Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Phobos-Grunt: Τοξική ανεξέλεγκτη «βόμβα» 7,5 τ. υδραζίνης σε τροχιά


«Ως το πλέον επικίνδυνο αντικείμενο που έχει πέσει ποτέ στη Γη», χαρακτήρισε τον ρωσικό διαστημικό βολιστήρα Phobos-Grunt (Фобос-Грунт) το πρώην κορυφαίο στέλεχος της NASA James Oberg.
Ο Phobos-Grunt λίγο μετά από την εκτόξευσή του στις 9 Νοεμβρίου και εξαιτίας προβλημάτων στον πυραυλικό του φορέα, τέθηκε εκτός ελέγχου και σήμερα περιφέρεται ανεξέλεγκτος σε χαμηλή τροχιά. Το ρωσικό διαστημόπλοιο είχε ως προορισμό.....
τον δορυφόρο του Άρη Φόβο,για τη συλλογή 200 γραμ. χώματος από την επιφάνεια του δορυφόρου και στη συνέχεια επιστροφή στη Γη, το 2014.

Είναι εφικτό να διατηρηθεί μια ερωτική σχέση χωρίς σεξ;


Είναι εφικτό να διατηρηθεί μια ερωτική σχέση χωρίς σεξ; 

Η σεξουαλική επαφή μεταξύ δύο ατόμων αποτελεί το βασικό παράγοντα που καθορίζει την διαφυλική σχέση και την διαφοροποιεί από την φιλική. Το σεξ ως συμπεριφορά αποτελεί το ψυχικό κριτήριο που καθορίζει τους διακριτούς ρόλους ανάμεσα στα δύο φύλα και τους βοηθά να υιοθετήσουν διαφορετικά μοτίβα συμπεριφοράς πάνω στα οποία θα ισορροπήσει η σχέση τους.

Από την άλλη η σεξουαλική επαφή δεν ορίζει μόνο το ρόλο του άνδρα και το ρόλο της γυναίκας αλλά επηρεάζει, διαμορφώνει και εξελίσσει την ποιότητα

«Εξέγερση δελφίνων» στο ΠΑΣΟΚ«Εξέγερση» θυμίζουν οι τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Η στάση τουκ. Παπανδρέου να κάνει τον …ανήξερο και να συνεχίσει να θέλει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του εκνεύρισαν τους δελφίνους, οι οποίοι αντέδρασαν συντονισμένα.

Μάλιστα, εκείνο που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν η αναφορά του κ. Παπανδρέου, τρεις φορές, σε προσυνεδριακές διαδικασίες, κάτι με το οποίο είναι αντίθετα πολλά μέλη του Πολυτικού Συμβουλίου, όπως ο Γ. Μίχας, που υποστήριξε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, αφού πολλοί από τους συνέδρους δεν ανήκουν πλέον στο κόμμα.

Αυστραλός παρασκευάζει νερό… από τον αέρα!

perierga.gr - Αυστραλός παρασκευάζει νερό... από τον αέρα!
Το «Airdrop» συλλέγει υγρασία από την ατμόσφαιρα και τη μετατρέπει σε νερό. Δημιουργός του είναι ο 27χρονος Αυστραλός εφευρέτης Έντουαρντ Λινάκρ που με αυτό κέρδισε το βραβείο James Dyson. Το «Airdrop» είναι ένας χαμηλού κόστους και αυτόνομης ενέργειας αρδευτικός μηχανισμός ο οποίος σύμφωνα με τον δημιουργό του μπορεί να βοηθήσει στο πότισμα καλλιεργειών σε άνυδρες περιοχές ή σε περιοχές που πλήττονται από ξηρασία. Ο Λινάκρ τον ανέπτυξε μελετώντας το σκαθάρι της ερήμου Ναμίμπ, μιας από τις πλέον άνυδρες περιοχές του πλανήτη. Το σκαθάρι αυτό κατορθώνει να επιβιώνει σε συνθήκες σχεδόν απόλυτης ξηρασίας συλλέγοντας με τη «δροσιά» των πρώτων πρωινών ωρών υγρασία από τον

Απίστευτα πορτρέτα από κολοκύθα!

Perierga.gr - Πορτρέτα κολοκύθας
Για να αναπτυχθεί μια κολοκύθα, χρειάζονται αρκετοί μήνες. Για τον Αμερικανό καλλιτέχνη Ray Villafane, αρκούν δύο ώρες για να την μετατρέψει σε ένα φανταστικό πορτρέτο!
Μοναδικά του εργαλεία μερικά κουτάλια και ένα νυστέρι.

Στην Κομισιόν το θέμα των εμπρησμών ελληνικών δασών από Τούρκους
Ερώτηση στην Κομισιόν για τις δηλώσεις Γιλμάζ σχετικά με τους εμπρησμούς ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χοντής.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής αναφέρεται στις δημόσιες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας στην εφημερίδα «Μπιργκιούν», τονίζοντας πως «ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας με τρόπο απολύτως κατηγορηματικό παραδέχεται ότι με χρηματοδότηση από κρατικά μυστικά κονδύλια, τουλάχιστον την εποχή της Πρωθυπουργίας Τσιλέρ (1995-1997), Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα δάση της Ελλάδας προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές».

Η ιστορία της Βασιλόπιτας
Η αναζήτησή μας για τις ρίζες του εθίμου της βασιλόπιτας, μας οδηγεί πίσω, στην αρχαιότητα, στις προσφορές άρτου ή και μελιπήκτων των αρχαίων ημών προγόνων, προς τους θεούς, κατά τη διάρκεια εορτών. Αναφέρει ο λαογράφος Φίλιππος Βρετάκος (“Οι δώδεκα μήνες του έτους και αι κυριώτεραι εορταί των”):

“Οι πρόγονοί μας εις την αρχαιότητα κατά τας μεγάλας αγροτικάς εορτάς προσέφερον εις τους θεούς, ως απαρχήν, έναν άρτον. Επί παραδείγματι κατά την εορτήν του θερισμού, που ελέγετο Θαλύσια και ήτο αφιερωμένη εις την Δήμητρα, κατασκευάζετο από το νέον σιτάρι ένας μεγάλος εορταστικός άρτος (ένα καρβέλι), που ελέγετο “Θαλύσιος άρτος”, κατά δε την προς τιμήν

Κτίρια-σταρ στις αυλές των δικτατόρων,


Επιμέλεια: Αλέκα Κυφιώτη,

Το ιδεολογικό ζήτημα είναι τόσο παλιό όσο και η αρχιτεκτονική. Σχεδιάζοντας σημαντικά κτίρια για έναν ισχυρό πελάτη, οι αρχιτέκτονες σιωπηρά επικυρώνουν τις πράξεις του; Ή μήπως η αρχιτεκτονική υπερβαίνει την πολιτική και την ιδεολογία;

Πριν από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, ο Ντανιέλ Λίμπεσκιντ δήλωνε δημοσίως ότι οι αρχιτέκτονες πρέπει να το σκέφτονται καλά

Χάρρυ Κλυνν: Το "παλικάρι" ο Χρυσοχοΐδης • Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν
Mιχάλης Χρυσοχοϊδης: «Η διετής κυβέρνηση η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα. Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση»

Γιασπασάν ρε Μιχάλαρε, ασίκη, μάγκα και καραμπουζουκλή, σε ασπάζομαι χιαστί.
Κάργα σε γουστάρω ανεξίτηλε, καθότι πολύ μετράς ως άντρας και ως πολιτικός και ο λόγος σου βαρίδι που έτσι και πέσει χάμω, ανοίγει κρατήρα χιλιομετρικής διαμέτρου! Όχι σαν μερικοί-μερικοί που τρώνε το μούσμουλο και καταπίνουνε και το κουκούτσι!

Επιλεκτική μνήμη έχει ο κύριος Σηφουνάκης


«Τέσσερα χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου του Βατοπεδίου δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. Ένα από τα μεγάλα θέματα στα οποία πρέπει να δρομολογηθούν διαδικασίες εκσυγχρονισμού είναι η επιτάχυνση στην απονομή της και είναι ενθαρρυντικό ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης εργάζεται γι΄αυτό», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλοντος Νίκος Σηφουνάκης σχετικά με την προφυλάκιση Εφραίμ
Όπως είπε, «ο λαός μας, που έμεινε άφωνος από την μετατροπή του «περιβολιού της Παναγιάς» σε «οίκο χρηματιστηρίου» βλέπει με αισιοδοξία ότι το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται και επιθυμεί το μαχαίρι να

Προαναγγέλουν έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ οι Τούρκοι!

«Πειρατεία» και καταπάτηση των διεθνών συμβάσεων και κανονισμών που θα προκαλέσουν ένταση  στην Αν.Μεσόγειο προαναγγέλει η Τουρκία με διαρροές στον τύπο!
Πρόσχημα οι παράνομες  επικαλύψεις περιοχών ερευνών της Κύπρου από την  τουρκική εταιρία πετρελαίου ΤΡΑΟ που προέκυψαν από την απύθμενου θράσους «συμφωνία» για ερευνες  μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων προ μερικών εβδομάδων. Βάσει αυτής το ψευδοκράτος όρισε ΑΟΖ και πάνω στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας!!!
Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα  Aksam στην

Οι Αμερικάνοι κάνουν σεξ δημοσίως

Οι Αμερικάνοι κάνουν σεξ δημοσίως
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε 1.000 Αμερικανούς άνω των 18 ετών, το 52% αυτών, παραδέχτηκαν ότι έχουν κάνει σεξ δημοσίως με την αίσθηση του κινδύνου να είναι αυτή που τους ωθεί στο να κάνουν κάτι τέτοιο.

Ταξιδεύουν στη Βοσνία για να ψωνίσουν φθηνά!

Ταξιδεύουν στη Βοσνία για να ψωνίσουν φθηνά!
Μεγάλος αριθμός καταναλωτών από την Κροατία και τη Σερβία ταξιδεύει στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη για να προμηθευθεί τα απαραίτητα, αλλά και ηλεκτρικές συσκευές και βενζίνη λόγω των χαμηλότερων τιμών.

"Έφυγε" ο ποιητής Αργύρης Χιόνης

"Έφυγε" ο ποιητής Αργύρης Χιόνης
Ένας σημαντικός άνθρωπος των γραμμάτων, ο Αργύρης Χιόνης, πέθανε ανήμερα τα Χριστούγεννα, σε ηλικία 68 ετών. Ποιητής, πεζογράφος και μεταφραστής, γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα, αλλά πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του σε χώρες της βορειοδυτικής Ευρώπης.

Αίγυπτος: Τέλος στα τεστ παρθενίας σε κρατούμενες

Αίγυπτος: Τέλος στα τεστ παρθενίας σε κρατούμενες
Αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε να σταματήσουν τα καταναγκαστικά τεστ παρθενίας σε κρατούμενες στρατιωτικών φυλακών.

Η απόφαση εκδόθηκε έπειτα από προσφυγή της Σαμίρα Ιμπραχίμ, οποία υποχρεώθηκε να υποβληθεί σε τεστ παρθενίας τον

Ιταλικό πρόστιμο 900.000 στην Apple για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας


Τα σημεία πώλησης προϊόντων Apple και ο ιστότοπος της εταιρείας «δεν ενημέρωναν επαρκώς τους καταναλωτές για το δικαίωμά τους να λαμβάνουν δωρεάν υποστήριξη για δύο χρόνια», αναφέρει η ιταλική υπηρεσία (Φωτογραφία: Reuters)Τα σημεία πώλησης προϊόντων Apple και ο ιστότοπος της εταιρείας «δεν ενημέρωναν επαρκώς τους καταναλωτές για το δικαίωμά τους να λαμβάνουν δωρεάν υποστήριξη για δύο χρόνια», αναφέρει η ιταλική υπηρεσία

Από διαταραχές ύπνου υποφέρουν οι αστυνομικοί

Η κούραση και η εργασία σε βάρδια προκαλεί διαταραχές ύπνου στους αστυνομικούς, κάνοντάς τους πιο επιρρεπείς σε λάθη  \r\n    \r\n     (Φωτογραφία: \r\n     AP\r\n     )

Επιρρεπείς σε λάθη
Νέα Υόρκη
Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και τον Καναδά διαπίστωσε ότι το 40% των αστυνομικών υποφέρουν από συμπτώματα διαταραχής ύπνου, περιλαμβανομένης της άπνοιας και της αϋπνίας.
Όπως αναφέρεται σε

Το πνεύμα των εορτών μπορεί να είναι «πράσινο»

Υπερβολική διακόσμηση και χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, δώρα που συνδέονται με σπατάλη πλαστικού και χαρτιού, διασκέδαση και κάθε είδους... καταχρήσεις.
Το πνεύμα των εορτών έχει συνδεθεί στο δυτικό κόσμο με πράξεις που μπορεί να είναι βλαβερές τελικά, για μας, αλλά και το περιβάλλον.

Παρακάτω, υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που καλό θα ήταν να έχουμε στο μυαλό μας αυτές τις γιορτινές μέρες για να μην το... παρακάνουμε.

Περιορίστε τα απορρίματά σας. Έχει υπολογιστεί ότι μόνο στην Αθήνα τα απορριπτόμενα σκουπίδια αυξάνονται το εορταστικό 15νθήμερο πάνω από 50%, εκτροχιάζοντας το σύστημα αποκομιδής.

Κούρεμα επικουρικών μεταξύ Εφραίμ και διαζυγίωνΓράφει η
Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη, αλλά δεν καταλάβαμε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα της κυβέρνησης, που ο (ενοχλημένος σύμφωνα με όσα διοχετεύονται από τους «κύκλους» του) πρωθυπουργός προσπαθεί να μας παρουσιάσει ως καινούργια και ελπιδοφόρα.
Τα διαζύγια ή η επικείμενη περικοπή των επικουρικών συντάξεων;
Νομίζω ότι κάτι μας ξέφυγε πάλι μέσα στη γενική σύγχυση της χριστουγεννιάτικης σύλληψης του Εφραίμ, που προπαγανδιστικά υπερκάλυψε τις διαφωνίες στο υπουργικό συμβούλιο, την ίδια ώρα που δεν καταφέρναμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το τι τελικά συμφώνησε ο πρωθυπουργός κατά τις συναντήσεις του με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του.
Γιατί αν είναι τα διαζύγια, καλό θα ήταν να σοβαρευτούν όλοι – και αυτοί που ρυθμίζουν και αυτοί που διαφωνούν, παριστάνοντας τους υπερμάχους του θεσμού της οικογένειας.
Αν είναι, όμως, οι επικουρικές συντάξεις, τότε πάλι κάτι μας ξεφεύγει.
Θα ήταν υπερβολή να ρωτούσαμε αν τελικά τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπουν στο κούρεμα του χρέους;

Συνεχίζεται η εξαπάτηση των χρηστών μέσω SMS

sms slideΝέο κενό ασφαλείας στο σύστημα λήψης μηνυμάτων SMS θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο επιθέσεων των εγκληματιών, προκειμένου τα κινητά ανυποψίαστων χρηστών να αποστέλλουν μηνύματα υψηλής χρέωσης ή να αδυνατούν να λάβουν SMS από άλλες πηγές.
Η αδυναμία εντοπίζεται στον τρόπο διαχείρισης των SMS από τις εφαρμογές δικτύου των καρτών SIM (SIM Toolkits), που είναι προεγκατεστημένες από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Στόχος των εφαρμογών αυτών είναι να εμφανίζουν στο χρήστη χρήσιμα μηνύματα, όπως το διαθέσιμο υπόλοιπό του, ο έλεγχος του τηλεφωνητή, καθώς και η διαχείριση επιπρόσθετων υπηρεσιών όπως οι πληρωμές υπηρεσιών.

«Πρασινίστε» την ταράτσα της πολυκατοικίας σας

Να απλοποιήσει τις διαδικασίες, ώστε να γίνουν πράσινες οι ταράτσες σε δώματα, στέγες και ημιυπαίθριους...
επιχειρεί το υπουργείο περιβάλλοντος, αλλάζοντας τη σχετική νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον Νίκο Σηφουνάκη: «Στην Ελλάδα, ειδικότερα, τα κτίρια ευθύνονται για το 40% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας και για το 45% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα. Παράλληλα, η έλλειψη πράσινων επιφανειών επηρεάζει τη δημόσια υγεία, αλλά και επιβαρύνει τη συλλογική ψυχολογία των κατοίκων της πόλης εντείνοντας ένα αίσθημα δυσφορίας. Το παράδειγμα της Αθήνας είναι χαρακτηριστικό: κάθε φορά που αντικρίζουμε την πόλη από ψηλά, βλέπουμε γκρίζες ταράτσες, ασχήμια και αταξία».

Λαμία: Σχεδόν καθημερινά καίγονται κάδοι απορριμάτων

Αλλεπάλληλες είναι τις τελευταίες ημέρες οι φωτιές σε κάδους απορριμάτων στην Λαμία. Οι πυροσβέστες καθημερινά σχεδόν καλούνται...
να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε διάφορα σημεία της πόλης. Τελευταίο περιστατικό στην οδό Λεβαδείας στο Παγκράτι όπου ξέσπασε φωτιά ταυτόχρονα σε δύο κάδους, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
lamiastar.gr

Οι δε άχρηστοι,δήθεν σπουδαίοι

Δεν γνωρίζω ακριβώς τι θα γίνει, αλλά με τους άχρηστους πολιτικούς που έχουμε, που όλοι κοιτάζουν την ψήφο μας και δεν μπορούν να κοιτάξουν το συμφέρον της Ελλάδας για λίγους μήνες...Ο μεν Σαμαράς θέλει να μην χάσει ψήφους ,ο δε Παπανδρέου να μην χάσει το κόμμα και την πρωθυπουργία.Οι δε άχρηστοι δήθεν σπουδαίοι πρωταγωνιστές του ΠΑΣΟΚ κοιτάζουν πως θα πάρουν τώρα την Θέση η τα υψηλά αξιώματα στο κόμμα χωρίς να ενδιαφέρονται για την Ελλάδα.

Αναγνώστης

Τα πρόσθετα μέτρα θα κρίνουν τη συνοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου

Οι αποφάσεις του Ιανουαρίου – και όχι ο χρόνος των επόμενων εκλογών – είναι το κρίσιμο στοιχείο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που ξεκίνησαν την Παρασκευή με τις συναντήσεις...
του Λ. Παπαδήμου με τους Α. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη και ολοκληρώνονται σήμερα με τη συνάντηση Παπαδήμου – Παπανδρέου στις δώδεκα το μεσημέρι. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Παπαδήμου οι συζητήσεις τόσο με τον Α. Σαμαρά όσο και με τον Γ. Καρατζαφέρη ήταν αναλυτικές και το ίδιο θα γίνει και με τον κ. Παπανδρέου, καθώς ο κ. Παπαδήμος ζητά στήριξη του κυβερνητικού έργου, τον κρίσιμο Ιανουάριο και όχι στήριξη …γενικώς.  Τόσο για τα δεδομένα του PSI όσο και για τα νομοσχέδια που πρέπει να περάσει η κυβέρνηση Παπαδήμου από τη

Ευθύνες έχουμε όλοι

Σαφές μήνυμα προς όλα τα κορυφαία (και όχι μόνο) στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα καθίσουν σήμερα το μεσημέρι στο ίδιο τραπέζι με τον Γ. Παπανδρέου στέλνει...
μέσω της aftodioikisi.gr ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης: «Ευθύνες για την πορεία μας, τα θετικά και τα αρνητικά της έχουμε όλοι μας. Σε καθένα από εμάς αναλογεί μερίδιο ευθύνης»... λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει σε ότι τον αφορά: «Το δικό μου το αναλαμβάνω και πάντως δεν μου αρέσει κατόπιν εορτής να το φορτώνω σε άλλους». Παράλληλα δηλώνει ότι επιμένει ότι ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος ώστε να θέσει στην κριση των πολιτών την κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ.

Ζώδια 2012. Ετήσιες προβλέψεις 2012 για όλα τα ζώδια. Αστρολογία 2012

Ζωδια 2012 και αστρολογικές ετήσιες προβλέψεις για το 2012. Τι προβλέπει η αστρολογία για το ζώδιο σας το 2012.
ΚΡΙΟΣ 2012
Γενικές προβλέψεις: Το 2012, για εσένα που ανήκεις στο ζώδιο του Κριού αυξάνονται τα άγχη, οι αγωνίες και η κούραση, αλλά ταυτόχρονα και οι δυνατότητες να πλησιάσεις στόχους και όνειρα δεκαετιών, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην καριέρα σου. Ο Ουρανός στο ζώδιό σου για όλη την διάρκεια του χρόνου, το δεύτερο μισό σε ανάδρομη κίνηση, αλλάζει τα δεδομένα σου και κάνει έντονη την ανάγκη να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να την φέρεις πιο κοντά σε αυτά που είχες ονειρευτεί. Τη χρονιά αυτή μπορείς να δουλέψεις περισσότερο σε κάποιες νέες ιδέες, να βάλεις καινούργιους στόχους, αλλά και να αποκτήσεις μία διαφορετική οπτική των πραγμάτων, είτε αυτή αφορά στα αισθηματικά σου ζητήματα,

"Eίμαι χειρουργός, πεινάω στην Ελλάδα και φεύγω για το εξωτερικό"!

"Εδώ κουρελιάζουν την αξιοπρέπειά μου". Συγκλονιστική μαρτυρία απογοητευμένου επιστήμονα. Γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί παίρνουν των ομματιών τους...
Συγκλονιστική η μαρτυρία από το σαραντάχρονο χειρουργό Γ.Κ... "Πεινάω στην Ελλάδα και αποφάσισα να φύγω για το εξωτερικό. Κλείνω τα μάτια, παίρνω την οικογένειά μου και πάω στη Γερμανία. Αυτό το χάλι στην Ελλάδα με φθείρει και με εξευτελίζει
καθημερινά ως προσωπικότητα"! Και προσθέτει: "Ο ένας στους τέσσερις γιατρούς είναι άνεργος ή υποαπασχολείται, ενώ καθημερινά δύο γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό, για να βρουν δουλειά. Από την ανεργία και την υποαπασχόληση, μαστίζονται

Τούρκικος σεισμός ταρακούνησε τη Σάμο!

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:59 σήμερα το πρωί ταρακουνώντας αρκετά τη (Βορειοδυτική) Σάμο...Η προέλευση του σεισμού όπως καταγράφηκε από το παγκόσμιο σεισμολογικό κέντρο είναι από την περιοχή του Κουσάντασι και συγκεκριμένα 15 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά.
Σύμφωνα με την καταγραφή ο σεισμός είχε πολύ χαμηλό εστιακό βάθος, μόλις 2 χιλιόμετρα, γι' αυτό εξάλλου και δικαιολογείται το δυνατό βουητό και η μεγάλη διάρκεια που είχε.
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ο σεισμός εγινε αισθητός στο Καρλόβασι, το Βαθύ, το Κοκκάρι και άλλες περιοχές.

art or porn


Ποινή φυλάκισης για τους Σουηδούς δημοσιογράφους

Ποινή φυλάκισης για τους Σουηδούς δημοσιογράφους

Κρίθηκαν ένοχοι για «υποστήριξη της τρομοκρατίας» στην Αιθιοπία

Σε έντεκα χρόνια φυλακής καταδικάστηκαν από αιθιοπικό δικαστήριο οι δύο Σουηδοί δημοσιογράφοι που είχαν κριθεί ένοχοι για «υποστήριξη της τρομοκρατίας».«Εκτιμούμε πως αυτή είναι η κατάλληλη καταδίκη», δήλωσε ο δικαστής. Οι δύο Σουηδοί, ο ρεπόρτερ Martin Schibbye και ο φωτογράφος Johan Persson είχαν συλληφθεί τον Ιούλιο μαζί με μέλη της οργάνωσης «Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Όγκαντεν».

MRB: Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα

Σοκ έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η δημοσκόπηση της MRB για τη Real News σύμφωνα με την οποία στην Αθήνα, όπου κατοικεί πάνω από το 30% του πληθυσμού της χώρας, το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον τρίτο κόμμα, μετά το ΚΚΕ!

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση τα κόμματα συγκεντρώνουν:

Βρέθηκε αρχαίος αμφορέας κοντά στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας

Το ότι η περιοχή του Ξηρομέρου είναι διάσπαρτη από αρχαιότητες είναι γνωστό. Ωστόσο είναι γνωστό επίσης ότι πολλές αντί να τις βρει η αρχαιολογική... σκαπάνη, πρόλαβαν και τις βρήκαν… επιτήδειοι. Ωστόσο προχθές κοντά στην περιοχή της Κατούνας, ένας αρχαίος αμφορέας βρέθηκε σε καλά χέρια ενός αστυνομικού... Ήδη εκτιμήθηκε από αρχαιολόγο και θεωρείται μεγάλης αξίας χωρίς ακόμη να έχει γίνει ακριβής εκτίμηση και πήρε το δρόμο για την οικεία Εφορεία Αρχαιοτήτων.
e-vonitsa.blogspot.com

Κατέρρευσε ο βασιλιάς της διαφήμισης Μάκης Σεριάτος, αφήνωντας πολλά πιστόλια στα Μ.Μ.Ε.Μεγάλη αναταραχή επικρατεί σε ολόκληρη την αγορά των ΜΜΕ καθώς η κατάρρευση του «εθνικού διαφημιστή» Μάκη Σεριάτου αφήνει άνοιγμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε ...

Μπασκετικό καμπ ξεκίνησε στην Ε.Α. Πατρών

Το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά μπάσκετ της ακαδημίας της Ε.Α.Π. θα διεξαχθεί το διάστημα 27 με 30 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή όλων των αθλητών της ομάδας. Οι μικροί αθλητές της ακαδημίας θα συμμετέχουν σε αγώνες χωρισμένοι σε κατηγορίες ανά ηλικία και επίσης θα λάβουν μέρος σε συναγωνιστικά παιχνίδια και διαγωνισμούς.
Εν'όψει της γιορτής των Χριστουγέννων και του μηνύματος που φέρει, οι άνθρωποι της ΕΑΠ μάλιστα, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια και να τα παραδώσουν σε φιλανθρωπικά

Σύλληψη δύο Τούρκων σε σκάφος ανοιχτά του Αστακού

Ένα ύποπτο σκάφος 18 μέτρων με σημαία Αμερικής και πλήρωμα δυο Τούρκους υπηκόους εντοπίστηκε ανοιχτά του Αστακού τα ξημερώματα... του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου, έπειτα από βλάβη του πλοίου... Το ύποπτο σκάφος απέπλευσε από την Σμύρνη της Μικράς Ασίας και για τους λόγους της...
παρουσίας του στον Αστακό, ο Τούρκος καπετάνιος καλείται να δώσει εξηγήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβάν ενδέχεται να έχει σχέση με τον εντοπισμό 110 λαθρομεταναστών στο νησί της Λευκάδας τους οποίους εικάζεται ότι το σκάφος πήγαινε για να τους μεταφέρει. Λιμενικό και αστυνομία χτένισαν την παράκτια ζώνη στον Αστακό για τυχόν ανεύρεση μεταναστών, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ ούτε στο σκάφος βρέθηκε κάτι ύποπτο Οι δυο Τούρκοι συνελήφθησαν και προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Λιμενικό Σώμα Αστακού.
e-vonitsa.blogspot.com

Βόλεϊ: Η ΕΑΠ αύριο στον Πειραιά εναντίον του Ολυμπιακού

Μια μέρα έχει απομείνει για μια ακόμα δύσκολη εκτός έδρας μάχη της ομάδας βόλεϊ της ΕΑΠ η οποία αύριο το απόγευμα (18.00), θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας, τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Volleyleague και σε μια εμβόλιμη αγωνιστική, η οποία θα γίνει σε δυο ημέρες, αύριο και την Πέμπτη.
Ο τεχνικός της Πατρινής ομάδας, Γιώργος Χριστόπουλος, δήλωσε για το σπουδαίο αυτό αυριανό αγωνιστικό ραντεβού: «Δεν χωρά ιδιαίτερη συζήτηση για το πόσο δύσκολο έργο έχουμε κόντρα στον Ολυμπιακό που είναι μια από τις δυνατότητες ομάδες στο πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι ύστερα από την αποχώρηση του Αντρίου Πίνκ, θα αγωνιστούμε με δυο ξένους, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή μας

Μιχελάκης: Εκλογές σε σχέση με το PSI, αλλά όχι μετά το Πάσχα

Παρέμβαση για το θέμα των εκλογών έκανε, πριν από λίγο, με αποκλειστική δήλωση στο Βήμα FM, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Μιχελάκης.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το αν υπάρχει συμφωνία μεταξύ του κ. Σαμαρά και του Πρωθυπουργού για εκλογές αμέσως μετά το Πάσχα, είπε: «Η όποια αλλαγή της προκαθορισμένης

Η Παναχαϊκή φιλικό μεθαύριο για ιερό σκοπό στη Ζάκυνθο

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει ότι συμμετέχει με τον πλέον θερμό τρόπο στο πένθος όλων των Ζακυνθινών για τον άδικο χαμό του νεαρού ποδοσφαιριστή Χρήστου Χαριάτη ανήμερα της γιορτής του και δύο μέρες πριν παντρευτεί!

“Η ΠΑΕ Παναχαϊκή για τον σκοπό αυτό θα δώσει φιλικό αγώνα στην μνήμη του Χρήστου Χαριάτη στο δημοτικό στάδιο Ζακύνθου μεθαύριο Πέμπτη και ώρα 3μ.μ. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή θεωρεί αυτονόητη την ενέργεια αυτή και έχει ξεχάσει ήδη την πολύ μεγάλη πίκρα που δοκίμασαν οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και οι οπαδοί της ΠΑΕ Παναχαϊκή προ ενάμιση έτους, όταν με ιδιαίτερα φανατικό τρόπο οι ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί της Ζακύνθου

Μπάσκετ: Ο Γεράσιμος Τζάκης νέος προπονητής στους "Τιτάνες"

Η ομάδα των "ΤΙΤΑΝΩΝ" στο μπάσκετ με αμαξίδιο, κάνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια να ενδυναμωθεί εσωτερικά ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες που περνά η κοινωνία μας με την κρίση και ειδικά ο χώρος του αθλητισμού των ΑμεΑ, με την αναστολή όλων των πανελληνίων Πρωταθλημάτων μας, ώστε να κρατηθεί ενωμένη και να μπορέσει να προσφέρει ότι καλύτερο γίνεται τους αθλητές της.
Έτσι, ο διακεκριμένος καρδιοχειρουργός Κωνσταντινόπουλος Βαγγέλης, μας κάνει την τιμή να είναι επίσημα ο γιατρός των "ΤΙΤΑΝΩΝ" προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην ομάδα και στον κάθε αθλητή προσωπικά.
Επίσης, ο φυσιοθεραπευτής Κοντοδήμος Γρηγόρης, ειδικός στην αθλητική κινησιοθεραπεία και ψυχολογία, αποτελεί μέλος του ανθρώπινου δυναμικού

Από σήμερα επιστροφή στην δουλειά για τον Απόλλωνα

Με μοναδικό απόντα τον Πέτροβιτς, που έχει άδεια μέχρι και την 1η Γενάρη, η ομάδα του Απόλλωνα επιστρέφει σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο και το κλειστό της Περιβόλας, για την επάνοδο στις προπονήσεις και με σκοπό πλέον, χωρίς καμία άλλη διακοπή, να εμφανιστεί πανέτοιμη στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, που είναι προγραμματισμένη για τις 7 Ιανουαρίου.
Τότε που οι “μελανόλευκοι” θα φιλοξενήσουν τον Πανερυθραϊκό με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες και παραμονή στα πολύ ψηλά βαθμολογικά σκαλοπάτια. Πλην του Πέτροβιτς, άλλοι απόντες στην πατρινή ομάδα δεν υπάρχουν, με τον Νίκο βετούλα και εκτός των κλασικών ευχών αυτής της περιόδου, να τους επισημαίνει και πάλι την πολύ μεγάλη βαρύτητα

Δεύτερο "χτύπημα" από την Γαλλία για την Παναχαϊκή!

Πανηγυρική δικαίωση για το ράδιο "Γάμμα", όταν είχε προαναγγείλει εδώ και πολλές ημέρες το διπλό “χτύπημα” από την Γαλλία στην μεταγραφική εμβόλιμη περίοδο του Γενάρη για την Παναχαϊκή.
Έτσι, σήμερα το μεσημέρι η πατρινή ΠΑΕ ανακοίνωσε την υπογραφή προσυμφώνου συνεργασίας για 3 χρόνια με τον ποδοσφαιριστή Kibikula Alex. Ο Kibikula Alex είναι 26 ετών, μέχρι την προηγούμενη Κυριακή αγωνιζόταν στην Γαλλική Aubervilliers, στην Ελλάδα είχε αγωνιστεί στην Α Εθνική με την ΠΑΕ Ιωνικός, αγωνιζόταν στην θέση του αμυντικού μέσου και του δεξιού μπακ και ήταν συμπαίκτης με τον νεοαποκτηθέντα τερματοφύλακα Χρήστο Πουρή.
Οι ομάδες που είχε αγωνιστεί στην καριέρα του στο Γαλλικό πρωτάθλημα

Στη φυλακή δυο "μάγισσες μαϊμού"

Χριστούγεννα πίσω από της φυλακής τα σίδερα θα περάσουν δυο Ρουμάνες, που υποστηρίζοντας πως έχουν μαγικές ικανότητες... κατόρθωναν να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή από τα θύματά τους.Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η αγγλόφωνη εφημερίδα «Nine O' Clock» του Βουκουρεστίου, οι δύο γυναίκες, γνωστές με τα ψευδώνυμα Βανέσα και Μελίσα βρίσκονται στα χέρια των αστυνομικών, κατηγορούμενες για εκβιασμούς και απάτη.Συγκεκριμένα, οι συλληφθείσες αναρτούσαν διαφημίσεις στον Τύπο και το διαδίκτυο, υποστηρίζοντας ότι είναι οι καλύτερες στα μάγια και ζητώντας ως αντάλλαγμα από τους πελάτες τους, μεταξύ αυτών και πολλά διάσημα πρόσωπα, κοσμήματα και χρήματα για τις υπηρεσίες τους.

«Πνιγμένα» στους τόκους ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Τα κόμματα, ειδικά τα δύο μεγαλύτερα, δεν είναι αντίθετα στην αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης. Ωστόσο...
είναι εγκλωβισμένα στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει το προηγούμενο «μοντέλο» διαχείρισης.

Έτσι σήμερα, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», πληρώνουν τοκοχρεολύσια, που στην περίπτωση της Ν. Δ. ξεπερνούν τις δαπάνες της, ενώ από την άλλη και η Αγροτική Τράπεζα, εξ αιτίας και της Blackrock, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σε θέση να συνεχίσει την πρακτική της ενεχυρίασης της μελλοντικής κρατικής χρηματοδότησης.

Τα ίχνη των παγετώνων

Ο πάγος λιώνει όταν θερμαίνεται. Επομένως, το στρώμα πάγου που χαρακτηρίζει μια εποχή παγετώνων δεν είναι άμεσα ορατό.
Έτσι, οι επιστήμονες βασίζονται σε ενδείξεις (π.χ. οι σύγχρονοι παγετώνες) όταν επιχειρούν να αποκαλύψουν παλαιότερες εποχές παγετώνων.

Πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα υπήρξε ο Ελβετός φυσιοδίφης Jean Louis Rodolphe Agassiz (1807-1873). Μελέτησε τους παγετώνες στις Άλπεις και εστίασε στα πολλά ίχνη που αφήνουν αυτοί στο πέρασμά τους, όπως μεγάλες κοιλάδες, ρωγμές στα πετρώματα των βουνών, ογκόλιθους που μεταφέρθηκαν σε μεγάλες αποστάσεις καθώς και χαρακτηριστικά ιζήματα που έχουν αποτεθεί στις κοιλάδες και αποτελούνται από πρόσμιξη φερτού χώματος με άμμο, λάσπη και πέτρες που ονομάζονται μοραΐνες.

Ιδιαίτερα απαισιόδοξοι οι 'Ελληνες

Ιδιαίτερα απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες, καθώς σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 99% των συμπολιτών μας χαρακτηρίζει...
την οικονομική κατάσταση στη χώρα «κακή» και σοβαρά επιδεινούμενη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Στους «27», ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας εμφανίζουν επίσης οι Ιρλανδοί και οι Ισπανοί (96%), οι Βούλγαροι ( 94%) και οι Πορτογάλοι ( 92%), ενώ ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 68%. Όπως είναι φυσικό, στον πλούσιο κοινοτικό Βορρά παρατηρούνται τα χαμηλότερα ποσοστά απαισιοδοξίας : Σουηδοί 14%, Λουξεμβούργιοι 15% και Γερμανοί 20%. Παράλληλα, το 76% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έρθει σε ότι αφορά τις επιπτώσεις της

Οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης στην παραγωγή κρασιού

Σημαντικές διαφοροποιήσεις στον κλάδο της γεωργίας φέρνει η κλιματική αλλαγή, και ιδιαίτερα στην καλλιέργεια αμπελιού.
Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται και τα μέσα επίπεδα βροχοπτώσεων διαφοροποιούνται, οι μεγάλες οίνο-παραγωγικές περιοχές, όπως η Γαλλία και η Καλιφόρνια θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν.Πρόσφατα, επιστήμονες χρησιμοποίησαν μαθηματικά μοντέλα προσομοίωσης της επίδρασης των κλιματικών αλλαγών στο κρασί κατά τα επόμενα 100 χρόνια. Με μια πρώτη ματιά τα αποτελέσματα δεν είναι άσχημα, αλλά στο τέλος ο απολογισμός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετικός.

Eρευνητές δημιουργούν αόρατο μανδύα για τον ήχο

Πολλοί από τους τρέχοντες πειραματικούς «μανδύες αορατότητας» βασίζονται πάνω στην ίδια ιδέα, το φως που έρχεται πίσω...
από ένα αντικείμενο να παρακάμπτεται γύρω από αυτό και να συνεχίζει την πορεία του. Τώρα ένα υποτιθέμενο πρόσωπο που βρίσκεται μπροστά από το «αόρατο» αντικείμενο μπορεί να δει τι υπάρχει πίσω από το αντικείμενο και όχι το ίδιο το αντικείμενο. Οι επιστήμονες από το Institute of Technology της Καρλσρούη της Γερμανίας, σύμφωνα με το proho.gr, εφάρμοσαν την ίδια αρχή και για τα ηχητικά κύματα, δημιουργώντας αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα «μανδύας σιωπής».

Κινέζικο κρασί νίκησε το Bordeaux σε τυφλή δοκιμή

Μια περιοχή της βόρειας Κίνας άρχισε να καλλιεργεί σταφύλια για ένα καλής ποιότητας κρασί, πριν από μια δεκαετία...
και το κρασί αυτό νίκησε τη Γαλλική οινοπαραγωγική περιοχή της Bordeaux, σε μια τυφλή δοκιμή στο Πεκίνο.
Η κριτική επιτροπή πήρε δείγμα από πέντε κρασιά της κάθε περιοχής που συμμετείχε.
Την υψηλότερη βαθμολογία την πήρε ένα Cabernet Sauvignon από τον αμπελώνα Grace στη Ningxia.
Το Γαλλικό κρασί από την  , Bordeaux πηρε την πέμπτη θέση.

Πόσο θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Με κατάρρευση κινδυνεύει η ΔΕΗ, εντός του πρώτου τριμήνου του 2012, καθώς αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας...
που έχει ως αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς αν από τον καινούργιο χρόνο θα μπορεί να πληρώνει τους πιστωτές της.

Η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει το τελικό ύψος της αύξησης των τιμολογίων για το 2012, συνεκτιμώντας όμως, την αδυναμία των πολιτών να προβούν για μία ακόμη φορά σε νέες οικονομικές θυσίες αλλά και από την άλλη, τη βιωσιμότητα της επιχείρησης που κινδυνεύει με κατάρρευση.

Ηλεκτρονικό... μάτι στην παρακολούθηση του ΕΣΠΑ

Τη δυνατότητα παρακολούθησης, σε πραγματικό χρόνο, της πορείας υλοποίησης και της προόδου των εκταμιεύσεων των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ... δίνει η ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας www.ggb.gr, του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο την πορεία υλοποίησης και την πρόοδο των εκταμιεύσεων των Προγραμμάτων που υλοποιεί, μέσω της ιστοσελίδας της www.ggb.gr στην ενότητα «Πορεία Προγραμμάτων».

Τα αεροπλάνα του μέλλοντος

Οι αεροναυπηγοί της Airbus, αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη, μας προτείνουν το επιβατικό αεροπλάνο του 2050.
Οι μηχανικοί δεν περιορίζονται σε ό,τι είναι σήμερα τεχνολογικά εφικτό, αλλά λαμβάνουν υπόψη τους τις καινοτομίες που θα φέρει η εξέλιξη αν συνεχιστούν οι ρυθμοί ανάπτυξης των επιστημών - και σίγουρα έχουμε ακόμη πολλά να δούμε στο μέλλον.

Οι επιβάτες του μέλλοντος θα έχουν το δικό τους κουπέ με τη διακόσμηση της αρεσκείας τους χάρη στην τεχνολογία της ολογραφίας. Με τα νέα όργανα αεροπλοήγησης οι αναταράξεις θα είναι απλώς ένας εφιάλτης του παρελθόντος και νέα υλικά θα κάνουν την άτρακτο διαφανή ώστε ο επιβάτης να έχει οπτική επαφή με τη γη.