Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Υπεύθυνη η Βουλή για τις δύο παράνομες και μοιραίες αποφάσεις της ΕΛΣΤΑΤ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πλην όλων των άλλων που κατάπληκτοι παρακολουθούμε να συμβαίνουν γύρω μας, βλέπουμε να παίζεται και να ξαναπαίζεται το έργο των «θεσμοθετημένων πραξικοπημάτων».

Ως γνωστόν, τα πραξικοπήματα είναι κακό πράγμα και οι συνέπειές τους φαίνονται, αργά ή γρήγορα – στο πολίτευμα, στην κοινωνία, στην οικονομία, συνήθως και στα τρία μαζί.

Το παράδοξο είναι πως έχει επικρατήσει ένας μιθριδατισμός, με.....
αποτέλεσμα όλα να περνούν ξώφαλτσα και ουδείς να απολογείται – αλλά ούτε και να αποκαθίσταται η τάξη.

Την προηγούμενη Τρίτη ένα τέτοιο πραξικόπημα επιχειρήθηκε μέσα στη Βουλή.

Σενάριο – σοκ για την ελληνική οικονομία

Σενάριο της Παρασκευής από τα γνωστά για να φοβηθεί ο κόσμος, πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη της Ελλάδας ή μια πραγματικότητα που απειλεί να τινάξει στον αέρα την ελληνική οικονομία;
Τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ώρες δεν μπορούν να εξηγηθούν με λογικούς όρους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με προεξάρχουσα τη Γαλλία επιχειρείται να αλλάξουν οι όροι της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και να μην είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των τραπεζών στο PSI.

Ο Παπανδρέου φεύγει οριστικά στο τέλος Δεκεμβρίου

Στα τέλη Δεκεμβρίου θα ανοίξει με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Γιώργου Παπανδρέου η διαδικασία διαδοχής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στην προεδρία της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου μετά τον πρώτο κύκλο συναντήσεων που είχε, τις....
τελευταίες ημέρες, με όλα τα κορυφαία στελέχη του κινήματος έχει καταλήξει στις αποφάσεις του.

Απεργία στους ραδιοφωνικούς σταθμούς τη Δευτέρα...

 Θα σιγήσουν τα δημοσιογραφικά μικρόφωνα τη Δευτέρα σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας έπειτα από την απόφαση για 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΕΤΕΡ.

Οι ενώσεις κήρυξαν απεργία από...

Γερμανοφοβία σαρώνει την Ευρώπη

Την περασμένη εβδομάδα, ο Βρετανός ευρωσκεπτικιστής ευρωβουλευτής Nigel Farage τα είπε χύμα στο ευρωκοινοβούλιο, προσφέροντας μια «κάθαρση» στους μπουχτισμένους Ευρωπαίους.
Μεταξύ άλλων στράφηκε ευθέως κατά των Γερμανών, λέγοντας: «Ζούμε σε μια Ευρώπη στην οποία κυριαρχεί η Γερμανία. Κάτι που σύμφωνα με το ευρωπαϊκό όραμα δεν θα έπρεπε να συμβεί. Κάτι που για να αποφευχθεί, οι πρόγονοι μας έδωσαν το αίμα τους. Δεν θέλω να ζω σε μια γερμανική Ευρώπη, και δεν το θέλουν ούτε οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες».

Ανεβαίνουν επικίνδυνα τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής»

Πανικό έχει προκαλέσει στο πολιτικό σύστημα η ραγδαία άνοδος των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στην πρωτεύουσα…
Σύμφωνα με πληροφορίες σε δημοσκόπηση για την Α’ Αθηνών που παρήγγειλε μεγάλο κόμμα και ολοκληρώθηκε μόλις χθες, η Χρυσή Αυγή καταγράφει εντυπωσιακό ποσοστό που ξεπερνά το 17%.
Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας, όπως αυτές του άξονα Πατησίων-Αχαρνών (Πατήσια, Άγιος Νικόλαος, Κυψέλη, Άγιος Παντελεήμονας κ.α), αλλά και στον Κολωνό η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 25%, ξεπερνώντας κατά πολύ τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!

Καλύτερα κουκουλοφόρος blogger, παρα προσκυνημένος δημοσιογράφος...

 adena-gr.blogspot
Όταν ο επώνυμος Σταμάτης Γιαννίσης έλαβε εντολή να χύσει χολή (δωρεάν) μέσω του μη "κερδοσκοπικού" ΜΜΕ aixmi.gr , κατά των ανώνυμων αρθρογράφων της μπλογκόσφαιρας, ήξερε τις συνέπειες. Μέχρι στιγμής έχει στιγματιστεί για το "συμβόλαιο" που ανέλαβε από τα δυνατά blogs, και όχι άδικα.
Κρίνοντας από...ένα σημαντικό ποσοστό των αρθρογράφων στο αποτυχημένο διαδιακτυακό παρακλάδι του MEGA, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς την σκοπιμότητα της ύπαρξης του. Ο Όμιλος που το χρηματοδοτεί δεν κάνει καμιά επένδυση άσκοπα.

Επιστολή Σαμαρά: Ασυνέπεια και κοροιδία απέναντι στο λαό και το πολίτευμα.

Σσσς, η Ελλάδα κοιμάται

Γράφει ο Αδαμάντινος

Πολύς θόρυβος έγινε για μια επιστολή που θα ξεμπλοκάριζε την 6η δόση και θα έκανε αποδεκτή απο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σαμαρά την δέσμευση, ότι αποδέχεται αυστηρά ότι λέει το πρόγραμμα της συμφωνίας ΓΑΠ-Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου. Λέω “πολύς θόρυβος", γιατί μπορούσε να σταλεί η επιστολή σε μια συμβατική μορφή και στη.....
συνέχεια να αντιμετωπισθεί στην ουσία το θέμα κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή με 181 βουλευτές, με κρυφή ψηφοφορία και χωρίς κομματικές γραμμές από όλα τα κόμματα, υπο τον όρο ότι δύο εβδομάδες πρίν η πλήρης συμφωνία θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Αυτό θα ήταν μια ελάσσων πράξη δημοκρατίας.

Στα 43 εκ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα Κύπρου


Στα 43 εκ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα Κύπρου

Έλλειμμα 43 εκατομμύρια ευρώ κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του 2011 το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών της Κύπρου με τις ΗΠΑ, σε σύγκριση με εμπορικό έλλειμμα 27 εκ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Eurostat.
Οι κυπριακές εξαγωγές στις ΗΠΑ αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2011 στα 12 εκ. ευρώ, σε σύγκριση με 7 εκ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010, ενώ οι εισαγωγές από τις ΗΠΑ ανήλθαν στα 54 εκ. ευρώ, σε σύγκριση με 34 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία για το εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, που ανακοίνωσε η Eurostat, το εμπορικό πλεόνασμα της ΕΕ των ''27'' με τις ΗΠΑ ανήλθε το πρώτο εξάμηνο του 2011 στα 35,26 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με 31,16 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Γιατί κατεβαίνουν οι Ρώσοι στη Μεσόγειο;Μια ψύχραιμη ανάλυση


Με αφορμή ένα κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και προσπαθεί να ερμηνεύσει την κάθοδο ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο, ο Δρ.Ιωάννης Παρίσης,δίνει τη δική του εξήγηση. Το κείμενο που κυκλοφορεί στο δαδίκτυο επιχειρεί να συνδέσει το θέμα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο με το “παιχνίδι” που παίζεται στην Αρκτική,μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων για σε ποιον ανήκει τι.

Ο Δρ.Ιωάννης Παρίσης με το άρθρο του έχει μια σαφώς πιο ψύχραιμη προσέγγιση του θέματος. Διαβάστε το:

Το φυτίλι της κρίσης άναψε.Πόσο μένει για την έκρηξη;


''Ή τώρα ή ποτέ'' είναι το σύνθημα που ακούγεται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, καθώς όλοι περιμένουν με απελπισία μία αντίδραση πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα της ευρωζώνης.

Αυτό που όλοι φοβόντουσαν, αυτό που όλοι απεύχονταν συμβαίνει ΉΔΗ.Η κρίση ξέφυγε από τα στενά όρια των υπερχρεωμένων χωρών, σαν την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και εξαπλώθηκε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.Το ευρώ με σπασμένα φρένα υποχωρεί συνεχώς, ιδίως μετά το ναυάγιο στη μίνι σύνοδο κορυφής στο Στρασβούργο, με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου στα 1,32400.

“Λουκά, μη φοβηθείς” -(η γλίτσα φεύγει με το πλύσιμο)


 

Όπως οι γριές που δεν έχουν ρολόϊ και ρωτάνε τους περαστικούς “τι ώρα είναι, παληκάρι μου;” έτσι κι εγώ, οταν θέλω να μάθω τι κυβέρνηση έχουμε, κοιτάω ποιόν γλύφει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Θυμάστε τα ωσαννά, τις ψαλμωδίες, τα βάγια, τα “ιδού ο νυμφίος έρχεται” όταν ανήλθε ο Γιωργάκης επί του θρόνου; Την ανετίλα, την αειφορία, τις “γόβες του υπουργικού συμβουλίου”, το στεναγμό ανακούφισης που “ήρθαν οι δικοί μας”;

Για πότε κατέβηκαν τα εξαπτέρυγα, πότε σκίστηκαν οι αφίσες, πότε άλλαξε ο άνεμος, πότε άρχισαν τα καινούργια χειροφιλήματα, είναι αντικείμενο έρευνης του CERN για σωματίδια που ξεπερνούν την ταχύτητα του φωτός.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ : Οι χαζομάρες είναι προνόμιο των αυταρχικών καθεστώτων...
Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες.
Η εγκύκλιος για το χαράτσι είναι απολαυστική.... Μπροστά στο αδιέξοδο αλλά και στην απάντηση της Κομισιόν, ότι η κοινοτική νομοθεσία ΔΕΝ επιτρέπει τέτοιες ενέργειες, το σκληρό και αυστηρό ύφος του συνταγματάρχη ράγισε.
Έτσι μεγάλωσε το περιθώριο αποπληρωμής στις ... 80 ημέρες. Θα μου πείτε στον Ιούλιο Βερν ο φίλος μας Φιλέας, γύρισε το κόσμο σε 80 μέρες, μια ΔΕΗ δεν θα πληρώσετε; Νά εχουν και το περιθώριο να το αποσύρουν σιγά σιγά χωρίς να γίνουν ρεζίλι....
Ταυτόχρονα για να ξεπεραστεί το "ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ" συστήνονται άμεσα 3μελείς επιτροπές που θα εδρεύουν στις εφορίες, προκειμένου να αξιολογούν τις περιπτώσεις που θα απευθύνονται σε αυτές.

Ο ρεφορμισμός και ο κοινοβουλευτισμός σκούριασαν την αριστερά !!!
Νομίζω ότι είναι απαραίτητος ένας μικρός απολογισμός για το τι «παίχτηκε» στη χώρα και στο κίνημα, από τη στιγμή της ανακοίνωσης του Δημοψηφίσματος από τον Παπανδρέου και τα όσα διαδραματίστηκαν τις επόμενες ώρες και μέρες, ως συνέπεια αυτής της ανακοίνωσης.
Σύμπασα η αστική τάξη της χώρας μέσω των ΜΜΕ και των κομμάτων της, τάχθηκε ενάντια στο Δημοψήφισμα το οποίο, υποτίθεται, «θα δίχαζε το λαό» ενώ στην πραγματικότητα θα δίχαζε την αστική τάξη και τα κόμματά της από το λαό. Το μισό ΠΑΣΟΚ, ολόκληρη η Ν.Δ, ο ΛΑΟΣ, η ΔΗΣΥ, τάχθηκαν μετά βδελυγμίας ενάντια στο δημοψήφισμα.

VOTE X-FILES FOR PRIMEMINISTER !!!


Τον διπλασιασμό των προβλεπόμενων εγγυήσεων προς τις τράπεζες, μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, κατά την συζήτηση της σχετικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Έτσι, στα 30 δισ. ευρώ που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση, προστίθενται άλλα 30 δισ., μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2012.
Και τι έγινε αν η συγκεκριμένη είδηση είναι προχθεσινή; Θα μπορούσε να είναι και πριν από ένα χρόνο ή μετά από ένα μήνα. Άλλα 30 δισ. ευρώ έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα 30, των προηγούμενων 100, των προπροηγούμενων 120, των 150… δισεκατομμύρια υπάρχουν. Για τις τράπεζες.

Το εθνικό μας ξεβράκωμα !!!


thumb


Χθες, λίγη ώρα αφότου τα ΜΑΤ μπουζούριαζαν καμιά δεκαπενταριά ανθρώπους, κυρίως συνδικαλιστές της ΔΕΗ που είχαν καταλάβει το Κέντρο Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος της εταιρείας, η Κομισιόν – ένα από τα τρία μέρη τηςτρόικας! –, διά του Γερμανού επιτρόπου για θέματα Ενέργειας, ερχόταν κυριολεκτικά ναξεβρακώσει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και να αποφανθεί:
Δεν έχει κανένα δικαίωμα να συνδέει φορολογικές υποχρεώσεις με το δικαίωμα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος!
Σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑΝίκου Χουντή, ο επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ δεν μάσησε τα λόγια του:

Ο Σημίτης διεκδικεί ιδιωτική παραλίαΟ Σημίτης διεκδικεί ιδιωτική παραλία

Αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου έχει καταθέσει ο Κώστας Σημίτης ώστε να κατοχυρώσει με το έτσι θέλω παραλία που βρίσκεται μπροστά από το πολυτελές εξοχικό του στους Αγίους Θεοδώρους!
Ο πρώην πρωθυπουργός θεώρησε σωστό να περιφράξει ένα μεγάλο τμήμα του αιγιαλού που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το σπίτι του, αποκτώντας ουσιαστικά τη δική του ιδιωτική παραλία.
Ο κ. Σημίτης είχε καταθέσει αίτηση το προηγούμενο διάστημα στο αρμόδιο τμήμα Κορινθίας για ιδιωτικοποίηση του συγκεκριμένου θαλάσσιου χώρου, αλλά η αίτηση του απορρίφθηκε, καθώς η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στο δημόσιο.

Γοργοπόταμος:Μια ανατίναξη που ακούστηκε σ΄ όλο το κόσμο.
Το κορυφαίο γεγονός της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού Λαού στην Νεότερη Ιστορία είναι η Ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, από τις ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του Ε.Α.Μ και του Ε.Δ.Ε.Σ την νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942.
Τον Σεπτέμβριο του 1942 Aγγλικό κλιμάκιο με αρχηγό το συνταγματάρχη Μαγερς αποβιβάζεται κρυφά στην Ελλάδα, έρχεται σε επαφή με τις διάφορες αντάρτικες ομάδες και κατορθώνει να συντονίσει τις ενέργειες τους. Αποτέλεσμα του συντονισμού αυτού ήταν η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.
Στην ανατίναξη έλαβαν μέρος 120 άνδρες του Ε.Α.Μ. , 65 του Ε.Δ.Ε.Σ και 12 Αγγλοι κάτω από την προσωπική καθοδήγηση του Αρη Βελουχιώτη και του Ναπολέοντα Ζέρβα.

Τηλεφώνημα Παπαδήμου-Ερντογάν

Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Λουκάς Παπαδήμος, είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογό του.
Η επικοινωνία έγινε ακριβώς με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του από τον κ. Παπαδήμο και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της πολιτικής που

Ο Αντώνης Σαμαράς και ένας τάφος στην Κηφισιά...[:σε αυτόν τον κόσμο πρέπει να είσαι ή πολύ έξυπνος ή μεγάλη πουτάνα ]
Ο Αντώνης Σαμαράς, δεν υπέγραψε.
Έγραψε μια επιστολή που έστειλε σε αυτούς που τον πίεζαν να υπογράψει, είπε πάνω κάτω αυτά που ήθελαν να ακούσουν και υπέγραψε κάτω από τη δική του επιστολή.
Η έκτη δόση, κλειδωμένη ακόμη στα ευρωπαϊκά γραφεία, δεν έρχεται. Ωραία τρίπλα, αλλά μάλλον κάποιοι δεν μασάνε.
Φαντάζομαι πια την έκτη δόση κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο, περιμένοντας κάποιον να την "ξεκλειδώσει" σαν την μαγεμένη βασιλοπούλα. Στο μέλλον, τα παραμύθια θα έχουν ήρωες τις δόσεις και τους Γερμανούς.

Θα αρνηθούμε τη λιτότητα στην πολιτική και στη Δημοκρατία !!!«…Η ομοφωνία ανάμεσα στους ανθρώπους αποφασίζει τι είναι σωστό και τι λάθος; Σωστό και λάθος είναι αυτό που λένε οι άνθρωποι. Και ομοφωνούν μέσα στη γλώσσα.
Αυτό δεν είναι ομοφωνία στις γνώμες αλλά στον τρόπο ζωής». L. Wittgenstein 
Για να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε τα αίτια και τη δυναμική της ανοιχτής πολιτικής κρίσης που εκδηλώθηκε μετά την 27η Οκτωβρίου, έχουμε ανάγκη από ένα ευρύτερο και πιο σύνθετο ερμηνευτικό πλαίσιο.

Απεργία στο αεροδρόμιο του Λονδίνου


Απεργία στο αεροδρόμιο του Λονδίνου

Απεργία προετοιμάζουν οι υπάλληλοι στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο νόμο του συνταξιοδοτικού.
Από τις κινητοποιήσεις αναμένεται να προκληθούν μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις του αεροδρομίου.
Η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο βρίσκεται σε συνομιλίες με αεροπορικές εταιρείες επιχειρώντας να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις από την απεργία.

Επίθεση Τσίπρα σε Παπαδήμο


Επίθεση Τσίπρα σε Παπαδήμο

Επίθεση στον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον ότι δεν σέβεται τους κανονισμούς της Βουλής, καθώς δεν προσήλθε έγκαιρα στην καθιερωμένη «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή.
“Η Βουλή δεν είναι γενική συνέλευση μετόχων τραπέζης, που όποιος έχει το πλειοψηφικό πακέτο προσέρχεται ό,τι ώρα θέλει. Έχει κανόνες, τους οποίους πρέπει να σέβεται ο καθένας μας”, είπε

Τι δεν λένε οι πολιτικοί στους λαούς για τις προωθούμενες αλλαγές στην Ευρώπη


Η γερμανική έκδοση των Financial Times σε ανάλυσή της υπογραμμίζει ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί εθελοτυφλούν και επιδιώκουν να περάσουν αθόρυβα την αναγκαία μετεξέλιξη της ΟΝΕ σε δημοσιονομική ένωση.

Οπως γράφει η εφημερίδα και μεταδίδει η Deutsche Welle, «στο τέλος όλης αυτής της διαδικασίας θα φανεί ότι η ΟΝΕ μοιράζεται κάτι παραπάνω από ένα κοινό νόμισμα. Θα είναι μια ένωση όπου οι πολίτες των χωρών-μελών θα συμμετέχουν στις αποφάσεις της πολύ λιγότερο από σήμερα, θα είναι μια δημοσιονομική ένωση που θα διαθέτει κοινό προϋπολογισμό και τα κράτη-μέλη της θα έχουν περιορισμένες δυνατότητες στην άσκηση εθνικής δημοσιονομικής πολιτικής».
Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί προσπαθούν να περάσουν με τακτικισμούς αυτό το μοντέλο σιγά-σιγά και όσο γίνεται πιο αθόρυβα. Το τίμημα όμως για αυτή τους την τακτική θα είναι υψηλό:

Αγωνία βουλευτή Ν.Δ.: Κλείνει το ΚΕΤΧ; Καλεί Αβραμόπουλο σε διαβούλευση με φορείς της Πάτρας


Για όσους εξακολουθούν να τρέφουν κάποια ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην ελληνική πραγματικότητα, παραθέτουμε την ερώτηση βουλευτή της Ν.Δ. για το ΚΕΤΧ.
Ο Μ. Μπεκίρης, βουλευτής Αχαΐας, κατέθεσε ερώτηση προς τον νέο υπουργό Εθνικής Αμυνας, Δημ. Αβραμόπουλο, εκφράζοντας την αγωνία του για πιθανές αλλαγές στη δομή του στρατού, ειδικά αυτές που αφορούν στην εκλογική του περιφέρεια.
«Η είδηση μεταφοράς από την Πάτρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων σε άλλη περιοχή και η υπόσχεση ότι θα παραμείνει μόνον το ΚΕΤΧ ήταν κεραυνός εν αιθρία για την κοινωνία της Πάτρας», αναφέρει ο βουλευτής. Ο ίδιος επικαλείται πρόσφατες διαβεβαιώσεις «κυβερνητικών παραγόντων, που δήλωναν κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μεταβολή στο στρατόπεδο και θα παραμείνει εν λειτουργία ως έχει».

Όλο το σχέδιο για μισθολόγιο-εφεδρεία-θητεία


Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τέτοιες συναντήσεις μόνο για καλό δεν είναι τέτοια εποχή.
Αν και ο Αβραμόπουλος παραδέχεται ότι οι περικοπές που έχουν γίνει από το 2009,είναι συγκλονιστικές,είναι βέβαιο ότι θα ζητηθεί κι άλλο “τσεκούρωμα”. Συνεπώς το ραντεβού με Βενιζέλο είναι κρίσιμο για δύο θέματα που έχουν άμεση σχέση με τα οικονομικά των ΕΔ και ειδικά τις λειτουργικές δαπάνες και ένα τρίτο που συνδέεται άμεσα με τον οικονομικό σχεδιασμό που θα γίνει:
•Μισθολόγιο στρατιωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύνταξη ειδικού μισθολογίου βρίσκεται στη τελική ευθεία. Οι πληροοφορίες που διαρρέουν -

Αποκαλυπτικό: Πώς μπορούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Αργεντινή με τη χρήση 2 δραχμώνΑπό την αρχή της κρίσης έχουμε ακούσει πολλά σενάρια για την αντιμετώπιση της και ένα από αυτά που ‘έπαιξαν’ το καλοκαίρι είχαν να κάνουν με τη χρήση διπλού νομίσματος, το ένα από τα οποία θα χρησιμοποιούνταν για συναλλαγές εντός της χώρας ώστε να μπορέσει να υποτιμηθεί και το άλλο για συναλλαγές κυρίως με τους πιστωτές ώστε να μη χάσουν … δραχμή απ’ όσα τους χρωστούμε.

26η Οκτώβρη: «Ιστορική» ημέρα για τους... τοκογλύφους!


Ή Να σπάσουμε την πανοπλία των αυταπατών


Πρέπει επιτέλους να αντιληφτούμε ότι η πολιτική της καταλήστευσης και της «εκτέλεσης» των λαών και των κοινωνιών γεννιέται ΟΧΙ από τις ιδιοτροπίες των διεθνών μαφιόζων και των ανδρεικέλων τους, ΑΛΛΑ από την αποσύνθεση και τη χρεοκοπία του καπιταλιστικού τους συστήματος.


Σήμερα, μέσα στους επιθανάτιους σπασμούς της κρίσης κατάρρευσης αυτού του συστήματος, η κτηνώδης λεηλασία των λαϊκών μαζών και η δολοφονία των κοινωνιών παίρνουν αχαλίνωτες, φρενοβλαβείς και μακάβριες διαστάσεις…
Αυτά πρέπει να τα συνειδητοποιήσουμε βαθιά αν δεν θέλουμε να μας κοροϊδεύουν με κούφιες φράσεις και αν δεν θέλουμε να πέφτουμε θύματα ποικίλων και πολύχρωμων «σωτήρων» και εκλογικών εμπόρων…
Ο εφιάλτης που ζούμε στη χώρα μας δεν αφήνει κανένα περιθώριο για νέες αυταπάτες…

"Θηλιά" και στην Ισπανία


Ολοένα και πλησιάζει στην "σωτηρία" της η Ισπανία. EFSF και ΔΝΤ καραδοκούν για να προσφέρουν τη βοήθειά τους στους Ίβηρες, που αντιμετωπίζουν τραπεζικά και όχι δημόσια χρέη.
Το Νομισματικό Ταμείο μάλιστα είναι έτοιμο να προσφέρει στον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι 100 δισ. ευρώ για τη δημιουργία μιας "κακής τράπεζας" (bad bank), η οποία θα αγοράσει σε χαμηλές τιμές υποτιμημένα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών.
Ο κ. Ραχόι έχει ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες για τη δημιουργία μιας τέτοιου είδους τράπεζας, με την συμβολή ακαδημαϊκών που έχουν παραδώσει τις εκθέσεις τους και το μόνο που απομένει είναι η χρηματοδότηση των 100 δισ. ευρώ για να

Μπαγίς: Λύση στο Κυπριακό μέχρι τον Ιούνιο, αλλιώς έχουμε κι άλλα σχέδια


Βασικός στόχος είναι η εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό πριν τον Ιούνιο και να δημιουργηθεί ένα κοινό κράτος βασιζόμενο στην πολιτική ισότητα των δύο πλευρών, το οποίο θα ασκήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, αρμόδιος για θέματα ΕΕ και αρχιδιαπραγματευτής, Εγκεμέν Μπαγίς.
«Σε μια τέτοια περίπτωση, πρόσθεσε, «αυτό το κοινό κράτος μπορεί να συμβάλει σημαντικά στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ». Αν δεν υπάρξει όμως, σημείωσε, το λογαριασμό δεν θα πληρώσει ούτε η Τουρκία, ούτε το ψευδοκράτος, παρατήρησε χαρακτηριστικά.
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και ερωτηθείς πώς θα επηρεάσει η προεδρία της Κύπρου την διαδικασία της Τουρκίας προς την ΕΕ, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «πρακτικά δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, επειδή υπάρχουν δύο Σύνοδοι όπου οι υποψήφιες χώρες συνομιλούν με τις Προεδρίες και αυτά είναι το Συμβούλιο σύνδεσης και το άνοιγμα και κλείσιμο κεφαλαίων». Εδώ και ένα χρόνο, εξάλλου, συμπλήρωσε, δεν

"Εγώ είμαι εδώ" ,λέει ο Μπεγλίτης για απαντήσεις σ΄ όσα κατήγγειλε.Η ΕΣΗΕΑ και η Δικαιοσύνη που είναι;“Εγώ είμαι εδώ”,είπε ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για όσα κατήγγειλε περί συμφερόντων στο χώρο των εξοπλισμών.Είναι εδώ για να απαντήσει αν καταλάβαμε καλά με ονόματα και στοιχεία.
Μένει να δούμε αν είναι εδώ η Δικαιοσύνη αλλά και η ΕΣΗΕΑ η οποία αν και της έχει ζητηθεί να επέμβει εδώ και αρκετές ημέρες δεν το κάνει. Στην ιστοσελίδα της είδαμε ανακοινώσεις υποστήριξης ακόμη και για άλλες επαγγελματικές ομάδες -και καλά κάνει- αλλά για τους 22 στρατιωτικούς συντάκτες οι οποίοι ζήτησαν τη παρέμβασή της ακόμη τίποτα…

Financial Times:"Ώρα να πληρωθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις"!Στους τελευταίους 18 μήνες, η Γερμανία έχει δοκιμάσει όλα τα κόλπα για να περιορίσει την συμμετοχή της στις ευρω-διασώσεις. Εχει επιβάλλει εξοντωτικές λιτότητες σε χρεοκοπημένες χώρες. Εχει βάλει στην μέση το ΔΝΤ. Εχει προσπαθήσει να πετάξει το μπαλάκι στην Κίνα. Εχει ανακαλύψει μια απίθανη και μάταιη εμμονή με την μόχλευση του European Financial Stability Facility.
Όλα αυτά τα κόλπα έχουν αποτύχει παταγωδώς και η ήπειρος πλησιάζει την άβυσσο, με την Γερμανία την ίδια να υφίσταται την ταπείνωση μιας αποτυχημένης δημοπρασίας ομολόγων.
Εχει έρθει η στιγμή να αποφασίσει μια και καλή η Γερμανία: πόσα χρειάζεται να πληρώσει για να σώσει την Ευρώπη;

Πολυετή βαρυχειμωνιά προβλέπουν 30 οικονομολόγοι...

Θα περάσουν χρόνια έως ότου η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης καταφέρουν να ορθοποδήσουν από την ύφεση ή την... υποτονική ανάπτυξη, την υψηλή ανεργία και τα ελλείμματα.

Τριάντα οικονομολόγοι, που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Reuters την προηγούμενη εβδομάδα, πιστεύουν ότι η έξοδος της χώρας μας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας από τη σημερινή κρίση θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο από αυτόν που εκτιμούν σήμερα οι κυβερνήσεις.

Με δάνειο θα πληρωθούν συντάξεις και δώρα του ΟΑΕΕ

Με δάνειο θα πληρωθούν συντάξεις και δώρα του ΟΑΕΕΕγκρίθηκε το δάνειο των 150 εκατ. ευρώ
Με εσωτερικό δάνειο καλύφθηκε η «τρύπα» του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, προκειμένου να είναι δυνατή η καταβολή συντάξεων και δώρων προς τους ασφαλισμένους. Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ενέκρινε το δανεισμό του ΟΑΕΕ από το ταμείο επικουρικής ασφάλισης των πρατηριούχων. Το δάνειο είναι ύψους 150 εκατ. ευρώ και θα επιστραφεί με τόκο στο ταμείο των πρατηριούχων. Το «έκτακτο» του νέου δανείου φαίνεται ξεκάθαρα και από το χρόνο αποπληρωμής, ο

Κανονικός πρωθυπουργός...

Καταλαβαίνω ότι όταν απολαμβάνεις τέτοιας στήριξης από τα ΜΜΕ η ύπαρξη ενός κυβερνητικού εκπροσώπου είναι περιττή. Απλά για το τυπικό, καλό θα ήταν να... οριστεί και κάποιος κυβερνητικός εκπρόσωπος, να μοιάζει λίγο η κυβέρνηση Παπαδήμου με κυβέρνηση κανονική που ενημερώνει τον ελληνικό λαό κτλ.

Επίσης, καλό θα ήταν ο κ.Παπαδήμος να αξιοποιήσει και τη Διαύγεια καθώς το σύνολο των αποφάσεων του θα πρέπει να δημοσιεύονται. Δεν έχω...
...βρει ακόμα κάτι σχετικό.

Ο Σημίτης θέλει να του παραχωρήσουν ιδιωτική παραλία


Μιας και πλέον έχει τα «μέσα» καθώς ο Λουκάς Παπαδήμος, ένας δικός του άνθρωπος ανέλαβε την πρωθυπουργία, ο πρώην πρωθυπουργός ζητά να του παραχωρηθεί η παραλία μπροστά στο εξοχικό του στους Αγ.Θεοδώρους Κορινθίας. Ο Κώστας Σημίτης μάλιστα κατέθεσε ο ίδιος αυτοπροσώπως την αίτηση, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Πολίτης της Κορινθίας».

Ο Νικόλας Γιγουρτάκης είναι το πρώτο επώνυμο θύμα από αναβολικά.

Ο Billy Bo είχε σηματοδοτήσει με τον θάνατο του, την αρχή το τέλους των ταμπού για το σεξ, όλοι έμαθαν ότι ο χαμός τους είχε προέλθει από AIDS και ήταν το πρώτο επώνυμο θύμα. Ο Νικόλας Γιγουρτάκης είναι το πρώτο επώνυμο θύμα από αναβολικά.
Επισήμως πια ως αιτία θανάτου είναι το
στεροειδή Μ3 η όπως λέγετε η επιστημονική ονομασία του Μεθυλτριενολόνη. Ο Ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσαύτης ήταν κατηγορηματικός ως αναφορά τα αίτια θανάτου του Νικόλα και ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως, ................

"Τα αναβολικά προκάλεσαν βλάβη στην καρδιά, το παιδί είχε πάρει μόνο ένα παυσίπονο πριν τον θάνατο του και τίποτε άλλο" μάλιστα αναφέρει λεπτομέρειες και από την νεκροτομή δηλαδή ότι " Η καρδιά του ήταν σχεδόν 500γρ δηλαδή υπερβολικά μεγάλη για την ηλικία του θύματος, είχε κάνει στεφανιαία νόσο και η δεξιά στεφανιαία αρτηρία ήταν κατά 95% φραγμένη.

F.T: «Αντί να περιφρονεί τους χαμένους, η Γερμανία πρέπει να μοιραστεί τα λάφυρα»

Η εφημερίδα Financial Times επικρίνει την Γερμανία για την αντιμετώπισή της προς τις «χαμένες» χώρες του ευρώ.
«Αντί να περιφρονεί τους χαμένους, η Γερμανία πρέπει να μοιραστεί τα λάφυρα» γράφει χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, κάνει αναφορά στην ώθηση που έδωσε το ευρώ στις γερμανικές εξαγωγές και σημειώνει ότι αν η Περιφέρεια βρισκόταν εκτός ευρωζώνης θα αντιμετώπιζε μεν σήμερα ένα οικονομικό σοκ, αλλά αυτό δεν θα συνοδευόταν και από μία κρίση ανταγωνιστικότητας.

Φωτογραφίες σοκ Άδωνι και ... Ανδρέα Παπανδρέου!Κυριολεκτικά σοκάρουν οι φωτογραφίες του Άδωνι κάτω από το πορτραίτο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ναι, το ξέρουμε ότι είναι πια " ΛΑΟΣ- ΠΑΣΟΚ στην Εξουσία", αλλά οι φωτογραφίες από την επίσκεψη του... υφυπουργού Ναυτιλίας στη Μυτιλήνη ( με αυγά ,πορτοκάλια και νεράντζια ) , σε ρίχνει κάτω.


Το τοπικό μπλογκ lesvosnews έχει βάλει τον εύστοχο τίτλο " Σήκω Ανδρέα για να δεις"...

Απορείς όμως, πως ο Ανδρέας της κορνίζας, δεν τραβάει μια σφαλιάρα στο σβέρκο του ¨Αδωνι , που κάθισε μπροστά του, δημιουργώντας τη φωτογραφία - έκτρωμα!

Έχει “ατζέντα” που… δεν ξέρουμε;

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα η εκτίμηση ότι, πέραν όλων των άλλων, και κυρίως των δικών του προσωπικών αστοχιών, ο Γιώργος Παπανδρέου ατύχησε, σε αυτή την πρωθυπουργική θητεία του.

Ο προκάτοχος του Λουκά Παπαδήμου στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε στο πηδάλιο της χώρας, σε μια εξαιρετικά οριακή συγκυρία. Όπου τα πάντα ωστόσο είχαν να κάνουν με…
αριθμούς, καθώς περιστρέφονταν γύρω από την οικονομία, την κρίση, την ύφεση, την απειλή της χρεοκοπίας.

Η Παναχαϊκή κομπλέ στην μάχη της Αγυιάς με την Καλλιθέα

Με έναν και μοναδικό στόχο, η ομάδα να διπλασιάσει τα φετινά της τρίποντα στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής, η Παναχαϊκή θα ολοκληρώσει αύριο το μεσημέρι στην Αγυιά την εβδομαδιαία προετοιμασία της για το Κυριακάτικο παιχνίδι στον ίδιο χώρο με την Καλλιθέα.
Αγώνας για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος και μια μοναδική ευκαιρία για την «κοκκινόμαυρη» ομάδα προκειμένου με τους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της, να εισέλθει σε θετικό πρόσημο βαθμών, έχοντας σβήσει οριστικά και αμετάκλητα το -5 που ξεκίνησε κατά εντελώς άδικο τρόπο

Απόλλων: "Ζωντανή" από το ράδιο "Γάμμα" η μάχη αύριο στον Λαγκαδά

"Ζωντανά" αύριο στις 5μ.μ. από το ράδιο "Γάμμα" θα μεταδοθεί το πολύ σημαντικό και κρίσιμο παιχνίδι του Απόλλωνα από τον Λαγκαδά με τον τοπικο Ερμή για την Α2 εθνική κατηγορία. Μια ακόμη προσφορά του σταθμού στους φίλους ακροατές αλλά και γενικότερα στους πατρινούς φιλάθλους, οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά το φετινό πολύ μεγάλο εγχείρημα του Απόλλωνα στη μάχη επιστροφής του στη μεγάλη κατηγορία.
Συντονιστείτε λοιπόν όλοι αύριο στους 94fm

Συνελήφθη λογιστής για χρέη άνω του ενός εκατ. ευρώ...

Λογιστής-ιδιοκτήτης εταιρείας παροχής λογιστικών-φοροτεχνικών-συμβουλευτικών υπηρεσιών συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ'εξακολούθηση.

To συνολικό ύψος του χρέους του ανέρχεται στο... ποσό των 1.017.733,14 ευρώ.

Σε βάρος του 61 ετών συλληφθέντος εκκρεμεί επίσης, απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στην καταβολή δικαστικών εξόδων, για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Χαντ-μπολ: Οι Ελπίδες Πάτρας αύριο στο "Τόφαλος" με Αναγέννηση Βύρωνα

Την ομάδα του Βύρωνα θα υποδεχθούν οι Ελπίδες Πάτρας αύριο στις 5.30μ.μ., για την 1η αγωνιστική στην Α2 χάντμπολ ανδρών.
Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με έναν αντίπαλο που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία, ωστόσο στην πατρινή ομάδα αισιοδοξούν για ένα θετικό ξεκίνημα.
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ομάδες έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά πριν ακόμη ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αφού δεν γνώριζαν πότε θα γίνει αυτό, αλλά και από το γεγονός ότι θα πρέπει να αντεπεξέλθουν και σε έναν κυριολεκτικό μαραθώνιο, αφού η σεζόν θα ολοκληρωθεί στο τέλος Μαϊου.

Παναχαϊκή: "Ζεστάθηκαν" οι παίκτες (χρηματικά) για την Κυριακάτικη μάχη με την Καλλιθέα

Τι κι αν οι καιροί και στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Για μια ακόμη φορά η πατρινή ΠΑΕ και βέβαια ο καθ΄ ύλη αρμόδιος Αλέξης Κούγιας, φρόντισε σήμερα από νωρίς το πρωί να «ζεστάνει» για τα καλά των ομάδα, βάζοντας πάλι (είχε γίνει ανάλογη κίνηση και την περασμένη εβδομάδα) χρήματα στους λογαριασμούς των παικτών.
Το προεδρικό μήνυμα με την κίνηση αυτή είναι ξεκάθαρο. «Νικάτε εσείς κάθε αγωνιστική για να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που πραγματικά

Απόλλων: Έγγραφη επίπληξη από τον Αθλητικό Δικαστή και "επιτίμηση" στον Νίκο Βετούλα

Τέλος η υπόθεση επεισόδια για τον Απόλλωνα και ότι άλλο κωμικοτραγικό είχε γίνει στον αγώνα με την Ν. Κηφισιά πριν από δυο εβδομάδες στην Α2 εθνική. Όπως αποκάλυψε το μεσημέρι η αθλητική ζώνη του ράδιο "Γάμα", είχαμε λίγο πριν από τις 3 την πλήρη απόφαση του αθλητικού δικαστή της ΕΟΚ σχετικά με το κατηγορητήριο σε βάρος των "μελανόλευκων" στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Έτσι λοιπόν και μετά την 1 αγωνιστική τιμωρίας του Κρόλο, που ήδη ταξιδεύει με την αποστολή στον Λαγκαδά για το αυριανό παιχνίδι

Bild: «Ψωμιάδης» ο μεγαλύτερος απατεώνας της Ελλάδας

H φήμη του Μάκη Ψωμιάδη έφτασε μέχρι και την γερμανική εφημερίδα Bild η οποία έχει άρθρο με τίτλο: «Αυτός είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας της Ελλάδας».
Συγκεκριμένα, η Bild γράφει ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είναι μια «σχεδόν συμβολική φιγούρα» για την Ελλάδα της κρίσης και της διαφθοράς και υπενθυμίζει ότι πρόκειται για τον γιο ενός ιερέα που κατέληξε να κάνει κάθε τι χωρίς να λογοδοτεί ποτέ. Τον χαρακτηρίζει κάτι σαν θεό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που ήταν ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στους παίκτες των ομάδων του.

Πιάστε πάτο και μετά βλέπουμε!

Σοφία Βούλτεψη

Καταστροφική – και με τη βούλα του επικεφαλής της ευρωπαϊκής «Δύναμης Κρούσης» Χορστ Ράιχενμπαχ –υπήρξε η πολιτική σχεδιασμού και εφαρμογής του δημοσιονομικού προγράμματος για την Ελλάδα.

Όπως είπε, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ, η βοήθεια που δόθηκε στην Ελλάδα δεν είχε το απαιτούμενο εύρος και την....
απαιτούμενη ταχύτητα – σπεύδοντας παράλληλα να δικαιολογήσει αστοχίες και καθυστερήσεις στην έλλειψη σχετικής εμπειρίας.

Aυτός ειναι ο 15χρονος Έλληνας που ξετρέλανε τη Λίβερπουλ!Ο πιτσιρικάς παίκτης του Ηρακλή που για μαξιλάρι του έχει μια μπάλα άνοιξε την καρδιά του, μίλησε για τα όνειρά του και μας μαρτύρησε ποιος ποδοσφαιριστής ειναι το πρότυπό του.

Ο Τάσος Δημητριάδης είναι μαθητής της Β΄ Γυμνασίου και ζει με τους γονείς τους και τα 2 του αδέλφια στην Τριανδρία της Θεσσαλονίκης.

Είναι "κολλημένος" με τη μπάλα και έχει ένα όνειρο...να γίνει ποδοσφαιριστής και μάλιστα διεθνής. Αγωνίζεται ως δεκάρι αλλά και ως αριστερό εκστρέμ, έχοντας τον εντυπωσιακό απολογισμό 2 γκολ ανά παιχνίδι.

Μαζεύουν υπογραφές για να μας πληρώσουν οι Γερμανοί τις πολεμικές αποζημιώσεις!

Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο που ζητά από όλους μας να το υπογράψουμε ηλεκτρονικά για να απαιτήσουμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, «αλιεύσαμε» στο Διαδίκτυο.
Στο κείμενο αναφέρεται πως έφτασε πλέον η ώρα να πληρωθούν οι αποζημιώσεις, οι οποίες εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας η Γερμανία το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών, που διέπραξε η πολεμική τους μηχανή. Δείτε το και πράξτε κατά συνείδηση!

Το μυστήριο κλαμπ των χωρών ΑΑΑ...

Tου Γιώργου Δελαστίκ

Καθόλου πολλές δεν είναι οι χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ (το περιβόητο "τριπλό Αλφα") και από τους τρεις αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης - Μούντις, Στάνταρντ εντ Πουρς και Φιτς. Για την ακρίβεια δεν... είναι παρά 13 όλα κι όλα τα κράτη σε ολόκληρο τον κόσμο που έχουν αξιολόγηση ΑΑΑ. Εντυπωσιακό μάλιστα το γεγονός ότι οι 11 από τις 13 χώρες είναι ευρωπαϊκές και μόνο 2 από τον υπόλοιπο κόσμο: ο Καναδάς και η Σιγκαπούρη!

Οι 11 ευρωπαϊκές αποτελούνται από 6 χώρες της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία και Λουξεμβούργο) και 5 χώρες που αρνούνται πεισματικά να μπουν στο ευρώ.

Θα κόψουν χρήμα. Σε ευρώ ή δραχμές;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Το να μένει κανείς σταθερός στις θέσεις του, είναι μια στρατηγική επιλογή ζωής… διπλής ανάγνωσης. Απ’ τη μια, δεν δέχεται εκπτώσεις σε αξίες και αρχές που έχε υιοθετήσει ως συνεπή διαδρομή. Απ’ την άλλη, παρουσιάζει μια αρτηριοσκληρωτική εμμονή σε απόψεις, την ώρα που είτε διαψεύδονται πανηγυρικά, είτε φαντάζουν ξεκομμένες από έναν περίγυρο που χωροθετεί η παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα την οποία βιώνουμε, και όχι…
οι τέσσερις τοίχοι του σπιτιού μας.

Ευρωζώνη: ο Τύπος κάνει λόγο για οικονομικό Αρμαγεδδώνα
 Με πρόδηλη ανησυχία και μαύρες σκέψεις για το μέλλον υποδέχθηκαν οι αναλυτές των ξένων μέσων ενημέρωσης την χθεσινή επιβεβαίωση του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκονται εγκλωβισμένες οι πολιτικές ηγεσίες της ευρωζώνης, που αδυνατούν να συμφωνήσουν σε μια κοινή στρατηγική υπέρβασης της κρίσης με αποτέλεσμα να απειλείται η μακροημέρευση κι αυτού ακόμη του ευρώ. Παρατηρώντας τις πρωτοφανείς επιθέσεις των αγορών κατά των ευρωπαϊκών ομολόγων και του ευρώ, οι αναλυτές των ΜΜΕ διαπιστώνουν ότι έχουν πλέον ενεργοποιηθεί οι αυτοματισμοί που επιταχύνουν την περιδίνιση ολόκληρης της Ευρώπης προς το βυθό.

Η τοξική Ευρώπη

Η τοξική Ευρώπη
Χώρες και Τράπεζες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς χρηματοδότηση


Όσοι παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρώπη αντιλαμβάνονται πια ότι η κατάσταση τείνει να ξεφύγει και πως αν δεν υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση πολύ σύντομα θα είναι εκτός ελέγχου.Ήδη το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα αντιμετωπίζει καταστάσεις σαν κι αυτές που αντιμετώπιζε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πριν από ένα χρόνο.