Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

ΣΥΝ : για τρόικα και νέα μέτρα

Η επίσκεψη της τρόικα για άλλη μια φορά συνοδεύεται με νέα δυσβάστακτα μέτρα που έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα. Η νέα εργασιακή εφεδρεία μαζί με τη νέα μείωση επικουρικών συντάξεων, τη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και τους νέους φόρους είναι μερικά μόνο από αυτά που σχεδιάζονται στην κατεύθυνση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, που φέρνουν την...οικονομία και την κοινωνία ακόμα πιο κοντά στη χρεωκοπία.

Η σιγουριά του Τσάκα

Σίγουρος πως θα τελειώσει το deal και θα πάρει ο Σουλτάν την ΠΑΕ εμφανίζεται ο Τσάκας. Ετοιμος να προχωρήσει ακόμα και χωρίς το νόμο.

Ο Βλάσης Τσάκας με την τελευταία του ανακοίνωση έχει θέσει την Τρίτη ως την ημέρα που - επιτέλους - θα εμφανίσει - αν τα εμφανίσει - τα 15 εκ. ευρώ και τις εγγυήσεις για τα υπόλοιπα 55 εκ. προκειμένου η ΠΑΕ να περάσει στα χέρια του Σουλτάν Αλ Σαούντ και αυτή η ιστορία που σέρνεται τρεις μήνες και βάλε τώρα και έχει κουράσει τον κόσμο να φτάσει στο τέλος της.

Το PSI “ξεκλειδώνει” τις εκλογές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Από σήμερα, η Αθήνα φοράει τα καλά της για να υποδεχτεί τρεις ξένες αντιπροσωπείες με προχωρημένα κρίσιμη σημασία για το μέλλον της χώρας. Όχι μόνο το απώτερο, αλλά και το πολύ κοντινό.

Την πρώτη αντιπροσωπεία απαρτίζουν οι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ. Δηλαδή, η τριανδρία της τρόικας, που ήρθε για να....ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Παπαδήμου, ενόψει της εκταμίευσης της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα. Που θα έχει την υψηλή σημειολογία να είναι η 1η δόση του Μνημονίου ΙΙ.

Ο Λαυρεντιάδης, η Βάνα, ο Βωβός, ο Λυκουρέζος και τα δάνεια της Proton...

Λίγες μόλις ημέρες πριν εκπνεύσει -την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου- και η νέα προθεσμία προς τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για να δώσει διευκρινήσεις για τα κακουργήματα του ξεπλύματος, της σύστασης συμμορίας και της απάτης, νέα στοιχεία για τη λειτουργία της τράπεζας Proton υπό τη δική του διοίκηση.

Σφίγγει ο κλοιός για το πόθεν έσχες

Αυστηρότερες προϋποθέσεις για την αιτιολόγηση των δαπανών που γίνονται για την απόκτηση ακίνητης περιουσίας με τη λήψη τραπεζικού δανείου, προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για την ακριβέστερη παρακολούθηση του πόθεν έσχες.
Οι νέες ρυθμίσεις που θα ενσωματωθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει μεταξύ των άλλων
Να μην αναγνωρίζεται ως δικαιολογητικό στοιχείο κάλυψης της δαπάνης απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, το ποσό το οποίο θα προέρχεται από....σύμβαση δανείου μεταξύ φυσικών προσώπων, ή μεταξύ φυσικών και νομικών προσώπων, εφ' όσον η σύμβαση δανείου δεν έχει κατατεθεί στις Εφορίες και των δύο συμβαλλομένων και η κίνηση του ποσού δεν έχει γίνει μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Για τον παππού μου Σπύρο που εκτελέσθηκε στα Καλάβρυτα στις 13-12-1943

Ένα πολύ συγκινητικό κείμενο, γραμμένο από έναν εγγονό που ποτέ δεν ξέχασε τον παππού του που εκτέλεσαν οι Ναζί στα μαρτυρικά Καλάβρυτα…Έτσι, για να θυμόμαστε οι νεότεροι ότι οι Γερμανοί τελικά μας χρωστάνε πολλά περισσότερα από μερικές αποζημιώσεις…
«Κατά την διάρκεια της γερμανοϊταλικής κατοχής τα Καλάβρυτα και η επαρχία τους… υπήρξαν πεδίο σημαντικής αντιστασιακής δράσης. Γεγονός που προκάλεσε την μανία των χιτλερικών στρατευμάτων.

CFR: Ευρωπαϊκή κρίση χρέους και κατάρρευση ευρώ

Έκθεση του Council οn Foreign Relations: Σ.σ. Α: Αφού διαβάσετε την έκθεση, με λίγη σκέψη θα διαπιστώσετε ότι, ενώ η Ελλάδα δεν... αναφέρεται πουθενά ονομαστικά, στην πραγματικότητα επηρεάζεται τα μάλα, και έμμεσα και άμεσα, και γεωπολιτικά και εσωτερικά (ζητήματα Εσωτερικής Εθνικής Ασφάλειας αλλά και άμεσης εξωτερικής απειλής) από την πυροδότηση Συμβάντος σε πολλά από τα 30 υψηλού κινδύνου γεωπολιτικά σημεία, εκτός φυσικά και της Ευρωπαϊκής Κρίσης Χρέους και Κατάρρευσης Ευρώ, της οποίας ευρέθη… στην Καρδιά!

Δε συγκινούνται από την κατακραυγή οι 117 βουλευτές

Παρά το σάλο που ξέσπασε από τη δημοσιοποίηση της λίστας με τους 117 πρώην και νυν βουλευτές, οι οποίοι ζητούσαν αναδρομικά από το ελληνικό κράτος, δεν παραιτούνται από τις αγωγές τους κατά του Δημοσίου.
Η λίστα που δημοσιεύθηκε ξεπερνά κάθε όριο θράσους καθώς σ’αυτή περιλαμβάνονται πρώην Υπουργοί αλλά και «εθνοπατέρες» που έχουν προκαλέσει με τον έκκλητο βίο τους. Από το πρωί πάντως ελάχιστοι έχουν ανακοινώσει τις παραιτήσειςτους από τη διεκδίκηση των χρημάτων που στο σύνολο τους αναμένεται να επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό με σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι συνταξιούχοι της Βουλής που επιμένουν ότι... λεφτά υπάρχουν

Αναδρομικά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ διεκδικούν με προσφυγές τους στη Δικαιοσύνη 110 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Οι αγωγές τους, οι οποίες έχουν κατατεθεί εδώ και περίπου δύο χρόνια, έφτασαν να προσδιοριστούν για συζήτηση και έκδοση απόφασης εν μέσω της δημοσιονομικής κρίσης. Οι βουλευτές διεκδικούν μάλιστα όχι μόνο αναδρομικά αλλά............και αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν επειδή οι μισθοί τους δεν εξισώθηκαν εγκαίρως με αυτούς των δικαστών.

Σωτήρες όσοι μας κατάντησαν έτσι;...

Γράφει η Ευγενία Μπουρνόβα

Είναι σαν να παρακολουθώ την εξής σκηνή:
Είμαστε μια παρέα έξι ατόμων και πηγαίνουμε συχνά για φαγητό. Μόλις τελειώνουμε το φαγητό, οι τρείς σηκώνονται και φεύγουν και αναγκαστικά οι ίδιοι τρείς που μένουμε, πληρώνουμε πάντα τον λογαριασμό. Μέχρι πότε, όμως;
Πάλι είμαι θυμωμένη και δεν θέλω να αποδεχθώ ότι ...ζω σε ένα σκηνικό του παραλόγου!

Ένα εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου

Ποσό ύψους 1.200.000 ευρώ θα διατεθεί για συνδυασμένες ενέργειες τουριστικής προβολής της περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς με απόφαση... του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι", που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ανάσα 10,5 δισ. ευρώ για 166 έργα

Σε όλο και πιο δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η ελληνική οικονομία με την ύφεση να τρέχει για έναν ακόμη χρόνο, ενώ ύφεση αναμένεται να... σημειωθεί και το 2012, κάτι το οποίο θα είναι ένα πολύ αρνητικό ρεκόρ 4-5ετίας από την μαύρη δεκαετία του 60΄. Σε αυτό λοιπόν το περιβάλλον αβεβαιότητας και ασφυξίας στην ελληνική οικονομία μεγάλη ανάσα θεωρείται η αναμενόμενη επανεκκίνηση 166 έργων σε όλη την Ελλάδα που θα χρηµατοδοτηθούν σε ποσοστό 95% µε 10,5 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταµεία.

H Τράπεζα της Ελλάδος δεν φέρει ευθύνες για το τραπεζικό χάος;


Οικονομολόγος δεν είμαι ούτε ειδικός στα των τραπεζών, ως απλός πολίτης όμως εντυπωσιάζομαι από την πλήρη απουσία της Τράπεζας της Ελλάδος από το κάδρο των ευθυνών για το σκάνδαλο της Proton και για τις "κακοτεχνίες" στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Αν θυμάμαι καλά, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει την ευθύνη εποπτείας όλων αυτών των επιλογών και διαδρομών και δεν διαπιστώνω κάποια ιδιαίτερα επιτυχή παρέμβαση της.

Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΜΝΕΣ ΠΟΖΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ...

Εναγωνίως τρόπους για να αυξήσουν τους ψηφοφόρους της, φαίνεται ότι ψάχνει η «Δημοκρατική Συμμαχία», να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος στις εθνικές εκλογές -όπως κι αν αυτές γίνουν-. Η κίνηση αυτή έχει και ονοματεπώνυμο: Μαρία Βολονάκη.Λένε ότι πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες της στο γραφείο τύπου της Ντόρας , γνωστή από τις νυχτερινές πίστες και τις....
ημίγυμνες φωτογραφίσεις της.
Τώρα τι σχέση έχει το γυμνό με την πολιτική;;;
Μάλλον όσο σχέση έχει η Ντόρα με το Λαό...

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας...

Σε ισχύ τέθηκε η συμφωνία για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, που υπεγράφη στις 17 Ιουλίου 2011, μεταξύ του τότε Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Λαμπρινίδη και της ομολόγου του των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. Τα ...
υπουργεία Εθνικής Ασφάλειας και Οικονομικών των ΗΠΑ δημοσίευσαν την 1η Δεκεμβρίου 2011 στην εφημερίδα της αμερικανικής κυβερνήσεως ειδικό κατάλογο με το απαγορευμένο αρχαιολογικό υλικό, που περιλαμβάνει αντικείμενα κατασκευασμένα από πέτρα, μέταλλο, κεραμικό, οστά, ελεφαντόδοντο, γυαλί, ύφασμα, πάπυρο, καθώς και έργα ζωγραφικής (συμπεριλαμβανομένων τοιχογραφιών) και ψηφιδωτά.

H φαιά Πανούκλα της αμάθειας και της λάσπης…

Οι ιδέες είναι πολύπλοκα και λεπτά «εργαλεία». Πρέπει, συνεπώς, όσοι καταπιάνονται με ιδέες, αφενός να έχουν ιδέες και πεποιθήσεις και αφετέρου να τις σέβονται. Διαφορετικά πέφτουν στη μικρολογία, τα υπονοούμενα και συχνότατα στις ύβρεις και στους....προσωπικούς λιθοβολισμούς.

Αυτοί που μεταμφιέζονται και εμφανίζονται με πολλαπλά προσωπεία και κουκούλες στερούνται όχι μόνο από ιδέες, αλλά και από ηθική υπόσταση.

Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Θεόδωρος τα… ούζα του!

Μαντέψτε που ήταν ο αγαπημένος μας Θεόδωρος Πάγκαλος πουρνό-πουρνό…
Κλεισμένος στο σπίτι του, έκλαιγε και οδυρόταν για την οικονομική κρίση;;; Δούλευε στο γραφείο του πυρετωδώς;;; Στοχαζόταν με ποιο τρόπο θα προωθήσει καλύτερα το σίκουελ του περίφημου βιβλίου του «Μαζί τα φάγαμε» – Μέρος Β’;;;
Δυστυχώς, χάσατε! O Αντιπρόεδρος ήταν στις 12 το μεσημέρι στη Χαλκίδα σε κεντρικό… ουζερί και έπινε τα ουζάκια του!!!

Βενιζέλος: «Δεν θα πάρουμε νέα εισπρακτικά μετρά»!...

Οι «κρίσιμες και δύσκολες» διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2012, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στη... συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συναντήσεις που είχε με τον εκπρόσωπο των ιδιωτών πιστωτών Τσαρλς Νταλάρα και με τους εκπροσώπους της τρόικα. «Νέα εισπρακτικά μέτρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάρουμε», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

27 εκατομμύρια ευρώ ζητά η ΕΥΔΑΠ από το Δήμο Δελφών!

Στις 29.11.2011 η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. κοινοποίησε στο Δήμο Δελφών κατασχετήρια έγγραφα εις χείρας τρίτων (των τραπεζών), με τα οποία άγει σε αναγκαστική εκτέλεση, κατά τις διαδικασίες του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, ληξιπρόθεσμες οφειλές (σύμφωνα με αυτή) του πρώην Συνδέσμου Διυλιστηρίου των Δήμων Άμφισσας, Ιτέας και Γαλαξιδίου και του πρώην Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Δελφών και Δεσφίνας, που πλέον έχουν καταργηθεί και ενσωματωθεί στο Δήμο.
Η συνολική απαίτησή της ανέρχεται στο «αστρονομικό» ποσό των 27.209.394,52 ευρώ και αφορά το χρονικό διάστημα από το έτος 1985 μέχρι και το 2011. Από τα ποσά αυτά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αγγίζουν περίπου τα 12 εκ. ευρώ και τα υπόλοιπα 15 εκ. ευρώ είναι προσαυξήσεις!

Ο πάγος λιώνει, το έδαφος της Γροιλανδίας ανυψώνεται


Γροιλανδία, το νησί που ανεβοκατεβαίνει (Φωτογραφία: NASA) Γροιλανδία, το νησί που ανεβοκατεβαίνει (Φωτογραφία: NASA) NASA

Σαν Φρανσίσκο
Το ασυνήθιστα ζεστό καλοκαίρι του 2010 μείωσε το βάρος του πάγου στη Γροιλανδία κατά 100 δισεκατομμύρια τόνους. Λόγω της μειωμένης πίεσης, το έδαφος του νησιού ανυψώθηκε σε ορισμένα σημεία έως και δύο εκατοστά, αποκαλύπτουν μετρήσεις από σταθμούς GPS.
Οι γεωλόγοι γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες ότι ο φλοιός της Γης είναι στην πραγματικότητα ελαστικός και αντιδρά στις αυξομειώσεις του υπερκείμενου βάρους.

Ο ντε Βιλπέν στοιχειώνει τα όνειρα του Σαρκοζί

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία, ο φυσικός διάδοχος του Ζακ Σιράκ. Το βιογραφικό του άλλωστε περιείχε όλα τα politically correct στοιχεία που αναζητούν οι Γάλλοι από τον ηγέτη ο οποίος θα στρογγυλοκαθίσει στο Ελιζέ ως οικοδεσπότης. Μόνο που ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν δεν είχε υπολογίσει τον «τυφώνα» Σαρκοζί.

Σε ταινία με τον Larry King η Paris Jackson;

Η Paris Jackson, το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά του «βασιλιά» της pop Michael Jackson, θα εμφανιστεί σε ταινία μαζί με τον Larry King, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η 13χρονη Paris έκλεισε την πρώτη της συμφωνία για να εμφανιστεί στην χολιγουντιανή παραγωγή "Lundon's Bridge and the Three Keys ". Στην ταινία αυτή θα συμμετέχουν ακόμη ο διάσημος δημοσιογράφος Larry King, η σύζυγος του Shawn King, ο Joey Fatone και ο Ted Lange.
Το "Lundon's Bridge and the Three Keys" βασίζεται στα επιστημονικής φαντασίας μυθιστορήματα του Dennis H. Christen. Στο φιλμ, η Paris θα ενσαρκώσει την Lundon O' Malley. Η ιστορία

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ BLOGGER: Ο Πάγκαλος, το χαβιάρι και οι ελιές! ...

Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος ενημέρωσε σήμερα το προσωπικό του ιστολόγιο και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Θεόδωρο Πάγκαλο.
"Ο τέως Υπουργός των Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, αυτός που ουσιαστικά μας...
Οέδεσε χειροπόδαρα στούς Ευρωπαίους δανειστές μας και υποθήκευσε την εδαφική μας ακεραιότητα, στα πρώτα βήματα της θητείας του, ομιλών περί Τιτανικού κλπ., όχι μόνον εξευτέλισε την Ελλάδα στα όμματα των Ευρωπαίων συνεταίρων μας, αλλά και εβύθισε σε μελαγχολία τον Έλληνα .......επιβάτη του Τιτανικού!

Το αρχαιότερο στρώμα στον κόσμο

38.000 μέχρι 77.000 χρόνια παλιά είναι τα στρώματα που βρέθηκαν στο σπήλαιο Sibudu στην επαρχία KwaZulu-Natal της Νότιας Αφρικής. Πρόκειται για στρώματα της μεσολιθικής εποχής κατασκευασμένα από φυτικές ίνες.
Το σπήλαιο Sibudu βρίσκεται στα ανατολικά της Νότιας Αφρικής, εκεί που τα τελευταία οκτώ χρόνια αρχαιολόγοι και ανθρωπολόγοι λένε πως «βρήκαν φλέβα χρυσού». Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το περίφημο σπήλαιο Μπλόμπος με το αρχαιότερο εργαστήρι ζωγραφικής στον κόσμο.
Στο Sibudu αρχαιολόγοι και ανθρωπολόγοι υποστηρίζουν ότι βρήκαν

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται “λογιστή”, χρειάζεται ηγέτη
  • Η Ελλάδα πρέπει να ξαναμπεί στον παγκόσμιο χάρτη
Mήπως μας ξεφεύγει κάτι στη συμφωνία των Βρυξελλών και στην απομόνωση της Βρετανίας; Είναι άραγε τόσο ανόητος ο Ντ. Κάμερον ώστε να διακινδυνεύσει το πολιτικό του μέλλον και τον συνασπισμό που κυβερνά τη χώρα του;
Κοιτάζοντας μόνο τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας και το πόσο μας επηρεάζει ως χώρα, χάνουμε τη γεωπολιτική στρατηγική που παίζεται τον τελευταίο καιρό. Λένε οι γνωρίζοντες ότι δεν είναι δυνατόν η Βρετανία να αποστασιοποιήθηκε και να είναι με το 1,5 πόδι έξω από την Ευρώπη

Η πείνα έρχεται - Ελλείψεις τροφίμων το 2012Άλλα ράφια θα αδειάσουν κι άλλα θα γεμίσουν...

Για εικόνες Αργεντινής, όπου τα σούπερ μάρκετ δεν είχαν τρόφιμα στα ράφια, προειδοποιούν ανοιχτά πλέον η αγορά και η βιομηχανία ακόμα και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν χρεοκοπήσει αλλά απλώς συνεχίσει να βιώνει τον ιδιότυπο εμπορικό αποκλεισμό της.
Το άτυπο εμπάργκο στο οποίο υποβάλλονται ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας και της δυσκολίας εισαγωγής πρώτων υλών, οδηγεί σε αδιέξοδες και πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Ατιμωρησία και απουσία δικαιοσύνης - Αυτές είναι οι αιτίες της κατάντιας μας


απουσία δικαιοσύνης
Η χρόνια και πλήρης ατιμωρησία των δημόσιων αρχόντων
για σοβαρά πολιτικά και ποινικά εγκλήματα
οδήγησε στο σημερινό τέλειο ξεσάλωμα....

Οι επαγγελματίες πολιτικοί της ολιγαρχίας που μας κυβερνάει από τότε που έχουμε κοινοβουλευτισμό, δηλαδή από την επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843 που ανάγκασε τον τότε βασιλιά Οθωνα να δεχθεί συνταγματική κοινοβουλευτική μοναρχία, έχουν διαπράξει και συνεχίζουν μέχρι και τώρα να διαπράττουν μύρια όσα εγκλήματα, τα οποία μένουν ατιμώρητα.
Προσφιλής τους μέθοδος είναι να μαγειρεύουν το Σύνταγμα και τους νόμους και να νομοθετούν την ασυλία τους. Ενα άλλο άθλημα στο οποίο έχουν πάρει πρωτάθλημα εδώ και δυο αιώνες είναι η ερμηνεία του Συντάγματος. Με τη βοήθεια βέβαια πολλών επιφανών και σοφών, κολλητών τους συνταγματολόγων.

Οι Ενάρετοι


Οι Ενάρετοι

Διαβάζοντας ένα κομμάτι από «Τα τελευταία σημειωματάρια» του Νίτσε, παρατήρησα ότι ο σκληρός ορισμός που δίνει για τους «ενάρετους» και η νοοτροπία της κομματοκρατίας, δεν απέχουν πολύ:
Ένας ενάρετος άνθρωπος είναι κατώτερο είδος, αν μη τι άλλο επειδή δεν είναι «πρόσωπο» αλλά αποκτά την αξία του διά της συμμόρφωσης του σε ένα σχήμα ανθρώπου το οποίο έχει παγιωθεί άπαξ και διά παντός. Δεν διαθέτει χωριστή αξία: μπορεί να συγκριθεί, έχει ομοίους, οφείλει να μην είναι μοναδικός...

Βέβαιη η λήψη νέων μέτρων...


Οι επιπτώσεις της κρίσης έχουν φανεί από πέρσι στα εισοδήματα (μισθούς και συντάξεις) των πολιτών. Ομως, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές ήταν και τελείωσε. Οι διαβεβαιώσεις και του τέως και του νυν πρωθυπουργού, αλλά και του υπουργού Οικονομικών, ότι «δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα, αν εφαρμόσουμε όσα έχουν ήδη ψηφιστεί», συνήθως...
αποδεικνύονται γράμμα κενό.

Πάμε προς σύγκρουση Σαμαρά - Παπαδήμου;


Το μέλλον αυτής της συγκυβέρνησης, παρά τις επιθυμίες ορισμένων, δεν μοιάζει ευοίωνο. Πέραν του χρόνου των εκλογών, το κεντρικό σημείο διαφοροποίησης του Αντώνη Σαμαρά, τόσο με τον κ. Παπαδήμο, όσο και με εσωκομματικά του στελέχη, είναι η θέσπιση νέων σκληρών μέτρων.
ΠΑΣΟΚ και Παπαδήμος επείγονται να περάσουν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία...
θα αφορούν τόσο την εκτέλεση του ψηφισθέντος προϋπολογισμού, όσο και του νέου μνημονίου που θα υπογραφεί, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕ της 27ης Οκτωβρίου, αλλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου συμφώνου δημοσιονομικής

Ο Σαμαράς πάει στο Ισραήλ για την ΑΟΖ


(Ανανεωμένο) Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, αναχωρεί σήμερα το βράδυ για επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ. Η επίσκεψη διεξάγεται σε επίπεδο αρχηγού κράτους και όχι πολιτικού αρχηγού, όπως επιβεβαιώνεται από το πρόγραμμα:
Αύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, θα επισκεφθεί τον Πανάγιο Τάφο και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Dany Ayalon και το βράδυ σε δείπνο που παραθέτει ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών Avigdor Liberman.

Κόβουν Κακλαμάνη, Πάγκαλο από τις λίστες του ΠΑΣΟΚ!


Θα ζήσουμε να το δούμε και αυτό: να γίνονται εκλογές και να μην είναι υποψήφιοι ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Θόδωρος Πάγκαλος! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο ΠΑΣΟΚ έχει υπάρξει και έχει υιοθετηθεί η πρόταση να μπει όριο ηλικίας για όλους τους υποψήφιους βουλευτές, και αυτό ορίζεται να είναι τα 70 έτη.
Πρόκειται για μία «φωτογραφική» διάταξη, καθώς έτσι πετούν εκτός Βουλής τον Πάγκαλο και τον Κακλαμάνη.

Οι εκλογές πρέπει να γίνουν μέχρι τις 4 Μαρτίου


(Ανανεωμένο). Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» το πρωί της Δευτέρας, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας δήλωσε κατάπληκτος από την χθεσινή παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, περιέγραψε την κυβέρνηση Παπαδήμου ως κινούμενη στο όριο του πολιτεύματος, καταλόγισε στο εντός Βουλής πολιτικό τοπίο αναντιστοιχία με τη βούληση του λαού και εκτίμησε ότι «ο κυρίαρχος λαός θα πρέπει να δώσει κυβέρνηση δημοκρατικά νομιμοποιημένη».

S&P: «Χρειάζεται ένα ακόμη σοκ η ευρωζώνη»«Χρειάζεται ένα ακόμη σοκ ώστε να βρεθούν όλοι στην Ευρώπη στην ίδια σελίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής οικονομολόγος της Standard and Poor’s για την Ευρώπη, Ζαν Μισέλ Σις.
Σχολιάζοντας τη Σύνοδο Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας, ο Σις τόνισε ότι όσα συμφωνήθηκαν αποτελούν ένα μεγάλο βήμα για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη αλλά «ο χρόνος για την ΕΕ τελειώνει». Ένα σοκ, προσθέτει, θα έκανε τους πάντες να συνειδητοποιήσουν ακόμη καλύτερα και περισσότερο κάποια πράγματα σχετικά με το κοινό νόμισμα.

Τρομακτικές εικόνες από τροχαία στην Εθνική οδό
Δύο τρομακτικά τροχαία ατυχήματα ακινητοποίησαν τους οδηγούς στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου το πρωί.
Το πρώτο σημειώθηκε, όταν για άγνωστο λόγο μια

Η τραγωδία της ΕΕ. Η χώρα που έχει την ισχύ να εφαρμόσει τη λύση, αν την εφαρμόσει θα χάσει την ισχύ της.


Δελτίον Κρίσης: 09.12.11
Του Γιάννη Βαρουφάκη
Καθώς οι ηγέτες μας πηγαίνουν από την μία "σωτήρια" Σύνοδο Κορυφής στην επόμενη, και το τέλος της ευρωζώνης γίνεται όλο και πιο ορατό με κάθε "τελική λύση" που εφευρίσκουν, τόσο λιγότερα έχω να σας γράψω. Ό,τι ήταν να πούμε, επί της ουσίας, το έχουμε πει από καιρό.
  • Όσο η Ευρώπη αρνείται να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέπτη και να του πει την αλήθεια.... (ότι δηλαδή το πρόβλημά της είναι δομικό και σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόβλημα ελλειμμάτων ή χρέους), τόσο πιο κοντά στο τέλος του πειράματος της ευρωζώνης ερχόμαστε.

Η Ελλάδα ξανά στην εποχή της μεγάλης φτώχειας - Ελλείψεις βασικών ειδών το 2012...


Για εικόνες Αργεντινής, όπου τα σούπερ μάρκετ δεν είχαν τρόφιμα στα ράφια, προειδοποιούν ανοιχτά πλέον η αγορά και η βιομηχανία ακόμα και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν χρεοκοπήσει αλλά απλώς συνεχίσει να βιώνει τον ιδιότυπο εμπορικό αποκλεισμό της. Το άτυπο εμπάργκο στο οποίο υποβάλλονται ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις με έδρα....
στην Ελλάδα, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας και της δυσκολίας εισαγωγής πρώτων υλών, οδηγεί σε αδιέξοδες και πρωτόγνωρες καταστάσεις. 
«Το πρόβλημα των ελλείψεων στα τρόφιμα και τις πρώτες ύλες είναι αυτονόητο και υπαρκτό και θα γίνει ακόμα πιο εμφανές μέσα στους πρώτους μήνες της άνοιξης», τονίζει ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανικών Επώνυμων Προϊόντων και γνωστός βιομήχανος τροφίμων κ. Νίκος

Κίνημα επτά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά... τζακιών και lifestyle stars...


Κοινό κείμενο ανήρτησαν ομάδα υφυπουργών και ενός αναπληρωτή υπουργού του ΠΑΣΟΚ σχεδόν ταυτοχρόνως στις προσωπικές τους ιστοσελίδες, σχετικά με την επόμενη ημέρα στο Κίνημα.

Πρόκειται για τους κ. Πεταλωτή, Ξυνίδη, Μωραίτη, Όθωνα, Δριβελέγκα, Μπόλαρη και Αηδόνη, οι οποίοι συνυπογράφουν το κάτωθι κείμενο:
«Μέχρι (…ή για) να σώσουμε τη χώρα ή να...
αλλάξουμε τα κόμματά μας, μήπως

Ο νεος ΚΟΚ!


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ


Ιστορικά και μόνο κάθε παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού καταλήγει σε αιματοκύλισμα των λαών, προκειμένου αφ’ ενός την δημιουργία νέων ισορροπιών και αφ’ ετέρου την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών με νέο καθεστώς κόστους παραγωγής.
Στην σημερινή όμως παγκόσμια οικονομική κρίση διακυβεύονται και άλλα ζητήματα όπως αυτό της παγκόσμιας κυριαρχίας του παγκόσμιου ελέγχου.
Η Προσπάθεια της επιβολής της παγκοσμιοποίησης σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας των ανθρώπων είτε αυτό αφορά την πολιτική η την θρησκεία είτε την γλώσσα και ότι απαρτίζει την διαφορετικότητα των εθνών έχει μπει στον μύλο για να γίνει μια άμορφη μάζα χωρίς να ξεχωρίζουν τα συστατικά εκείνα της διαφοροποίησης των εθνών που σίγουρα θα καθιστούσαν την επιβολή του παγκόσμιου ελέγχου προβληματική ως αδύνατη.
Η Σημερινή οικονομική κρίση αποβλέπει στην πλήρη εξαθλίωση των λαών στην εναντίωση του

Ιχνος τσιπας;;;;


Παπαδημούλης: Να ποιοι και πώς καλύπτουν τους βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά εκατ. ευρώ


«H νόμιμη άσκηση του δικαιώματος αυτών που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για τη διεκδίκηση αναδρομικών αυξήσεων των μισθών τους, δεν τους απαλλάσσει από την ηθική καταδίκη της ενέργειάς τους, η οποία προκαλεί και βαίνει σε ευθεία αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα».
Αυτό τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή τη διαρροή 117 ονομάτων, πρώην και νυν, βουλευτών οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη σιωπηρή σύμπραξη της ΝΔ απέφυγε τρεις φορές να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων διεκδικούν αναδρομικά.

Κανονικά οι πτήσεις παρά την τρίωρη στάση εργασίας


Κανονικά αύριο οι πτήσεις παρά την τρίωρη στάση εργασίας

Δεν θα επηρεαστούν οι πτήσεις των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου από την τρίωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ και ΟΕΛΜΕΚ.
Σε γραπτή δήλωση του, ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου, Αδάμος Ασπρής, ανέφερε ότι «δεν αναμένεται να επηρεαστεί το πτητικό πρόγραμμα των διεθνών αεροδρομίων της Κύπρου» από την τρίωρη στάση εργασίας.
Ως εκ τούτου, συνέχισε, «το επιβατικό κοινό πληροφορείται ότι όλες οι πτήσεις που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν αύριο,

Επί τάπητος το PSI σε συνάντηση Βενιζέλου-ΝταλάραΜε τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος το μεσημέρι της Δευτέρας.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία διήρκησε σχεδόν μία ώρα, ήταν το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων στο πλαίσιο της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI), με βασικό θέμα να είναι το ύψος των επιτοκίων των νέων ομολόγων.

To Spiegel θέτει υπό αμφισβήτηση τη συμφωνία των 17«Ψιλά γράμματα» έψαξε και βρήκε το Der Spiegel στις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, που αν ισχύουν όμως θέτουν υπό αμφισβήτηση την εγκυρότητα της συμφωνίας των 17!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, η συμφωνία των 17 μελών της ευρωζώνης και των 9 «προθύμων», για την προώθηση μιας βαθύτερης δημοσιονομικής ενοποίησης -όπως διατυπώθηκε στη Σύνοδο- "σκοντάφτει" σε θεσμικά και νομικά εμπόδια.

Όπως αναφέρει, οι νομικές υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, φέρονται να συγκλίνουν στο ότι μια συμφωνία που θα υπογραφεί μόνο από τα μέλη της ευρωζώνης θα είναι «παράνομη».

Απίστευτες καταγγελίες για βιασμούς γυναικών στο αμερικανικό στρατό«Μια γυναίκα στρατιώτης είναι πιο εύκολο να δεχθεί επίθεση από έναν συνάδελφο στρατιώτη παρά να δεχθεί τα πυρά του αντιπάλου…» Έτσι ξεκινά ένα συγκλονιστικό άρθρο στην Guardian όπου φιλοξενούνται συγκλονιστικές μαρτυρίες γυναικών που υπηρέτησαν στον αμερικανικό στρατό και έπεσαν θύματα βιασμού.
«Δεν υπηρετούσα ούτε μήνα στο ναυτικό… ήμουν πολύ νέα. Προσπάθησαν να το αναφέρω αλλά αντί να πάρουν την καταγγελία μου στα σοβαρά, με έβαλαν να κάνω push-ups» εξομολογείται η Kate Weber.

Εργαζόμενοι Alpha: «Όχι στους τηλεαστέρες του Alter!»Επιστολή με την οποία προειδοποιούν το κανάλι τους, πως αν χαθεί έστω και μια θέση εργασίας από την έλευση κάποιου τηλεαστέρα του Alter, έστειλαν οι εργαζόμενοι του Alpha.
«Οι άστεγοι τηλεαστέρες που πολιορκούν τον Alpha, να ξέρουν ότι... Σε μία περίοδο που ο χώρος των ΜΜΕ περνάει τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του, πολλοί από εμάς που δουλεύουμε στον Alpha, δεν ξέρουμε τι ξημερώνει την επόμενη ημέρα», τονίζουν στην επιστολή που απέστειλαν στο σταθμό τους.
«Συμβάσεις 3μήνου που κρατάμε την αναπνοή μας αν θα ανανεωθούν, εκπομπές "κομμένες" που περιμένουν το πράσινο φως για την επόμενη χρονιά, εταιρείες παραγωγής

Πρώτη η Ελλάδα στις «Φωτογραφίες της Εβδομάδας» του Τimes«6 Δεκεμβρίου του 2011. Ένας διαδηλωτής πετά μια βόμβα μολότοφ εναντίον της αστυνομίας στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας,το κέντρο των διαδηλώσεων που γίνονται εδώ και μήνες στην Ελλάδα.
Οι ακτιβιστές βγήκαν στους δρόμους για την επέτειο της δολοφονίας ενός μαθητή από την αστυνομία το 2008» σημειώνει το περιοδικό Time κάτω από την φωτογραφία με την μολότοφ και τους αστυνομικούς δίπλα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Η εν λόγω φώτο είναι η πρώτη στην κατηγορία με