Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Έρχεται η λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες

Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας με αρχές της επομένης θα πρέπει να περιμένουμε τη «μαύρη λίστα του» Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως μετά την επόμενη Παρασκευή, θα έχουν εκλείψει τα εμπόδια για την δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών προς το Δημόσιο πάντως η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε αρκετά για κάτι το αυτονόητο…

Ντόρα: Ο Σαμαράς με διέγραψε για την 1η και συνυπογράφει την 6η δόση

«Αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν συμφωνεί με αυτή την πολιτική τότε έχει υποχρέωση να βγει ανοικτά στον ελληνικό λαό και να πει δεν συμφωνώ», είπε νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τη στάση του προέδρου της Ν.Δ. στο θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων, τις οποίες ζητούν οι...
Βρυξέλλες ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μίλησε για κρίση στρατηγικής και ταυτότητας στη Ν.Δ. επισημαίνοντας, πως ο ελληνικός λαός δικαιούται να ξέρει ποιες είναι οι στρατηγικές και η πολιτική που θα εφαρμοστεί.

Oι σταυροί του μαρτυρίου...

Ποιους να διαγράψει; Και ποιους απειλεί; Έχετε δει τη λίστα με...τους σταυρούς των στελεχών της Ν.Δ. ;
Ρίχτε μια ματιά σε πέντε απ' αυτούς:

-Άρης Σπηλιωτόπουλος, πρώτος στη Β' Αθηνών με 61.276 σταυρούς -Κωστής Χατζηδάκης, δεύτερος στη Β' Αθηνών με

Της… Μιχαλούς χρωστούν τα κόμματα στις Τράπεζες

Στο απίστευτο ποσό των 244,2 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχονται τα χρέη των δύο μεγάλων κομμάτων προς τις τράπεζες με πλέον προκλητική την τελευταία τους χρηματοδότηση από την Τράπεζα Αττικής με άλλα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Το ζήτημα επανέφερε στην επικαιρότητα ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ε.Αυγενάκης. Ζήτησε από το....
βήμα της Βουλής την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα αφήνοντας αιχμές για το πώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παρά την σκανδαλώδη χρηματοδότησή τους σε καιρούς σκληρής λιτότητας – μόνο το α τρίμηνο του 2011 όπως ανέφερε έλαβαν συνολικά 13.505.000 ευρώ και το 1.205 .000 εξ’ αυτών για ερευνητικούς σκοπούς- συνεχίζουν να δανειοδοτούνται αφειδώς από τις τράπεζες όταν οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν καμμία πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό.

Το βιολί της αυτή: το κερασάκι στην τούρτα, ήταν το δημοψήφισμα...

Γαμ...σε την κουβέντα του Τσίμα...

Ο άνθρωπος είχε ένα συλλογισμό: είδαμε και την Ισπανία, που εφάρμοσε το πρόγραμμα-τους-που δανείστηκε σήμερα ακριβότερα από μας.
Θέλουν να μας...
τιμωρήσουν σαν τον παρία της Ευρώπης, τους άτακτους Έλληνες.

Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Ξεπέρασε τα 360 δισ. ευρώ το χρέος του δημοσίου στο τέλος Σεπτεμβρίου αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται είναι ότι την προσεχή εξαετία, οι λήξεις των ομολόγων αγγίζουν τα 220 δισ. ευρώ, ή το 60% του συνολικού χρέους.
Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που επιβεβαιώνουν τη μη.....
βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, χωρίς το PSI.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 το δημόσιο χρέος της χώρας ανήλθε σε 360,4 δισ. ευρώ, και εκτοξεύτηκε στο 165,3% του ΑΕΠ.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, το δημόσιο χρέος παρουσίασε αύξηση κατά 23,6 δισ. ευρώ ή κατά 7%, όταν η μεταβολή του ΑΕΠ στην ίδια περίοδο είναι αρνητική, γεγονός που εκτοξεύει το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Μας απειλούν με χρεοκοπία σε 20 μέρες!

Ωμό εκβιασμό κάνει η τρόικα και οι Βρυξέλλες πλέον στην Ελλάδα, προκειμένου να δώσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας γραπτές εγγυήσεις πως θα υπερψηφιστεί η δανειακή συμφωνία. Μετά τις αλλεπάλληλες επαφές του Λουκά Παπαδήμου με ηγέτες της Ε.Ε. και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο, ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε πως για την Ελλάδα υπάρχουν δύο και μόνο επιλογές. «Είτε υπογράφει και λαμβάνει την 6η δόση, είτε δεν υπογράφει και χρεοκοπεί σε 20 μέρες.».
Ουσιαστικά, με τον πλέον επίσημο τρόπο, μας βάζουν το μαχαίρι στον κρόταφο να ακολουθήσουμε τις λάθος συνταγές τους, λες και απευθύνονται σε στρατιωτάκια. Άραγε μήπως τελικά τους αξίζει ένα «δημοψήφισμα»;

Σαμαρά, έχεις περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα...

Υπόγραψε, γιατί την ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, δεν τη συζητάμε...
 
Η "επαναδιαπραγμάτευση" , τελικά-το κύριο όπλο, με το οποίο διεμβόλιζε την κυβέρνηση Παπανδρέου, ο Σαμαράς-ήταν αυτό που φόβισε τους Ευρωπαίους, περισσότερο κι από το δημοψήφισμα.

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Όλοι θέλουν να γίνουν αρχηγοί του!

«Ζεσταίνει τις μηχανές» ο Βαγγέλης Βενιζέλος περιμένοντας στην γραμμή εκκίνησης για τη μεγάλη κούρσα διαδοχής στο ΠΑ.ΣΟ.Κ..
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρενέβη σήμερα στη συζήτηση του προϋπολογισμού στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά από σχετική ερώτηση της Ελπίδας Τσουρή, η οποία προφανώς ήθελε να διερευνήσει τις....
προθέσεις του.

Η κα Τσουρή ρώτησε ευθέως: «Τι γίνεται με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπάρχει; Πως θα απευθυνθούμε στον κόσμο;». Τότε ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να υπάρξει ξανά. Πρέπει να απευθυνθούμε στην κοινωνική μας βάση πρέπει να γίνει ένα μεγάλο μπλοκ της προόδου και μάλιστα επειγόντως».

Επαφές Παπανδρέου με στελέχη, ενώ εντείνεται η «γκρίνια» για τη συγκυρία της όλης πρωτοβουλίας...

Με στελέχη του Κόμματος και της ΚΟ συναντήθηκε την Τρίτη ο Γιώργος Παπανδρέου, συνεχίζοντας τις επαφές του για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα, άλλα στελέχη καταθέτουν τη δική τους άποψη για τα τεκταινόμενα με τον ...

Μια “παιδική χαρά” που… θέλει υπογραφή

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Όταν η «Le Monde» αφιέρωνε τον εύγλωττο χαρακτηρισμό «παιδική χαρά», στη σημερινή πολιτική και οικονομική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσοι πιστεύουμε στο κοινό μέλλον μιας Ευρώπης των λαών και όχι της γραφειοκρατίας ή των μηχανισμών, προσδοκούσαμε ότι η διαχρονικά έγκυρη και διορατική γαλλική εφημερίδα, ήταν.....
απλώς υπερβολική. Ακόμη καλύτερα, έκανε λάθος.

Οι μήνες που ακολούθησαν, και οι διαδοχικές αστοχίες στη στρατηγική διαχείρισης της κρίσης χρέους, με πολιτικούς όρους και λειτουργική στόχευση, ώστε να μπει φρένο στη διάχυση των αρνητικών συνεπειών της στο σύνολο της ευρωζώνης, και να προσδιοριστεί ένα συγκεκριμένο σημείο ως εφαλτήριο ανάκαμψης, έδειξαν πόσο δίκιο είχε η «Le Monde».

Μίνι Σύνοδος Κορυφής για την έκτη δόση

Οι υπουργοί των Οικονομικών της Ολλανδίας, της Γερμανίας και της Φινλανδίας θα συναντηθούν εκτάκτως την ερχόμενη Παρασκευή για να θέσουν επί τάπητος το «ελληνικό ζήτημα». Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και το πάρτι που έχουν στήσει στα χρηματιστήρια και στις αγορές ομολόγων οι κερδοσκόποι, ανησυχούν ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών.
Στο «μενού» της μίνι Συνόδου θα βρεθεί ασφαλώς η πορεία της εκταμίευσης της περιβόητης 6ης δόσης του ελληνικού δανείου, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Jan Kees de Jager, στην κρατική τηλεόραση της χώρας του. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να ρίξει τα καρφιά του και αυτός για τις δεσμεύσεις:

Το.."αυγό του φιδιού" επωάζετο από παλιά και βγήκε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Το 2009 ο Πούτιν είχε προτείνει στη Μέρκελ να ενθαρρύνει την αναθέρμανση των σχέσεων Ρωσίας - Ευρώπης και τη μεγαλύτερη συνεργασία σε μία σειρά θεμάτων με στόχο την υπό μία έννοια επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Ρωσία. Η Μέρκελ συζητούσε το θέμα αλλά ξαφνικά ξέσπασε η ελληνική κρίση και ο Πούτιν έμεινε με χαλασμένα σχέδια.
Δεν έμεινε όμως και με σταυρωμένα χέρια. Προχώρησε στη....δημιουργία της Ευασιατικής Ένωσης σε χρόνο ανύποπτο και γοργό. Σε αυτήν συμμετέχουν ήδη η Ρωσία, η Λευκορωσία και το Καζακστάν με στόχο την 1η Ιανουαρίου να δημιουργήσουν μία οικονομική ένωση ενώνοντας τις οικονομίες τους με ΑΕΠ ύψους 2 τρις δολαρίων και πληθυσμό 170 εκ ανθρώπων.

Τι ψάχνει η ρωσική υπηρεσία διαστήματος στην Κρήτη; ...

Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης για τα οποία ήδη η Ρωσία έχει καταθέσει επίσημα το ενδιαφέρον της έχουν βάλεις το μάτι οι Ρώσοι γι’ αυτό και ... εκτόξευσαν δορυφόρο, ο οποίος από αύριο θα εστιάσει στην Ανατολική Μεσόγειο για να ερευνήσει τα κοιτάσματα και την ποσότητα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Κρήτη.

Η προηγούμενη «κατοχή» της Ελλάδας κράτησε 80 χρόνια!

«Λίγοι το ξέρουν, αλλά πολλοί αναμένεται να το ζήσουν» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος μιας ιστορίας που αφορά την Ελλάδα και δείχνει να επιστρέφει με τον πλέον εφιαλτικό τρόπο. Είναι γνωστό πως η Ελλάδα δε βρίσκεται πρώτη φορά μπροστά στο χείλος μιας οικονομικής καταστροφής, ωστόσο η τελευταία φορά που «τρόικα» πάτησε το πόδι της στη χώρα μας ήταν το 1878 και ξένοι «αρμοστές» ανέλαβαν τη διάσωση μας.
Το ρόλο του κ. Τόμσεν και του κ. Ράιχενμπαχ είχαν αναλάβει τότε ο Γερμανός Τέστα, ο Γάλλος Λετάν και ο Bρετανός Λόου. Μάλιστα ως αντάλλαγμα για τη διάσωση μας, οι ξένες δυνάμεις είχαν πάρει τότε το μονοπώλιο στο αλάτι, το καθαρό οινόπνευμα, το πετρέλαιο και τα σπίρτα!

Ά. Τσιγκρής: «Δώστε Δουλειές στους Νέους… Δώστε Πίσω τα Όνειρά τους…»

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την κατακόρυφη αύξηση της καταγεγραμμένης ανεργίας, που πλήττει κατά κύριο λόγο τη νέα γενιά- έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το τελευταίο έτος οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.845 άτομα ή 48,1%.
Οι άνεργοι στη χώρα μας έφτασαν σε συνολικό αριθμό τους 907.953.
Συγκεκριμένα, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 364.353 άτομα σε σχέση με πέρυσι (-8,3%).
Από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρουσιάζει η Δυτική Ελλάδα (20,6%).
Σχεδόν ένας στους δύο (43,5%) νέους έως 24 ετών είναι χωρίς δουλειά. Στις ηλικίες έως 34 ετών, το ποσοστό ανέρχεται στο 24,9%.
Η ανεργία γενικά και η ανεργία των νέων ειδικότερα, είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται με υψηλό αίσθημα ευθύνης από το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

Κάτω τα χέρια απ’ τον Γιαννίκο!


Συνελήφθη σήμερα ο μεγαλομέτoχος του Alter Κώστας Γιαννίκος, για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο, ύψους 1,2 εκατομμυρίων δραχμών.
Ο κ. Γιαννίκος έχει στον έλεγχό του εκδοτική εταιρεία, δισκογραφική εταιρεία και θέατρα, οπότε είναι ολοφάνερο πως η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τον πνευματικό κόσμο.
Η σύλληψη του κ. Γιαννίκου έχει επιφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στα καλλιτεχνικά πράγματα της χώρας, αφού μάλλον δεν θα κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο cd που ετοίμαζαν τα Ζουζούνια για τα Χριστούγεννα.
O Μίκης Θεοδωράκης, o Διονύσης Σαββόπουλος, o Θάνος Μικρούτσικος και η Μαρία Φαραντούρη –που ανήκουν στο δυναμικό της Legend- ζητούν από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο να αφεθεί ελεύθερος ο Κώστας Γιαννίκος, ώστε να μπορέσει να κυκλοφορήσει και το νέο cd του Χρήστου Σαντικάι με τον τίτλο «Όπου να ‘ναι, πάω φαντάρος».

Προς τεχνοκρατική Δημοκρατία;


 


marioneta1.jpg
Η τεχνοκρατία ως η κυριαρχία των ειδικών στην τεχνολογία και τις κοινωνικές επιστήμες αποτέλεσε μια πρώτη θεωρητική και πολιτική απάντηση στο ερώτημα τι μπορεί να γίνει στην περίπτωση των σύγχρονων κοινωνιών που έχουν καταστεί πολύπλοκες και είναι δύσκολη η διακυβέρνησή τους με τις παραδοσιακές μορφές της εκλεγμένης πολιτικής ηγεσίας.
O Th. Veblen διέκρινε την αντίθεση μεταξύ των παραδοσιακών ιδιοκτητών των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται κυρίως για τη μεγιστοποίηση του κέρδους και των μηχανικών και λοιπών τεχνιτών της βιομηχανίας που ενδιαφέρονται για την αποδοτικότητα αυτή καθαυτή και για την παραγωγή για την κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών.

"Θανατηφόρα ομορφιά".Γυναίκα sniper του Κόκκινου Στρατού.Δείτε το βίντεο


Το όνομά της Rosa Yegorovna Shanina στα Ρωσικά Роза Егоровна Шанина. Sniper του Κόκκινου Στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.Το πρόσωπό της γλυκύτατο δεν μπορεί να σε κάνει να πιστέψεις ότι σκότωσε με μία σφαίρα 54 Γερμανούς,από τους οποίους 12 ήταν ελεύθεροι σκοπευτές των Γερμανών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

"Χειρότερη βία στην Αίγυπτο ακόμη και από την εποχή Μουμπάρακ"


Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε σήμερα την αιγυπτιακή ηγεσία για αγριότητες, οι οποίες ορισμένες φορές ξεπερνούν εκείνες που εφαρμόζονταν επί προεδρίας του Χόσνι Μουμπάρακ 


Η οργάνωση τόνισε ότι το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αιγύπτου (SCAF), το οποίο ανέλαβε την εξουσία μετά την εκδίωξη του Μουμπάρακ το Φεβρουάριο, έδωσε υποσχέσεις για τη βελτίωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, τις οποίες όμως δεν τήρησε. 


Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τα μέτρα καταστολής σε βάρος διαφωνούντων, συμπεριλαμβανομένων των διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ τις τελευταίες ημέρες, οδήγησαν σε πολλούς θανάτους και τραυματισμούς. Πετρελαιοπηγή βρέθηκε στην Τουρκία. Το συγκεκριμένο πετρέλαιο θεωρείται υψηλής ποιότητας.


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Μεγάλη ικανοποίηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία, η είδηση που ήρθε από την πόλη Μπάτμαν της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ερευνών Πετρελαίου της γειτονικής χώρας ανακοίνωσαν πως στις υπόγειες έρευνες στην περιοχή βρέθηκε πετρέλαιο υψηλής ποιότητας.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας οι έρευνες είχαν ξεκινήσεις πριν από 4.5 μήνες και σε βάθος 3850 μέτρων βρέθηκε το πετρέλαιο το οποίο είναι ίδιας ποιότητας με αυτό που υπάρχει στο Κιρκούκ του Βόρειου Ιράκ

Διεθνής διαγωνισμός για χαλκό και χρυσό στο Κιλκίς. Στα 11 δισ. η αξία των κοιτασμάτων!


Την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, μέσα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, για την αξιοποίηση του κοίτασματος χαλκού και χρυσού στην περιοχή Βάθης Κιλκίς, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο "Ενέργεια και Ανάπτυξη" του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όπως είπε ο υφυπουργός, η αξία του κοιτάσματος εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 1,5 δισ. ευρώ και 7 δισ. ευρώ, ενώ σε άλλα 4 δισ. ευρώ υπολογίζεται η αξία γειτονικού κοιτάσματος στην περιοχή της Ποντοκερασιάς, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες του ΙΓΜΕ.

Υπερπαραγωγη!!!


Η Μέρκελ φυσικά και θέλει το ευρώ...


Του Γιώργου Δελαστίκ
Οποιος ευρωπαϊστής άκουγε την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ να μιλάει την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), θα ενθουσιαζόταν με τις θέσεις της υπέρ της προώθησης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Και τι δεν είπε. "Αν το ευρώ αποτύχει, αποτυγχάνει η Ευρώπη και αν η Ευρώπη πάει άσχημα, τότε....
πάει άσχημα και η Γερμανία" διακήρυξε. "Το ευρώ είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα νόμισμα. Είναι το σύμβολο μισού αιώνα ειρήνης, ελευθερίας και κοινωνικής ευημερίας" πρόσθεσε.

Γενικώς...της πουτάνας!!Κανονικό μπουρδέλο θυμίζει η Ευρώπη...
Με τσατσά,πόρνες και πελάτες.

Κι αν αυτοί οι "οίκοι" φημίζονται για την "τάξη και σειρά",
στην Ευρώπη ισχύει το..."της πουτάνας"!!

- Την προηγούμενη Τετάρτη στο Βερολίνο συναντήθηκε ο ιρλαν-
δός πρωθυπουργός 'Εντα Κένι με την γνωστή...τσατσά.

Σκληρή επίθεση της Ακαδημίας των Σπορ εναντίον της Ο.Χ.Ε.

Πριν καλά- καλά αρχίσει το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής ανδρών χαντ-μπολ η Ακαδημία των Σπορ διαμαρτύρεται για την ενέργεια της Ο.Χ.Ε. που αποφάσισε την συγκεκριμένη κατηγορία να την ξεκινήσει το ερχόμενο Σάββατο-Κύριακο και
μάλιστα όπως αρχικά είχε προκηρύξει με δύο ομίλους των 10 ομάδων(βορράς-νότος), οδηγώντας έτσι αρκετές επαρχιακές ομάδες στα πρόθυρα της διάλυσης, αφού θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα των μετακινήσεων τους,
κριτές, γιατρούς ,κ.λ.π. σε μια εποχή που γενικά η Ελλάδα περνά μεγάλη οικονομική κρίση.
Η Ο.Χ.Ε. δεν έκανε πράξη την πρόταση της(οι δύο όμιλοι βορράς-νότος να χωριστούν σε δύο υπ΄ ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, ώστε τα έξοδα να μην
είναι υπέρογκα για τις ομάδες) παρά προφανώς ενέδωσε στις προτάσεις των ομάδων που δεν έχουν μετακινήσεις( είναι από την ίδια πόλη ή γειτονικές) και τα έξοδα των μετακινήσεων είναι αμελητέα.
Η Ακαδημία των Σπορ Πάτρας τονίζει χαρακτηριστικά και ζητά έστω και την ύστατη ώρα η ομοσπονδία να το ξαναδεί για το καλό του αθλήματος πρωτίστως:

Διπλασιάζουν ξαφνικά τις εγγυήσεις προς τις τράπεζες.Τον διπλασιασμό των εγγυήσεων που είχαν προβλεφθεί προς τις τράπεζες, μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, κατά την συζήτηση της σχετικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Με τον τρόπο αυτό, στα 30 δισεκ ευρώ που

Να φωτίσουμε τους δρόμους μας...[: το κεράκι της αλληλεγγύης! ]


Εποικίζεται όλα και πιο ασφυκτικά η αντίπερα όχθη.
Βαρκάρηδες αποβιβάζουν σε αυτήν ψυχές και κορμιά ανέργων, υποψήφιων αυτόχειρων, απελπισμένων, πεινασμένων, αστέγων, ανήμπορων, χρεωκοπημένων, κυνηγημένων από τραπεζίτες και εξουσίες.
Βιαστικά ξεφορτώνουν οι βάρκες το φορτίο τους, βιαστικά επιστρέφουν απέναντι να παραλάβουν καινούργιους εποίκους.
Τις Νύχτες, όπου κανείς δεν θωρεί τα έργα των δημίων.

A2 μπάσκετ: Οι γυναίκες του Απόλλωνα θα φιλοξενήσουν την Χαλκίδα

Αν δεν νικήσει ούτε την ερχόμενη Κυριακή (1.30μ.μ., Περιβόλα) η ομάδα του Απόλλωνα υποδεχόμενη την Χαλκίδα στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 εθνικής, τότε είναι πολύ πιθανό να μην πάρει το «ροζ» φύλλο ποτέ μέχρι το φινάλε της διοργάνωσης.
Την περασμένη Κυριακή η Α2 εθνική είχε γενικό ρεπό, Απόλλων και Χαλκίδα είναι οι δυο ομάδες του Νότου που ακόμη δεν έχουν χαμογελάσει και άρα, έχουν ένα κίνητρο παραπάνω για να φθάσουν

Τεχνοκράτες, αθεράπευτα ρομαντικοί

Μπορεί απ’ την μια μεριά του ατλαντικού οι NYT να έγραφαν καθαρά και ξάστερα σε χθεσινό τους άρθρο για τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα που έλαβαν χώρα σε Ελλάδα και Ιταλία, άποψη που συμμερίστηκαν και πολλές άλλες έγκριτες εφημερίδες, από την άλλη όμως μεριά, ο Economist, δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για το ξεκαθάρισμα του τοπίου από άσχετους και μπουφόνους πολιτικούς και την άνοδο στην εξουσία πούρων τεχνοκρατών, δηλαδή ειδικών και ταλαντούχων οίτινες μέλλεται να οδηγήσουν το παραπαίον σκάφος της ΕΖ σε υπήνεμα νερά.

Χαντ-μπολ: Η Ορμή στο...ακουστικό της πάντα για το πρωτάθλημα!!!

Πάνω που τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μια πρώτη «αχτίδα φωτός» για να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής γυναικών στο χαντ-μπολ έστω και στα τέλη αυτού του μήνα, πάμε φουλ για...Δεκέμβρη και η Ομοσπονδία ακόμη να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Μπορεί όλες οι ομάδες που αντέχουν ακόμη και μένουν όρθιες παρά την αγωνιστική (και οικονομική) παρατεταμένη αυτή αναβλητικότητα, να ήλπιζαν ότι μετά την εισήγηση της ίδιας της ΟΧΕ για το νέο –τροποποιημένο- σύστημα διεξαγωγής, τα πράγματα θα έπαιρναν το δρόμο τους και με πολύ γρήγορους ρυθμούς για να καλυφθεί ο πολύτιμος χρόνος που έχει χαθεί, τελικά όμως η πορεία των πραγμάτων δεν εξελίσσεται έτσι.
Το ότι η ΟΧΕ απλά και μόνο δημοσιοποίησε πως θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η Α2 εθνική ανδρών με το αρχικό σύστημα και κλήρωση και για όλα τα υπόλοιπα εθνικά πρωταθλήματα δεν ανέφερε το παραμικρό, είναι κάτι που από μόνο του «γεννά» υποψίες.
Υποψίες και ερωτηματικά σχετικά με το τι θα γίνει εν τέλει με το κορυφαίο Ελληνικό πρωτάθλημα χαντ-μπολ, αφού οι ομάδες ήδη έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν σημάδια αποσυντονισμού, χαλαρότητας και γιατί όχι σε πλείστες των περιπτώσεων, ακόμη και...διάλυσης!

"Γιατί δεν τα λέγατε εν ενεργεία κ.Φράγκο;".Η άλλη άποψη για όσα λέει ο πρώην Α/ΓΕΣ


Υπάρχουν και αντιδράσεις για την παρουσία του πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου σε τελετές παράδοσης-παραλαβής. Είναι γνωστό ότι ο Φ.Φράγκος,είχε φαναντικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς.
Στο Onalert,έφθασε η άποψη απόστρατου,ο οποίος δηλώνει ενοχλημένος από τις παρεμβάσεις του πρώην Α/ΓΕΣ την οποία και δημοσιεύουμε:
“Σοβαρές απορίες προκάλεσε στην ευρύτερη και μη οικογένεια των Στρατιωτικών η χρησιμοποίηση τελετών παράδοσης – παραλαβής Διοικήσεων από τον πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγό κ. Φράγκο προκειμένου να συνεχίσει την υποτιθέμενη «κόντρα» του με τον τέως πολιτικό του προϊστάμενο κ. Μπεγλίτη.

Ν.Ο. Πατρών: Ένα ακόμη άριστα σε τουρνουά πόλο στις ακαδημίες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμη προπονητικό τουρνουά υδατοσφαίρισης Μίνι-Παίδων (γεννηθέντων 2000 και νεότερων) που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών, αυτή τη φορά με την συμμετοχή των ομάδων ΝΕ Πατρών, Ιωνικού Νίκαιας, Παναθηναϊκού ΑΟ, ΝΑΟ Κέρκυρας και ΝΟ Πατρών (98+) και ΝΟ Πατρών (2000+).
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο "Α. Πεπανός" από την Πέμπτη 17 έως την Κυριακή μεσημέρι 20 Νοεμβρίου.
Τα αποτελέσματα όλων των αγώνων που έγιναν ήταν τα παρακάτω: ΝΟΠ 98 - ΝΟΠ 00 10-5, ΝΟΠ 00 - ΝΑΟΚ 16-5, ΠΑΟ - ΝΕΠ 5-11, ΝΟΠ 98 - ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 14-3, ΠΑΟ - ΝΑΟΚ 13-10, ΝΕΠ - ΝΟΠ 98 2-10, ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΝΟΠ 00 12-11, ΝΕΠ - ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 5-8,

Φούμαρα η συναίνεση για τα σκουπίδια της Πάτρας

Στον... κάλαθο των αχρήστων φαίνεται πως καταλήγει το αίτημα της δημοτικής Αρχής του Γιάννη Δημαρά για συναίνεση, αν κρίνει κανείς από την αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, Δημήτρη Κατσικόπουλου, ο οποίος, απευθυνόμενος, μέσω ανοικτής επιστολής, στο Δήμαρχο της αχαϊκής πρωτεύουσας, κόβει κάθε γέφυρα συνεργασίας, τον θέτει ενώπιον των ευθυνών του και τον προτρέπει, εμμέσως πλην σαφώς, αν θεωρεί ότι αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, να παραιτηθεί. Εξίσου σκληρή είναι και η στάση της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση", του Κώστα Πελετίδη.Υπενθυμίζεται ότι, από τη στιγμή που ο κ. Δημαράς έκρινε ότι η εσωτερική του αντιπολίτευση του είχε κάνει το... βίο αβίωτο, καταψηφίζοντας

Οι τράπεζες απειλούν την Κύπρο: Εάν μας βάλετε φόρους, πάμε για άλλες πολιτείες!


Την πιθανότητα να μεταφερθούν σε άλλες χώρες μελετούν ξένες μεγάλες τράπεζες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Ο αντιπρόσωπος του Συνδέσμου Διεθνών Τραπεζών, Μάριος Παρασκευάς, αντιπροσωπεύει 27 ξένες τράπεζες και μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της κυπριακής Βουλής, έριξε την «απειλή» εάν και εφόσον αλλάξει το φορολογικό καθεστώς και, ιδιαίτερα, εάν επιβληθούν νέες φορολογίες.
Ο Μ.Παρασκευάς ζήτησε την εξαίρεση των «μη φορολογικών κατοίκων Κύπρου» από την επιβολή τέλους για τη δημιουργία του Ειδικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ως μη φορολογικοί κάτοικοι Κύπρου θεωρούνται όσοι διαμένουν στη χώρα για περίοδο κάτω των 183 ημερών το χρόνο και δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Ο ίδιος σημείωσε ότι αν εξακολουθήσουν να επιβάλλονται τέλη, οι τράπεζες θα αναγκαστούν να περικόψουν τα λειτουργικά τους έξοδα και να απολύσουν υπάλληλους.

Σπάνιος μπλε αστακός σώθηκε πριν γίνει... τροφή

Βρέθηκε να πωλείται στη ψαραγορά του Λονδίνου και παραδόθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Ένας σπάνιος, μπλε αστακός αλιεύτηκε από ψαράδες ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Σκωτίας και βρέθηκε να πωλείται στη ψαραγορά του Λονδίνου.
Ωστόσο, ένας ιχθυοπώλης αντιλήφθηκε την σπανιότητα του και πως ήταν εξαιρετικά πολύτιμος για να φαγωθεί και τον παρέδωσε στους ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως αστακός, που κανονικά είναι πιο σκουρόχρωμος, οφείλει το ασυνήθιστο χρώμα του σε μια σπάνια γενετική ποικιλία. Πλέον, είναι ασφαλής στο ενυδρείο του Λονδίνου, όπου και θα αρχίσει να εκτίθεται στο κοινό.

Στη Λιβύη ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την παραπομπή του γιου του Καντάφι


Στην Τρίπολη έφτασε σήμερα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου προκειμένου να έχει συνομιλίες με τις λιβυκές αρχές για την παραπομπή στη δικαιοσύνη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του γιου του Μουάμαρ Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ, και του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Αμπντάλα αλ-Σενούσι, που βρίσκονται υπό κράτηση.
Το ΔΠΔ είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης εις βάρος των δύο ανδρών από τον Ιούνιο.
«Το ζήτημα της τοποθεσίας όπου θα διεξαχθούν οι δίκες πρέπει να επιλυθεί μέσω διαβουλεύσεων με το Δικαστήριο. Στο τέλος, οι δικαστές του ΔΠΔ θα

Αλέξανδρος Καλλέργης: "Ο παραγοντισμός δεν είναι για να...φουσκώνουν κάποιοι ως γαλοπούλες..."

"Άστραψε και βρόντηξε" για μια ακόμη φορά ο πατρινός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Καλλέργης μιλώντας στην αθλητική καθημερινή ζώνη του ράδιο "Γάμμα και στον Μίλτο Σπυρόπουλο σχετικά με την όλη εικόνα του αχαϊκού αθλητισμού, αν και η όλη συζήτηση είχε και πολές ουσιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις του εν λόγω επιχειρηματία, τις οποίες άλλωστε τις βιώνει και ο ίδιος στα καθημερινά του επαγγελαμτικά δρώμενα.
Θυμίζουμε εδώ -επιστρέφοντας στα καθαρά αθλητικά ζητήματα- ότι ο ίδιος είτε με την πρόσφατη εμπλοκή του στα κοινά του ΝΟ Πατρών (προσεκλήθη να εμπλακεί και ανέλαβε τη προεδρία του για μια σαιζόν) είτε με τις χορηγίες σε πολλά και διάφορα σωματεία, συλλόγους, μέσα ενημέρωσης του γραπτού και του ηλεκτρονικού τύπου κ.α., συμμετέχει ενεργά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επιχείρηση παραμονής όρθιου και σε όσο περισσότερο γερές βάσεις του όλου αυτού οικοδομήματος.
Ο κ. Καλλέργης που ακόμη στις επιχειρήσεις του απασχολεί πάνω από 30 άτομα αν και οι εποχές είναι γενικότερα πολύ δύσκολες, έκανε λόγο για "παράγοντες υπερπολυτελείας στην Πάτρα" και κάποιους άλλους που "φουσκώνουν σαν γαλοπούλες" κατέχοντας τις καρέκλες στα δ.σ., δίχως όμως να προσφέρουν κάτι το σημαντικό και χρήσιμο.
"Στην Πάτρα υπάρχει ένας παραγοντισμός υπερπολυτελείας, άνθρωποι με οικονομικά πλεονεκτήματα

Στον εισαγγελέα ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Ι. Καπελέρης

σδοε καπελέρης καύσιμα εισαγγελέας πρόστιμο

Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης  καλείται να καταθέσει ενώπιον του αναπληρωματικού οικονομικού εισαγγελέα, Σπύρου Μουζακίτη, ο γενικός γραμματέας φορολογικών και του τελεωνειακών θέματων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης, σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών περί ανείσπραχτων προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων.  
Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά απο καταγγελίες περί  "παραμηχανισμού στο υπουργείο Οικονομικών. που εμπόδιζε την είσπραξη προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων". Κεντρικό πρόσωπο της έρευνας είναι ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας πληροφοριακών

Συνεχίζεται το μπαράζ προσφυγών για το χαράτσι στη ΔΕΗ

προσφυγή, ΔΕΗ, χαράτσι, ΑΔΕΔΥ

Νέο μπαράζ προσφυγών στη Δικαιοσύνη, για το χαράτσι στη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέθεσαν προσφυγές, η ΑΔΕΔΥ και ο Δήμος Πυλαίας -Χορτιάτη, ενώ είχαν προηγηθεί ανάλογες προσφυγές από τους Δικηγορικούς Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου, Καβάλας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Καβάλας.
Την αρχή για την υπόθεση αυτή, όπως είναι γνωστό είχε κάνει το Σωματείο, “Ελληνες Φορολογούμενοι” και ακολούθησαν ο Δικηγορικός Σύλλογος, Αθηνών και Καλαμάτας.Οι προσφυγές τους θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με βάση το νέο νόμο για το θεσμό της πρότυπης δίκης και

Φως απο το απόλυτο κενό

Επιβεβαιώνοντας μια θεωρητική πρόβλεψη της κβαντομηχανικής που είχε διατυπωθεί πριν από τέσσερις δεκαετίες, Σουηδοί ερευνητές κατάφεραν να...
παγιδεύσουν και να μετρήσουν μερικά από τα φωτόνια που εμφανίζονται και εξαφανίζονται αέναα μέσα στο κενό.Μια από τις εντυπωσιακότερες ανακαλύψεις της κβαντικής φυσικής είναι ότι το κενό, δηλαδή ο άδειος χώρος, στην πραγματικότητα μόνο κενό δεν είναι: βρίθει από σωματίδια που εμφανίζονται για μια στιγμή και μετά εξαφανίζονται χωρίς να γίνουν αντιληπτά. Λόγω του φευγαλέου χαρακτήρα του, τα σωματίδια που εμφανίζονται στο κενό λόγω αυτών των «κβαντικών διακυμάνσεων» ονομάζονται συνήθως εικονικά σωματίδια.

Ο Ολυμπιακός αναζητάει το θαύμα αύριο στην Γαλλία

Στη Γαλλία βρίσκεται από σήμερα ο Ολυμπιακός για το μεγάλο αυριανό ματς του Champions League με τη Μαρσέιγ (9.45μ.μ., ΝΕΤ). «Είναι τελικός για μας», σχολίασε ο Νταβίντ Φουστέρ.
Ο Ολυμπιακός είναι στην τελευταία θέση του 6ου ομίλου με τρεις βαθμούς και για να ελπίζει σε πρόκριση πρέπει να νικήσει την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ.
Αυτό υπογράμμισε στις δηλώσεις του λίγη ώρα πριν από την αναχώρηση του Ολυμπιακού για τη Γαλλία και ο Νταβίντ Φουστέρ: «Το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ είναι κάτι σαν... τελικός για εμάς, καθώς χρειαζόμαστε τους βαθμούς της νίκης για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης».

Δυσφορία Σαμαρά για τους χειρισμούς Παπαδήμου

Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσονται οι σχέσεις του μεταβατικού πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά. Πληροφορίες του kentrinews.gr, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε με Μπαρόζο με τον οποίο είχε συναντηθεί χθες ο Παπαδήμος και δυσφόρησε έντονα όταν έμαθε ότι ο μεταβατικός ζήτησε από τους ευρωπαίους να του ασκήσουν παραπάνω πίεση για τις έγγραφες διαβεβαιώσεις.Σήμερα ο κ. Παπαδήμος συναντάται με τον Ντράγκι της ΕΚΤ και τον Γιούνγκερ του Eurogroup, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε ρίξει νερό στο κρασί του λέγοντας ότι δεν απαιτούνται παραπάνω υπογραφές.

Έχει πιθανότητες επιτυχίας το Κόμμα Αποστράτων;


Το Κόμμα Αποστράτων ,ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας,είναι πλέον γεγονός. Οι απόστρατοι αξιωματικοί που ανέλαβαν την πρωτοβουλία της ίδρυσής του,ξεκινούν ένα δύσκολο δρόμο.Το μόνο θετικό γι΄ αυτούς είναι η πολιτική ρευστότητα και η απόγνωση που κυριαρχεί στο εκλογικό σώμα.Είναι ίσως η πρώτη φορά που οι πολίτες δείχνουν διατεθειμένοι να δοκιμάσουν να ρίξουν τη ψήφο τους οπουδήποτε αλλού εκτός από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Όλα τ΄ άλλα είναι δύσκολα.Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας,έχει να ανταγωνιστεί τα παραδοσιακά κουρασμένα και διεφθαρμένα κόμματα,τους επαγγελματίες της πολιτικής και όλο το σύστημα που στηρίζει το πολιτικό κατεστημένο.

Οι τελικές αποφάσεις για την εφεδρεία

Οι τελικές αποφάσεις για την εφεδρείαΚατεπείγουσα εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας
Μετά την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχετικά με την εφαρμογή του Νόμου για την εφεδρεία, προκειμένου να υπάρξουν νέες διευκρινίσεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, και το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε νέα διευκρινιστική εγκύκλιο, με την οποία δίδει σαφή παραδείγματα για το τί θα ισχύσει στις συγκεκριμένες κατηγορίες, τόσο σε ό,τι αφορά τα έτη ασφάλισης, όσο και τα όρια ηλικίας που απαιτούνται για γυναίκες και άνδρες.

Η εθνική βόλεϊ ανδρών με Ασπιώτη στο προ-Ολυμπιακό

Νωρίς σήμερα το πρωί αναχώρησε η αποστολή της εθνικής ανδρών βόλεϊ, με την παρουσία και του διεθνή αθλητή της ΕΑΠ Ασπιώτη για τη Γαλλία για να συμμετάσχει στο προ-ολυμπιακό τουρνουά με αντιπάλους, σε πρώτη φάση, την οικοδέσποινα και τη Γερμανία.
Η ελληνική «πέταξε» από το «Ελ. Βενιζέλος» στις 6:55 για Βρυξέλλες, με ενδιάμεση στάση στη Ρώμη και από εκεί ανεχώρησε οδικώς στην πόλη Λιλ, όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες.
Στην 12άδα που επέλεξαν οι Αλέκος Λεώνης και Σωτήρης Δρίκος βρίσκονται οι: Κουρνέτας, Καριπίδης, Κοκκινάκης, Κουμεντάκης, Ασπιώτης, Πετρέας, Ανδρεάδης, Φράγκος, Φιλίποφ, Τζούριτς, Παπαδημητρίου και Σμαραγδής.
Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει αύριο στις 19:30 τη Γαλλία και την Παρασκευή στις 16:00 τη Γερμανία, στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Ο Απόλλων πάνοπλος θα απολογηθεί την Πέμπτη στον Αθλητικό Δικαστή

Όλος σχεδόν ο Απόλλωνας θα παραταχθεί την Πέμπτη το πρωί (9), ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή της ΕΟΚ, για τα συμβάντα του πρόσφατου αγώνα με την Κηφισιά, αφού οι σχετικές προσκλήσεις έχουν φθάσει στα γραφεία του πατρινού συλλόγου, αλλά και προσωπικά σε κάθε εμπλεκόμενο.
Κατ΄ αρχάς και το μεγαλύτερο βάρος έχει να κάνει με τον Κροάτη σέντερ Ιβάν Κρόλο, ο οποίος θα απολογηθεί -θα δώσει ο ίδιος κανονικά το παρών- για την κατά γενική ομολογία άδικη αποβολή του στο ματς με την Κηφισιά και έχοντας ήδη χάσει τον αγώνα με τον Αρκαδικό.
Εδώ η κατεύθυνση που υπάρχει από πλευράς πατρινού συλλόγου είναι μια και μοναδική. Η αποβολή ήταν άδικη και το δελτίο πρέπει να επιστραφεί στον σύλλογο, προκειμένου ο Κρόλο να είναι διαθέσιμος για το κρίσιμο παιχνίδι του Σαββάτου στον Λαγκαδά με τον Ερμή.

Τα αιτια της αποτυχιας……..


Αλέξης Κούγιας: "Η αλητεία θα φύγει από την Αγυιά..."

Για τα όσα θλιβερά έγιναν στο τουρνουά των παλαιμάχων στην Αγυιά χθες το μεσημέρι με την επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον φίλων της ΑΕΚ που ήταν εκεί για να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια, από την ΠΑΕ Παναχαϊκή σε επίσημη ανακοίνωση, αναφέρονται τα παρακάτω:
"Η ΠΑΕ Παναχαϊκή εκφράζει την αγανάκτησή της που στον ιστορικό χώρο του σταδίου της Αγυιάς και σε τουρνουά παλαιμάχων για τον εορτασμό των 120 χρόνων από την ίδρυση της Παναχαϊκής που είχε μάλιστα φιλανθρωπικό σκοπό, οι γνωστοί 30 δειλοί αλήτες με τις κουκούλες και τα κράνη φρόντισαν και πάλι να αμαυρώσουν το ποδόσφαιρο.
Είναι οι ίδιοι 30 αλήτες που επιτέθηκαν στους οπαδούς της Παναχαϊκής στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, είναι οι ίδιοι 30 αλήτες που μαχαίρωσαν τους οπαδούς του Παναιτωλικού στο φιλικό παιχνίδι πέρυσι το καλοκαίρι μαζί του, είναι οι ίδιοι 30 αλήτες που δημιούργησαν τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ασπρόπυργο και κατέστρεψαν το καφέ και τη μπουτίκ.

ΠΑΕ Παναχαϊκή: Αύριο θα λυθούν τα συμβόλαια Μάλαρτζ και Μιλοσέσκι

Στη λύση των συμβολαίων κοινή συναινέσει θα προχωρήσει αύριο όπως όλα δείχνουν η πατρινή ΠΑΕ με τους Μάλαρτζ και Μιλοσέσκι, τους οποίους μάλιστα με επίσημη ανακοίνωση χθες ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία που είχαν και την όλη τους συμπεριφορά.
Πάντως αυτή η πρώτη διπλή αποχώρηση είναι ένα προειδοποιητικό σήμα για το τι θα επακολουθήσει και με τουλάχιστον 4-5 ακόμη παίκτες πρώτης γραμμής και με υψηλά συμβόλαια (μιλάμε όχι μόνο για φετινές μεταγραφές, αλλά και για παίκτες που από πέρυσι είναι στην ομάδα, αλλά φανερά εκτός κλίματος).
Ο Αλεξης Κούγιας από την πλευρά του πάντως, ακόμη και μετά την ήττα από τον Πιερικό μοίρασε

Με Ανδρούτσο, Κοκκίνη και Ατματζίδη η Παναχαϊκή για πρόκριση στα Γιάννενα

Σε ρυθμούς κυπέλλου Ελλάδας κινείται από προχθες το μεσημέρι η Παναχαϊκή, αφού βρίσκεται στα Γιάννενα για το αυριανό (2μ.μ.) παιχνίδι με την Δόξα Κρανούλας που είναι νοκ-άουτ και φυσικά, για την πατρινή ομάδα δεν τίθεται τίποτε διαφορετικό από τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση.
Κάτι τα οικονομικά μπόνους, κάτι τα οφέλη στον ψυχολογικό τομέα ενόψει Καλλιθέας την Κυριακή στο πρωτάθλημα και άπαντες στην πατρινή ομάδα έχουν συνειδητοποιήσει ότι αύριο το μεσημέρι θα πρέπει να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες.
“Το ματς με την Δόξα είναι τελικός, έτσι τον βλέπουμε και έτσι θα αντιμετωπιστεί για να έλθει η νίκη