Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ο Βενιζέλος σε ρόλο...Τσόρτσιλ!Δεν του βγαίνει.Μια άποψη για τις θυσίες που μας ζητά


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η φωτογραφία είναι από το 2010.Τότε που ακόμη γίνονταν παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη.Έχει κάτι από...Ουίνστον Τσόρτσιλ ο Ευάγγελος Βενιζέλος σ΄ αυτή τη φωτογραφία. Τότε ήταν ΥΕΘΑ.Τώρα είναι ένας "τσάρος" μιας νεκρής οικονομίας.
Θυμηθήκαμε τη φωτογραφία ...στυλ-Τσόρτσιλ, ακούγοντάς τον συνεχώς αυτές τις ημέρες να ζητάει θυσίες,θυσίες,θυσίες.Προειδοποιώντας για απόλυτη καταστροφή. Με άλλα λόγια και υπό άλλες συνθήκες βέβαια μας υπόσχεται κι αυτός "αίμα,ιδρώτα και δάκρυα".
Μόνο που υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές,από τις οποίες θα έπρεπε να έχει διδαχτεί ως βαθύς γνώστης της ιστορίας που είναι.

"Μνημόνιο καταστολής πλήθους":Στρατιωτικές δυνάμεις εναντίον διαδηλωτών.Τι ισχύει


Ναι υπάρχουν μονάδες καταστολής πλήθους σε στρατιωτικές μονάδες. Ναι έχουν εκπαιδευτεί γι΄ αυτή την αποστολή με βάση εντολές και σχέδια του ΝΑΤΟ. Το Onalert παρουσιάζει ένα μεγάλο μέρος του εγχειριδίου εκπαίδευσης για τέτοιες αποστολές.

ΟΜΩΣ:

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οποιοσδήποτε πολιτικός μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις μονάδες για καταστολή πλήθους διαδηλωτών μακρυά από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις,μέσα σε πόλεις και σε διαδηλώσεις.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Όποιος ονειρεύεται τέτοια χρήση απλά κάνει τεράστια ζημιά στην χώρα σε μια στιγμή που απαιτείται απόλυτη ομοψυχία.

Η ιστορία μας πρέπει να μας διδάσκει ,όχι να μας προκαλεί εμμονές .

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
Από το 2005 τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων,εκπαιδεύονται σε επιχειρήσεις «καταστολής

ΚΚΕ: Κοινοί εκβιαστές Παπανδρέου – ΣαμαράςΣκληρή επίθεση στον Γ. Παπανδρέου και τον Α. Σαμαρά εξαπολύει το ΚΚΕ, με αφορμή τα όσα είπαν οι δύο αρχηγοί στις ΚΟ των κομμάτων τους.

«Επιβεβαιώνεται ότι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι κοινοί εκβιαστές, όπως ταιριάζει σε υπερασπιστές του σάπιου καπιταλισμού», τονίζει το ΚΚΕ και τους κατηγορεί ότι «τρομοκρατούν τον λαό για να τον ισοπεδώσει η πλουτοκρατία και η λυκοσυμμαχία της ΕΕ».

Επισημαίνει παραλλήλως ότι «η αντίθεση είναι

Απίστευτη δικαιολογία για το χάρισμα των 30 δις στις τράπεζες!!!


Όπως είναι γνωστό, εμείς οι Έλληνες πολίτες θα δανειστούμε από την τρόϊκα 30 δις ευρώ (που μπορεί να γίνουν και 40) και θα τα δώσουμε στις τράπεζες, ενώ το κράτος θα πάρει χαρτιά (μετοχές) χωρίς δικαίωμα ψήφου!!! Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει δώρο προς τις τράπεζες με υποθήκευση των παιδιών μας. Καλείται λοιπόν και αυτό να το υποστεί, αυτός εδώ....
ο εύπιστος και καλόπιστος λαός που συνεχώς προδίδεται.
Και ακούστε τώρα την δικαιολογία που το ίδιο το πολιτικό σύστημα ξετσίπωτα διαρρέει μέσα από τα παπαγαλάκια του στα ΜΜΕ και στο

Σε αναστολή τα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος.


Με την ψήφιση στη Βουλή των διατάξεων που διαλύουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και γενικά τις εργασιακές σχέσεις, οι Έλληνες βουλευτές, εντελώς αντισυνταγματικά και χωρίς να ρωτήσουν το λαό, στην πραγματικότητα θέτουν σε αναστολή τα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος, τα οποία προστατεύουν τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις και....
την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Σε όλους εμάς λοιπόν εναπόκειται να εφαρμόσουμε το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος, για να προστατέψουμε τα ανωτέρω άρθρα του ίδιου του Συντάγματος.

Ο Σαμαράς μίλησε για εκλογές, όμως τον Σόϊμπλε τον ρώτησε;


Εξακολουθεί ακόμα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που έκανε και στη σημερινή ομιλία τους στην ΚΟ του κόμματός του, να δείχνει στον ελληνικό λαό το τυράκι των εκλογών για να κατευνάζει τη λαϊκή οργή και να συγκρατεί τους ψηφοφόρους του, αλλά εμείς τον ρωτάμε. Τον κ. Σόϊμπλε τον ρώτησε;; Εμείς δεν ακούσαμε τον αποικιοκράτη της χώρα μας να....
λέει κάτι περί εκλογών.
Αντιθέτως ακούσαμε τον κ. Σόϊμπλε να μιλάει σε πρώτο ενικό πρόσωπο και να λέει περίπου: «Θα δώσω τώρα τα 30 δις ευρώ για την

Δεν θέλουμε άλλη σωτηρία
Διάβαζα σήμερα το πρωί τα πρωτοσέλιδα του ξένου τύπου. «Οι Έλληνες δίνουν και το τελευταίο τους πουκάμισο», έγραφε μια Γερμανική εφημερίδα, «Η Ελλάδα κρέμεται πάνω από την άβυσσο», παρατηρούσε μια άλλη, «Δεν πείθουν τους Ευρωπαίους οι αποφάσεις των Ελλήνων», σημείωνε μια τρίτη. Και από κοντά οι πικρόχολες δηλώσεις των…εταίρων, που τροφοδοτούν αυτό το κλίμα.
Αι, σιχτίρι πιά!
Έχετε καταντήσει αηδία! Σας βαρεθήκαμε! Κουραστήκαμε! Δεν αντέχουμε άλλο…..

Η Ελλάδα στα νύχια οικονομικών δολοφόνων
  • Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
Ι. Η μέχρι σήμερα καταστροφή μας

Τώρα, που μας χωρίζε μια μόνο σπιθαμή από την άβυσσο, που χαίνει και περιμένει να μας καταπιεί.
Τώρα, που καταποντίζεται η Ελλάδα, αφού επί δύο χρόνια διασύρθηκε βάναυσα, και χωρίς αντίλογο, στο εξωτερικό.
Τώρα που στη ρημαγμένη μας χώρα κυκλοφορούν τα θλιβερά φαντάσματα του ενός και πλέον εκατομμυρίου ανέργων, των χιλιάδων αστέγων, που στοιχειώνουν τα βράδια τις πόλεις μας, της στρατιάς των εξαθλιωμένων συμπατριωτών μας (1 περίπου στους 3 Έλληνες), που αναζητούν στα σκουπίδια την τροφή τους, των μικρών μαθητών που λιποθυμούν από την πείνα στα

Τελευταία ευκαιρία
Άλλη μια φορά, τα «μέσα ενημέρωσης», τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό, στενάζουν πάνω από το λάθος ερώτημα. Το ερώτημα δεν είναι αν θα συμφωνηθεί η νέα δανειακή σύμβαση Ελλάδας-τρόικας. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν (κι όχι εάν) δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί η αποτυχία της.
Το ότι θα αποτύχει είναι δεδομένο. Με την ήδη αποτελματωμένη (εδώ και πολλούς μήνες) βιομηχανική παραγωγή να μειώνεται κατά 11,3% σε έναν μόνο μήνα (Δεκέμβριο), τα δημόσια έσοδα να κατρακυλούν κατά 18% τον επόμενο μήνα (Ιανουάριο), και την ανεργία να πετάει στο 20,9% (από 18.2% τον αμέσως προηγούμενο

Ο τίτλος του πλέον ανίκανου πολιτικού δικαιωματικά σου ανήκει Αντώνη Σαμαρά  • Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν
Σε ποιούς απευθυνόσουν ρε Α. Σαμαρά;
Στο 1 εκατομμύριο ανέργους;
Στις ατέλειωτες σειρές των συσσιτίων;
Στους ανιχνευτές των σκουπιδιών;
Στα παιδάκια που λιποθυμούν λόγω ασιτίας;
Στους άστεγους που πεθαίνουν από το κρύο;
Στο ¼ των Ελλήνων που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας;
Στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά;
Στους κατεστραμμένους μικροεπιχειρηματίες που είναι έτοιμοι να περάσουν τη θηλεία στο λαιμό

Η ιστορία τώρα αρχίζει...  • Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
Δόλιοι και άρπαγες. Εφιάλτες και Ηρόστρατοι, μαζί.
Η πολιτική τους ισοδυναμεί με κοινωνικό ολοκαύτωμα.
Φτιάχνουν μια ζούγκλα με τους ίδιους να έχουν αναλάβει τους ρόλους των κανίβαλων και των παχύδερμων.
Εξοντώνουν, εξαπατούν, τρομοκρατούν, κινδυνολογούν, εκβιάζουν, παραχαράσσουν, πλαστογραφούν, διαστρεβλώνουν.
Αποφασίζουν και διατάζουν!

Με χειροπέδες δημοσιογράφοι της Sun!Πέντε περίπου άτομα που εργάζονται στην εφημερίδα «The Sun» συνέλαβε η βρετανική αστυνομία.
Οι αξιωματικοί της μητροπολιτικής αστυνομίας, πέρασαν χειροπέδες στους υπαλλήλους της εφημερίδας στα πλαίσια της επιχείρησης «Elveden».
Οι πέντε υπάλληλοι του tabloid εντύπου, ηλικίας 29-57 ετών, κατηγορούνται πως δωροδόκησαν αξιωματικούς της αστυνομίας, ώστε να τους δώσουν ως αντάλλαγμα, αποκλειστικές πληροφορίες για διάφορα θέματα.

Αναστάτωση στις Φυλακές ΑλικαρνασσούΕκρηκτική είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στο σωφρονιστικό κατάστημα της Ν. Αλικαρνασσού, όπου επιστρατεύτηκε ιδιώτης μάγειρας για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί.
Οι κρατούμενοι απέχουν από τα καθήκοντά τους στα μαγειρεία και στην καθαριότητα των χώρων.Ο ιδιώτης μάγειρας ανέλαβε δράση από προχθές ενώ αναμένεται να παραμείνει μέχρι να βρεθεί λύση και οι έγκλειστοι να επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντά τους.

Λιάνα Κανέλη στο CNN: Θέλουμε τη ζωή μας πίσωΥπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τάχτηκε η Λιάνα Κανέλλη μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο CNN.

H βουλευτής του Κ.Κ.Ε στη συνέντευξή της τόνισε ότι ήταν καταστροφή η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ επισήμανε ότι καταστροφή θα είναι και η παραμονή της.

«Εγώ και πολλοί άλλοι θέλουμε μια ωραία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε άμεσα διεξαγωγή εκλογών.

Αφιέρωμα του Spiegel στον… Γιώργο Τράγκα!Εκτενές ρεπορτάζ στον Γιώργο Τράγκα έκανε το «Der Spiegel». Το γερμανικό περιοδικό, εστιάζει στην εκπομπή του δημοσιογράφου «Χωρίς Αναισθητικό», και κυρίως στις επιθέσεις που κατά καιρούς κάνει εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ.
Το «Spiegel», αναφέρεται στον χαρακτηρισμό «Ναζί», με τον οποίο αποκαλεί συχνά πυκνά ο Γιώργος Τράγκας την Γερμανίδα Καγκελάριο.
Μάλιστα έστειλαν και δημοσιογράφο του Spiegel, τον Joannes Korge, ο οποίος επισκέφτηκε το studio του «Extra 3» και έγραψε τις εντυπώσεις του:

Χωρίς να σηκώσουν ένα αεροπλάνο οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Ελλάδα

Δεν χρειαστηκε να σηκωσουν εστω ενα αεροπλανο ουτε να ριξουν εστω μια ριπη. Χρειαστηκαν 40-50 πολιτικοι-πρακτορες... αλλοι τοσοι δημοσιογραφοι - πρακτορες και φυσικα αντιστοιχοι πανεπιστημιακοι,δικαστικοι και δηθεν αναλυτες για να υπαρχει και η θεωρητικη θωρακιση του ξεπουληματος της Ελλαδας.
Εμεις λοιπον σαν πολιτες αυτης της χωρας ειμαστε σε χειροτερη θεση ακομα και απο αυτη των πατεραδων-παπουδων μας που πολεμησαν το 40-41.Εκεινοι ειχαν την πολυτελεια να πολεμησουν μεχρι θανατου για να αποφυγουν την κατοχη...Ειχαν την πολυτελεια να ενταχτουν σε αντιστασιακες οργανωσεις και να συνεχισουν τον πολεμο κατα των εισβολεων απο τα βουνα...Εμεις δυστυχως δεν εχουμε καμια τετοια πολυτελεια...μας οδηγουν δεμενους στον θανατο...δεν μας

Ασυνείδητος οδηγός τραυμάτισε σοβαρά 7χρονο αγόρι και το εγκατέλειψε

Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε 7χρονο αγόρι με το Ι.Χ αυτοκίνητο του, στην περιοχή του Βενεράτου στο Ηράκλειο, τραυματίζοντας το σοβαρά...
εγκαταλείποντας το αιμόφυρτο στο δρόμο.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 7 το απόγευμα, ενώ το τραυματισμένο παιδί μεταφέρθηκε μα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ.

Ο οδηγός του αυτοκίνητου αναζητείται από τις αρχές.

Εμπλοκή με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Νομοτεχνική εμπλοκή προκύπτει με τις ρήτρες συλλογικής δράσης (collective action clauses -CACs) που θα ενεργοποιήσει η Ελλάδα σε περίπτωση που...
το PSI δεν συγκεντρώσει την απαιτούμενη συμμετοχή, καθώς ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s ξεκαθάρισε σήμερα πως η αναδρομική ισχύς των CACs συνιστά απευθείας αξιολόγηση χρεοστασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι να συμπεριλάβει στα υπό ψήφιση κείμενα της Κυριακής τη ρύθμιση για το PSI που περιλαμβάνει και τη διάταξη για τις τις ρήτρες συλλογικής δράσης, τα prior actions που ζητούν οι δανειστές μας και τη ρύθμιση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Οι Έλληνες θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα της φτώχειας»


«Οι Έλληνες θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα της φτώχειας»

Αμερικανός οικονομολόγος προβλέπει ύφεση για τα επόμενα 5-7 χρόνια

«Οι Έλληνες θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι η χώρα τους θα ελίναι φτωχότερη από ό,τι ήταν πριν». Αυτό τονίζει ο αμερικανός οικονομολόγος Άνταμ Λέρικ, εκτιμώντας ότι η χώρα μας θα βρίσκεται σε ύφεση για τα επόμενα τουλάχιστον 5-7 χρόνια.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, o Λέρικ είπε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα έπρεπε να είχε γίνει «τουλάχιστον 2 χρόνια νωρίτερα όταν ξεκίνησε η κρίση χρέους στην Ελλάδα και όταν το χρέος της χώρας βρισκόταν κατά 100% στα χέρια ιδιωτών. Σήμερα τα 3/4 του ελληνικού δημόσιου χρέους βρίσκονται σε θεσμικούς κατόχους

Σε ποιό σήριαλ του MEGA είναι απλήρωτοι ;

Είναι μια από τις μεγαλύτερες φετινές τηλεοπτικές επιτυχίες, ωστόσο φαίνεται πως δεν είναι όλα τόσο...ρόδινα!
Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν περάσει ακόμα έξι μήνες από την έναρξη προβολής του, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού "TV ZAPPING", οι συντελεστές του σήριαλ "Πίσω στο σπίτι" διαμαρτύρονται γιατί ακόμα δεν έχουν πληρωθεί καθόλου. Δεν γνωρίζουμε, φυσικά, το είδος της συμφωνίας που έχουν κάνει οι παραγωγοί με τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς, πάντως συνηθίζεται -οι ηθοποιοί τουλάχιστον- να πληρώνονται έξι μήνες μετά την προβολή του επεισοδιού.

Κυριακή «κοντή» γιορτή σε ημέρες ιστορικές!

του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Ότι ζούμε ημέρες ιστορικές είναι γεγονός αναμφισβήτητο όπως αναμφισβήτητο είναι και το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια μας...
«στύβουν» αρχικά το αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια οι Συγκυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ, Νέα «Νέα Δημοκρατία» του κ Σαμαρά και ΛΑΟΣ του κ Καρατζαφέρη!

Ότι είναι απολύτως δυσνόητη ακόμη και για τους πλέον ευφυείς και έμπειρους κατόχους διδακτορικών πτυχίων σε Οικονομικά, Κοινωνιολογία και Ψυχολογία η «αμφιθυμική» στάση του κ Σαμαρά που ΣΤΗΡΙΖΕΙ την «Μνημονιακή» Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (στην οποία ο κ Παπανδρέου διαθέτει 40 Υπουργούς ενώ ο ίδιος μόνο…6) και ταυτόχρονα διακηρύσσει προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις ότι αυτός και το Κόμμα του παραμένουν ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ συνιστά γεγονός περίεργο και…αξιοθαύμαστο για την πρωτοτυπία του!

Στεγαστικό δάνειο και χρεοκοπία...

Εχω στεγαστικο δανειο απο το ταχυδρομικο Ταμιευτηριο με επιτοκιο ΕΚΤ. Αν δεν κανω λαθος το δανειο ειναι χρηματοδοτουμενο απο την Ε ΚΤ.
Σε περιπτωση που χρεωκοπησουμε και η πατριδα μας διαγραψει μονομερως τα χρεη της, δεν πληρωνει τους υπαλληλους τους,πτωχευσω και εγω και δεν πληρωνω την δοση τι θα γινει? Θα μου παρει το σπιτι η ΕΚΤ ή θα εχω το σπιτι και δεν θα εξοφλησω ποτε το χρεος μου?Αυτο το θεμα το απασχολει παρα πολλους συμπολιτες μας και! ειλικρινα αν ξερει καποιος ας απαντησει.Ενα υψηλοβαθμο στελεχος τραπεζας που ρωτησα μου ειπε οτι κανεις δεν ξερει γιατι πολυ απλα κατι τετοιο δεν εχει ξαναγινει στην Ε.Ε.

Αναγνώστης

Περίπου 200 παιδιά αυτοκτονούν κάθε χρόνο στη Ρωσία

Έκκληση για την εφαρμογή προγράμματος πρόληψης των αυτοκτονιών ανηλίκων, αφού τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αφιέρωσαν πηχυαίους τίτλους...
στην αυτοκτονία τεσσάρων 14χρονων στη χώρα τις τελευταίες ημέρες απηύθυνε αξιωματούχος του Κρεμλίνου αρμόδιος για Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο αξιωματούχος Πάβελ Ασταχόφ τονίζει ότι η Ρωσία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των ευρωπαϊκών χωρών με τον μεγαλύτερο αριθμό αυτοκτονιών στην ηλικιακή κατηγορία 15-19 έτη. Ο ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι 200 παιδιά, ηλικίας 10-14 ετών αυτοκτονούν κάθε χρόνο στη Ρωσία, καθώς και 1.500 έφηβοι (15-19 ετών).

Μπηχτές Βενιζέλου σε Γιώργο, Σημίτη αλλά και Ανδρέα Παπανδρέου!Αιχμές για την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, για τις ελπίδες που εξέθρεψε στο εκλογικό σώμα πριν τις εκλογές του 2009, αλλά και προς ΝΔ-ΛΑΟΣ, όπως και προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για την στάση τους απέναντι στην κρίση, απέδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την τοποθέτησή του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.
«Εγώ δεν καθοδήγησα τις κλαδικές του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές του 2009. Δεν καθοδήγησα το πρόγραμμα ούτε τα συνθήματα . Δεν ήμουν στον σκληρό πυρήνα της κυβέρνησης μέχρι τον Ιούνιο του 2011. Έχω άποψη όμως… Δεν αρνήθηκα τις ευθύνες μου.Επέμεινα να ζητήσουμε 180 ψήφους τον Μάιο του 2010 για να μην

Kim Kardashian: Έκανε φωτογράφιση για το "Esquire" και άναψε φωτιές στα πλήθη! 

Για ακόμα μία φορά η γνωστή τηλεπερσόνα, Kim Kardashian επέστρεψε στις φωτογραφίσεις πιο όμορφη από ποτέ!
Με βλέμμα όλο νόημα και αισθησιακές πόζες, φορώντας εφαρμοστά ρούχα και με διακριτικό μακιγιάζ, η Kim φωτογραφήθηκε για το ανδρικό περιοδικό “Esquire”, της Λατινικής Αμερικής σε ξενοδοχείο του Λος Άντζελες κι άναψε φωτιές στα πλήθη!…Η ίδια ακολούθησε πιστά τις συμβουλές του φωτογράφου John Russo, και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Η αλήθεια για τα ιχθυοτροφεία στην Ελλάδα από την Google Earth

Δορυφορικές εικόνες του Google Earth, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εκτιμηθεί η χωρητικότητα των ιχθυοτροφείων... δείχνουν ότι η Ελλάδα παρήγαγε το 2006 περίπου 30% περισσότερα ψάρια από ό,τι δήλωσε επίσημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Το συμπέρασμα προέρχεται από καναδική μελέτη που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική επιθεώρηση PLoS One και δείχνει να επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι η παραγωγή ψαριών καλλιέργειας είναι μεγαλύτερη από ό,τι τελικά δηλώνεται.

Τεχνογνωσία από την ελληνική Βουλή ζητά η αντίστοιχη της Σερβίας

Mπορεί το τελευταίο διάστημα η χώρα μας, εν γένει, να είναι εκείνη που ζητά βοήθεια, βρέθηκε όμως και κράτος που ζήτησε την δική μας…
Πρόκειται για την Σερβία και εν προκειμένω για το Σερβικό κοινοβούλιο που ζήτησε από την ελληνική Βουλή την παροχή τεχνογνωσίας μέσω της διάθεσης ειδικών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει μάλιστα η σημειωθεί ότι η ελληνική πρόταση συνεργασίας ξεχώρισε από την σερβική πλευρά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεταξύ των υπόλοιπων επτά προτάσεων, της Γαλλικής, της Ιταλικής, της Αυστριακής, της Τσεχικής, της Ρουμανικής, της Σλοβακικής και της Πολωνικής.

"Οι Ευρωπαίοι θα σώσουν τις τράπεζες και θ΄αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει", λένε οι Αμερικανοί


Ανησυχία για τις εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα επικρατεί σε οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με αναφορές, ανταποκρίσεις, ρεπορτάζ και αναλύσεις σε αμερικανικά ΜΜΕ, παραμένει «συνεχώς ανοικτό το ενδεχόμενο» για χρεοκοπία της χώρας μας. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη προετοιμάζεται για να σώσει τις τράπεζες και όχι για να σώσει την Ελλάδα.


Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται το γεγονός ότι «όλα είναι στον αέρα», δεν υπάρχει οριστική συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές και για το PSI, ενώ παράλληλα διατυπώνεται από πολλούς η θέση ότι ακόμη και να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, δεν θα

Κατατέθηκε στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση

Διαβάστε τις διατάξεις και τα άρθρα της νέας σύμβασης.

Kατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση με τίτλο : «Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίαs και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας».
Διαβάστε όλο το σχέδιο νόμου της δανειακής σύμβασης:

Η συμμετρία στο πρόσωπο συνδέεται με τη σεξουαλικότητα

Οι ετεροφυλόφιλοι έχουν πιο συμμετρικά χαρακτηριστικά από τους ομοφυλόφιλους

 Νέα επιστημονική έρευνα συνδέει τη συμμετρία του προσώπου με τη σεξουαλικότητα των ανθρώπων, καθώς σύμφωνα με τα συμπεράσματά της οι ετεροφυλόφιλοι έχουν πιο συμμετρικά χαρακτηριστικά από τους ομοφυλόφιλους. 
 
Οι ερευνητές του κολεγίου Albright πραγματοποίησαν έρευνα σε ομάδα 60 ανδρών και γυναικών-30 ετεροφυλόφιλους άντρες και γυναίκες, 30 ομοφυλόφιλους. Οι συμμετέχοντες εξετάστηκαν για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις από τις φωτογραφίες τους. Μετά από υπολογισμούς, οι ετεροφυλόφιλοι αποδείχθηκε πως είχαν πιο συμμετρικά χαρακτηριστικά από τους ομοφυλόφιλους.  

Παρέμβαση του Πανεπιστημίου Πατρών για τις πολιτικές εξελίξεις

Κείμενο-παρέμβαση για τις πολιτικές εξελίξεις εξέδωσαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κείμενο-παρέμβαση για τις πολιτικές εξελίξεις εξέδωσαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών με στόχο «την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της δημοκρατίας και του μέλλοντος των παιδιών μας».
Συγκεκριμένα οι πρυτανικές αρχές επισημαίνουν: «H οικονομική εξαθλίωση των πολιτών και η διάλυση του κράτους κοινωνικής πρόνοιας είναι πλέον η τραγική πραγματικότητα στη χώρα μας, αποτέλεσμα της διαπλοκής του πολιτικού κόσμου και της διαφθοράς των κομματικών μηχανισμών. Ο εθνικός μας πλούτος και κυρίως τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα παραδίδονται στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Παπανδρέου: Να παραιτηθούν από βουλευτές όσοι δεν θέλουν να ψηφίσουνΣε παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε να παραιτηθούν από βουλευτές όσοι δεν επιθυμούν να υπερψηφίσουν το νέο Μνημόνιο, κατέληξε τελικά το αίτημα μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας να τεθεί ρητά ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για την αυριανή ψηφοφορία.
Είχε προηγηθεί η εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία επικαλέσθηκε την «ευθύνη» των βουλευτών ο κ. Παπανδρέου, χωρίς να θέσει όμως ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Α. Λοβέρδου, δύο φορές, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει ξεκάθαρη στάση της ηγεσίας.

Οι πάγοι λιώνουν στα Ιμαλάια

Σοκαριστικά στοιχεία για την υψηλότερη οροσειρά του πλανήτη, με σοβαρές συνέπειες στο περιβάλλον και τη ζωή των ανθρώπων, φέρνει στο φως η έρευνα που δημοσιεύει το Διεθνές Κέντρο Ανάπτυξης των Βουνών (ICIMOD), στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού. 
 
Όπως αναφέρει, κατά 21% έχουν υποχωρήσει οι παγετώνες στο Νεπάλ και κατά 22% στο Μπουτάν τα τελευταία τριάντα χρόνια, συνεχίζοντας να εξαφανίζονται ουσιαστικά, με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία μόλις 5 χρόνια. 

Στα 28 έως 34 δισ. ευρώ η αξία των ακινήτων του Δημοσίου

Πόσο κοστολόγισαν συμβουλευτικοί οίκοι τα ακίνητα, που έχουν περάσει στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων

Σημαντικά χαμηλότερη από τα νούμερα, που είχαν ακουστεί κατά καιρούς είναι τελικά η αξία των ακινήτων του Δημοσίου, που έχουν περάσει στο Ταμείο των Ιδιωτικοποιήσεων.
Πρόκειται δηλαδή για ακίνητα της κτηματικής εταιρείας του Δημοσίου και οτιδήποτε άλλο βρίσκεται υπό τη διαχείριση του συγκεκριμένου οργανισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι, που έχουν προσληφθεί ακριβώς για αυτόν τον σκοπό ενημέρωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης τη διοίκηση του Ταμείου ότι όλα αυτά τα ακίνητα εκτιμώνται από 28 έως 34 δισ ευρώ. Η εκτίμηση αυτή γίνεται χωρίς να ληφθούν υπόψη εκκρεμή θέματα που έχουν να κάνουν με την κυριότητα των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων, το Κτηματολόγιο κτλ.

Γιατί οι σκύλοι δεν παγώνουν

Έρευνα Ιαπώνων επιστημόνων έλυσε το «μυστήριο» της αντοχής του καλύτερου φίλου του ανθρώπου στο κρύο

Στις πατούσες των σκύλων κρύβεται το «μυστικό» της αντοχής τους ακόμη και στο πολικό ψύχος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που διεξήχθη στην Ιαπωνία, το εξειδικευμένο κυκλοφορικό σύστημα στις πατούσες τους κρατά ζεστούς σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -35 βαθμούς Κελσίου.
Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά μικροσκόπια ώστε να μελετήσουν την εσωτερική δομή των ποδιών των σκύλων. Έτσι  διαπίστωσαν ότι η θερμότητα μεταφέρεται από την αρτηρία στο φλεβικό δίκτυο, γεγονός που σημαίνει ότι το κρύο αίμα δεν μπορεί να επιστρέψει στο σώμα. Ειδικότερα, όταν το αίμα στις πατούσες των σκύλων παγώνει λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας του αέρα και του

«Χτυπήστε τους εμπόρους ναρκωτικών αντί να τιμωρείτε τους χρήστες»

Μια πρωτότυπη ιδέα για την αντιμετώπιση της διακίνησης παράνομων ουσιών, κάνει ένας… επιφανής της μουσικής βιομηχανίας

Ο Richard Branson, επικεφαλής του ομίλου Virgin έκανε μια έξυπνη σύσταση προς τους Βρετανούς βουλευτές, για την αντιμετώπιση της διακίνησης των ναρκωτικών και η άποψή του έκανε το γύρο του κόσμου. 
Όπως δηλώνει, αντί για τη κατασπατάληση χρημάτων και εργατοωρών για την τιμωρία των χρηστών παράνομων ουσιών, οι αρχές θα έπρεπε να αξιοποιούν αυτή τη δυναμική για τον εντοπισμό και σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών και των παράνομων κυκλωμάτων τους, υπονοώντας ότι ο εντοπισμός των χρηστών θα πρέπει να έρθει… σε δεύτερη μοίρα.
Στηρίζοντας την άποψή του, επισημαίνει μάλιστα ότι το 20% του χρόνου της αστυνομίας και 200 εκ. λίρες από τον βρετανικό κρατικό προϋπολογισμό πηγαίνουν στην επιβολή ποινών για κατοχή

Πρόεδρος από άλλο πλανήτη...

Ο Πρόεδρος τις Δημοκρατίας καλωσόρισε τον κ. Καρατζαφερη λέγοντάς του...
"ποιος καλος ανεμος σε εφερε εδω". Όλοι στους δρόμους! Δεν γίνεται να μας κοροϊδεύουν άλλο. Εκλογές εδω και τώρα. Οι Έλληνες πρεπει να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Όχι αυτοι! Αυτο που ζουμε ειναι χούντα, απλα αντι για στρατιωτικός ειναι τραπεζίτης.
Αναγνώστης

Δεν αποδέχεται τη θέση του βουλευτή Άρτας, o Γιάννης Παπαλέξης

Με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις μετά την παραίτηση του κ. Παύλου Στασινού από το βουλευτικό αξίωμα, καλείται προς αναπλήρωση...
της θέσης ο πρώτος επιλαχών κατά τη σειρά επιτυχίας στις εθνικές εκλογές του 2009, που είναι ο κ. Γιάννης Παπαλέξης, Δήμαρχος Αρταίων και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου. Ο κ. Παπαλέξης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων δήλωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει τη θέση του Δημάρχου.Τους λόγους αυτής της απόφασης ο κ. Παπαλέξης τους εξηγεί σε δήλωσή του στην οποία αναφέρει τα εξής: «Η υποχρέωση μου, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, να καλύψω την κενή θέση που άφησε ο κ. Στασινός στη Βουλή, είναι για μένα τιμή, όμως η άσκηση των καθηκόντων μου και οι υποχρεώσεις μου στο Δήμο Αρταίων αποτελούν συμβόλαιο τιμής με τον Αρτινό λαό, που δεν μου επιτρέπουν να την αποδεχτώ. Η εντολή του Αρτινού λαού είναι και νωπή και ισχυρή, καθώς και η εμπιστοσύνη που έδειξαν στο

Πόσο ελεύθεροι είμαστε;

Ως παρατηρητης και μη μετέχων στις αντιδράσεις και τις απεργίες για τις περικοπές στους μισθούς...
και τις συντάξεις, παρόλο που αποτελώ μέλος των οικονομικά εξασθενημένων και βιοπαλεστων της κοινωνίας θελω να επισημάνω καποιες αλήθειες.
Αλήθεια 1 : Εργαζομενε αντιδρας τωρα που σου κοβουν το εισόδημα (λιγοτερα χρηματα) αλλα δεν αντιδρας οταν σου κοβουν τη ζωη (λιγοτερος χρονος). Οι περισσότεροι εργάζονται για 10-12 ωρες χωρις υπερωρίες και χωρις να το εχουν επιλέξει οι ιδιοι δείχνοντας ανοχη υπο το φοβο της πεινας. Ενω εισαι χορτατος απο Ελευθερία ε?

Η Ιταλία "κόβει" αμυντικές δαπάνες

Η Ιταλία προσπαθεί να περιορίσει τις αμυντικές δαπάνες, στο πλαίσιο της γενικότερης εξοικονόμησης πόρων...
που αποφάσισε η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας της χώρας, που συνεδρίασε με επικεφαλής τον Ιταλό Πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, παρουσία του πρωθυπουργούκαι του υπουργού Εξωτερικών Τζούλιο Τέρτσι, τόνισε ότι «πρέπει να αναθεωρηθούν, όπου αυτό είναι δυνατό, σημαντικά προγράμματα επενδύσεων».

Η κύρια αναφορά, σύμφωνα με τους σχολιαστές, είναι στην αγορά 131 μαχητικών F -35, συνολικού κόστους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είχε αποφασιστεί από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Σε επιφυλακή για το στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς

Διαρκής ανοικτή γραμμή ανάμεσα στους επικεφαλής της Προεδρικής Φρουράς και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει...
από χθες και θα συνεχιστεί και τα επόμενα εικοσιτετράωρα αφού η ΕΛ.ΑΣ. εξέφρασε φόβους ότι, ενδεχομένως, υπάρξει εισβολή διαδηλωτών στο στρατόπεδο που βρίσκεται στα όρια του Εθνικού Κήπου με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τους διαδηλωτές όσο και για τους στρατιώτες.

«Μέχρι σήμερα δεν είχαμε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα» σχολίασαν σχετικά αξιωματικοί του Γ.Ε.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. όταν ρωτήθηκαν σχετικά από το diktionews.gr. «Παρά ταύτα» συμπλήρωσαν «η κατάσταση είναι τέτοια που δεν μπορούμε ποτέ να εφησυχάζουμε».

«The Ellinofreneia Times»: Δείτε το καταπληκτικό πρωτοσέλιδό τους!

Ο Αποστόλης και οι συνεργάτες του έδωσαν σήμερα στην κυκλοφορία το νέο τεύχος της εφημερίδας τους «The Ellinofreneia Times».
Κεντρικό θέμα στο νέο φύλλο της εφημερίδας ο Γιώργος Παπανδρέου με την αγαπημένη φωτογραφία με το παπάκι!

Η αποκάλυψη σημαντική: «Δωρίζω τον εγκέφαλό μου» αναφέρει το δημοσίευμα όπου έχει και αναλυτικό «ρεπορτάζ» σχετικά με αυτή την εξέλιξη!

Διαβάστε και μόνοι σας:

14.000 ευρώ πλήρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου για τα καινούρια του ποδήλατα!

Δεν μπορώ να το «διαχειριστώ» στο μυαλό μου και το μοιράζομαι μαζί σας γιατί κάπου πρέπει να πω κι εγώ τον πόνο μου...
καθώς οι πληροφορίες για τον «αγαπημένο» πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου μου έρχονται σαν βροχή...

Που είναι οι ταξιτζήδες;

Τώρα που υπάρχει ένας γενικός ξεσηκωμός, θέλω να μου πει κάποιος τι σκοπεύουν να...
κάνουν οι ταξιτζήδες. Θα συμμετέχουν στην γενική οργή ή θα περιμένουν κανά μήνα μετά, όπως έκαναν και το καλοκαίρι;

ΤΩΡΑ χρειάζονται όλοι. Τα μέτρα μας αφορούν όλους. Αν το παλέψουμε όλοι μαζί κάτι θα γίνει, και η δυναμική των ταξιτζίδων είναι απαραίτητη.
Αναγνώστης

Που είναι οι ταξιτζήδες;

Τώρα που υπάρχει ένας γενικός ξεσηκωμός, θέλω να μου πει κάποιος τι σκοπεύουν να...
κάνουν οι ταξιτζήδες. Θα συμμετέχουν στην γενική οργή ή θα περιμένουν κανά μήνα μετά, όπως έκαναν και το καλοκαίρι;

ΤΩΡΑ χρειάζονται όλοι. Τα μέτρα μας αφορούν όλους. Αν το παλέψουμε όλοι μαζί κάτι θα γίνει, και η δυναμική των ταξιτζίδων είναι απαραίτητη.
Αναγνώστης

Θεοδωράκης- Γλέζος - Αντιμνημονιακά κόμματα: «Όλοι στο Σύνταγμα την Κυριακή»

Κοινή πρόσκληση στο λαό να συγκεντρωθεί την Κυριακή έξω από την Βουλή απευθύνουν οι Μ. Θεοδωράκης, Μ. Γλέζος, αλλά και...
οι: Άρμα Πολιτών, Ενωτική Κίνηση, Κοινωνική Αριστερά, Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Νέος Αγωνιστής, την ανεξάρτητη βουλευτή Σ. Σακοράφα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κοινή δήλωση των Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Γλέζο, έχει ως εξής:

«Σας καλούμε στο Σύνταγμα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Όλοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μαζευτούμε έξω από τη Βουλή για να απαιτήσουμε να μην υπογραφεί η θανατική καταδίκη της πατρίδας μας, που είναι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Όλοι μαζί, μαζί με μας, την Κυριακή στο Σύνταγμα, να σταματήσουμε την προδοσία».

Το υπουργικό συμβούλιο έλαβε τέλος και έδωσε το πράσινο φως στο μνημόνιο

Είναι ώρα ιστορικής ευθύνης , είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι η χρεοκοπία δεν είναι επιλογή και... προειδοποιώντας ότι θα βρεθούν εκτός κυβέρνησης όσοι διαφωνούν.

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό. Όλα πλέον βρίσκονται στον αέρα. Μετά την άρνηση Καρατζαφέρη να ψηφίσει τα μέτρα και την παραίτηση των υπουργών του, αλλά κα πριν από λίγο της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, είναι πιθανό σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός να προβεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης του, αν και συνεργάτες του το μεταθέτουν για Δευτέρα.

Αλλεπάλληλες δηλώσεις βουλευτών ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Τελευταία «όχι» από Παπασιώζο(ΝΔ) και Μιχελογιαννάκη(ΠΑΣΟΚ).

Κίνηση βουλευτών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τον ΦΠΑ στα νησιά

Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ως ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο για να αντιμετωπίσουν...
το αυξημένο κόστος που καλούνται να καταβάλουν για κάθε υπηρεσία και εμπόρευμα, ζητούν από κοινού 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που εκλέγονται σε νησιωτικές περιοχές. Ταυτόχρονα καταθέτουν σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης.

«Δεν αποτελεί ζήτημα ιδιαίτερης μεταχείρισης των νησιωτών, αλλά αντίθετα μέτρο που διασφαλίζει τη συνεισφορά χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις των Ελλήνων, σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος» τονίζουν χαρακτηριστικά οι 19 νησιώτες βουλευτές.

Έμφραγμα στη Βουλή


Εντός και εκτός Κοινοβουλίου, στην Πλατεία Συντάγματος και στην Ολομέλεια χτυπά ο πολιτικός σφυγμός της χώρας για τα επόμενα τρία εικοσιτετράωρα.

Το Σάββατο το πρωί κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τρία άρθρα που αναφέρονται στο PSI (κούρεμα Ομολόγων) ,στην νέα δανειακή συμφωνία με το οποίο θα εξουσιοδοτείται ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος να την υπογράψει και το τρίτο άρθρο θα αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Η ψήφιση του νόμου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό την Κυριακή.

Ρωσία: Η Δύση εξοπλίζει τους εξεγερμένους στη Συρία

Η Δύση υποδαυλίζει τη σύρραξη στη Συρία, προμηθεύοντας με όπλα τους αντιπάλους του καθεστώτος Άσαντ, δήλωσε ο...
αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριμπακόφ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος αντέστρεψε την επίθεση που δέχεται η Μόσχα μετά το βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην απόφαση για τη Συρία, υποστηρίζοντας ότι δυτικές δυνάμεις εξοπλίζουν με όπλα τους Σύρους αντικαθεστωτικούς.

«Τα δυτικά κράτη παρακινούν τη συριακή αντιπολίτευση σε αδιάλλακτες πράξεις, ενώ παράλληλα στέλνουν όπλα σε αυτούς, προσφέροντάς τους συμβουλές και οδηγίες, συμμετέχοντας στη διαδικασία παγίωσης της κρίσης», είπε ο Ριμπακόφ.