Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Μηταράκης : η σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα πριν από δύο χρόνια, το Μνημόνιο, είναι βάση του Βρετανικού Δικαίου και αυτό είναι ένα θέμα που είχαμε πολύ στηλιτεύσει τότε....


Δείτε απόσπασμα συνέντευξης (ένα μήνα πριν) του Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Περιφερειακού Σύμβουλου Αττικής, κ. Νότη Μηταράκη, στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κωνσταντίνου Λασκαράτου στον ΑΝΤ1 FM.
Το απόσπασμα που θα δείτε αναφέρεται στο...
αγγλικό δίκαιο Βρετανικό Δίκαιο..
"Αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα του θέματος και ως τέτοιο το αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία. Σας θυμίζω ότι η σύμβαση που

Αν υπήρχαν λιγότεροι σωτήρεςΠροσέξτε την στάση προσοχής του "σωτήρα" Βενιζέλου, αλλά και την Λαγκάρντ που με σφιγμένες γροθιές δείχνει έτοιμη να τον αρχίσει στο ξύλο. Προσέξτε το πρόσωπο του Βενιζέλου που θυμίζει "μπούλη" που ζει στον κόσμο του και το πρόσωπο της Λαγκάρντ που αν της επιτρεπόταν θα έφτυνε στα μούτρα τον "στρατιωτάκο" υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας. Πραγματικά, η συγκεκριμένη φωτογραφία αποδεικνύει πως μία εικόνα μπορεί να είναι και πολλές περισσότερες από 1.000 λέξεις. Να σημειώσουμε, απλώς πως αυτός ο πολιτικός, ο Βενιζέλος, μας εκπροσωπεί στις... διαπραγματεύσεις!!!
Ας υποθέσουμε πως υπήρχαν λιγότεροι σωτήρες.

Eric Blair: "Για ποιά δημοκρατία μιλούν; Η ΕΕ και το ΔΝΤ κυβερνούν την Ελλάδα καθώς η χώρα γίνεται στάχτη"
Του Eric Blair για το ιστολόγιο Activist Post
(Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του Al Jazeera)
Μπορεί μια χώρα όπως η Ελλάδα να έχει πραγματική Δημοκρατία, όταν ένα μη εκλεγμένο διεθνές "πρακτορείο" εξαναγκάζει τη χώρα να νομοθετεί με το ζόρι, υπαγορεύοντας ολόκληρη τη δημοσιονομική και φορολογική πολιτική της; Εάν από την κυβέρνηση ενός κυρίαρχου έθνους αφαιρείται το δικαίωμα να μπορεί να προσδιορίσει πόσο θα πρέπει να φορολογεί τους πολίτες της και τι υπηρεσίες να τους προσφέρει, τι εξουσία έχει αυτή η κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπεί έναν λαό;

Την πορεία των Σκοπίων προς το ΝΑΤΟ και όλες τις παραμέτρους που την επηρεάζουν (λέγε με ελληνικό βέτο) θα συζητήσουν σήμερα στο Βερολίνο ο Ν. Γκρούεφσκι με την Άνγεκλα Μέρκελ.


Η Μέρκελ βλέπει Γκρουέφσκι για το όνομα

Την πορεία των Σκοπίων προς το ΝΑΤΟ και όλες τις παραμέτρους που την επηρεάζουν (λέγε με ελληνικό βέτο) θα συζητήσουν σήμερα στο Βερολίνο ο Ν. Γκρούεφσκι με την Άνγεκλα Μέρκελ.
Η συνάντηση του Σκοπιανού πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας θα γίνει στο Βερολίνο και σύμφωνα με τον σκοπιανό Τύπο θα συζητηθεί και η εκκρεμότητα της ονομασίας. 

Κυβερνητικές πηγές στα Σκόπια ανέφεραν ότι η επίσκεψη του κ.Γκρούεφσκι στο

"Κούρεμα" 30% στις ΕΔ θα ζητήσει η τρόϊκα


“Κούρεμα” στις Ένοπλες Δυνάμεις απαιτεί η τρόϊκα.Το απαιτούσε από την έλευσή της στην χώρα ,το έθετε,συναντούσε αντιδράσεις,αλλά φαίνεται ότι όσο ο χρόνος περνά τα “κάστρα” πέφτουν!
Οι εκπρόσωποι της τρόϊκας παρουσιάζουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία αυτή τη στιγμή οι στρατιωτικοί ξεπερνούν τους 160.000 και οι συνολικά μισθοδοτούμενοι από του ΥΕΘΑ ξεπερνούν τους 200.000.
Αν και οι αριθμοί που παρουσιάζουν αμφισβητούνται οι “τροϊκανοί” επιμένουν και επαναφέρουν στο τραπέζι της όποιας διαπραγμάτευσης το “κούρεμα” κατά 30%.Πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

Νίκη του λόμπι των Σκοπιανών: Η Αυστραλία δεν θα τους αποκαλεί πλέον Σλαβομακεδόνες


Σιωπηρά η αυστραλιανή κυβέρνηση οδηγείται στην κατάργηση του όρου «Σλαβομακεδόνες», που χρησιμοποιούσε από το 1994 για τους καταγόμενους από την FYROM.
Η απόφαση ανακοινώθηκε από τη λεγόμενη AMHRCΑ («Aυστραλομακεδονική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»), που δημοσιοποίησε επιστολή του υπουργείου Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, με την οποία γίνεται γνωστή η απόφαση, που είναι αποτέλεσμα πιέσεων του λόμπι των καταγόμενων από τη FYROM.
Τώρα, η Αυστραλία για να τους χαρακτηρίσει

Ο "Ψαλιδοχέρης" της S&P που υποβάθμισε Ελλάδα κι άλλες χώρες 36 φορές!Δείτε ποιος είναι


Ποιοι είναι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις υποβάθμισης των χωρών της Ευρώπης,της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης; Ποιοι είναι αυτοί που τελικά μετατρέπουν τα ομόλογα σε “σκουπίδια”; Γιατί πίσω από τις ανακοινώσεις των οίκων αξιολόγησεις,που καθορίζουν τη στάση των αγορών κρύβονται κάποια πρόσωπα.Ένα απ΄ αυτά τα πρόσωπα ,”εντόπισε” το Reuters,σ΄ένα γυάλινο πύργο της Φρανκφούρτης.
Είναι ο…”Ψαλιδοχέρης”.Αυτό είναι το παρατσούκλι του ,γιατί από το 2007 αυτός και η ομάδα του έχουν κάνει 36 υποβαθμισεις χωρών στη ζώνη του ευρώ!
Είναι ο Moritz Kraamer,45 ετών,επικεφαλής ομάδας αναλυτών της S & P.

"Επιχείρηση Καυτηριασμό" της "ελληνικής πληγής" από Γερμανία!


“Επιχείρηση Καυτηριασμός” για Ελλαδα και Πορτογαλία! Τι είναι αυτή η επιχείρηση και πότε θα ξεκινήσει;

“Επιχείρηση Καυτηριασμός” για Ελλαδα και Πορτογαλία! Τι είναι αυτή η επιχείρηση και πότε θα ξεκινήσει;

Ο Γιάννης Βαρουφάκης που διδάσκει οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,βρέθηκε στη Φρανκφούρτη για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ για βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.Είχε την ευκαιρία να μιλίσει με οκτώ πολύ σημαντικούς παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος,όπως είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και απ΄ αυτές τις

Τον Απρίλιο έρχονται τα "ειδικά μισθολόγια".Βιάζεται η τρόϊκα που "ξεζουμίζει" την Άμυνα


Η τρόϊκα επιβάλει τα ειδικά μισθολόγια δύο μήνες νωρίτερα

Σε κατάσταση συναγερμού στο ΥΕΘΑ ,αφού η τρόϊκα επιχειρεί νέα επίθεση στο χώρο της Άμυνας και ειδικά στα στελέχη και το προσωπικό. Οι "τροϊκανοί",σύμφωνα με πληροφορίες απαιτούν κι άλλες περικοπές στην Άμυνα,πέραν των 125 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν αποφασιστεί για το 2012!
Επιπλέον ζητούν τη καθιέρωση των ειδικών μισθολογίων σε στρατιωτικούς,διπλωμάτες και δικαστικούς, από τον Απριλίο και όχι από τον Ιούνιο.Η επιμονή οφείλεται φυσικά στο γεγονός ότι αυτά τα

Α1 μπάσκετ: Δυο "ζωντανές" μεταδόσεις αύριο από τη ΝΕΤ

Δύο σημαντικούς αγώνες του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Α1 Ανδρών, θα καλύψει με απευθείας μεταδόσεις η ΝΕΤ, αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στην εμβόλιμη αγωνιστική που θα γίνει.
Στις 15.00, οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Κολοσσός - Ολυμπιακός. Μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, προκειμένου να παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Τον αγώνα θα περιγράψει ο Βαγγέλης Ιωάννου και στο σχόλιο θα είναι ο Κώστας Σκουλάς και ο Βαγγέλης Σμυρνιός.
Αμέσως μετά, στις 17.0,0 ακολουθεί η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ομάδα

Χωριό καταργεί το ευρώ!!!Άκουσαν λόγια, πήραν υποσχέσεις, προκοπή δεν είδαν όμως… Η κρίση «θρονιάστηκε» για τα καλά στο μικρό ισπανικό χωριό και οι κάτοικοι του Villamayor de Santiago, αποφάσισαν να κάνουν έξωση στο ευρώ και να γυρίσουν στο παλιό εθνικό τους νόμισμα, την πεσέτα, μήπως και δει «άσπρη ημέρα» η ντόπια οικονομία.

Το χωριό των 2.500 κατοίκων βρίσκεται 80 μίλια νοτιοανατολικά της

Παναχαϊκή: Με Σκαρτσίλα και Βλασσόπουλο στη μάχη κατά του Πανσερραϊκού

Αντίστροφα μετρούν όλοι στην Παναχαϊκή για την επιστροφή στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και, φυσικά, έπειτα από τις προσφορές της ΠΑΕ προς τους φιλάθλους, αναμένουν αρκετό κόσμο στο ματς με τον Πανσερραϊκό το Σάββατο στην Αγυιά (3μ.μ., ζωντανά από το ράδιο "Γάμμα").
Η μοναδική απουσία για τον τεχνικό, Βασίλη Βούζα θα είναι ο τραυματίας Παπαστεργίου. Αντίθετα, το δελτίο του Σκαρτσίλα θα έχει

Δημοσκόπηση στο CNN:«Είναι η Ευρώπη σκληρή με την Ελλάδα;»
Δημοσκόπηση για την στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα διεξάγει το CNN.
Στην πρώτη σελίδα του ειδησεογραφικού site υπάρχει η ερώτηση «Is Europe being too hard on Greece?» στην οποία οι επισκέπτες της σελίδας καλούνται να απαντήσουν με quick vote,

Με μειωμένο επιτόκιο αντλήσαμε 1,3 δισ. από ομόλογα 13 εβδομάδωνΤο ποσό των 1,3 δισ. ευρώ άντλησε τελικά από έντοκα γραμμάτια 13 εβδομάδων το Δημόσιο.

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,61% από 4,68% της προηγούμενης έκδοσης και

Κρίση ειλικρίνειας του Σαμαρά, φωτογραφίζει το αύριο της χώρας
O Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στα πρωτοφανή προχτεσινά επεισόδια, είπε: «Βλέπουμε εικόνες από το αύριο που πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί»… Κι εμείς αναρωτιόμαστε: Τι γνωρίζει για το αύριο ο κύριος Σαμαράς και δεν το λέει στον Ελληνικό λαό;
Η παραπάνω ερώτηση είναι –φυσικά- ρητορική, αφού το αύριο έχει χαραχτεί από τις παρελθούσες πολιτικές δεκαετιών, αλλά σφραγίστηκε και από το «Ναι σε όλα» των φοβισμένων υποτακτικών των κομμάτων (βουλευτές λέγονται ακόμη και όχι μαριονέτες), οι οποίοι αρνήθηκαν να βάλουν την χώρα σε μία άλλη πορεία, αφού το μνημόνιο 2 είναι η κατά το δυνατόν σκληρότερη συνέχεια του μνημονίου 1, το οποίο κατά κοινή ομολογία απέτυχε παταγωδώς.

Spiegel: Οι πολιτικές της τρόικα έχουν αποτύχει
Από το SPIEGEL 13/2 Μετάφραση: CYNICAL

Μεγαλώνουν οι αμφιβολίες της Ευρώπης για
την στρατηγική σχετικά με το ελληνικό χρέος

Την περασμένη Τρίτη η Μέρκελ έχει προσκληθεί σε κάποιο ίδρυμα να συμμετάσχει σε συζήτηση σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης. Μια νεαρή γυναίκα σηκώνεται και συστήνει τον εαυτό της σαν ξένη φοιτήτρια που σπουδάζει στη Γερμανία, αντιπροσωπευτικό δείγμα της νέας γενιάς των Ελλήνων. Δηλώνει ότι φυσικά θα επιθυμούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά το τέλος των σπουδών της. Αλλά, κάθε φορά που ψάχνει για δουλειά στην Αθήνα, το μόνο που βρίσκει είναι δουλειές στη Γερμανία.

Το ζευγος της καταστροφης!!!


«Σχέδιο Μάρσαλ» χρειάζεται η Ελλάδα

«Σχέδιο Μάρσαλ» χρειάζεται η Ελλάδα

Τι υποστηρίζει το δελτίο ενημέρωσης Europolitique

Υπό τον τίτλο «Quo Vadis Europe» το έγκυρο πληροφοριακό δελτίο ενημέρωσης Europolitique δημοσιεύει άρθρο, το οποίο αναφέρει ότι οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες στις Βρυξέλλες δεν κρύβουν πλέον τη βαθύτερη πεποίθησή τους ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί με τη μερική ή ολική αναδιάρθρωση του χρέους της και ότι για την ενίσχυση της χώρας απαιτείται μία βοήθεια αναπτυξιακή.

Μπάσκετ: Σε...δικαστικές αντιπαραθέσεις "γκρίζοι" της Αχαϊας!

Δεν είναι διόλου καλά τα πράγματα τελευταία στο χώρο του τοπικού συνδέσμου διαιτητών μπάσκετ, αφού υπάρχουν συμβάντα που όχι μόνο δεν είναι θετικά, αλλά φαίνεται να οδηγούν τους “γκρίζους” σε άλλους χώρους, από τους…συνηθισμένους!
Αναφερόμαστε σε μερικά “θερμά” επεισόδια διαιτητών είτε με φιλάθλους, είτε με παράγοντες σωματείων, που έχουν πυροδοτήσει “εκρήξεις”, και οι οποίες δεν είναι διόλου απίθανο να λυθούν στις δικαστικές αίθουσες.
Οι σχετικές μηνύσεις για τις υποθέσεις που αναφερόμαστε έχουν γίνει, ειδικά δε στη μια από τις δυο περιπτώσεις,

Νέο μπαράζ υποβαθμίσεων από τη Μoody's

Νέο μπαράζ υποβαθμίσεων από τη Μoody's

Τρεις χώρες της Ευρώπης μπαίνουν σε καθεστώς παρακολούθησης και 6 υποβαθμίζονται

Την πιστοληπτική ικανότητα εννέα χωρών της Ευρώπης υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Μoody's, «λόγω των κινδύνων που απορρέουν από την κρίση του ευρώ».

Σύμφωνα με την έκθεση της Μoody's η Αυστρία, η Γαλλία και η Βρετανία μπαίνουν σε αρνητικό outolook, ενώ υποβαθμίζονται οι οικονομίες της Ιταλίας και της Μάλτας από Α3 σε Α2 με επίσης αρνητικό outlook.

Αλέξης Κούγιας: Προς δικαστική διερεύνηση μερικές μεταγραφές ΠΑΕ!

Ο Αλέξης Κούγιας δεν το έκρυψε ότι ίσως είναι και θέμα εισαγγελικής έρευνας τα τελευταία συμβάντα στο χώρο ΠΑΕ της Β’ εθνικής, που ενώ ήταν ένα βήμα πριν από τη διάλυση και την αποχώρηση, ξαφνικά βρέθηκαν να κάνουν “σωρηδόν” τις μεταγραφές.
Μάλιστα, όπως έλεγε ο κ. Κούγιας, “πως είναι δυνατό να μην σφραγίζουν εισιτήρια στην εφορία και από την άλλη, να προχωρούν σε μεταγραφές”, αφήνοντας υπονοούμενα ότι κάτι...μυρίζει και θα πρέπει τουλάχιστον να διερευνηθεί.
Προς το παρών πάντως για τον πρόεδρο της Παναχαϊκής, όλο το βάρος

Σαράντα τόνοι σπασμένα μάρμαρα στο κέντρο της Αθήνας

Σαράντα τόνοι σπασμένα μάρμαρα στο κέντρο της Αθήνας

Ζημιές σε 93 κτίρια, ανάμεσά τους 9 ιστορικά

Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν χτες στο κέντρο της Αθήνας έχουν καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές 93 κτίρια, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων. Τα κτίρια βρίσκονται κυρίως στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Ερμού, Αιόλου και Αθηνάς. Ανάμεσά τους, σοβαρές ζημιές υπέστησαν εννέα ιστορικά κτίρια του κέντρου της Αθήνας.Πρόκειται για το διώροφο διατηρητέο κτίριο, όπου στεγάζεται ο κινηματογράφος «Αττικόν», για το κτίριο στο υπόγειο του οποίου στεγάζεται ο κινηματογράφος «Άστυ», το Μέγαρο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου

ΕΟΠΕ: Συμβούλιο με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου και ώρα 16:00 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. (ΟΑΚΑ, Μαρούσι) η 21η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, με θέματα:
1. Επικύρωση Πρακτικών Δ.Σ. και Επιτροπών Ε.Ο.ΠΕ.
2. Ενημέρωση Δ.Σ. Ε.Ο.ΠΕ.
3. Γενική Συνέλευση ΕΟΠΕ
4. Οικονομικά Ζητήματα
5. Ζητήματα Εθνικών Ομάδων
6. Ζητήματα Ανάπτυξης
7. Ζητήματα Διοργανώσεων – Πρωταθλημάτων
8. Ζητήματα Beach Volleyball
9. Ζητήματα Επιτροπών ΕΟΠΕ
10. Ζητήματα Σωματείων, Ενώσεων & Τοπικών Επιτροπών Ε.Ο.ΠΕ.

Α2 μπάσκετ: Ο Απόλλων πάνοπλος στη μάχη του Λαυρίου

Δίχως να αντιμετωπίζει το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα ο Απόλλωνας συνεχίζει και σήμερα κανονικά την προετοιμασία του για το παιχνίδι του Σαββάτου στην Αθήνα με το Λαύριο.
Παιχνίδι στο οποίο οι “μελανόλευκοι” θα επιδιώξουν να πάρουν ένα ακόμη μεγάλο διπλό, με το οποίο θα διατηρήσουν ή και ενδεχόμενα θα μεγαλώσουν το υπάρχον προβάδισμα που έχουν από όλες τις άλλες ομάδες που τις ακολουθούν στο κυνήγι της ανόδου στην Α1 εθνική.
Ο Νίκος Βετούλας από τη δική του πλευρά ετοιμάζει τα πλάνα του,

Δεν αποδέχτηκε την έδρα της Τσόκλη η Σαλουφάκου

Δεν αποδέχτηκε την έδρα της Τσόκλη η Σαλουφάκου

Στη θέση της η Τ. Καραπαναγιώτη

Την απόφασή της να μην αποδεχθεί τη βουλευτική έδρα, μετά την παραίτηση της βουλευτού Επικρατείας, Μάγιας Τσόκλη, κοινοποίησε με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, η πρώτη αναπληρωματική του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών Σταυρούλα Σαλουφάκου.Στην επιστολή της η κ. Σαλουφάκου αναφέρει ότι επιλέγει να συνεχίσει να υπηρετεί τους εργαζόμενους, από την θέση Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας και τονίζει:

Η παρουσία του Ν.Ο. Πατρών στους χειμερινούς αγώνες κολύμβησης

Τα αποτελέσματα Ν.Ο.Πατρών απο τους χειμερινούς αγώνες κατηγοριών στο κολυμβητήριο της Νίκαιας ήταν τα παρακάτω, με τη γενικότερη επισήμανση ότι για μια ακόμη φορά οι νεαροί ηλικιακά αθλητές και αθλήτριες του πατρινού ομίλου, προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό.
- Νικολακοπούλου Βασιλική 5η στα 50ελ, 6η στα 100ελ, 6η στα 200μ.α.
- Δρακοπούλου Νεφέλη 6η στα 50ελ.
- Σαλεμή Ουρανία 10η στα 100πρ, 200μ.α ήταν 11η, 200πρ τερμάτισε 12η.
- Θωίδης Λέανδρος 11ος στα 50ελ.
- ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΝΟΠ (ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΑΛΕΜΗ, ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,

Η μεγάλη γιορτή του Ελληνικού γυναικείου βόλεϊ στη Λευκάδα

Το Champion All Star Day 2012 είναι προ των πυλών...Η γιορτή του γυναικείου βόλεϊ, που φέτος φιλοξενείται στη Λευκάδα, ξεκινάει με εκδηλώσεις την Παρασκευή και θα κορυφωθεί με το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στις Ελληνίδες και τις Ξένες αστέρες της Α1.
Από το απόγευμα της Πέμπτης θα βρίσκεται στο νησί του Ιονίου αντιπροσωπεία αθλητριών που το πρωί της Παρασκευής θα επισκεφθεί το δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια θα πάει σε σχολεία της περιοχής.
Τα αστέρια του γυναικείου βόλεϊ θα συνομιλήσουν με τους μικρούς μαθητές και θα μοιράσουν προσκλήσεις για το παιχνίδι της Κυριακής.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μαζί με την… guest star της διοργάνωσης,

Παναιγιάλειος: Ημέρα πληρωμών και ραντεβού με το δήμαρχο

Tην Πέμπτη το πρωί θα γίνει τελικά η συνάντηση του προέδρου του Παναιγιάλειου με τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στη χρήση του Δημοτικού Σταδίου λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου αλλά -κυρίως- η οικονομική ενίσχυση των 20.000 ευρώ που έχει υποσχεθεί ο Δήμος για την ομάδα.
Ως γνωστόν, στο τέλος του 2011 υπήρχε εξασφαλισμένο χρηματικό ποσό για την αιγιώτικη ομάδα αλλά τότε δεν υπήρχε ούτε ασφαλιστική αλλά και φορολογική ενημερότητα από πλευράς διοίκησης Παναιγιαλείου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκταμιευθεί το ποσό. Πάντως, σύμφωνα με μέλη της διοίκησης, το ζήτημα της ενημερότητας έχει λυθεί και γι'αυτό το λόγο εξάλλου

Ενα αεροπλανακι για τον Γιωργακη…..


ΕΠΣΑ: Η μικτή Παίδων σε μπαράζ πρόκρισης κόντρα στην Ηλεία

Ο Ενωσιακός προπονητής της Μικτής Ομάδας Παίδων της Ε.Π.Σ. Αχαΐας, Μάκης Παρασκευόπουλος κάλεσε για αυριο Τετάρτη στις 12:30 τους παρακάτω ποδοσφαιριστές, να δώσουν το παρών στο Γήπεδο «Προσφυγικών», ενόψει του αγώνα μπαράζ με την αντίστοιχη Μικτή ομάδα της ΕΠΣ Ηλείας που θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα (3μ.μ.) στο γήπεδο του ΠΑΟ Βάρδας "Α. Καλάκος" στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ. Η νικήτρια ομάδα θα είναι πρωταθλήτρια του ομίλου.
Οι ποδοσφαιριστές που έχουν κληθεί, είναι οι παρακάτω: ΑΝΤΖΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ), ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΟΥΝΑΒΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΛΑΖΑΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΘΥΕΛΛΑ Π.), ΜΠΟΥΡΣΑΛΗΣ ΣΤΑΘΗΣ (ΚΔ 92), ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΙΓΙΟΥ), ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (ΠΑΜΠΑΤΡΑΙΚΟΣ), ΠΗΛΙΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ),

Πόλο: Η εθνική γυναικών με Γερόλυμου σε διεθνή τουρνουά στις ΗΠΑ

Ο Καναδάς είναι ο πρώτος αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Γυναικών, στο 11ο τουρνουά Holiday Cup που αρχίζει αύριο στο Λος Αλαμίτος των ΗΠΑ.
Η ελληνική αποστολή, βρίσκεται στο Λος Αλαμίτος και Το παιχνίδι με τον Καναδά αρχίζει στις 20.00 ώρα ΗΠΑ (06.00 της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας).
Η 13άδα του Καναδά, όπως έχει δηλωθεί:
Krystina Alogbo, Joelle Bekhazi, Serena Bredin, Tara Campbell, Jenna Crook, Emily Csikos, Monika Eggens, Carmen Eggens, Whitney Genoway, Katrina Monton, Dominique Perreault, Marina Radu, Rachel Riddell, Christine Robinson, Rosanna Tomiuk, ενώ ομοσπονδιακός τεχνικός είναι ο Πατ Ότεν.
Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων του τουρνουά
- Τετάρτη, 15/2
18.45 ΗΠΑ - Ιταλία, 20.00 Καναδάς - ΕΛΛΑΔΑ
- Πέμπτη, 16/2
18.45 ΗΠΑ - Καναδάς, 20.00 Ιταλία - ΕΛΛΑΔΑ
- Παρασκευή, 17/2
18.45 ΗΠΑ - ΕΛΛΑΔΑ, 20.00 Ιταλία - Καναδάς

Α1 πόλο: Ο Ν.Ο.Π. στο ΟΑΚΑ εναντίον ΠΑΟ χωρίς θεατές!

Στο κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων ΟΑΚΑ θα βρεθεί αύριο ο ΝΟΠ (8μ.μ.), προκειμένου να τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, της Α1 Εθνικής κατηγορίας πόλο ανδρών.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι χρίζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς δεν ενδέχεται το έργο των «δαιμόνων» να είναι εύκολο κόντρα στους «πράσινους». Παράλληλα ο Ναυτικός όμιλος Πατρών, προέρχεται από ήττα, από το Καλαμάκι σε ένα παιχνίδι που με λίγη παραπάνω προσοχή, θα μπορούσε να πάρει τους βαθμούς.
Να σημειώσουμε ότι διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κκ Κωνσταντινίδης και Καζούλης με παρατηρητή διαιτησίας τον κ. Χασεκίογλου.
Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα, έχει ως εξής:
Κολ. Πτολεμαϊδας 16.30 ΠΑΟΚ - Π. Φάληρο(Σταυρόπουλος, Κατσαρός)

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Στις 14 Φεβρουαρίου

869:Πέθανε ο Κύριλλος, μοναχός, που μαζί με το Μεθόδιο εκχριστιάνισαν τους Σλάβους.

1349: 2000 Εβραίοι του Στρασβούργου καίγονται ζωντανοί από εξαγριωμένο πλήθος Χριστιανών, που τους θεωρεί υπεύθυνους για την επιδημία βουβωνικής πανώλης, που έπληξε την πόλη.

1477: Η Μάργκερι Μπρους στέλνει στον Τζον Πάστον το πρώτο ερωτικό γράμμα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Απευθυνόταν Στον Αγαπημένο μου Βαλεντίνο.

Προσωρινό κλείσιμο στην μικρή πισίνα του Ν.Ο. Πατρών

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Πατρών κάνει γνωστό ότι η μικρή πισίνα εκμάθησης στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ στην Ακτή Δυμαίων θα παραμείνει κλειστή για περίπου δύο εβδομάδες,.
Με την επισκευή μιας προσωρινής βλάβης που παρουσιάστηκε στο μηχανοστάσιο θα δοθεί η ευκαιρία για την απαραίτητη ετήσια συντήρηση, που είχε αναβληθεί από την συνεχή λειτουργία του κολυμβητηρίου. Θεωρείται ότι αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά και των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών ζητά συγνώμη για την αναστάτωση που προκαλεί αυτή η ξαφνική αναστολή της λειτουργίας στον προγραμματισμό

Τσάμπιονς Λιγκ: Το ΑΠΟΕΛ κυνηγάει το θαύμα στην έδρα της Λυόν

Από τη Λιόν φιλοξενείται σήμερα το βράδυ ο ΑΠΟΕΛ για το πρώτο παιχνίδι των «16» του Champions League, με στόχο το θετικό αποτέλεσμα.
Η υπομονή για τους φίλους του ΑΠΟΕΛ ήρθε στο τέλος της. Ύστερα από δύο μήνες, οι πρωταθλητές Κύπρου μπαίνουν και πάλι στη «μάχη» του Champions League, καθώς φιλοξενούνται από τη Λιόν στο «Ζερλάν» για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» της διοργάνωσης.
Ο Ρεμί Γκαρντέ είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα για την αναμέτρηση με τους Κύπριους. Από την πλευρά του, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μόλις ένα ερωτηματικό, που έχει να κάνει με την συμμετοχή του Ολιβέιρα, η οποία

Γιούρισιτς: "Στην άκρη τα όποια προβλήματα, θέλουμε τη νίκη..."

Μια μέρα έχει απομείνει για το πολύ κρίσιμο παιχνίδι που θα δώσει η ομάδα βόλεϊ της ΕΑΠ η οποία αύριο το απόγευμα (17.30), θα υποδεχθεί τον ΠΑΟ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της φετινής Volleyleague ΟΠΑΠ.
Ο κεντρικός της Πατρινής ομάδας, Μίλαν Γιούρισιτς, δήλωσε: «Είναι ένα δυνατό ντέρμπι ανάμεσα στις δυο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας και θα γίνει μεγάλη μάχη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε τη νίκη για να αυξήσουμε την διαφορά μας στον βαθμολογικό πίνακα. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα προβλήματα

Έρχονται τα πρώτα μαντάτα της προχθεσινής ψηφοφορίας...


Η υπουργός οικονομικών της Φινλανδίας Jutta Urpilainen, δήλωσε πως η χώρα της θα υπογράψει ίσως και τις επόμενες ημέρες μια συμφωνία με την Ελλάδα παροχής από την Ελλάδα εμπράγματων εξασφαλίσεων προς την Φινλανδία, για τα χρήματα που έχει δώσει και αυτά που θα δώσει η τελευταία.

Αυτά για εκείνους που παραπλανούσαν....
τον ελληνικό λαό σχετικά με αυτά που έρχονται.

Α1 βόλεϊ: Οι διαιτητές των αυριανών αγώνων, τα βλέμματα όλα στην Πάτρα

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 17ης αγωνιστικής στην Α1 εθνική βόλεϊ που θα γίνει εμβόλιμα αύριο, με όλα τα βλέμματα στραμμένα στο μεγάλο ντέρμπι για την επιβίωση στην Πάτρα μεταξύ της ΕΑ Πατρών και του Παναθηναϊκού (5.30μ.μ.) έχουν ως εξής:
17.30, ΕΑΠ (Novasports), ΕΑ Πατρών - Παναθηναϊκός, Βαρθαλίτης, Μυλωνάκης, Κομισάριος: Γεωργόπουλος
19.00, Ρέντη, Ολυμπιακός - Άρης, Μουλά, Ονόπας, Κομισάριος: Ιορδάνιδης
19.00, Ζηρίνειο, ΑΟ Κηφισιάς - ΓΣ Λαμία, Γεροθόδωρος, Παπαδογούλας,

Μεγάλη νίκη του Αλέξη Κούγια με...18-0!!!

Η πληροφορία είναι απόλυτα ηλεγμένη και έχει να κάνει με τον Αλέξη Κούγια, που πρόσφατα κέρδισε μια μεγάλη μάχη με το εντυπωσιακό 18-0 στην ψηφοφορία, αναγκάζοντας και αυτούς που αρχικά είχαν τεθεί απέναντί του, με τα δικά του επιχειρήματα που τους παρουσίασε, να τους κερδίσει και μαζί τους, να πάρει αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα στη σχετική ψηφοφορία που έγινε, δυσαρεστώντας ακόμη και Αχαιούς συναδέλφους του.
Που και γιατί έγινε η συγκεκριμένη

Κολύμβηση: Όλες οι διακρίσεις της Ν.Ε. Πατρών στους χειμερινούς αγώνες

Δεν ήταν μόνο ο Μποσγανάς που χάρισε μεγάλες στιγμές στη ΝΕΠ με δυο μετάλλια που πήρε στους ποσφατα χειμερινούς αγώνες κολύμβησης στην Αθήνα. Ακόμη είχαμε 4η τη Ράνια Μάργαρη στα 50 ελεύθερο, 6η τη σκυταλοδρομία 4Χ100 ελ. Παγκορασίδων Α΄με τις Ράνια Μάργαρη, Χρυσάνθη Σολωμού, Γεωργία Μαρινοπούλου και Αθηνά Ανδρουτσέλη, 8η τη Γεωργία Μαρινοπούλου στα 400 ελεύθερο και 800 ελεύθερο ήταν τα πλασαρίσματα στις τελικές 8άδες στους Χειμερινούς αγώνες κατηγοριών που έγιναν στο κολυμβητήριο της Νίκαιας 10-12/2/12.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δελφινιών της ΝΕΠ:
Παναγιώτης Μποσγανάς 1ος 50 πεταλούδα 27.09, 2ος 50 ύπτιο 28,33, 5ος 100 ύπτιο 1.02.73
Ράνια Μάργαρη 4η 50 ελεύθερο 29.67, 10η 100 ελεύθερο 1.06.24, 13η 100 ύπτιο

Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών, ο Aχαιός βουλευτής Μιχάλης Μπεκίρης

Μεταξύ μας μετά τις διαγραφές δεν  έμεινε και κανένας βουλευτής χωρίς θέση έστω και αυτή του αναπληρωτού!!!!!


Οι βουλευτές κ. Δένδιας, Σαλμάς και Μουσουρούλης είναι με απόφαση του Α.Σαμαρά οι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ μετά την διαγραφή των κ. Μαρκόπουλου και Κεφαλογιάννη. Επίσης ορίστηκαν και οι... νέοι τομεάρχες και επικεφαλής γραμματειών σε αντικατάσταση και πάλι των διαγραφέντων.

Ψυχολογική υποστήριξη σε άνεργους


Ψυχολογική υποστήριξη σε άνεργους

Προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων που φέρνει η χρόνια ανεργία

Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβαν νέοι επιστήμονες στη Λάρισα, δημιουργώντας μια νέα ομάδα δωρεάν συμβουλευτικής υποστήριξης που απευθύνεται σε ανέργους.

Στόχος της ομάδας, η οποία έχει πιλοτικό και ερευνητικό χαρακτήρα, είναι η συμβουλευτική υποστήριξη και η κινητοποίηση, καθώς και η αντιμετώπιση ψυχικών δυσκολιών που συνοδεύουν τη μακροχρόνια ανεργία ή αποτελούν συνέπειές της, γράφει το e-volos.gr.

Μπάσκετ: Προσφορά Αλέκου Δημητριάδη για τις υποδομές του Απόλλωνα

Τη φανέλα του Απόλλωνα τις πολύ πιο πίσω χρονικά δεκαετίες φόρεσε με εξαιρετική επιτυχία ο Αλέκος Δημητριάδης, που με το Νο 4 έχει γράψει τη δική του πολύ μεγάλη ιστορία στο άθλημα με την πορτοκαλί μπάλα.
Ο ίδιος έχει ήδη γράψει και σχετικό βιβλίο με τίτλο «ΠΑΤΡΑΪΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ-μια διαδρομή μέσα στο χρόνο», τα έσοδα από την πώληση του οποίου μέσω του Απόλλωνα προσφέρονται από τον συγγραφέα και μετά από απόφαση που πήρε, στο πατρινό σύλλογο σύλλογο για την ανάπτυξη των τμημάτων των ακαδημιών του.
Για τον λόγο αυτό το Δ.Σ. του Απόλλωνα εξέδωσε και σχετική ευχαριστήρια ανακοίνωση στην οποία και μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι, “η διοίκηση του

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Πήρε το ντέρμπι ο Προμηθέας κι έπιασε την 2η θέση!

Ο Προμηθέας στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής στην Α1 ΕΣΚΑ-Η κέρδισε 86-75 τη Νίκη Προαστείου έχοντας σταθερά το προβάδισμα στο σκορ και πέρασε στη 2η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Πανηλειακό.
Στο 1.58 αποβλήθηκε ο Ρέλας της Νίκης και κρατήθηκε το δελτίο του. Η Κρήνη 97 με κορυφαίο και πάλι τον Δημόπουλο κέρδισε 69-51 την Κρήνη 97. Πολύτιμη νίκη για την Αχαγιά 82 επί της Αγυιάς με 67-59, που είχε παράπονα από την διαιτησία των Τσούνα και Γιώτη. Η ΠΓΕ έκανε περίπατο με τον Γλαύκο 72-50.
Αναλυτικά:
- ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ 86-75
Τα 10λεπτα: 23-18, 21-20, 22-21, 20-16.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Ψυχογιός 12 (2), Μενούνος 15(1), Χαμηλός 23 (1), Καραγιάννης

Αναβιώνουν σήμερα τα «μπουρμπούλια» στην Πάτρα

Αναβιώνουν σήμερα τα «μπουρμπούλια» στην Πάτρα

Η γιορτή των ερωτευμένων ξυπνά την παράδοση

Τα φετινά Μπουρμπούλια αρχίζουν σήμερα 14 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 στην «Ακτή Δυμαίων» στην Πάτρα,  με τον πρώτο από τους έξι χορούς.

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, της γιορτής των Ερωτευμένων το 1ο Μπουρμπούλι βαφτίζεται ως «Το Ερωτικό» και υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη κέφι, μυστήριο και περιπέτεια.

Βγαίνει το απεργιακό φύλλο της «Ελευθεροτυπίας», οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» προχωρούν στην έκδοση απεργιακού φύλλου.
Η εφημερίδα θα βρίσκεται και πάλι στα περίπτερα αύριο, 15 Φεβρουαρίου, εν όψει και του δικαστηρίου για την