Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Τι είναι αυτό το αντικείμενο δίπλα στη Σελήνη;


Τι είναι αυτό το αντικείμενο δίπλα στη Σελήνη;

Η εκπληκτική φωτογραφία που βλέπετε, τραβήχτηκε από τον Λόρεν Χάρνετ, έναν φωτογράφο της NASA και δεν αποτυπώνει κάποιο "άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο" να προσεγγίζει την Σελήνη αλλά τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)!
Με μία απλή φωτογραφική κάμερα Nikon D3S, ο

Το πένθος μπορεί να οδηγήσει στο έμφραγμα


Το πένθος μπορεί να οδηγήσει στο έμφραγμα

Τελικά είναι αλήθεια: το πένθος μπορεί όντως να ραγίσει την καρδιά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που αποκαλύπτει πως η οδύνη από την απώλεια ενός αγαπημένου ανθρώπου αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο εμφράγματος.
Μάλιστα, η αύξηση του κινδύνου αφορά τους πάντες –

Fitch: «Πιθανή επιλογή» η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ!!!


ιθανή επιλογή" χαρακτήρισε την Τρίτη την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings. Παράλληλα, εκτιμά ότι ένα κούρεμα κατά 60% του ελληνικού χρέους δε θα μειώσει αρκετά το χρέος της χώρας για να το καταστήσει βιώσιμο.
Ο οίκος τονίζει ότι η Ελλάδα είναι ακόμα σε θέση να βυθίσει την Ευρώπη σε...
χειρότερη οικονομική κρίση.
Για τη Γαλλία ο Fitch δεν αναμένει υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησής της ΑΑΑ εφέτος, ενώ για την Ιταλία και την Ισπανία αναφέρει ότι ενδέχεται να

Ti πρέπει να γίνει;;;


Του Νίκου Κοτζιά
Οι καιροί αλλάζουν. Υπάρχει μια γενικευμένη επίθεση από τις δυνάμεις του Κόμματος του Μνημονίου. Η κατάσταση πρέπει να αντιστραφεί. Οι λύσεις που υπήρχαν για στους καιρούς που φεύγουν δεν είναι ούτε άμεσες, ούτε επαρκείς. Εκείνο δε που επείγει για να αναστραφεί αυτή η πορεία είναι α) η εκτός του ΠΑΣΟΚ ενότητα της δημοκρατικής-προοδευτικής παράταξης. β) Η συνεργασία και συμπόρευση της με δυνάμεις της....
ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας. Η προώθηση, τέλος, γ) μιας μεγάλη ομπρέλας αντίστασης με όλους όσους εναντιώνονται από τη σκοπιά της κοινωνίας και της πατρίδας στα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.

Κοροϊδία με τους μισθούς!!!Δραματικές μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, μέσω κατάργησης 13ου, 14ου μισθού και παγώματος μισθολογικών ωριμάνσεων, επεξεργάζεται η κυβέρνηση Παπαδήμου. Μάλιστα επιχειρείται για άλλη μια φορά η κοροϊδία των εργαζομένων, καθώς καλλιεργούνται φρούδες ελπίδες ότι πιθανόν να γλιτώσουν τα δώρα τα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει τη μείωσή τους σε επίπεδο έως και 50%. Να σημειωθεί ότι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί έχουν ανοίξει την όρεξη των...
εργοδοτών (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ), οι οποίοι συζήτησαν χθες τη μείωση ή και την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και επιδομάτων Πάσχα και διακοπών. Κατά τη συνάντησή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης

Μην μασάτε στη μείωση του αριθμού των βουλευτών.


Δεν σας κάνει εντύπωση που όλο το πολιτικό σύστημα αρχίζει και μιλάει για μείωση του αριθμού των βουλευτών; Κάποιοι μάλιστα το πάνε πιο πέρα. Μιλάνε για μείωση και ταυτόχρονα λίστες. Από κοντά και οι κολαούζοι συνταγματολόγοι και λοιποί πνευματικοί ταγοί. Οι πιο πολλοί από εσάς που αυτή τη στιγμή διαβάζετε αυτό το άρθρο θέλετε οπωσδήποτε μείωση του αριθμού των...
βουλευτών από 300 σε 200 και πιο κάτω αν γίνεται. Ε,... λοιπόν μην μασάτε.
Άλλη είναι η βούληση των πολιτών, όταν

De Standaard: Τα Ηedge Funds εμποδίζουν την συμφωνία για Ελλάδα...


Στην προειδοποίηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Α. Μέρκελ ότι η επόμενη δόση του ελληνικού δανείου προς την Ελλάδα δεν πρόκειται να καταβληθεί, αν προηγουμένως δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους, αναφέρεται εκτενής ανάλυση που δημοσιεύεται στις οικονομικές στήλες της σημερινής ολλανδόφωνης εφημερίδας του Βελγίου "De Standaard", υπό τον τίτλο....
"Η Μέρκελ εντείνει τις πιέσεις προς τους Έλληνες".

Χρυσοχοΐδης: στα 3,8 δις ευρώ η απορρόφηση από το ΕΣΠΑ το 2011Συνολικά 3,8 δισ. ευρώ απορροφήθηκαν από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ το 2011, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοιδης μετά τη σχετική ενημέρωση στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με τον υπουργό Ανάπτυξης και τον υφυπουργό Θ.Μωραΐτη, τον οποίο και ενημέρωσαν για την υλοποίηση των στόχων που είχε θέσει η τρόικα σχετικά με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για το 2011.
Μόνο τον Δεκέμβριο, ανέφερε ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοϊδης, οι ροές του ΕΣΠΑ, μαζί με

Τα Ηedge Funds εμποδίζουν το PSI γράφει βελγική εφημερίδαΣτην προειδοποίηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Α. Μέρκελ ότι η επόμενη δόση του ελληνικού δανείου προς την Ελλάδα δεν πρόκειται να καταβληθεί, αν προηγουμένως δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους, αναφέρεται εκτενής ανάλυση που δημοσιεύεται στις οικονομικές στήλες της σημερινής ολλανδόφωνης εφημερίδας του Βελγίου "De Standaard", υπό τον τίτλο "Η Μέρκελ εντείνει τις πιέσεις προς τους Έλληνες".

Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στην χτεσινή συνάντηση Μερκελ - Σαρκοζί, η εφημερίδα σημειώνει ότι η ελληνική κρίση βρέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ηγετών, καθώς οι προοπτικές διαφαίνονται "ζοφερές". Κατά την εφημερίδα, το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι το καλοκαίρι πολλά hedge funds αγόρασαν ελληνικά ομόλογα, επειδή θεώρησαν ότι η αξία τους δεν θα απομειωθεί

ΓΣΕΕ: Δεν συζητάμε μείωση μισθών και δώρωνΗ ΓΣΕΕ θα πάει σε διάλογο με τις εργοδοτικές οργανώσεις, αλλά μόνο για το μη μισθολογικό κόστος, αποφάσισε στη συνεδρίαση της Τρίτης η Συνομοσπονδία.

Παραλλήλως η ΓΣΕΕ διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να συζητήσει κανένα άλλο σημείο από αυτά που τέθηκαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και όσα συμφωνήθηκαν χθες από τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Αποφάσισε επίσης παναττική απεργία στις 17 Ιανουαρίου, ενώ θα ζητήσει να έχει συναντήσεις και με τους αρχηγούς των

Σιωπή… Καρατζαφέρη μετά τη συνάντηση με ΠαπαδήμοΟλοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, αλλά χωρίς αυτή τη φορά ο τελευταίος να κάνει την παραμικρή δήλωση σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης και τα συμπεράσματά της.

«Αυτή τη φορά δεν έχω να σας κάνω καμία δήλωση» αρκέσθηκε απλώς να δηλώσει στους δημοσιογράφους ο κ. Καρατζαφέρης, δημιουργώντας ένα «μικρό μυστήριο» σχετικά

Η συνταγή της ευτυχισμένης συμβίωσης

Είτε είστε παντρεμένοι, είτε απλά συζείτε, μοιράζεστε τη ζωή σας και την καθημερινότητα με τον ή την σύντροφό σας. Διαβάστε εδώ μερικά μικρά μυστικά για να διατηρήσετε τη σχέση σας ζωντανή και να συμβιώνετε ευτυχισμένα.
Κάθε σχέση μεταξύ ανθρώπων δεν είναι απλή υπόθεση. Αυτό το ξέρουμε όλοι. Κάτι όμως που συχνά ξεχνάμε είναι ότι όλες οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στη σιγουριά ότι ο άλλος είναι δίπλα μας και να παρατήσουμε το μέλλον της σχέσης μας στην τύχη. Πρέπει να δουλεύουμε, να φροντίζουμε και να συντηρούμε τη σχέση μας ζωντανή. Άλλωστε η καθημερινότητα είναι για όλους δύσκολη και προκαλεί φθορά στη σχέση μας με το σύντροφό μας.

Τι ζώδιο είσαι να σου πω πως οδηγάς


Τα ζώδια δεν επηρεάζουν μόνο την ζωή μας αλλά και την οδήγηση μας διαβάστε και θα καταλάβετε …


ΚΡΙΟΣ
Ο καλύτερος πελάτης των τροχονόμων … Του αρέσει η ταχύτητα και οι προκλήσεις. Είναι ικανός την στιγμή που κάποιος τον προσπερνά να αυξήσει ταχύτητα για να κερδίσει μία άτυπη κόντρα. Τραβάει τα βλέμματα των τροχονόμων χωρίς να είναι και πολυδιατεθειμένος να υπακούσει στα σήματά τους. Του αρέσουν τα

Στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα προσδοκά ο ΜπάρακΕπίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Έχουντ Μπάρακ.
Το πρωί ο κ. Μπάρακ συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογο του Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν στην πορεία των διμερών σχέσεων και τις εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Έγινε επίσης δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Adele- Don't You Remember


Συνέλαβαν γνωστό τραγουδιστή με μαριχουάνα!Με... μαριχουάνα στις αποσκευές του ταξίδευε το Σαββατοκύριακο γνωστός τραγουδιστής, που συνελήφθη από τις αρχές και αφέθηκε ελεύθερος!
Όπως αποκαλύφθηκε, μπλεξίματα με τον νόμο είχε ο Snoop Dog, που βρέθηκε με μικροποσότητα χασίς κατά την διάρκεια εφόδου στο λεωφορείο που χρησιμοποιεί για τις περιοδείες του.
Ο γνωστός ράπερ συνελήφθη στο Τέξας και οδηγήθηκε στον σερίφη της περιοχής, ο οποίος του άσκησε δίωξη και τον άφησε ελεύθερο. Η

Στα 6 δις ευρώ ο δανεισμός τραπεζών το Νοέμβριο από τον ELAΣτα 6 δισ. περίπου ανήλθε ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζώναπό την Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) το Νοέμβριο.


Το σύνολο του δανεισμού των εγχώριων ιδρυμάτων στα τέλη Νοεμβρίου διαμορφωνόταν στα 42,85 δισ. ευρώαπό 36,25 δισ. ευρώ στα τέλη Οκτωβρίου.
Στο ίδιο διάστημα, ο δανεισμός των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ – ΛαγκάρντΚρίσιμη, έστω και αν χαρακτηρίζεται άτυπη, είναι η συνάντηση που έχουν απόψε στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι δύο «σιδηρές» κυρίες θα συζητήσουν το ελληνικό χρέος, τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και την πρόοδο στη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων από ιδιώτες κατόχους (PSI).

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν προκύψει, ειδικά μετά τις επιφυλάξεις του ΔΝΤ σχετικά με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Τριήμερη αποχή δικηγόρωνΤριήμερη αποχή από αύριο αποφάσισαν οι δικηγόροι της Αθήνας.

Οι δικηγόροι της Αθήνας διαμαρτύρονται για τη θέσπιση αντικειμενικών φορολογικών κριτηρίων, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση, για τις μεταρρυθμίσεις στον τρόπο ίδρυσης των δικηγορικών εταιρειών και για την αιφνιδιαστική

Τσεμπερίδης: "Ντρεπόμαστε ακόμη και να πούμε συγγνώμη στον κόσμο..."

Την δική του παρέμβαση έκανε το μεσημέρι στην αθλητική ζώνη του ράδιο "Γάμμα" ο Αλέξανδρος Τσεμπερίδης σχετικά με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς με την Αναγέννηση Επανομής αλλά και με τις παρεμβάσεις του κόσμου για το ότι κανένας δεν ζήτησε συγγνώμη για το εφιαλτικό αυτό 6-1.
"Ντρεπόμαστε και να ζητήσουμε συγγνώμη από τους πατρινούς φιλάθλους", τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσεμπερίδης. ΑΚΟΥΣΤΕ όλες τις δηλώσεις του κοκκινόμαυρου ποδοσφαιριστή στον Μίλτο Σπυρόπουλο.

Αλέξης Κούγιας: "Προχωράμε με Φυντάνη, θα γίνουν μειώσεις στα υψηλά συμβόλαια...

Ξεκάθαρος ήταν ο Αλέξης Κούγιας για την επόμενη ημέρα της Παναχαϊκής και μετά το βατερλό της Επανομής με 6-1 μιλώντας το μεσημέρι στην αθλητική ζώνη του ράδιο "Γάμμα" και στον Μίλτο Σπυρόπουλο.
Είπε ότι η ομάδα θα συνεχίσει με τον Ηλία Φυντάνη στον πάγκο της και ότι θα μειωθούν τα πολύ υψηλά συμβόλαια για να γίνουν νέες μεταγραφές. ΑΚΟΥΣΤΕ τι αναλυτικά δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.Κλείνουν τα τελωνεία Αγρινίου - Αμφιλοχίας

Στην αναστολή λειτουργίας και τον ανακαθορισμό των αρμοδιοτήτων των οργανικών μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης προχωράει...
από την 1η Φεβρουαρίου ο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το υπουργείο οι παρεμβάσεις κρίθηκαν απαραίτητες προκειμένου η Τελωνειακή Υπηρεσία να προσαρμοσθεί στις απαιτήσεις της εποχής, αποκτώντας μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα, με παράλληλη ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού, για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου. Με στόχο λοιπόν την εξοικονόμηση πόρων το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την πρόθεση του να βάλει λουκέτο μεταξύ αυτών στα Τελωνεία Αγρινίου και Αμφιλοχίας.

Θεμελίωση Ξενώνα Καρκινοπαθών Παιδιών στη Θεσσαλονίκη

Τον Ξενώνα Φιλοξενίας Καρκινοπαθών Παιδιών και Συνοδών του Συλλόγου «Στοργή» θεμελίωσε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκης ο υπουργός... Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος. Ο Ξενώνας θα οικοδομηθεί σε οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος Καλαμαριάς, επί δημαρχίας Χριστόδουλου Οικονομίδη, θα αποτελείται από 4 ορόφους συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ. και θα διαθέτει 9 δίκλινα δωμάτια με ατομικό λουτρό, κουζίνα σε κάθε όροφο, χώρους αναψυχής, κυλικείο και 2 καθιστικά. Θα διαθέτει ακόμη γραφεία κοινωνικής λειτουργού και ψυχολόγου. Το κόστος της ανέγερσης, εξοπλισμού και λειτουργίας του Ξενώνα έχει αναλάβει εξολοκλήρου ο Σύλλογος «Στοργή» με πόρους που προήλθαν από τη φιλανθρωπική του δράση.

«Λεφτά υπάρχουν» για τα golden boys στον ΟΠΑΠ - Μισθοί έως 11.000 ευρώ

Την δημιουργία έξι νέων θέσεων διευθυντών και αντίστοιχες προσλήψεις με αποδοχές από 11.000 έως 5000 ευρώ στον ΟΠΑΠ καταγγέλλει... ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας , Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ δημιούργησε, χωρίς να προηγηθεί αξιολόγηση, έξι νέες θέσεις υψηλόμισθων διευθυντών.

Λίγους μήνες πριν τοποθετήθηκε, για πρώτη φορά, νέος γενικός διευθυντής πωλήσεων με μισθό που υπερβαίνει τις 11.000 € το μήνα, ενώ ακολούθησαν από 1/1/2012 και οι διορισμοί 5 ακόμη νέων διευθυντών με μηνιαίες αποδοχές που κυμαίνονται από 5.000 € έως 6.800 €.

Απορία για τους προνομιούχους συνταξιούχους της ΔΕΗ

Μετακόμισα στο διαμέρισμα όπου μένω τώρα, το καλοκαίρι. Από τότε που ξεκινήσανε τα κρύα και όλοι ανάβουμε το καλοριφέρ... (υπάρχει αυτόνομη θέρμανση) παρατήρησα από τη λίστα χρεώσεων των κοινοχρήστων ότι ένα διαμέρισμα στον κάτω όροφο φαίνεται να μην καταναλώνει καθόλου πετρέλαιο και άρα να πληρώνει ένα πολύ μικρό ποσοστό για συντήρηση καυστήρα κλπ. Τον πρώτο μήνα λέω ότι θα ήταν τυχαίο αλλά βλέπω ότι και μέσα στον Δεκέμβριο, που έκανε πολύ κρύο αυτή η οικογένεια πάλι δεν άνοιξε το καλοριφέρ της ούτε για μία ώρα. Ρώτησα λοιπόν τον διαχειριστή πως τα καταφέρνουν με τόσο κρύο και μου απάντησε ότι ο σύζυγος είναι συνταξιούχος στης ΔΕΗ και έχει χαμηλότερα τιμολόγια έτσι ώστε να μπορεί να διαθέτει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού του air condition που δουλεύουν όλη μέρα, τονίζοντας μου και τον θόρυβο που προκαλούν. Και εγώ ρωτάω τώρα. Είμαι υπάλληλος σε μία εταιρία με παπούτσια, ναι και εγώ διαθέτω μία έκπτωση στα παπούτσια της εταιρίας άλλα όταν φεύγει-απολύεται-συνταξιοδοτείται κάποιος‚ ακόμα και τομεάρχης παύουν και τα προνόμια. Κάθομαι λοιπόν και κοιτάω το λογαριασμό της ΔΕΙ αυξημένο για ακόμα μια φορά και σκέφτομαι πόσο βλάκας είμαι που αναγκάζομαι να πληρώνω ογκώδεις λογαριασμούς για να έχει έκπτωση ο κύριος συνταξιούχος. Νομίζω ότι τα 85 ευρώ που πλήρωσα για το διαβατήριο δεν ήταν πεταμένα λεφτά, καλύτερα μακριά από τη χώρα μου γιατί λίγο ακόμα και θα τρελαθώ!
Αναγνώστης

Από τις 191 προτάσεις Δήμων αξιολογηθήκαν θετικά 106

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν από τους Ο.Τ.Α., στο πλαίσιο του... Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», εκδόθηκε σήμερα η Υπουργική Απόφαση έγκρισης των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης.

Από τις 191 προτάσεις πρώην Καποδιστριακών Δήμων που κατατέθηκαν, αξιολογηθήκαν θετικά 106 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 83,4 εκ. ευρώ.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία ένταξής τους στο ΕΠΑΝ ΙΙ.

Τριήμερη αποχή των δικηγόρων από την Τετάρτη

Σε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντα τους θα προχωρήσουν οι δικηγόροι της χώρας. Η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνήλθε έκτακτα σήμερα αποφάσισε πανελλαδική αποχή δικηγόρων την 11, 12 και 13 Ιανουαρίου 2012. Η Ολομέλεια των Προέδρων θα συνέλθει στην Αθήνα την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.

Μόνο την Ακρόπολη… να κρατήσουμε

Όταν μια χώρα δεν παράγει σχεδόν τίποτα, μια και δεκαετίες τώρα η οικονομία βασίστηκε στις επιδοτήσεις, δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί εντύπωση η άποψη που εξέφρασε... ο Μάκης Γιακουμάτος σχετικά με την εμπορική εκμετάλλευση του μνημείου της Ακρόπολης.

Ασφαλώς και πρόκειται για μια υπερβολική άποψη, η οποία ωστόσο έχει τη σημασία της υπό την έννοια ότι διατυπώθηκε έτσι ώστε να θέσει επί τάπητος το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Προφανώς ήθελε να προκαλέσει μια συζήτηση για ένα μείζον θέμα που κανένας πολιτικός δεν θέλει να αγγίξει.

O Μακάριος, ο Πέτρος Ζ΄ και ο στενός του φίλος Γιάννος Κρανιδιώτης

Δεν είμαι θεολόγος, ούτε ιερέας, είμαι ένας Έλληνας πολίτης, διαφορετικού επαγγέλματος, και θα προσπαθήσω να καταθέσω... με ταπεινότητα, την άποψή μου περί της πρόσφατης Ιστορίας της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας. Αντλούμε όλοι αυτοπεποίθηση από τις ρίζες και τους θησαυρούς μας.

Θα προσπαθήσω σε αυτό το άρθρο, διοχετεύοντας την γνώση και την πληροφορία, για να γίνει ευρύτερα κατανοητό στο αναγνωστικό κοινό, να καταδείξω πώς αντιλαμβάνεται ένας Έλληνας με την δική μου οπτική γωνία, την συνύπαρξή του με την φυσική κληρονομιά του, την Ελληνορθόδοξη εκκλησία.

«Προειδοποιήσεις» από το Πεκίνο για την αμυντική στρατηγική των ΗΠΑ

Σε έντονο και απειλητικό ύφος ήταν η σημερινή αντίδραση του Πεκίνου στη νέα στρατηγική του Πενταγώνου...
την οποία παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπαμα

Η Ουάσινγκτον πρέπει να είναι "προσεκτική" στη νέα αμυντική στρατηγική της , την οποία παρακολουθούμε στενά, δήλωσε ο Κινέζος Υπ. Άμυνας, Γκενγκ Γιανσένγκ.

Το υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε τις ΗΠΑ να είναι "προσεκτικές στα λόγια και τις πράξεις" και ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά τις συνέπειες της νέας αμυντικής στρατηγικής των ΗΠΑ, η οποία έχει σκοπό να εμποδίσει την ανόδο της Κίνας.

Τελεσίγραφο Λοβέρδου στους φαρμακοποιούς

Σε κατάργηση των συμφωνιών των ασφαλιστικών ταμείων με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και στην κατάρτιση μεμονωμένων συμβάσεων... με φαρμακεία προτίθεται να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αν οι φαρμακοποιοί εξακολουθήσουν να μη χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων.

Ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε ως «συνδικαλιστική ενέργεια έξω από τα όρια της δεοντολογίας» την απόφαση των Φαρμακευτικών Συλλόγων που υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να καταβάλουν το σύνολο της φαρμακευτικής δαπάνης.

Παπαρήγα: Το πρόβλημα είναι το άδικο φορολογικό σύστημα

Οι φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και δευτερευόντως η φοροδιαφυγή...
δήλωσε σήμερα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ΑλέκαΠαπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με την ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το κόμμα της θεωρεί απαράδεκτη «τη σκόπιμη προπαγάνδα των κυβερνήσεων, που γίνεται χρόνια τώρα, ότι η κρίση οφείλεται στη φοροδιαφυγή και κυρίως στο γεγονός ότι οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν και μάλιστα ρίχνοντας ένα μεγάλο βάρος στους ίδιους του εφοριακούς υπαλλήλους».

Πάγκαλος: "Δεν βλέπω τον λόγο να πάμε σε εκλογές"

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, "ηγείται μίας νέας κυβέρνησης που χαίρει ευρύτατης πολιτικής και κοινωνικής εμπιστοσύνης", δηλώνει ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος... σε συνέντευξη που παραχώρησε προς την κινεζική οικονομική εφημερίδα Diyi Caijing Ribao (China Business News). "Αποστολή της κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει τις διατάξεις του Μνημονίου και τις συμφωνίες που υπογράφηκαν με την τρόικα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας", αναφέρει και τονίζει... πως "η διενέργεια εκλογών θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό μετά την εκπλήρωση αυτών των προϋποθέσεων".

Η ώρα των εκλογών

Έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο
Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γεώργιος Καρατζαφέρης...
ετοιμάζονται να συναντήσουν εσπευσμένα τον
Πρωθυπουργό της υπηρεσιακής κυβέρνησης Παπαδήμου. Η αιτία είναι προφανής. Η φράξια του
ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να εισηγηθεί περαιτέρω αύξηση της φορολογίας, περισσότερη μείωξη των
μισθών και συντάξεων και κυρίως αναβολή των εκλογών ενόψει της έγκρισης της νέας δόσης
από την Τρόικα τον Μάρτιο. Το ζητούμενο για τους αρχηγούς των αστικών κομμάτων είναι η διεξαγωγή εκλογών για την απαλλαγή από το φεουδαλικό μοντέλο της Γερμανίας και η ανάδειξη μιας ισχυρής κυβέρνησης που θα προχωρήσει στην αλλαγή του μνημονίου,καθεστώς που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη των τεχνών και των γραμμάτων,στην δημιουργία παραγωγής και την εξόρυξη του ορυκτού πλούτου με καλύτερους όρους. Κάποιοι τεχνοκράτες θα πούν ότι μια προεκλογική

Η λαθρομετανάστευση ως "εθνική ευκαιρία"

Η κυβέρνηση Παπαδήμου καλείται να πάρει και νέα μέτρα για να αποφύγει την πτώχευση η πατρίδα μας.
Τουλάχιστον αυτή είναι η δικαιολογία.

Η καθολική αποτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου, εμφανίζεται κάθε λειτουργική ώρα της νέας κυβέρνησης, όπως άλλωστε ομολογείται και από τα επίσημα χείλη όσων έχουν αναλάβει τη «διάσωσή» μας, Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων.

Το 2012 θα αρχίσουν να έρχονται στα Ελληνικά νοικοκυριά συσσωρευμένες όλες εκείνες οι επιβαρύνσεις που δρομολογήθηκαν το 2011 αλλά και το 2010.

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΕΡΙΑΤΟΥ...

το αλιεύσαμε απο το fimotro   και πραγματικά η περιγραφομενη κατάσταση μας θλίβει ....ακόμη  κι αν εμπεριέχει κάποια δόση υπερβολής ....ο παλαι ποτέ βασιλιας της διαφήμισης Μάκης Σεριάτος ειναι "γυμνός";    η απλώς άφησε "γυμνούς" τους εργαζομένους του και τους προμηθευτές του και κυκλοφορεί καλοντυμένος στα βόρεια προάστεια;;;;;;


Aγαπητό Fimotro,
η κατάσταση με τη διαφημιστική εταιρεία του Μ. Σεριάτου έχει ως εξής : Ο Mάκης αφήνει 90 εργαζομένους χωρίς αποζημίωση, 70 της Αshley και 20 της United Media. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι πρότεινε να πάρουν οι εργαζόμενοι τις αποζημιώσεις τους από τη Sato η...

«Η Ελλάδα πρωταθλήτρια σε αγορές γερμανικών όπλων»

Η λιτότητα που εφαρμόζει η Ελλάδα δεν έχει πλήξει σχεδόν καθόλου τις αμυντικές δαπάνες, επισημαίνει η γερμανική Zeit...
σε δημοσίευμά της στην ηλεκτρονική της έκδοση.
«Είναι σχεδόν απίστευτο: την άνοιξη θα κριθεί εάν η Ελλάδα επιβιώσει στην ευρωζώνη ή εάν επιστρέψει στη δραχμή» επισημαίνει η εφημερίδα, που αναφέρεται στην παράλυση του δημόσιου τομέα στη χώρα μας.

Οι γιατροί εξυπηρετούν μόνον τα έκτακτα, οι οδηγοί των λεωφορείων απεργούν, πολλά σχολεία δεν έχουν ακόμη βιβλία ενώ χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδηλώνουν κατά της σχεδιαζόμενης απόλυσής τους. Το νέο πρόγραμμα περικοπών της ελληνικής κυβέρνησης επηρεάζει όλους τους Έλληνες.

Να κόβουν αποδείξεις ζήτησε Μητροπολίτης απο ιερείς

Ο Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας Λαουρέντιου Στρέζα ζήτησε απο τους ιερείς να δίνουν αποδείξεις για βαπτίσεις και αγιασμούς.
Μέχρι τώρα οι πιστοί δίνουν στους Ρουμάνους ιερείς που τελούν βαπτίσεις και αγιασμούς, ένα χρηματικό ποσό, το οποίο εκείνοι στη συνέχεια διαθέτουν κατά τη βούλησή τους.

Ο Μητροπολίτης όμως τους ζήτησε, σύμφωνα με το Associated Press, να αποδεικνύουν πού πηγαίνουν τα χρήματα που παίρνουν και ανέφερε ότι τα έσοδα από τις «αποστολές της ενορίας» πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για την ενορία.

Παιδιά-κατασκόπους θέλει η Τουρκία

Μια ενότητα που απευθύνεται σε παιδιά εγκαινίασε η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MİT στην ιστοσελίδα της...
με στόχο να διδάξει στους αυριανούς πολίτες της Τουρκίας τη σπουδαιότητα της συλλογής πληροφοριών.

Η σελίδα προσπαθεί να έχει ένα οικείο στα παιδιά προφίλ, χρησιμοποιώντας σκίτσα και μια εισαγωγή «καλωσορίσματος», στην οποία εξηγείται η έννοια του κράτους και η λειτουργία της υπηρεσίας πληροφοριών.

Η παγίδα που έστησαν οι Παπανδρέου

Στη γοητεία των τακτικισμών δεν κατάφερε να αντισταθεί ποτέ κανένας πολιτικός ο οποίος πέρασε από το στάδιο του ηγέτη.
Δηλαδή, του επικεφαλής μιας μεγάλης παράταξης, σύνθετης και πολυτασικής, η διαχείριση της οποίας απαιτεί οξυδέρκεια, βαθιά γνώση του παρασκηνίου και ροπή προς τις διαπραγματεύσεις… πίσω από κλειστές πόρτες.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, στην επιλογική παρουσία του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν… θα μείνει ακριβώς στην ιστορία για τις αξιομνημόνευτές ικανότητές του ως ηγέτης του Κινήματος. Πόσο μάλλον όταν είναι ο πρωθυπουργός που παρενέβη βιαίως στο dna της εξέλιξης και της προόδου του τόπου, με τη συζητήσιμη έως παρεξηγήσιμη απόφαση προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου. Ένα εθνικό βαρίδι, που φέρνει την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω.

Καθυστερεί η επόμενη εποχή των παγετώνων

Η Γη μπορεί να μην εισέλθει σε μια νέα εποχή παγετώνων μέσα στην επόμενη χιλιετία, χάρη στις αυξημένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου...
που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα σε Βρετανία και ΗΠΑ, με επικεφαλής Έλληνα ερευνητή.

Οι ερευνητές υπό τον καθηγητή φυσικής γεωγραφίας Χρόνη Τζεδάκη του University College του Λονδίνου, σε συνεργασία με συναδέλφους τους του πανεπιστημίου Κέμπριτζ και του πανεπιστημίου της Φλόριδα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό γεωεπιστημών "Nature Geoscience", κάνοντας συγκρίσεις με ανάλογες περιόδους στο μακρινό παρελθόν, εκτιμούν ότι η επόμενη εποχή παγετώνων πιθανώς θα καθυστερήσει κατά δεκάδες χιλιάδες χρόνια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η φθορά της μνήμης αρχίζει στα 45

Άσχημα μαντάτα επιφύλαξε μια νέα μελέτη, η οποία έδειξε πως η φθίνουσα πορεία της μνήμης, της λογικής σκέψης και της αντίληψης δεν αρχίζει...
στην ηλικία των 60 ετών όπως πίστευαν έως σήμερα οι ειδικοί, αλλά πολύ νωρίτερα: στα 45.

«Είναι ευρέως διαδεδομένη η πεποίθηση ότι η νοητική εκφύλιση δεν αρχίζει πριν από την ηλικία των 60 ετών, αλλά η μελέτη μας αποκαλύπτει σημαντική νοητική φθορά ακόμα και σε άτομα ηλικίας 45 έως 49 ετών», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Αρσανά Σιν-Μανού, από το Κέντρο Έρευνας στην Επιδημιολογία & την Πληθυσμιακή Υγεία, το οποίο υπάγεται στο Εθνικό Ίδρυμα Ιατρικής Έρευνας (INSERM) της Γαλλίας.

Συνεχίζουν τον αποκλεισμό της Ξερόλακκας οι κάτοικοι - Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πάτρα:Συνεχίζουν τον αποκλεισμό της Ξερόλακκας οι κάτοικοι - Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων

"Συνεχίζουμε τον αποκλεισμό της Ξερόλακκας πιο οργανωμένα. Είμαστε εξοργισμένοι. Το σχέδιο που παρουσίασε χθες η Δημοτική αρχή προβλέπει παράταση της λειτουργίας της Ξερόλακκας για 3 έως 5 χρόνια. Μιλάμε για εμπαιγμό των κατοίκων από τη Δημοτική Αρχή". Αυτό δηλώνει  ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Συχαινών κ. Γιώργος Βασιλόπουλος, στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της Ξερόλοκκας.
Από τη συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν κάτοικοι περιοχών γύρω από το ΧΥΤΑ δεν έλειψε η ένταση, όταν παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής.

«Γενοκτονία» στο Ιόνιο

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι μαζικοί θάνατοι ψαριών που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα σχεδόν σε όλο το Ιόνιο πέλαγος.
Το φαινόμενο, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ειδικά στη Λευκάδα, αποδίδεται, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας του νησιού, στην ιογενή εγκεφαλοπάθεια και αμφιβληστροειδοπάθεια, έναν ιό που πλήττει τα μάτια και το κεντρικό νευρικό σύστημα των ψαριών. Αν και η αιτία έχει εξακριβωθεί, καμία από τις αρμόδιες Αρχές δεν μπορεί να απαντήσει για τους λόγους εμφάνισης του ιού, με αποτέλεσμα η Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδας αλλά και το τμήμα αλιείας της Κέρκυρας να εξετάζουν αιτίες που σχετίζονται με τη θαλάσσια ρύπανση.

Θεραπεία για τη σοβαρή κατάθλιψη

Η βαριά κατάθλιψη που ανθίσταται στη θεραπεία μπορεί να αντιμετωπιστεί με μόνιμα ηλεκτρόδια που διεγείρουν συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου...
επιβεβαιώνει μια νέα, καλύτερα σχεδιασμένη μελέτη. Μάλιστα, εξίσου σημαντική και μακροπρόθεσμη βελτίωση εμφάνισαν και οι ασθενείς με διπολική διαταραχή, παλιότερα γνωστή ως μανιοκατάθλιψη.

Η σχετικά νέα μέθοδος της «εν τω βάθει εγκεφαλικής διέγερσης», ή DBS, χρησιμοποιείται ήδη σε ασθενείς με επιληψία ή νόσο του Πάρκινσον και έχει δώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην κατάθλιψη και την ψυχαναγκαστική διαταραχή.

Δελτίο Ειδήσεων από το Ράδιο Γάμμα


Αυτοπυρπολήθηκε ηλικιωμένος στη Λευκάδα

Στο χώρο του πάρκινγκ πίσω από το κτήριο του ΟΤΕ στην πόλη της Λευκάδας, ένας άνδρας περίπου 80 ετών, αυτοπυρπολήθηκε με βενζίνη, βάζοντας μ' αυτόν τον τρόπο τέλος στην ζωή του... Στο σημείο έφτασε αμέσως όχημα της Πυροσβεστικής αλλά ήδη ήταν αργά για τον ηλικιωμένο άνδρα. Τα αίτια της πράξης του δεν έγιναν γνωστά.

"Απαράδεκτες" οι συνθήκες στις ελληνικές φυλακές

“Απαράδεκτες” χαρακτηρίζει τις συνθήκες κράτησης και διαβίωσης των λαθρομεταναστών και των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CPT)...που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα, έκθεση 54 σελίδων.
Η Επιτροπή διαπιστώνει ότι, παράνομοι μετανάστες κρατούνται στην Ελλάδα για εβδομάδες ή και μήνες, σε πολύ κακώς επιπλωμένα, μη αεριζόμενα και μη διαθέτοντα επαρκή φωτισμό κελιά, χωρίς τη δυνατότητα προαυλισμού, ενώ τονίζει ότι, οι ελληνικές αρχές δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους, ότι θα βελτιώσουν τις συνθήκες κράτησης παράνομων μεταναστών και ότι, επιπλέον, οι παράνομοι

"Απαράδεκτες" οι συνθήκες στις ελληνικές φυλακές

“Απαράδεκτες” χαρακτηρίζει τις συνθήκες κράτησης και διαβίωσης των λαθρομεταναστών και των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CPT)...που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα, έκθεση 54 σελίδων.
Η Επιτροπή διαπιστώνει ότι, παράνομοι μετανάστες κρατούνται στην Ελλάδα για εβδομάδες ή και μήνες, σε πολύ κακώς επιπλωμένα, μη αεριζόμενα και μη διαθέτοντα επαρκή φωτισμό κελιά, χωρίς τη δυνατότητα προαυλισμού, ενώ τονίζει ότι, οι ελληνικές αρχές δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους, ότι θα βελτιώσουν τις συνθήκες κράτησης παράνομων μεταναστών και ότι, επιπλέον, οι παράνομοι

Πώς έκαναν «φτερά» οι πίνακες των Πικάσο και Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη

Πώς έκαναν «φτερά» οι πίνακες των Πικάσο και Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη «Πρόβες» διάρρηξης με το σύστημα συναγερμού έκαναν οι δράστες

«Πρόβες» διάρρηξης με τον συναγερμό έκαναν οι δράστες της κλοπής τριών έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη. Οι διαρρήκτες, οι οποίοι έκλεψαν έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο, έναν πίνακα του ολλανδού ζωγράφου Πιτ Μοντριάν και ένα σχέδιο του Γουλιέλμου Κάτσια Μονκάλβο, απενεργοποιούσαν αλλεπάλληλα τον συναγερμό κατά τη διάρκεια της νύχτας, με σκοπό να παραπλανήσουν τον φύλακα. «Ανύπαρκτους» χαρακτήρισε τους κανόνες ασφαλείας της Πινακοθήκης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.
Η μεγάλη διάρρηξη αποκαλύφθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα, όταν ενεργοποιήθηκε ο ανιχνευτής κίνησης στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων.

Ομορφάντρα μου, θα σου βάλω και σως για να γλιστράει!Golden boys, τέλος στη Μ. Βρετανία...


Πρόκειται για τομή στη χώρα. Σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο, συμφωνα με το οποίο οι μέτοχοι θα μπορούν να μπλοκάρουν μπόνους και συναφή. Το μεγάλο φαγοπότι σε περιόδους κρίσης τελειώνει.

Τον έλεγχο των αμοιβών των αποκαλούμενων Golden boys, των μεγαλοστελεχών τραπεζών και επιχειρήσεων προαναγγέλλει...
η κυβέρνηση συνασπισμού δια στόματος Ντέιβιντ Κάμερον. Ο βρετανός πρωθυπουργός αποδέχεται το πόρισμα της Επιτροπής για Δικαιότερες Αμοιβές, το οποίο προτείνει σειρά μέτρων για τον περιορισμό των προκλητικών αμοιβών και μπόνους των ανωτάτων στελεχών τραπεζών και

Σερβίρουν σενάριο χρεοκοπίας μετά το μαγείρεμα και το κούρεμα...


Της Σοφίας Βούλτεψη
Με την κυβέρνηση να προειδοποιεί (και συχνά να απειλεί) ότι ο Ιανουάριος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για την πορεία της ανταλλαγής ομολόγων, κραδαίνοντας παράλληλα την δαμόκλειο σπάθη της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα στις 16 του μήνα, όλα δείχνουν πως οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες δανειστές οδηγούν σε πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας – ακόμη και....
αν αυτές ευοδωθούν.
Οι πληροφορίες λένε πως αν τελικά επιτευχθεί