Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ανοίγει το πρώτο στον κόσμο σχολείο του σεξ


Ένα σχολείο πολύ διαφορετικό από τα άλλα, ανοίγει για πρώτη φορά στον κόσμο, με σκοπό να διδάξει την τέχνη της ερωτικής πράξης.

Πρόκειται για το Austrian School of Sex λίγα χιλιόμετρα έξω από την Βιέννη, το οποίο έχει μαθήματα που περιλαμβάνουν αρχαία και σύγχρονη ιστορία του σεξ, ενώ οι σεξουαλικές σχέσεις και οι τεχνικές των χαδιών είναι από τα βασικά μαθήματα της σχολής.
Η Ylva Maria Thompson, διευθύντρια της σχολής, υποστηρίζει πως «έχουμε εκπαιδεύσει το μυαλό μας,τους μυς μας, το σώμα μας, αλλά πόσο καλά

Κρίση πανικού: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται


Κρίση πανικού: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται

Η διαταραχή πανικού είναι από τις πιο συχνές ψυχικές παθήσεις, κατά την οποία το άτομο παρουσιάζει αιφνίδια και απρόσμενα επεισόδια έντονου φόβου και άγχους.

Τα επεισόδια αυτά ονομάζονται κρίσεις πανικού και η διάρκειά τους μπορεί να

Τι ΕΞΆΓΕΙ η ΕΛΛΑΔΑΤης Δήμητρας Μανιφάβα.
Οι περισσότεροι Έλληνες άκουσαν πρώτη φορά για την ύπαρξη των Νησιών Φόκλαντ το 1982, λόγω της πολεμικής σύρραξης μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Αργεντινής.
Και μάλλον οι περισσότεροι τα....

ξέχασαν από τότε.
Πολύ λιγότεροι -ειδικά αν δεν ασχολούνται με τη ναυτιλία- είναι όσοι γνωρίζουν τις Νήσους Μάρσαλ (ουδεμία σχέση με το Σχέδιο Μάρσαλ), οι οποίες βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό,

Η δίαιτα σώζει από τον διαβήτη


Η δίαιτα σώζει από τον διαβήτη

Η «θαυματουργή» θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 2 φαίνεται ότι δεν κρύβεται στις μακροχρόνιες φαρμακευτικές αγωγές αλλά σε κάτι πολύ απλούστερο. Νέα επιστημονική έρευνα έδειξε ότι η ασθένεια μπορεί να αντιστραφεί σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών, αν ο ασθενής ακολουθήσει διατροφή χαμηλή σε θερμίδες.

Χουντικά «σταγονίδια» κατακλύζουν την Ευρώπη..

Δεν είναι μοντάζ.
Η καρπαζιά είναι αληθινή. Τη νιώθουμε όλοι μας άλλωστε..

Ψάχνουν για χουντικά «σταγονίδια» μέσα στον ελληνικό στρατό, μπας και ξεγελάσουν τον κόσμο και κατ αντιδιαστολή φανούν αυτοί ως δημοκράτες.

Στον αέρα το deal Eurobank-Alpha.


Κλειστές βρήκε τις πόρτες των διεθνών οίκων στο Λονδίνο η πρόεδρος του ομίλου της Alpha Bank, κ. Γιάννης Κωστόπουλος. Ο έλληνας τραπεζίτης επισκέφτηκε το City για να διερευνήσει τις διαθέσεις των ξένων διαχειριστών σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η νέα τράπεζα Αlpha – Eurobank. Δυστυχώς όμως βρέθηκε προ εκπλήξεως. Οι πανίσχυροι επενδυτικοί δεν έδειξαν καμία διάθεση να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ και του διαμήνυσαν πως ούτε αυτοί ούτε οι πελάτες στους θα ρισκάρουν τα χρήματά τους σε ένα τόσο ρευστό οικονομικό και χρηματιστηριακό περιβάλλον.
Τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν οι fund managers, πέραν της άσχημης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και των σεναρίων περί χρεοκοπίας, αφορούσαν την άσχημη χρηματοοικονομική κατάσταση της Eurobank.

Η Standard & Poors υποβάθμισε 5 απο τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ


Στο στόχαστρο του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's βρέθηκαν οι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες. Ο οίκος υποβάθμισε τις αξιολογήσεις των Citigroup, Bank of America, Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley. Αναλυτικότερα:


Citigroup: Υποβάθμιση σε A- από A προηγουμένως.
Bank of America: Υποβάθμιση σε A- από A προηγουμένως.

Δέκα φωτογραφίες που δεν πιστεύεις πως είναι πραγματικές!!!!!


Νέα από τον κόσμο
Περίεργα γεωλογικά φαινόμενα, σκηνές που κόβουν την ανάσα, τέλειος συγχρονισμός. Όταν ο φωτογράφος έχει «μάτι», το photoshop περισσεύει! Δείτε τις 10 πραγματικά εκπληκτικές φωτογραφίες...!

Τα 8 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο!


Η απογείωση και η προσγείωση είναι πάντα το πιο επικίνδυνο σημείο της πτήσης για τα αεροσκάφη. Όταν όμως, αυτές πραγματοποιούνται σε…

αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες, τότε η επικινδυνότητα μεγαλώνει. Παρόλα αυτά ψηλά βουνά και απότομα βράχια, πολυσύχναστες παραλίες και κεντρικοί δρόμοι δεν φαίνεται να πτοούν τους πιλότους, πόσω μάλλον τους ταξιδιώτες! Καλού κακού, όμως, όταν πρόκειται να βρεθείτε στα 8 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια

Αν τυπώσουν χρήμα η κρίση θα επιλυθεί εύκολα


Η ατελείωτη οικονομική κρίση της Ευρώπης, μπαίνει σε μια νέα καταστροφική φάση. Υπάρχει ο κίνδυνος ακόμη και της διάλυσης της ευρωζώνης, με οδυνηρές συνέπειες για όλους, και όχι μόνο την Ευρώπη.

Αυτό όπως που οι περισσότεροι παραβλέπουν, εν μέσω των τριγμών της αγοράς, και των....

Υπάρχει ζωή μετά το ευρώ;

«Το ζήτημα πια έχει τεθεί.
Ή θα συνεχίζουμε να γονατίζουμε ή θα υψώσουμε άλλον πύργο,
ατίθασο απέναντί τους»
(Μιχάλης Κατσαρός, Κατά Σαδδουκαίων)

ΥΠΕΡΗΦΑΝΕ ΛΑΕ…Οι προβλέψεις της Στατιστικής Αρχής ή πώς τη λένε, για την ανεργία το 2012 κάνουν λόγο για 21%. Οι προβλέψεις του Σάββα Ρομπόλη από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, είναι στο 25%.
Η ανεργία θα είναι μεγαλύτερη. Σε αυτά τα ποσοστά που αναφέρουν δεν υπολογίζουν τους δημόσιους υπαλλήλους που θα βγουν στην εφεδρεία και για 2 χρόνια θα παίρνουν το 60% του μισθού τους.

Πήραμε 8 δις και χάσαμε 14 δις ευρώ.


Σύμφωνα με δήλωση του Διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλου, τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο υπήρξε απώλεια τραπεζικών καταθέσεων ύψους 13-14 δις ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Προβόπουλο, η εκροή των καταθέσεων συνεχίστηκε και τον Νοέμβριο.

Δηλαδή την ώρα που ολόκληρη η χώρα αγωνιούσε και προσπαθούσε να πάρει την 6η δόση ύψους 8 δις ευρώ, την ίδια στιγμή...
έφευγαν από τις ελληνικές τράπεζες 14 δις ευρώ.

Από τα στρατόπεδα θα εξάγουμε «Ηλιο» στους Γερμανούς; Τι προβλέπει το πρόγραμμα


Στα 3-4 δισ. ευρώ θα κυμαίνεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου, το ετήσιο όφελος για την Ελλάδα από την υλοποίηση του προγράμματος εξαγωγής ηλιακής ενέργειας «Ηλιος».

Παρουσιάζοντας στη Βουλή το σχέδιο, εξήγησε ότι πρόκειται για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων δυναμικότητας 10.000 μεγαβάτ και ότι γι' αυτό απαιτούνται 200.000 στρέμματα.

Δεκαεπτά εντυπωσιακά «κόλπα» που μπορεί να κάνει το ανθρώπινο σώμα !


Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με το σώμα μας, ωστόσο είναι ελάχιστοι εκείνοι που γνωρίζουν τα παρακάτω απίστευτα κόλπα που μπορεί να κάνει το ανθρώπινο σώμα.
Εάν σας γαργαλάει ο λαιμός σας, ξύστε το…
αυτί σας
Ένας έξυπνος τρόπος για να απαλλαγείτε από το γαργαλητό που νιώθετε στο λαιμό σας, είναι να ξύσετε το αυτί σας.


Σύμφωνα με τον Δρ. Scott Schaffer, πρόεδρο του Κέντρου Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γκίμπσμπορο του Νιού Τζέρσεϊ, όταν

Αντιγερμανικός άνεμος στην ΕΕ...Toυ Γιώργου Δελαστίκ

Ποτέ άλλοτε μετά την εποχή που ακολούθησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν υπήρχε τόσο έντονος αντιγερμανισμός στην Ευρώπη όσο σήμερα, ιδίως τους τελευταίους μήνες. Από τους Γάλλους και ...

Ι Σ Λ Α Ν Δ Ι Α: 3 χρόνια μετά!Όπως ο φοίνικας αναδύεται από τις στάχτες τoυ, ετσι κανει και η Ισλανδία, ταχύτερα μαλιστα από ό, τι θα μπορούσε κανείς να προβλέψει.


Τρία χρόνια μετά την οικονομική κρίση, όπου ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα κατέρρευσε και η αξια της Ισλανδικης κορωνας μειωθηκε στο μισο, η οικονομία της Ισλανδίας ειναι σημερα και πάλι σε άνοδο, έστω και με μικρά βήματα.

Le Figaro:"H Ευρώπη χρωστάει, εδώ και 2.500 χρόνια ,στην Ελλάδα!"


Για ένα χρέος που κρατάει εδώ και 2.500 χρόνια κάνει λόγο η Γαλλική Le Figaro, της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα, με άρθρο που υπογράφουν δύο Γάλλοι καθηγητές Φιλοσοφίας, αναλύοντας και ποιο ειναι το χρέος της Ευρώπης αυτή την στιγμή.

Οι δύο καθηγητές Τιερί Φορμέ και Μαρτέν Στεφένς, του γαλλικού πανεπιστημίου του Μετς αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Μιλάμε διαρκώς για

Νομιμοποιημένος Ιμπεριαλισμός με φόντο την Οικονομία !!!Έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο όπου η καταπάτηση γης αποτελεί νόμιμη ενέργεια ως απόρροια της Οικονομικής θεωρίας – πολιτικής.

Συχνά πυκνά ακούω γύρω μου τη φράση ‘’ότι δε κατάφεραν το ‘40, θα το καταφέρουν τώρα’’.

Ποτέ μου δεν έδινα σημασία σε τέτοιου είδους σκέψης αφού λίγο πολύ τις θεωρούσα αποτελέσματα πεπαλαιωμένων αντιλήψεων της προηγούμενης γενιάς.
Αυτή τη φορά όμως έδωσα λίγη περισσότερη προσοχή…

Ο λόγος φυσικά γίνεται για τη Γερμανία και τις ιδιωτικοποιήσεις. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το ψηφισμένο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα,

Τον Μαρκ Τουέην τιμά η Google σήμεραΣτον Μάρκ Τουέην είναι αφιερωμένο το σημερινό λογότυπο της Google, η οποία γιορτάζει τα 176α γενέθλια του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα.


Ανοίγοντας τον browser σας στην σελίδα της Google, θα δείτε το doodle της που απεικονίζει μια σκηνή από το πολύ γνωστό μυθιστόρημα του Τουέην, «Οι περιπέτειες του Τομ Σόγερ».

Άχρηστη θεωρούν την εφεδρεία οι ευρωπαίοι.


Εντονότατες πιέσεις ασκήθηκαν από τους ευρωπαίους εταίρους μας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο για το θέμα της εφεδρείας των δημοσίων υπαλλήλων, ασκώντας του εντονότατη κριτική.

Ουσιαστικά οι ευρωπαίοι εταίροι μας χαρακτήρισαν άχρηστη την εφεδρεία και...

Ο ΥΦΕΘΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά για Εύελπι και πραξικόπημα!


“Λάδι στη φωτιά” έριξε για το θέμα του Εύελπι και των όσων έγιναν στον αμφιθέατρο της Σχολής ,ο ΥΦΕΘΑ Κ.Σπηλιόπουλος!

Ο κ.Σπηλιόπουλος σε άλλη γρμμή απ΄ αυτή του ΥΕΘΑ που λέει ότι “περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να ληφθούν αποφάσεις”,έδωσε άλλη διάσταση στο ζήτημα ,λέγοντας ”όλα αυτά δημιουργούν συνειρμούς ενδεχομένως πιο προχωρημένους και μας φέρνουν και στο παρελθόν, γιατί γεγονότα τέτοια και στο παρελθόν τα άφησαν κάποιοι άλλοι να έχουν μεγέθυνση. Γιατί να

Εμεινε με το σώβρακο και ...φώναζε: «Θα σας γ….όλες»!...


ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
Τρομακτικό ταξίδι στην εθνική οδό – Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, που είχε μαζί του ψαλίδι, έμεινε με το εσώρουχο και απειλούσε τις άτυχες γυναίκες που βρίσκονταν μέσα… Δεν μπορούσαν να φανταστούν τον εφιάλτη που θα ζούσαν, οι επιβάτες του λεωφορείου, που...

Τραπεζικό σωσίβιο από 6 κολοσσούς του κόσμου


Σοβαρότατη προσπάθεια ραγδαίας αλλαγής-βελτίωσης του κλίματος ανακοινώθηκε πριν από λίγο με την ανακοίνωση ενός τεράστιου τραπεζικού deal.

Μόνο τα ονόματα των τραπεζών που συμμετέχουν προκαλεούν δέος, αφού μιλάμε για την ΕΚΤ και τις κεντρικές τράπεζες από ΗΠΑ, Ιαπωνία, Αγγλία, Ελβετία και Καναδά.

Ποιά είναι η συμφωνία και οι επιπτώσεις της


Από τώρα μας δεσμεύουν με νέα μέτρα οι ΕυρωπαίοιΑφού πήραμε την 6η δόση οι Ευρωπαίοι ξεκινάνε να μας σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό ώστε, όχι μόνο να τηρήσει η Ελλάδα τα μέτρα και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί για το υπάρχον πρόγραμμα, αλλά να δεσμευτεί και για το νέο πρόγραμμα.
Τι σημαίνει αυτό;

Ανέκδοτο σπαρταριστ​ό...


Η δασκάλα παρουσιάζει στους μαθητές ενός αμερικάνικου σχολείου έναν καινούριο συμμαθητή τους, τον Ιάπωνα Σακίρο Σουζούκι.
Το μάθημα αρχίζει με ερωτήσεις αμερικανικής ιστορίας...
«Για να δούμε», λέει η δασκάλα, «Ποιος είπε: Δώστε μου ελευθερία ή δώστε μου θάνατο;»
Κανείς δεν σηκώνει το χέρι του εκτός από τον καινούριο.
«Ο Πάτρικ Χένρι, το 1775, στη Φιλαδέλφεια», απαντά.
«Μπράβο, Σουζούκι».
«Και ποιος είπε: Κυβέρνηση του λαού από το λαό και για το λαό;» ξαναρωτά την τάξη η δασκάλα.

Δοκιμαστικές συναλλαγές σε δραχμές!


Νέα σενάρια περί επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, πυροδοτεί δημοσίευμα της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο κορυφαίες διεθνείς εταιρείες συναλλαγών ξεκίνησαν την...
Κυριακή δοκιμαστικές ηλεκτρονικές συναλλαγές σε..δραχμή.

Διαβάστε τα 7 πράγματα που λένε οι γυναίκες και εκνευρίζουν απίστευτα τους άντρες!!!


Υπάρχουν 7 πράγματα που λένε οι γυναίκες και εμείς οι άντρες όταν τα ακούμε γινόμαστε θηρία. Διαβάστε τα και δείτε αν σας θυμίζει κάτι!!!7.Ένα πράγμα είναι ότι ο άντρας πρέπει να είναι ψηλότερος...διότι πρέπει να τις προστατεύει. Το ύψος για τις γυναίκες δίνει και ένα κύρος!!!

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDSΔράσεις ενημέρωσης προκειμένου να επιτευχθεί η πρόληψη των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και του AIDS αλλά και για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το στίγμα και τον αποκλεισμό των οροθετικών ατόμων διοργανώνει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ..

Στο πλαίσιο αυτόέχει σχεδιαστεί και υλοποιείται Εκστρατεία Πρόληψης για

Ξεκινά η τριήμερη απεργία στην «Ελευθεροτυπία»Από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης ξεκινά η τριήμερη απεργία των εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία», όπως αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, της ΕΣΠΗΤ, της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Παρέμβαση «ανάσα» των Κεντρικών Τραπεζών για την οικονομία...

Συντονισμένη παρέμβαση για τη στήριξη της ρευστότητας του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έξι Κεντρικές Τράπεζες.
Παρέμβαση «ανάσα» των Κεντρικών Τραπεζών για την οικονομία
Όπως ανακοινώθηκε, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και...


οι Κεντρικές Τράπεζες του Καναδά, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιαπωνίας και της Ελβετίας συμφώνησαν να μειώσουν το κόστος συμφωνιών ανταλλαγής δολαρίων κατά 50 μονάδες βάσης από τις 5 Δεκεμβρίου.

Ύφεση έως το 2015 και έξοδο από ευρώ προβλέπει για την Ελλάδα η Citigroup

Χρεοκοπίες Ελλάδας, Πορτογαλίας και έξοδος από το ευρώ και σαφώς ύφεση έως το 2015
για την Ελλάδα προβλέπει o αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός Citigroup, ενώ εκτιμά επίσης ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 5,6% φέτος, κατά 4,9% το 2012 και 3,1% το 2013 σε αντίθεση με όλες τις προβλέψεις που κάνουν λόγο για επιστροφή στην ανάπτυξη το 2013.
Ο οίκος προειδοποιεί ότι το νέο πακέτο διάσωσης σε....
συνδυασμό με το κούρεμα των ομολόγων δεν είναι αρκετά για να αποκαταστήσουν τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών.

Υπολογίστε πόσα θα πληρώσετε για τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε και επίσημα το καθεστώς καθορισμού των τελών κυκλοφορίας για το 2011 και το 2012 υιοθετώντας το κριτήριο του κυβισμού για τα ήδη κυκλοφορούντα οχήματα, αλλά και εκείνο των εκπομπών ρύπων για όσα ταξινομηθούν από 1/11/2010. Ας δούμε πως διαμορφώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα που θα έχουν ταξινομηθεί μέχρι 31/10/2010, αλλά και για αυτά που θα πωληθούν από 1/11/2010 και εξής.
Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας του 2011 και των επομένων ετών θα έχουν τα υβριδικά επιβατικά oχήματα, αν έχουν ταξινομηθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 και ο κυβισμός τους δεν ξεπερνά τα 1.929 κ.εκ. Απαλλάσσονται επίσης τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Αλβανοί οπλισμένοι στα χέρια της αστυνομίας στο Αγρίνιο

Υστερα απο παρακολούθηση η υποδιεύθυνση ασφαλείας Αγρινίου το τμήμα δημόσιας τάξης έπιασε δύο Αλβανούς οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν 2 Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι.Οι πληροφορίες του Onairnews μιλάνε για κακοποιούς που έκαναν διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της..... Δυτικής Ελλάδας κυρίως σε κοσμηματοπωλεία και σε άλλα καταστήματα.

Εθνικό νόμισμα της Ελλάδας το δολάριο;

Αμερικανικό σχέδιο για υιοθέτηση του δολαρίου ως εθνικού νομίσματος από την Ελλάδα αποκαλύπτουν τα «Επίκαιρα» στο τεύχος που κυκλοφορεί την Πέμπτη.
Το σχέδιο, όπως αναφέρεται σε σχετικό Δίκτυο του περιοδικού, προβλέπει ως καταρχάς πεδίο εφαρμογής του την Ελλάδα και βασίζεται

Αρχίζει το σίριαλ της… επόμενης δόσης

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Δείτε μόνο πόσοι μήνες χρειάστηκαν για να επουλωθεί το τραύμα από την κόντρα του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Πολ Τόμσεν και τους υπόλοιπους αξιωματούχους της τρόικας, που στις αρχές Σεπτεμβρίου, έφυγαν περίπου…
διωκόμενοι από την Ελλάδα, για να τους παρακαλάμε στη συνέχεια να επιστρέψουν.

Το θρίλερ διαρκείας έληξε απόψε, με το Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα. Έτσι, … κουνάμε όλοι μαζί το μαντίλι στο Μνημόνιο Ι, που θα παραχωρήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων τη θέση του στο Μνημόνιο ΙΙ. Επομένως, η επόμενη δόση-μαμούθ δεν θα είναι η 7η, αλλά η 1η της νέας δανειακής σύμβασης.

Ο Παπανδρέου οφείλει να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες

Συνεχίστηκαν και χθές οι συναντήσεις του Γιώργου με κορυφαίους υπουργούς και βουλευτές. Το αντικείμενο ήταν οι εσωκομματικές εξελίξεις και η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ παρ’ όλα αυτά τα χαρτιά μένουν ακόμα κλειστιά…
Πλέον αφού και η έκτη δόση εγκρίθηκε εχθές από το Eurogroup, το τελευταίο εμπόδιο πριν τις αλλαγές, δείχνει να ξεπεράστηκε.

Ο Σαμαράς τον χαβά του...

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Αμετακίνητη στην άποψη ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου εκτιμά πως το χρονικό διάστημα που απομένει είναι πάρα πολύ μικρό για να υλοποιηθούν οι... δεσμεύσεις που έχει λάβει η παρούσα κυβέρνηση και άρα θα πρέπει να έχει μια μικρή παράταση ζωής.

Ο Δήμας “στρίμωξε” τους Γερμανούς

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Στο χθεσινό δημόσιο debate στη Γερμανία, όπου ο Γκούιντο Βεστερβέλε ανέπτυξε το… νέο δόγμα του Βερολίνου, για το πώς φαντάζεται η οικονομική ατμομηχανή της Ευρωπαϊκής Ένωσης το μέλλον της ευρωζώνης, η Ελλάδα είχε… αντίλογο.

Ο Σταύρος Δήμας, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Παπαδήμου, έδειξε πως μπορεί κανείς να στριμώξει τους Γερμανούς, και μάλιστα σε…
απευθείας τηλεοπτική σύνδεση, αντί να παραδοθεί αμαχητί στις διαθέσεις τους.

«Αθόρυβη» η δράση ηφαιστείου στον ΙσημερινόΙσημερινός  —  Η έκρηξη του ηφαιστείου Τουνγκουράουα στον Ισημερινό της Λατινικής Αμερικής έχει αφήσει έκπληκτους τους ηφαιστειολόγους που παρακολουθούν την δράση του.
Λάβα, πέτρες και καπνός εκλύονται από τον κρατήρα του ηφαιστείου, η σεισμικότητα είναι έντονη, αλλά η διαρκής έκρηξη είναι αθόρυβη, λες και το ηφαίστειο είναι βουβό, γεγονός που το καθιστά επικίνδυνο για τους ανθρώπους που ζουν στους πρόποδές του.
Ο βαθμός επικινδυνότητας έχει αναβαθμιστεί

Οκτώ χαράτσια σε 30 ημέρες...

Ούτε ένα, ούτε δύο. Οκτώ φόρους, τέλη και εισφορές θα κληθούν να πληρώσουν ως το τέλος του έτους εκατομμύρια φορολογούμενοι προκειμένου να περιοριστεί κατά το δυνατόν η τεράστια μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού. Τα μπιλιετάκια με τους φόρους, τα ...
τέλη και τις εισφορές πέφτουν σαν βροχή με το ταχυδρομείο και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να είναι εντάξει με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Συγκεκριμένα, έως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθεί:

Οι “τέσσερις” θέλουν να… ψαλιδίσουν τον Βενιζέλο

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία αποφασίστηκε και τυπικά η έγκριση της εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, η «κίνηση των τεσσάρων» στην Αθήνα, έδινε…
ρέστα, στη μάχη διαμόρφωσης άλλων ισορροπιών στην εσωκομματική μάχη για το ΠΑΣΟΚ.

Παναχαϊκή: Ο Τεβεκέλης (Μακεδονίας) "σφυρίζει" την Κυριακή στη Λάρισα

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε πριν από λίγο τους διαιτητές της 6ης αγωνιστικής της Football League και στο μεγάλο παιχνίδι της Λάρισας μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Παναχαϊκής, θα είναι και πάλι από το σύνδεσμο μακεδονίας, αυτή τη φορά ο Τεβεκέλης.
Αναλυτικά:
Καλλιθέα – Θρασύβουλος (03/12, 15:00): Καμπαξής (Εύβοιας), Πολυχρονίδης, Τζαφόλιας (Αν. Αττικής).
Λάρισα – Παναχαϊκή (04/12, 15:00): Τεβεκέλης (Μακεδονίας), Χαδήμογλου, Τσαγκάρη (Μακεδονίας).
Πιερικός – Εθνικός Αστέρας (04/12, 15:00): Κύζας (Δράμας), Βαντσής, Παρασκευούδης (Δράμας).
Πανθρακικός – Αγροτικός Αστέρας (04/12, 15:00): Καραλιόλιος (Γρεβενών), Ρίγκος, Χαρίσης

Β΄ εθνική: Νέα ισοπαλία 0-0 εντός έδρας για την Λάρισα!!!

Δεν μπαίνει γκολ στα εντός έδρας παιχνίδια της Λάρισας φέτος στην Β΄ εθνική, με τις στοιχηματικές να έχουν κλειδώσει το 0-0, όπως έγινε και με αντίπαλο τον Ηρακλή Ψαχνών πριν από λίγο σε ματς που εκκρεμούσε για την 1η αγωνιστική.
Οι παίκτες της ΑΕΛ προσπάθησαν, ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν την πρώτη εντός έδρας νίκη τους, μένοντας πάλι στο 0-0 απέναντι στον νεοφώτιστο Ηρακλή (έχουν προηγηθεί τα 0-0 με Βύζα και Πιερικό) και όλα αυτά, ενώ την ερχόμενη Κυριακή η Παναχαϊκή έχει σειρά να μεταβεί στο ίδιο γήπεδο για να παίξει

Α1 πόλο: Το Αργοστόλι "ψηλώνει", στον...πάτο ο Εθνικός!

Η ομάδα της Κεφαλονιάς επικράτησε με 8-4 του Εθνικού στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, στην Α1 Εθνική πόλο σε παιχνίδι που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.
Το Αργοστόλι πέτυχε την 5η νίκη στο πρωτάθλημα, αφού επικράτησε με 8-4 του Εθνικού στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στην Α1 Εθνική. Στο μηδέν παραμένει η ομάδα του Δημήτρη Μαυρωτά και τα πράγματα δυσκολεύουν για τη συνέχεια.
Τα 8λεπτα: 2-0, 2-1, 1-0, 3-3.
Διαιτητές: Βασιλείου, Ευφραιμίδης.

Επικυρώθηκε από την ΕΠΟ η αναδιάρθρωση στην Δ΄ εθνική

Συνεδρίασε σήμερα το ΔΣ της ΕΠΟ, κατά τη διάρκεια του οποίου ενέκρινε τις προτάσεις της Επιτροπής Πρωταθλήματος Δ’ Εθνικής για την ανασυγκρότηση των ομίλων.
Ετσι, επικυρώθηκε ότι και οι δέκα πρωταθλητές των ομίλων της Δ’ Εθνικής θα προβιβαστούν στη Football League 2, ενώ θα υποβιβαστούν συνολικά 68 ομάδες (7 από ομίλους των 14 και 15 ομάδων, 6 από ομίλους των 12 και 13 ομάδων). Από τα τοπικά πρωταθλήματα θα ανέβουν 28 ομάδες, αντί 56 μέσω αγώνων μπαράζ, όπου θα παίρνουν την άνοδο οι 2 από τις 4 ομάδες των 14 ομίλων πρωταθλητών που θα δημιουργηθούν. Ετσι από τις 141 ομάδες, θα μείνουν για την περίοδο 2012-13 96 ομάδες στη Δ’ Εθνική, που είναι και ο στόχος.
Φέτος από τη Football League 2 θα υποβιβαστούν πέντε ομάδες

Η "χρυσή" θητεία Καλλέργη στο Ν.Ο. Πατρών

Πεδίο αντιπαραθέσεων φαίνεται να ανοίγει το τελευταίο χρονικό διάστημα και μετά ειδικά την τελευταία ανακοίνωση του δ.σ. του ΝΟ Πατρών που κάνει λόγο με συγκεκριμένες αναφορές για την θητεία του πρώην προέδρου του ομίλου κ. Αλέξανδρου Καλλέργη, ο οποίος πάντως την ενασχόλησή του επί 8-9 μήνες με τα κοινά του ΝΟΠ την πλήρωσε πολύ ακριβά, αφού δαπάνησε πάνω από 120.000 ευρώ, καλύπτοντας με "ζεστό" χρήμα τις τότε πολύ μεγάλες υποχρεώσεις του ομίλου.
Τότε προφανώς η παρουσία του κ. Καλλέργη ήταν "ευλογημένη" αφού από τη τσέπη του πλήρωνε και πλήρωνε συνεχώς, παρότι αναλαμβάνοντας με μια πολύ μεγάλη πίεση των τότε υπολοίπων διοικούντων του συλλόγου δεν ήταν ούτε καν... μέλος του ΝΟ Πατρών!
Προφανώς και τότε αυτή η συγκεκριμένη λεπτομέρεια ξεπεράστηκε χωρίς καν κουβέντα από τα άλλα στελέχη του ΝΟΠ, τα οποία όμως... θυμήθηκαν την εφαρμογή της καταστατικής νομιμότητας στην επόμενη εκλογική διαδικασία που ακολούθησε και όταν ο ίδιος ο πατρινός επιχειρηματίας εμφανώς αηδιασμένος από τη μεταχείριση που είχε συναντήσει, είχε πάρει τη απόφαση να αποχωρήσει από μόνος του

Αλλαγή των συνθηκών άμεσα, ζητά η Μέρκελ

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμμένει στις θέσεις της τόσο στο θέμα του ευρωομολόγου όσο και στο ζήτημα που αφορά το ρόλο της ΕΚΤ. Όσον αφορά το θέμα κοινών ομολόγων ωστόσο, άφησε ανοιχτό ένα μικρό παραθυράκι.
Κατά την γερμανική κυβέρνηση η απάντηση στην κρίση χρέους δεν μπορεί να....
δοθεί ούτε μέσω ευρωομολόγων ούτε μέσω της ΕΚΤ, αλλά μόνον στο πλαίσιο αναθεώρησης των ευρωπαϊκών συνθηκών, με στόχο μια «Ένωση Σταθερότητας» που θα διασφαλίζει μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία με αυτόματες κυρώσεις και παραπομπές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Πολλά νέα πρόσωπα στην εθνική πόλο ανδρών

Μεγάλη δόση νέου...αίματος θα πλαισιώσει την Εθνική Ελλάδας στο πόλο, αφού ο Ντράγκαν Άντριτς κάλεσε 24 πρόσωπα, με αρκετές νέες επιλογές.
Μακρύς αναμένεται ο δρόμος για την Εθνική Ελλάδας στο πόλο, που έχει να δώσει μία σειρά από δύσκολες αναμετρήσεις για το World League (στις 7 Γενάρη θυμίζουμε το πολύ μεγάλο ραντεβού στην Πάτρα για το παιχνίδι με την πανίσχυρη Ισπανία), το Ευρωπαϊκό και αν πάνε καλά τα πράγματα και για το προ – Ολυμπιακό τουρνουά. Έτσι, ο Δεκέμβρης θα είναι δύσκολος, γεμάτος προετοιμασία και σκληρή δουλειά.
Τη Δευτέρα λοιπόν συγκεντρώνονται οι αθλητές στο Ζάππειο κολυμβητήριο, προκειμένου να

Η οικονομική κρίση θέτει σε τροχιά εξελίξεων την τηλεοπτική αγορά ...

Σε τροχιά εξελίξεων εισέρχεται η τηλεοπτική αγορά, αφού η ευρύτερη οικονομική κατάσταση δρα καταλυτικά προς τη διαμόρφωση ενός νέου τηλεοπτικού πεδίου με λιγότερα κανάλια και... μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Μπορεί η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών να μην προβλέπεται ακόμα θεσμικά από τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, οι επιχειρήσεις ωστόσο του κλάδου έχουν ήδη θέσει επί τάπητος την προοπτική εκτεταμένων συνεργασιών -σε κάποιες περιπτώσεις «αδελφών» ομίλων ακόμα και των συγχωνεύσεων- προκειμένου αμέσως μόλις υπάρξει αλλαγή του πλαισίου να προχωρήσουν με συνοπτικές διαδικασίες στη διαμόρφωση των νέων δεδομένων.

Ν.Ο.Π. παρών στη γιορτή των εν Αθήναις πατρινών

Την περασμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου το ΔΣ του ΝΟ Πατρών παραβρέθηκε στην ετήσια συνεστίαση του συλλόγου των εν Αθήναις Πατρινών που γίνεται σε μνήμη του Αγίου Ανδρέα πολιούχου της πόλης των Πατρών.
Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Τιτάνια της Αθήνας παραβρέθηκαν από τον ΝΟΠ η Πρόεδρος κ. Λήδα Τασσοπούλου-Παπαμανώλη, ο Αντιπρόεδρος κ. Πέτρος Καθρέπτας, η Γενική Γραμματέας κ. Μαργαρίτα Μπιτσάκου καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. Σία Κουλικούρδη, Τιρολίνα Βάβαλη και Τασία Βαγενά.
Η αντιπροσωπεία του Ναυτικού Ομίλου Πατρών ανταποκρίθηκε στην ευγενική πρόσκληση της Πρόεδρου του «Συλλόγου των εν Αθήναις Πατρινών»