Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Νέα κατηγορία για ΛαυρεντιάδηΓια νέα κατηγορία αυτήν της κακουργηματικής υπεξαίρεσης καλείται να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου ο... επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, καθώς επίσης και τέσσερις ακόμη συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και ο γιος του στενού του συνεργάτη Πέτρου Κυριακίδη, Γιώργος.
Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά 54 εκ. ευρώ που η αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος λέει ότι υπεξαιρέθηκαν από την τράπεζα.

"Διασώστε" τα Ταμεία Διάσωσης!


Οι μεταρρυθμίσεις των ταμείων "διάσωσης" της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμφωνήθηκαν και ανακοινώθηκαν τους τελευταίους μήνες είναι "απαραίτητο να εφαρμοστούν επειγόντως", ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σήμερα.
"Η ταχεία ανάπτυξη αυτών των εργαλείων είναι τώρα απαραίτητη κατεπειγόντως", ανέφερε το μηνιαίο δελτίο του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, η ευρωζώνη συμφώνησε να επιτρέψει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) να συμβάλλει στην

Ισοτιμία ευρώ-δολαρίου!


Ισοτιμία ευρώ-δολαρίου!

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,31% και διαμορφώνεται στα 1,2893 δολάρια.
Το ευρώ βρίσκεται στα 99,160 γεν, στο 0,8356 με τη στερλίνα και στο 1,2081 με το ελβετικό φράγκο.
Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,10% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα

Φοράνε "χακί", ναύτες και σμηνίτες!Αλλάζουν όλα στη βασική εκπαίδευση


Ολοι οι ναύτες και οι σμηνίτες πλέον θα περνάνε ως νεοσύλλεκτοι υποχρεωτικά από εκπαίδευση στο στρατό ξηράς για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Οι αλλαγές ξεκινούν άμεσα, ήδη από την επόμενη ΕΣΣΟ που αναμένεται να πάρει προσκλητήριο για να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στα Κέντρα Εκπαίδευσης.
Με τον τρόπο αυτό, το ΓΕΕΘΑ θέλει σταδιακά να δημιουργήσει μια ενιαία «κουλτουρα» στρατιωτικής εκπαίδευσης με στόχο να μπορεί να εκμεταλλευτεί περισσότερους εφέδρους και σε περισσότερες ειδικότητες, εφόσον παραστεί ανάγκη.
Σήμερα, επίστρατοι που είχαν υπηρετήσει τη

Παραλίγο τραγωδία με F 16


Ενα σοβαρό περιστατικό με F-16 προκάλεσε συναγερμό στην Αεροπορική Βάση Λάρισας.
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε ένα διθέσιο μαχητικό τύπου F-16D Blk 52+ της 110 Πτέρυγας Μάχης (από την 337Μ), κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης αποπροσγειώσεων (touch and go) στην Αεροπορική Βάση Λάρισας λίγο έλειψε να προκαλέσει τραγωδία.
Ακριβώς κατά τη διαδικασία "touch and go" αναδιπλώθηκαν τα σκέλη του συστήματος προσγείωσης του αεροσκάφους! Το μαχητικό ακινητοποιήθηκε στο διάδρομο της πίστας του αεροδρομίου, όπου σήμανε συναγερμός και μεγάλη κινητοποιήση του προσωπικού, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες.

Το χρονοδιάγραμμα της εκλογής του νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ.


Το χρονοδιάγραμμα των κομματικών διαδικασιών μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Οι διαδικασίες θα αρχίσουν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν, το αργότερο, μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.
Ειδικότερα, το διήμερο 3-4 Μαρτίου θα....
πραγματοποιηθεί η προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη, το διήμερο 10-11 θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος και το

Πιστεύετε ότι το PSI θα μας λύσει το πρόβλημα;


Αυτή την περίοδο πολλοί έχουν πέσει με τα μούτρα στις ειδήσεις που αφορούν την πορεία των συνομιλιών για το PSI και αγωνιούν για την έκβαση αυτού του θέματος. Όμως το PSI δεν θα μας λύσει όλα τα προβλήματα. Το αντίθετο μάλιστα.
Πέρα από τα οικονομικά προβλήματα που θα δημιουργήσει....
το ίδιο το PSI στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και στις ελληνικές τράπεζες, τα οποία προβλήματα θα πρέπει να καλύψει ο ίδιος ο ελληνικός λαός, με μηδαμινά οφέλη, πέρα από την

Σίγουρη η χρεοκοπία της Ελλάδας, ακόμα και αν ολοκληρωθεί το PSI.


Σύντομα διαβλέπουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης Fitch Ratings και Standard & Poor's ενώ το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για μια «πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας δίχως να προκληθεί αναστάτωση στις αγορές».
Το αξιόχρεο της Ελλάδας θα τεθεί σε καθεστώς «προσωρινής χρεοκοπίας» ακόμα και αν ολοκληρωθεί επιτυχώς το PSI και....
ανεξάρτητα με τις ζημιές των επενδυτών, υποστήριξε ανώτερος αναλυτής του οίκου αξιολόγησης Fitch, προσθέτοντας ότι οι όροι της συμφωνίας θα επηρεάσουν την αξιολόγηση των νέων ομολόγων.

Η "εποχή των δημοκρατιών" τελειώνει;Του Dominique Moisi
Μήπως ο «δημοκρατικός χρόνος» είναι πολύ αργός για να ανταποκρίνεται σε κρίσεις που προκύπτουν ξαφνικά, και πολύ μικρός για μακροπρόθεσμους πολιτικούς και άλλους σχεδιασμούς;
Σε μια εποχή οικονομικών και κοινωνικών κρίσεων, όπως αυτή που ζούμε σήμερα, το παραπάνω ερώτημα είναι άκρως επίκαιρο.
Για παράδειγμα στην Ιταλία, ο Mario Monti έχει την φιλοδοξία αλλά και την νομιμοποίηση να προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Είναι και ικανός, και έντιμος.

Έτοιμος να κατεβεί στους δρόμους με τον λαό ο ΓΑΠΕίπαμε το παρελθόν στην Ελλάδα επαναλαμβάνεται ως φάρσα

Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε, σύμφωνα με το σοφό λαό. Ο Γ. Παπανδρέου όταν ήταν αντιπολίτευση έλεγε ό,τι ήθελε, μέχρι και λεφτά είχε βρει ότι υπάρχουν. Όταν έγινε κυβέρνηση βέβαια διέλυσε τα πάντα και κυρίως κατέστρεψε μερικά εκατομμύρια Έλληνες.
Τώρα, λοιπόν, που είναι εκτός άρχισε πάλι τα φιλολαϊκά του, προφανώς σκεπτόμενος την υστεροφημία του ή μια μελλοντική επανάκαμψή του.

Η οικονομική κρίση στην υπηρεσία της παγκόσμιας ελίτ
The Daily Bell

Το ΔΝΤ είναι προϊόν της «Αγγλόσφαιρας», και ως τέτοιο έχει εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις χρέους, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και πολλών άλλων χωρών.
Αποτελεί ένα βασικό εργαλείο ελέγχου, από πλευράς των παγκόσμιων ελίτ.
Συστάθηκε στη δεκαετία του 1940, από τον σοσιαλιστή οικονομολόγο των ελίτ John Maynard Keynes, σε αγαστή συνεργασία με τον ιδρυτή μιας ολόκληρης δυναστείας David Rockefeller.
Η παγκόσμια ελίτ υπάρχει, με πιθανή έδρα της το Σίτυ του Λονδίνου, και με παρακλάδια στο Βατικανό, την Ουάσιγκτον, και το Τελ Αβίβ.

Πρώτη η Στερεά Ελλάδα στην απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Περγαντά, των Αντιπεριφερειαρχών, των Συλλογικών Οργάνων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Διαχειριστικής Αρχής, των εμπλεκομένων φορέων... των συναρμόδιων Υπουργείων και των Δικαιούχων ξεπεράστηκε ο στόχος που είχε τεθεί για το ΕΣΠΑ, φθάνοντας στο τέλος του 2011 στην κορυφή των Περιφερειών με τη μεγαλύτερη υλοποίηση έργων και απορρόφηση κονδυλίων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 
Στο συνολικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) της Στέρεας Ελλάδας προϋπολογισμού 525 εκατ. ευρώ έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους 513,2 (99,7%) εκατ. ευρώ και η απορρόφηση ανέρχεται στα 330,28 εκατ. ευρώ (62,91%) 
Ειδικότερα για το εκχωρημένο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) προϋπολογισμού 252,6 εκατ. ευρώ έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους 253,6 (100,02%) εκατ. ευρώ και η απορρόφηση ανέρχεται στα 156,7 εκατ. ευρώ (62,05%) ενώ ο μέσος όρος της Xώρας κυμάνθηκε σε ποσοστό 33,5%.

Πληθαίνουν τα κρούσματα ενδοσχολικής βίας στο Αγρίνιο

Πληθαίνουν τα κρούσματα ενδοσχολικής βίας στο Αγρίνιο

Συνεδριάζει για το θέμα εκτάκτως ο σύλλογος γονέων της πόλης

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, σε σχολεία του Αγρινίου. Τα συνεχή επεισόδια μάλιστα, οδηγούν γονείς σε δημοτικό σχολείο σε έκτακτη γενική συνέλευση.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν και πάλι μέσα από τον τοπικό τύπο, είχαν αναδειχτεί τα πολλά κρούσματα, που δεν περιορίζονται μόνον στις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά πλέον είναι συχνά και στα Δημοτικά σχολεία. Mάλιστα, η τοπική εφημερίδα «Συνείδηση» είχε περιγράψει συγκεκριμένα περιστατικά σε σχολεία του Αγρινίου.

Αντίθετος και ο Παπανδρέου με πράξη νομοθετικού περιεχομένουΤην αντίθεσή του εξέφρασε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους, με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου σχετικά με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Μπεγλίτης. Συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «αυτό το ενδεχόμενο πρέπει να το αποτρέψουν οι εργαζόμενοι και εργοδότες μέσω επίτευξης θετικού αποτελέσματος στον κοινωνικό διάλογο».

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων

Ψηφίζεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Συνεχίζεται και σήμερα η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίαση την περασμένη Τρίτη 17 Ιανουαρίου.

Η διήμερη αποχή σήμερα και αύριο γίνεται ενόψει της ψήφισης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών και ειδικά των διατάξεων του άρθρου 6 που αφορούν στην ίδρυση και λειτουργία υποκαταστημάτων δικηγορικών εταιριών, σε συνδυασμό προς τη θέσπιση του Κώδικα Διαφήμισης των Δικηγόρων.

Άρνηση τραπεζών για δάνεια σε σεισμόπληκτους Φωκίδας, Αιτ/νίας

Τον κατάφωρο εμπαιγμό των σεισμοπλήκτων της Φωκίδας και της Αιτ/νίας, αλλά και μία ακόμη εκδήλωση περιφρόνησης του κράτους εκ μέρους του τραπεζικού συστήματος... καταγγέλλουν με ερώτησή τους στη βουλή, ο πρόεδρος και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Οι τράπεζες αρνούνται να χορηγήσουν δάνεια στους σεισμόπληκτους των δύο νομών, τα σπίτια των οποίων υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς της 18ης και 22ας Ιανουαρίου 2010, παρά τα όσα ρητά αναφέρονται στην από 6-5-2010 εκδοθείσα ΚΥΑ (οικ. 2823/Α32). Οι τέσσερις βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ και ιδιαίτερα για την άρνηση των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τους ανωτέρω σεισμοπλήκτους.

Ανάκληση αυτοκινήτων RENAULT μοντέλο Kangoo II


H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία PGA ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕ, επίσημη αντιπρόσωπος της RENAULT στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων RENAULT μοντέλο Kangoo II. Η ανάκληση αφορά 237 οχήματα, που κατασκευάστηκαν από την έναρξη παραγωγής έως τις 1 Μαρτίου 2010, στα οποία υπάρχει πολύ μικρή στατιστική πιθανότητα χαλάρωσης της βίδας συγκράτησης της εμπρός ζώνης ασφαλείας στο κάθισμα του αυτοκινήτου, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μη σωστή συγκράτηση της ζώνης σε περίπτωση σύγκρουσης του αυτοκινήτου.

Ανταρκτική: Ειδική αποστολή για εξερεύνηση κρυμμένης λίμνης

Στους -77 βαθμούς Κελσίου και μέσα στους πάγους της Ανταρκτικής θα δουλέψουν δεκάδες μέλη μιας βρετανικής αποστολής...
για την εξερεύνηση της κρυμμένης από τους πάγους λίμνης Έλσγουερθ.

Πρόκειται για μία λίμνη που βρίσκεται δύο μίλια κάτω από ένα παχύ στρώμα πάγου και δεν έχει παγώσει. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα ανακαλύψουν είδη ζωής που θα τους δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για το κλίμα, χιλιάδες χρόνια πριν.

Με μηχανήματα βάρους 70 τόνων, που σχεδιάστηκαν ειδικά γι' αυτό το εγχείρημα από το πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, τα μέλη της αποστολής θα τρυπήσουν τον πάγο και θα ανασύρουν δείγματα νερού και ζωής από βάθος δύο μιλίων.

Πως εμπλέκονται ένας μεγαλοδημοσιογράφος, ο Αντρίκος και ένας τραπεζίτηςΠόρισμα –σοκ για «οχλήσεις» που δέχθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης σε συγκεκριμένες υποθέσεις κατέληξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Φ. Μακρής, ο οποίος και διεξήγαγε την έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες των συγκεκριμένων εισαγγελέων. Πρόκειται για τις υποθέσεις των CDS (και την τυχόν εμπλοκή του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού Αντρίκου Παπανδρέου), τη «λίστα Κουσελά» και τις απειλές που δέχθηκαν κατά τη διερεύνηση των πεπραγμένων γνωστού μεγαλοτραπεζίτη. Και οι τρεις υποθέσεις απασχόλησαν έντονα και

Σύζυγος και γιος σκότωσαν 58χρονο στην Ημαθία

Εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές αρχές, ανθρωποκτονία σε βάρος 58χρονου, η σορός του οποίου εντοπίσθηκε τον περασμένο Οκτώβριο...
σε αγροτική περιοχή στο Νεοκάστρου του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Συνελήφθησαν ο 25χρονος γιος και η 51χρονη σύζυγος του θύματος, καθώς και ένας 31χρονος φίλος τους, οι οποίοι μετά την ταυτοποίησή τους, εξετάσθηκαν και παραδέχτηκαν την πράξη τους.
Συγκεκριμένα, ο γιος και η σύζυγος του θύματος από κοινού, έλαβαν απόφαση σε προγενέστερο χρόνο να δολοφονήσουν θύμα για οικονομικές και οικογενειακές διαφορές. Αρχικά, ο 25χρονος με τον 31χρονο φίλο του, προμηθεύτηκαν από περιοχή της Πρέβεζας μονόκαννο κυνηγετικό όπλο. Την 20-10-2011 μετέβησαν από την Πρέβεζα στο Νεόκαστρο, όπου συναντήθηκαν με την 51χρονη και αποφάσισαν μετά από σχεδιασμό να προβούν στην ανθρωποκτονία του θύματος την επόμενη ημέρα 21-10-2011.

Ελλάδα: Η χώρα με την πιο ακριβή βενζίνη, σε όλη την ΕΕ...


«Η Ελλάδα βρίσκεται υψηλότερα από το μέσο όρο της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης στις 27 χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη διαφορά κοντά στα 23 λεπτά ανά λίτρο να οφείλεται στη διαφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τον συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στη χώρα μας».
Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη, το οποίο....
διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για την αθρόα διαρροή καταναλωτών προς τις γειτονικές χώρες και την «προτίμηση στη βουλγαρική βενζίνη», με συνέπεια να υπάρχει «μπαράζ λουκέτων σε βενζινάδικα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

Άφησε στο κρύο τα παιδιά της και πήγε να φάει σε φαστ φουντ

Εκείνη απολάμβανε ένα ζεστό γεύμα σε ταχυφαγείο ενώ τα ανήλικα παιδιά της τουρτούριζαν από το κρύο μέσα στη νύχτα.Ο λόγος για μία ασυνείδητη μητέρα, στο Σακραμέντο των ΗΠΑ, η οποία συνελήφθη μεθυσμένη από τις Αρχές επειδή άφησε τον 4χρονο και τον 10χρονο γιο της στο κρύο μέσα στη νύχτα.

Χάρη στην ευαισθησία ενός αγνώστου που είδε τα δύο ανήλικα εγκαταλελειμμένα να προσπαθούν να ζεσταθούν μεταξύ τους, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος.
flashnews.gr

“Εκβιαστής” για 5.000 ευρώ πρώην διευθυντής τράπεζας στην Ξάνθη!

Σχηματοποιείται, πλέον, εμφανίζοντας τις πλήρεις διαστάσεις της η υπόθεση με την άρση της άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος από την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξάνθης.
Προ ημερών ο 38χρόνος ιδιοκτήτης της επιχείρησης προσπαθούσε να πείσει προς πάσα κατεύθυνση, μέσα από τον Ξάνθη FM100 δημοσίως ότι η κορύφωση για τη δυσμενή απόφαση του κανονιστικού οργάνου του δήμου Ξάνθης για το κλείσιμο της επιχείρησής του δεν είναι τυχαίο απλό περιστατικό. Μάλλον, τότε, προσπαθούσε να συνεγείρει τις κοινωνικές ευαισθησίες των μελών της επιτροπής και των συναρμόδιων, αλλά εις ώτα μη ακουόντων.

Ο ήρωας της ναυτικής τραγωδίας στην Ιταλία!

Νεαρός Βρετανός έκανε το σώμα του σκάλα και έσωσε 12 ζωές στο κρουαζιερόπλοιο.
Τις δραματικές ώρες μετά την πρόσκρουση του πλοίου...
στον ύφαλο υπήρξε μεγάλος πανικός μεταξύ των επιβατών , στο πλοίο δεν υπήρχε καθόλου φως, επικρατούσε χάος. O νεαρός Βρετανός κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να θέσει την τρομακτική κατάσταση υπό έλεγχο, σώζοντας τουλάχιστον 12 ζωές.

Το πλοίο είχε πάρει μεγάλη κλίση , ορισμένοι επιβάτες πήγαν σε λάθος σημείο του πλοίου, ένα επίπεδο πιο ψηλά από το σημείο που βρίσκονταν οι σωστικές λέμβοι, το κενό που υπήρχε ήταν πολύ μεγάλο. Τότε ο 19χρονος νεαρός, ύψους 2 μέτρων, έδρασε αστραπιαία τοποθέτησε το σώμα του μεταξύ των 2 επιπέδων γεφυρώνοντας την απόσταση. Περισσότεροι από 12 άνθρωποι ανέβηκαν στους ώμους του, φτάνοντας στην σωτηρία.

Η Ρωσία θα μεταφέρει 22.000 τόνους πυρηνικά απόβλητα

Η κυβέρνηση της Ρωσίας πρόκειται να  μεταφέρει με τρένα 22.000 τόνους πυρηνικών αποβλήτων από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη  διασχίζοντας  δεκάδες  πόλεις.
Όπως είναι φυσικό η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε σφοδρή  αντίδραση  από τη ρωσική περιβαλλοντική οργάνωση, Ecodefence.

«Η υπηρεσία ατομικής ενέργειας Rosatom σκοπεύει να μεταφέρει με 300 τρένα χρησιμοποιημένα πυρηνικά καύσιμα από έναν πυρηνικό σταθμό κοντά στην Αγία Πετρούπολη σε μία νέα αποθήκη για επικίνδυνα απόβλητα που έχει κατασκευαστεί στην πόλη Ζελεζνογκόρσκ, 4.100 χλμ. ανατολικά της Μόσχας. Αυτό σημαίνει ότι τα πυρηνικά απόβλητα θα περάσουν από 15 μεγάλες ρωσικές πόλεις και δεκάδες κωμοπόλεις, ενώ τα δρομολόγια θα ολοκληρωθούν το 2025», ανέφερε  η οργάνωση.

“Η συμφωνία για το κούρεμα θα έχει κλείσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας”

Στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται η ελληνική κυβέρνηση και οι ιδιώτες πιστωτές της να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τους όρους...
του κουρέματος του ελληνικού χρέους. Αυτό δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος, πολύ κοντά στο Λουκά Παπαδήμο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων, οι οποίες αρχίζουν ξανά στις 5 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως τα δύσκολα αρχίζουν μετά από τη συμφωνία, καθώς ζητούμενο θα αποτελεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των τραπεζών. Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής του Marathon Fund μίλησε χθες στο Bloomberg για ποσοστό συμμετεχόντων, που κυμαίνεται μεταξύ του 70% και του 80%.

Εκπρόσωπος επενδυτικού οίκου με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο 24h.gr πως το ποσοστό αυτό κρίνεται χαμηλό και πρέπει να αυξηθεί, ώστε να μειωθεί το κόστος από την πληρωμή των cds.

Με αυτή την προοπτική πορεύονται, πάντως, στην κυβέρνηση, εκτιμώντας πως, αν όλα πάνε καλά, οι κάλπες θα στηθούν μέσα στον Απρίλιο.

«Κάρβουνο» από τον παγετό τα κολοκύθια!

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί στην ευρύτερη περιοχή του Βρανά και της Γλύφας, καθώς, οι «πολικές» θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες νύχτες, ιδιαίτερα τα ξημερώματα της Τρίτης...
είχαν σαν αποτέλεσμα να «καούν» ολοσχερώς όλες οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες της περιοχής, ιδιαίτερα του κολοκυθιού που βρίσκεται σε στάδιο συγκομιδής.
patrisnews.com

Νέο χτύπημα της Fitch στην Ελλάδα

Με νέα προειδοποίηση για την Ελλάδα επανέρχεται ο οίκος αξιολόγησης Fitch, καθώς όπως δήλωσε κορυφαίος αναλυτής του οίκου...
η συμφωνία για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους (PSI) είναι πιθανό να οδηγήσει τη χώρα σε καθεστώς προσωρινής χρεοκοπίας (temporary default).

«Σίγουρα θα είναι χρεοκοπία, ανεξαρτήτως του μεγέθους των ζημιών», είπε ο επικεφαλής αναλυτής της Fitch για την Ελλάδα, Paul Rawkins, εξηγώντας ότι «θα αποδίδαμε αξιολόγηση χρεοκοπίας, την οποία πιθανότατα θα διατηρούσαμε για κάποια περίοδο προτού αξιολογήσουμε τα νέα ομόλογα με βαθμολογία που δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη».

Χθες η Fitch, η Standard & Poor's, αλλά και η Goldman Sachs προειδοποίησαν για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.

O πόλεμος των άστρων επιστρέφει!

Το φούρνο της Amanda και του Tiler Oakleaf κοντά στη Βοστόνη τον προστατεύει ένας πολεμιστής του… Star Wars!
Το ζευγάρι χρειάστηκε δύο εβδομάδες για να φτιάξει τον γλυκό πολεμιστή που ζυγίζει 136 κιλά και για την παρασκευή του χρειάστηκαν 208 αυγά, 63 κιλά ζάχαρη και 24 κιλά marshmellows (ζαχαρωτά).

Το γλυκό-πολεμιστής έχει σιδερένιο υποστύλωμα και η δημιουργία του ήταν όνειρο ζωής για την Amanda και το σύζυγό της! «Χρειάστηκαν δύο εβδομάδες για να το φτιάξουμε, αλλά θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι θα υπήρχαν άνθρωποι να το φάνε ώστε να μην χρειαστεί να το πετάξουμε» είπε ο Tiler Oakleaf.

Βγάζουν λεφτά με ιδέες για προτάσεις γάμου

Μπορεί οι διοργανωτές γάμου να μας βγάζουν από το τρέξιμο και την κούραση για την οργάνωση ενός τέλειου γάμου...
όμως το δυσκολότερο κομμάτι αυτής της διαδικασίας φαίνεται πως είναι η πρόταση!

Μια νέα μορφή επιχείρησης έχει αρχίσει να ανθίζει στη… βιομηχανία γάμου βοηθώντας τους άντρες να κάνουν την τέλεια πρόταση στο σωστό μέρος!

Οι διοργανωτές προτάσεων γάμου βλέπουν τη ζήτηση να αυξάνεται κυρίως σε σενάρια που αφορούν την πρόταση από ελικόπτερα, το δαχτυλίδι να φέρνουν λευκά περιστέρια, ακόμα και μια μουσική πρόταση από τον αγαπημένο τραγουδιστή της μέλλουσας νύφης! Και όλα αυτά με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι για να μείνει η στιγμή στην αιωνιότητα!

Η τιμητική βράβευση του ΠΣΠΚ στον Στάθη Βέργο

Ιδιαίτερη τιμή για τον ΑΣ. Σφήκα (μετέχει με ρόλο πρωταγωνιστικό στην Α2 ΕΣΚΑ-Η) και τον Στάθη Βέργο επιφύλασσε η γιορτή του Πανελληνίου συλλόγου προπονητών καλαθοσφαίρισης, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιανουαρίου στην Αθήνα.
Ο πολύπειρος Πατρινός προπονητής μπάσκετ και ο πρώτος εν πάτραις κάτοχος διπλώματος FIBA (τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος ακαδημιών στον ΑΣ ΣΦΗΚΑ), βραβεύτηκε από τον σύλλογο του, για την πάνω από μισό αιώνα προσφορά του, με το άθλημα από το 1953, ενώ ακατάπαυστα από το 1961 μέχρι και σήμερα, ασκεί προπονητική, παρακολουθώντας καθημερινά τις εξελίξεις στο άθλημα, έχοντας διατελέσει

Πόλο: Πρώτος μεγάλος θρίαμβος των Γυναικών στην Ολλανδία (10-9)

Παίξανε με μυαλό, υπομονή και επιμονή, οι παγκόσμιες της Σαγκάης και φυσικά νίκησαν για 11η συνεχόμενη φορά την Ιταλία (10-9), στην πρεμιέρα του 14ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γυναικών πόλο στο Αίντχόφεν.
Από νωρίς έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και παρά το γεγονός ότι φορτώθηκαν υπέρμετρα με αποβολές (10 συνολικά), κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη στο τέλος, όταν η Ιταλία επιχείρησε να γυρίσει το παιχνίδι ανάποδα, μετά το 10-6 (Λαρά, 4.39'').
Κύριο όπλο της Εθνικής η άμυνα στον παίκτη λιγότερο, όπου το τελευταίο διήμερο ο Γιώργος Μορφέσης με τον συνεργάτη του Σάκη Κεχαγιά, έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην ανάλυση του βίντεο αλλά και τη θεωρία.

Με τη νίκη της, 3η συνεχόμενη σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επί της Ιταλίας η οποία πλέον - τα τελευταία χρόνια - είναι αυτή που βλέπει την Ελλάδα ως φαβορί στα μεταξύ τους παιχνίδια, η Εθνική μας ομάδα έβαλε τις βάσεις αφενός για την πρωτιά στον όμιλο της που της δίνει απευθείας εισιτήριο

Εξάγουν ελληνικό νοθευμένο ελαιόλαδο ως ιταλικό

Εξάγουν ελληνικό νοθευμένο ελαιόλαδο ως ιταλικό

«Απαράδεκτο« χαρακτήρισε το γεγονός ο Κάρολος Παπούλιας

Μετά από έρευνες της ιταλικής αστυνομίας διαπιστώθηκε νοθεία ελληνικού ελαιόλαδου στη γειτονική χώρα και έπειτα εξαγωγή του ως «γνήσιου ιταλικού».

Ανάμεσα στα ελαιόλαδα που διαπιστώθηκε ότι νοθεύονται στην Ιταλία είναι της Ισπανίας, της Τυνησίας, του Μαρόκο και της Ελλάδας. Η έρευνες των αστυνομικών επικεντρώθηκαν σε δέκα επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και δύο πολύ γνωστές στην Ιταλία.

Euro 2012: Διπλασιασμός των παραγγελιών για εισιτήρια της εθνικής μας!

Θεαματικά αυξημένη είναι η κίνηση των παραγγελιών για εισιτήρια της Εθνικής Ομάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη που σημειώθηκε στο πρώτο διάστημα της διάθεσής τους.
Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, οι παραγγελίες εκ μέρους των Ελληνων φιλάθλων έχουν σχεδόν διπλασιαστεί και ξεπέρασαν τις χίλιες (από 554 έφτασαν τις 1.021) με τον αγώνα Πολωνία-Ελλάδα να εξακολουθεί να προτιμάται. Συγκεκριμένα, το εναρκτήριο παιχνίδι του EURO 2012 συγκεντρώνει το 42,5% των παραγγελιών,

Ευρωλίγκα μπάσκετ: Δοκιμασία ΠΑΟ απόψε στην Ιταλία

Με πέντε αγώνες συνεχίζεται σήμερα η 1η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ. Στη μάχη μπαίνει και ο κάτοχος του τίτλου, Παναθηναϊκός.
Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει δύσκολη αποστολή να φέρει εις πέρας, καθώς δοκιμάζεται στο «Mediolanum Forum» κόντρα στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (21.45, live από το Onsports). Οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο εξασφάλισαν τη δωδεκάτη ώρα την πρόκρισή τους στις 16 καλύτερες ομάδες της γηραιάς ηπείρου και o στόχος τους δεν είναι άλλος από τη νίκη, προκειμένου να αποδείξουν πως δεν πέρασαν τυχαία από τους ομίλους. Το «διπλό» είναι το ζητούμενο για τους πρωταθλητές Ευρώπης, στην προσπάθειά τους να χτίσουν τις βάσεις για την πρόκρισή τους στα πλέι οφ, στο δρόμο προς το Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης και την υπεράσπιση

Πόλο: Κληρώθηκαν οι όμιλοι της α΄ φάσης στο παιδικό πρωτάθλημα

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στα γραφεία της ΚΟΕ η κλήρωση της πρώτης φάσης του παιδικού πρωταθλήματος πόλο, στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 44 ομάδες. Από αυτές τις 44, οι 21 θα προκριθούν στην επόμενη φάση και από τις 21 θα καταλήξουμε στις 8 κορυφαίες για φέτος.
Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί 17-19/2, η ημιτελική φάση 4-6/5 και η τελική φάση 20-22/7.
Η ομάδα του ΝΟΠ συμμετέχει στον όμιλο της Πάτρας που θα διεξαχθεί στο "Αντώνης Πεπανός". Στον όμιλο είναι ακόμα η ΝΕΠ και η Καλαμάτα

Το Costa Concordia από δορυφόρο


Το Costa Concordia από δορυφόρο

Εντυπωσιακή φωτογραφία του μισοβυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Έντεκα επιβεβαιωμένοι νεκροί και τουλάχιστον είκοσι τρεις αγνοούμενοι. Αυτός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia που επιφύλασσε μία τρομακτική εμπειρία στους επιβάτες του, όταν χτύπησε σε ύφαλο την Παρασκευή στα ανοιχτά του ιταλικού νησιού Τζίλιο.

Αυτή η εικόνα είναι το ναυάγιο όπως φαίνεται από δορυφόρο και η φωτογραφία ελήφθη την Τρίτη.

Διευκρινίσεις του Ν.Ο. Πατρών για λειτουργία του "Πεπανός"

Επειδή τον τελευταίο καιρό βλέπουν το φως της δημοσιότητας σειρά από αναφορές για τη λειτουργία του ΠΕΑΚ "Ολυμπιονίκης Αντώνιος Πεπανός" η διοίκηση του ΝΟΠ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, η οποία πάντως δεν είναι διόλου διαφωτιστική σχετικά με τις επίσημες θέσεις της. "Θα θέλαμε να ενημερώσουμε πώς οι επίσημες θέσεις του ΝΟ Πατρών αναρτώνται στην ιστοσελίδα του σωματείου ή αποστέλλονται με δελτίο τύπου προς όλα τα ΜΜΕ.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, επειδή ο ΝΟ Πατρών αναμένει την επίσημη απάντηση της διοίκησης του ΠΕΑΚ στην σχετική επιστολή που της απέστειλε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012, σας ενημερώνουμε πως η διαρροή προς τον τύπο του περιεχομένου της επιστολής δεν προήλθε από το σωματείο μας", αναφέρει η διοίκηση του πατρινού ομίλου

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Μεγάλο διπλό της Σφήκα στην Αμαλιάδα (65-64)


Φινάλε του πρώτου γύρου στην Α2 ΕΣΚΑ-Η με τη μάχη του τίτλου να ανάβει για τα καλά, μετά την μεγάλη νίκη που πήρε η Σφήκα στην Αμαλιάδα επί του πρωτοπόρου Υπερίωνα με 65-64 και έτσι, οι ηττηθέντες πλέον είναι στην 1η θέση μαζί με τον Προφ. Ηλία, που στο άλλο μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, πήρε κι αυτός μεγάλο διπλό (73-71) επί των Ιτεών.
Πλέον η μάχη για τον τίτλο που οδηγεί απευθείας σε άνοδο στην Α1 κατηγορία, όσο και για τις θέσεις 2-5 που οδηγούν στα μπαράζ, αναμένεται πολύ πιο αμφίρροπη και συναρπαστική μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και καθώς υπάρχει

Ένα μαγικό νησί βγαλμένο από παραμύθι

Το νησί Isola San Giulio βρίσκεται κοντά στη λίμνη Orta, στην περιοχή του Πιεμόντε της βορειοδυτικής Ιταλίας και ξεχωρίζει για τις φυσικές ομορφιές που διαθέτει και τη γραφικότητά του. Τόσο πολύ, μάλιστα, που με την πρώτη ματιά ο επισκέπτης νομίζει ότι βρίσκεται στην παραμυθένια Χώρα των Θαυμάτων.

Το Isola San Giulio είναι μικρό σε έκταση -μόλις 275 μέτρα μήκος και 140 μέτρα πλάτος- ενώ κρύβει πίσω του μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία… Ο θρύλος λέει ότι o Άγιος Giulio ίδρυσε τον 4ο αι. μ.Χ. την 100ή εκκλησία του στη δυτική πλευρά του πανέμορφου χωριού Orta San Giulio.

Σύμφωνα με το μύθο, η εμφάνιση του Αγίου στο νησί οφείλεται σε ένα… τεράστιο φίδι, το οποίο τρομοκρατούσε τους κατοίκους των χωριών, κάνοντας συνεχόμενες επιθέσεις. Ο Άγιος έφτασε εδώ με σκοπό να σώσει τους κατοίκους, διώχνοντας εν τέλει το μυθικό πλάσμα από το νησί.

Ξυλοκόπησαν μοναχό την ώρα που φλεγόταν!Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε μια περιοχή της επαρχίας Σιτσουάν στην νοτιοδυτική Κίνα όπου κατοικούν Θιβετιανοί, όταν Κινέζοι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν με ρόπαλα με καρφιά ένα φλεγόμενο Θιβετιανό, πριν ανοίξουν πυρ εναντίον του συγκεντρωμένου πλήθους, σύμφωνα με πληροφορίες μην κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στο Λονδίνο.

Πρόκειται για έναν 20χρονο πρώην μοναχό που αυτοπυρπολήθηκε στην Άμπα, μια περιοχή της επαρχίας Σιτσουάν στην νοτιοδυτική Κίνα όπου κατοικούν Θιβετιανοί.

5,4% το ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά - Πέμπτο κόμμα και εκεί!

Χθες σας γράφαμε ότι το ΠΑΣΟΚ στην Β’ Άθήνας βρίσκεται στην πέμπτη θέση σε μεγάλη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό πολιτικού οργανισμού. Στην ίδια θέση, αλλά με χειρότερα ποσοστά αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ και στην Α’ Πειραιώς.

Συγκεκριμένα...
και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr, το κυβερνών κόμμα, αποσπά μόλις το 5,4% των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος στο μεγάλο λιμάνι. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πανικό στους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που προσπαθούν να διασωθούν από το επερχόμενο ναυάγιο. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του «κολλητού» του ΓΑΠ, Μανώλη Μπεντενιώτη, ο οποίος έχει κάνει σημαία το θέμα του Θέου, και των μισθών που λαμβάνει σε ΔΕΗ και Βουλή.

«Για να είσαι παράγοντας της ΝΔ, δεν πρέπει μόνο να δείχνεις ηλίθιος, πρέπει να είσαι κιόλας!!»

Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν
ΝΑ ’ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ… Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τις προτάσεις στελεχών του περί παράτασης των εκλογών εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία...
αποδίδοντας ευθέως κατηγορίες ότι «απαιτούν να καταστρατηγηθεί η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να προταχθούν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ και να τους δοθεί χρόνος, έτσι ώστε..
να μη ναρκοθετηθεί το μέλλον του κόμματός τους.»

Ρε γεννημένοι losers της Συγγρού, αυτοί καλά κάνουν και ζητάνε παράταση των εκλογών, το τομάρι τους πάνε να σώσουνε, ξέρουν ότι τους περιμένουν τα Ειδικά Δικαστήρια, την ίδια την ύπαρξη τους κόμματός τους παίζουν κορώνα γράμματα, εσείς γιατί εξεγείρεσθε;

Αθλήτρια fitness χωρίς χέρια!

Όταν ήταν δύο ετών η Barbie, έπαιζε έξω από το σπίτι όταν θέλοντας να σκαρφαλώσει κάπου πιάστηκε από ηλεκτροφόρα καλώδια.
Την διαπέρασε ηλεκτρισμός από τα χέρια και βγήκε από το σώμα της από τα πόδια. Οι γιατροί είπαν ότι δεν θα τα κατάφερνε όμως η μικρή έζησε. Τα χέρια της κάηκαν μέχρι το κόκκαλο και χρειαζόταν να αφαιρεθούν άμεσα. Κανείς δεν ήξερε πως ένα μικρό παιδί χωρίς χέρια, με μία τόσο τραυματική εμπειρία θα αντιμετώπιζε την ζωή.

Όπως αποδείχθηκε και θα δείτε και πιο κάτω στις φωτογραφίες, η Barbie έγινε μία εξαιρετική αθλήτρια fitness. Όμως πάνω απ’ όλα ζει μία φυσιολογική ζωή όντας μητέρα τεσσάρων παιδιών, σύζυγος και πρωταθλήτρια.

Νέα κομπίνα στο χώρο της υγείας δεκάδων δισ.Μια απίστευτη κομπίνα που αποκαλύπτει το σαθρό σύστημα κοστολόγησης των ιατρικών ειδών ξεσκεπάζει το ΣΔΟΕ, με πόρισμα καταπέλτη, που αποτελεί "ακτινογραφία" για τον τρόπο αφαίμαξης των ασφαλιστικών ταμείων από ένα παραϊατρικό κύκλωμα, το οποίο δρα υπό την ανοχή του υπουργείου Υγείας.

Τα στοιχεία του -77 σελίδων- πορίσματος είναι απολύτως ενδεικτικά και αποτελούν μόνο ένα τμήμα από τον κυκεώνα των αποκαλύψεων που θα ακολουθήσει :

Δυο μεγάλα νοσοκομεία της χώρας με ειδίκευση σε προβλήματα καρδιάς, μια εταιρία

«Ισοσκελισμός απωλειών» ή πώς θα γυρίσουμε ένα χαμένο παιγνίδι…

του Δημήτρη Τρικεριώτη
Από αυτό το παιγνίδι κανείς δεν θα βγει κερδισμένος. Το ερώτημα είναι ποιος θα χάσει τα λιγότερα. Και βέβαια η απάντηση σε αυτό εξαρτάται από το ποιος και για ποιον ρωτάει. Στην παρούσα φάση πρώτοι κόβουν, μοιράζουν και παίζουν οι τραπεζίτες και οι επενδυτές. Οι πολιτικοί μπαινοβγαίνουν στην αίθουσα, νευρικοί ή αμήχανοι, αλλά στην ουσία περιμένουν να μπουν στο παιγνίδι όταν πια οι πρώτοι θα έχουν σηκωθεί από το τραπέζι...

Το παιγνίδι, εξ ορισμού αδιέξοδο, θα μπορούσε να ονομάζεται «ισοσκελισμός απωλειών». Άλλοι το παίζουν με καλή θέληση και άλλοι υστερόβουλα. Αλλά, εδώ, η διέξοδος δεν βρίσκεται μόνο σε έναν καλόβουλο εθελοντικό ισοσκελισμό μιας

Συνελήφθη 55χρονος για οφειλές 863.000 ευρώ

Συνελήφθη στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, 55χρονος εργολάβος δημοσίων έργων...
για οφειλές προς το Δημόσιο. Τα χρέη προς το Δημόσιο, ανέρχονται στο συνολικοί ποσό των 863.244,08 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
nooz.gr

Βρήκαν κομμένο κεφάλι δίπλα στην πινακίδα του Hollywood

Δε μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους δυο γυναίκες που πήγαν για πεζοπορία στο λόφο του Hollywood, όταν είδαν τα σκυλιά τους... να παίζουν με ένα ανθρώπινο κεφάλι!

Οι δυο γυναίκες εργάζονται ως συνοδοί σκύλων και είχαν μαζί τους εννέα από αυτά. Όταν αποφάσισαν πως η βόλτα της ημέρας θα ήταν στη διάσημη πινακίδα του Hollywood, δε μπορούσαν να φανταστούν τι επρόκειτο να δουν εκεί.

Κάποια στιγμή, είδαν δυο από τα σκυλιά τους να παίζουν με κάτι περίεργο. Και καθώς εκείνα έπαιζαν, μέσα από τη σακούλα βγήκε ένα κομμένο, ανθρώπινο κεφάλι!

Δελτίο Ειδήσεων από το Ράδιο Γάμμα


Είχε βάλει κάμερα στις γυναικείες τουαλέτες της εταιρείας του!

Μία απίστευτη ιστορία ανακάλυψε μία εργαζόμενη σε εταιρία ενοικιάσεως εξοπλισμού για πάρτι.
Κάθε φορά που κάποια εργαζόμενη από την εταιρεία πήγαινε στην τουαλέτα, το αφεντικό κλειδωνόταν στο γραφείο του.

Η κίνηση αυτή δεν άφησε απαρατήρητη μία εργαζόμενη προκαλώντάς της πολλά ερωτηματικά. Έτσι αποφάσισε να γίνει πιο παρατηρητική.

Μια μέρα που ο 40χρονος άντρας κλείστηκε στο γραφείο του, εκείνη μπήκε χωρίς να χτυπήσει και τον έπιασε στα... πράσα. Παρακολουθούσε στην οθόνη του κομπιούτερ του τι γινόταν στις γυναικείες τουαλέτες.

Βρήκε στο λογαριασμό του 9,8 δισ. δολάρια!

Το σοκ της ζωής του βίωσε ένας δάσκαλος από την Ινδία όταν ανακάλυψε ότι στον τραπεζικό του λογαριασμό... αντί για 200 δολάρια -που γνώριζε ότι είχε- βρίσκονταν... 9,8 δισ. δολάρια!

Ο Παριτζάτ Σαχά αποδείχθηκε τίμιος (ίσως και φοβισμένος από την εξέλιξη) και έσπευσε να ενημερώσει την κεντρική τράπεζα της Ινδίας.

Αξιωματούχοι της τράπεζας δήλωσαν ότι ο τίμιος δάσκαλος δεν θα μπορούσε να εκταμιεύσει μέρος από αυτό το ποσό. Αλλά ποιος τους πιστεύει;

Ο μηνιαίος μισθός του Σαχά είναι περίπου 700 δολάρια, ωστόσο το ποσό που βρέθηκε στο λογαριασμό του προσεγγίζει τον ετήσιο προϋπολογισμό για την εκπαίδευση στην Ινδία (11,5 δισ. δολάρια).