Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ανατροπή μετά το PSI: φεύγει και από αρχηγός ο ΓιώργοςΑποχωρεί οριστικά και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Για «ξεκάθαρη πρόταση Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Μπεγλίτης σχετικά με την εισήγησή του σημερινού αρχηγού του Κινήματος να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής αρχηγού από τη βάση, συνδέοντας τις επιλογές του πρώην πρωθυπουργού με τις κρίσιμες ώρες για τη διαπραγμάτευση του PSI.

Απάντηση Τσοχατζόπουλου σε δημοσιεύματα
Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει δημοσιεύματα ότι ήταν στα δικαστήρια για την υπόθεση του «πόθεν έσχες» του εξέδωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Στην ανακοίνωση του γραφείου του κ. Τσοχατζόπουλου διευκρινίζεται:

Α) Η δήλωση πόθεν έσχες για το έτος 2010του πρώην υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου, -που κατατέθηκε έγκαιρα, ήταν ακριβέστατη και

Εμπλοκή στο PSI ανακοίνωσε το IIFΕμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (PSI) ανακοίνωσε το απόγευμα της την Παρασκευή το απόγευμα το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του Τσαρλς Νταλάρα και του Ζαν Λεμιέρ.


«Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, η πρόταση που προώθησε η Επιτροπή των Ιδιωτών Πιστωτών που περιλαμβάνει μία άνευ προηγουμένου απομείωση της ονομαστικής αξίας κατά 50% των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές και πάνω από 100 δισ. ευρώ σε ελάφρυνση του χρέους, δεν έχει

Αλλάζουμε εκπρόσωπο στο ΔΝΤΝέος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ορίστηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, ο Αθανάσιος Κατσάμπας, μέχρι πρότινος ανώτερο στέλεχος του ΔΝΤ.

Ο κ. Κατσάμπας καταλαμβάνει τη θέση του Π.

Ο Σημίτης και οι "σκελετοί στη ντουλάπα"

Όσοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Όλι Ρεν στο BBC, δυσκολεύτηκαν να εστιάσουν την προσοχή τους στο πραγματικά σημαίνον μήνυμα της «ανάκρισης».Οι επιθετικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου… Η προσπάθεια ενός Φινλανδού τεχνοκράτη, που προφανώς δεν είναι γεννημένος πολιτικός, να ξεγλιστρήσει… Η επιμονή των ΜΜΕ να πληροφορηθούν από αρμόδια χείλη, πόσο πιθανή είναι η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη…

Μάλλον όμως περισσότερο από όλα τα παραπάνω μαζί, εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι στο βαρύ υπονοούμενο που άφησε ο Όλι Ρεν για τα «πλαστά στοιχεία» με τα οποία υποστήριξε πολλές φορές στη διάρκεια της συνέντευξης, ότι μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ, το 2001.

Σε καθυστέρηση ένα στα τέσσερα δάνεια

Σχεδόν ένα στα τέσσερα καταναλωτικά δάνεια (περιλαμβάνονται και οι χορηγήσεις μέσω πιστωτικών καρτών) έχουν περάσει σε καθυστέρηση, ήδη από το τέλος... του περασμένου Ιουνίου, ενώ τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Τραπέζης της Ελλάδος για το τέλος του 2011, θα αποκαλυφθεί ότι το ποσοστό πλησίασε το 30%!

Η αύξηση των προβληματικών καταναλωτικών δανείων που χορηγούνταν μαζικά στις εποχές της τραπεζικής «φούσκας», χωρίς επαρκή αξιολόγηση των κινδύνων από τις τράπεζες και τους ίδιους τους δανειολήπτες, είναι εκρηκτική: Το 2007 ήταν η τελευταία χρονιά μείωσης των δανείων σε

Μυστηριώδεις ήχοι σε πολλά μέρη της γης! Σενάρια "Αποκάλυψης"!

Μυστηριώδεις ήχοι σε πολλά μέρη της γης! Σενάρια "Αποκάλυψης"! Βίντεο
Μυστηριώδεις ήχοι ακούγονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη και οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν την προέλευση της περίεργης αυτής βοής. Τελευταίο περιστατικό στην Κόστα Ρίκα, ενώ στο παρελθόν η βοή ακούστηκε στην Ουκρανία, τη νότια Σουηδία, τον Καναδά και τη βόρειο-ανατολική Αγγλία.

Οι κάτοικοι της Νάντης έγιναν όλοι Ελληνες!!!!

ΠΡΑΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Mε τον τίτλο "Είμαστε όλοι Έλληνες" η εφημερίδα "Ouest France" δημοσιεύει ρεπορτάζ για την κινητοποίηση κατοίκων της Νάντης που θέλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων, ζητώντας την ελληνική υπηκοότητα.

"Σε ένδειξη αλληλεγγύης, είμαι κι εγώ

Ερωτήματα για κρούσματα λευχαιμίας στη Γαλλία

Ερωτήματα εγείρουν στους επιστήμονες τα κρούσματα λευχαιμίας στα παιδιά κάτω των 15 ετών, τα οποία ενδέχεται να είναι πιο πολλά στις περιοχές γύρω από τους γαλλικούς πυρηνικούς σταθμούς, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, τα αποτελέσματα όμως της οποίας δεν επιτρέπουν την εξαγωγή επίσημων συμπερασμάτων.
Σε περίοδο 6 ετών τα κρούσματα λευχαιμίας που εντοπίστηκαν στα παιδιά κάτω των 15 ετών που ζουν στις περιοχές γύρω από 19

Υπερβολική χρήση του Διαδικτύου από τους εφήβους

Εθισμένοι στο διαδίκτυο είναι οι Έλληνες έφηβοι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).
Ένας στους τέσσερις εφήβους σερφάρει στο Internet για τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα τις καθημερινές, σχεδόν οι μισοί παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια καθημερινά, «συχνά χωρίς έλεγχο και χωρίς όρια», ενώ σχεδόν ένας στους έξι 15χρονους εμφανίζει συμπεριφορές εξάρτησης από τη χρήση του διαδικτύου.

Αυγό - γίγα έκανε μια κότα στη Σούδα

Είναι ακόμα μεγαλύτερο από αυτό που έχει μπει στο βίβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες...
Όπως διαβάζουμε στα haniotika-nea.gr μέχρι τώρα, είχε καταγραφεί ως μεγαλύτερο αυγό, εκείνο που έκανε μια κότα το 2008 στην Κούβα και ζύγιζε 180 γραμμάρια.
Πόσο είναι το ελληνικό; 200 γραμμάρια!
Εκπληκτος δηλώνει ο ιδιοκτήτης της κότας Γρηγόρης Ατσαλάκης:

«Μίνι» πλανητικό σύστημα θυμίζει τον Δία με τα φεγγάρια του

Σύγκριση μεγέθους ανάμεσα στο σύστημα του άστρου ΚΟΙ-961 και το σύστημα του Δία (Φωτογραφία: NASA/JPL-Caltech)
Ουάσινγκτον: Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA ανακαλύπτει όλο και μικρότερους πλανήτες να περιφέρονται γύρω από μακρινά άστρα. Αυτή τη φορά εντόπισε τρεις εξωπλανήτες σημαντικά μικρότερους από τη Γη, περίπου στο μέγεθος του Άρη, οι οποίοι κινούνται σε τροχιά γύρω από έναν κόκκινο νάνο, ένα αμυδρό άστρο λίγο μεγαλύτερο από τον Δία.

Πόλο: Ευχαριστίες της ΚΟΕ στη διοίκηση του ΝΟ Πατρών

Το ΔΣ της ΚΟΕ που συνεδρίασε σχετικά, αποφάσισε μεταξύ των άλλων:
*Να ευχαριστήσει και εγγράφως τόσο τον Δήμο Τρίπολης όσο και τον ΝΟ Πατρών, για τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση του διεθνούς τουρνουά υδατοσφαίρισης Γυναικών «Θέτις Καπ» και του προκριματικού αγώνα για το World League Ανδρών Ελλάδας – Ισπανίας.
*Να ευχαριστήσει την AEGEAN και την Farantouris Financial Advisors για τις προσφορές τους. Την μεν πρώτη για τη χορηγία της σε ότι αφορά την μετάβαση της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Γυναικών στο Αϊντχόφεν (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα), το Προολυμπιακό τουρνουά στην Τεργέστη και το Holiday Cup του Λος Άντζελες (13-26 Φεβρουαρίου), την δε δεύτερη για την δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη που θα παρέχει σε όλα τα ταξίδια των Εθνικών ομάδων όλων των αθλημάτων μας στο εξωτερικό.
*Ενέκρινε τα καμπ προετοιμασίας του Σπύρου Γιαννιώτη στη Νότια Αφρική

Επικίνδυνοι ιοί ανιχνεύονται στο λαθραίο κρέας άγριων ζώων

Μεγάλες ποσότητες κρέατος χιμπατζήδων και άλλων πρωτευόντων θηλαστικών διακινείται παράνομα σε αγορές της Δύσης (Φωτογραφία: Reuters)


Ουάσινγκτον Το κρέας πιθήκων και άλλων άγριων ζώων που εισάγεται παράνομα στις ΗΠΑ είναι συχνά μολυσμένο με επικίνδυνες ζωονόσους που μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο, αποκαλύπτει έρευνα σε φορτία που κατασχέθηκαν σε αρκετά αμερικανικά αεροδρόμια.
«Το παγκόσμιο εμπόριο άγριας ζωής έχει συντελέσει ιστορικά στην εμφάνιση και την εξάπλωση μεταδοτικών νοσημάτων» προειδοποιούν οι ερευνητές με δημοσίευσή τους στην ανοιχτή ηλεκτρονική επιθεώρηση PLoS

Τηλεοπτική αθλητική πανδαισία υπάρχει το Σάββατο

Τηλεοπτική πανδαισία για ένα ακόμη Σάββατο υπάρχει αύριο σε ότι αφορά τα αθλητικά δρώμενα και το πλήρες πρόγραμμα είναι το παρακάτω:
15:00 OTE SPORT1 Football League: Καλλονή - Λάρισα
16:00 OTE SPORT2 Serie B: Τορίνο - Άσκολι
17:00 NOVASPORTS 4 Premier League: Τότεναμ - Γουλβς
17:00 NOVASPORTS 1-HD Premier League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπόλτον
17:00 ΝΕΤ A1 Μπάσκετ: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
17:00 NOVASPORTS 7 Premier League: Τσέλσι - Σάντερλαντ
17:15 NOVASPORTS 3 Superleague: ΟΦΗ - Δόξα Δράμας

Μπάσκετ: Αμερικάνιση ενίσχυση στον Ολυμπιακό ενόψει Ευρωλίγκα

Και το όνομα αυτού... Έισι Λο! Αυτός είναι ο εκλεκτός του Ντούσαν Ίβκοβιτς για την ενίσχυση στην περιφέρεια του Ολυμπιακού, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ που έμεινε ελεύθερος από την Παρτιζάν συμφώνησε με τους Πειραιώτες και ο παίκτης ανακοινώθηκε ως το τέλος της σεζόν με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Λο κόστισε περίπου 35.000 ευρώ. Έτσι, ο Αμερικανός αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την περιφέρεια των «ερυθρολεύκων» λίγο πριν από το τζάμπολ του Top-16 της Ευρωλίγκα.
Η μεταγραφή του Λο πέρασε από σαράντα κύματα, αφού έπρεπε πρώτα να οδηγηθεί σε ναυάγιο η απόκτηση του Νεμάνια Ράσιτς που έφτασε μια ανάσα

Και η Ν.Ε.Π. παρούσα στη μεγάλη μάχη της εθνικής στην Πάτρα

Σύσσωμη η διοίκηση της ΝΕΠ παρακολούθησε το περασμένο Σάββατο στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» το παιχνίδι Ελλάδα-Ισπανία για τα προκριματικά του Γουόρλντ Λιγκ του πόλο.
Στις κερκίδες ήταν οι Μανόλης Ρογδάκης, Αλέκος Γαϊτανάρος, Χρήστος και Φρόσω Μανέτα, Κώστας Σκουζές, Αθηνά Ζέρβα, Θόδωρος Κανελλόπουλος, Σωτήρης Λαϊνιώτης, Τάκης Καραβιώτης, Χρήστος Αργυρόπουλος, Γιώργος Αντωνόπουλος, καθώς επίσης και προπονητές (Γιώργος Κακουλίδης, Μάκης Λυκούδης, Μαριάνο Γκαρθία) και αθλητές και αθλήτριες της ΝΕΠ.

Αχαΐα: Στο εδώλιο ιδιοκτήτης ακινήτου γιατί Αφγανοί αφόδευαν στο χωράφι του!

Πατρινός ιδιοκτήτης ακινήτου, θα καθίσει στις 13 Φεβρουαρίου στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθώς κατηγορείται πως σε έλεγχο...
που έγινε στην περιουσία του από επόπτες της Δημόσιας Υγείας διαπιστώθηκε πως στο εγκαταλελειμμένο κτίριο που υπάρχει στην περιοχή των Μποζαϊτίκων της Πάτρας, είχαν κατασκηνώσει 25 Αφγανοί λαθρομετανάστες.
Δεν υπήρχαν χώροι υγιεινής, με αποτέλεσμα αυτοί να αφοδεύουν στο χωράφι και τα γύρω οικόπεδα! Μάλιστα στο κλητήριο θέσπισμα που έλαβε, σημειώνονται και τα εξής:

"Είχες υποχρέωση να τηρείς καθαρό τον χώρο"!

Ο ιδιοκτήτης του χώρου διαμένει πιο πέρα από το συγκεκριμένο σημείο. Στο παλιό γιαπί είχαν φωλιάσει λαθρομετανάστες, όμως "αδυνατούσε" να παρέμβει φοβούμενος ακόμη και για τη ζωή του.

Ευχαριστίες του ΝΟ Πατρών για το οργανωτικό άριστα με Ισπανία

Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης πρόσφατου αγώνα Υδατοσφαίρισης για την FINA World League 2012, μεταξύ των Εθνικών ομάδων Ελλάδας και Ισπανίας στην Πάτρα, το ΔΣ του ΝΟΠ απευθύνει τις θερμές ευχαριστίες του προς :
1. Στους εθελοντές της διοργάνωσης οι οποίοι προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους προκειμένου να προετοιμαστεί και να διεξαχθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο o αγώνας
2. Στην Διοίκηση του Εθνικού Κολυμβητηρίου της Πάτρας «Ολυμπιονίκης Αντώνης Πεπανός» και ειδικά στον Πρόεδρο της επιτροπής Διοίκησης κ. Γιώργο Τελώνη που διέθεσε το κολυμβητήριο για την διεξαγωγή του αγώνα τον όποιο τίμησε με τη παρουσία του και βέβαια το προσωπικό του κολυμβητηρίου που συνέβαλε τα μέγιστα.
3. Στους υποστηρικτές χορηγούς ΛΟΥΞ, my ferry tickets, W-Restaurant, ΝΑΥΤΙΛΟΣ, CARNA, GT, ΜΑΧΡΩ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ που στήριξαν

Παναχαϊκή: Η μεγάλη και αξέχαστη μορφή του Θέμη Ρήγα

Σαν σήμερα 13 Γενάρη έφυγε άδοξα από της ζωή ένας θρυλικός παίκτης της Παναχαϊκής, ο Θέμης Ρήγας, γνωστός και ως "τραίνο" λόγω της μεγάλης εκρηκτικότητας και ταχύτητάς του
Ο Θέμης Ρήγας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1945 και απεβίωσε στις 13 Ιανουαρίου 1984 σε ηλικία 38 ετών. Ο Ρήγας έκανε μεγάλη καριέρα στην Παναχαϊκή.
Ήταν ένας από τους καλύτερους χαφ του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ένας από τους παίκτες που οδήγησαν την Παναχαϊκή στην έξοδο της στην Ευρώπη (1974 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ).
Ξεκίνησε από τα τσικό της Παναχαϊκής και το 1959, 14 ετών, πήγε στον Απόλλωνα Αθηνών Επέστρεψε στην Παναχαϊκή το 1962 κάνοντας και το ντεμπούτο του στη μεγάλη ομάδα σε ηλικία 16 ετών, την επόμενη χρονιά δόθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό Πατρών σαν αντάλλαγμα για την μεταγραφή του Κρητικού. Γύρισε στην Παναχαϊκή το 1965και το 1966δόθηκε πάλι δανεικός αλλά αυτή την φορά στην Θύελλα Πατρών. Το 1967 έκανε προσφυγή κατά της Θύελλας και επιστρέφει στην Παναχαϊκή όπου και παρέμεινε μέχρι το 1977 που πήρε μετεγγραφή για το Πάτραι αλλά από απαίτηση του προπονητή επιστρέφει την επόμενη χρονιά.
Στο τέλος της καριέρας του αγωνίστηκε σε ομάδες του Καναδά, ενώ φόρεσε

Νίκη και μόνο θέλει η Ορμή στην έξοδο της Άρτας

Με την Αναγέννηση Άρτας θα αγωνιστεί η Ορμή Λουξ στην επανέναρξη του Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Γυναικών χαντ-μπολ αύριο το απόγευμα στην Άρτα και στο ξεκίνημα του β' γύρου της κανονικής περιόδου.
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 18:00 στην πόλη της Ηπείρου, στο ντεμπούτο του Ζλάκτο Πετρονίγιεβιτς στον πάγκο των λεαινών. Ο Σέρβος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και θα έχει στη διάθεσή του όλες τις αθλήτριες, με στόχο τους δύο βαθμούς της νίκης. Μια ακόμη νίκη με

Απειλούσαν να αυτοκτονήσουν λόγω μισθού

Στο προσκήνιο ξανά η κινεζική Foxconn, καθώς πρόσφατα υπήρξε μία "μισθολογική διαφορά" που επιλύθηκε μετά από διαμαρτυρία... των εργαζομένων. Συγκεκριμένα 150 υπάλληλοι απείλησαν να αυτοκτονήσουν πέφτοντας από το κτίριο της εταιρείας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, η εταιρεία που παράγει εξαρτήματα για τους δυτικούς κολοσσούς της τεχνολογίας, ανακοίνωσε πως η διαφορά έληξε ειρηνικά ωστόσο ότι περίπου 45 εργάτες παραιτήθηκαν. Σημειώνει επίσης ότι το επεισόδιο, έγινε στο εργοστάσιο του Γουχάνστην κεντρική Κίνα.

Χαντ-μπολ: Η Ακαδημία δουλειά σε άνδρες και γυναίκες

Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας η ανδρική ομάδα χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ εν όψει της προετοιμασίας της για την επάνοδο στην αγωνιστική δράση της 21 Ιανουαρίου που θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παράδεισο Αμαρουσίου. Μάλιστα η εβδομάδα αναμένεται να κλείσει και με φιλικό αγώνα.
Την προετοιμασία της συνεχίζει η γυναικεία ομάδα του συλλόγου με προπονήτρια την Ελένη Αραβαντινού εν όψει του πρωταθλήματος της Β' εθνικής που θα συμμετάσχει από τις 4 Φεβρουαρίου. Στον ίδιο όμιλο με την Ακαδημία είναι και οι ομάδες του Αλκυών Δρεπάνου, του Γ.Σ. Σαλαμίνας και της Άνω Πόλης Άρτας. Οι προπονήσεις

Πόλο: Με Καραμπέτσο αλλά χωρίς Κολόμβο η εθνική στο Ευρωπαϊκό

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών Ντράγκαν Άντριτς, ανακοίνωσε σήμερα την 13άδα των διεθνών μας πολιστών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν (16-29 Ιανουαρίου).
Την αποτελούν οι: Φίλιππος Καραμπέτσος, Κώστας Τσαλκάνης (τερματοφύλακες), Κώστας Κοκκινάκης, Βαγγέλης Δελακάς (αμυντικοί), Ανδρέας Μιράλης, Γιώργος Ντόσκας, Μανώλης Μυλωνάκης, Γιάννης Φουντούλης, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Χρήστος Αφρουδάκης (περιφερειακοί), Κώστας Μουρίκης, Μάνθος Βουλγαράκης, Γιώργος Αφρουδάκης (φουνταριστοί).
Από τους 13, πρωτάρηδες σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι οι Καραμπέτσος,

Σε πέντε δόσεις η καταβολή αναδρομικών του ΕΚΑΣ

Σε πέντε δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 500 ευρώ, πρόκειται να ολοκληρωθεί η καταβολή των αναδρομικών ποσών...
του Επίδοματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), που οφείλονται σε 37.018 συνταξιούχους, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της διοίκησης του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

Ειδικότερα, η εξόφληση των οφειλόμενων αναδρομικών ποσών του ΕΚΑΣ θα γίνει, ως ακολούθως:

- Σε 22.468 συνταξιούχους, ήτοι σε ποσοστό 60,70% επί του συνόλου, με τη σύνταξη μηνός 2/2012, όταν το ποσό είναι μικρότερο ή ίσο των 500 ευρώ.

Πρώτη εμφάνιση Άντονι και Παπαστεργίου στην Παναχαϊκή

Αν και τίποτε δεν είναι σίγουρο σχετικά με την μορφή που θα έχει η 11άδα που θα παρατάξει ο κ. Καράτσης για την Παναχαϊκή στο Κυριακάτικο παιχνίδι της Αγυιάς (3μ.μ., ζωντανά από το ράδιο "Γάμμα"), εν τούτοις λογικά θα υπάρχει η επίσημη πρώτη για τους νεοαποκτηθέντες Πουρή και Άντονι, όπως πιθανότατα και για τον Παπαστεργίου, κάτι που σημαίνει, με δεδομένη και την απουσία λόγω καρτών του Ιωάννου, ότι η κοκκινόμαυρη αμυντική γραμμή θα αλλάξει (επιστρέφουν Λαμπρόπουλος και Κοιλιάρας).
Στην αποστολή ακόμη θα είναι οι Βλασόπουλος και Κωνσταντινίδης που απ' ότι φαίνεται παραμένουν ουσιαστικά και όχι τυπικά στην Παναχαϊκή, ενώ

Α2 βόλεϊ: Η Παναχαϊκή για τρίποντο αύριο με Καρδίτσα

Επιστρέφει στην Πάτρα η ομάδα βόλεϊ της ΠΓΕ στην αυριανή αγωνιστική της Α2 εθνικής κατηγορίας με αντίπαλο την Καρδίτσα (7μ.μ.) και στόχο τη νίκη και το τρίποντο, έτσι ώστε να παραμείνει ψηλά στην βαθμολογία.
Έχοντας τα γνωστά διοικητικά προβλήματα και έχοντας αποδυναμωθεί, αφού Πεφάνης και Βλαχοστάθης απουσιάζουν από τις δραστηριότητες της ομάδας, η Παναχαϊκή θέλει κόντρα στον ΣΠΑΚ να επιστρέψει στις νίκες, με την αποστολή της όμως να είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Οι προπονήσεις αυτής της εβδομάδας κύλησαν με προβλήματα λόγω απουσιών, του αγώνα των εφήβων με την ΕΑΠ και βεβαίως με το κλίμα αρκετά βαρύ,

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Διπλή αγωνιστική υποχρέωση για τη Ζάκυνθο

Διπλή πολύ κρίσιμη αγωνιστική υποχρέωση θα έχει αύριο και την Κυριακή η πρωτοπόρος και αήττητη στην Α1 ΕΣΚΑ-Η Ζάκυνθος, σε μια πολύ καθοριστική στροφή της διοργάνωσης.
Πιο συγκεκριμένα οι νησιώτες θα παίξουν αύριο στην κανονική ροή του προγράμματος με την Αγυιά στο νησί και την επόμενη ημέρα, στην Ακράτα με τους γηπεδούχους, σε ματς που εκκρεμεί από την προηγούμενη αγωνιστική.
Στόχος της ΑΓΕΖ οι τέσσερις βαθμοί συνολικά, που θα την κάνουν πλέον το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο και την απευθείας άνοδο στην Γ' εθνική.
Για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑ-Η εξάλλου, το Ληξούρι θα αντιμετωπίσει αύριο στην έδρα του την ΓΕΠ/Ιφιτος. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 1.30μ.μ.
- Το αυριανό πρόγραμμα τέλος της ΕΣΚΑ-Η έχει, ανά κατηγορία, ως εξής:

Πλήρη δράση αύριο στην Α' κατηγορία ΕΠΣΑ

Συνεχίζεται κανονικά αύριο η Α' κατηγορία της ΕΠΣΑ με την 18η αγωνιστική και το πιο σημαντικό παιχνίδι στα ψηλά της βαθμολογίας, την αναμέτρηση του πρωτοπόρου Εθνικού Σαγείκων στην Πάτρα με την πάντα υπολογίσιμη Αστραπή.
Οι φιλοξενούμενοι είναι στην κορυφή με +4 από τις άλλες ομάδες που τους ακολουθούν και αν πάρει αύριο και το τρίποντο, τότε θα έχει κάνει το πιο καίριο βήμα στο δρόμο για να αναδειχτεί πρωταθλητής.
Αναλυτικά όλα τα αυριανά παιχνίδια

Στο τραπέζι η αύξηση της βοήθειας στην Ελλάδα

Επιβεβαίωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις πληροφορίες ότι στις συναντήσεις της γενικής διευθύντριας του Ταμείου Κριστιν Λαγκάρντ...
με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί εξετάσθηκε εκτενώς το ζήτημα της Ελλάδος.

Ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του ΔΝΤ Τζέρι Ράϊς στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον δήλωσε πως οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία απασχόλησαν τις επαφές Λαγκάρντ με Μέρκελ και Σαρκοζί και δεν διέψευσε, αλλά και ούτε επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που φέρουν την Γενική Διευθύντρια του Ταμείου να έχει ζητήσει από τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας η βοήθεια προς την Ελλάδα να αυξηθεί κατά ένα σημαντικό ποσό δεκάδων δισ. ευρώ.

Ο Απόλλων ταξιδεύει για Αθήνα ενόψει αύριο Παγκρατίου

Στο δρόμο για την Αθήνα είναι την ώρα αυτή η αποστολή του Απόλλωνα, αφού πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση στην Περιβόλα και αμέσως μετά, παίκτες τεχνικό τημ και διοικητικά στελέχη επιβιβάστηκαν στο πούλμαν για την πρωτεύουσα.
Η αποστολή του Απόλλωνα το βράδυ θα καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο για το αυριανό μεγάλο παιχνίδι με το Παγκράτι στο άδειο κλειστό του ΜΕΤΣ και με μοναδικό στόχο την κατάκτηση των δυο βαθμών, μετά από πολύ καιρό

Α1 βόλεϊ: Η ΕΑΠ μάχεται στις 7μ.μ. εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ

Το πρώτο παιχνίδι του β΄ γύρου του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής βόλεϊ φιλοξενείται στο κλειστό της Πυλαίας. Η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΕΑ Πατρών ανοίγει την «αυλαία» του β΄ γύρου της Volleyleague σήμερα το απόγευμα της Παρασκευής (σε λίγο, 19.00, Novasports4).
Ο «δικέφαλος» προέρχεται από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ενώ η αχαϊκή ομάδα από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες (από Ολυμπιακό και Εθνικό).
«Τα παιχνίδια με την ΕΑΠ είναι πάντα ντέρμπι κι έτσι το αντιμετωπίζουμε. Προερχόμαστε από μια καλή εμφάνιση και μια μεγάλη νίκη, αλλά θέλουμε

Καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό μέσω κοινωνικής χρηματοδότησης

Mέσω της μεθόδου της κοινωνικής χρηματοδότησης (crowd‐sourcing, crowd‐funding) και των κοινωνικών δικτύων, σκοπεύουμε να συγχρηματοδοτήσουν μια διαφημιστική καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό στις ΗΠΑ.


-Στόχος χρηματοδότησης Α΄φάσης: τουλάχιστον $ 7,500

-Media: Μία υπαίθρια διαφήμιση σε κεντρικό δρόμο της Νέας Υόρκης για 30 ημέρες. Όσο περισσότερα χρήματα συλλέξουμε τόσο περισσότερο διαφημιστικό χώρο θα αγοράσουμε. Aυτο θα δημιουργήσει πολύ μεγαλα περιθώρια για να πάρει η καμπάνια δωρεών δημοσιότητα απο Media που θα γράψουν θετικά λογια για τη πρωτοβουλία.

-Πλάνο: χρηματοδότηση Ιαν‐Φεβ και διαφημιστική καμπάνια Μάρτιος‐Απρίλιος. Η Α’ φάση θα ειναι η πιλοτική περίοδος, που θα μας επιτρέψει να δοκιμάσουμε να πάμε πολύ πιο μακριά απο τη δημοσίευση μιας υπαίθριας διαφήμισης. Εφόσον αυτή η πρώτη καμπάνια είναι επιτυχημένη σκοπεύουμε να την επαναλλάβουμε με μεγαλύτερο χρηματικό στόχο και σε περισσότερες γεωγραφικές περιοχές.

Κοντά στο 1 εκατ. οι άνεργοι

Στο ύψος ρεκόρ του 18,2% εκτινάχθηκε η ανεργία τον Οκτώβριο, έναντι 17,5% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Στο «μαύρο κατάλογο» των ανέργων ο οποίος πλέον αριθμεί πάνω από 900.000 άτομα, προστέθηκαν μόλις σ’ ένα έτος 220.000 άτομα. Το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2010 ήταν 13,5%.

Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι ανήλθαν σε 903.525 άτομα και αυξήθηκαν κατά 219.478 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2010 (αύξηση 32,1%) και κατά 45.869 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο 2011 (αύξηση 5,3%).

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις για τα πυρηνικά του Ιράν»

Οι χώρες της Δύσης, που ισχυρίζονται ότι το Ιράν προσπαθεί να δημιουργήσει πυρηνικό όπλο, δεν έχουν τις δέουσες αποδείξεις...
σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πάτρουσεφ στο πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Ακούμε ήδη πολλά χρόνια συνεχώς συζητήσεις ότι οι Ιρανοί θα κατασκευάσουν την ατομική βόμβα σχεδόν την επόμενη εβδομάδα, όμως η ύπαρξη στρατιωτικής διάστασης στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης έως και τώρα δεν έχει από κανέναν αποδειχθεί, ούτε το γεγονός αυτό εμπόδισε τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα να δηλώσει με βεβαιότητα ότι το χτύπημα στο Ιράν θα υπάρξει σε κάθε περίπτωση», δήλωσε ο κ. Πάτρουσεφ.

"Διαζύγιο" Παναχαϊκής με Χλωρό και Κυβελίδη (μαζί και με Δενδρινό)

Του ΜΙΛΤΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πανηγυρική ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ για μια ακόμη φορά του ράδιο "Γάμμα" και του blog, αφού όπως είχαμε αποκαλύψει από τις 1 το μεσημέρι θα αποτελέσουν παρελθόν από την Παναχαϊκή οι Κυβελίδης Χλωρός (μαζί με τον Μενδρινό), έτσι και έγινε πριν από λίγο οριστικά και αμετάκλητα, με την παρακάτω επίσημη λιτή και απόλυτα ουσιαστική ανακοίνωση από τη πατρινή ΠΑΕ.
"Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει

Κατοικήσιμη «Σελήνη» σε δίδυμα άστρα

Πριν από λίγους μήνες επιστήμονες εντόπισαν έναν πλανήτη στο Kepler 16, ένα σύστημα που αποτελείται από δύο άστρα.
Ομάδα αστροφυσικών στις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι είναι πιθανό ο πλανήτης να διαθέτει έναν δορυφόρο που πιθανώς να διαθέτει συνθήκες ευνοϊκές για την παρουσία της ζωής.

Το δίδυμο σύστημα

Το σύστημα Kepler 16 βρίσκεται σε απόσταση 200 ετών φωτός από τη Γη και τον περασμένο Σεπτέμβριο εντοπίστηκε εκεί ένας πλανήτης, ο Kepler 16b. Ο πλανήτης αυτός είναι ένας γίγαντας αερίων με μάζα ανάλογη με αυτή του Κρόνου και το εντυπωσιακό είναι ότι περιστρέφεται γύρω από τα δύο άστρα ταυτόχρονα. Πρόκειται για τον πρώτο πλανήτη που εντοπίζεται να κινείται γύρω από δύο άστρα και γι’ αυτό η ανακάλυψη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική.

Δυσαρεστημένοι με τα εισοδήματά τους οι Ρουμάνοι

Το 24% των Ρουμάνων θεωρεί ότι τα χρήματα που παίρνει δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες και το 43% εκτιμά ότι...
τα έσοδά του μετά βίας καλύπτουν τα μηνιαία έξοδα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Ρουμανικό Ινστιτούτο Αξιολόγησης και Στρατηγικής.

Το 21% των ερωτηθέντων απαντά ότι κατορθώνει να καλύψει τα έξοδα του μήνα.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η πλειοψηφία των Ρουμάνων, ποσοστό 41% υποστηρίζει ότι χρειάζεται τουλάχιστον 2000 λέι για να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή και το 34% ότι χρειάζεται το ελάχιστο 1000 λέι (1 ευρώ=4,36 λέι).

Ιερέας παρέσυρε με αυτοκίνητο και σκότωσε μία επαίτη

Με τραγικό τρόπο έφυγε από τη ζωή μία 63χρονη γυναίκα, επαίτης φαναριών, υπήκοος Βουλγαρίας, που παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, καθώς περπατούσε με κατεύθυνση το Βόλο, στο Σωρό Αλυκών... Συγκεκριμένα, ένα αυτοκίνητο, που περνούσε με ταχύτητα και οδηγούσε ιερέας, παρέσυρε την άτυχη γυναίκα, σε μια σφοδρή σύγκρουση που είχε αποτέλεσμα τον διαμελισμό της.
Το δυστύχημα έγινε στο 7ο χλμ. της εθνικής οδού Βόλου - Ν. Αγχιάλου, με το Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο ιερέας, ηλικίας 68 χρονών, κάτοικος Βόλου, μάρκας BMW, να κατευθύνεται προς Βόλο.Το αυτοκίνητο έπεσε με δύναμη πάνω στην άτυχη 63χρονη, που βρήκε επί τόπου τον θάνατο, ενώ επί τόπου πήγαν κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και ένα όχημα της πυροσβεστικής με τέσσερις άνδρες, που συνέδραμαν στην περισυλλογή της σορού, που κυριολεκτικά είχε διαμελιστεί.

"Δεν είναι λύση η πράξη νομοθετικού περιεχομένου"

Τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο να προβεί η κυβέρνηση σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ώστε να εγκριθούν οι μεταβολές στο μισθολογικό κόστος εξέφρασε χθες το βράδυ ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης....
“Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη ρύθμιση των εργασιακών και των μισθολογικών ζητημάτων δεν αποτελεί λύση” υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA ο κ. Κουτρουμάνης, επαναλαμβάνοντας ότι μοναδική θεμιτή λύση αποτελεί η διαπραγμάτευση και συμφωνία επί του θέματος των κοινωνικών εταίρων.

226 αυτοκτονίες απέτρεψε η αστυνομία μέσω διαδικτύου

Σε 226 αποτροπές αυτοκτονιών προχώρησε η αστυνομία το 2011. Ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα σε 24ωρη βάση, διενεργεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για τον εντοπισμό συνανθρώπων μας, που εκδηλώνουν πρόθεση αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου...
Το έτος που πέρασε (2011) το εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό εντόπισε στις ψηφιακές έρευνες του διαδικτύου 226 ανθρώπους που εκδήλωσαν τέτοια πρόθεση και προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες αστυνομικές ενέργειες για την αποτροπή.
Είναι σημαντική η συνεργασία του προσωπικού της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με εξειδικευμένους επιστήμονες από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που συνδράμουν στη προσπάθειες για τη μετέπειτα ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων αυτών.

Νέα σύλληψη για χρέη στο δημόσιο

Ένας 61χρονος συνελήφθη στο Κορωπί, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για οφειλές προς το Δημόσιο...
Σε βάρος του διαχειριστή εταιρείας εμπορίας συστημάτων αλουμινίου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο που ανέρχονται στα 255.474,18 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Από 1η Φεβρουαρίου η απογραφή για τα επιδόματα πρόνοιας

Ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μέσω των ΚΕΠ. Η υποβολή αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 16 Μαρτίου. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν απογραφεί, δεν θα λαμβάνει το επίδομα το οποίο λάμβανε μέχρι σήμερα...
Η απογραφή αφορά τους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ, είτε λαμβάνουν ένα ή περισσότερα επιδόματα από τη λίστα με τις κατηγορίες επιδομάτων που ακολουθεί:
Βαριάς Αναπηρίας, Βαριάς Νοητικής Καθυστέρησης, Εγκεφαλικής Παράλυσης, Κώφωσης, Κίνησης, Παραπληγικών, Τετραπληγικών και Ακρωτηριασμένων Ανασφάλιστων, Παραπληγικών, Τετραπληγικών και Ακρωτηριασμένων ασφαλισμένων Δημοσίου, Συγγενούς

Χορηγούνται και πάλι φάρμακα στους ασφαλισμένους των ταμείων

Άνοιξαν για λίγο οι στρόφιγγες των φαρμακοποιών σε Αθήνα, Πειραιά και Αχαΐα, καθώς μετά την αναστολή των κινητοποιήσεών τους, ξεκίνησε και πάλι η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους των ταμείων με πίστωση...
“Πυροσβεστικό” ρόλο για την αναστολή των κινητοποιήσεών τους διαδραμάτισε η προώθηση ρύθμισης των χρεών των ταμείων προς τα φαρμακεία, με σχετικό νομοσχέδιο από το υπουργείο Οικονομικών.

Παναχαϊκή: Εσθονός διεθνής στα υπόψιν του Κούγια, "κολλάει" του Γάλλου Κιμπικούλα!!!

Στα μεταγραφικά της Παναχαϊκής, προφανώς και τα όποια τελικά βήματα θα “παγώσουν" για ένα μικρό διάστημα και μέχρι την επιλογή του νέου προπονητή, στη διάθεση πάντως του κ. Κούγια υπάρχει λίστα με ξένους παίκτες πολύ καλής αγωνιστικής αξίας αλλά και φθηνοί οικονομικά.
Μια τέτοια περίπτωση αφορά διεθνό Εσθονό που έχει προταθεί σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η συμφωνία με τον Αλεξ Κιμπικούλα, που συνεχίζει να είναι στην Γαλλία λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας της συζύγου του.
Μάλιστα και όπως λέγεται, η περίπτωση του Εσθονού δείχνει λίαν

Καθολικός ιερέας κακοποιούσε ανήλικα αγόρια

Ένας καθολικός ιερέας παραδέχθηκε σε γερμανικό δικαστήριο ότι κακοποιούσε σεξουαλικώς τρία αγόρια για περισσότερα από οκτώ χρόνια. Ο 46χρονος... σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, συνελήφθη για πρώτη φορά το προηγούμενο καλοκαίρι.
Παρόμοια περιστατικά έχουν πλήξει τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια, αναγκάζοντάς την να ξεκινήσει ανεξάρτητες έρευνες ακόμη και για υποθέσεις του 1945.

Ιερέας παρέσυρε με αυτοκίνητο και σκότωσε μία επαίτη

Με τραγικό τρόπο έφυγε από τη ζωή μία 63χρονη γυναίκα, επαίτης φαναριών, υπήκοος Βουλγαρίας, που παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, καθώς περπατούσε με κατεύθυνση το Βόλο, στο Σωρό Αλυκών... Συγκεκριμένα, ένα αυτοκίνητο, που περνούσε με ταχύτητα και οδηγούσε ιερέας, παρέσυρε την άτυχη γυναίκα, σε μια σφοδρή σύγκρουση που είχε αποτέλεσμα τον διαμελισμό της.
Το δυστύχημα έγινε στο 7ο χλμ. της εθνικής οδού Βόλου - Ν. Αγχιάλου, με το Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο ιερέας, ηλικίας 68 χρονών, κάτοικος Βόλου, μάρκας BMW, να κατευθύνεται προς Βόλο. Το αυτοκίνητο έπεσε με δύναμη πάνω στην άτυχη 63χρονη, που βρήκε επί τόπου τον θάνατο, ενώ επί τόπου πήγαν κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και ένα όχημα της πυροσβεστικής με τέσσερις άνδρες, που συνέδραμαν στην περισυλλογή της σορού, που κυριολεκτικά είχε διαμελιστεί.

"Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει κούρεμα με τη συμμετοχή ιδιωτών"

“Μία συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για το κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να επιτευχθεί” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας Societe Generale, στην εφημερίδα Les Εchos...
O Frederic Oudea, τόνισε ότι “οι τράπεζες έχουν κάνει εξαιρετικές προσπάθειες” και ότι “οι τελικές απώλειες πολύ πιθανό να ξεπεράσουν το 50%”.
“Πολύ καλές είναι οι πιθανότητες”, σύμφωνα με τον ίδιο, “για μία συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες για την Ελλάδα, όπως άλλωστε είχε τονίσει και στις 6 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ανταγωνίστριας τράπεζας της Societe Generale, BNP Paribas, με απώλειες μεγαλύτερες του 50%”.

226 αυτοκτονίες απέτρεψε η αστυνομία μέσω διαδικτύου

Σε 226 αποτροπές αυτοκτονιών προχώρησε η αστυνομία το 2011. Ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα σε 24ωρη βάση, διενεργεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για τον εντοπισμό συνανθρώπων μας, που εκδηλώνουν πρόθεση αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου...
Το έτος που πέρασε (2011) το εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό εντόπισε στις ψηφιακές έρευνες του διαδικτύου 226 ανθρώπους που εκδήλωσαν τέτοια πρόθεση και προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες αστυνομικές ενέργειες για την αποτροπή.
Είναι σημαντική η συνεργασία του προσωπικού της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με εξειδικευμένους επιστήμονες από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που συνδράμουν στη προσπάθειες για τη μετέπειτα ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων αυτών.

"Τελειώνει" από την Παναχαϊκή και ο Χλωρός, λύνεται το συμβόλαιό του!


Του ΜΙΛΤΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τέλος από την Παναχαίκή τελικά σε λίγη ώρα θα είναι και ο Χλωρός όπως αποκαλύπτουμε. Παρότι ο κ. Κούγιας είχε ανακοινώσει πριν δυο ημέρες τη συμφωνία για παραμονή του παίκτη στην πατρινή ομάδα, τελικά φάνηκε νέα διάσταση απόψεων γύρω από τους τελικούς οικονομικούς όρους και σε μια ώρα περίπου, στα γραφεία