Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Η εβδομάδα των παθών για την Ελλάδα

Στη ζώνη της τελικής διαπραγμάτευσης μπαίνει αυτή την εβδομάδα η χώρα. Μιάς διαπραγμάτευσης που θα καθορίσει το νέο ελληνικό status.Με ανοιχτό το θέμα του PSI τα πάντα είναι ανοιχτά σε μια ισορροπία τρόμου μεταξύ... της άτακτης και της συντεταγμένης χρεοκοπίας καθώς η Τρόικα επιστρέφει με άγριες διαθέσεις, καιι με εντολή να επιβάλλει πολύ συγκεκριμένα μέτρα και να εξασφαλίσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Σ αυτά περιλαμβάνονται:
Η λήψη μέτρων για την καλύτερη λειτουργία των εισπρακτικών μηχανισμών πάταξης της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.
Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου.

Σε καθοδική τροχιά ο εγχώριος τουρισμός και τη φετινή σεζόν

Σε καθοδική τροχιά ο εγχώριος τουρισμός και τη φετινή σεζόν

Πλήττονται τα απομακρυσμένα θέρετρα λόγω της ακριβής βενζίνης

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τον εγχώριο τουρισμό και τη φετινή σεζόν. Ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων κ. Γιάννης Ρέτσος, εκτιμά ότι για το 2011, η εγχώρια ταξιδιωτική κίνηση μειώθηκε κατά μέσο όρο σε ποσοστό 20% σε σχέση με το σεζόν του 2010.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τον περασμένο Νοέμβριο οι αεροπορικές αφίξεις στις πτήσεις εσωτερικού υπέστησαν σοβαρή μείωση της τάξης του 18,4% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010 φθάνοντας τις 340.805 από 423.653. Συνολικά, στο διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου η πτώση των αεροπορικών αφίξεων στις πτήσεις εσωτερικού έφθασε σε ποσοστό 9,5% σε σχέση με το εντεκάμηνο του 2010.

«Είστε χοντροί και τεμπέληδες των 500 ευρώ»


«Είστε χοντροί και τεμπέληδες των 500 ευρώ»

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του Κίμωνα Κουλούρη με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ

Θύμα τροχαίου αλλά και της συμπεριφοράς του Κίμωνα Κουλούρη έπεσε ο 25χρονος ειδικός φρουρός, όταν με μια στραβοτιμονιά, η μπροστινή ρόδα της μαύρης mercedes που οδηγούσε, πάτησε το αριστερό πόδι του.
Κατά τον Κίμωνα Κουλούρη βέβαια, τον νεαρό δεν ακούμπησε ούτε καν ο προφυλακτήρας της λιμουζίνας του.Όπως αναφέρει μάλιστα η Realnews, σύμφωνα με μαρτυρίες των ανθρώπων της ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στο περιστατικό, τους φώναξε απαξιωτικά: «Είστε όλοι χοντροί και τεμπέληδες των 500 ευρώ».

George Harrison - bangladesh


Νεοκαπιταλισμός. Καταντά ανωμαλία...

από τον Νίκο Πετρόπουλο
Ότι γνωρίζατε μέχρι τώρα περί επενδύσεων, κεφαλαίου, κέρδους, υπεραξίας, ξεχάστε τα. Ήρθε ο καιρός να δείτε το πράγμα λίγο διαφορετικά.
Ο καπιταλισμός είναι το οικονομικό σύστημα όπου η ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής κατέχονται από ιδιώτες, με κίνητρο το κέρδος, που παράγεται από την εκμετάλευση της εργατικής δύναμης. Απαιτεί λοιπόν σταθερή ή σχετική δημιουργία υπεραξίας από τον εργαζόμενο, την οποία και καρπούται ο κεφαλαιούχος.

Λ.Παπαδήμος: "Οι Έλληνες έχουν πάρει πολλά λεφτά! - Θα τα επιστρέψουν"!

Η Χουντάρα της ΔιαΚυβέρνησης Goldman Sachs (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) σε όλο το μεγαλείο της! "Ή άνεργοι ή φτωχοί".
Αυτό είναι ο στυγνός εκβιασμός της νέας εποχής της Ελλάδας κατά την εκτίμηση και πολιτική γραμμή του τραπεζίτη - πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου, ο οποίος απαντώντας...
σε σχετικό ερώτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα για το αν θα μειωθούν οι κατώτατοι μισθοί και αν θα καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός, στον ιδιωτικό τομέα, είπε σχεδόν απερίφραστα, πέρα από τις "φιοριτούρες" περί "διαλόγου των φορέων" κλπ. ότι "ΝΑΙ θα συμβούν όλα αυτά"! 

Οι αξίες του ΠΑΣΟΚ

Θα μας κουφάνουν αρχηγός και σύνεδροι. Κάθε φορά που μαζεύονται αμολάνε και κάτι περί αξιών που τάχα μου πιστεύουν μπας και τσιμπήσει κανένας αδαής.
Οι μόνες ¨αξίες¨ που πιστεύετε όλοι σας, μηδενός εξαιρουμένου, είναι αυτές της μάσας, της ατιμωρησίας, της διαπλοκής, της αναξιοκρατίας, της προώθησης κομματικών εγκάθετων, της αδιαφάνειας, της προστασίας ημετέρων, των προνομίων, των παχυλών μισθών και ένα σωρό άλλες τέτοιες ¨αξίες¨ που τις νοιώσαμε για τα καλά στο πετσί μας.

Και να το αποτέλεσμα, καταστρέψατε την Ελλάδα και τους Έλληνες και τολμάτε να ζητάτε να διαχειριστείτε εσείς την κρίση, αντί να εξαφανιστείτε από προσώπου γης.

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη διαχείριση των αποβλήτων

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κατέθεσε στη Βουλή, τοσχέδιο νόμου «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ - Πλαίσιο παραγωγής...
και διαχείρισης αποβλήτων - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ - Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει την ενσωμάτωση των κοινοτικών οδηγιών, της 2008/99/ΕΚ που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω ποινικού δικαίου, και της 2008/98/ΕΚ που αφορά στα απόβλητα και την κατάργηση ορισμένων οδηγιών.

“Καλπάζει” προς την εξουσία το κόμμα του Κουβέλη

Ή έχουν βάλει σκοπό να μας τρελάνουν οι δημοσκόποι, ή κάτι συνταρακτικό έχει συμβεί στην κοινωνία και γι΄ αυτό κάθε εβδομάδα το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, εμφανίζεται να…
καλπάζει προς την εξουσία.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι δεν υπάρχει , εδώ και μερικούς μήνες, ούτε μία δημοσκόπηση, των γνωστών γκαλοπατζήδων… που να μην δίνει ποσοστά… εξουσίας στη ΔΗΜΑΡ.

Για του λόγου το αληθές στο σημερινό γκάλοπ της Public, που συνεργάζεται αποκλειστικά με τα μέσα ενημέρωσης του Αλαφούζου (σ.σ.: είναι γνωστή η αγάπη του Αλαφούζου για τον Κουβέλη), η ΔΗΜΑΡ, σχεδόν ισοψηφεί με το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση!!!

Για κοινοβουλευτικό ατόπημα μίλησε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος!!!

Πρωτοφανές και τεράστιο ατόπημα χαρακτήρισε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τη μη πρόσκληση των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών στη συζήτηση του Αθλητικού Νομοσχεδίου στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Με γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης καλεί τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, να παρέμβει άμεσα, για την αποκατάσταση της τάξης: «Η μη πρόσκληση των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών στη συζήτηση

ΣΟΚ: Τι λέει ο Henry Kissinger για τις ετοιμασίες του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου

Μια αξιοσημείωτη ομολογία του πρώην Γενικού Γραμματέα του κράτους, της εποχής Νίξον, Henry Kissinger, αποκαλύπτει το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο και ιδίως στη Μέση Ανατολή. Μιλώντας από το πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ο ηλικιωμένος πολιτικός, ο οποίος θα είναι 89 χρονών τον Μάιο, είναι πολύ μπροστά με τις αναλύσεις του για την τρέχουσα κατάσταση των παγκόσμιων γεγονότων Γεωπολιτικής και οικονομικών... "Οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπούν την Κίνα και την Ρωσία, και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο θα είναι το Ιράν, το οποίο είναι, φυσικά, ο κύριος στόχος του Ισραήλ. Έχουμε επιτρέψει στην Κίνα να αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη και στη Ρωσία να ανακτήσει τις δυνάμεις της από το Sovietization, να τους δώσουμε μια ψευδή αίσθηση από νταηλίκι. Είμαστε σαν τον ακροβολιστή ο

Κληρώνει μεθαύριο το κύπελλο Ελλάδας βόλεϊ ανδρών

Μεθαύριο Τετάρτη (18/1) και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΟΠΕ (ΟΑΚΑ, Μαρούσι), η κλήρωση για την προκριματική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών 2012, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.
Στην προκριματική φάση θα αγωνιστούν έξι ομάδες σε τρία νοκ άουτ παιχνίδια. Άλλες τέσσερις ομάδες θα προκριθούν μετά από κλήρωση, απευθείας στο φάιναλ έιτ, όπου θα συμμετέχει ως διοργανωτής και ο Φοίνικας Σύρου.
Η κλήρωση για το φάιναλ έιτ θα γίνει την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.
Το φάιναλ έιτ θα γίνει 7-10 Μαρτίου. Στις 7 του μήνα θα διεξαχθούν

Βόλεϊ: ΟΙ διατητές στα παιχνίδια των εθνικών κατηγοριών 21-23/1

Η ΚΕΔ / ΕΟΠΕ ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι τους διαιτητές των αγώνων του τετραημέρου 20-23/1 για τις κατηγορίες Volleyleague, Α1 γυναικών, Α2 ανδρών, Α2 γυναικών και Β’ Εθνικής ανδρών.
- VOLLEYLEAGUE (13η αγωνιστική)
Παρασκευή 20/1/2012
Ζηρινείου, 19:00 ΑΟ Κηφισιάς - ΠΑΟΚ (Γεροθόδωρος - Κουτσούλας, Κομισάριος: Διαμαντόπουλος)
Σάββατο 21/1/2012
Λαμίας, 19:00 ΓΣ Λαμία - Άρης (Γεωργουλέας - Ονόπας, Κομισάριος: Δόγαρης)
Μετς, 19:00 Παναθηναϊκός - Παμβοχαϊκός (Μπαντιανίδης - Βασιλειάδης, Κομισάριος: Αντωνούλης)
ΕΑ Πατρών, 19:00 ΕΑ Πατρών - Φοίνικας Σύρου (Ράπτης - Φραγκάκης, Κομισάριος: Γεωργόπουλος)
Κυριακή 22/1/2012
Ρέντη, 19:30 Ολυμπιακός - Εθνικός Αλεξ/πολης (Δεληκωστίδης - Κυριοπούλου, Κομισάριος: Βασιλειάδης)
- Α2 ΑΝΔΡΩΝ (10η αγωνιστική)
Σάββατο 21/1/2012
Α.Νικολαΐδης, 18.00 Επίκουρος - Μίλων (Κυριακόπουλος - Αβραμίδης)

Ταμείο στήριξης των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών Αχαϊας

Την περασμένη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Αχαΐας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση της Επιτροπής που θα είναι αρμόδια για τις κινήσεις του Ταμείου Στήριξης Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαΐας και βοηθάει σε θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των ποδοσφαιριστών.
Παρόντες και μέλη της Επιτροπής ήταν : ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Ανδρέας Μαζαράκης, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Αχαΐας Γιώργος Σταυρόπουλος και οι πρόεδροι των Συνδέσμων Διαιτητών, Προπονητών και Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών, Σταύρος Μαλιώρης, Ηλίας Λογαράς και Δημήτρης Κόμπλας.
Στόχος της συζήτησης ήταν να εντοπιστούν τα προβλήματα των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών στον τομέα της Υγείας και να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις.
Αρχικά έγινε ενημέρωση από τον κ. Σταυρόπουλο για το τι γινόταν

Τα πάγια εκτός έδρας δεν κόβονται, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές

O Βενιζέλος εφερε το ενιαίο μισθολογιο αλλα στο υπουργειο Αμυνας (Αβραμοπουλος, Ραγκουσης, Σπηλιωπουλος, Γεωργιου) δεν τους αγγιζει!! Ειναι υπεράνω Νόμων και...
δημοσιονομικής προσαρμογής. Στο πολιτικό προσωπικό συνεχιζουν να δινουν παγια οδοιπορικα (ΗΕΕ) σε ολους τους υπαλληλους ακομη και σε εκείνους που ειναι σε αδεια κυησεως!! Εχουν καταργηθει απο 1-11 2011 ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 30 του Ν.4024/2011. Εκλογες εχουμε μην χασουμε τις ψηφους. Ραγκουση εσυ εισαι που ησουν υπερμαχος του ΕΝΙΑΙΟΥ; Φανταστειτε τι θα γινεται στα αλλα Υπουργεια (Παιδειας-Αγροτικης κ.λ.π).
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

A1 ΕΣΚΑ-Η: Έξι παιχνίδια στο φινάλε της 12ης αγωνιστικής

Τα έξι υπόλοιπα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής στην Α1 ΕΣΚΑ-Η θα γίνουν σήμερα, κατά τα καθιερωμένα, με πιο ενδιαφέρον, αυτό μεταξύ των Νίκης Πρ. Και Ακράτας, που θα φιλοξενηθεί στο βοηθητικό του “Τόφαλος” και το πλήρες πρόγραμμα είναι το παρακάτω:
Γηπ. Αέθλειο 8.30μ.μ., Λεχαινά-Κρήνη ’97 Καρακάσης και Θεοδωρόπουλος.
Γηπ. Ροϊτίκων 9μ.μ., Πυρσός-Πανηλειακός, Δαρλαμήτσος και Ελ Άνυ.
Γηπ. ΕΑΠ 7.30μ.μ., Αχαγιά ’82-Γλαύκος, Πίγκας και Σοφιανόπουλος.
Γηπ. ΕΑΠ 9.15μ.μ., ΕΑΠ-Προμηθέας, Τσούνας και Κοτσίρης.
Γηπ. Αιγίου 8μ.μ., Ήφαιστος/Αχ.-Παναχαϊκή, Δημόπουλος και Κωνσταντινίδου.
Γηπ. Β. Τόφαλος 6μ.μ., Νίκη Πρ.-Ακράτα, Παναγιώτου

Οι έρωτες και τα φλερτ δεν αγγίζουν τον Περισσό

Το... φορτικό «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποκρούσει με κάθε τρόπο η ηγεσία του ΚΚΕ εδώ και καιρό και στις περισσότερες των περιπτώσεων το «άδειασμα» δεν είναι ιδιαίτερα ευγενικό.

Και μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μην πτοείται και να επαναλαμβάνει τα καλέσματά του με αντικείμενο τη συγκρότηση ενός αντιμνημονιακού μετώπου με δυνάμεις αριστερές και προοδευτικές, αλλά και ο Περισσός δεν κουράζεται να υπογραμμίζει το χάος που τον χωρίζει από τις εν λόγω δυνάμεις και να επιδίδεται στην αποδόμηση της εσφαλμένης κατ’ αυτόν αντίληψης ότι μια κυβέρνηση αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων μπορεί να είναι πραγματικά φιλολαϊκή χωρίς ανατροπή του μοντέλου της οικονομίας.

Α2 βόλεϊ: Ήττα με...ντόπια διαιτητικά παράπονα στην Παναχαϊκή

Μια ακόμη ήττα στο παθητικό της πρόσθεσε η Παναχαϊκή στο πρωτάθλημα της Α2 βόλεϊ και πάλι με..καθαρό τρόπο, 0-3 σετ από την Καρδίτσα, με αποτέλεσμα να χαμηλώνει επικίνδυνα πλέον στην βαθμολογία.
Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και επεισοδιακό, με όλους στην Παναχαϊκή να είναι “πυρ και μανία” με τη διαιτησία των...πατρινών Πετούση και Παπασταθόπουλου για το φινάλε του α’ σετ, εκεί όπου χρέωσαν με κίτρινη κάρτα τον Ρουμελιώτη με το σκορ στο 30-31 (κι ενώ οι γηπεδούχοι ζήτησαν άουτ σε επίθεση της Καρδίτσας) και χάθηκε το σετ, ενώ ακολούθησε

Σκάκι: Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Σ.Ο. Πατρών

Στις 22 Ιανουαρίου την ερχόμενη Κυριακή, μεταξύ 5-7 το απόγευμα θα κοπεί η Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του Σκακιστικού Ομίλου Πατρών, ενός από τα πιο ιστορικά του χώρου στο άθλημα. Φέτος η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Αχαΐας, Ρήγα Φεραίου 58, πλησίον της Πλατείας Όλγας.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με αγώνα σιμουλτανέ, τον οποίο θα δώσει ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Νο 1 σκακιστής της ομάδας και από τους ισχυρότερους της Ελλάδας, εναντίον 10-12 νεαρών αθλητών του Ομίλου. Ο αγώνας, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα δοθεί στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.
Θα ακολουθήσει, μεταξύ άλλων και η βράβευση της νεανικής ομάδας,

Χαντ-μπολ: Η μεγάλη φιέστα στο Αίγιο με φιλικό κόντρα στην ΑΕΚ

Ένα μεγάλο πάρτι στήθηκε στο κλειστό γήπεδο του Αιγίου, όπου η ομάδα χαντ-μπολ ανδρών και πρωταθλήτρια Ελλάδας ΑΕΚ αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση τον Πήγασο που κάνει τη δική του πολύ μεγάλη προσπάθεια στο άθλημα. Οι ιθύνοντες της τοπικής ομάδας ήθελαν να γιορτάσουν την άνοδο τους για πρώτη φορά στην ιστορία στην Α2 κατηγορία και για αυτό θεώρησαν πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να καλέσουν την Πρωταθλήτρια ομάδα.
Έτσι κι έγινε και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν εορταστική, με τον κόσμο να έχει κατακλύσει τις εξέδρες και να δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στην ημέρα. Η ΑΕΚ φυσικά νίκησε με 27-20, έχοντας όλους τους παίκτες της σε πολύ καλή

Δικάζονται οι επιστάτες σχολείου που έθαψαν ζωντανό ένα σκύλο

Δύο επιστάτες σε σχολείο της πόλης Khayelitsha κατηγορούνται ότι έθαψαν ζωντανό ένα σκυλί και μάλιστα το περιστατικό χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη...
υπόθεση κακοποίησης ζώου στο Cape Town.

Οι δύο δράστες παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο χθες 13/1 και κατηγορούνται για κακοποίηση ζώου αφού έθαψαν ζωντανό ένα μερικώς ανάπηρο σκυλί, τον Γουόριορ, σε ένα δημοτικό σχολείο, τον Οκτώβριο.

Ισχυρίστηκαν ότι ο προϊστάμενος τους τους διέταξε να ξεφορτωθούν το σκυλί γιατί ενοχλούσε...επειδή τριγυρνούσε στις τάξεις!

Πόλο: Η Ελλάδα απόψε με Ολλανδία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών αντιμετωπίζει σήμερα στις 8.45 μ.μ. (ΕΤ-1) την αντίστοιχη της Ολλανδίας, για την πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Ολλανδία.
Με το...δεξί θέλει να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Ελλάδα, που στις 8.45 μ.μ. θα τεθεί αντιμέτωπη με την διοργανώτρια Ολλανδία για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, σε ένα βατό για τις ελληνικές δυνατότητες παιχνίδι. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ-1.
Οι παίκτες του Ντράγκαν Άντριτς μετά από ένα περίπου δίμηνο χρονικό διάστημα σκληρής προετοιμασίας και συνεχόμενων φιλικών, θα πρέπει να αποδείξουν πως είναι έτοιμοι να λάβουν μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις. Εξάλλου, νίκη επί των Ολλανδών στη σημερινή πρεμιέρα θα σημάνει το πρώτο

Ζήτω οι Έλληνες!

Τι καλύτερο θα μπορούσε να ευχηθεί κανείς σε έναν φίλο που αγαπάει, από το να έχει καλή υγεία; Ποια πρόποση είναι καλύτερη από το "εις υγείαν", ή το "γεια μας";

Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς, που δεν επιτρέπουν πολλά...
γλέντια, όμως στα λιγοστά που εγώ ο τυχερός εξακολουθώ να μπορώ να παρίσταμαι, αποφάσισα να εύχομαι στους συνδαιτυμόνες από εδώ και στο εξής, αντί για "εις υγείαν", "Ζήτω οι Ελληνες".

Διότι αυτή τη στιγμή, που κινδυνεύει η πατρίδα μας, αυτή είναι η πιο σημαντική, και όχι η υγεία του καθενός από εμάς που θα την χάσουμε και αυτήν στο σκοτεινό μονοπάτι που βαδίζει ο λαός μας.

Μπάσκετ: Νίκη-μισή άνοδος του Έσπερου επί του Χολαργού

Μόνος πρώτος στην κορυφή του 1ου Ομίλου Νότου της Γ’ Εθνικής μπάσκετ έμεινε ο Έσπερος ΑΟΠΑ μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της 10ης αγωνιστικής.
Οι αθλητές του Μάκη Γιατραά δυσκολεύτηκαν, αλλά κέρδισαν το Χολαργό και σε συνδυασμό με την ήττα του Κρόνου Αγ. Δημητρίου στα Ιωάννινα επέστρεψαν στην πρώτη θέση. Ο Μάκης Γιατράς δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του, παραδέχθηκε όμως τη σπουδαιότητα της νίκης τους που ήρθε μέσω της άμυνας.
Αναλυτικά τα όσα είπε: «Κρατάμε τη νίκη που ήταν πολύ σημαντική, ίσως και η μισή άνοδος και προχωράμε. Στο α’ μέρος δεν ήμασταν καλοί. Περνάμε μια περίοδο εκτός φόρμας, αλλά θα βρούμε το δρόμο μας. Η άμυνα μάς έδωσε τη νίκη και καθοριστικός ήταν ο Αποστολόπουλος, που μπορεί να μη σκόραρε,

Πιθανή η παραμονή Ντίνου Φούφουλα στην Παναχαϊκή!

Τι κι αν πριν από λίγες ημέρες ο Ντίνος Φούφουλας όπως ειχε ανακοινωθεί και επίσημα από την πατρινή ΠΑΕ και δια στόματος Αλέξη Κούγια, θα αποτελέσει παρελθόν από τους "κοκκινόμαυρους"./
Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι και ο Βασίλης Βούζας, ο νέος προπονητής της Παναχαϊκής καλοβλέπει την παραμονή του παίκτη στην ομάδα, με τον οποίο άλλωστε ακόμη δεν εει λυθεί το συμβόλαιο συνεργασίας των δυο πλευρών.
Το όλο ζήτημα για παραμονή του Φούφουλα στην ομάδα συζητήθηκε και πριν από λίγο στην Αθήνα σε μίτινγκ

Ξυλοκόπησαν 18χρονο για προσωπικές διαφορές

Δικογραφία σχηματίσθηκε, από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, σε βάρος 39χρονου ο οποίος κατηγορείται για σωματικές βλάβες, απειλές, παράνομη...
κατακράτηση, παράνομη βία σε βάρος 18χρονου ημεδαπού.

Επιπλέον η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 37χρονο ημεδαπό για απειλές σε βάρος του 18χρονου.

Ειδικότερα, ο 18χρονος κατήγγειλε ότι χθες το απόγευμα ότι, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τυμπακίου του Δήμου Φαιστού, συναντήθηκε με τον 39χρονο για προσωπικούς λόγους.

Π. Καμμένος: Δεν θα πολιτευτώ ξανά με την Ν.Δ. - Αποκαλυπτική συνέντευξη

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο www.koutipandoras.gr ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος μιλάει για αυτά που καταλογίζει το τελευταίο διάστημα μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook.

Σε αυτήν αναφέρεται αναλυτικά στην πώληση των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου)...
από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο «που κατά διαβολική σύμπτωση έγινε την περίοδο που ο πρωθυπουργός έκανε το περίφημο διάγγελμα στο Καστελόριζο». Ποιοι αγόρασαν τα ασφάλιστρα κινδύνου που η αξία τους εκτοξεύτηκε στα ύψη; Ποιοι κέρδισαν μέσα σε μια μέρα 22 δις ευρώ;

Ένας σοφός είπε κάποτε, "κάθε κοινωνία κρίνεται, από το πώς μεταχειρίζεται τους πιό αδύναμους ανάμεσά της"

Διαβάστε μια ιστορία ανθρωπιάς που στις μέρες μας πολύ δύσκολα συμβαίνει…!!
Ενώ είναι τόσο απλό, και δίνει όχι μόνο μεγάλη χαρά, αλλά σηματοδοτεί μια ολόκληρη ζωή για τους γύρο μας, και τους συνανθρώπους μας, όχι επειδή το έχουν...
ανάγκη, αλλά γιατί είναι κοινωνική υποχρέωση σε όλους ,που έχει προικίσει η φύση με ψυχική και σωματική αρτιότητα, να ανταποκρίνονται με χαρά σε ανάλογες περιπτώσεις…!!!

Σε ένα δείπνο, για φιλανθρωπικό σκοπό, ενός σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ο πατέρας ενός αυτιστικού παιδιού διηγήθηκε την παρακάτω ιστορία, που δεν θα την ξεχάσει κανείς απο όσους την άκουσαν εκείνη τη μέρα.

Οι αντιμνημονιακοί μπορούν να εξασφαλίσουν αυτοδυναμία, λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Την πεποίθηση ότι μία ενωτική σύμπραξη της Αριστεράς και των αντιμνημονιακών δυνάμεων θα μπορούσε να αναδειχθεί σε πρώτη δύναμη και να διεκδικήσει τη...
διακυβέρνηση της χώρας εκφράζει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», «η κοινή κάθοδος σε ένα ψηφοδέλτιο των δυνάμεων της Αριστεράς και αυτών που αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ θα εκλεγόταν πρώτη πολιτική δύναμη και έτσι δεν θα στερούνταν και το μπόνους των 50 εδρών. Η κοινωνία στρέφεται προς την Αριστερά και τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, πράγμα που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για ενωτική δράση».

Σύλληψη για οπλοκατοχή στο Αγρίνιο

Συνελήφθη σήμερα νωρίς το πρωί, στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, ένα ημεδαπός... άνδρας, ηλικίας 37 ετών, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών.

Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 37χρονο βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν:

Ένα περίστροφο μέσα στο οποίο υπήρχαν πέντε αβολίδωτα φυσίγγια.
Ένα πλαστικό κουτί μέσα στο οποίο υπήρχαν ακόμα δέκα αβολίδωτα φυσίγγια.
Μία μεταλλική προέκταση κάννης περιστρόφου.
Μία κουκούλα τύπου full face.

Έστειλε εξώδικο σε... εισαγγελέα!

Εξώδικο σε... εισαγγελέα; Κι όμως, συνέβη κι αυτό στην Πάτρα, με «πρωταγωνίστρια» μία 48χρονη ένοικο πολυκατοικίας στην οδό...
Παπαφλέσσα. Στο διαμέρισμα του από πάνω ορόφου από τον δικό της διαμένει γυναίκα εισαγγελική λειτουργός μαζί με τον έφηβο γιο της ο οποίος, όπως αναφέρεται, διαταράσσει συχνά πυκνά την ηρεμία με πάρτι που διοργανώνει με φίλους του. Εδώ και καιρό γίνονται παρατηρήσεις αλλά λύση δεν έχει βρεθεί. Έτσι η 48χρονη δεν άντεξε και δεν δίστασε να απευθυνθεί σε δικηγόρο ζητώντας του να συντάξει εξώδικη διαμαρτυρία με αποδέκτη τη μητέρα - εισαγγελέα.

Κατηγορίες χορτοφάγων

Τα διατροφικά πρότυπα των χορτοφάγων µπορεί να ποικίλουν σηµαντικά µεταξύ τους. Το γαλακτο-ωοφαγικό διατροφικό πρότυπο βασίζεται στα σιτηρά, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα...
όσπρια, τους σπόρους, τους ξηρούς καρπούς, τα γαλακτοκοµικά προϊόντα και τα αυγά, και αποκλείουν το κρέας, τα ψάρια και τα πτηνά. Ο γαλακτοφυτοφάγος αποκλείει τα αυγά καθώς επίσης και το κρέας, τα ψάρια και τα πουλερικά. Το vegan ή αλλιώς το εξ' ολοκλήρου φυτοφαγικό διατροφικό µοντέλο είναι παρόµοιο µε το γαλακτοφυτοφαγικό µοντέλο, µε τον πρόσθετο αποκλεισµό όµως γαλακτοκοµικών και ζωικών προϊόντων.

Το αρχαιότερο φάρμακο για το κρυολόγημα είναι... η σούπα!

Η ανάρρωση μέσω της μαγειρικής έχει παραμείνει αξιοσημείωτα σταθερή για αιώνες, σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία εκδόθηκε από τον Ken Albala, έναν...
ιστορικό τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Ειρηνικού στην Καλιφόρνια.

Ένα απλό παράδειγμα για να κατανοήσουμε τη διατήρηση αυτής της διατροφικής συνήθειας είναι ο 12ος αιώνας, όπου οι γιατροί συνέστηναν κοτόσουπα για την καταπολέμηση ενός κρυολογήματος.

Έκανε προσθετική στήθους στο… τατουάζ του!

Ο Καναδός Lane Jensen είναι φανατικός με τα τατουάζ, αφού έχει αρκετά στο σώμα του. Το πιο πρόσφατο, μάλιστα, απόκτημά του, αλλά και το πλέον αγαπημένο του, είναι μια...
γυναίκα στη γάμπα του.

Μέχρι εδώ καλά…

Από την πρώτη στιγμή, όμως, που το έκανε αισθάνθηκε ότι κάτι δεν του πήγαινε καλά με το σχέδιο. Σαν κάτι να του έλειπε για να αναδειχθεί περισσότερο! Παρατηρώντας καλύτερα την εικόνα της γυναίκας, σκέφτηκε πως θα έπρεπε να έχει λίγο μεγαλύτερο… στήθος!Αυτό ήταν! Αμέσως αποφάσισε να κάνει ό,τι θα έκανε μια γυναίκα που ήθελε πιο αυξημένο… μπούστο: Προσθετική στήθους στα επίμαχα σημεία του τατουάζ. Επισκέφθηκε έναν ειδικό και δέχτηκε εν τέλει μια από τις πιο ασυνήθιστες και παράδοξες επεμβάσεις που έχουν γίνει ποτέ!

Η κρίση οδηγεί στα ψυχοφάρμακα. 30% αυξήθηκαν οι χρήστες

Με ψυχοφάρμακα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση και τα προβλήματά τους οι Έλληνες. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και... δείχνουν ότι το τελευταίο διάστημα περισσότεροι Έλληνες, σε ποσοστό που φτάνει το 30%, καταφεύγουν σε ψυχιάτρους και σε φαρμακευτικές αγωγές σε μια προσπάθεια να βρουν λύσεις, κυρίως για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τα ψυχοφάρμακα δεν είναι η λύση δηλώνει στο lamiastar.gr o επιστημονικός συνεργάτης του ΟΚΑΝΑ στην Λαμία Στάθης Μπλέτσας.

Πως θα γίνει η αξιολόγηση στο δημόσιο...

Εν όψει της αξιολόγησης δομών και προσώπων του Δημοσίου εντός του 2012 με σκοπό τη μείωση του κόστους και την αναμόρφωση των υπηρεσιών, το υπουργείο...
Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η Task Force δημιούργησαν το σχετικό πλαίσιο.

Η αξιολόγηση των οργανισμών και του προσωπικού, θα γίνει βάσει επτά κριτηρίων, τα οποία, σύμφωνα με το «Έθνος», είναι τα εξής:

Εξυπηρέτηση του κοινού:
Η ικανοποίηση των πολιτών από την εξυπηρέτηση που θα έχουν στις διάφορες υπηρεσίες θα πραγματοποιηθεί με ερωτηματολόγια, με την καταγραφή του αριθμού παραπόνων, καθώς με το χρόνο ανταπόκρισης των υπηρεσιών σε αιτήματα του κοινού.

48ωρη απεργία στα ΜΜΕ από τις 17-19 Ιανουαρίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) προκήρυξε 48ωρη απεργία σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από την...
Τρίτη 17 Ιανουαρίου έως και την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου λόγω «του ζοφερού κλίματος που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ».

Η ΠΟΕΣΥ μεταξύ άλλων ζητά «την ανάκληση των απολύσεων σε όλα τα ΜΜΕ και να μην πραγματοποιηθεί καμία νέα απόλυση, την προστασία του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και να μπει τέλος στο καθεστώς ομηρίας όσων δημοσιογράφων εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου».

Στο αυτόφωρο όσοι χρωστούν στο ΙΚΑ πάνω από 150.000 ευρώ

Στην εφαρμογή μέτρων αυτοφώρου για όσους οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ στο ΙΚΑ προχωρά το Yπουργείο Eργασίας.

Σημειώνεται ότι το έλλειμμα του ΙΚΑ έχει αγγίξει τα 4,5 δισ. ευρώ, λόγω της ύφεσης. Την ίδια στιγμή, οι βεβαιωμένες, αλλά ανείσπρακτες ασφαλιστικές εισφορές από επιχειρήσεις που βρίσκονται σε λειτουργία, ανέρχονται στα 9 δισ. ευρώ.

Πάλι, μάλλον, θα την «πληρώσουν» (μεταφορικά και κυριολεκτικά) οι Έλληνες φορολογούμενοι, ενώ ως συνήθως οι επιχειρήσεις και οι μεγαλοκεφαλαιούχοι ξεφεύγουν…

Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για τρεις ΕΠΑ από ΔΕΠΑ

Στην προκήρυξη των διεθνών διαγωνισμών για την επιλογή στρατηγικών επενδυτών που θα αναλάβουν την κατασκευή και...
εκμετάλλευση των δικτύων φυσικού αερίου στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, προχώρησε η ΔΕΠΑ.
Η ΔΕΠΑ αναζητεί επενδυτές με αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα διανομής και προμήθειας φυσικού αερίου, οι οποίοι θα συμμετέχουν με ποσοστό τουλάχιστον 35% στο μετοχικό κεφάλαιο των Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) που θα συσταθούν ανά περιφέρεια και θα έχουν το μάνατζμεντ της εταιρείας, ενώ οι υπόλοιπες μετοχές των ΕΠΑ θα ανήκουν στη ΔΕΠΑ, σύμφωνα με την οποία, η διαδικασία των διαγωνισμών και η ίδρυση των τριών ΕΠΑ προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2012.

To τροχαίο ατύχημα στα Τρίκαλα έκρυβε …χρέη προς το ΙΚΑ

Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στα Τρίκαλα, όταν ΙΧΕ αυτοκίνητο που οδηγούσε 39χρονος υπέστη...
υλικές ζημιές ενώ ο ίδιος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Στο σημείο έσπευσε και η Τροχαία Τρικάλων, που διαπίστωσε, ότι ο οδηγός του ενοικιαζόμενου από εταιρεία οχήματος, είχε καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του για οφειλές σε Ασφαλιστικά Ταμεία, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να μεταβούν στο Νοσοκομείο και να τον συλλάβουν.

Χάθηκαν 4.000 θέσεις εργασίας στα ΜΜΕ τα δύο τελευταία χρόνια

Απώλεια 4.000 θέσεων εργασίας στα Media σε δύο χρόνια μνημονιακής διακυβέρνησης Μόνο στις εισηγμένες εταιρείες ΜΜΕ οι θέσεις εργασίας έχουν μειωθεί...
κατά 1.500 τουλάχιστον, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, χωρίς σε αυτές να υπολογίζονται το ALTER, και η «Ελευθεροτυπία», που ανεβάζουν το συνολικό αριθμό σε 3.000.
Αν σε αυτούς προστεθούν και οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ (900 άτομα από το 2010 ως το τέλος Ιανουαρίου εκπαραθυρώνονται), 130 της Απογευματινής και 100 του «Επενδυτή» - για να αναφέρουμε μόνο τα «χοντρά» παραδείγματα- ο αριθμός των θέσεων εργασίας που έχουν χαθεί μέσα σε δύο χρόνια φτάνει τις 4.100. Σε αυτούς δεν

Χρέος δανειολήπτριας μειώθηκε κατά 70%

Νέα σημαντική απόφαση, από το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την οποία δικαιώνεται πανηγυρικά, δανειολήπτρια δημόσιος υπάλληλος...
της οποίας το χρέος προς τις τράπεζες υπέστη «κούρεμα» 70%..
Συγκεκριμένα η δανειολήπτρια, μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών είναι δημόσιος υπάλληλος, με μισθό 1.027,16./μήνα, με τρία παιδιά ενήλικα, χωρισμένη και φιλοξενούμενη στο σπίτι των γονιών της, είχε χρέος σε τρεις Τράπεζες από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, συνολικού ποσού 112..656,46 Ευρώ.

Τεχνητά δέντρα θα «καθαρίζουν» την ατμόσφαιρα

Η ομάδα ενός νομπελίστα Αμερικανού χημικού ανέπτυξε ένα φθηνό πλαστικό υλικό που μπορεί να απορροφά σχετικά μεγάλες ποσότητες...
διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Στο μέλλον, το νέο υλικό θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για τεχνητά δέντρα που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα ενώ παράλληλα παράγουν καύσιμα.

To οικολογικό υλικό

Ο Τζορτζ Όλα, βραβευμένος με το Νόμπελ Χημείας του 1994, εργάζεται σήμερα στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες. Στην τελευταία του δημοσίευση, ο Όλα παρουσιάζει ένα πορώδες, απορροφητικό πλαστικό που βασίζεται στο πολυμερές PEI.

Σε πανάκριβο εστιατόριο ο Νίκος Παπανδρέου

Τη στιγμή που ο ελληνικός κόσμος πεινά, τη στιγμή που το όνομα Παπανδρέου δεν έχει πια την ίδια αίγλη και το ίδιο κύρος που είχε τον περασμένο αιώνα...
τη στιγμή που ο ΓΑΠ δεν έχει το πρόσωπο να κυκλοφορήσει στην κοινωνία, γιατί την οδήγησε στην εξαθλίωση, το μόνο που ο Έλληνας πολίτης περιμένει ακόμη απο την οικογένεια Παπανδρέου είναι να διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ, μια στάση που να δηλώνει έστω μετάνοια.
Κάθε άλλο παρά αυτό δεν συμβαίνει όμως, καθώς ο Νίκος Παπανδρέου, ο αδερφός του Γιώργου, προτίμησε να απολαύσει το κυριακάτικο γεύμα του σε πανάκριβο εστιατόριο των Βορείων Προαστίων, μαζί με τη σύζυγο του.

Η κρίση εξαφάνισε τα πολυτελή 4x4

Μέσα σε δύο χρόνια εξαφανίστηκαν από τους δρόμους της Αθήνας τα πολυτελή 4x4. Από το 2010 και μετά, το μερίδιο αγοράς των μεσαίων και μεγάλων αυτοκινήτων...
φθίνει διαρκώς, ενώ από την άλλη οι κατηγορίες των μίνι και σούπερ μίνι γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Και αυτό διότι, όπως αναφέρει η «Καθημερινή«, αν και ορισμένα μοντέλα των μικρών κατηγοριών έχουν συγκριτικά υψηλή τιμή αγοράς, το κόστος χρήσης τους είναι πολύ χαμηλότερο: χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και λιγότεροι ρύποι μεταφράζονται σε λιγότερα έξοδα για βενζίνη, αλλά και χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας.

Γέροι οι 50άρηδες για τους εικοσάχρονους

Η νέα γενιά (οι ηλικίες κάτω των 25 ετών) πιστεύουν ότι η τρίτη ηλικία αρχίζει στα… 54 χρόνια και ότι η νιότη τελειώνει μόλις κλείσουμε τα 32 μας χρόνια...
σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.

Ανεξαρτήτως ηλικίας, εξάλλου, ο κόσμος πιστεύει πως η νιότη τελειώνει στα 41 και η τρίτη ηλικία αρχίζει στα 59, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε το βρετανικό Υπουργείο Εργασίας & Συντάξεων.

Οι μόνοι που θεωρούν ότι η νιότη κρατάει πολύ είναι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι θεωρούν τα 52 χρόνια ως τέλος της νιότης και τα 68 ως έναρξη της τρίτης ηλικίας.

Πλαφόν 1.500 ευρώ σε δώρα και άδεια

- Τι λένε τα σενάρια για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδ. τομέα
- Το σχέδιο προβλέπει και πάγωμα των ωριμάνσεων
- Οι περικοπές δεν θα αγγίξουν μισθωτούς με αποδοχές κάτω απο το πλαφόν

Επιβολή πλαφόν 1.500 ευρώ για την καταβολή ολόκληρου του 13ου και 14ου μισθού με παράλληλη διατήρηση των κατώτερων αμοιβών στα σημερινά επίπεδα, προβλέπει το βασικό σχέδιο που θα τεθεί επί τάπητος. Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, μία τέτοια ρύθμιση εκτιμάται πως θα μπορούσε να ικανοποιήσει την τρόικα, χωρίς να επηρεάσει το εισόδημα των χαμηλόμισθων.

«O λαός δεν είναι ουσιαστικά ελεύθερος»

Σε συνέντευξη του ο Μίκης Θεοδωράκης επισημαίνει ότι «η χώρα μας είναι ήδη χρεοκοπημένη από κάθε άποψη, κυρίως εθνική...
κοινωνική, και πολιτιστική. Και αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόνο ένα βήμα πριν την οριστική καταστροφή της».

Επίσης δηλώνει ότι «σε συνθήκες προτεκτοράτου ο λαός δεν είναι ουσιαστικά ελεύθερος, γιατί ελεύθερος είναι ο υπεύθυνος και όπως ξέρουμε την ευθύνη για τις αποφάσεις της διακυβέρνησης της χώρας την έχουν οι ξένοι». Πιστεύει δε ότι η λύση είναι «να ξηλώσουμε τις ράγες του παλιού τρένου, δηλαδή τη ξένη εξάρτηση. Το μόνο που μπορεί να κάνουν οι εκλογές είναι να αλλάξουν το μηχανοδηγό και τη θέση των κομμάτων στα βαγόνια που ακολουθούν».

Δελτίο ΕΙδήσεων από το Ράδιο Γάμμα


Πόλεμος μέχρις εσχάτων στην παράταξη Δημαρά.

Ο Δήμος Πατρέων είναι ο μοναδικός Δήμος στη χώρα που ο δήμαρχος που εξελέγει, ο κ. Ι. Δημαράς, έχει απωλέσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η πόλη να έχει καθηλωθεί, αφού ο δήμαρχος δεν μπορεί να περάσει τα σοβαρά (προυπολογισμό, τεχνικό πρόγραμμα κ.α.), τα αυτονόητα (κουτσουρεμένα κονδύλια προβολής στα ΜΜΕ), τα ασήμαντα (ποιός θα είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου). Κανένα θέμα δεν έχει πλειοψηφία γιατί 8 διαγραμμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, συντονίζονται με την αντιπολίτευση (που πότε καταψηφίζει και πότε απέχει).

Προσφυγή στη βάση όταν δεν τολμάτε να πάτε στο περίπτερο;"
"Τσεκουράτη" ήταν η τοποθέτηση του πρώην υφυπουργού Παιδείας, ιδρυτικού στελέχους και πρώην βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Θωμά, στις διήμερες εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, που πραγματοποιήθηκε σε μια καθοριστική φάση για το κόμμα που κυβέρνησε κατά το μεγαλύτερο διάστημα της Μεταπολίτευσης την Ελλάδα.
Μεταξύ των άλλων, ο κ. Θωμάς άσκησε δριμεία κριτική στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι διαφώνησε ανοιχτά με τις επιλογές του τότε που ήταν ισχυρός κι ότι δεν επιθυμεί να συναθροιστεί στην κατηγορία των οψίμως διαφωνούντων. Επίσης, αναφερόμενος στην πρόταση (και του Γ. Παπανδρέου) για εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση, μίλησε για περίσσευμα υποκρισίας, διερωτώμενος πώς είναι δυνατόν να επιθυμούν την προσφυγή στη βάση κάποιοι που δεν τολμούν να πάνε ούτε σε μια ταβέρνα, αλλά ούτε και στο περίπτερο για τσιγάρα.

Ξεκινούν οι διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ

Ξεκινούν  οι διακοπές ηλεκτροδότησης σε όσους δεν έχουν πληρώνουν το ειδικό τέλος ακινήτων.
Ωστόσο, αντίθετη εμφανίζεται η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τα μέλη της οποίας ζητούν...
από τη ΔΕΗ να αγνοήσουν τις εντολές και να μην προχωρήσουν σε διακοπή ρεύματος στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν το «χαράτσι».

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, για 250.000 λογαριασμούς ρεύματος με ειδικό τέλος ακινήτων που δεν έχουν πληρωθεί και έχει παρέλθει η προθεσμία των 80 ημερών για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, έχουν ήδη εκδοθεί 20.000 εντολές διακοπών που θα αρχίσουν να εκτελούνται από αύριο με προτεραιότητα στις περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τις 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία από τη ΓΕΝΟΠ: