Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ναι καλα!!! σε πιστεψαμε!


Μα τι περιμενει;;;;


Ο πληθυσμός της Τουρκίας αυξήθηκε κατα 1.2 εκατομμύρια μεσα σε ένα χρόνο.


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Συνεχίζεται η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού στην Τουρκία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της γειτονικής χώρας ο πληθυσμός της γειτονικής χώρας έφτασε στους 74.724.269 ανθρώπους και μόλις σε ένα χρόνο ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά 1.281.000 ανθρώπους.
Η μεγαλύτερη πόλη της χώρας παραμένει η Κωνσταντινούπολη με 13.6 εκατομμύρια άτομα και ακολουθεί η Άγκυρα 4.8 εκατομμύρια άτομα και η Σμύρνη κατά 3.9 εκατομμύρια άτομα.

Τούρκικη τράπεζα ο οικονομικός αιμοδότης του Ιράν; Kάθε μηνα στέλενι εμβάσματα 1 δισ. στην Τεχεράνη.


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Η Τουρκία φαίνεται πως αγνοεί τις κυρώσεις που επιβάλλονται στην Τεχεράνη και έχει μετατραπεί σε ενδιάμεσο σταθμό των χρημάτων που μεταφέρονται από όλες τις χώρες του κόσμου προς το Ιράν και αντίστροφα. Τα περισσότερα εμβάσματα έχουν ενδιάμεσο σταθμό την Τουρκία και συγκεκριμένα την Ηalkbank αναφέρουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ και ζητούν από την κυβέρνηση Ερντογάν να σταματήσουν άμεσα οι χρηματικές ροές προς το καθεστώς του Αχμαντινετζάτ.

Γονικές άδειες στους στρατιωτικούς.Το θέμα στη Βουλή


Το ζήτημα της άδικης διάκρισης μεταξύ αστυνομικών και στρατιωτικών σ΄ ότι αφορά στις γονικές άδειες,έφερε στη Βουλή ο Β.Οικονόμου.

Το ζήτημα της άδικης διάκρισης μεταξύ αστυνομικών και στρατιωτικών σ΄ ότι αφορά στις γονικές άδειες,έφερε στη Βουλή ο Β.Οικονόμου.

Ρωτάει ο βουλευτής:
Σύμφωνα με το ΠΔ 138/2011 (ΦΕΚ Α' 272 «Τροποποίηση των διατάξεων του π.δ. 27/1996») παρέχονται διευκολύνσεις στους γονείς αστυνομικούς (άρρενες και θήλεις), μετά από έγκριση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα στους γονείς αστυνομικούς που έχουν τέκνο ηλικίας κάτω των έξι ετών επιτρέπεται να χορηγείται, ύστερα από άδεια του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, άδεια χωρίς αποδοχές μέχρι δύο έτη συνολικά και μέχρι ένα έτος για κάθε

Το "κόλπο" με τα ειδικά μισθολόγια.Πάνε για Ιούνιο


Ραντεβού τον Ιούνιο,για το επόμενο επεισόδιο του σήριαλ ειδικό μισθολόγιο

Μπορεί η κυβέρνηση να επιχείρησε να παρουσιάσει το θέμα των ειδικών μισθολογίων περίπου ως "παραοχή" προς τους στρατιωτικούς,η αλήθεια όμως είναι κάπως διαφορετική.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου αποφάσισε να αφήσει το ζήτημα των ειδικών μισθολογίων για αργότερα και πάντως μετά από τον Ιούνιο.Αν θα κληθεί να το λύσει η ίδια κυβέρνηση ή αν στο μεταξύ έχει προκύψει νέα κυβέρνηση από εκλογές είναι άγνωστο. Το βέβαιο είναι ότι όλα τα ειδικά μισθολόγια που αφορούν δικαστικούς,στρατιωτικούς,σώματα ασφαλείας,γιατρούς κλπ μπήκαν στο "ψυγείο".

Στις 3 Φεβρουρίου η απόφαση της Χάγης για τις Γερμανικές αποζημιώσεις...


Στις 3 Φεβρουαρίου, αναμένετα να εκδοθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η απόφαση για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Θυμίζουμε ότι η δικαίωση των Ελλήνων θυμάτων του Ναζισμού μέσω των Ιταλικών δικαστηρίων, έχει οδηγήσει την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης , στο οποίο προσέφυγε η Γερμανία για να ακυρώσει τις....
αποζημιώσεις και το οποίο ξεκίνησε τη σχετική δικαστική διαδικασία τη Δευτέρα 12/09.

Κάντε τα πληκτρολόγια καλάσνικωφ


Αδέρφια Έλληνες. Η Ελλάδα εκποιείται. Και εκποιείται από το ίδιο το σάπιο και υπεύθυνο πολιτικό της σύστημα, προκειμένου να διασωθεί το ίδιο. Όλα τα κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, παρά τις θεατρικές δήθεν διαφωνίες μεταξύ τους, προχωράνε κανονικά (άλλα φανερά και άλλα με την σιωπηρή συγκατάθεσή τους) στην εκποίηση της χώρας για να διατηρήσουν τα ίδια τις χρηματοδοτήσεις τους, τα προνόμιά τους και την εξουσία τους, πάνω σε ένα λαό που....
θα στενάζει στο εξής κάτω από τη γερμανική μπότα.

Κάουντερ: Η Ελλάδα να κυβερνηθεί από ευρωπαίο επίτροπο!!!


Σε συνέντευξή του, που δημοσιοποιήθηκε από την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel αξιωματούχος του συντηρητικού κόμματος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ, πρότεινε στην Ελλάδα να βγει με τη θέλησή της από τη ζώνη του ευρώ!
«Πιστεύω ότι θα ήταν εξαιρετικά προβληματικό να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη», δήλωσε....
ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU / CSU) στην Μπούντεσταγκ.

Καταργείται η υποχρεωτική παράσταση δικηγόρων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόϊκα απαιτεί να καταργηθεί η υποχρεωτική παράσταση των δικηγόρων, σε πράξεις όπου παρίσταται συμβολαιογράφος. Προφανώς η τρόϊκα θεωρεί ότι εφόσον την πράξη μεταξύ των συμβαλλομένων την κάνει νομικός (συμβολαιογράφος), δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνεται ο πολίτης και με επιπλέον έξοδα για την υποχρεωτική (με το ζόρι) παράσταση....
και δικηγόρων και μάλιστα και από τις δύο πλευρές.

Η Αθήνα συσκέπτεται, οι Βρυξέλλες αποφασίζουν


Της Σοφίας Βούλτεψη
Σε μια άνευ προηγουμένου αυτοπαγίδευση, μέσω της οποίας όμως έχει παγιδευτεί ολόκληρη η χώρα, έχει οδηγηθεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα εξαιτίας της προσπάθειάς του να αποφύγει πάση θυσία τις εκλογές.
Στην πιο κρίσιμη ώρα, τη στιγμή ακριβώς που χρειαζόταν μια κυβέρνηση ευθύνης – και τέτοια μόνο μια κυβέρνηση μετά από....
λαϊκή εντολή είναι – η χώρα παραμένει ακέφαλη και ακυβέρνητη, καθώς στο τιμόνι της βρίσκονται διάφορες αλληλοσπαρασσόμενες (και έντρομες προ του δημοσκοπικού κατήφορου) φατρίες του ΠΑΣΟΚ.

Το αποκαλυπτικό δεκασέλιδο του "Δεύτερου Μνημονίου"
«Δύο μεγάλες αποκρατικοποιήσεις» προσεχώς, προνομιούχες μετοχές, φορολογικό, μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, απολύσεις στο Δημόσιο, επικουρικές.
Ένα δεκασέλιδο πυκνογραμμένο κείμενο παρέδωσε στους «εμπλεκόμενους» με τη νέα δανειακή σύμβαση υπουργούς ο Λουκάς Παπαδήμος μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου.
Το κείμενο αποτελεί, στην ουσία, τις βασικές αρχές του «δεύτερου Μνημονίου», καθώς απαρτίζεται από το σύνολο των υποχρεώσεων που καλείται να αποδεχθεί η χώρα προκειμένου, μαζί με τη συμφωνία για το «κούρεμα», να ανοίξει ο δρόμος προς το νέο δάνειο.
Άλλα σημεία του είναι διατυπωμένα με σαφήνεια (π.χ. για τις επικουρικές τίθεται η «περικοπή μη

ΗΠΑ: Στρατιωτικά ελικόπτερα σε κοινές με την αστυνομία ασκήσεις "πολέμου μέσα σε πόλεις"
Του Steve Watson για το ιστολόγιο Infowars

26 Ιανουαρίου 2012

To παρακάτω βίντεο γυρίστηκε χθες το βράδυ και δείχνει πέντε στρατιωτικά ελικόπτερα να υπερίπτανται, φέρνοντας βόλτες πάνω από το κέντρο της πόλης του Λος Άντζελες. Η Αστυνομία του Λος Άντζελες (LAPD) τις περιέγραψε ως "ειδικές στρατιωτικές ασκήσεις πολέμου μέσα σε πόλεις".
Τα αποκλειστικά πλάνα, που ανήκουν στο τηλεοπτικό κανάλι CBS του Λος Άντζελες, δείχνουν ένα τεράστιο ελικόπτερο τύπου "Black Hawk", να υπερίπταται πάνω από το κτίριο της τράπεζας "U.S. Bank", ενώ το συνοδεύουν άλλα τέσσερα ελικόπτερα, τύπου "ΟΗ-6", γνωστά με το ψευδώνυμο "Μικρά πουλιά".

Γιατί ακόμα παίρνουμε στα σοβαρά την Τρόϊκα;
Tώρα που αρχίζουν να «κλείνουν» τα νούμερα για το 2011, αποδεικνύεται περίτρανα πως όλοι οι στόχοι που είχαν θέσει, κυβέρνηση και Τρόϊκα , για το 2011 έμειναν στα χαρτιά.
Όλες οι εκτιμήσεις ήταν λάθος, όλες οι προβλέψεις έπεσαν έξω. Χρειάζεται κάποιο ταλέντο για να το καταφέρεις αυτό!
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
- Τα έσοδα έφτασαν στα 49,9 δις, από 50,8 δις πέρυσι. Με το Μεσοπρόθεσμο τα έσοδα θα διαμορφώνονταν στα 54 δισ, και κατά τον προϋπολογισμό του 2012 στα 51,3 δις ευρώ!
- Οι δαπάνες έφτασαν στα 68,9 δις, από 66,9 δις το 2010!
- Ως εκ τούτου, το έλλειμμα ανήλθε στα 21,73 δις, αντί των 21,5 που ήταν το 2010.

Τα εγκλήματα των πολιτικώνΣε όλα τα κράτη, τα εκ του νόμου οριζόμενα ως εγκλήματα τιμωρούνται. Όχι μόνον τα εκ δόλου, αλλά και τα εξ αμελείας τελούμενα. Στην Κίνα μάλιστα και για ανθρωποκτονία εξ αμελείας έχει επιβληθεί ποινή θανάτου (βλ. πολύ ενδιαφέρουσα διατριβή Γεωργίου Πλαγιαννάκου, επ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου με τίτλο «Δικαστές και Δικαιοσύνη» εκδ. Νομικής Βιβλιοθήκης). Στην πατρίδα μας και αν διαλυθεί η χώρα, καμία κύρωση δεν επιβάλλεται στον υπεύθυνο και υπαίτιο πρωθυπουργό, εκτός από

Δριβελέγκας: Παραγωγοί "ελληνοποιούν" φασόλια εισαγωγής

Καλώ του παραγωγούς να μην συνεργούν στις ελληνοποιήσεις τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφερόμενος στους παραγωγούς φασολιών της...
Δυτικής Μακεδονίας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή κ. Τζηκαλάγια.

Οι ίδιοι οι παραγωγοί λιανοπωλητές όπως είπε εισάγουν με κοντέινερ φασόλια από τρίτες χώρες και αφού τα αναμιγνύουν τα πουλάνε σαν ελληνικά. Τώρα με το ΟΣΔΕ μπορούμε να ελέγξουμε τις ελληνοποιήσεις, αφού για παράδειγμα γνωρίζουμε ο Δριβελέγκας, ο Τζηκαλάγιας, ο κ. Πεταλωτής ή η κ. Αγάτσα -που είναι εδώ- όλοι δηλώνουμε πόσα στρέμματα έχει ο καθένας με το μέσο όρο παραγωγής. Ξέρουμε τι παράγουμε και επομένως θα κάνουμε ισοζύγιο για να μπορούν και οι εταιρίες και ο καταναλωτής ιδιαίτερα να προστατεύεται.
http://www.agroschannel.com/

Το παραμύθι του Χρυσοχοΐδη

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής
Την στιγμή που ένα πολιτικό στέλεχος με την φράση «δεν διάβασα το μνημόνιο και το ψήφισα», ομολογεί δημόσια ότι στην ουσία εμπιστεύτηκε τον συνάδελφό του...
Υπουργό των Οικονομικών κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ψήφισε το μνημόνιο, εμμέσως τίθεται μεγάλο θέμα απάτης των Υπουργών και γενικά όλων όσων δεν διάβασαν το μνημόνιο και το ψήφισαν.

Αυτό όμως μας προβληματίζει γενικότερα για το αν διαβάζουν ότι ψηφίζουν και κατά πόσο είναι η όχι γνώστες του περιεχομένου.

Το ΠΑΣΟΚ στο ποσοστό του 1974 - Στο κατώφλι της Βουλής οι "σκληροί" της δεξιάς

Συγκλονιστικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό, τουλάχιστον αυτό που καταγραφόταν στις εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι σήμερα καταγράφονται σε...
δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, όπου το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και με αναγωγή των αναποφάσιστων επιστρέφει στο ποσοστό που είχε λάβει στις εκλογές του ... 1974 ή για την ακρίβεια ελάχιστα κάτω από το ποσοστό των εκλογών εκείνων, με 12%!

Χτύπησαν 80χρονο και του άρπαξαν χρυσές λίρες

Χρυσές λίρες και διάφορα άλλα χρυσαφικά άρπαξαν τρεις άγνωστοι που εισέβαλαν...
στο σπίτι ενός 80χρονου στα Εξαμίλια Κορινθίας.
Οι τρεις δράστες, φορώντας κουκούλες και με ρόπαλα στα χέρια μπήκαν στο σπίτι και αφού φίμωσαν και χτύπησαν τον ηλικιωμένο, πήραν την λεία τους, στην συνέχεια τον κλείδωσαν σε δωμάτιο του σπιτιού και εξαφανίστηκαν.

Μετά από ώρα, ο 80χρονος κατάφερε να βγει από το δωμάτιο και ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ο ίδιος διακομίστηκε και νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Ζαβαρακατρανέμια! Από την φράου Μέρκελ ως την Κόστα Ρίκα...

Η φράου Μέρκελ δήλωσε ότι στην Ελλάδα αποτύχαμε ως διεθνή κοινότητα (βλ. τρόικα) και ως Ελληνική κυβέρνηση (βλ. ΠΑΣΟΚ).
Ορυμαγδός...

Την ώρα που φωναχτά είπε αυτό που εμείς ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι δηλαδή υπάρχουν και Γερμανοί τεμπέληδες όπως υπάρχουν και εργατικοί έλληνες για να διασκεδάσει επιτέλους το βλαχο-ντιμπέιτ εμείς οι “εργατικοί βόρειοι” και εσείς “οι τεμπέληδες νότιοι” που είναι της μόδας στις λαϊκές γερμανοφυλλάδες και αλλού, οι κερδοσκόποι ξαφνικά εμφανίζονται στο ΧΑΑ και αγοράζουν ότι βρουν.

Θα γίνει Αστρολογικό Πάρκο στα ορεινά Γρεβενά!

Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο θα γίνει στα ορεινά Γρεβενά και συγκεκριμένα στον Όρλιακα. Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας...
Δήμητρα Γεωργακοπουλου-Μπάστα, ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους κατασκευής και λειτουργίας του έργου. Το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο θα περιλαμβάνει κτίρια και υποστηρικτικές δομές, συνολικής επιφάνειας 2.546 τ.μ., που αφορούν 1.066 τμ. για κτιριακές εγκαταστάσεις και 1.480 τ.μ. για υποστηρικτικές
δομές. Η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, προωθώντας την κατασκευή του Αστρονομικού Πάρκου στον Όρλιακα, ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή, ενδυναμώνοντας την κοινωνική συνοχή, μέσα από τη δημιουργία επενδύσεων αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
katoci.com

Έγκυος εννέα μηνών είχε καταπιεί 800 γραμμάρια ηρωϊνης σε κάψουλες

Μια πολίτης από το Τατζικιστάν, έγκυος εννέα μηνών, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης αφού είχε καταπιεί...
κάψουλες οι οποίες περιείχαν συνολικά περισσότερα από 800 γραμμάρια ηρωίνης, ανακοίνωσαν σήμερα οι τελωνειακές αρχές αυτής της πόλης της βορειοδυτικής Ρωσίας.

Η γυναίκα αυτή, η οποία έφθασε προερχόμενη από την πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, την Ντουσαμπέ, συνελήφθη την Τρίτη ταυτόχρονα «με τον άνδρα που ήρθε να την παραλάβει από το αεροδρόμιο Πούλκοβο», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου των τελωνείων.

Πώς θα διώξετε την κακή διάθεση μέσα σε λίγα λεπτά

Η τακτική άσκηση και η κατανάλωση πλούσιων σε θρεπτικά στοιχεία τροφών είναι δύο έξυπνοι τρόποι να αυξήσετε την ενέργειά σας.
Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: μερικές φορές χρειάζεστε κάτι παραπάνω για να… πάρετε μπρος. Μάθετε τα μυστικά.

Βάλτε «φωτιά» στο iPod
Η μουσική διεγείρει σχεδόν κάθε περιοχή του εγκεφάλου. Όταν πραγματοποιείτε τις ίδιες διαδικασίες κάθε μέρα είναι εύκολο να μπείτε σε φάση υπνηλίας, λέει, αλλά η μουσική υπόκρουση νικά τη μονοτονία, ενισχύοντας τη συγκέντρωση. Για πιο έντονη «αφύπνιση», παίξτε για τρία λεπτά ένα αγαπημένο κομμάτι που σας κάνει να νιώθετε καλά – οτιδήποτε, από Britney Spears μέχρι Μπαχ, αρκεί να είναι χαρούμενο.

«Έπραξα το καθήκον μου»

«Έπραξα το καθήκον μου» ήταν η απάντηση που άδραξε την ευκαιρία να δώσει έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου...
σήμερα στη Βουλή σε όσους τον επέκριναν για τη στάση του απέναντι στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι εκ μέρους του δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στο έργο των εισαγγελέων και ότι το μόνο που μπορεί να του προσάψει κάποιος, είναι που καθυστέρησε να στείλει το ερώτημα για την αντικατάστασή τους από την πρώτη στιγμή.

Προς διαγραφή ο Χρυσοχοϊδης

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στις 2 Φεβρουαρίου, ενδεχομένως να σηματοδοτήσει την πρώτη «μάζωξη» του κορυφαίου οργάνου...
του Κινήματος, χωρίς πλέον τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στις τάξεις του.

Στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και ευρύτερα μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ επικρατεί έντονος εκνευρισμός για τη στάση του Υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος, μετά τις προ εβδομάδων προσωπικές επιθέσεις που εξαπέλυσε κατά του Γιώργου Παπανδρέου, και την προχθεσινή δημόσια παραδοχή ότι… δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο, επανήλθε σήμερα στο «Mega», υποστηρίζοντας πως ο ίδιος και οι υπόλοιποι υπουργοί κλήθηκαν να υπογράψουν το Μνημόνιο «με το πιστόλι στον κρόταφο».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προειδοποιούσε για χρεοκοπία από το 2008, αλλά όταν έφτασε η ώρα δεν διάβασε το μνημόνιο...

Στις 7-12-2008, επί κυβέρνησης Ν.Δ. ο κύριος   Χρυσοχοΐδης προειδοποιεί ότι η Ελλάδα από τους χειρισμούς της Ν.Δ. κινδυνεύει να χρεοκοπήσει...Μάλιστα το αναλύει εκτενώς με στοιχεία...
Τώρα θέλει να μας πείσει ότι την ώρα που η χρεοκοπία μας χτυπούσε την πόρτα δεν είδε, δεν διάβασε και δεν ήξερε τίποτα....Πως γίνεται να το ξέρεις από το 2008 και το 2010 να έρχεσαι προ εκπλήξεως...; Απολαύστε το κύριο Χρυσοχοίδη ως αρθρογράφο...

Υπάρχει και η λέξη "συγνώμη" στο ελληνικό λεξιλόγιο!

Ο ένας λέει κάναμε λάθος που το υπογράψαμε,
ο άλλος δεν το υπολογίσαμε καλά...
 ο άλλος πάλι λέει δεν το διάβασε,
ενώ η άλλη το διάβασε για λίγο,
ο άλλος το χρησιμοποίησε για κ***χαρτο,
ο άλλος το χαρακτήρισε ευλογία, κάποιος να πει στους Έλληνες ένα συγνώμη ρε καθίκια;
sporosnews.blogspot.com

Οι «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν το «pressing»

Στην στρατηγική για την βιωσιμότητα της ΔΕΗ μεταφέρουν σήμερα την κριτική τους δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων...
και η Λούκα Κατσέλη που δεν έχει σταματήσει στιγμή να προκαλεί «πονοκεφάλους» στο κόμμα της.

Οι υπογράφοντες εκτιμούν ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κατάσταση χρηματοοικονομικής «ασφυξίας», η οποία χρήζει έγκαιρης αντιμετώπισης ενώ κάνουν λόγο για στρατηγικό έλλειμμα σχεδιασμού που διαπιστώνεται στη χάραξη μιας αξιόπιστης ενεργειακής πολιτικής στον τομέα της παροχής ηλεκτρισμού.

Η Παναχαϊκή ανακοίνωσε την απόκτηση του Ιβάν Πετρόφ

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοίνωσε πριν από λίγο την απόκτηση για 5 χρόνια του ποδοσφαιριστή Ivan Petrov.
Ο Ivan Petrov είναι γεννημένος το 1992, παίζει στην θέση του αριστερού ενδιάμεσου και μέχρι σήμερα τα δικαιώματα του είχε η ερασιτεχνική ομάδα του Μανδραϊκού στην οποία δεν μπορούσε να αγωνιστεί λόγω του ότι αγωνίζεται στο περιφερειακό πρωτάθλημα.
Τον παίκτη προσπάθησαν να αποκτήσουν όπως είχε δημοσιευτεί στον τύπο όλες οι αξιόλογες ομάδες την Γ’ Εθνικής αλλά οι καλές σχέσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή κ. Αλεξίου Κούγια με τον πρόεδρο του Μανδραϊκού κ. Χρήστο Γιαλιά βοήθησαν ώστε να γίνει αυτή η μεταγραφή.
Ως γνωστόν η ΠΑΕ Παναχαϊκή το καλοκαίρι είχε παραχωρήσει στην ΠΑΕ Μανδραϊκός

11.000 ευρώ αποζημίωση σε κάθε επιβάτη του Costa ConcordiaΈντεκα χιλιάδες ευρώ αποφάσισε να δώσει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Costa Concordia σε κάθε ένα από τους 3.000 επιβάτες του πλοίου για τα απολεσθέντα αντικείμενα και για ψυχική οδύνη.
Επίσης η εταιρεία θα καλύψει το κόστος της κρουαζιέρας και όλα τα έξοδα μεταφοράς. Σημειώνεται ότι επιβάτες οι οποίοι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το πλοίο θα περιλαμβάνονται σε άλλη συμφωνία.

Πύργος: Σύλληψη επιχειρηματία για χρέος 308.843 ευρώ!

Η σύλληψη του εργολάβου Δημοσίων Έργων έγινε για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 308.843 ευρώ (ληξιπρόθεσμες οφειλές) από άνδρες...
της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου μετά από εντολή του Εισαγγελέα Πύργου στον οποίο και απολογήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα πλαίσια της Αυτόφωρης διαδικασίας.
patrisnews.com

Πλούσιοι Έλληνες επιθυμούν τη δραχμή

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του μεγαλοεπενδυτή Τζόρτζ Σόρος αναφορικά με την Ελλάδα επισημαίνοντας πως υπάρχουν...
ισχυροί Έλληνες που ονειρεύονται τη δραχμή. Στο περιθώριο των συναντήσεων στο Παγκόσμιο Φόρουμ του Νταβός, ο γνωστός κροίσος τόνισε πως ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας είναι ότι υπάρχει μια πανίσχυρη ομάδα η οποία
τάσσεται ευνοϊκά στο ενδεχόμενο αποχώρησης από την ευρωζώνη. Πολλοί ιδιοκτήτες εφημερίδων και μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν πολύ μεγάλο συμφέρον να διακανονίσουν τις οφειλές τους με την εφορία σε υποτιμημένες δραχμές και όχι σε ευρώ. Επίσης, ο Σόρος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην πολιτική λιτότητας που επιβάλλει η Γερμανία στην ευρωζώνη, προειδοποιώντας ότι το Βερολίνο «απειλεί να ρίξει στα βράχια το ευρώ και να διαλύσει την ΕΕ».

Γαλάνης: "Να είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα στον Απόλλωνα"

Δύσκολη αποστολή έχει στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Α2 ο Πιερικός, καθώς παίζει αύριο στις 5μ.μ. στο κλειστό της Περιβόλας κόντρα στον εκ των πρωτοπόρων Απόλλωνα.
Οι Κατερινιώτες προέρχονται από τρεις διαδοχικές ήττες, ενώ στον αγώνα του πρώτου γύρου είχαν δει την έδρα τους να «σπάει» από τους "μελανόλευκους" (77-96).
Στόχος τους αύριο δεν είναι άλλος από το να φανούν ανταγωνιστικοί, όπως ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο Δημήτρης Γαλάνης.
Αναλυτικά τα όσα είπε: «Όταν πριν από δύο χρόνια συναντηθήκαμε και νικήσαμε μέσα στο «Δ. Τόφαλος» είχα πει ότι με τέτοιο κόσμο και ιστορία είναι θέμα χρόνου να βρει ο Απόλλωνας το δρόμο του. Μια ομάδα με παίκτες που έχουν θητεύσει χρόνια στην Α1, τρεις

"Λουκέτο" σε Β' και Γ' εθνική ποδοσφαίρου από τις 13 Φεβρουαρίου και μετά...

Λουκέτο» στα πρωταθλήματα της Football League και της Football League 2 βάζει στις 13 Φεβρουαρίου αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’- Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, λόγω της μη εισροής εσόδων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση πριν από λίγο της Ενωσης έχει ως εξής:
«Το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’- Γ’ Εθνικής Κατηγορίας αποφάσισε ομόφωνα, όπως αναστείλει τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της FOOTBALL LEAGUE και FOOTBALL LEAGUE 2 από τις 13.02.2012, εξαιτίας των οικονομικών αδιεξόδων και της αδυναμίας ανταπόκρισης στις στοιχειώδεις

Ένα εσκεμμένως ξεχασμένο, πλην όμως προφητικό βιβλίο...

από τον Μάχιμο
Η καταψήφιση της τροπολογίας για το ωράριο των φαρμακείων στη Βουλή, ανέδειξε πέρα από την ουσία της υπόθεσης...
την κατάσταση του σημερινού πολιτικού συστήματος που πραγματικά καταρρέει μέρα με τη μέρα, την πλήρη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, που μόνο με θαύμα θα αναγεννηθεί και φυσικά την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου να κρέμεται σε μια κλωστή... Ανατρέχοντας στο μακρυνό παρελθόν, βρήκα αυτό το κείμενο, για την ακρίβεια μου το έστειλαν...

Δεν ξέρω αν ο συντάκτης του έχει αριστερή ιδεολογία, ακροδεξιά ή σοσιαλιστική, ξέρω σίγουρα ότι τα σημερινά media, θα το απέφευγαν όπως ο ...διάολος το λιβάνι...Απλά σας το παραθέτω κι εσείς αναζητείστε ομοιότητες με την ...Ευρώπη των 27 και την αλληλεγγύη της...

Σκληρή κριτική από τον «γαλάζιο» Γ.Γ. της ΓΣΕΕ σε Παπαδήμο-Καψή

Δριμεία κριτική άσκησε ο «γαλάζιος» Γ.Γ. της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ Νικ. Κιουτσούκης στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο προσωπικά, όπως και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Π. Καψή.
«Ο κ. Παπαδήμος επιβεβαιώνει κάθε μέρα με τις πράξεις του ότι εξυπηρετεί τους τραπεζίτες δανειστές και δεν υπηρετεί το ρόλο που του έχει ανατεθεί από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνησή του. Επιδιώκει το ξεπούλημα της χώρας και η κάθε παρέμβασή του στις εργασιακές σχέσεις και στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, καθώς και η προσπάθεια για κατάργηση του 13ου και

Ανασχηματισμός… μετά το PSI

Με σημερινές δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τις πληροφορίες περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου...
επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πάνω στο τραπέζι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς απόλυτη προτεραιότητα για τον Λουκά Παπαδήμο και τους συνεργάτες του αποτελεί η αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων για το PSI, και η επίτευξη συμφωνίας με τους ιδιώτες κατόχους ομολόγων.

Αυτή θα ήταν η… συμβατική ανάγνωση της δήλωσης του Παντελή Καψή. Και επομένως, η λάθος ανάγνωση, καθώς με τη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα της πραγματοποίησης αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Έθεσε απλώς ως ορόσημο την ολοκλήρωση

Πόσος είναι ο πρώτος μισθός ενός προγραμματιστή στο Facebook;

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πόσα λεφτά μπορεί να παίρνει ένας εργαζόμενος στο δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης...
Η απάντηση  ήρθε από έναν τελειόφοιτο πανεπιστημίου ο οποίος δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του και του οποίου του έγινε πρόταση από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για τη θέση του προγραμματιστή.

Συγκεκριμένα το Facebook προσέφερε στον τελειόφοιτο μισθό 100.000 δολάρια το χρόνο, 50.000 μπόνους με την πρόσληψη του, 5.000 δολάρια για την μετακόμιση κι εγκατάσταση του, καθώς και μετοχές του Facebook αξίας 120.000 δολαρίων.

Παρά το γεγονός οτι η πληροφορία αυτή έχει διασταυρωθεί με άτομο μέσα από το Facebook, το τμήμα δημοσίων σχέσεων του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

«Κατέβασαν» τα Νέα το επίμαχο άρθρο του Δανίκα για τον Θ. Αγγελόπουλο!

Έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες και τον θόρυβο που προκλήθηκε στο διαδίκτυο, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ''Τα Νέα'' απέσυρε από τη σελίδα της το επίμαχο άρθρο με τίτλο ''Τα Κουσούρια του''...
Στο κείμενό του ο γνωστός κριτικός κινηματογράφου προσέδιδε χαρακτηρισμούς όπως «τσιγκούνης, αλαζόνας με αισθητικές εμμονές» στον Αγγελόπουλο.

Ύστερα από την κατακραυγή τόσο των επωνύμων όσο και του απλού κόσμου που έδειξε την αντίθεσή του μέσα από τα social media, σήμερα το κείμενο δεν είναι πια διαθέσιμο...

Δημοσιογράφος χάλασε 3.400 δολάρια σε… ταξί!Μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε στο BBC. Η Caroline Thompson, διευθύνουσα σύμβουλος του καναλιού, ξόδεψε 3.400 δολάρια για… ταξί!
Σε μια περίοδο δύσκολη για το κανάλι, η Thompson δεν δίστασε να παρουσιάσει αποδείξεις στο λογιστήριο του BBC που αφορούσαν λογαριασμούς ταξί αξίας 3.400 ευρώ μόνο για τριμηνιαία χρήση!Δηλαδή, με απλά μαθηματικά, το χρόνο ξόδευε συνολικά… 12.400 ευρώ!

Λουκέτο στα γραφεία της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Καστοριάς

Η κατάσταση όπως τονίζουν στον alphafm.gr μέλη της νομαρχιακής έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν υπάρχουν λεφτά...
ο γραμματέας πολλές φορές βάζει από την τσέπη του. Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για πληρωμή των λογαριασμών του τηλεφώνου.

Το ερχόμενο Σάββατο έχουν προγραμματίσει συνάντηση με θέμα το κλείσιμο των γραφείων το οποίο στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το πολιτικό γραφείο του Φίλιππου Πετσάλνικου ο οποίος είχε παραχωρήσει μια τηλεφωνική γραμμή (από αυτές που δίνει η βουλή) την οποία πήρε πίσω μετά την εκλογή στην θέση του γραμματέα, του πολιτικού του αντιπάλου Θωμά Αναστασίου.

Stern: Ένας στους πέντε νέους στη Γερμανία δεν ξέρει τι είναι το Άουσβιτς!

Σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού περιοδικού Stern, περισσότεροι από το ένα πέμπτο των νέων Γερμανών δεν έχουν...
ξανακούσει για το Άουσβιτς!Η είδηση πως οι νέοι της Γερμανίας δεν γνωρίζουν τι συνέβη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, προκαλεί παγκόσμιες αντιδράσεις από τους Εβραίους, δύο μόλις μέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου.

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, που ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, δε σήμαινε τίποτα απολύτως για το 21% των ερωτηθέντων Γερμανών ηλικίας 18-29.

Από το κρατητήριο στο νοσοκομείο λόγω... πείνας!

Ένας από τους λαθρομετανάστες που κρατούνταν στα κρατητήρια της Α.Δ Ηλείας μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο...
του Πύργου σε ημιλιπόθυμη κατάσταση λόγω πείνας...

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι του είχε πέσει το ζάχαρω λόγω του ότι είχε να φάει τουλάχιστον δύο μέρες.

Μετά την παροχή των απαραίτητων ιατρικών υπηρεσιών ο αλλοδαπός πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στα κρατητήρια.
patrisnews.com

Φ. Κουβέλης: Ούτε «κoλυμβήθρα Σιλωάμ», ούτε αδιάφορη σε ακυβερνησία

«Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ και δεν θα λειτουργήσει αναπαραγωγικά για παλαιά πρόσωπα...
που έχουν εξαντλήσει τα όρια της πολιτικής τους δράσης», δήλωσε ο πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης, απαντώντας σε ερώτηση εάν το κόμμα του θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ ή στελέχη του. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η ΔΗΜ.ΑΡ, δεν θα «γυρίσει την πλάτη στην ακυβερνησία».

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real FM ο κ. Κουβέλης και ερωτηθείς για τη δημοσκοπική άνοδο της Δημοκρατικής Αριστεράς, απάντησε: «Μας ενθαρρύνουν αλλά δεν εφησυχάζομε».

Τρέχουν για να ενημερωθούν για τον ΕΟΠΥΥ οι συνταξιούχοι

Πλήρης ενημέρωση για τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα ο ΕΟΠΥΥ είχαν από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας...
Λεωνίδα Αναγνωστόπουλο σε ενημέρωση που πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι του δημοσίου.

Τα πολλαπλά προβλήματα που εμφανίζονται στον τομέα της υγείας με τους ίδιους τους ασφαλισμένους να μην μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες οδήγησαν το σωματείο των συνταξιούχων στην διοργάνωση ημερίδας, ώστε να ενημερωθούν αλλά και να εξεταστούν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν.

Διάσημο μουσείο κατήγγειλε κλοπή μετά από 12 χρόνια!

Ένα από τα γνωστότερα μουσεία της Μελβούρνης στην Αυστραλία το «National Gallery of Victoria» κατήγγειλε την εξαφάνιση ενός πίνακα...
του Βρετανού καλλιτέχνη Richard Parkes Bonington με καθυστέρηση όχι ενός, ούτε δύο αλλά 12 ολόκληρων ετών!

Χρειάστηκε πάνω από μία δεκαετία προκειμένου οι υπεύθυνοι της παλαιότερης gallery της χώρας να αναζητήσουν τον πίνακα «Low Tide at Boulogne», ο οποίος εκτιμάται ότι αξίζει 130.000 βρετανικές λίρες.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους, η… μικρή αυτή καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι πίστευαν πως ο εν λόγω πίνακας είχε τοποθετηθεί κατά λάθος σε κάποιο άλλο σημείο όπου δεν μπορούσε να είναι

Ύποπτος για διαφθορά Ισπανός πρώην υπουργός

Ο πρώην υπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Χοσέ Μπλάνκο, που τώρα προβάλλει ως διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματός του...
αρνήθηκε τις κατηγορίες για διαφθορά που εκτοξεύει εναντίον του ένας φερόμενος ως θιγόμενος επιχειρηματίας.

Ο Χοσέ Μπλάνκο έδωσε σήμερα κατάθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο στα πλαίσια των ερευνών που διατάχθηκαν εναντίον του με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας εκ μέρους του επιχειρηματία Χόρχε Ντορίμπο, ώστε ο τελευταίος να εξασφαλίσει κρατικές επιχορηγήσεις για τις δραστηριότητες στην εκλογική περιφέρεια του πρώην υπουργού, στην αυτόνομη περιοχή της Γαλικίας (βορειοδυτικά).

Το μη μισθολογικό κόστος πλήττει τις μικρές επιχειρήσεις

Οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις θεωρούν ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν δεν είναι το ύψος των μισθών...
αλλά το μη μισθολογικό κόστος και κυρίως τα λοιπά, ανελαστικά έξοδα που τα τελευταία χρόνια λόγω αυξήσεων στους συντελεστές ΦΠΑ, Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και τιμολογιακής πολιτικής έχουν αυξηθεί - σημειωτέον ότι το ενεργειακό κόστος στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στην ΕΕ.

Αυτό προκύπτει από τακτική εξαμηνιαία έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την εταιρία MARC AE, που αποτυπώνει το οικονομικό κλίμα στις μικρές επιχειρήσεις και θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Greenspan: Ο καπιταλισμός δεν έχει κερδίσει τη μάχη

Ο καπιταλισμός έχει καταφέρει «τη μία επιτυχία μετά την άλλη», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve Alan Greenspan, υποστηρίζοντας ότι...
μείωσε την ανέχεια «δραματικά» και υπερδιπλασιάσε το προσδόκιμο ζωής. Όμως το καπιταλιστικό μοντέλο πρέπει να βελτιωθεί, πρόσθεσε.

«Η καπιταλιστική πρακτική χρειάζεται αναπροσαρμογή», τόνισε ο Greenspan σε άρθρο του στους FT, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNBC.

Συμπλήρωσε δε, ότι η μάχη για τον καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς «δεν έχει κερδιθεί ακόμη».

«Ενώ η πρακτική του κεντρικού σχεδιασμού δεν αποτελεί πλέον μία αξιόπιστη μορφή οικοονμικής οργάνωσης, ο καπιταλισμός ελεύθερης αγοράς απέχει πολύ από το να κερδίσει τη μάχη», έγραψε χαρακτηριστικά

Ναι καλα!!! σε πιστεψαμε!