Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Επικίνδυνο για τον τόπο το κυβερνητικό αλαλούμ!!!


Της Σοφίας Βούλτεψη
Είναι φανερό, το ομολογούν πλέον όλοι, πως η παρούσα κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί να δικαιώσει την ύπαρξή της, αλλά αποβαίνει επικίνδυνη για τον τόπο.
Δημιουργήθηκε για λόγους άσχετους με το συμφέρον της πατρίδας, μόνο και μόνο για να ροκανίσουν κάποιοι τον χρόνο υπέρ των....
κομματικών τους συμφερόντων.
Το μόνο που κάνει από την ημέρα που σχηματίστηκε είναι να μετράει πληγές και λάθη, να καταγράφει αριθμούς του ζόφου – στην ανεργία, στην ύφεση, στα μειωμένα έσοδα, στις αποτυχίες.

"Κατάργηση του τέλους ακινήτων"


Κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων για το 2012 ζητεί ο ΣΥΝ τονίζοντας ότι «το απεχθές, αντικοινωνικό και παράνομο χαράτσι που με εκβιαστικό τρόπο εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, καθώς και η επέκτασή του και το νέο έτος ξεπερνούν τα όρια και τις αντοχές του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας».
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «όπως όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, έτσι και τώρα, η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων και των

Υποβάθμιση από Moodys στο Βέλγιο


Υποβάθμιση από Moodys στο Βέλγιο

Την ανησυχία που έχει προκαλέσει στην βελγική κυβέρνηση --και όχι μόνο-- η νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Βελγίου, σχολιάζει η φλαμανδόφωνη εφημερίδα De Morgen σε σημερινό δημοσίευμα, υπό τον τίτλο: «Η κυβέρνηση κρατά την αναπνοή της μετά από την αρνητική αξιολόγηση της Moody’s». Όπως σημειώνει η De Morgen, η σημερινή μέρα θα είναι αποφασιστικής σημασίας για τον αντίκτυπο που θα έχει στα επιτόκια δανεισμού του Βελγίου η υποβάθμιση της χώρας κατά δύο βαθμίδες (από ΑΑ1 σε ΑΑ-), με αρνητικές

Ποινική δίωξη εις βάρος του Παπαγεωργόπουλου


Ποινική δίωξη εις βάρος του Παπαγεωργόπουλου

Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ασκήθηκε, από τον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης για το οικονομικό έγκλημα Λάμπρο Τσόγκα, σε βάρος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος, του τότε γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, του πρώην αντιδημάρχου Μιχάλη Ζορπίδη και ενός πρώην υπαλλήλου του δήμου. Μετά από έρευνα εντοπίστηκαν στους τραπεζικούς

106 δημοσιογράφοι νεκροί το 2011


106 δημοσιογράφοι νεκροί το 2011

Τουλάχιστον 106 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2011 σε 39 χώρες του κόσμου, δηλαδή περίπου δύο κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Presse Emblem Campagne που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Οι ταραχές που συνόδευσαν την "Αραβική Άνοιξη" σε πολλές χώρες του αραβικού κόσμου συνδέονται με τουλάχιστον 20 θανάτους δημοσιογράφων.
Το 2010 είχαν καταγραφεί 105 θάνατοι δημοσιογράφων ενώ οι περισσότεροι (122) σημειώθηκαν το 2009, λόγω της σφαγής 32 δημοσιογράφων μέσα σε μία μέρα στις Φιλιππίνες.

"Ο κόσμος φοβάται να κατέβει στο κέντρο"


Την αδυναμία του δήμου Αθηναίων να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα, δεδομένου ότι «δεν διαθέτει τα αναγκαία μέσα», δήλωσε σήμερα ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος ταυτόχρονα σημείωσε ότι οι γειτονιές της Αθήνας αντιμετωπίζουν βαθύτατη κρίση.
Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, τόνισε ότι η πρωτεύουσα δεν έχει συνέλθει από τα πρόσφατα επεισόδια στη διάρκεια των διαδηλώσεων, πως ο κόσμος φοβάται να κατέβει στο κέντρο, καθώς δεν γνωρίζει τι θα συναντήσει και ότι απαιτείται συντονισμένη δράση για τη βελτίωση της εικόνας της πρωτεύουσας.

Πάτρα: "Μένει" ακόμα στη φοιτητική Εστία του πανεπιστημίου, μετά από... 21 χρόνια!


Ο... "πρωταθλητής" Ελλάδος στην παράνομη και καταχρηστική παραμονή σε δωμάτιο Φοιτητικής Εστίας βρέθηκε στην Πάτρα. Πρόκειται για παλαιό φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών που όπως απέδειξε έρευνα των πρυτανικών αρχών έχει την... νομή και χρήση δωματίου στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου επι 21 συναπτά έτη! Η ίδια έρευνα αποκαλύπτει ότι σε περίπου 160 δωμάτια οι φοιτητές πρέπει να χάσουν το δικαίωμα χρήσης τους γιατί απλούστατα έχουν αποφοιτήσει εδώ και χρόνια.

Περικοπές στις μισθοδοσίες των εργαζομένων της ΔΕΗ


Περικοπές στις μισθοδοσίες των εργαζομένων της ΔΕΗ

Πρόταση σχετικά με τις περικοπές στις μισθοδοσίες των εργαζομένων της ΔΕΗ κατέθεσε σήμερα το σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ", τονίζοντας ότι η πρότασή του περιλαμβάνει περικοπές σε όλους τους εργαζόμενους ανάλογα με τις αποδοχές τους και "νοικοκύρεμα στις υπερβολές όπου κι αν αυτές υπάρχουν". Ειδικότερα, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προτείνει:
- Κατάργηση του επιδόματος συζύγου. Με την κατάργηση του συγκεκριμένου επιδόματος διευρύνουμε τον αριθμό των εργαζομένων που συμμετέχουν στις μειώσεις, όπως είναι τα υψηλόμισθα - υψηλόβαθμα στελέχη, που ξεπερνούν το ανώτατο όριο (πλαφόν) που ορίζει ο Νόμος και λαμβάνουν επίδομα συζύγου πλέον του πλαφόν. Έτσι κι αλλιώς μετά την ψήφιση του Νόμου, το οικογενειακό επίδομα ενσωματώνεται στο ποσό της ανώτερης σύνταξης.

Πόρτο Ράφτη: Πνίγηκε με μια πέτρα στο λαιμό...


Σοκ σήμερα στην περιοχή Πανόραμα ( Αυλάκι ), στο Πόρτο Ράφτη.
Δύο χειμερινοί κολυμβητές εντόπισαν πτώμα να επιπλέει και κάλεσαν το Λιμενικό. Οι λιμενοφύλακες που ήλθαν με σκάφος, προσπάθησαν να ανεβάσουν το πτώμα αλλά αυτό ήταν αδύνατον γιατί όπως διαπιστώθηκε ο πνιγμένος είχε δέσει στο λαιμό του μια βαριά πέτρα...
Τελικά κόβοντας το σχοινί ανασύρθηκε άνδρας 40 χρόνων περίπου που φορούσε βέρα και

Έγκρίθηκε η τρίτη δόση


Έγκρίθηκε η τρίτη δόση

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε απόψε ότι ενέκρινε την καταβολή της τρίτης δόσης του δανείου προς την Πορτογαλία, συνολικού ύψους 28 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Στην ανακοίνωσή του το ΔΝΤ αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την αποδέσμευση ποσού 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά από τον περασμένο Μάιο, οπότε

Στρατούλης: μετέτρεψαν σε φιλοδώρημα τις συντάξειςΚριτική σε κυβέρνηση και τρόικα άσκησε το μέλος της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, υποστηρίζοντας ότι «έχουν βάλει στόχο να μετατρέψουν τις κύριες συντάξεις σε απλά φιλοδωρήματα και τις επικουρικές συντάξεις σε αέρα κοπανιστό».
Ο κ. Στρατούλης ανέφερε επίσης ότι «μετά τα δύο πρώτα χτυπήματα, που επέφεραν στις επικουρικές συντάξεις με το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα επιβάλλοντας δραστικές μειώσεις σε όσες απ' αυτές ξεπερνούν τα 300 ευρώ, έρχονται τώρα, με αφορμή τις συνταχθείσες αλλά και αμφιλεγόμενες αναλογιστικές μελέτες, να τους δώσουν το τρίτο αποφασιστικό χτύπημα

Σκηνικό πολέμου στήνει η ΒρετανίαΣενάρια απομάκρυνσης των Βρετανών υπηκόων όχι από τις εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη, αλλά από τις χώρες της Ευρωζώνης μελετά η βρετανική κυβέρνηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, ειδικά μετά την κόντρα Κάμερον – Σαρκοζί, η βρετανική κυβέρνηση φέρεται έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

Έτσι έχουν εκπονηθεί ακόμα και σχέδια επαναπατρισμού στο …Νησί, όλων των Βρετανών υπηκόων που ζουν στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, στην περίπτωση που η κρίση στην ευρωζώνη φτάσει στο απροχώρητο και καταρρεύσει το ευρώ.

Δύο νέα προγράμματα για 15.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔΞεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας 55 έως 64 ετών και του προγράμματος "Επιταγή Επανένταξης" για 10.000 ανέργους.
Αναλυτικότερα, ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011, η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση «επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 έως 64 ετών».

Stephen Fry: Να επιστρέψουμε τα Μάρμαρα στην Ελλάδα!


Ζήτησε να τον συλλάβουν για τα χρέη του στο δημόσιο«Δεν υπάρχει» αυτό που έκανε ένας ιδιοκτήτης βιοτεχνίας μεταλλικών κατασκευών στο Βόλο, ο οποίος πήγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και ζήτησε να τον συλλάβουν, καθώς δεν είχε πληρώσει τα χρέη του προς το δημόσιο.

Δεν πίστευαν ούτε στα μάτια τους, ούτε στα αυτιά τους οι αστυνομικοί που κυριολεκτικά σάστισαν, ακούγοντάς τον να τους λέει ότι ήθελε να του περάσουν χειροπέδες για τα «βερεσέδια» του στο ελληνικό κράτος. Ο 42χρονος τελικά συνελήφθη διότι δεν είχε καταβάλει χρέη προς το δημόσιο

Η αφίσα της ΠΑΣΚΕ με τον Πάγκαλο!


Μάθετε ποιες μέρες απαγορεύονται τα φορτηγά στην Εθνική Οδό«Έκτακτο» δελτίο κυκλοφορίας έβγαλε η τροχαία για τις ημέρες των γιορτών, προκειμένου να διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια.

Συγκεκριμένα, θα ισχύσει απαγόρευση της κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
Σύμφωνα το δελτίο της τροχαίας οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν:
Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

Πρώτη «δύναμη» η σύζυγος του Στρος Καν στη ΓαλλίαΣτην κορυφή της λίστας με τις γυναίκες, που σημάδεψαν τους γάλλους στην διάρκεια του 2011, βρίσκεται Αν Σενκλέρ, η πλούσια δημοσιογράφος και «σκανδαλοδαρμένη» σύζυγος του Ντομινίκ Στρος Καν.

Οι ερωτηθέντες δημοσκόπησης της CSA, κλήθηκαν να επιλέξουν από μια λίστα 10 προσώπων τη γυναίκα που θεωρούν πιο ισχυρή στη χώρα τους. Τα αποτελέσματα του γκάλοπ έδειξαν, ότι οι μετοχές της Σενκλέρ στο «χρηματιστήριο αξιών» της Γαλλίας βρίσκεται στο limit up.

Έκλεψε …χριστουγεννιάτικο δέντρο!Τον πρόδωσαν τα ...φύλλα από το έλατο που έπεφταν στον δρόμο και δεν πρόλαβε να χαρεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο που έκλεψε από φυτώριο στην Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος ήθελε να ζήσει την μαγεία των εορτών, αλλά δεν είχε δέντρο… Γι’ αυτό αποφάσισε να κλέψει ένα… Φαίνεται ότι το πνεύμα τον φώτισε αλλά του έδειξε …λάθος δρόμο!

Δέκα λόγοι που οι Παπαδήμος-Βενιζέλος θα αποτύχουν και πάλι. Η ύφεση βαθαίνει.


Το 2012, η Ελλάδα θα ζήσει την χειρότερη μορφή της ύφεσης που αποδομεί τον κοινωνικό και οικονομικό της ιστό, αυξάνοντας τους νεόπτωχους, τους άνεργους, τα "λουκέτα", την ερήμωση. Το πολιτικό σύστημα υποκρίνεται ότι έδωσε τη... λύση ορίζοντας ως πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε. Η χώρα κυβερνάται από τον κ. Βενιζέλο, την οικονομική πολιτική του οποίου ο κ. Παπαδήμος υπερασπίζεται και ακολουθεί κατά γράμμα.
Υπάρχουν ΔΕΚΑ λόγοι που το δίδυμο Παπαδήμου-Βενιζέλου όχι μόνο θα αποτύχει αλλά θα οδηγήσει την Ελλάδα στα χειρότερα. Αυτοί οι λόγοι είναι:

Πολλαπλές αρνητικές συνέπειες η ήττα του Απόλλωνα στο Πέραμα

Διπλή ζημιά για τον Απόλλωνα από την προχθεσινή ήττα του στο Πέραμα από τον Ερμή. Και για μια ακόμη φορά δεν μπόρεσε μακριά από την Πάτρα και την Περιβόλα να πάρει τη νίκη και τους δυο βαθμούς, αλλά πλέον, δεν είναι και στην πρώτη προνομιούχο δυάδα που οδηγεί σε άνοδο στην Α1 εθνική.
Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και σε κομβικό σημείο, καθώς πλησιάζει το τέλος του πρώτου γύρου. Φυσικά και το ότι ο Απόλλωνας πλέον έχει οπισθοχωρήσει στην 3η θέση της κατάταξης δεν είναι και…καταστροφή, χρειάζεται όμως πολύ σωστή διαχείριση και ακόμη, δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για “γκέλα” εντός έδρας.
Εκτός του ότι ήδη έχουν πλησιάσει την πατρινή ομάδα βαθμολογικά πολλές

Όμορφη μπασκετική εκδήλωση Πειραματικού και Πανεπιστημίου Πατρών

Την Παρασκευή17-12-2011 έγινε για δεύτερη χρονιά ο αγώνας μεταξύ των ομάδων του Πειραματικού Λυκείου του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ και των Αποφοίτων του Πειραματικού με νικητή την ομάδα των αποφοίτων με σκορ 54-39.
Στην εκδήλωση τιμηθηκε η Κα ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ για τη προσφορά της και την αγάπη της προς τα παιδιά μας, πέραν των καθηκόντων που της όριζε η θέση της ως επιστάτης στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Επίσης αναμνηστική πλακέτα πήραν

Πόλο: Οι έφηβοι του ΝΟ Πατρών 5η θέση στον Βόλο

Η ομάδα Πόλο εφήβων-ανδρών του ΝΟΠ (αθλητές γεν. 1996 και μικρότεροι) κατέλαβε τη 5η θέση στο διεθνές τουρνουά που διοργανώθηκε στο Βόλο από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου έως Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2011 με τη συμμετοχή των ομάδων ΟΥΚ Βόλου, ΝΟ Βόλου Αργοναύτες, ΓΣ Ηλιούπολης, ΠΑΟΚ και ΝΟΠ
Το αποτελέσματα της ομάδας του ΝΟΠ ανά αγώνα ήταν ως εξής:
- Παρασκευή 16/12/2011
ΝΟΠ - ΓΣ Ηλιούπολης 3-11
- Σάββατο 17/12/2011
ΝΟΠ - ΝΟΒΑ 10-6 και ΝΟΠ - ΠΑΟΚ 3-11
- Κυριακή 18/12/2011
ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ - ΝΟΠ 9-5 και Locomotive Sofia - ΝΟΠ 13-3.

Χαντ-μπολ: Αγωνία για την τοποθέτηση του τάραφλεξ στο Κουκούλι

Έγινε προχθές το πρωί στο ΠΕΑΚ η σύσκεψη της διοίκησης του τελευταίου με εκπροσώπους των ομάδων χαντ-μπολ της περιοχής μας, για να βρεθεί λύση και το τάραφλεξ να τοποθετηθεί στο Κουκούλι, προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του ως “σπίτι” του χαντ-μπολ.
Το παρών έδωσαν πλην του κ. Τελώνη και των συνεργατών του, οι Α. Κόγκας, Α. Καραβέλας, Γ. Παπαγιαννόπουλος και Α. Πλιάτσικας, με την όλη κουβέντα να γίνεται σε πολύ καλό επίπεδο, κάτι που άφησε αισιοδοξία ότι μέχρι το αργότερο αύριο και τα τελευταία ουσιαστικά αλλά και τεχνικά προβλήματα, θα έχουν ξεπεραστεί, προς γενικότερη ανακούφιση!
Άλλωστε τα σωματεία χαντ-μπολ της περιοχής μας έχουν δώσει τις τελευταίες

Πόλο: Τοπικό ντέρμπι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος Νέων

Στον 4ο Ομιλο της α΄ φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο Νέων Ανδρών, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» της Πάτρας το διήμερο 13-14 Ιανουαρίου, κληρώθηκε να συμμετάσχει το αντίστοιχο συγκρότημα της ΝΕΠ.
Στον ίδιο Ομιλο θα αγωνιστούν και ο ΝΟΠ και η Καλαμάτα. Η πρώτη ομάδα θα προκριθεί στην β΄ φάση της διοργάνωσης.
Μετά από κλήρωση, όλοι οι Όμιλοι της Α’ προκριματικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών, για το 2012, συγκροτήθηκαν ως εξής:
1. Όμιλος Θεσσαλονίκης, 27-29/1 (προκρίνονται 3)
ΗΡΑΚΛΗΣ, ΑΡΗΣ ΘΕΣ / ΝΙΚΗΣ, ΑΠΣ ΟΞΥΓΟΝΟ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ, ΧΑΝΘ, ΠΑΟΚ
2. Όμιλος Πτολεμαϊδας, 20-22/1 (προκρίνονται 2)
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΝΟ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΝΗΡΕΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Α1 ΕΣΚΑ-Η: Η Αχαγιά'82 σήμερα εναντίον της Νίκης Προαστίου

Σήμερα θα ολοκληρωθεί η 11η αγωνιστική στην Α1 κατηγορία ΕΣΚΑ-Η, με έξι και πάλι συνολικά παιχνίδια στο πρόγραμμα και τον δεύτερο της κατάταξης Ήφαιστο/Αχιλλέα να παίζει στην έδρα του με την προερχόμενη από δυο σερί νίκες Αγυιά, ενώ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση θα γίνει στο κλειστό της ΕΑΠ, με την γηπεδούχο Αχαγιά΄82 να υποδέχεται τη Νίκη Πρ., όπως και στον Πύργο μεταξύ Πανηλειακού και Προμηθέα.
Το πλήρες σημερινό πρόγραμμα με τους ορισθέντες διαιτητές, είναι το εξής:
Γηπ. Πύργου 8.30μ.μ., Πανηλειακός-Προμηθέας, Μπούσιας και Ελ Άνυ.
Γηπ. ΕΑΠ 7.30μ.μ., Αχαγιά΄82-Νίκη Πρ., Τσούνας και Δαρλαμήτσος.
Γηπ. ΕΑΠ 9.15μ.μ., ΕΑΠ-Κρήνη΄97, Σοφιανόπουλος και Βλάχος.

Χαντ-μπολ: Συνεργασία των Ελπίδων Πάτρας με τον Φίλιππο Βέροιας

Μόνο κέρδη είχαν οι Ελπίδες Πάτρας στον αγώνα κυπέλλου που έδωσαν με την ομάδα του Φίλιππου Βέροιας, παρά την ήττα τους με 31-22. Το να κερδίζεις τον σεβασμό τόσο αγωνιστικά αλλά και διοικητικά από μία ομάδα εκ των κορυφαίων σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα λέει όλα και για αυτό δεν μπορεί παρά να αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους όλους στο στρατόπεδο των Ελπίδων.
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι η εντύπωση που άφησαν οι Ελπίδες με το να κάνουν αυτό το πολύωρο, αντιοικονομικό και κουραστικό ταξίδι, για να τιμήσουν τον θεσμό του κυπέλλου άφησε άφωνους και έκπληκτους διοίκηση και αθλητές του Φιλίππου, όταν είδαν το πούλμαν της ομάδας να φτάνει στο γήπεδο.
Η υποδοχή και η φιλοξενία των ανθρώπων της Βέροιας ήταν κάτι παραπάνω από αδελφική, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα λόγια που είπαν

Απόλλων: Προβληματισμός από τη "γκέλα" στο Πέραμα

Διακοπή στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής υπάρχει για τρεις εβδομάδες με τον Απόλλωνα από σήμερα να επιχειρεί να “ξεχάσει” την ήττα από τον Ερμή στο Πέραμα με 78-70. Ήττα τέταρτη από το ξεκίνημα του φετινού μαραθωνίου και με την πατρινή ομάδα όμως πλέον για πρώτη φορά από το τζάμπολ της διοργάνωσης να είναι έξω από την πρώτη προνομιούχο δυάδα που οδηγεί στο τέλος στην πολυπόθητη επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία.
Βιρίγιεβιτς και Κρόλο είναι ήδη στις χώρες τους για να περάσουν οικογενειακά τα Χριστούγεννα ενώ ο Πετροβιτς μεθαύριο θα πάρει τον ίδιο δρόμο. Παρόλα αυτά, μέχρι και μεθαύριο οι προπονήσεις στην ομάδα θα γίνου κανονικά και θα ακολουθήσουν μερικές ημέρες χαλάρωσης και αποτοξίνωσης

Π.Γ.Ε.: Μήνυμα αθλητών για στήριξη (που δεν υπάρχει) από τη διοίκηση

Μπορεί στην Α2 εθνική βόλεϊ η Παναχαϊκή να πηγαίνει από νίκη σε νίκη και από τρίποντο σε τρίποντο, έχοντας φθάσει πολύ ψηλά στην βαθμολογία, όμως τα οικονομικά προβλήματα καλά κρατούν, αφού η διοίκηση δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου.
Έτσι, από την ομάδα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, με απόλυτα ουσιαστικό περιεχόμενο, στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω:
“Εμείς το καθήκον μας, εμείς εκεί στα δύσκολα στην ανηφόρα, με σεβασμό στη φανέλα και στην ιστορία που κουβαλά. Εμείς γνωρίζουμε το ειδικό βάρος της και φροντίζουμε να δοξάζουμε το όνομα τη.
Σε όλη την Ελλάδα παίζουμε για αυτήν και τα ονόματά μας, το μόνο που απαιτούμε είναι τα πλήρως απαραίτητα και τον σεβασμό των διοικούντων

Ν.Ο. Πατρών: Πολύτιμες εμπειρίες των Παίδων στην Γαλλία

Η ομάδα πόλο Παίδων του ΝΟΠ (αθλητές γεν. 1998 και μικρότεροι) ολοκλήρωσε την συμμετοχή της στο διεθνές τουρνουά «Constant Gras» που διοργανώθηκε στο Ντουέ (Douai) Γαλλίας το Σαββατοκύριακο, με την συμμετοχή των ομάδων CN Marseille, Noisy le Sec, Saint Jean d'Angely, Douai από την Γαλλία και Gouda (Ολλανδίας).
Να σημειωθεί ότι οι αθλητές του ΝΟΠ ήταν κατά ένα χρόνο μικρότεροι (1999-2000) από την ηλικία των αθλητών των άλλων ομάδων (1998), αλλά παρόλα αυτά έδειξαν πείσμα και πάθος για την καλύτερη δυνατή διάκριση. Το ότι πήρε την 6η και τελευταία θέση της κατάταξης δεν λέει τίποτε, τουναντίον οι πολίστες της πατρινής ομάδας είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες μέσα από αυτή τη συμμετοχή τους.
Τα αποτελέσματα των αγώνων του ΝΟΠ

Ένεση ρευστότητας 1 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ανάσα ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένεται να αποτελέσουν κεφάλαια του ΕΣΠΑ που μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων...
θα φτάσουν στην πραγματική αγορά. Συγκεκριμένα 500 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη δημιουργία ταμείου εγγυοδοσίας προς τις τράπεζες, ώστε αυτές να δώσουν δάνεια 1 δισ. ευρώ προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Το πρόγραμμα ξεκινάει μέσα στην εβδομάδα και θα μπορεί να παρέχει ακόμη και κεφάλαια κίνησης, κάτι που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο την τρέχουσα περίοδο μειωμένης ρευστότητας.

Κοινό μέτωπο Βενιζέλου - Λοβέρδου ;

Η θέση, που εξέφρασε ο Α. Λοβέρδος ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν μπορεί να πάει πέρα από το Μάρτιο, αυξάνει την πίεση στην κυβέρνηση και αλλάζει τα δεδομένα μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Ο υπουργός Υγείας με συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Αντώνη Σαμαρά στο θέμα του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Μετά δε την αντίστοιχη τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλου, όταν είπε ότι "νέα μέτρα, αν υπάρξουν, πρέπει να ληφθούν από κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή" για τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, δημιουργούνται δύο βασικά ερωτήματα:

Ζητάνε φόρο από άδειες τσέπες

Μεγάλες επιβαρύνσεις περιμένουν τους εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται σε επιχείρηση που δεν τους έχει πληρώσει ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και έκοψαν τιμολόγιο παίρνοντας ακάλυπτη επιταγή, καθώς θα πληρώσουν φόρο για τα συγκεκριμένα ποσά.
Έτσι σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης δεν έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας ή αν η επιχείρηση δεν έχει κηρύξει πτώχευση, τότε οφείλουν να δηλώσουν στη φορολογική δήλωση το σύνολο των αποδοχών της προηγούμενης χρονιάς ακόμη και αυτές που δεν έχουν εισπράξει.

Θύμα διάρρηξης για 5η φορά η Εύα Καϊλή

Θύμα διάρρηξης για 5η φορά έπεσε η Εύα Καϊλή. Άγνωστοι διέρρηξαν το αυτοκίνητό της, γεγονός που έσπευσε να μοιραστεί με τους φίλους της.


«Είναι η 5η φορά που βρίσκω ανοιγμένο το smartaki μου... τι ψάχνουν και γιατί δεν ξεκινάει;... Αστυνομία και service» έγραψε στο twitter.

Συστράτευση κομμάτων της αριστεράς ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τα κόμματα της Αριστεράς να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα αντικυβερνητικό – αντιμνημονιακό μέτωπο.
Μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι "η κυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου. Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν φτάσει σε αδιέξοδο που ομολογείται ανοιχτά από τους πάντες ακόμα και από τους ίδιους τους επιτελείς της τρόικας".

Α1 Μπάσκετ: Ο ΠΑΟ σε λίγο στο ΟΑΚΑ με το Μαρούσι...

Ο αγώνας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και το Μαρούσι, στο ΟΑΚΑ, κλείνει το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ.
Οι πρωταθλητές Ευρώπης υποδέχονται το απόγευμα( 17.00) το -με πολλά προβλήματα και χωρίς νίκη- συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου, με το στόχο τους να μην είναι άλλος από μια καλή εμφάνιση, εν όψει των επικείμενων υποχρεώσεών τους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μέσα σε διάστημα μόλις τριών ημερών, ο Παναθηναϊκός δίνει δύο αναμετρήσεις (ακολουθεί την Τετάρτη 21/12 η Μπάμπεργκ, στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας) και επιδίωξή

Αντιδήμαρχος... οδηγός απορριμματοφόρου!

Ο Τζίμυς πήρε την καθαριότητα... στα χέρια του!
Απίστευτο και όμως Καλλικρατικό το σημερινό ανέκδοτο με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας να αναλαμβάνει οδηγός σε απορριμματοφόρο και μαζεύει τα ασυμμάζευτα από τις γειτονιές της Ρόδου.
Φαίνεται η κατάσταση πλέον άγγιξε και τους ανώτερους λειτουργούς του δήμου που πριν δώσουν "πάσα" στον ιδιώτη, θέλουν να δείξουν το ενδιαφέρον τους.
Άλλη μία φορά επιβεβαιωνόμαστε όταν μήνες τώρα μιλάμε για στημένο παιχνίδι εις βάρος των πολιτών και της δημόσιας υγείας, για το κέρδος ιδιώτη και το βόλεμα ημέτερων.

Αληθινή αγγελία που σοκάρει!

Κατά καιρούς έχουμε δει απίστευτες αγγελίες. Αυτή όμως είναι εύκολα μια κατηγορία μόνη της. Ένας μάγειρας ζητάει εργασία. Θα μου πείτε σιγά τα αυγά,  μόνο ένας μάγειρας ζητάει να εργαστεί σε αγγελίες; Αυτός ο μάγειρας δεν παλεύεται. Δείτε πιο κάτω την αγγελία και...μακριά από εμάς!

Αντιπαραγωγικά τα χριστουγεννιάτικα πάρτι

Πραγματική πληγή για την οικονομία της Βρετανίας αποτελούν τα… πάρτι των Χριστουγέννων! Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail, τα «παρατράγουδα» των καθιερωμένων πάρτι που διοργανώνονται στα βρετανικά γραφεία, βλάπτουν πολύ σοβαρά την παραγωγικότητα των υπαλλήλων και κοστίζουν – ούτε λίγο ούτε πολύ – 242 εκατομμύρια λίρες! Η ίδια έρευνα υποστηρίζει ότι ένας στους δύο εργαζόμενους που θα πάει στο πάρτι της εταιρίας του, την επόμενη μέρα θα έχει hangover και δεν θα μπορεί να αποδώσει! Ένας στους 4 έχει προγραμματίσει να πάρει ρεπό την επόμενη μέρα και ένας στους 10 θα αργήσει να πάει στη δουλειά ή δεν θα πάει καθόλου, παίρνοντας άδεια από «τη σημαία». Όσο για τους θαρραλέους που θα βρεθούν τελικά στο γραφείο, η εργάσιμη ημέρα τους θα έχει διάρκεια περίπου 4 ώρες.

Μπορούν οι τράπεζες να προβαίνουν σε κατάσχεση μισθού ή σύνταξης για οφειλές προς αυτές;

Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και το ολοένα αυξανόμενο φαινόμενο δανειολήπτες να μην μπορούν να είναι συνεπείς με την ομαλή αποπληρωμή των δανείων ή των πιστωτικών καρτών τους, ανακύπτει το...
ζήτημα της κατάσχεσης από τις Τράπεζες, συνήθως με τη μορφή της αυτόματης παρακράτησης, της δόσης του δανείου από το μισθό ή τη σύνταξη του δανειολήπτη. Ωστόσο, σε ποιο βαθμό αυτό είναι νόμιμο;
Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 260.000 ευρώ σε τρία πιστωτικά ιδρύματα για την πρακτική αυτή.

Η εκδίκηση των ΗΠΑ σε Καραμανλή

Σκόπια και υποκλοπές
Στις 4/11/2004, λίγες μέρες μετά την επανεκλογή Μπους, έσκασε η "βόμβα". Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, ανακοίνωσε πως οι...
ΗΠΑ αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Ο Καραμανλής άρχισε να πληρώνει τα "ΟΧΙ" του προς την υπερδύναμη! Και αυτή θα ήταν μόνο η αρχή...

Μετά την απόφαση για την ονομασία, έπεσε παγωμάρα στην Αθήνα. Ο Π.Μολυβιάτης είπε: "Δεν τους κάναμε τα χατίρια! Δε στείλαμε στρατό στο Ιράκ, δεν κάναμε παρέμβαση στην Κύπρο... Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα αλλάξουμε και πολιτική, ούτε και ότι θα τα χαλάσουμε μαζί τους. Θα συνυπάρξουμε. Είμαστε σύμμαχοι. Η Ελλάς, άλλωστε, ποτέ δεν είχε εύκολη ζωή! Ευτυχώς, έχουμε το λιμάνι της Ε.Ε. και αντέχουμε..."

5ο κόμμα στην Θεσσαλονίκη το ΠΑΣΟΚ! Πλήρης κατάρρευση και για την ΝΔ

Eίναι πλέον φανερό οτι το πρώην κυβερνών κόμμα είναι υπο διάλυση, ενώ απο κοντά ακολουθεί και το κόμμα του Αντωνάκη που συνεχώς άλλα λέει και άλλα κάνει. Αυτό δείχνει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου,...
το ΠΑΣΟΚ παίρνει 4,5% (!) , η ΝΔ 13,6% (!) την ώρα που ο ΛΑ.Ο.Σ. παίρνει 5,3% , ο Κουβέλης 7,1% , ο ΣΥΡΙΖΑ 3,4% , οι Οικολόγοι Πράσινοι 4,2% και το ΚΚΕ 9,1%.

Πινγκ-Πονγκ: Διακρίσεις για Φοίνικες και ΑΟ Παγώνα

Πολύ καλή παρουσία στους αγώνες από Φοίνικες Πάτρας και Παγώνα στην Α1 γυναικών και στην Α2 ανδρών αντίστοιχα στο πινγκ-πονγκ. Στις γυναίκες οι Φοίνικες κατάφεραν να επικρατήσουν επί του ΠΚΔ Ταύρου με 4-1 και του Ολυμπιακού με 4-2, ενώ ηττήθηκαν από το πρωτοπόρο ΔΑΟ Ταύρου με 4-0.
Τα κορίτσια των Φοινίκων έκαναν τις δύο νίκες που έπρεπε προκειμένου να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας και να δείξουν ότι η ομάδα ανήκει στη μεγάλη κατηγορία.
Οι Φοίνικες βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογίας και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας Νίκος Φιλιππακόπουλος, "σίγουρα οι δυνατότητες

Η υπερβολική εξυπνάδα προκαλεί παρενέργειες


Ίσως τελικά η υπερβολική εξυπνάδα να μην είναι και ό,τι καλύτερο. Αυτό ισχυρίζονται επιστήμονες που κάνουν λόγο για ένα ανώτατο όριο στο επίπεδο ευφυΐας των ανθρώπων, το οποίο λειτουργεί ως "ασπίδα προστασίας"...

Επιστήμονες του πανεπιστημίου Warwick στην Βρετανία και συνάδελφοι τους από τον πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία μελέτησαν την εξέλιξη του ανθρώπου προσπαθώντας να βρουν απαντήσεις στο γιατί τα επίπεδα της ευφυΐας του είναι αυτά που γνωρίζουμε και δεν είμαστε ακόμη πιο έξυπνοι.

7,4% αυξημένες οι εξοπλιστικές δαπάνες της Τουρκίας το 2012!Ακούει κανείς στην Αθήνα;


Οι περικοπές στους εξοπλισμούς της Ελλάδας,συναγωνίζονται την απερισκεψία με την οποία έγιναν πολλές άχρηστες δαπάνες στο παρελθόν και παρά τις διαβεβαιώσεις των ΥΕΘΑ ,έχουν αρχίσει να προκαλούν προβλήματα στην επιχειρησιακή λειτουργία των ΕΔ. Την ίδια στιγμή η οικονομικά “εύρωστη” Τουρκία ανακοίνωσε ένα ακόμη γιγαντιαίο αμυντικό προϋπολογισμό,αυξημένο κατά 7,4% σε σχέση με πέρυσι!
Η Άγκυρα προτίθεται με βάση όσα γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες να δαπανήσει κοντά στα 40 δις δολάρια για εξοπλισμούς.

Τι και πόσα χάνουν οι στρατιωτικοί από τη πρόταση του ΓΕΣ για το νέο μισθολόγιο.Τα ποσά


Ακόμη και με την πρόταση που έχει υποβάλει το ΓΕΣ και αποκάλυψε το Onalert, οι στρατιωτικοί χάνουν και μάλιστα όπως εξήγησε με το χθεσινό του άρθρο ο πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ Α.Τσουκαράκης,αυτοί που "την πληρώνουν" είναι οι χαμηλόβαθμοι.
Η αλήθεια αυτή προέκυπτε και από τα διαγράμματα που συνόδευαν το άρθρο του Προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ,αλλά προκύπτει ακόμη πιο ξεκάθαρα απο τους αναλυτικούς πίνακες που δημοσιεύουμε σήμερα και περιλαμβάνουν όλες τις μειώσεις που θα υποστούν οι στρατιωτικοί,αν υπερίσχυε η πρόταση του ΓΕΣ για το νέο μισθολόγιο.Και είναι βέβαιο ότι δεν θα υπερισχύσει.Το νέο μισθολόγιο θα είναι πολύ χειρότερο!

Δείτε αναλυτικούς πίνακες με τις μειώσεις-Όπως και στη πρόταση του ΓΕΣ ο υπολογισμός έχει γίνει για έγγαμους με ένα παιδί:

Σφοδρή σύγκρουση Τράπεζας Πειραιώς-Ελευθεροτυπίας


Ένα δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, εμπλέκει την Τράπεζα Πειραιώς με την πολύκροτη υπόθεση της Proton Bank. Η Τράπεζα Πειραιώς με δριμύτατη ανακοίνωσή της, καταφέρεται κατά της εφημερίδας, υποστηρίζοντας ότι το δημοσίευμα έγινε ως πίεση για νέα δανειοδότησή της. Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς έχει ως εξής:
Αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία», με το οποίο επιχειρείται να συνδεθεί η Τράπεζα Πειραιώς με την υπόθεση της Proton Bank, η

Μείον 26 δισ. το Χρηματιστήριο


Μείον 26 δισ. το Χρηματιστήριο

Στα 26 δισ. ευρώ έχει κολλήσει η κεφαλαιοποίηση του χρηματιστηρίου Αθηνών.
Είκοσι έξι δισ. ευρώ έχουν «χαθεί» από τη χρηματιστηριακή αγορά εντός του 2011, με την κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. να έχει κολλήσει στα επίπεδα

Φωτιά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων


Φωτιά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Πανικός προκλήθηκε τα ξημερώματα από φωτιά που προκλήθηκε σε ιατρείο, στο χώρο του νοσοκομείου.

Όταν οι νοσοκόμες υπηρεσίας είδαν μαύρους καπνούς να βγαίνουν από το εν λόγω ιατρείο κάλεσαν άμεσα την πυροσβεστική, η οποία έσπευσε και έσβησε τη φωτιά πριν επεκταθεί σε άλλους χώρους.
Υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο ιατρείο, ενώ

Ποιες χώρες θα βρεθούν εκτός Ευρωζώνης;


Ποιες χώρες θα βρεθούν εκτός Ευρωζώνης;

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξη τους στους Financial Times λέγοντας ότι όποια χώρα βρεθεί εκτός ζώνης ευρώ θα υποστούν και τις ανάλογες συνέπειες.
Ο Ιταλός επικεφαλής της ΕΚΤ προειδοποίησε για τους κινδύνους που εγκυμονεί η διάσπαση της Ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας ότι οι οι χώρες που θα βγουν εκτός Ευρωζώνης και θα υποστούν υποτίμηση των εθνικών τους νομισμάτων θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πληθωρισμό και θα πρέπει να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.