Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

"Η αλήθεια είναι μια χώρα δίχως μονοπάτι"Η αλήθεια είναι μια χώρα δίχως μονοπάτι
O άνθρωπoς δεν μπορεί να φτάσει την αλήθεια μέσα από οργανώσεις, μέσα από κάποια πίστη, μέσα από δόγματα, ιερωμένους ή τελετουργίες, ούτε και μέσα από κάποια φιλοσοφική γνώση ή ψυχολογική τεχνική.
Πρέπει να τη βρει μέσα από τον καθρέφτη των σχέσεων, μέσα από την κατανόηση του περιεχομένου του νου του, με την παρατήρηση και όχι με διανοητική ψυχανάλυση ή ενδοσκοπική αυτοανάλυση.
O άνθρωπος έχει φτιάξει μέσα του σαν φράχτη προστασίας διάφορες εικόνες -θρησκευτικές, πολιτικές, προσωπικές.
Αυτές εκδηλώνονται σαν σύμβολα, ιδέες, πίστεις.
Το βάρος αυτών των εικόνων κυριαρχεί πάνω στη σκέψη του ανθρώπου, στις σχέσεις του και στην καθημερινή του ζωή. Αυτές οι εικόνες είναι οι αιτίες των προβλημάτων μας επειδή χωρίζουν τον έναν άνθρωπo από τον άλλον.
Η αντίληψη που έχει o άνθρωπoς για τη ζωή διαμορφώνεται από τις έννοιες που ήδη ενυπάρχουν στο νου του. Το περιεχόμενο της συνείδησής του είναι όλη του η ύπαρξη. Αυτό το περιεχόμενο είναι κοινό σε όλη την ανθρωπότητα.
Η ατομικότητα είναι το όνομα, η μορφή και η

Αυτός ο εκσκαφέας θα καταφέρει να...παρκάρει πάνω στο βαγόνι;


Δείτε πιο κάτω καρέ καρέ που μπορεί να παρκάρει ένας οδηγός τέτοιου μηχανήματος (που ζυγίζει άνω των 2 τόνων) με λίγες κινήσεις. Πραγματικά εκπληκτικό...

Κοινωνικά μέτρα για τη φτώχεια λαμβάνουν τέσσερις δήμοι στην Κύπρο


Ένας μετά τον άλλο δήμοι και κοινότητες αναδιπλούνται για αντιμετώπιση των προβλημάτων και των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο, οι οποίες... όσο περνά ο καιρός, επηρεάζουν όλο και περισσότερο τους πολίτες. Και κυρίως τους ανέργους, που εξάντλησαν το εξάμηνο του ανεργιακού επιδόματος, τους λήπτες χαμηλής σύνταξης, τις διαζευγμένες, τους αγρότες και άλλες κατηγορίες ευάλωτων ομάδων.

«Δώστε στην Ελλάδα την ευκαιρία της»


Στις εφημερίδες Die Welt, Der Tagesspiegel και Frankfurter Allgemeine Zeitung καταχωρήθηκε ολοσέλιδη αγγελία για την Ελλάδα με τον τίτλο «Δώστε στην Ελλάδα την ευκαιρία της».
Στις εφημερίδες Die Welt, Der Tagesspiegel και Frankfurter Allgemeine Zeitung καταχωρήθηκε ολοσέλιδη αγγελία για την Ελλάδα με τον τίτλο «Δώστε στην Ελλάδα την ευκαιρία της».

Κύριε Γιούνκερ, εκλογές στο Λουξεμβούργο, πότε έχετε;«Παρακαλούμε θερμά τον κ.Γιούνκερ να μας ενημερώσει πότε πρόκειται να γίνουν οι εκλογές στο Λουξεμβούργο, ώστε και εμείς με τη σειρά μας, να του δώσουμε οδηγίες για το ποιούς ακριβώς πρέπει να ψηφίσει», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών.

Αφορμή οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, ο οποίος υποστήριξε πως «αν μετά τις εκλογές στην Ελλάδα κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί, οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το

Τον μαχαίρωσαν για τις εισπάξεις


Τέσσερα άτομα (αλλοδαποί) μπήκαν στο internet cafe ενός μετανάστη και χωρίς κανένα δισταγμό του κάρφωσαν ένα μαχαίρι στην κοιλιά για να του αρπάξουν τα χρήματα

Φρ. Βρανίτσκι: «Η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι σε λάθος δρόμο»Γνωρίζει την Ελλάδα πολύ καλά, αφού τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει σπίτι στην Ιεράπετρα και περνά εκεί πολλούς μήνες το χρόνο. Ο λόγος για τον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας, Φραντς Βρανίτσκι, ο οποίος επισημαίνει ότι η Ελλάδα στραγγαλίζεται με τις συνεχείς απαγορεύσεις.

«Η όλη βοήθεια προς την Ελλάδα βρίσκεται σε λάθος δρόμο», καθώς με τις συνεχείς υπαγορεύσεις της τρόικας για συρρίκνωση και περικοπές μισθών και συντάξεων, εξοντώνει κανείς, και μάλιστα με «μεγάλη διεθνή

Καβάλα: Ληστής εναντίον σεκιουριτά στο κυλικείο νοσοκομείου!


Πρωτοφανείς καταστάσεις στο γενικό νοσοκομείο της πόλης...
Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στις 02.45. Άγνωστος δράστης που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα, μπήκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και απείλησε με όπλο και σιδερολοστό υπάλληλο του κυλικείου, για να.......
πάρει τα χρήματα του ταμείου.

BURN MOTHERFUCKER, BURN
BURN MOTHERFUCKER, BURN
Τα κτίρια όταν καίγονται
μεταδίδονται σε live σύνδεση..
Οι καμένες ζωές δεν αποτελούν είδηση...
Πολύ συζητήθηκαν τα καμένα κτίρια του Τσίλερ και πολλά δάκρυα χύθηκαν από υποκριτικές κατίνες και “πολιτισμένους” κυριλέδες. Λες και ήξεραν κι από χθες ποιος είναι ο Τσίλερ ή ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την πολεοδομία και την αρχιτεκτονική της πόλης. Λες και φώναξαν ποτέ, για την οικοπεδοποίηση της Αθήνας, για την άτακτη αστικοποίησή της, για τα αυθαίρετα, για την έλλειψη χώρων πρασίνου, για την εσκεμμένη υποβάθμιση περιοχών, ώστε να κάνουν χρυσές δουλειές οι μεσιτικές εταιρείες.
Ήταν αυτοί που κατάπιναν αμάσητους τους γελοίους ισχυρισμούς, ότι οι μετανάστες ή οι άστεγοι αποτελούν “εστίες μόλυνσης” και “υγειονομικές βόμβες”.
Πόσα κτίρια ανήκουν στο Δημόσιο και μένουν ανεκμετάλλευτα. Άλλα πόσα βρίσκονται στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας και δεν αξιοποιούνται. Ορισμένα εξ’ αυτών, είναι κτίρια αντίστοιχα με τα νεοκλασικά για τα οποία χύνουν δάκρυα και ανάβουν ρεσώ οι “ευαίσθητοι” πολίτες. Πόσα οικοδομικά τετράγωνα απαξιώνονται μέχρι να βρεθεί κάποιος “ευεργέτης” που τα γκρεμίζει για να χτίσει πολυκατοικίες.

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΣΕΡΒΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Την απόφαση να δοθεί στη Σερβία το καθεστώς της χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ αναμένεται να πάρουν την Τρίτη οι υπουργοί των «27» αρμόδιοι για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, κίνηση που θα επικυρωθεί από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής 1ης-2ας Μαρτίου. Τα...
τελευταία απομακρύνθηκαν με την πρόοδο στο διάλογο Βελιγραδίου και Πρίστινας. Η πορεία της Σερβίας προς τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει καθυστερήσει εξαιτίας του ζητήματος του Κοσόβου, καθώς η Ένωση απαιτούσε εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών.

Η Heidy Klum ξεσάλωσε στο πάρτι μετά τα βραβεία Όσκαρ

Η Heidi Klum από τότε που χώρισε φαίνεται πως του δίνει και καταλαβαίνει. Το 38χρονο μοντέλο μπορεί να πήρε διαζύγιο από τον πρώην σύζυγο της Seal, αλλά φαίνεται πως καλοπερνάει ως single.

Η παρουσία της στο party του Elton John που ακολούθησε αμέσως μετά τα Όσκαρ, στο Beverly Hills, προς τιμήν του Συλλόγου που ο ίδιος έχει ιδρύσει κατά του AIDS δεν πέρασε απαρατήρητη. 

To διάσημο μοντέλο, συνάντησε την άλλη καλλονή Bar Rafaeli, και οι δυο τους παραήρθαν κοντά...

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΓΚΑΡΘΟΝ

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης αθώωσε τον Ισπανό δικαστή Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, ο οποίος κατηγορείτο ότι παραβίασε τη νομοθεσία περί αμνηστίας επειδή θέλησε να ερευνήσει για την τύχη των αγνοουμένων της εποχής του Φράνκο. Ο 56χρονος δικαστής, καταδικάσθηκε στις 9...

ΔΕΙΤΕ τα πιο διάσημα στήθη πριν και μετά τις πλαστικές! Σπυράκια που έγιναν... μπαλόνια!


ΔΕΙΤΕ τα πιο διάσημα στήθη πριν και μετά τις πλαστικές! Σπυράκια που έγιναν... μπαλόνια!

alt

"Η Ελλάδα πλησιάζει στη "λύση" της εξόδου από το ευρώ".Άρθρο του Π.Κρούγκμαν


“Γιατί η Ευρώπη είναι ο “μεγάλος ασθενής” της παγκόσμιας οικονομίας”; Το ερώτημα θέτει σε άρθρο του στους New York Times, ο Π.Κρούγκμαν ο οποίος επιχειρεί να δώσει απάντηση.Απάντηση που αποδεικνύει ότι όσα υποστηρίζουν οι “εγκέφαλοι” της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι απλά καταστροφικά.Για τους πολίτες εννοείται.

Τον Μάρτιο ξεκινούν τα reality shows

Τον Μάρτιο κάνουν πρεμιέρα και τα δύο talent shows του ΑΝΤ1, το Dancing with the stars 3 και το «Ελλάδα έχεις ταλέντο».
Στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ακροάσεις, ενώ στην κριτική επιτροπή σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο δε θα δούμε τελικά τον Γιώργο Θεοφάνους λόγω των οικονομικών απαιτήσεων που είχε, που δεν μπορούσε να καλύψει το κανάλι.

Τραγικό τέλος για ηλικιωμένο στον Έβρο

Δεν είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια του ηλικιωμένου άντρα που είχε εξαφανιστεί κοντά στα Χριστούγεννα από την περιοχή της Εφορίας στην Αλεξανδρούπολη, το όνομα του οποίου είχε μπει και στις αναζητήσεις του Silver Alert.

Στην ψήφιση του ελληνικού πακέτου στήριξης ο Σόιμπλε έλυνε...sudoku!Σε μια από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις για την χώρα μας,την ψήφιση του πακέτου στήριξης 130 δις ευρώ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, έλυνε... sudoku!!!

Μάλιστα εκείνη την ώρα στο βήμα δεν ήταν όποιος και όποιος, αλλά η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος, η Μέρκελ δηλαδή, σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Θανάσης Ευθυμιάδης: «Όσο υπάρχουν κομματόσκυλα…»


Τα πράγματα με το όνομά τους είπε ο Θανάσης Ευθυμιάδης σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφερόμενος στις «αλλαγές», που γίνονται στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας.

Ξεσηκώνεται ο Οικουμενικός Ελληνισμός...

Δεκάδες χιλιάδες εξέφρασαν στη Μελβούρνη την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα.
Τη μορφή εκδήλωσης αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό πήρε το διήμερο «Γλέντι» που έγινε στο κέντρο της Μελβούρνης στο πλαίσιο του μεγάλου Ελληνοαυστραλιανού φεστιβάλ «Αντίποδες» με το τεράστιο σύνθημα στην κεντρική σκηνή «We support Greece» (Στηρίζουμε την Ελλάδα).

Δεκάδες χιλιάδες ο κόσμος στην εκδήλωση, πολλοί από τους οποίους μάλιστα ΔΕΝ ήταν Έλληνες.

Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι λογική και εθνική επιταγή
Του Σπύρου Μαρκέτου, επίκουρου καθηγητή της Ιστορίας των Ιδεών, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
Όσοι υποστηρίζουν σήμερα το ευρώ συνήθως αγνοούν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δέθηκε η Ελλάδα σε μια νομισματική ένωση. Δύο προηγούμενα τέτοια πειράματα, το πρώτο στα τέλη του 19ου αιώνα και το δεύτερο στο Μεσοπόλεμο, είχαν οικτρή κατάληξη. Το τρίτο και χειρότερο, όπως αποδεικνύεται, είναι το ευρώ.

O ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν και η σύζυγός του Αν Σινκλέρ οφείλουν περισσότερα από 16.000 δολάρια σε φόρους ακίνητης περιουσίας για το σπίτι που διατηρούσαν στην Ουάσινγκτον και το οποίο σήμερα έχει βγει προς πώληση. Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο η τοπική εφορία, ο Στρος-Καν και η Σινκλέρ, που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια του...
σπιτιού, χρωστούν 16.160,07 δολάρια. Μαζί με το πρόστιμο υπερημερίας, το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 18.746,38 δολάρια.

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΤΕΤΡΑΠΕΛΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΑΚΡΩΝ...


Σταματά την Τετάρτη η χορήγηση φαρμάκων με πίστωση

Σταματούν από την Τετάρτη, 1η Μαρτίου, την πίστωση σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας καθώς όπως επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση «αδυνατούν πλέον να χορηγήσουν με πίστωση οτιδήποτε, αφού οι προμηθευτές απαιτούν εξόφληση τοις μετρητοίς».

Στις Βρυξέλλες αύριο ο πρωθυπουργός

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012, 08:39
Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί αύριο Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με αποκλειστικό θέμα την εφαρμογή των μέτρων του δεύτερου πακέτου βοήθειας και την απορρόφηση των πόρων της Ε.Ε. για την ανάπτυξη.

Γιατί η νέα σύμβαση οδηγεί την Ελλάδα (και) στην επίσημη χρεωκοπία
Μόλις δανειστήκαμε 130 δις για να κουρέψουμε…107 και για να επιστρέψουμε στα 120 ή 129%!! το…2020!. Απίθανο. Η “ανοχή” χρέους της τάξεως του 120-130% προυποθέτει συνεχή κατ’ έτος ανάπτυξη της τάξεως του 3-5% . Τι είναι πιο πιθανό; να επιστρέψει η Ελλάδα σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σύντομα ή να συνεχιστεί η ύφεση και η χρηματοπιστωτική “ξηρασία” ειδικά όταν η δομές του Ελλαδικού κράτους παραμένουν ίδιες και το ίδιο έχει πλέον μετατραπεί σε εγχώρια εισπρακτική μαφία και μόνο τρώγωντας τις σαρκες μας; Αντιλαμβάνονται τι ζημιά έκαναν με την συμπεριφορά τους αυτή

Η τούμπα της Απολλωνίας έκρυβε μακεδονικό τάφο

Οι αρχαιολόγοι το υποψιάζονταν από καιρό όπως κι οι αρχαιοκάπηλοι, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το μάθουν: η τούμπα που δεσπόζει στην πεδιάδα της...
Απολλωνίας, 50 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, έκρυβε κάτι σημαντικό, έναν εντυπωσιακών διαστάσεων μακεδονικό τάφο του 2ου αιώνα π.Χ., που ήρθε πρόσφατα στο φως.

Το σημαντικό μνημείο αποκάλυψε ομάδα αρχαιολόγων της ΙΣΤ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με επικεφαλής την πρώην προϊσταμένη της υπηρεσίας, δρα Αρχαιολογίας Λίλιαν Αχειλαρά, ακολουθώντας τις υποδείξεις του καθηγητή του ΑΠΘ, διευθυντή του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής Γρηγόρη Τσόκα, που με τους συνεργάτες του ανίχνευσε τον τάφο, εφαρμόζοντας μεθόδους γεωφυσικής διασκόπησης.

Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας δημοσίευμα περί «λουκέτων σε σχολεία»

Για εντυπώσεις πανικού κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Τύπος της Κυριακής με τίτλο «λουκέτα στα σχολεία», τονίζοντας σε... σχετική ανακοίνωση πως ο αριθμός των εκπαιδευτικών επαρκεί για να μην υπάρχουν κενά σε τάξεις, με τον παιδαγωγικά σωστό αριθμό μαθητών, χωρίς αυξήσεις. Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι η εφημερίδα «προσπαθεί για πολλοστή φορά να δημιουργήσει εντυπώσεις πανικού και τρομοκράτησης στο χώρο της εκπαίδευσης», υπογραμμίζοντας πως «ο χώρος της εκπαίδευσης έχει ανάγκη από

Από το "όλον" στις παραφυάδες...

από το Μαρικάκι
Αφού επί 37 συναπτά έτη – όσο διαρκούσε η δυνατότητα διακυβέρνησης ή η υπόσχεση της εξουσίας – φάγαμε το πλήρες ή όλον ΠΑΣΟΚ των διαφόρων αποχρώσεων, τώρα...
θα το καταναλώσουμε και σε ταμπλέτες, καθώς ήγγικεν η ώρα της πολυδιάσπασης και όχι μόνο, αλλά και του «κονταροχτυπήματος» των πάλαι ποτέ συντρόφων. Αλλού οι ταμπλέτες θα είναι ενισχυμένες με τα ιδεώδη του «εκσυγχρονισμού» και της οικονομίας των αγορών, αλλού η δόση σε εκσυγχρονισμό θα αλλοιώνεται με κάποια παραπάνω γραμμάρια σοσιαλδημοκρατίας σε περιτύλιγμα που θα γράφει απέξω «νέα κεντροαριστερά».

Αλέξης Κούγιας: Δεν...χαλάει την περσινή επιτυχημένη συνταγή!

Όσοι γνωρίζουν πολύ καλά τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή Αλέξη Κούγια, δεν φαίνεται να...αιφνιδιάστηκαν από την τελευταία κίνησή του, να δημοσιοποιήσει και μάλιστα έντονα τους διαιτητικούς του προβληματισμούς από την εικόνα στο ματς της Μυτιιλήνης, αφού και πέρυσι στο ίδιο κομβικό σημεί της σαιζόν και με την Παναχαϊκή να αγωνίζεται στην Γ’ εθνική, πάλι είχε βγει στην επίθεση, ζητώντας διαιτησία 50-50 και τίποτε διαφορετικό.
Κάτι που υπήρξε, με αποτέελσμα η πατρινή ομάδα να περάσει “τρένο” από Κόρινθο και Ρόδο αλά και όποιο άλλο εμπόδιο βρήκε στο δρόμο της, φθάνοντας στην πανηγυρική κατάκτηση του τίτλου.
Το ίδιο δε ο κ. Κούγας θέλει να πετύχει και φέτος. Βλέποντας ότι η ομάδα του αγωνιστικά είναι καλύτερη από την πλειοψηφία των άλλων που επίσης βρίσκονται ψηλά στην βαθμολογία, προβληματίζεται μόνο και μόνο από τις κατά καιρούς εμφανιζόμενες άσχημες

Στίβος: Με οκτώ στο παγκόσμιο της Κωνσταντινούπολης

Με οχτώ αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχει η Ελλάδα στο 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης (9-11/3).
Πρόκειται για την μεγαλύτερη αριθμητικά ομάδα από το 2004 και μετά (στη διοργάνωση της Βουδαπέστης είχαν αγωνιστεί 19 άτομα), η οποία μάλιστα συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για καλές εμφανίσεις.
Ο Λούης Τσάτουμας θα έχει το ρόλο του αρχηγού δεδομένο του ότι θα πάρει μέρος στο τέταρτο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού της καριέρα του, έχοντας ως καλύτερη ανάμνηση από το συγκεκριμένο θεσμό, την τέταρτη θέση στη διοργάνωση της Μόσχας το 2006.
Ο μοναδικός από τους οχτώ αθλητές που αγωνίστηκαν στην τελευταία διοργάνωση, το 2010 στη Ντόχα, είναι ο Κώστας Φιλιππίδης.
Μάλιστα ο 26χρονος στη διοργάνωση των Αραβικών Εμιράτων κατέλαβε την τέταρτη θέση

Το αµερικανικό µνηµόνιο του 1947

Τον Φεβρουάριο του 1947, η χώρα ζού­σε πραγµατικά τραγικές στιγµές, στα όρια της εξαθλίωσης, όπως χαρακτη­ριστικά µαρτυρά ο πρώτος γραµµατέ­ας της... βρετανικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον σε ανεπίσηµο σηµείωµά του που παρέδωσε στο State Department.

Ο Βρετανός γραµµατέας περιέγραφε µιαν οδυνηρή πραγµατικότητα που επικρατούσε στη χώρα µας µε την άθλια κατάσταση του στρατεύ­µατος και µε τη βεβαιότητα της πλήρους οικο­νοµικής κατάρρευσής της, ενώ προειδοποιούσε για επικείµενο λιµό και κίνδυνο να ξεσπάσουν κοινωνικές ταραχές, αν δεν ερχόταν άµεση και σηµαντική βοήθεια από το εξωτερικό. Για πολ­λοστή φορά η χώρα βρισκόταν στο έλεος... της εξωτερικής βοήθειας.

Β' εθνική: Ο Διαγόρας απολογείται μεθαύριο στον Αθλητικό Δικαστή

Σε απολογία κλήθηκαν οι του Διαγόρα Ρόδου για το θέμα της ανάκλησης του πιστοποιητικού και της μη συμμετοχής τους τις τελευταίες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής.
Η ΠΑΕ Διαγόρας, λοιπόν, θα απολογηθεί την Πέμπτη (01/03) ενώπιον του αθλητικού δικαστή και εκείνος θα αποφασίσει αν θα αποβληθεί ή όχι από το πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή οι «κυανέρυθροι» περιμένουν από την ΕΕΑ να κάνει γνωστό αν το αίτημα για επανεξέταση γίνει αποδεκτό ή όχι.
Αναλυτικά η κλήση:
«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ- FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 01-03-2012 και ώρα 10:30 την ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣγια παράβαση των άρθρων 1, 2,3,4 του Πειθαρχικού Κώδικα άρθρο 77Α παρ. 1 περίπτωση ε και 3 του Νόμου 2725/99 όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 24 του Νόμου 3057/2002».
- Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι μεθαύριο Πέμπτη θα εκδικαστούν και οι υποθέσεις:

Συνάντηση Παπαδήμου - Μπαρόζο την Τετάρτη

Συνάντηση με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων του δεύτερου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας θα έχουν... την Τετάρτη στις 16.00 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Πία Αρεκίλντε, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους, οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική συνομιλία την Κυριακή εν όψει της συνάντησής τους. Διευκρίνισε επίσης ότι οι δύο πλευρές θα συζητήσουν επίσης τόσο για την ταχεία απορρόφηση των πόρων της ΕΕ για την τόνωση της ανάπτυξης στη χώρα μας, όσο και για το έργο της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα.

Κεραυνός Αιγίου: Η πίστη για την πρώτη τετράδα δεν έχει χαθεί...

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι ίσως της χρονιάς στη Γ΄ εθνική μπάσκετ, ο Κεραυνός Αιγίου εναντίον του Χολαργού, παρουσίασε μαζεμένα τα προβλήματα, από τραυαματισμούς και ιώσεις και για πρώτη φορά παρατάχθηκε με εννέα μόλις παίκτες στο γήπεδο.
Παιχνίδι που παρόλα αυτά τα προβλήματα το έχασε στις λεπτομέρειες με ένα καλάθι, αν και θα μπορούσε τουλάχιστον να το στείλει στην παράταση κι εκεί ότι ήθελε προκύψει. Ούτε αυτό έγινε, αλλά η αισιοδοξία δεν χάνεται.
Ο στόχος για την Αιγιώτικη ομάδα εξακολουθεί να είναι είσοδος στην πρώτη τετράδα και υπάρχουν πολλές αγωνιστικές για να το πετύχει, θέλοντας όμως και τη βοήθεια από συνδυασμό μερικών άλλων αποτελεσμάτων στις αθηναϊκές ομάδες.
Ο στόχος που κυνηγάει η Αιγιώτικη ομάδα είναι ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου, τον οποίο έχει ήδη νικήσει δυο φορές, ότι όμως και να συμβεί στο τέλος, η χρονιά για τον Κεραυνό μόνο

Μπάσκετ: Βραβεύεται από τους διαιτητές Αχαϊας ο Γιώργος Βασιλακόπουλος

“Πυρετός” οργανωτικής προετοιμασίας υπάρχει στη διοίκηση του συνδέσμου διαιτητών μπάσκετ Αχαϊας για την εκδήλωση της ερχόμενης Παρασκευής 2 Μαρτίου, με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην οποία κι εκτός όλων των άλλων, θα τιμηθεί για την πολύχρονη παρουσία του στο άθλημα εντός κι εκτός συνόρων, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος.
Ο τελευταίος θα είναι ο βασικός προσκεκλημένος της όλης αυτής εκδήλωσης, η οποία δεν θα έιναι μια...κλασική κοπής της πίτας, αφού υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Να σημειωθεί κατ’ αρχάς, ότι η αυλαία των εκδηλώσεων της Παρασκευής θα ανοίξει

H Heike Hänsel φώναξε μέσα στο Γερμανικό Κοινοβούλιο: "Είμαστε όλοι Έλληνες"

"Είμαστε όλοι Έλληνες" αναφώνησε πριν λίγο η Γερμανίδα βουλευτής των αριστερών Heike Hänsel ενώ τόνισε πως ντρέπετε που η Γερμανική Κυβέρνηση φέρνει καθημερινά ολοένα και περισσότερο στην εξαθλίωση τον Ελληνικό λαό. Σε άλλο σημείο σχολίασε το γεγονός πως...
ο 86χρονος πλέον Μίκης Θεοδωράκης κατεβαίνει και αγωνίζεται ακόμα και τώρα στους δρόμους για να υπερασπιστεί τα δικαίωματα όλων των Ελλήνων. Αξίζει να δείτε πιο κάτω το τελευταίο άρθρο της Heike Hansel στην προσωπική της σελίδα με τίτλο Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ

Χαντ-μπολ: Η Τάνια Πένεφ στο ράδιο "Γάμμα" εφ' 'ολης της ύλης

Για την κατάκτηση του κυπέλλου ελλάδας από την Ορμή Λουξ αλλά και την επικείμενη του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής, μίλησε στην σημερινή αθλητική εκπομπή του ράδιο “Γάμμα”, “Μπάλα είναι και γυρίζει”, η εκ των κορυφαίων αθλητριών της Τάνια Πένεφ.
Η έμπειρη αθλήτρια δεν έκρυψε την πεποίθησή της για την θετική έκβαση που όπως φαίνεται θα έχει η φετινή σαιζόν, ενώ υπογράμμισε και το ότι και η ίδια θα παραμείνει στην Πάτρα και του χρόνου, αλλά η ομάδα είναι σε θέση να συνεχίσει να κατακτά τίτλους και να κάνει την πόλη υπερήφανη.
Αναλυτικά οι δηλώσεις της Τάνια Πένεφ στον Μίλτο Σπυρόπουλο.
- Για τον τελικό κυπέλλου: “Ήταν ντέρμπι και το ξέραμε, είχαμε χάσει στο πρωτάθλημα στην Αθήνα με πολλά γκολ διαφορά που δεν ήταν η πραγματικότητα και μας είχε ενοχλήσει και με ένα ακόμη επιλέον κίνητρο πήγαμε στο Λουτράκι να παίξουμε, αποφασισμένες να γυρίσουμε

Όλα του γάμου δύσκολα και η νύφη...Μοναδικές στιγμές στο Αντίρριο!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Κούλουμα και "Ο Γάμος της Κρίσης" στο Αντίρριο. Το κρύο και η βροχή δεν σταμάτησε του διοργανωτές και τον κόσμο για να έρθουν και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Η ημέρα ξεκίνησε με την Φυσιολατρική ομάδα Αντιρρίου με κλαρίνα και νταούλια που συνόδεψαν την νύφη και το γαμπρό μετά μουσικής από το σπίτι τους μέχρι και την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αντιρρίου. Στην συνέχεια παρακολουθήσαμε το ξεκαρδιστικό θεατρικό "Ο Γάμος της Κρίσης" και η ημέρα συνεχίστηκε με το Γαϊτανάκι και άλλους παραδοσιακού χορούς από το χορευτικό του Αντιρρίου. Στο τέλος οι διοργανωτές προσέφεραν σαρακοστιανά φαγητά στους παρευρισκόμενους.

Ποδόσφαιρο: "Καλπάζουν" οι Νέοι της Παναχαϊκής (3-0 τον Ηρακλή Ψαχνών)

Από νίκη σε νίκη βαδίζουν και οι Νέοι της Παναχαϊκής στο δικό τους πρωτάθλημα της Β' εθνικής, με τελευταία πολύ μεγάλη και άνετη νίκη, το 3-0 επί του Ηρακλή Ψαχνών που τους διατηρούν στην μοναξιά της κορυφής και με τον Εθνικό Αστέρα να ακολουθεί.
Τα αποτελέσματα της 8ης Αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του Πρωταθλήματος Ο.Π.Α.Π. της FOOTBALL LEAGUE ΝΕΩΝ είναι:
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 3-0, ΦΩΚΙΚΟΣ-ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 5-1, ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-0.

Ο Ισίδωρος Κούβελος μετέφερε το εκατομμύριο στο εξωτερικό - Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση
Λύθηκε το μυστήριο με το πρόσωπο που έβγαλε στο εξωτερικό, το εκατομμύριο τον Μάρτιο του 2011, καθώς πρόκειται για τον κ. Ισίδωρο Κούβελο, τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της έκανε λόγο για "προσπάθεια σπίλωσης" και πρόσθεσε ότι η μεταφορά έγινε για επιχειρήσεις του κ. Κούβελου στο εξωτερικό.

Θα ελέγξουν τις γνώσεις εργαζομένων σε νοσοκομεία

Μεγάλη αγωνία διακατέχει τις τελευταίες ημέρες πολλούς από τους εργαζόμενους που... απασχολούνται σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Κι αυτό διότι πολύ σύντομα καταφθάνουν τα κλιμάκια που θα κάνουν ελέγχους επιπέδου γνώσεων των υπαλλήλων - κυρίως διοικητικών - και αυτό που ακούγεται έντονα στα πηγαδάκια αλλά έχει γίνει και θέμα μεταξύ συνδικαλιστών, είναι ότι θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα όσοι με πτυχία ιδιωτικών σχολών κατάφεραν να αναβαθμιστούν από ΥΕ. Και σίγουρα αναμένονται εξελίξεις και αντιδράσεις οσονούπω, ειδικά στο νοσοκομείο του Ρίου που θα είναι ο πρώτος σταθμός των ελεγκτών.

Μπάσκετ: Από 900 εισιτήρια έκαστος στους φιναλίστ του κυπέλλου Ελλάδας

Στο τμήμα νοτιοανατολικής Αττικής στη Γλυφάδα, πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη της Αστυνομίας με τους εκπρόσωπους του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, ενόψει του τελικού Κυπέλλου μπάσκετ που θα διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου.
Στη σύσκεψη, η οποία διήρκησε από τις 12:00 έως τη 13:15, την πλευρά του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Μιχάλης Γεωργαντής, ενώ αυτή του Ολυμπιακού ο Χρήστος Σταυρόπουλος. Από τη διάρκεια και μόνο αυτής, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως έγινε σε πολύ ήρεμο κλίμα.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι δύο ομάδες να πάρουν από 900 εισιτήρια, 50 προσκλήσεις για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τους και 35 διαπιστεύσεις.
Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος θα υπάρχουν οι λεγόμενες «νεκρές ζώνες»,

Αλέξης Κούγιας: "Ένας ακόμη τελικός έρχεται με τον Βύζα"

Ο Αλέξης Κούγιας πανευτυχής για την σπουδαία εμφάνιση της ομάδας του και το διπλό που πήρε, εμφανίστηκε στα “κοκκινόμαυρα” αποδυτήρια μοιράζοντας συγχαρητήρια αλλά και νουθεσίες μετά το τέλος του αγώνα της Κυριακής.
“Συγχαρητήρια για τη σοβαρότητα που δείξατε μέσα στο γήπεδο. Και πέρυσι τέτοια εποχή ξεκινούσε η μεγάλη αντεπίθεση της Παναχαϊκής που μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, στη Β’ εθνική και πιστεύω ότι κάτι ανάλογο ξεκινάμε και τώρα.
Βλέπετε ότι και φέτος πήραμε καλύτερους παίκτες από αυτούς που έφυγαν και είναι καθαρά δική σας υπόθεση να πάμε την ομάδα εκεί που όλοι θέλουμε.
Προσοχή όμως, το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο, τίποτε δεν έχει

Αρνείται ο Σαρκοζί το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ευρωσυνθήκη

Απέκλεισε ο Γάλλος πρόεδρος- και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία- το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την... ευρωπαϊκή συνθήκη δημοσιονομικής πειθαρχίας, σε περίπτωση που επανεκλεγεί, θεωρώντας ότι το θέμα είναι αρκετά περίπλοκο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο Νικολά Σαρκοζί είπε: «Μπορεί άνετα κανείς να φανταστεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την Ευρώπη, για το ενιαίο νόμισμα, για παράδειγμα, γιατί το θέμα είναι αρκετά σαφές: θέλετε να αλλάξετε το φράγκο με το ευρώ;»

Χαντ-μπολ: Οι Ελπίδες πρωταθλητές εφήβων της Πελοποννήσου

Πρωταθλήτρια ομάδα εφήβων της ΕΣΧ Πελοποννήσου 2011-12 και για δεύτερη φορά αναδείχθηκε η ομάδα των Ελπίδων μετά από σειρά αγώνων που έδωσε εναντίον του Πήγασου Αιγίου.
Οι νεαροί αθλητές παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω μαθημάτων και την δικαιολογημένη έλλειψη προπονήσεων έπαιξαν με ομαδικό πνεύμα και μαχητικότητα και κατάφεραν να αποδείξουν ότι το μέλλον τους ανήκει.
Τα μέλη της εφηβικής ομάδας ακολουθούν την πορεία που έχει χαράξει μαζί τους ο προπονητής τους τα τελευταία 6 χρόνια και μέσα από τον μακροχρόνιο σχεδιασμό που έχει καταστρώσει το προπονητικό τιμ των Ελπίδων αποτελούν το φυτώριο που σε λίγο θα συμπληρώσει την ομάδα των ανδρών που αγωνίζεται στην Α2.

Οι Έλληνες είχαν υψηλότερες απολαβές απ' τους Ιταλούς

Εντύπωση προκαλούν στην Ιταλία τα στοιχεία της Eurostat: "Οι Έλληνες εργαζόμενοι, το 2009, φέρονται να εξασφάλισαν... υψηλότερες απολαβές από τους Ιταλούς".

Με ιδιαίτερη έμφαση προβάλλονται από τον ιταλικό Τύπο, τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία, το 2009, οι μεικτές απολαβές των ιταλών εργαζομένων ήταν χαμηλότερες από εκείνες των ελλήνων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Ιταλοί εργαζόμενοι κέρδιζαν κατά μέσο όρο 23.406 ευρώ ετησίως. Οι Ισπανοί 26.316 και οι Έλληνες 29.160.

Πόλο: Άρχισαν οι μηδενισμοί και στην Α1 εθνική - Τα Χανιά δεν πάνε στο Αργοστόλι

"Κουτσουρεμένη" θα είναι η αυριανή εμβόλιμη αγωνιστική στην Α1 εθνική πόλο και μάλιστα με εμφάνιση του πρώτου μηδενισμού, αφού τα Χανιά ειδοποίησαν ότι για οικονομικούς λόγους δεν θα ταξιδέψουν μέχρι το Αργοστόλι για να παίξουν με την εκεί τοπική ομάδα.
Αίσθηση προκαλεί από το υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα ότι αρκετά παιχνίδια δεν θα γίνουν στις έδρες των γηπεδούχων ομάδων, αλλά σε άλλα ουδέτερα κολυμβητήρια, μια και εκεί που έχουν την έδρα τους υπάρχου σημαντικά προβλήματα, που δεν επιτρέπουν την λειτουργία τους.
Ο αγώνας του ΝΟΠ με τον Ολυμπιακό θα ξεκινήσει αύριο το βράδυ στις 8.30μ.μ. στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης και το πλήρες αυριανό πρόγραμμα είναι το παρακάτω:
Κολ. Φαλήρου 18.30 ΝΟ ΧΙΟΥ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Μπιράκης, Κατσαρός).

Κοινοτική οδηγία για αποζημίωση θυμάτων ενσωμάτωσε η Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η Ελλάδα ενσωμάτωσε στην εθνική της νομοθεσία την κοινοτική οδηγία για την... αποζημίωση των θυμάτων εγκληματικών πράξεων.

Η Ελλάδα, με τον τρόπο αυτόν, συμμορφώθηκε με απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης , της 31ης Μαρτίου 2011, και κατέβαλε στην Επιτροπή πρόστιμο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη μη συμμόρφωσή της με προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή θέτει τέλος στην διαδικασία παράβασης κατά της Ελλάδας.

Απόλλων: Πάνοπλος ετοιμάζεται για την έξοδο με Αμύντα

Ούτε...κούλουμα, ούτε Καθαρά Δευτέρα υπήρξε στον Απόλλωνα, παρά μόνο η έναρξη της προετοιμασίας για το “καυτής” βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι του Σαββάτου στην Αθήνα με τον Αμύντα και γι' αυτό, άπαντες οι “μελανόλευκοι” αθλητές έδωσαν το παρών, με εξαίρεση μόνο τον στρατευμένο Παναγιώτη Καπερώνη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και κάποιοι απόλυτα δικαιολογημένοι άλλες Δευτέρες, αυτή τη φορά πήγαν στην Περιβόλα και προπονήθηκαν επί δυο ώρες και κάτι υπό τις οδηγίες του Νίκου Βετούλα.
Η κρισιμότητα της Σαββατιάτικης εξόδου στην Αθήνα για το ματς με τον Αμύντα έφερε άπαντες τους αθλητές στο γήπεδο από προχθές κιόλας,

Ο Ν.Ο. Πατρών ως γηπεδούχος αύριο στην...Αθήνα κόντρα στον Ολυμπιακό!!!

Λόγω αδυναμίας λειτουργίας του Εθνικού κολυμβητήριου Πατρών "Ολυμπιονίκης Αντώνιος Πεπανός" ο ΝΟ Πατρών ζήτησε με επιστολή του από την ΚΟΕ την αλλαγή της έδρας του αγώνα του για την 17η αγωνιστική της Α1 Ανδρών Υδατοσφαίρισης.
Συγκεκριμένα ο αγώνας ΝΟ Πατρών και Ολυμπιακού ΣΦΠ θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου το κολυμβητήριο της Νεας Σμύρνης στις 20.30.
Κάτι που φυσικά συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του πατρινού ομίλου και δείχνει το πόσο τραγικά πλέον είναι τα πράγματα στο χώρο της λειτουργίας

Κάντο όπως η Πιερία. Το Πανελλήνιο «Κίνημα» αγοράς απ’ ευθείας από τον παραγωγό γεννήθηκε!

1.110 οικογένειες από την Κατερίνη παρήγγειλαν σε 20 ώρες άλλους 75 τόνους πατάτες. Η παράδοση...
το επόμενο Σάββατο 3 Μαρτίου.
-Οι παραγωγοί λένε «ευχαριστώ» και χαρίζουν 2 τόνους πατάτες στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» των εθελοντών.

-Στη Βέροια η επόμενη δράση με 24 τόνους πατάτες από την «Οικολογική Ομάδα Βέροιας»
Μαζική αγορά νέων προϊόντων κατ ευθείαν από τους παραγωγούς, όπως λάδι, ρύζι, όσπρια και μακαρόνια, πολύ σύντομα.