Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Δημοσκόπηση βάζει στην κούρσα της διαδοχής ο Χρυσοχοϊδης...

Μετά το σοκ που προκάλεσε το "Κυριακάτικο ξύπνημα" , ο Χρυσοχοϊδης παρουσιάζεται ενισχυμένος σε δημοσκόπηση, που θα δημοσιευτεί μεθαύριο, σε εβδομαδιαία εφημερίδα.

Guardian: Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη!

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, την οποία δημοσιεύει η Guardian, ανατρέπει τα γνωστά στερεότυπα, σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες είναι 'τεμπέληδες' και δεν δουλεύουν, ενώ οι Γερμανοί 'σκοτώνονται' στη δουλειά.
Έτσι σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες εργάζονται κατά μέσο όρο 42,2 ώρες την εβδομάδα, περισσότερο από όλους τους άλλους λαούς της Ε.Ε!
Στην κατηγορία των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, οι Ελληνες αποδεικνύονται ακόμη πιο εργατικοί, καθώς εργάζονται 43,7 ώρες, «ρεκόρ» το....οποίο μοιράζονται μαζί με τους Αυστριακούς.

Μήνυμα στον Καραμανλή: «Φεύγεις ή πεθαίνεις»

Το μήνυμα ήταν σαφές: «Φεύγεις τώρα. Είναι αδιανόητο χώρα μέλους της ΝΑΤΟ να έχει ανεξάρτητες σχέσεις με τη Ρωσία».
Η απειλή δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού είναι πλέον γεγονός, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ εβδομαδιαίου περιοδικού.
«Όλο εκείνο το διάστημα έζησα σε καραντίνα. Δεν πίστευα βεβαίως ότι θα δολοφονούσαν έναν πρωθυπουργό δυτικής χώρας», φέρεται να είπε, σύμφωνα με το περιοδικό, σε στενό του φίλο ο κ. Καραμανλής.
«Τα πάντα άλλαξαν στο καθημερινό πρόγραμμά μου. Δεν είπα τίποτα στη Νατάσσα αλλά κατάλαβε ότι ξαφνικά αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μέσα και γύρω από σπίτι».

Economist: Ο Πάπας... Μάριο στο ευρωμπορντέλο!

Ιδιαίτερα σκληρό και αιχμηρό είναι άρθρο της στήλης Charlemagne του περιοδικού Economist. Με το άρθρο, το οποίο έχει τίτλο «O Πάπας Μάριο στο ευρω-μπορντέλο» (Pope Mario in the euro-bordello), το βρετανικό περιοδικό ασκεί έντονη κριτική σε όσα διεξάγονται στις Βρυξέλλες.
«Βραχυπρόθεσμα, για τις αγορές, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποια νομικά εργαλεία θα....
χρησιμοποιήσουν (οι Ευρωπαίοι ηγέτες) ή ποιες διπλωματικές φράσεις θα τεθούν επί τάπητος.

Η Ελλάδα θέλει κυβερνήτη, όχι θαυματοποιό

Από τις αρχές Νοεμβρίου έχει τρέξει αρκετό νερό στ΄ αυλάκι.
Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η οικονομική κρίση και η μεταδοτικότητά της, στις χώρες του σκληρού πυρήνα του ευρώ, ταλανίζει τις πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης και δημιουργεί εύλογες ανησυχίες στους ευρωπαϊκούς λαούς, που αναρωτιούνται αν και την επόμενη μέρα θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το επίπεδο ευημερίας που είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.
Στην Ελλάδα βεβαίως και στον χώρο της κεντροδεξιάς, έχουμε εσχάτως πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε. Του συρμού έχει γίνει τελευταία η σκληρή κριτική στον Σαμαρά.

Τρίτη αναβολή στη συζήτηση για τις καταθέσεις βουλευτών στην Ελβετία

«Είναι η τρίτη φορά που αναβάλλεται με κυβερνητική απόφαση η ερώτηση μου, σχετική με την καθυστέρηση της κύρωσης από την ελληνική πλευρά, συμφωνίας που αφορά ανταλλαγή πληροφοριών για καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα θέμα που σκανδαλίζει δικαίως την κοινή γνώμη.
«Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Βενιζέλος είναι πολυάσχολος. Ενημερώθηκα μόλις χτες το...βράδυ ότι θα ακυρωθεί η συζήτηση της ερώτησης γιατί ο κ. Βενιζέλος είναι στο Eurogroup», αλλά «έχει τρεις που τον αναπληρώνουν, γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει 50 μέλη, τον κ. Σαχινίδη, τον κ. Οικονόμου και τον κ. Μουρμούρα», παρατήρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι με αυτές τις διαρκείς αναβολές αχρηστεύεται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Κατεβάζουν ρολά οι εργαζόμενοι στο Star

Δεν υποχωρεί ο πρόεδρος του Star στις απολύσεις, έριξε... πόρτα στην ΕΣΗΕΑ και οι εργαζόμενοι κατεβάζουν ρολά στο κανάλι...

για τέσσερις ώρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του planet-greece, πριν από λίγο στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Star, στην οποία μετείχαν τεχνικοί και δημοσιογράφοι, αποφασίστηκε η σύσταση κοινού μετώπου αντίστασης κατά του.....
Πάνου Κυριακόπουλου.

Μασσαλία, ώρα μηδέν...


Η τρόικα έρχεται για να "βάλει στον πάγο" την γενική συλλογική σύμβαση εργασίας

Την Δευτέρα φθάνει στην Αθήνα η τρόικα, με στόχο να ξεκινήσει τις επαφές της με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας.
Το πρώτο που απασχολούν τους ελεγκτές είναι αν ξεκίνησε ο κοινός διάλογος με πρωτοβουλία του υπουργείου ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους για τα θέματα που έχουν τεθεί στους προηγούμενους ελέγχους. Αυτό προς το παρόν γίνεται σε χωριστές συναντήσεις του υπουργού Εργασίας, καθώς δεν έχει....διαμορφωθεί κοινό πλαίσιο συζητήσεων βάσει του οποίου να καθίσουν όλες οι πλευρές στο τραπέζι.

"Ουφ" , ο Ντερμπεντέρης, "αχ" , ο-αιφνιδίως μεταμορφωθείς σε Σπάρτακο-Καψής...

Αχ και βαχ οι τηλεθεατές...

"Ουφ-το μεταφέρουμε επακριβώς-ανακουφίστηκα! " , είπε ο Ντερμπεντέρης. "Τώρα είναι πάλι ο δρόμος ανοιχτός. Όλα (αυτά, δηλαδή, που έκανε ο Παπανδρέου και τον σκυλόβριζαν) επαναβεβαιώθηκαν" .
Και πάνω στο "ουφ" του Ντερμπεντέρη, ακούστηκε το "αχ" του Καψή: μπαίνουμε, όλη η...Ευρώπη, σε μια ύφεση, που ποτέ άλλοτε δεν έχουμε γνωρίσει. Όλοι θα γίνουμε φτωχότεροι.

Κάλλαντα 2011

Οχι μόνο νέα μέτρα αλλά και νέα κάλαντα ...

Κάλαντα 2011

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά,

Λαμόγια φάγαν τα λεφτά,
κι υπόλοιποι πεινάμε,
και δεν έχουμε να φάμε...

Αποστάσεις Βενιζέλου από τη συζήτηση για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ...

«Ντρέπομαι να μετάσχω...»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αρνήθηκε, από τις Βρυξέλλες, να σχολιάσει τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ για τη διαδοχή, δηλώνοντας ότι τη στιγμή που η χώρα δίνει μάχη για να μείνει όρθια, μέσα... σε δύσκολες ευρωπαϊκές συνθήκες, ο ίδιος αρνείται να μετάσχει σε τέτοιου είδους συζητήσεις.

Άρχισαν να πηδούν έξω από το ...τρένο, στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Προαναγγελία παραίτησης; Ναι το είδαμε και αυτό στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο βουλευτής Ηλείας Τάκης Αντωνακόπουλος, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στην εκλογική του περιφέρεια και αφού καλεί τους υπόλοιπους βουλευτές να παραιτηθούν, προαναγγέλλει την δική του παραίτηση.

Τονίζει μάλιστα ότι ανάλογα με τη στάση των υπολοίπων συναδέλφων του θα καθορίσει και τη....δική του και ή θα ανεξαρτητοποιηθεί ή θα παραιτηθεί, ενώ τις αποφάσεις του θα τις ανακοινώσει σε 10 ημέρες.

«Μαθήματα» πολιτικής από τη Ντόρα

Μιλώντας στη Σύνοδο των Πρωθυπουργών, των Αρχηγών Κομμάτων και των Επιτρόπων που ανήκουν στο Κόμμα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, Δημοκρατών και Μεταρρυθμιστών, τόνισε πως «απάντηση στην κρίση δεν είναι μόνο η δημοσιονομική πειθαρχία. Είναι κυρίως η πολιτική απόφαση για περισσότερη και ισχυρότερη Ευρώπη».
«Η ενωμένη Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί ότι εκτός των οικονομικών υποχρεώσεών της, έχει χρέος να διαφυλάξει τα σύνορά της, τόσο σε αμυντικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο της λαθρομετανάστευσης.

Παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου για το πρόγραμμα Εναλλακτικός Τουρισμός ...

Παράταση δόθηκε μέχρι 30/12/2011 για να υποβάλλουν τις προτάσεις τους οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να ενταχθούν στην πράξη «Εναλλακτικός Τουρισμός» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007 - 2013, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 20 εκ. ευρώ.Η... συγκεκριμένη πράξη αποσκοπεί στον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την άμβλυνση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης.

Οικονομικό «κραχ» στο ΠΑΣΟΚ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ, καθώς εδώ και δύο μήνες παραμένουν απλήρωτοι από το κόμμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Ποντίκι», ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος ενημέρωσε τους υπαλλήλους της Ιπποκράτους ότι το μόνο που μπορεί να τους εγγυηθεί είναι η καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων, αφού η μη καταβολή του συνεπάγεται αυτόφωρο, έξι μήνες φυλάκιση και επιβολή προστίμου.

Η Ευρώπαϊκή Ένωση, δεν είναι πλέον Ένωση

Σε σύγκρουση με τη Βρετανία κατέληξε η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτυγχάνοντας να προωθήσει μια αναθεώρηση των ευρωπαϊκών Συνθηκών για το σύνολο των 27 χωρών-μελών της, προκειμένου να ενισχυθεί η δημοσιονομική πειθαρχία στους κόλπους της Ευρωζώνης - η οποία ως αποτέλεσμα θα....
προχωρήσει μόνη της στην υιοθέτηση νέων κανονισμών.
Μετά από εννιάωρες, σκληρές διαπραγματεύσεις, οι ηγέτες της ΕΕ που συμμετείχαν στην κρίσιμη σύνοδο των Βρυξελλών δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στην αλλαγή των Συνθηκών αφού για κάτι τέτοιο απαιτείται ομοφωνία.

Έκοψαν στον αέρα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τη συνέντευξη Παπαδήμου!...

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος μιλούσε ζωντανά από τις Βρυξέλλες, στην ΕΡΤ έπεσαν διαφημίσεις της Unisef!
Oι εργαζόμενοι της Δημόσιας Τηλεόρασης αμέσως μετά τη γενική συνέλευση, κατέλαβαν τη ροή του προγράμματος της ΕΡΤ, αντιδρώντας με τον τρόπο στην ένταξη των δημοσιογράφων στο καθεστώς των ΔΕΚΟ αλλά και...
στη μη ανανέωση των συμβάσεων των συμβασιούχων του καναλιού της Αγ. Παρασκευής.

Τα “Μνημόνια” τελείωσαν, αρχίζει ο Αρμαγγεδώνας

Ένα από τα …προσφιλή θέματα συζήτησης, έως και τις αρχές της δεκαετίας του ’90,  ήταν το ενδεχόμενο μιας πιθανής πυρηνικής σύγκρουσης μεταξύ των δυο υπερ-δυνάμεων, των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης.
Θεωρίες επί θεωριών και σενάρια επί σεναρίων.
Χιλιάδες βιβλίων γράφτηκαν για το θέμα.
Δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για την έρευνα που δήθεν θα απέτρεπε τις συνέπειες μιας τέτοιας σύγκρουσης (με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την «Αμυντική Στρατηγική Πρωτοβουλία» του Προέδρου Ρήγκαν που έμεινε γνωστή και ως «Πόλεμος των Αστρων»).

Έχει σκοπό να μείνει ένα χρόνο...

Του βγήκε καθαρά από την απάντηση που έδωσε, για το πια μέτρα θα επεξεργαστεί η κυβέρνηση η δική του, και ποια η επόμενη κυβέρνηση !
Ήταν δε - του ξέφυγε η το' κανε επίτηδες?- ξεκάθαρος.

Αποχαιρετώντας το ευρώ;

Διασπασμένη βγήκε η Ευρώπη μετά τη Σύνοδο Κορυφής ''νάνων'' ηγετών

- Ο Σαρκοζί κατηγορεί ευθέως την Αγγλία για το ναυάγιο που οφείλεται στους απαράδεκτους όρους τους
- Από την Ενωμένη Ευρώπη των 27 στον ..μαθηματικό τύπο των 17+6 "πρόθυμων"
- Πέφτουν ευρώ και Ευρώπη όπως έπεσαν Αμερική και Ασία
- Ούτε ... κουβέντα από την ελληνική πλευρά, καμία αντίδραση ως τώρα
- "Τελεσίγραφο" στις αδύναμες χώρες να...πουν "ναι" θέλουν δεν θέλουν
- Νωρίτερα ο μηχανισμός, αλλά προτείνονται μέτρα-φωτιά για τις χώρες με μεγάλο έλλειμμα

Απόλυτος κυρίαρχος η Γερμανία...

Επέβαλε τους όρους της...
 

Όπως στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο- και δεν είναι υπερβολή- η Γερμανία επιβάλλει την κυριαρχία της, οικονομικά αυτή την φορά, σ'ολη την Ευρώπη πλην της Μ. Βρετανίας.

Βόλεϊ: "Ο Ηρακλής φαβορί κόντρα στην ΕΑΠ", τονίζει ο Γιώργος Χριστόπουλος

Μια μέρα έχει απομείνει για μια ακόμα εντός έδρας μάχη της ομάδας βόλεϊ της ΕΑΠ η οποία το απόγευμα (19.00) του Σαββάτου (10/12) θα υποδεχθεί τον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α1 Εθνικής.
Ο τεχνικός της Πατρινής ομάδας, Γιώργος Χριστόπουλος, δήλωσε: «Δεν χωρά συζήτηση ότι φαβορί για τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι είναι ο Ηρακλής που έχει μια δυνατή ομάδα με πολλούς και αξιόλογους αθλητές στο ρόστερ του. Από την πλευρά μας, όπως σε κάθε παιχνίδι, έτσι και σε αυτό θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας

Ο Παπανδρέου, το ipad και η άδεια βιβλιοθήκη!

Η σημειολογία έχει τη δική της «δύναμη». Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα πολιτικό πρόσωπο, ιδίως έναν πρώην πρωθυπουργό…

Οι φωτογραφίες είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας μίας «αδυναμίας» του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η αδυναμία του στο πορτοκαλί ipad δεν κρύβεται. Το ipad είναι το δεύτερο «εγώ» του. Όπου σταθεί και όπου βρεθεί, μαζί και το ipad. Στη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής…Παντού.

Ξεκίνησε η κολυμβητική φιέστα της ΝΕΠ "κύπελλο Χριστουγέννων"

Ολα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του φετινού Κυπέλλου Χριστουγέννων, που διοργανώνει για 19η φορά η ΝΕΠ. Οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι τα ρεκόρ δεν θα λείψουν και ότι το μήτινγκ-θεσμός θα κλέψει και φέτος την παράσταση στον χώρο της κολύμβησης.
Στο 19ο Κύπελλο Χριστουγέννων, που διεξάγεται από σήμερα έως και την Κυριακή στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», θα συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα, ενώ το θερμό χειροκρότημα της κερκίδας αναμένεται να αποσπάσουν οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες από την Πάτρα.
Το σημερινό πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από λίγο (στις 5.30μ.μ.) και περιλαμβάνει αγώνες για τις προαγωνιστικές κατηγορίες. Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης θα γίνει το Σάββατο στις 5.30μ.μ.

Ακαδημία-ΠΑΟΚ και Φίλιππος Β.-Ελπίδες στο κύπελλο χαντ-μπολ ανδρών

Το μεγάλο ζευγάρι της 1ης φάσης στο κύπελλο Ελλάδας χαντ-μπολ ανδρών που προέκυψε σήμερα, είναι αυτό ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΧΑΝΘ, καθότι είναι και το μοναδικό που και οι δύο ομάδες αγωνίζονται στην Α1. Αξιοσημείωτο είναι πως ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα συναντήσει τον νικητή του ζευγαριού Αναγέννηση Βύρωνα- ΑΣΕ Δούκα στον 2ο γύρο.
Η ομάδα που θα προκύψει θα κοντραριστεί με τον νικητή του παιχνιδιού Διομήδης Αργους- Ποσειδών Λουτρακίου στα ημιτελικά. Ευνοημένος της κλήρωσης ήταν αναμφισβήτητα ο ΠΑΟΚ

Η συμμαχία του Νότου στη Μασσαλία

Μπλοκ με τους εκπροσώπους των βαλλόμενων χωρών της περιφέρειας συνέστησε ο Αντώνης Σαμαράς. Συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον Iρλανδό πρωθυπουργό, Έντα Κένι και τον Iσπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι.

Χρ. Πουρής: "Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει η Παναχαϊκή..."

Η πρώτη μεταγραφή της Παναχαϊκής για την εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, είναι γεγονός και έχει να κάνει με την προσθήκη του γκολκίπερ Χρήστου Πουρή.
Παίκτης που και το καλοκαίρι είχε απασχολήσει τον Αλέξη Κούγια και τους ανθρώπους της πατρινής ΠΑΕ, χωρίς όμως τότε να προκύψει κάτι το θετικό.
Τελικά, μετά από μερικούς μήνες ο «γάμος» των δυο πλευρών είναι γεγονός και ο νεοαποκτηθείς γκολκίπερ των «κοκκινόμαυρων» μίλησε στην καθημερινή αθλητική ζώνη του ράδιο "Γάμμα", "Μπ΄λα είναι και γυρίζει", 1-3μ.μ.) για τη συνεργασία αυτή, τονίζοντας τα παρακάτω:
«Πραγματικά το καλοκαίρι υπήρξε ένα πρώτο φλερτ που δεν κατέληξε πουθενά, τώρα όμως η ένταξή μου στην Παναχαϊκή είναι γεγονός και νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για την κατάληξη αυτή»,

Χαντ-μπολ: Ταξίδι "εφιάλτης" για την Ορμή στην...Μυτιλήνη!

Στις γυναίκες οι περσινοί φιναλίστ του πρωταθλήματος ΑΣΕ Ορμή Λουξ και Νέα Ιωνία δεν συναντιούνται σε καμία φάση, παρά μόνο στον τελικό, εφόσον ξεπεράσουν τα «εμπόδια» που θα βρουν στον δρόμο τους. Συγκεκριμένα η Ορμή θα κληθεί να αντιμετωπίσει αρχικά τον ΑΟ Μυτιλήνης και στην συνέχεια αν προκριθεί τον νικητή του ζευγαριού Μακεδονικός- Πρωτοπόροι, ενώ η Νέα Ιωνία στον 1ο γύρο θα παίξει με τον Φίλιππο Βέροιας και εφόσον προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Αναγέννησης Αρτας- ΠΑΟΚ, το οποίο είναι και το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 1ης φάσης.
Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια του κυπέλλου Ελλάδας χαντ-μπολ γυναικών είναι τα παρακάτω:
1ος γύρος (7-8/1/2012)
ΑΟ Μυτιλήνης- ΑΣΕ Ορμή Λουξ
Αναγέννηση Αρτας- ΠΑΟΚ
Μακεδονικός- Πρωτοπόροι
Νέα Ιωνία- Φίλιππος Βέροιας.

Λ. Παπαδήμος: Προς σύγκλιση της δημοσιονομικής πολιτικής της ευρωζώνης...

Μέτρα που αποτελούν μεγάλο βήμα προς τη σύγκλιση δημοσιονομικής πολιτικής των κρατών μελών της ευρωζώνης και διασφαλίζουν υψηλό βαθμό δημοσιονομικής πειθαρχίας ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής, όπως δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου- απολογισμό των... διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες .

Ο έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον "Κανόνα ισορροπίας", ο οποίος προβλέπει ότι οι προϋπολογισμοί των κρατών μελών θα πρέπει να είναι ισολογισμένοι, όπως επίσης ότι το διαρθρωτικό έλλειμμα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 0,5% του ΑΕΠ.

"Λαοθάλασσα" αύριο στην Περιβόλα για να στηρίξει τον Απόλλωνα!

Μεγάλο παιχνίδι θα γίνει αύριο στην Πάτρα (5μ.μ.) και το κλειστό της Περιβόλας μεταξύ του Απόλλωνα και των Ικάρων Σερρών, το μεγάλο ντέρμπι κορυφής στην Α2 εθνική και ήδη στην αχαϊκή πρωτεύουσα ο μπασκετικός και όχι μόνο κόσμος ζει και αναπνέει προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Αναμέτρηση υψηλού βαθμολογικού ενδιαφέροντος και για τις δυο ομάδες που προέρχονται από δυο σερί ήττες και γνωρίζουν ότι μια τρίτη δεν θα είναι και ότι το καλύτερο γι' αυτήν που θα τη γνωρίσει.
Το εν λόγω παιχνίδι πάντως αναμένεται να διεξαχθεί σε ένα κλειστό γυμναστήριο στην Περιβόλα, με τη διοίκηση των μελανόλευκων από προχθές κιόλας να έχει θέσει στην κυκλοφορία τα εισιτήρια

Οξύτατη επίθεση Αλέκου Γαϊτανάρου στη διοίκηση του ΠΕΑΚ

Ο αντιπρόεδρος της ΝΕΠ, Αλέκος Γαϊτανάρος έκανε την εξής δήλωση: «Στο πλαίσιο του γενικότερου εκβιασμού που επιχειρείται αυτήν την χρονική περίοδο από την Πολιτεία εναντίον του ελληνικού λαού και την ίδια στιγμή που η γγΑ οφείλει στο σωματείο μας επιχορηγήσεις συνολικά 4 ετών, η ΝΕΠ δέχεται επίθεση και «εκβιασμό» προκειμένου το «Α. Πεπανός» να παραμείνει ανοικτό, με το ΠΕΑΚ να απαιτεί αύξηση της τάξης του 25% στο μίσθωμα για την χρήση του!
Και όλα αυτά ενώ το νερό στις δεξαμενές του κολυμβητηρίου δεν έχει την ιδανική θερμοκρασία, έτσι ώστε η αθλούμενη νεολαία της Πάτρας να κολυμπάει με ασφάλεια και ευχαρίστηση στην πισίνα.
Το κακό είναι ότι όλη αυτή η ιστορία μεθοδεύεται τις παραμονές του 19ου Κυπέλλου Χριστουγέννων, μια εκδήλωση-θεσμό, κατά την οποία η πόλη μας θα υποδεχτεί κόσμο από όλη την Ελλάδα, με τη ΝΕΠ να ενισχύει τον αθλητικό τουρισμό της Πάτρας σε δύσκολες εποχές.
Το σωματείο μας δεν έχει αντίρρηση να πληρώσει τα παραπάνω

"Καρέ" κορυφής στην Β΄ κατηγορία ανδρών ΕΣΚΑ-Η

Τέσσερις ομάδες συνέχισαν αήττητες στην Β΄ ΕΣΚΑ-Η ανδρών, με τα αποτελέσματα συνοπτικά να είναι τα παρακάτω: Ε.Φ.Α.-Κρόνος 65-66, Κεφαλλονιά-Σείριος 51-48, Παναχαϊκός-Πατρέας 31-72, Παραλία-Ποσειδώνας 61-41 και Τρίτωνας-Ν.Ε.Π. 60-66.
Η Βαθμολογία (Σε 2 αγώνες)
Παραλία 132-81 4
Πατρέας 118-84 4
Ν.Ε.Π. 134-127 4
Κρόνος 115-113 4
Κεφαλλονιά 99-97 3
Τρίτωνας 106-106 3
Ε.Φ.Α. 115-126 2
Σείριος 91-108 2
Ποσειδώνας 81-107 2
Παναχαϊκός 99-139 2
Στην επόμενη θα γίνουν

Κούγιας: "Η Παναχαϊκή θα εκδικηθεί αγωνιστικά και μόνο το Θρασύβουλο"

Κόντρα στον Θρασύβουλο, που πριν πέντε χρόνια με τη νίκη του στη Φυλή είχε στείλει στην "κόλαση" της Γ΄ εθνικής την Παναχαϊκή, όχι για δικό του όφελος όμως, αλλά για να γλιτώσει...τρίτος (Πανσερραϊκός) θα τεθεί στην Αγυιά την Κυριακή (3μ.μ.) η πατρινή ομάδα και ο Αλέξης Κούγιας είναι ξεκάθαρος στο μήνυμα που έστειλε σχετικά με την ομαλή διεξαγωγή του εν λόγω παιχνιδιού.
"Η Παναχαϊκή με την δική μου προεδρία δίνει σε κάθε αγωνιστική εξετάσεις φιλοξενίας με πολύ μεγάλη επιτυχία και αυτό θα γίνει και στο παιχνίδι της Κυριακής για όλη την αποστολή του Θρασύβουλου που θα έλθει στην Αγυιά.
Αγωνιστικά εκείνο που θα ζητήσω από τους παίκτες είναι να δώσουν τη δική τους απάντηση μέσα

Τέλος η αλλαγή χρήσης στο γήπεδο της Αγυιάς. Στο Φ.Ε.Κ. η σχετική απόφαση για δημοσίευση!

Άνευ αντικειμένου θα είναι, αν γίνει τελικά, η μεθαυριανή σύσκεψη φορέων της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής (μετά το τέλος του ματς με τον Θρασύβουλο) με φορείς του νομού για την ανάπλαση της Αγυιάς, στην οποία έβαλε "στοπ" η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας (ΣΧΟΠ) και το όλο θέμα θα κλείσει και νομικά, οριστικά και αμετάκλητα, με τη δημοσίευση στο φύλλο της κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ.) της απόφασης, με την οποία καμία απολύτως αλλαγή χρήσης όχι μόνο στην Αγυιά αλλά και σε ολόκληρη την Πάτρα δεν θα μπορεί να γίνει και θα παραμείνουν τα ισχύοντα!
Ήδη η σχετική απόφαση βρίσκεται στο εθνικό τυπογραφείο για να δημοσιευθεί και να αποτελέσει νόμο του κράτους και...πίσω δεν γυρίζει!
Κάτι το οποίο φαίνεται να αγνοούσε η μεγάλη πλειοψηφία της διοίκησης της ερασιτεχνικής,

Έξω από το «παιχνίδι» μένει μόνο η Βρετανία...

Έξω από το «παιχνίδι» μένει μόνο η Βρετανία, σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, οι οποίες αναφέρουν ότι τελικά οι 26 από τις 27 χώρες θα αποδεχτούν τη συμφωνία της δημοσιονομικής ένωσης.

Το τελικό κείμενο της ...
Συνόδου θα έχει την υπογραφή των 26 ηγετών, πράγμα που σημαίνει ότι η στάση του Κάμερον οδήγησε στην απομόνωση της Βρετανίας, την ώρα που το γαλλογερμανικό σχέδιο γινόταν δεκτό από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Πόσα λεφτά έφαγαν τελικά οι σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Με την ευκαιρία της αποκάλυψης περί της αμοιβής Αθεμπίγιο, μήπως μπορούμε να πληροφορηθούμε αν εξακολουθεί να πληρώνεται η στρατιά ξένων «σοφών» που ο κ. Παπανδρέου είχε προσλάβει και εγκαταστήσει στο Μαξίμου προκειμένου να αναδιοργανώσουν το πρωθυπουργικό γραφείο, το κράτος και δεν ξέρω τι άλλο;

Διότι, ως γνωστόν – ή μήπως όχι; - αυτοί......
απέκτησαν μισθό από την πρώτη στιγμή και με νομοθετική ρύθμιση.

Και επίσης θα θέλαμε να μάθουμε: Τι έγινε; Το αναδιοργάνωσαν το… τιμημένο ή όχι ακόμη;

Τους εξαπατούσαν μέσω διαδικτύου και τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Διεθνές οργανωμένο κύκλωμα, εξαπατούσε χρήστες του διαδικτύου και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, με πρόσχημα την εκταμίευση δήθεν υπέρογκων κληρονομιών ή κερδών από συμμετοχή σε διεθνή τυχερά παιχνίδια. 
Η εγκληματική ομάδα, που αποτελείτο από 37χρονο υπήκοο Καμερούν, 49χρονο Νιγηριανό και τρεις υπηκόους Ερυθραίας ηλικιών από 22 έως 31 ετών, έστελνε ηλεκτρονικά μηνύματα σε χρήστες του διαδικτύου για την εκταμίευση υπέρογκων χρηματικών ποσών από «κληρονομιές» ή κέρδη από διεθνή τυχερά παιχνίδια. Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν σε αρκετές περιπτώσεις, να εξαπατήσουν σημαντικό αριθμό χρηστών του διαδικτύου και να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά

Ένας στους έξι εφήβους είναι εθισμένος στο Διαδίκτυο

Το ποσοστό εθισμού των παιδιών ηλικίας 12 έως 18 ετών, που έλαβαν μέρος στην έρευνα, ανέρχεται στο 16%.


Το 80% των παιδιών χρησιμοποιεί το διαδίκτυο καθημερινά, με το 20% των χρηστών για περισσότερες από πέντε ώρες.
Αυτό αποκαλύπτει έρευνα στην Κύπρο, η οποία διεξήχθη από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Λατσιών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής του Εθισμού στο Διαδίκτυο.

27 εκατομμύρια αμερικανοί παίρνουν αντικαταθλιπτικά χάπια !

Τα νέα σκευάσματα φαίνεται να είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα ήδη υπάρχοντα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Περίπου 27 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ παίρνουν αντικαταθλιπτικά χάπια από το 2005, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι δεύτερης γενιάς.
 Είναι όλα εξίσου αποτελεσματικά, αναφέρει ο καθηγητής ψυχιατρικής του κεντρικού κολλεγίου ιατρικής του Τέξας, David Schlager. Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή του ποιου φαρμάκου είναι κατάλληλο για τον κάθε ασθενή, θα πρέπει να γίνεται βάσει του κόστους και των παρενεργειών.
 Οι ψυχίατροι με την σειρά τους, τείνουν να εκμεταλλευτούν το "σχεδιάγραμμα της παρενέργειας", ώστε να βρουν τα κατάλληλα φάρμακα για ξεχωριστές ομάδες ασθενών.

Pécresse: Συμφωνήσαμε να μην ξαναγίνει διάσωση αλά ελληνικά

Ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής εμφανίστηκε η υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας.

Ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής εμφανίστηκε η υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας, τονίζοντας ότι “όλες οι χώρες πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να κινηθούμε γρήγορα”.
Η V. Pécresse υπογράμμισε ότι υπήρξε συμφωνία να μην επαναληφθεί συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση χωρών της ευρωζώνης, όπως έγινε με την Ελλάδα. Πρόσθεσε ακόμη ότι: “Κανένα κράτος μέλος της ευρωζώνης δεν θα χρεοκοπήσει”. 
 Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό i-Tele, επεσήμανε ότι η Γαλλία πρέπει να κινηθεί γρήγορα για την επικύρωση της νέας διακυβερνητικής συνθήκης στην οποία θα μετέχουν οι 17 χώρες της ευρωζώνης και έξι ακόμη χώρες.

Γδύνονται και αλλάζουν ρούχα μέσα στο μετρό

Γδύνονται και αλλάζουν ρούχα μέσα στο μετρό

Καλλίγραμμες Ασιάτισσες τραβούν την προσοχή των επιβατών - Δείτε φωτογραφίες

Μία γυναίκα που γδύνεται και αλλάζει τα ρούχα της σε ένα βαγόνι του μετρό γεμάτο κόσμο, σίγουρα είναι ένα θέαμα που θα τραβήξει την προσοχή των επιβατών και κυρίως βέβαια των ανδρών.Αυτό ακριβώς εμφανίστηκαν να κάνουν καλλίγραμμες Ασιάτισσες, στο μετρό της Σαγκάης, προκαλώντας την έκπληξη των επιβατών. Σε φωτογραφίες και βίντεο που τράβηξαν οι επιβάτες και κυκλοφορήσαν στο διαδίκτυο οι κοπέλες φαίνονται να γδύνονται, μένοντας μόνο με μαγιό ή εσώρουχα, και να βγάζουν από μία τσάντα και να φοράνε άλλα ρούχα.

Το λιμάνι της Πάτρας βάζει τα γιορτινά του!

Το λιμάνι της Πάτρας βάζει τα γιορτινά του!

Στις 15/12 ανοίγει τις πύλες του το χριστουγεννιάτικο χωριό

Στο συνεδριακό κέντρο του ΟΛΠΑ στο λιμάνι της Πάτρας θα στηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό έκτασης 1.000 τετραγωνικών μέτρων που θα δεχτεί τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.Στο χωριό, που θα ανοίξει στις 15 Δεκεμβρίου και θα κλείσει στις 8 Ιανουρίου, θα βρει κανείς το σπίτι του Αη Βασίλη, όπου τα παιδιά θα μπορούν να του γράφουν γράμματα, ενώ η Χιονάτη και οι 7 νάνοι, ο Πινόκιο και το στρουμφοχωριό θα μετατρέψουν το χώρο σε ένα μέρος παραμυθένιο!

Πώς έφτασαν οι αρχές στη σύλληψη του Σειραγάκη

Πώς έφτασαν οι αρχές στη σύλληψη του Σειραγάκη

Ψάχνουν κι άλλους!

Δύο παιδιά οικογενειών οικονομικών μεταναστών ήταν εκείνα που άνοιξαν τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Ρεθύμνου για την σύλληψη του 47χρονου παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη.Παρά το γεγονός ότι οι ανήλικοι δεν ήταν ντόπιοι, είχαν το θάρρος - με τη βοήθεια των οικογενειών τους- πριν από περίπου ένα χρόνο και πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν τον προπονητή τους, αναφέροντας ότι είχε επιδείξει περίεργη συμπεριφορά απέναντι τους.

Ξεκίνησε η εφεδρεία και στον τομέα της Υγείας

Ξεκίνησε η εφεδρεία και στον τομέα της Υγείας

Απομακρύνονται 910 υπάλληλοι

Με απόφαση που υπέγραψε ήδη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, δέκα υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, εξακόσιοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τριακόσιοι στον τομέα της πρόνοιας, θα αποχωρήσουν άμεσα από την εργασία τους.Όπως είπε ο υπουργός, ποσοστό 10% των απομακρύνσεων εντάσσονται στο μέτρο της εφεδρείας και 90% είναι συνταξιοδοτήσεις. Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι το μέτρο της εφεδρείας δεν θα εφαρμοστεί σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Προσευχήθηκε για μεγαλύτερο στήθος...


Προσευχήθηκε για μεγαλύτερο στήθος

Η Salma Hayek δεν είχε πάντα αυτοπεποίθηση

Η Salma Hayek ανήκει στην κατηγορία των γυναικών που νιώθουν περήφανες για τις καμπύλες τους και τις τονίζουν. Η 45χρονη όμως δήλωσε στην αγγλική εκπομπή The Graham Norton Show ότι δεν είχε πάντα την αυτοπεποίθηση που έχει τώρα, ειδικά όταν μεγάλωνε. Παραδέχτηκε ότι την κορόιδευαν στο σχολείο επειδή δεν είχε στήθος. Επισκέφθηκε μάλιστα μία εκκλησία και έβαλε τα δάχτυλα της στο άγιο νερό και προσευχήθηκε στον Χριστό να αποκτήσει στήθος. Οι προσευχές της ακούστηκαν και με το παραπάνω….

Αναβλήθηκε η συζήτηση για τα απορρίμματα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πάτρα: Αναβλήθηκε η συζήτηση για τα απορρίμματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Και από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης

Αναβλήθηκε, τελικά, η λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας για το μείζον θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων. Από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Σώματος, πάντως, δεν έλειψαν και αυτή τη φορά, οι στιγμές έντασης.
Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν κάτοικοι του αρκτικού διαμερίσματος οι οποίοι ζητούν το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας. Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αν και συζητήθηκε, τελικά αποσύρθηκε, καθώς δεν βρέθηκε κοινός τόπος μεταξύ των παρατάξεων.

Με ιδιωτικό συμφωνητικό και όχι δικαστήριο θα λύνονται στο εξής τα συναινετικά διαζύγια

Με ιδιωτικό συμφωνητικό και όχι δικαστήριο θα λύνονται στο εξής τα συναινετικά διαζύγια  Μέτρα για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων

Δέσμη 80 νομοθετικών παρεμβάσεων για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης παρουσίασε την Πέμπτη ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Παπαιωάννου. Μεταξύ αυτών:
- Καταργείται η σημερινή πολύπλοκη διαδικασία θεώρησης των αποφάσεων και ο δικαστής παραδίδει το σχέδιο απόφασης υποχρεωτικά σε ηλεκτρονική μορφή.
- Θεσπίζεται το δικαίωμα αποζημίωσης των διαδίκων, λόγω υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης.
- Τα συναινετικά διαζύγια, θα λύνονται στο εξής με ιδιωτικό συμφωνητικό, παρουσία δικηγόρων και όχι στο δικαστήριο.

Στο δόκανο της εφορίας Πατρινή επιχείρηση με πλαστά τιμολόγια ενός εκατομμυρίου ευρώ

Πάτρα: Στο δόκανο της εφορίας Πατρινή επιχείρηση με πλαστά τιμολόγια ενός εκατομμυρίου ευρώ Δεν θα είναι οι μοναδική λένε οι γνωρίζοντες

Με την χρήση εικονικών τιμολογίων, συνολικής άξιας περίπου ενός εκατομμύριου ευρώ, μεγάλη Πατρινή επιχείρηση προσπάθησε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να αποφύγει φορολογικές της υποχρεώσεις. Τα τιμολόγια έχουν εκδοθεί από άλλη επιχείρηση στην Αθήνα και σύμφωνα με τους ειδικούς, από μια τέτοια συναλλαγή, ωφελημένοι βγαίνουν και οι δυο, εκδότης και αποδέκτης των τιμολογίων.
Είναι διαδεδομένη μορφή για την εξαπάτηση του Ελληνικού Δημοσίου η χρήση τέτοιων παραστατικών,   εξηγεί εφοριακός  υπάλληλος και μας αποκαλύπτει,  πως όλες οι Εφορίες της Πάτρας έχουν τέτοιου είδους ανοιχτές υποθέσεις, μετά από πολλές καταγγελίες, που φτάνουν καθημερινά στα γραφεία τους.

Κλειδώνουν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

 Κλειδώνουν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ - Eπιβάρυνση στη μεγαβατώρα από 2,3 έως 3,5 ευρώ Και ...καραμπόλες από τον ΕΦΚ στο αέριο

Φάκελος τιμολόγια ρεύματος, φαίνεται ότι έχει ανοίξει ενόψει των τελικών αποφάσεων που όπως όλα δείχνουν θα ληφθούν και θα εφαρμοστούν άμεσα από τις αρχές του νέου έτους. Ενόψει λοιπόν του «ποδαρικού» με αυξήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος, χθες δόθηκε μια πρώτη γεύση καθώς η ΡΑΕ παρουσίασε την εισήγησή της για τον περίφημο ΕΦΚ στο φυσικό αέριο. Ο φόρος αυτός είχε επιβληθεί από την 1η Σεπτεμβρίου και δεν είχε φτάσει στους καταναλωτές, καθώς τα τιμολόγια ρεύματος παρέμειναν σταθερά.
Καθώς όμως η εφαρμογή του φόρου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είχε αυξήσει σημαντικά το κόστος (η οριακή τιμή του συστήματος, με την οποία πληρώνονται όλοι οι παραγωγοί και όχι μόνο οι μονάδες φυσικού αερίου αλλά και οι εισαγωγείς συχνά βρισκόταν πάνω από τα 100 ευρώ, επιβαρύνοντας όλη την αλυσίδα της αγοράς) στις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος η ΔΕΗ θα επιζητούσε τη μετακύλιση της επιβάρυνσης από τον φόρο στην κατανάλωση.