Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Όλοι έχουμε αδυναμίες!


Όλοι έχουμε αδυναμίες!

Από την Inter πήρε "μεταγραφή" για την Milan η Μελίσα Σάτα, που σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, χώρισε με τον Κριστιάν Βιέρι και βρήκε παρηγοριά στον Κέβιν Κρις Μπόατενγκ.
Οι δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Ιταλικό πρωτάθλημα, σε Inter και Milan αντίστοιχα, αποτελούν τον πρώην και τον νυν δεσμό της Μελίσα που φαίνεται να έχει μια

"Περίεργο" το πόθεν έσχες του Τσοχατζόπουλου


Ανειλικρινής ο Άκης Τσοχατζόπουλος!

"Ανειλικρινής" χαρακτήρισε την δήλωση της περιουσιακής κατάστασης του Άκη Τσοχατζόπουλου,ο Ευάγγελος Αργύρης που είναι πρόεδρος της επιτροπής που ελέγχουν τα οικονομικά των βουλευτών και των κομμάτων.
Οι ορκωτοί λογιστές που εξέτασαν όλα τα πόθεν έσχες των βουλευτών δεν βρήκαν καμία παρατυπία παρά μόνο σε αυτή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση τραπεζικού απορρήτου, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου που απεφασίσθη από την Επιτροπή

Αντίθετη στις αυξήσεις η ΓΕΝΟΠ


Αντίθετη στις αυξήσεις η ΓΕΝΟΠ

Την αντίθεσή της στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των ημερών, εκφράζει η ΓΕΝΟΠ σε σημερινή ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι "οι καταναλωτές ως τα εύκολα θύματα καλούνται πληρώσουν μία ακόμη δυσβάστακτη αύξηση (την 11η μέσα σε2 2 χρόνια) εξαιτίας των απαράδεκτων και καταστροφικών αποφάσεων της κυβέρνησης σε βάρος της ΔΕΗ".
Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση εγκρίνει τις αυξήσεις που ζητά η ΔΕΗ, σε λίγους μήνες η διοίκηση της επιχείρησης θα αναγκαστεί και πάλι να ζητήσει αυξήσεις "γιατί η χρεοκοπία της ΔΕΗ είναι

Δέσμευση περιουσίας Ψωμιάδη


Δέσμευση περιουσίας Ψωμιάδη
Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣΔΟΕ προέβη στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Μάκη Ψωμιάδη και της οικογένειάς του.
Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία (λογαριασμοί, πολυτελή αυτοκίνητα, κ.α) τόσο του ίδιου όσο και του γιου του Σταύρου Ψωμιάδη.
Πλέον το θέμα απεμπλέκεται από την υπόθεση των «στημένων» αγώνων του ποδοσφαίρου και

Η...κόλαση των Χριστουγέννων!


Ακόμα μια αποκαλυπτική φωτογράφιση, στο πνεύμα των Χριστουγέννων αυτή τη φορά, πραγματοποίησε η 17χρονη παρακαλώ, Courtney Stodden!
Αναπαριστώντας την sexy εκδοχή του βοηθού του Άη - Βασίλη, τον ρόλο του οποίου έπαιξε ο κατά τριάντα τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος, σύζυγός της, Doug Hutchison, κατάφερε να βάλει,

Fitch: Αυξήθηκε ο κίνδυνος υποβάθμισης του EFSF


Fitch: Αυξήθηκε ο κίνδυνος υποβάθμισης του EFSF

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος υποβάθμισης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) μετά την υποβάθμιση της προοπτικής της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας, σύμφωνα με τον οίκο Fitch.
Η αξιολόγηση ΑΑΑ που φέρουν οι τίτλοι που εκδίδει το EFSF «εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι η Γαλλία και η Γερμανία» που είναι οι μεγάλοι εγγυητές του ταμείου «θα διατηρήσουν την αξιολόγηση ΑΑΑ», εξηγεί η Fitch στην ανακοίνωσή της.
Κυρίως όμως η υποβάθμιση της προοπτικής της Γαλλίας σε «αρνητική» είναι αυτή που «έχει ως συνέπεια έναν αυξημένο κίνδυνο υποβάθμισης

Οι εκλογές, τα σενάρια και η νέα διακυβέρνηση...


Του Σταυρου Λυγερου
Σ' ένα τοπίο που σφραγίζεται από την όξυνση της οικονομικής κρίσης και από την πολιτική ρευστότητα, τα σενάρια, οι ζυμώσεις και οι πιέσεις δίνουν και παίρνουν. Ολα δείχνουν ότι οι δυνάμεις που υποστηρίζουν το Μνημόνιο αντιλαμβάνονται την πρωθυπουργοποίηση του Παπαδήμου μόνο ως το πρώτο βήμα. Δεν είναι τυχαίο ότι ασκούνται παρασκηνιακές αλλά και δημόσιες πιέσεις για....
να εξαντλήσει η παρούσα κυβέρνηση την τετραετία. Είναι αξιοσημείωτο, μάλιστα, ότι στο πλαίσιο αυτό αναπτύχθηκαν επιχειρήματα εναντίον των εκλογών που ελάχιστη σχέση έχουν με τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Στο ΠΑΣΟΚ αρέσει αυτή η ιδέα. Πρώτον, επειδή θα εδραιωνόταν η πεποίθηση ότι η Ν.Δ. είναι συνυπεύθυνη. Δεύτερον, επειδή η –σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις– επικείμενη εκλογική καταβαράθρωσή του θα απομακρυνόταν χρονικά. Τρίτον, επειδή οι περισσότεροι υπουργοί

«Πολιτικές πρωτοβουλίες για αλλαγή κυβέρνησης» ζητά ο Κ. ΜίχαλοςΠολιτικές πρωτοβουλίες για αλλαγή κυβέρνησης ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία.
Ο κ. Μίχαλος μίλησε για αφερεγγυότητα της κυβέρνησης και έκανε λόγο για εφιάλτη στην αγορά: «Η αγορά ζει αυτήν την εορταστική περίοδο τον χειρότερο εφιάλτη των τελευταίων δεκαετιών. Η πλήρης αφερεγγυότητα της κυβέρνησης, έχει στην κυριολεξία παγώσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και η μοναδική πραγματικότητα που βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος είναι ένα τσουνάμι λουκέτων».

Βαρομετρικό... χαμηλό για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσειςΜε έσοδα 1,6 δις ευρώ φαίνεται να κλείνει η φετινή χρονιά για το Δημόσιο, από τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ο ρεαλιστικός στόχος για το 2012 είναι επίσης πιο χαμηλός από τον αρχικό σχεδιασμό. Για την ακρίβεια θα κυμανθεί στα 4,6 δις ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι το σύνολο των εσόδων από τις δύο χρονιές, απέχει από τον αρχικό στόχο των 9,3 δις ευρώ.

Στις αρχές του 2012 εκτιμάται ότι θα έχει

Επιτυχής δημοπρασία τρίμηνων ομολόγωνΔημοπρασία ομολόγων τρίμηνης διάρκειας έγινε σήμερα στην Ισπανία.

Η Μαδρίτη κατάφερε να συγκεντρώσει 5,64 δισ. ευρώ, περισσότερα από στόχο που είχε τεθεί, με επιτόκιο 2,86%, το οποίο παρέμεινε αμετάβλητο από την αμέσως προηγούμενη δημοπρασία αντίστοιχων τίτλων τον περασμένο μήνα.

Το «πετύχαμε»: και ύφεση και ανεργία και πληθωρισμός στην Ελλάδα το 2012!Το «πετύχαμε» στην Ελλάδα όπως φαίνεται να συνδυάζεται η ύφεση όχι μόνο με ανεργία, αλλά και με πληθωρισμό!
Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, σε ότι αφορά το 2012, η ύφεση στην ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 3,0%, ενδεχομένως και υψηλότερη.
Το ΙΟΒΕ εξηγεί πως η επίδραση των μέτρων φορολογίας του εισοδήματος (εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, μείωση αφορολόγητου ορίου κ.α.) που άρχισε το φθινόπωρο του 2011 και θα εκδηλωθεί πλήρως το

22 Δεκεμβρίου:Η νύχτα θα διαρκέσει... 14 ώρες και 29 λεπτά!Χρόνο για… ύπνο θα έχετε αύριο το βράδυ, αφού η νύχτα της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου, θα είναι και η μεγαλύτερη!

Δεκατέσσερις ώρες και είκοσι εννέα λεπτά θα είναι η διάρκεια της μεγαλύτερης νύχτας του έτους, της πρώτης «επίσημης» του φετινού χειμώνα!
Την ημέρα εκείνη ο Ήλιος θα φτάσει στο σημείο της ετήσιας τροχιάς, που ονομάζεται «Χειμερινό Ηλιοστάσιο», οπότε και αρχίζει η εποχή του χειμώνα.

Γιατί συμβαίνει αυτό

Ελευθεροτυπία: Καταβολή του δώρου Χριστουγέννων αλλά όχι μισθόΤριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για το θέμα που έχει προκύψει με τους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας που παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκε το πρωί.
Η νομική σύμβουλος που εκπροσωπούσε την πλευρά της εργοδοσίας ξεκαθάρισε ότι η διεύθυνση της εφημερίδας θα πληρώσει αύριο το δώρο των Χριστουγέννων που θα φτάσει το 1.000.000 ευρώ και τίποτε άλλο αφού η επιχείρηση αδυνατεί να βρει χρήματα από τις τράπεζες παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό για δανειοδότηση .

Έλληνες χάκερς με εικονικές συναλλαγές "ξεδόντιασαν" τραπεζικό κολοσσό


Ένας φοιτητής ιατρικής και ένας οδοντοτεχνίτης με την μέθοδο του «cracking», έκαναν εικονικές συναλλαγές ύψους 1.650.000 ευρώ περίπου και κατάφεραν να βγάλουν μέσα σε μια εβδομάδα πάνω απο 300.000 ευρώ.....
Και οι δυο 21χρονοι έλληνες συνελήφθησαν στις 16 Δεκεμβρίου ενώ αναζητείται το τρίτο μέλος της ομάδας, ένας επίσης 21χρονος Βρετανός, ο οποιος όμως δεν βρέθηκε κατά τη διάρκεια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Για κανέναν Παπαδήμο
Έτσι ρε κλαίει ο λαός τους ηγέτες που αγαπάει. Συντρίβεται, σπαράζει, χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του.

Η κρίση «χτυπάει» τις χριστουγεννιάτικες αγορές

Η κρίση «χτυπάει» τις χριστουγεννιάτικες αγορές

Το 60% των Ελλήνων θα κάνει λιγότερα δώρα σε σχέση με πέρσι

Λιγότερο γενναιόδωροι εκτιμάται ότι θα είναι φέτος οι Έλληνες στις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, καθώς αναμένεται να προχωρήσουν σε τεράστια περικοπή όλων των δαπανών, να περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες αγορές και στην προσφορά ελάχιστων δώρων με αποδέκτες, κυρίως, τα παιδιά.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρείας μελετών και δημοσκοπήσεων «Interview», τα λιγότερα δώρα προς συγγενείς και φίλους είναι το φυσικό επακόλουθο της τρέχουσας κρίσης.

Απέσυραν έως και 100.000 ευρώ από τράπεζες οι πολιτικοί


Αναλυτικά στοιχεία για την ακίνητη περιουσία, αλλά και τις καταθέσεις πολιτικών για το 2009 στη δημοσιότητα και αναρτημένα στη διαδικτυακή πύλη της Βουλής. Σπίτια σε Βρυξέλλες με δάνεια και σημαντικές μειώσεις καταθέσεων

Για πρώτη φορά τα "πόθεν έσχες" Ελλήνων βουλευτών και ευρωβουλευτών στη διαδικτυακή πύλη της Βουλής των Ελλήνων ( www.hellenicparliament.gr ).
Συγκεκριμένα στη δημοσιότητα δόθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης οι δηλώσεις της περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες" όλων των υπόχρεων για το οικονομικό

Βήμα προς τα πίσω της ΕΟΚ για αλλαγές στην Α1 εθνική γυναικών

Η ΕΟΚ με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση για την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών στις γυναίκες διευκρινίζει τα εξής:
“Τα όσα δημοσιοποιήθηκαν αποτελούν εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής των πρωταθλημάτων και όχι οριστική απόφαση. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος όταν τέθηκε υπόψιν του η σχετική εισήγηση έκρινε ότι χρήζει περαιτέρω μελέτης και επεξεργασίας μέχρι να κατατεθεί προς έγκριση στο ΔΣ της Ομοσπονδίας.
Η ΕΟΚ από καιρό έχει προβληματιστεί

Στίβος: Το διεθνές μίτινγκ "Πάτρα 2012" κανονικά στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ

Το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ ενέκρινε το αγωνιστικό καλαντάρι του 2012. Σημειώνεται ότι τυχόν αλλαγές, σε πρωταθλήματα που θα κριθούν απαραίτητες να γίνουν, μετά την συμπλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος και με άλλους εσωτερικούς αγώνες, θα ανακοινώνονται άμεσα.
Να σημειώσουμε εδώ ότι υπάρχει κανονικά και το διεθνές μίτνγκ "Πάτρα 2012" παρότι οι οικονομικές εκκρεμότητες από τα προηγούμενα χρόνια καλά κρατούν.
Αναλυτικά το πρόγραμμα
- Ιανουάριος
15 2ος αγώνας Γύρου Πόλεων (Νέα Σμύρνη)
22 Περιφερειακοί Αγώνες ανωμάλου δρόμου
22 «Βαδίζω στην Πάτρα»
29 3ος αγώνας Γύρου Πόλεων (Κερατσίνι)
- Φεβρουάριος
4 Ευρωπαϊκό κύπελλο συλλόγων Α-Γ U20 ανωμάλου δρόμου

Οι πρώτες βασικές μεταγραφές αθλητών-τριών στον στίβο

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ ενέκρινε τις αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής μεταγραφών της Ομοσπονδίας για τις μετακινήσεις αθλητών και αθλητριών σε άλλους συλλόγους.
Μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν οι μεταγραφές των Γιώργου Διαλεκτού από ΑΓΕ Βοιωτίας σε ΓΑΣ Ιλισό, Ευαγγελίας Γκαράνη από ΓΣ Ερμής Σχηματαρίου σε ΓΣ Πίνδαρο Θηβών, Μαρίας Πάνου από ΓΣ Δράμας σε Ολυμπιάδα Κομοτηνής, Μιχάλη Παρμάκη από Πανελλήνιο σε ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας, Θανάση Τσακαλή από ΟΦΚΑ Οδυσσέας σε Ηλιούπολη, Αθηνάς Κοϊνη από ΕΑ Ρεθυμνιακού σε ΓΕΑ Τρικάλων, Μιχάλη Μερτζανίδη από ΕΑ Ρεθυμνιακού σε Ολυμπιακή Δομή 2004, Ευφροσύνης Θεοδώρου από Πανελλήνιο σε ΑΟ Μεγάρων, Προκόπη Χατζάκη από Πανελλήνιο σε ΑΕΚ, Κώστα Γκελαούζου από Δόλιχος Αμφισσας σε ΑΕΚ, Σπύρου Λεμπέση από ΑΓΕ Βοιωτίας σε Τρίτων Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Δαρδανελιώτη από Μ. Αλέξανδρο Γιαννιτσών σε Τρίτων Θεσσαλονίκης,

Καμία επιστροφή φόρου από το Δημόσιο

Καμία επιστροφή φόρου από το Δημόσιο

Συμψηφισμοί μόνο αν είναι προς όφελος του κράτους!

Μαζικές διαστάσεις παίρνει πλέον η στάση πληρωμών του Δημοσίου. Πέραν από τις οφειλές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ προς φαρμακευτικές επιχειρήσεις και άλλους προμηθευτές, η κυβέρνηση παγιώνει πλέον το «Δεν πληρώνω», το οποίο κατήγγειλε. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να προχωρά σε συμψηφισμούς, μόνο αν είναι προς όφελος του κράτους! Οι εντολές, που έδωσε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών προς τους προϊσταμένους 65 εφοριών, ήταν σαφείς:

Δίχως Έλληνες διαιτητές η τελική φάση του Euro 2012

Ανακοινώθηκαν από την UEFA τα ονόματα των 12 διαιτητών που θα σφυρίξουν στο EURO 2012 το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα Πολωνίας-Ουκρανίας. Ανάμεσά τους δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας, όπως συμβαίνει άλλωστε στις περισσότερες μεγάλες διοργανώσεις και παρότι σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, η εθνική μας ομάδα θα είναι κανονικά παρούσα σε ένα ακόμη πολύ μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός.
Αναλυτικά τα ονόματα των διαιτητών:
Κιουνέτ Τσακίρ (Τουρκία), Γιόνας Έρικσον (Σουηδία), Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία), Μπγιόρν Κάιπερς (Ολλανδία), Στεφάν Λανουά (Γαλλία), Πέδρο

Αποκρυπτογραφώντας γράμματα για τον Άγιο Βασίλη

Αποκρυπτογραφώντας γράμματα για τον Άγιο Βασίλη

Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Ο Άγιος Βασίλης χρειάζεται βοήθεια για να ταξινομήσει και να αποκρυπτογραφήσει τα γράμματα που του στέλνουν. Τα παιδιά που θα γίνουν βοηθοί του, στο πρόγραμμα αυτό που διοργανώνει η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου την Παρασκευή, θα ανακαλύψουν την ιστορία της γραφής. Μια τοιχογραφία του προϊστορικού κόσμου, μια πήλινη πινακίδα με την σφηνοειδή γραφή και ένα κομμάτι πάπυρο με την ιερογλυφική γραφή θα αποτελέσουν την αφορμή ώστε να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα της χρήσης της γραφής ως μια προσπάθεια του ανθρώπου να μεταφέρει τις σκέψεις του σε συνανθρώπους του.

Ένα βήμα πριν από το Πρωτοδικείο ο ΟΦΗ!!!

Ο Νίκος Μαχλάς έδωσε το στίγμα της διοίκησής του, αλλά και της επόμενης ημέρας στον ΟΦΗ.
Ο πρόεδρος της κρητικής ομάδας σε συνέντευξή Τύπου ξεκαθάρισε ότι η διοίκησή του θα παραιτηθεί λίγες ημέρες πριν από την τακτική γενική συνέλευση στις 30 Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα τόνισε ότι εάν δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος επενδυτής, τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του Πρωτοδικείου.
Ο Νίκος Μαχλάς μίλησε για όλους και για όλα, κάνοντας ένα μίνι απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας του. Tόνισε ότι εφόσον βρεθεί επενδυτής θα στηρίξει την προσπάθειά του, αναφέρθηκε στα χρέη, ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει η θέση του προέδρου, αλλά θα προσπαθήσει να προστατεύσει με κάθε τρόπο

Βόλεϊ: Προπόνηση επίλεκτων αθλητών και αθλητριών στην Πάτρα

Η Ε.Ο.ΠΕ σε συνεργασία με την Ε.Σ.ΠΕ.Π και τον περιφερειακό προπονητή Σταύρο Γεράνιο διοργανώνουν συγκεντρωτική προπόνηση περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσία και των Ομοσπονδιακών προπονητών, Τάκη Φλώρου και Μάκη Δημητριάδη την Παρασκευή 23 του μήνα στην Πάτρα για επίλεκτα αγόρια - κορίτσια προκειμένου να συγκροτηθούν οι Εθνικές ομάδες Παίδων-Κορασίδων βόλεϊ.
Η προπόνηση θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Ολυμπιάδος (Τείσωνος 24,Ταραμπούρα, τηλ. 2610329196 ) και συγκεκριμένα 15.00-17.00 κορίτσια και 17.00-19.00 αγόρια.
- ΚΟΡΙΤΣΙΑ (Παρασκευή 23/12/2011, ώρα 15.00-17.00)
Καρακύκλα Σοφία - Γκομούλκα Πατρίτσια Α.Ο.ΑΚΡΙΤΑΣ Καλαμάτας, Μπιρλαντεάνου Τάνια-Ιουλιάνα - Ψυχογιού Δήμητρα Νικολίτσα Μαρία -

Βάζει όρους «απειλώντας» με κυβέρνηση τεχνοκρατών

Βάζει όρους «απειλώντας» με κυβέρνηση τεχνοκρατών

Ο Λ. Παπαδήμος ζήτησε την αναβολή του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Ο Λ. Παπαδήμος ένα μήνα μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας μπροστά στην απραξία του κυβερνητικού σχήματος βάζει όρους και στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ που αποτελεί όχι μόνο τον κύριο αλλά και τον προβληματικότερο πυρήνα της κυβέρνησης.Ο Πρωθυπουργός ζήτησε ευθέως από τον Γ. Παπανδρέου να αναβάλει το αυριανό πολιτικό συμβούλιο τονίζοντας ότι η επίσημη έναρξη της κούρσας διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ θα σημάνει και την διάλυση της κυβέρνηση.

Μπάσκετ: Βραδιά πρόκρισης για Άρη, όχι όμως και του ΠΑΟΚ!

Με τη διεξαγωγή των παιχνιδιών της 6ης αγωνιστικής πέφτει σήμερα η αυλαία της φάσης των ομίλων του Eurocup.
Μονόπλευρο είναι το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς, καθώς μόνο ο Άρης έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. 
Το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή φιλοξενεί στο Αλεξάνδρειο τη Ρουντούπις (21.00) και με νίκη προκρίνεται στο Last 16. Οι «κίτρινοι» είχαν επικρατήσει και στον πρώτο αγώνα, στη Λιθουανία (60-71), και μπροστά στο κοινό τους θέλουν να διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους, ώστε να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους «16». Ο Μακεδόνας τεχνικός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.
Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια. Ο σημερινός (21.00)

Κάλεσμα των φιλάθλων στο γήπεδο από τον Ηλία Φυντάνη

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο, στην Πάτρα θα γίνει μεθαύριο παιχνίδι με ομάδα από την Σούπερ Λίγκα σε επίσημο επίπεδο και δη, για το κύπελλο Ελλάδας. Πέρυσι λίγο νωρίτερα χρονικά, η Παναχαϊκή είχε αντιμετωπίσει την Καβάλα του Μάκη Ψωμιάδη και παρά την πολύ καλή εμφάνιση που είχε κάνει δεν μπόρεσε να κάνει το “μπαμ”, κάτι που θέλει πάση θυσία στην δεύτερη ευκαιρία της, μεθαύριο υποδεχόμενη τον ΟΦΗ.
Παιχνίδι γιορτή για το αχαϊκό ποδόσφαιρο και την Παναχαϊκή και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κόσμο της Αχαϊας, ώστε να δώσει βροντερό παρών στο γήπεδο, με την προσδοκία να πανηγυρίσει μια μεγάλη και ιστορικής σημασίας πρόκριση των “κοκκινόμαυρων”.
Αυτό άλλωστε είναι το βασικότερο ζητούμενο αύριο στις εξέδρες της Αγυιάς. Το βροντερό παρών του κόσμου, έτσι ώστε να αποτελέσει τον..δωδέκατο

«Φρένο» στην κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ

«Φρένο» στην κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα από το Μαξίμου προς την Ιπποκράτους

Μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, το Μαξίμου στέλνει σαφές μήνυμα στην Ιπποκράτους, ώστε να μην ξεκινήσει η κούρσα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ άμεσα και σίγουρα όχι πριν το τέλος Ιανουαρίου.Αυτή είναι η ουσία των χθεσινών δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθούν σε παραίτηση οι υποψήφιοι αρχηγοί στο ΠΑΣΟΚ.

Πυγμαχία: Τρία μετάλλια από τα κορίτσια της Παναχαϊκής Γ.Ε.

Ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο, κατέκτησαν οι αθλήτριες της Παναχαϊκής, στο 1ο διεθνές τουρνουά πυγμαχίας της Adidas στη Γαλλία που ολοκληρώθηκε αργά προχθές το απόγευμα.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Φωτεινή Πλέα, που νίκησε στον τελικό των 45 κιλών στην κατηγορία Cadett την Γαλλίδα Ναόμι Γκλινέβ με 17-7 δείχνοντας ότι το μέλλον στο άθλημα της ανήκει.
Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Καρίνα Σμαγκούλοβα, που έχασε στον τελικό στα σημεία στην κατηγορία Junior αλλά και αυτή έδειξε πολύ καλά πράγματα.
Τέλος, η Χριστίνα Αθανασοπούλου κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία

Συνελήφθη δεύτερη φορά για χρέη προς το Δημόσιο

Συνελήφθη δεύτερη φορά για χρέη προς το Δημόσιο

Πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ οι οφειλές του

Για δεύτερη φορά μέσα σε μία βδομάδα συνελήφθη επιχειρηματίας από τη Χαλκιδική για χρέη προς το Δημόσιο. Πρόκειται για 41χρονο, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε έχει πολλαπλή επαγγελματική δραστηριότητα. Αρχικά συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη για οφειλή ύψους 395.317,30 ευρώ προς το Δημόσιο από τη δραστηριότητά του ως αυτοκινητιστή.
Χθες, ο εν λόγω άνδρας, συνελήφθη εκ νέου επειδή η εταιρία χαρτικών της οποίας δηλώνει ιδιοκτήτης χρωστάει ποσό ύψους 1.297.356, 38 ευρώ προς το Δημόσιο.Ο 41χρονος θα οδηγηθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

ΠΕΑΚ: Η "διορθωτική" δήλωση Γαϊτανάρου και η δική του μοναχική πορεία...

Ο αντιπρόεδρος της ΝΕΠ Αλέκος Γαϊτανάρος «μπάλωσε» τα πράγματα από την πρώτη του πολύ βαριά ανακοίνωση κατά της Πολιτείας, που πήρε η...μπάλα και τη διοίκηση του ΠΕΑΚ και επανήλθε με διορθωτική δεύτερη για να δείξει και να τονώσει προς τα έξω την όλη προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του ΠΕΑΚ προκειμένου να πετύχει να κρατήσει ανοιχτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι στην ευθύνη της στην Πάτρα.
Γεγονός όμως είναι ότι στις τάξεις των παραγόντων του πατρινού ναυταθλητισμού, προκαλεί απορίες η «μοναχική» στάση που έχει επιλέξει ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Γιώργος Τελώνης για να επιλύει τα όποια προβλήματα υπάρχουν.
Επιλογή που πάντως έχει θετικά αποτελέσματα, μια και το κολυμβητήριο στην Πάτρα παραμένει όρθιο και ανοιχτό, έστω και με συνθήκες που δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, τώρα τους χειμερινούς

Αλέξης Κούγιας: "Πάνω απ' όλα είναι η Παναχαϊκή στο ματς με τον ΟΦΗ..."

Λίγο μετά το τέλος του Κυριακάτικου παιχνιδιού στην Καισαριανή με τον Εθνικό Αστέρα και τα όσα θλιβερά έγιναν όχι μόνο εντός (με την κάκιστη διαιτησία και τα σκηνικά των γηπεδούχων στην προσπάθειά τους να κρατήσουν τον βαθμό της ισοπαλίας) αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου (πετροπόλεμος σε βάρος των πατρινών φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο), ο Αλέξης Κούγιας επισκέφθηκε την αποστολή και μίλησε στους ποδοσφαιριστές.
Προεδρική ομιλία που δεν είχε να κάνει τόσο με την ανάλυση των όσων διαδραματίστηκαν νωρίτερα στο ματς με τον Εθνικό Αστέρα, όσο με το μεγάλο μεθαυριανό παιχνίδι στην Αγυιά με τον ΟΦΗ για πρόκριση στους "16" του κυπέλλου Ελλάδας.
Παιχνίδι το οποίο ο κ. Κούγιας το χαρακτήρισε ως "σκαλοπάτι" για κάτι

Απογοητευμένοι οι ξενοδόχοι από τις κρατήσεις

Απογοητευμένοι οι ξενοδόχοι από τις κρατήσεις

Πτώση 40,5% στην πληρότητα των ξενοδοχείων

Καθόλου εορταστικό δεν είναι το κλίμα για τους ξενοδόχους αφού τα φετινά Χριστούγεννα είναι υποτονικά, ενώ οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες καλωσορίζουν ολοένα και περισσότερους τουρίστες.Σύμφωνα με έρευνα πεδίου του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας φέτος την περίοδο των Χριστουγέννων σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή εμφανίζουν ποσοστιαία μείωση κατά 40,5%, ενώ η μέση τιμή ανά δωμάτιο κινείται πτωτικά κατά 7,5%. Για την περίοδο της πρωτοχρονιάς οι πληρότητες πέφτουν σε ποσοστό 25,6% και η μέση τιμή κατά 6,4%.

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Καμία έκπληξη στα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής

Τα τελευταία παιχνίδια στην Α1 ΕΣΚΑ-Η έγιναν χθές και με τα οποία ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική, με τις εκπλήξεις για μια ακόμη φορά να απουσιάζουν, αφού τα φαβορί εύκολα ή δύσκολα πήραν τους δυο βαθμούς της νίκης.
Η Ζάκυνθος παραμένει πρώτη και αήττητη, με δυο βαθμούς διαφορά από τον 2ο Ήφαιστο/Αχιλλέα και τρεις, από Νίκη Πρ. και Ακράτα που ακολουθούν.
Συνοπτικά οι λεπτομέρειες των αγώνων που έγιναν, ήταν οι παρακάτω:
- Λεχαινά – Ακράτα 90-94 (παρ.)
Τα 10λεπτα: 24-24, 46-43 (ημ.), 62-69, 80-80 (κ.α.), 90-94 (παρ.).
ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ: Στεφανίδης 15 (5), Κεπενός 32 (2), Κακολύρης 6, Παλλαδινός 2, Μοσχονάς 26 (3), Μάρκου 9.
- Πυρσός – Παναχαϊκή 54-57
Τα 10λεπτα: 10-12, 29-28 (ημ.), 39-46, 54-57 (τελ.).
ΠΥΡΣΟΣ: Καλλιγάς 18 (4), Καλαντζής, Τσαούσης 1, Κωστόπουλος 7, Μανίκας

Στην Ουάσιγκτον η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου

Στην Ουάσιγκτον η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου

Συνάντηση με τη Χίλαρι Κλίντον

Το Κυπριακό, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος αναμένεται να συζητήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή και των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον, σε συνάντηση το απόγευμα στην Ουάσιγκτον.

Η k. Μαρκουλλή, η οποία επισκέπτεται επισήμως την αμερικανική πρωτεύουσα, άρχισε τις επαφές της με συναντήσεις με τη Ρεπουμπλικανή πρόεδρο και τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τουρνουά μπάσκετ εφήβων από τον Προμηθέα

Το 2ο τουρνουά εφήβων μπάσκετ του Προμηθέα θα γίνει στις 27-28 Δεκεμβρίου στο ΠΕΑΚ “Δ. Τόφαλος” (κεντρική σάλα), θα συμμετασχόντων δε οι ομάδες των Προμηθέα, Σπόρτιγκ, Απολλωνιάδας και Ολυμπιάδας, σε ένα διήμερο αγώνων που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους φίλους του μπάσκετ.
Άλλωστε και η απόφαση της διοίκησης του Προμηθέα, αυτό το τουρνουά να γίνει με ομάδες εφήβων, δείχνει πλέον την μεγάλη στροφή που έχουν κάνει οι περισσότεροι σύλλογοι στα τμήματα των υποδομών.
Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
- 27 Δεκεμβρίου
18:00 1ος αγώνας και 20:00 2ος αγώνας
- 28 Δεκεμβρίου
18: 00 1ος αγώνας και 20:00 2ος αγώνας.
Μετά το πέρας του τελικού θα απονεμηθούν πλακέτες

Η υπερκατανάλωση φαγητού γερνάει τον εγκέφαλο

Η υπερκατανάλωση φαγητού γερνάει τον εγκέφαλο

Αντίθετα, η δίαιτα τον διατηρεί νεανικό

Η υπερκατανάλωση φαγητού από ένα άνθρωπο όχι μόνο μπορεί να τον κάνει υπέρβαρο ή παχύσαρκο, αλλά επιπλέον κάνει τον εγκέφαλό του να γερνάει πιο γρήγορα, ενώ αντίθετα η αυτοσυγκράτηση και η δίαιτα ενεργοποιούν ένα μόριο που βοηθάει τον εγκέφαλο να παραμείνει νέος, σύμφωνα με μία νέα ιταλική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Καθολικού Πανεπιστημίου της Ρώμης, με επικεφαλής τον Τζιοβαμπατίστα Πάνι του Ινστιτούτου Γενικής Παθολογίας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Τέλεγκραφ»,

Ίδια η πιθανότητα για μεγάλο σεισμό όπως στο παρελθόν

Ίδια η πιθανότητα για μεγάλο σεισμό όπως στο παρελθόν

Ερευνητές ανέλυσαν τις δονήσεις από το 1900

Οι πολύ μεγάλης ισχύος καταστροφικοί σεισμοί δεν έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να συμβούν σήμερα, από ό,τι πριν ένα αιώνα, παρά την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια διεθνώς, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον Πίτερ Σίρερ του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας Scripps, ανέλυσαν όλους τους μεγάλους σεισμούς στον πλανήτη μας μετά το 1900 και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι διαχρονικά δεν καταγράφεται καμία αξιοσημείωτη αύξηση στον αριθμό των σεισμών άνω των 7 Ρίχτερ.

Βάζει όρους «απειλώντας» με κυβέρνηση τεχνοκρατών

Βάζει όρους «απειλώντας» με κυβέρνηση τεχνοκρατών

Ο Λ. Παπαδήμος ζήτησε την αναβολή του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Ο Λ. Παπαδήμος ένα μήνα μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας μπροστά στην απραξία του κυβερνητικού σχήματος βάζει όρους και στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ που αποτελεί όχι μόνο τον κύριο αλλά και τον προβληματικότερο πυρήνα της κυβέρνησης.Ο Πρωθυπουργός ζήτησε ευθέως από τον Γ. Παπανδρέου να αναβάλει το αυριανό πολιτικό συμβούλιο τονίζοντας ότι η επίσημη έναρξη της κούρσας διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ θα σημάνει και την διάλυση της κυβέρνηση.

Την ερχόμενη Τρίτη το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Την ερχόμενη Τρίτη το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Οι συνεδριάσεις του υπουργικού, ο λόγος της αναβολής

Την ερχόμενη Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, θα γίνει η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η οποία επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις, αυτή την Τετάρτη και Πέμπτη. Η Ιπποκράτους επικαλείται ως λόγο για την αναβολή του πολιτικού συμβουλίου- κατά το οποίο πολλοί ανάμεναν από τον Γιώργο Παπανδρέου να ανοίξει τα χαρτιά του για το θέμα της διαδοχής- τις δύο συνεδριάσεις του υπουργικού, αύριο και μεθαύριο, καθώς στο πολιτικό συμβούλιο θα μετείχαν και οι υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Έως το Φεβρουάριο χρειάζονται έσοδα 54 δισ. ευρώ

Διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι, με θέμα την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού 2011, στο σκέλος των εσόδων.
Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, ο γενικός γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων, Γ. Καπελέρης, και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου, εξετάστηκαν διαρθρωτικές παρεμβάσεις στη βάση των οποίων θα μπορούσε να στηριχθεί η ανάκαμψη των εσόδων, τις επόμενες 70 ημέρες. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, είναι το Φεβρουάριο 2012, όποτε και θα κλείσει δημοσιονομικά το έτος 2011, τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού να αγγίζουν τα 54 δισ. ευρώ.

Απελευθερώθηκε μπλόγκερ

Η συροαμερικανή Ράζαν Γαζάουι, που ήταν φυλακισμένη τις δύο τελευταίες εβδομάδες από το συριακό καθεστώς...
απελευθερώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, ανακοίνωσε το συριακό Κέντρο για την Ενημέρωση και την Ελευθερία της Έκφρασης, για το οποίο εργάζεται. «Η Ράζαν Γαζάουι απελευθερώθηκε στις 22:30» (23:30 ώρα Ελλάδος) με εγγύηση 15.000 συριακών λιρών (σχεδόν 300 δολάρια), αναφέρει σήμερα το Κέντρο στην ιστοσελίδα του.«Το συριακό Κέντρο για την Ενημέρωση και την Ελευθερία της έκφρασης χαιρετίζει την απελευθέρωση της συναδέλφου μας Ράζαν Γαζάουι και ζητεί εκ νέου την απόσυρση των σε βάρος της κατηγοριών και τη διακοπή της δίκης της», προσθέτει.

Γ. Καρατζαφέρης: «Σε δυο μήνες θα γίνω αντιπρόεδρος»

«Σε 20 ημέρες έρχεται η τρόικα. Δεν φέρνει νούφαρα και γαρδένιες και δεν μπορούμε να πούμε στον κόσμο να πάμε σε εκλογές και μετά να πάρουμε τα μέτρα».
Με αυτό το πολιτικό σκεπτικό ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξήγησε, μιλώντας στον Real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου την πρότασή του προς τον κ. Παπαδήμο για ανασχηματισμό και δημιουργία τριών κύκλων υπουργείων με επικεφαλής τους τρεις που στηρίζουν την κυβέρνηση αυτή.

Νέφος-καμικάζι στη μαύρη τρύπα του Γαλαξία

Ένα γιγαντιαίο νέφος αερίων οδεύει ολοταχώς προς τον θεαματικό θάνατό του. Κατευθύνεται προς τη μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του Γαλαξία μας...
η οποία υπολογίζεται ότι θα το καταβροχθίσει στα τέλη του 2013. Το κοσμικό «γεύμα» αναμένεται από τους επιστήμονες με αδημονία. Θα τους προσφέρει για πρώτη φορά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν «ζωντανά» και από τόσο κοντά ένα τέτοιου είδους φαινόμενο και θα τους επιτρέψει να γνωρίσουν καλύτερα τον Τοξότη Α*, την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα της γειτονιάς μας.

Την νέα ταινία του Θ. Αγγελόπουλου θα χρηματοδοτήσει Τούρκος παραγωγός!

Ένας από τους θεωρούμενους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του κόσμου, ο Θ. Αγγελόπουλος (που πρέπει να έχεις πάρει άδεια απο την δουλειά...
για να δεις ταινία του και σου φτάσει ο χρόνος), αρχίζει γυρίσματα της νέας του ταινίας.

Η ταινία αναφέρεται στην διακίνηση μεταναστών μεταξύ Σκοπίων, Ελλάδας και Ιταλίας και περιγράφει την εκμετάλλευση της ζωής αυτών των ανθρώπων από έναν πολιτικό, τον οποίο υποδύεται ο Tony Servillo!Το αγαπημένο δηλαδή θέμα της θολοκουλτούρας... Ο προϋπολογισμός της ταινίας του Αγγελόπουλου με τίτλο «Η άλλη θάλασσα» ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ! Η είδηση όμως βρίσκεται αλλού και όχι φυσικά στο ότι ο γοργός Αγγελόπουλος ξεκινάει νέα ταινία... Λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα η ταινία του

Βιάζεται να γίνει και Υπουργός ο Άδωνις

Εκτός από τον έρωτα και τον βήχα, δεν κρύβεται ούτε ο μεγάλος καημός του Άδωνη Γεωργιάδη που είναι ένας ταπεινός Υφυπουργός και όχι Υπουργός Ναυτιλίας.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα καρφάκια που ξαναπέταξε προς τον μεγάλο του ...εχθρό, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, με αφορμή την έλλειψη αυτόνομου Υπουργείου Ναυτιλίας.Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με αντικείμενο το πλοίο Ιεράπετρα κι αφού τα’ πε ένα χεράκι με τον βουλευτή του ΚΚΕ κ. Μαρίνο, έσπευσε να τον ευχαριστήσει θερμά επειδή τον αποκάλεσε Υπουργό Ναυτιλίας.« Σας ευχαριστώ που με προβιβάζετε», δήλωσε με παράπονο ο Άδωνις για να προσθέσει: «Θεού θέλοντος και Υπουργού επιτρέποντος θα υπάρξει και Υπουργείο Ναυτιλίας. Μην πω τώρα ονόματα και εκτεθούμε».

Στον “αέρα” ο διαγωνισμός, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για χιλιάδες κράνη στο στρατό

Πολλές συζητήσεις γίνονται στο Πεντάγωνο, στην ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) και σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους...
από ενδιαφερόμενους και μη, για διαγωνισμό πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά την προμήθεια χιλιάδων κρανών για το στρατό μας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kentrinews.gr, από το 2004 το ΓΕΣ είχε ζητήσει από την ΕΑΣ την προμήθεια σύγχρονων κρανών. Ο σχεδιασμός προέβλεπε την προμήθεια από την ΕΑΣ του αντιβαλλιστικού κελύφους από προμηθευτή με ανοιχτό Διαγωνισμό, και ακολούθως η ΕΑΣ θα κατασκεύαζε την ανάρτηση του κράνους (εγχώρια προστιθέμενη αξία), και θα τα παρέδιδε στο ΓΕΣ. Η διαδικασία αυτή απέβη άκαρπη.

«Πάγος» από το Μέγαρο Μαξίμου στα εσωκομματικά του ΠαΣοΚ

«Πάγος» από το Μέγαρο Μαξίμου στα εσωκομματικά του ΠαΣοΚ 
 
Τα σαφή μηνύματα προς υπουργούς και δελφίνους του ΠαΣοΚ, όπως διατυπώθηκαν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Π. Καψή, διαμορφώνουν κάποια πρώτα δεδομένα για τη ροή των εξελίξεων στο εσωκομματικό παιχνίδι περί την Ιπποκράτους.Οι επισημάνσεις του Μεγάρου Μαξίμου, κινήθηκαν σε τρεις άξονες, οι οποίοι σύμφωνα με την κυρίαρχη εντύπωση που διαμορφώνεται πλέον, προσδιορίζουν κατ' αρχάς τους χρόνους των εξελίξεων. Ετσι, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: - Το διάστημα μετά τις γιορτές θα πρέπει να αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στα μέτωπα του PSI και της δανειακής σύμβασης

Νοθεία στα καύσιμα των στρατιωτικών τζιπ και των αρμάτων μάχης

Νοθεία στα καύσιμα των στρατιωτικών τζιπ και των αρμάτων μάχης


 
 
Νοθεία στα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων διαπιστώθηκε μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε το Γενικό Χημείο του Κράτους. Οδηγοί εκατοντάδων τζιπ, αλλά και αρμάτων μάχης είχαν διαπιστώσει ότι καμιά φορά κάτι δεν πήγαινε καλά με τους κινητήρες. Εγινε καταγγελία στους αρμόδιους αξιωματικούς και ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Κ. Σπηλιόπουλος διέταξε να πραγματοποιηθούν έλεγχοι.Οπως «Το Βήμα» πληροφορείται, στις 26 Οκτωβρίου διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα καύσιμα κίνησης που χρησιμοποιούσαν τρεις μονάδες στην Κεντρική Ελλάδα (ποιες ακριβώς μονάδες ελέγχθηκαν βρίσκονται στη διάθεση