Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

ΠΩΣ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ


Οι τράπεζες ρυθμίζουν τα δάνεια ώστε οι δανειολήπτες να μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Βασίλης Ράπανος, αναφέρει ότι οι τράπεζες τον τελευταίο χρόνο προχωρούν σε μαζικές ρυθμίσεις των δανείων. Στόχος είναι να...
μειωθούν οι δόσεις, ώστε τα νοικοκυριά να μπορούν να είναι συνεπή στην αποπληρωμή τους. Και αυτό γίνεται κυρίως με την επιμήκυνση της διάρκειας στα στεγαστικά, και με τη μεταφορά οφειλών (από καταναλωτικά, κάρτες στην ίδια τράπεζα) στο στεγαστικό δάνειο, ώστε η συνολική οφειλή να έχει χαμηλότερο επιτόκιο και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής. Επίσης οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει και ειδικά προγράμματα για ανέργους με ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια και μεγάλη περίοδο χάριτος.

ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΠΙΟΕνα δυσεπίλυτο παζλ έχει μπροστά του το ΠΑΣΟΚ, που ετοιμάζεται για την εκλογή νέου αρχηγού, εν μέσω κατακλυσμιαίων εξελίξεων. Μπορεί τα μηνύματα από το Eurogroup να είναι θετικά, αλλά η χώρα διά της κυβέρνησης έχει αναλάβει...
σοβαρές υποχρεώσεις με τη δέσμευση καταρχάς ότι μέχρι στις 29 Φλεβάρη θα έχει προωθήσει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ανά υπουργείο.
Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, δεν δήλωσε τυχαία προχθές ότι όσο έχει την ευθύνη εθνικής ατζέντας δεν ασχολείται με άλλα θέματα και δη κομματικού χαρακτήρα.

ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ 80.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ...


Ρύθμιση-ανάσα για περίπου 80.000 δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια ύψους 3,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αντιμετωπίσει το...
φαινόμενο ακόμη και των αρνητικών εκκαθαριστικών μισθοδοσίας μετά το μαχαίρι του ενιαίου μισθολογίου στις αποδοχές τους και την απευθείας παρακράτηση των δόσεων του δανείου τους.
Οπως είπε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα μπαίνει πλαφόν δόσης σε συνάρτηση με τις μηνιαίες αποδοχές. Με την απόφαση αυτή, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, θα μειωθεί δραστικά στο μισό η παρακράτηση από τον μηνιαίο μισθό, ο οποίος μειώθηκε λόγω του ενιαίου μισθολογίου. «Αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού, θα είναι 3/10 του μισθού. Και αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος».
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται τη νέα ρύθμιση, χωρίς προς το παρόν να είναι σε θέση να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το τι θα γίνει, για παράδειγμα, με τους τόκους. Στις ρυθμίσεις δανείων που κάνουν οι τράπεζες, οι δόσεις μπορεί να μειώνονται και η διάρκεια των δανείων να επεκτείνεται, η τράπεζα όμως δεν χάνει καθώς οι τόκοι κεφαλαιοποιούνται και τελικά η εξόφληση του δανείου στοιχίζει περισσότερο. Από την άλλη, ο δανειολήπτης διατηρεί τη δυνατότητα ομαλής εξυπηρέτησης του δανείου του αποφεύγοντας πιθανές περιπέτειες κατασχέσεων.
Μετά τις δραστικές μειώσεις των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, κατ' εφαρμογή των διατάξεων του ενιαίου μισθολογίου, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι είχαν συνδέσει τη μισθοδοσία τους με την εξυπηρέτηση των στεγαστικών τους δανείων βρέθηκαν να λαμβάνουν εκκαθαριστικά μισθοδοσίας της τάξεως των 100 ευρώ ή ακόμη και αρνητικά εκκαθαριστικά.
Μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξει νέα έκρηξη των δανείων σε καθυστέρηση, οι τράπεζες προχώρησαν σε ρυθμίσεις με περισσότερες δόσεις ή ακόμη και πάγωμα δόσεων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, έχουν ήδη ρυθμιστεί περισσότερα από 750.000 στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
Οσον αφορά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μετά και τη σχετική νομοθετική ρύθμιση τον περασμένο Νοέμβριο, η διοίκηση του Ταμείου έχει θέσει σε εφαρμογή ρύθμιση δανείων η οποία προβλέπει καταβολή της μισής δόσης για διάστημα έως πέντε χρόνια, επιμήκυνση της διάρκειας εξόφλησης ενυπόθηκου στεγαστικού δανείου μέχρι 15 χρόνια, ακόμα και έως το 85ο έτος ηλικίας του δανειολήπτη, και αναστολή δόσεων έως και για δύο χρόνια. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για την ήδη ισχύουσα ρύθμιση, για δάνεια που έχουν συνομολογηθεί έως τις 30 Ιουνίου 2011, μπορούν να υποβληθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έως τις 30 Ιουνίου 2012.

(από ΤΑ ΝΕΑ)

Μάρτης γδάρτης για κατώτατους μισθούς


Από την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσει η μείωση του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ έρχονται περικοπές και σε μια σειρά από επιδόματα που συνδέονται με τις κατώτατες αποδοχές. Μεταξύ των επιδομάτων που συνδέονται με τους μισθούς είναι το επίδομα ανεργίας και το επίδομα κύησης και λοχείας, τα οποία κινδυνεύουν να περικοπούν.


Financial Times: Η τρόικα επανιδρύει το ελληνικό κράτος!


 ''Σύμφωνα με έγγραφα που εξασφαλίσαμε η Ευρώπη ανέλαβε τη κυβέρνηση της Ελλάδας για δύο χρόνια''

- Δεν κρύβει το δημοσίευμα τις βρετανικές επιδιώξεις ευρω-καταστροφής :''Οι δύσπιστοι ηγέτες της ευρωζώνης ετοιμάζουν ελληνική κατάρρευση μέσα στον επόμενο χρόνο''
- ''Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να αποτύχει, γιατί πολλοί από τους στόχους είναι αδύνατον να επιτευχθούν''
- ''Είναι το τίμημα της διάσωσης από στάση πληρωμών και κοινωνική αναταραχή''

Έρχεται νέο χαράτσι στα ενοίκια


Διαβάστε τι προτείνει η επιτροπή για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, για τον φόρο στα ενοίκια.
Παραδείγματα για το πώς επιβαρύνονται οι ιδιοκτήτες
Οι περιπέτειες των ιδιοκτητών ακινήτων δεν έχουν τελειωμό, καθώς μετά τη φοροκαταιγίδα των τελευταίων ετών και το χαράτσι, έρχεται η... αυτοτελής φορολόγηση ενοικίων.

Kείμενο Γάλλων στοχαστών: Να σώσουμε τον ελληνικό λαό από τους σωτήρες του


Η Libération της 21ης Φεβρουαρίου δημοσιεύει το κείμενο μιας σημαντικής κίνησης συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό και... ενάντια στις ολέθριες πολιτικές που, με αφετηρία την Ελλάδα, προβλέπεται να επεκταθούν σε όλη την Ευρώπη. Συνυπογράφεται από κορυφαίους γάλλους στοχαστές -μεταξύ των οποίων ο Μπαντιού, ο Μπαλιμπάρ, ο Νανσύ, ο Ρανσιέρ, η Μπάρμπαρα Κασσέν, ο Μισέλ Σουριά, ο Ντιντί-Υμπερμάν κ.ά-, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε επιστολή του περιοδικού αληthεια, που τους απευθύνθηκε με πρωτοβουλία της αρχισυντάκτριας Βίκης Σκούμπη. Συνοδεύεται από ένα κάλεσμα για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής επιτροπής αλληλεγγύης που ήδη βρίσκει ανταπόκριση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ακολουθεί το κείμενo: 

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗ


Η μείωση κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ του πρωτογενούς ελλείμματος μέσα σε δύο χρόνια είναι μία επίδοση που καμία άλλη χώρα δεν έχει πετύχει επεσήμανε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος, μιλώντας στο επενδυτικό φόρουμ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας...
Επενδύσεων. Όμως, όπως τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η δημοσιονομική προσαρμογή είναι αναγκαία συνθήκη, αλλά δεν είναι και ικανή από μόνη της, να φέρει βιώσιμη ανάπτυξη.

"Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ"


Η Πολωνία είναι "αποφασισμένη" να αναπτύξει ένα πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας παρά τις αυξανόμενες αντιθέσεις σε αυτό το σχέδιο, ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντόναλντ Τουσκ. "Ο αυξανόμενος σκεπτικισμός σχετικά με την πυρηνική ενέργεια δεν αλλάζει τη στάση της στο... ζήτημα", δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός, έπειτα από συνάντηση με τους υπουργούς του. Η Πολωνία σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία τον πρώτο της πυρηνικό σταθμό ισχύος 3.000 μεγαβάτ μέχρι το 2020, σε μία προσπάθεια να αλλάξει τις πηγές ενέργειάς της και να μην εξαρτάται από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας.

ΣΤΑ 367,9 ΔΙΣ. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ 2011


Στα 367,97 δισ. ευρώ ανήλθε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το Δεκέμβριο του 2011, έναντι 360,3 δισ. στο τέλος του Σεπτεμβρίου (2011) σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών. Ομόλογα και βραχυπρόθεσμοι τίτλοι ανέρχονται σε...
274,8 δισ. ευρώ, ενώ οι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου διαμορφώνονται στα 20,6 δισ. ευρώ.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Τουλάχιστον 46 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, σκοτώθηκαν χθες σε συγκρούσεις σε διάφορα μέρη της Συρίας, όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται και τα 13 μέλη, άνδρες και αγόρια, μίας...
οικογένειας στο χωριό Κάφαρ αλ Τον, στην επαρχία Χάμα, τα οποία εκτελέστηκαν από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας που εισέβαλαν στο χωριό.

Παναχαϊκή: Η πλειοψηφία του κόσμου στηρίζει το μεγάλο εγχείρημα που είναι σε εξέλιξη

Το ότι η ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι μια...όαση μέσα στο ομιχλώδες τοπίο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, είναι κάτι που ορθώς το επεσήμανε και πάλι ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Κούγιας, έτσι ώστε να γίνει απόλυτα κατανοητό και στους τελευταίους που δεν θέλουν να το χωνέψουν με τίποτε.
Μιλάμε για εκείνους (υπάρχουν και στην Πάτρα), που θα επιθυμούσαν μια Παναχαϊκή των προηγούμενων χρόνων, με διοίκηση από το...εξωτερικό και με εμβάσματα αμφιβόλου τελικής κατάληξης, για να περνάνε οι ίδιοι και μόνο καλά.
Από τη στιγμή που τις τύχες της ΠΑΕ τις ανέλαβε ο κ. Κούγιας, είναι δεδομένο ότι όλα αυτά και όχι μόνο, έλαβαν τέλος οριζόντια και κάθετα! Κάποιοι στενοχωρήθηκαν, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν απασχολεί τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.
Οι πατρινοί φίλαθλοι “διψάνε” στην κυριολεξία για να δουν και πάλι την Παναχαϊκή

ΣΤΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ


Δυνατότητα και όχι υποχρέωση αποτελεί για τους εργοδότες η προσαρμογή του κατώτατου μισθού στα νέα μειωμένα όρια, σύμφωνα με διευκρινήσεις του Υπουργείου Εργασίας. Από την 1η Μαρτίου θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή η μείωση κατά 22% σε όσους αμείβονται με την...
ΕΓΣΣΕ, ενώ κατά 32% θα μπορεί να μειωθεί ο κατώτατος μισθός για τους νέους κάτω των 25 ετών.

ΕΠΣΑ: Ολομέτωπη επίθεση Γιάννη Κοζιώρη κατά Θανάση Πλώτα!

Ανακοίνωση εξέδωσε το μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΑ και πρώην πρόεδρος της Ενωσης, Γιάννης Κοζιώρης που αναφέρεται στη γενική συνέλευση και επιτίθεται στον Θανάση Πλώτα. Αναλυτικά:
«Μετά τα όσα έγιναν στη Γ.Σ. της ΕΠΣΑ την 22-2-1012 νιώθω την υποχρέωση να ανακοινώσω τα πιο κάτω: Είμαι δικαιωμένος από όσα αποκαλύφθηκαν στη Γ.Σ. της ΕΠΣΑ και όλοι άκουσαν και πλέον κατάλαβαν ότι η κρίση που δημιούργησε ο Πλώτας στο Δ.Σ. της Ένωσης ήταν καθαροί λόγοι προσωπικής εξυπηρέτησης συγγενικού του προσώπου και τίποτα που να αφορά την λειτουργία της Ένωσης.
Δεν θα μπορούσε άλλωστε να ήταν κάτι διαφορετικό γιατί η κοινή μας πορεία τα 28 χρόνια στη λειτουργία Ένωσης, αλλά και οι σχέσεις που δημιουργήθηκαν, ήταν ο καταλύτης των όποιων διαφωνιών προέκυπταν, αλλά μέσα από συζητήσεις πάντα βρισκόταν η καλύτερη

Λουτσιάνο: "Θέλουμε μόνο νίκη κόντρα στην Παναχαϊκή..."

Δηλώσεις έκανε σε αθηναϊκό σάιτ ο πρώην παίκτης της Παναχαϊκής Λουτσιάνο και νυν προπονητής της Καλλονής για το Κυριακάτικο παιχνίδι των δυο ομάδων. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: "Η Παναχαϊκή είναι μια ομάδα με στόχους, δυναμική και ιστορία. Παρόλο που ξεκίνησε με τις δυσκολίες της αφαίρεσης βαθμών κ.λπ. βλέπουμε πως έχει ανακάμψει και πως παλεύει τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Στο μεταξύ μας αγώνα θέλουμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς που θα μας φέρουν πιο κοντά στην εξάδα και άρα πιο κοντά στο στόχο μας. Η νίκη αυτή θα είναι και μια νίκη ψυχολογίας καθώς ακολουθεί και το τελευταίο παιχνίδι

ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΙΤΑΛΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΛΟΓΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΡΟΚ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ


Ανακαλείται στη Ρώμη με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών ο πρόξενος της Ιταλίας στην Οσάκα της Ιαπωνίας, Μάριο Βατάνι λόγω συμμετοχής του σε ακροδεξιό ροκ συγκρότημα. Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από συναυλία του συγκροτήματος τραγουδά για τη μαύρη σημαία-σύμβολο του φασισμού και κάνει...
επανειλημμένα το ναζιστικό χαιρετισμό.

Βόλεϊ: Από αναβολή σε...αναβολή η εκδίκαση υπόθεσης της ΕΑ Πατρών

Ο αθλητικός δικαστής του βόλεϊ ανέβαλε για την Παρασκευή 9 Μαρτίου την υπόθεση της ΕΑ Πατρών, η οποία είχε κληθεί σε απολογία επειδή δεν έχει καταβάλλει ληξιπρόθεσμη οφειλή σε πετοσφαιριστή της.
Υπόθεση που εγκυμονεί βαθμολογικούς κινδύνους για την πατρινή ομάδα αν δεν την ταχτοποιήσει, αφού έχει τελεσιδικήσει και υπάρχει αγκάθι αφαίρεσης βαθμών.
Παράλληλα, αναβολή για την Παρασκευή 2 Μαρτίου πήρε ο Ηρακλής που είχε κληθεί κι αυτός από τον αθλητικό δικαστή έπειτα από σχετική εισήγηση της ΕΕΑ για αφαίρεση βαθμών μίας νίκης, για κάθε αγώνα πρωταθλήματος και όσο χρόνο διαρκεί η παράβαση, επειδή έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Γκόρτσανιουκ και Κραλ.
Στη διοίκηση των Θεσσαλονικιών θεωρούν πως θα καταφέρουν να αποτρέψουν την τιμωρία

Το σύμπαν εκδικείται τους Γερμανούς;
Κάτοικοι τριών γερμανικών πόλεων είδαν περίεργες παγωμένες μπάλες να προσγειώνονται στα σπίτια τους. Δεν ήταν χιόνι αλλά κάτι άλλο. Η απάντηση είναι απλή. Σχεδόν απλοϊκή θα έλεγε κανείς: ήταν περιττώματα που για ένα (ανεξήγητο ακόμα) λόγο έπεσαν από κάποιο αεροπλάνο. 


Οι δηλώσεις των εκπροσώπων της Ορμής στο Λουτράκι για τον τελικό

Διεξήχθη το μεσημέρι στο Λουτρακι η επίσημη συνέντευξη τύπου των δυο φιναλίστ του κυπέλλου Ελλάδας χαντ-μπο, γυναικών μεταξύ Ορμής-Ν. Ιωνίας και από πλευράς των εκπροσώπων της πατρινής ομάδας αναφέρθηκαν τα παρακάτω:
- Ανδρέας Κόγκας (πρόεδρος ΑΣΕ Ορμή Λουξ): «Πρόκειται για δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια. Δεν σας κρύβω ότι είχα ζητήσει ο τελικός να γίνει στην Πάτρα γιατί φέτος η ομάδα μου συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας στην ελληνική χειροσφαίριση. Δεν πειράζει όμως, θα διεξαχθεί σε ένα πάρα πολύ όμορφο γήπεδο και σε μία όμορφη πόλη.
Η παρουσία των κοριτσιών που έχω δίπλα μου, της Άννας Στράτου και της Τάνιας Πένεφ

Β' εθνική μπάσκετ: Ο Κόροιβος αύριο στη 1μ.μ. εντός με το Στρατώνι

O Κόροιβος έχει επικεντρώσει την προσοχή του στο εντός έδρας παιχνίδι με το Στρατώνι. Ένα ματς που θα διεξαχθεί αύριο στη 1 το μεσημέρι, όπως και όλη η 20η αγωνιστική της Β' εθνικής θα πραγματοποιηθεί Σάββατο.
Το ματς αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους κυανόλευκους, προκειμένου να διατηρήσουν απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Το Στρατώνι έχει ένα βαθμό περισσότερο από τον Κόροιβο και δείχνει ανεβασμένο τις τελευταίες αγωνιστικές. Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή κέρδισε εύκολα εντός έδρας τη δυνατή Νίκη Βόλου, που στοχεύει στην άνοδο. Βέβαια, εκτός έδρας η ομάδα της Χαλκιδικής παρουσιάζει

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΔ


Η Ιταλία είχε αρνηθεί το Μάιο του 2009 την παροχή ασύλου σε 24 μετανάστες από τη Σομαλία και την Ερυθραία, οι οποίοι εμποδίστηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή στα ανοιχτά της Μεσογείου να εισέλθουν στη χώρα. Έχοντας στερηθεί de facto το δικαίωμά τους για προσφυγή στην...
ιταλική δικαιοσύνη, αναγκάστηκαν με απόφαση της ακτοφυλακής να επιστρέψoυν στη Λιβύη από όπου αρχικά είχαν ξεκινήσει. Μάλιστα η Ιταλία έχει υπογράψει με τη Λιβύη διμερή συμφωνία, κατά την οποία οι παράνομοι μετανάστες καθώς και οι αιτούντες άσυλο που επαναπροωθούνται από την Ιταλία στη Λιβύη, δεν διατρέχουν κίνδυνο. Το Δικαστήριο του Στρασβούργου ωστόσο δεν είχε την ίδια άποψη.

Παναχαϊκή: Με Πετρόφ και Τσεμπερίδη εναντίον της Καλλονής

Αύριο το πρωί στην Αγυιά θα γίνει η τελευταία δοκιμή των παικτών της Παναχαϊκής υπό τις οδηγίες του Βασίλη Βούζα και ο τελευταίος αμέσως μετά θα ανακοινώσει τους 18 που θα πάρει μαζί του στη Μυτιλήνη.
Τα δυο γνωστά προβλήματα με τους ανέτοιμους Ιωάννου και Κοιλιάρα προφανώς και δεν θα ξεπεραστούν, αφού ήδη έχουν μείνει πίσω και οι δυο αρκετά στην όλη προετοιμασία.
Από κει και πέρα, ο Πετρόφ αναμένεται να κάνει ντεμπούτο σε επίσημη αποστολή της Παναχαϊκής και μένει να φανεί το αν θα πάρει και χρόνο συμμετοχής, ενώ σε αυτή θα είναι και ο Τσεμπερίδης, που δείχνει έτοιμος ακόμη και στο αρχικό βασικό σχήμα να επιστρέψει μετά από καιρό.
Τις οριστικές αποφάσεις θα τις πάρει ο τεχνικός της Παναχαϊκής, που έχει ζητήσει από τους παίκτες του να εμφανιστούν πολύ πιο διαφορετικοί και προς το καλύτερο απ’ ότι κόντρα

Ο λαός στα κάγκελα και οι βουλευτές στο καφενείο κατά το «κούρεμα»

Προκλητικά εξαφανισμένοι ήταν οι «εθνοπατέρες» από την Ολομέλεια όταν συζητήθηκε το πολυδιαφημισμένο ως «η μεγάλη σωτηρία της χώρας»... κούρεμα του δημόσιου χρέους.
Στην καλύτερη στιγμή δεν ξεπέρασαν τις μερικές δεκάδες, κι αυτό κυρίως όταν ανέβηκαν στο βήμα ο Υπουργός Οικονομικών και οι πρόεδροι του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην χειρότερη, που ήταν η ώρα της ψήφισης του εφαρμοστικού νόμου, καθώς δεν υπήρχε και αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, δεν ξεπέρασαν τους …τρεις!

Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία ψήφισης ενός νομοσχεδίου με την διαδικασία του κατεπείγοντος έχει σφιχτή διαδικασία, με συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών που μπορεί να λάβει το λόγο και διάρκεια συνεδρίασης στην Ολομέλεια που δεν γίνεται να ξεπεράσει τις οκτώ ώρες, εντούτοις η εικόνα των άδειων εδράνων ήταν τουλάχιστον θλιβερή.

Α1 ΕΣΚΑ-Η: "Αφλογιστία" της Παναχαϊκής για ένα ολόκληρο 10λεπτο!

Ολοκληρώθηκε και η τελευταία αγωνιστική εκκρεμότητα στην Α1 ΕΣΚΑ-Η με το χθεσινό παιχνίδι μεταξύ Νίκης Πρ. και Παναχαϊκής που τελείωσε 62-52 για την πρώτη.
Διαιτήτευσαν οι Μπούσιας και Τσακαλόγιαννης.
Παιχνίδι που σημαδεύτηκε από το εντυπωσιακό επί μέρους 22-0 της Νίκης επί των "κοκκινομαυρων" στην γ' περίοδο, που δεν έχει προηγούενο στο χώρο του τοπικού και όχι μόνο μπάσκετ! Η Νίκη με το δίποντο αυτό επέστρεψε στη μοναξιά της 2ης θέσης, με δυο βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Ζάκυνθο, σε παιχνίδι όμως που δεν διεκδικεί ιδιαίτερες περγαμνηνές από πλευράς ποιότητας.
Τα 10λεπτα: 7-15, 25-31 (ημ.), 47-31, 62-52.
ΝΙΚΗ: Παπανικολάου 5 (1), Στολάκης, Στάμος 19 (4), Χουλιάρας 18, Σίψας 10,

Ιστιοπλοϊα: Νέες διακρίσεις για τον Ι.Ο. Πατρών

Την περασμένη εβδομάδα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τον Ι.Ο.Πειραιώς η διοργάνωση του Κυπέλλου Ομίλων "Θέμης Μαγουλάς" για σκάφη PLATU25 με συνολικά 11 ομίλους.
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών συμμετείχε με το σκάφος "ΝΙΚΟΛΑΣ" GRE-2507, ιδιοκτησίας του κ. Λουκά Φραντζεσκίδη (Ν.Ο.Π.Φ.) και τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση, με κυβερνήτη τον Λάμπρο Χάρη και πλήρωμα τον Χρήστο Σπανόπουλο, την Κωνσταντίνα Δανιά και τον Παναγιώτη Αποστολόπουλο.
Μεγάλος νικητής ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χαλκίδος ενώ ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών κατέλαβε

Η «συγνώμη» της Α.Μέρκελ

«Συγγνώμη» από τις οικογένειες των δέκα θυμάτων - μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας, ο Θεόδωρος Βουλγαρίδης από το Μόναχο, οκτώ Τούρκοι και... μια Γερμανίδα αστυνομικός - της νεοναζιστικής οργάνωσης «Προστασία της πατρίδας» που δολοφονήθηκαν κατά την περίοδο 2000-2007 στη Γερμανία ζήτησε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε μια συγκινητική εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής του Βερολίνου.

Άρχισαν οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών – έρχονται τώρα οι εκλογές!

Στην τελική ευθεία... η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αφού από ώρα σε ώρα θα ενισχυθούν κατά 25 δις ευρώ από τα 130 δις ευρώ του πακέτου στήριξης της Ελλάδος.
Τεχνικά μέχρι την εκταμίευση... η χώρα μας θα περάσει στο καθεστώς "default" (χρεωκοπίας) μέχρι και την ολοκλήρωση των διαδικασιών ενίσχυσης των τραπεζών, διαδικασία η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί... σε περίπου τρεις εβδομάδες από την τράπεζα της Ελλάδος. Οι Ελληνικές τράπεζες - εκτός από τις Κυπριακές - θα ενισχυθούν με περίπου 25 δις ευρώ, πρέπει να ολοκληρώσουν τις αυξήσεις κεφαλαίου τους ενώ το Ελληνικό δημόσιο μετά το πραγματικό κούρεμα 65% που γίνεται θα έχει στα χέρια του κοινές μετοχές άνευ ψήφου 5 ετών. Δίνοντας έτσι

Ν.Ε. Πατρών: Λίστα...εράνου για να μπει υγραέριο στο "Πεπανός"

Η ΝΕΠ εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τα μέλη και τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι συνέβαλαν στη συγκέντρωση χρηματικού ποσού για την προμήθεια υγραερίου στο «Α. Πεπανός». Αυτοί είναι οι: Μανόλης Ρογδάκης, Αλέκος Γαϊτανάρος, Παναγιώτης Καστανίδης, Ανδρέας Πλιάτσικας, Θανάσης Μπυθούλκας, Παναγιώτης Γουρδούπης, Τάκης Καραβιώτης, Γιώργος Αντωνόπουλος, Γιώργος Ανδρουτσέλης, Αθηνά Ζέρβα, Σωτήρης Λαϊνιώτης, Θόδωρος Κανελλόπουλος και Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.
«Με την ελπίδα η λίστα να μεγαλώσει και να συμπληρωθεί από φορείς που μπορούν με ένα μικρό ποσό να βοηθήσουν και αυτοί στην προσπάθειά μας για να παραμείνει ανοικτός ο αθλητικός χώρος του κολυμβητηρίου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Να σημειωθεί πάντως ότι οι περισσότεροι εξ' αυτών είναι μέλη του δ.σ. στη ΝΕΠ και είχαν

Πόλο γυναικών: Έχει...ντέρμπι η ΝΕ Πατρών αύριο με τον Ηρακλή

Επαναρχίζει το πρωτάθλημα της Α1 πόλο γυναικών, μετά τη διακοπή λόγω της διεξαγωγής του «11oυ Holiday Cup» στο Λος Αλαμίτος και με το ντέρμπι ανάμεσα στη ΝΕ Πατρών και στον Ηρακλή να ξεχωρίζει στο αυριανό πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα.
Παιχνίδι στο οποίο η ΝΕΠ με νίκη και τρίποντο κλειδώνει την παρουσία της στην πρώτη προνομιούχο τετράδα, ενω αντίθετα, αν νικήσει ο "Γηραιός", τα πράγματα στη βαθμολογία θα περιπλεχθούν.
Πάντως η πατρινή ομάδα ειναι το φαβορί, αν και και μετά από τη νέα αυτή διακοπή, μένει να φανεί το πως θα εμφανιστεί στην πισίνα του "Πεπανός".
Αναλυτικά το πρόγραμμα αύριο της 12ης αγωνιστικής:

Αναγνώστης καυτηριάζει ... Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας! Ποιος χρειάζεται 60 δις;

Παρακολουθώντας την εξαιρετικά αποκαλυπτική εκπομπή «Το κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη, με θέμα την υπόθεση της σφαγής του Διστόμου...
και τις γερμανικές αποζημιώσεις ένιωσα πραγματικά οργή και αηδία για αυτούς που μας κυβερνούν τόσα χρόνια!
Οι «πατριωτικές» κυβερνήσεις μας έκαναν τα πάντα για να μη δικαιωθεί ποτέ η χώρα που υποτίθεται ότι υπηρετούσαν. Το πρόσχημα; Να μη διαταραχθούν οι σχέσεις μας! Είχαν δίκιο! ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΕΝΩ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΩΠΑ-ΩΠΑ!

Χαντ-μπολ: Η προϊστορία των τελικών κυπέλλου Ελλάδας γυναικών

Ορμή και Νέα Ιωνία διεκδικούν τον τίτλο στο κύπελλο χάντμπολ γυναικών αύριο Σάββατο στις 16:00 στο κλειστό γυμναστήριο του Λουτρακίου.
Είναι ο πρώτος απευθείας τελικός από το 1998, αφού λόγω οικονομικής δυσπραγίας η ΟΧΕ αποφάσισε να μην γίνει φάιναλ φορ και έτυχε να γίνει...σούπερ καπ, καθώς αναμετρώνται η κάτοχος του τροπαίου και η πρωταθλήτρια Ελλάδας.
Αυτή τη φορά, όμως, η Νέα Ιωνία θέλει να διατηρήσει τον τίτλο της καθώς ο αποκλεισμός από τους ημιτελικούς της Α1 από τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών, την έθεσε εκτός στόχου στο πρωτάθλημα. Η Ορμή θέλει ρεβάνς για τον περυσινό αποκλεισμό της στα προημιτελικά.
Οι δύο φιναλίστ έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές σε τελικό κυπέλλου, με νικήτριες και στις δύο περιπτώσεις την Ορμή (30-20 το 2009 στο Βύρωνα και 18-17 το 2010 στην Αρτα).
Η Ν.Ιωνία μετράει μόνο έναν τίτλο μετά από πέντε αποτυχημένους τελικούς, ενώ η Ορμή

Ανοιχτό το ποσoστό συμμετοχής του ΔΝΤ στο νέο δάνειο για την Ελλάδα

Ανοιχτό το ποσoστό συμμετοχής του ΔΝΤ στο νέο δάνειο για την Ελλάδα

Θα επιδιώξει να διατηρήσει την έκθεσή του στα 30 δισ. ευρώ

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της συνεισφοράς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο δάνειο προς τη χώρα μας, την ώρα που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Το ΔΝΤ θα επιδιώξει να διατηρήσει την έκθεσή του στην Ελλάδα με το νέο πακέτο βοήθειας στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των χρημάτων που ακόμα οφείλονται από ένα προηγούμενο δάνειο, δηλώνει αξιωματούχος του Ταμείου, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του

Βόλεϊ: Μεγαθήρια στο δρόμο των εφήβων της Παναχαϊκής Γ.Ε.

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΠΕ η κλήρωση της Ημιτελικής Φάσης (9-11/3) της Β' φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στο βόλεϊ. Στους εφήβους θα γίνει μάχη μεταξύ του Ηρακλή του κατόχου του τίτλου Εθνικού Αλεξανδρούπολης και της Παναχαϊκής.
Αναλυτικά οι όμιλοι που σχηματίστηκαν έχουν ως εξής:
- Ημιτελικά Εφήβων
Α' όμιλος: Πανελλήνιος, Ολυμπιακός, Πρωταθλητής Ζ' Περιφέρειας, ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας.
Β' όμιλος: Παναχαϊκή, Ηρακλής, ΑΠΣ ΦΘΙΑ, Εθνικός Αλεξανδρούπολης.
Το σύστημα διεξαγωγής έχει ως εξής:
Στην Ημιτελική Φάση θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες:
Στην Τελική Φάση θα προκριθούν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους.
- Τελική Φάση
Οι ομάδες που προκρίθηκαν από την Ημιτελική Φάση (συνολικά 4) θα αγωνιστούν μεταξύ

Παναχαϊκή: Με επικεφαλής τον Αλέξη Κούγια θα μεταβεί στη Μυτιλήνη

Ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι δίνει μεθαύριο το μεσημέρι η Παναχαϊκή στο “μαραθώνιο” της Β’ εθνικής, μακριά από την Πάτρα αυτή τη φορά, με αντίπαλο την Καλλονή και ως είθισται, παρόν θα είναι και ο πρόεδρος της πατρινής ΠΑΕ Αλέξης Κούγιας.
Άλλωστε ο ίδιος δεν έχει χάσει ούτε...φιλικό ματς των “κοκκινόμαυρων” από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με τα κοινά της πατρινής ΠΑΕ και έτσι και σήμερα, θα ηγηθεί της αποστολής στο στόχο κατάκτησης των βαθμών της νίκης στο μεθαυριανό παιχνίδι.
“Το μυαλό όλων είναι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και μόνο της ομάδας. Ο αγώνας στη Μυτιλήνη είναι κρίσιμος όπως και όλοι που έχουμε μέχρι το τέλος, έχουμε όλες τις δυνατότητες για να πάρουμε αυτό που θέλουμε, τα παιδά έχουν αφήσει πίσω τους

Η ΑΕΚ δεν σφράγισε τα εισιτήρια, χωρίς κόσμο με τον ΟΦΗ!

Δεν κατάφερε η ΑΕΚ να σφραγίσει τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΟΦΗ και ως εκ τούτου το ματς θα γίνει χωρίς κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΕΚ θέλησε να προσφέρει εγγυήσεις στην Εφορία προκειμένου να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα, αλλά η Εφορία απαιτούσε ρευστό.
Πιο συγκεκριμένα, ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ,Χάρης Οικονομόπουλος, έδωσε προσωπικές επιταγές, αλλά η Εφορία δεν τις δέχτηκε και καθώς οι τραπεζικές διαδικασίες για τα χρήματα που πρόκειται να μπουν στα ταμεία της ΑΕΚ δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη, η Εφορία αρνήθηκε να σφραγίσει τα εισιτήρια.
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτός ήταν και ο λόγος της αναβολής του ματς το περασμένο Σάββατο και ο αρχικός ορισμός του για την επόμενη ημέρα με όσα τραγελαφικά ακολούθησαν με τη νέα του αναβολή την Κυριακή (19/02) υπό το φόβο των επεισοδίων των οπαδών της «Ενωσης» για να φτάσουμε τελικά στον ορισμό του αγώνα την προσεχή

«Χάρι Πότερ» για ενήλικες

«Χάρι Πότερ» για ενήλικες

Για διαφορετικό κοινό γράφει η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Το πρώτο της μυθιστόρημα για ενήλικες γράφει η συγγραφές Τζ. Κ. Ρόουλινγκ που έγινε παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο όταν η φαντασία της «γέννησε» τον πιο αγαπητό μικρό μάγο, τον Χάρι Πότερ.

Ο τίτλος και η πλοκή του έργου της παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό.

Ο Πάγκαλος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνοςΤον ενοχλεί το τελευταίο γουρουνοκέφαλο που καταβρόχθισε
ή άρχισε να αισθάνεται πως ο λαιμός του δεν "πατάει" καλά;
  • Συνεχίζει να επιμένει στα περί "απώλειας εθνικής κυριαρχίας" και ακόμη δεν τον έχουν αποπέμψει από βουλευτή
  • Πότε οι βουλευτές θα καταλάβουν πως είναι άλλο πράγμα η γραφικότητα και άλλο η ομολογημένη ενδοτικότητα με σοβαρές τάσεις εθνικής προδοσίας;

Ο Πάγκαλος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνοςΤον ενοχλεί το τελευταίο γουρουνοκέφαλο που καταβρόχθισε
ή άρχισε να αισθάνεται πως ο λαιμός του δεν "πατάει" καλά;
  • Συνεχίζει να επιμένει στα περί "απώλειας εθνικής κυριαρχίας" και ακόμη δεν τον έχουν αποπέμψει από βουλευτή
  • Πότε οι βουλευτές θα καταλάβουν πως είναι άλλο πράγμα η γραφικότητα και άλλο η ομολογημένη ενδοτικότητα με σοβαρές τάσεις εθνικής προδοσίας;

Β' εθνική: Τα Γιαννιτσά έκοψαν δυο πολύτιμους βαθμούς από τον Πανθρακικό (2-2)

Με ψυχή και πάθος η ομάδα της Αναγέννησης Γιαννιτσών φρέναρε τον Πανθρακικό (2-2) και πήρε πολύτιμο πόντο, στο πρώτο παιχνίδι για την 16η αγωνιστική της Β' εθνικής που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.
Τα προβλήματα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών ήταν πολλά. Πρόσφατη αποχή λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ψυχολογία υπό το μηδέν, αλλά στο γήπεδο αυτά ξεχνιούνται. Και ισοπαλίες όπως αυτή με τον Πανθρακικό είναι σα νίκες!
Οι Ακρίτες ήταν το φαβορί και χάρη στη σοβαρότητα που έδειξαν στο πρώτο 45λεπτο πήραν προβάδισμα δύο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 23’ ο Σαρακατσάνος εκτέλεσε φάουλ και ο Βαγγελόπουλος με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους», ενώ έξι λεπτά μετά (29’) ο Μίνγκας από πλάγια θέση αριστερά με εξαιρετικό πλασέ και τη βοήθεια του… αέρα έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Αποστόλου.
Ωστόσο, η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν τελείως διαφορετική. Οι γηπεδούχοι πίεσαν

Αυτοτελής φορολόγηση όλων των εισοδημάτων από ακίνητα με συντελεστή 20%

Αυτοτελής φορολόγηση όλων των εισοδημάτων από ακίνητα με συντελεστή 20%

Συμφωνία σε βασικές πτυχές του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος

Στη χθεσινή σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής για το φορολογικό σύστημα όπου εξετάσθηκε η φορολογία κεφαλαίου και η φορολόγηση των επιχειρήσεων, επήλθε συμφωνία σε βασικές πτυχές του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.

Οι εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ και τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου εξέτασαν τις δυνατότητες απλούστευσης του φορολογικού συστήματος, εστιάζοντας στη μείωση των φορολογικών βαρών των επιχειρήσεων, στην ενοποίηση όλων των φόρων στα ακίνητα, αλλά και στην αυτοτελή φορολόγηση όλων των εισοδημάτων από ακίνητα.

Εξαίρεση από το κούρεμα των ομολόγων ζητούν οι ιδιώτες επενδυτές της ΕΕΤηνεξαίρεση των ιδιωτών επενδυτών από το «κούρεμα» 53,5% στα ελληνικά ομόλογα ζητά με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ομάδα που αντιπροσωπεύει ιδιώτες επενδυτές από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Πιστεύουμε πως είναι εξαιρετικά άδικο να αντιμετωπίζονται οι μεμονωμένοι ιδιώτες επενδυτές της ΕΕ με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται οι θεσμικοί, αφού οι ευρωπαίοι μεμονωμένοι ιδιώτες επενδυτές δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσειςκαι συχνά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ότι οι απώλειες που έχουν θα εκπέσουν από την φορολογική τους δήλωση, όπως κάνουν οι θεσμικοί επενδυτές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του

Η απειρία υπαλλήλου «πάγωσε» τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών

«Πάγωσε» ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών π. Βαρθολομαίος Ιατρίδης, όταν η νεαρή υπάλληλος δημόσιας Υπηρεσίας... των Τρικάλων του έφερε έγγραφα της Υπηρεσίας για να υπογράψει και να εκταμιεύσει χρήματα. Μέχρι να αντιληφθεί ο Πρωτοσύγκελος πως η νεαρή υπάλληλος κατάλαβε λάθος πρόσωπο όταν της είπαν «πήγαινε τα έγγραφα στον Επίτροπο», είχε «παγώσει» γιατί δεν είναι εποχή για εκροές χρημάτων…

Η νεαρά υπάλληλος «Επίτροπο» της είπανε, το μόνο Επίτροπο που ήξερε ήταν της Εκκλησίας και απευθύνθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών για να τον εντοπίσει…
trikalanews.gr

Στην Αθήνα οι φιλλέληνες Ιταλοί δήμαρχοι

Οι Ιταλοί δήμαρχοι Μάρκο Γκάλντι καιΤζοβάνι Μοσκατιέλο, που δημιούργησαν το κίνημα αλληλεγγύης «Μεγάλη Ελλάδα» (Magna Grecia) πρόκειται να...
επισκεφθούν την Αθήνα, στις 29 Φεβρουαρίου.

Οι δυο δήμαρχοι των πόλεων Κάβα Ντε' Τιρένι και Μπαρονίσι της Κάτω Ιταλίας, αποφάσισαν, ως γνωστόν, να προσφέρουν τον μισθό τους στη χώρα μας, για να την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την παρούσα, κρίσιμη οικονομική φάση.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο δήμος του Μπαρονίσι, οι Γκάλντι και Μοσκατιέλο θα επισκεφθούν τη χώρα μας, μετά από πρόσκληση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Φοβούνται στο ΠΑΣΟΚ εκλογή προέδρου με κάλπη!

Μικρή αλλά ικανοποιητική για τη συγκυρία χαρακτηρίζεται η προσέλευση στις πρωτες εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ σε... περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο στο πλαίσιο του διαλόγου που ξεκίνησε ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης (3-4 Μαρτίου).

Σύμφωνα με στελέχη της Ιπποκράτους που παρακολουθούν τις διαδικασίες, αναπτύσσεται πλούσιος προβληματισμός και το ενδιαφέρον των μελών και των στελέχων εστιάζεται στην ανάγκη επαναπροσδιορσμού του ιδεολογκοπολιτικού στίγματος του ΠΑΣΟΚ με βάση τα νέα δεδομένα που εχουν διαμορφωθεί λόγω του Μνημονίου και των πολιτικών που το συνοδεύουν.

Παραδόθηκαν 365.000 πινακίδες...κι ακόμη μετράνε!

Έως την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2012, περισσότεροι από 365.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας... των οχημάτων τους προκειμένου να γλιτώσουν από τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορία, αλλά και τα πολύ υψηλά τεκμήρια διαβίωσης.

Οι καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας έσπασαν κάθε ρεκόρ καταγράφοντας αύξηση 114% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010 όταν κατατέθηκαν 170.000 πινακίδες. Τέλος, σε σχέση με το 2009 η αύξηση στις καταθέσεις πινακίδων ανήλθε σε 63,6% καθώς τότε τα «πράσινα τέλη» οδήγησαν σε προσωρινή ακινησία 210.000 οχήματα.

Εκτός ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικού Σώματος 2.417 άτομα πολιτικού προσωπικού

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, σε εκτέλεση του Νόμου 4024/2011, καταργούνται συνολικά... 2.417 θέσεις πολιτικού προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα, επί συνόλου 3.458 θέσεων.

Από αυτές, οι 956 είναι οργανικές θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου επί 1.055 και οι 1.461 είναι οργανικές θέσεις μονίμου πολιτικού προσωπικού, επί 2.403 θέσεων.

Επίσης, ο κ. Παπουτσής, υπέγραψε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Οργάνωση και λειτουργία Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικού Προσωπικού στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αποστολή της είναι η παρακολούθηση θεμάτων σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση, την εκπαίδευση και επιμόρφωση, τη μισθοδοσία, την ασφαλιστική κάλυψη του πολιτικού προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ανοικτή επιστολή προς τους πολιτικούς από αναγνώστη

Ανοιχτή επιστολή προς τους πολιτικούς από εμένα! (Κύριε πολιτικέ) όταν με λένε κύριο πιστεύω ότι με βρίζουν…
Αυτό το καταφέρατε εδώ και χρόνια όλο το σινάφι σας από μικρό παιδί που ήμουν μέχρι και σήμερα κύριοι! Εγω σαν Έλληνας θέλω να ψηφίσω έναν άνθρωπο που έχει εργαστεί στην ζωή του για να σπουδάσει, έχει πάει στρατιώτης και έχει αποκτήσει με τον ιδρώτα του την επιχείρηση που του πρόσφερε τα όποια χρήματα πρέπει να έχει! Θέλω πολλά; Είσαστε απολειφάδια και ανθέλληνες που πουλάτε την πατρίδα μου διότι δική σας δεν είναι!

Απορρίφθηκε η προσφυγή Τσοχατζόπουλου

Αρνητική απάντηση στην αίτηση που είχε καταθέσει για μείωση του ποσού της εγγύησης και άρση της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα...έλαβε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε ...καταθέσει αίτηση, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε με διάταξη του εφέτη ανακριτή Θόδωρου Κανελλόπουλου.Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει προθεσμία ως την ερχόμενη Τρίτη να καταθέσει το ποσό της εγγύησης των 150.000 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής δεν προτίθεται να του δώσει άλλη προθεσμία.

Με την προσφυγή του ο κ. Τσοχατζόπουλος ζητούσε τη μείωση της εγγυοδοσίας των 150.000 ευρώ που υποχρεώθηκε να καταβάλλει καθώς επίσης και την άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του επιβλήθηκε.

Εννιάχρονος πυροβόλησε συμμαθήτριά του στις ΗΠΑ!

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο δημοτικό σχολείο Armin Jahr στο Bremerton, μία περιοχή 15 μίλια δυτικά του Seattle... όταν ένας εννιάχρονος πυροβόλησε μέσα στην τάξη μία συμμαθήτριά του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το SkyNews η αστυνομία συνέλαβε αμέσως τον νεαρό, ενώ το άτυχο οκτάχρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε άμεσα με ελικόπτερο στο ιατρικό κέντρο Harborview.

Εκπρόσωπος του σχολείου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πως βρέθηκε στα χέρια του δράστη το όπλο, με τις τοπικές αρχές να καθησυχάζουν τους γονείς, προσφέροντάς τους παιδοψυχολόγους για όλους τους μαθητές.

Η Αστυνομία καταγράφει μέχρι στιγμής, το περιστατικό ως ατύχημα.
pamepreveza.gr

Κάδοι για ληγμένα φάρμακα τοποθετούνται στα φαρμακεία της Λάρισας

Ειδικοί κάδοι συλλογής ληγμένων φαρμάκων τοποθετούνται σε όλα τα φαρμακεία της Λάρισας με πρωτοβουλία του... Φαρμακευτικού Συλλόγου της περιοχής αλλά και του δήμου Λαρισαίων.

Σήμερα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Γιάννης Μακρυγιάννης (φωτό) αλλά και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Μπαρμπούτης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου με στόχο των ευαισθητοποίηση των πολιτών.

«Η συλλογή των ληγμένων φαρμάκων προκαλεί σοβαρή επιβάρυνση στο περιβάλλον. Δεν μας τιμά ως ευρωπαϊκή χώρα να μην συλλέγουμε τα ληγμένα φάρμακα και γι' αυτό επιτέλους εγκαινιάζουμε την εφαρμογή του κάδου στα Φαρμακεία» σημείωσε ο κ. Μακρυγιάννης.

Νέα μεγάλη νίκη του κινήματος "Δεν πληρώνω" απέναντι στο χαράτσι της ΔΕΗ

Απαγορεύει το Πρωτοδικείο Αθηνών στη ΔΕΗ να κατεβάσει τους διακόπτες και να διακόψει το ηλεκτρικό ρεύμα σε 63 πολίτες... που δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων. Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε η πρόεδρος πρωτοδικών Αγγελική Προύντζου έκανε δεκτό το αίτημα των 63 πολιτών απαγορεύοντας τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε σπίτια και επαγγελματικές στέγες, τουλάχιστον μέχρι τις 4 Ιουλίου 2012 που θα συζητηθεί η αίτηση των ασφαλιστικών τους μέτρων. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω είναι στο πλευρό των πολιτών που θέλουν να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή. Η Νομική Ομάδα του Κινήματος Δεν Πληρώνω, παρέχει συμβουλές αλλά και νομική υποστήριξη στους συμπολίτες μας που το επιθυμούν. Ο δρόμος του αγώνα ειναι μονόδρομος!
kinimadenplirono.gr

Τα πολιτικά και άλλα καθάρματα που καταστρέφουν την Ελλάδα
Θλίβεται η καρδία και συγκλονίζεται ο λογισμός κάθε Έλληνα για το απίστευτο κατάντημα της Ελλάδας. Και μόνο να δει κανείς τις εικόνες από τις νέες καταστροφές, που μερικές δεκάδες κουκουλοφόροι προκάλεσαν στο κέντρο της Αθήνας, είναι αρκετές για να διερωτηθεί πού οδηγείται η χώρα. Ιδιαίτερα και με αφορμή τη δεινή οικονομική κατάστασή της.
Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε κατά πλειοψηφία το νέο Μνημόνιο, που κατ’ ισχυρισμόν θα σώσει την Ελλάδα από την πτώχευση. Οι απαιτήσεις των δανειστών της είναι εξοντωτικές και καταθλιπτικές για τον μέσο πολίτη. Οι άνεργοι ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

Επιστρέφουν άλλοι 7 θησαυροί

Πέντε μεταβυζαντινές εικόνες από μοναστήρια των Ιωαννίνων και δύο από την Πάρο θα προστεθούν στις 17 που από προχθές... βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Άλλες επτά μεταβυζαντινές εικόνες που κλάπηκαν οι πέντε από μοναστήρια των Ιωαννίνων και οι δύο από την Πάρο και εντοπίστηκαν στην γκαλερί Temple του Λονδίνου παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα.

Προθεσμία πήρε ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης

Εικοσιτετράωρη προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 55χρονος ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών και Προϊστάμενος της...
Κτηματικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, που κατηγορείται για εκβίαση και παθητική δωροδοκία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος συνελήφθη την Τετάρτη καθώς φέρεται ότι απαίτησε από επιχειρηματία το ποσό των 3.000 ευρώ, για να μειώσει πρόστιμο της εταιρείας του.
aegeantimes.gr

Ομοιότητες και ιδιαιτερότητες του 3ου και του 4ου ΡΑΙΧ.

Του Μάνδαλου ΠαναγιώτηΈνας παράξενος πόλεμος αυτή την φορά οικονομικός παίζεται στην Ευρώπη και στον
κόσμο.
Αυτή την φορά οι τραπεζίτες κυρίως Εβραϊκής προέλευσης είναι έτοιμοι να
φτιάξουν έναν άλλον μεσαίωνα σε εργασιακά και οικονομικά δεδομένα. Ο μεγάλος
παίκτης της όλης ιστορίας οι Γερμανοί που αποκτώντας κυριαρχία και δύναμη από
την ενοποιημένη Ευρώπη συμπεριφέρονται σαν οι απόγονοι του Κάιζερ και του
Χίτλερ μην έχοντας ΄΄λύπηση για κανέναν.

Το Ελληνικό θρίλερ είναι πολιτικό, όχι οικονομικό  • “Οι Ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ αλλά για πολιτικούς λόγους ο κ. Παπανδρέου δεν το έλεγε στον Ελληνικό λαό. Με είχε πάρει τηλέφωνο το μήνα Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2009 λέγοντάς μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια”. (Συνέντευξη του Ντομινίκ Στρος Καν, το 2011 στο Canal+. Σήμερα, ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, είναι φυλακή σαν ύποπτος για συνέργεια σε μαστροπεία, δηλαδή για νταβατζιλίκι)

Δεν έχουμε να πούμε τίποτα κ. Κωστόπουλε

Του Γιώργου Αναστασόπουλου, δημοσιογράφου του "Ράδιο Γάμμα"

"Πάτησα σχεδόν τα 60 αλλά επιμένω: Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή. Θα τα ξαναπούμε..."

Δανοί φορο-ράμπο στην Ελλάδα;

Δανοί φοροτεχνικοί κατευθύνονται προς την Αθήνα για να βοηθήσουν την Ελλάδα να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες... Ενώ η Ιταλία έχει επιδοθεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής στην προσπάθεια να αυξήσει τα κρατικά έσοδα της, η προσπάθεια αυτή εξακολουθεί να υστερεί πάρα πολύ στην Ελλάδα.
Στις αρχές Φεβρουαρίου, νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι ελληνικές φορολογικές αρχές είχαν υποχωρήσει πολύ περισσότερο από όσο αναμενόταν.
Μόνο για την καταβολή φόρου για το μήνα Ιανουάριο έπεσε κατά ένα δισ. Ευρώ κάτω από το στόχο. Συνεπώς η ΕΕ θα εντείνει την παρουσία της στην Ελλάδα.
Αυτό ήταν το μήνυμα του Επιτρόπου της ΕΕ για οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες, Όλι Ρεν, στην παρουσίαση των προβλέψεων της ΕΕ για την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αυτό θα ισχύει άμεσα τόσο την παρακολούθηση όσο και στην τεχνική βοήθεια Έχουμε ένα δύσκολο ρόλο και πρέπει να συνδυαστούν αυτά τα δύο:. Πρέπει να γίνουμε ταυτόχρονα κριτής και εκπαιδευτής», λέει ο Όλι Ρεν.

Ο Σ. Γκοτσούλιας διαψεύδει το Ν. Νικολόπουλο σχετικά με τα άτομα που του επιτέθηκαν- Ακούστε τι δήλωσε στο «Ράδιο Γάμμα»


Ο πρώην δήμαρχος Δύμης, Σάκης Γκοτσούλιας, διέψευσε τον βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκο Νικολόπουλο σχετικά με τα άτομα που του επιτέθηκαν φραστικά πετώντας αυγά και γιαούρτια το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια πολιτικής του εκδήλωσης στο πολιτιστικό κέντρο της Κ. Αχαγιάς. Όπως τόνισε ο κ. Γκοτσούλιας στο «Ράδιο Γάμμα» και στον Γιώργο Αναστασόπουλο, δεν πρόκειται για ακροδεξιά στοιχεία, όπως τα χαρακτήρισε ο κ. Νικολόπουλος, αλλά για άτομα που προέρχονται από διάφορες πολιτικές παρατάξεις, όπως Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και αριστερά σχήματα.
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. μετά την επίθεση που δέχθηκε προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στην Κάτω Αχαΐα επιχειρήθηκε ο «βιασμός» της Δημοκρατίας.  Η άρνηση του δημόσιου διαλόγου.  Η μικρή ομάδα που εισέβαλε στην συγκέντρωση μας δεν είναι αγανακτισμένοι πολίτες. Έχουν αντίληψη φασιστική.
Αντίθετα, από την πλευρά του ο κ. Γκοτσούλιας, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση, έκανε λόγο για μια αυθόρμητη πράξη αγανακτισμένων πολιτών. Μάλιστα, όπως ανέφερε, τα εν λόγω άτομα είναι γνωστά στην τοπική κοινωνία. 
 

Φουντώνει η αγανάκτηση των αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι δε διστάζουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στα πολιτικά πρόσωπα. Ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος δέχθηκε, χθες το βράδυ, τόνους αυγών από αγανακτισμένους πολίτες κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκδήλωσης του στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κ. Αχαγιάς στην πλατεία Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, του "radiogamma.blogspot.com" περίπου 200 άτομα φώναξαν συνθήματα εναντίον του ίδιου και της πολιτικής του ενώ πέταξαν κούτες με αυγά και γιαούρια.

Συγκινητική Εγερτήρια επιστολή μαθητών από τα Ανώγεια που θέλουν να διεκδικήσουν το μέλλον τους

Με μια επιστολή που θα ζήλευε και η πιο «ριζοσπαστική πένα» και που δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο...κανένα οι μαθητές του Λυκείου Ανωγείων διεκδικούν το μέλλον τους και καλούν εμπλεκόμενους και μη στην εκπαιδευτική κοινότητα σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για να δείξουν ότι δεν ανήκουν
στη «γενιά του καναπέ».
Την ίδια ώρα που οι πολιτικοί κάνουν δηλώσεις (βλ. Πάγκαλος που δεν έχει πρόβλημα με την απώλεια
της εθνικής κυριαρχίας) και πράξεις ντροπής (βλ. βουλευτή – φάντασμα που φυγάδευσε τα λεφτά του)

Σαν σήμερα


Γεγονότα

303: Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός εκδίδει το πρώτο έδικτο κατά των Χριστιανών.

391: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α' απαγορεύει την ειδωλολατρία. Στο πλαίσιο αυτό παύει και η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων που είχαν ξεκινήσει το 776 π.Χ.