Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Καραμανλής: Η εκδίκηση των ΗΠΑ και το ελληνικό βέτο

Ένα βιβλίο 500 σελίδων, υπό τον εύγλωττο τίτλο Καραμανλής – Off the record, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη. Μέσα από τις… σελίδες του διαβάσετε  μικρά αποσπάσματα. Αυτή τη φορά για την εκδίκηση των ΗΠΑ και το ελληνικό βέτο.
«Η κλιμάκωση στην ελληνοαμερικανική ένταση ήρθε με αφορμή το Σκοπιανό και συνεχίστηκε εξαιτίας του ελληνικού βέτο αλλά και του ενεργειακού ανοίγματος Καραμανλή στη Ρωσία.

Μέρες 2007 για το ΠΑΣΟΚ…

Μια γρήγορη ματιά αν ρίξετε γύρω σας, θα βρείτε πολλούς πρόθυμους να γυρίσουν τον χρόνο πίσω. Να επιστρέψουν σε εποχές όπου τα πράγματα ήταν καλύτερα, η ζωή περισσότερο συμβιωτική και αισιόδοξη. Να κάνουν αυτή τη βουτιά στο παρελθόν, επιδιώκοντας να σταματήσουν να τρέχουν πίσω από τα χαμένα χρόνια της ζωής τους.

Ε. Λειβαδά: Η τελική πτώση (Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ)

         Βράδυ 10 Δεκεμβρίου ακούστηκε το ρέκβιεμ της ιστορικής γέφυρας. Το διηύθυνε η μπαγκέτα κοντόφθαλμων πολιτικών συμφερόντων. Στην ορχήστρα τοπικό ΜΜΕ και ορισμένοι κάτοικοι χωριών απέναντι από το Αργοστόλι. Το πρόγραμμα: πολιτικοί εκβιασμοί και παρεμφερή.

         Η μεγαλύτερη τεθλασμένη υπερθαλάσσια λίθινη γέφυρα στην Ευρώπη, ένα από τα θαύματα μηχανικής του 19ου αι. υλοποιήθηκε από τον μηχανικό και κυβερνήτη της αγγλοκρατούμενης Κεφαλλονιάς de Bosset. «Το ξίφος μου θα λύσει το γόρδιο δεσμό» είπε και προχώρησε στην κατασκευή κόντρα στα τότε συμφέροντα.

Η καταστροφική εμμονή του Ραγκούση για τα ταξί

«Μέσα στο κατακαλόκαιρο επέμενε ο Ραγκούσης να τελειώσει το θέμα με την απελευθέρωση των ταξί όπως αυτός ήθελε παρά το ότι εμείς του λέγαμε ότι δεν μας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο θέμα»! Τη φράση αυτή χρησιμοποίησαν οι Τροϊκανοί για να δείξουν ότι την ουσιαστική ευθύνη για την κατάσταση που....έχει διαμορφωθεί στο συγκεκριμένο χώρο δεν την έχει η Τρόικα αλλά η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα ο τότε υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης. Το αποτέλεσμα ήταν παρά την αδιαφορία των Τροϊκανών, να δεχτούν τελικά να προχωρήσει η απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος στη λογική του καμαριού της Πάρου.

Τα ίδια σκατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! ...

Και ο Μιχελάκης υπέρ του χαρατσιού της ΔΕΗ παρότι ο Γερμανός επίτροπος ενέργειας θεωρεί παράνομη την σύνδεσή του με τους λογαριασμούς...

Τα ίδια σκατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Βγήκε σήμερα στον Παπαδάκη ο Μιχελάκης και όταν ρωτήθηκε για το χαράτσι της ΔΕΗ, είπε ότι ισχύουν όσα δήλωσε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ για τις ευπαθείς ομάδες.

Ζητάει τα «ρέστα» τέως βουλευτής!

Στους περίπου  110 πρώην βουλευτές που  ζητούν τα ρέστα των….250.000 €(!) περιλαμβάνεται , χρεωμένος- γιατί άραγε;- στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ,και ο Θεόδωρος Κοτσώνης, υφυπουργός Άμυνας λίγων μηνών μέχρι τον Μάρτιο του 2004, ως εκλεκτός, καθ΄ ό τι κουμπάρος, του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Δεν άργησε όμως – «είδε το φως του» – και στεγάσθηκε στο επιτελείο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, ως Υπουργού Εξωτερικών της ΝΔ στο πλευρό της οποίας ανέλαβε Ειδικός Πρέσβυς.

ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ..

Βενιζέλος για τρόικα: Δεν έχει νέα μέτρα για το 2012

Να τους πιστέψουμε;
«Δεν έγινε καμία συζήτηση για νέα μέτρα για το 2012», λένε συνεργάτες του κ. Ε. Βενιζέλου για την  χθεσινή πρώτη συνάντηση της τρόικας με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών  και το επιτελείο του.
‘Εγινε, λένε,  μία γενική επισκόπηση γύρω από τα μακροοικονομικά δεδομένα και την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011 και συζητήθηκε η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων για το νέο πρόγραμμα.

Του το 'παν οι τσιγγάνες...

... καλέ μου-Jordan-του το 'παν στα χαρτιά...
 
Νέα παρέμβαση οιωνοσκοπικού τύπου του Ντερμπεντέρη.
Ο Χασαπόπουλος είπε πως αύριο θα συναντηθούν Παπανδρέου με Βενιζέλο, αλλά κατά τη γνώμη του, οι διαδικασίες για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ έχουν παγώσει.

ΧΑΣΤΟΥΚΙ από την Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών: ΔΕΝ κόβουμε κανένα ρεύμα

Σημαντική απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης συνδέσμων εργοληπτών δημοσίων έργων (που εκτελούν τις εντολές της ΔΕΗ για τη διακοπή ρεύματος) μετά από έγκαιρη και πολύ αποτελεσματική παρέμβαση της τοπικής πρωτοβουλίας ενάντια στα χαράτσια Δράμας, όπου συνεδρίαζαν χθες τα προεδρεία των συνδέσμων τους.

Οι ενέργειες των συναγωνιστών έγιναν μετά από επικοινωνία, ειδοποίηση τους και συνεννόηση με τους Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια (Αθήνα) που με τη.....σειρά τους είχαν ενημερωθεί από την πολύ ενεργή ομάδα του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου για την συνεδρίαση της Δράμας.

Όλγα, μη...

... όχι, μη! Μην το λες, 2ο μνημόνιο, άρχισε να σκούζει ο Ντερμπεντέρης.
Γιατί; Κρατηθείτε! Γιατί...
πάει γρουσουζιά!

Πλάκα μας κάνετε κ.Βενιζέλο;;

"Είμαι εξουθενωμένος, μένω εδώ από εθνικό καθήκον..Δυστυχώς όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος (του Μνημονίου) δεν επιβεβαιώθηκαν"!
Αυτά ανέφερε... πομπωδώς χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ένα ...εξάμηνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Οικονομικών, ομολογώντας απροκάλυπτα την αποτυχία του προς τους εξοντωμένους από τη λιτότητα Έλληνες πολίτες.

"Πετάει"το έλλειμμα

Στα 20,516 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά το ενδεκάμηνο Ιανουάριου - Νοεμβρίου 2011, σε δημοσιονομική βάση, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.
Ο στόχος, όπως είχε αναθεωρηθεί στον προϋπολογισμό του 2012, ήταν για έλλειμμα 21.063 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 19.516 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Newsweek: Η Μέρκελ παράτησε τον άντρα της και πήρε μόνο το ψυγείο

Με τον τίτλο «Προσοχή: Η Άνγκελα!» και το πρόσωπο της Μέρκελ να καλύπτει το εξώφυλλο, το γνωστό περιοδικό Newsweek δημοσιεύει ένα εκτενές άρθρο για την Γερμανίδα Καγκελάριο που ακροβατεί μεταξύ σοβαρότητας και κωμωδίας.
Η 57χρονη «Lady», όπως την χαρακτηρίζει το άρθρο, προτιμά τους «ατσαλάκωτους», καλοξυρισμένους και συχνά ξανθούς «αυλικούς» και συμμάχους, όπως για παράδειγμα ο άντρας που επέλεξε για Πρόεδρο της Γερμανίας, Κρίστιαν Γουλφ.

Οι Έλληνες «κροίσοι» δεν έχουν εθνική συνείδηση

Από τον Μυστήριο
 

Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, ενδεχομένως και προηγουμένως, διάφοροι «τύποι» Ελλήνων επιχειρηματιών διέπρεψαν οικονομικά και γιγαντώθηκαν. Η οικονομική γιγάντωση προσέδωσε σε πολλούς εξ αυτών – όσοι τελικά το επιθυμούσαν – και πολιτική δύναμη... με αποτέλεσμα να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, να επιβάλουν ως ηγέτες πολιτικούς μειωμένης ικανότητας, ενδεχομένως και αντίληψης, ενώ πάρα, μα πάρα πολλοί βουλευτές και δημοσιογράφοι να βρίσκονται στο pay-roll τους.
Ο ένας «τύπος» επιχειρηματία ήταν οι εφοπλιστές.

Ενημέρωση «εδώ και τώρα» για τα … ψαλίδια σε μεροκάματα -δώρα!

 Έξαλλοι είναι πάρα πολλοί βουλευτές- όλων των κομμάτων -  με τα δημοσιεύματα που διαβάζουν για ψαλίδι στα κατώτερα ημερομίσθια, τα δώρα κλπ  που απαιτεί, λέει, η τρόικα!
‘ Ετσι ζητούν από τους κκ Βενιζέλο, Κουτρουμάνη κλπ υπουργούς, πλήρη και καθαρή ενημέρωση! Ενας από αυτούς, ο πράσινος  Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, ζήτά μάλιστα σύγκληση της Ολομέλειας  της Βουλής για τις φημολογούμενες περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Κοιτούν... περίεργα έως και τα ελληνικά ευρώ.

Η κατάρρευση της αξιοπιστίας της χώρας έχει προκαλέσει προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των εξαγωγικών επιχειρήσεων αλλά και όσων εισάγουν αγαθά, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.

Οι ξένοι προμηθευτές ζητούν πλήρη εξόφληση των παραγγελιών πριν καν αποσταλούν στην Ελλάδα.

7 δις δεν μπαίνουν στα ταμεία από τον παράνομο τζόγο...

Στα 15 δις ευρώ ανέρχεται ετησίως ο τζόγος, εκ των οποίων τα 7 δις είναι ο κύκλος εργασιών εταιριών που δραστηριοποιούνται στον παράνομο τζόγο, με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να μην εισπράττει ούτε ένα ευρώ.
Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία τίποτα έδωσε στη Βουλή ο... Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), Ευγένιος Γιαννακόπουλος.

Ολική επαναφορά: Το Ρωσικόν ... το Αγγλικόν ... το Γαλλικόν κόμμα της Ελλάδος !!!

Το Ρωσικό (δηλ.ρωσόφιλο) κόμμα ήταν ελληνική πολιτική παράταξη των πρώτων χρόνων ύπαρξης του ελληνικού κράτους κυβέρνησε το 1832 και από τις 3 Σεπτεμβρίου 1843 έως τις 16 Φεβρουαρίου 1844 με αρχηγό τον Α. Μεταξά.

Άρχισε να διαμορφώνεται περί το 1825-26 με αρχηγό τον Ανδρέα Μεταξά, συγχρόνως περίπου με τα άλλα δύο κόμματα, το Γαλλικό υπό τον Ιωάννη Κωλέττη (γνωστό και μή εξαιρετέο) και το....Αγγλικό υπό τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο.

Χωρίς δάνειο κλείνει η «Ε»

Τις πιο κρίσιμες μέρες από όταν πρωτοκυκλοφόρησε της ζει η Ελευθεροτυπία. Η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου ανέφερε στους εργαζόμενους πως αν δεν εγκριθεί το δάνειο, θα κλείσει την εφημερίδα. Απεργία στον “Αδέσμευτο” και Ενώσεις κατά ΔΟΛ.
Το ότι τα πράγματα στην “Ελευθεροτυπία” δεν πήγαιναν καθόλου καλά ήταν γνωστό σε όλους, ωστόσο πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων την ΕΣΗΕΑ, η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου ξεκαθάρισε πως αν τελικά δεν εγκριθεί το δάνειο που έχει ζητήσει, τότε θα κλείσει την εφημερίδα!

Μικρή παράταση στην ημερομηνία των εκλογών, δέχεται η ΝΔ

Στο θέμα του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου επανήλθε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή και τις δηλώσεις του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Στελέχη της Ν.Δ. ξεκαθαρίζουν ότι στην παρούσα κυβέρνηση μπορεί να δοθεί μόνο μικρή παράταση και ότι σε κάθε περίπτωση καταληκτικός χρόνος των εκλογών πρέπει να είναι η 4η Μαρτίου. Ως εκ τούτου, όπως λένε στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ., οποιαδήποτε κίνηση για να μετατεθεί ο χρόνος των εκλογών θα τορπιλίσει τη συμφωνία των....πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

«Καρφί» σε Βενιζέλο για ρουσφετολογική ίδρυση στρατοπέδου

Mία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αποκάλυψη κάνει ο πρώην Διευθυντής του  Γραφείου του τ. υπουργού Αμυνας Π.Μπεγλίτη αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Τόσκας που ίσως να «ακουμπά» την τότε πολιτική ηγεσια – κ. κ Ε. Βενιζέλο, Π . Μπεγλιτη ,Κ.Σπηλιόπουλο -σε σχέση με την δομή δυνάμεων του στρατεύματος!
Μάλιστα από τους τρείς, περισσότερο η «κατηγορία» ίσως να αφορά τον πρώτο, σε συνεργασία με την τότε στρατιωτική ηγεσία!

Δεν έπεισε η Σύνοδος Κορυφής! Πάμε για διάλυση του μαγαζιού...

Οι ανησυχίες για τις αντοχές της Ευρωζώνης επανήλθαν σήμερα στο προσκήνιο καθώς οι αποφάσεις των ηγετών της Ε.Ε. στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας δεν έπεισαν τις αγορές ότι η ζώνη του ευρώ θωρακίζεται και αντιμετωπίζει οριστικά τις πιέσεις στα πιο αδύναμα μέλη της.

Οι...
βασικοί δείκτες κινήθηκαν από το άνοιγμα σε αρνητικό έδαφος με τις απώλειες για τον βιομηχανικό Dow Jones να προσεγγίζουν τις 250 μονάδες στα χαμηλά της ημέρας. Οι δείκτες κατάφεραν ωστόσο στη συνέχεια να περιορίσουν τις απώλειες τους κλείνοντας μακριά από τα χαμηλά της ημέρας.

Οι «πράσινοι» υπουργοί διαφωνούν για την διάρκεια της θητείας του Παπαδήμου

Η θητεία της κυβέρνησης, η ημερομηνία των εκλογών και η λήψη νέων μέτρων, διχάζουν την κυβέρνηση και τους «πράσινους» υπουργούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα, που αργότερα έγινε τετράδα, πραγματοποίησε χθες μια ακόμη συνάντηση. Αυτό έγινε προφανώς μετά και τα όσα υποστήριξε ο Βαγγέλης Βενιζέλος για τις εκλογές, ότι δηλαδή τα μέτρα που μπορεί να προκύψουν από την μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού του 2011, θα πρέπει να τα πάρει η επόμενη κυβέρνηση η οποία θα είχε νωπή εντολή από το....
λαό.

Νέες αυξήσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΗ!

Τρίγωνα κάλαντα ήρθε και η «ΔΕΗ» ελάτε να χαρούμε όλοι μαζί…
Αυξήσεις-φωτιά ετοιμάζει η ΔΕΗ. Μάλιστα αυτές αναμένεται να αγγίξουν και το 15%.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, επισημαίνει ότι η επιχείρηση θα μπει μέσα αν οι αυξήσεις είναι μικρότερες…Θέμα ημερών είναι να μάθουμε τις τελικές αυξήσεις, ίσως μέσα στην εβδομάδα.

Γιατί κατεβαίνει τώρα η Ρωσία στην Μεσόγειο; Τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο;

Το 1947 στην αρκτική Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μια υποθαλάσσια οροσειρά, που έφτανε μέχρι την Γροιλανδία και την ονόμασαν Λομονόσοφ.
Αυτή η οροσειρά γεωλογικά είναι συνέχεια της Σιβηρίας.

Το 1982 υπογράφτηκε στον ΟΗΕ το διεθνές δίκαιο της θάλασσας που καθορίζει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας στα 12 ναυτικά μίλια από της ακτές. Με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει δυο χώρες οι ΗΠΑ (λόγω αρκτικής) και η Τουρκία (λόγω Αιγαίου). Σύμφωνα με το...δίκαιο του ΟΗΕ αν μια χώρα έχει υποθαλάσσια οροσειρά η οποία είναι γεωλογική συνέχεια μιας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης τότε η υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια από το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς.

Καραμανλής -Off the record

Ένα βιβλίο 500 σελίδων, υπό τον εύγλωττο τίτλο Καραμανλής – Off the record, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη.

Οι αναγνώστες θα γνωρίσουν αθέατες αλλά σημαντικές πτυχές της πενταετούς διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, το παρασκήνιο αποφάσεων που στιγμάτισαν την πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας, ανέκδοτα περιστατικά από συναντήσεις και συνομιλίες του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής σκηνής μέσα από το βλέμμα του ίδιου του Κώστα Καραμανλή.

Τα μειωμένα έσοδα προβληματίζουν τον Παπαδήμο

Διέξοδο παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις στα μεγάλα προβλήματα της κυβέρνησης αναζητά ο Λουκάς Παπαδήμος.
Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η πρόοδος του PSI και είναι δεμένη με την επιτυχία του προγράμματος σταθερότητας και την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού του 2011. Ωστόσο, η πίεση που φαίνεται ότι θα ασκήσει η τρόικα σχετικά με τις δημοσιονομικές αποκλίσεις, θα αποτελέσει καίριο πλήγμα για την κυβέρνηση. Γι’ αυτό το λόγο, ο κ. Παπαδήμος εξετάζει το ενδεχόμενο να μιλήσει αναλυτικά για την κατάσταση της χώρας όχι μόνο στους πολιτικούς αρχηγούς και στους υπουργούς, αλλά και στους πολίτες, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακόμα ο τρόπος.

Η ρήξη του Λονδίνου με την ΕΕ...

Του Γιώργου Δελαστίκ

Μέσα στην... τρελή χαρά έδειχνε η ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς» με τη ρήξη που σημειώθηκε στις σχέσεις της υπό γερμανική επικυριαρχία ΕΕ με τη Βρετανία, μετά το... βέτο που πρόβαλε ο Αγγλος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στην αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ ώστε να αναλάβουν οι Βρυξέλλες τον έλεγχο των προϋπολογισμών των κρατών-μελών. «Γεννιέται η Ευρώπη χωρίς το Λονδίνο» πανηγύριζε με τον πρωτοσέλιδο τίτλο της. Ακόμη και η γαλλική «Λε Μοντ» ήταν πιο συγκρατημένη: «Τελείωσε η Ευρώπη των 27» έγραφε στον δικό της κεντρικό πρωτοσέλιδο τίτλο. «Ο Ντέιβιντ Κάμερον προσπάθησε να κάνει μια τελευταία μπλόφα ... Απρόθυμα πια να δώσουν αγώνα για να τον πείσουν, τα 17 κράτη της Ευρωζώνης αποφάσισαν να πυκνώσουν τις γραμμές τους χωρίς αυτόν ...

Αναρχικοί γρονθοκόπησαν και λήστεψαν τον Σπύρο Κουβέλη!

Θύμα επίθεσης αναρχικών έπεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης στις 23 Νοεμβρίου όταν πήγαινε να μπει στο αυτοκίνητο του.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που παραθέτουν κάποιοι με την επωνυμία «Άγνωστοι Αναρχικοί», επιτέθηκαν στο βουλευτή τη στιγμή που έμπαινε στο αυτοκίνητο του και αφού βιαιοπράγησαν εναντίον του, του πήραν το φορητό υπολογιστή, έγγραφα του ΠΑΣΟΚ, προσωπικά του αντικείμενα, πιστωτικές κάρτες και τη βουλευτική του ταυτότητα.

Στα πρόθυρα της λαϊκής εξέγερσης και η «αριστερά» …χτενίζεται!

«Το να κρύβεις από τις μάζες την ανάγκη ενός απελπισμένου,
αιματηρού, εξοντωτικού πολέμου, που είναι άμεσο
καθήκον της μελλοντικής εξέγερσης,
σημαίνει να ξεγελάς και τον εαυτό σου και το λαό»
(Λένιν: «Διδάγματα από την εξέγερση της Μόσχας»)

Οι δυνάμεις της πλανητικής ληστοσυμμορίας και πιο συγκεκριμένα της ευρω-χουντικής δικτατορίας με τα εγχώρια κομματικά τους ανδρείκελα έχουν κηρύξει, εδώ και πολύ καιρό, έναν από τους πιο άγριους και εξοντωτικούς πολέμους εναντίον του ελληνικού λαού και της χώρας…

Τα 15 συμπτώματα καρκίνου που αγνοούμε

Μπορεί οι γυναίκες να ελέγχουν τακτικότερα την υγεία τους με τσεκ απ σε σχέση με τους άντρες, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει ωστόσο, οι νεότερες γυναίκες αμελούν να κάνουν εξετάσεις, γιατί πιστεύουν ότι ο καρκίνος χτυπά μεγαλύτερες γυναίκες. Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν 15 πιθανά συμπτώματα καρκίνου, όπου οι γυναίκες αγνοούν...
 
Η ανεξήγητη απώλεια βάρους είναι κάτι που θα πρέπει να σας ανησυχήσει, όταν δεν προέρχεται από δίαιτα ή από άσκηση. Θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας, γιατί δεν σημαίνει απαραίτητα καρκίνος, μπορεί να είναι και ο θυρεοειδής σας.

National Geographic και Όμηρος - παρακμιακή προώθηση εκφυλισμού της ελληνικής γλώσσας στον Ομηρο

Αναρωτιέμαι αν και πόσοι από εμάς έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην Ελληνική Γλώσσα και γραφή.
Θα μου πείτε με όλα τα υπόλοιπα, που να καταλάβουμε πως εκδόθηκε από το National Geographic η Οδύσσεια του Όμηρου, εκείνου του καλού παραμυθά από το παρελθόν, στα Ελληνικά!

Θα έλεγε κανείς περήφανος: ”πόσο μας εκτιμούν οι Ευρωπαίοι και πόσο σημαντικά πράγματα έκαναν οι πρόγονοί μας, κλπ, κλπ….”. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι.Η Οδύσσεια αυτή τη φορά εκδόθηκε σε ένα έκτρωμα, που μόνο ελληνική γλώσσα δεν είναι.

Στην καρδιά μιας κοσμοκρατορίας

Ταξίδι στην αρχαία πρωτεύουσα των Μακεδόνων μέσα από τα ευρήματα που στεγάζονται στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και παρουσιάζονται στις 396 σελίδες της αφιερωματικής έκδοσης από το Ίδρυμα Λάτση.

Το λίκνο του μακεδονικού πολιτισμού, η Πέλλα, έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα. Η αρχαία πρωτεύουσα των Μακεδόνων είναι ο φετινός προορισμός του εκδοτικού προγράμματος «Ο Κύκλος των Μουσείων», που επιμελούνται και χρηματοδοτούν το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Eurobank EFG.

Νέες φωτογραφίες και στοιχεία από τα αντικείμενα που φέρεται να πλησιάζουν τη Γη

Όσο η έρευνα προχωράει τόσο πιο πολύ έχουμε πεισθεί ότι αυτά τα αντικείμενα που έχουμε εντοπίσει είναι κάτι! Οι απόψεις διίστανται, απλά παραθέτουμε τις φωτογραφίες που και εσείς οι ίδιοι θα...
μπορέσετε να δείτε στην οθόνη του υπολογιστή σας αν ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, πληκτρολογώντας το στίγμα, τους αριθμούς δηλαδή, που υπάρχουν στο ειδικό κενό επάνω, στο μέσων της οθόνης, και ζουμάροντας όσο θέλει ο καθένας, από την επιλογή που μας δίνει αριστερά στην οθόνη, αρκεί να επισκεφθούμε την ιστοσελίδα http://www.sky-map.org/.Οι νέες φωτογραφίες που δεν αφήνουν κατά την γνώμη μας πάντα περιθώρια αμφιβολίας

Αποκεφάλισαν «μάγισσα» στη Σαουδική Αραβία

Αποκεφάλισαν «μάγισσα» στη Σαουδική Αραβία

Με σοκαριστικό θάνατο τιμωρήθηκε μία γυναίκα

Μια γυναίκα, που είχε καταδικαστεί σε θάνατο με την κατηγορία της μαγείας, εκτελέστηκε δια αποκεφαλισμού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.Η Αμίνα μπεντ Αμπντελχαμίλ Νάσαρ εκτελέστηκε στην επαρχία Τζαούφ χωρίς να διευκρινίζονται οι πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχη η γυναίκα. Η ισλαμική θρησκεία απαγορεύει κατηγορηματικά τη μαγεία.Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε βαθιά σοκαριστικό τον αποκεφαλισμό της Νάσαρ επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να σταματήσουν γρήγορα οι εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία.

Ο τουρισμός απειλεί τις θαλάσσιες χελώνες

Ο τουρισμός απειλεί τις θαλάσσιες χελώνες

Ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά 80% τα τελευταία 50 χρόνια

Σοβαρές είναι για τις θαλάσσιες χελώνες οι συνέπειες της αύξησης του τουρισμού στην Κένυα.Τα τελευταία 30 χρόνια, τουριστικές εγκαταστάσεις άρχισαν να ξεπηδούν η μια μετά την άλλη σε απόσταση 500 μέτρων από τις ακτογραμμές, για να φιλοξενήσουν τον μεγάλο όγκο Ευρωπαίων και Αμερικανών τουριστών που καταφθάνουν στη χώρα για τα γαλανά νερά, τις αμμώδεις παραλίες και τις ομορφιές της άγριας φύσης.Δεδομένου ότι κάθε οκτώ τουρίστες δημιουργούν μια θέση εργασίας, αυτά είναι καλά νέα για την τοπική οικονομία.

Συναυλία αλληλεγγύης στο Alter

Συναυλία αλληλεγγύης στο Alter

Την Πέμπτη, έξω από το κτίριο του σταθμού στο Μπουρνάζι

Συναυλία διαμαρτυρίας και στήριξης προς τους εργαζομένους του Alter θα γίνει την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έξω από το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού. Τη συναυλία διοργανώνουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του σταθμού, μαζί με τους συναδέλφους τους από την ΕΡΤ και την «Ελευθεροτυπία», την «Απογευματινή» και το ΔΟΛ. Η συναυλία έχει προγραμματισθεί για τις 20:00 και σε αυτήν θα βρεθούν οι Διονύσης Τσακνής, Γιάννης Κότσιρας, Μανώλης Φάμελλος, Νίκος Ζιώγαλας και Kollectiva.

Το «πρόχειρο φαγητό» κάνει κακό στην υγείαΤο «πρόχειρο φαγητό» κάνει κακό στην υγεία

Αυξημένος ο κίνδυνος διαβήτη

Οι νέοι εργαζόμενοι που δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν και τρώνε συνεχώς σε ταχυφαγεία, υπονομεύουν την υγεία τους. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Τασμανίας και δύο άλλων αυστραλιανών επιστημονικών οργανισμών, οι οποίοι μελέτησαν τη διατροφή και τον τρόπο ζωής 1.896 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 26 έως 36 ετών.Όπως διαπίστωσαν δύο πρόχειρα γεύματα την εβδομάδα είναι αρκετά για να αυξηθεί ο κίνδυνος διαβήτη. Συγκεκριμένα, οι νεαροί ενήλικες που σπεύδουν δύο φορές την εβδομάδα σε fast-food είναι πιθανό να αποκτήσουν «κρυφά» προβλήματα

Αύριο τα 5,8 δισ. ευρώ της έκτης δόσης

Αύριο τα 5,8 δισ. ευρώ της έκτης δόσης

Κανονικά η καταβολή μισθών και συντάξεων

Αύριο αναμένεται να εκταμιευθούν τα 5,8 δισ. ευρώ της συμμετοχής των ευρωπαϊκών κρατών στη έκτη δόση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας. Τα 2,2 δισ. ευρώ της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν ήδη εισρεύσει στα δημόσια ταμεία και έδωσαν ανάσα στα ταμειακά διαθέσιμα.«Είμαστε ήδη σε πλήρη ετοιμότητα να καλύψουμε όλες τις υποχρεώσεις μας», δηλώνει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στο 24h.gr, προσθέτοντας πως οι καταβολές μισθών και συντάξεων θα γίνουν κανονικά, καθώς τα χρήματα υπάρχουν και θα πιστωθούν στους δικαιούχους.

Όσοι θέλουν να παραιτηθούν από τα αναδρομικά να το αποδείξουν έμπρακτα

Όσοι θέλουν να παραιτηθούν από τα αναδρομικά να το αποδείξουν έμπρακτα

Δεν αρκεί μια προφορική ή γραπτή δήλωσή τους

Για να παραιτηθούν οι βουλευτές από τις αξιώσεις που διεκδικούν με τις προσφυγές τους στα διοικητικά δικαστήρια δεν αρκεί μια δήλωση τους, γραπτή ή προφορική, στα Μέσα Ενημέρωσης.Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κοινοποιήσουν εγγράφως στη γραμματεία του δικαστηρίου με σαφή δήλωσή τους την απόφασή τους να μην διεκδικήσουν τα χρήματα που ζητούν με τις αγωγές τους. Το ίδιο μπορεί να κάνουν και με γραπτή δήλωσή τους την ημέρα της συζήτησης της προσφυγής. Όσοι από τους βουλευτές επιμείνουν και δεν αποφασίσουν να παραιτηθούν από τις διεκδικούμενες αξιώσεις τους, για να δικαιωθούν θα πρέπει να εξαντλήσουν όλους τους βαθμούς κρίσης

Σφραγίσματα χωρίς... απόδειξη

Σφραγίσματα χωρίς... απόδειξη

Στα «δίχτυα» της Οικονομικής αστυνομίας οδοντίατρος

Δικογραφία σε βάρος ενός οδοντίατρου για τη μη έκδοση αποδείξεων και τη μη τήρηση του Βιβλίου Ασθενών σχηματίσθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Οι έρευνες από κλιμάκιο του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας έγιναν μετά από καταγγελία στην Ειδική Γραμμή Καταγγελιών Πολιτών 11012.Προανάκριση διενεργείται και για άλλες παραβάσεις, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η αρμόδια ΔΟΥ.

Αστυνομικός μέλος εγκληματικών οργανώσεων


Αστυνομικός μέλος εγκληματικών οργανώσεων

Αναζητούνται άλλα 20 άτομα

Έντεκα άτομα μεταξύ των οποίων και ένας χαμηλόβαθμος αστυνομικός συνελήφθησαν από αστυνομικούς των διευθύνσεων Ευβοίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας. Οι δράστες, μαζί με άλλα 20 άτομα που αναζητούνται, είχαν σχηματίσει δύο μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις στη Στερεά Ελλάδα διακινώντας αρχαία, ναρκωτικά, όπλα, ενώ ταυτόχρονα εκβίαζαν και εξαπατούσαν.Οι δύο από τις μεγαλύτερες ομάδας κακοποιών που εχουν δραστηριοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στη Στερεά φαίνεται πως είχαν διασυνδέσεις στην Αττική και άλλες πόλεις.

Απολύστε 40.000 υπαλλήλους, κόψτε τους μισθούς

Απολύστε 40.000 υπαλλήλους, κόψτε τους μισθούς

Οι εντολές της τρόικας για Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Αέρα... απολύσεων στο Δημόσιο φέρνει η χθεσινή ρήτρα την οποία επανέφερε η τρόικα κατά τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και προβλέπει τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 τουλάχιστον έως το 2015. Ακόμη και στην περίπτωση που μέρος των θέσεων αυτών καλυφθεί με συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, στελέχη του Δημοσίου εκτιμούν ότι θα απαιτηθούν και απολύσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να ξεπερνούν τις 40.000.

Το υπέροχο έτος 2011 και η "αμεσοδημοκρατία" των Καθαρών

Ο «απολογισμός» και τα συμπεράσματα μιας χρονιάς

Αυτό το χρέος προς εσάς συμπίπτει με μια γενικότερη αναζήτηση μας, για το τι συνέβη το υπέροχο έτος 2011. Μια χρονιά, που τελειώνει, με πολύ προβληματισμό και πολλές απορίες, για τη συνέχεια.

Ψάξαμε να βρούμε το γιατί είδαμε ένα ..........
μεγάλο μέγεθος ανθρώπων στους δρόμους και μια πρωτόγνωρη σε όγκο και ποιότητα συμμετοχή. Ποια ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά όλης αυτής της ιστορίας. Τι μένει και τι πρέπει να ψάξουμε. Γιατί είδαμε, στη συνέχεια, μια συρρίκνωση και μια «απόσυρση», που πιστεύουμε πως είναι προσωρινή και φαινομενική. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως ο λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του και έχει συνείδηση του τι πρέπει να κάμει. Ίσως, να του λείπει το πώς, ο τρόπος και η διαδικασία κι αυτό να το περιμένει από «ειδικούς», που θα διαχυθούν ανώνυμα, ανάμεσα του. Ξέρει, όμως, το τι θέλει και το φώναξε: θέλει δημοκρατία.

Επιστολή Π.Ψωμιάδη στον Αντώνη Σαμαρά...

Επιστολή σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων απέστειλε στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με την οποία του ζητεί να μην ενδώσει «στην... άκρως υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης» και να βάλει «φρένο στην συνεχιζόμενη αντιλαϊκή τακτική της μετρολαγνείας που οδηγεί στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού».

«... Εάν πρόκειται κάθε αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής να τη χρεώνεται ο πολίτης χωρίς κανένα κόστος για τους εκάστοτε κυβερνώντες, τότε τι νόημα έχει άραγε η συνέχιση της ύπαρξης της κυβέρνησης Παπαδήμου», διερωτάται ο κ. Ψωμιάδης και υπενθυμίζει ότι «πρόκειται για κυβέρνηση ειδικού σκοπού και συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας και όχι για Δούρειο Ίππο κατάλυσης του Συντάγματος και της Δημοκρατίας».

Τα ναρκωτικά με τα μάτια της τρόικας

Έχει επικρατήσει τον τελευταίο καιρό να αποκαλούμε απαξιωτικά «λογιστές» όλους εκείνους που ασχολούνται (λέμε τώρα) με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για δυσφήμηση του επαγγέλματος των λογιστών.

Λυπάμαι να πω πως δεν είναι ούτε λογιστές. Είναι παραζαλισμένοι και ανίκανοι άνθρωποι που πλέον δεν ξέρουν ούτε τι κάνουν, ούτε τι λένε.

Τα παραδείγματα είναι πολλά. Θα αναφερθώ σήμερα σε ένα που δείχνει να τα περιλαμβάνει όλα.

Και αποδεικνύει ότι αν δεν μπορούν να.......καταλάβουν αυτό, τότε δεν μπορούν να καταλάβουν τίποτε.

Το μέτρο της εφεδρείας απέτυχε

Φιλόδοξο χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, το στόχο της αποχώρησης 30.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσω της εφεδρείας.
Ο κ. Πλασκοβίτης εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις προσωπικού στο στενό δημόσιο τομέα «και αυτό που συζητάμε είναι μόνο μετακινήσεις», ενώ είπε ότι δεν έχει γίνει συζήτηση με την τρόικα για απολύσεις.

32.000 αιτήσεις για τηλεφωνητές στον ΟΤΕ...

32.000 αιτήσεις προσέλκυσε μέσα σε τρεις ημέρες η αγγελία πρόσληψης 750 τηλεφωνητών και τηλεφωνητριών που δημοσιεύτηκε την ... περασμένη εβδομάδα από θυγατρική του ΟΤΕ (ΟΤΕ Plus).

Κλειστά αύριο τα φαρμακεία

Αχαΐα: Κλειστά αύριο τα φαρμακεία – Οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν τον Α. Λοβέρδο Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαίας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου

Μόνο από τα φαρμακεία ασφαλείας θα εξυπηρετηθούν αύριο στην Αχαΐα οι πολίτες, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου. Ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του προειδοποιεί την κυβέρνηση και ειδικά τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, πως είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την απόλυτη επιβάρυνση των φαρμακοποιών της χώρας.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
"Ο Φ. Σ. Αχαΐας, συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική κινητοποίηση των Φαρμακείων της χώρας, προειδοποιώντας την κυβέρνηση και ειδικά τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, πως είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την απόλυτη επιβάρυνση των φαρμακοποιών της χώρας με όλες τις αμαρτίες του συστήματος Υγείας.