 χρόνια, οι οποίες αλλαγές θα προβλέπουν κανονικό

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 41,7% στις οικοδομικές άδειες τον Δεκέμβριο

Πτώση 41,7% σημείωσε ο αριθμός των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν το Δεκέμβριο του 2011 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά το μήνα Δεκέμβριο 2011 το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στο σύνολο της Χώρας μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 2.997 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 565,9 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 2.203,9 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 41,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 51,6% στην επιφάνεια και κατά 50,0% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Οι ηγέτες έχουν όραμα. Οι μικροπολιτικοί "έχουν"... φόβο

Ο Αντώνης Σαμαράς εγκαινίασε χθες το νέο, προεκλογικής λογικής και μικροκομματικής αντίληψης φοβικό στίγμα της εκστρατείας του ενόψει των εκλογών.
"Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε" και ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης στο διαγραμματειακό του κόμματός του
όπως διαβάζουμε στην iefimerida:

«Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας» είπε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας πως «η λαθρομετάστευση είναι ένα πρόβλημα που διογκώνεται και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε. Επίσης, θα καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση, που μετέτρεψε τη χώρα μας σε μαγνήτη παράνομων μεταναστών. Θα μεταφέρουμε τους λαθρομετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας, σε παλιά στρατόπεδα έως ότου να επαναπατριστούν».

Καμμένος και Χρυσή Αυγή αφήνουν οριστικά εκτός βουλής το ΛΑΟΣ που παιρνει... 0,5%...!

Νέα δημοσκόπηση του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών δείχνει την εκλογική του... Συντριβή…!
Μία νέα δημοσκόπηση είδε χθές τα φώτα της δημοσιότητος στο Kontra που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρουσιάστηκε από τον Καθηγητή Στατιστικής του Πανεπιστημίου, κ. Πανά.
Την επιστημονική μέθοδο και αντικειμενικότητα βέβαια ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει δεδομένου ότι οι "αγοραίες" εταιρείες δημοσκοπήσεων, τις "μαγειρεύουν" σύμφωνα με την θέληση του παραγγελιοδόχου τους και τα συμφέροντα πού υπηρετούν.

Επιστρέφει στη ΝΔ ο Μάκης Στεργίου

Κίνηση-ματ έκανε η ηγεσία της ΝΔ, με την επιστροφή στο κόμμα του κορυφαίου στελέχους... της κεντροδεξιάς, στη Θεσσαλονίκη, Μάκη Στεργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από συνάντηση που είχαν μαζί του το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΝΔ, ο γραμματέας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο υφυπουργός Υγείας και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, αποφασίστηκε η επανένταξη στο κόμμα, του πρώην προέδρου της μεγαλύτερης ΝΟΔΕ της Ελλάδας, του Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης, Μάκη Στεργίου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Προς Θεού! Ενωθείτε!
"Άνθρωποι στο δρόμο", Τζούλια Ανδρειάδου, 1969

Γράφει ο Δημήτρης Ιατρόπουλος

*Τι κάνετε εκεί; Τρελαθήκατε; Η θέλετε να σας γράψει κι εσάς η Ιστορία με μαύρα γράμματα; Τολμάτε μπροστά στο ανοιγμένο φέρετρο της πατρίδας να καυγαδίζετε ακόμη για το πάπλωμα; Να μιλάτε για τον καιρό; Να τσακώνεστε για την πρωτοκαθεδρία και τα ιδεομαγαζάκια σας;
*Δεν βλέπετε που πάει το πράγμα; Όλα τα ξέρετε, όλα. Μα και ο λαός τα ξέρει όλα πλέον. Κανείς δεν πιστεύει πια, κανέναν, δεν το καταλαβαίνετε αυτό; Κόλλησε το μυαλό σας;

Αχαϊκή: Ο Γρ. Πεπονής ζητά στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας της Τράπεζας

 Ργαδαίες είναι οι εξελόξεις σε ότι αφορά την υπόθεση με την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα. O οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπονής, σύμφωνα με πληροφοριες του "Ράδιο Γάμμα" έχει ήδη καλέσει στελέχη της αχαϊκής Τράπεζας προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για διάφορα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τον τρόπο χρηματοδότησης πελατών, μεριδιούχων και μελών του διοπικητικού συμβουλίου της Αχαϊκής Τράπεζας.

Λεηλάτησαν... ΑΕΙ, ΤΕΙ, νοσοκομεία!

Τραβούν τα μαλλιά τους οι πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων, οι πρόεδροι των ΤΕΙ και οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων. Ξαφνικά, ο ένας μετά τον άλλον ανακαλύπτουν ότι οι καταθέσεις που είχαν τα ιδρύματα των οποίων προΐστανται στην Τράπεζα της Ελλάδος... έχουν κάνει φτερά σχεδόν ολοσχερώς! Το κεντρικό τραπεζικό ίδρυμα της χώρας, χωρίς να τους ρωτήσει, κατ' εντολήν της κυβέρνησης είχε μετατρέψει εν κρυπτώ τα αποθεματικά των ΑΕΙ, των ΤΕΙ και των νοσοκομείων σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία στη συνέχεια... «κούρεψε» με το περιβόητο PSI - δηλαδή καταλήστεψε τα λεφτά των ανώτατων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των δημόσιων νοσοκομείων!

Αναζητώντας τη συμβιβαστική λύση

Συμβιβαστική λύση στη διαμάχη Μπαμπινιώτη - Διαμαντοπούλου που ξέσπασε με αφορμή τον νόμο για τα ΑΕΙ επιχειρεί να δώσει ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί σημειώνοντας όμως ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές προκειμένου να εφαρμοστεί με σωστό τρόπο.

<<Ο νόμος για την ανώτατη παιδεία πρέπει να εφαρμοστεί και θα εφαρμοστεί. Αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης, αυτή είναι η θέση δική μου και η θέση του Υπουργού Παιδείας. Και ο βασικός λόγος είναι γιατί το πλαίσιο αυτό θα συντελέσει στην αναβάθμιση της παιδείας και αποτελεσματική λειτουργία των πανεπιστημίων. Είναι γεγονός ότι ο νόμος αυτός δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη, ή τουλάχιστον όχι πλήρως.

«Μειώνουμε τις τιμές, εάν…»

Έως και 25% φθηνότερες τιμές σε σχέση με το 2011 θα προσφέρουν στους καταναλωτές τα νέα πακέτα Double Play με Internet και Ομιλία, που...
κατέθεσε προς έγκριση στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την περασμένη Παρασκευή. Τα προγράμματα θα είναι διαθέσιμα όταν η ΕΕΤΤ το επιτρέψει.

Τα νέα τιμολόγια είναι αποτέλεσμα μείωσης του λειτουργικού κόστους, που η εταιρεία πέτυχε το 2011, τα οφέλη της οποίας ο ΟΤΕ επιθυμεί να μετακυλήσει πλήρως στους πελάτες του, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο.

Ευ.Βενιζέλος με «κορυφαίους»: Και μαζί – κυρίως όμως... μόνος

Και με ηγετική ομάδα και… μόνος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά την χθεσινή επίσημη πρώτη της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματός του... κράτησε δέκα κορυφαία στελέχη και συζήτησε μαζί τους για την πολιτική επικαιρότητα και το κυβερνητικό έργο.

Τα δέκα στελέχη ήταν οι Δημήτρης Ρέππας, Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πέτρος Ευθυμίου, Φώφη Γεννηματά, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Μίμης Ανδρουλάκης, ενώ - σύμφωνα με τις πληροφορίες - για την 11η θέση προορίζεται ο Χρήστος Παπουτσής, που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αθώοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου!!!
  • Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε το πόρισμα, επιβεβαιώνοντας πως δεν λείπει ποτέ από τα... σκάνδαλα!
  • Η απόφαση επιβεβαίωσε το "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει" ξεσκεπάζοντας για μία ακόμη φορά την μέθοδο συγκάλυψης των ποινικών ευθυνών των πολιτικών
Τι κι αν ο Αλμούνια είπε ότι το έλλειμμα «φούντωσε» χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε μέσα ελλείμματα ΔΕΚΟ, το ΠΑΣΟΚ στο πόρισμα που εξέδωσε σήμερα για την εξεταστική για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, έβγαλε «λάδι» τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Σε ποιόν έριξε πολιτική ευθύνη; Μόνο στον Γιάννη Παπαθανασίου, με την δικαιολογία ότι από αυτόν κληρονόμησαν το έλλειμμα.

Και ο Παπαδήμος… ψηφίζει αυτοδυναμία

Μήπως τελικά και ο Λουκάς Παπαδήμος… ψηφίζει Αντώνη Σαμαρά, και μάλιστα μετά από αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας; Η απορία δεν έχει ρητορικό περιεχόμενο. Είναι βαθιά πολιτική, και προκύπτει από μια σειρά χειρισμών του μεταβατικού πρωθυπουργού, σε συγκεκριμένες στιγμές και αφορμές, που επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από… μη πολιτικό. Ούτε μέσω μιας συγκυβέρνησης, χωρίς προγραμματική συμφωνία και συγκλίσεις, όπου τα κόμματα κοιτάζονται… υπό γωνία, και με προφανή καχυποψία.

Παράδειγμα πρώτο, η παραίτηση του Παύλου Γερουλάνου για τη ντροπιαστική ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας που… ξεχάστηκε, και τελικά δεν έγινε δεκτή, με καθυστέρηση μάλιστα πολλών ημερών.

Κούρεψαν τελείως τις ελπίδες των μικροκαταθετών

Οι οικονομίες που με κόπο και ιδρώτα μπορεί να είχε τοποθετήσει στο πιο απάνεμο υποτίθεται λιμάνι ένας έλληνας πολίτης τώρα γίνονται καπνός. Χθες το πρωί, από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του πρωθυπουργού ξεκαθαρίστηκε στην Βουλή ότι δεν πρέπει να έχουν ελπίδες ούτε οι μικροομολογιούχοι, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία, ότι θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά εξαιτίας των απωλειών που υπέστησαν από το κούρεμα.

Έτσι, η περιουσία και οι κόποι μιας ζωής του κάθε πολίτη που εμπιστεύτηκε το κράτος και αγόρασε με τις αποταμιεύσεις του ομόλογα κουρεύεται με το έτσι θέλω!

Δεν διάβαζε Μνημόνια, επειδή ήταν απασχολημένος! Με τί;


 

Ιστορική θα μείνει, ασφαλώς, η εκ βαθέων ομολογία του κ. Δακρυοχοΐδη ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο Ι πριν το ψηφίσει, επειδή ήταν απασχολημένος με πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετώπιζε το Υπουργείο Προστασίας του Πολιτικού. Σοβαρότερα, προφανώς από την ανάγνωση του Μνημονίου, με το οποίο έστειλε και αυτός στα Τάρταρα τον ελληνικό λαό!

Ακυρώνεται η βοήθεια σε χιλιάδες απολυμένους

Προς ακύρωση φαίνεται πως οδεύει το πρόγραμμα παροχής κρατικών επιδοτήσεων σε 11 χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι χάνουν τις θέσεις εργασίας τους... σε μεγάλη αλυσίδα λιανικού εμπορίου-κατά συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες. Τις επιδοτήσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ θα παρείχαν οι συναρμόδιοι φορείς σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια, όπως προέβλεπε σχετική πρωτοβουλία.

Η αλυσίδα η οποία διέκοψε την λειτουργία της δραστηριοποιείται στα σαπούνια και τα καλλυντικά με την εμπορική επωνυμία Schlecker. Η εταιρία τελούσε υπό καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της.

Οι αλλαγές στο φορολογικό

Στο στόχαστρο μπαίνουν και πάλι τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα καθώς αλλάζει η ισχύουσα φορολογική κλίμακα, καταργούνται όλες οι φοροαπαλλαγές...
αλλά και θεσπίζονται νέα αντικειμενικά κριτήρια για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Παράλληλα θα υπάρξουν και ελαφρύνσεις για τους «έχοντες» εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ.

Αυτό προκύπτει από το πόρισμα της επιτροπής για την αναμόρφωση του ισχύοντος φορολογικού συστήματος η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της χωρίς την συμμετοχή της ΝΔ και των κομμάτων της Αριστεράς. Το τελικό νομοσχέδιο αναμένεται να συνταχθεί έως τα τέλη Απριλίου και στην συνέχεια θα εξεταστεί από τους επικεφαλής της Τρόικας.

Το Ελληνικό χωριό Μπελογιάννης στην Ουγγαρία

Ελληνικό χωριό στην Ουγγαρία; Κι όμως υπάρχει και είχα την τύχη και την τιμή να το επισκεφθώ από την 21η έως και την 25η Μαρτίου και...
να ξεναγηθώ σε αυτό από τον πρώην Δήμαρχο κ. Κώστα Ριζογιάννη.

"Το χωριό Μπελογιάννης είναι από τα νεότερα της Ουγγαρίας. Η ανοικοδόμησή του άρχισε στις 6 Μαΐου 1950 και χτίστηκε από εθελοντές. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ανεγέρθηκαν 418 σπίτια, το σχολείο, ο παιδικός σταθμός, η βιβλιοθήκη, το λαϊκό μέγαρο, το ιατρείο και το δημαρχείο. Αρχικά ονομάστηκε Görögfalva, δηλαδή Ελληνοχώρι, αφού προοριζόταν να φιλοξενήσει εξόριστους Έλληνες, ηττημένους αριστερούς του ελληνικού εμφυλίου πολέμου 1946-49. Στις 3 Απριλίου 1952 μετονομάστηκε σε Μπελογιάννης

Eurogroup: Ικανοποίηση για την ολοκλήρωση του PSI

Την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI και για τη συμφωνία επί του δεύτερου ελληνικού προγράμματος, εκφράζει... σε ανακοινωθέν του το συμβούλιο υπουργών της ευρωζώνης που συνεδριάζει σήμερα στη Κοπεγχάγη.

Το Eurogroup αποφάσισε το «τείχος προστασίας» της ευρωζώνης να φτάνει τα 800 δισ. ευρώ. Στην ανακοίνωησ του Eurogroup επισημαίνεται ότι ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης θα είναι το βασικό εργαλείο για τη χρηματοδότηση νέων προγραμμάτων από τον Ιούλιο του 2012, ενώ το σημερινό Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα παραμείνει σε ισχύ για τα προγράμματα που αποφασίστηκαν πριν από τον Ιούλιο του 2012.

Μονόδρομος το ενιαίο μέτωπο ενάντια στο κατοχικό καθεστώς
  • Πρέπει να πιέσουμε, δεξιοί και αριστεροί, να δημιουργηθεί εκλογικό μέτωπο των αντι-μνημονιακών κομμάτων, κινημάτων και μετώπων, ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε
Κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα γίνουν εκλογές. Με σιγουριά κανείς δεν μπορεί να πει το πότε. Αλλά το ότι το τραπεζικό καθεστώς που μας κυβερνάει κάνει λόγο για εκλογές σημαίνει πως πάμε προς τα κει.

Το ευρώ θα σωθεί μόνο με... θεϊκή παρέμβαση

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παραδέχθηκε οτι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σώσει το ευρώ είναι μια θεϊκή παρέμβαση, με τη μεσολάβηση του Πάπα Βενέδικτου.
Ξεχάστε την αναδιάρθρωση του χρέους, τους μηχανισμούς στήριξης, τη σκληρή λιτότητα και τη δημοσιονομική προσαρμογή. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα οι Βρυξέλλες αναφέρουν ότι συγκαλούν την Κυριακή άλλη μία σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης, με σκοπό να συζητηθεί ξανά και να δοθεί επιτέλους μια λύση στην κρίση χρέους που αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στη σύνοδο αυτή θα μετέχει, για πρώτη φορά στα χρονικά, και ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο πάπας Βενέδικτος, με την ελπίδα ότι θα κάνει το. . . θαύμα του.

ΙΚΑ: Στις 5 Απριλίου το δώρο του Πάσχα

Στις 5 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα του Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ... καθώς και το δώρο του Πάσχα σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Η καταβολή θα γίνει με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Ο Πούτιν, ο Εφραίμ και τα σχέδια της Μόσχας

Το διπλωματικό παρασκήνιο, τα «δώρα» στην Αθωνική Πολιτεία και οι προσπάθειες των Ρώσων να έχουν ρόλο στην ενέργεια.Την ίδια ώρα, που ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και με εγγύηση 300.000 ευρώ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να κάνει Ανάσταση στο Άγιο Όρος.

Αποκλειστικές πληροφορίες του “newsbomb” αναφέρουν έντονο διπλωματικό παρασκήνιο μεταξύ του ελληνικού ΥΠΕΞ και του αντίστοιχου ρωσικού, ενόψει της επίσκεψης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα επισκεφθεί τη Μονή Βατοπεδίου και θα έχει συνάντηση με τον Εφραίμ. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και οι διπλωματικοί υπάλληλοι των δύο χωρών έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να προετοιμάσουν την επίσκεψη.

Τα απομεινάρια μιας έκρηξης σουπερνόβα

Μια εικόνα με ένα μπλε νεφέλωμα, το οποίο βρίσκεται 1.500 έτη φωτός μακριά από τη Γη, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.
Πρόκειται για τα απομεινάρια μιας έκρηξης σουπερνόβα, η οποία υπολογίζεται ότι σημειώθηκε πριν από 5.000 με 8.000 χρόνια.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η συγκεκριμένη έκρηξη ήταν ορατή με γυμνό μάτι από τους κατοίκους της Γης.
Τα ίχνη της έκρηξης βρίσκονται στο «Κύκνο» και τη φωτογραφία τράβηξε το τηλεσκόπιο GALEX (Galaxy Evolution Explorer). Το GALEX εκτοξεύθηκε τον Απρίλιο του 2003 και βασική του αποστολή είναι η μελέτη της δημιουργίας των άστρων στο πρώιμο Σύμπαν.