Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Εκτός τόπου και χρόνου εγχώριοι και διεθνείς «σωτήρες»...


Της Σοφίας Βούλτεψη
Εκτός τόπου και χρόνου παραμένουν όλοι όσοι έλαβαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν μέρος στην δήθεν προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας από την χρεοκοπία – εντός και εκτός συνόρων.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δείχνει να αγωνίστηκε πολύ για να εντοπίσει κάποια θετικά στοιχεία της κυβέρνησής του, προκειμένου να τα παραθέσει (χθες) υπό μορφήν ανακοινώσεως στο πρωθυπουργικό μπλογκ, τόσο...
η χώρα όσο και η Ευρώπη βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Η εικόνα που υπάρχει είναι η ακόλουθη:

Στο αντάρτικο βγαίνουν οι εφοριακοί…


Με τη φράση «Δεν κρύβουμε το κεφάλι στην άμμο. Υπάρχει διαφθορά στο δημόσιο», ο Τρύφων Αλεξιάδης, αντιπρόεδρος εφοριακών, δίνει την ουσία της υπόθεσης των δηλώσεων Σπινέλλη.
Σημείωσε ότι η διαφθορά αφορά όλο το ελληνικό δημόσιο και φτάνει από τους υπουργούς ως τους κλητήρες, ενώ διερωτήθηκε: «Αυτοί που κάνανε τις δηλώσεις, τώρα ανακάλυψαν την Αμερική;». Υπογράμμισε ότι « Θα πάρουμε το κείμενο των δηλώσεων και θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο» για να προσθέσει:«Δε φταίμε εμείς αν η πολιτική ηγεσία δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή».

Reuters: Πέτυχε το στόχο του…το χαράτσι της ΔΕΗ

Τα έσοδα από το τέλος ακινήτων προβλέπεται να ξεπεράσουν τους στόχους, όπως αναφέρει πηγή της ΔΕΗ, σύμφωνα με το Reuters.
Μέχρι στιγμή τα έσοδα που έχουν εισπραχθεί είναι 650 εκατ. ευρώ από το τέλος ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
«Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα επιτύχει το στόχο της για έσοδα 1,7 δισ. ευρώ για φέτος, πιθανότατα φτάνοντας στα 2 δισ. ευρώ», αναφέρει η πηγή.
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, μόνο το ένα πέμπτο των

Τι απαντά μια Ελληνίδα σε έναν Αμερικανό για τη φτώχεια μας…

‘Ενας  Αμερικανός  ρωτά  μια Ελληνίδα εάν οι Έλληνες πλέον στην Ελλάδα είναι φτωχοί.
Η Ελληνίδα απαντάει:
«Γεια σου, κανένα πρόβλημα, όντως έχεις απόλυτο δίκαιο. Εμείς οι Έλληνες είμαστε πολύ φτωχοί πλέον, λόγω της κρίσης και όλων των.. υπολοίπων. Δεν έχουμε λεφτά να αγοράσουμε φαγητό, πόσο μάλλον να ντυθούμε και να φροντίσουμε τους εαυτούς μας. Κυκλοφορούμε γυμνοί και ζούμε στους σταθμούς του μετρό. Κυνηγάμε και τρώμε περιστέρια στο Σύνταγμα,

H Ρωσία θα δώσει 10 δισ. δολ. στο ΔΝΤ

O σύμβουλος της ρωσικής προεδρίας φέρεται να δήλωσε την Πέμπτη πως η Ρωσία είναι αποφασισμένη να δώσει τουλάχιστον 10 δισ. δολάρια μέσω του ΔΝΤ για να στηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε το μερίδιό μας μέσω του ΔΝΤ. Εχουμε δεσμευθεί να το πράξουμε. Τα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια είναι το ελάχιστο που δεσμευόμαστε να δώσουμε», δήλωσε σύμβουλος του

Συνελήφθησαν Βούλγαροι για διακίνηση της ουσίας φαιντανύλης


Πλήγμα σε κύκλωμα εισαγωγής και εμπορίας της ναρκωτικής ουσίας φαιντανύλης, κατάφεραν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη σύλληψη δύο Βουλγάρων, ηλικίας 44 και 49 ετών.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στην Εγνατία οδό (κοντά στο εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ»), μετά από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, που έλαβε χώρα λίγο πριν την ολοκλήρωση της παράνομης συναλλαγής μεταξύ των δύο ανδρών.

Γάμοι, διαζύγια και γεννήσεις σε κρίση

Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα, η κρίση που βιώνει η χώρα μας πλέον έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Αφού άδειασε τις τσέπες μας από ότι «κομπόδεμα» μπορεί να είχε μείνει, τώρα πλέον διαλύει και πάγιες κοινωνικές δομές. Θεσμοί όπως ο γάμος δείχνουν να περνούν βαθιά κρίση ενώ ακόμη και τα διαζύγια δείχνουν να μειώνονται εξ’ αιτίας του υψηλού κόστους εκτέλεσης τους.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ημερήσια εφημερίδα και προέρχονται από το γραφείο Γάμων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στις αρχές της κρίσης το 2009, οι γάμοι ανέρχονταν ετησίως στους 1.998 ενώ το 2011 δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1600.

Tί έγιναν τα χρήματα που έβγαλε ο Εφραίμ με την Τίμια Ζώνη στη Ρωσία;

Όπως είναι γνωστό ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους πήγε κομμάτι της Τίμιας Ζώνης, που φυλάσσεται στο μοναστήρι του, στη Ρωσία.
Εκεί προσήλθε πλήθος πιστών, για εκατομμύρια μιλάνε κάποιοι, και την προσκύνησε. Ακόμη και ο Πούτιν την ασπάστηκε...
Φυσικά οι Ρώσοι πιστοί άφησαν και τον οβολό τους. Τι έγιναν αυτά τα χρήματα; Ο δημοσιογράφος Άγγελος Πυριόχος σχολιάζει σχετικά: "Δείτε τον Εφραίμ. Μ’ ένα σκάνδαλο κορόνα στο κεφάλι του, με τιάρα Βατοπεδινή και την Τιμία Ζώνη στο χέρι, έκανε τουρνέ στη Ρωσία. Ποιο σκάνδαλο, ποιος νοιάστηκε, μέχρι ο Πούτιν προσκύνησε. Εβγαλε χρήμα ο Εφραίμ. Αλήθεια, αυτό το χρήμα τι έγινε; Αυτά είναι τα τυχερά της Εκκλησίας. Κάνει παιχνίδι μόνη της".

Παράταση για ένα χρόνο στους πλειστηριασμούς σπιτιών για χρέη σε τράπεζες

Στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα κατατεθεί το συντομότερο δυνατόν στη Βουλή θα υπάρχουν.... και οι διευκρινίσεις για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ καθώς και για την εφεδρεία αλλά και απολύσεις στο δημόσιο.Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα ομόφωνα την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία ρυθμίζονται μια σειρά από θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, που σχετίζονται με την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής και στήριξης της ελληνικής οικονομίας και του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Κατεβάζει «ρολά» την επομένη των Χριστουγέννων το Μετρό στο Λονδίνο

Στην πραγματοποίηση τεσσάρων απεργιών, εκ των οποίων η μια θα σημειωθεί τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στο Μετρό του Λονδίνου, διαμαρτυρόμενοι για...
την προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να μειώσει το ποσό που δίνεται ως επίδομα αδείας.Η Ένωση των συνδικαλιστών εργαζομένων του Μετρό, Aslef, ανακοίνωσε ότι τα μέλη της δεν θα εργαστούν στις 26 Δεκεμβρίου, μία ημέρα που αποτελεί την πιο συνηθισμένη ημέρα για ψώνια στη Βρετανία.Παράλληλα, ανακοίνωσαν επιπλέον 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 16 Ιανουαρίου, 3 και 13 Φεβρουαρίου

Επιστροφή των χρημάτων απ' όσους παράνομα παρέμειναν στην Υπηρεσία τους

Εγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών με θέμα: «Συμπληρωματικές οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 6 του άρθρου 33 του ν. 4024/2011», στην οποία διευκρινίζονται τα κάτωθι...

Η εγκύκλιος αφορά στην διαδικασία επιστροφής ποσών από όσους μονίμους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α., που ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να τεθούν σε εφεδρεία, με βάση το νόμο, παρέμειναν με υπαιτιότητα των αρμοδίων υπηρεσιών διοικητικού, παράνομα στην Υπηρεσία, λαμβάνοντας αποδοχές ως εν ενεργεία υπάλληλοι.

Συγκεκριμένα, με βάση σχετική συνταξιοδοτική νομοθεσία του 1999, γνωστοποιείται στις αρμόδιες υπηρεσίες ότι, θα πρέπει να επιστραφούν κατά τη συνταξιοδότηση τα επιπρόσθετα ποσά που ελάμβαναν τα ανωτέρω πρόσωπα ως μισθοδοσία, σε σχέση με αυτά που θα ελάμβαναν υπό καθεστώς εφεδρείας.

Γερμανία: Ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση των υποβρυχίων

Την σκοτεινή υπόθεση δωροδοκίας αξιωματούχων της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από στελέχη της γερμανικής κατασκευαστικής εταιρίας Ferrostaal, για την αγορά υποβρυχίων για τον ελληνικό στρατό, εξετάζει από σήμερα δικαστήριο στο Μόναχο... 
Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στη χώρα μας, μετά και τις κατηγορίες από μέλη του ναυτικού ότι υποβρύχια όπως ο περίφημος "Παπανικολής" παρουσίαζε μάλιστα τεχνικά προβλήματα. 
Συγκεκριμένα, στο εδώλιο βρίσκονται δύο πρώην στελέχη της εταιρίας, ο ένας μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ένας άλλος πρώην εντεταλμένος της Ferrostaal αντιμετωπίζουν την κατηγορία της δωροδοκίας ξένων αξιωματούχων για λογαριασμό της εταιρίας, προκειμένου η τελευταία να διασφαλίσει παραγγελίες για την παράδοση υποβρυχίων προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

15ος-16ος μισθός τέλος για τους υπαλλήλους της Βουλής

Από το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο δεν "γλίτωσαν" ούτε οι υπάλληλοι της βουλής, οι οποίοι, μετά από σχετική τροποποίηση του κανονισμού που έγινε σήμερα από την ολομέλεια της βουλής, εντάσσονται και αυτοί... 
Παράλληλα με την τροποποίηση, καταργείται ο λεγόμενος 15ος και ο 16ος μισθός που λάμβαναν, ενώ παράλληλα θεσπίζεται το κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου, το οποίο θα χορηγείται με τη λήξη των εργασιών της κάθε συνόδου της Βουλής και με απόφαση του προέδρου της, που θα καθορίζει τους όρους, το ύψος και τον τρόπο καταβολής.
Επιπρόσθετα, καταργούνται 300 θέσεις, εκ των οποίων οι 250 ήταν κενές οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων και οι 50 θέσεις υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου.
Ήδη πάντως οι υπάλληλοι της Βουλής μειώθηκαν από το 2009 κατά 80, ενώ οι αποχωρούντες υπάλληλοι δεν αντικαθίστανται καθώς δεν γίνεται πλέον καμία  πρόσληψη.

Ποιός είναι το “βαθύ λαρύγγι” της κυβέρνησης;

Από χθες το απόγευμα κιόλας, το Μέγαρο Μαξίμου θα όφειλε να έχει ξεκινήσει τη σχετική έρευνα, προκειμένου να εντοπίσει και να χειριστεί…
αναλόγως το κυβερνητικό στέλεχος το οποίο φέρεται να έχει προμηθεύσει το πρακτορείο «Dow Jones» με την… άβολη αλήθεια για την Ελλάδα, και την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα μετέδωσε το έγκυρο πρακτορείο, το οποίο επηρεάζει εμμέσως τις οικονομικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, από τη στιγμή που οι ειδήσεις τους συζητιούνται και καθορίζουν κατά ένα μεγάλο μέρος την ψυχολογία των αγορών, η σημερινή Ελλάδα είναι μια χώρα προ πολλού χρεοκοπημένη.

Ιόνια Οδός: η ακινησία στα έργα δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα, πιθανότερη επανεκκίνηση το καλοκαίρι

Το στοίχημα της Ιόνιας Οδού είναι το μεγαλύτερο από όλα τα υπόλοιπα που έχουν πέσει στο τραπέζι για την Δυτική Ελλάδα και κυρίως για την Ήπειρο.
Ο δρόμος που ξεκινά από το Αντίρριο και φτάνει μέχρι την πόλη των Ιωαννίνων πρόκειται να είναι ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός οδικός άξονας για όλη την δυτική πλευρά της Ελλάδας... Όσο διαρκεί η μεσοβέζικη κατάσταση με τις εργασίες να έχουν σταματήσει και το μέλλον να διαγράφεται αβέβαιο μία πολύ μεγάλη περιοχή της χώρας θα παραμένει δέσμιος της ύφεσης. Όταν το 2007 η σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των παραχωρησιούχων έφερνε χαμόγελα αισιοδοξίας στους κατοίκους της Δυτικής Στερεάς

Ο Πάνος Μπεγλίτης επρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο... ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος...Παπανδρέου. Ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε ότι "νοιώθω μεγάλη ευθύνη γιατί ήταν εξαιρετικά τιμητική η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να αναλάβω εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ. Η ευθύνη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη γιατί βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και για τη χώρα και για την παράταξή μας. Πιστεύω ότι χρειάζεται μεγάλη δύναμη, πολύ κουράγιο και αντοχή για να τα βγάλουμε πέρα. Όμως πιστεύω ότι έχω και τη δύναμη και την αντοχή να συμβάλλω για να ξεπεράσουμε την κρίση, να αναδείξουμε το έργο και τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ σε αυτή την πραγματικά εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ρευστότητα και μεγάλα προβλήματα για τη χώρα".

Σε δύο εφέτες ανακριτές τα στημένα

Σε δύο εφέτες ανακριτές τα στημέναΑλλάζει χέρια η δικογραφία
Συνεδρίασε, όπως αναμενόταν, την Πέμπτη η Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών και αποφάσισε αυτό ακριβώς που είχε προαναγγελθεί εδώ και μέρες. Συγκεκριμένα, το ανακριτικό έργο της υπόθεσης των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφαιρείται από τον 9ο τακτικό ανακριτή, Γιώργο Κασίμη και ανατίθεται σε ανώτερο λειτουργό, δηλαδή σε εφέτη ανακριτή!

Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και επειδή κρίθηκε πως παρουσιάζει τεράστιο κοινωνικό ενδιαφέρον, ενώ η έκβασή της αφορά το δημόσιο συμφέρον γενικότερα, αποφασίστηκε να ανατεθεί όχι σε έναν, αλλά σε δύο εφέτες ανακριτές, των οποίων τα ονόματα θα γίνουν σύντομα γνωστά.

«Δώσαμε μια ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοί τη μεθερμηνεύουν όπως θέλουν»

«Δώσαμε μια ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοί τη μεθερμηνεύουν όπως θέλουν»Βολές του Κ. Μαρκόπουλου που θα καταψηφίσει, αν έρθουν, νέα μέτρα
Η κυβέρνηση Παπαδήμου αγνοεί τους Βουλευτές που την στήριξαν, δηλώνει σήμερα ο βουλευτής ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αγνοούν τους βουλευτές; Δώσαμε μια ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοί τη μεθερμηνεύουν όπως θέλουν».Παράλληλα ο κ. Μαρκόπουλος σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι διαφωνεί και προφανώς θα καταψηφίσει νέα μέτρα «Θα διαφωνήσουμε-τονίζει- αν έρθουν πρόσθετα

Νέα δημοσκόπηση της MRB. Στο 12% το ΠΑΣΟΚ ενώ για πρώτη φορά εμφανίζουν και την Χρυσή Αυγή!

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν την κατρακύλα με 20,7% και 12,1% αντίστοιχα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 6%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,9%, Οικολόγοι Πράσινοι 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,1%, η Χρυσή Αυγή 1,5% (!), το Άρμα Πολιτών 1,1%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 3%.

Απο τα αξιωσημείωτα είναι οτι...
για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνουν σε δημοσκοπήσεις το κόμμα της Χρυσής Αυγής και έτσι όπως πάει σε λίγο θα περάσει και το κόμμα της Ντόρας!

Στο ερώτημα ποιο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, το 59,1% απαντά μια κυβέρνηση συνεργασίας, το 19,3% μία μονοκομματική κυβέρνηση και κανένα από αυτά τα σχήματα απαντά το 21,6%

Απειλεί με παραίτηση ο Μάκης Βορίδης

Απειλεί με παραίτηση ο Μάκης Βορίδης

Διαφωνεί με το νομοσχέδιο Ραγκούση για τα ταξί

«Δεν πρόκειται να πράξω κάτι αντίθετο με τη συνείδησή μου. Θα παραμείνω υπουργός εάν το θελήσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και ο πρωθυπουργός» με αυτή τη δήλωση ο υπ. Υποδομών Μ. Βορίδης ουσιαστικά θέτει θέμα παραίτησης του εάν δεν περάσει η δική του πρόταση για τα ταξί. Από την πλευρά του υπουργού αφήνεται εννοηθεί ότι η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί δεν περιλαμβάνονταν στις προβλέψεις του μνημονίου αλλά εισήχθη με πρωτοβουλία της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου.

Χωρίς δηλώσεις η συνάντηση Παπαδήμου-τρόικας

Χωρίς δηλώσεις η συνάντηση Παπαδήμου-τρόικας
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, Ματίας Μορς, Κλάους Μαζούχ και Πωλ Τόμσεν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολούθησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος στη συνέχεια συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΝΔ στα γραφεία του κόμματος.

«Ανυψώνεται» διεθνώς το... Αριστοτελικό έργο

«Ανυψώνεται» διεθνώς το... Αριστοτελικό έργο

Ξεκινάει τη λειτουργία του το Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών του ΑΠΘ

Με μία επίσημη τελετή που θα γίνει την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών που ιδρύει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.Στόχος του Κέντρου που ιδρύεται στο ΑΠΘ είναι η μελέτη και προβολή σε διεθνή κλίμακα του Αριστοτελικού έργου.Θα δημιουργηθούν μάλιστα ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων για το Αριστοτελικό έργο και θα ψηφιοποιηθούν βιβλία και χειρόγραφά του. Οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Ιδρύματος, κάνουν λόγο για ένα Κέντρο «μοναδικό στο είδος του, διεθνώς».

Την επόμενη βδομάδα η απόφαση για αύξηση στη ΔΕΗ

Την επόμενη βδομάδα η απόφαση για αύξηση στη ΔΕΗΠαπακωνσταντίνου: Το θέμα θα τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος επεσήμανε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα και εκεί θα υπάρξει τελική απόφαση για το ύψος των αυξήσεων, αλλά και για την κλίμακα τους.Σημειώνεται ότι ο διοικητής της επιχείρησης φαίνεται να έχει ζητήσει αυξήσεις ύψους τουλάχιστον 15%.

Εκατό χιλιάδες άνεργοι από την αύξηση ΦΠΑ στην εστίαση

Εκατό χιλιάδες άνεργοι από την αύξηση ΦΠΑ στην εστίασηΣήμα κινδύνου από τις αλυσίδες του κλάδου
Δραματικές είναι οι επιπτώσεις που έχει για τις επιχειρήσεις του κλάδου η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%. Σύμφωνα με τα στοιχεία του συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης, από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα οι πωλήσεις έχουν μειωθεί κατά 40%, με πρόβλεψη ως τον επόμενο Μάρτιο το ποσοστό αυτό να φτάσει σε δυσθεώρητα μεγέθη.Όπως υποστηρίζουν τα μέλη του συνδέσμου δεκάδες καταστήματα έχουν ήδη οδηγηθεί σε λουκέτο, με άμεση συνέπεια τη δραματική μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Εκατόμβη νεκρών στην Ινδία… από αλκοόλ

Εκατόμβη νεκρών στην Ινδία… από αλκοόλΣτους 126 οι νεκροί και πάνω από 100 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία
Τουλάχιστον 126 άτομα στη Δυτική Βεγγάλη της Ινδίας έχασαν τη ζωή τους από την κατανάλωση αλκοολούχου ποτού με τοξική ουσία, ενώ άλλα 100 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Υπουργός της κυβέρνησης δήλωσε ότι δεκάδες άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.Πολλοί δεν πήγαν καν στο νοσοκομείο και πέθαναν στο σπίτι τους, φοβούμενοι ότι οι Αρχές θα τους συλλάβουν.

"Εάν αποτύχουμε τέλος το κοινωνικό κράτος"...

"Εάν αποτύχουμε τέλος το κοινωνικό κράτος"...  Δήλωση σοκ από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο Δήλωση σοκ από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο

Για κατάρρευση των κοινωνικών υποδομών μίλησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εάν έως το 2013 δεν υπάρξει ανάπτυξη. Αναλυτικά ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής είπε ότι «αν δεν αναστραφεί το κλίμα έως το 2013 τότε οι υπουργοί δεν θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε τις κοινωνικές υποδομές».
Επιπροσθέτως ο κ. Λοβέρδος  ανέφερε ότι από 1.1.2012 θα βρίσκεται σε πλήρη δράση  ο Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) «κόντρα» όπως ο ίδιος τόνισε «στις συντεχνίες ακόμα και μέσα στην βουλή  που δεν τον θέλουν» ενώ πρόσθεσε ότι θα γίνει σχετική αλλαγή ώστε δικαίωμα συνταγογράφησης να έχουν όλοι οι γιατροί.

Νέα πολιτική συνεργασία!


Νέα πολιτική συνεργασία!

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, Σοφία Σακοράφα και Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσαν την πολιτική τους συνεργασία.
Η κ. Σακοράφα ξεκαθάρισε ότι δεν προσχωρεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει ανεξάρτητη βουλευτής, ενώ ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του υπογράμμισε την αναγκαιότητα

Εσεις στολισατε δεντρο;;;


Επιχείρηση επιστροφής μεταναστών με πτήση « charter »Επιχείρηση επιστροφής μεταναστών με πτήση « charter »
Στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχείρηση επιστροφής άλλων εκατόν δεκαεπτά αλλοδαπών διαφόρων υπηκοοτήτων, στις χώρες καταγωγής τους.
Συγκεκριμένα, οι επιστροφές αφορούν σαράντα δύο υπηκόους Πακιστάν, σαράντα έναν
υπηκόους Αφγανιστάν, είκοσι τέσσερις υπηκόους Αιγύπτου, επτά υπηκόους Αλβανίας, έναν υπήκοο Ουκρανίας, έναν υπήκοο Σουδάν και έναν υπήκοο Ρουμανίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις επιστροφής με προθεσμία προς αποχώρηση, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Πρόστιμα σε ασφαλιστικές εταιρίες


Πρόστιμα σε ασφαλιστικές εταιρίες

Τα 2 εκατ. ευρώ άγγιξαν τα πρόστιμα που επέβαλε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος σε τρεις ασφαλιστικές εταιρίες.
Πιο συγκεκριμένα, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν λόγο του ότι οι ασφαλιστικές,κάνοντας χρήση καταχρηστικών όρων προέβησαν σε αυθαίρετες αναπροσαρμογές των ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις νοσοκομειακής κάλυψης.Τα πρόστιμα αφορούν την ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (700.000 ευρώ), την ING

Πάνω από 2 δις τα "φέσια"!


Πάνω από 2 δις τα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τειρεσίας Α.Ε., για τον μήνα Νοέμβριο τα "φέσια" από ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 2,15 δις ευρώ.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, συνολικά σφραγίστηκαν 14.181 επιταγές συνολικού ποσού 165,8 εκατ. ευρώ με το ποσό να αυξάνεται κατά 38,66% σε σχέση με τον Οκτώβριο 2011, ενώ όσον αφορά τις συναλλαγματικές 12.023 δεν

Κατακόρυφη πτώση της δημοφιλίας του Ομπάμα


Κατακόρυφη πτώση της δημοφιλίας του Ομπάμα

Στο 31% έπεσε η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα, από το ιστορικά υψηλό ρεκόρ 79% που είχε πριν αναλάβει την Προεδρία των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του δικτύου ABC και της Washington Post τo 49% των Αμερικάνων κρίνει αρνητικά τον Μπαράκ Ομπάμαε ενώ το 48% έχει θετική άποψη για τον αμερικάνο Πρόεδρο.
Ο Ομπάμα υπερισχύει ακόμα στη δημοφιλία έναντι του πιθανού αντίπαλου, του ρεπουμπλικάνου Νιουτ Γκίνγκριτς. Οι αρνητικές απόψεις για τον Γκίνγκριτς φτάνουν το 48% αλλά οι θετικές φτάνουν στο 35%

Βγήκε στις αγορές η Ισπανία


Βγήκε στις αγορές η Ισπανία


Ελαφρώς ανεβασμένο ήταν το επιτόκιο με το οποίο δανείστηκε σήμερα η Ισπανία 6,8 δισ. ευρώ, μέσω της δημοπρασίας ομολόγων.
Πιο συγκεκριμένα, το επιτόκιο στα ομόλογα 5ετούς διάρκειας διαμορφώθηκε στο 4,023%, από τα οποία η Ισπανία άντλησε 2,451 δισ. ευρώ, ενώ για την άντληση 2,177 δισ. με λήξη το 2020, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 5,239%.
Τέλος, από τα ομόλογα λήξης το

Εστειλε τα λεφτα ο πριγκηπας στον Παναθηναικο!!!!


Τον Φεβρουάριο η νέα Σύνοδος Κορυφής της ΕΕΤην πρώτη βδομάδα πιθανόν να πραγματοποιηθεί η νέα Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με διπλωμάτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μίλησε στο Reuters, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί οριστικά, η ΕΕ σκέφτεται η Σύνοδος «να γίνει στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, και τα κράτη-μέλη δείχνουν να συμφωνούν».

Επίθεση των εφοριακών στον Σπινέλλη για το «4-4-2»Στην αντεπίθεση πέρασαν οι εφοριακοί απέναντι στις καταγγελίες του πρώην Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη, για το σύστημα «4-4-2» στις συναλλαγές των πολιτών με την εφορία (στα 10 ευρώ δηλαδή από 4 πηγαίνουν ή μένουν στον εφοριακό και τον πολίτη και τα 2 μόνο πηγαίνουν στο κράτος!). Ο κ. Σπινέλλης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, ανέφερε ακόμη ότι «όταν πρόκειται το κράτος να επιστρέψει αρκετά υψηλά ποσά φόρου στον φορολογούμενο, ένα 8% πηγαίνει κατευθείαν στην τσέπη του εφοριακού υπαλλήλου».

Ευρώπη:"Ας συνεργαστούμε τουλάχιστον στην Άμυνα",λέει Έλληνας ευρωβουλευτής


"Υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης, ακόμα και τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες εθνικές ανάγκες ασφάλειας, όπως η Ελλάδα στα ανατολικά της σύνορα, αναζητούν ρεαλιστικές και αποτελεσματικές λύσεις στη βάση της λογικής “lower cost - higher performance” (χαμηλότερο κόστος-μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα)".
Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και μέλος της υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια συζήτησης για την έκθεση σχετικά με τις επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης στον αμυντικό τομέα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας ότι η συνεργασία της Ευρώπης στον τομέα της άμυνας είναι αναγκαίος αλλά και ανηφορικός μονόδρομος.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι η εφαρμογή της αμυντικής συνεργασίας και συνέργειας δεν είναι απλό εγχείρημα "καθώς η άμυνα βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας των κρατών".

"Πόσο ηλίθιους μας περνάνε";Ένα "εκρηκτικό" άρθρο με αφορμή ...τα αναδρομικά που ζητούν οι 117 ..."εθνοσωτήρες"


Του Θάνου Τζήμερου

Βγες και πες το ξεκάθαρα. Κοτζάμ πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο κατά τεκμήριο κορυφαίος νομικός της χώρας, δεν μπορεί να παίρνει λιγότερα από ένα μεσαίο στέλεχος μιας πολυεθνικής που πουλάει σαμπουάν. Όταν επιβλέπει ένα σύστημα απονομής δικαιοσύνης που κρίνει υποθέσεις δισεκατομμυρίων πρέπει να έχει την ανάλογη οικονομική θωράκιση. Ακόμα κι αν είναι η μετενσάρκωση του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.
Πες ακόμα, ότι αν θέλουμε οι επικεφαλής των Δημόσιων Οργανισμών να είναι έμπειροι managers θα πρέπει να έχουν τις αμοιβές που δίνει ο ιδιωτικός τομέας για θέσεις αντίστοιχης ευθύνης. Αλλιώς θα βαφτίζουμε προέδρους αποτυχημένους πολιτευτές με τις γνωστές συνέπειες...

Διαχειριστικός-οικονομικός έλεγχος στο ΜΤΣ.Ξεκίνησαν οι διαδικασίες


“Ξύπνησαν” στο υπουργείο Οικονομικών και μετά από σειρά εγγράφων της ΑΝΕΑΕΔ, ενεργοποίησαν τους μηχανισμούς για να γίνει οικονομικός-διαχειριστικός έλεγχος στο ΜΤΣ.

Η Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνιακών Θεμάτων (Δ/νση Επιθεώρησης Δ.Δ. Ν.Π. & ΔΕΚΟ), έστω και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, προώθησε το αίτημα της για Διαχειριστικό και Οικονομικό έλεγχο του ΜΤΣ στο ΥΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ.

Τουρκικός Τύπος " Στημένα και στην τηλεόραση", " Οι εισαγωγές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο σπάνε ρεκόρ"


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
“Στημένα και στην τηλεόραση” είναι ο τίτλος της εφημερίδας Vatan. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στην επιχείρηση που πραγματοποίησε η τουρκική αστυνομία σε 7 εταιρείες παραγωγής αλλά και στην εταιρεία μέτρησης τηλεθεάσεων AGΒ. Σύμφωνα με τις κατηγορίες οι εταιρείες παραγωγής σε συνεργασία με την AGB είχαν βρει πολλά ονόματα ιδιοκτητών των μηχανημάτων τηλεθέασης τους οποίους και χρηματοδοτούσαν για να αυξήσουν την τηλεθέαση πολλών σειρών. Σύμφωνα με την εφημερίδα η προσπάθεια άντλησης διαφημίσεων από την πίτα των διαφημίσεων ύψους8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Νόμος 4.000 και στην ΙνδονησίαΑπίστευτο και όμως αληθινό, μπορεί να ζούμε στο 2011, όμως κάποιοι σίγουρα βρίσκονται σε άλλη εποχή! Η αστυνομία της Ινδονησίας κούρεψε γουλί μια ομάδα νεαρών και τους έριξε σε μια λίμνη γιατί πήγαν να παρακολουθήσουν …πανκ – ροκ συναυλία!

Ξινή τους βγήκε η συναυλία! Τα παιδιά δεν περίμεναν ότι μια βραδιά διασκέδασης θα μετατρεπόταν σε θρίλερ. Αστυνομικοί αφού τους κούρεψαν και τους αφαίρεσαν από πάνω τους

Καλπάζει η ανεργία: στους 880.000 έφθασαν οι άνεργοιΣυνεχίζεται ο «καλπασμός» της ανεργίας στη χώρα μας. Κατά το Γ΄ Τρίμηνο του 2011 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 4.079.286 άτομα και των ανέργων σε 878.266. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 17,7%, έναντι 16,3% του προηγούμενου τριμήνου και 12,4% του αντίστοιχου τριμήνου 2010.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 7,4% σε σχέση με το Γ΄ Τρίμηνο του 2010. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 8,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 41,2% σε σχέση με το Γ΄ Τρίμηνο του 2010!

Ο Fitch Ratings υποβάθμισε τον Γαλλο-Βελγικό Oμιλο DexiaΣτην υποβάθμιση του Γάλλο-Βελγικού ομίλου Dexia κατά μία βαθμίδα (από Α3 σε Baa1) προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Μoody's πριν από λίγο.

Ο οίκος επικαλείται αβεβαιότητα για τις εγγυήσεις που δόθηκαν από τη Γαλλία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, σχετικά με τη διάσωση του ομίλου.

Παράλληλα, η Fitch υποβάθμισε χθές πέντε ευρωπαϊκές τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Credit Agricole, αυξάνοντας τις πιέσεις στη

Ανοίγει το Σάββατο το χιονοδρομικό κέντρο ΠαρνασσούΑνοίγει το Σάββατο το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, είδηση πολύ ευχάριστη για τους λάτρεις του σκι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα δεν υπάρχει ακόμη επάρκεια χιονιού για ασφαλή χιονοδρομία, ωστόσο μπορεί κανείς να απολαύσει τη χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα και τη θέα που προσφέρει το βουνό του Παρνασσού κάνοντας βόλτα με τους αναβατήρες που θα βρίσκονται σε λειτουργία.

Ντόρα: διαρθρωτικές αλλαγές και όχι νέες περικοπέςΥπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη σε δήλωσή της, όπως και στη συνάντησή της με την τρόικα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή της στην επιβολή νέων φορολογικών επιβαρύνσεων, όπως επίσης σε πιθανές περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις.

«Είναι βέβαιο ότι χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά είναι επίσης σαφές και το είπα και στην τρόικα στη συνάντηση που είχαμε, ότι είναι αδύνατο πλέον να υπάρξουν νέα

Μετά το ναυάγιο της εφεδρείας... το «φιάσκο» της συγχώνευσης εφοριώνΈνα βήμα μπρος και δύο πίσω δείχνει να κάνει η κυβέρνηση σε μία από τις βασικές δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα, τη συρρίκνωση του κρατικού μηχανισμού.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, μετά το ναυάγιο της εφεδρείας, έρχονται οι μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου να προστεθούν στους «πονοκεφάλους» του κυβερνητικού επιτελείου.

ΥΠΟΙΚ: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία με ιδιώτες για το PSI»Αισιόδοξη ότι θα πετύχει συμφωνία για το swap των ομολόγων με τους ιδιώτες επενδυτές το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους είναι η Ελλάδα, όπως τουλάχιστον δηλώνει στο πρακτορείο Reuters, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Αθήνας.

«Στόχος μας είναι να έχουμε τελική συμφωνία με τους ιδιώτες επενδυτές μέχρι τα τέλη του έτους ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2012» δήλωσε ο αξιωματούχος και συμπλήρωσε: «Το κλίμα είναι πολύ θετικό, είμαστε αισιόδοξοι».

Δελτίο Ειδήσεων από το Ράδιο Γάμμα


Νέα δεδομένα για τις νεκρές φάλαινες στην Κέρκυρα

Νέα δεδομένα για τις νεκρές φάλαινες στην Κέρκυρα

Πληροφορίες για ασκήσεις της Ιταλίας στην Αδριατική

Επαληθεύονται καθημερινά οι ανησυχίες για αύξηση του αριθμού των φαλαινών - Ζιφιών (Ziphius cavirostris)που ξεβράζονται σε περιοχές δυτικά της Κέρκυρας.Τα νεκρά ζώα είναι επισήμως 13, καθώς επιβεβαιώθηκαν από το τοπικό λιμεναρχείο Παλαιοκαστρίτσας άλλοι τρεις εκβρασμοί. Τα ζώα εντοπίστηκαν σε προχωρημένη σήψη γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ανήκαν κατά πάσα βεβαιότητα στην ίδια ομάδα ζιφιών που εκβράστηκε ομαδικά στις 30 Νοέμβρη.Παρά το γεγονός ότι αρχικά δεν προέκυψαν στοιχεία για στρατιωτική δραστηριότητα από νατοϊκές ή ελληνικές ναυτικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή (το συγκεκριμένο είδος φάλαινας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις εκπομπές SONAR, χαμηλών και μεσαίων συχνοτήτων που

Η Παναγία κάνει τεστ εγκυμοσύνης!

Η Παναγία κάνει τεστ εγκυμοσύνης!  Προκλητική αφίσα σε εκκλησία της Νέας Ζηλανδίας
Σάλος έχει ξεσπάσει στη Νέα Ζηλανδία από μια αφίσα που αναρτήθηκε έξω από την εκκλησία του Αγίου Ματθαίου στο Όκλαντ όπου δείχνει την Παναγία να κρατάει στα χέρια της ένα τεστ εγκυμοσύνης ενώ οι δημιουργοί της αφίσας δεν διστάζουν να αποτυπώσουν στο πρόσωπό της τον τρόμο όταν διαπιστώνει ότι είναι έγκυος!

Η εκκλησία του Αγίου Ματθαίου φαίνεται πως έχει σαν χόμπι να προκαλεί. Πριν από δύο χρόνια κοντά στα Χριστούγεννα είχε αναρτηθεί άλλη μια αφίσα που έδειχνε την Παναγία και τον Ιωσήφ γυμνούς στο κρεβάτι αφού είχαν κάνει σεξ... Η συγκεκριμένη αφίσα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων που αναγκάστηκαν μέσα σε ώρες να την κατεβάσουν.

Αποκρυπτογραφήθηκε το χειρόγραφο Βόινιτς

Γραμμένο σε μια ακατανόητη γλώσσα, εικονογραφημένο με περίεργα σχέδια, το χειρόγραφο Βόινιτς βασανίζει για αιώνες ιστορικούς και κρυπταναλυτές.
Ένας Φινλανδός επιχειρηματίας, όμως, ισχυρίζεται ότι έσπασε τον κώδικα και αποκάλυψε τα μυστικά του χειρογράφου.
Το χειρόγραφο πιστεύεται ότι γράφτηκε πριν από 400 ή 800 χρόνια από άγνωστο συγγραφέα. Αποτέλεσε αντικείμενο εντατικής μελέτης από πολλούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες κρυπταναλυτές, μεταξύ των οποίων μερικοί από τους κορυφαίους Αμερικανούς και Βρετανούς αποκωδικοποιητές του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου, κανείς τους όμως δεν κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει έστω και μια λέξη.