Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Πολιτικοί on sale !!! [: Η πρώτη αποικία - μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης...]


Οι πολιτικοί μετεξελίχθηκαν πρωτίστως σε εκφραστές των ισχυρών ξένων κέντρων. Ορισμένοι μπήκαν στο payroll των πολυεθνικών και πολλοί περισσότεροι εξαρτήθηκαν από τα συμφέροντα αφενός μιας χούφτας επιχειρηματιών στους οποίους έχουν παραχωρηθεί σκανδαλωδώς τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια και αφετέρου μιας γραφειοκρατίας αποτελούμενης από στελέχη υπουργείων, υπηρεσιών και επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, πράσινων και μπλε συνδικαλιστών μέσω των οποίων καθηλώθηκε το εργατικό κίνημα, μεσοαστών ελεύθερων επαγγελματιών που ευημερούν

Κατάρρευση πολιτικού συστήματος και κρατικοδίαιτου οικονομικού μοντέλου, οι μόνες λύσεις.


Πριν λίγες ημέρες, ο Ντέρεκ Σκοτ ο οποίος ήταν οικονομικός σύμβουλος του Τόνι Μπλερ, έγραψε στους Financial Times: «Όταν το ΔΝΤ καλείται να σώσει μια χώρα που έχει προβλήματα, τρία βασικά στοιχεία περιλαμβάνει το πακέτο διάσωσης. Μείωση των δημοσίων δαπανών, αύξηση των φόρων και υποτίμηση του νομίσματος».
Ας τα δούμε και τα τρία με λίγα λόγια:....
1) Υποτίμηση του νομίσματος, μπορεί να

Η Τρόικα θέλει τους Έλληνες χωρίς Παιδεία, Άμυνα και λεφτάΗ απογευματινή συνάντηση που είχε ο Ευ. Βενιζέλος με την τρόικα και τον Γ. Προβόπουλο δυστυχώς δεν είναι κανένα θετικό αποτέλεσμα. Οι τροικάνοι φαίνεται να επιμένουν στη σκληρή γραμμή χωρίς καμιά υποχώρηση και βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδας.
Το ανησυχητικό, όμως, είναι ότι οι δανειστές έχουν ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Στις συνωμοσίες κατά της Ελλάδας δεν πιστεύουμε, ούτε οι Ελοχίμ έρχονται να κατακτήσουν τον περιούσιο λαό. Αυτά είναι για άλλους. Όμως, οι απαιτήσεις της τρόικας είναι πολύ περίεργες. Στηρίζονται σε τρία βασικά σημεία: Οικονομική εξαθλίωση, εκπαιδευτική ένδεια και αποδυνάμωση της άμυνας της χώρας. Ετσι θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κατακτήσουν

Τα "μαζεύουν" άρον-άρον."Δεν θα γίνουν απολύσεις στις ΕΔ"


Ο σάλος που προκάλεσαν οι διαρροές -μέσω κυβερνητικών αγωγών πάντα- για "αξιολογήσεις κα απολύσεις στις ΕΔ",ήταν τέτοιος που οι ίδιοι που τα διέδιδαν,άρχισαν να τα "μαζεύουν" άρον-άρον. Μέσω των ίδιων "αγωγών" λένε τώρα ότι "δεν θα γίνουν απολύσεις στις ΕΔ και δεν θα θιγεί σε καμία περίπτωση το αξιόμαχο".
Καλά τα λόγια και οι διαρροές δημοσίων σχέσεων,αλλά είναι πλέον δεδομένο ότι και τα δύο θέματα έχουν πέσει στο τραπέζι:
•Οι "τροϊκανοί" θέλουν να βάλουν "χέρι" στο στρατό και για αυτό το υπουργείο Άμυνας το συμπεριλαμβάνουν στην

Τα πράγματα είναι απλά.Το 1977, ένας ανθυπίλαρχος που υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), στον Αυλώνα, έλαβε διαταγή να πάει στην κεντρική πύλη, να παραλάβει έναν νεοσύλεκτο που ερχόταν από μετάταξη. Ο ανθυπίλαρχος πήγε στην κεντρική πύλη και είδε έναν υπολοχαγό, να συνοδεύει έναν νεοσύλλεκτο. Τον είχε μεταφέρει από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Καλαμάτας με στρατιωτικό τζιπ, ενώ οι άλλοι μετατεγέντες είχαν μετακινηθεί δια της κανονικής οδού. Ο υπολοχαγός είπε στον.....

Πα- τέρας πούλησε την κόρη του για 2.172 ευρώ!!!Η υπόθεση έμεινε για έξι χρόνια στο σκοτάδι
Ένας 54χρονος τούρκος πατέρας φέρεται να πούλησε πριν από έξι χρόνια την ανήλικη...
κόρη του σε συνομήλικό του, φροντίζοντας να υπογράψει μαζί του μέχρι και ιδιωτικό συμφωνητικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής αστυνομίας ο Οσμάν Γ. πούλησε τη 12χρονη κόρη του (το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, για ευνόητους λόγους) έναντι...

Απίστευτος χάρτης.Όλες οι Αυτοκρατορίες της Μεσογείου.Που έφθασαν,πως χάθηκαν


Πρόκειται για ένα συνεχώς μεταβαλλόμενος χάρτης, που δείχνει μέσα σε 90 δευτερόλεπτα, την εξάπλωση και εξαφάνιση των διαφόρων αυτοκρατοριών γύρω από τη Μεσόγειο τα προηγούμενα 5000 χρόνια.

Η αποτύπωση των 5000 χρόνων σε 90'', σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι τα πάντα έχουν ένα τέλος, όσο μεγάλα κι' αν είναι.Αλλά μας θυμίζει και πόσο μεγάλοι υπήρξαμε κι εμείς

Ποιο sexy μοντέλο συμμετέχει στην celebrity version του Surviror;


Και ποιος δεν θα θελε να ήταν στην θέση της και να έπιανε αυτό το εκρηκτικό μπού
Η .....

Βενιζέλος: Οι Έλληνες έχουν τα λεφτά στα σπίτια τους!


Τσουβάλια με χρήματα

Απίστευτη δήλωση-τοποθέτηση του υπ. Οικονομικών κ. Βενιζέλου στη Βουλή. Είπε ότι οι Έλληνες έχουν 50 δισ. ευρώ στα σπίτια τους άρα: Υπάρχει περιθώριο να πληρώσουν κι άλλους φόρους (!), ενώ... ενημέρωσε κάθε κακοποιό στοιχείο ότι με "μπούκες" στα σπίτια μπορούν να ελπίζουν ότι θα βρούν ακόμα και... θησαυρό!
Μιλώντας την Παρασκευή το πρωί από το βήμα της Βουλής ο υπουργός είπε ότι από τα τέλη του 2009 που ξεκίνησε η φυγή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, συνολικά έχουν αποσυρθεί 65 δισ. ευρώ. Εξ αυτών μόνο τα 16 δισ. ευρώ φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό. Αρα,

Χρυσά Rolex, θαλασσοδάνεια και “μαύρες τρύπες”

Ρίχνει και ξαναρίχνει λεφτά στην Εμπορική η Credit Agricole, στέλνει κάθε τόσο Γάλλους μάνατζερς να δουν τι φταίει και να διορθώσουν την κατάσταση, αλλά το μαγαζί δεν λέει να πάρει την επάνω βόλτα. Ακόμη κλείνει “τρύπες” και επισφάλειες από το παρελθόν, που έχουν τη μορφή λερναίας ύδρας: Μία “βουλώνεις”, δύο νέες εμφανίζονται. Οι ξενόφερτοι μάνατζερς απορούν μ' αυτά που βλέπουν, αλλά δεν μπορούν να βρούν την άκρη του νήματος. Κάνουν ό,τι θα έκαναν αν βρίσκονταν στη μητρική τράπεζα στη Γαλλία. Εσωτερικές αναδιαρθρώσεις, απομακρύνσεις προσωπικού, νέα οργανογράμματα, αυστηρότερες διαδικασίες χορηγήσεων.
Τίποτε όμως δεν αποδίδει αρκετά, τόσο ώστε η άλλοτε κραταιά τράπεζα να αρχίσει να ανακάμπτει. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει: Μ'αυτό το ασφυκτικό πρέσινγκ, τον συγκεντρωτισμό και την επιβολή αυστηρών κανόνων εσωτερικής λειτουργίας που τους δένουν τα χέρια, τα μικρομεσαία στελέχη και το προσωπικό της τράπεζας έχουν χάσει τον μπούσουλα.

Παπαδήμος προς Παπανδρέου, Σαμαρά, Καρατζαφέρη: Υπογράψτε με την τρόικα, αλλιώς ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ.


Παπαδήμος-Παπανδρέου-Σαμαράς-Καρατζαφέρης

Ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται να υιοθετεί δική του πολιτική στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ο κ. Παπαδήμος έχει αποδεχθεί εξ ολοκλήρου τις απαιτήσεις των δανειστών, θεωρώντας ότι οι περισσότερες είναι στην σωστή κατεύθυνση, ενώ και για αυτές που δεν είναι, η χώρα δεν έχει καμία διαπραγματευτική δυνατότητα. Έτσι αξιολογεί ως μείζον πρόβλημα την πολυφωνία στην κυβέρνηση και τις υπαναχωρήσεις σε όσα έχουν συμφωνηθεί.

Συνταγματική επανίδρυση της Ελληνικής Δημοκρατίας...


Του Βασίλη Ξυδιά
Όλα δείχνουν ότι είναι ώριμο το αίτημα για μια νέα δημοκρατική μεταπολίτευση που θα επιφέρει την οριστική θεσμική κατάλυση του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος. Του συστήματος της κομματοκρατίας, της μηντιοκρατίας και της διαπλοκής που οδήγησε τη χώρα στην κρίση. Είναι αναγκαία η μετάβαση από τη Δημοκρατία των Δικαιωμάτων στη Δημοκρατία της Ευθύνης.
Έτσι όλο και περισσότεροι μιλούν για αναθεώρηση.....
του Συντάγματος. Άλλοι για να εκφράσουν τη λαϊκή απαίτηση, όπως έχει κάνει κατ’ επανάληψη ο Χρ. Γιανναράς[1], άλλοι για να την αποπροσανατολίσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός υιοθέτησε πρόσφατα την ιδέα ενός θεσμικού δημοψηφίσματος (μετακυλίοντας ανεπαισθήτως την πρόταση δημοψηφίσματος για το μνημόνιο που έκανε τον Μάιο ο Πρόεδρος του ΣΕΒ). Πρόκειται καταφανώς για έναν ακόμα ελιγμό του Γ. Παπανδρέου στην προσπάθειά του να ακυρώσει το αίτημα δια της δήθεν ικανοποιήσεώς του. Θα μεταθέσει το πρόβλημα από το «ψητό» στο «θεσμικό» αοριστολογικό, επιστρατεύοντας γι’ αυτό και τους

Οδεύουμε στον δρόμο που χάραξε η Αργεντινή...


Του Γιάννη Βαρουφάκη
Το Μνημόνιο, που κάποιοι δεν διάβασαν πριν υπερψηφίσουν, βασιζόταν στην λογική ότι χωρίς τα δάνεια των €110 δις που προέβλεπε:
1. το ελληνικό κράτος θα εξαναγκαζόταν σε στάση πληρωμών η οποία θα μας έθετε για τουλάχιστον 10 χρόνια εκτός αγορών
2. δεν θα υπήρχαν αρκετοί πόροι για να πληρωθούν....
μισθοί κ

Ο Σαμαράς δεν δέχεται το αγγλικό δίκαιο;;


Σύμφωνα με πληροφορίες από στέλεχος της Συγγρού, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, φέρεται αποφασισμένος να υπογράψει τον εφαρμοστικό νόμο, μόνο αν παραμείνει το ελληνικό δίκαιο και απορριφθεί η ιδέα του αγγλικού δικαίου για τα νέα ομόλoγα του PSI.
Εμείς είχαμε γράψει προ ημερών άρθρο με τον τίτλο Οι κόκκινες γραμμές του απλού Νεοδημοκράτη προς την ηγεσία του. στο οποίο υποστηρίζαμε ότι ο απλός Νεοδημοκράτης....
βάζει και ο ίδιος προς την ηγεσία του τρεις κόκκινες γραμμές, τις οποίες η ηγεσία δεν πρέπει να υπερβεί και συγκεκριμένα:

Ελλήνων πολιτείαΓια μία νέα Ελλάδα, αρχών και αξιών
Είναι πλέον αποδεδειγμένο και γενικός αποδεκτό από όλους τους Έλληνες πολίτες πως το σημερινό πολιτικό μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας μας, έχει αποτύχει. Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την αποτυχία είναι πάρα πολλοί, αλλά ο σπουδαιότερος είναι η αναξιοπιστία εκείνων που ενεπλάκησαν ή εμπλέκονται ακόμη και σήμερα στην πολιτική σκηνή, που αναλαμβάνουν να διαχειρισθούν με

Η άμυνα της χώρας καταρρέει και κινδυνεύει με ευθύνη των πολιτικών  • Α/ΓΕΑ: "Κύριοι, δίνουμε τον υπέρ πάντων αγώνα και ο Θεός να μας βοηθήσει"...
Tραγικές αντιφάσεις αποκτά πλέον στην ελληνική πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από τον Μάϊο του 2010, το κορυφαίο ζήτημα της εθνικής ασφάλειας.
Πριν λίγες ώρες διά στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Δελαβέκουρα, γινόταν παραδεκτό ότι η Τουρκία αποτελεί κορυφαία απειλή για την ασφάλεια της χώρας και γι’αυτό «η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο την αποτρεπτική της ικανότητα, προκειμένου να διασφαλίζει την προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας».

Τσίπρας:«Το να παραιτηθεί ο Παπαδήμος δεν είναι απειλή, αλλά λαϊκή εντολή»Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Λ. Παπαδήμου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας ο οποίος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Παπαδήμου περί παραίτησης είπε:
«Έμαθα ότι ο Πρωθυπουργός απειλεί για παραίτηση. Τον καλώ να συνειδητοποιήσει ότι αυτό δεν είναι απειλή. Είναι λαϊκή επιταγή και εθνική ανάγκη. Αφού ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν μπορούν να υπερασπιστούν την κυριαρχία της χώρας και το δημόσιο συμφέρον, τότε ας αφήσουν τον ίδιο το λαό με την ετυμηγορία του να το πράξει».

25% θα φτωχύνουν και πάλι μισθωτοί - συνταξιούχοιΣε βαρύ κλίμα ολοκληρώθηκε, όπως σας είπαμε και νωρίτερα, η συνάντηση των υπουργών Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση, Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη και Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς, σύμφωνα με διαρροές η τρόικα είναι ανυποχώρητη και ζητά απολύσεις και μειώσεις σε όλους τους τομείς εδώ και τώρα.  
Συγκεκριμένα:

Η διαγραφή Χρυσοχοϊδη… αναβλήθηκε

Σε πολιτική… αφωνία υποχρεώθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο Υπουργός Ανάπτυξης είχε προσέλθει...
στην αίθουσα έτοιμος για… τσακωμό, καθώς προέβλεπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα άφηνε αιχμές εναντίον του, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Όπως φυσικά και συνέβη, μιας και όλοι κατάλαβαν ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης βρισκόταν στον… ίσκιο της φωτογραφίας, με την αποστροφή του Γιώργου Παπανδρέου ότι «κανένας δεν έγινε υπουργός με το ζόρι».

"Απειλούμενο είδος" οι μισθοί

από το Μαρικάκι
Σε αυτή τη φάση της κωλοτούμπας που βρίσκεται το Μεγάλο Κανάλι τα’ χει πάρει άγρια με την κατάσταση, με την τρόικα, με το ΠΑΣΟΚ, με όλους.
Ο Πρετεντέρης και η Τρέμη σε ρόλο Τσίπρα (απόκριες έρχονται) στο άκουσμα ότι η τρόικα ζητάει μείωση εισοδημάτων 40% ωρύονταν ότι δεν είναι δυνατόν, μα τι ζητάνε πια, και στο Μπαγκλαντές παίρνουν 100 δολάρια αλλά δεν το λες ότι διακρίνονται για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας τους και σώνει πια μ’αυτή τη στρεβλή αντίληψη της ανταγωνιστικότητας. Πριν λίγο καιρό βέβαια οι ύμνοι στην ανάγκη της τόνωσης της ανταγωνιστικότητας πήγαιναν κι έρχονταν και οι μειώσεις μισθών ήταν ένα αναγκαίο κακό.

Αναβιώνει ο εφιάλτης της δεκαετίας '30 και του Μεσοπολέμου των Άκρων;

Παρά τις δεσμεύσεις των παγκόσμιων ηγετών για το αντίθετο, φαίνεται να αναβιώνει ο εφιαλτικός προστατευτισμός της δεκαετίας 1930. Ο εμπορικός πόλεμος εκείνης της εποχής ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες με την...
επιβολή δασμών στο πλαίσιο του νόμου Σμουτ-Χόλεϊ. Οι Βρετανοί ανταπέδωσαν θεσπίζοντας τον Νόμο περί Δασμών επί των Εισαγωγών του 1932, τον οποίο διαδέχθηκε το Προνομιακό Δασμολόγιο της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το παγκόσμιο εμπόριο κατέληξε να είναι «δρόμος μετ' εμποδίων».

Βενιζέλος ... ο Εθνικός Σωτήρας

Κ. Βενιζέλο, δεν ξέρετε πόσο χαιρόμαστε όταν σας βλέπουμε στην Βουλή, να έχετε αντιπαράθεση με τον κ.Τσίπρα.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, διότι ανεβαίνουν τα ποσοστά κατά πολύ του κ. Τσίπρα, ενώ τα δικά σας καταρρέουν ολοένα και περισσότερο.

Τα λόγια σας κ.Βενιζέλο δεν πείθουν, είστε εγκληματίες ενός ολόκληρου λαού και θα λογοδοτήσετε. Η Νέμεση έρχεται, αυτό διδάσκει η ιστορία.

Εσείς και η κυβέρνηση της υποτέλειας θα πάτε σπίτι σας, ενώ ο κ.Τσίπρας θα ανέβει στην εξουσία και στην εκτίμηση του λαού.

Δόξα και εξουσία... περίεργος συνδυασμός

του Σάββα Καλοκαιρινού, Κοινωνικός λειτουργός
Προσπαθώ να μπω στη λογική εκείνων, που στην Ελλάδα κατέχουν μια μορφή εξουσίας. Οποιαδήποτε μορφή, είτε είναι πρόεδροι μιας ομάδας, ενός συλλόγου είτε είναι βουλευτές και πρωθυπουργοί.
Ίσως δε σκέφτομαι σωστά, ίσως δεν έχω σφαιρική άποψη επί του θέματος αλλά η προσέγγισή μου στηρίζεται μονάχα και αποκλειστικά στην απορία μου. Ο Δημοσθένης κάποτε, προσπαθώντας να επεξηγήσει την έννοια της εξουσίας στην Ελλάδα που αναπτυσσόταν με γνώμονα τις τέχνες και τα γράμματα , είχε πει: «Δεν μπορεί να σταθεί η εξουσία, όταν στηρίζεται στην αδικία, στην επιορκία και στην προδοσία.».

Χρεοκοπημένα ιδανικά δεσμεύουν τα κοινά μας

«Με αφορμή τα Νομοτεχνικά σας, ασύλληπτο και ολότελα χαμένο μοιάζει να είναι για εσάς το πρόβλημα μου, αφού ασχολούμενοι...
με τα του οίκου σας εμπαίζεται παράνομα τους αγώνες για αξίες και ελευθερίες των προγόνων μας…και εσείς δεν ενοχλήστε.

Αδιαφορώντας για τα χαμένα ιδανικά και τις θυσίες και καταπλακώνοντας τα περί νόμο Ελευθερίας Αναπνοής, βρισκόμαστε στα πρόθυρα της απόλυτης απειλής γνωρίζοντας την ανερχόμενη και ολοκληρωτική πτώση μετά την εγκλωβισμένη του Μνημονίου Κυβέρνηση … μα εσείς παρακαλώ μην ενοχλείστε.

Για ποιο λόγο αυξάνονται τα ιατρικά λάθη στην Ελλάδα;

Γράφει ο Γρηγόρης Λέων*
Ένας αρχαίος λατίνος φιλόσοφος, ο Αυγουστίνος Ιππώνος, είπε ότι το «σφάλλειν είναι ανθρώπινο» (errare humanum est). Πράγματι, σε οποιοδήποτε επάγγελμα...
δικαιολογείται ένα ποσοστό λάθους και όσο πιο μικρό είναι αυτό, τόσο καλύτερο θεωρούμε τον επαγγελματία. Πόσο αποδεκτή από την κοινωνία είναι μία τέτοια θεώρηση για τον ιατρικό κόσμο;
Στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής οι θάνατοι από ιατρικά λάθη υπολογίζονται ότι φτάνουν έως και τους 98.000 το χρόνο, αριθμός μεγαλύτερος από τα περιστατικά οδικών τροχαίων ατυχημάτων, AIDS ή καρκίνου του μαστού. Κάποιες μελέτες αμφισβητούν αυτά τα νούμερα και θεωρούν ότι εάν υπάρξει πλήρης καταγραφή των ιατρικών λαθών μπορεί ο αριθμός των θανάτων από ιατρογενείς λόγους να φτάσει τους 250.000 και να αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου στη χώρα. Και στην Ευρώπη υπάρχουν αντίστοιχες μελέτες οι

Νέα μείωση στις συντάξεις του ΝΑΤ

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ Άδωνις Γεωργιάδης, παρευρέθηκε στον απολογισμό του έργου...
της διοίκησης του Οίκου Ναύτου που έκανε η πρόεδρος κ Μαρία Δίπλα, από όπου παραδέχθηκε ότι ενδέχεται τους επόμενους μήνες οι συντάξεις των ναυτικών να καταβληθούν σημαντικά μειωμένες με ευθύνη του κράτους. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, όταν ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο το 2011 δεν εκδόθηκαν οι απαραίτητες υπουργικές, ώστε να μοιραστεί ομαλά το ποσοστό της μείωσης ανά μήνα. Δεν έγινε αυτό με αποτέλεσμα τώρα οι συντάξεις, όπως προβλέπεται, να υποστούν μια απότομη μεγάλη μείωση ώστε να προσαρμοστούν στις επιταγές του μεσοπρόθεσμου. Ο κ Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε περίπλοκη την κατάσταση που επικρατεί στο ΝΑΤ, ενώ επανέφερε το θέμα της εκμετάλλευσης της τεράστιας ακίνητης περιουσίας που έχει και η οποία μένει ανεκμετάλλευτη για δεκαετίες.
dailypress24.blogspot.com

Μακρυγιάννης: Το Αγγλικό δίκαιο, η αντίδραση των "πιστωτών" και η "διπλωματία της κανονιοφόρου"

Ο όρος “επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843”, περιγράφει τα γεγονότα του 1843, τα οποία κατέληξαν στην παραχώρηση “συντάγματος” από τον Όθωνα και στη μετάβαση της Ελληνικής πολιτείας από...
την “απόλυτη μοναρχία” στη “συνταγματική μοναρχία”. Πάντως “μοναρχία”, προέβλεπε το σύνταγμα, ώς πολίτευμα της χώρας, έτσι τουλάχιστον επέτασσε η βούληση των “ιδιοκτητών” αυτής της χώρας εκείνη την χρονική περίοδο.

Οι ημέρες τίς οποίες διανύουμε ώς Έθνος, ώς λαός και ώς κράτος, είναι ίσως οι κρισιμότερες των τελευταίων 150 χρόνων και των επόμενων 100 χρόνων του βίου μας. Η σοβαρότητα και η

Γιακουμάτος: Δεν ψηφίζω μειώσεις μισθών - συντάξεων

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει μειώσεις συντάξεων και μισθών διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος...
μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Είμαι κάθετα αντίθετος και δεν πρόκειται να ψηφίσω, δεν πάει να το πει και ο γκράν Πάπας, αν υπάρχει μείωση συντάξεων και μισθών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν πρόκειται να ψηφίσω πράγματα που είναι ενάντια της εθνικής κυριαρχίας. Θα τα δω και ανάλογα θα πράξω, ως βουλευτής που έχω την ευθύνη των πράξεών μου και που κατά συνείδηση θα ψηφίσω», πρόσθεσε.

Ασκήσεις για τους σεισμούς στα σχολεία

Οι σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα αλλά και η συνεχιζόμενη «ενεργητικότητα» του Εγκέλαδου, ευαισθητοποίησε... τις διευθύνσεις των σχολείων, κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στα Χανιά.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών και εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση των σεισμών.

Με αιτήματα προς το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Χανίων σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν να ενημερωθούν για τους σεισμούς.

Για ποια περικοπή δαπανών μιλάει η Κυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τη συμπεριφορά και το θράσος των αρμοδίων της Ηλείας...(Περιφερειακή ενότητα και Δ/νση Αθμιας Εκπαίδευσης) που χωρίς ίχνος ντροπής και προκαλώντας την κοινή γνώμη που δοκιμάζεται από τα δεινά της κρίσης, αυθαιρετούν. Αγνοώντας την κυβερνητική πολιτική για μείωση των δαπανών, προχώρησαν σε ενοικίαση και τρίτου ορόφου (υπάρχουν ήδη δύο) για τη στέγαση της Δ/νσης Αθμιας Εκπ/σης, μετά την κατάργηση των Γραφείων Εκπ/σης σε Πύργο, Αμαλιάδα, Λεχαινά και Κρέστενα προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος από το υπουργείο Παιδείας. Στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής για μείωση δαπανών η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας τον περασμένο Μάρτιο είχε ενημερώσει τις υπηρεσίες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης ότι θα μεταφερθούν σε χώρο της πρώην Νομαρχίας (Διοικητήριο Ηλείας).

Πουλά την βέρα και την ματωμένη μπλούζα του Καντάφι προς 2 εκατ. δολάρια

Μια μακάβρια δημοπρασία ξεκίνησε ένας Λίβυος ο οποίος πουλά προς 2 εκατομμύρια δολάρια την βέρα και το ματωμένο πουκάμισο που φορούσε...
ο Μουαμάρ Καντάφι την ημέρα της δολοφονίας του. Η ανατριχιαστική έμπνευση ανήκει σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, στον Λίβυο Αχμέντ Ουαρφαλί ο οποίος ωστόσο δεν διευκρινίζει πως ακριβώς τα δυο αυτά αντικείμενα περιήλθαν στην κατοχή του.

Σε πλάνα που κυκλοφόρησαν ευρέως στο διαδίκτυο από την στιγμή της δολοφονίας του τον περασμένο Οκτώβριο από τους αντικαθεστωτικούς, διακρίνεται η ασημένια βέρα που φορά ο Καντάφι, καθώς και το ανοιχτόχρωμο πουκάμισο που είναι γεμάτο αίματα. Η αραβική ιστοσελίδα ArabsToday.net παρουσιάζει επίσης μια φωτογραφία της βέρας στην οποία έχει χαραχτεί η ημερομηνία του γάμου του συνταγματάρχη με την δεύτερη γυναίκα του Σαφία (10/9/1970).

Έρχεται το τέλος της βελόνας για τη μέτρηση του σακχάρου

Τέλος στα συνεχή τρυπήματα με τη βελόνα που αναγκάζονται να κάνουν καθημερινά οι διαβητικοί προκειμένου να...
μετρήσουν τη γλυκόζη … στο αίμα τους, φιλοδοξούν να βάλουν αμερικάνοι επιστήμονες.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μπράουν των ΗΠΑ, σχεδίασαν ένα ειδικό βιοτσίπ, μικρότερο από ένα εκατοστό, το οποίο είναι σε θέση να μετράει τη συγκέντρωση της γλυκόζης στο σάλιο.

Για την κατασκευή του, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν πλήθος μικροσκοπικών συμβολόμετρων τα οποία είναι σε θέση να εντοπίσουν και να υπολογίσουν τη γλυκόζη που υπάρχει στο σάλιο παρόλο που η συγκέντρωση της εκεί είναι 100 φορές μικρότερη απ’ ότι στο αίμα.

Θετικός σε μείωση των εισφορών των μηχανικών ο Κουτρουμάνης

Θετικός στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των διπλωματούχων μηχανικών εμφανίστηκε σήμερα...
ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, σημειώνοντας ότι το ζήτημα είναι στο τραπέζι στο πλαίσιο της γενικότερης μείωσης των εισφορών, η οποία θα συμφωνηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους.

Οι μηχανικοί συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για την ανάκληση της αύξησης των εισφορών τους στο Ταμείο Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ).

Έφυγε ο Νίκος Απέργης

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός σε όλους εξαιρετικός ηθοποιός και άνθρωπος Νίκος Απέργης πριν λίγο μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο τον τελευταίο καιρό. Ο Νίκος Απέργης υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως πολιτευόμενος στον δήμο Αθηναίων.

"Οι Έλληνες κρύβουν 49 δισ. ευρώ, κάτω από το στρώμα"

Ο υπουργός τόνισε πως από τα 65 δισ. μόνον τα 19 δισ. έχουν φυγαδευτεί σε τράπεζες του εξωτερικού, με κύριο προορισμό...
την Βρετανία (5 δισ. ευρώ περίπου) και την Ελβετία (1,6 δισ. ευρώ).

"Τα υπόλοιπα 49 δισ. ευρώ που έχουν αποσύρει οι Έλληνες από τις τράπεζες για να τα σώσουν, σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή, φυλάσσονται σε τραπεζικές θυρίδες, σε μπαούλα, σε σεντούκια, σε υπόγεια, σε σοφίτες και σε στρώματα. Πρόκειται για παραδοσιακούς αποταμιευτές", δήλωσε ο Ευάγγελος χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος.

Χρήστης ναρκωτικών ετών...8!

Το παιδί βλέποντας τον πατέρα του ο οποίος ήταν επίσης χρήστης, άρχισε να καπνίζει κι αυτό το χασίς το οποίο...
έκρυβε ο πατέρας του μέσα στο σπίτι.
Όπως είπε η κ. Μαρίνα Κοντάκη - Ψυχολόγος και υπεύθυνη μονάδας εφήβων του ΚΕΘΕΑ Ηρακλείου, αυτός ακριβώς είναι και ο καθοριστικός ρόλος της οικογένειας στη χρήση ναρκωτικών αλλά και γενικότερα στις εξαρτήσεις (ουσίες, ιντερνετ, αλκοόλ τζόγος).

Μάλιστα, συνέστησε την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη διαπίστωση του προβλήματος, καθώς έτσι μπορεί κανείς, πιο εύκολα, να ξεφύγει.

Κοσμοναύτες στη Σελήνη μέχρι το 2020 θέλει να στείλει η Ρωσία

Αποστολή Ρώσων κοσμοναυτών για προσελήνωση στο Φεγγάρι μπορεί να πραγματοποιηθεί το 2020, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Ποπόβκιν...
πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Διαστημικής Υπηρεσίας.«Σήμερα η επιστήμη έχει φτάσει στο επίπεδο να μπορεί να χρησιμοποιήσει την Σελήνη. Πιστεύω πως μέχρι το 2020 ο άνθρωπος θα πάει στην Σελήνη»,δήλωσε ο Ποπόβκιν.

Νωρίτερα η Διαστημική Υπηρεσία ανάγγειλε ανοιχτό διαγωνισμό για κοσμοναύτες, και ο οποιοσδήποτε πολίτης της Ρωσίας μπορεί να λάβει μέρος σε αυτόν. «Αυτή η ομάδα, μάλλον θα προετοιμαστεί για την Σελήνη», είπε ο Ποπόβκιν.

Ιταλία: Παζάρια με το ΔΝΤ για να βγει απο την αυξημένη επιτήρηση

Η κυβέρνηση της χώρας, η οικονομία της οποίας είναι τρίτη μεγαλύτερη της ευρωζώνης, είχε αναγκαστεί να ζητήσει την αποστολή...
μιας ομάδας του ΔΝΤ για να καθησυχάσει τους επενδυτές και τις κυβερνήσεις της ΕΕ καθώς τα κόστη δανεισμού της ανέβαιναν σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα.

Η νέα τεχνοκρατική κυβέρνηση υπό τον οικονομολόγο και πρώην Επίτροπο της ΕΕ Μάριο Μόντι εμφανίζεται να ηρεμεί τις ανησυχίες σχετικά με τις δεσμεύσεις της Ρώμης στην τόνωση της ανάπτυξης και την περιστολή των δημοσιονομικών δαπανών.

Οι 10 πιο παγωμένες πρωτεύουσες

Με τις θερμοκρασίες στην Αθήνα και σε πολλά ακόμη μέρη της Ελλάδας να έχουν φτάσει σε χαμηλά επίπεδα τις τελευταίες μέρες, δε μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε...
τι γίνεται στις πιο παγωμένες πρωτεύουσες του κόσμου, εκεί όπου έχουν καταγραφεί μερικές από τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Ειδικά για εσάς που δε σας τρομάζει το κρύο και δεν ταξιδεύετε μόνο εκεί όπου έχει ήλιο και ζέστη, οι προορισμοί που αναφέρει η βρετανική Independent, είναι ιδανικοί για να αποφύγετε τα πλήθη τουριστών και να απολαύσετε… την παγωμένη, άγρια ομορφιά. Απλά φροντίστε να είστε ζεστά ντυμένοι.

Βρήκε κοκαΐνη στο βιβλίο που αγόρασε από το Amazon

Ένα σακουλάκι με κοκαΐνη βρήκε μία φοιτήτρια από το Κάνσας των ΗΠΑ μέσα...
στο βιβλίο που παρήγγειλε από το Amazon.

Η Sophia Stockton αγόρασε από τη γνωστή ιστοσελίδα το βιβλίο «Κατανοώντας την τρομοκρατία» (Understanding Terrorism: Challenges, Perspectives, and Issues), αλλά μόλις το άνοιξε, ένα σακουλάκι που περιείχε άσπρη σκόνη, έπεσε στο πάτωμα.

Σύμφωνα με το KSCW, αρχικά, φοβήθηκε ότι επρόκειτο για άνθρακα και πήγε το βιβλίο με το σακουλάκι στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί πήραν την ύποπτη σκόνη για εξέταση και μετά από λίγο της είπαν τα νέα...

ΝΔ: Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων δεν έχει λήξει

Μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου ο Γιάννης Μιχελάκης ανέφερε ότι «η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης -η οποία να σημειωθεί δεν αφορά...
στην ουσία της υπόθεσης των πολεμικών αποζημιώσεων- δεν συμβαδίζει ούτε με τις Ευρωπαϊκές Αξίες και, βέβαια, ούτε με το αίσθημα δικαίου του Ελληνικού λαού και γενικότερα των λαών της Γηραιάς Ηπείρου».

«Επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει λήξει» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Συμφωνία Παπανδρέου-Βενιζέλου

Σε συμφωνία για επίσπευση των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ στις 19 Φεβρουαρίου ή στις 3 Μαρτίου...
(εφόσον η ενδιάμεση Κυριακή 26 Φεβρουαρίου είναι η Κυριακή των Απόκρεων) κατέληξαν χθες Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να έλαβε πλήρη στήριξη για τυχόν δικαστικές περιπέτειές του, ενώ ζήτησε και υποστήριξη του έργου της διετίας της διακυβέρνησής του, κάτι που εκ των πραγμάτων ο Ε. Βενιζέλος δεν μπορεί να δώσει, αφού ο νέος Πρόεδρος αργά αλλά σταθερά θα πρέπει να ασκεί κριτική στη θητεία Παπανδρέου και να αποστασιοποιείται από αυτή.

Απολύσεις ενστόλων και εκπαιδευτικών ζητά η τρόικα!

Σκληρούς εκβιασμούς ασκεί η τρόικα, κι ενώ οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά βρίσκονται σε σημείο «μηδέν» για την επίτευξη τελικής συμφωνίας.
Η τρόικα πλέον ζητά να μπουν σε διαδικασία αξιολόγησης ένστολοι και εκπαιδευτικοί, στα πλαίσια μείωσης του αριθμού των υπαλλήλων του δημοσίου κατά 150.000 μέχρι το 2015.

Κυβερνητικό στέλεχος που μετείχε στη συνάντηση των Ε. Βενιζέλου και Δ. Ρέππα με τους επικεφαλής της τρόικας ανέφερε ότι οι δανειστές ζητούν την άμεση έναρξη της διαδικασίας για τη μείωση των δομών και του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι θα αξιολογηθούν από γαλλική εταιρεία.

Ενδέχεται να αυξηθεί το πακέτο προς την Ελλάδα

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης ενδέχεται να χρειαστεί να δώσουν έως και 145 δισ. ευρώ στην κυβέρνηση της Ελλάδας...
βάσει της δεύτερης δανειακής σύμβασης με τη χώρα, ποσό που ξεπερνά το αναμενόμενο κατά 15 δισ. ευρώ, ανέφεραν πηγές της ΕΕ σήμερα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, τα επιπλέον κεφάλαια χρειάζονται κατά κύριο λόγο για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα όταν συναφθεί η συμφωνία για την απομείωση της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που διακρατούν ιδιώτες επενδυτές.

Διεθνές ενδιαφέρον για τον “Έλληνα” Φρανκενστάιν

Το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης έχει κινήσει η επίσημη ανακοίνωση ότι ο Κώστας Ζάππας θα σκηνοθετήσει την ελληνική εκδοχή του “Φρανκενστάιν”.
Μια ακόμη κινηματογραφική διασκευή της κλασικής γοτθικής νουβέλας της Μέρι Σέλλεϊ βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Όπως ανακοινώθησε στο Producers Lab του Τορόντο, ο Κώστας Ζάππας θα σκηνοθετήσει τη νέα ταινία με τίτλο“FRANKENSTEIN: A Death Odyssey” σε παραγωγή της Minus Pictures. Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Ελλάδα και στα αγγλικά, ενώ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί το κάστινγκ. Όσο για την υπόθεση, το μόνο που έχει γίνει γνωστό,

Μόνο με εντολή Βενιζέλου θα κόβεται το ρεύμα

Μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών και μόνο θα κόβεται το ρεύμα σε ιδιοκτήτες που δεν καταβάλλουν το τέλος ακινήτων...
όπως προβλέπεται στην τροπολογία του υπουργείου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι αυτοματοποιημένη η διαδικασία διακοπής της ηλεκτροδότησης για όσους δεν καταβάλουν το τέλος και ουσιαστικά το καθεστώς εφαρμογής του νόμου θα είναι πιο ελαστικό.

Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον καθεστώς η προθεσμία για την εξόφληση του τέλους ήταν 80 μέρες από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού.

Η τροπολογία έρχεται λίγες μέρες αφού η ΓΕΝΟΠ ανέφερε ότι περίπου 500.000 ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να μην στο σκοτάδι επειδή δεν κατέβαλαν τον φόρο.

Συνελήφθη για παραβίαση ορίου ταχύτητας το ελληνικό χρέος

Στο αστρονομικό νούμερο του 159,1% του ΑΕΠ μέτρησε η Eurostat το χρέος της Ελλάδας στο τρίτο τρίμηνο του 2011.
Το ποσοστό αυτό δυστυχώς έρχεται να επιβεβαιώσει την Ε.Ε που έκανε την πρόβλεψη για χρέος στο 162,8% του ΑΕΠ συνολικά στο 2011.

Οι πιο κοντινοί μας είναι, τι σύμπτωση, οι Πορτογάλοι με χρέος στο 110,1% και οι Ιρλανδοί με 104,9% όταν στην ευρωζώνη ο μέσος όρος είναι στο 87,4%.

Ο κόσμος των κινητών τηλεφώνων

Τα κινητά τηλέφωνα είναι αναμφισβήτητα πλέον βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ελάχιστους ανθρώπους γνωρίζουμε που δεν έχουν...
σήμερα δικό τους κινητό και μάλιστα οι περισσότεροι έχουν και smartphone.

Βασιζόμαστε ολοένα και περισσότερο στις μικρές αυτές συσκευές που κουβαλάμε στην τσέπη μας και τρομάζουμε και μόνο στην ιδέα ότι θα το χάσουμε.

Όπως βλέπουμε στο παρακάτω infographic, σε ορισμένες χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, είναι μάλλον «μόδα» να έχει περισσότερα από ένα κινητά ο καθένας, αφού το ποσοστό ιδιοκτησίας φτάνει στο 200%!

Ευεργετικό το μέλι για την υγεία και την οικονομία

Το μέλι είναι ευεργετικό τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για την τόνωση της ελληνικήςοικονομίας, όπως όλα δείχνουν.
Σε μια εποχή που η ανεργία μαστίζει και πολλοί νέοι άνθρωποι αναζητούν λύσεις στο επαγγελματικό αδιέξοδο, η ενασχόληση με τη μελισσοκομία αποκτά όλο και μεγαλύτερο "κοινό".

"Η μελισσοκομία δεν είναι κάτι απλό και εύκολο. Για κάποιον όμως, που διαθέτει όρεξη, αγάπη για τη φύση, αλλά δεν έχει γη για να καλλιεργήσει, μπορεί να είναι μια επικερδής λύση" επισημαίνει η Χρυσούλα Τανανάκη, λέκτορας Μελισσοκομίας, στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.