Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Ποιός νοιάζεται για την 6η δόση… στην 7η είναι τα λεφτα!

Όλοι μιλούν για την 6η δόση, προκειμένου να μην υπάρξει στάση πληρωμών στη χώρα, παρόλα αυτά τα 8 δισ. ευρώ, που θα λάβουμε, μοιάζουν με στραγάλια κυριολεκτικά μπροστά στο επόμενο πακέτο στήριξης. Το τσεκ, που θα έρθει με την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, αγγίζει τα 80 δις. ευρώ, ωστόσο δεν πρόκειται αυτά να μείνουν σε ελληνικά χέρια.

Άρχισαν τα ραντεβού της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ! Ποιες οι κινήσεις των δελφίνων…

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να μην έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του για την προ των πυλών εσωκομματική αναμέτρηση στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο κορυφαία στελέχη έχουν ήδη ξεκινήσει κύκλο συναντήσεων για την προετοιμασία της «επόμενης μέρας».

Χθες στο γραφείο του στην αντιπροεδρία στη Ζαλοκώστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποδέχτηκε έναν από τους......
βασικούς υποστηρικτές του στη μάχη για την ηγεσία το 2007 (με αντίπαλο τον Γιώργο Παπανδρέου), τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

Συμφώνησαν για τη συγχώνευση Mega με Star...

Ανοίγει ο δρόμος για τη συγχώνευση του Mega με το Star. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κύριοι, Ψυχάρης και Μπόμπολας ξεπέρασαν τις...επιφυλάξεις τους για την πρόταση και συναινούν στη συγχώνευση των δύο τηλεοπτικών σταθμών σε μια κοινή εταιρεία, που θα εκμεταλλεύεται τα δύο προγράμματα, διατηρώντας τις σημερινές τους συχνότητες. Υπό την αίρεση πως θα αλλάξει το νομικό καθεστώς στην τηλεόραση και πως δεν θα υπάρξει αντίθετη γνώμη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, το Mega θα διατηρήσει το προφίλ του με δελτία ειδήσεων (λίγες) ψυχαγωγικές εκπομπές και ελληνικές σειρές, ενώ το Star θα μετατραπεί ξανά σε κανάλι ταινιών με δύο σύντομα δελτία ειδήσεων τη μέρα.

Χάμπερμας: Το πραξικόπημα της Ευρώπης!

Η Ελλάδα βρίσκει έναν μοναδικό σύμμαχο στη μάχη που δίνει να σταθεί όρθια απέναντι στους δανειστές της. Ο τελευταίος μεγάλος Ευρωπαίος φιλόσοφος, ο Γερμανός Γ. Χάμπερμας, δηλώνει ότι “είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να χάνει την εθνική της κυριαρχία!”.
Βλέπει μάλιστα ότι στους κόλπους της Ευρώπης βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο “πραξικόπημα”. Αυτές είναι πράγματι απίστευτες “παρατηρήσεις” από έναν από τους μεγαλύτερους στοχαστές της εποχής μας, ο οποίος μάλιστα είναι και Γερμανός.

Ανωμαλία της ΕΕ η εξουσία που έχουν Μέρκελ και Σαρκοζί

Απαράδεκτη η απώλεια της ελληνικής κυριαρχίας»

Μύδρους εξαπέλυσε κατά του τρόπου που λειτουργεί η ΕΕ και τα πολιτικά κόμματα, ο Γιούργκεν Χάμπερμας, σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Γκαίτε στο Παρίσι, και την οποία αναπαράγει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Ο Χάμπερμας, ο οποίος θεωρείται ένας από τους....
μεγαλύτερους εν ζωή φιλοσόφους του περασμένου αιώνα, δήλωσε ότι στην Ευρώπη τα κράτη διοικούνται από τις αγορές και τελικά ασκούν τόσο μεγάλη επιρροή στις χώρες που διαμορφώνουν ακόμα και κυβερνήσεις... όπως στην Ελλάδα και την Ιταλία.
“Σε αυτή την κρίση οι λειτουργικές λύσεις συγκρούονται με εκείνες του συστήματος”, είπε μιλώντας για τις πιέσεις των αγορών. “Είναι απαράδεκτο, απαράδεκτό”, αναφώνησε μιλώντας για “το τελεσίγραφο της Ε.Ε.” και την “απώλεια της ελληνικής κυριαρχίας”.

Βρετανικό "σχέδιο" προβλέπει ταραχές από κατάρρευση του ευρώ

Βρετανικό "σχέδιο" προβλέπει ταραχές από κατάρρευση του ευρώ
Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph ανώτατο στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης ανέφερε πως η κατάρρευση του ευρώ είναι απλώς θέμα χρόνου και ως εκ τούτου οι πρεσβείες στις χώρες της ευρωζώνης πρέπει να βοηθήσουν  τους πολίτες που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες,

Reuters: Απέτυχαν και οι ιδιωτικοποιήσεις!

Για επανειλημμένη αποτυχία της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους των εσόδων, κάνει λόγο το Reuters.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του διεθνούς πρακτορείου, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής του Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, Κ. Μητρόπουλου, οι στόχοι έχουν… πέσει έξω.
Γεγονός αποτελεί πλέον ότι οι δανειστές εμφανίζονται να έχουν εξοργιστεί από την ελληνική αποτυχία να μείνει εντός στόχων και πλέον εγείρονται ερωτήματα για το χρονικό διάστημα που θα κρατηθεί η χώρα στη «ζωή» με

χωρίς λόγια...


ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΑΥΤΟΓΡΑΦΑ ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΔΕ ΜΟΥ ΕΡΙΧΝΑΝ ΩΑΑΑ!!!

ΗΜΙΑΙΜΟΣ

Ολοένα και μεγαλώνει το χάσμα στην Ελλάδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών


27/11/2011, 2:31 μμ. Το άνοιγμα της ψαλίδας μεγαλώνει για τους Έλληνες, με αυτούς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας να φτάνουν το 70%, την ώρα που κάποιοι άλλοι ζουν στην απόλυτη χλιδή με σκάφη, πισίνες, ακόμη και αεροσκάφη.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» οι περισσότεροι Έλληνες εμφανίζουν ένα «φτωχό» περιουσιακό προφίλ, δηλώνοντας εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ, ενώ τέσσερις στους δέκα δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση ετήσια εισοδήματα κάτω από το νέο αφορολόγητο όριο, δηλαδή τα 5.000 ευρώ.
Από την άλλη, τα 4 στα 10 νοικοκυριά έχουν ιδιόκτητο σπίτι και ένας στους δύο φορολογούμενους διαθέτει αυτοκίνητο. Αυτοί που εμφανίζονται ως εισοδηματίες από ενοίκια

Πακέτο – μαμούθ 600 δισ. ευρώ ετοιμάζει το ΔΝΤ για την Ιταλία


Σχέδιο διάσωσης της Ιταλικής οικονομίας ετοιμάζει το ΔΝΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα της "La Stampa". 


Το πακέτο – μαμούθ είναι ύψους 600 δισ. ευρώ, ώστε η χώρα να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις επιθέσεις που δέχεται από τις αγορές, καθώς τα επιτόκια δανεισμού έχουν ξεπεράσει το 7%.
Σύμφωνα με το σχέδιο...
το δάνειο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα έχει επιτόκιο από 4 έως 5%, ποσοστό σαφώς χαμηλότερο από αυτό που δίνουν οι αγορές στην Ιταλία.

Πες μου πότε γεννήθηκες να σου πω… τι δουλειά κάνεις!

Πες μου πότε γεννήθηκες να σου πω… τι δουλειά κάνεις!
Μπορεί να ακούγεται αρχικά πολύ παράξενο το γεγονός ότι οι μήνες του έτους συνδέονται με το επάγγελμα που επιλέγει να ακολουθήσει κάποιος, όμως αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (Office for National Statistics) μετά από πολύμηνη έρευνα σε διαφορετικά επαγγέλματα και εργαζομένους.
Πιο συγκεκριμένα, αφού πρώτα μελέτησαν και ανέλυσαν τα δεδομένα εργαζομένων από 12 διαφορετικά επαγγέλματα, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως υπάρχει κάποια σύνδεση
ανάμεσα στο μήνα της γέννησης και στη μετέπειτα

Στα μέσα του 2012 ο φράχτης στον Έβρο

Σε πέντε μήνες αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, όπως προανήγγειλε... ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, που περιόδευσε στην περιοχή.Το συγκεκριμένο έργο, προσέθεσε ο κ. Όθωνας, αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος.
Επισκεπτόμενος το χερσαίο κομμάτι των Ελληνοτουρκικών συνόρων, που θα κατασκευαστεί ο «φράχτης», ο κ. Όθωνας υποστήριξε ότι με την ολοκλήρωση του έργου «θα υπάρξει μια καλύτερη επιχειρησιακή στόχευση η

Το μυστήριο κλαμπ των χωρών ΑΑΑ

 Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Καθόλου πολλές δεν είναι οι χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ (το περιβόητο "τριπλό Αλφα") και από τους τρεις αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης - Μούντις, Στάνταρντ εντ Πουρς και Φιτς. Για την ακρίβεια δεν είναι παρά 13 όλα κι όλα τα κράτη σε ολόκληρο τον κόσμο που έχουν αξιολόγηση ΑΑΑ. Εντυπωσιακό μάλιστα το γεγονός ότι οι 11 από τις 13 χώρες είναι ευρωπαϊκές και μόνο 2 από τον υπόλοιπο κόσμο: ο Καναδάς και η Σιγκαπούρη!
Οι 11 ευρωπαϊκές αποτελούνται από 6 χώρες της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία και Λουξεμβούργο) και 5

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Προκειμένου να φιλοξενήσουν τους άστεγους των πόλεων που χτυπήθηκαν από την κρίση και κοιμούνται τις νύχτες σε παγκάκια και πλατείεςΣε πολλές μονές ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες εργασίες ώστε να είναι έτοιμες να υποδεχθούν στα μετόχια τους πρώτους αστέγους ενώ πολλοί άποροι βρήκαν πρόσφατα καταφύγιο σε ξενώνες μητροπόλεων.
Στη Μεσσηνία, ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έσπευσε να προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο, κάνοντας τις σχετικές επαφές με τον δήμαρχο της Καλαμάτας και την κοινωνική υπηρεσία του

Αυτό το κρανίο να ανήκει σε εξωγήινο;


Ένα αφύσικα μεγάλο με περίεργο σχήμα κεφάλι μούμιας, που βρέθηκε πριν από χρόνια στο Περού, έχει πυροδοτήσει τις τελευταίες ημέρες κύκλο συζητήσεων για το αν θα μπορούσε να ανήκει σε εξωγήινο πλάσμα (στη φωτογραφία)!Σύμφωνα με ομάδα ανθρωπολόγων, με επικεφαλής τον Renato Davila Riquelme, από το μουσείο Privado Ritos Andinos στην πόλη Κούσκο του Περού όπου φυλάσσεται το κρανίο,

«Από δω και εμπρός θα μιλάνε οι γκλίτσες»
«Κάνουμε έκκληση στη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος να επιστρέψει πίσω τα ποσά της Α’ δόσης του 50% από το ευρωπαϊκό τσεκ έστω και με δέσμευση να τα κρατήσει από την επόμενη χρονιά, στον ΟΓΑ να δοθεί παράταση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στον ΕΛΓΑ, όπου εισπράχθηκε προκαταβολικά να ανταποκριθεί και αυτός τώρα για όλες τις ζημιές που υπάρχουν στον κλάδο μας και προς το επίσημο κράτος να μας απαλλάξει από το ειδικό

Ένα πραγματικά πολύτιμο ελληνικό νόμισμα


«Έπιασε» μισό εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία


Στην απίστευτη τιμή των 479.000 δολαρίων πωλήθηκε ένα αρχαίο ελληνικό νόμισμα, σε δημοπρασία, καταρρίπτοντας ρεκόρ.
Το νόμισμα από την αρχαία Γόρτυνα στην Κρήτη, που χρονολογείται περίπου στα...

Αγνοείται ο ποδοσφαιριστής Αποστόλης Γιαλούσης

Αγνοείται ο ποδοσφαιριστής Αποστόλης ΓιαλούσηςΑπό το βράδυ της Πέμπτης τον αναζητεί η οικογένεια του
Την εξαφάνιση του 31χρονου ποδοσφαιριστή Αποστόλη Γιαλούση δήλωσε σήμερα στην Αστυνομία η οικογένεια του που τον αναζητεί από το βράδυ της Πέμπτης.Ο 31ενός ετών ποδοσφαιριστής το βράδυ της Πέμπτης πήρε ένα αυτοκίνητο τύπου κλούβας, χρώματος λευκού και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Η ανησυχία των συγγενών του κορυφώθηκε όταν ο ποδοσφαιριστής δεν εμφανίσθηκε στον χθεσινό αγώνα του Αλμυρού με τον Εθνικό.Ο Αποστόλης Γιαλούσης αγωνίζεται φέτος στον Αλμυρό και έχει περάσει από πολλές ομάδες του νομού Ηρακλείου.

ΠΑΤΡΑ – Απίστευτη ιστορία : Ο ρομά, ο περιπτεράς και το κρουασάν!

Το περιστατικό συνέβη στην Πλατεία Γεωργίου (σε περίπτερο) και θυμίζει όντως ανέκδοτο (αν και είναι πραγματικό)! Μικρός ρομά καταφέρνει και κλέβει κρουασάν από περίπτερο της πλατείας, ο περιπτερούχος… αντιλαμβάνεται την κίνησή του, βγαίνει από το περίπτερο και αρχίζει και τρέχει προς το μέρος του. Ο μικρός ρομά τρέχει και εκείνος, ο περιπτεράς τον κυνηγά και ξαφνικά ο ανήλικος σταματά και φωνάζει δυνατά για να τον ακούσουν οι περαστικοί: «Ρε παιδιά, κοιτάξτε τον γύφτο! Πως κάνει για ένα κρουασάν»!

Λοβέρδος: Με πρωτοβουλία Παπανδρέου η διαδικασία διαδοχής

«Οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανοίξουν με πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου του Κινήματος, αλλά υπάρχουν και τα κορυφαία στελέχη», δηλώνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Προσθέτει μάλιστα ότι οι διαδικασίες πρέπει να είναι σύντομες, ενώ ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να εκλέγει με κάλπες και από τη βάση, όπως προβλέπει το καταστατικό.
Ο κ. Λοβέρδος σημειώνει μάλιστα ότι η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου οφείλει να προσανατολιστεί

Αποδοκίμασαν τον Άνθιμο μέσα στην εκκλησία

Ένας άνδρας που βρισκόταν ανάμεσα στους πιστούς στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, σηκώθηκε την ώρα που άρχισε το κήρυγμά του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και άρχισε να καταφέρεται εναντίον του.Τελικά απομακρύνθηκε. «Έχει ξαναγίνει και σε άλλες περιπτώσεις» είπε ο ιεράρχης και πρόσθεσε «όχι ότι δεν έχει λόγο, όλοι έχουν αλλά είπε το μάθημά του κι έφυγε».

Ενα εκπαιδευτικό σύστημα ΑΑΑ

 Γράφει ο Μιχάλης Μητσός

Οι μαθητές στη Φινλανδία έχουν μια ωραία συνήθεια: πριν μπουν στην τάξη βγάζουν τα παπούτσια τους. Ισως να έχουν κρίνει οι ψυχολόγοι πως όταν είσαι με τις κάλτσες χαλαρώνεις, και μπορείς έτσι να αφομοιώσεις καλύτερα τη γνώση. Ισως απλώς το σχολείο να θεωρείται προέκταση του σπιτιού, όπου επίσης οι περισσότεροι Φινλανδοί κυκλοφορούν ξυπόλητοι. Εν πάση περιπτώσει, όποιος περάσει έξω από μια αίθουσα διδασκαλίας στο Ελσίνκι ή σε μια άλλη φινλανδική πόλη, θα δει παραταγμένα απ’έξω

Η ελληνική κοινωνία έθρεψε "κακομαθημένα παιδιά"

κατάθλιψη κρίση φτώχεια ελλάδα

"Στην Ελλάδα το κύμα κατάθλιψης που μαστίζει τους ανθρώπους, οφείλεται, κατά την άποψή μου, στην απότομη αλλαγή από το "έχω άπειρες ευκαιρίες" στο "δεν έχω εναλλακτική" και κατά συνέπεια "δεν έχω ελπίδα", που αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για ψυχική ασθένεια", λέει η κ. Αιμιλία Μαρκουίζου-Γκίκα, ψυχολόγος - οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, σε συνέντευξή της στο αθηναϊκό πρακτορείο. “Στην ικανότητα αποδοχής της απώλειας, όμως, βρίσκεται η βασική αρχή της ενηλικίωσης του ατόμου”, συμπληρώνει. Προσθέτει δε ότι "πάντα θεωρούσα πολύ υγιές το να μένω αδέκαρος", έλεγε ο Όρσον Ουέλς, αλλά αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος που αφορά ανθρώπους που έχουν αναπτύξει εσωτερικό σημείο ελέγχου, δηλαδή που αναλαμβάνουν την ευθύνη να οδηγήσουν τον εαυτό και τη

Το απρόσμενος τέλος του Βαγγέλη Λιβαδά

Αφήνει πίσω του μεγάλη κληρονομιά

Κανείς δεν περίμενε αυτό το άδοξο και απρόσμενο τέλος για τον Βαγγέλη Λιβαδά που έχασε τη ζωή του όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο διαμέρισμα του. Η πολιτιστική περιουσία που αφήνει πίσω του είναι τεράστια καθώς στη διάρκεια της ζωής του ανέβασε πλήθος θεατρικών παραστάσεων και συνεργάστηκε με σπουδαίους ανθρώπους του θεάτρου.Ο Βαγγέλης Λιβαδάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο κατεξοχήν Έλληνας θεατρικός επιχειρηματίας, αρνιόταν αυτόν τον τίτλο και προτιμούσε αυτόν του θεατρικού παραγωγού.

Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχτεί

Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχτεί

Άγνωστα τα ακριβή κίνητρα του

Συνελήφθη πριν από λίγα λεπτά ο άντρας που προκάλεσε αναστάτωση το μεσημέρι καθώς απειλούσε να ανατιναχτεί στο κτίριο της Παλιάς Βουλής.Αστυνομικοί τον παρέλαβαν και τον οδήγησαν στο περιπολικό που είχε σταματήσει έξω από το κτίριο, ωστόσο άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα ακριβή κίνητρα του άντρα.Ο άνδρας υποστήριζε ότι είχε μέσα σε λευκή σακούλα εκρηκτικά γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν γύρω στις τρεις και δέκα στο σημείο.

Τι δεν γνωρίζουμε για το εγκεφαλικό

Τι δεν γνωρίζουμε για το εγκεφαλικόΤρόπους πρόληψης επισημαίνουν οι επιστήμονες
Έλλειψη γνώσης των πέντε βασικών συμπτωμάτων του εγκεφαλικού, που συνιστά 1η αιτία αναπηρίας και τρίτη αιτία θανάτου στο βιομηχανικό κόσμο διαπιστώνει μεγάλη μελέτη που παρουσιάστηκε στο Διεθνές συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για τα Εγκεφαλικά.Η άγνοια μάλιστα των συμπτωμάτων είναι μεγαλύτερη στις ομάδες του πληθυσμού που διατρέχουν και το μεγαλύτερο κίνδυνο. Οι ηλικιωμένοι (άνω των 65 ετών), τα άτομα που έχουν επιβιώσει εγκεφαλικού επεισοδίου και οι άνδρες, είναι οι κατηγορίες του πληθυσμού που κατά κανόνα καλούν για βοήθεια όταν είναι πια αργά. Άγνοια των βασικών συμπτωμάτων παρουσιάζουν επίσης τα άτομα με χαμηλότερο εισόδημα και χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.

Νέος αποκλεισμός του κτιρίου της ΔΕΗ τη Δευτέρα

Πάτρα: Νέος πρωινός αποκλεισμός του κτιρίου της ΔΕΗ τη Δευτέρα Κάλεσμα συμμετοχής από τις κατά τόπους Επιτροπές Αγώνα

Κάλεσμα συμμετοχής από τις κατά τόπους Επιτροπές Αγώνα

Ανοικτό κάλεσμα προς τους Πατρινούς να συμμετάσχουν τη Δευτέρα το πρωί στις 7:00 στον αποκλεισμό του κτιρίου της ΔΕΗ απευθύνουν Επιτροπές Αγώνα κατά του τέλους ακίνητης περιουσίας που έχουν συστηθεί στις συνοικίες της πόλης. Πιο συγκεκριμένη Επιτροπή Αγώνας Αρόης σε ανακοίνωση που μοίρασε σε πολλά σπίτια αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:«Στον απάνθρωπο εκβιασμό ή πληρώνεις το χαράτσι ή σου κόβουμε το ρεύμα απαντάμε: Δεν πληρώνουμε! Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Να καταργηθεί τώρα! Το ρεύμα είναι

Oh, Christmas tree..!


Έτοιμοι να στολίσετε?
Παρακάτω φωτογραφίες Χριστουγεννιάτικων δέντρων και στολισμένων σπιτιών για να εμπνευστείτε!......

Πιο ευαίσθητοι οι λεπτοί άνθρωποι


Όσοι έχουν βάρος μικρότερο από το κανονικό και γενικότερα οι λεπτοί, είναι πιο πιθανό να πεθάνουν μετά από μία χειρουργική επέμβαση που θα κάνουν, σε σχέση με αυτούς που είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα χειρουργικής "Annals of Surgery", σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters,

Δωρεάν πετρέλαιο σε ανέργους

Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης θα χορηγήσει ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια σε 160 ανέργους, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί. Συγκεκριμένα ο Όμιλος θα δώσει σε 160 ανέργους, εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, προπληρωμένες κάρτες ΕΚΟ πετρελαίου θέρμανσης ή βενζίνης αξίας 500 ευρώ.

Το mea culpa του Θαπατέρο

Ο Θαπατέρο δικαιολόγησε τα μέτρα λιτότητας που προκάλεσαν έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια ως μια προσπάθεια «να αποφύγουμε αυτό που συνέβη σε άλλες χώρες, οι οποίες έχασαν την αυτονομία τους».
Το δικό του «mea culpa» (λάθος μου) είπε το Σάββατο ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο για την ήττα του κόμματός του στις εκλογές, ενώ...
εξαπέλυσε πυρά στην Ευρώπη υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι ικανή μέχρι σήμερα να βρει λύση» στην κρίση χρέους που πλήττει την ευρωζώνη.

Πλημμύρισε με Καβάφη η ΒιέννηΜια μοναδική δημιουργία, μελοποιημένη ποίηση του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, από τον Έλληνα συνθέτη της Διασποράς, Αλέξανδρο Καρόζα, είχε την παγκόσμια πρεμιέρα της το Σάββατο σε μεγάλη συναυλία στο ξακουστό Μέγαρο Συναυλιών της Βιέννης με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα.
Μαζί τους, συντελεστές αυτής της συναυλίας, σε μια από τις γνωστότερες μουσικές αίθουσες στον κόσμο, ήταν οι φημισμένες Ορχήστρα Δωματίου Βιέννης και

Έχεις κοτέτσι; Πλήρωσε χαράτσι 26.000 ευρώ στη ΔΕΗ!


 Τραγελαφικά έχουν καταντήσει πλέον τα λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αναφορικά με το τέλος των ακινήτων.

Δεκάδες κτηνοτρόφοι και παραγωγοί ανά την Ελλάδα, παραλαμβάνουν λογαριασμούς για γεωργικά κτίσματα αν και θεωρητικά αυτά εξαιρούνται του ειδικού τέλους. Και να ήταν μόνο αυτό… Οι περισσότεροι εξ αυτών βρίσκονται σε δυσθεώρητα επίπεδα!

7 φανταστικά μέρη που θα θέλαμε να ταξιδέψουμε και στην πραγματικότητα!Η κρίση συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα μας και ο τρόπος ζωής των περισσότερων Ελλήνων έχει αλλάξει ριζικά. Το cosmo.gr με το χιουμοριστικό πνεύμα που το διακατέχει σας παρουσιάζει κάποια μέρη ιδανικά για...μετανάστευση, τους ιδιαίτερους αυτούς καιρούς που ζούμε!

Παγκόσμια Ημέρα Αγοραστικής Αποχής: Εκπαιδεύοντας έναν υπεύθυνο καταναλωτή


Με εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο γιορτάστηκε το Σάββατο η Παγκόσμια Ημέρα Αγοραστικής Αποχής δίνοντας στον κόσμο την ευκαιρία να συνειδητοποιήσει έστω και για λίγο ότι έχει τη δύναμη να συμβάλλει με τον τρόπο στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα 
Η πρώτη μέρα αγοραστικής αποχής πραγματοποιήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά τον Σεπτέμβριο του 1992 και ήταν δημιούργημα του Κάλε Λασν, πρώην διαφημιστή και νυν εκδότη του περιοδικού Adbusters, «περιοδικού για το πνευματικό περιβάλλον», σε μια προσπάθεια να θεμελιωθεί μία υπεύθυνη καταναλωτική

Τιτανικός το ευρώ;

Η εκτίναξη των επιτοκίων στους τίτλους του ιταλικού δημοσίου σε ύψη ρεκόρ κυριάρχησε στον διεθνή Τύπο, ενώ όλο και περισσότερα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται πλέον στον άμεσο κίνδυνο διάλυσης της Ευρωζώνης.

Η Wall Street Journal σημείωνε ότι οι παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη δευτερογενή αγορά ομολόγων αποδεικνύονται απολύτως ανεπαρκείς, με αποτέλεσμα τα....
spread να συνεχίζουν να αυξάνονται.

Το μυστήριο του νοητικού ελέγχου
Στην ταινία του Charlie Kaufman, «Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού», ο Joel (που τον υποδύεται ο ηθοποιός Jim Carrey) έχει σβήσει τις μνήμες που είχε από μια θλιβερή ερωτική σχέση, διαδικασία στην οποία υποβλήθηκε από έναν κάπως ύποπτο ερευνητικό οργανισμό με το όνομα Lacuna Inc. Ο Lacuna χρησιμοποιεί «καινοτόμες, μη χειρουργικές διαδικασίες για εστιασμένη εξάλειψη προβληματικών αναμνήσεων». Όσα διηγείται βέβαια η ταινία είναι φανταστικά.
Ή μήπως δεν είναι; Αμερικανοί νευροεπιστήμονες αναπτύσσουν φάρμακα για τον χειρισμό των αναμνήσεων. Θεωρούν ότι τέτοιες φαρμακευτικές αγωγές θα μπορούσαν να βοηθήσουν άτομα να βελτιώσουν τις μνημονικές τους ικανότητες ή ακόμα

Φωτογραφίες της Γης από νέο δορυφόρο της NASA


Φωτογραφίες της Γης από νέο δορυφόρο της NASA
Στο φως της δημοσιότητας έφερε τις πρώτες πραγματικά εντυπωσιακές του φωτογραφίες ο τελευταίος δορυφόρος της NASA που ταξίδεψε στο διάστημα, με την ονομασία NPP. Ο δορυφόρος, οποίος ταξιδεύει με 26.780 χμ την ώρα, εκτοξεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου

Για πρώτη φορά, οι δεινόσαυροι του Λονδίνου στην Αθήνα!


 Μια από τις πιο πολυσυζητημένες εκθέσεις στην Ευρώπη, η έκθεση δεινοσαύρων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να μας προσφέρει ένα διαδραστικό ταξίδι στον κόσμο των εντυπωσιακών προϊστορικών αυτών ζώων.

Ξεκίνησε το ταξίδι του με το ποδήλατο


Το ταξίδι του ξεκίνησε επίσημα από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ο 40χρονος «Ποδηλάτης του κόσμου» ραδιοφωνικός παραγωγός στο επάγγελμα, Γρηγόρης Βερροιώτης.
Πρόκειται να διανύσει με το ποδήλατο του 60.000 χιλιόμετρα, περνώντας από 22 ευρωπαϊκές....

Το μυστήριο του νησιού του Πάσχα και σχέση με τους αρχαίους Έλληνες

Το Νησί του Πάσχα βρίσκεται στο Νότιο Ειρηνικό...μεταξύ της Χιλής και της Ταϊτής. Διαμορφωμένο από μία σειρά ηφαιστειακών εκρήξεων, ήταν κατοικήσιμο μόνο από πουλιά και λιβελλούλες της θάλασσας για εκατομμύρια χρόνια. Οι απότομες πλαγιές του, κάποτε εθεάθησαν με μεγάλη ικανοποίηση από μια κουρασμένη ομάδα πολυνησιακών ναυτικών. Γιατί αυτοί οι ναυτικοί εγκατέλειψαν την αρχική τους χώρα, για πόσο καιρό έμειναν στο νησί του Πάσχα, ή γιατί έφυγαν τόσο απότομα, είναι μερικές ερωτήσεις στις οποίες δεν θα έχουμε ποτέ την απάντηση. Το νησί του Πάσχα είναι ένα

Γιώργος Παπανδρέου: "Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο"

"Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, τηρώντας με συνέπεια τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, μέσα από ένα πολύ ισχυρό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού και του χρέους της, αναδιοργανώνοντας και μεταρρυθμίζοντας τη χώρα", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παραβρέθηκε στο συνέδριο των Πρασίνων, στο Κίελο της....
Γερμανίας.

Ευρεσιτεχνία Έλληνα καθηγητή για καύσιμα από υδρογόνοΚαύσιμα από υδρογόνο και μάλιστα όχι απαραίτητα καθαρό, μπορεί να παράξει η ευρεσιτεχνία που έχει κατοχυρώσει η ομάδα του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών με επικεφαλής τον καθηγητή Ιωάννη Καλλίτση.
Τη νέα αυτή πατέντα που ήδη κυκλοφορεί σε εφαρμογές στο εξωτερικό παρουσίασε κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο κ. Καλλίτσης μιλώντας στη συνάντηση επιστημόνων και εκπροσώπων επιχειρήσεων που συμμετέχουν

O άνθρωπος ψάρευε, πριν από 42.000 χρόνια

O άνθρωπος ψάρευε, πριν από 42.000 χρόνια
Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα ερευνητών από την Αυστραλία οι οποίοι ανακάλυψαν ότι ο άνθρωπος είχε εντρυφήσει στην τέχνη του ψαρέματος πολύ παλαιότερα από όσο πιστεύαμε. Η χρονολόγηση των ευρημάτων δείχνει ότι ο άνθρωπος ψάρευε και μάλιστα σε μεγάλα βάθη

Φυσικό αντικαταθλιπτικό το γέλιο


Φυσικό αντικαταθλιπτικό το γέλιο
Ο κόσμος έχει σταματήσει να αξιοποιεί ένα δώρο που του δίνεται με τη γέννησή του, το γέλιο. Υπάρχει όμως ένας τρόπος για να το θυμηθεί: η

Νεκρός από φωτιά ο Βαγγέλης Λειβαδάς
Νεκρός από φωτιά ο Βαγγέλης Λειβαδάς

Νεκρός ανασύρθηκε πριν την Κυριακή το μεσημέρι ο θεατρικός παραγωγός Βαγγέλης Λειβαδάς, ενώ με αναπνευστικά προβλήματα παρελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο η σύντροφος της ζωής του ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη, μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα 3 ορόφου
στην οδό Κολοκοτρώνη 19 στη Γλυφάδα Αττικής

Ανθρώπινες παραμορφώσεις: Φωτογραφίες που σοκάρουν…

Ποιος πράγματι θα πίστευε αν δεν έβλεπε ανθρώπους να βγάζουν κέρατα στα αυτιά,ανθρώπους γεννημένους με …6 δάχτυλα στα χέρια και στα πόδια…δείτε πραγματικά φωτογραφίες που σοκάρουν..

Γάμος με αμφίεση Β΄Παγκοσμίου Πολέμου! [φωτο]

Καθένας με…τα γούστα του! Στη Βρετανία ένα ζευγάρι -όχι και στα πρώτα νιάτα του- αποφάσισε να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου. Ένα από αυτά που τους ένωνε ήταν και το πάθος για την …ιστορία και ειδικά αυτή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου,περίοδος ένδοξη για τη Βρετανία.’Ετσι έδωσαν στο γάμο τους χρώμα…Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!
Ο γαμπρός αλλά και οι καλεσμένοι φίλοι του φορούσαν στρατιωτικές στολές του Β΄Παγκοσμίου,η νύφη φόρεσε νυφικό του ΄40 και οι καλεσμένες φορέματα της εποχής. Όπως φαίνεται και απο τις