Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Υπό αξιολόγηση 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι- Σαρωτικές αλλαγές στο βαθμολόγιο


Προσδιορίζονται οι φορείς του δημόσιου τομέα, των οποίων οι οργανικές μονάδες και το προσωπικό θα αξιολογηθούν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 35, παρ. 4 του Ν4024/2011, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικων Δημήτρη Ρέππα και Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου. Ως εκ τούτου, 800.000 περίπου δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν υπό αξιολόγηση με στόχο τη μείωση του Δημοσίου κατά 30%.

Χρήσιμες συμβουλές ενόψει των εκπτώσεων ...


Λίγο πριν την επίσημη έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων στις 16 Ιανουαρίου και μετά από μία μακρά περίοδο με πληθώρα προσφορών και προωθητικών ενεργειών, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών παρέχει χρήσιμες συμβουλές προς τους καταναλωτές, τονίζοντας ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους και να...
αποφεύγουν πιθανές παγίδες από αθέμιτες και επιθετικές εμπορικές πρακτικές.
Ειδικότερα, το ΚΕ.Π.ΚΑ. επισημαίνει τα εξής:

Πυροβόλησε και σκότωσε τον εισαγγελέα που τον δίκαζε!


Νεκρός από τα πυρά ενός κατηγορουμένου έπεσε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου
ο εισαγγελέας που τον δίκαζε.
Ο κατηγορούμενος πυροβόλησε και σκότωσε τον εισαγγελέα την ώρα της δίκης του σε δικαστήριο του Νταχάου, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία της Βαυαρίας.
Ο δράστης συνελήφθη. «Θα πρέπει να δούμε αν πυροβόλησε και άλλα άτομα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους

«Οι πιστωτές αρνούνται να βοηθήσουν την Ελλάδα»


«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Berliner Morgenpost, που αναφέρεται στην άμεση ανάγκη χρηματοδότησης της Αθήνας. «Διάσωση ή Game over; Εάν η Ελλάδα δεν λάβει φρέσκο χρήμα, το κράτος δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τα χρέη του, παρατηρεί η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός γίνεται δραματικότερη μέρα με την ημέρα. Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του πρωθυπουργού για το πόσο

Παλαιστίνη: Εκεί που ο ΟΗΕ κλείνει τα μάτια...Όλα ξεκινάνε το 1947 όπου ο ΟΗΕ αποφασίζει με το νόμο 181 να διχοτομήσει την Παλαιστίνη στα δύο για την δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους με το 57% των εδαφών και ενός αραβικού με το 43% των εδαφών. Οι Άραβες φυσικά δεν το δέχονται και έτσι αρχίζει ένας συνεχής πόλεμος ανάμεσα στους παλαιστινίους και στους Ισραηλίτες.
Τον Μάιο του 1948 σιωνιστικές τρομοκρατικές ομάδες οι οποίες...
είχανε εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί από την Βρετανία αρχίζουν να κάνουν επιθέσεις σκοτώνοντας

Νέα μορφή εταιρείας για ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας


Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που βρίσκεται υπό συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο, υπάρχει πρόβλεψη για τη δυνατότητα δημιουργίας ενός νέου εταιρικού τύπου και συγκεκριμένα τη σύσταση κεφαλαιουχικής εταιρείας, με έδρα την Ελλάδα, νομική

Η Microsoft προειδοποιεί τους χρήστες για επικίνδυνα email!


Η Microsoft εφιστά την προσοχή των χρηστών της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αναφορικά με τη διακίνηση παραπλανητικών μηνυμάτων (spam emails), τα οποία ζητούν από τους παραλήπτες την προώθησή τους και στη συνέχεια τη συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων με πρόσχημα ότι

Τι θα γίνει αν καταρρεύσει η ευρωζώνη;Σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit (του Economist), υπάρχουν 40% πιθανότητες να διαλυθεί η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση μέσα στην επόμενη διετία. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, οι επιπτώσεις θα ήταν τρομερές για τα κράτη και τις... επιχειρήσεις της ευρωζώνης.
Όμως τι ακριβώς θα συνέβαινε σε μια τέτοια περίπτωση;
Η οικονομική παραγωγή της ευρωζώνης συνολικά

Στοιχεία σοκ: Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο οι άνεργοι στην Ελλάδα!


Οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις γίνονται πραγματικότητα ενώ η αλήθεια είναι ακόμη χειρότερη!Ο επίσημος αριθμός των ανέργων στη χώρα μας ανέρχεται κοντά στο 1.000.000.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, πέρυσι τον Οκτώβριο εκτινάχθηκε στο 18,2% με περίπου 220.000 ανθρώπους να προστίθενται στη «μαύρη λίστα».
Οι νέοι δοκιμάζονται περισσότερο από όλους, καθώς σχεδόν ένας στους δυο είναι άνεργος!
Επίσης παρελθόν αποτελεί η πάλαι ποτέ πραγματικότητα ότι, στα μεγάλα αστικά κέντρα

Έκαναν "φτερά" πάνω από 64 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες!


Περισσότερα από 64 δισ. ευρώ «αποσύρθηκαν» από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα από τα τέλη του 2009 μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2011, λόγω των επιπτώσεων της δημοσιονομικής κρίσης που διανύει η Ελλάδα. Όπως αναφέρεται στο....

ΣΟΚ από τον Οίκο Fitch> Η διαδιακασία του PSI για την Ελλάδα είναι μια καταστροφή! (Τι μας κρύβουν, οι ανίκανοι και επικίνδυνοι για τη χώρα, Παπαδήμος και Βενιζέλος;)


Η διαδικασία της συμμετοχής του ιδιωτικού κλάδου στη μείωση του ελληνικού χρέους ήταν «μια καταστροφή», επισήμανε ο επικεφαλής του τμήματος κρατικής ανάλυσης της Fitch, David Riley. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι εάν οι συνομιλίες με τους πιστωτές για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία, αυτό θα αποτελέσει
μεγάλο ρίσκο για την ευρωζώνη.
Η εφαρμογή του PSI στην Ελλάδα ήταν «ειλικρινά μια καταστροφή», δήλωσε ο David Riley σε

"Λουλου ο Παπαδήμος"


ΛΕΕΙ Ο ΤΡΑΓΚΑΣ
Σκληρή επίθεση προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, εξαπέλυσε μέσα από την ραδιοφωνική του, εκπομπή στον Real fm, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας. Είπε πολλά και ενδιαφέροντα, ωστόσο, ιδιαίτερη αξία είχαν όσα άφησε να εννοηθούν. Ο Τράγκας, έφτασε στο....

So Tiri - Feta kai Psomi (Official Music Video)


Τέλος Τόγιας και Καραβίτης από την Κόρινθο!

Απρόσμενες εξελίξεις σημειώθηκαν στην Κόρινθο, καθώς ο προπονητής, Γιώργος Τόγιας, υπέβαλλε την παραίτησή του από τη συνέχεια του περιφερειακού ρπωταθλήματος.
Οι λόγοι που επικαλέστηκε ο έμπειρος τεχνικός είναι η κριτική που δέχεται για την εικόνα της ομάδας, παρά το γεγονός ότι είναι πρώτη στον 7ο όμιλο, με αέρα τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο Μανδραϊκό. Η παραίτησή του έγινε δεκτή και η «Μπάρτσα» βρίσκεται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη

Παναχαϊκή: Επαφή με τον Μιχάλη Δημητρίου και όχι μόνο...

Αν και τα πάντα στις αποφάσεις του προέδρου της Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια υπάρχει το στοιχείο του απρόβλεπτου, εν τούτοις οι πληροφορίες θέλουν από το περιβάλλον του νέο προπονητή στην ομάδα να μην υπάρχει πριν την ερχόμενη Δευτέρα.
Και αυτό όχι γιατί ήδη δεν έχει μιλήσει με αρκετούς από τους “ελεύθερους” που υπάρχουν στην αγορά, θέλει όμως τη φορά αυτή να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή, μια και με αυτή θα πάει μέχρι το τέλος της σαιζόν.
Το όνομα του Μιχάλη Γρηγορίου που κυκλοφορεί τελευταία είναι από αυτά που δεν τον αφήνουν ασυγκίνητο, “όχι όμως και το μοναδικό”, όπως εύστοχα παρατηρεί ο ίδιος ο κ. Κούγιας, σε όποιον τον ρωτάει.
Σε ότι αφορά αυτό που ψάχνει ο Αλέξης Κούγιας για το προπονητικό κενό στην “κοκκινόμαυρη” ομάδα, δεν κρύβει να το παρουσιάσει και δημόσια. “Θέλω νέο και φιλόδοξο

(Κινέζοι εργαζόμενοι απειλούν με ομαδική αυτοκτονία γιατί δεν πληρώθηκαν όσα τους είχαν υποσχευθεί..) Έτσι θα μας καταντήσουν...Εκατοντάδες υπάλληλοι της Foxconn, του κινεζικού γίγαντα των ηλεκτρονικών που κατασκευάζει συσκευές για μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft και η Apple, απείλησαν να.. βάλουν τέρμα στη ζωή τους γιατί δεν πληρώθηκαν όσα τους είχαν υποσχεθεί.
Όπως αναφέρει το Tom’s Hardware, στια αρχές Ιανουαρίου 300 υπάλληλοι απείλησαν να πηδήξουν από τη στέγη εργοστασίου που κατασκευάζει τα Xbox 360.
Οι εργάτες είχαν ζητήσει αύξηση την οποία η

Μπάσκετ: Το Ωλ Σταρ γκέιμ φέτος σε τρεις πόλεις!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του All Star Game, η διοργάνωση θα είναι τριήμερη και διεξαχθεί σε τρεις πόλεις.
Συγκεκριμένα, η διοργάνωση θα λάβει χώρα το τριήμερο 2-4 Μαρτίου, με το «τζάμπολ» να γίνεται στο Βόλο με τον αγώνα Παλαιμάχων. Η συνέχεια θα δοθεί στα Τρίκαλα με τον αγώνα των Ελπίδων και τη διεξαγωγή του All Star Basket με Καρότσι, ενώ ο κυρίως αγώνα του All Star Game θα γίνει στη Λάρισα την Κυριακή 04/03.
Επιπροσθέτως, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Σεμιναρίου Προπονητών για νέους προπονητές σε συνεργασία με το ΣΕΠΚ και Σεμινάριο Μπάσκετ από καταξιωμένους αθλητές σε ακαδημίες αθλητών στο κλειστό γυμναστήριο της Καρδίτσας.
Στην εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου, η οποία διεξήχθη σήμερα το μεσημέρι στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, χαιρετισμούς απηύθυναν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού - Πολιτισμού και Κοινωνικής Συνοχής και παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας Ευθύμης Ρεντζιάς, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης και ο αντιπρόεδρος του ΠΣΑΚ Γιάννης Καλαμπόκης. Το συνοπτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:
- Παρασκευή 02/03 (Κλειστό Νέας Ιωνίας Βόλου)
All Star Game Παλαιμάχων
- Σάββατο 03/03 (Δ.Γ. Τρικάλων)
All Star Game Basket με καρότσι
All Star Game Ελπίδων
- Κυριακή 04/03
Κ.Γ. Καρδίτσας
Σεμινάριο προπονητών
Σεμινάριο μπάσκετ από καταξιωμένους αθλητές Basket League ΟΠΑΠ σε ακαδημίες αθλητών
ΕΑΚ Νεάπολης Λάρισας
All Star Game Greek Stars - Rest of the world.

Αλέξης Κούγιας: "Ποτέ δεν ζήτησα να φύγει ο Κυβελίδης..."

Στην σεναριολογία που κάνει λόγο για πιθανή αλλαγή δεδομένων στο θέμα του Λεωνίδα κυβελίδη, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας το ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά και πάλι με επίσημη αναφορά του.
“Εγώ ποτέ δεν ζήτησα να φύγει ο Κυβελίδης. Τουναντίον θέλω να μείνει, αλλά με τα νέα οικονομικά δεδομένα που επιβάλλονται. Δεν μπορεί κάποιοι συμπαίκτες του με μεγαλύτερη αγωνιστική προσφορά να αμοίβονται κατά πολύ λιγότερο, και αυτός με δυσανάλογη παρουσία και βοήθεια στην ομάδα, να θέλει κατά πολύ περισσότερα χρήματα.
Άρα, είναι θέμα του Κυβελίδη το τι θέλει να κάνει με την ομάδα και επαναλαμβάνω, η δική μου θέση από την αρχή ήταν μια και μοναδική, να μείνουν όλοι στην ομάδα, αλλά σε κάποιους τα νούμερα στα οικονομικά πρέπει να αλλάξουν.
Άλλωστε, τους τόνισα ότι με τα μπόνους που τους δίνω για πλέι-οφ ανόδου και Σούπερ Λίγκα, χαμένοι δεν θα βγουν και επί της ουσίας, όλα τους τα λεφτά θα πάρουν”
- Με τον Κυβελίδη το σημερνό ραντεβού δεν έγινε λόγω

Κόβουν τα δώρα και σε όσους συνταξιούχους παίρνουν κάτω από 400 ευρώ!...Ούτε αρχή ούτε τέλος έχει το φοροεισπρακτικό αμόκ της κυβέρνησης, καθώς μετά από ενάμισι χρόνο Μνημόνιο αποκαλύπτεται τώρα ότι, παρά τη γενική σφαγή μισθών και συντάξεων, υπήρχαν και χιλιάδες περιπτώσεις όπου...
χαμηλοσυνταξιούχοι ελάμβαναν δώρα και Χριστουγέννων και Πάσχα, έως και 200 ευρώ μεγαλύτερα από εκείνα που ελάμβαναν... τους καλούς καιρούς.
Στο πολυνομοσχέδιο υπάρχει διάταξη με την

Βόλεϊ: Η ΕΑΠ ανακοίνωσε την απόκτηση Παναγιώτη Καραγιάννη

Το Δ.Σ. του ΤΑΑ ΕΑΠ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον λίμπερο Παναγιώτη Καραγιάννη ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι τον Μάιο.
Ο Παναγιώτης Καραγιάννης είναι 25 ετών, έχει ύψος 1.85 και στην έναρξη της φετινής σεζόν αγωνίστηκε στον Απόλλων Καλαμαριάς ο οποίος πριν λίγες μέρες αποχώρησε από το πρωτάθλημα.
Η διοίκηση της ΕΑΠ έχει ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για την έκδοση του δελτίου του από την ΕΣΑΠ.
Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημερι ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΕΑΠ για το εκτός έδρας, παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που θα διεξαχθεί το απόγευμα (19.00) της Παρασκευής.
Ο τεχνικός της Πατρινής ομάδας, Γιώργος Χριστόπουλος, δήλωσε: «Η αναμέτρηση

Οι διαιτητές το Σάββατο στην Α2 εθνική μπάσκετ

Το πρόγραμμα, οι διαιτητές και οι κομισάριοι της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών στο μπάσκετ το Σάββατο το απόγευμα έχουν ως εξής:
ΔΑΚ Άργους 17.00 ΑΕΚ Άργους – Δόξα Λευκάδας Βαρδάλος, Αναστόπουλος Α., Δημόπουλος (Κόκκορης)
Λαυρίου 17.00 Λαύριο – Ερμής Λαγκαδά Σταματόπουλος, Τζαφλέρης, Τσώνος Μ. (Μαυρούδης)
3ο Κλ.Ανω Λιοσίων 15.00 ΑΕΚ – Αμύντας Μάνος, Θεονάς, Ντάβαρης (Τασούλας)
ΚΓ Κατερίνης 17.00 Πιερικός/Αρχέλαος – Ν.Κηφισιά Μπήτης, Παφίλης, Πανταζής (Σάμαλης)
Βαρδινογιάννειο 15.00 ΟΦ Ηρακλείου – ΣΕΦΑ Αρκαδικός Γεωργιάδης, Μήτσιου, Συμεωνίδης (Μαγκανάς)
Μετς (κ.θ.) 17.00 Παγκράτι – Απόλλων Πάτρας Παντελίδης, Νικολούλης,Παγώνης

Η πιστωτική κάρτα του μέλλοντος!


Η εταιρία Dynamics Inc. παρουσίασε μία ειδική κάρτα που δημιουργεί έναν ξεχωριστό αριθμό στην επιφάνειά της, έτσι ώστε να κάνει κάθε συναλλαγή και χρήση μοναδική.
Κατά τη διάρκεια του CES οι εκπρόσωποί της παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης θα μπορεί να αξιοποιεί τη νέα πιστωτική για πολλαπλούς λογαριασμούς, καθώς και το πόσο ασφαλής είναι η διαδικασία αλλαγής των

Ξεπουλούν άρον άρον την δημόσια περιουσίαΑπό τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έσπευσε να καταθέσει νύχτα στη Βουλή για την εκποίηση εισηγμένων ΔΕΚΟ και κρατικών τραπεζών, ακινήτων του Δημοσίου, ακόμα και δικαιωμάτων εξόρυξης πετρελαίου και ορυκτού πλούτου, είναι ολοφάνερο ότι αρχίζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Από τον τρόπο που επέλεξαν ο κ. Βενιζέλος και οι «μανδαρίνοι» του

Από Γενάρη σε Γενάρη...


Του Γιάννη Βαρουφάκη

Πόσο θα ήθελα το πρώτο άρθρο της χρονιάς να μην είναι αυτό που θα ξετυλιχθεί στις επόμενες αράδες. Πόσο ονειρευόμουν, στις μέρες των διακοπών, να γράψω ένα άλλο άρθρο από αυτό που ξέρω ότι θα προκύψει πιο κάτω. Πόσο ευχόμουν να μην υπάρξει Παρασκευή που άλλο ένα Δελτίο Κρίσης θα φιλοξενείται στις σελίδες του protagon.gr, και που θα θυμίζει κατάλογο αστοχιών, πρόκριμα νέων δεινών, προειδοποίηση για....
φρέσκες αποτυχίες της ευρωπαϊκής ηγεσίας.
Βέβαια, στις μέρες των διακοπών, όταν όλες

Καλπάζει η ανεργία...


Στο εφιαλτικό ύψος του 18,2% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), έναντι ποσοστού 17,5% τον Σεπτέμβριο και 18,4% τον Αύγουστο, ενώ το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2010 ήταν 13,5%.
Το σύνολο των απασχολουμένων τον περασμένο Οκτώβριο εκτιμάται ότι....

Χελμάγερ: Αν δεν μπορεί ολόκληρη Ευρώπη να εξυγιάνει μια χώρα 10 εκτ. τότε....


Όπως διαβάζουμε στην Deutsche Welle, ο Φόλκερ Χελμάγερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Bremer Landesbank, σημαιώνει πως «Στο θέμα της Ελλάδας έχει γίνει ένα μεγάλο λάθος τους τελευταίους 18 μήνες. Ζητήσαμε από την Ελλάδα περισσότερα από αυτά που μπορεί να κάνει. Όταν κάνεις μεταρρυθμίσεις είναι σημαντικό να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στη βιώσιμη ανάπτυξη και....
τις αλλαγές που συντελούνται. Τώρα η Ευρώπη καλείται να εκπονήσει ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα προκειμένου να επηρεαστεί θετικά η

Το κάκιστο κλίμα μεταξύ Αλέξη Κούγια και Κώστα Φούφουλα

Για τον Αλέξη Κούγια τον πρόεδρο της Παναχαϊκής, από την εβδομάδα εκείνη του φιλικού στη Ζάκυνθο, με το όλο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον Φούφουλα, άρχισε το κλίμα εντός των τειχών της ομάδας να χαλάει, μια και οι προτεραιότητες...άλλαξαν κατεύθυνση.
Άντε τώρα να βγει ο οιοσδήποτε από την πατρινή ΠΑΕ και να κάνει έκκληση στον κόσμο για να πάει στο γήπεδο και να ενισχύσει την ομάδα. Εδώ, με το...ζόρι πήγαινε μέχρι στιγμής, πόσο μάλλον τώρα και μετά την 6άρα να πάρουν το δρόμο την Κυριακή για την Αγυιά.
Παρόλα αυτά, η ομάδα χρειάζεται ηρεμία και οι παίκτες, αν έχουν κύρια φιλότιμο και δεν...ξέχασαν την καλή μπάλα, μπορούν οι ίδιοι να την επαναφέρουν σε τροχιά διεκδίκησης εισόδου στις προνομιούχες θέσεις.

Τα 10 καλύτερα του ΓΑΠ

Γράφει ο 29-26


Δεν ξέρω για σας αλλά εμείς, μετά από δύο χρόνια με τον ΓΑΠ, σιγουρευτήκαμε για 10 (τουλάχιστον) στοιχεία που διαθέτει ο μεγάλος άνθρωπος - Ηγέτης και σας τα παρουσιάζουμε:

1. Είχε σχέδιο για τη χώρα.
2. Ήταν αντιεξουσιαστής στην εξουσία.

Μπάσκετ: Ο Έσπερος ΑΟΠΑ φουλ δουλειά για Χολαργό

Πρώτη ήττα του Έσπερου στην Γ' εθνική μπάσκετ από τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου και χαμένη μεγάλη ευκαιρία για την πατρινή ομάδα να ξεμπερδέψει από τώρα με την υπόθεση άνοδος στην Β' εθνική που κυνηγάει διακαώς.
Έτσι πάντως όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και με την ομάδα του Μάκη Γιατρά στο -13 στο 37', θα ήταν κρίμα και άδικο για τους γηπεδούχους αν στο τέλος έχαναν, κάτι που θα γινόταν αν ο Μανδαλάκης ευστοχούσε στο τελευταίο σουτ (τρίποντο) του αγώνα.
Στο μυαλό όλων των ανθρώπων του Έσπερου είναι πλέον το νέο μεγάλο παιχνίδι, με τον Χολαργό στην Πάτρα την Κυριακή. Η επιστροφή στις νίκες είναι μονόδρομος, για να μην “στραβώσει” ακόμη περισσότερο το όλο κλίμα.
Παιχνίδι που θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και για το οποίο όλοι στον Έσπερο, με πρώτο και καλύτερο

Ο Παναιγιάλειος κόβει σήμερα την πίτα, προσδοκά σε σημαντικά έσοδα

Με τις ιδανικότερες των συνθηκών ο Παναιγιάλειος κόβει σήμερα το βράδυ (8.30μ.μ., σε παραλιακό καφέ του Αιγίου) την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, εκδήλωση όμως που θα έχει...είσοδο για τον κόσμο, στα 10 ευρώ, σε μια προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου.
Η αήττητη πορεία της ομάδας στην Δ΄ εθνική, με το “7 στα 7”, εκτός από τις μεγάλες προσδοκίες που αφήνει για επιστροφή άμεσα στην Γ΄ εθνική, δημιουργεί όμως και οικονομικούς...πονοκεφάλους! Οπότε “ζεστό” χρήμα απαιτείται σταθερά και με διάρκεια.
Πρόσφατα φίλοι του Παναιγιάλειου έβαλαν το χέρι στην τσέπη και μάζεψαν

Την Δευτέρα, ο Στέφανος Μάνος στην Πάτρα με θέμα "που βρισκόμαστε, τι πρέπει να γίνει".


Μάνος Στέφανος

Σημαντική ημερίδα διοργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός "Ράδιο Γ", την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Λόγου-Τέχνης, με κεντρικό πρόσωπο τον Στέφανο Μάνο. Θέμα, η κατάσταση της χώρας σήμερα και τι πρέπει να γίνει. Ο Στέφανος Μάνος, θα κάνει μια μικρή εισήγηση και στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Α. Χριστόπουλου και Γ. Αναστασόπουλου καθώς και σε ερωτήσεις-απορίες του κοινού.
Ο κ. Μάνος είναι πρόεδρος του κόμματος της "Δράσης" και υπέρμαχος απόψεων που διαχρονικά έχουν δικαιωθεί, όπως του

Χαντ-μπολ: Τέλος η Σεμετσένκο από την Ορμή, έπονται και άλλες αποχωρήσεις...

Η Ολέσια Σεμετσένκο η Ρωσίδα γκολκίπερ έλυσε τη συνεργασία της με την πρωταθλήτρια Ελλάδας Ορμή.
Παρελθόν λοιπόν από την ομάδα χάντμπολ της Ορμής αποτελεί η Ολέσια Σεμετσένκο. Η έμπειρη πορτιέρο, μετά από συνάντηση που είχε με τους διοικούντες τον πατρινό σύλλογο, αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της. Αντικαταστάτριά της θα είναι η Έλενα Καλασνίκοβα, που αγωνίστηκε στα ευρωπαϊκά ματς της Ορμής Λουξ.
Κάτι που δείνει ότι και στην Ορμή δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, παρά συμμάζεμα των οικονομικών, από τη στιγμή που η Πολιτεία δεν μπορεί να συνδράμει φέτος ούτε στα ελάχιστα έξοδα των συλλόγων και δεν αποκλείεται και άλλες μη Ελληνίδες αθλήτριες της Ορμής να

Μπάσκετ: Ολομέτωπη επίθεση του συνδέσμου Αχαϊας εναντίον του Καφέ

Με μια σκληρή ανακοίνωση η διοίκηση του συνδέσμου μπάσκετ Αχαϊας στρέφεται εναντίον του προέδρου της ΟΔΚΕ Ηλία Καφέ, κατηγορώντας τον για λανθασμένους χειρισμούς και ζητώντας του να παραιτηθεί.
Αναλυτικά η όλη αναφορά του συνδέσμου Αχαϊας, έχει ως εξής:
Προς : Ο.Δ.Κ.Ε.
Κοινοποίηση: Σύνδεσμοι Διαιτητών
Θέμα: «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ»
Κύριε Πρόεδρε
Με έκπληξη διαβάσαμε τον λόγο τον οποίο απευθύνατε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Διαιτητών Αττικής στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΟΔΚΕ (και τα θερμά μας συγχαρητήρια για το ξεκίνημα της νέας μορφής της ιστοσελίδας.)
Αρχή του Συνδέσμου μας είναι να κατονομάζει τα πράγματα με το όνομα τους και να μην κρύβεται πίσω από ασάφειες και παραπλανητικές τοποθετήσεις. Αρχή για την οποία δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε και το έχουμε αποδείξει

Ο Απόλλων με Πετρόπουλο στη μάχη του ΜΕΤΣ

Με όλους τους αθλητές στη διάθεσή του μετά από καιρό και πάλι, ο Απόλλωνας αναχωρεί αύριο το απόγευμα για την Αθήνα ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα στο ΜΕΤΣ με το Παγκράτι.
Στην αποστολή πιο αναλυτικά θα μετάσχουν οι αθλητές Αργυρόπουλος, Σταμόπουλος, Κρόλο, Πέτροβιτς, Βιρίγιεβιτς, Λιανός, Π. Καπερώνης, Πετρόπουλος (επιστρέφει απόλυτα υγιής), Δανιήλ, Λυμπέρης, Θανόπουλος, Ζαφείρης. Εκτός 12άδας θα είναι οι Τσενεμπής και Β. Καπερώνης.
Δυο βαθμούς θέλει ο Απόλλωνας στο συγκεκριμένο πολύ δύσκολο και κρίσιμο

Το πρωτάθλημα Νέων-Ανδρών στο πόλο

Τριήμερο με αγώνες των Νέων ανδρών είναι αυτό που ακολουθεί, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης και της Πάτρας. Πρόκειται για τους δύο από τους 10 συνολικά Ομίλους της Α’ προκριματικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών (γενν. 1994), που ξεκινά αύριο (Παρασκευή) και ολοκληρώνεται την Κυριακή και με τοπικό ντέρμπι και πάλι στα δικά μας, με αντιπάλους ΝΟΠ και ΝΕΠ.Πιο αναλυτικά έχουμε:
- Όμιλος Πατρών (κολ. «Αντώνης Πεπανός»)
Παρασκευή, 13/1: 19.00 ΝΕ Πατρών – ΝΟ Πατρών
Σάββατο, 14/1: 12.00 ΝΟ Καλαμάτας – ΝΕ Πατρών, 18.00 ΝΟ Πατρών – ΝΟ

Πόλο: Στην Πάτρα πάλι η εθνική ανδρών (20 Μαρτίου με Ρουμανία)

Την ανάληψη της διοργάνωσης του αγώνα για το World League Ελλάδα -Ρουμανία, για τις 20 Μαρτίου, ανέλαβε ο ΝΟΠ μετά απο αίτημα του, προς την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ). Το αίτημα, έγινε δεκτό και η Πατρα θα φιλοξενήσει μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση της υδατοσφαίρισης.
Η πρόεδρος του πατρινού ιστορικού Ομίλου Λήδα Τασσοπούλου-Παπαμανώλη, αναφερόμενη στην νέα ανάληψη διοργάνωσης αγώνα της Εθνικής, τόνισε:
«Ευχαριστούμε την ΚΟΕ και ειδικά τον πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο, για την εμπιστοσύνη να αναθέσει στο ΝΟΠ, εκ νέου αγώνα της Εθνικής μας ομάδας και μάλιστα την κρίσιμη αναμέτρηση με την Ρουμανία στις 2o Μαρτίου.

Πινγκ-Πονγκ: Παιχνίδια για το παιδικό πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο

Με τη διεξαγωγή της προκριματικής φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος ομαδικών και ατομικών αγωνισμάτων Παίδων - Κορασίδων, συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο η αγωνιστική δράση για τα σωματεία και τους αθλητές της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.
Το Σάββατο θα παιχτούν τα ομαδικά αγωνίσματα με τη συμμετοχή 13 ομάδων παίδων και 7 ομάδων κορασίδων, από τις οποίες θα προκριθούν 2 στους παίδες, 1 στις κορασίδες και θα ξεκινήσουν οι αγώνες στις 10:00. Την Κυριακή θα γίνουν τα ατομικά αγωνίσματα, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή 72 παίδες που θα παίξουν για 4 θέσεις πρόκρισης, και 29 κορασίδες από τις οποίες θα προκριθούν

Ο Απόλλων από αύριο στην Αθήνα για τη μάχη του Παγκρατίου

Με όλους τους αθλητές στη διάθεσή του μετά από καιρό και πάλι, ο Απόλλωνας αναχωρεί αύριο το απόγευμα για την Αθήνα ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα στο ΜΕΤΣ με το Παγκράτι.
Η κρισιμότητα της συνάντησης που θεωρείται κομβική για την “μελανόλευκη” συνέχεια και στο δρόμο κατάκτησης του ενός από τα δυο εισιτήρια επιστροφής στην Α1 εθνική, οδήγησε την διοίκηση να πει το “ναι” και έτσι, η αποστολή θα καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας αύριο το βράδυ, έτσι ώστε με την απαιτούμενη ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση να δώσει την μάχη της αύριο για να πάρει τους δυο βαθμούς.
Δυο βαθμούς που ο Απόλλωνας έχει πολύ καιρό να δει σε παιχνίδι μακριά

Πυγμαχία: Η Αθανασοπούλου στη Σερβία με στήριξη Αλέξανδρου Καλλέργη

Αγωνιζόμενη με το Εθνόσημο θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, για το 2012 η πυγμάχος της Π.Γ.Ε Χριστίνα Αθανασοπούλου και από τις κορυφαίες στην Ελλάδα. Η διεθνής αθλήτρια σήμερα θα «πετάξει» από το «Ελ. Βενιζέλος» για το Βελιγράδι και τη Σερβία, προκειμένου να λάβει μέρος, σε διεθνές τουρνουά, που πραγματοποιείται σε γειτονική πόλη της χώρας.
Μάλιστα θα είναι μια καλή ευκαιρία για την Αθανασοπούλου να δοκιμαστεί σε ένα ακόμα δυνατό τουρνουά, καθώς μην ξεχνάμε το προηγούμενο μήνα επέστρεψε με το χάλκινο μετάλλιο, από το Παρίσι, στη διοργάνωση «open adidas boxing», όπου και συμμετείχε.
Η «κοκκινόμαυρη» πυγμάχος θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 64κιλών. Επίσης στην αποστολή της Εθνικής ομάδας, θα βρίσκονται τόσο η Αθηνά Μαλεφάκη (κατηγορία 54κιλά), όσο και η Έλενα Πλατάνα (κατηγορία 60κιλά).

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Ο Υπερίων πάντα πρώτος, "γκέλα" για την Σφήκα...

Ποδαρικό με το δεξί για το 2012 έκανε ο Πρ.Ηλίας. Η ομάδα του Παναγιώτη Κατσούπη επικράτησε με 72-66 της Γαλήνης και σημείωσε την 6η συνεχόμενη νίκη της και 10η συνολικά στην Α2 ΕΣΚΑ-Η.
Ο αγώνας είχε συναρπαστική εξέλιξη και η Γαλήνη αποτέλεσε σκληρό καρύδι για την πράσινη ομάδα που για ακόμα μία φορά ανέτρεψε την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Παίζοντας αρκετά καλύτερα με μεγάλη ομαδικότητα και πολλές λύσεις στην επίθεση η Γαλήνη προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 22-14. Οι γηπεδούχοι έδειχναν νωθροί και αποσυντονισμένοι λόγω της διακοπής των εορτών, και δεν κατάφεραν να αντιδράσουν ούτε στη δεύτερη περίοδο όπου και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 34-40.
Οι φωνές του κόουτς των πρασίνων αφύπνισαν τους παίκτες του και έδωσαν το έναυσμα για να 'ξαναμπούν' στο παιχνίδι και να διεκδικήσουν τη νίκη. Όπως κι έγινε. Ο Πρ.Ηλίας βελτιώνει αισθητά την άμυνά του και καλύπτει πολύ γρήγορα

Κόπηκε το ρεύμα στο κλειστό γυμναστήριο της ΕΑ Πατρών!!!

Την είδηση την αποκάλυψε το ράδιο "Γάμμα" στις 2 το μεσημέρι σήμερα (στην καθημερινή αθλητική ενημέρωση 1-3, μπάλα είναι και γυρίζει και έχει να κάνει με το ότιαπό τη 1 το μεσημέρι και μετά, το ρεύμα στο κλειστό γυμναστήριο της ΕΑΠ είναι κομμένο! Προφανώς γιατί δεν έχει πληρωθεί ο λογαριασμός και με τους ανθρώπους του συλλόγου πάντως και ειδικά τον Μανόλη Ρογδάκη να δηλώνει άγνοια επί του όλου αυτού ζητήματος.
Πάντως, ακόμη και τώρα που υπάρχει...σκοτάδι σε ένα ιστορικό χώρο, οι διοικούντες της ΕΑΠ δεν φαίνεται

Eγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Νιγηρία


Eγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Νιγηρία

Η Υπάτη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι δήλωσε σήμερα ότι η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία μπορεί να κηρυχθεί ένοχη "εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας", αν η δικαιοσύνη δείξει ότι διέπραξε συστηματικές επιθέσεις εναντίον του πληθυσμού.
"Τα μέλη της Μπόκο Χαράμ και άλλων οργανώσεων και οντοτήτων, αν η δικαιοσύνη εκτιμά πως διέπραξαν συστηματικές και γενικευμένες επιθέσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού --στη βάση της θρησκείας ή της εθνότητας-- θα μπορούσαν να κηρυχθούν ένοχοι εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας", αναφέρει η Πιλάι σε ανακοίνωσή της.

Παντού τζαμιά στη Θράκη.Ακόμη και στο πιο μικρό χωριό!Δείτε φωτό


Το χωριουδάκι που βλέπετε στη φωτογραφία λέγεται Άλμα ,βρίσκεται στη Ξάνθη και κατοικείται από 300 Πομάκους. Ποιο είναι το ενδιαφέρον του;

Σ΄αυτό το χωριό δείτε τι χτίζεται,σύμφωνα με όσα γράφει η πολύ καλή εφημερίδα της Θράκης ο Αντιφωνητής!

Ο Παπαδημούλης επικαλείται γερμανικά δημοσιεύματα. Περιμένουν το νέο δάνειο για να αγοράσουμε νέα όπλα;


Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης με ερώτησή του όσα αναφέρουν πρόσφατα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έχει προσυμφωνηθεί από την κυβέρνηση η αγορά στρατιωτικών εξοπλισμών προς όφελος γερμανικών και γαλλικών εταιρειών, μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη (SIPRI) της Στοκχόλμης, κατά την περίοδο 2006-2010 η Ελλάδα απορρόφησε το 15% των εξαγωγών όπλων της Γερμανίας και το 12% της Γαλλίας, ρωτά αν η κυβέρνηση θα προβεί σε νέες αγορές εξοπλισμών από τις δανείστριες-χώρες Γερμανία και Γαλλία σε καιρό δημοσιονομικού εκτροχιασμού και άγριας μονόπλευρης λιτότητας,

Κόβουν τα έξοδα μετακίνησης εσωτερικού μόνο από τους στρατιωτικούς!


Σύμφωνα με όσα προβλέπονται και μας υπενθυμιζει ο ΣΥΣΜΕΔ “οι στρατιωτικοί που μετακινούνται, για εκτέλεση υπηρεσίας, από την πόλη ή το χωριό, όπου η έδρα της Μονάδας τους, σε απόσταση μεγαλύτερη των δέκα πέντε (15) χιλιομέτρων .... δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα που αποτελούνται από:
α. Ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας.
β. Αντίτιμο Εισιτηρίων.
Το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης για εκτέλεση υπηρεσίας εκτός έδρας καθορίζεται με τον ισχύοντα εκάστοτε νόμο περί κάλυψης δαπανών μετακινούμενων υπαλλήλων εντός και εκτός Επικράτειας και αναπροσαρμόζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Σε οποιαδήποτε περίπτωση αυθημερόν επανόδου, δικαιολογείται το μισό της ημερήσιας

Αυτά θέλουν να "υποθηκεύσουν οι δανειστές".Ο χάρτης του ορυκτού πλούτου


Το ενδιαφέρον όλων μας έχει στραφεί στα πιθανά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Αιγαίο και Ιόνιο. Όλες οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω απ΄ αυτά κι έτσι έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα ο χάρτης που βλέπετε. Είναι χάρτης που έχει επίσημα στοιχεία για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.
Ο χάρτης περιλαμβάνεται στην ενημέρωση που είχε κάνει ο κ.Γιάννης Μανιάτης υφυπουργός Ενέργειας στη Βουλή και είναι εντυπωσιακός! Όλες οι περιοχές που έχουν σημειωθεί έχουν βεβαιωμένο ορυκτό πλούτο. Αποθέματα νικελίου,ψευδαργύρου,μολύβδου,χαλκού,χρυσού και αργύρου στην Μακεδονία και στη Θράκη. Ποια είναι η αξία τους; Με βάση την ενεργό μεταλλευτική παραγωγή,τις επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων,υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 28 δις ευρώ!

Κώστας Σπηλιόπουλος: Μόνο αν ενώσει ο Δημαράς θα προχωρήσει η Πάτρα


Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο στις 15:00Θέματα του υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδριάζει στις 15:00, υπό την προεδρία του

Έξω από το υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας διοργανώνουν στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Ζητούν καταβολή των δεδουλευμένων τους για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους από τον Μάρτιο του 2010, και για την εργασία τους κατά τις νυχτερινές ώρες και

Θύμιος Λυμπερόπουλος: Έχει ανάγκη ο τόπος ένα πατριωτικό κόμμα


Συλλήψεις για παράνομο τζόγο
Το απόγευμα της Τρίτης συνελήφθησαν 31 αλλοδαποί, εκ των οποίων 29 υπήκοοι Μπαγκλαντές και 2 υπήκοοι Πακιστάν, γιατί διενεργούσαν σε διαμέρισμα το απαγορευμένο παιχνίδι ¨ΡΑΜΙ.
Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 ηλεκτρονικά τυχερά παιγνιομηχανήματα, τα χρηματικά ποσά των 368 € και 4.000.000 λιρών Τουρκίας.
Το βράδυ της ίδιας μέρας, στη Λιβαδειά Βοιωτίας, συνελήφθησαν 1 αλλοδαπός - υπήκοος Αλβανίας και 5 ημεδαποί, γιατί σε έλεγχο που έγινε σε καφενείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, διενεργούνταν το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο «POKER».

Ηλεκτρονικά πλέον και οι δηλώσεις ΦΠΑΗλεκτρονικά, μέσω του συστήματος taxisnet, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά οι εμπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ απ' όλες τις επιχειρήσεις για τις φορολογικές περιόδους που ξεκίνησαν από την 1η Ιανουαρίου 2012, όπως προβλέπεται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.

Για να θεωρηθεί μια εμπρόθεσμη περιοδική δήλωση ΦΠΑ ως υποβληθείσα θα πρέπει να καταβληθεί τουλάχιστον το 40% του

Την ώρα που ξεζουμίζουν τους πολίτεςΤι κι αν οι Έλληνες πολίτες έχουν μείνει πανί με… πανί, λόγω της κρίσης, τι και αν πέφτουν βροχή τα χαράτσια και οι φόροι, αφού οι μισθωτοί, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι έχουν χρέος –μάλλον μόνο εκείνοι- να βάλουν πλάτη για να μπει ρευστό στα ταμεία του κράτους, τι και αν η ύφεση έχει γονατίσει τους πάντες…

Για κάποιους άλλους, τα κόμματα και τους συμβούλους υπουργών, πέρα βρέχει, αφού για εκείνους μάλλον υπάρχουν… λεφτά!

Το ταμείο δεν είναι… μείον για τα κόμματα: