Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Όταν ο Χατζηνικολάου, ως ΜΑΚΙ αντιδρούσε για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου...

Νοέμβριος του 1983, δύο χρόνια μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ηταν η εποχή όπου η δύναμη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην ανώτατη εκπαίδευση ήταν ακόμη πολύ μικρή, γύρω στο 10%. Με πρωτοβουλία του Κώστα Λαλιώτη είχε αποφασιστεί ο εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου να διαρκέσει 17 μέρες. Ηταν βλέπετε η δέκατη επέτειος. Εκείνη την εποχή ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου ήταν...γραμματέας της ΜΑΚΙ, της μαθητικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ήταν ο (“σκληρός” τότε) Βασίλης Μιχαλολιάκος και αντιπρόεδρος ο (φιλοβασιλικός και φιλοχουντικός ακροδεξιός και θαμώνας του ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ) Μανώλης (Μάνος) Μανωλάκος.

52% του προϋπολογισμού στους τοκογλύφους!

του Νίκου Μπογιόπουλου
 

Το 1932, όταν η Ελλάδα κήρυξε και επισήμως «χρεοστάσιο»... (σ.σ. χρεοκοπία, δηλαδή...) τα πράγματα είχαν φτάσει στο σημείο που... το 43% του προϋπολογισμού πήγαινε σε τόκους και χρεολύσια.

Αυτό ήταν και το καθοριστικό στοιχείο για την κήρυξη του «χρεοστασίου». Με τους τόκους και τα χρεολύσια να έχουν φτάσει τότε σε δυσθεώρητα ύψη, η χώρα ήταν αδύνατον πλέον να αντεπεξέλθει σε ένα τέτοιο αβάσταχτο φορτίο.

Ο Παπανδρέου ξεκινά τις εσωκομματικές διαδικασίες δηλώνοντας … παρών!

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ήταν δεδομένη. Άλλωστε τη μαρτυρούσε η όλη συμπεριφορά του μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου, αποκάλυψε σε στενούς του συνεργάτες, ότι μετά τις γιορτές ο ίδιος θα....
ανοίξει τις εσωκομματικές διαδικασίες προκειμένου να … ανανεώσει την παραμονή του στην αρχηγία του κόμματος.

Εμένα μη μου υψώνετε τη φωνή, κύριε Κακλαμάνη! ...

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ. Ο Κακλαμάνης τα 'χωσε στους οικονομικούς υπουργούς και κατήγγειλε τραπεζίτες και καναλάρχες...
 
"Καλέστε τους διοικητές των τραπεζών να σας πουν ποιοι βγάλαν τα λεφτά έξω" , είπε ο Απόστολος Κακλαμάνης από το βήμα της Βουλής, μιλώντας για θέατρο, που παίζεται μέσω των καταχρεωμένων στις τράπεζες, ΜΜΕ.

Οι νέοι βουλευτές διαγκωνίζονται του δελφίνους του ΠΑ.ΣΟ.Κ

«Ο διαγκωνισμός ηγετών και ηγετίσκων δεν μας αφορά. Αναφερόμαστε στη γενιά μας, είμαστε νέοι και στην πολιτικοί. Άλλωστε όλοι αυτοί που εμφανίζονται ως επίδοξοι δελφίνοι, έχουν κλείσει την πολιτική τους καριέρα έχοντας ο καθένας από 15 χρόνια και πλέον στην πολική ζωή του τόπου».
Αυτά είπε μεταξύ άλλων στους δημοσιογράφους ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος μαζί με...
άλλους δυο συναδέλφους του, τον Οδυσσέα Βουδούρη και τον Φραγκίσκο Παρασύρη θα παρουσιάσουν αύριο σε συνέντευξη Τύπου τις προτάσεις τους «για μια νέα πορεία» όπως δηλώνουν.

Ο μαλάκας...

... κατά Λαζόπουλο...

Ανέπτυξε τον επιστημονικό ορισμό της μαλακίας (πεοταλάντωση, εκπέμπουσα υδάτινα βλήματα επί φανταστικού στόχου, κλπ. ) και στη θέση της λέξης μαλάκας, πρότεινε-ζητώντας από τον Πάγκαλο να το προσέξει αυτό-τον...πεοταλαντωτή.

«Κίνηση» εκ των κάτω στήνεται στο ΠΑΣΟΚ

«Κίνηση» εκ των κάτω στήνεται στο ΠΑΣΟΚ από στελέχη που προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες, τάσεις, «ομάδες» και «στρατόπεδα»,  καθώς βλέπουν να πατώνει το κόμμα τους και αγωνιούν!
Όπως αναφέρουν σε κάλεσμα «σύντροφοι με κοινές αναγνώσεις, εκτιμήσεις, διαχρονική στάση και αγώνες, συμφωνήσαμε να συναντηθούμε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30, στο ξενοδοχείο Imperial (Πλ. Καραϊσκάκη), με κύριο στόχο να ενώσουμε δυνάμεις, να συντονίσουμε επεξεργασίες, να ανοίξουμε πρωτοβουλίες και δράσεις επανίδρυσης του πολιτικού χώρου, της δημοκρατικής και σοσιαλιστικής  παράταξης για την επαναφορά της πολιτικής στο προσκήνιο, για να μπορέσει ξανά η κοινωνία να συμμετάσχει στις πολιτικές αποφάσεις και να ασκήσει αποτελεσματικά τον δημοκρατικό έλεγχο.

Το ξανάπε: Δεν είμαι γατζωμένος σε καρέκλες...

Το 'πε και χειροκροτήθηκε για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν, όταν είπε "κάποιοι μου λένε ότι ήμουν άτυχος για...τη στιγμή που ανέλαβα την εξουσία" .

ΝΑΤΟποιούν τα Βαλκάνια, στήνουν παιχνίδια πολέμου και καταδικάζουν σε θάνατο τους Έλληνες αγρότες.

Η απόφαση του «Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης», με δικαίωση των Σκοπιανών, πέρα από την πλήρη ήττα του ανάπηρου ελληνικού πολιτικού συστήματος, καταδεικνύει την σαφή πια κατεύθυνση της Δύσης προς την ΝΑΤΟποίηση των Βαλκανίων και το στήσιμο συνθηκών πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Ευρώπης και......της Μεσογείου.

Π. Καμμένος: «Στον Γοργοπόταμο συνεργάστηκαν Ζέρβας-Βελουχιώτης»

«Εγώ έχω κανόνα πίστεως. Δεν αλλάζω τις αρχές μου. Είναι λάθος της ΝΔ η συμμετοχή σε αυτή την κυβέρνηση αλλά και το να στηρίξει τη δανειακή σύμβαση», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Real Fm».
Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, κατά τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία.

Ε, όχι κι έτσι...

Μαζεύουν υπογραφές, κατά του Χρυσοχοίδη...

Αν αρχίσουν τα Πειθαρχικά πριν από τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ο κίνδυος διάσπασης είναι ante portas.

Ο μακιαβελισμός ωχριά μπροστά στη σημερινή φρίκη

ΚΑΘΕ εποχή φέρνει μαζί της και την πολιτική της ηθική. Η εποχή της παγκοσμιοποίησης και της Νέας τάξης επιβάλλει και τη δική της πολιτική και ηθική. Παραδόξως το κτύπημα του ρολογιού της Ιστορίας της "νέας εποχής" μας μεταφέρει πίσω σε παλαιές εποχές ξεπερνώντας τες μάλιστα στην έκταση και τη "λεπτότητα" της απανθρωπιάς και κτηνωδίας τους.

ΥΠΗΡΞΕ καιρός, όπου οι νόμοι της πολιτικής μηχανής λεπτά επεξεργασμένοι από......
το Μακιαβέλι, θεωρούνταν σαν το αποκορύφωμα του κυνισμού.

Παραδέχτηκε πως ο Γιώργος είχε δίκιο...

... λέγοντας πως "στην Ευρώπη κινδυνεύει να συμβεί αυτό που... συνέβη και στην Ελλάδα" .
Τότε, ρε Αντώνη, γιατί τον βάραγες τόσο άσχημα το συγκάτοικό σου, το Γιώργο;

Απλα Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο!!!!


Κοντά στο σημείο που έχασε την ζωή του ο Αλέξης έχουν μεταφερθεί τα επεισόδια

Στην οδό Ναυαρίνου στα Εξάρχεια, πολύ κοντά στο σημείο που έχασε την ζωή του ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος, έχουν μεταφερθεί πλέον τα επεισόδια, με τους νεαρούς αντιεξουσιαστές να στήνουν πύρινα οδοφράγματα και να εκσφενδονίζουν πέτρες και βόμβες μολότοφ

ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ . ΔΑΓΚΩΝΕΙ !!!

Κρούστης Αντώνης

Ποιος διαφωνεί ότι κάθε φορά που ο άνθρωπος επεμβαίνει στα φυσικά φαινόμενα αυτά τον εκδικούνται; Κάπως έτσι είναι και η οικονομία σαν φυσικό φαινόμενο. Οι συνεχείς παρεμβάσεις στην ελεύθερη λειτουργία της ,την οδήγησε να μας δείξει απειλητικά τα κοφτερά της δόντια . Το γεγονός αυτό δεν δίδαξε κανέναν ,να περιοριστεί στη προστασία από τα φυσικά φαινόμενα ,αντιθέτως προσπάθησε να τα τιθασεύσει και πολλές φορές να τα εξαλείψει. Τώρα πληρώνουμε τις.....καλές αλλά ανόητες προθέσεις τους.

Επεισόδια έξω από τη Βουλή...

Μολότοφ και δακρυγόνα...

Νέα επεισόδια αυτή την ώρα στη πλατεία Συντάγματος με τους αστυνομικούς να έχουν πνίξει την περιοχή στα δακρυγόνα, και να...

Μέρκελ και Σαρκοζί: "Πήραμε το μήνυμα"

Τα πάνω κάτω έφερε η χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P ότι θέτει υπό καθεστώς επιτήρησης για πιθανή υποβάθμιση τις χώρες τις ευρωζώνης, μεταξύ αυτών και τη Γερμανία.

Με μια λιτή ανακοίνωση και σε ύφος επιδεικτικά ψύχραιμο αντέδρασαν η καγκελάριος Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί στην.........
χθεσινοβραδινή προειδοποίηση του πιστοληπτικού οίκου S&P, ότι θέτει υπό καθεστώς επιτήρησης για πιθανή υποβάθμιση τη Γερμανία κι άλλες 14 χώρες της ευρωζώνης, μεταξύ αυτών τη Γαλλία, τη Φιλανδία, τη Ολλανδία, τη Αυστρία και το Λουξεμβούργου, χωρών δηλαδή που μέχρι σήμερα αξιολογούνται με ΑΑΑ.

Χαίρεται η Τουρκία για την καταδίκη της Ελλάδας για τα Σκόπια!

Xαίρεται η Άγκυρα για την – βελούδινη, έστω – καταδίκη της Ελλάδας για το θέμα των Σκοπίων, καθώς το Δικαστήριο της Χάγης «μέτρησε» τις δηλώσεις του τότε Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή  περί άσκησης βέτο στο ΝΑΤΟ.  Έτσι σε σχετική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Χάγης κατά της Ελλάδας αναφέρονται τα εξής:

Ο ...αμισθί φίλος Αθεμπίγιο πήρε 180 χιλιάρικα!...

Ομολογία Παπακωνσταντίνου στη Βουλή...

Με το ...ευτελές ποσό των 180.000 ευρώ αμείφθηκε ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο, προκειμένου να εκπονήσει το "master plan" για την ανάπτυξη του Ελληνικού!
Πρόκειται για μια είδηση - βόμβα, που έρχεται, μάλιστα, δια επισήμων χειλέων, αφού σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε διαμηνύσει ότι ο Αθεμπίγιο ήταν...
προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού ο οποίος παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες δωρεάν...

Πόσο θα υποτιμηθεί η δραχμή, αν βγούμε από το ευρώ

Μπορεί οι Έλληνες, στη συντριπτική πλειοψηφία να θέλουμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να υποστηρίζουν ότι μας θέλουν στην παρέα τους, ωστόσο ο Ιαπωνικός οίκος Nomura, μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να ...φάει η Ελλάδα «κόκκινη κάρτα» από την ευρωζώνη.

Έχει υπολογίσει μάλιστα και πόσο θα υποτιμηθεί η δραχμή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως βέβαια και τα άλλα νομίσματα των χωρών του κλαμπ των PIGS.

Αποκάλυψη Wikileaks: Η Μέρκελ «εκβίαζε» τον Καραμανλή να πει τα Σκόπια «Μακεδονία»!

Το έγγραφο κανονικά θα αποχαρακτηριζόταν από εμπιστευτικό στις 22 Απριλίου του 2018, αλλά διέρρευσε στα Wikileaks. Δείτε υπό ποία πίεση οδήγησε ο Καραμανλής τα μέλη του ΝΑΤΟ να απορρίψουν ομόφωνα την ένταξη των Σκοπίων σε αυτό…
Το έγγραφο αναφέρει πως μόνο η Γερμανία απ’ όλα τα υπόλοιπα κράτη συντάσσεται με την πολιτική των ΗΠΑ και συμμερίζεται την απογοήτευση τους για το ελληνικό βέτο στην είσοδο της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ, ενώ τονίζει πως η ίδια η Μέρκελ δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα τις ημέρες πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, προκειμένου να πείσει τον Καραμανλή να βάλει νερό στο κρασί του!

Δύο «γαλάζιοι» ύποπτοι για μετακίνηση σε νέο κόμμα

Δυο τουλάχιστον βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θεωρούνται ύποπτοι από συναδέλφους τους πως εργάζονται συστηματικά στο παρασκήνιο και ετοιμάζουν μεθοδικά την έξοδο τους από την ΝΔ και την σταδιακή μετάβαση τους σε ένα νέο Μνημονιακό κόμμα.

Ο πολιτικός σχηματισμός αυτός, εκτιμάται από έμπειρους κοινοβουλευτικούς ότι θα δημιουργηθεί πριν τις.....εκλογές, συνεπικουρούμενος από δυνάμεις που προέρχονται τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την κεντροαριστερά αλλά και σε συνδυασμό με κινήσεις βουλευτών και παλαιότερων πολιτικών που σήμερα βρίσκονται εκτός του πολιτικού σκηνικού.

Πτώση στο Χ.Α. και στις διεθνείς αγορές...

Στις 17:08 ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρίσκεται στις 679,11 μονάδες, με πτώση 2,02%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 30,20 εκατ. ευρώ.

Η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου βρίσκεται στα 1,33810 δολάρια ενώ το spread του δεκαετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου διαμορφώνεται στις... 2. 786 μονάδες βάσης.

Οι δανειστές μας ποντάρουν τώρα στον θάνατό μας

Ναι, όσο απάνθρωπο και αν ακούγεται, είναι ένα γεγονός. Οι «δάνειες δυνάμεις», οι «διασώστες» μας, οι "σωτήρες" μας, αυτοί που μας (ξανα)δανείζουν σήμερα για να μας πάρουν τα πάντα αύριο, αποφάσισαν πως δεν τους αρκεί να κερδοσκοπήσουν από την ηλιθιότητα των πολιτικών της χώρας και εις βάρος του Ελληνικού λαού. Σκέφτηκαν πως ακόμη και ........ο θάνατος Ελλήνων πολιτών (λόγω των κυβερνητικών μέτρων που παίρνονται κατά διαταγή των "δανειστών" - τοκογλύφων) μπορεί να τους δώσει κέρδη!

Τα μεσάνυχτα ψηφίζεται ο προϋπολογισμός

Σήμερα τα μεσάνυχτα  θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012. Για σήμερα είχαν προγραμματιστεί δύο συνεδριάσεις της Ολομέλειας, η μία η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί και η άλλη στις 6 το απόγευμα, κατά την οποία θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και στο τέλος ο πρωθυπουργός.

Το... αριθμητήριο του ΠΑΣΟΚ και οι προσθαφαιρέσεις

Πρόσθεση και άλλων συνιστωσών;

Αφαίρεση στελεχών που θα κινήσουν γι’ αλλού;

Πολλαπλασιαμός των εν λόγω εξελίξεων;

Η μήπως το πάνε για διαίρεση έτσι όπως τραβάνε ο καθένας το δικό του σκοινί;

Εν αρχή ήταν η τρόϊκα των Λοβέρδου-Ραγκούση-Διαμαντοπούλου, στην........
πορεία προστέθηκε και ο Μόσιαλος, που έβαλαν το πρώτο λιθαράκι για την μετάβαση σε άλλη κυβέρνηση και τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Οι κινήσεις της Ελλάδας μετά τη Χάγη

Πολύ λεπτές είναι οι ισορροπίες πλέον στο θέμα των Σκοπίων. Στην κυβέρνηση έλαχε – είτε το επιθυμούσε, είτε όχι –  να αντιμετωπίσει μια καυτή πατάτα που ταλανίζει χρόνια τη χώρα.
Ο Λουκάς Παπαδήμος αμέσως μετά την απόφαση της Χάγης έκανε τις επαφές του με τους άλλους αρχηγούς των άλλων κομμάτων και ανακοίνωσε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί για το θέμα αυτό. Παρ’ όλα αυτά και με δεδομένο ότι ο Γκρουέφσκι δε δείχνει να αλλάζει στάση, οι προβλέψεις δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες…

Παπαδήμος-Βενιζέλος ετοιμάζουν ηρωική έξοδο από ... το ευρώ!

H τελευταία πράξη της τραγωδίας που βιώνει η χώρα τα τελευταία δύο χρόνια με την άνοδο στην εξουσία του συστήματος Γιώργου Παπανδρέου, φαίνεται ότι εισέρχεται στην τελευταία φάση της, την έξοδο της χώρας από το ευρώ, κάτι που πλέον μοιάζει αναπόφευκτο για να μπορέσει τουλάχιστον να επιβιώσει, αφού είναι αδύνατον να μιλήσουμε για ανάπτυξη πριν περάσουν κάποια δύσκολα χρόνια-άγνωστο πόσα:

Πρωτοφανές: έκλεισε η Βουλή τη μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού !


Το είδαμε κι αυτό στη Βουλή των Ελλήνων: για πρώτη φορά ίσως (στην πρόσφατη κοινοβουλευτική ιστορία τουλάχιστον) ο κατάλογος των ομιλητών για τη συζήτηση του προϋπολογισμού εξαντλήθηκε από το μεσημέρι. Το αποτέλεσμα ήταν το προεδρείο να αναγκασθεί να διακόψει για τη βραδινή συνεδρίαση, στην οποία θα μιλήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων και ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών!

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός, που έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με το ακριβώς αντίθετο που γινόταν κάθε χρονιά μέχρι τώρα στη συζήτηση του προϋπολογισμού: να διαγκωνίζονται οι βουλευτές για το ποιος θα προλάβει να μιλήσει…

«Οι ημέρες του Αλέξη»

«Οι ημέρες του Αλέξη»

Το χρονικό των γεγονότων του Δεκεμβρίου του 2008

«Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη». Αυτό το σύνθημα φώναζαν χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων της Ελλάδας την ταραγμένη βδομάδα του Δεκεμβρίου τρία χρόνια πριν. Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια. Ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος βρισκόταν μαζί με φίλους του στη συμβολή των πεζόδρομων Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Το πλήρωμα ενός περιπολικού πλησιάζει το σημείο και διαπληκτίζεται με τους νεαρούς. Το περιπολικό αποχωρεί, αλλά οι ειδικοί φρουροί

Στο «σφυρί» οικόπεδο του Α. Μικρούτσικου

Στο «σφυρί» οικόπεδο του Α. Μικρούτσικου

Τα χρέη πνίγουν τον παρουσιαστή

Τα οικονομικά προβλήματα για τον παρουσιαστή Αντρέα Μικρούτσικο δεν έχουν τελειωμό καθώς μετά από τη μεζονέτα στην Κηφισιά που έχασε σε πλειστηριασμό σειρά έχει και ένα «οικόπεδο-φιλέτο» στο Ντράφι.Στο οικόπεδο που έχει έκταση 2.500 τ.μ ο παρουσιαστής γνωστοποίησε πως ήθελε να χτίσει ένα σπίτι ενώ μόλις έμαθε ότι επρόκειτο να το χάσει προσπάθησε να το μεταβιβάσει στο γιο του προκειμένου να το «σώσει» αλλά δεν τα κατάφερε.Έτσι την Τετάρτη το πρωί θα πρέπει να πάει ο ίδιος ή ο νομικός του εκπρόσωπος στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου προκειμένου να γλιτώσει τον πλειστηριασμό.

Αδέλφια στη ζωή, συνεργάτες στην παρανομία

Αδέλφια στη ζωή, συνεργάτες στην παρανομία
Με ναρκωτικά και όπλα συνελήφθησαν στο σπίτι τους δύο αδέλφια ηλικίας 47 και 52 ετών στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Στις έρευνες που διεξήγαν οι αστυνομικοί στα σπίτια των δύο ανδρών στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γάλλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
-809 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
-ένα γραμμάριο περίπου κατεργασμένης κάνναβης-μία κυνηγετική καραμπίνα από την οποία είχε αφαιρεθεί ο μειωτήρας και η άδεια κατοχής της οποίας είχε λήξει.-μία αστυνομική ράβδος και τριάντα τρεις κροτίδες.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 8,5 εκατ. ευρώ

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 8,5 εκατ. ευρώ

Σε προγράμματα για την απασχόληση

Ποσό 8,5 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί συνολικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την υλοποίηση των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση, δράσεις που αφορούν την Κοινωφελή Εργασία, τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης και το Πρόγραμμα Κατάρτισης μέσω επιταγής ένταξης. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης κατά την συνάντηση που είχε την Δευτέρα στην Αθήνα με εκπροσώπους των Περιφερειών της χώρας, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Άννα Δαλαπόρτα.

Όταν το σεξ ως πράξη έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα

Ο Θάνος Ασκητής γράφει για το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης

Γιατί κάποιοι άνδρες εκσπερματώνουν γρήγορα και κάποιοι άλλοι όχι; Ποια είναι η ψυχολογία και η προσωπικότητα του άνδρα με πρόωρη εκσπερμάτιση; Η πρόωρη εκσπερμάτιση υπάγεται στο φάσμα των διαταραχών του οργασμού και αποτελεί τη συχνότερη σεξουαλική δυσλειτουργία αφού απασχολεί το 1/3 του ανδρικού πληθυσμού.

Προχωρεί ο φορέας διαχείρισης απορριμμάτων

Προχωρεί ο φορέας διαχείρισης απορριμμάτων

Καταργείται ο ΕΣΔΚΝΑ

Ένας φορέας με τη συμμετοχή του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα θα αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων μετά την κατάργηση του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, που αναμένεται έως το τέλος του χρόνου.Στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών εξηγούν, όπως γράφει το skai.gr, ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει νέος φορέας από το 2012, αυτό θα οδηγήσει και στην καθυστέρηση των έργων που είναι προγραμματισμένα.Σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή τεσσάρων  μονάδων επεξεργασίας

Ε.Ε.: Όχι ηλικιακό όριο στους διαγωνισμούς πρόσληψης Δικαστικών Επιμελητών

"Oποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να αποζημιωθεί μέσω δικαστικών διαδικασιών, σε περίπτωση που το αίτημά του απορριφθεί λόγω ηλικίας"

Μετά από σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη ότι παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία η ύπαρξη ανωτάτου ηλικιακού ορίου για την συμμετοχή σε διαγωνισμό πρόσληψης Δικαστικών Επιμελητών.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από καταγγελίες πολιτών, ο Ν. Χουντής είχε θέσει υπόψη της Επιτροπής τη διάκρισης λόγω ηλικίας και είχε τονίσει ότι “σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, για να πάρει κανείς μέρος στις γραπτές εξετάσεις  για το επάγγελμα του Δικαστικού Επιμελητή πρέπει να μην έχει υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας του”. Ζήτησε από την Επιτροπή να αποφανθεί αν η συγκεκριμένη προϋπόθεση είναι σύμφωνη με την κοινοτική νομοθεσία.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 8,5 εκατ. ευρώ

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 8,5 εκατ. ευρώ

Σε προγράμματα για την απασχόληση

Ποσό 8,5 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί συνολικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την υλοποίηση των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση, δράσεις που αφορούν την Κοινωφελή Εργασία, τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης και το Πρόγραμμα Κατάρτισης μέσω επιταγής ένταξης. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης κατά την συνάντηση που είχε την Δευτέρα στην Αθήνα με εκπροσώπους των Περιφερειών της χώρας, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Άννα Δαλαπόρτα.

“Καλώς ήλθατε στο κλαμπ!”

"Δεν έχω αναστατωθεί από αυτό, αλλά έχω εκπλαγεί" δήλωσε ο κ. Juncker στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk

“Καλώς ήλθατε στο κλαμπ”. Με αυτή τη διφορούμενη δήλωση ο κ. Γιούνκερ σχολίασε στο γερμανικό δίκτυο ZDF, τόσο την προσπάθεια Μέρκελ και  Σαρκοζί για δημοσιονομική ενοποίηση στο μπλοκ του κοινού νομίσματος αλλά και τις νέες απειλές της S&P για υποβάθμιση των χωρών που έχουν άριστη αξιολόγηση. Ωστόσο, ο κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε "παράλογη υπερβολή και άδικη" την προειδοποίηση της Standard & Poor’s για το ενδεχόμενο υποβάθμισης ευρωπαϊκών οικονομιών με αξιολόγηση ΑΑΑ. "Δεν έχω αναστατωθεί από αυτό, αλλά έχω εκπλαγεί" δήλωσε ο κ. Juncker στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

Πολύχρωμα ελαστικά αυτοκίνητων από τους Κινέζους

Οι ημέρες των παραδοσιακών μαύρων ελαστικών, στα αυτοκίνητα, αποτελούν παρελθόν

Οι Κινέζοι κατασκευαστές ελαστικών προσπάθησαν να δώσουν μία καλλιτεχνική πινελιά στο σχεδιασμό των αυτοκινήτων, καθώς, πλέον, ο αγοραστής θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το χρώμα των ελαστικών του.
Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι σχεδιαστές ελαστικών της Double Star Tires, με έδρα την Κίνα, “οι ημέρες των παραδοσιακών μαύρων ελαστικών στα αυτοκίνητα αποτελούν παρελθόν”. Σύμφωνα με την Double Star Tires, η εταιρεία έχει αναπτύξει μία νέα μέθοδο, όπου θα μπορεί να φτιάχνει λάστιχα σε οποιοδήποτε χρώμα της ζητηθεί.  Σημειώνεται πως και στο παρελθόν είχαν κυκλοφορήσει  πολύχρωμα λάστιχα, αλλά  μόνο για ποδήλατα. Ωστόσο, δεν

Ασπίδα για το πάρκινσον... ο καφές;

Η καφεΐνη προσφέρει οφέλη για την υγεία, σε κάποιες περιπτώσεις

Ένας καφές την ημέρα το πάρκινσον το κάνει πέρα. Πρόσφατες μελέτες επισημαίνουν τις προστατευτικές ενέργειες του καφέ, ενάντια στις ασθένειες του εγκεφάλου, ειδικά του Πάρκινσον.
Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στα γονίδιά μας, λένε οι επιστήμονες. Τελευταία, μία ομάδα αμερικανών ερευνητών επιδίωξε να προσδιορίσει τα γονίδια που θα μπορούσαν να ευθύνονται για τα αποτελέσματα της καφεΐνης στο πάρκινσον. Διαπιστώθηκε, πως οι συμμετέχοντες που έφεραν τους τύπους συγκεκριμένων γονιδίων με την ονομασία GRIN2A, λάμβαναν περισσότερα οφέλη από την καφεΐνη ενάντια στην νόσο.

“Πόντιος Πιλάτος” το Δημόσιο για την εφεδρεία

Αναθέτουν σε ιδιωτικές συμβουλευτικές εταιρείες να αναλάβουν την ευθύνη της μελέτης.

Σε ιδιωτικές εταιρεία αναθέτει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μελετήσουν το ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα, το υπουργείο, επιχειρώντας να αποποιηθεί την ευθύνη να αποφασίσει ποιοι θα φύγουν από υπηρεσίες, θα μεταταγούν ή ποιοι οργανισμοί έχουν περισσότερους υπαλλήλους από όσους χρειάζονται, αναθέτει σε συμβουλευτικές εταιρείες να λάβουν τα στοιχεία από τις γενικές γραμματείες και να μελετήσουν πόσες αποχωρήσεις και προσλήψεις θα γίνουν μέχρι το 2015 στο Δημόσιο, ενώ θα αναλάβουν και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών. 
Με νέα πρόσκληση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία δημοσιεύτηκε χθες,

10 συνήθειες που χαλάνε τα δόντια μας

Αρκετοί είναι οι "ύπουλοι" εχθροί μιας όμορφης οδοντοστοιχίας

Ένα ωραίο χαμόγελο είναι ο καθρέφτης του προσώπου μας. Υπάρχουν όμως κάποιες κακές συνήθειες που έχουμε σε καθημερινή βάση, που μπορεί να καταστρέψουν την εικόνα μας και να χαλάσουν τα δόντια μας.
Μερικές από αυτές, ίσως ούτε καν τις... φανταζόμαστε:
  • Τα παγάκια. Πολλοί από μας πίνουμε τα αναψυκτικά μας ή το νερό με παγάκια. Βέβαια αυτό δεν ενοχλεί . Αυτό που είναι καταστροφικό είναι όταν τρώμε τα παγάκια, με αποτέλεσμα να σπάσουμε κάποιες φορές ένα ή περισσότερα δόντια.

Απεργούν οι εξεταστές διπλωμάτων οδήγησης

Δε θα διενεργούνται εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, μέχρι τη λήξη της απεργίας, η οποία ακόμη δεν έχει οριστεί. Οι εξεταστές υποψηφίων οδηγών αντιδρούν στην κατάργηση του ειδικού επιδόματος που έπαιρναν. Ζητούν να μη γίνει περικοπή του επιδόματος για την εκτός ωραρίου εργασία που προσφέρουν, αφού η πρακτική εξέταση των υποψήφιων οδηγών διεξάγεται μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας τους.
Το επίδομα αυτό μειώθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ στην πρόθεση της κυβέρνησης είναι να το καταργήσει, στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου που ισχύει από την 1η Νοεμβρίου του 2011. Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας σημειώνεται:

Νέα κίνηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για να συζητήσουν "το σήμερα και το αύριο" του κόμματος.

Πυκνώνουν οι κινήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των όποιων εσωκομματικών εξελίξεων.
Το ερχόμενο Σάββατο στελέχη που πρόσκεινται στο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Γ. Παναγιωτακόπουλο, θα συναντηθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για να συζητήσουν "για το παρόν και το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης".
Σε κείμενο που συνυπογράφουν, επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως "το ύστερο ΠΑ.ΣΟ.Κ αντί να αντιστρέψει την τροχιά των δυσμενών δεδομένων μετά από την πενταετή παρουσία της Ν.Δ «παγιδεύτηκε» και άσκησε πολιτικές του εκκρεμούς ανάμεσα σε κείνο που είναι "λιγότερο ή περισσότερο κακό για τη χώρα", με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε καθεστώς επιτήρησης και ελεγχόμενης χρεοκοπίας αδυνατώντας να εξυπηρετήσουμε το χρέος. Οι ευθύνες είναι μεγάλες,

Στη λίστα των τρομοκρατών το κίνημα Occupy London

Στη λίστα των τρομοκρατών το κίνημα Occupy LondonΜπήκαν στην ίδια μοίρα με την Αλ Κάιντα
«Λόγο ανησυχίας» αποτελεί για την αστυνομία του Λονδίνου το κίνημα Occupy London, το οποίο κατατάσσεται σε λίστα με τις τρομοκρατικές κινήσεις της πόλης, που εστάλη σε διάφορες επιχειρήσεις.Το έγγραφο προκάλεσε την οργή των διαδηλωτών, αφού η αστυνομία τους βάζει στην ίδια μοίρα με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα και οι Farc στην Κολομβία. «Καθώς παγκοσμίως το κίνημα Occupy δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι ύφεσης, είναι πιθανό ότι οι ακτιβιστές φιλοδοξούν να εντοπίσουν άλλες θέσεις για να καταλάβουν, ειδικά εκείνες που ταυτίζουν με τον καπιταλισμό» αναφέρει το έγγραφο.

Στις εφορίες το δώρο των Χριστουγέννων

Στις εφορίες το δώρο των Χριστουγέννων

Εφτά φορές στο ταμείο θα πάνε οι φορολογούμενοι

Στην εφορία θα... καταθέσουν οι φορολογούμενοι το δώρο των Χριστουγέννων. Οι υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του έτους είναι «βουνό» καθώς θα πρέπει να πληρωθούν η έκτακτη εισφορά, το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο φόρος εισοδήματος για τις δηλώσεις που εκκαθαρίστηκαν εντός του Νοεμβρίου, τα τέλη κυκλοφορίας, φόροι που αφορούν εκπρόθεσμες δηλώσεις, η περαίωση, ενώ θα παραληφθούν και τα εκκαθαριστικά για το ΕΤΑΚ του 2009 και τον ΦΑΠ του 2010.