Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Οι δώδεκα αλλαγές στο ασφαλιστικό που φέρνει το 2012

Αυξήσεις –που θα φθάνουν ακόμη και ως και 3 έτη- στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις παροχών και επιδομάτων και αυξήσεις εισφορών στον OΓA και το ETAA (δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί) σε αντιδιαστολή με το IKA (όπου σχεδιάζεται μείωση εισφορών για τους συνεπείς) προδιαγράφουν για το 2012 οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί και εφαρμόζει το υπουργείο Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης, η πλήρης υλοποίηση του.
Mέσα στο πρώτο δίμηνο του 2012 και...
παράλληλα με τα μέτρα που ήδη λαμβάνονται για την «κάλυψη» των ελλειμμάτων των Tαμείων, ύστερα και από τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, το 2012 η ηγεσία του υπουργείου Eργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης θα προχωρήσει συνολικά σε 12 αλλαγές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία»

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βρετανικό σχέδιο εκκένωσης από την Ελλάδα!Άκρως απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στην βρετανική πρεσβεία της Αθήνας όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, δίνει οδηγίες έτσι ώστε ότι η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας στην Αθήνα, πρέπει να είναι έτοιμη να παράσχει "κάθε απαραίτητη βοήθεια ώστε να προστατεύσουν και να προσφέρουν κάθε βοήθεια στους Βρετανούς πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα, όταν η χώρα βγει από το ευρώ και ξεσπάσουν ταραχές"!

Οι Αμερικανοί αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες

Η διαρκώς επιτεινόμενη οικονομική κρίση στην Ευρώπη, προκαλεί ισχυρούς πονοκεφάλους στην αμερικανική κυβέρνηση που βλέπει πως ενδεχομένως αυτή να μεταβληθεί σε μία ανεξέλεγκτη κατάσταση που σαφώς θα έχει επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία.
Σήμερα, ο πρόεδρος Ομπάμα πρόκειται να πραγματοποιήσει στο Λευκό οίκο μίνι σύνοδο κορυφής, στην οποία θα λάβουν μέρος και αξιωματούχοι της Ε.Ε., προκειμένου να....
αναζητηθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις στο πρόβλημα των μελών της ευρωζώνης.
Στη συνάντηση αναμένεται επίσης να συζητηθούν η αναταραχή στην Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, καθώς και η από κοινού λήψη μέτρων σε βάρος του Ιράν.

Γύρισε ευτυχισμένος από το Παρίσι ο Ντερμπεντέρης...

Προβλέπει ότι θα την σκαπουλάρουμε...

Πήγε για ένα σαββατοκύριακο στο Παρίσι και τα 'μαθε όλα, η δημοσιογραφάρα ο Ντερμπεντέρης.
" Όλγα γυρίζω συγκρατημένα αισιόδοξος", είπε. Τι... εννοούσε το άτομο?

Αποκτήσαμε κυβέρνηση μέσα στην κυβέρνηση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μ’ αρέσει που κάποιοι διορατικοί πολιτικοί νόες ανησύχησαν λίγο μετά τον σχηματισμό της παρούσας κυβέρνησης μήπως και… υπονομευτεί το έργο της!

Ούτε οι ίδιοι γνώριζαν – και βέβαια δεν γνωρίζουν ακόμη – ποιο ακριβώς είναι αυτό το έργο, αλλά άρχισαν τις προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση.

Γιατί αν θεωρούν «έργο» την ανταλλαγή ομολόγων και την αποτελεσματικότερη συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα σχετικά με την διαδικασία του «κουρέματος», όχι μόνο για κάτι τέτοιο μπορούσε απλώς να αντικατασταθεί ο κ. Βενιζέλος από τον...
κ. Παπαδήμο, αλλά υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη επί του θέματος:

Τώρα διάφορες χώρες δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν πλέον την ανάμιξη των ιδιωτών!

Τελικώς μένει ο Φυντάνης

Ο Ηλίας Φυντάνης δεν θα αποχωρήσει εν τέλει από την Παναχαϊκή, όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Πάτρας, ενώ τονίστηκε πως έχουν βρεθεί τα άτομα που προκαλούν προβλήματα στον έμπειρο τεχνικό.
Η σχετική ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής: «1) Η ΠΑΕ Παναχαϊκή διαψεύδει τις διάφορες δήθεν ειδήσεις περί συναντήσεως του προέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή κ. Αλέξη Κούγια με διαφόρους προπονητές. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν προπονητή, αυτόν που πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα και αυτόν που μέσα σε 15 ημέρες άλλαξε την εικόνα της ομάδας και την μετέτρεψε και πάλι σε νικήτρια όπου και αν παίξει. Ο κ. Ηλίας Φυντάνης μετά από τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών του, σαν πραγματικός πατέρας, θα είναι στην προπόνηση για την προετοιμασία των ποδοσφαιριστών για τον αγώνα με την Λάρισα.

H συμφωνία με την Ελβετία για τις αδήλωτες καταθέσεις...Στο στάδιο της "έρευνας επί των τεχνικών στοιχείων που θα οδηγήσουν στην κατάρτιση συμφωνίας με την Ελβετία", βρίσκεται το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για τη φορολόγηση των καταθέσεων που διατηρούν Έλληνες σε τραπεζικά ιδρύματα.

Huffington Post: Θα μπορούσε η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή;

Τι θα γίνει λοιπόν αν μια χώρα όπως η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη;  Θα μπορούσε η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή. Ο συντάκτης Jared Bernstein από τη Huffington Post γράφει τα εξής:
«Το μεγάλο πρόβλημα θα είναι η μεταβατική φάση. Θα πρέπει να επαναδιαπραγματευθούν όλα τα συμβόλαια μεταξύ δανειστών κι οφειλετών, και μάλιστα στην νέα αξία που ο κόσμος θα δώσει στο νέο νόμισμα, π.χ. την νέα δραχμή. Και όλοι φανταζόμαστε πως η ισοτιμία που θα προκύψει δεν θα «κολακεύει» την Ελλάδα.

"Προφητεία" για το ναυάγιο του Τιτανικού, 14 χρόνια πριν

"Προφητεία" για το ναυάγιο του Τιτανικού, 14 χρόνια πριν
Ένα βιβλίο που γράφτηκε το 1898, δηλαδή 14 χρόνια πριν από το ναυάγιο του Τιτανικού, θεωρείται από πολλούς "προφητικό"! Συγγραφέας του ο Morgan Robertson και τίτλος του  "Futility", που σημαίνει "ματαιότητα".
Η υπόθεση της νουβέλας είναι το

Που χαθηκε αυτο το παιδι;;;


Πώς έγινε 10 χρόνια μετά το πασίγνωστο τοπίο των windows XP;


Θεωρείται ως μια από τις διασημότερες φωτογραφίες του 20ου αιώνα.
Δείτε όμως το τοπίο, δέκα χρόνια μετά...
Πρόκειται για το πασίγνωστο wallpaper των Windows XP. Λίγος κόσμος γνωρίζει ότι πρόκειται για αληθινή φωτογραφία, η οποία όπως έχει δηλώσει και ο φωτογράφος Charles O'Rear, δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία

Κούρεμα ανθρωπίνων ομολόγων-Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Κούρεμα ανθρωπίνων ομολόγων-Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Προσοχή! Καρχαρίες εν όψει! Έρχονται κατά πάνω σας οι πεινασμένοι, οι γονείς σας με τα προδομένα όνειρα που έκαναν για σας. Να σας δουν κάποια μέρα αφεντικά. Σας βλέπουν να τριγυρνάτε με κάνα δυο πτυχία στο τσεπάκι, τρία τέσσερα ακριβοπληρωμένα μεταπτυχιακά, τρεις γλώσσες κ.λπ. κ.λπ. Και συνάμα με την κατάθλιψη να παραμονεύει στις γκριμάτσες σας, την ώρα που ντρέπεστε να ζητιανέψετε χαρτζιλίκι. Άνεργοι. Μιας άγριας πολυτέλειας - των ξεγελασμένων κι ενίοτε τάχα μου για χάρη σας βολεμένων σε ένα σύστημα που τους ξευτέλισε συστηματικά γονέων, - άνεργοι είστε παλικάρια και κορίτσια μου. Εσείς που ακούτε με δημόσια και ιδιωτική προτροπή τις σειρήνες: Φύγετε στο εξωτερικό. Οπουδήποτε έξω από δω τα πράγματα σε ό,τι αφορά τη δουλειά είναι καλύτερα. Να οι δουλειές στην Αυστράλια. Νύφες πολύφερνες οι σπουδαγμένοι με ντόπιο ιδρώτα εξειδικευμένοι επιλεκτικοί μετανάστες προλετάριοι made in Greece! Τα ψιλά γράμματα της πρόσκλησης δεν τα διαβάζουν οι μισοπεθαμένοι από την αγωνία νέοι. Ούτε οι ντροπιασμένοι νεόπτωχοι γονείς, τα καθόλου τεμπέλικα μικροαστικά ζώα που πίστεψαν ότι με σκυλίσια δουλειά θα δούνε άσπρη μέρα ασβεστωμένη απ' τ' αφεντικά.

Το μήνυμα του Πούτιν για την Ελλάδα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη θυελλώδη κυριαρχία της υπόθεσης του Βατοπεδίου, στην ελληνική επικαιρότητα. Του «σκανδάλου», όπως περιγράφηκε, και έστειλε στη Δικαιοσύνη τον ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, ενώ ανάγκασε ακόμη και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο να παρέμβει.

Η υπόθεση παραμένει μέχρι και σήμερα ανοικτή, καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο....
μοναχός Αρσένιος χρειάστηκε να καταβάλλει μια διόλου ευκαταφρόνητη εγγύηση, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του. Ο δε ηγούμενος Εφραίμ, βρίσκεται στη Μόσχα, όπου συναντάται και φωτογραφίζεται με έναν από τους 2-3 ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου, αυτή τη στιγμή: Τον Ρώσο πρωθυπουργό και επόμενο Πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Tους «μαύρους» λογαριασμούς πολιτικών στην Ελβετία ψάχνει η Βουλή...

Αδήλωτους λογαριασμούς που κατέχουν Έλληνες πολιτικοί στο εξωτερικό ψάχνει η Επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Συγκεκριμένα, στις 15.11.2011, ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, Βαγγέλης Αργύρης, έστειλε επιστολή προς... τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία ζητά κάθε διαθέσιμο στοιχείο «για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών».

Ποιος έκανε δωράκι ενα παπάκι στον Γιωργάκη;

O Γιωργάκης δεν πτοείται…Είναι στα καλύτερά του. Παίρνει και τα δωράκια του και είναι μέσα στην τρελή χαρά.
Στην συνάντηση των Σοσιαλιστών ο Γιώργος Παπανδρέου είχε και τα τυχερά του.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ… οι αθόρυβοι συνεργοί στο έγκλημα!


ΓΣΕΕ  και ΑΔΕΔΥ… οι αθόρυβοι συνεργοί στο  έγκλημα!

Του Δημήτρη Τσιμούρα

Το τελικό σχέδιο ήταν καλά προμελετημένο. Η άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι εκμεταλλεύτηκαν τις προσδοκίες και τα όνειρα ενός λαού για καλύτερες μέρες και υφάρπαξαν την ψήφο του. Από εκεί και πέρα όλοι, όσοι συμμετείχαν στην εφαρμογή του σχεδίου, ήταν στις θέσεις τους. Το αποτέλεσμα αγγίζει την… «τελειότητα»! Κατάφεραν σε τόσο λίγο χρόνο να πετύχουν τόσα πολλά! Είναι βέβαιο ότι «εταίροι», «σύμμαχοι», τρόικες, εργολάβοι, ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για αυτό το αποτέλεσμα, χωρίς βέβαια να σταματούν να απαιτούν τα πάντα. Αθόρυβοι συνεργοί στο μεγάλο έγκλημα, στο ξεπούλημα ενός λαού, της ίδιας της πατρίδας, οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Και βέβαια δεν είναι συνεργοί, σε αυτό το έγκλημα, μόνο οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, που βρίσκονται στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και που είναι πρώτης γραμμής στελέχη των κυβερνητικών κομμάτων –από αυτά εξ άλλου προτάθηκαν γι αυτές τις θέσεις- αλλά ολόκληρη η πυραμίδα των κυβερνητικών και εργοδοτικών συνδικαλιστών, που με σχέδιο και πρόγραμμα στήριζαν τις επιλογές των

Αέριο και… μπαρούτι στη ΜεσόγειοΣύννεφα κρίσης έχουν αρχίσει να πυκνώνουν στο τετράγωνο μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας – Κύπρου – Ισραήλ με αφορμή τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, τα οποία έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον διεθνών εταιρικών κολοσσών, αλλά έχουν ανεβάσει και το θερμόμετρο των σχέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Η πρόσφατη αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ότι «δεν αρκεί η δική μας καλή θέληση, πρέπει να δείξουν και οι Τούρκοι. Δεν μπορεί να γίνονται υπερπτήσεις σε ύψος 100 μέτρων στο Καστελλόριζο» υποδηλώνει την ανησυχία της Αθήνας για τη συμπεριφορά της Άγκυρας, η νευρικότητα της οποίας τροφοδοτείται από την εξόρυξη του κυπριακού φυσικού αερίου.
Οι εκτιμήσεις για το μέγεθος των κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο προϊδεάζουν για αλλαγή συσχετισμών στην περιοχή στο βαθμό που κράτη τα οποία μέχρι πρότινος απουσίαζαν από τον

Στο Κοινοβούλιο δεν υπάρχουν ούτε καν σταγονίδια Δημοκρατίας
  • Γράφει η Σοφία Τ.
Έλεος! Είναι δυνατόν να πιστέψει κανένας το Κυριακάτικο ΒΗΜΑ και τα χουντικά σταγονίδιά του;
Όταν βλέπει ο πολίτης και κυρίως νιώθει την βία της φτώχειας, της ανεργίας (οι αριθμοί οι πραγματικοί είναι πολύ μεγαλύτεροι από τους «επίσημους»), της καταστολής, της προπαγάνδας, του εξευτελισμού από το ελληνόφωνο παρακράτος και τα αφεντικά του σε Βερολίνο, δορυφόρους αυτού και Βρυξέλλες θα τον τρομάξει η… επανεμφάνιση των νοσταλγών της Χούντας των Συνταγματαρχών;!
Όταν βλέπει ότι δικαιώνεται όταν απαντούσε στις προσβολές για τα ιερά και τα όσια του έθνους του και όταν φώναζε ότι το πρόβλημα (η «κρίση» τους) είναι πανευρωπαϊκό και όχι προερχόμενο από τον ελληνικό λαό, θα τον τρομάξουν οι απειλές και τα δημοσιεύματα για τανκς, χούντες, πραξικοπήματα ή ακόμα και εμφυλίους πολέμους!;

Πόσο θα αντέξει η κυβέρνηση Παπαδήμου;


Μπορεί η κυβέρνηση Παπαδήμου να επιτελέσει το έργο που της έχει ανατεθεί; Απολαμβάνει μεν ευρυτάτης στήριξης (από τα εγχώρια και εξωχώρια κέντρα ), αλλά δεν αρκεί μόνον αυτό. Και ο κ. Παπανδρέου, στην αρχή της θητείας του, είχε γίνει δεκτός με ενθουσιασμό και καλλιέργησε προσδοκίες ότι θα βάλει τάξη στην άτακτη Ελλάδα.
Ανησυχητικό είναι ότι εμφανίζονται οι πρώτες εστίες προβλημάτων:
Οι πρώτες ενδοκυβερνητικές κόντρες

Ψυχολογικές επιχειρήσεις, Προπαγάνδα και Μέσα Επηρεασμού
Άρθρο του κ. Ιωάννου Πασχαλίδη
Υποστρατήγου Ε.Α. Πόλεμος πάντων πατήρ» διακήρυξε ο Ηράκλειτος, o oποίος δεν έβλεπε στο πρόσωπο του πολέμου μονάχα την υπέρτατη δύναμη δημιουργίας των όντων, αλλά και τη δύναμη η οποία θεμελιώνει κάθε πολιτική, κοινωνική και ηθική τάξη. Κοσμογονική δύναμη ανεγνώριζε στον πόλεμο και ο Εμπεδοκλής. Όλοι δε ανεξαιρέτως οι αρχαίοι φιλόσοφοι παραδέχονταν, ότι ο πόλεμος συνιστά παράγοντα αρετής, εφ’ όσον επιβάλλεται για την ωφέλεια της Πατρίδας και όχι για πράξεις πλεονεξίας.
Την πεποίθηση του Πλάτωνα και των τόσων άλλων φιλοσόφων, ότι η ιδέα της ειρήνης είναι ανεφάρμοστος, την πιστοποίησε η ιστορία του ανθρώπινου γένους. Ποτέ δεν επεκράτησε ειρήνη, γιατί ειρήνη δεν υπάρχει. Ο πόλεμος είναι διαρκής. Τα μέτωπά του βρίσκονται πουθενά και παντού. Οι εχθροί δεν φορούν πάντα στολές, δεν έχουν σημαίες, δεν μιλούν απαραίτητα διαφορετικές γλώσσες. Συχνά είναι ομόγλωσσοι, γείτονες, συνάδελφοι, συγγενείς.

Αλήθειες και ψέματα για την δραχμήΤι θα γίνει έτσι και επιστρέψουμε στη δραχμή; Προφανώς θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα, Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ή θα γυρίσουμε στην λίθινη εποχή. Ακριβώς δηλαδή όπως ήταν πριν αποκτήσουμε το ευρώ. Διότι, αν δεν με γελά η μνήμη μου, οι Έλληνες πριν το ευρώ κατοικούσαν στις σπηλιές και στα δέντρα, φορούσαν δέρματα, ζεσταίνονταν με κοπριές και έτρωγαν κουκουνάρια. Μιας και ποιος δεχόταν τότε την ξεφτιλισμένη πληθωριστική δραχμούλα;
Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική οικονομία επιβίωνε – με όλα τα προβλήματά της – πολύ καλύτερα εκτός ευρώ παρά με το «ισχυρό ευρώ». Είχε διεθνείς σχέσεις και πριν το ευρώ και μάλιστα καλύτερες, με περισσότερες χώρες και πιο προσοδοφόρες. Και παρά το γεγονός ότι το εθνικό

ΓΈΡΜΑΝΙΑ: Ευρώ ως "5η Φάλαγγα" & ευρωομόλογα αντί για τανκς!Image

Ευρωζώνη τέλος, όπως δείχνουν οι εξελίξεις με την τελευταία επιλογή του ευρωομολόγου να συνεπάγεται κατάληψη της Ευρώπης από την Γερμανία που μετά το 1939 επανέρχεται μόνο που αντί για τανκς, έχει ευρωομόλογα για να κατακτήσει τα μικρότερα ευρωπαϊκά έθνη.
Ο Γερμανοί σε μια προσπάθειά τους να κρατήσουν ζωντανή την εσωτερική αγορά της ευρωζώνης που έχει φέρει πρωτόγνωρη ευημερία στο Βερολίνο, έχει αρχίσει να συζητά για … ευρωομόλογο, όχι για το 2013, αλλά μέχρι το

Η «βιωσιμότητα» ενός... βίου αβίωτου!


Τι επιδιώκουν οι εγχώριοι «σωτήρες» και οι ξένοι «εταίροι» με τις αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη ως προς το σκέλος της περίφημης «βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους;
Τι εννοούν όταν μιλούν για «βιώσιμο ελληνικό χρέος»;
Πίσω από τους ευφημισμούς, αυτό που εννοούν είναι ότι θέλουν να κρατήσουν τους Ελληνες εργαζόμενους σε εκείνο το επίπεδο χαμοζωής, το επίπεδο λίγο πριν την εξόντωση, το οποίο θα παρατείνεται στο διηνεκές, ώστε ο ελληνικός λαός - εις το διηνεκές - να τους πληρώνει τόκους και χρεολύσια!

ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΟΠΑΔΟΥΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΕΙΡΑ....
Είναι απορίας άξιο, τι ακριβώς περιμένουν στο μέλλον , μετατρέποντας τους ανθρώπους σε άνεργους ή εργαζόμενους σε αγγαρεία.
Τι φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης μπορεί να υπάρχουν σε ένα κράτος που το εργατικό του δυναμικό κάθε βαθμίδας έχει ως όνειρο να έχει μια δουλειά για ένα μεροκάματο για να περισσώσει όπως όπως τη ζωή του, και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στη πλειοψηφία τους να βγαίνουν από το σπίτι το πρωί με μόνη φιλοδοξία και ελπίδα, το πως να περάσουν δέκα ή δώδεκα ώρες δουλειάς που δεν τους αποφέρουν τίποτα άλλο από ένα μισθό ή ένα μεροκάματο της πλάκας..
Κι ο τελικός στόχος? ( που κανένας δεν πιστεύει πια πως θα είναι εφικτός ) μια σύνταξη πενιχρή για ένα τελείως ελάχιστο στήριγμα για τα γεράματα...
Η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων μια καθημερινή μάχη με τη μιζέρια και την εξαθλίωση. Και ναι, αυτό πριν πολύ καιρό ήταν μια "φυσική" κατάσταση στα φεουδαρχικά βασίλεια , στους σκλάβους των αποικιοκρατών, στους

Στο «κόκκινο» η Ναυτεμπορική ...

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο όμιλος της «Ναυτεμπορικής» που φαίνεται να πλήττεται από τις αρνητικές εξελίξεις στον χώρο των media.

F.T : “Η ΕE έχει το πολύ 10 ημέρες μέχρι να καταρρεύσει”

‘Αρθρο των Financial Times, ισχυρίζεται ότι “ο χρόνος τελειώνει. Η Ευρωζώνη έχει το πολύ δέκα ημέρες μέχρι να καταρρεύσει”. Όπως υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου υπάρχουν ακόμη κάποιες λύσεις για να λύσει κάποιος το πρόβλημα, οι επιλογές όμως περιορίζονται σημαντικά. Ουσιαστικά προτείνονται τρεις λύσεις:
1. Η άνευ περιορισμών παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην αγορά ομολόγων αλλά και την παροχή ρευστότητας για τις τράπεζες,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!!!!!!!!!


Το επερχόμενο σοκ θα είναι πολύ μεγάλο και μη αντιμετωπίσιμο..


  • Ο Καιρός πλησιάζει, ο καιρός είναι κοντά που θα υποστεί το σύστημα ένα πολύ ισχυρό σοκ, σε Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο
Οι επόμενες εβδομάδες θα ήταν σκόπιμο και στρατηγικά υπεύθυνο να βρει τους πολίτες προετοιμασμένους για όλα τα ενδεχόμενα, ανεξάρτητα απο την προσωπική η οικογενειακή τους οικονομική η εργασιακή κατάσταση.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους μικρομεσαίους που εξακολουθούν να επιβιώνουν με... ανανεούμενους προυπολογισμούς το πολύ εβδομάδας!

Ας γίνουμε "ένα" !


Καλησπέρα Ελληνες! Για να πάμε και σε θέματα υγείας τα οποία με απασχολούν τελευταία και ελπίζω και εσάς!
Γιατί βλέπετε τα τόσα μνημόνια που "τα δικά μας παιδιά" υπέγραψαν δίχως κάν να διαβάσουν ολίγον, ορίζουν πάρα μα πάρα πολλά!
Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και άλλων οργανισμών ορίζουν οι "εταίροι" μας, διακοπή ιατρικών εξετάσεων, "μαχαίρι" σε κάποια φάρμακα.
Ε φίλοι Ελληνες δεν χρειάζεται να παίρνετε και όλα τα φάρμακα γιατί ε...δεν χρειάζεται ο καθένας τη μαγνητική και την κάθε "ακριβή" εξέταση γιατί έτσι θεωρούν τα λαμόγια.

Έτσι θέλουν οι κυβερνώντες τον εκπαιδευτικό του μέλλοντος !!!


Ο εκπαιδευτικός του μέλλοντος:
πρέπει να έχει τουλάχιστον τέσσερα πτυχία, σε όχι συναφή αντικείμενα, για να μπορεί να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερα μαθήματα.
Πρέπει να είναι φυτοφάγος για να μπορεί να χορταίνει με καυκαλίθρες, ραδίκια του βουνού και κάθε είδους αγριόχορτα
θα πρέπει να αποφεύγει τα κοψίδια ακόμη και την τσικνοπέμπτη
πρέπει να συνηθίσει ώστε τα Χριστούγεννα να βολεύεται με κότα γεμιστή, το Πάσχα με κότα στη σούβλα και να μένει μακριά από Αη Βασίληδες και άλλα τέτοια μη χριστιανικά ήθη και έθιμα που συνοδεύονται με ανταλλαγές δώρων
πρέπει να διαθέτει συνταξιούχους γονείς για να μπορούν να συνδράμουν οικονομικά αν χρειαστεί (που θα χρειαστεί οπωσδήποτε)

Welt: Μεταξύ πανούκλας και χολέρας καλείται ν’αποφασίσει η Μέρκελ!


Τα δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο αρχίζουν πλέον να θυμίζουν «πολεμικά ανακοινωθέντα». Η σημερινή ηλεκτρονική έκδοση του Welt γράφει ότι για να συνεχίσει το ευρώ να υπάρχει θα πρέπει η Ευρώπη να γίνει γερμανική με «περισσότερο έλεγχο, περισσότερη πειθαρχία και αυστηρότερες ποινές». Έτσι θα καθησυχαστούν οι αγορές και θα οικοδομηθεί μια νέα, πιο σταθερή Ευρώπη.

Αλλά τα γεγονότα πιέζουν και ο διαθέσιμος χρόνος είναι λίγος. Η γρήγορη λύση Μέρκελ, αναφέρει το Welt επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, περιλαμβάνει μια ειδική σύμβαση που θα

Γινόμαστε ρεζίλι παγκοσμίως για τα «μαγειρεμένα» στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Ότι διώκεται ποινικά διότι δεν «μαγείρεψε» τα στατιστικά μεγέθη, δηλώνει στους Financial Times επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, ο κ. Γεωργίου βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επίσημη ποινική έρευνα και με ισχυρισμούς ότι διόγκωσε το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, ενεργώντας κατά του εθνικού συμφέροντος.

Το ξεβράκωμα της ΝΔ: Νυχτωμένης Διαχρονικά

Το γεγονός στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και ο νεαρός Εύελπις ξεβράκωσαν την αμετροέπεια και βλακεία την Νυχτομένης Διαχρονικά ΝΔ. Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κύριος Αβραμόπουλος, ομοτράπεζος της κυρίας Διαμαντοπούλου στην Bilderberg, “ότι ζήτησα από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές ότι δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισις από τις αρχές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας. Αρχές επί των οποίων είναι θεμελιομένες η.....
ελληνική δημοκρατία και η κοινωνια.” είναι δείγμα αδιάψευστο της ανικανότητας της ΝΔ να αρθρώσει γνήσιο πολιτικό λόγο.
Το κόμμα των κυρίων Σαμαρά, Αβραμόπουλου είναι ανύπαρκτο γιατί το κόμμα τους αγνοεί ολοφάνερα την σχέση πολιτικής με την ιστορία.

Βγήκαν στους δρόμους και οι Πορτογάλοι...

Του Γιώργου Δελαστίκ

Οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" του Λονδίνου εντυπωσιάστηκαν από το πλήθος των Πορτογάλων εργαζομένων που συμμετείχαν στη γενική απεργία της Πέμπτης, η οποία είχε κηρυχθεί εναντίον των ... εξοντωτικών μέτρων λιτότητας που συμπεριλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012 που πρόκειται να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο της χώρας μεθαύριο. "Εργατικοί ηγέτες στην Πορτογαλία περιέγραψαν τη γενική απεργία της Πέμπτης ως τη μεγαλύτερη για πάνω από τριάντα χρόνια, καθώς δυσαρεστημένοι νέοι ενώθηκαν με τα παραδοσιακά συνδικάτα για να διαμαρτυρηθούν κατά της σκληρής λιτότητας", έγραψε χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.

"Σιγοβράζει" το ΠΑΣΟΚ από τους... επίδοξους αρχηγούς

Καθημερινό παρών στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ δίνουν οι κορυφαίοι αλλά και επίδοξοι αρχηγοί του κόμματος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Όσο και εάν δηλώνουν δημόσια πως «η πιο μεγάλη ώρα δεν είναι τώρα» καθώς προέχει η σωτηρία της χώρας και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα και τις επαφές τους τις κάνουν και τη...
στρατηγική τους καταστρώνουν ώστε όταν ο αφέτης Γιώργος δώσει το σήμα να ξεκινήσουν ο καθένας από καλύτερη αφετηρία.

Μετά το άρθρο του Γιάννη Ραγκούση και τις συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου σήμερα είναι η σειρά της Άννας Διαμαντοπούλου να δημοσιεύσει άρθρο, ένα προσωπικό μανιφέστο θα μπορούσε να πει κανείς, για το νέο ΠΑΣΟΚ.

Ο Μητσοτάκης στηρίζει τον Παπαδήμο

Στην επιλογή του Λουκά Παπαδήμου, τον οποίο χαρακτήρισε ως προσωπικότητα με γνώση του αντικειμένου και ευρωπαϊκό και διεθνές κύρος- αναφέρθηκε μεταξύ άλλων- σε δηλώσεις του, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει από τα λόγια στα έργα, καθώς, «μπουχτίσαμε από λόγια και υποσχέσεις».

Η λύση Μέρκελ «Τελική Λύση» κατά των αδυνάτων της ΕΕ;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο Bild, που στη συνέχεια αναδημοσίευσε το Welt, το δίδυμο Μερκοζί θα επιχειρήσει σε χρόνο ρεκόρ να επιβάλλει, μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, μια νέα Ευρωπαϊκή Συμφωνία, η οποία παρότι θα αφορά κρίσιμα ζητήματα για το παρόν και το μέλλον της ΕΕ και της ευρωζώνης, δεν θα χρειάζεται, σε αυτή την επείγουσα φάση, να πάρει έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια.
Σύμφωνα και με το Reuters, αυτή η νέα συμφωνία θα στοχεύει να εξασφαλίσει σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο την αυστηρή τήρηση των δημοσιονομικών εθνικών στόχων με έλεγχο των

«Ναι» στα μέτρα λιτότητας λένε οι ΙρλανδοίΥπέρ της τήρησης των μέτρων λιτότητας που απορρέουν από το πακέτο διάσωσης ύψους 85 δισ. ευρώ που έλαβε η Ιρλανδία από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. δηλώνει η πλειοψηφία των Ιρλανδών.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που φιλοξενεί η ιρλανδική εφημερίδα Examiner:
το 48% των ερωτηθέντων τίθεται υπέρ της τήρησης των όρων της συμφωνίας
το 30% δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις
το 22% δήλωσε ότι δεν είχε άποψη επί του θέματος.

Κουβέλης: Χωρίς δίχτυ προστασίας όσοι χάνουν την εργασία τουςΤον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που δημιουργεί η ολοένα και αυξανόμενη ανεργία, κρούει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

"Η επισήμως καταγεγραμμένη ανεργία έχει φτάσει στο 18,5%, επιτέλους τι θα γίνει", αναρωτήθηκε ο κ Κουβέλης. Όπως είπε, μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ, δεν υπάρχει έναι "δίχτυ προστασίας", για όσους χάνουν τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να απειλείται η κοινωνική συνοχή. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επανέλαβε για μία ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης της υγειούς επιχειρηματικότητας.

«Έφυγε» ο Ντίνος ΚατσουρίδηςΟ Ντίνος Κατσουρίδης, ο κινηματογραφιστής που δούλεψε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή στον Ερυθρό Σταυρό όπου και νοσηλευόταν σε ηλικία 84 ετών.

Ο σκηνοθέτης έπασχε από καρκίνο και η υγεία του τον τελευταίο καιρό ήταν αρκετά εξασθενημένη. Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή της ασθένειάς του ήταν η σύζυγός του Ισαβέλλα Μαυράκη.

Η πρώτη ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο ήταν ως βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία του Γρηγόρη Γρηγορίου «Πικρό Ψωμί» ενώ

Τι γίνεται με την Ιόνια οδό;

Παράδωση του έργου μέχρι το 2016 αν ξεκινήσει και πάλι τους πρώτους μήνες του 2012

Εάν η κατασκευή της Ιονίας οδόύ ξεκινήσει και πάλι τους πρώτους μήνες του 2012, τότε εκτιμάται ότι θα γίνει αυτό, το σύνολο του έργου θα έχει παραδοθεί το 2016 εξαιτίας και της κατασκευής της σήραγγας της....
Κλόκοβας.

Αυτή είναι η νεότερη εξέλιξη που αφορά τον πολυσυζητημένο οδικό άξονα που διασχίζει όλη την Αιτωλοακαρνανία και που εκατοντάδες εργαζόμενοι είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους στην κατασκευή του. Όταν το 2007 ο τότε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ανακοίνωνε την παραχώρηση για την κατασκευή του οδικού άξονα Αντίρριο-Ιωάννινα, της Ιόνιας Οδού δηλαδή, και οι πιο απαισιόδοξοι δεν είχαν προβλέψει την σημερινή κατάσταση του δρόμου.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Αγορές και τράπεζες ετοιμάζονται για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή!

Το σχέδιο των μεγάλων εταιριών που διαχειρίζονται μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια αποκαλύπτει η εφημερίδα Wall Street Journal στην ηλεκτρονική της έκδοση. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, εταιρίες που διαχειρίζονται μέχρι και 4 τρισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα επεξεργάζονται νέα προγράμματα και δοκιμάζουν τις σχετικές εφαρμογές για τις αγοραπωλησίες στα εθνικά νομίσματα!

Μπρα ντε φερ Βενιζέλου - τραπεζιτών

«Δηλαδή κάθε φορά που θα έχετε πρόβλημα εμείς θα πληρώνουμε»; Η ερώτηση ανήκει σε τραπεζίτη και υποβλήθηκε σε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου. «Όποτε θέλει η Ευρώπη θα μας κουρεύει;» επέμεινε. «Αν το κάνετε αυτό ξεχάστε τις αγορές» προειδοποίησε, τέλος, τον συνομιλητή του. Ο τελευταίος, με τη σειρά του, εκτός από τον...
μονόλογο του τραπεζίτη, μας μετέφερε και τη βεβαιότητά του πως μετά την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου αυτή η συζήτηση έχει γίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. «Το λόμπι των τραπεζιτών έχει πιάσει δουλειά» τόνισε.

Ο… κακός (ευρωπαϊκός) λύκος

thumb
Του Δημήτρη Μυ

Οι… αφελείς κοκκινοσκουφίτσες του ευρωπαϊκού νότου έχουν ήδη αντιληφθεί πως τα… φρου- φρου  και αρώματά τους, των τελευταίων δεκαετιών  χρυσοπληρώθηκαν με δανεικά. Με αυτή την οικονομική συμπεριφορά ο ευρωπαϊκός νότος «έστελνε» χρήμα  στο ευρωπαϊκό κέντρο, δημιουργώντας  τα γερμανικά και άλλα βορειο-ευρωπαϊκά πλεονάσματα. Καθώς, η ροή χρήματος στέρεψε, το μόνο που φαίνεται να συνδέει τον νότο με το ευρωπαικό κέντρο είναι η πολιτική κρίση. Κρίση, η οποία απειλεί να τινάξει στον αέρα –κυριολεκτικά- ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Προς μια γερμανική Ευρώπη
Είναι προφανές από την ειδησεογραφία ότι η κρίση στην ευρωζώνη έχει επεκταθεί πέρα από τη σφαίρα της οικονομίας. Οι επιβεβλημένες --απ έξω και στο όριο της νομημότητας-- κυβερνητικές αλλαγές,  σε Ελλάδα και Ιταλία, περιγράφουν την απροκάλυπτη ωμή δύναμη που ασκούν οι γερμανοί προκειμένου να επιβάλλουν τον πολιτικό τους έλεγχο στην Ευρωζώνη. Έναν έλεγχο ο οποίος θα διαφυλάξει τα κέρδη που εξασφάλισαν από την αφαίμαξη του νότου και θα  διευρύνει- διαιωνίσει την κατάσταση υποτέλειας της ευρωπαικής περιφέρειας προς το γερμανικό κέντρο.

"Ανησυχούν" οι ΗΠΑ για την κρίση στην ευρωζώνη

Ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να συναντηθούν σήμερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για να συζητήσουν για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, όπως ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές.

Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την....
κοινή εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) είναι προγραμματισμένο να λάβουν μέρος στη συνάντηση από ευρωπαϊκής πλευράς, ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ σχεδιάζεται να συμμετάσχει επίσης η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Εξώδικο προς τη διοίκηση της ΔΕΗ για τις μειώσεις μισθών...

Εξώδικο προς τη διοίκηση της ΔΕΗ για τις μειώσεις μισθών που γίνονται σε εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου απηύθυνε το σωματείο εργαζομένων "Σπάρτακος" (Πτολεμαίδας-Φλώρινας), με ... κοινοποίηση στους συναρμόδιους υπουργούς και τη ΓΕΝΟΠ.

Σύμφωνα με το νόμο 4024/11, οι αποδοχές του προσωπικού δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 65 % του αντίστοιχου μέσου κατά κεφαλήν κόστους της επιχείρησης στις 31-12-2009.

Στο Eurogroup κρίνεται η έκτη δόση και η … συνοχή της Ευρωζώνης

Εβδομάδα – θρίλερ ξεκινά για την Ευρώπη και το διακύβευμα μοιάζει να είναι πολύ μεγαλύτερο κι απ’ αυτήν ακόμα τη συνοχή της Ευρωζώνης, ή την ισχύ του ευρώ.

Με την κρίση χρέους να έχει ξεφύγει κάθε ελέγχου, να απειλεί ευθέως ακόμα και τις πιο σημαντικές οικονομίες της Γηραιάς Ηπείρου, να....
πυροδοτεί σενάρια ολικής κατάρρευσης του ευρωσυστήματος, το γεγονός ότι μέσα στα επόμενα τέσσερα εικοσιτετράωρα (μέχρι την Πέμπτη) τέσσερις από τις μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ, Ιταλία, Βέλγιο, Ισπανία και Γαλλία, θα ζητήσουν από τις αγορές 29 δισ. ευρώ, αποτελεί από μόνο του ένα εφιαλτικό σενάριο.

«Οι Ελληνίδες γίνονται πόρνες λόγω κρίσης»Ερωτήματα προκαλεί το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Takvim, σύμφωνα με το οποίο 3.000Ελληνίδες γίνονται πόρνες γιατί δεν τα βγάζουν πέρα με την οικονομική κρίση.
Το δημοσίευμα με τίτλο "Η Ελλάδα βγήκε στον δρόμο" υποστηρίζει ότι 3.000 Ελληνίδες εκδίδονται είτε στον δρόμο είτε μέσω διαδικτύου.
Μάλιστα, το θέμα αποτελεί το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, στο οποίο εμφανίζεται και μια άκρως τολμηρά ντυμένη «Ελληνίδα»…

Διαψεύδει η Γερμανία για τα «ομόλογα της ελίτ»«Δεν υπάρχουν σχέδια για έκδοση κοινών ομολόγων από κράτη-μέλη της ΕΕ με αξιολόγηση “ΑΑΑ”» τόνισε στο Reuters πηγή προσκείμενη στη γερμανική κυβέρνηση.
Η δήλωση-διευκρίνιση έγινε μετά από δημοσίευμα της Die Welt που ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μέρκελ μελετά το ενδεχόμενο προχωρήσει σε έκδοση «ομολόγου της ελίτ» από χώρες με την ανώτατη πιστοληπτική ικανότητα (δηλαδή «ΑΑΑ»), το οποίο θα είχε επιτόκιο 2-2,5%.

Ένας βούλγαρος πολιτικός στα ηνία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς


Ένας βούλγαρος πολιτικός στα ηνία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Ο Σεργκέι Στανίσεφ πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

«Μεγάλη τιμή και ευθύνη» για τον ίδιο και το κόμμα του χαρακτήρισε ο Σεργκέι Στανίσεφ, ο οποίος ηγείται των Βούλγαρων Σοσιαλιστών, την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.«Η εκλογή αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα προσωπικά και για το κόμμα μου και θέλω να αφιερώσω την επιτυχία αυτή στο μέλη- θεσμικά και μη- του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος», δήλωσε ο κ. Στανίσεφ, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου διεξήχθη το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Αυτοκτόνησε λίγες ώρες μετά το γάμο του

Αυτοκτόνησε λίγες ώρες μετά το γάμο του

Άφησε στη σύζυγο του ένα σημείωμα

«Δεν αντέχω άλλο. Να προσέχεις τα παιδιά» ήταν η φράση στο χαρτί που άφησε πίσω του ο 28χρονος Fernando Brazier, λίγες ώρες αφότου παντρεύτηκε τη γυναίκα με την οποία ήταν μαζί από το γυμνάσιο.Ο νεαρός άφησε τον φάκελο μέσα στον οποίο είχε βάλει και τη βέρα του, στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη όπου το ζευγάρι πέρασε τη νύχτα του γάμου του. Σε αυτό υποδείκνυε στη σύζυγο του την τοποθεσία όπου θα έβρισκε το πτώμα του. Στη συνέχεια, ο γαμπρός μπήκε σε ένα ταξί με προορισμό τον ποταμό Χάρλεμ όπου θα έβαζε τέλος στη ζωή του.

H γυναίκα που έμεινε για πάντα μωρό

H γυναίκα που έμεινε για πάντα μωρό

Είναι 30 ετών και μοιάζει 9 μηνών

Γεννήθηκε πριν από 30 χρόνια, αλλά μοιάζει με μωρό 9 μηνών. Η Μαρία Οντέτ ντο Νασιμέντο από τη Βραζιλία, πάσχει από μία πολύ σπάνια διαταραχή του θυρεοειδούς, η οποία δεν της επιτρέπει να αναπτυχθεί. Η γυναίκα-μωρό δεν μπορεί να μιλήσει, να περπατήσει ή να φροντίσει τον εαυτό της. Ζει σε ένα χαμόσπιτο στην πόλη Σεάρα. Μέσα στην ατυχία της η Μαρία είναι τυχερή, καθώς, αν και έχει χάσει τη φυσική της μητέρα, έχει την αγάπη και τη φροντίδα της δεύτερης συζύγου του πατέρα της, η οποία τη θεωρεί «δώρο Θεού».

Ο Γιώργος Φούντας «ζωντανεύει» στο ίδρυμα Κακογιάννη

Ο Γιώργος Φούντας «ζωντανεύει» στο ίδρυμα Κακογιάννη

Ένα αφιέρωμα με ελεύθερη είσοδο

Τη μνήμη του ηθοποιού Γιώργου Φούντα τιμούν σήμερα στις 19:30 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Κακογιάννη τα παιδιά του, Τζέλα και Θύμιος Φούντας.Μέσα από ένα ντοκιμαντέρ συνάδελφοι και φίλοι του, καταθέτουν μνήμες, ξεδιπλώνοντας έτσι την ζωή και την καριέρα του Πειραιώτη ηθοποιού που μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Μιχάλη Κακογιάννη «άλλαξαν» την εικόνα του ελληνικού σινεμά.Αγαπημένα του τραγούδια θα ερμηνεύσει το μουσικό σύνολο «Οι επόμενοι» του Θανάση Πολυκανδριώτη. Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.