Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο τζίτζικας και ο Μέρμηγκας!!

Αφιερωμένο σε όλους τους φορολογουμενους πολίτες της Χώρας μας
Ήταν καλοκαίρι στο δάσος έκανε τρομερή ζέστη και ο μέρμηγκας ήταν έξω
Καταϊδρωμένος και μάζευε ξύλα…
Εκεί που μάζευε ξύλα ακούει ένα φρενάρισμα….ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙιιιιιιιι .. γυρνάει και τι να δει!
Ο τζίτζικας μέσα σε ένα MERCEDES CABRIO SL 500 με δύο θεογκόμενες!

«Καλοβλέπουν» οι Άραβες το πετρέλαιο της Δυτικής Ελλάδας!

Παρουσία ανώτερων αξιωματούχων της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και πλήθους μάνατζερ από κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας, όπως η «Masdar», το «Abu Dhabi Fund for Development», «Etihad» και άλλες, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Λαγονήσι διμερής συνάντηση, με στόχο τις επενδύσεις στην Ελλάδα.
Οι συνομιλίες Ελλήνων – Αράβων είχαν παγώσει εδώ κι αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα η νέα επαφή να πραγματοποιείται κυρίως λόγω του ενδιαφέροντος των Αράβων. Μάλιστα, η αραβική

Από το 2009 χωρίς δίπλωμα ο Κουλούρης!

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του τροχαίου περιστατικού με πρωταγωνιστή τον Κίμωνα Κουλούρη. Το δίπλωμα οδήγησης του πρώην υπουργού είχε λήξει από το 2009.
Το δίπλωμα του έπρεπε να είχε ανανεωθεί, καθώς ο Κίμων Κουλούρης είναι άνω των 65 ετών. Ο πρώην υπουργός αναμένεται να δώσει κατάθεση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να αποσταλεί στον εισαγγελέα.
Μη σταματάτε να αποδεικνύεται στον ελληνικό λαό ότι υπάρχουν «ίσα μέτρα ίσα σταθμά»! Να είστε

Την άνοιξη τα γυρίσματα της ταινίας "24"

Ο ηθοποιός Kiefer Sutherland αποκάλυψε πως τα γυρίσματα της ταινίας "24", πρόκειται να ξεκινήσουν την ερχόμενη άνοιξη, και συγκεκριμένα στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου.
Η ταινία θα βασίζεται στην επιτυχημένη, ομότιτλη, τηλεοπτική σειρά η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ο Sutherland θα επιστρέψει στον ρόλο του Jack Bauer, και το φιλμ αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στο 2013.

Ενεργοποίηση αρχέγονου μηχανισμού δίνει μυρμήγκια «υπερστρατιώτες»


Οι κανονικοί στρατιώτες του γένους Pheidole (αριστερά) μοιάζουν νάνοι δίπλα στους «υπερστρατιώτες» (Πηγή: Alex Wild)  

Ουάσινγκτον Τα μυρμήγκια μπορούν να «προγραμματιστούν» ώστε να γίνουν... υπερστρατιώτες, σύμφωνα με νέα μελέτη διεθνούς ερευνητικής ομάδας.

Η υπερ-κάστα

Όλες οι αποικίες μυρμηγκιών αποτελούνται από έντομα που ανήκουν σε διαφορετικές «κάστες», συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτών και των εργατών. Οι ερευνητές επέτυχαν τώρα, όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Science», να παρέμβουν σε αναπτυσσόμενες

Αναβολή της Εποχής των Παγετώνων, η θετική πλευρά της κλιματικής αλλαγής
Στην τελευταία εποχή των παγετώνων, το μεγαλύτερο μέρος του Βόρειου Ημισφαίριου ήταν καλυμμένο από πάγο  Το κρύο θα αργήσει

Λονδίνο Μπορεί να αναστενάξουμε από τη ζέστη, τουλάχιστον όμως δεν θα τουρτουρίζουμε στους πάγους: ο πλανήτης θα έπρεπε να περάσει σε μια νέα Εποχή των Παγετώνων σε περίπου 1.500 χρόνια, το φαινόμενο όμως θα καθυστερήσει λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, εκτιμά διεθνής ομάδα κλιματολόγων.

«Ακόμα και αν οι εκπομπές [αερίων του θερμοκηπίου] σταματούσαν σήμερα, με τα σημερινά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα θα είχαμε πιθανότατα μια παρατεταμένη μεσοπαγετώδη περίοδο» δήλωσε ο Λουκ Σκίνερ του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, επικεφαλής της μελέτης στην επιθεώρηση Nature Geoscience.

Η τελευταία Εποχή των Παγετώνων έληξε πριν από περίπου 15.000 χρόνια, όταν υποχώρησε το παχύ στρώμα πάγου που κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του Βόρειου Ημισφαίριου. Γεωλογικά ευρήματα υποδεικνύουν ότι το φαινόμενο επαναλαμβάνεται περιοδικά, ακολουθώντας έναν βασικό κύκλο με διάρκεια 100.000 ετών και έναν δεύτερο κύκλο με περίοδο 400.000 ετών.

Οι μεταβολές αυτές αποδίδονται σε διακυμάνσεις στην τροχιά και την περιστροφή της Γης που ονομάζονται κύκλοι Μιλάνκοβιτς -για παράδειγμα, η ταλάντωση του άξονα περιστροφής και η εκκεντρικότητα της τροχιάς του πλανήτη.

Παρόλα αυτά, κάθε Εποχή των Παγετώνων μπορεί να διαφέρει από την προηγούμενη και την επόμενη, δεδομένου ότι οι τροχιακές συνθήκες δεν είναι απόλυτα περιοδικές, και η ψύξη του πλανήτη εξαρτάται κι από άλλους, γεωκλιματικούς παράγοντες.

Προκειμένου να εκτιμήσουν χονδρικά πότε θα έπρεπε να περάσει η Γη σε μια νέα Εποχή των Παγετώνων, οι κλιματολόγοι ανέλυσαν δεδομένα που χρονολογούνται στα 780.000 χρόνια (περίπου δύο φορές ο κύκλος των 400.000 ετών). Η εποχή εκείνη ονομάζεται «Στάδιο Θαλάσσιων Ισοτόπων 19c» και μοιάζει με τη δική μας εποχή περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

Στο Στάδιο 19c, η Γη εισήλθε σε μια παγετώδη περίοδο λόγω μιας θερμοκρασιακής ταλάντωσης ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια, η οποία διατάραξε τα ωκεάνια ρεύματα.

Αν υπάρχει όντως η ομοιότητα που εντοπίζουν οι ερευνητές ανάμεσα στην εποχή εκείνη και την παρούσα κατάσταση, ο πλανήτης θα έπρεπε να περάσει σε μια νέα παγετώδη περίοδο τα επόμενα 1.500 χρόνια.

Για να συμβεί αυτό, εκτιμά η ερευνητική ομάδα, η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα, του βασικότερου από τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, θα έπρεπε να πέσει κάτω από τα 240 μέρη ανά εκατομμύριο (240 ppm).

Σήμερα, όμως, η συγκέντρωση του CO2 βρίσκεται στα 390 ppm και δεν αναμένεται να υποχωρήσει σύντομα: ακόμα και αν σταματούσε άμεσα η χρήση ορυκτών καυσίμων, οι ωκεανοί θα άρχισαν να απελευθερώνουν το πλεονάζον διοξείδιου του άνθρακα που είχαν ήδη απορροφήσει, διατηρώντας έτσι την ατμοσφαιρική συγκέντρωση ψηλά για πολλούς ακόμα αιώνες.

Με τα ευρήματα της μελέτης συμφώνησε ο Λόρενς Μάισακ, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά, ο οποίος έχει μελετήσει ανεξάρτητα τις μεταβάσεις από τις παγετώδεις στις μεσοπαγετώδεις περιόδους.

«Δεν πιστεύω ότι είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε την επόμενη παγετώδη περίοδο σε μια φυσική χρονική κλίμακα» είπε στο BBC.

Ο Δρ Μάισακ Αναγνώρισε ότι μια αναβολή της Εποχής των Παγετώνων μάλλον θα βόλευε την ανθρωπότητα. Επισήμανε, όμως, ότι αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για να μην μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου:

«Δεν διατηρούμε απλά το σημερινό, θερμό μας κλίμα, αλλά αυξάνουμε τη θερμοκρασία περαιτέρω».

«Ο [σημερινός] ρυθμός μεταβολής του διοξειδίου του άνθρακα πραγματικά δεν έχει προηγούμενο, και αν δεν αντιμετωπιστεί, οι συνέπειες θα είναι τεράστιες» προειδοποίησε.

Πιο αγχολυτικός και από τα ηρεμιστικά χάπια ο Λένον!

Πιο αγχολυτικός και από τα ηρεμιστικά χάπια ο Λένον!
Πιο αγχολυτικός και από τα ηρεμιστικά χάπια αποδεικνύεται ο Λένον! Αμερικανοί ψυχολόγοι δημιούργησαν μια λίστα με δέκα τραγούδια που ηρεμούν, χαλαρώνουν και βελτιώνουν την ψυχολογία μας.
Αν θεωρήσουμε ότι η μουσική είναι φάρμακο, τότε το «Imagine» του Τζον Λένον είναι η

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της Χ. Κ. Τεγόπουλος

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της Χ. Κ. Τεγόπουλος
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της Χ.Κ. Τεγόπουλος για αναστολή των ατομικών και διωκτικών μέτρων εις βάρος της εταιρείας, στο πλαίσιο της αίτησής της για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

όλο και πιο αδειο το καλαθι της νοικοκυραςΠώς σχετίζεται η προσωπικότητα με την κατάθλιψη;

Πώς σχετίζεται η προσωπικότητα με την κατάθλιψη;
Οι άνθρωποι με «καταθλιπτική προσωπικότητα» είναι πιθανότερο να έρθουν αντιμέτωποι με την κατάθλιψη στο μέλλον. Πώς διαμορφώνεται, όμως, η προσωπικότητά μας και τι σημαίνει «καταθλιπτική προσωπικότητα»;

Μέρκελ: "Δεν θα δοθεί άλλη δόση στην Ελλάδα εάν ..."

Μέρκελ: "Δεν θα δοθεί άλλη δόση στην Ελλάδα εάν ..."
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε την Δευτέρα, μετά τη συνάντησή της στο Βερολίνο με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ότι δεν πρόκεται να δοθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει ραγδαία πρόοδος στο δεύτερο πακέτο βοήθειας.

Στον Μέσι η «Χρυσή Μπάλα» video


Στον Μέσι η «Χρυσή Μπάλα»

Καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο για τρίτη διαδοχική χρονιά αναδείχθηκε ο Αργεντίνος άσος της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι, ο οποίος κατέκτησε και φέτος τη «Χρυσή Μπάλα», ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μισέλ Πλατινί.
Ο Αργεντινός πήρε το βραβείο από τα χέρια του Βραζιλιάνου, Ρονάλντο (φαινόμενο), ενώ άφησε στην δεύτερη θέση τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ και στην 3η τον συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Τσάβι.
Κορυφαίος προπονητής για το 2011 ψηφίστηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ καλύτερο γκολ ανακηρύχθηκε αυτό του Βραζιλιάνου Νεϊμάρ.
Η καλύτερη 11άδα

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει πολλές περιοχές του πλανήτη

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει πολλές περιοχές του πλανήτη
Στη Βουλγαρία η κατάσταση είναι χαοτική. Τριακόσια χωριά είναι είτε αποκλεισμένα είτε χωρίς ηλεκτροδότηση και νερό.

Σε αρκετές περιοχές το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 60 εκατοστά και το θερμόμετρο έκανε βουτιά στους -14 βαθμούς Κελσίου. Εκατό παιδιά απομακρύνθηκαν από το

Οι "Δεν Πληρώνω" εισέβαλαν σε γραφείο εταιρίας που κόβει το ρεύμα!

Οι "Δεν Πληρώνω" εισέβαλαν σε γραφείο εταιρίας που κόβει το ρεύμα!
Στο γραφείο του υπεύθυνου της εταιρείας, που έχει υπογράψει σύμβαση με τη ΔΕΗ για να κόβει το ρεύμα, εισέβαλλαν οι «Δεν Πληρώνω» σήμερα το πρωί.

Το κίνημα είχε οργανώσει για σήμερα διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της εταιρείας και μόλις βρήκαν αφορμή περίπου δέκα

Έκλεψαν 3 πίνακες από την Εθνική Πινακοθήκη

Έκλεψαν 3 πίνακες από την Εθνική Πινακοθήκη
Πολλά είναι τα ερωτήματα γύρω από την περίεργη διάρρηξη, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα σε έναν από τους πιο καλά φυλασσόμενους χώρους της Αθήνας. Πρόκειται για την ληστεία της 10ετίας!
Στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, δύο άγνωστοι

Τραγωδία: Σκότωσε τον «κολλητό» του κατά λάθοςΣοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Δράμας από τον άδικο χαμό ενός 30χρονου από το όπλο του φίλου του.
Το μοιραίο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής. Οι δύο φίλοι είχαν πάει για κυνήγι, όπως συνήθιζαν.
Ο 28χρονος προσπάθησε να βγάλει την καραμπίνα από τον ώμο του, όταν εκείνη εκπυρσοκρότησε και τα σκάγια χτύπησαν το σώμα του άτυχου 30χρονου.

Απόντος του Στίβεν Χόκινγκ η εκδήλωση για τα 70ά γενέθλιά του


Ο Στίβεν Χόκινγκ (Φωτογραφία: ΑΠΕ) Ο Στίβεν Χόκινγκ (Φωτογραφία: ΑΠΕ) ΑΠΕ

Προβλήματα υγείας τον κράτησαν μακριά

Κέμπριτζ, Ηνωμένο Βασίλειο Τα προβλήματα στη υγεία του κράτησαν τον Βρετανό φυσικομαθηματικό και κοσμολόγο Στίβεν Χόκινγκ μακριά από το συμπόσιο για τα 70α γενέθλια του που πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Στις φλόγες το ιστορικό ξενοδοχείο «Acropol Palace»Σε εξέλιξη βρίσκεται αγωνιώδης επιχείρηση της πυροσβεστικής, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο ιστορικό ξενοδοχείο «Acropol Palace», στη συμβολή των οδών Μάρνη και Πατησίων.

Για λόγους ασφαλείας έχουν κλείσει οι δρόμοι γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 18:30, ενώ μάχη με τις φλόγες δίνουν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Από μπαλκόνι του παλιού "Acropol Palace Hotel", κινηματογραφήθηκε η εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του

Δείτε πόσοι πολιτικοί έχουν πάει φυλακή από το 1847 έως σήμεραΑναλυτικά οι περιπτώσεις για τίς οποίες τέθησαν σε εφαρμογή οι διατάξεις περί ποινικής ευθύνης Υπουργών απο συστάσεως του ελληνικού κράτους είναι οι ακόλουθες:

Πάγκαλος: όχι εκλογές πριν επιτευχθούν οι στόχοιΚατά των εκλογών προτού επιτευχθούν οι στόχοι της κυβέρνησης Παπαδήμου, τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στην κινεζική οικονομική εφημερίδα Diyi Caijing Ribao (China Business News).

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Λουκάς Παπαδήμος, ηγείται μίας νέας Κυβέρνησης που χαίρει ευρύτατης πολιτικής και κοινωνικής εμπιστοσύνης.Στην

Το τραγικό τέλος του επισκόπου Νύσσης Ελευθερίου

από τον Σωτήρη Μ. Τζουμα
Επειδή θα…ακουσθούν πολλά και θα γραφούν ελάχιστα, για τον Γέροντα Επίσκοπο Ελευθέριο, που η ανθρώπινη μοίρα κι ο επουράνιος Θεός, του επιφύλαξαν αυτό το...
τόσο τραγικό τέλος, τολμώ να χαράξω τις παρακάτω γραμμές, φτωχές εκφράσεις, φτωχά ψελλίσματα, στη μνήμη του!

Επειδή ζούμε στην εποχή που πλεονάζει ο ψόγος και περισσεύει η κακία και το κουτσομπολιό, αισθάνομαι την ανάγκη να πω τα εξής…

Δώρα και επιδόματα μόνο σε χαμηλόμισθουςΤην επιβολή πλαφόν στο ύψος του 14ου μισθού συζήτησαν οι εργοδότες στην πρώτη κοινή συνάντησή τους για την οριστικοποίηση των προτάσεών τους σε ό, τι αφορά τις αλλαγές στα εργασιακά.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΤΕ (η ΓΣΕΕ δεν προσήλθε) στην κοινή συνεδρίαση συζήτησαν στα γραφεία του ΣΕΒ και φαίνεται να καταλήγουν στην κατάργηση των «αυτόματων" αυξήσεων στους μισθούς που προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις μέσω των ωριμάνσεων και στο πάγωμα των μισθών για την επόμενη τριετία.

Σκληρή χρονιά, αν ο λαός δεν «ξυπνήσει»

Τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι «το 2012 θα είναι πολύχειρότερο από το 2011» έκανε η Αλέκα Παπαρήγα, συμπληρώνοντας όμως ότι τα πράγματα μπορούν να είναι διαφο­ρετικά, αν ο λαός «συνειδητοποιήσει τη...
μεγάλη αναντικατάστατη καιανεκμετάλλευτη δύναμή του». «Σκούρα» τα βλέπει γενικότερα το κόμμα, όπως δείχνει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του: «Το ΚΚΕ γνωρίζει πολύ καλά πόσο σκληρά δοκιμάζεται η εργατική λαϊκή οικογένεια, όμως δεν μπορεί να της δώσει λόγια παρηγόριας και ελπίδες για εύκολες λύσεις, γιατί τέτοιες δεν υπάρχουν και μπροστά της βρίσκονται ακόμα σκληρότερες δοκιμασίες και μάχες».

Σπίτι και όχημα μαζί, μια κατοικία που μετακινείται… παντού με τα πόδια!

Φανταστείτε ότι κάνετε μια βόλτα στους δρόμους της πόλης καθισμένοι αναπαυτικά στο κρεβάτι σας, απολαμβάνοντας ένα καφέ ή το φαγητό σας αλλά και όλες τις ανέσεις μιας...
κατοικίας! Κάπως έτσι θα περιγράφαμε αυτό το «παράδοξο» όσο και πρωτοποριακό σπίτι που ονομάζεται «Walking House» (σ.σ. Σπίτι που Περπατάει). Στην ουσία πρόκειται για έναν συνδυασμό σπιτιού και οχήματος, μια κατοικία που μετακινείται… παντού με τα πόδια!

To «Walking House» επιτρέπει στο χρήστη να περιδιαβεί την πόλη αλλά και να σταθμεύσει όπου επιθυμεί, απολαμβάνοντας τη φύση ή το πράσινο, ακόμη το κέντρο μιας μεγαλούπολης (ανάλογα με την επιλογή της τοποθεσίας).

Που ακριβώς… πέτυχαν οι δελφίνοι;

Η πίεση της Τρόικα για νέα μέτρα, πιο σκληρά ακόμη, αποδεικνύει πως η κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν κατάφερε, ειδικά το 2011, να επιτύχει, τις διαρθρωτικές...
αλλαγές που είχε υποσχεθεί σε ευρωπαίους εταίρους και ΔΝΤ.

Για την τρόικα, οι διαρθρωτικές πολιτικές, έχουν το νόημα της εξασφάλισης των χρημάτων των δανειστών, ενώ για την Ελλάδα κάποιες από αυτές, έχουν πραγματικά το νόημα της εξυγίανσης της χώρας.

Όλες οι επιβαλλόμενες αλλαγές αποσκοπούν στη δημιουργία επιπλέον εσόδων.

Πότε θα μιλήσει ο Σημίτης;

Τέτοιες μέρες πριν από οκτώ χρόνια, ο Κώστας Σημίτης βρισκόταν στη θέση του Γιώργου Παπανδρέου. Είχε συμπληρώσει σχεδόν οκτώ χρόνια στην πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οι...
δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι στην αναμέτρηση του Μαρτίου του 2004 απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή θα γνώριζε μια βαριά, στρατηγικών διαστάσεων ήττα, και το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» τον πίεζε να προχωρήσει σε διαδικασίες διαδοχής, προκειμένου να περιορίσει την πολιτική φθορά του Κινήματος.

Σε εκείνη τη δύσκολη για τον ίδιο αλλά και το ΠΑΣΟΚ πολιτική συγκυρία, ο Κώστας Σημίτης επέλεξε τη λύση της διαρχίας, όπως δηλαδή προτείνει και σήμερα ο διάδοχός του στην ηγεσία του Κινήματος,

Αντιμνημονιακό κήρυγμα Άνθιμου

Στο κυριακάτικο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης καταφέρθηκε κατά της μείωσης μισθών και κατά των απαιτήσεων της τρόικα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αν πτωχεύσουμε και επιστρέψουμε όπως λένε στην περίοδο του 1960 τότε θα είναι φρίκη, γιατί εκτός του ότι θα έχουμε οικονομικά προβλήματα θα χάσουμε και την εθνική μας κυριαρχία».

Στο τέλος του κηρύγματος είπε «να μας αφήσουν ήσυχους και μπορεί και να τα καταφέρουμε».

Επιτροπή για την αναπροσαρμογή του κανονισμού για τα ποσοστά αναπηρίας

Τη σύσταση, ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα, νέας Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής, με αντικείμενο την αναπροσαρμογή του κανονισμού, με τον οποίο καθορίζονται τα ποσοστά αναπηρίας, που...
συνεπάγεται κάθε πάθηση ή βλάβη ή σωματική ή ψυχική ή πνευματική εξασθένηση, αποφάσισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Η απόφαση ελήφθη, μετά τη διαπίστωση ότι στον επικαιροποιημένο πίνακα που είχε δημοσιευτεί στο υπ Αρ. 2611, ΦΕΚ στις 8 Νοεμβρίου 2011, είχαν περιληφθεί μεταξύ των ψυχικώς πασχόντων, κατηγορίες ατόμων όπως παιδόφιλοι, επιδειξιομανείς, εθισμένοι στον τζόγο, κλεπτομανείς και

Απίστευτο… η Καλαμάτα έχει δύο λιμενικές επιτροπές

Η απόφαση του υφυπουργού Άδωνη Γεωργιάδη να παραχωρήσει τα λιμενικά ταμεία στους δήμους έκανε τους Δήμους να φτιάξουν λιμενικές επιτροπές και να της δημοσιοποιήσουν.
Εντελώς ξαφνικά είδαμε στο φώς της δημοσιότητας ότι για τι ίδιο θέμα έφτιαξε λιμενική επιτροπή και η αποκεντρωμένη περιφέρεια που δημοσιοποίησε μάλιστα και τα ονόματα πριν λίγες ημέρες.
Τώρα όλοι κοιτούν αναρωτώμενοι ποιοι τελικά είναι αυτοί που θα διοικήσουν την λιμενική περιοχή; Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος του λιμενικού ταμείου δεν είναι σε κανένα «σχήμα» κάτι που τον έχει εκνευρίσει όπως μαθαίνουμε μια και του το είχε τάξει και ο Νίκας και ο Αποστολόπουλος όπως λέει.
Δηλαδή ψάρευε με δύο καλάμια ο πρώην «δήμαρχος του λιμανιού» αλλά έκατσε…

Οn line άνοιγμα στην ιστορία

Ένα «δώρο» για τους διαδικτυακούς επισκέπτες του προσφέρει από το 2012 το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας του
Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα στον κόσμο.

Με αφορμή τα 125 χρόνια λειτουργίας του ειδικοί, και μη, αποκτούν εφεξής πρόσβαση στις εξαιρετικές συλλογές του από αρχαία αντικείμενα, τα οποία προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου, την αρχαία Ελλάδα, την Ιταλία, το Ιράκ, την Κίνα κι αλλού, καθώς και από ενδιαφέρουσες θεματικές, όπως «Η μετά θάνατον ζωή στην αρχαία Αίγυπτο», «Ζώα», «Πρόσωπα», «Χτενίσματα και Μακιγιάζ» κ.λπ.

Οριστικοποιούνται οι αλλαγές για το Νέο Λύκειο

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στο υπουργείο Παιδείας θα έχουν καταλήξει στο σύνολο των αλλαγών που θα υπάρξουν στο Λύκειο. Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχει κατατεθεί και το νομοσχέδιο.

Οι βασικές αρχές του «νέου λυκείου» είναι οι ακόλουθες:
Α΄ Τάξη Λυκείου (Λειτουργεί από φέτος):
Μειώνεται κατά 8 ο αριθμός των μαθημάτων.
Οι μαθητές επιλέγουν υποχρεωτικά την εκπόνηση ερευνητικής εργασίας (project) ανά 4 μήνες.
Μειώνονται, κατά δύο, οι ώρες διδασκαλίας.

Να πάρει θέση ο Σαμαράς για την περικοπή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Η διορισμένη κυβέρνηση των δοσίλογων έχει ετοιμάσει νόμο για την περικοπή των μισθών και την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Μιλάμε για χρήματα που δεν επιβαρύνουν τα δημόσια οικονομικά, αλλά αντίθετα μέσω της φορολόγησης και των εισφορών δίνουν ανάσες ρευστότητας στα δημόσια ταμεία. Δεδομένου ότι ο μισθός δεν φτάνει ούτε για να περάσεις τις 20 μέρες του μήνα, από τα δώρα πληρώνονται οι καθυστερημένες δόσεις στις τράπεζες, τα χαράτσια και αν περισσεύει τίποτα ξοδεύεται σε αγορές προσφέροντας ρευστότητα και στα εμπορικά μαγαζιά.

Απίστευτο κάζο για την Παναχαϊκή στην Επανομή (6-1)

Διασυρμός χωρίς τέλος για την Παναχαίκή στην Επανομή, καθώς το σκορ είναι ήδη στο 6-1 (!) στο 86'!
Ο Δεινόπαπας έπαιξε το 1-2 με τον Καραμανλή και με σουτ νίκησε και πάλι τον Ανδρούτσο. Προφανώς και στο τλος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το τι θα πει ο κ. Κούγιας, αν και οι περισσότεροι διαβλέπουν αλλαγή προπονητή και ξεκαθάρισμα ρόστερ.
Αναγέννηση Επανομής (Αλέκος Βοσνιάδης): Φιρινίδης, Παγώνης, Πεχλιβανίδης, Παπαζούδης, Κουρδάκης, Ασλανίδης, Ναλμπάντης (80' Μπαλασάς), Καραμανλής, Γκέσιος (52' λ.τ Πολίτης), Κάτσε (63' Γεωργιάδης),

Εγώ, ΕΣΥ και ο Λοβέρδος!

Και όταν έρχεται η ώρα να τριφτείς με κάποια υπηρεσία τότε εξοργίζεσαι, ανάβεις, μαλώνεις, βρίζεις. Ποιον; Τον υπάλληλο.
Τι φταίει αυτός όταν ο πεφωτισμένος φωστήρας και υποψήφιος δελφίνος Λοβέρδος εξυγίανε το ΕΣΥ περικόπτοντας τα πάντα. Εγώ θάλεγα να καταργήσει όλα τα νοσοκομεία. Και όποιος έχει λεφτά να πάει στο Ωνάσιο, Διαβαλκανικό, Γενική κλινική κλπ.

Οι άλλοι, για να θυμηθώ ένα ποίημα του

Με τον...Γιώργο Φοιρό βλέπει τον "εφιάλτη" (5-1) της Παναχαϊκής ο Αλέξης Κούγιας!!!

Ο εφιάλτης τελειωμό δεν έχει στην Παναχαϊκή στο παιχνίδι που είναι σε εξέλιξη στην Επανομή με την τοπική Αναγέννηση. Το σκορ στο 71' είναι 5-1 για τους γηπεδούχους, ενώ στα αξιοσημείωτα και η παρουσία του γνωστού προπονητή Γιώργου Φοιρού μαζί με τον Αλέξη Κούγια στα επίσημα του γηπέδου, κάτι που μπορεί να σημαίνει πολλά, ίσως όμως και τίποτε...
Όσο για το 5-1, η Αναγέννηση βγήκε στην αντεπίθεση στο 71', ο Πολίτης έκανε το σουτ, ο Ανδρούτσος απέκρουσε και ο Ναλμπάντης πήρε το... ριμπάουντ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Τραγική η σημερινή Παναχαϊκή,

Οι Έλληνες αγρότες καλούνται να επιστρέψουν 424,8 εκατ. Ευρώ σε 4 μήνες!

Οι Έλληνες αγρότες καλούνται να επιστρέψουν 424,8 εκατ. Ευρώ σε 4 μήνες! Τα χρήματα αυτά αφορούν το πακέτο Χατζηγάκη και πληρωμές του 2008 μέσω ΕΛΓΑ.
Η Κομισιόν, με Απόφαση που θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ, ζητάει την επιστροφή του «πακέτου» Χατζηγάκη, ύψους 415 εκατ. ευρώ, που πληρώθηκε το 2009, σε αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ. Στο πλαίσιο μάλιστα της ίδιας έρευνας, η Κομισιόν κρίνει παράνομες και αντίστοιχες πληρωμές, ύψους 387 εκατ. ευρώ, που έγιναν επίσης μέσω του ΕΛΓΑ το 2008.
Το συνολικό ύψος των «παράνομων» κρατικών ενισχύσεων, που κατά την Επιτροπή πρέπει να ανακτηθούν έντοκα, ανέρχεται στο ποσό των 424,8 εκατ. ευρώ. Μετά από αυτά η Επιτροπή θέτει προθεσμία τεσσάρων (4) μηνών για την ανάκτηση από τους παραγωγούς των σχετικών χρηματικών

Καταγγελία σοκ: "Μοναχός σκότωσε εν ψυχρώ σκυλί"

Εικόνες φρίκης αλλά και θλίψης έξω από το μοναστήρι του Ομπλού στην Πάτρα, όταν σύμφωνα με καταγγελία κυνηγού μοναχός πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ το κυνηγόσκυλό του.
Ο νεαρός άνδρας κρατά στα χέρια το σκυλί του. Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη. Όπως καταγγέλλει μοναχός από την Ιερά Μονή Oμπλού της Πάτρας, βγήκε έξω και το εκτέλεσε εν ψυχρώ με μία καραμπίνα...

Ολα συνέβησαν σήμερα το μεσημέρι. Ο Νώντας Καλλιακμάνης ήθελε να εκπαιδεύσει το σκυλί του στο κυνήγι. Πήγε στην περιοχή του Ομπλού λίγο έξω από την Πάτρα. Είδε τον ρασοφόρο να βγαίνει από το μοναστήρι, δεν πρόλαβε όμως να σώσει το ζώο του. Το δολοφόνησε μπροστά στα μάτια του...
Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, ο ιδιοκτήτης του σκύλιου υπέβαλε μήνυση, ενώ ήδη έχουν παρέμβει φιλοζωϊκές οργανώσεις. Εκτιμάται παρέμβαση στο θέμα και από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο.

Οι πέντε τροφές - ασπίδα για το κρύο

Η ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας κάνει τον οργανισμό μας πιο ευάλωτο. Γεμίζοντας το πιάτο μας έξυπνα, μπορούμε να αυξήσουμε την ενέργειά μας και να βελτιώσουμε την υγεία μας.
Ρόδι

Πλεονεκτήματα
Αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, όπως οι πολυφαινόλες, οι τανίνες και οι ανθοκυανίνες, και θεωρείται πραγματική ασπίδα για την εποχική γρίπη, αλλά και στελέχη ιών όπως ο Η1Ν1. Παράλληλα, περιέχει σημαντικές ποσότητες σιδήρου, σεληνίου, βιταμίνης C (1 ρόδι καλύπτει το 40% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας) και φυλλικού οξέος. Ο χυμός του θεωρείται απαραίτητος μετά την άσκηση, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία και μειώνει την καρδιακή επιβάρυνση. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν επίσης πως μπορεί να προστατεύσει και από τον καρκίνο του δέρματος.

Με διασυρμό απειλείται η Παναχαϊκή στην Επανομή (χάνει 4-1 στο ημίχρονο!)

Η χειρότερη Παναχαίκή της τελευταίας...διετίας έχει εμφανιστεί το μεσημέρι στην Επανομή κόντρα στην τοπική Αναγέννηση, από την οποία χάνει στο ημίχρονο με 4-1! απειλούμενη με την πιο βαριά ήττα στην ιστορία της των τελευταίων χρόνων, αν συνεχίσει έτσι και στην επανάληψη.
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με τις παρακάτω 11άδες:
Αναγέννηση Επανομής (Αλέκος Βοσνιάδης): Φιρινίδης, Παγώνης, Πεχλιβανίδης, Παπαζούδης, Κουρδάκης, Ασλανίδης, Ναλμπάντης, Καραμανλής, Γκέσιος, Κάτσε, Δεινόπαπας.
Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Ανδρούτσος, Ιωάννου, Τσεμπερίδης, Μενδρινός, Ουρτάδο, Φουρτάδο, Σπίνουλας, Ατματζίδης, Ουαταρά, Κοκκίνης, Πακάλτσης.
Οι σημαντικότερες εφιαλτικές πάντως στιγμές του πρώτου ημιχρόνου για την Παναχαϊκή, έχουν ως εξής:
3' ΓΚΟΛ! Ανοίγει το σκορ η Αναγέννηση. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε

Κερδίζει έδαφος ο Σαρκοζί

Ο Νικολά Σαρκοζί εμφανίζεται να κερδίζει έδαφος έναντι του κυριότερου αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές...
όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνει τον γάλλο πρόεδρο να απέχει μόλις δύο ποσοστιαίες μονάδες από τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που πραγματοποιήσε η εταιρία Ifop για λογαριασμό της εφημερίδας Le Journal du Dimanche, ο Σαρκοζί εξασφαλίζει το 26%, ενώ ο Ολάντ το 28%.

Η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν βρίσκεται στην τρίτη θέση με 19%. Στην δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.163 ψηφοφόροι.

Το σπήλαιο του Πλάτωνος στον 21ο αιώνα

Ο μύθος του σπηλαίου επαναλαμβάνεται εντονότερα από κάθε άλλη φορά μετά από 25 αιώνες και αναπαριστά το δράμα του σύγχρονου ανθρώπου.
(Πλάτωνος πολιτεία 514ζ-517ζ)

Mέσα από αυτό το διαχρονικό μύθο θα δούμε σε ποιο βαθμό η φύση μας είναι φωτισμένη, αλλά και γιατί δεν καταλαβαίνουμε τι ετοιμάζουν πίσω από την πλάτη μας οι σύγχρονοι «θαυματοποιοί» του 21ου αιώνα.

Ο Σωκράτης μέσα από την αλληγορία του σπηλαίου, οδηγεί τον Γλαυκώνα να καταλάβει την επίδραση της παιδείας ή της απαιδευσίας πάνω στην ανθρώπινη φύση.

Το πρώτο Βυζαντινό λιμάνι της Κωνσταντινούπολης

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την αποκάλυψη του λιμανιού της Κωνσταντινούπολης στο Γενί καπί, στα νότιας της ιστορικής χερσονήσου...
όπου ήταν κτισμένη στην αρχαιότητα η αποικία των Μεγαρέων, ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ.

Η αρχαιολογική σκαπάνη φέρει επίσης στο φως δεκάδες ναυαγισμένα πλοία, τμήμα των τειχών του Μεγάλου Κωνσταντίνου αλλά και άλλα τεκμήρια θαμμένα στη λάσπη 17 αιώνων. Η μεγαλύτερη αρχαιολογική εκσκαφή εξελίσσεται δίπλα από τον πιο πολυσύχναστο συγκοινωνιακό άξονα της Πόλης. Μια μοναδική ευκαιρία να ερευνηθούν πλευρές της Ιστορίας της Κωνσταντινούπολης που δεν μπόρεσαν να μελετηθούν μέχρι σήμερα, αφού ο λιμένας του Θεοδοσίου έκρυβε στο βυθό του πολλά και σημαντικά ναυάγια.

H δύναμη του φόβου...

Όταν ζεις σε κατάσταση φόβου, τότε πραγματικά αντιλαμβάνεσαι τη δύναμή του.
Ολόκληρη η εποχή που ζούμε είναι μια...
κατάσταση φόβου  και αρχίζουμε να νιώθουμε στο πετσί μας τη δύναμή του.

Φοβάσαι μην χάσεις τη δουλειά σου, γιατί ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα έχει δουλειά και αύριο; Ούτε καν οι δημόσιοι υπάλληλοι...
Φοβάσαι μη χάσεις τις καταθέσεις σου, φοβάσαι μη χάσεις το σπίτι σου, γιατί ζούμε σε περίοδο μεγάλης οικονομικής αβεβαιότητας και δεν ξέρεις τι θα σου επιβάλλουν οι "φίλοι" από το εξωτερικό...
Φοβάσαι να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά, γιατί δεν ξέρεις αν μπορείς αν μπορείς να ανταπεξέλθεις ούτε τώρα ούτε στο μέλλον...

Πλωτό μουσείο θα κινείται στα λιμάνια της Μεσογείου

Το θέμα της δημιουργίας ενός μουσείου πάνω σε πλοίο, που θα κινείται στα λιμάνια της Μεσογείου και θα περιλαμβάνει έκθεση με θέμα...
τις υποβρύχιες αρχαιολογικές δραστηριότητες που έχουν διεξαχθεί στη λεκάνη της Μεσογείου, εξετάστηκε σε σύσκεψη στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στον Πειραιά.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ανέλαβε υπό την αιγίδα της την υλοποίηση του μουσείου αυτού, που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό στη Βενετία με πρωτοβουλία του «Art

Στυγερό έγκλημα στο Επιτάλιο με θύμα 86χρονη

Νεκρή βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στο σπίτι της στο Επιτάλιο 86χρονη γυναίκα. Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ληστείας...
μετά φόνου για το συγκεκριμένο περιστατικό αφού -σύμφωνα με πληροφορίες- το θύμα έφερε βαθύ τραύμα στο λαιμό. Η πιθανότερη περίπτωση είναι το θύμα να δέχθηκε την επίθεση το βράδυ του Σαββάτου. Είναι η 2η φορά που στο Επιτάλιο άνθρωπος χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια ληστείας αφού πριν λίγο καιρό είχε σκοτωθεί από πυρά ληστών και βενζινοπώλης της περιοχής...
http://patrisnews.com

Ελλάς Ελλήνων Χρεοκοπημένων

Μόλις χθες προσλήφθηκε στη ΔΕΗ ένα παλικάρι με 9.000 ευρώ το μήνα, ενώ ένα σωρό άλλοι βαφτισμένοι σύμβουλοι διατηρούν...
και αυξάνουν τις αμοιβές τους εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο τις εναπομείνουσες επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου μέχρι να πουληθούν οσονούπω στους ε-π-ε-ν-δ-υ-τ-έ-ς (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η λέξη ¨επενδυτής¨ φαντάζει ως ¨αγιογδύτης¨).
Τεράστια ποσά δόθηκαν όλα αυτά τα χρόνια σε μάνατζερς, σε συμβούλους και σε μελέτες, όλα από ξένα δανικά λεφτά και να που φτάσαμε. Αυτοί τ’ άρπαξαν, αλλά ο λογαρισμός ήρθε στο λαό, γιατί τα δάνεια συνάπτονται στο όνομα του Ελληνικού Λαού. Που σκέψη να εξαναγκασθούν να τα γυρίσουν πίσω και να πληρώσουν και τα σπασμένα των πράξεών τους.

Επικίνδυνη η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος

Όσοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος ενδέχεται να κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν κάποιες μορφές καρκίνου του νεφρού...
σύμφωνα με τα αποτελέσματα αμερικανικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα χιλιάδων ενηλίκων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μεσήλικες που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες κόκκινου κρέατος είχαν κατά 19% περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του νεφρού σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν τις μικρότερες ποσότητες. Η παρουσία σε μεγαλύτερες ποσότητες χημικών που εντοπίστηκαν στο κρέας στα κάρβουνα ή στη σχάρα επίσης συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Προκήρυξη 5000 θέσεων στον ΕΟΠΥΥ

Στην προκήρυξη 5000 θέσεων γιατρών που θα συνεργασθούν με τον νέο φορέα παροχών Υγείας τον ΕΟΠΥΥ...
εκ των οποίων οι 2000 θα είναι νέοι και χωρίς μεγάλη εμπειρία, θα προχωρήσει εντός του Ιανουαρίου το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iatropedia.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα δέλεαρ που θα θέσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτός των άλλων και για να καμφθεί το μέτωπο των γιατρών που τάσσονται κατά του ΕΟΠΥΥ λόγω χαμηλών αμοιβών.

Οι τελικές προσλήψεις αναμένεται να γίνουν με διαγωνισμό αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι θα πριμοδοτηθούν οι νέοι γιατροί.

Οι Κινέζοι αγοράζουν Bentley

Πρόσφατα η Κίνα ξεπέρασε την Γερμανία στις πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων, μπαίνοντας στην δεύτερη θέση παγκοσμίως.
Η πώληση των αυτοκινήτων της Bentley στην Κίνα έχει αυξηθεί απίστευτα, ωστόσο οι ΗΠΑ, παραμένουν στη θέση νούμερο ένα.

Κατά τη διάρκεια του έτους 200-2011 πουλήθηκαν στη Κίνα 1.839 αμάξια της Bentley

Μειωμένα κατά 40% τα τροχαία στην Πελοπόννησο

Μειωμένα σε ποσοστό 40% ήταν τα τροχαία που σημειώθηκαν το Δεκέμβριο του 2011, σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010...
στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η τοπική Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Φέτος το Δεκέμβριο, σημειώθηκαν 40 τροχαία ατυχήματα, έναντι 67 το Δεκέμβριο του 2010. Από αυτά έχασαν τη ζωή τους 11 άτομα, έναντι 12 το Δεκέμβριο του 2010 και τραυματίστηκαν συνολικά 47 άτομα, έναντι 91 το Δεκέμβριο του 2010.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων οφείλονταν, όπως προέκυψε από την έρευνα της Τροχαίας, σε παράβαση προτεραιότητας, απόσπαση προσοχής του οδηγού, υπερβολική ταχύτητα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και αντικανονικό προσπέρασμα.