Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Έρμαιο στις διαθέσεις των δανειστών οι στρατιωτικοί.Ποιοι είναι πρώτοι "στόχοι"
Η επίθεση στα εισοδήματα και στα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ,με τρόπο εκβιαστικό και με αποτέλεσμα ανύπαρκτο. “Κόκκινες γραμμές” από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης είναι σαφές ότι υπάρχουν μόνο στα λόγια και ποτέ στην πράξη.
Σ΄ αυτό το κλίμα ,όταν δεν υπερασπίζονται κοινωνικές ομάδες που τουλάχιστον θεωρητικά έχουν κάποιο τρόπο αντίδρασης, ποιος μπορεί να αισιοδοξεί ότι θα ασχοληθούν οι κυβερνώντες με τους στρατιωτικούς; Το πολύ πρόσφατο παρελθόν δείχνει ότι δεν δίνουν δεκάρα. Κι αυτό γιατί:

Η "κατάρα" του ΥΕΘΑ χτυπά και τον πανευτυχή Βενιζέλο;


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδειχνε πραγματικά ευτυχισμένος όταν ασπαζόταν τον Ανδρέα Λοβέρδο,μολις ο δεύτερος ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον πρώτο στη κούρσα διαδοχής για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Δύσκολο να εξηγήσουμε γιατί ήταν τόσο ευτυχής ο κ.Βενιζέλος,αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που εκπλήσσει τους πάντες.
Και τότε στον ανασχηματισμό που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου άπαντες -ακόμη και οι συνεργάτες του- σχεδόν στοιχημάτιζαν ότι ο Βενιζέλος θα προτιμούσε να μείνει εκτός κυβέρνησης και να αποφύγει τη φθορά. Τελικά πήγε στη Βουλή συνάντησε τον Παπανδρέου και επέστρεψε περιχαρής στο ΥΕΘΑ για να

Noble Energy: 5 έως 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12


«Παγκοσμίου κλάσης» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Noble Energy, Τέρι Γκέρχαρντ το κοίτασμα φυσικού αερίου, που εντοπίστηκε στο οικόπεδο 12, το «Αφροδίτη», στην ΑΟΖ της Κύπρου. Ο κ. Γκέρχαρντ έγινε σήμερα δεκτός από τον πρόεδρο Χριστόφια, τον οποίο ενημέρωσε σε σχέση με το κοίτασμα.
«Όλοι γνωρίζουν ότι κάναμε μια επιτυχημένη γεώτρηση και το ανακοινώσαμε αυτό στο τέλος του περασμένου χρόνου. Περίπου 5 με 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου βρέθηκαν και προσβλέπουμε στο να το προωθήσουμε και να το κάνουμε μια πραγματικότητα για την κυπριακή αγορά», είπε ο αντιπρόεδρος της Noble Energy. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, πρόσθεσε ότι θα

Για να σωθεί η χώρα πρέπει να πάψουμε να καθόμαστε ήσυχοι
Για να σωθεί η χώρα πρέπει να πάψουμε να καθόμαστε ήσυχοι και γεμάτοι κλάψες και ενοχή.
Πρέπει να πούμε αλήθειες μεταξύ μας και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους καιρούς ψυχωμένα. Πρέπει να δούμε το ευρώ σαν μαχαίρι που είναι εργαλείο και όπλο ανάλογα την χρήση που του κάνεις.
Νομίζω φαίνεται όλο και πιο καθαρά ότι πρώτιστο μέτρο για να σωθεί η χώρα είναι τελειώνουμε πολιτικά με τους μνημονιακούς και του Παπαδη-μιμίκους υπουργούς για να μπορέσουμε να θέσουμε στην Ευρώπη Ελληνικά αιτήματα.
Οι παρόντες υπεύθυνοι και κυβερνητικοί εταίροι δεν μπορούν να ανοίξουν το στοματάκι τους για τρεις λόγους:

Βουλευτές στα νύχια της... Γκεστάπο!!!


Του Γιώργου Δελαστίκ
Σοκ προκαλεί στην υπόλοιπη Ευρώπη η είδηση ότι ο ολοκληρωτικός χαρακτήρας του κράτους στη Γερμανία έχει οδηγήσει στο σημείο οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας να παρακολουθούν ως «υπόπτους ανατρεπτικής δράσης» 27... βουλευτές (!!!) της Αριστεράς στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας και 11 ακόμη βουλευτές του ίδιου κόμματος σε τοπικά κοινοβούλια. Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολουθεί η σύγχρονη «Γκεστάπο»....
(η οποία σήμερα ονομάζεται Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος - B7V) συμπεριλαμβάνονται η πρόεδρος του κόμματος Αριστερά Γκεζίνε Λετς, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι, η

Η ΝΔ σε ελεύθερη πτώση…


Πριν την συγκυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία είχε πιάσει οροφή με μια πρόθεση ψήφου να μην ξεκολλάει με τίποτα από το 20-21%. Τότε είχαμε προβλέψει πως, αν η ΝΔ δεν έκανε κάποια σημαντική πολιτική κίνηση, αυτό το ποσοστό θα άρχιζε να υποχωρούσε.
Από τότε η ΝΔ έκανε πράγματι μια πολύ σημαντική πολιτική κίνηση. Συμμετέχει και μάλιστα....
προεκλογικά, σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ που κατηγορούσε, αποδέχεται το PSI, το αγγλικό δίκαιο και το δεύτερο μνημόνιο που νομιμοποιεί και το πρώτο, το οποίο ξόρκιζε μετά βδελυγμίας και ταυτόχρονα αποδέχεται και όλα τα σκληρά οικονομικά μέτρα, προσπαθώντας, αν και

" Why it's too late to save Greece's sovereignty"


Του Γιάννη Βαρουφάκη
Η γερμανική πολιτική ηγεσία είναι έξω φρενών με την Ελλάδα. Για άλλη μια φορά πρέπει να πάνε πίσω στους ψηφοφόρους τους, ζητώντας περισσότερα δισεκατομμύρια για να μειώσουν τη μαύρη τρύπα που είναι το Ελληνικό Δημόσιο. Τώρα είναι τόσο θυμωμένοι, ώστε να προτείνουν ανοιχτά οι υποθέσεις στην Ελλάδα να αναληφθούν από κάποιο Ευρωπαίο Επίτροπο,....
κατά προτίμηση κάποιον Τεύτονα.

Βρέθηκε πτώμα 25χρονης στον ΈβροΤο πτώμα μιας 25χρονης κοπέλας αφρικανικής καταγωγής βρέθηκε από αστυνομικούς στις όχθες του Έβρου σήμερα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η κοπέλα, μη νόμιμη μετανάστρια, προσπάθησε να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα και έχασε την ζωή της εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Αν ο Επίτροπος βαφτιστεί μάνατζερ, είμαστε ΟΚ;;;


Της Σοφίας Βούλτεψη
Προσπαθώ να καταλάβω πού θα πάει αυτή η ιστορία με τον Γ. Παπανδρέου. Για πόσο ακόμη θα συνεχίσει να συκοφαντεί τη χώρα. Να δίνει επιχειρήματα στους δανειστές και σε διάφορους κερδοσκόπους και να χρησιμοποιεί τα επιχειρήματά τους.
Προσπαθώ επίσης να καταλάβω τι νόημα έχουν όλες αυτές οι οργισμένες επιθέσεις κατά της...

Αλέξης Κούγιας: Ετοιμάζει ανακοινώσεις (ευχάριστες) για το Αθλητικό Κέντρο

Μπορεί το πρωτάθλημα της Β' εθνικής να έχει διακοπεί λόγω της αποχής των ποδοσφαιριστών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κινητικότητα στην ΠΑΕ Παναχαϊκή έχει σταματήσει.
Τουναντίον θα λέγαμε, τώρα υπάρχει η δυνατότητα ειδικά από πλευράς του Αλέξη Κούγια για να ασχοληθεί με πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα με άλλα ανοιχτά ζητήματα τα οποία και αυτά θα πρέπει προϊόντος του χρόνου να ταχτοποιηθούν.
Ένα από αυτά, ίσως και το ψηλότερο στη σχετική λίστα, έχει να κάνει με το Αθλητικό κέντρο που πρέπει να αποκτήσει η ΠΑΕ Παναχαϊκή, όχι μόνο για τυπικούς, αλλά και για ουσιαστικούς λόγους. Εδώ λοιπόν οι πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Κούγια να έκανε ταξίδι-αστραπή χθές το απόγευμα στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όχι μόνο

Συνελήφθη μεγαλοστέλεχος ΔΕΚΟ για χρέη στο Δημόσιο!


O διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος συνελήφθη για χρέη του ΟΔΙΕ προς το Δημόσιο.Είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται επικεφαλής ΔΕΚΟ για οφειλές στο Δημόσιο.

Η πλήρης ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

"Συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία 45χρονος ημεδαπός, για μη απόδοση παρακρατηθέντα φόρου κερδών, ποσοστού επί

Η Ελλάδα θα εκραγεί αν παραχωρηθεί εθνική κυριαρχία
Οι Έλληνες έχουν δυο επιλογές: Πρώτον, μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη για το χρέος τους, και για τους όρους που συμφωνήθηκαν, και να ενδώσουν σε περιορισμούς στον προϋπολογισμό και στη φορολογική τους πολιτική, που θα επιβληθούν από κάποιον επίτροπο, ή από κάποιο άλλο λιγότερο επίσημο θεσμό.
Δεύτερον, μπορούν να κηρύξουν στάση πληρωμών σε όλα τους τα χρέη. Όπως γνωρίζουμε από την επιχειρηματική συμπεριφορά, η πτώχευση θεωρείται πλέον μια αξιοπρεπής στρατηγική επιλογή.

Αναταραχή στις φυλακές ΚορυδαλλούΈνταση επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς οι κρατούμενοι αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης. Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης, όταν το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών δεν πέρασε στην Βουλή. Πρώτοι ξεσηκώθηκαν οι κρατούμενοι της Γ’ πτέρυγας του σωφρονιστικού ιδρύματος, όπου εκτίουν τις ποινές τους οι αλλοδαποί τρόφιμοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της κινητοποίησης

Διεθνές ένταλμα σύλληψης του Σόρος έβγαλε ο Πούτιν!!!
Την ίδια στιγμή που οι γελοίοι του ΔΝΤ ζητούν "διαρθρωτικές αλλαγές" για να αποσαθρώσουν την κοινωνία, ο πρόεδρος της Ρωσίας συγκρούεται με τους συνεταίρους του τρόμου αφού πρώτα ρήμαξε τους ντόπιους ολιγάρχες – συνεργάτες του ΔΝΤ.
Έτσι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sibilla, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του George Soros, στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, του Στρως Καν κλπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ιταλικά ΜΜΕ ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Vladimir Putin εξέδωσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης εναντίον του «Τρομοκράτη

Πανω απ΄ολα η ευγενεια!


Κέρδη απο την καλλιέργεια ... φαρμάκων!

Την ίδια στιγμή που ο κατώτατος μισθός τείνει να κετέλθει στα 500 ευρώ σπάζοντας κάθε όριο λογικής και αξιοπρέπειας, αναδύονται στον αγροτικό τομέα καλλιέργειες που...
υπόσχονται μια αξιοπρεπή διαβίωση για όσους ασχοληθούν αφού με μερικές δεκάδες στρέματα, οι καλλιεργητές θα μπορούν να αποκτήσουν εισόδημα πολλαπλάσιο του βασικού μισθού σε ετήσια βάση. Φυσικά ο δρόμος δεν είναι απο ροδοπέταλα και σίγουρα η καλή έρευνα σε συνάρτηση με την πολύτιμη στήριξη ειδικού επιστήμονα κρίνεται ως βασική προυπόθεση.

Τα φαρμακευτικά φυτά είναι γνωστά στον άνθρωπο από την αρχαιότητα. Πολλά απο τα σημερνά σύγχρονα φαρμακευτικά σκευάσματα, αντιγράφουν ή χρησιμοποιούν συστατικά και ιδιότητες που μας χαρίζει απλόχερα η φύση.

Μοίρασε στους υπαλλήλους του 15 εκατ. δολάρια

Ο καλύτερος εργοδότης του κόσμου είναι στην Αυστραλία!

Ο καλύτερος εργοδότης του κόσμου είναι στην Αυστραλία!
Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν σκεφτεί, έστω και θεωρητικά, να μεταναστεύσουν στην |Αυστραλία. Αν είστε κι εσείς ένας από αυτούς, ίσως, θα πρέπει να σκεφτείτε να κάνετε μια αίτηση πρόσληψης στην εταιρεία Grenda. Γιατί;
Γιατί ο ιδιοκτήτης της ανακηρύχθηκε, και όχι άδικα, ο καλύτερος εργοδότης του κόσμου. Προκειμένου να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους τους για τη σκληρή δουλειά τους και τις επιδόσεις τους, τους μοίρασε 15 εκατ. δολάρια!
Οι περίπου 1.800 υπάλληλοι της εταιρείας λεωφορείων Grenda δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν, μαζί με την εβδομαδιαία πληρωμή τους, έλαβαν και ένα δώρο που κυμαινόταν από 8500 έως 30.000 δολάρια ο καθένας τους, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας τους.
Η εταιρεία πουλήθηκε πρόσφατα έναντι σημαντικού ποσού και ο ιδιοκτήτης της, Κέν Γκρέντα, θέλησε με την χειρονομία του αυτή να πει «ένα ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους υπαλλήλους της, που έφτιαξαν την εταιρεία».

Στη Βουλή η τροπολογία της χρεοκοπίας

Τι θα περιλαμβάνει η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου οικονομικών για την υποχρεωτική συμμετοχή τραπεζών, που κατέχουν ομόλογα.

Την τροπολογία της χρεοκοπίας, τη νομοθετική διάταξη, δηλαδή, που θα δεσμεύει την καταστατική μειοψηφία των πιστωτών της Ελλάδας να αποδεχθεί τους όρους, που θα συμφωνήσει η πλειοψηφία των ομολογιούχων, θα καταθέσει μέχρι την Παρασκευή στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Η νομοθετική διάταξη, που επιβάλει αναδρομικά ρήτρες συλλογικής δράσεως (Collective Action Clauses - CAC) και εξαναγκάζει τους δανειστές της χώρας να μετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, έχει εγκριθεί από το Euro Working Group.

Δεν κάνει κρύο στο... Μαϊάμι

Οι φωτογραφίες ήδη κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αφού το χρυσό της  μπικίνι και το άψογο μαύρισμά της ξεσηκώνουν τα πλήθη.

Η Jennifer Nicole Lee έκανε super sexy εμφάνιση σε παραλία του Μαϊάμι και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε... καρδιακά επεισόδια στους λουόμενους.
Οι φωτογραφίες ήδη κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αφού το χρυσό της  μπικίνι και το άψογο μαύρισμά της ξεσηκώνουν τα πλήθη.

Ανησυχίες για ενδεχόμενη ιρανική επίθεση στις ΗΠΑ

Η άποψη αυτή διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας.

Η υποτιθέμενη ιρανική συνωμοσία για τη δολοφονία του Σαουδάραβα πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον δείχνει ότι το Ιράν είναι πιο έτοιμο να διαπράξει μια επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως υποστήριξε σήμερα ο γενικός διευθυντής των αμερικανικών Υπηρεσιών Πληροφοριών (DNI), Τζέιμς Κλάπερ.
«Η συνωμοσία δείχνει ότι οι ιρανοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο ανώτατος ηγέτης Αλί Χαμενεΐ, έχουν αλλάξει θέση και είναι πιο έτοιμοι να πραγματοποιήσουν μια επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως απάντηση στις πραγματικές και πιθανολογούμενες αμερικανικές ενέργειες που απειλούν το καθεστώς», δήλωσε ο επικεφαλής των κυριότερων υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της CIA, κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας.

Παραιτήθηκε η εταιρεία Πετζετάκις από την αίτηση της για ένταξη στο άρθρο 99


Παραιτήθηκε η εταιρεία Πετζετάκις από την αίτηση της για ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, η οποία αναμενόταν να εκδικαστεί σήμερα. Σημειώνεται ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία Γιώργου Πετζετάκι, ο οποίος φέρεται να οφείλει στο δημόσιο το....
ποσό των 2,1 εκατ. ευρώ, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί για τις 14 Φεβρουαρίου. Ο επιχειρηματίας ωστόσο διευκρίνισε ότι οι οφειλές

Λίγκα Β' εθνικής: Αναβολή πέντε ημερών στο Δ.Σ.

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ένωσης Football League - Football League 2 για αύριο Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου αναβάλλεται και ορίζεται για την Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012, και ώρα 13.00.
Βασικό θέμα συζήτησης η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων μετά την απόφαση του ΠΣΑΠ περί αποχής

Ε.Π.Σ. Αχαϊας: "Λουκέτο" το Σαββατοκύριακο στην αγωνιστική δράση της

Στην τελευταία συνεδρίαση της η ΕΠΣ Αχαΐας, αποφάσισε να μην γίνουν το προσεχές Σαββατοκύριακο, τα παιχνίδια των διοργανώσενω που ανήκουν στην δικαιοδοσία της. Ο λόγος, είναι τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγωνα Θέα-Αετός Ρίου, μεταξύ του επόπτη και του ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας, προκειμένου να υπάρξει ηρεμία.
Η επίσημη ανακοίνωση του Δ.Σ. Ε.Π.Σ. ΑΧΑΙΑΣ "Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Αχαΐας μετά το ατυχές κρούσμα βίας από ποδοσφαιριστή σε Διαιτητή, καταδικάζει το γεγονός και καλεί τα μέλη της να δείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.
Στην κατεύθυνση αυτή και προς εκτόνωση της κατάστασης αποφάσισε

Το Ελντοράντο των Πολιτικών

Οι ουρανοί ανοίξανε,
λεφτά και κατεβάζουν
και οι κρουνοί στα σπίτια μας...

χρυσό κι ασήμι βγάζουν.

Λεφτά στον τοίχο βάλαμε
αντί ταπετσαρία
και χρήματα μας έρχονται
ως κι απ’ την Εφορία.

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και συμβουλές για τους οδηγούς


Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και συμβουλές για τους οδηγούς

Από την Τροχαία, απαγορεύτηκε η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων από σήμερα στις 16:00 έως και αύριο στις 08.00 στο παρακάτω Εθνικό Οδικό Δίκτυο:

• Στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Η Ν.Ε. Πατρών θα βραβεύσει την Αγγελική Γερόλυμου

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της κοπής πίτας της, η ΝΕΠ θα βραβεύσει την πατρινή διεθνή πολίστρια Αγγελική Γερόλυμου και τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Μορφέση, για τις επιτυχίες που έχουν χαρίσει στη χώρα μας, με το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Σαγκάης και το ασημένιο μετάλλιο στο Αιντχόβεν.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Αστηρ και ασφαλώς

Λοβέρδος: Εγώ, ο χοντρός... κι όλοι σας!


Λοβέρδος-Βενιζέλος

Το ανέκδοτο είναι γνωστό. Μπαίνει στο μπαρ ο καουμπόι, πυροβολεί σπάζοντας μπουκάλια του μπαρ και μετά γυρίζοντας στους θαμώνες λέει: "Μόνος μου και όλοι σας". Δεν κουνιέται κανείς. Την άλλη μέρα ξανά στο μπαρ, τα σπάει και κοιτώντας πάλι τους θαμώνες, με σκληρό ύφος προκαλεί: "Μόνος μου και όλοι σας". Δεν κουνιέται κανείς. Την τρίτη μέρα μπαίνει πάλι στο μπαρ αλλά πριν προλάβει το οτιδήποτε, σηκώνεται ένας θεόρατος χοντρός, πετάει το ένα περίστροφο ψηλά και με το άλλο πυροβολεί την

Ευρωλίγκα μπάσκετ: Τελευταία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό...

Ελληνοτουρκικές μονομαχίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.
Σήμερα (20.45), στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται για τον 5ο Όμιλο την Εφές Αναντόλου και δεν βλέπει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, εφόσον θέλει να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες πρόκρισής του στα πλέι οφ.
Ισπανικό ντέρμπι έχουμε στον 6ο Όμιλο, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να υποδέχεται την Μπιλμπάο. Αμφότερες έχουν από μία νίκη μέχρι στιγμής και θέλουν να κάνουν ένα βήμα πιο μπροστά αναφορικά με την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση. Οι Μαδριλένοι προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα τους στη Σιένα από τη Μοντεπάτσι,

Γερουλάνος: Ο Χρυσοχοΐδης «προσέβαλε τους ψηφοφόρους και τους Έλληνες»

«Ήταν μια ατυχής προσωπική του στιγμή. Προσέβαλε και τους ψηφοφόρους του αλλά...
και τους Έλληνες», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, αναφερόμενος στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τη δήλωσή του ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

Σχετικά με τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου ότι θα γίνει μακελειό εάν πειράξει κανείς τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Γερουλάνος έκανε λόγο για «αυθόρμητο συναίσθημα».

Παράλληλα, ο υπουργός εξέφρασε την αντίθεσή του στα περί επιτροπείαςτονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να ακούσει συμβουλές, αλλά δεν συζητά επιτροπείες.

«Έχουν τεράστια σημασία αυτά τα θέματα και κανένας πρωθυπουργός δεν θα δεχόταν κάτι τέτοιο», πρόσθεσε

Ηλίας Ζούρος: "Μπορεί η εθνική να πάει στο Λονδίνο..."

Στην τηλεόραση της Βενεζουέλας μίλησε λίγο μετά την κλήρωση του προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Ζούρος ο οποίος τόνισε πως στόχος είναι η Εθνική μας ομάδα να προκριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.
Αναλυτικά ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε: «Είναι πολύ αθλητική ομάδα το Πουέρτο Ρίκο, ενώ για πρώτη φορά θα αντιμετωπίσουμε την Ιορδανία. Ωστόσο, πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να δούμε ποιοι θα είμαστε εμείς. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε. Θα πάμε βήμα βήμα σε κάθε παιχνίδι της διοργάνωσης, μίας διοργάνωσης που αναμένεται

Η... γεωγραφική γκάφα του CNN

Και στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά κανάλια μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί. Αρκεί να υπάρχει κάποιος στην παραγωγή...
ειδήσεων που να μη γνωρίζει καθόλου γεωγραφία.

Κάτι τέτοιο συνέβη με ένα χάρτη του Λονδίνου το οποίο ως δια μαγείας βρίσκεται περίπου 120 μίλια πιο μακριά από την κανονική του θέση, κοντά στην θέση του Νόρφολκ.

την ώρα που το ρεπορτάζ μιλούσε για τις συλλήψεις και το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στην Βρετανία, ο χάρτης “μετακόμιζε το Λονδίνο”

Επίσης ο ίδιος χάρτης έδειχνε την Κορνουάλη ως πόλη. Το twitter γέμισε με μηνύματα που σχολίαζαν την γκάφα του CNN και λίγες ώρες αργότερα το CNN απολογήθηκε μέσω twitter και διαβεβαίωσε τους θεατές του πως έχει διορθώσει τους χάρτες του.

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Το ντέρμπι κορυφής απόψε στο κλειστό των Ροϊτίκων

Η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑ-Η, θα ολοκληρωθεί σήμερα με ένα ακόμη ντέρμπι κορυφής, αυτό μεταξύ Ιτεών και Υπερίωνα στο κλειστό των Ροϊτίκων και με πολλούς φίλους του αθλήματος να το παρακολουθούν, ενώ κρίσιμο βαθμολογικά στο δρόμο για τα πλέι-οφ, θα είναι και η αναμέτρηση της εξαιρετικά φορμαρισμένης Γαλήνης με τα Αραχωβίτικα.
Συνοπτικά όλα τα παιχνίδια σήμερα είναι τα παρακάτω:
Γηπ. Ροϊτίκων 7μ.μ., Ροϊτικα-Σπόρτιγκ, Κρεσταινίτης και Κωνσταντινίδου.
Γηπ. Ροϊτίκων 9μ.μ., Ιτιές-Υπερίων, Σοφιανόπουλος και Αναγνωστοπούλου.

Προτάσεις του Ν.Ο. Πατρών για την βιωσιμότητα του "Α. Πεπανός"

Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού κολυμβητηρίου Πατρών «Ολυμπιονίκης Αντώνιος Πεπανός», το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Ο.Π θεωρεί σκόπιμο να κάνει τα ακόλουθα σχόλια.
1. Είναι εντελώς λάθος και για κάποιους λόγους παραπλανητικό να εγκαλούνται τα δύο μεγάλα Ναυταθλητικά σωματεία ΝΟΠ και ΝΕΠ ,τα οποία εδώ και πολλά χρόνια καλλιεργούν με μεγάλη επιτυχία τον ερασιτεχνικό αθλητισμό χάριν της νεολαίας, για τις όποιες «οφειλές» προς το Εθνικό κολυμβητήριο Πατρών «Ολυμπιονίκης Αντώνιος Πεπανός». Τα ποσά που οφείλονται και από τα δύο σωματεία είναι λιγότερα από 20.000 ευρώ, την ώρα που ο ετήσιος προϋπολογισμός λειτουργία του Εθνικού κολυμβητηρίου

Μείωση κατά 6,3% ο τζίρος στο λιανεμπόριο το Νοέμβριο...

Μείωση 6,3% εμφάνισε ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο, με τα καύσιμα, το Νοέμβριο 2011 σε σύγκριση...
με το δείκτη του Νοεμβρίου 2010, έναντι μείωσης 5,8%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

Να σημειωθεί ότι χωρίς τα καύσιμα, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών σημείωσε μείωση 5,2% έναντι μείωσης 10,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009. Ο Δείκτης Όγκου, με τα καύσιμα το Νοέμβριο 2011, σε σύγκριση με το δείκτη του Νοεμβρίου 2010, υποχώρησε κατά 8,9%, έναντι μείωσης 11,6%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009. Χωρίς τα καύσιμα, ο Δείκτης Όγκου μειώθηκε κατά 6,6%, έναντι μείωσης 13,1%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.
greekfinanceforum.com

Δημιουργήθηκε η πιο «έξυπνη» σφαίρα στον κόσμο

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν, για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού, την τέλεια σφαίρα...
που φθάνει σε βεληνεκές περίπου ενάμισι χιλιομέτρου και αυτόκαθοδηγείται, δηλαδή έχει την ενσωματωμένη «εξυπνάδα» να στρίψει μόνη της, προκειμένου να βρει το στόχο.

Τα Εθνικά Εργαστήρια Sandia, που ανήκουν στην εταιρία Λόκχιντ Μάρτιν, ανακοίνωσαν το πρωτότυπο της σφαίρας μόλις δοκιμάστηκε με επιτυχία. «Έχουμε πλέον μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία για να καθοδηγούμε μικρά βλήματα, τα οποία θα είναι δυνατό να κατασκευαστούν φθηνά και γρήγορα», δήλωσε ο ερευνητής της Sandia Ρεντ Τζόουνς.

Προσπάθησε να βιάσει 78χρονη γυναίκα στα Τρίκαλα!

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα ένας 57χρονος ημεδαπός για απόπειρα βιασμού.
Ειδικότερα, ο 57χρονος χθες το βράδυ εισήλθε στην οικία της 78χρονης χωρίς τη θέλησή της, της επιτέθηκε και επιχείρησε με τη χρήση σωματικής βίας να την εξαναγκάσει σε εξώγαμη συνουσία, πλην όμως δεν ολοκλήρωσε την πράξη του για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεως του, αφού η παθούσα αντιστάθηκε, κάλεσε σε βοήθεια και ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Για να σωθεί η χώρα πρέπει να πάψουμε να καθόμαστε ήσυχοι

Πρέπει να πούμε αλήθειες μεταξύ μας και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους καιρούς ψυχωμένα. Πρέπει να δούμε το ευρώ σαν μαχαίρι...
που είναι εργαλείο και όπλο ανάλογα την χρήση που του κάνεις. Νομίζω φαίνεται όλο και πιο καθαρά ότι πρώτιστο μέτρο για να σωθεί η χώρα είναι τελειώνουμε πολιτικά με τους μνημονιακούς και του Παπαδη-μιμίκους υπουργούς για να μπορέσουμε να θέσουμε στην Ευρώπη Ελληνικά αιτήματα.

Οι παρόντες υπεύθυνοι και κυβερνητικοί εταίροι δεν μπορούν να ανοίξουν το στοματάκι τους για τρεις λόγους:

Στα σκαριά νέο κόμμα εκσυγχρονιστών

Τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές, ο εκσυγχρονιστικός χώρος στο ΠαΣοΚ και όχι μόνο...
έχει πάρει φωτιά. Συνεχόμενες επαφές με κέντρο το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Σημίτη. Πρωτοστατούν η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Αλ. Παπαδόπουλος, ο Στ. Μάνος και άλλοι από άλλους χώρους..

Η στόχευση είναι διπλή. ¨Η θα πάρουν οι εκσυγχρονιστές την ηγεσία του ΠαΣοΚ στις επικείμενες διαδικασίες εκλογής αρχηγού, ή αν δεν τα καταφέρουν σε δεύτερο χρόνο θα προχωρήσουν σε ίδρυση κόμματος.....

Συνέλαβαν 20χρονο χάκερ για κυβερνοεπιθέσεις σε Πεντάγωνο και NASA

Μέλη της Υπηρεσίας Ερευνών κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Τρομοκρατίας (DIICOT) της Ρουμανίας συνέλαβαν...
έναν 20χρονο στην πόλη Τιμισοάρα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, κατηγορούμενο για δράση hacking-cracking σε διακομιστές του Πενταγώνου και της NASA.

Ο νεαρός άνδρας συνελήφθη στην Τιμισοάρα και σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε στην έδρα της DIICOT στο Βουκουρέστι, όπου ανακρίνεται για κακουργηματικές πράξεις, για την πρόσβαση σε πληροφοριακά συστήματα χωρίς εξουσιοδότηση, σπάσιμο των μέτρων ασφαλείας, με στόχο τη λήψη στοιχείων και για την πρόκληση σοβαρής βλάβης σε πληροφοριακό σύστημα.

Αβραμόπουλος: Να αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας

Οδηγίες για την εκπόνηση μελέτης για τη λειτουργία και ως πολιτικού του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ανδραβίδας έχει δώσει ο υπουργός...
Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στην 117 Π.Μ Ανδραβίδας.

Θα πρέπει όπως επεσήμανε μακριά από μικροτοπικιστικά συμφέροντα που μόνο κακό έχουν κάνει στη χώρα να εξασφαλιστούν και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την αξιοποίηση του αεροδρομίου μέσω προγραμμάτων που θα στοχεύουν στην τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας.
patrisnews.com

To 2011 ήταν το ένατο θερμότερο έτος από το 1880

Το 9ο θερμότερο έτος παγκοσμίως από το 1880 είναι το 2011, ενώ τα εννέα από τα δέκα θερμότερα χρόνια έχουν καταγραφεί μετά το 2000.
Γενικά, τα πρώτα 11 έτη του αιώνα που διανύουμε ήταν πολύ πιο θερμά σε σχέση με τα μέσα και το τέλος του 20ου αιώνα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA, η μέση θερμοκρασία εδάφους ήταν 0,51 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από το μέσο όρο του 20ου αιώνα.

Σημειώνεται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται παρά τις «ψυκτικές» επιδράσεις του φαινομένου La Nina και της χαμηλής ηλιακής δραστηριότητας των τελευταίων χρόνων. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της NASA, τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ξεπέρασαν τα 390 μέρη ανά εκατομμύριο έναντι 285 το 1880 και 315 το 1960.

Η Παναχαϊκή το Σάββατο φιλικό με Φωκικό στην Άμφισσα

Επίσημη δράση δεν υπάρχει στην Β' εθνική ούτε και την ερχόμενη Κυριακή (οι πληροφορίες θέλουν την χθεσινή 15η αγωνιστική που αναβλήθηκε, να διεξάγεται τελικά την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου).
Έτσι ο Βασίλης Βούζας και για να μην μείνουν μόνο με προπονήσεις οι “κοκκινόμαυροι”, έκλεισε φιλικό παιχνίδι στην Άμφισσα με τον Φωκικό (3μ.μ.) που θα διεξαχθεί το Σάββατο το μεσημέρι και με τον προπονητή της Παναχαϊκής να κάνει γενικές δοκιμές και χρήσιμες πρόβες, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και σε μερικούς παίκτες

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ονομάζεται «Ελλάδα» θα παράγεται στη Ρωσία

Το φθινόπωρο στην έκθεση "RosNanoTechExpo" το εργοστασίο Avtovaz παρουσίασε ένα πειραματικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την ονομασία «ELLADΑ».

Το εργοστάσιο παρήγαγε δύο δείγματα. Από το καλοκαίρι του 2011 δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα πέρασαν έναν ολοκληρωμένο έλεγχο προκειμένου να αξιολογηθούν οι προοπτικές για τη ρωσική αγορά.

Βάρος - 1200 kg. Επιταχύνει στα 100 km / h σε 13 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα - 140 χλμ. / ώρα. Απόσταση - 150 χιλιόμετρα. Χρόνος επαναφόρτισης από το οικιακό δίκτυο - 8 ώρες.
Το αυτοκίνητο αποτελείται κυρίως από εισαγόμενα εξαρτήματα και γι' αυτόν τον λόγο η τιμή του είναι άνω των 25 000 ευρώ.

Σε 70 συνολικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης οι τιμές στη χώρα μας είναι πολύ υψηλότερες από άλλες ευρωπαικές χώρες

Για να μην αναφέρουμε πως δικά μας προϊόντα πωλούνται φθηνότερα στο εξωτερικό από ότι στην Ελλάδα!
Η διατήρηση σημαντικά υψηλότερων τιμών στην ελληνική αγορά σε σχέση με τις αγορές άλλων έξι χωρών της ΕΕ (Γερμανία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία) προκύπτει....
από έρευνα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε
70 συνολικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, εκ των οποίων τα 50 είναι επώνυμα.
Από την έρευνα προκύπτει ότι στη χώρα μας είναι πολύ υψηλότερες οι τιμές σε δημητριακά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και αναψυκτικά. Αντίθετα, ιδιαίτερα ανταγωνιστικές

Μπάζει νερά το Μουσείο της Αρχ.Ολυμπίας!

Καλά φυλαγμένα, από τη βροχή που μπαίνει στο κτίριο, βρίσκονται από την περίοδο των Χριστουγέννων τα αρχαιολογικά ευρήματα της...
προθήκης στην αίθουσα του Φειδία στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας. Η έλλειψη κονδυλίων δεν επέτρεψε ? τουλάχιστον μέχρι στιγμής ? την επιδιόρθωση της ζημιάς και έτσι οι επισκέπτες του μουσείου απ? όλο τον κόσμο βλέπουν την προθήκη?άδεια.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο σε όλη την Ηλεία, έπληξαν και το μουσείο της Ολυμπίας που άρχισε να?μπάζει από την οροφή. Η εισροή υδάτων φέτος εντοπίστηκε στην αίθουσα που βρίσκονται οι προθήκες με τα αρχαιολογικά ευρήματα από το εργαστήριο του Φειδία, δίπλα από την αίθουσα του Ερμή του Πραξιτέλους.

Έκδοση ευρωομολόγου για να γίνει βιώσιμο το χρέος, ζητά Φώτης Κουβέλης

«Απαιτείται έκδοση ευρωομολόγου προκειμένου να γίνει βιώσιμο το χρέος και να υπάρξει η αναγκαία ανάσα στην κοινωνία», τόνισε...
σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου της Τρίπολης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πραγματοποίησε επίσκεψη στην πόλη, όπου συναντήθηκε διαδοχικά με τον δήμαρχο Γιάννη Σμυρνιώτη, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, τον πρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και τις παραγωγικές τάξεις του νομού.

Ένοχο το DNA για την παχυσαρκία

Τελικά φαίνεται ότι οι άνθρωποι γεννιούνται παχύσαρκοι και δε γίνονται. Οι τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι στη μεγάλη αύξηση...
του βάρους ορισμένων ατόμων συμβάλει όχι μόνο η κακή διατροφή αλλά και νευροορμονικοί μηχανισμοί που καθιστούν την παχυσαρκία παθογενή. Μάλιστα σειρά μελετών έχουν δείξει ότι μια ουσία, η γκρελίνη οδηγεί σε αύξηση της δυνατότητας τροφής ενώ οι ανταγωνιστές της γκρελίνης οδηγούν σε μείωση.

Οι επιστήμονες με την ανακάλυψη αυτών των μηχανισμών ελπίζουν ότι πολύ σύντομα θα κατορθώσουν να καταπολεμήσουν την ασθένεια της παχυσαρκίας.

Πάνω από 1.500 πρόσφυγες πνίγηκαν το 2011 στη Μεσόγειο

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι πνίγηκαν ή εξαφανίστηκαν το 2011 προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο...
που αποδείχθηκε η πιο φονική θάλασσα για τους πρόσφυγες την περσινή χρονιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

ΙΚΑ: Έχει πεθάνει από το 2010 και ακόμα δεν έχουν κόψει την σύνταξη

Πάνω από έναν χρόνο προσπαθεί ένας συνταξιούχος από την Μεσσηνία να πείσει το ΙΚΑ να κόψουν την σύνταξη του αδερφού του...
που έχει πεθάνει από τις 26 Ιουλίου του 2010!

Ο Δ. Μ. πρώην συνταξιούχος του ΟΣΕ που έφυγε από την ζωή, τα τελευταία χρόνια της ζωής του ζούσε μαζί με τον αδερφό του.

Ο αδερφός του, μετά τον θάνατο έστειλε ληξιαρχικά πράξη θανάτου στο ΙΚΑ για να διακοπούν οι συντάξεις (κύρια και επικουρική). Μετά από τρεις μήνες σταμάτησε να κατατίθεται στην τράπεζα η κύρια σύνταξη, όμως δεν έγινε το ίδιο με την επικουρική.

Στα 1.000 ευρώ η εισφορά για την έκδοση άδειας φορτηγού

Στο ποσό των 1.000 ευρώ για το πρώτο όχημα και στα 500 ευρώ για κάθε επιπλέον όχημα διαμορφώνεται...
η εφάπαξ εισφορά υπέρ του δημοσίου για την έκδοση άδειας... φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.

Η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών αναμένεται να υπογραφεί και να εκδοθεί το αργότερο έως τα τέλη της εβδομάδας.
thestival.gr