Μεταφερθήκαμε στο www.radiogamma.gr

Τα λεφτά, τα λεφτά, τα μπερντέ, τα μπικικίνια...

Ναι, αλλά σε τι νόμισμα; ...

Μ' αυτή την απορία αφήνει σήμερα-αύριο-ο κύριος Θεμιστοκλής τους αναγνώστες του, γράφοντας για τον κύριο Χατζηνικολάου τα παρακάτω:

“Κανονική η κυβέρνηση Παπαδήμου!”

Mε μία δήλωση υποστήριξης της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, ο νέος υπουργός Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα! “Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι ειδικού σκοπού, αλλά μία κανονική κυβέρνηση”, επισημαίνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο υπουργός Επικρατείας.

Προκαλούν και πάλι!!! Οι περικοπές στους μισθούς δεν πιάνουν τους βουλευτές

Την ώρα που οι μισθοί των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υφίστανται συνεχή «κουρέματα» στον βωμό των περικοπών, ο προϋπολογισμός του 2012 θα αφήσει σχεδόν ανέπαφα τα εισοδήματα των Ελλήνων βουλευτών. Για το 2012 προβλέπονται 35 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ, όταν το 2011 η....
αντίστοιχη πίστωση ήταν στα 36 εκατομμύρια ευρώ. Πιο συγκεκριμένα:

• Για τους βουλευτές (αποζημίωση, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ) προβλέπονται 35.016.200 ευρώ, δηλαδή 1.874.900 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2011.

Περιμένοντας το Γιώργο...

Ο Παπανδρέου είναι εκείνος που θα κινήσει τις διαδικασίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, είπε ο Ιορδάνης.
Βλέπει στελέχη-μέχρι σήμερα είδε 9-ακούει τις προτάσεις και μάλλον δέχεται εκείνη του Λοβέρδου, που...υποστηρίζει ότι μέχρι να πάρουμε τα χρήματα της 6ης δόσης, δεν πρέπει να κινηθεί τίποτα.

Η ΕΚΤ και οι “άθλιοι” του ευρώ!

Με “κεραυνούς” κατά των ηγετών των χωρών μελών του ευρώ απάντησε ο νέος πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, στις επικρίσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες η ΕΚΤ για τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση χρέους στη Ευρώπη.
Ζήτησε μάλιστα από τους ηγέτες, επιτακτικά, να εφαρμόσουν εδώ και τώρα σκληρά μέτρα, και τους προειδοποίησε για το τεράστιο κόστος στην περίπτωση που διακυβευθεί η αξιοπιστία της ΕΚΤ!

Πλωτό ξενοδοχείο με... δωμάτια-κάψουλες

Πρόκειται για μικρά φουσκωτά δωμάτια, τα οποία τοποθετούνται μέσα στη θάλασσα

“Θραύση” φαίνεται πως θα κάνουν τα ξενοδοχεία “κάψουλες”, τα οποία σχεδίασε ο Ολλανδός  Denis Oudendijk και αποτελούν ένα τύπο εναλλακτικού τουρισμού.
Πρόκειται για μικρά φουσκωτά δωμάτια, τα οποία τοποθετούνται σε θαλάσσιες περιοχές και σύμφωνα με τους σχεδιαστές θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του κλάδου του τουρισμού. Μάλιστα, επισημαίνουν πως θα συμβάλλει και στο περιβάλλον, καθώς είναι κατασκευασμένα από υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και ανακυκλωθεί.
Ωστόσο, τα δωμάτια δεν είναι καθόλου άνετα, καθώς είναι πολύ μικρά. Οι σχεδιαστές τονίζουν πως εξετάζουν να δημιουργήσουν νέες, μεγαλύτερες κάψουλες.

Το ευρώ εκτόξευσε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας κατά 265%

Γερμανία σημαία Ευρώπη ευρωπαϊκή

Στο γερμανικό μισθολογικό ντόμπινγκ, το οποίο καθιστά τα γερμανικά αγαθά φτηνότερα, αυξάνοντας τον τζίρο στο εξωτερικό, ευθύνεται για την κρίση του ευρώ σύμφωνα με Γερμανό βουλευτή. Όπως εξηγεί ο Μίκαελ Σλεχτ, μέλος της γερμανικής Βουλής, επικεφαλής οικονομολόγος της κοινοβουλευτικής ομάδας του αριστερού κόμματος Die Linke, χάριν στο κοινό νόμισμα, η Γερμανία καταγράφει από το 2000 πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που υπερβαίνει το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα συσσώρευσαν στο ίδιο διάστημα ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που ανέρχονται συνολικά σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.

Ανδρική γονιμότητα και διατροφή

Η διατροφή είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του σπέρματος. Αν και δεν …
μπορείτε να τους ελέγξετε όλους υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Διατροφικοί παράγοντες που επηρεάζουν το σπέρμα είναι το σωματικό βάρος, η ισορροπία στη διατροφή και το αλκοόλ.Είναι πιο πιθανό να έχετε υγιές σπέρμα αν διατηρείτε φυσιολογικό βάρος. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός μη στερητικού διατροφικού πλάνου το οποίο μπορεί να τηρηθεί τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Η πιθανότητα να διατηρήσετε το υγιές βάρος που μόλις αποκτήσατε αυξάνεται αν αυτό συνδυαστεί με άσκηση και την υιοθέτηση σωστής συμπεριφοράς υγείας.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστώνΕίχαν καταβάλει για τη μεταφορά τους το χρηματικό ποσό των 2.000 - 3.000 ευρώ
Μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών εντόπισαν και συνέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος επιχειρήσεων της υποδιεύθυνσης δίωξης λαθρομετανάστευσης στην Εγνατία Οδό και στα διόδια των Μαλγάρων.Συγκεκριμένα στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκαν χθες, τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 23 έως 49 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο που κινείτο στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο «Τιτάν».

«Σφίγγες» οι εκπρόσωποι της τρόικας

«Σφίγγες» οι εκπρόσωποι της τρόικαςΚανένα σχόλιο μετά τη συνάντηση με τον Σαμαρά
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τους επικεφαλής της τρόικας. Βγαίνοντας από το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, οι επικεφαλής του ελεγκτικού κλιμακίου αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση. Δεν απάντησαν, επίσης, στο ερώτημα εάν θα είναι απαραίτητη η υπογραφή του Α. Σαμαρά στην επιστολή των γραπτών δεσμεύσεων που ζητούν Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να εκταμιευτεί η έκτη δόση του δανείου προς τη χώρα μας.Σύμφωνα με τις πρώτες

Το σταφύλι της απόλαυσης αλλά και της αποτοξίνωσης

Το σταφύλι της απόλαυσης αλλά και της αποτοξίνωσηςΤα πιο πολύτιμα συστατικά του είναι οι ουσίες με αντιοξειδωτική δράση
Το σταφύλι είναι ο βρώσιμος καρπός του αμπελιού. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες σταφυλιών, οι οποίες ταξινομούνται σε 3 μεγάλες ομάδες τις λευκές, τις ερυθρές και τις ροδόχρωμες. Παρ΄όλο που επικρατεί η άποψη ότι τα κόκκινα σταφύλια είναι πιο ωφέλιμα για την υγεία μας, όλα τα είδη ασκούν ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι τροφή πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες Α, Β και C. Τα 100γρ σταφυλιών αποδίδουν 60Kcal.Το σταφύλι κυρίως λόγω του καλίου που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες αυξάνει τη διούρηση και καταπολεμά την κατακράτηση των υγρών. Θεωρείται η κυριότερη τροφή αποτοξίνωσης. Τα έλαια που παράγονται από τα κουκούτσια των σταφυλιών είναι πλούσια σε

Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον Σαϊφ Καντάφι

Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον Σαϊφ ΚαντάφιΜεταφέρεται στην πόλη Ζιντάν
Πλήθος εξαγριωμένων Λίβυων προσπάθησε να φτάσει μέχρι το αεροπλάνο που μετέφερε το Σαΐφ αλ- Ισλάμ Καντάφι και να τον λιντσάρουν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Nωρίτερα, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης ανακοίνωσε ότι συνέλαβε το γιο του Καντάφι στην πόλη Ομπαρί στην έρημο της Λιβύης. Στη συνέχεια, ο Σαΐφ μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στην πόλη Ζιντάν όπου και θα φυλακιστεί. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο Σαΐφ ήταν κουκουλωμένος με μια μαντήλα και φορούσε σκουρόχρωμα γυαλιά όταν κατέβηκε από το αεροπλάνο ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας κατέβαλαν προσπάθειες για να συγκρατήσουν το πλήθος.

Δείτε τι μας περιμένει να πληρώσουμε τώρα στα τέλη κυκλοφορίας


Το ένα χαράτσι μετά το άλλο....Τώρα έρχονται ακόμα πιο τσουχτερά από πέρισι, τα τέλη κυκλοφορίας επιβατικών αυτοκινήτων....


Γα το 2012 είναι δύο «ταχυτήτων», ανάλογα με την ημερομηνία ταξινόμησης.

Για τα επιβατικά Ι.Χ. τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 καθώς και για τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της

Το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.Άρθρο του Α.Θεοφάνους
Του Ανδρέας Θεοφάνους*
Τα τεκταινόμενα σήμερα στην Ελλάδα αποτελούν όχι μόνο μια βαθειά κρίση της χώρας αλλά ταυτόχρονα

Το ΑΑΣ με τη νέα του σύνθεση.Ποιος να την έφτιαξε;


Στην αίθουσα «Σμηναγός (Ι) Κωνσταντίνος Ηλιάκης» του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας,έγινε η πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου υπό τη νέα του σύνθεση.Ποιος …κόουτς την έφτιαξε τη σύνθεση είναι το θέμα...

Κουράγιο!Το...2057 ξεχρεώνουμε!Δείτε τον πίνακα!


Ο πίνακας είναι από το σχέδιο προϋπολιγισμού του 2012 και δείχνει την εξέλιξη του δημοσιου χρέου, η αποπληρωμή του οποίου προβλέπεται το 2057!
Έτσι όπως πάνε τα πράγματα η πρόβλεψη είναι μάλλον ...αισιόδοξη.

Οι επόμενοι πίνακες αναφέρονται στην Άμυνα όπου επίσης υπάρχει...φτώχεια. Προβλέπεται ότι «οι δαπάνες σε ταμειακή βάση για την υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου

Στρατιωτικά γυμνάσια άρχισε το Ιράν


Ο ιρανικός στρατός πραγματοποιεί τετραήμερα στρατιωτικά γυμνάσια για τον έλεγχο των αμυντικών του ικανοτήτων, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση της χώρας, την ώρα που αυξάνονται οι εντάσεις όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.Το τηλεοπτικό δίκτυο Press TV μετέδωσε ότι τα γυμνάσια άρχισαν χθες Παρασκευή και πραγματοποιούνται σε 800.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο ανατολικό τμήμα της χώρας.Αδικίες στις προαγωγές αξιωματικώνΟ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε παρουσιάσει τον νόμο περί προαγωγών περίπου …ως τέλειο.Όχι ότι τον πιστέψαμε. Τώρα σιγά,σιγά,αρχίζουν να βγαίνουν οι αδικίες του νόμου.

Μία απ΄ αυτές επεσήμανε με επιστολή του προς τον ΣΥΣΜΕΔ,ένας αξιωματικός. Γράφει:

“ Σύμφωνα με τον νέο νόμο περί προαγωγών (Ν.

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ


http://static.doldigital.net/webstatic/B77510099DAED6D886FD915C7054B08E.jpg
Όπως έγραφε προχθές ένα έγκυρο όργανο της υπερεθνικής ελίτ, οι Financial Times, «η Ευρωζώνη, όντας αντιμέτωπη με αναταραχή στις επαρχίες, απέστειλε σε αυτές δύο νέους κυβερνήτες: στη θέση του αλλοπρόσαλλου Παπανδρέου τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, και στη θέση του απείθαρχου Μπερλουσκόνι τον Μόντι, πρώην επί κεφαλής της πολιτικής ανταγωνισμού στην

Τα νέα κόμματα που θα προκύψουν στο τέλος της ημέρας θα είναι τα Δημοκρατικά και τα «αγοραία»


                                   Θύελλα βυσσοδομεί, μεταξύ των αστών
Μια θύελλα που μαίνεται σε όλα τα αστικά κόμματα και δεν μπορείς να την περιγράψεις πλήρως με ερμηνευτικό δίπολο Μνημονιακοί vs αντιμνημονιακοί.
Είναι φανερό ότι μνημονιακοί και αντι μνημονιακοί υπάρχουν σε όλα τα κόμματα πλην ίσως του ΚΚΕ. Μπορείς όμως να πεις ότι το Μνημόνιο την γέννησε αυτή την κοινωνική θύελλα και οι κοινωνικοί άνεμοι του την τρέφουν.
Το ΚΚΕ αναλύει την παρούσα κρίση σαν αποτέλεσμα της αρχαίας διαίρεσης των τάξεων.

Το σχέδιο διάσωσης του πολιτικού συστήματος...


ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ στην κυβέρνησηΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ βαλβίδες εκτόνωσης.

Τ
α αδιέξοδα του ελληνικού κοινοβουλευτικού πολιτικού συστήματος, ιστορικά τα «έλυναν» μέχρι το 1967, τρεις βασικοί παράγοντες.

Θα παραμένουμε στο μνημόνιο, όταν η κρίση χτυπάει τον πυρήνα της Ευρωζώνης;Του Κώστα Ροδινού
Διαβάζω στο χθεσινό τύπο:

1- «Η γερμανική συζήτηση ενοχλεί εν μέρει», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ. «Με ένα χρέος της τάξης 80 % του ΑΕΠ, η Γερμανία έχει σαφώς μεγαλύτερες υποχρεώσεις από την...

Γαλλικά "χάδια" στη Τουρκία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων!


Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας A.Ζιπέ δήλωσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να φιλοξενήσει μια τουρκο-αρμενική συνάντηση για να συζητηθεί η γενοκτονία των Αρμενίων. Στην πρότασή του βέβαια αναφέρθηκε σε “γεγονότα του 1915”!

Ο Ζιπέ χαρακτήρισε αυτά τα “γεγονότα ως ένα δύσκολο ζήτημα”.


Ο Γάλλος ΥΠΕΞ μιλώντας παρουσία του Τούρκου

Ο κ.Μάταντζη και η ασυλία που απολαμβάνει από το Γ.Παπανδρέου!Γιατί;


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάταντζη μας έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Οι κατά καιρούς δηλώσεις του περί "τουρκικής" μειονότητας ,οι συνεχείς επικλήσεις της "μητέρας πατρίδας Τουρκίας", τα πήγαινε- έλα στη Τουρκία και οι φωτογραφίες με Γκιουλ και Ερντογάν,ήταν μερικές από τις αφορμές που μας είχαν δοθεί για να υπενθυμίσουμε και στον ίδιο ,αλλά και στον κ.Παπανδρέου,ότι είναι βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου!

Ο κ. Μάταντζη δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη

Η Λιβύη κατηγορεί το Κατάρ,ότι δίνει όπλα σε ισλαμιστές


Ο απεσταλμένος της μεταβατικής κυβέρνησης του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στα Ηνωμένα Έθνη, Μοχάμεντ Άμπντελ Ραχμάν Σάλγκαμ, κατηγόρησε χθες την κυβέρνηση του Κατάρ ότι προσφέρει όπλα και χρήματα σε λίβυους ισλαμιστές και κάλεσε τη χώρα να πάψει να αναμιγνύεται στα εσωτερικά της Λιβύης."Υπάρχουν τα γεγονότα, αυτοί (η κυβέρνηση του

Συνελήφθη ο γιός Καντάφι


Ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι,γιός του Μουαμάρ,συνελήφθη στη νότια Λιβύη,μεταδίδουν μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Είναι αυτός που ζητούσε επαφή για να παραδοθεί και να δικαστεί,για να μην έχει τη τύχη του πατέρα του. Πριν από λίγο έπεσε στα χέρια των διωκτών του.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της μεταβατικής κυβέρνησης ο Σάιφ αλ- Ισλάμ και

Βρήκαν 7 εκατ. ευρώ για οδοιπορικά. Πού έπεσε μεγάλο ψαλίδι


Εκ νέου ανακατανομές πιστώσεων, με μεταφορά ποσών από τον έναν κωδικό σε άλλον στον προϋπολογισμό, ώστε να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες.

Από τις πρώτες αποφάσεις που υπέγραψε ο νέος υπουργός Δ. Αβραμόπουλος είναι ανακατανομές πιστώσεων στον προϋπολογισμό, προκειμένου να πληρωθούν τα οδοιπορικά στο πολιτικό προσωπικό, που υπηρετεί στο στρατό και την αεροπορία.

ΑΔΩΝΙΣ: ΄Nά νικήcει ό ‘cαλύτεροc cτό ‘derbyΔΗΛΩΣΕΙΣ 10 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα στο ντέρμπι ".

ΒΟΡΙΔΗΣ: " Να αποφύγουν εντελώς τις τσεκουριές οι παίκτες".

Προσωρινά δεν κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ


Προσωρινά δεν κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ

Τελικά φαίνεται πως έπιασαν τόπο , έστω και προσωρινά, οι φωνές για επανεξέταση του θέματος του τέλους ακινήτων για ασθενέστερες ομάδες.
Η πίεση στην κυβέρνηση να μην διακόψει σε συνεργασία με την ΔΕΗ το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν, τόσο από Δήμους όσο και από πολιτικές δυνάμεις, οδήγησε το Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) στο να κάνει ένα βήμα πίσω.
Έτσι στο ΥΠΟΙΚ τώρα προσανατολίζονται στο να μη διακόψει η η ΔΕΗ τους πρώτους ληξιπρόθεσμους

Τσιπ υπολογιστή μιμείται τη δραστηριότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου ...


Η δημιουργία υπολογιστικών συστημάτων που θα αντιγράφουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, ήρθε πιο κοντά μετά την κατασκευή από ερευνητές στις ΗΠΑ ενός τσιπ, που μιμείται τη...
δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυττάρων (νευρώνων), όταν δέχονται νέες πληροφορίες και αντιδρούν σε αυτές.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου ΜΙΤ, με επικεφαλής τον Τσι-Σανγκ Πουν, σύμφωνα με το BBC, κατάφεραν να

Μετά τις κουρτίνες,ήρθαν και τα έπιπλα του πρέσβη.Με το καλό και οι αρμοδιότητεςΜάθαμε και σας μεταφέραμε αμέσως ότι η δαπάνη για αγορά νέων κουρτινών του γραφείου του ΑΝΥΕΘΑ Πρέσβη κ. Γεωργίου θα καλυφθεί από τον ίδιο. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι και για τη προμήθεια νέων επίπλων (γραφείο, συρταριέρα κλπ) που για αρκετές ώρες μετέφεραν και συναρμολογούσαν

Προκαλούν στη Θράκη,οι "σκληροί" της μειονότητας!Δείτε βίντεο


Δυστυχώς, τα πράγματα στη Θράκη είναι πολύ σοβαρά για να πάρουμε στ΄ αστεία την ανακοίνωση της “Τουρκικής Μειονοτικής Κίνησης για Ανθρώπινα και Μειονοτικά Δικαιώματα”!Τα οποία όπως υποστηρίζουν οι συγγραφείς της…παραβιάζονται κατάφωρα στη Θράκη!

Με την προκλητική της ανακοίνωση η “κίνηση” μας κάνει υποδείξεις για το σχηματισμό της κυβέρνησης. Δεν αναφέρεται μόνο στο ΛΑΟΣ, αλλά και στον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά! Διαβάστε την απίστευτη ανακοίνωση και μετά δείτε ένα μέλος αυτής της …”κίνησης”,για να διαπιστώσετε πόσο

Ρεύμα από Τουρκία στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου;Περίεργες δηλώσεις Παπακωνσταντίνου!


Ηλεκτρική ενέργεια στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου από τη Τουρκία; Ακούγεται παράλογο και ανήκουστο. Μόνο που η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας ΧΟΥΡΙΕΤ, η οποία δημοσιεύει τη σχετική είδηση, επικαλείται τις δηλώσεις του κ.Γιώργου Παπακωνσταντίνου,αρμόδιου Έλληνα υπουργού,στο περιθώριο οικονομικού φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη!

Αν πράγματι έχει κάνει αυτές τις δηλώσεις υπάρχει

Τι έκαναν στο ισραηλινό TOP GUN,οι Έλληνες πιλότοι!Βίντεο


Οι πιλότοι των F-16 της Ελληνικής ΠΑ, συμμετείχαν σε μια δοκιμασία που ελάχιστοι πιλότοι μαχητικών στον κόσμο έχουν την ευκαιρία να περάσουν.
Στην Ισραηλινή Αεροπορική Βάση Ovda εδρεύει η 115 Μοίρα με αεροσκάφη F-16 αντίστοιχη με τους Aggressors του Αμερικανικού Top Gun!Κι όταν μιλάμε για Top Gun των Ισραηλινών,τότε είναι κατανοητό ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και δύσκολα.

Οι Έλληνες χειριστές αντιμετώπισαν τους

«Πόλεμος» αναλυτών για την ανεργία και το ΑΕΠ

«Πόλεμος» αναλυτών για την ανεργία και το ΑΕΠ
Η ΕΛΣΤΑΤ απαντά και επιτίθεται στους οικονομολόγους της AlphaBank


Συνεχίζεται η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ της Στατιστικής Υπηρεσίας και των αναλυτών της Alpha Bank για την εγκυρότητα των στοιχείων σε ότι αφορά στην εξέλιξη της ανεργίας και του ΑΕΠ.Την Παρασκευή το βράδυ εξ αφορμής των παρατηρήσεων που περιέχονται στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της ALPHA BANK της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου 2011 και αφορούν στατιστικά στοιχεία για την ανεργία και το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας μας, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα εξής :

Daily Mirror: "Η Γερμανία είναι ο νέος αφέντης μας"...Η ιρλανδική κυβέρνηση παραπονέθηκε στους Ευρωπαίους εταίρους, μετά την διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών του προϋπολογισμού που είχαν κοινοποιηθεί σε ΕΕ-ΔΝΤ, από Γερμανούς βουλευτές πυροδοτώντας πολιτική θύελλα στην Ιρλανδία.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η αντιπολίτευση αντέδρασαν εξαγριωμένα για το γεγονός ότι, τα στοιχεία του προϋπολογισμού του Δεκεμβρίου
έγιναν γνωστά πρώτα στους Γερμανούς βουλευτές και μετά στους Ιρλανδούς, αυξάνοντας τους φόβους ότι η διάσωση από ΕΕ-ΔΝΤ υπονομεύει την Ιρλανδική κυριαρχία.
"Η Γερμανία είναι ο νέος αφέντης μας"...
Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της ιρλανδικής

Διαμαντοπούλου: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»! Ο πανικός των κυβερνητικών ανδρεικέλων τους τυφλώνει σε τέτοιο βαθμό που δεν αντιλαμβάνονται ΟΥΤΕ μόνο ότι δολοφονούν βάναυσα τη λογική, αλλά και ότι ξεπερνούν και τα όρια του γελοίου…

Συνεχίζει τις επαφές με στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος

Το πήρε απόφαση. Ετοιμάζει το έδαφος για μία “βελούδινη” αποχώρηση από το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του… Ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να “βολιδοσκοπήσει” τους συντρόφους για την “επόμενη μέρα”.
Όχι μόνο του κόμματος, αλλά κυρίως τη δική του! Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τον πρώην πρωθυπουργό είναι αν θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του Κινήματος, ή αν θα πρέπει να περάσει στον… πάγκο.

Τι συζήτησε ο Α. Σαμαράς με τους εκπροσώπους της τρόικας

Επιστολή του Α. Σαμαρά προς τα μέλη του ΕΛΚ εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου

Μια και πλέον ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και του οικονομικού επιτελείου του κόμματος με τους εκπρόσωπους της τρόικας. Στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τους επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά ετέθη το θέμα των δεσμεύσεων που ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν και δεν διευκρινίζεται το θέμα έθιξε η ΝΔ ή οι εκπρόσωπο της τρόικας.
Πάντως, ο κύριος Σαμαράς επανέλαβε ότι θα τηρήσει τις δημόσιες δεσμεύσεις του, οι οποίες έχουν επιβεβαιωθεί ήδη με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου αλλά και την επί της αρχής έγκριση προϋπολογισμού του 2012. Τα όσα διέρρευσαν από τη συνάντηση επιβεβαιώνουν

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι κανονική κυβέρνηση»

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι κανονική κυβέρνηση»Υπέρ της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για το σχηματισμό κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας
«Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι ειδικού σκοπού, είναι κανονική κυβέρνηση», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος στο «Βήμα της Κυριακής». O κ. Σταυρόπουλος υπερασπίζεται τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για το σχηματισμό της κυβέρνησης λέγοντας ότι οποιαδήποτε άλλη λύση θα ήταν «συνταγματικά προβληματική».Σε ερώτηση για την άρνηση του κ. Σαμαρά να υπογράψει τις εγγυήσεις που ζητά η τρόικα, απαντά με αιχμές λέγοντας: «είναι επιθυμητή κάθε ενέργεια που δεν αντιβαίνει στο Σύνταγμα και συμβάλλει στη σωτηρία της πατρίδας

Από καρκίνο πάσχει ο Γλ.Κληρίδης

Από καρκίνο πάσχει ο Γλ.ΚληρίδηςΘα υποβληθεί σε επέμβαση για αφαίρεση του όγκου
Από καρκίνο του παχέος εντέρου πάσχει ο Γλαύκος Κληρίδης. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, ο 83χρονος πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση κακοήθους όγκου. Ο Γλ. Κληρίδης νοσηλεύεται σε κλινική της Λευκωσίας. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη του όγκου. Η επέμβαση έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα.

Σαμαράς προς τρόικα: Δέσμευση μου η επιστολή στο ΕΛΚ

Συνάντηση για περισσότερο από μια ώρα είχαν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας , ο Ιωάννης Μουρμούρας υφυπουργός στο Υπουργείο Οικονομικών και οι αρμόδιοι τομεάρχες οικονομικών κ.κ. Σταικούρας και Μυταράκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε τα στελέχη της τρόικας ότι απέστειλε στις 10 Νοεμβρίου, επιστολή στους ομολόγους του στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμαμε την οποία τους ενημέρωσε για την στήριξη του σην κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και για το ποιός θα είναι ο ρόλος του νέου σχήματος.

Σε τρεις προσαγωγές κουκουλοφόρων προχώρησε η αστυνομία

Σε τρεις προσαγωγές κουκουλοφόρων προχώρησε η αστυνομίαΣε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση
Στις προσαγωγές τριών κουκουλοφόρων που επιτέθηκαν πριν από λίγη ώρα στον Σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας προχώρησε η αστυνομία έπειτα από επιχείρηση. Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας τα δύο ρεύματα της οποίας είχαν κλείσει είναι αυτή τη στιγμή ανοιχτή ωστόσο η επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.Οι κουκουλοφόροι, οπαδοί αντίπαλης ομάδας πέταξαν μολότοφ και πέτρες κατά του κτιρίου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού κλείστηκαν μέσα στα γραφεία του Συνδέσμου για να προφυλαχθούν.

«Ανακούφιση» και «αφοπλισμός»...

Ο σχηματισμός της κυβέρνησης ανακούφισε πολλούς (κυρίως του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Ν.Δ.), αλλά και τους αφόπλισε ταυτόχρονα.

Φάνηκε κατά την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, θα φανεί πιθανότατα και ... κατά την επικείμενη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση; Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αισθάνονται ανακούφιση. Ιδιαίτερα εκείνοι που πρωταγωνιστούσαν μέχρι πρότινος στις αντιδράσεις κατά νομοσχεδίων της κυβέρνησης Παπανδρέου. Οχι μόνο επειδή τώρα θα τα ψηφίζουν, μαζί με συναδέλφους τους της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ. Αλλά και επειδή κάποιοι μπορούν να τα καταψηφίσουν χωρίς κόστος και, κυρίως, χωρίς να διακινδυνεύσουν την πτώση της κυβέρνησης, όπως συνέβαινε με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που «κρεμόταν» σε τρεις-τέσσερις ψήφους.

Σιγήν ιχθύος τηρεί ο Τόμσεν για την έκτη δόση

Ουδέν σχόλιον απάντησε ο επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν ερωτηθείς σχετικά με την καταβολή της 6ης δόσης, μετά την συνάντηση που είχε μαζί με τα άλλα μέλη της Τρόικας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή.
Τα μέλη της τρόικας αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις και μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Ακολουθεί η....
συνάντηση αύριο με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Συναντήσεις με τους επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα είχαν σήμερα οι πρόεδροι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες για την καταβολή της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ

Το Κομματόσκυλο είναι υβριδική ράτσα καθαρόαιμου λαμπραντόρ σε συνδυασμό με ημίαιμο κομματικό στέλεχος.
Οφείλει την ονομασία του στο γεγονός πως στις προτάσεις του αρέσκεται να χρησιμοποιεί ποικίλα σημεία στίξης, με προεξάρχον το κόμμα.
Με αυτή την άποψη συνάδει και το γεγονός ότι τα κομματικά στελέχη χρησιμοποιούν από τη φύση τους πολλά κόμματα στον ξύλινο λόγο τους, αλλά δε βάζουν ποτέ τους....
τελεία.
Η ετυμολογία της ονομασίας «κομματόσκυλο» προέρχεται, κατά άλλη άποψη, από τα συνθετικά «κόμης» + «σκύλος», καθώς ως πρώτο κομματόσκυλο εμφανίζεται ο Κόμης Δρακουμέλ.
Αξίζει να αναφερθεί πως το δεύτερο συνθετικό προέκυψε επειδή θεωρούν ότι απευθύνονται σε αγέλη σκύλων.

Ράιχενμπαχ: Χρειάζονται κι άλλες θυσίες…

Σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης της Κομισιόν στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, δίνει μία άλλη διάσταση στην “ελληνική κρίση”.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ράιχενμπαχ θα χρειαστούν περίπου 2 με 3 χρόνια προκειμένου να μπουν σε καλό δρόμο οι μεταρρυθμίσεις, ωστόσο η εμπιστοσύνη των αγορών μπορεί να ανακτηθεί νωρίτερα.